Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

CD de sticla

Creat de Urban, 23 Septembrie 2007, 02:46:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

 Dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD-ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD-uri ar putea fi stocata intreaga Biblioteca a Academiei Romane, iar informatiile ar putea rezista...5.000 de ani!
In noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor "Bruxelles Europa", iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie in Romania. Dar forurile din Romania intarzie la nesfarsit formalitatile...Oare de ce ? :-D

lylyt_ice

 Ce intrebare...?crezi ca iei sunt prosti(?) nu trag cu ochiul pe la noi pe forum (?)crezi ca ei nu stiu ca ajunge timpul la 0 si nu mai au de ce sa se grabeasca(?)ce mai e...se poate inimpla minunea in fiecare secunda.... :lol:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Nox

As dori sa aflu mai multe informatii despre acesta tehnologie (interfata I/O, viteza de R/W, alte specificatii tehnice)... niste link-uri ceva?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Urban

#3
Tehnologia se numeste "Hyper CD-Rom" :
Creata pentru un nou tip de memorie optica tridimensionala care include procedee de realizare a materialelor anorganice (sticle si vitroceramici fluorescente fotosensibile), procedee de scriere/citire tridimensionala in profunzime pe mii de straturi, precum si procedeul de multiplicare a suportului de informatie nou creat.
In prezent, cele mai avansate metode de scriere/citire tridimensionala se limiteaza la cel mult 20 de straturi.
Corectitudinea tehnico-stiintifica a inventiei precum si fezabilitatea solutiilor tehnice concepute sunt confirmate de cele 4 brevete de inventie obtinute in Romania, de cele doua brevete de inventie obtinute in USA, precum si de rapoartele documentare internationale obtinute in procesul examinarii celor 5 cereri de brevete internationale in procedeul PCT (Pact Cooperation Treaty)....

La cel de al-48-lea Salon Mondial al Inovarii, Cercetarii si Noutatii Tehnologice, Bruxelles Eureka '99 (noiembrie '99), inventia domnului dr.fiz Eugen Pavel a cunoscut o noua recunoastere internationala primind Premiul International al Organizatiei Mondiale a Presei Periodice, precum si o medalie de aur cu distinctie.

Daca vrei mai multe detalii:
IFA Bucuresti
Str. Atomistilor nr 1, Sector 5
(Magurele)
Telefon 423.1650
           423.1647
           780.7040
           780.3700
Email: ibujor@alpha.infim.ro

Linkuri nu am de unde sa iti dau pentru ca nu e un produs de serie...e prototip.

adrianh

Hyper CD-ROM-ul este un tip de memorie optica multilayer (cu mai multe straturi) tridimensionala, un suport cu o capacitate de stocare de peste 10.000 Gigabytes (GB), care poate fi fabricat cu ajutorul echipamentelor aflate deja in uz, informeaza site-ul Dntb. Mai precis, utilizatorul poate stoca pe un disc cu un diametru de 120 mm si o grosime de 10 mm mai mult de 1 petabyte (PB). Un petabyte este o unitate de masura a capacitatii de stocare a datelor care insumeaza, propriu-zis, 10 la puterea 15 (1,000,000,000,000,000) biti.

Inventatorul acestui disc revolutionar este un cetatean roman – Dr. Eugen Pavel – care a absolvit Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti in 1976 si caruia i-au fost decernate numeroase premii de-a lungul timpului ca Premiul Academiei Romane, in 1991 sau'Who's Who in the World', in 1997. Omul de stiinta are mai mult de 40 de lucrari publicate si nu mai putin de 62 de patente pentru inventiile sale.

Hyper CD-ROM este, de fapt, conform definitiei oferite de catre Dr. Pavel, un tip de memorie optica tridimensionala multilevel care poate stoca date pe mai mult de 10.000 de nivele diferite aflate in interiorul unui disc de sticla cu o inaltime de 10 mm si un diametru de 120 mm.

"Cel mai important atribut al acestui disc este suportul propriu-zis destinat stocarii – sticla fluorescenta fotosensibila, un mediu care prezinta o anduranta iesita din comun in timp, insemnand ca discul mai poate fi folosit, cel putin in principiu, si dupa 5.000 de ani", informeaza Dntb.

Hyper CD-ROM a fost prezentat in cadrul evenimentului EUREKA "48th World Exhibition of Innovation and New Technology" din Bruxelles, noiembrie 1999. Doctorului Pavel i-au fost acordate numeroase distinctii de-a lungul timpului pentru inventia sa revolutionara ca "Prix International de l'Organisation Mondiale de la Presse Periodique", dar si "Grand Prize of the "Kent Premium Lights Annual Awards for Innovation", 2000, gala organizata de catre Romanian Design Foundation.

In acest moment, tehnologia Hyper CD-ROM este recunoscuta in 21 de tari, dintre care Statele Unite, Canada, Japonia, Israel si alte 17 tari din Europa.

Detalii Tehnice

Capacitate: 10TB, putand fi marita pana la 100TB
Rata medie a transferului de date: 3Mb/s
Dimensiunile drive-ului CD-ROM: 80x150x300mm
Dimensiunile CD-ROM-ului: 10xø120mm
Rezistenta la temperaturi ridicate: pana la 550 grade Celsius
Fiabilitate
Durata de utilizare indelungata (estimata la 5.000 de ani)

Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

Urban

Un exemplu de nepasare...de ce mama dracului, nici un post TV nu promoveaza chestii de genul asta...in schimb e plin de reclame la diverse vopseluri sau cum sa iti imbunatatesti afacereza....

Relu

Abia astept sa iasa pe piata, daca o sa iasa vreodata, apropo Urban, ai putea sa postezi vreo 2 poze cu cd-ul minune.



adi_drula


maiami

avem cercetatori destepti
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

starlookboy

Nu va asteptati sa iasa pe piata foarte curand si nu pentru ca ar fi un complot contra romanilor sau tehnologiilor noi si ieftine. Insa viteza de 3 Mb/s este un extrem de mica avand in vedere capacitatea acestui tip de disc.
3 Mb /s = 0.375 MB / s
Ceea ce inseamna ca aveti nevoie de:
31 de minute ca sa copiati un film de 700 MB
308 zile ca sa scrieti toata capacitatea initiala a discului: 10 TB

Nu e o tehnologie  revolutionara. Va fi revolutionara in momentul in care viteza de scriere / citire si capacitatea vor fi intr-un echilibru stabil.

Serban M

#10
mai avem pana atunci