Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

socrate

Citat din: abyss din  20 Aprilie 2021, 21:43:25
In opinia mea ...

Si inca una mica: aici in Romania, noi ce abordare avem?? Lumea se va rupe in bucati si va fi trasa de competitia China SUA. Noi cum ne conservam existenta, cultura, identitatea??
In opinia mea (avand in vedere libertatea de opinii si operatiuni de rationare din care rezulta opinii),problema e CULTURA,adica,INCULTURA PATRIARHALA a ajuns la rang de "CULTURA",lumea s-a rupt in diferitele,variatele "figuri/stiluri" ale inculturii patern/misogin sclavagiste si e cert,CULTURA MATERNA,la noi si in alte zone ale Terrei a fost bine conservata dainuind peste durata erei inculturii patriarhale iar acum isi manifesta existenta si identitatea.Posibil o competitie China SUA in cadrul aceluias sistem de referinta "culturala",dar in alta varianta,oricum,nu poate fi de durata dat fiid faptul ca timpul alocat inculturii patriarhale a expirat ...  :wink:  .... asa ca o curiozitate in diversitate apropo de China  ... http://smartwoman.hotnews.ro/mosuo-ultima-matriarhie-a-lumii-si-societatea-care-nu-cunoaste-cuvintele-tata-si-sot.html

Grifon

Se prefigurează tot mai clar că "paradigma" 2020-2040 va avea ca esență confruntarea US - China, iar subsidiar (colateral) noua explozie tehnologică 5G.
Deși înțelegem potențialul (teoretic) al 5G, e foarte greu (dacă nu chiar imposibil acum) să previzionăm gama completă a efectelor noului val. Căci nu e vorba doar de simplitatea "vitezei" informaționale, ci de uriașa potențialitate disruptivă a ceea ce se numește, deja, Internet of things (IoT).
Odată cu implementarea acestui IoT, lumea (așa cum o știm azi) nu va mai fi la fel.
Iar eu, unul, am oareșce íngrijorări pe tema asta.

hoinar

Nu putem totusi sa nu fim bucurosi ca asistam la astfel de planuri insidioase, traindu-le fizic consecintele. Eu cel putin sunt recunoscator ca incep sa deslusesc si ca exista o mica sansa sa nu repet clasa. Tot ce sper este ca trauma copiilor de pretutindeni sa fie de cat mai scurta durata si intensitate.
the older I get, the faster I was

fiulploii

Eu:                            Prefer merele in loc de portocale.
O persoana oarecare: Deci, de fapt, tu spui ca urasti portocalele? Si de asemenea ai uitat sa mentionezi bananele, perele si ciresele. Esti needucat, omule!  :martiansad:


Astea sunt vremurile de azi. Se poate inlocui orice cuvant de mai sus si tot asa iese rezultatul. Pe cai ca filmam! - expresie la moda candva .


SLEAH19

Citat din: Grifon din  16 Ianuarie 2021, 16:53:47
Bun, ne-am lămurit și cu Trump.
......Care e ideea să ațâți oamenii, să-i asmuți, doar pentru un vandalism inutil ? Asemenea manevre de forțā, de regulā, sunt insoțite de un plan concret al unei lovituri de stat. ....
Eu, totuși, mai sper (nu că Trump mai poate face ceva) ci că a căzut din pricina multor naivități și a propriei personalități. Căci știu că nu a fost singur in demers, ci propulsat de un nucleu mai vast (acel "Freedom Caucus" pe care l-am mai amintit).
Oricum ar fi, cauza suveranistā / conservatoare inregistrează un recul clar in prezent, iar globalismul - progresist se impune in forțā.
Regizat sau nu...Trump a făcut mai mult rău decât bine.
Din păcate.

        Și dacă neomarxismul s-a ,,copt,, și schimbă paradigma ? :


Victoria neo-marxismului in America?"


....... intelectuali din mediul universitar american penetrat și impânzit de discipoli și urmașii ideologilor neo-marxiști ai Școlii de la Frankfurt refugiați in SUA in anii '30 după ascensiunea lui Hitler la putere in Germania, ideologi a căror ,,operă" revoluționară a dat lumii conceptul de ,,marxism cultural" gândit ca o revanșă la eșecul in epocă al revoluției internaționale comuniste, neo-marxism care de aproape un secol se face vinovat de indoctrinarea și radicalizarea noilor generații educate de tineri americani; puternicele trusturi media asociate stângii liberale; marile corporații cu intindere globală devenite mai puternice decât multe state cărora le-au subminat suveranitatea; servicii secrete corupte de putere, ele insele stat in stat și, desigur nelipsitul și atotputernicul complex militar-industrial, căruia fostele administrații cu agendă agresiv globalistă, culminând cu cea a lui Obama, i-au servit interesele de expansiune și putere. Adică pe scurt: Deep State.

Câștigarea fotoliului de președinte al Statelor Unite in urmă cu patru ani de către Donald Trump, un outsider absolut venit din afara sistemului de putere de la Washington a aruncat in aer acest establishment extrem de corupt, care a cotropit in primul rând America și pe americani și care s-a intins cu agresivitate pe tot globul, transformând in sensul cel mai rău posibil lumea noastră de azi.


https://gandeste.org/analize-si-opinii/petre-caluian-victoria-neo-marxismului-in-america/119130/

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

horia2008

Citat din: Grifon din  17 Aprilie 2021, 13:14:50După tot balamucul de până acum, să vedem ce mai urmează.
Variante ipotetice:
1) Mega - Crah economic (ca cel din perioada interbelică).
2) Un război (nu neapărat mondial, ci poate de anvergură regională).
3) Ambele.

Asemenea calamități sunt, se pare, necesare pentru a forța "macazul" paradigmei. Ceea ce mă sperie însă pe mine (și nu-s genul care se emoționează ușor) sunt viteza și intensitatea elementelor disruptive cu care se forțează schimbarea.
Undeva, cumva, cred că ar putea exista presiunea unui termen-limită (sau a perisabilității "ferestrei de oportunitate").

Mda...ce vremuri !

De când nu s-a mai postat, uite că s-au întâmplat / se întâmplă / desfășoară evenimente, plus punerea sub acuzare a fostului președinte...