Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

Citat din: Aseneth din  05 Octombrie 2013, 22:57:40Plecarea de pe forum a lui Zuperzen va fi una din consecintele evadarii din matrix. Cred ca ideea nu e ca pleaca sau nu de pe forum, ci daca va gasi o cale sa ne comunice si noua calea spre iesire.
Unii zic că ne-am naşte, am trăi şi-am muri SINGURI.
...Şi dacă n-o fi aşa tot timpu', de multe ori ne simţim singuri în mijlocul mulţimilor - sau chiar pe forumuri. :-D
Zone în care nu cred că-s prea sănătoase speranţele unora de-a putea învăţa mintenaş ("la fără frecvenţă") diverse chestii care implică-n primul rînd eforturi personale en-gros, necesare pînă şi-n atingerea unor "targeturi" minore.

Departe de mine deci intenţia scrierii unui topic "instructiv" (dacă voiam asta, scriam vreo cărţulie new-ageră cu titlu ispititor - "Evadarea din Matrix în trei paşi simpli" ar fi perfect, nu? :D).

Oricum, simpla observare a evoluţiei topicului ăstuia mă face să cred că o continuare cu altul mai "complicat" nu se merită si un cu totul alt gen de "conexiuni" e preferabil.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Aseneth

Zen, crezi ca zbaterile unora pentru a iesi din borcane pot provoca seisme terestre?

Xanadron

Citat din: Aseneth din  07 Octombrie 2013, 12:41:16
Zen, crezi ca zbaterile unora pentru a iesi din borcane pot provoca seisme terestre?

Hmm, cred exact pe dos - ca zbaterile inutile de-a afla cauzele seismelor provoaca intzepenirea-n Matrix. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: abyss din  05 Octombrie 2013, 17:16:45
... timpul este o insiruire de segmente statice. Parcurgerea, trecerea o efectueaza ceea ce se afla in miscare. Ceea ce se misca este mecanismul.
Parcurgerea-trecerea contine in ea insasi timpul - zic eu. Abstract vorbind, daca te-ai putea ridica intr-un punct situat cu vreo 2-3 dimensiuni in plus fatza de cele cunoscute si ai privi un om ce ai vedea? ceva ce seamana cu o rima sau un sarpe - aproximatie permisa in acest caz  :lol: - formata din toate clipele de la nastere - inceputul cozii trecand prin maturitate- mijlocul si terminand cu moartea- capul . Asta in cazul ipotetic cand respectivul nu moare mai repede. Si mai elevat, forma aceasta seamana cu reprezentarea grafica a unei jumatati de lungime de unda

  Nu devine totul mai interesant ? Cu posibile alte cai de iesire din cercul nostru stramt - vorba poetului ?
Citat

Ce anume ar motiva o fiinta sa paraseasca "mecanismul"? Adica sa fii motivat de a-ti conserva energia, de a deveni un energofag pentru ca in final sa poti strapunge parghiile infernale?
o alta scoala a gandirii zice tocmai invers : trebuie sa devii un canal deschis pentru circulatia energiei . Poftim de mai intelege ceva  :-o
Citat
Mai departe despre unde se poate ajunge, sunt informatii ca iti poti asambla propriul mecanism spatio-temporal in care poti sta cat doresti.
Aici ar trebui lipite bucatile lui Urban referitoare la poarta stelara care este Omul.
Citat
Sau poti strapunge prin Marele Matrix, camara cu borcane-univers a lui Gott.
Cam asa ar fi reprezentarea noastra despre camara cu borcane a lu' nenea Gott?

Citat din: abyss din  06 Octombrie 2013, 10:28:17
Nici un evadat nu se mai intoarce de bunavoie...
Depinde .. si nu intreba de ce  :lol: Poate din altruism, poate din necesitate... cine stie precis?
Citat din: Xanadron din  07 Octombrie 2013, 11:27:30
Unii zic că ne-am naşte, am trăi şi-am muri SINGURI.

