Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Astronomie => Subiect creat de: Arhanghelul din 30 Ianuarie 2013, 10:39:11

Titlu: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 30 Ianuarie 2013, 10:39:11
Titlu pare putin fortat ... dar pericolul tot exista ...

"De-a lungul timpului, oamenii au fost uimiti si speriati de comete, stele cu coada, asa cum apareau ele pe cer neanuntat si neprevazut. Acum stim ca o cometa este o bucata de "gheata murdara" ramasa in urma formarii sistemului solar in urma cu 4,6 miliarde ani. Acestea contin informatii despre formarea sistemului solar. Le putem determina orbita, insa numai la o parte din acestea.
Pana acum au fost descoperite circa 3060 de comete, in jur de 12 comete fiind descoperite anual. La cometele cu perioada scurta este mult mai usor de prezis orbita deoarece le ia circa 200 de ani sa orbiteze Soarele. Aceste obiecte sunt deseori numite si Obiectele Centurii Kuiper sau obiecte trans-Neptuniene. Mai putin previzibile sunt cometele de perioada lunga, multe din acestea provenind dintr-o regiune indepartata numita Norul Oort, aflat la o distanta aproximativa de 100.000 AU de Soare.
O cometa are un nucleu solid mic, cu o marime de cativa km. Nucleul contine "chestii inghetate" si gaze inghetate amestecate cu bucati de roca si praf. Pe masura ce se apropie de Soare incepe sa se incalzeasca. Cometa devine din ce in ce mai stralucitoare fiind astfel vizibila de pe Pamant. Datorita caldurii provenite de la Soare, gheata se transforma in gaze foarte stralucitoare. Acest material gazos formeaza o coada ce se poate intinde pe o suprafata de mii sau chiar milioane de kilometri."

http://www.astronomia.go.ro/Pages/cometele.html (http://www.astronomia.go.ro/Pages/cometele.html)
___________________________________________________________________________________________________

Acum dupa aceasta expunere generala sa trecem la 2013 ... acesta a fost si intentia deschideri acestul nou topic ...

Si mult mai bine ca mine ... va poate "vorbi" colegul internaut Adrian ...

CITAT:
"Comete în 2013

December 28, 2012 by sonkab

Anul 2013 vine cu două comete strălucitoare. Prima poate fi văzută în lunile ianuarie, februarie și martie, iar a doua la sfârșitul anului.

(http://sonkab.files.wordpress.com/2011/12/panstarrs-small.gif)

Calculele ne arată că amândouă vor putea fi văzute cu ochiul liber, cea de a doua având șanse să devină extrem de strălucitoare.

(http://sonkab.files.wordpress.com/2012/12/panstarrs-stele.png)

Martie 2013
Prima cometă care ne va încânta privirile a fost descoperită pe 6 iunie 2011 cu ajutorul telescopului Pan-STARRS din Hawaii. A primit numele de C/2011 L4 (Pan-STARRS) și la momentul descoperirii nu era decât o pată de lumină care se deplasa printre stele, aflată la peste un miliard de km de Terra.
În fiecare zi cometa este mai aproape de noi și Soare, strălucirea ei crescând mereu, în ultimele zile ale lui decembrie aflându-se la 375 de milioane de km de Terra și la 247 de milioane de Soare. Se vede printr-un telescop mic din afara orașului însă perioada cea mai bună pentru observații încă nu a venit.
Strălucirea cometei crește pe măsură ce se apropie de Soare, în luna februarie 2013 fiind viziblă prin binoclu, dar într-o parte de cer ce nu poate fi văzută din țara noastră.
Va începe să se vadă cu ochiul liber și va apărea pe cerul nostru la sfârșitul lui februarie, având o strălucire destul de mare până la sfârșitul lui martie. Cât timp va fi vizibilă cu ochiul liber va străbate constelațiile Piscis Austrinus, Aquarius, Cetus, Pisces, Andromeda și Cassiopeia.
Cometa va fi foarte prietenoasă cu cei interesați să o vadă, aflându-se pe cer seara, fiind vizibilă imediat după apusul Soarelui.
De la noi se va vedea pentru prima oară într-una din serile de 6-7 martie, înspre vest, undeva în jurul orei 18:20, când încă nu s-a înserat complet. În acele seri cometa va apune imediat după Soare, dar situația se îmbunătățește.
Începând cu 10 martie în aceeași direcție vom putea privi cometa pe un cer mai întunecat, după 15 martie fiind vizibilă și noaptea.
După aceste zile cometa se va îndepărta de Soare și va putea fi văzută noaptea. Va și scădea în strălucire, esimându-se că undeva pe la începutul lui aprilie nu va mai putea fi văzută cu ochiul liber ci prin binoclu sau telescop/lunetă. O veți găsi atunci printre stelele din Andromeda și Cassiopeia.
Există și posibilitatea ca acest obiect să nu evolueze după modelele cometare existente. Dacă se va fragmenta strălucirea cometei va scădea și s-ar putea să nu se mai vadă cu ochiul liber. Urmăriți evoluția reală în strălucire a cometei față calcule pe site-ul aerith.net.

Noiembrie 2013

Cometa care va face spectacol în noiembrie a fost descoperită pe 21 septembrie 2012 în Rusia, cu un telescop de 40 cm în diametru, și se numește acum C/2012 S1 (ISON). Avem de-a face cu o cometă care se va apropia foarte mult de Soare, fapt îmbucurător pentru că strălucirea ei va fi mare.

(http://sonkab.files.wordpress.com/2012/09/ison-2013-2014.jpg)

După mai multe luni de observații, astronomii au descoperit că obiectul are o traiectorie asemănătoare cu a altei comete, C/1680 Vi (Kirch), astru care a fost vizibil cu ochiul liber în timpul zilei, primind titulatura de ,,Marea cometă din 1680".
În primele opt luni ale anului cometa va putea fi observată numai prin telescoape de minim 20 cm în diametru, apărând ca o mică pată difuză pe imaginile luate cu ajutorul camerelor digitale (din România a fost observată de la Observatorul din Galați). Din luna august se poate incerca și vizual, strălucirea cometei crescând continuu.
Din septembrie poate fi văzută prin instrumente mici, iar din octombrie prin binocluri. Cometa va deveni viziiblă cu ochiul liber de la mijlocul lui noiembrie, până în ianuarie 2014.
Astrul se va afla aparent aproape de Soare cât timp va avea strălucire maximă, în perioada 20 nov-10 dec fiind destul de greu de găsit. Însă dacă predicțiile vor fi bune, atunci vom putea vedea cometa cu ochiul liber în timpul zilei.
În octombrie cometa se va vedea înainte de răsăritul Soarelui și va rămâne în acea zonă de cer și în lunile următoare.
Pentru obiectul va trece destul de aproape de Soare, 1,1 milioane km pe 28 nov 2013, este posibil să se rupă în bucăți și să nu mai fie la fel de strălucitoare ca în calcule. Rămâne de văzut dacă această variantă pesimistă va sta în picioare, un lucru fiind îmbucurător. Marea cometă din 1860, care s-a aflat și mai aproape de Soare, a supraviețuit."

