Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Documentare interesante ( Unele ) !

Creat de Tzompa, 08 Martie 2011, 11:35:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii


Xanadron

O serie de clipuri si informatii pe tema (reala) a falsei eficientze clamata de promotorii becurilor asa-zis "economice" (CFL = mini-neoane nu doar toxice daca nu-s reciclate cum trebuie, ci si neeconomice in conditii normale de folosire)

http://www.richsoil.com/CFL-fluorescent-light-bulbs.jsp#cfl

Mythbusters lightbulb experiment 2/2
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#77
Chiar daca este mai vechi... debordeaza de actualitate!

Suspect Nation (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0913435/

Natiunea suspecta - Suspect Nation on Vimeo

Si cum paranoia evolueaza direct proportional cu tehnologia....
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Interesanta sinteza a profilului "Big Brother" - si sa nu uitam ca au trecut deja 7 ani de la ea... :|
Cred oricum ca in UK s-a ajuns la o camera video la max. 10 locuitori, in medie.

Ma mai intreb doar de unde atitia oameni care sa analizeze oceanul asta de date (ex: 1.9 mii de milioane :-o  convorbiri telefonice ascultate aiurea-n USA, numai din 2001 in 2006).

Ma gindeam c-ar fi o poanta haioasa daca as presupune ca la capitolul "comportare cu risc antisocial" Big Brother ar include si "stereotipul" accesarii forumului RUFOn.
Dar ideea ca n-ar putea fi doar o gluma m-a pus serios pe ginduri. :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Alexander382

Nu stiu daca e ok sa postez aici, dar ce parere aveti despre materialele lui Michael Tsarion? Eu m-am uitat la toate documentarele si materialele pe care le-a scos si nu stiu ce sa zic. E interesant, te absoarbe cu povestile lui. Dar de unde pot sa stiu ca nu sunt doar povesti? Si asta nu se aplica numai la el, ci si la multi altii care fac tot felul de afirmatii si teorii mai mult sau mai putin impresionanto-plauzibile.

SLEAH19

 Oceanul de date al convorbirilor este analizat de computere dupa algoritmi si asociere de cuvinte, daca pronunti: osama, obama,sua, arab, terorism etc , intri pe lista mai scurta si automat sunt urmarite si telefoanele celor care te apeleaza.

Dar desigur se poate fenta .
Ex. , ciumetii astia care au furat din Olanda  tablouri de zeci de milioane de E, nu au fost prinsi in urma convorbirilor telefonice pentru ca ei in loc de Matisse sau Gogen , pronuntau Matiz si Logan, asa ca s-au spart numai dupa ce s-au dus la evaluatoare si a intrat aia in vibratii cand a vazut ce tablouri au baietii.

Si un documentar despre minimul necesar pentru o convorbire telefonica care sa nu trezeasca banuieli ,,ascultatorilor,,.

Carti! Te Fac Neprost
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

acme

Citat din: SLEAH19 din  30 Ianuarie 2013, 21:12:18
Oceanul de date al convorbirilor este analizat de computere dupa algoritmi si asociere de cuvinte, daca pronunti: osama, obama,sua, arab, terorism etc , intri pe lista mai scurta si automat sunt urmarite si telefoanele celor care te apeleaza.

Referitor la lista scurta:
We're born alone, we live alone, we die alone.

mr

 Human Resources (2010)

"Am fost întotdeauna extrem de sceptic, ori de câte ori cuvântul "ştiinţă" era asociat unei cercetări făcute pe fiinţe umane, fiindcă puţinele informaţii ce au ajuns până la noi privind experimentele japoneze din perioada interbelică sau cele ale "savanţilor nazişti", au revelat o latură monstruoasă a caracterului indivizilor implicaţi în ele."

Resursele umane - Contabilizarea sclaviei (2010) on Vimeo
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mr

#83
Crossroads (2013)
http://www.filmsforaction.org/watch/crossroads_labor_pains_of_a_new_worldview/

Documentarul expune faptul ca este inevitabila trecerea de la separatism si competitie, ca si mod de a trai, generate de exaltarea Ego-ului, la constientizarea din ce in ce mai rapida a realitatii ca suntem interconectati si interdependenti, totul in cadrul Unitatii. Analogia metamorfozarii omizii legata de momentul in care se afla astazi omenirea mi se pare foarte inspirat (~min 40) :

BRUCE LIPTON : ,,Daca privim la criza economica, ecologica, spirituala si spunem "Eu nu sunt fericit, societatea nu e fericita; ce anume nu merge aici?" Asta e scanteia! Trebuie sa avem probleme, ca sa putem avea solutii. Problemele ajuta creativitatea. In realitate, problema nu exista; problema este, de fapt, o stare de tranzitie.

Asa vad si crizele din ziua de astazi, ca pe un punct de tranzitie pentru omenire, le vad nu neaparat ca pe ceva iesit din comun. De la cea mai veche bacterie observam din ce in ce mai mult in natura, ca aceste celule trec printr-o perioada juvenila, chiar ostila parca aflata intr-o competitie cu ea insasi. Si, putin mai tarziu, observam ca aceste celule realizeaza cat de bine functioneaza, cooperand. Atunci cand descoperim ca e mult mai ieftin si mult mai eficient si benefic pentru toata lumea, sa ne hranim "inamicul", in loc de a ne lupta cu el in tot acest timp, atunci suntem pe drumul ce duce spre noua civilizatie pe care o cautam cu totii.