In sensul ca trebuie sa parcurgem singuri , pe propria piele creata si nu facuta   :lol: aceste etape. Nu iti duce nimeni bagajele .
   Si iar zic unii ca anumite bagaje trebuie lasate in anumite puncte obligatorii de trecere de pe drum.  :-D

parerea mea..

Urban

Citat din: fiulploii din  08 Octombrie 2013, 02:27:21
Parcurgerea-trecerea contine in ea insasi timpul - zic eu. Abstract vorbind, daca te-ai putea ridica intr-un punct situat cu vreo 2-3 dimensiuni in plus fatza de cele cunoscute si ai privi un om ce ai vedea? ceva ce seamana cu o rima sau un sarpe - aproximatie permisa in acest caz  - formata din toate clipele de la nastere - inceputul cozii trecand prin maturitate- mijlocul si terminand cu moartea- capul .
Asta in cazul ipotetic cand respectivul nu moare mai repede.
Si mai elevat, forma aceasta seamana cu reprezentarea grafica a unei jumatati de lungime de unda...
Nu devine totul mai interesant ?
Cu posibile alte cai de iesire din cercul nostru stramt - vorba poetului ?  o alta scoala a gandirii zice tocmai invers : trebuie sa devii un canal deschis pentru circulatia energiei . Poftim de mai intelege ceva  :Aici ar trebui lipite bucatile lui Urban referitoare la poarta stelara care este Omul. 

parerea mea..

Nu ai cum sa devii ceva ce deja esti.


fiulploii

#35
Citat din: Urban din  08 Octombrie 2013, 04:04:20
Nu ai cum sa devii ceva ce deja esti.
:lol: Dijeaba esti daca nu stii cum si ce sa faci. Si degeaba esti constient ca esti - Sunt ceea ce sunt - daca nu ai prefixul zonelor si numarul de la centrala, cel putin.  :evil:

  In primul rand multumesc ca mi-ai dat posibilitatea sa renumerotez pozele puse- aici se potriveste foarte bine zicala '' muieti-s posmagii? ''  :lol: in ordinea lor fireasca .
  In al doilea rand banuiesc ca le-ai pus pentru a discuta putin pe marginea lor. oricum, eu ma risc sa dau cu parerea.  :-D
  Trebuie spus ca informatiile din ele sunt ceea ce ne-a ramas de-a lungul timpului din cunoasterea altora completate cu deductii mai mult sau mai putin logice. Si din ceea ce ne-a ramas autorul/autorii au ales doar ceea ce cunoaste lumea zis occidentala despre ea insasi - ca buricul Lumii- si raportat la ea chiar daca a luat unele elemente din cunoasterea orientala. Si aici ma refer fie si numai la anul 44BC din plansa #16 cand se specifica ca a fost ucis Cezar la idele lui Marte . Foarte pe scurt , in acelasi an a fost ucis si Burebista cam in aceeasi perioada. De ce trebuia legat si Burebista? Fiindca Cezar se pregatea de  o infruntare cu Burebista si fiindca cei doi putem zice ca erau SUA si Rusia de azi. Dupa mine, am mai zis asta, acest aspect poate reprezenta o interventie temporala a cuiva sau poate e doar o coincidenta nefericita ca fiecare din cei doi au platit asasini pentru uciderea celuilalt.

  Chiar nu pricep de ce trebuie legat tot cu astrologia ? Eu zic ca stargate de care vorbim nu are absolut nici o legatura cu astrologia dar e numai parerea mea personala. Astrologia bagata aici nu face decat sa lungeasca lantul cu care e legat omul dar tot in curte sa-l tina.  :lol: - chiar nu stiu cum imi reusesc astfel de fraze.
   