SURSA:
http://sonkab.wordpress.com/2012/12/28/comete-in-2013/ (http://sonkab.wordpress.com/2012/12/28/comete-in-2013/)
(http://sonkab.files.wordpress.com/2011/01/19380_1070048609412_1772026149_140940_3962365_n-1.jpg)
http://sonkab.wordpress.com/despre-2/ (http://sonkab.wordpress.com/despre-2/)

Resurse:
http://www.astro-urseanu.ro/comete.html (http://www.astro-urseanu.ro/comete.html)
http://www.astronomia.go.ro/Pages/cometele.html (http://www.astronomia.go.ro/Pages/cometele.html)
http://www.astronomy.ro/forum/Evenimente-astronomice-f20.html (http://www.astronomy.ro/forum/Evenimente-astronomice-f20.html)
http://www.astronomy.ro/forum/Comete-Asteroizi-Meteoriti-si-Meteori-f50.html (http://www.astronomy.ro/forum/Comete-Asteroizi-Meteoriti-si-Meteori-f50.html)

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.240.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.240.html)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 30 Ianuarie 2013, 10:51:53
Titlul nu mi se pare totusi fortzat, fiindca exista ipoteze nu doar ca Terra s-ar fi ciocnit cu citeva comete chiar in existentza ei miliardara, :-D ci si ca o trecere foarte apropiata a unei comete a lasat urme vizibile in stratgrafii geologice acum "numai" citeva mii de ani.
Mai exact, "coada" unei comete ar fi intersectat orbita Pamintului - sau invers, ca tot aia e.

http://www.barry.warmkessel.com/4related.html (http://www.barry.warmkessel.com/4related.html)

P.S. Atasata, o imagine a unei picturi medievale figurind trecerea cometei Halley din 1456 (f. apropiata se pare si nu singulara, fiindca-s figurate DOUA comete pe cer, plus picaturi de ploaie rosie). :-o
Si-n 1883 am fost de fapt f.f. aproape sa ne-o luam in freza de la o comeata. :rocket:
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 30 Ianuarie 2013, 11:25:39
Citat din: Xanadron din  30 Ianuarie 2013, 10:51:53
P.S. Atasata, o imagine a unei picturi medievale figurind trecerea cometei Halley din 1456 (f. apropiata se pare si nu singulara, fiindca-s figurate DOUA comete pe cer, plus picaturi de ploaie rosie). :-o
Si-n 1883 am fost de fapt f.f. aproape sa ne-o luam in freza de la o comeata. :rocket:

Ai zis ploaie rosie?

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4236.msg75156.html#msg75156 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4236.msg75156.html#msg75156)

Presupun ca a fost o "ploaie" meteorica ... care ...DA ...  se poate vedea si ziua daca particulele sunt destul de mari (acum cat sa aibe diametru si compozitia nu stiu ... sa v-a spun ca sunt prea "prost" in acest domeniu ... pardon mai putin pregatit ... deh ... doar sunt neuronul blond) ... nu vorbesc de praful si particulele ce constituie dara(coada) cometei ... vorbesc de fragmente mici si maricele(probabil cu diametrul de ordinul centimetrilor) expulzate din corpul cometei de gazele si materialele in dilatare ... datorita incarcari cu sarcina electrica(teoria soarelui electric a lui Xanadron) , "excitatia"(non xxx)  termica din partea soarelui ...  :evil: si atractia "distructiva" a campurilor gravitationale(ale planetelor, soarelui,etc.) pe langa care trece si/sau le "parcurge" ... :martiansmile:

(http://www.historylecture.org/november_13_1833.jpg)

(http://www.historylecture.org/meteor_shower_1833b.jpg)

VS.

(http://www.barry.warmkessel.com/fig8a.jpg)

http://www.historylecture.org/starsfell.html (http://www.historylecture.org/starsfell.html)
http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/primul-fenomen-astronomic-al-anului-2013-ploaia-de-stele-care-va-avea-loc-peste-cateva-zile.html (http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/primul-fenomen-astronomic-al-anului-2013-ploaia-de-stele-care-va-avea-loc-peste-cateva-zile.html)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 05 Martie 2013, 08:35:31
Reminder ...

Observă cometa C/2011 L4 PANSTARRS


"In luna martie 2013 o cometă strălucitoare se va vedea seara, după apusul Soarelui.
Cometa se va vedea cu ochiul liber, cel puțin în primele zece zile după data de 10 martie (când se va afla la depărtarea cea mai mică de Soare - periheliu). Nu uitați să o priviți și prin binoclu, pentru a vedea mai multe detalii.

(http://www.astro-urseanu.ro/imagini/observa/comete2013/panstarrs.jpg)

Poziția cometei față de orizont la mijlocul lunii martie. Aspectul real cometei nu se va asemăna cu cel din imaginile de mai sus.
Pentru a vedea cometa aveți nevoie de un orizont vestic liber. Orice loc din care puteți vedea Soarele la apus este bun, chiar dacă este situat undeva în oraș. Totuși, dacă puteți observa cometa din afara orașului este bine să profitați.
Cel mai ușor va fi să căutați cometa cât se vede cu ochiul liber, fiind ușor de văzut, dacă te uiți unde trebuie și când trebuie. ,,Unde trebuie" înseamnă înspre vest, înspre locul de apus al Soarelui. ,,Când trebuie" înseamnă de la 30 de minute după ce apune Soarele până se face seară. Folosiți datele de mai jos pentru orientare.