Partea frumoasa este ca putem folosi modelele aflate in natura si sa intelegem ca aceste modele exista si ele se repeta. Daca ai dori sa observi un model care se repeta in continuu, pe aceasta planeta, acum si care sa ne dea un exmplu a ceea se se intampla, atunci priveste o omida care creste.

O omida reprezinta, sa spunem, sapte milliarde de celule vii, sub aceeasi piele. Fiecare celula reprezinta un cetatean. Si, ce credeti? Sunt exact ca noi oamenii, muncesc in fiecare zi, celulele din sistemul digesitv absorb mancarea, o digera si creaza produse.

Unele dintre ele sunt numite motilitati. Aceste celule sunt cele care ii asigura omizii miscarea si reprezinta structuri ca si autostrazile noastre cu camioane, masini.

Celulele sistemului imunitar isi fac si ele treaba lor, de a proteja acest sistem. Sistemul respirator se asigura ca oxigenul este asimilat. Deci, toate aceste celule au treaba lor.

Iar Omida creste. Daca tu ai fi un reporter aflat inauntru si ai privi in jurul tau, ai spune: "Da, economia creste, baieti, creste in fiecare zi, toata lumea munceste... si asta e ceea ce dorim sa vedem in fiecare zi. Cu cat anume crestem in fiecare zi, aveti vreo estimare in procente?"

Iar, mai apoi, omida atinge un maxim de crestere si in acel moment se opreste din mancare – nu mai poate manca absolut nimic. A atins punctul culminant. Atunci, daca esti o celula in interiorul acelui organism, imagineaza-ti ce s-ar intampla, daca dintr-o data nu mai ai slujba pe care o aveai, mancarea este mai putina, iar sistemul tau digestiv spune: "Of, munca nu mai e ce era odata, fabrica nu mai produce cum o facea odata". Iar la un anumit moment, atinge un nivel cand multe celule sunt concediate.

Avem celule care nu mai fac nimic, acum. De ce? Pentru ca nu mai exista suficienta mancare pentru toate. Si alte slujbe sunt afectate din cauza mancarii. Implicit, nu mai e suficienta energie si toate sistemele incep sa concedieze celule. Foarte curand, e un haos de nedescris sub acea piele de omida. De ce?

Pentru ca sistemul s-a oprit din crestere, celulele nu mai au de munca, nimic nu mai evolueaza, iar intregul organism nu mai functioneaza.

Daca ai fi o celula, in acel moment ai privi in jur si ai spune: "Doamne, lumea aceasta se va sfarsi!"

Si, cu toate acestea, in mijlocul miliardelor de celule exista un alt fel de celule, care desi sunt identice genetic si nu difera cu nimic de restul, gandesc altfel, raspund la stimuli in mod diferit. Aceste celule au un nume intersant si anume, "celulele imaginale" . Aceste celule imaginale aduc o noua viziune.
....viziunea fluturelui ...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5n1p9P5ee3c#!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Excelent documentar (adica ideile continute), dar inclin sa cred ca aplicarea lor practica o s-o traiesc abia pe lumea ailalta ori in viitoarea reincarnare. Si atunci am insa unele rezerve...

Parabola crisalidei nu-i noua, nici ideea constientizarii unitatii noastre divine, dar ambele nu fac 2 roni fara eforturi singulare (in sens de proprii, personale) spre evolutia interioara a fiecaruia  - dar nu una smiorcaitor-idealista tip New-Age, :lol: ci una zdravana, care sa poata intzepeni angrenajul in care ne sint tescuite de multa vreme mintile si sufletele (acum, cu metode mai subtile, ce-i drept).

Fiindca indiferentza, egoismul, rapacitatea, invidia, cruzimea - toate, impuse fara eforturi de sforarii :evil: unei umanitati impinse "crestin-democratic" :-P pe toboganul darwinian al competitiei nemiloase - nu se evapora de la sine si nici nu pot fi extirpate cumva de vreun ET :-) venit calare pe a paispea martzoaga a Apocalipsei. :ufo:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

zaharosu


lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Aliosa

Daca a mai fost postat aici , imi cer scuze, functia de cautare e dezactivata in acest moment ...
Mie unul mi s-a parut destul de interesant si comic .

Our history is not what we think!

angellla29

#89
Un documentar mai vechi, dar spre rusinea mea acum l-am descoperit :| Independenta Romaniei? Baliverne monser . Basme de adormit copiii. Macar sa scoata prostiile astea din cartile de istorie pe care se chinuiesc " la greu" copiii nostri sa le invete

Shimon Peres: Israel cumpără România

Pe 10 octombrie 2007,la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, Simon Peres declară că Israel cumpără Manhattan, Ungaria, România şi Polonia.

On the 10th of October, 2007, Shimon Peres declares that Israel is buying out Manhattan, Hungary, Romania and Poland.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/64...