  Zilele urmatoare o sa buchisesc plansele si probabil o sa revin sau nu   :wink: cu ceva comentarii 
  Dupa parerea mea, plansele alea reprezinta doar cartea tehnica - cu ceva lipsuri si adaugiri dupa ureche  :-D - ori atunci cand inveti sa conduci masina nu te pune nimeni sa o faci dupa cartea tehnica a masinii.
  Solutiile sunt mai simple , mai intuitive si nu trebuie matematica, fizica , filosofie si alte lecturi plictisitoare  :evil:
  E ceva de genul respiri asa, simti asa, emani gandurile asa si pleci. Unde? Eee, aici cred ca trebuie o harta sau o adresa de la Centru  :lol: Ca altfel facem accidente prin continuum si o sa zica altii ca iar au aparut roiuri de musculite care se strivesc de geamuri si le murdaresc.
  Repet, parerea mea.. neautorizata  :lol:

abyss

Solutiile par simple insa alegerile sunt mai greu de facut.
Eu am redat pe cat am putut o proiectie simpla insa tu vii cu diagrame.
Ce pot spune altceva decat ca ai dreptate. Totusi si Urban are dreptate si Xanadron si Aseneth...cu totii au dreptate. Concluzia ar fi ca ceeace percepem e extrem de complex sau ingrozitor de simplu insa foarte vast. Perceptia necesita energie/informatie acumulata pana la un anumit nivel cand se produce...acel ceva. Trecerea unui prag dupa care nu mai acumulezi ci te aliniezi la volumul total al informatiei existente. Esti deja totul, adica posezi mici fragmente/filamente de energie din tot ce exista. Acestea sunt cheile de decodare necesare alinierii sau a fenomenului de "curgere a informatiei". Curgerea e una insa parcurgerea e un act ce tine de intentie si conştienţă.

fiulploii

#37
  Eu vin cu diagrame? Un simplu desen pentru intelegerea faptului ca suntem mereu un corpuscul purtator de unda insa nu ne percepem ca atare din cauza frecventei timpului uman. De exemplu, efemeridele, acele insecte ce parcurg un ciclu complet de viata in 24 de ore - de ale noastre   :-D - oare cum ne percep pe noi de exemplu raportat la frecventa timpului lor?
  Cred ca ceva analog cum percepem noi muntii .

  Asa cum ai subliniat , se pare ca toata lumea are dreptate si ma intreb din nou, de ce? Cred ca din cauza ca totul e desertaciune - morala biblica  :lol:  - cu intelesul ca totul e Iluzie.
   Si atunci, nu inseamna oare asta ca pentru a evada/iesi din Matrix trebuie sa renunti la conceptii, credinte, certitudini ? Cu alte cuvinte, dupa ce ai invatat tot , sa uiti tot. Oare cum s-ar putea traduce asta in cadrul acestui subiect ?
   
   Nu intreb acum de ce exista aceasta Iluzie perpetuata nu numai in planul fizic ci si in cel astral- sa-l numesc si eu asa - si exista unele indici ca si in cel imediat urmator.
   Daca tot exista purecii si paduchii cu ale lor platose si armuri aparent inutile , mai adaug si faptul ciudat care zice ca omul nu s-a adaptat la mersul biped in gravitatia de pe Terra date fiind frecventa durerilor de coloana vertebrala. Iar durerea asta e un fapt real , cum poate sa vina un aiurit sa zica ca este o iluzie?
   Pai, Matrixul fizic este real pentru corpul fizic , acesta din urma fiind o carcasa plina de circuite duale si chiar triale si in plus, redundante. Pentru a depasi Matrixul fizic trebuie un mic efort mental sau psihic pentru a iesi din capcana calibrarii simturilor numai pe fizic.

  Interesant pentru mine e faptul ca totul se poate face prin sunete, prin vorbe. Avem deci comanda vocala pentru a conduce vehicolul catre iesire . Cam nasol, noi fiind obisnuiti sa punem mana , sa transpiram  si mai ales sa avem nevoie de spectatori care sa ne incurajeze si pentru care sa invingem ..glorios si etern  8-)
 
  Apropo de moralitate... Universul e moral ? Dupa normele umane nu e moral, nu e nici macar imoral ci e perfect neutru adica amoral. Ca sa iesim din el avem nevoie de morala? Putem renunta la morala?