Momentele de răsărit și apus ale Soarelui și cometei, pentru București (pentru ale localități momentele nu diferă foarte mult) :

Data                          Soarele apune la ora:              Cometa apune la ora:
10 martie                                            18:15                                       19:15
15 martie                                            18:21                                       19:55
20 martie                                            18:28                                       20:22
25 martie                                            18:34                                       20:45
30 martie                                            18:40                                       21:14


După cum se vede în tabelul de mai sus, între 10 și 15 martie cometa apune la aproximativ o oră după Soare, așa că va trebui să fiți în locul de observații când apune Soarele. Așteptați 30 de minute și căutați cometa în direcția apusului.
În ultimele zece zile ale lui martie cometa va rămâne pe cer, în aproximativ aceeași direcție, chiar și două ore, fiind mai ușor de observat. Însă strălucirea ei va scădea și este posibil să nu se mai vadă cu ochiul liber după 25 martie (cel puțin din orașe).
Cea mai bună perioadă de observații este după 10 martie, când cometa este mai strălucitoare (dar mai aproape de Soare).
Strălucirea cometei
Cometa a fost observată din emisfera sudică, pe 28 februarie fiind vizibilă cu ochiul liber din oraș (magnitudinea 3). Are două cozi, cea mai lungă având 2° lungime, la acea dată.
Se estimează că la momentul când va fi la cea mai mică depărtare de Soare (1o martie) cometa va avea magnitudinea 2 (adică va fi mai strălucitoare decât pe 28 februarie).
Strălucirea va scădea după această dată, dar cometa va fi observabilă pe cerul de seară și va rămâne observabilă cu ochiul liber cel puțin până pe 25 martie.
După această dată vom putea vedea cometa prin binocluri sau lunete/telescoape.
Date despre cometă
Se numește C/2011 L4 PANSTARRS. Cometa a fost descoperită pe 6 iunie 2011 din Hawaii, de către programul Pan-STARRS.
Cometa va fi la depărtaree minimă de Soare (45.110.041 km) pe 10 martie 2013, ora 6 (ora României). Depărtarea minimă de Pământ va fi de 166.060.735 km, pe 10 martie, ora 6."

http://www.astro-urseanu.ro/cometa_martie-2013.html (http://www.astro-urseanu.ro/cometa_martie-2013.html)

http://www.astro-urseanu.ro/comete_2013.html (http://www.astro-urseanu.ro/comete_2013.html)


Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: panta_rh_ei din 05 Martie 2013, 10:05:17
@Arhanghelul: Merci pentru informatie. Sper, chiar cred c-o pot vedea un numar mare de zile din intervalul respectiv pentru simplul motiv ca am o deschidere faina spre vest :-D. Ma rog doar sa nu fie cerul acoperit de nori in zilele respective.
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 21 Martie 2013, 15:26:03
Din pacate n-avem parte de cometa ... sunt foarte putini norocosi in Romanica ...  care au putut sa observe ...

(http://maximusphotography.files.wordpress.com/2013/03/img_4036-prel-mic.jpg)

http://maximusphotography.wordpress.com/ (http://maximusphotography.wordpress.com/)

--------------------------------------------------------------------------------------
"IS COMET PAN-STARRS FRAGMENTING? Veteran astrophotographer Peter Rosen has been monitoring Comet Pan-STARRS, and his latest images obtained on March 15th seem to show a fragment emerging from the nucleus."

http://spaceweather.com/archive.php?month=03&day=16&year=2013&view=view

(http://spaceweather.com/images2013/16mar13/split_strip.jpg)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(http://www.astronomy.ro/forum/files/cometa_c2011_l4_20130317_194505_106.jpg)


http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=10451&postdays=0&postorder=asc&start=90

Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 31 Iulie 2013, 15:32:32
"Cometa ISON ar putea deveni cel mai frumos obiect cosmic pe care il putem vedea în viața noastră."

http://sonkab.wordpress.com/2013/07/16/cometa-ison-hubble-style/ (http://sonkab.wordpress.com/2013/07/16/cometa-ison-hubble-style/)

(http://sonkab.files.wordpress.com/2013/07/thumb_ison-30apr-v_i-l-800.jpg)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: fiulploii din 31 Iulie 2013, 23:36:33
Citat din: Arhanghelul din  31 Iulie 2013, 15:32:32
"Cometa ISON ar putea deveni cel mai frumos obiect cosmic pe care il putem vedea în viața noastră."Unii zic ca ar putea fi ultimul lucru ''frumos'' pe care o sa il vedem in viata noastra.  :-D  si care ar putea insemna Sfarsitul copilariei  .

'Om trai si 'om vedea.
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 23 August 2013, 13:56:29
O frumoasă coincidență
August 20, 2013 by sonkab


http://sonkab.wordpress.com/2013/08/20/o-frumoasa-coincidenta/#more-3781 (http://sonkab.wordpress.com/2013/08/20/o-frumoasa-coincidenta/#more-3781)

(http://sonkab.files.wordpress.com/2013/08/coincidenta.gif)

Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 07 Septembrie 2013, 23:17:13
http://sonkab.wordpress.com/2013/08/28/vesti-despre-ison/ (http://sonkab.wordpress.com/2013/08/28/vesti-despre-ison/)

(http://sonkab.files.wordpress.com/2013/08/ison-pozitie.png)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: fiulploii din 09 Septembrie 2013, 16:17:34
Interesant de urmarit noutati si informatii
http://www.cometison2013.co.uk/ (http://www.cometison2013.co.uk/)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 13 Septembrie 2013, 17:00:47
Citat:
"I-am facut si eu o poza pe 3 si 5 septembrie. Foarte putin stralucitoare si cam jos in crepuscul (mai jos de 12 grade nu pot sa ma duc, iar chiar in directia cometei am un paratranzet care imi adauga ceva difractie urata)."

http://timelessphotons.blogspot.de/2013/09/comet-ison-iv.html (http://timelessphotons.blogspot.de/2013/09/comet-ison-iv.html)

Poate isi mai revine pana la iarna..."

Sursa:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=119090#119090 (http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=119090#119090)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: fiulploii din 19 Septembrie 2013, 00:14:04
Putina istorie de cometa  :lol:

Rosetta Spacecraft (http://www.youtube.com/watch?v=fUS-AbBBUFY#)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 19 Septembrie 2013, 01:03:39
Cometa ISON și cele zece urgii din Egipt.

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread971100/pg1 (http://www.abovetopsecret.com/forum/thread971100/pg1)
Titlu: Re: Cometa ISON - un pericol pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 19 Septembrie 2013, 09:12:04
...Iar incepe isteria cu comeata?! :-o

Citind de ex. ipoteze de genul asteia (de pe blogul lui Kerry Cassidy), ma doare memoria: :-D
http://projectcamelotportal.com/blog/1822-obama-s-mother-and-the-global-conspiracy (http://projectcamelotportal.com/blog/1822-obama-s-mother-and-the-global-conspiracy)

Lasand deci deoparte teoria ca Obamache-i de fapt clona a lui Tutankamon - si nu a lui Akhenaton (ex-consiliera imperiala Aseneth,ai cumva date mai clare? :lol: ) - merita remarcat pasajul asta:

"What the so-called comet ISON, clearly a craft, perhaps even a collection of crafts, incoming at this time is doing, what might appear to be a fly-by in November but what could easily become a drop off and pick up stop-over... is also unclear. "

...Pai io stiam ca ISON o sa treaca la minimum 60 milioane km de Terra - cum mama ma-sii sa execute si misiuni tip Eschaton ori sa ne umple de bube?! :-D (egal daca negre, rosii sau tricolore).
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: horia2008 din 19 Septembrie 2013, 09:13:20
Citat din: Arhanghelul din  19 Septembrie 2013, 01:03:39
Cometa ISON și cele zece urgii din Egipt.

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread971100/pg1 (http://www.abovetopsecret.com/forum/thread971100/pg1)
Topicul porneste de la teoria / presupunerile lui James McCanney
In linkul de mai jos si o alta parere (a second opinion  :|  )despre teoria lui James McCanney
http://www.cosmophobia.org/james-mccanney (http://www.cosmophobia.org/james-mccanney)


Titlu: Re: Cometa ISON - un FALS pericol pentru viata de pe Terra
Scris de: Xanadron din 19 Septembrie 2013, 14:59:27
Citat din: Xanadron din  19 Septembrie 2013, 09:12:04
...Iar incepe isteria cu comeata?! :-o

Citind de ex. ipoteze de genul asteia (de pe blogul lui Kerry Cassidy), ma doare memoria: :-D
http://projectcamelotportal.com/blog/1822-obama-s-mother-and-the-global-conspiracy (http://projectcamelotportal.com/blog/1822-obama-s-mother-and-the-global-conspiracy)

Lasand deci deoparte teoria ca Obamache-i de fapt clona a lui Tutankamon - si nu a lui Akhenaton (ex-consiliera imperiala Aseneth,ai cumva date mai clare? :lol: ) - merita remarcat pasajul asta:

"What the so-called comet ISON, clearly a craft, perhaps even a collection of crafts, incoming at this time is doing, what might appear to be a fly-by in November but what could easily become a drop off and pick up stop-over... is also unclear. "

...Pai io stiam ca ISON o sa treaca la minimum 60 milioane km de Terra - cum mama ma-sii sa execute si misiuni tip Eschaton ori sa ne umple de bube?! :-D (egal daca negre, rosii sau tricolore).
...Si-un interviu de bun-simt cu astronomul australian Ian Musgrave, cu suficiente argumente ca sa azvirle-n ridicol ultimul val de "fear-porn" lansat din nou de unii complici - involuntari sau nu tocmai - ai celor din virfu' piramidei. :evil:

Indivizi sinistri care vor sa ne tina mintile ocupate cu orice altceva decit lucrurile (si gindurile = posibile intentii) realmente importante.
Si clar periculoase pentru EI. :martiansad:

Comet ISON - Astronomer Ian Musgrave on What to Expect (http://www.youtube.com/watch?v=LYZGujP3wuo#)
Titlu: Re: Cometa ISON - un pericol pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Aseneth din 19 Septembrie 2013, 19:52:28
Citat din: Xanadron din  19 Septembrie 2013, 09:12:04
...Iar incepe isteria cu comeata?! :-o

Citind de ex. ipoteze de genul asteia (de pe blogul lui Kerry Cassidy), ma doare memoria: :-D
http://projectcamelotportal.com/blog/1822-obama-s-mother-and-the-global-conspiracy (http://projectcamelotportal.com/blog/1822-obama-s-mother-and-the-global-conspiracy)
Lasand deci deoparte teoria ca Obamache-i de fapt clona a lui Tutankamon - si nu a lui Akhenaton (ex-consiliera imperiala Aseneth,ai cumva date mai clare? :lol: ) - merita remarcat pasajul asta:

Te referi la Obama, clona neagra a familiei Bush, urmasa vestitei ginte Burning Bush?
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 25 Septembrie 2013, 12:19:34
Familionu' de afaceristi nemti asa-zis Bush e de fapt Scherff - poveste prea lunga ca sa-ncapa aici.
Detaliul cel mai important (si din cauza asta nediscutat de nimeni :-D) e totusi ala ca Scherff Sr. (tac-su lu' Heribert pedo' :evil:) a fost cindva, printe multe altele, si secretar personal al lui Nikola Tesla.

...Ceva conexiuni cu Free-Energy :star: si ingroparea ei, aud?! 8-)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 02 Octombrie 2013, 07:50:28
De bucurie ... c-am mai prins o zi de chinuri dupa Noua Apocalipsa (01.09.2013) ... mai arunc o mare galushca ... eu n-am putut s-o inghit ... de fierbinte ce este ...

"Comunicare de la Tolec-membru al Consiliului Andromeda:

,,Cometa Ison,, este o imensa biosfera extraterestra a Federatiei
Galactice,numita XANTEREXX, de 300 mile marime, forma triunghiulara cu o sfera in interior,avand alte nave insotitoare pentru escorta,,ce vine din Constelatia Lebada(Cygnus),cu rolul de a ajuta la BINELE planetei.
Echipajul va comunica cu oameni de peTerra,si cu reprezentantii stelari incarnati aici,pentru a ajuta la un salt in evolutie, sosirea ei marcand inceputul unei noi ere pe Terra.
In inregistrarile astronomilor,cometa Ison apare de forma triunghiulara,ceea ce a pus pe ganduri multa lume.In diferite tari se fac pregatiri militare pentru cazul in care s-ar produce un colaps electromagnetic

Inregistrarea cu Tolec este in engleza, dar poate fi tradusa .Pe ecran apar descrise originea si componenta echipajului.biosferei galactice.si alte detalii pentru cunoscatori."


http://daniilgaucan.wordpress.com/2013/09/30/cometa-ison-si-federatia-galactica/ (http://daniilgaucan.wordpress.com/2013/09/30/cometa-ison-si-federatia-galactica/)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nibiru? Huge Object Travelling With Comet ISON 2013 (http://www.youtube.com/watch?v=ErvXt0kv86s#)

P.S. Stiu c-am postat pe un topic (Astronomie) mai ... mai "serios" ... dar eu nu-mi aduc aminte sa fiu o persoana ... mai serioasa (in rand cu lumea) ...  :mrgreen:
Am zis.
Titlu: Re: Cometele - un "pericol" pentru moartea BINELUI de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 02 Octombrie 2013, 09:24:14
I-am intrebat si io pe XANTERRECSI ce hram poarta p-aici.
Mi-au raspuns cam greu - fiindca intai au verificat daca-s intr-adevar de-al lor :-) (XANNADRRONECS e de fapt numele meu real, da' l-am simplificat ca sa nu va scrintiti limbile).

"Va vrem BINELE" - mi-au confirmat EI :martiansmile: spusele lu nea' Tolec Ciumec ala.
Paziti-va bine... BINELE !!! - e deci concluzia mea. :-D
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Tyanu din 02 Octombrie 2013, 09:44:24
Nu credeti ca e ciudat ca site-ul NASA nu poate fi accesat ? Asta incepand de aseara ... www.nasa.gov/ (http://www.nasa.gov/) . Sa nu-mi spuneti ca datorita neaprobarii legii bugetului !
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Urban din 02 Octombrie 2013, 10:45:01
Citat din: Tyanu din  02 Octombrie 2013, 09:44:24
Nu credeti ca e ciudat ca site-ul NASA nu poate fi accesat ? Asta incepand de aseara ... www.nasa.gov/ (http://www.nasa.gov/) . Sa nu-mi spuneti ca datorita neaprobarii legii bugetului !

Le-a taiat E.T internetu'
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru internetu' de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 02 Octombrie 2013, 11:26:21
Citat din: Urban din  02 Octombrie 2013, 10:45:01
Le-a taiat E.T internetu'
Nu zi HOP ca se poate intimpla si asta... :wink:

P.S. Nimeni vaz ca nu observa steaua ROSIE de pe site-ul USA.gov. 8-)
...Fascist-corporatist socialism someone?

P.S. Nimic straniu cu "caderea" site-ului coanei NAZA - considerata, pe buna dreptate, :-D neesentiala pentru "mecanismul" statului, implicit al Establishmentului.
Departamentele REPRESIVE ale guvernului SUA (vamesi, politie, servicii din trei litere, Homeland-Secu etc) isi continua insa bine-merci activitatea.
... Chiar nimeni nu sexizeaza :lol: asta???????
Se pare ca ati cam chiulit de la ultimele instructaje RUFOn-eze... :lol:
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru internetu' de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 02 Octombrie 2013, 11:31:59
Citat din: Xanadron din  02 Octombrie 2013, 11:26:21
Nu zi HOP ca se poate intimpla si asta... :wink:

P.S. Nimeni vaz ca nu observa steaua ROSIE de pe site-ul USA.gov. 8-)
...Fascist-corporatist socialism someone?

Mi'S ... Iertare ...  Zenitatea Ta ... eu in nemernicia mea de vierme "informatic" ... zic ca ... esteM o ... Gometa cu coada  ... lu' Florin P...eshte ...

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=4376.0;attach=19085;image)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 02 Octombrie 2013, 14:45:10
Haoleu ... muica ... s-o inverzi gometa ... :-) ... tocmai(fara reclama) acushi cand pica NATZA ...

http://www.universetoday.com/105087/comet-ison-goes-green/ (http://www.universetoday.com/105087/comet-ison-goes-green/)

(http://files.cometpieces-at.webnode.at/200001224-643fc653a9-public/2012S120130928lrgbwebdet.jpg)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 02 Octombrie 2013, 22:16:17
 :-D In mai 1910, cind gometa Halley a trecut un pic cu coada ei (f. rarefiata oricum) ... peste noi, se vindeau de zor masti de gaze contra... cianurilor. :-o

Asta-i de fapt explicatia spectroscopica a culorii verzulii a lui ISON - eliberarea de gaze toxice sub influentza radiatiei solare tot mai intense (cyanogen - (CN)2 sau N≡C−C≡N, care-i un gaz incolor aici, dar apare verde-n spatiu).

Un fel de Rosia Montana reloaded deci. :lol:
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: terraflorin din 04 Octombrie 2013, 12:43:10
Cometei ISON i-a trebuit milioane de ani pentru a ajunge la noi în călătoria sa dinspre așa - numitul Nor al lui Oort - un rezervor de trilioane de trilioane de bucăți de rocă și gheață - resturi de la nașterea planetelor. A parcurs mai mult de un an-lumină - un sfert din drumul spre cea mai apropiată stea .  http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_asteroids_comets66.htm (http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_asteroids_comets66.htm)

Ia uitaţi ce deviază ăştia aici: (https://cryptocointalk.com/topic/1281-comet-ison-your-orb-society-alert/)  :-D
Am adunat informații conform cărora cometa Ison este mai mare decât Luna noastră și are un câmp magnetic puternic, acest lucru putând fi o problemă pentru miezul Pamantului care este din fier magnetic topit. (https://cryptocointalk.com/topic/1281-comet-ison-your-orb-society-alert/)

Părerile controversate ale profesorului James M. McCanney:
""Comets are not dirty snowballs. Comets are a complex plasma (electrical) discharge of the solar capacitor caused by a rocky or asteroidal type body entering the region near our Sun'' (http://www.bibliotecapleyades.net/esp_ciencia_solarsystem.htm)

Vezi şi imagini de pe Marte ale cometei făcute de Mars Reconnaissance Orbiter (http://www.planetary.org/blogs/emily-lakdawalla/2013/mars-reconnaissance-orbiter.html)  -  Nu prea se vede însă mare lucru!  (http://planetary.s3.amazonaws.com/assets/images/9-small-bodies/2013/20131002_ison-montage.jpg)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: mr din 07 Octombrie 2013, 00:40:10
https://www.youtube.com/watch?v=mII7tcaD29s&feature=player_embedded (https://www.youtube.com/watch?v=mII7tcaD29s&feature=player_embedded)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: bk din 07 Octombrie 2013, 16:52:41
@mr

Pure speculatii si imi este teama ca el gandeste in "2D" cand se refera la cele 3 cazuri ipotetice.
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: terraflorin din 08 Octombrie 2013, 14:58:55
tot despre ISON: ''adevăruri'' noi:

http://beforeitsnews.com/space/2013/10/chinese-space-radar-shows-ison-with-two-objects-incoming-2467096.html (http://beforeitsnews.com/space/2013/10/chinese-space-radar-shows-ison-with-two-objects-incoming-2467096.html)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: alx din 08 Octombrie 2013, 15:16:41
Citat din: terraflorin din  08 Octombrie 2013, 14:58:55
tot despre ISON: ''adevăruri'' noi:
Pe link-ul prezentat sunt doua imagini...una neagra complet,si a doua care este o simulare! Nici un telescop de pe Terra nu poate in momentul de fata sa obtina o fotografie a cometei ISON asa cum arata fotografia aia cu markeri,fotografie pe care o si atasez acestui mesaj...
  Cat despre faptul ca acesta cometa s-ar putea sa fie insotita de alte 2 obiecte...nimic senzational pana aici...pentru ca exista posibilitatea reala ca cele 2 obiecte sa fie bucati din cometa...
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: terraflorin din 08 Octombrie 2013, 15:43:44
Citat din: alx din  08 Octombrie 2013, 15:16:41
Pe link-ul prezentat sunt doua imagini...una neagra complet,si a doua care este o simulare! Nici un telescop de pe Terra nu poate in momentul de fata sa obtina o fotografie a cometei ISON asa cum arata fotografia aia cu markeri,fotografie pe care o si atasez acestui mesaj...
  Cat despre faptul ca acesta cometa s-ar putea sa fie insotita de alte 2 obiecte...nimic senzational pana aici...pentru ca exista posibilitatea reala ca cele 2 obiecte sa fie bucati din cometa...

Orice obiect astronomic suficient de ''măreţ'' pentru a avea atracţie gravitaţională poate avea diverşi sateliţi naturali... Nu asta e problema. Dar aici e vorba că acestea sunt nu ştiu ce OZN-uri, două la număr.

PS: Chiar aparţinând Imperiului Klingonian după unele surse, deşi acest Imperiu ar avea Păsări de Pradă (http://en.memory-alpha.org/wiki/Klingon_Bird-of-Prey) Invizibile  :-D
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: fiulploii din 08 Octombrie 2013, 15:54:44
Citat din: terraflorin din  08 Octombrie 2013, 15:43:44
Orice obiect astronomic suficient de ''măreţ'' pentru a avea atracţie gravitaţională poate avea diverşi sateliţi naturali... Nu asta e problema. Dar aici e vorba că acestea sunt nu ştiu ce OZN-uri, două la număr.

PS: Chiar aparţinând Imperiului Klingonian după unele surse, deşi acest Imperiu ar avea Păsări de Pradă (http://en.memory-alpha.org/wiki/Klingon_Bird-of-Prey) Invizibile  :-D

Asta chiar e de pagina comica  :lol:
Mda, se pare ca sursele tale au ramas in urma cu informatiile. Imperiul Klingo a devenit republica cu cateva decenii in urma  :-D  si a fost scoasa in afara legii , invizibilitatea pasarilor de prada.
Daca nu stii ce ozeneuri e alea doua ma gandesc ca nu stii cu adevarat .
parerea mea.. Sa ai rabdare !
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: uforever din 09 Octombrie 2013, 15:26:51
Daca a mai pus cineva acest material aici, imi cer scuze, in ultimul timp nu prea reusesc sa intru pe forum. Clipul a mai fost postat in alta parte de unul dintre colegii nostrii. Nu am timp acum sa comentez, doar aruncati o privire, pare o alta "soparla" pusa la cale pentru a justifica anumite magarii ale GDFSUEZ-ului(p'astia ii urasc cel mai tare) si bene-nteles "ochii din umbra" :lol: 'Cu speranta-n suflet ca n-am sfeclit-o cu clipul, vizionare placuta! :-D
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okUjax-bRaE#t=691 (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okUjax-bRaE#t=691)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: horia2008 din 09 Octombrie 2013, 16:10:38
Citat din: uforever din  09 Octombrie 2013, 15:26:51
Daca a mai pus cineva acest material aici, imi cer scuze, in ultimul timp nu prea reusesc sa intru pe forum. Clipul a mai fost postat in alta parte de unul dintre colegii nostrii. Nu am timp acum sa comentez, doar aruncati o privire, pare o alta "soparla" pusa la cale pentru a justifica anumite magarii ale GDFSUEZ-ului(p'astia ii urasc cel mai tare) si bene-nteles "ochii din umbra" :lol: 'Cu speranta-n suflet ca n-am sfeclit-o cu clipul, vizionare placuta! :-D
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okUjax-bRaE#t=691 (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okUjax-bRaE#t=691)

Legat de ce zice omul, si CSAT a avut saptamana trecuta o sedinta cu discutii pe tema strategia industriei nationale de securitate, precum si proiectul de lege privind constituirea si mentinerea unui nivel minim de rezerve de titei si de produse petroliere.

L.E.
Pe site-ul CSAT, ultimul raport de activitate este pe 2009, ultimul comunicat de presa e din 3 aprilie; asa ca si chestie....


Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Aliosa din 09 Octombrie 2013, 20:32:49
Citat din: uforever din  09 Octombrie 2013, 15:26:51
Daca a mai pus cineva acest material aici, imi cer scuze, in ultimul timp nu prea reusesc sa intru pe forum. Clipul a mai fost postat in alta parte de unul dintre colegii nostrii. Nu am timp acum sa comentez, doar aruncati o privire, pare o alta "soparla" pusa la cale pentru a justifica anumite magarii ale GDFSUEZ-ului(p'astia ii urasc cel mai tare) si bene-nteles "ochii din umbra" :lol: 'Cu speranta-n suflet ca n-am sfeclit-o cu clipul, vizionare placuta! :-D
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okUjax-bRaE#t=691 (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okUjax-bRaE#t=691)
Si eu sper sa fie doar o soparla, doar ca sunt cam multe coincidente, activitatea solara a intrat in repaos, acu' si cometa asta :) , io bag niste mai multe conserve de ton la fregeder :D .
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Tyanu din 09 Octombrie 2013, 21:18:08
Trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani au fost aruncate "pe piata" informatii contradictorii privind diverse fenomene naturale sau mai putin naturale. Eu cred ca e posibil sa fie ca in acea povestioara cu "Lupul" iar in final pana si cei ce erau obisnuiti cu astfel de stiri sa nu le mai dea crezare. Poate fi o tactica manipulatoare si stirile pot fi manipulate sa nu credem pentru ca asa este interes. In momentul adevaratei "crize" foarte putini vor fi pregatiti.

Eu raman convins ca ceva important este pe masa "baietilor" iar in perioada urmatoare (cam 3 luni) se va materializa. Fals flag-uri pot fi "cometa", "iarna geroasa" ce ar venii sau chiar "criza guvernului SUA", dar la fel de bine pot degenera si acestea asa ca trebuie urmarite. Daca vreunul dintre voi gaseste acel loc in care ei nu vor ca noi sa privim, luminati-ma si pe mine !!!
Titlu: Re: Cometele un " pericol " ?
Scris de: fiulploii din 15 Octombrie 2013, 00:39:34
Vine, vine, vine / Calca Spatiul in picioare - daca le-ar avea  :lol:

http://www.cometison2013.co.uk/perihelion-and-distance/ (http://www.cometison2013.co.uk/perihelion-and-distance/)

There are 44 days, 20 hours, 53 minutes and 52 seconds until perihelion of Comet ISON
Perihelion is due to occur on 28 November 2013, at 18:32:38 UTC
(Perihelion time via JPL - updated on September 30, 2013)

Comet ISON is currently
127,392,863 miles (1.370467 AU)
from the Sun, and travelling at
82,507.84 mph (36.88 km/s)*
*speed shown is relative to the Sun.

Earth Distance: 161,292,377 miles (1.735151 AU)
Constellation: Leo
Estimated Visual Magnitude: 9.91
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 20 Octombrie 2013, 13:52:42
Gometa ... poISON ... esteM pe vine ... o gini ... Ciclopul Hubble ... la data de 09.10.2013 ...

http://stiintasitehnica.com/stiri/telescopul-spatial-hubble-si-cometa-ison/index.html# (http://stiintasitehnica.com/stiri/telescopul-spatial-hubble-si-cometa-ison/index.html#)

(http://imgsrc.hubblesite.org/hu/hs-media/comet_ison_blog_entry/featured_image/52600dc0c17e170eb8000001/thumb_hs-2013-42-a-xlarge_web.jpg)

http://hubblesite.org/hubble_discoveries/comet_ison (http://hubblesite.org/hubble_discoveries/comet_ison)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 13 Noiembrie 2013, 08:26:31
Ptr. de dimineata.
Up-date la ... poISON ...

http://www.astro-info.ro/comete.php (http://www.astro-info.ro/comete.php)

(http://sonkab.files.wordpress.com/2013/11/ison-nov2013.jpg)

http://sonkab.wordpress.com/2013/11/11/ison-cum-unde-si-cand-in-luna-noiembrie/ (http://sonkab.wordpress.com/2013/11/11/ison-cum-unde-si-cand-in-luna-noiembrie/)

http://maximusphotography.wordpress.com/2013/11/10/cometele-diminetilor-de-toamna-9-noiembrie-2013/ (http://maximusphotography.wordpress.com/2013/11/10/cometele-diminetilor-de-toamna-9-noiembrie-2013/)
(http://maximusphotography.files.wordpress.com/2013/11/morning-comets.jpg)

Observații ale cometei ISON făcute de români:

Maximilian Teodorescu - http://maximusphotography.wordpress.com/ (http://maximusphotography.wordpress.com/)

    http://maximusphotography.wordpress.com/2013/11/10/cometele-diminetilor-de-toamna-9-noiembrie-2013/ (http://maximusphotography.wordpress.com/2013/11/10/cometele-diminetilor-de-toamna-9-noiembrie-2013/)
    http://maximusphotography.wordpress.com/2013/10/07/cometa-ison-6-octombrie-2013/ (http://maximusphotography.wordpress.com/2013/10/07/cometa-ison-6-octombrie-2013/)
    http://maximusphotography.wordpress.com/2013/09/07/cometa-ison-7-septembrie-2013/ (http://maximusphotography.wordpress.com/2013/09/07/cometa-ison-7-septembrie-2013/)
    http://maximusphotography.wordpress.com/2013/10/22/ts-115800-second-light-21-octombrie-2013/ (http://maximusphotography.wordpress.com/2013/10/22/ts-115800-second-light-21-octombrie-2013/)

Observatorul Astronomic din Galați - http://astrogalati.info/ (http://astrogalati.info/)

    http://astrogalati.wordpress.com/2013/10/22/jurnalul-unei-comete-ison-revizitata/ (http://astrogalati.wordpress.com/2013/10/22/jurnalul-unei-comete-ison-revizitata/)
    http://astrogalati.wordpress.com/2013/08/31/jurnalul-unei-comete-ison-revine/ (http://astrogalati.wordpress.com/2013/08/31/jurnalul-unei-comete-ison-revine/)

Alex Tudorică - http://timelessphotons.blogspot.ro/ (http://timelessphotons.blogspot.ro/)

    Comet C/2012 S1 (ISON) animation (http://www.youtube.com/watch?v=WwIyiwKghbs#ws)

Forumul de astronomie Astronomy.ro - http://www.astronomy.ro/forum (http://www.astronomy.ro/forum)

    http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=121761#121761 (http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=121761#121761)

http://m.space.com/23515-comet-ison-brightness-stargazing-update.html

Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 20 Noiembrie 2013, 19:16:01
Up-date ...

http://sonkab.wordpress.com/2013/11/18/ison/#more-3852 (http://sonkab.wordpress.com/2013/11/18/ison/#more-3852)
http://maximusphotography.files.wordpress.com/2013/11/ison_nov16_max.jpg (http://maximusphotography.files.wordpress.com/2013/11/ison_nov16_max.jpg)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 29 Noiembrie 2013, 20:10:42
Up - date ...

http://sonkab.wordpress.com/2013/11/29/ison-vs-soare/ (http://sonkab.wordpress.com/2013/11/29/ison-vs-soare/)
http://sonkab.wordpress.com/2013/11/29/cometa-ison/ (http://sonkab.wordpress.com/2013/11/29/cometa-ison/)

(http://sonkab.files.wordpress.com/2013/11/anigif5.gif)

(http://sonkab.files.wordpress.com/2013/11/anigif4.gif)


http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=11371&start=90 (http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=11371&start=90)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: terraflorin din 22 Decembrie 2013, 16:38:27
Alte basme SF despre ISON şi Consiliul Andromeda: (http://www.andromedacouncil.com/)

http://www.ascensionwithearth.com/2013/12/tolec-update-about-comet-ison-biosphere.html (http://www.ascensionwithearth.com/2013/12/tolec-update-about-comet-ison-biosphere.html)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 07 Iulie 2014, 11:04:23
Nivel de atentie(cod galben) pentru cometa ... SIDING SPRING (C/2013 A1)

(http://mars.nasa.gov/images/Oct2014CometSidingSpring_C2013A1-br2.jpg)(http://mars.jpl.nasa.gov/images/comets/SSDanimation_01c_6seconds.gif)

http://mars.nasa.gov/comets/sidingspring/ (http://mars.nasa.gov/comets/sidingspring/)


www.youtube.com/watch?v=WuLL0rXZINY#t=74 (http://www.youtube.com/watch?v=WuLL0rXZINY#t=74)
Titlu: Re: Cometele - un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Xanadron din 08 Iulie 2014, 07:50:16
Eu cel putin cred in continuare ca, odata fixati parametrii evolutiei vietii pe Terra, cometele n-au mai fost un pericol.
Si nici acum nu mai sint - au grija de asta arendasii :-D Fermei Gaia. :-)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Arhanghelul din 21 Martie 2016, 10:20:37
http://www.skyandtelescope.com/observing/p2016-ba14-closest-comet-in-almost-250-years03162016/ (http://www.skyandtelescope.com/observing/p2016-ba14-closest-comet-in-almost-250-years03162016/)

Doua cuburi ... in vizita ... Comet P/2016 BA14 (Pan-STARRS) si ... Comet 252P/LINEAR

(http://www.skyandtelescope.com/wp-content/uploads/BA14-orbit-Horizons.jpg)(http://www.skyandtelescope.com/wp-content/uploads/252P_LINEAR_orbit.jpg)
(http://www.skyandtelescope.com/wp-content/uploads/BA14-wide_ST.jpg)(http://www.skyandtelescope.com/wp-content/uploads/2016-252P_mag6_ChgoMarch24-daily_ST.jpg)

http://www.mariustuca.ro/stiinta/26587-comete-trecere-p%C4%83m%C3%A2nt (http://www.mariustuca.ro/stiinta/26587-comete-trecere-p%C4%83m%C3%A2nt)

http://www.astro-urseanu.ro/comete_2016.html (http://www.astro-urseanu.ro/comete_2016.html)

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=148532#148532 (http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=148532#148532)
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: StarDust din 21 Martie 2016, 20:05:06
Citat din: Xanadron din  08 Iulie 2014, 07:50:16
...
Si nici acum nu mai sint - au grija de asta arendasii :-D Fermei Gaia. :-)

Bine ar fi sa fie asa. Dar eu cred ca e vorba doar de o uriasa "ruleta ruseasca" cosmica.
Iar daca ar fi cum zici, tare mie ca ne indreptam intr-o directie in care s-ar putea ca arendasilor cosmici sa nu le prea pese de noi. Nu cred in teoriile cu "recoltarile"(stii la ce ma refer), totul e doar evolutie, unii cad, altii se ridica...
Tare mi-e ca cine stie cate tragedii, istorii (accesibile doar cuiva care poate accesa istoria intregului univers) ale multor civilizatii zac ingropate nestiute sub cenusa (sau praful) ridicat de impacte nimicitoare.
Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: kandaon din 21 Martie 2016, 20:24:12
La urma urmei una din ipotezele propuse pentru a explica disparitia dinozaurilor e legata de ciocnirea Terrei cu un asteroid sau o cometa de dimensiuni mai mari din cate stiu.

In SF insa apare ideea folosirii unor astfel de asteroizi sau comete ca arme anti-planetare, putand fi deturnate si dirijate pe o traiectorie de coliziune cu o anume tinta.

E posibil ca unele civilizatii sa fi fost distruse asa (in urma unor coliziuni naturale, nu neaparat dirijate) dar cred si ca niste civilizatii mai evoluate tehnologic pot devia sau distruge fara probleme astfel de corpuri cosmice care ar pune in primejdie planeta (sau planetele) lor.
La urma urmelor si cu nivelul tehnologic de acum, al oamenilor de pe Pamant, exista rachete AA (si in faza mai incipienta asa si arme gen laser sau cu energie dirijata) care pot intercepta si distruge alte rachete/avioane ce zboara cu viteze de la subsonice la hipersonice.

Niste civilizatii mai avansate cu zeci de mii de ani, sa nu zic sute de mii sau milioane nu cred ca ar avea nicio problema in a opri, distruge, schimba cursul unor astfel de obiecte ceresti, chiar si de dimensiuni mai mari

Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: Aliosa din 22 Martie 2016, 20:10:18
Citat din: kandaon din  21 Martie 2016, 20:24:12
La urma urmei una din ipotezele propuse pentru a explica disparitia dinozaurilor e legata de ciocnirea Terrei cu un asteroid sau o cometa de dimensiuni mai mari din cate stiu.

In SF insa apare ideea folosirii unor astfel de asteroizi sau comete ca arme anti-planetare, putand fi deturnate si dirijate pe o traiectorie de coliziune cu o anume tinta.

E posibil ca unele civilizatii sa fi fost distruse asa (in urma unor coliziuni naturale, nu neaparat dirijate) dar cred si ca niste civilizatii mai evoluate tehnologic pot devia sau distruge fara probleme astfel de corpuri cosmice care ar pune in primejdie planeta (sau planetele) lor.
La urma urmelor si cu nivelul tehnologic de acum, al oamenilor de pe Pamant, exista rachete AA (si in faza mai incipienta asa si arme gen laser sau cu energie dirijata) care pot intercepta si distruge alte rachete/avioane ce zboara cu viteze de la subsonice la hipersonice.

Niste civilizatii mai avansate cu zeci de mii de ani, sa nu zic sute de mii sau milioane nu cred ca ar avea nicio problema in a opri, distruge, schimba cursul unor astfel de obiecte ceresti, chiar si de dimensiuni mai mari
Ma gandesc ca o specie atat de avansata tehnologic este avansata si mental si nu si-ar irosi timpul cu prostii de genul asta .
In frica noastra de necunoscut e normal sa gandim ca suntem mici si vulnerabili , dar poate in ochi alora mari nici macar nu prezentam interes , din cate se vede , vin si pleaca ...  :-D :-D :-D.

Titlu: Re: Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
Scris de: fiulploii din 16 Iulie 2020, 10:04:30
Nu a fotografiat  nimeni cometa si nu a gasit nici un fenomen optic interesant?