  Iar am vorbit discutii  :-D fiindca mentalitatile se schimba cel mai greu sau deloc. Si asta este cheia iesirii fiindca mai este un aspect de care s-a mai amintit pe forum in diverse alte subiecte: degeaba iesi - uneori singur, alteori ajutat - daca nu ai mentalitatea potrivita sa accepti realitatea noua te intorci singur inapoi - pleonasm necesar aici  :lol: - fiindca nu suporti . Si singur iti pui lanturile care te fac sa te simti confortabil.
  Cu asta am raspuns complet la intrebarea care evadat se intoarce de bunavoie .

abyss

Citat din: fiulploii din  10 Octombrie 2013, 02:39:40
   Si atunci, trebuie pentru a evada/iesi din Matrix trebuie sa renunti la conceptii, credinte, certitudini ? Cu alte cuvinte, dupa ce ai invatat tot , sa uiti tot. Oare cum s-ar putea traduce asta in cadrul acestui subiect ?
Clar nu e ceva de genul alzheimer...uiti tot si PAC! esti za King of the m.f. Univers!
Am mai spus-o si o repet, este un prag atins dupa ce acumulezi experienta maxima a intelegerii propriei naturi, a firii personale, sa te cunosti cum reactionezi in diferite situatii, sa iti sfarami propriile bariere si atunci cand nu le mai ai sa iti creeezi singur si constient altele doar pentru a le distruge din nou. Acest fapt a intelegerii rezultate din observatie practicata pe natura si fenomenele interioare iti ofera pregatirea pentru intelegerea viitoare a fenomenelor exterioare. fenomene astrale sau hiper-astrale ori non-liniare poate. Ceea ce "fenomeneaza" in interiorul nostru sunt fragmente mici din informatia exterioara. Prin actiunile exterioare miscam, distilam acele chei de decodare pana cand ele capata sens pentru observator.
  Si uite asa tot vorbim vorbe. Stiu ca bat apa in piua :-D
  Apropo de moralitate...

  - Te-ai aventura in necunoscut din lacomie?
  - Ce te-ar motiva sa te aventurezi in infricosatoarea Singuratate?
  - De ce este fiinta umana vulnerabila la emotii?
  - De ce un caracter intens umanizat, determina la raspunsuri personale si umanizate?
 
PS - si...totusi, un caracter impersonal duce mai mult la intelegere si examinare?

fiulploii

Citat din: abyss din  10 Octombrie 2013, 23:14:47
  .....

  - Te-ai aventura in necunoscut din lacomie?
  - Ce te-ar motiva sa te aventurezi in infricosatoarea Singuratate?
  - De ce este fiinta umana vulnerabila la emotii?
  - De ce un caracter intens umanizat, determina la raspunsuri personale si umanizate?
 
PS - si...totusi, un caracter impersonal duce mai mult la intelegere si examinare?
1 - Din lacomia de cunoastere iar aici e de amintit curentul care zice ca e un pacat sa sfidezi Creatorul incercand sa devii mai dashtept decat ne-a facut/ne-a lasat El  - biblic vorbind  :lol: Tot respectivii sustin ca prin invatare de lucruri noi , caderea Omului este si mai adanca iar aici se face legatura cu cei care spun ca aceasta vine din faptul ca suntem Ingerii cazuti care dupa ce au fost alungati isi continua munca lor de sfidare a Celui-suprem - asta apropo de sfidarea matriciala  :wink:
    2 -  Sansa intelegerii Singuratatii si de ce nu, depasirea ei macar teoretic.
    3 - Ca sa nu devina demiurg.
    4 - Din aceeasi cauza pentru care daca apesi tasta Delete se intampla delete si nu insert
    5 - In anumite conditii da - zic unii.

  Aparent fara legatura cu Marea Evadare :
       - de ce s-a odihnit God in a saptea zi ? biblic vorbind din nou.
     

P.S. e bine - zic eu- ca preferi sa sfidezi Matrixul pentru ca asa il tii ocupat in timp ca altii pleaca  :lol:
       Exista un alt curent de opinie care spune ca matrixul dispare atunci cand devine o parte din tine , cand te extinzi absorbindu-l si treci cu mult dincolo de limitele lui iar Observatorii si Umbrele nu mai conteaza , ei fiind functionali doar la acest nivel . Cica.

Parerea mea..
       

abyss

La pct. 1 ce ai scris am inteles fix pe dos. Adica a sfida moartea nu inseamna a te uita chiorâş la Neazeu...ba chiar as putea afirma ca cineva ar putea sfida Moartea si Marea Singuratate din dragoste de viata... Asta vorbind nebiblic ci doar din perspectiva impersonala.
 

hanzo

in cateva cuvinte, adunand din curente religioase, mentaliste, shamanism..
putem face o lista cu esente?

crestinism,
- regatul meu nu este din lumea asta.
- smerenia face aproape cat toate celelalte eforturi
- sa ai paznici la ganduri

nlp
- dialogul interior- lumea e asa cum e pentru ca tot timpul vorbim in subconstient, in mintea nostra ca asa si pe dincolo. dupa ceva analize, in subconstient cu viteza mare, o 'minte' traduce cee ce vedem, nelasand perceptia directa sa fie. (a se vedea lo sfidante)
- tehnici  pe linia timpului.  vizualizare, schimbare, submodalitati etc.

Grudjieff
- oamenii sunt ca 'adormiti'. cea mai puternica fiinta (dumnezeu) te creeaza pe tine si lumea, ca apoi tu sa lucrezi ca sclavul, sa urci firma pan' la cer, sa umplii matul, si pe afara si pe dinauntrul, e clar ca nu e asa.
- a creat a 4 cale, in care omul spre trezie sa lucreze cu tot ce are. ai corp? lucreaza cu el intre odihna si efort. ai minte? foloseste-o si apoi meditatie. ai inima? sentimente  si emotii pana pana..

carlos castaneda
- mintea de nu o stapanesti nu e a ta. e a 'pradatorului'
- sunt 7 lumi pe care le putem asambla in banda umana. in care sa putem trai aproximativ ca aici.
a asambla o lume, e echivalentul fixarii obiectivului unui binoclu in asa fel incat sa se vada clar. schimbi focusul schimbi realitatea.
- focusul tau determina realitatea.

budismul
- calea de mijloc. echilibrul. dumnezeu a facut si mielul, dar si lupul.
- poti sa fii orice cu conditia sa lasi de tot ce erai, nu poti fi si ceasca si apa din ceasca in acelasi timp. (sau poti? haha)

nu stiu la islam, la evrei, si la altii. dar poate extragem asa cateva esente generale, poate puneti voi.

bat si eu campiile.. zic si eu de 2 kosoni..  :rainbow:

-

abyss

Interesanta zicerea ta Hanzo. Mi-a placut cel mai mult partea cu apa si ceasca. Se pare ca totul e posibil unei minti neangradite. Totusi nu pot sa nu remarc ca limitarile sunt subliniate. Cine limiteaza oare? Omul sau ...

fiulploii

Citat din: abyss din  13 Octombrie 2013, 01:43:45
Interesanta zicerea ta Hanzo. Mi-a placut cel mai mult partea cu apa si ceasca. Se pare ca totul e posibil unei minti neangradite. Totusi nu pot sa nu remarc ca limitarile sunt subliniate. Cine limiteaza oare? Omul sau ...

Un posibil raspuns la nivelul unu:
Pastreaza-ti iluziile, dupa ce ti s-au spulberat mai poti sa existi, dar nu sa traiesti – Mark Twain.

Posibile raspunsuri la nivelul doi:

povestioare zen:

1. Impăratul care era un credincios budist, invită un mare maestru zen la palat pentru a-i pune întrebări despre budism.
,,Care este adevărul ultim în sfânta doctrină budistă?" întrebă împăratul.
,,Un gol vast ... şi nici urmă de sfinţenie" răspunse maestrul.
,,Dacă nu există sfinţenie" întrebă împăratul ,,atunci cine sau ce eşti tu?"
,,Nu ştiu" răspunse maestrul.


2. Când învăţătorul spiritual şi discipolii săi începură să mediteze, pisica ce trăia în mănăstire făcu un zgomot care îi deranjă. Prin urmare învăţătorul a ordonat ca pisica să fie legată fedeleş în timpul practicilor de meditaţie. Ani de zile ulterior când maestrul a murit călugării continuau să lege pisica în timpul sesiunilor de meditaţie. Când şi pisica a murit, a fost adusă o altă pisică pentru a fi legată. Secole mai târziu învăţaţii descendenţi ai învăţătorului spiritual au scris tratate erudite despre semnificaţia religioasă a legării fedeleş a pisicii în timpul practicilor de meditaţie.   :lol:

3. Atentie cand intalniti un Zeu-Zen  :wink:
Un filozof întâlni într-o zi un maestru zen şi vrând să-l pună în dificultate îl întrebă:
"Fără cuvinte şi in tăcere îmi poţi spune ce este realitatea?"
Maestrul îi dădu un pumn în faţă.


Rugaciunea...


Intr-o zi, s-au intalnit intr-o biblioteca trei crestini. Patrunsi de frumusetea cartilor pe care le citeau, nici nu au observat cand s-a facut seara. Cand doar ei mai ramasesera in biblioteca, au inceput sa discute aprins despre ceea ce citisera peste zi. Deodata, lumina s-a stins si au ramas cufundati in intuneric. Unul dintre ei zise:
- Hai sa ne rugam. Sa spunem fiecare "Tatal nostru" si poate Dumnezeu se va indura de cel care se roaga mai frumos si lumina se va aprinde.
Ceilalti doi au fost imediat de acord. Primul a inceput sa se roage. Ruga sa a fost atat de frumos spusa, dar camera a ramas in continuare in intuneric. Atunci, s-a rugat si al doilea. Rugaciunea lui nu putea sa nu te impresioneze. Cuvintele veneau din suflet, spuse cu multa evlavie, dar lumina a ramas tot stinsa. In sfarsit, a inceput si cel de-al treilea sa-si spuna rugaciunea. Doar ca, in timp ce rostea cuvintele cu smerenie, linistit si cu grija, s-a ridicat de la masa unde se aflau cu totii, a plecat incet, pe bajbaite spre intrare, a gasit tabloul electric, a schimbat siguranta si s-a intors. In timp ce el isi incheia rugaciunea, spunand "Amin!", intreaga incapere fu inundata de lumina. Apropiindu-se de prietenii sai, nedumeriti, le spuse, aratandu-le Biblia de pe masa:

- Mai devreme, citeam din Sfanta Scriptura. Cand s-a stins lumina, eram tocmai la versetul care spune: "Mantuirea si rugaciunea nu stau in vorbe."


:wink: Actiune ! Motor ! Liniste, se filmeaza !  :-D


hanzo

metempsihoza la broaste haha

Of Frogs and Gods - A Ribbiting Aniboom Animation by Brad Pattullo

se pare ca atunci cand au scris unii despre cum sa faci comori in cer, au scris si altii despre cum sa faci aici toata treaba. acum sa discerni ce e folositor (adica nu bun la modul general) si ce nu, in conditiile in care intrumentele cu care discerni (mintea, memoria) sunt usurel influentate e o treaba.
ce simturi ne lipsesc de nu putem percepe si alte lumi in mod direct?

mai era o vorba subiectiva, care zicea ca valoarea unui obiect este data de timpul pe care il aloci pentru facerea lui.  :rainbow: