Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Astronomie => Subiect creat de: Xanadron din 19 Ianuarie 2011, 10:59:55

Titlu: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 19 Ianuarie 2011, 10:59:55
Spre deosebire de alti sceptici... extremi, eu chiar inclinam sa cred ca membrii misiunilor Apollo au fost pe Luna.

Incep insa de-o vreme sa nu mai fiu atit de sigur  ca membrii cunoscutelor misiuni Apollo chiar au fost pe Luna. Asta nu inseamna, evident, ca unii paminteni n-ar fi ajuns p-acolo, dar in cadrul unor cu totul alte misiuni spatiale.
Ar interesant de aflat (sau macar de dedus) si care-ar fi fost rostul cheltuirii a +30 de miliarde $ in van de catre oficialitatile SUA. Sau care-a fost motivul intreruperii abrupte a misiunilor Apollo. Ori taierea recenta de catre Obama a fondurilor destinate altor misiuni cu echipaj uman (anulate de fapt sine die indiferent de destinatie, din vara lui 2011) :roll: - hmm, doar CME-urile solare prezise sa fie de vina?!

In asteptarea altor opinii, deschid topicul c-o "simpla" poza a Roverului lunar (Apollo 17) dupa ce a fost (cica) reparat de Eugene Cernan la o aripa, cu niste banda adeziva.
Problema... evidenta dupa mine (si nu numai): Roverul pare "plantat" :D cu macaraua pe Luna, din moment ce urmele pneurilor pe praful lunar - care-i dupa unii doar nisipul din desertul Nevada :-D - lipsesc cu desavirsire...

(http://s3.postimage.org/xdfe4fyc/Moon_c2.jpg) (http://postimage.org/image/xdfe4fyc/)
Titlu: Raspuns: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: padme din 19 Ianuarie 2011, 13:54:16
Mda, chiar pare aterizat de sus roverul. Dar eu nu stiu in ce circumstante a fost adus/reparat! Poate ca a fost adus pe sus, desi nici urme de picioare nu prea sunt pe langa el. Poate ca nu a plecat de pe loc in momentul in care s-a facut fotografia. Nu se vad urme de nisip pe pneuri...Ca sa nu mai zic ca atat costumul cat si bietul rover sunt cam jerpelite pt o misiune de tipul asta!  Zic si yo!
Titlu: Raspuns: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 19 Ianuarie 2011, 14:22:29
urme de pasi sunt pe langa..roverul ala..
personal, cred ca nu au ajuns pe luna in cadrul programelor Apollo.
si oricum, pozele alea sunt..in fine..cred ca eu le-as fi facut mai bine  :-D
Titlu: Raspuns: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 19 Ianuarie 2011, 15:20:43
Da, urme de pasi sint, dar NU si de cauciucuri.

Roverul lunar (mai ales in faza cu aripa reparata, deci dupa ce a rulat macar citiva metri) n-a fost vreodata "luat pe sus" de cei doi astronauti care abia puteau sa-si care echipamentul propriu  - in ciuda gravitatiei presupusa de NAZA a fi de 1/6 din cea terestra - chestie dovedita deja a fi falsa. :-P

("The Lunar Roving Vehicle had a weight of 463 lbs (210 kg)")...

Hai sa trecem insa la un alt capitol:

(http://s4.postimage.org/lmp3125g/5920.jpg) (http://postimage.org/image/lmp3125g/)

...Poate sa-mi explice cineva de ce nu exista nici cea mai mica deplasare a "prafului lunar" de catre jetul rachetelor motoarelor (care ar fi trebuit sa produca un mic crater) - sau de ce "talpicile" trenului de aselenizare al modulului lunar nu-s deloc afundate in acelasi praf? :roll:
Sau macar.... pline cu acelasi praf, imposibil a nu fi fost ridicat la aselenizarea... reactiva?
In care bocancii mult mai usorilor astronauti vedeti si voi ca lasa urme destul de adinci... ;)

Faptul ca stelele nu-s NICIODATA vizibile pe "cerul lunar" din imaginile NASA e o alta daravela.... la care o sa revin insa oricum.

Titlu: Raspuns: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: adrian75 din 19 Ianuarie 2011, 17:09:05
Xanadron,sa zicem ca plec de la premiza ca americanii nu au fost niciodata pe Luna si ca toate aceste fotografii au fost facute intrun hangar special amenajat in acest scop.....totusi,imi vine in minte o intrebare; daca totul a fost doar o inscenare,chiar atat de amatori sa fi fost...pare prea putin verosimil. Ma uit la ultima fotografie pusa de tine,cea cu trenul de aterizare si ma gandesc...cum naiba nu le-a trecut prin cap sa arunce niste praf pe talpa trenului de aterizare? Cum de nu au creat o idee de crater sub modulul de aterizare-foarte usor de realizat si referitor la fotografia cu roverul...de ce naiba s-au chinuit sa-l aseze cu o macara cand putea sa ajunga in pozitia aceea mergand pe rotile lui-in felul acesta lasand si niste frumoase urme. Prea proasta este regia,mult prea proasta...ceva nu-i in regula cu misiunile Apollo. Personal eu cred ca americanii au ajuns pe Luna,dar dintrun motiv care imi scapa nu au putut sa faca publice fotografiile luate,cel mai probabil,in mare graba au regizat niste poze pt opinia publica,totusi,chiar si asa prea mult amatorism...repet...ceva imi scapa in toata treaba asta cu misiunile Apollo. Cat despre stele...daca te uiti atent,intre piciorul modulului si acel banner gri infipt in solul lunar ( in dreapta),deasupra orizontului se vad niste puncte stralucitoare...ar putea fi stele....ce zici?
Titlu: Raspuns: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 19 Ianuarie 2011, 17:20:45
Exista ipoteza (documentata destul de solid de Jay Weydner, de pilda) ca Stanley Kubrick, celebrul regizor care ar fi fost autorul "farsei oficiale" a aselenizarilor,  :moon: ar fi lasat INTENTIONAT ceva "ponturi" ;) in filmele si pozele respective.

Tema e insa foarte complexa si necesita citeva zeci de postari pentru o cit de relativa clarificare.

http://www.jayweidner.com/AlchemicalKubrickIIa.html
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 08 Aprilie 2012, 18:44:30
Citat din: Xanadron din  19 Ianuarie 2011, 10:59:55
Spre deosebire de alti sceptici... extremi, eu chiar inclinam sa cred ca membrii misiunilor Apollo au fost pe Luna.

Incep insa de-o vreme sa nu mai fiu atit de sigur  ca membrii cunoscutelor misiuni Apollo chiar au fost pe Luna. Asta nu inseamna, evident, ca unii paminteni n-ar fi ajuns p-acolo, dar in cadrul unor cu totul alte misiuni spatiale.
Unii zice ca principala cauza care a facut sa se grabeasca cucerirea Lunii a  fost de a debarca cu prioritate un astronaut crestin  :-D
Nu trebuia se pare ca un rus sa aselenizeze primul . el fiind considerat ateul  :evil: . Si toate astea la cererea papei si a notabilitatilor religioase care au facut presiuni si pentru faptul ca astronautii candidati sa fie bine pregatiti si mai ales, credinciosi .
Se pare ca Buzz Aldrin s-a departat voit din cadrul camerei pentru a indeplini un ritual religios pe Luna : s-a recules, s-a inchinat , a spus o rugaciune scurta catre Dumnezeul crestinilor si o scurta messa.
    R. Charroux dixit .
Nu m-ar mira sa existe si o cruce pusa undeva pe Luna , daca nu cumva chiar asta ar fi motivul principal pentru care Luna ne e interzisa .
Incercand sa privesc in ansamblu, oare cum se impaca semnele de intrebare din pozele NASZA cu ipotezele de ajutor extern pentru a ajunge acolo, cu crestinarea   :lol: Lunii , cu captatorul de suflete , constructii civile sau militare pe Luna , ale noastre sau ale lor sau comune, cu alte artefacte , etc.  :roll:
Problema pana in momentul cand o sa pun piciorul acolo, personal.  :lol:
Parerea mea..
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: StarDust din 08 Aprilie 2012, 19:11:58
Citat din: Xanadron din  19 Ianuarie 2011, 10:59:55
...
Problema... evidenta dupa mine (si nu numai): Roverul pare "plantat" :D cu macaraua pe Luna, din moment ce urmele pneurilor pe praful lunar - care-i dupa unii doar nisipul din desertul Nevada :-D - lipsesc cu desavirsire...
...

Nu cu macaraua Xanadron ci intr-adevar pe brate!  :-D

Apollo 15 video of the rover deployment. (http://www.youtube.com/watch?v=fNhpYxgGjKA#)

Daca roverul a fost fotografiat imediat dupa demontarea lui, si inclin sa cred ca acea aripa s-a rupt in momentul desfacerii roverului de pe modulul lunar, desfacere care daca bine imi amintesc trebuia sa se desfasoare de la sine, dar ceva nu a mers conform planului. Cautati pe Discovery, printre episoadele dedicate aselenizarii este si unul referitor la provocarile la care au trebuit sa faca fata inginerii impachetand la propriu un vehicul cu patru roti intr-un spatiu minuscul pe lateralul modulului (parca 1,5x1x0.6 m, citez din memorie) si limitati la o anumita greutate. (de asta vehiculul arata "jerpelit", fiind redus la minimul functional).

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2012, 18:44:30
...
Problema pana in momentul cand o sa pun piciorul acolo, personal.  :lol:
...
Anunta-ma daca ai cumva un loc in plus!  :-D

L.E.
Si filmarea pe o rezolutie mai buna si in timp real:
Apollo 15 Rover deployment (http://www.youtube.com/watch?v=-ShauSWcTC4#noexternalembed)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Siberia din 09 Aprilie 2012, 00:52:49
A existat si varianta conspirativa in care Buzz Aldrin a executat defapt un ritual masonic pe Luna, carand cu el si steagul lojei din care facea parte  :wink:
   Anyway, dupa ce am petrecut nopti intregi citind documente declasificate ale perioadei anilor '45-'70 din arhivele NRO/RAND/USAF (CIA n-am mai avut nici timp nici vointa) am ajuns la concluzia ca americanii au ajuns pe Luna pentru a ascunde defapt programul spatial mult mai evoluat derulat de armata in colaborare cu CIA si RAND (in documentele vechi se regasea cu numele de Research and Development) - acelasi motiv a existat si pentru infiintarea NASA (plus atragerea mai multor fonduri de la buget).
   By the way, aceasta cooperativa mai sus numita facea planuri ale unor baze pe Luna sau pe Marte inainte chiar de a aseleniza Apollo 11... iar intr-unul dintre documente varianta gasita pentru implementarea acestor baze era lansarea transportului materialelor necesare concomintent cu lansarile "oficiale" NASA (in timp ce lumea privea cu sufletul la gura lansarile de pe Cape Canaveral, pe un alt Cape ar fi trebuit lansate nave de cu totul alta factura).
   Dar lucrurile astea e bine sa ramana in continuare doar povesti conspirative  :wink:

p.s. - scuzati "americanismele"  :-D
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 29 Ianuarie 2013, 13:24:39
Antrenamentul si repetitia pe pamant inainte de a pune piciorul pe luna.
Si e normal asa zic eu . Americanii astia intotdeauna s-au pregatit exemplar pe un model la scara 1:1 a tintei misiunii.
Intrebarea e daca au si executat misiunea asa cum spun ei ca s-a intamplat?
http://v-e-n-u-e.com/Fields-of-the-Moon (http://v-e-n-u-e.com/Fields-of-the-Moon)

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Arhanghelul din 29 Ianuarie 2013, 16:45:16
Citat din: fiulploii din  29 Ianuarie 2013, 13:24:39
Antrenamentul si repetitia pe pamant inainte de a pune piciorul pe luna.
Si e normal asa zic eu . Americanii astia intotdeauna s-au pregatit exemplar pe un model la scara 1:1 a tintei misiunii.
Intrebarea e daca au si executat misiunea asa cum spun ei ca s-a intamplat?
http://v-e-n-u-e.com/Fields-of-the-Moon (http://v-e-n-u-e.com/Fields-of-the-Moon)

Intrebare de baraj ... colonizare ce inseamna ...?

"Eu" civilizatie expansiva ... cum capat ca "proprietate/detinere/posesie" o "insula " in spatiu fie el: terestru sau extraterestru ...

Primul ajuns ...estem stapan ... "legal" ... conform legi maritime ...estem detinatorul acestui teritoriu atat timp cat il poat proteja militar si juridic? ... acest teritoriu se poate pierde in cateva situati ... ce ma depasesc ca argumentare acum ... dar unele sunt : pierdere teritoriala in urma unei decizi de invins, dominatie, suveranitate pierduta, independenta teritoriala, etc.

Toate de mai sunt un "pasflet" si trebuie tratate ca atare ...

P.S. Cum au trecut de centurile ... dumnezeiesti ... pardon ... Van Allen ...  :?
P.S.S.  Am 99% sentimentul ca amerloci n-au ajuns pe Selena ... este o cacealma"colonialisto-demagologica" ... a fi win-win si fata de amerloci si fata de world ...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: horia2008 din 29 Ianuarie 2013, 17:25:25
Citat din: Arhanghelul din  29 Ianuarie 2013, 16:45:16...
Primul ajuns ...estem stapan ... "legal" ... conform legi maritime ...estem detinatorul acestui teritoriu atat timp cat il poat proteja militar si juridic? ... acest teritoriu se poate pierde in cateva situati ... ce ma depasesc ca argumentare acum ... dar unele sunt : pierdere teritoriala in urma unei decizi de invins, dominatie, suveranitate pierduta, independenta teritoriala, etc.

Dar daca pe Selena sunt deja alti terrani (Iron Sky.... :-o :-o) se cam schimba treaba....
zic si eu..... :roll:


Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: AdarM din 29 Ianuarie 2013, 17:44:50
Legea aia maritima spune, in principiu, cam asa ceva: teritoriul respectiv trebuie sa fie locuit si sa se autosustina.
Taman din pricina asta (ultima), Ucraina a pierdut procesul cu Romania pe seama Insulei Serpilor. 
Intr-adevar, teritoriul era locuit, insa sustinerea e artificiala, absolut intregul necesar supravietuirii venind de pe tarmul continental.
Vezi, ie grele, tata, ie grele rau!!! :-D
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Arhanghelul din 29 Ianuarie 2013, 17:59:34
Citat din: AdarM din  29 Ianuarie 2013, 17:44:50
Legea aia maritima spune, in principiu, cam asa ceva: teritoriul respectiv trebuie sa fie locuit si sa se autosustina.
Taman din pricina asta (ultima), Ucraina a pierdut procesul cu Romania pe seama Insulei Serpilor. 
Intr-adevar, teritoriul era locuit, insa sustinerea e artificiala, absolut intregul necesar supravietuirii venind de pe tarmul continental.
Vezi, ie grele, tata, ie grele rau!!! :-D

Adevar graishi ... dar insula politico-militar(starategic slavon) tot la Ucraina "estem" ... Q.E.D. ... :mrgreen:

Insula Serpilor ... estem o "borna" ... o "geamandura" ... estem copacul de la limita propietati trecut in actul de detinere/proprietate ... ce nu trebuie taiat ... deoarece estem trecut in actul de propietate ... ca si ... nucul de la limita de est ... asa se trecea in actul de proprietate/improprietarire ...

Citat din: Xanadron din  29 Ianuarie 2013, 18:00:59
Ie mai grele pina si gravitatiile pe Luna, parol moncher! :-D (am umplut cindva pagini cu demonstratii pe tema asta, desi degeaba).

Asa-zisa "lege maritima" e clar ca se aplica si-n spatiu (altfel n-ar fi U.S. Navy tartora lui - cel putin circumterestru), dar jandaru' 'merigan si aliatii lor (prea) mici si gri :moon: zic eu c-au incercat cam riscant sa-l aplice pe Luna si sa infiga acolo steagu', crucea si alte bule masonice sau bubonice.

L.E. Corect ... colegu' meu Zen pe RufoN ... Legea Maritima ... se aplica si in spatiu extraterestru ... din acest motiv ... exista U.S. NaNY cu noua nava spatiala autonama fara pilot in spatiu ... primul sosit ... colonist se cheama si scrie ... toriu si aur pe el ... de aur foame mare daca se introduce dinou paritatea monetara la aur ... crezicova ...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 29 Ianuarie 2013, 18:00:59
Citat din: AdarM din  29 Ianuarie 2013, 17:44:50
Legea aia maritima spune, in principiu, cam asa ceva: teritoriul respectiv trebuie sa fie locuit si sa se autosustina.
Taman din pricina asta (ultima), Ucraina a pierdut procesul cu Romania pe seama Insulei Serpilor. 
Intr-adevar, teritoriul era locuit, insa sustinerea e artificiala, absolut intregul necesar supravietuirii venind de pe tarmul continental.
Vezi, ie grele, tata, ie grele rau!!! :-D
Ie mai grele pina si gravitatiile pe Luna, parol moncher! :-D (am umplut cindva pagini cu demonstratii pe tema asta, desi degeaba).

Asa-zisa "lege maritima" e clar ca se aplica si-n spatiu (altfel n-ar fi U.S. Navy tartora lui - cel putin circumterestru), dar jandaru' 'merigan si aliatii lor (prea) mici si gri :moon: zic eu c-au incercat cam riscant sa-l aplice pe Luna si sa infiga acolo steagu', crucea si alte bule masonice sau bubonice.
Credeau poate ca, daca Lunaticii :-) aliati cu SS-ul sint aprovizionati mai mult de pe Saturn :planet: si nu doar din serele proprii, :lol: pot s-o ia fara gretzuri in axa licuriciana.

Nu le-a mers insa, fiindca ai d-acolo aveau pistolu' mai mare ca ei :-D si le-au dat Verboten de 4 decenii.
Racnetul "Raus !!! " cica s-a auzit atunci pina pe Marte :martiansmile:

P.S. Nu ma luati in seama, e doar scenariul unei (alte) viitoare carti SF.

(Later Edit): pe vremea cind deschideam topicul asta aveam si eu aceeasi parere cu a colegului Arhanghelul (ca astronautii americani NU au calcat pe Luna). De atunci mi-am nuantat insa opinia, rezumata in postul asta (il citez integral fiindca vad ca nu pot da link - am si-un mouse turbat pe moment): :lol:

Citat din: Xanadron din  24 Ianuarie 2013, 15:52:25
Un videoclip sugestiv, cu concluziile caruia sint de acord de citava vreme.
Pe scurt: DA, americanii au alunizat :moon: - nu insa de capu' lor si ajutati de oarece "amici" ET :-) zic eu - dar si NAZA ne-a mintit de-atunci si continua s-o faca cu aceeasi nesimtire crasa. :x

Sint convins si ca Stanley Kubrik a turnat filme care sa incinte ochiu' bizonului contribuabiil din SUA mai ales (v. marturiile vaduvei sale), dar asta nu anuleaza prima ipoteza.
Ba chiar o intareste, fiindca-n felul asta s-au putut evita aparitiile "neplacute" 8-) de OZN-uri, cladiri, ruine etc, ce ar fi putut aparea intr-o transmisie in direct - care nu a fost facuta niciodata (si asta-i doar parerea mea, argumentata prin 1001 chestii la care n-am acum timp sa mai revin insa).

Motivele pt care avem Verboten pe Luna de vreo 40 de ani ar necesita oricum un topic separat.

Pyramids on the Moon - NASA's Apollo lunar coverup (http://www.youtube.com/watch?v=XyYto9H85Gw#)

P.S. Piramida"extrasa" dintr-o imagine asa-zis ratata luata de misiunea Apollo-17 poate fi o noutate pentru unii.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Aliosa din 29 Ianuarie 2013, 22:01:14
Intrebarea este , de ce doar americanii au pasit pe Luna ? care anume a fost motivul pentru care nici o alta natie nu a incercat acest pas ? Daca toate natiile lumii (alea puternice) sunt partashe la o mare vrajala(aLunizarea  :-D), rezulta ca subiecte precum razboaiele mondiale , cel rece , cursa nucleara , terorismu' arab si multe altele sunt fabricate de o unica si dominanta putere . Nu pot sa cred ca batranul rus a renuntat la idee doar pentru ca a fost americanu' inaintea lui , mai degraba si-a dat seama ca avanpostu' lunar nu ofera avantaje mai deloc pentru viitoare aiureli pardon misiuni si si-a trantit o statie orbitala care de bine de rau poate gazdui oameni si eventual vehicule pentru viitoare misiuni , idee care ulterior a devenit internationala , Made in China si asta  :-D .
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 29 Ianuarie 2013, 23:44:45
Citat din: Aliosa din  29 Ianuarie 2013, 22:01:14
de ce doar americanii au pasit pe Luna ? .... . Nu pot sa cred ca batranul rus a renuntat la idee doar pentru ca a fost americanu' inaintea lui ...

Pentru tine putina istorie, in 1969 singurii care aveau pus la punct vectorul purtator pentru o misiune de x tone si y zile in spatiu erau americanii. Se numea Atlas Centaur si era comandat prin computer. Adica lift-off automat. Rusnacii nu aveau ceva echivalent si au incercat sa produca o struto-camila cu n-spe motoare numai ca ei stateau mai slab la capitolul informatica si putere de calcul in plus tehnologia titanului la ei era bine in urma, aia care dadea mai putine kilograme pe cantar fata de otel.
Struto-camila a explodat la decolare si a prajit cativa tehnicieni si ofiteri. Asa ca rusii au lasat-o balta cu manned spacecraft for Moon si s-au apucat sa faca un robotzel Lunohod care spre deosebire de un echipaj uman care inseamna nu  numai 70 kg x 3 ci in primul rand life support system era in raza de actiune a posibilitatilor lor tehnice de atunci. End of story.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Aliosa din 30 Ianuarie 2013, 02:21:47
Citat din: tractorbeam din  29 Ianuarie 2013, 23:44:45
Pentru tine putina istorie, in 1969 singurii care aveau pus la punct vectorul purtator pentru o misiune de x tone si y zile in spatiu erau americanii. Se numea Atlas Centaur si era comandat prin computer. Adica lift-off automat. Rusnacii nu aveau ceva echivalent si au incercat sa produca o struto-camila cu n-spe motoare numai ca ei stateau mai slab la capitolul informatica si putere de calcul in plus tehnologia titanului la ei era bine in urma, aia care dadea mai putine kilograme pe cantar fata de otel.
Struto-camila a explodat la decolare si a prajit cativa tehnicieni si ofiteri. Asa ca rusii au lasat-o balta cu manned spacecraft for Moon si s-au apucat sa faca un robotzel Lunohod care spre deosebire de un echipaj uman care inseamna nu  numai 70 kg x 3 ci in primul rand life support system era in raza de actiune a posibilitatilor lor tehnice de atunci. End of story.

Din 69 si pana in prezent au trecut 44 ani , de ce doar americanii au pasit pe Luna ?  de unde ai tras tu concluzia ca eu ma refer strict la anii 70' ?
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Arhanghelul din 30 Ianuarie 2013, 10:42:49
Colegu' tractorbeam ai dreptate ... si n-ai dreptate ...

Cu adevarat rachetele americane erau mai bune (raport greutate/cost per lansare) in perioada '50 - '70(sub supervizarea lu' von Braun) dupa aceasta perioada rachetele rusesti au devenit la fel de bune si au avut o rata de esec la lansare aproape de zero ... in prezent americani si restul de pe Terra folosesc in special vectori rusesti pentru logistica ISS-ului ... de ce? ... ca sunt mai bune si mai rentabile ...

In perioada 1960 -1975 rusi aveau vectori capabili de "ridicat" peste 8 tone ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Soyuz_spacecraft (http://en.wikipedia.org/wiki/Soyuz_spacecraft)

http://sonkab.wordpress.com/2012/02/20/epave-pe-luna-sua/ (http://sonkab.wordpress.com/2012/02/20/epave-pe-luna-sua/)

http://sonkab.wordpress.com/2012/02/18/epave-pe-luna-urss/ (http://sonkab.wordpress.com/2012/02/18/epave-pe-luna-urss/)

http://sonkab.wordpress.com/2012/04/30/apollo-pe-luna-11-si-12/ (http://sonkab.wordpress.com/2012/04/30/apollo-pe-luna-11-si-12/)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Naveta_spa%C8%9Bial%C4%83_Buran (http://ro.wikipedia.org/wiki/Naveta_spa%C8%9Bial%C4%83_Buran)

L.E. Oricum urmatori pe luna vor fi mancatori de "sarmale cu mamaliga " ... prin vizionari de la ARCAsi ... :evil: cu a lor catapulta 111 ...

(http://www.buran.ru/images/jpg/maxshema.jpg)

http://www.buran.ru/htm/molniya6.htm (http://www.buran.ru/htm/molniya6.htm)

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: StarDust din 30 Ianuarie 2013, 10:58:22
Ulterior rusii intr-adevar au fost o vreme lideri in domeniul statiilor spatiale(Mir), si vehiculelor de transport si andocare pe orbite joase circumterestre(Soyuz). Asa cum scria tractorbeam, cu totul alta era situatia in '69. Iar intre orbite joase(pana in 200Km altitudine) in jurul pamantului, si orbite de transfer la Luna, si manevre orbitale executate in jurul lunii, asta cu marja de esec zero pentru ca misiunile sa nu se transforme intr-o tragedie, e o mica mare diferenta!
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 30 Ianuarie 2013, 14:37:30
Citat din: Aliosa din  30 Ianuarie 2013, 02:21:47
Din 69 si pana in prezent au trecut 44 ani , de ce doar americanii au pasit pe Luna ?  de unde ai tras tu concluzia ca eu ma refer strict la anii 70' ?
NU m-am referit numai la acea perioada.
Odata ce americanii au cheltuit 202 miliarde dolari sa duca efectiv pe Luna 6 echipaje din cate planificasera initial, rusii si-au dat seama ca e prea costisitor sa fii numai al doilea SI SA CHELTUI 202 MLD DOLARI, si in plus capsula saiuz cu 3 cosmo la bord nu era pusa la punct in 68 deci atunci au pierdut cursa, nu mai pun la socoteala ca vectorul purtator nu l-au avut disponibil nici atunci si nici pana la dezintegrarea URSS. Dupa aia e alta mancare de peste.
Adevarul e ca sistemul URSS era deja f tensionat si in colaps economic si rusii taiau la cheltuieli la greu in perioada Gorbi asa ca nu mai era "cascaval" nene. Deci un cumul de factori.
Sa-ti mai spun ca productia industriala era de 3 ori mai mare in USA decat in USSR?
Ca sa trimiti un echipaj undeva iti trebuie o logistica care in final se sprijina tot pe productia industriala.
Ah, si sa nu uit, rusii nu aveau echivalentul LEM la vremea aia si nici dupa, degeaba te duci si te invarti circumlunar daca nu ai scula care aselenizeaza.

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Alexander382 din 30 Ianuarie 2013, 15:39:57
Lasand la o parte sistemele de propulsie care sunt mai performante ca acum 40 de ani cand americanii au fost pe luna, avem si calculatoare de n ori mai puternice. La fel si cu sistemele de comunicatii, video, radar, etc.

Ceva chiar e putred in treaba asta. De ce nu a mai mers nimeni pe luna de atunci?
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 30 Ianuarie 2013, 16:10:14
Corecte datele tehnice si financiare postate de tractorbeam (cele comunicate oficial, evident).
Interesant e ca, dupa un calculator al inflatiei, cele 202 miliarde $ din 1969 ar reprezenta acum vreo... 1.350 miliarde. :-o (1 $ 1968 = 6,66 $ 2012) :evil:

http://www.dollartimes.com/calculators/inflation.htm (http://www.dollartimes.com/calculators/inflation.htm)

Adevaratele mecanisme ale renuntarii sovieticilor la "cursa spre Luna" sint totusi mai complexe, cred eu cel putin, fiindca n-as incerca sa circumscriu comparatiile (repet, corecte "oficial") conjuncturii unei farse enorme (rezbelul asa-zis RECE) si-a unui sistem social pregatit inca de la finantarea/aplicarea lui intial rothschildiana ca sa ajunga falimentar. 8-)
Sa nu deturnam totusi topicul pe carari  departe de ...titlu, asa ca va urez s-aveti spor DOAR la dezgroparea argumentelor pro/contra alunizarilor programului Apollo.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 31 Ianuarie 2013, 00:24:05
Citat din: Alexander382 din  30 Ianuarie 2013, 15:39:57
Lasand la o parte sistemele de propulsie care sunt mai performante ca acum 40 de ani cand americanii au fost pe luna, avem si calculatoare de n ori mai puternice. La fel si cu sistemele de comunicatii, video, radar, etc.

Ceva chiar e putred in treaba asta. De ce nu a mai mers nimeni pe luna de atunci?
Lumea e mai deshteapta azi decat atunci si si-ar pune intrebari despre traversarea in siguranta a centurilor de castitate ale Terrei.
Si deocamdata unii nu sunt pregatiti sa ofere raspunsurile necesare marelui public , mai ales celui care diseca fenomenul conspirationist.
  Parerea mea, da, au fost pe Luna . 
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Alexander382 din 31 Ianuarie 2013, 14:08:39
Citat din: fiulploii din  31 Ianuarie 2013, 00:24:05
Lumea e mai deshteapta azi decat atunci si si-ar pune intrebari despre traversarea in siguranta a centurilor de castitate ale Terrei.
Si deocamdata unii nu sunt pregatiti sa ofere raspunsurile necesare marelui public , mai ales celui care diseca fenomenul conspirationist.
  Parerea mea, da, au fost pe Luna .
Pai si cum au trecut prin centura de radiatii van Allen? :-?
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 31 Ianuarie 2013, 18:37:28
Citat din: Alexander382 din  31 Ianuarie 2013, 14:08:39
Pai si cum au trecut prin centura de radiatii van Allen? :-?

Au trecut... repede! Cam cu 25000 mile/h approx. 50.000 km/h.
"... The belts pose a hazard to satellites, which must protect their sensitive components with adequate shielding if their orbit spends significant time in the radiation belts."
SIGNIFICANT TIME !!!! adica luni, ani, decade, etc.

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: acme din 31 Ianuarie 2013, 20:07:52
Citat din: tractorbeam din  31 Ianuarie 2013, 18:37:28
Au trecut... repede! Cam cu 25000 mile/h approx. 50.000 km/h.

Viteza de traversare: 25.000Km/h (nu mile)
Timp total de traversare: 52minute
Doza de radiatii la o traversare: 11Razi
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 31 Ianuarie 2013, 23:06:55
Citat din: acme din  31 Ianuarie 2013, 20:07:52
Viteza de traversare: 25.000Km/h (nu mile)
Timp total de traversare: 52minute
Doza de radiatii la o traversare: 11Razi
Aproape corecte datele, dar doza de expunere nu-i nici pe departe mortala, chiar daca luam in calcul expunerea dubla (dus-intors).

Comentarii argumentate pe tema asta, aici (pe tema Bremsstrahlung-ului metalelor grele, al polietilenei care, culmea, protejeaza cel mai bine contra radiatiilor de tipul celor din centurile VanAllen etc):
http://www.clavius.org/envrad.html (http://www.clavius.org/envrad.html)

P.S. Nu din cauza radiatiilor centurii Van Allen cred eu ca americanii au fost "ajutati" de EI :-) sa ajunga... totusi pe Luna.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Ganditorul din 01 Februarie 2013, 00:09:11
 Un "respiro" de 3 minute in care vom vedea imagini inedite ne-ar putea aduce aminte ca Luna ( cu sau fara americani pe ea...) ramane o priveliste de o frumusete inegalabila, pentr noi, pamantenii.


Full Moon Silhouettes on Vimeo (http://vimeo.com/58385453)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Alexander382 din 01 Februarie 2013, 00:35:26
Aaa, eu am crezut ca radiatiile din centura aia sunt mult mai periculoase :D. Multumesc pentru elucidari.

Citat din: Xanadron din  31 Ianuarie 2013, 23:06:55

P.S. Nu din cauza radiatiilor centurii Van Allen cred eu ca americanii au fost "ajutati" de EI :-) sa ajunga... totusi pe Luna.

Please explain.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? Da, sint si ACUM !!!
Scris de: Xanadron din 01 Februarie 2013, 16:16:49
Citat din: Alexander382 din  01 Februarie 2013, 00:35:26
Aaa, eu am crezut ca radiatiile din centura aia sunt mult mai periculoase :D. Multumesc pentru elucidari.

Please explain.
Eu sint mic, nu stiu nimic... dar hai sa-ncerc: :wink: (daca functia "search" vad ca nu merge, ghidat de nedumeririle tale, colega Alexander382) - uite doar una din cele vreo 101 postari proprii pe teme "lunare" (vezi topicul "Luna" de pilda) ...plus ca si alti colegi au scris 1001 alte chestii interesante:

Citat din: Xanadron din  08 Septembrie 2011, 01:00:36
Normal c-au avut si rusii asemenea planuri - ba chiar sint unii autori care sustin ca le-ar fi si concretizat... impreuna cu americanii (dar si cu colegii lor ET :-)), inca de prin 1962. 8-) (nu mai revin asupra teoriei Razboiului Rece ca "teatru scurt" regizat pentru Turma).

Cit despre exploatarea Lunii (minerit adica - regolith, He3 si multe altele), eu inclin sa cred ca se desfasoara deja de ceva vreme. Dovezi circumstantiale sint nenumarate - uite de pilda o harta mineralogica minutioasa USGS a zonei Copernicus datind din... 1967. 8-) (exista destule incepind cu 1960).

http://www.lpi.usra.edu/resources/mapcatalog/usgs/I515/72dpi.jpg (http://www.lpi.usra.edu/resources/mapcatalog/usgs/I515/72dpi.jpg)

Plus citeva imagini atasate (sursa: Lunar Orbiter), ale unei f. probabile exploatari miniere selenare.

P.S. 1 Apropo de criticarea teoriei presupusei densitati reduse a Lunii si implicit a falsei presupuneri despre gravitatia selenara de 1/6 din cea a Terrei, mi-am mai tocit degetele (degeaba se vede :-D) pe paginile anterioare - bazat nu pe halucinatii proprii, ci chiar pe declaratiile paradoxale ale lui Wernher von Braun din 1969. Nu mai intru nici in detaliile salturilor anemice ale astronautilor si altele, fiindca am ajuns la concluzia ca nu se merita efortul.

P.S. 2 Ipoteza mineritului selenar nu exclude pe cea a Lunii ca fiind satelit.... artificial ADUS pe orbita Terrei (acum vreo 36.000 de ani dupa mine), chiar daca originea lui e naturala - evident ca "prelucrata" pe ici-colea si anume in partile esentiale, :lol: adica mai ales in subsol.

P.S. 3 Despre presupusul "turn lunar cu rol de router al Corpurilor Spirituale umane" (despre care s-a mai discutat pe RUFOn) nici atit n-am de gind sa mai zic ceva - chiar daca ar putea fi un argument in contextul motivarii eventualei "interdictii ET" (evident ca a altei rase ET decit aia care ne-a ajutat sa alunizam) de-a mai calca vreodata pe Selene. :fullmoon:
Spuneam insa p-aici mai recent si ca, spre deosebire de unii sceptici ca John Lear (care-i convins - cu unele argumente plauzibile - ca niciuna din misiunile Apollo n-au ajuns pe Luna) eu cred ca au ajuns totusi p-acolo si cu "primitivele" rachete Saturn-V pina la un punct, dar nu "de capul lor", ci cu ajutorul unor aliati ET.  :-)

Nu mai repet insa demonstratiile conform carora gravitatia Lunii e de fapt de cca. 0,6 din cea a Terrei (si implicit teoria insuficientzei combustibilului modulului lunar pentru o alunizare /decolare neajutata de colaboratorii E.T. din umbra :martiansmile:).

Ori datele cartografice de o precizie extrema privind mineralogia Lunii, :moon: disponibile cu multi ani inainte de-a putea fi obtinute la modul oficial-credibil de cineva.
Sau tema stufoasa a exploatarii... curente a Heliului-3 lunar.
Ori transporturile repetate de tip "Heavy Lift" decolate spre Luna  fara vreo publicitate inainte de 1969, de pe atolul Kwajalein si utilizind rachete construite (coincidentza, deh ) taman de firma apartinind lui Buzz Aldrin. :-o

Si problema "interdictiei" (CICA :-P) de-a mai calca pe Luna mi se pare a fi o enorma manipulare a NAZA - una parshiva insa... 8-)
Fiindca problematica asta-i supusa unor tone de dezinformari - inclusiv unele din partea unor falsi whistleblowers... chiar de la NASA, care par sa fi implementat cu succes ideea subversiva a interdictiei "stapinilor Lunii" de-a ne mai lasa sa dam raite p-acolo.

Fals-fals-fals!!! - ba chiar minciuna in falsh as zice, ca nea Nicu inainte sa fie plumbuit la Tirgoviste. :-D

Prosteala la patrat deci - e doar parerea mea, evident, care cred in continuare ca He-3 si regolith-ul lunar sint exploatate bine-mersi si-n clipa asta - de noi, dar si de EI. :-) :-) :fullmoon:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: acme din 01 Februarie 2013, 21:21:56
Eu as zice ca rusii nu ajuns fiindca nu au fost ajutati si fiindca li s-a pus bete in roate.
Intrebarea 1 e: de ce au fost ajutati americanii si nu rusii?
Intrebarea 2: cu ce au putut sa vina americanii in "deal-ul" cu alienii astfel incit sa fie "ajutati"?

LE: in document este vorba de roverul rusesc Lunokhod 2 http://en.wikipedia.org/wiki/Lunokhod_2 (http://en.wikipedia.org/wiki/Lunokhod_2)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 19 Februarie 2013, 17:50:26
Un film de Jay Weidner, despre cum a turnat raposatul Stanley Kubrik falsa alunizare a lui Apollo-11:

Kubrick's Odyssey - Secrets Hidden in the Films of Stanley Kubrick. (http://www.youtube.com/watch?v=gnoJWs3nIsA#)

P.S. Asta nu inseamna insa ca americanii n-au ajuns pe Luna :moon: (detalii, adica obiectiuni la versiunea oficiala a povestii - in postarile anterioare).
E doar parerea mea si asta, evident.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 20 Februarie 2013, 11:29:14
Computerul Digital de Lansare a Vehiculului (Launch Vehicle Digital Computer) a fost un computer localizat în unitatea Instrumentala (UI), care, "cocoțat" deasupra rachetei Saturn IVB, reprezenta al doilea etaj într-o rachetă Saturn IB și al treilea etaj într-o rachetă Saturn V.
LVDC a fost un sistem informatic complet separat de AGC, cu o arhitectura diferita, diferit ca set de instrucțiuni și software si  Runtime diferite.
Scopul LVDC era de a controla cu precizie complexul Saturn de la decolare până cu puțin timp înainte de punctul în care a fost initiata secventa de separare a ultmului etaj (Saturn IVB) de către CSM.
Probabil ca sunteti curiosi ce este AGC, AGS si altele?
Puneti mana si cititi aici: http://www.ibiblio.org/apollo/yaAGS.html (http://www.ibiblio.org/apollo/yaAGS.html)
Atunci o sa intelegeti ca in spatele misiunilor Apollo au stat in primul rand programatorii care la vremea respectiva - in assembler code au programat ceva f complex care a dus la suucesul misiunilor.
Rusnacii erau mult in urma deoarece toa'su Stalin le-a spus ca cibernetica este o stiinta capitalista decadenta deci canci! programe performante.
In final au recuperat handicapul dar, la nivelul lui 1969, nu aveau LVDC performant pentru a contracara efectul PO-GO de unde si lansarea esuata a rachetei mamut cu vreo 18 motoare care trebuiau sa functioneze in sincron si nu au reusit acest lucru, undeva pe net, pe youtube, este postata filmarea alb-negru (scoasa din arhivele KGB) in care racheta mamut 3,2,1 ignition! porneste, icneste si BUM! dupa cateva secunde face un mare fasssss! care a costat viata a cativa tehnicieni si ingineri militari.
Numai dupa acest esec usturator au inteles si au lasat-o moarta cu cursa spre Luna.
Mai vedeti si aici: http://www.myspacemuseum.com/sovvhist.htm (http://www.myspacemuseum.com/sovvhist.htm)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 26 Decembrie 2013, 12:53:22
Aici mai jos, avem toate pozele din misiunile Apollo .
http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/ (http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/)

Normal ca nu am avut timp sa le studiez, mi-am aruncat doar cateva priviri  :-D , deh, sistemul asta care nu te lasa usor sa faci ce vrei .
  Ideea ar fi urmatoarea: daca   aselenizarea a fost reala si daca Kubrik a facut un film in care simuleaza aselenizarea si care a fost folosit pe post de realitate intamplata cu adevarat , in ce caz cele doua ipoteze sunt adevarate amandoua simultan ?

Studiere placuta celor ce au curiozitatea sa rasfoiasca arhiva misiunilor Apollo.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 10 Februarie 2014, 20:17:28
 Nenea Buzz Aldrin, în modulul Apollo 11. Poza făcută de Neil Armstrong la putin timp dupa aselenizarea pe Luna.
Mi se pare mie sau poza e color ?  :evil:
(http://3.bp.blogspot.com/-D5coSdjCY90/ULmtR5PcDgI/AAAAAAAADCQ/PsYg0bTd3_4/s400/Buzz+Aldrin+on+the+moon.jpg)



Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Urban din 10 Februarie 2014, 20:51:32
Citat din: fiulploii din  10 Februarie 2014, 20:17:28
Nenea Buzz Aldrin, în modulul Apollo 11. Poza făcută de Neil Armstrong la putin timp dupa aselenizarea pe Luna.
Mi se pare mie sau poza e color ? 

...ti se pare...fi serios, nu vezi ca e alb-negru :)
Si pe hublou a venit primavara, soare, ghiocei...etc.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 21 Noiembrie 2014, 10:37:54
http://m.disclose.tv/action/viewvideo/191639/The_Dark_Side_Of_The_Moon__Astronaut_Reports_Of_Music_And_The_Truth_Behind_The_Moon_Landings/#DTV (http://m.disclose.tv/action/viewvideo/191639/The_Dark_Side_Of_The_Moon__Astronaut_Reports_Of_Music_And_The_Truth_Behind_The_Moon_Landings/#DTV)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? DA, insa...
Scris de: Xanadron din 21 Noiembrie 2014, 19:23:57
Citat din: fiulploii din  21 Noiembrie 2014, 10:37:54
http://m.disclose.tv/action/viewvideo/191639/The_Dark_Side_Of_The_Moon__Astronaut_Reports_Of_Music_And_The_Truth_Behind_The_Moon_Landings/#DTV (http://m.disclose.tv/action/viewvideo/191639/The_Dark_Side_Of_The_Moon__Astronaut_Reports_Of_Music_And_The_Truth_Behind_The_Moon_Landings/#DTV)
Excelenta incursiune in "banalele" transcripturi ale conversatiilor REALE dintre Eugene Cernan si cap.com-ul "secret" Frank (Borman, evident.)
Inutil sa mai demonstram valabilitatea concluziei: "NASA nu v-a mintit doar pe ici-pe colea, ci tot timpul si despre intreg programul Apollo." - mult mai importanta zic eu decit explicarea oricarei "muzicii selenare" auzite fara dubii de echipajul Apollo 10. Si nu numai... 8-)

Eu am renuntat insa de mult sa mai postez fragmente din atit de relevantele foi dactilografiate, dupa ce incepusem sa disec relatarile despre bazele miniere selenare de pe fatza "nevazuta" :crescentmoon: - rezultatul fiind, evident, o tacere de plumb areactiva. :-D

...Are rost sa mai speculam deci despre ce anume s-o fi intimplat realmente pe traseul Pamint-Luna in astia 42 de ani de suspendare inexplicabila (si doar aparenta oricum) a oricaror programe spatiale serioase "oficiale"?!...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? ... Nein ...
Scris de: Arhanghelul din 13 Decembrie 2015, 14:47:15
(http://cdn.crossmap.com/images/0/77/7779.jpg)(http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/03/07/article-2111439-12113BAF000005DC-680_634x341.jpg)(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Apollo_15_flag,_rover,_LM,_Irwin.jpg)

https://www.youtube.com/watch?v=xiIjyQsYJes (https://www.youtube.com/watch?v=xiIjyQsYJes)

https://omnireboot.com/2015/10-of-the-best-space-conspiracy-theories/ (https://omnireboot.com/2015/10-of-the-best-space-conspiracy-theories/)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? JA! da' n-am vazut noi asta..
Scris de: alx din 14 Decembrie 2015, 10:43:13
E greu sa spui ca astronautii,indiferent care,nu au fost pe Luna. Insa sunt 100% sigur ca noi n-am vazut evenimentul...live.Din diverse...motive,cam ca asta:

https://youtu.be/f6m3J4JtJ3Q (https://youtu.be/f6m3J4JtJ3Q)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: acme din 20 Decembrie 2015, 09:00:43
Rasarit de Terra capturat de LRO pe 12 octombrie:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 20 Decembrie 2015, 14:53:43
Citat din: acme din  20 Decembrie 2015, 09:00:43
Rasarit de Terra capturat de LRO pe 12 octombrie:
Detalii tehnice necesare zic eu fiindca nu asa se vede in realitate daca am fi acolo  :lol:

This image was composed from a series of images taken Oct. 12, when LRO was about 83 miles (134 kilometers) above the moon's farside crater Compton. Capturing an image of the Earth and moon with LRO's Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) instrument is a complicated task. First the spacecraft must be rolled to the side (in this case 67 degrees), then the spacecraft slews with the direction of travel to maximize the width of the lunar horizon in LROC's Narrow Angle Camera image. All this takes place while LRO is traveling faster than 3,580 miles per hour (over 1,600 meters per second) relative to the lunar surface below the spacecraft!

The high-resolution Narrow Angle Camera (NAC) on LRO takes black-and-white images, while the lower resolution Wide Angle Camera (WAC) takes color images, so you might wonder how we got a high-resolution picture of the Earth in color. Since the spacecraft, Earth, and moon are all in motion, we had to do some special processing to create an image that represents the view of the Earth and moon at one particular time. The final Earth image contains both WAC and NAC information. WAC provides the color, and the NAC provides high-resolution detail.

Read more at: http://phys.org/news/2015-12-lunar-reconnaissance-orbiter-high-resolution-earthrise.html#jCp (http://phys.org/news/2015-12-lunar-reconnaissance-orbiter-high-resolution-earthrise.html#jCp)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Arhanghelul din 20 Decembrie 2015, 22:26:30
Care Luna ?

http://www.rumaniamilitary.ro/visul (http://www.rumaniamilitary.ro/visul)

P.S. Sunt oameni ...  pe Zeus (Saturn) ... DoAr ... cu ingaduinta ... de sus ...  :mrgreen:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Enz din 21 Decembrie 2015, 01:47:22
Nu au fost.

Zeus e Jupiter.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Enz din 21 Decembrie 2015, 02:44:50
In nici un caz noi, maimute fara par, dependente de gravitatie pentru procesele fiziologice, nu putem parasi atmosfera terestra pe termen putin mai lung. "Men are not ment for stars" sau cum zic astia. 'Men' ... nici macar nu sunt meniti sa pupe vidul. Daca erau erau deja.

Toata tehnologia viitorului :fullmoon: se axeaza pe divertisment... in timp ce unu ca mine-ca tine, se chinuie sa vada un detaliu minuscul din outerspace exista tablete de "18" megapixeli. Si vor ajunge la 50. Dar imagini de pe Marte si Venus nu vor putea, reda.

Chiar de-ar ajunge la 5Q. Pentru ca men are not ment for stars. It is done ! Hai Arthur Clarke...


Sau tre sa vina ciobanii la NASA, sa-i ia pe aia de gat si sa-i oblige sa zica adevarul ?!
Da asta tre sa faca! Da, chiar instig la adevar. In loc de distract-ie.

Farsa NASA: nici macar actori n-au cum trebuie, nici macar nu-i intereseaza sa aiba cum trebuie, nici macar nu dau doi bani. Poate se vede:

https://www.youtube.com/watch?v=U5_Il2tAT7U (https://www.youtube.com/watch?v=U5_Il2tAT7U)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 21 Decembrie 2015, 11:46:27
http://thelivingmoon.com/43ancients/02files/Moon_Images_Menu.html (http://thelivingmoon.com/43ancients/02files/Moon_Images_Menu.html)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: kandaon din 21 Decembrie 2015, 17:57:12
Si parerea mea e ca au fost cu certitudine, dar ca apoi, din motive ce pot fi discutate, s-a abandonat proiectul si au fost modificate, pierdute, incetosate imagini si inregistrari de atunci (sau chiar de azi).
Tin minte ca pe vremea lui nea Nicu mai imi picau in mana niste "almanahe" (vorba unui "clasic" in viata) unde apareau tot felu de proiecte de exploatare a Lunii, statii (si chiar orasele) spatiale, desenate frumos si cu explicatii ce reprezinta si cum vor fi construite, inclusiv cu sere pentru cresterea plantelor s.a.m.d.
Se dadeau si date pana cand se presupunea ca se vor face, anii 2000, etc. se vorbea de nave spatiale cu motoare ionice, nucleare etc

Am mai inteles (nu stiu cat de reala e treaba) ca inca de prin anii 60' (inainte de Gagarin chiar) se faceau planuri de actiuni militare in jurul Lunii, si la un moment dat chiar Carl Sagan ar fi facut parte dintr-o echipa ce a propus un plan ce prevedea un bombardament nuclear asupra Lunii.

Mai amu in perioada asta am vazut tot felu de idei despre posibila exploatare a unor zacaminte, minerale, gaze etc pe Luna, chiar pe unii asteroizi etc dar tot asa, discutii teoretice. Profiturile si avantajele ar fi imense daca s-ar reusi, se compara asta cu inceputul epocii explorarilor din vremea lui Columb (desi si acolo am niste semne de intrebare, cat de mult au descoperit Columb si ceilalti exploratori si cat de mult se cunostea de fapt dinainte).

Mai nou unii ar vrea sa sara cu totul de Luna si sa se apuce de colonizarea si terraformarea lui Marte. Mi-e sa nu fie iarasi un proiect inca utopic, la fel ca exploatarea Lunii din almanahurile "epocii de aur" din anii 80'.

Daca Luna ar fi (cum zic unii) un obiect ceresc fie artificial fie adaptat de o (sau de niste) civilizatie ET cu scopul de a controla Terra si ce e pe aici (iarasi, scopurile pot fi discutate, cu referiri inclusiv la mitologii sau teorii mai noi inspirate din ele), atunci e posibil ca cineva a dat de inteles ca oamenii (civilizatia umana actuala) nu prea ar avea ce cauta acolo. Ori ca oamenii in general nu prea pot parasi "incinta" decat in niste conditii aprobate si supervizate "de mai sus" (sa zicem asa).

Asa ca desi peste doar cativa ani se va face juma de secol de la prima aselenizare si nu se intrevad realizari prea spectaculoase prea curand desi teoretic tehnologia a evoluat (sau ar fi trebuit sa evolueze) semnificativ. Ceva sonde trimise in spatiu si pe Marte, ceva imagini (din care cele mai interesante sau controversate apar in ceata, mai sterse sau probabil deloc pentru public) si cam atat.
Mai ales ca intre primul zbor al lui V-2 la limita spatiului (cica ar fi fost primul obiect construit de om care a atins spatiul cosmic) si aselenizare a trecut doar vreun sfert de secol. Intre primele zboruri controlate ale unor aparate mai grele decat aerul si aselenizare a trecut mai putin de 70 de ani. Daca s-ar fi pastrat ritmul ala azi trebuia sa avem zboruri de agrement pe Luna si expeditii in mod constant pe Marte (daca nu si inceperea terraformarii planetei).



Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Aliosa din 21 Decembrie 2015, 18:44:37
Daca pana in 2020(2017 mai exact) nu ajung nici macar chinezi pe Luna , atunci clar nu a pus nici un om picioru' pe acolo .
Omul se pricepe de minune sa prosteasca , nu vad nici un indiciu cum ca in cazul zborului pe Luna nu ar fi facut acelasi lucru mai ales cand te gandesti ca a fost vorba de "cine e mai smecher" in ani aia .
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Enz din 21 Decembrie 2015, 23:15:05
Chinezii sunt pe Luna. Si-au bagat roverele  :planet: (animatii pe computer) folosind reteta: daca voi n-ati fost nici noi n-am fost... si dati-ne de gol. Deci mult succes !

https://www.youtube.com/watch?v=IiJGrZuZWAw&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=IiJGrZuZWAw&feature=youtu.be)

(asa arata agentia spatiala chineza) si ce de-a specialisti acolo. oare sunt pe domenii ?  :lol:  :siopalmanfata:
(http://p4.img.cctvpic.com/20131214/images/1387029964536_1387029964536_r.jpg)


Iti trebuie cam multe monitoare sa faci sa para reala, o animatie pe computer. Adica, sa oferi impresia.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 21 Februarie 2016, 11:03:12
Puțină logicã nu strică. De presupunem ca Yank n-a fost pe Lunã, dar a injghebat o farsã penibila, rezulta urmatoarele:
1. Rusii au ciubote in loc de creier, asa ca n-au dibuit prosteala.
2. Rusii au mirosit regia, dar au tacut, ca niste bãieți "finuți".
3. Rusii au "bãtut palma" cu Yank, căci, nu-i așa, "razboiul rece = alta regie".

Prima ipoteza cade, caci, desi se mai plimba in ciubote, rusii au si creier (si o masina de propaganda care ar fi expus express "gluma" americana, fie si numai din ciuda ca ei raman in urma...).

A doua ipoteza cade si mai iute, pe simplul (si arhicunoscutul) motiv ca rusii nu sunt, n-au fost si nu vor fi niciodata "finuți" - decât daca-și gasesc "nașul"!

A treia mai sta in picioare - "bara/bara". Numai ca rusii n-au castigat nimic din bara-bara asta, SUA a luat caimacul victoriei (triumf / imagine), iar ei au ramas cu Laika si pierderea cursei. De ce sa fi semnat un asa pact ? Intelegeam daca trocul era " nu mergem niciunul, zicem ca nu se poate...iar de bugetele astea ne mai luam tancuri si whisky / vodka". Altfel...

Prin urmare, sa acceptam ca Sam a pasit pe Luna. Filmul e dubios, da, dar poate au tras "dubla" de nevoie, vrand sa schimbe ceva din original. Stiti anecdota cu rusii care au re-filmat cucerirea Reichstag-ului, caci "viteazul" ce dobora drapelul nazist avea cam multe ceasuri pe mana...

Concluzie - Putem vorbi de mistificare crasa doar daca cineva propune un raspuns pertinent la intrebarea : de ce au acceptat povestea rusii ?
Titlu: Re: N-au fost americanii pe Luna!
Scris de: mm din 21 Februarie 2016, 15:59:19
Citat din: Grifon din  21 Februarie 2016, 11:03:12
Puțină logicã nu strică. De presupunem ca Yank n-a fost pe Lunã, dar a injghebat o farsã penibila, rezulta urmatoarele:
1. Rusii au ciubote in loc de creier, asa ca n-au dibuit prosteala.
2. Rusii au mirosit regia, dar au tacut, ca niste bãieți "finuți".
3. Rusii au "bãtut palma" cu Yank, căci, nu-i așa, "razboiul rece = alta regie".
...................
Concluzie - Putem vorbi de mistificare crasa doar daca cineva propune un raspuns pertinent la intrebarea : de ce au acceptat povestea rusii ?
Raspunsuri posibile:
  - Pentru ca exista mai multe "logici" decat cele trei propuse de tine.
  - Pentru ca rusii au stiut si varianta 4.
  - Pentru ca matrix este (in fond) o arta numita teatru.
  - Pentru ca ...etc.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 21 Februarie 2016, 16:38:34
"Quatrum non datur" nu e pretentia mea. Prezum si eu ca cele trei "logici" nu acopera exhaustiv problema, iar daca matrixul e teatru, prezum ca domnia ta, @mm, esti un maestru al suspansului        ( pentru cã.....). Da, poate o "varianta 4" ar aduce lamuriri suplimentare, dar mai intai sa aduca cineva varianta 4.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 21 Februarie 2016, 18:47:23
4. alien intervention / presence on planet Earth => alien technology (crashed & retrieved and/or as a gift), o felie consistenta din marele tort.
de ajuns pe luna sunt sigur ca au ajuns..numai ca...nu in tigaile alea...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Ganditorul din 21 Februarie 2016, 19:41:01
Varianta - ceea ce ni s-a prezentat noua e una, ce s-a intamplat in realitate e altceva. Iar la acest altceva au participat si rusii primindu-si portia (de cafteala sau cascaval ). Filmul poate fi o poveste - fondurile financiare ce au sustinut drumul spre Luna trebuiesc justificate, justificata trebuie sa fie si jupuirea contribuabilului prin taxe care sa acopere cheltuielile si profitul "regizorilor"- iar filmul/imaginea este cea mai buna prosteala civica/sociala.

Mesajul/morala incercarilor de cercetare umane, in zona de "frontiera", si in cazul Antartica si in cazul spatiului cosmic (Lunii) ar fi cam asta : ori cercetarea se face printr-o larga cooperare intre natiunile terrane, ori n-o face nimeni. Cine, cum, de ce da acest mesaj ramane un mister - dar linia directoare cam asta este. O sinteza a actiunilor de cercetare din ultimii 60-80 de ani duce cam spre aceasta "spargere a barierelor" si fortare a cooperarii internationale. Parerea mea.
Titlu: Re: N-Au fost (sau nu Au) astronauti americani pe Luna!?
Scris de: mm din 21 Februarie 2016, 20:09:31
Citat"Quatrum non datur" nu e pretentia mea. Prezum si eu ca cele trei "logici" nu acopera exhaustiv problema, iar daca matrixul e teatru, prezum ca domnia ta, @mm, esti un maestru al suspansului        ( pentru cã.....). Da, poate o "varianta 4" ar aduce lamuriri suplimentare, dar mai intai sa aduca cineva varianta 4.
Corect, "Quartum". Tertium not datur, mai treaca-mearga. Cu Husserl nu sunt neaparat de acord si nici cu romanii. Principiile astea axiologice, chiar daca legate de abstracta matematica(sau tocmai de aceea), sunt niste teorii. Si toate teoriile sunt bune pana sa le aplici in practica, atunci cand se dovedesc nepractice. De fapt, toate teoriile sunt (si) ideologicesti. Cine obisnuieste sa-si folosesca creierul pentru a gandi nu are nevoie sa se bazeze pe teorii. [Fara ca teoriile sa fie neaparat ceva rau.]

  Pentru ca... este o realitate permanenta si nu un suspans. Dar merge si formularea asta ca perpetua mirabila descoperire - ca orice cuvant (propozitie, afirmatie, teorie, etc.) este un suspans permanent deoarece orice cuvant este relativ... [Desi] Aceasta realitate in care traim permite si matematica Bolyai - oricate variante la paralela dusa printr-un punct la o dreapta. [Totusi] Matematica (axiologica) de care vorbim aici este opusa realitatii in mod fundamental tocmai pentru ca in ea totul este exact, precis, definit, etc., pe cand realitatea noastra (iluzorie) este ... relativa cu totul.
  Variante? Pot enumera cel putin cinci variante concrete de n) -Pentru ca..., in cinci minute, fara semnificatie insa pentru ca am demonstrat deja ca incerci sa ne pacalesti cu trei. Si atunci nu mai e nevoie sa trimitem pe cineva dupa tigari sa aduca varianta 4).
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 21 Februarie 2016, 20:55:31
Incantat de atentia acordată, @mm. As fi fost si mai incantat de o expunere pe subiect, dar imi scot palaria si in fața "prinderii" mele...True Detectiv....

Revenind la ALTE variante, imi marturisesc dorința de a nu aglomera speculații, pe traiectul elucidarii unor chestiuni bizare. O construcție de tip "americanii n-au fost pe luna" (speculație), justificata prin "rusii au fost siliți la complicitate" ( speculație), susținută prin "ET arbitreaza" ( tot speculație)... nu ne va face decat sa ne rotim perpetuu intr-un labirint conspiraționist. Nu ca nu ar fi distractiv - doar inutil. Trebuie sa demonstram...chiar si cu oarecare echivoc....macar una din aserțiuni, dacă dorim să păstrăm acest lanț ipotetic. Altfel, Briciul lui Occam, evocat pe undeva de @Xanadron, va scurta iute perciunii prea multor premise....
Titlu: Re: [Nu] Au fost sau nu astronautii americani [au fost] pe Luna!
Scris de: mm din 22 Februarie 2016, 00:44:28
  Poti sa apreciezi atentia mea si mai mult daca spun ca tocmai luasem hotararea sa nu mai postez p-acilea. Totusi,

  - Speculatia: "americanii n-au fost pe luna" a fost mai mult decat suficient (multiplu)dovedita de imposibilitatea americana de a arata "pietrele" de pe Luna si de embarrassanta recunoastere americana a "pierderii inregistrarilor" originale (o parte probabil, din cate am retinut eu). Intr-un cuvant: imposibilitatea americana de a dovedi. In acelasi timp, rusii (ursii sovietici, betivi, prostanaci si etc. - conf. massmedia) au ajuns pe Luna (inaintea americanilor) cu un robot numit Lunohod (in trad. ~merge pe Luna), care a cules "pietre" pe care le-a trimis pe Pamant, la Baikonur, si pe care biete pietricele rusii le-au expus in public. Eu am vazut cu ochii mei una din aceste prapadite de pietricele la Sofia, Bulgaria. Era expusa pentru orice vizitator.
  Deci nu e speculatie ci un adevar multiplu dovedit {un adevar multipluriredundant e un adevar de 99 (carate era sa zic) la suta}.

  - Speculatia: "ET arbitreaza" nu e o speculatie. De asemenea tot din pricina cauzei ca, inclusiv pe acest forum, s-au adus nenumarate dovezi directe si indirecte (including cele de logica elementara umana) care dovezi redundeaza aratand toate (din directii diferite catre un singur punct) spre propozitia incriminata mai sus. [EI o si conduc, daca tot au si infiintat-o pe fermaterra, opineaza multi si pe acest forum.] Exista chiar prea multe dovezi in acest sens si in afara lor mai e una numita Biblia. De ce sa ne invartim ca si cainele in jurul cozii? - Ai dreptate aici. De ce sa mai demonstram ceva arhisupradovedit? Pentru ca unii fac pe surdorbetii? Poate au un interes ascuns [pe care-l stim cu totii].
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 22 Februarie 2016, 09:31:33
Da, d-le @mm, acesta e un raspuns mai bun decat un truc retoric. Consider totusi  ca e bine sa fim mai dubitativi cand vorbim de lucruri ce scapa cercetarii/ perceptiei noastre directe. Demonstratiile dumitale te arata a fi un partizan HOTARAT al non-aselenizarii USA. Sa lasam Biblia, au "franjurat-o" destul "paleoastronautii", in timp ce menirea ei era totusi alta...De asemeni, opiniile de pe forum nu sunt "borne", frumusetea RUFOn constand in diversitate, nu in fixitate. Cat despre pietrele aduse de rusi, eu nu le contest, dar arata numai ce au facut ei, nu ce NU au facut americanii.

Revin la dubiile mele, mai ales ca finalul anilor '60 era f. tensionat intre USA / URSS ( in '69, Vietnam, Ofensiva Tet a ucis cei mai multi americani), asa ca si duelul propagandistic era acerb. Daca rusii suspectau un fals grosolan, nu ezitau sa-si capaciteze resursele pentru a-i ridiculiza (isi jucau astfel chiar mai credibil "teatrul", fie mergand si pe speculatia asta).

Dar, destula polemica. Ramanem fiecare cu ale lui ( unul mai hotarat, altul mai cu indoieli).  Si, ptr. a nu vicia atmosfera cu o sarabanda de ironii ieftine, sa facem asa incat viitoarele noastre postari sa se intersecteze doar accidental.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 22 Februarie 2016, 12:59:34
Pai da, se pare ca numarul variantelor de scenarii sovieto-'merigane e 3, dar inmultit c-un ordin de marime. Nu neaparat in spiritul zicalei "adevaru-i rareori pur si niciodata simplu", ci luind in calcul necesitatea adaptarii continue a cursului aburelilor globale in functie de marja feedback-ului mai mereu variabil al massei manipulate.
Stiu deci ca seman c-o moara stricata, :-D dar sint in continuare convins de coniventza sovieto-americana in operatiunea de convingere a Turmei ca socealizmu' e o varianta sortita esecului, pe linia scenariului "Sa nu se mai repete vreodata aberatia asta!".

Iar ma vad oricum nevoit sa repet macar parerea proprie care se pupa-n citeva puncte cu cea expusa de @Rayden (da, americanii au fost pe Luna, dar "ajutati de cine trebuie" - si-n orice caz nu doar ei cred c-au fost), dar nu mai revin la argumentele extrem de solide pro-Kubrick, care 100% a regizat filmul-back-up al alunizarii, stringent necesar evitarii "surprizelor" unei eventuale transmisii in direct.
Fiindca urmele alunizarii zac si-aucm bine-mersi p-acolo, radioamatorii au localizat exact transmisiile astronautilor etc. etc.

P.S. NASA a anuntat recent ca a distrus voluntar filmele trase de misiunile Apollo, nu ca le-ar fi "pierdut" - fara alte explicatii, desi cele reale le poate deduce oricine.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 22 Februarie 2016, 14:02:25
Citat din: Xanadron din  22 Februarie 2016, 12:59:34


P.S. NASA a anuntat recent ca a distrus voluntar filmele trase de misiunile Apollo, nu ca le-ar fi "pierdut" - fara alte explicatii, desi cele reale le poate deduce oricine.

Ai cumva un link ? Merci cu anticipațiune !  :roll:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Ganditorul din 22 Februarie 2016, 16:19:14
CitatRevin la dubiile mele, mai ales ca finalul anilor '60 era f. tensionat intre USA / URSS ( in '69, Vietnam, Ofensiva Tet a ucis cei mai multi americani), asa ca si duelul propagandistic era acerb

Asta nu mi se pare o motivatie pertinenta - in primul rand ca exista mai multe nivele de cunoastere si cu siguranta mai multe nivele de acces la cunoastere.  Faptul ca americanii au ajuns la "pace" cu rusii pe problema spatiului cosmic ii "doare la bascheti" pe aia din anii '60 de obtineau purcoaie de bani din intretinerea de tensiuni intre cele 2 puteri militare si vanzarea de armament - asa cum acum, in conflictul din Ucraina nimeni n-a zis "pas" la purcoiul de bani din armament in timp ce americanii si rusii au colaborat "bine mersi" pe problema SSI (Statiei Spatiale Internationale).
Deci fiecare cu punga lui si cu nivelul lui de cunoastere/aspiratii.

Pe de alta parte sunt convins ca americanii au ajuns pe Luna - dar asa pragmatici si bine informati cum ii stim au facut preventiv un film in studio - pentru uzul publicului si al propagandei - pentru cazul in care misiunea Apollo mierlea in spatiu ca si catelusa Laika.
Tot din pragmatism probabil ca au ramas la varianta terrana a filmului si atunci cand operatiunea de aselenizare s-a incheiat cu un suscces - era normal sa-si pastreze cat mai mult intaietatea pe "secretele aselinizarii" care n-au costat putin si nu puteau fi date gratuit lumii intregi ( maximizarea profitului in varianta Lunateca ).

Filmul msitificat a tinut 10, 20, 30 ...iata aproape 40 de ani - atunci popularizarea stiintei era o vorba, generatiile de azi insa l-au luat la puricat si l-au demontat piesa cu piesa. Numai ca un secret tinut atatta timp inseamna ca e si acum de actualitate si ca ceea ce au gasit acolo este si astazi un subiect tabu.

Nu cred ca este necunoscut de rusi rezultatul aselenizarii - si probabil ca au participat si ei la un moment dat la impartirea acestei "placinte". Spargerea blocului sovietic si trecerea rusilor pe "profit individual" arata concesii si cedari dogmatice de neconceput pentru "Homo Sovieticus". Probabil accesul la un anumit nivel de cunoastere este conditionat de ... puterea individuala financiara (creatoare) si nu de ascensiunea  de tip socialist in sferele puterii.

Continuarea acestei ipoteze, in varianta cea mai draga mie, este :
Pe Luna au gasit niste tipi care le-au spus raspicat " Ma baieti, noi stam aici de ceva mii de ani, de cand am adus Luna pe orbita Pamantului pentru a-l apara de diverse chetroaie spatiale si voi sunteti gata sa distrugeti ce aparam noi de atata amar de timp prin pocnitori nucleare si orgolii animalice. Daca nu invatati rapid cooperarea interumana si nu va linistiti...va linistim noi. Iata, va dam si ceva inventii la care nu va duce capul, ca sa vedeti ca puteti castiga daca ne ascultati"

Probabil ca la un anumit nivel de cunoastere aceste lucruri se cunosc si se practica. Problema e cu sutele de milioane de babuini religiosi care inca mai cred ca Pamantul e o tigaie in jurul careia joaca tzontzoroiu diversi sfinti (sau fecioare ...in functie de nebunia dogmei religioase), babuini care trebuiesc reeducati si adusi pe o viziune moderna a realitatii. Nu stiu daca diversele conflicte controlate, sau diversele epidemii controlate, sau raspandirea practicii homosexuale, sau migratiile babuinilor spre teritorii unde vad altceva decat "tigaia inconjurata de fecioare" sunt intamplari sau tactici de reducere a babuinilor.
Nici filmele, ca mesaje de popularizare in masa - din ce in ce mai clare in ceea ce priveste o "intalnire de gradul 4" cu implicatii sociale si economice - nu pot fi ignorate. Pt ca e absurd sa credem ca pe de o parte se tine "cortina jos" pe unele secrete ET iar pe de alta parte, aceiasi oameni care ar putea stopa "imaginatia", finanteaza si dau drumul la filme unde "educatia" se da cu lingurita in diverse variante de scenariu posibil.
Lucrurile sunt prea bine "jucate", duse prea la limita riscului pt ca apoi sa se stinga ... pentru a nu avea in vedere si o astfel de ipoteza.

Asta-i varianta pe care "pedalez" eu si daca e nevoie pot aduce si argumente.

Titlu: Re: [Nu] Au fost sau nu astronautii americani [au fost] pe Luna!
Scris de: tractorbeam din 22 Februarie 2016, 16:19:48
Citat din: mm din  22 Februarie 2016, 00:44:28
  ...biete pietricele rusii le-au expus in public. Eu am vazut cu ochii mei una din aceste prapadite de pietricele la Sofia, Bulgaria. Era expusa pentru orice vizitator. 

Ei bine, draga mm, eu am vazut aceleasi pietricele la Washington la muzeul Smithsonian National Air and Space Museum, alea aduse pe Pamant de astronautii americani. Impreuna cu costumele pline de praf selenar si de capsulele recuperate cu baza arsa - scutul ablativ. Diferenta intre sovietici si americani e ca americanii le-au adus de 6 ori, pe cand Lunokhod-ul a adus numai de 2 ori. Ce ai vazut tu la Sofia am vazut eu la Washington. Toata lumea multumita?


Titlu: Re: N-au fost! - parerea mea.
Scris de: mm din 22 Februarie 2016, 16:57:25
Citat din: Grifon din  22 Februarie 2016, 09:31:33
Da, d-le @mm, acesta e un raspuns mai bun decat un truc retoric. Consider totusi  ca e bine sa fim mai dubitativi cand vorbim de lucruri ce scapa cercetarii/ perceptiei noastre directe. Demonstratiile dumitale te arata a fi un partizan HOTARAT al non-aselenizarii USA. Sa lasam Biblia, au "franjurat-o" destul "paleoastronautii", in timp ce menirea ei era totusi alta...De asemeni, opiniile de pe forum nu sunt "borne", frumusetea RUFOn constand in diversitate, nu in fixitate. Cat despre pietrele aduse de rusi, eu nu le contest, dar arata numai ce au facut ei, nu ce NU au facut americanii.

Revin la dubiile mele, mai ales ca finalul anilor '60 era f. tensionat intre USA / URSS ( in '69, Vietnam, Ofensiva Tet a ucis cei mai multi americani), asa ca si duelul propagandistic era acerb. Daca rusii suspectau un fals grosolan, nu ezitau sa-si capaciteze resursele pentru a-i ridiculiza (isi jucau astfel chiar mai credibil "teatrul", fie mergand si pe speculatia asta).

Dar, destula polemica. Ramanem fiecare cu ale lui ( unul mai hotarat, altul mai cu indoieli).  Si, ptr. a nu vicia atmosfera cu o sarabanda de ironii ieftine, sa facem asa incat viitoarele noastre postari sa se intersecteze doar accidental.
D-le @Grifon, apreciez eleganta exprimarii dumitale si ai dreptate daca te-a deranjat  tonul "popular" cu care am raspuns (ca-s din prostime si eu) deoarece am coborat eticheta elegantei. Tocmai datorita tonului d-tale civilizat aratat am dorit sa intersectez postarile d-tale dar in scop de dialog (si nu de intersectare) si din motivul de fond ca nu sunt de acord cu ideologia care razbate din postarile d-tale. Ideologie care o stim a cui este si o gasim in mass media toata ziua.

  Revenind la conditia modesta de useri, ce obisnuiesc universala apelare you-you (pertu in romaneste), imi voi spune din nou parerea in legatura cu citatul de mai sus silindu-ma sa nu mai viciez atmosfera cu ironii ieftine (caci si mie mi se pare a fi corect asa).

  Nu sunt partizan si inca unul HOTARAT. Pur si simplu dovezile indirecte (ce scapa cercetarii/perceptiei directe) ce s-au vehiculat in mass media/ inclusiv netul/ pe mine unul m-au convins. Nu e vorba, vreau sa zic, de nici un fel de efort sau intentie de la mine ci de niste stimuli exteriori mie care si-au facut treaba (bine, dupa parerea mea). Absolut cert este ca prima alunizare americana nu a existat! [Vorbim de prima, evident, nu si de altele.] Pentru ca... lipsa totala de dovezi materiale, concrete, palpabile, accesibile perceptiei directe. Iar dovezile existente (balbe cinematografice prezentate pe net in extenso) le completeaza pe dovezile materiale inexistente f. bine. Desi nu e in topic, daramarea turnurilor e copie fidela la ce discutam aici caci ea n-a fost (cum ni s-a zis) si a fost o chestie tehnica (de regie - o spune netul asta pricinas).
  Nu vad de ce mai trebuie discutat subiectul (primei) aselenizari cu dubitativul to be or not to be - poate doar ca sa-l desfiintam prin disecare la nesfarsita plictiseala.

  Dovezile materiale perceptibile ale rusilor le-am adus in discutie doar pentru a sublinia prin contrast, antiteza, antinomie ca rusii au facut din prima data ceea ce nasa nu a facut din prima data (aselenizarea). Implicatiile sunt enorme daca te gandesti ca daca cineva minte in halul asta, acel cineva nu va mai trebui sa fie crezut niciodata indiferent ce va spune.

  Biblia nu poate fi lasata, eliminata, eludata, indiferent cat au franjurat-o unii sau altii. Contine adevaruri, fapte, legi, legitati, invataturi, etc.

  USA/URSS ... tensionat.  Nu exista o asemenea interpretare decat ca acoperire pentru faptul, evident pentru toata lumea, ca usa agreseaza. Tensiune = agresiune, de fapt. Ca justificare pentru aceasta agresiune trebuie sa existe si un inamic. Oricine e bun de asa ceva: comunistii rusi inamici (desi aliati), actualii capitalisti rusi dar tot inamici, chinezii inamici sau greu definibilii teroristi inamici (uneori refugiati prin europa). Senzatia clara este ca usa isi confectioneaza inamici ca sa aiba motiv sa-i "civilizeze".

  La toate aceste fapte evidente si clare, ce se intampla in prezentul nostru, nu mai sunt alternative pentru omul de rand. Singura directie ce i se ofera e sclavia. Nu cred ca si-o doresc toti. Eu unul cred ca deja suntem sclavi de 99 de Karate si nu mai avem ce comenta. Acesta e si motivul pentru care nu voi mai posta si deci nu-i voi mai intersecta pe altii. Pax... albina! Stiu, era vobiscum dar imi place cum suna.   
Titlu: Re: Au fost astronautii americani pe Luna!
Scris de: StarDust din 22 Februarie 2016, 19:45:24
Binenteles ca au fost! De la prima si pana la ultima misiune cunoscuta, asa cum au fost intocmai relatate. Iar aceste realizari au fost posibile datorita triumfului tehnologic de la acea vreme, si ingeniozitatii tehnicienilor ce au pus in practica aceste misiuni. Binenteles, din punctul meu de vedere daca se lucra cu si mai multa consecventa se putea evita pierderea unor vieti omenesti, si probabil s-ar fi realizat aceste misiuni intr-un timp mult mai scurt... dar alea au fost vremurile...
In rest, discutii cum ca totul ar fi o facatura, sau nu s-a ajuns pe Luna prin mijloacele clasice, cunoscute, pentru mine sunt simple misticisme.
Sper ca n-am stricat prea tare feng shui-ul pe acest topic, dar asta e parerea mea.

Pana una alta, ceva interesant referitor la Luna:

http://www.huffingtonpost.com/entry/apollo-10-astronauts-reported-unexplained-music-at-moon_us_56c80662e4b0928f5a6c0679 (http://www.huffingtonpost.com/entry/apollo-10-astronauts-reported-unexplained-music-at-moon_us_56c80662e4b0928f5a6c0679)
Titlu: Re: Au fost astronautii americani pe Luna!
Scris de: tractorbeam din 22 Februarie 2016, 21:23:48
Citat din: StarDust din  22 Februarie 2016, 19:45:24
... aceste realizari au fost posibile datorita triumfului tehnologic de la acea vreme, si ingeniozitatii tehnicienilor ce au pus in practica aceste misiuni....
Sa facem, pentru cei nefamiliari cu subiectul, o recapitulatie in cursei spatiului in secolul trecut: la sfarsitul WW2 atat americanii cat si rusii au pus mana pe tehnologie germana in materie de rachete si s-au apucat de treaba. Rusii au luat-o inainte in cursa civila si surpriza! Sputnik 1 i-a lasat pe americani masca, asa cum rusii i-au devansat pe americani cu Laika, cu Gagarin - primul om in spatiu, cu misiunile Voshod in tandem, cu prima femeie in spatiu, cu primul cosmonaut in costum presurizat in afara navei E.V.A. - pt cine stie. Parea ca rusii vor fi si primii pe luna insa... moare Serghei Korolev - tzarul programului spatial rusesc si fara el rusii raman si fara busola si diferitele OKb-uri se incaiera pe sumele grase rezultate din contractele acordate de statul sovietic.
In timpul asta americanii pun la punct cateva chestii esentiale: rezolva problema vitala a payload-ului , rezolva problema vectorului purtator, rezolva problema zborului asistat de computer, dupa accidentul Apollo 1 rezolva si problema sigurantei habitatului misiunii si iata rusii incearca si ei dar... le lipseste ceva esential aici nu se potriveste zicala "bigger is better", vectorul nu functioneaza cum trebuie efectul PO-GO le trage shapka pe ochi si BUM! banii investiti se duc pe apa sambetei , neavand calculator de zbor performant puteau ei incerca sa lanseze si 10 rachete in speranta ca una isi va face treaba insa... deja era loterie, nici un cosmonaut cu scaun la cap nu ar mai fi acceptat sa se lase cocotzat in varfului unei bombe care stim ca de la polkovnik Vladimir Komarov incoace putea sa le joace o festa urata. Rusii au copiat constiincios din schitele germane iar colectivul lui Korolev a dezvoltat vectorul purtator atat cat a putut, pentru excursia pe Luna insa von Braun a creat un proiect separat. Care a functionat.
Sa nu mai zic ca si americanii, in timpul secventelor de lansare, datorita efectului pervers PO-GO, au pierdut unul sau doua motoare, insa datorita existentei computerului de zbor acesta a reusit sa contracareze cu succes problema si a marit presiunea in celelalte motoare sau acestea au ars putin mai mult decat secventa normala si au compensat scaderea brusca de thrust.  Se pare ca pentru treapta I-a, solutia cu 5 motoare - quincunx - unul in mijloc si 4 in cruce a fost calea cea buna.
Korolev si compania au dat chix deoarece au vrut sa lege 30 de motoare mici sa le faca sa lucreze sincron si nu au tinut seama de faptul ca este extrem de dificil sa strunesti atatea motoare care fiecare da un efect PO-GO separat. Uneori si geniile gresesc. :oops:
 
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 22 Februarie 2016, 21:43:37
Deci la rusi problema legata de computere nu avea treaba cu calculul traiectoriei, ei deja trimisesera cateva sonde automate de tip Luna sa orbiteze circumlunar si sa se zdrobeasca de suprafata deci aici stateau relativ bine, vorbim de o masa aproape fixa cand facem injectarea pe traiectoria circumlunara, la ei problema era ca avand ca tinta un anumit payload - adica o anumita greutate la lansare , nu au reusit sa dezvolte un vector viabil.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 22 Februarie 2016, 22:01:10
@товарищ tractorbeam,

очень хорошо, товарищ, браво!

mno...sa nu fie cu banat, dar..in istoria zborurilor cosmice cu echipaj uman spre luna, se explica si cum au rezolvat problema protejarii de radiatiile cosmice letale?
in prima faza..cum au reusit sa treaca de centura de radiatii Van Allen ?
si apoi, cum s-au protejat de radiatiile letale pe drumul spre luna, si pe drumul de intoarcere?
stim cu totii ca spatiul cosmic e un mediu foarte periculos dpdv al radiatiilor de tot felul provenite in principal de la soarele nostru dar..si de..aiurea!

poate ca aveau un scut - force field - ca in star trek..caz in care, cred si eu ca au ajuns cu tigaile alea pe luna..da' nimeni nu zice nik de treaba asta..caz in care, revin la ce am spus mai devreme pe acest topic. and that is all I gotta say about this!
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Aliosa din 22 Februarie 2016, 22:24:29
Citat din: StarDust din  22 Februarie 2016, 19:45:24
Iar aceste realizari au fost posibile datorita triumfului tehnologic de la acea vreme, si ingeniozitatii tehnicienilor ce au pus in practica aceste misiuni.
Triumful a intrat in declin?
Care a fost scopul aselenizari ? Funny, nu am auzit de investitie din care sa nu scoti profit in ideologia americana .
Mai tre' o strangere de fonduri (WWIII) , un Kennedy sa tina discursul si ajungem pe Marte , nu noi desigur .

@Tractorbeam
In loc sa ridici 100 tone o data o faci treptat cu cate 10 , modular, nu pot sa cred ca nu aveau creier pe vremea aia la cat ambitz era , mai tarziu au reusit sa ridice Miru si au avut si resurse culmea esecului suferit anterior .

O mare problema legata de zborul in afara orbitei pamantului o reprezinta campul electromagnetic pe care se bazeaza creierul uman ca si parametri de functionare, care din pacate in drum spre luna nu e in aceleasi norme si nu am auzit pe nimeni sa povesteasca de vreun generator de camp la bord .
Nu am auzit relatari prea detaliate legate de cum suporta omul lipsa conditiilor de sera in care a fost conceput , oare daia nu vedem de aprope 50 ani misiuni cu om la bord care sa paraseasca orbita pamantului desi tehnologia avanseaza pe ecrane ?

Sau poate ne uitam la un film si realitatea-i alta .
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 23 Februarie 2016, 01:21:17
Citat din: Rayden din  22 Februarie 2016, 22:01:10
1...in prima faza..cum au reusit sa treaca de centura de radiatii Van Allen ?

2...si apoi, cum s-au protejat de radiatiile letale pe drumul spre luna, si pe drumul de intoarcere?

1. in viteza, asa au trecut, adica nu s-au balacit in centura van Allen cu orele ci au trecut pe acolo in circa 15 sec

2. care radiatii letale? razele cosmice? vreun burst de gamma-rays? Cred ca asa cum rusii au tinut pe orbita circuterestra laboratoarele Saliut si MIr si americanii Skylab-ul iar acum e ISS-ul pe acolo pe sus, tot asa si americanii in decurs de 7-10 zile nu au avut nici o problema, in schimb pe termen lung toti componentii echipajelor Apollo au inceput sa sufere de cataracta - opacifierea cristalinului.



Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 23 Februarie 2016, 01:27:25
Citat din: Aliosa din  22 Februarie 2016, 22:24:29
Triumful a intrat in declin?
Care a fost scopul aselenizari ? Funny, nu am auzit de investitie din care sa nu scoti profit in ideologia americana .
Mai tre' o strangere de fonduri (WWIII) , un Kennedy sa tina discursul si ajungem pe Marte , nu noi desigur .

.........In loc sa ridici 100 tone o data o faci treptat cu cate 10 , modular, nu pot sa cred ca nu aveau creier pe vremea aia la cat ambitz era , mai tarziu au reusit sa ridice Miru si au avut si resurse culmea esecului suferit anterior .

Inainte de MIR a fost Saliut. Iar ne intoarcem la problema ESENTIALA a payload-ului. Cand au pus Saliut-ul pe orbita tot nu aveau un vector greu. Si dupa ce si-au dat seama ca nu merge cu N-1 au lansat succesiv pe orbita componentele Saliut. De ce ? Pai nu aveau vector cu un payload mai mare !

Scopul aselenizarii a fost sa-i bata pe rusi la acest capitol. A fost o investitie de imagine.

Megaracheta N-1 a fost un proiect gresit gandit, nu aveau la vremea respectiva tehnologia necesara si cred ca nici acum, deoarece este o greseala de design din start, chiar mi-am amintit de un episod care ar fi de tot rasul daca nu ar fi trist - cu cateva sute de ani in urma, un "invatat" chinez si-a construit un scaun zburator cu rachete, multe rachete cu praf de pusca,  servitorii la comanda lui au aprins fitilele si BUM!!! a disparut chinezu' Ce credeti ca s-a intamplat? A zburat prin atmosfera si a prins cumva vreo viteza cosmica? Eu cred ca din el nu au mai ramas, vorba aia. decat... c - - - - l e  si pistolu' :lol:
Daca Korolev ar fi stiut asta, banuiesc ca nu citise si asa ceva, probabil ca nu impingea inainte un asemenea proeict. Deci.... sovieticii au pierdut pe mana lui Korolev cursa spre Luna si cu ocazia asta si sansa unica sa incheie socotelile definitiv cu yankeii. 
 
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 23 Februarie 2016, 10:06:41
Cãtre @mm - Revizuire necesara.

Probabil au fost probleme de comunicare / interpretare, fapt ptr. care imi asum, si eu, mea culpa. Cateva precizari :
- nu sunt adeptul niciunei ideologii (fie laica, oculta, s.a.m.d.); nu sunt nici filo-american, dar, recunosc, nu-i inghit deloc pe ruși (printre altele, ca am pierdut ambii bunici in WW2 de mana lor).
- criticile sunt intotdeauna binevenite; pe mine m-a deranjat aluzia ca "pacalesc" - cand, poate, doar ma inselam in prezumtii;
- folosesc de regula "d-le" in adresari virtuale, caci nu stiu cine / cum e interlocutorul;  prefer sa gresesc prin excesul politetii, decat prin lipsa ei.
-revenind strict la subiect, sunt si eu familiarizat cu multiplele ipoteze / scenarii privind aselenizarea, dar imi pastrez obiceiul (bun, zic eu) de a nu da asa ușor cu "șutul" in explicațiile oficiale;  inainte de a ma hazarda in speculatii, imi place sa am teren "solid" de lansare;

Acestea fiind zise, imi retrag concluzia (cam coroziva) din ultimul mesaj, cu mențiunea cã, de ne vom intersecta pe subiecte, te voi saluta intotdeauna cu respectul datorat, indiscutabil, oamenilor cu pregatire vasta.

P.S. - Ceva bun tot a iesit din micul nostru "clenci"...s-a mai dinamizat discutia pe subiectul "Luna", intrata altfel intr-o oarecare hibernare.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 23 Februarie 2016, 10:22:55
hehe...ar vrea domnia ta sa stea lucrurile asa ...insa din pacate nu e corect deloc ceea ce ai mentionat.

1. Centurile de radiatii Van Allen - ca sunt mai multe, vreo 3 chiar, incep de pe la 1.000 km si se intind pana pe la 25.000 km. https://ro.wikipedia.org/wiki/Centura_de_radia%C8%9Bii_Van_Allen (https://ro.wikipedia.org/wiki/Centura_de_radia%C8%9Bii_Van_Allen)
si, sunt letale, no doubt about it! nu au cum sa orbiteze in ele statiile spatiale..fie ele americanesti, rusesti, or..whatever! exceptie fac, probabil, cele extraterestre ca origine.  :mrgreen:

2. si....spun ca nu au orbitat prin centurile de radiatii pentru ca:
- Skylab s-a plimbat in intervalul 434 km - 442 km; vezi: https://en.wikipedia.org/wiki/Skylab (https://en.wikipedia.org/wiki/Skylab)
- Mir undeva intre 350 km - 400 km; vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Sta%C8%9Bia_Spa%C8%9Bial%C4%83_Mir (https://ro.wikipedia.org/wiki/Sta%C8%9Bia_Spa%C8%9Bial%C4%83_Mir)
- ISS intre 319 km - 496 km; vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Sta%C8%9Bia_Spa%C8%9Bial%C4%83_Interna%C8%9Bional%C4%83 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Sta%C8%9Bia_Spa%C8%9Bial%C4%83_Interna%C8%9Bional%C4%83)

prin urmare, cam departe de centurile de radiatii - deci sub ele, adica LEO (low earth orbit) si chiar ii inteleg de ce. si, oricum, asta nu inseamna ca nivelul de radiatii la care sunt expusi in LEO este zero! not by far!

chiar pe site-ul Nasa este mentionat:

""Astronauts in orbit are exposed to cosmic radiation that is of sufficient frequency and intensity to cause effects on the central nervous system, such as the perception of flashes of light that have been reported since the days of Apollo. Radiation exposure represents one of the greatest risks to humans traveling on exploration missions beyond low Earth orbit (LEO).""

ia uite ce mai zic si astia pe aici:

""Radiaţiile din spaţiu sunt similare cu cele experimentate în timpul unei explozii nucleare, doar că aici, pe Pământ, suntem protejaţi de câmpul magnetic al planetei. Atunci când astronauţii părăsesc orbita Pământului, acel strat de protecţie nu mai există iar corpul uman este bombardat de particule radioactive despre care oamenii de ştiinţă spun că pot predispune la apariţia cancerului şi a problemelor cardiovasculare. Acum, însă, un nou studiu susţine că ,,probabil cea mai mare problemă cauzată de expunerea prelungită la aceste radiarii este degenerarea creierului". ""

sursa: http://www.descopera.ro/dnews/10425031-radiatiile-cosmice-ii-predispun-pe-astronauti-la-alzheimer (http://www.descopera.ro/dnews/10425031-radiatiile-cosmice-ii-predispun-pe-astronauti-la-alzheimer)

deci, chiar sub centura de radiatii nu scapi de ele..deloc! iar trecerea dincolo de Van Allen, este un risc dintre cele mai mari!
te cred cand spui ca au trecut in viteza, altfel nu aveau cum  :-D ....dar asta tot nu ii proteja de expunerea la trecere...de expunerea pe drumul dus-intors..

ca sa poti fi ferit de radiatii, la o plimbareala dincolo de atmosfera Terrei, sunt doua modalitati in opinia mea:

- fie se protejau cu scuturi consistente din materiale care reflecta intr-o oarecare masura sau/si absorb si pastreaza o perioada radiatia; caz in care datorita masei foarte mari, nu cred ca reuseau sa se ridice de la pamant, si cu atat mai mult sa si iasa in spatiul cosmic..
- fie foloseau campuri magnetice (si pe aici umbla zvonul ca peste 10^5 Gauss campul magnetic are efecte nasoale asupra oamenilor) sau campuri de forta (?!) ca in Star Trek...si, astea cine stie de unde le-ar fi procurat, primit, gasit, etc.. 8-)

asa ca... concluzia mi-o mentin din postarile anterioare si.....I rest me case.. cheers!
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 24 Februarie 2016, 01:04:57
Citat din: Rayden din  23 Februarie 2016, 10:22:55
hehe...ar vrea domnia ta sa stea lucrurile asa ...insa din pacate nu e corect deloc ceea ce ai mentionat.

Scuze, probabil ca m-am exprimat eu gresit sau domnia-ta nu a citit cu atentie ce am spus eu acolo:

primul raspuns se referea STRICT la trecerea prin centura Van Allen - deci in viteza si EVITANDU-LE, adica centura nu este la fel de puternica peste tot si americanii au ales locul de strapungere acolo unde centura este slaba, pentru edificare cei ce iubesc matematica au o pagina plina de formule si tabele:http://www.braeunig.us/apollo/apollo11-TLI.htm

al doilea raspuns se referea la radiatiile cosmice in genere si nu la Van Allen sau la efectul de cuplaj al celor doua, aici m-am referit la statiile circumterestre.

Acum este clar?
Titlu: Re: Nu au fost!
Scris de: mm din 24 Februarie 2016, 13:44:05
CitatProbabil au fost probleme de comunicare / interpretare, fapt ptr. care imi asum, si eu, mea culpa. Cateva precizari :
- nu sunt adeptul niciunei ideologii (fie laica, oculta, s.a.m.d.); nu sunt nici filo-american, dar, recunosc, nu-i inghit deloc pe ruși (printre altele, ca am pierdut ambii bunici in WW2 de mana lor).
- criticile sunt intotdeauna binevenite; pe mine m-a deranjat aluzia ca "pacalesc" - cand, poate, doar ma inselam in prezumtii;
- folosesc de regula "d-le" in adresari virtuale, caci nu stiu cine / cum e interlocutorul;  prefer sa gresesc prin excesul politetii, decat prin lipsa ei.
-revenind strict la subiect, sunt si eu familiarizat cu multiplele ipoteze / scenarii privind aselenizarea, dar imi pastrez obiceiul (bun, zic eu) de a nu da asa ușor cu "șutul" in explicațiile oficiale;  inainte de a ma hazarda in speculatii, imi place sa am teren "solid" de lansare;

Acestea fiind zise, imi retrag concluzia (cam coroziva) din ultimul mesaj, cu mențiunea cã, de ne vom intersecta pe subiecte, te voi saluta intotdeauna cu respectul datorat, indiscutabil, oamenilor cu pregatire vasta.
@Grifon,
  Salut de apreciere sincera pentru Revizuire! Pe acest ton de respect reciproc mi-as dori sa se duca toate discutiile de pe net. E imposibil, stiu. Dar imi doresc acest lucru.

  Am fost convins ca ai intentionat sa ne "pacalesti". Nu aveam dovezi suficiente, am gresit. Sorry. Nu tin neaparat la adresarea domneasca, ea nu contine neaparat si respectul (declarat prin pronumele de politete) si de aceea folosesc apelarea standard de pe net, care nu inseamna neaparat lipsa de respect.

  Referitor la a "da cu sutul" in explicatiile oficiale, aici ne aflam pe pozitii opuse. Nu stiu care este motivatia, justificarea ca te increzi in "explicatiile oficiale". Eu unul am explicat suficient de ce nu ma incred in ele - pentru ca... micinoase. Daca tot vorbim de respect, tot asa cum tu esti sensibil la cuvantul "pacaleala" si eu sunt sensibil la expresia "a da cu sutul" care mi se pare ireverentioasa. Dau cu sutul fotbalistii, minerii, nu eu. N-am fost fotbalist nici miner ci om de stiinta (si cu titlu oficial). Pregatirea mea nu este "vasta" ci specializata, ingusta, pe un domeniu. Nu cred ca din acest motiv este mai putin respectabila.
  [Nu mi-e rusine sa-mi declar pregatirea ce o am, o spun desi stiu ca voi fi tinta ironiilor. In tara asta e rusinos sa fii destept, integru, cinstit, nationalist sau ... om de stiinta. Pe motiv ca subzista banuiala ca te lauzi. I-auzi dom'le!!]

  Te rog defineste speculatii. Sau defineste dovezi. Si atunci stim cum sa abordam subiectul. Adica vom sti de unde pana unde avem voie sa gandim (banuiesc ca nu numai pe baza de dovezi oficiale, explicatii oficiale) si de unde incepe speculatia?! In rest, tot respectul pentru cei manierati.
  A doua exceptie pentru care ar fi trebuit sa cer permisiunea.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 24 Februarie 2016, 14:13:36
Citat din: tractorbeam din  24 Februarie 2016, 01:04:57
.......

Acum este clar?

stimabile.....din pacate, nu e clar deloc!
o fi pentru domnia ta, ca asa iti doresti sa fie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iau si eu de bun ce zici tu, sau ce zic aia de lucreaza pentru Never A Straight Answer - care ne abureste de foarte multa vreme (ca sa nu zic de cand s-a infiintat) de la sters / modificat poze facute de statii spatiale, sateliti, navete spatiale, a distrus filmele "originale" cu aselenizarea, pana la hehehe sau hahaha...cine stie cate si mai cate...asa ca, fie ca imi permiti sau nu, nu le mai accord de mult "the benefit of the doubt!".

dar, de dragul discutiei, si asta pentru ca trebuie sa ma opresc totusi aici cu postarile pe subiectul asta...daca vrei tu, ai dreptate..e cum zici tu..the end.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: StarDust din 24 Februarie 2016, 16:06:18
Citat din: Rayden din  24 Februarie 2016, 14:13:36
... de la sters / modificat poze facute de statii spatiale, sateliti, navete spatiale, a distrus filmele "originale" ...

Asta-i cu totul atceva, eu nu contest ca opiniei publice i s-a prezentat doar ceea ce trebuia, nu chiar tot ce s-a observat in misiunile Apollo. N-am nici un dubiu ca sunt trecute la secret destule...
Dar contestarea aselenizarilor doar pe baza unor "probe" subiective care pica la o analiza atenta mi se pare total aiurea... parerea mea. Stiu ce stiu despre tehnica spatiala si nu am nici un dubiu ca cel putin tehnic, misiunile s-au desfasurat exact asa cum sunt descrise oficial, fie ca place sau nu, asta e parerea mea. Eu am mai expus aici pe forum cum s-a trecut prin centurile Van Allen, a caror intensitate scade de la ecuator spre poli si nu ma mai repet si nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, fiecare e liber sa analizeze datele si sa le aprecieze cat de (ne)realist vrea.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: SLEAH19 din 24 Februarie 2016, 17:25:18
 Datorită disputei din topic am încercat să citesc mai multe despre subiect, ... din ,,explicaţii oficiale,,  coane că.... de unde.

  Am dedus că trecerea centurii Van Allen ( pe la poli, etc) într-un vehicul metalic, dus/ întors până la Lună ar mări cu ...3% şansele ca un organism să facă cancer.

  Drumul până pe Marte devine aparent mai problematic nu doar din cauza traversării centurii Van Allen ci şi  din expunerea îndelungată la radiaţiile cosmice ( peste 600 de zile dus/întors)

Dar.. problema este posibil să se fi rezolvat, poate mai de mult , cel puţin  acum ni se spune :

NASA - Philip Lubin- dezvoltarea sistemului de propulsie fotonice bazate pe laser care poate duce oameni pe Marte în trei zile
 
http://mainenewsonline.com/content/16027129-nasas-philip-lubin-developing-laser-based-photonic-propulsion (http://mainenewsonline.com/content/16027129-nasas-philip-lubin-developing-laser-based-photonic-propulsion)

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 24 Februarie 2016, 21:06:47
Citat din: Rayden din  24 Februarie 2016, 14:13:36
stimabile..... de dragul discutiei, ....si asta pentru ca trebuie sa ma opresc totusi aici cu postarile pe subiectul asta...

http://www.space.com/31967-the-last-man-on-the-moon-delivers-rare-archive-footage-trailer.html

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 25 Februarie 2016, 09:48:31
Cãtre @mm - completãri.

Delimitarile conceptuale solicitate ar necesita tomuri, neputând incape in spațiul restrictiv al unei postãri. Voi incerca insã sã mã explic altfel:
-dacã negãm "oficialul", fãrã a cumpãni temeinic asupra sa, deschidem un "drum fara sfarșit". De ce sa mai credem si ALTE lucruri oficiale ? Daca, precum ai zis, cine minte odata minte veșnic, de ce sa mai credem, de pilda, ca Pamantul e rotund  ? ( sunt destui care au si alte variante). E oficial, nu ? Avem Galilei, Kepler, Copernic...dar...poate si astia...."priorate"...."confrerii".....
- si asa, tot mai adanc, demolam succesiv un intreg lant de cauzalitati, inlocuindu-l....cu ce ? De obicei, cu ceea ce ne place noua sa credem.
-Subliniez, pentru a nu fi inteles gresit: si eu cred ca exista manipulari, dezinformari, interese. M-am facut, DE NEVOIE, "avocatul oficialului", din principiul cu care mi-am garnisit profilul :"concordanta intre gandire si realitate". Intreprind si eu propriile rationamente, dar evit sa ma indepartez, DACA NU E NEAPÃRAT NECESAR, de explicatiile oficiale.
-cele 3 ipoteze cu rușii (f. posibil, insuficiente) au fost singurele pe care mi le-am permis, fara a introduce torentele de ipoteze si scenarii paralele. Merg pe ideea ca nu poti explica o ipoteza prin alte ipoteze, intr-un crescendo din ce in ce mai neverosimil. Repet suita : "n-au fost pe Luna"(ipoteza);  rusii tac, pe "agenda tainicã" comuna (ipoteza si mai "groasa");  asta ca E.T., care exista (totusi, deocamdata tot ipoteza), da peste noi (ipoteza distincta) si forteza puterile la un anume conformism (aici, pana si ipotezele șovãie....ce vrea E.T ?).

Lamurim o indoiala prin alte indoieli ? Daca asa, ma tem ca ne indepartam de ceea ce "este", ajungand prea iute la ceea ce "credem"/ "vrem"/"ni se pare", etc.

Cam atat, ca filosofam, indepartandu-ne de subiect. Poate mai inspirat ar fi fost titlul "Ce ascund americanii ?" - caci aici si eu sunt convins - ascund multe.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: tractorbeam din 27 Februarie 2016, 12:26:36
Daca mai era nevoie... un trist reminder ca unii dintre noi inca mai traiesc in epoca de piatra a curentului conspirationist:

http://blogs.nvidia.com/blog/2014/09/18/debunked/

in special pentru iubitorii de tehnica sovietica si nostalgici stahanovisti  :evil:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Aliosa din 27 Februarie 2016, 19:27:27
Citat din: tractorbeam din  27 Februarie 2016, 12:26:36
Daca mai era nevoie... un trist reminder ca unii dintre noi inca mai traiesc in epoca de piatra a curentului conspirationist:

http://blogs.nvidia.com/blog/2014/09/18/debunked/

in special pentru iubitorii de tehnica sovietica si nostalgici stahanovisti  :evil:
Capturile de imagine sunt reale ??? asta demonstreaza ? logic ca sunt reale , doar nu erau cgi-uri .
Sunt facute pe Luna ? Un lucru e cert, foarte putini oameni stiu adevarul :P

Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: alx din 27 Februarie 2016, 21:47:26
NU au fost niciodata astronautii americani pe Luna...nici nu au lasat in urma lor niste ... 3 panouri reflectoare,cu ajutorul carora se masoara cu laser distanta pana la Luna...
https://www.youtube.com/watch?v=VmVxSFnjYCA (https://www.youtube.com/watch?v=VmVxSFnjYCA)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: mm din 28 Februarie 2016, 00:28:01
Citat din: Grifon din  25 Februarie 2016, 09:48:31
Cãtre @mm - completãri.

Delimitarile conceptuale solicitate ar necesita tomuri, neputând incape in spațiul restrictiv al unei postãri. Voi incerca insã sã mã explic altfel:
-dacã negãm "oficialul", fãrã a cumpãni temeinic asupra sa, deschidem un "drum fara sfarșit". De ce sa mai credem si ALTE lucruri oficiale ? Daca, precum ai zis, cine minte odata minte veșnic, de ce sa mai credem, de pilda, ca Pamantul e rotund  ? ( sunt destui care au si alte variante). E oficial, nu ? Avem Galilei, Kepler, Copernic...dar...poate si astia...."priorate"...."confrerii".....
- si asa, tot mai adanc, demolam succesiv un intreg lant de cauzalitati, inlocuindu-l....cu ce ? De obicei, cu ceea ce ne place noua sa credem.
-Subliniez, pentru a nu fi inteles gresit: si eu cred ca exista manipulari, dezinformari, interese. M-am facut, DE NEVOIE, "avocatul oficialului", din principiul cu care mi-am garnisit profilul :"concordanta intre gandire si realitate". Intreprind si eu propriile rationamente, dar evit sa ma indepartez, DACA NU E NEAPÃRAT NECESAR, de explicatiile oficiale.
-cele 3 ipoteze cu rușii (f. posibil, insuficiente) au fost singurele pe care mi le-am permis, fara a introduce torentele de ipoteze si scenarii paralele. Merg pe ideea ca nu poti explica o ipoteza prin alte ipoteze, intr-un crescendo din ce in ce mai neverosimil. Repet suita : "n-au fost pe Luna"(ipoteza);  rusii tac, pe "agenda tainicã" comuna (ipoteza si mai "groasa");  asta ca E.T., care exista (totusi, deocamdata tot ipoteza), da peste noi (ipoteza distincta) si forteza puterile la un anume conformism (aici, pana si ipotezele șovãie....ce vrea E.T ?).

Lamurim o indoiala prin alte indoieli ? Daca asa, ma tem ca ne indepartam de ceea ce "este", ajungand prea iute la ceea ce "credem"/ "vrem"/"ni se pare", etc.

Cam atat, ca filosofam, indepartandu-ne de subiect. Poate mai inspirat ar fi fost titlul "Ce ascund americanii ?" - caci aici si eu sunt convins - ascund multe.
@Grifon,
  Salut atitudinea manierata! Din nou. Ar fi frumos ca si multiclonele sa adopte o asemenea atitudine. Ai atins niste esentze in citatul de mai sus, unele ma intereseaza in mod deosebit si voi explica. Sa o iau pe rand:

  *  "Ce ascund americanii ?" Raspuns simplu - ascund adevarul. Probabil in avantajul "lor" si in dezavantajul "nostru".

  *  - dacã negãm "oficialul" Aceasta este o esentza. Pe alte forumuri, eu dar nu numai eu ci si alti useri creatori am explicat deja care este relatia unui cercetator sau a unui creator (din tehnica, stiinta) cu "oficialul". Este una dialectica, din mai multe pdv. Astfel, conf. uneia din legile filozofiei (si cred ca si conf. Hegel), e obligatorie o negare a ceea ce s-a infaptuit anterior. E o lege, nu ma intind la discutii.
  Altfel spus, din cauza ca tot ceea ce dobandim noi in cunoastere prin efort propriu este lovit de relativ, are caracter relativ. La ora dobandirii castigului respectiv de cunoastere (de regula tehnic) el este un pas inainte. Dupa o vreme, prin "oficializare" excesiva a castigului respectiv, el devine o frana in calea cunoasterii. Cercetatorii / creatorii (in domenii st. & tehn.) cunosc f. bine acest lucru dar nu numai ei ci si o multime de alte persoane. Deci, negarea oficialului exact la aceasta situatie reala si incomoda) se refera - se subintelege si e aproape un truism. Ca "stiinta oficiala" nu doreste sa dea drumul fraielor din mana, da, e cunoscut, e de inteles ca sunt niste interese ale unei minoritati stapanitoare.

  *  Pe mine m-a interesat in mod special sa comunic cu alte persoane creative si sa le impartasesc dintr-o experienta proprie, dobandita de mine in cursul activitatii mele (trecute) din cercetarea stiintifica (si nu numai). Lucrurile deosebite pe care am avut sansa sa le invat in activitatea mea profesionala nu se reveleaza decat in acest tip de activitate si mult mai putin in alte tipuri de activitati profesionale (tehnice). Am crezut ca le voi impartasi si altora, am insiruit niste legitati descoperite ca sa le foloseasca si altora, ba chiar am crezut ca se poate crea in comun, prin comunicare pe net, respectiv se poate face cercetare de echipa. M-am convins - in cele din urma - ca nu se poate practic cele de mai 'nainte. Vorba lui Xanadron - 100% incomunicabilitate.
  Legat de acestea spuse, Pamantul nu este rotund ci poliedric (cum s-a dovedit post- Copernic, Kepler, Galilei, etc.)
  Tot legat de aceste spuse, ceea ce ne place noua sa credem, paradoxal, chiar asa si este. Respectiv, lantul de cauzalitati, de care vorbeai, nu e "batut in cuie". Culmea este ca nici dovezile experimentale nu sunt adevarate, in sens de absolute (desi eu aici pe net pe multi ii pun la zid daca nu vin cu dovezi - eu o fac in gluma dar ei nu stiu ca glumesc). Pentru ca aici apare elementul subiectiv, cercetatorul selecteaza din multele dovezi experimentale, cam dupa "cum ii place lui" dar numai aparent el o face la intamplare caci daca are simtul/flerul necesar "selectia" lui poate fi una geniala de ex. (sau una dezastruoasa in caz contrar). Asta nu am putut sa comunic nimanui pana in prezent, nu sunt in stare sa formulez acest aspect real. In mod curent i se spune "interpretarea rezultatelor" dar e mult mai mult de atat.
  Ca truism: orice descoperire stiintifica, tehnica, de regula neaga "oficialul". Poate nu il neaga intotdeauna in totalul sau dar partial, sigur intotdeauna. De aceea sunt f. atent cand la distanta de ani-lumina cercetatorii nasa descopera ceva care intareste pozitia oficiala de pana atunci (de ex. undele gravitationale descoperite de ei de curand), in primul rand pt. ca regula e una de negare si nu de confirmare si al doilea, pt. ca nu e in laborator ci la ani-lumina distanta (unde nu putem ajunge noi prostimea ca sa verificam).

  De aceea nu regret deloc ca inchid si acest experiment - comunicarea pe Rufon (cam asa ceva a fost pentru mine, un experiment - comunicarea de lucruri esentziale prin net).

  Nu au fost! Se referea (si am specificat pe parcursul dialogului, alx) la prima aselenizare usa - care n-a fost decat la tv ca film fiction. Ca au fost ei acolo de mai multe ori, nu am verificat, nu stiu, nu ma bag. E posibil, nu ma intereseaza din cauza de ... minciuna. Prioritatea cosmica a fost in intregime una sovietica. Cu duracii.
A treia exceptie.
.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? JA! da' n-am vazut noi asta..
Scris de: alx din 28 Februarie 2016, 10:03:36

Citat din: mm din  28 Februarie 2016, 00:28:01
  Salut atitudinea manierata! Din nou. Ar fi frumos ca si multiclonele sa adopte o asemenea atitudine.


Desi nu ar trebui sa fac asta in acest topic,pentru ca vad ca tot repeti...acuzatia asta,am rugamintea sa nominalizei aceste multiclone. Nu de alta,dar chiar sunt curios sa verific daca ai dreptate...  Poti face nominalizarea asta si in privat...m-ai facut curios.


Citat din: mm din  28 Februarie 2016, 00:28:01
  Nu au fost! Se referea (si am specificat pe parcursul dialogului, alx) la prima aselenizare usa - care n-a fost decat la tv ca film fiction. Ca au fost ei acolo de mai multe ori, nu am verificat, nu stiu, nu ma bag. E posibil, nu ma intereseaza din cauza de ... minciuna. Prioritatea cosmica a fost in intregime una sovietica. Cu duracii.
A treia exceptie.
.
Mda...dar si eu am specificat cam acelasi lucru pe parcursul topicului...si ma citez:

Citat din: alx din  14 Decembrie 2015, 10:43:13
E greu sa spui ca astronautii,indiferent care,nu au fost pe Luna. Insa sunt 100% sigur ca noi n-am vazut evenimentul...live.Din diverse...motive,cam ca asta:

https://youtu.be/f6m3J4JtJ3Q (https://youtu.be/f6m3J4JtJ3Q)


Asa ca pana la urma,nu gandim chiar atat de diferit,se pare...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 28 Februarie 2016, 12:09:30
Domnule @mm

Constat ca d-ta esti un om mai profund decât am estimat eu initial, si, din ce ai expus in ultima postare, chiar si bine intentionat (mai ales dorind sa si colaborezi cu alti opinenți). Dupa cum a subliniat si @alx ulterior mesajului d-tale, este foarte posibil sa existe mai multe similitudini in gandirea noastra decat credem - simultan cu inerente deosebiri (de stil, sistem valoric, vârstă, pregatire profesionala, etc.).

Poate dezamagirea d-tale in ceea ce priveste ineficiența comunicarii este prematura. Eu, unul, abia ce m-am inscris pe forum, si nici nu planuiam sa activez pe aici - insa am descoperit ca sunt, totusi, oameni cu care ai ce discuta ...fie si in contradictoriu. Poate d-ta te-ai grabit, incercand sărirea preliminariilor necesare cunoasterii si calibrarii reciproce. Ar fi pacat sa nu mai postezi, zic eu. Chiar si daca nu iti vor fi acceptate (toate) ideile, prezenta d-tale va ramane constructiva, in sensul ca va mai tempera "exaltarea" altora.

E drept ca, la subiecte unde parerea d-tale e inflexibila, n-are sens sa zabovesti (te cred, ai zis bine, te plictiseste redundanta, probabil te si indispune, la un moment dat). As avea aceeasi reactie, acolo unde s-ar dezbate ceva ce eu cred inutil (de altfel, pe alocuri, am si avut-o deja). Daca asa, e destul sa  cautam zone de mai mare interferenta - dar daca nici acolo comunicarea nu devine constructiva, atunci e clar: nu colegii sunt de vină, ci NOI.

Pentru a nu lungi astfel de cugetari, si ptr. a reveni la blonda Lună, eu bânuiesc ca americanii au ascuns INCA DE LA INCEPUT scopul explorarii (iar rusii la fel). De asemenea, cred (doar cred) ca lucrurile ascunse de ei n-au nicio legatura cu tot soiul de ET, ci cu anumite fenomene, ce au implicatii majore atat asupra trecutului, cat si viitorului omenirii.

Relatia satelitului cu Terra are atatea stranii particularitati, incat mi-e greu sa cred ca-s rodul vreunui hazard cosmic (de altfel, aici ar fi si contradictie in termeni, de vreme ce "cosmos=ordine").

Astept pareri pe aceasta tema, dar, daca aveti milă de mine, vă rog....fara "reptilieni", EBE, "inalții blonzi cu un pantof roșu", etc.      Sa-i lasam pe acești onorabili sa se odihneasca in platourile de la Hollywood...iar noi sa ne obosim neuronii si cu alte ipoteze.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2016, 12:49:44
cred ca trebuie sa fac totusi o mentiune, ca sa nu fiu inteles gresit:
sunt ferm convins ca au ajuns pe Luna (si nu numai); numai ca nu cu tigăile alea..asa cum ni s-a tot prezentat!

Citat din: tractorbeam din  27 Februarie 2016, 12:26:36
Daca mai era nevoie... un trist reminder ca unii dintre noi inca mai traiesc in epoca de piatra a curentului conspirationist:

conform DEX: CONSPIRÁȚIE, conspirații, s. f. Uneltire îndreptată împotriva (conducătorilor) statului sau a ordinii publice; complot; conjurație. [Var.: (înv.) conspirațiúne s. f.] – Din fr. conspiration, lat. conspiratio, -onis. 

si apai, sa nu fie cu bănat, dar...nu iese fum fara foc, niciodata. de la avertismentele unor presedinti ai USA precum JFK, Eisenhower, despre societati secrete, conspiratii, despre complexul militar industrial.. si apoi, au existat interese impotriva maselor si impotriva conducatorilor lor! ca doar asa s-au pornit razboaie..in urma unor "intelegeri secrete"..etc..etc..

sunt destule "indicii" care lasa foarte multe semne de intrebare despre aselenizare asa cum a fost ea prezentata..si pot fi gasite pe net..

Citat din: StarDust din  24 Februarie 2016, 16:06:18
Asta-i cu totul atceva, eu nu contest ca opiniei publice i s-a prezentat doar ceea ce trebuia, nu chiar tot ce s-a observat in misiunile Apollo. N-am nici un dubiu ca sunt trecute la secret destule...
Dar contestarea aselenizarilor doar pe baza unor "probe" subiective care pica la o analiza atenta mi se pare total aiurea... parerea mea. Stiu ce stiu despre tehnica spatiala si nu am nici un dubiu ca cel putin tehnic, misiunile s-au desfasurat exact asa cum sunt descrise oficial, fie ca place sau nu, asta e parerea mea. Eu am mai expus aici pe forum cum s-a trecut prin centurile Van Allen, a caror intensitate scade de la ecuator spre poli si nu ma mai repet si nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, fiecare e liber sa analizeze datele si sa le aprecieze cat de (ne)realist vrea.

ba din contra...spune foarte multe ..daca "minte" despre toate lucrurile care i se par incomode..de ce nu ar minti si despre asta? doar trebuiau sa castige cu orice pret cursa pentru spatiul cosmic..doar era in plin razbel rece.. trebuia sa primeze tehnica americaneasca, nu?!
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: StarDust din 28 Februarie 2016, 13:42:48
Citat din: Rayden din  28 Februarie 2016, 12:49:44
...
...doar era in plin razbel rece.. trebuia sa primeze tehnica americaneasca, nu?!

Oare? Cred ca judeci foarte subiectiv (fara suparare!). Ca nu iti plac americanii, pot sa inteleg, insa asta nu ar trebui sa iti afecteze modul in care judeci faptele...
Au facut-o... because they could make it!

Si pe mine ma deranjeaza anumite chestii din realitatea ce ne inconjoara, dar, n-am ce face, trebuie sa o accept asa cum e, fie imi place, fie nu.
Imi place sa cred ca aici pe forum discutam despre chestii ceva mai elevate si nu despre teorii conspirationiste "rasuflate"... parerea mea.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: kandaon din 28 Februarie 2016, 13:50:30
Si parerea mea e ca americanii au fost pe Luna, si au fost atunci cand au zis ca au fost. Dovezi sau evidente au fost deja postate de mai multi co-forumisti pe topic (de la oglinzile alea puse acolo pentru a reflecta razele laser de pe Terra la rocile lunare aduse aici, cred ca au donat una sau unele si Romaniei, daca nu ma insel).

E posibil ca cel putin la prima aselenizare sa fi avut grija cum si ce sa prezinte in "transmisia oficiala", pe ideea "sa fie bine sa nu fie rau" si sa nu apara ceva nedorit in public. Asta poate insemna chiar o transmisie cu o oarecare intarziere a imaginilor si sunetului, pentru a le putea controla, filtra (sau opri pentru public) in caz de ceva.

Acestea fiind zise, se pune intrebarea de ce nu s-au dus si rusii mai tarziu acolo (tot ar fi fost o realizare, si americanii au ajuns dupa ei in spatiu si nu au abandonat pentru asta), de ce niciunul din proiectele de constructie ale unor baze lunare (si de care tin minte ca erau pline almanahurile si revistele din anii 80') nu s-a materializat? Nu mai vorbesc de posibila exploatare a unor resurse de acolo.

Exista apoi o lista bine documentata de observatii ale unor fenomene ciudate pe sau pe langa Luna, consemnate inca din antichitate si pana in zilele noastre, inclusiv de catre astronomi seriosi sau de catre oameni care nu aveau de ce sa inventeze astfel de lucruri. De la tot felul de lumini ciudate la tot felul de structuri presupus artificiale care apareau si dispareau dupa un timp. Cred ca pana si NASA a postat o astfel de lista

O alta chestie interesanta e importanta Lunii in trecutul omenirii (iarasi trebuie pomenit Eliade si studiile lui). Primele calendare cunoscute au fost unele lunare de ex, nu solare. Zeii Lunii erau mai importanti in Sumer de ex, decat cei (erau cred zeite sau si zeite) ai Soarelui.

Luna e/era asociata, pe langa noapte si misterele ei, evident, si cu mareele si chiar inundatii si potop. Istoria era vazuta de oamenii din preistorie si antichitate ca fiind formata din niste cicluri care se repeta si care se sfarseau de obicei printr-o perioada de intuneric (numai tin minte exact, dura cateva zile) si in care apele acopereau totul, urmand ca apoi viata sa-si reia cursul si un nou ciclu istoric sa inceapa. In cazul oamenilor de obicei pornind de la un cuplu de supravietuitori alesi de zei, ori adusi de zei (daca nu ma insel, in unele traditii era vorba chiar de unii adusi de pe Luna, si la noi exista expresia "zici ca abia ai picat/cazut/venit de pe Luna").

Pentru a impinge un pic lucrurile mai spre domeniul SF, e posibil asadar ca Luna sa fie un corp ceresc fie artificial fie unul natural transformat sau adaptat in acest scop, prin care sa se controleze lucrurile pe aici. Unul din scopuri fiind asigurarea acelor cicluri istorice, prin "spalarea" faunei si florei nedorite urmata de o reinsamantare a Terrei.
Luna se poate apropia asadar de Terra (folosind cine stie ce sisteme de propulsie interne sau asa) si astfel acopera lumina solara ca intr-o mega eclipsa totala de Soare (apar acele zile de intuneric pe Terra) iar apropierea ei produce si niste maree gigantice care acopera planeta o perioada si "spala" si elimina cam tot ce e la suprafata. Mitul potopului e unul universal care apare independent la mai multe populatii antice raspandite pe mai multe continente, si e consemnat inainte chiar de Noe si potopul biblic.

Interesant e ca singura misiune esuata, Apollo 13, avea singurul modul lunar botezat cu un nume preluat din mitologie, si anume Aquarius. Iar Aquarius e legat taman de un mit al potopului din antichitatea greco-romana.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2016, 14:12:00
Citat din: StarDust din  28 Februarie 2016, 13:42:48
Oare? Cred ca judeci foarte subiectiv (fara suparare!). Ca nu iti plac americanii, pot sa inteleg, insa asta nu ar trebui sa iti afecteze modul in care judeci faptele...
Au facut-o... because they could make it!

Si pe mine ma deranjeaza anumite chestii din realitatea ce ne inconjoara, dar, n-am ce face, trebuie sa o accept asa cum e, fie imi place, fie nu.
Imi place sa cred ca aici pe forum discutam despre chestii ceva mai elevate si nu despre teorii conspirationiste "rasuflate"... parerea mea.

hehe..fii atent un pic colega StarDust. nu numai ca de mic m-a pasionat astronautica, ba chiar visam sa ajung astronaut @ nasa..motiv pentru care am absolvit facultatea de inginerie aerospatiala..si mai am si un master in acelasi domeniu..ba mai mult, gratie unui profesor care a crezut in mine..am avut sansa sa ajung la nasa, dar..am ales altceva...alt drum..asta e, nu regret.

nu sunt invidios sau suparat pe americani, far from it, si ma repet: au ajuns pe luna, la fel cum si o parte din colegi au expus mai jos parerile lor, numai ca eu cred ca nu au ajuns cum a fost prezentat si cum se stie.
sunt deranjat de ceea ce ascund nu numai ei, si asta este o conspiratie pentru ca e impotriva umanitatii, se ascund foarte multe lucruri de la trecutul civilizatiei noastre, pana la freee energy, pana la prezenta ET / EBE in trecutul Terrei dar si in prezentul pe care il traim..si programe spatiale secrete..sunt deranjat de razboaiele ce se tot poarta peste tot prin lume (sunt sigur ca nu numai eu doresc pace si liniste!) de molimele raspandite cu buna stiinta..de jocurile murdare politice pentru interesul unei mici elite, si..lista poate continua ......

asa ca..imi mentin parerea, si sunt ferm convins ca in viitorul nu prea indepartat, cam tot ce am spus mai sus va iesi la iveala..si tare as vrea sa va vad reactiile.. but, till then, "Live long and prosper!"
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: StarDust din 28 Februarie 2016, 19:04:01
Citat din: Rayden din  28 Februarie 2016, 14:12:00
hehe..fii atent un pic colega StarDust. nu numai ca de mic m-a pasionat astronautica, ba chiar visam sa ajung astronaut @ nasa..motiv pentru care am absolvit facultatea de inginerie aerospatiala..si mai am si un master in acelasi domeniu..ba mai mult, gratie unui profesor care a crezut in mine..am avut sansa sa ajung la nasa, dar..am ales altceva...alt drum..asta e, nu regret.
...

Sunt foarte atent! Avand in vedere cele scrise mai sus... ar trebui sa iti acord mai mult credit? Imi pare rau...
Nu am facut facultate aerospatiala dar tot de multa vreme sunt pasionat de tehnica spatiala. Tot odata, am invatat (zic eu) sa cern bine "graul de neghina" si sa ma distantez de teoriile conspirative fantasmagorice de care e plin internetul. Mai mult nu comentez. Am zis ce am avut de zis.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2016, 22:09:06
Citat din: StarDust din  28 Februarie 2016, 19:04:01
Sunt foarte atent! Avand in vedere cele scrise mai sus... ar trebui sa iti acord mai mult credit? Imi pare rau...
Nu am facut facultate aerospatiala dar tot de multa vreme sunt pasionat de tehnica spatiala. Tot odata, am invatat (zic eu) sa cern bine "graul de neghina" si sa ma distantez de teoriile conspirative fantasmagorice de care e plin internetul. Mai mult nu comentez. Am zis ce am avut de zis.

nu ar trebui sa imi acorzi credit deloc, nici cat negru sub unghie!  am spus ce am spus mai devreme - si ceea ce ai citat tu - nu ca sa ma laud, ci ca sa scot in evidenta ca sunt mai mult decat un simplu pasionat...atata tot.
ar trebui sa nu crezi si sa cercetezi! sa nu iei de bun absolut nimic, sa nu crezi absolut orice, sa iei de bun ca adevar absolut CI sa te apuci sa vezi, investighezi, cercetezi, etc..
eu, sunt un neica nimeni, nu am facut nik sa schimb lumea..nu am publicat nik..nu lucrez la nasa...

restul..amice de forum..e background de fond...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 17 Mai 2016, 13:23:10
Cred ca intrebarea ce ar fi mai bună e "de ce nu mai merg americanii pe lună ?"
Raspunsul, zic eu, e compus din proverbialul pragmatism yankeu, combinat cu crunta plafonare consumeristă a lumii in care trăim...

In anii '50-'60, incă mai exista un elan idealist - și nu (doar) ideologic. Se visa incă la stele din cosmos, și mai puțin la cele de pe Sunset Boulevard. Drumul omului către astre era văzut ca un scop nu doar romantic, ci chiar ca fiind de bun simț.

Misiunile Apollo, dincolo de un castig de orgoliu, nu au adus mare lucru- la costuri de ordinul miliardelor de dolari (curs curent 1970). Nici programele tip sonda ulterioare nu au contribuit la renasterea idealismului...așa ca acum putini mai risca asa cheltuiala, doar in numele unui ideal


Să fim onești...chiar si eu, un devorator de SF si (incă) un idealist...dacă m-aș trezi responsabilizat cu  justificarea parcimonioasa a cheltuielilor...aș avea ezitări riscând atâtea miliarde pe ceva despre care scepticii (și consumeriștii) vor spune iute: "vise de lunatic !"
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? Timpul re-citarilor si-aici.
Scris de: Xanadron din 17 Mai 2016, 13:52:29
Rien ne va plus...  :-D fiindca si intrebarile-s puse (inca din prima postare d-aici), dar si raspunsurile-s date, colega @Grifon.
Normal ca niste raspunsuri prezumtive, ca astea incluse-ntr-un P.S. ramificat:

"P.S. 1 Apropo de criticarea teoriei presupusei densitati reduse a Lunii si implicit a falsei presupuneri despre gravitatia selenara de 1/6 din cea a Terrei, mi-am mai tocit degetele (degeaba se vede) pe paginile anterioare - bazat nu pe halucinatii proprii, ci chiar pe declaratiile paradoxale ale lui Wernher von Braun din 1969. Nu mai intru nici in detaliile salturilor anemice ale astronautilor si altele, fiindca am ajuns la concluzia ca nu se merita efortul.
(L.E.: Adevaratii expeditionari lunatici au tzopait insa in draci p-acolo, spre deosebire de "actorii" din filmul necesar back-up-ului deja cert turnat de raposatul Stanley Kubrick.)

P.S. 2 Ipoteza mineritului selenar nu exclude pe cea a Lunii ca fiind satelit.... artificial ADUS pe orbita Terrei (acum vreo 36.000 de ani dupa mine), chiar daca originea lui e naturala - evident ca "prelucrata" pe ici-colea si anume in partile esentiale, :lol: adica mai ales in subsol.
(alt L.E.: Regolith-ul si Heliul-3 lunar se mineresc... si manaresc :-D 100% zic io chiar in clipa discutiei noastre - de catre NOI si EI, separat si impreuna.)

P.S. 3 Despre presupusul "turn lunar cu rol de router al Corpurilor Spirituale umane" (despre care s-a mai discutat pe RUFOn) nici atit n-am de gind sa mai zic ceva - chiar daca ar putea fi un argument in contextul motivarii eventualei "interdictii ET" (evident ca a altei rase ET decit aia care ne-a ajutat sa alunizam) de-a mai calca vreodata pe Selene. :fullmoon: "


...Are vreun rost sa mai speculam insa despre ce anume s-o fi intimplat realmente pe traseul Pamint-Luna in astia 44 ani de suspendare inexplicabila (si doar aparenta oricum, ca TR-3B-urile fac naveta lunara :moon: in ritm nu doar lunar :-D) a oricaror programe spatiale serioase "oficiale"?!...
Zic asta nu din "conspiratzionita acuta", ci fiindca SI problema "interdictiei" (CICAtelea) de-a mai calca pe Luna pare a fi o enorma manipulare a NAZA - una parshiva, clar, ca restul de 1001 deja confirmate.

Pina si John Lear sustine pe buna dreptate ca problematica asta-i supusa unor tone de dezinformari - inclusiv unele din partea unor falsi whistleblowers... chiar de la NASA, care par sa fi implementat cu succes ideea subversiva a interdictiei "stapinilor Lunii" :evil: de-a ne mai lasa sa dam raite p-acolo.
Cu nea' Lear nu le-a mers totusi, ca ex-CIA-istul a avut resursele necesare verificarii tipilor "demisionati de la Coana NAZA din indignare" care-l vizitasera repetat, taman ca sa-l stimuleze intru perpetuarea "teoriei interdictiei" pe diverse forumuri etc.
Rezultatul: inca lucrau la NASA, hi-ho-he.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 17 Mai 2016, 14:36:22
La unele din p.d.v enuntate mai sus de d-ta subscriu, la altele nu. Mai exact, de acord cu luna ca..hm...dispecerat al "sufletelor"...dar nu si cu patronajul E.T.
Si oricum, functia de "filtru" a Lunii nu cred ca e perceptibila materialiceste...asa ca aia puteau sa facà și tumbe acolo, căci tot nu vedeau ceva...cum nu vedem nici pe Terra o sumedenie de realitați supra-sensibile.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna? ...S'apai ce mai conteaza?!
Scris de: Xanadron din 17 Mai 2016, 14:55:16
Clar ca nu-i deloc obligatorie subscrierea la vreuna din "halucinatiile" mele/altora - chiar daca astea recitate :-D imi (ne?) par deja truisme. Ce-i drept, nu toate-s confirmabile "concret" ci doar circumstantial [unele], dar toate-s dincolo de contrazicerile logice pe care pedaleaza mai ales maestra-n air-brush grobian NASA.
Alaturi de & Co., evident, fiindca-s gloate imense de followerii care inghit, ba chiar si digera :lol: fara sa mestece orice tampenii lansate de mancatoarea de trilioane Never A Straight Answer.

In fine, pe tema [non]patronajului ET al Lunii ar fi cam multe de scris ca s-o pot face acum in detaliu, dar pot rezuma macar circumscrierea dilemei in perimetrul necesitatii funciare de dirijare a evolutiei unor entitati materiale si prin chestii-trestii-entitati la fel de materiale (si rezidente pe o statie-releu la fel de palpabila :moon:), pe linga alte mecanisme evident "nevazute" fiindca supra-sensibile, cum bine punctai.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 17 Mai 2016, 15:53:33
NASA are in plan ca 2020 sa fie anul demarării construcției unei baze permanente pe luna .
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Aliosa din 18 Mai 2016, 17:17:18
Citat din: fiulploii din  17 Mai 2016, 15:53:33
NASA are in plan ca 2020 sa fie anul demarării construcției unei baze permanente pe luna .
Precum metroul din Drumul Taberei o sa mai intarzie demararea :P
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 08 Iulie 2016, 01:05:13
Citat din: Aliosa din  18 Mai 2016, 17:17:18
Precum metroul din Drumul Taberei o sa mai intarzie demararea :P

Deocamdată văd că vă lasă fără copaci  :-D

Ontopic
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/stanley-kubrick-daughter-vivian-kubrick-apollo-11-moon-landing-conspiracy-theory-a7122186.html (http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/stanley-kubrick-daughter-vivian-kubrick-apollo-11-moon-landing-conspiracy-theory-a7122186.html)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 10 Iulie 2016, 16:33:14
http://qz.com/726338/the-code-that-took-america-to-the-moon-was-just-published-to-github-and-its-like-a-1960s-time-capsule/ (http://qz.com/726338/the-code-that-took-america-to-the-moon-was-just-published-to-github-and-its-like-a-1960s-time-capsule/)
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Xanadron din 11 Iulie 2016, 13:27:00
Citat din: fiulploii din  10 Iulie 2016, 16:33:14
http://qz.com/726338/the-code-that-took-america-to-the-moon-was-just-published-to-github-and-its-like-a-1960s-time-capsule/ (http://qz.com/726338/the-code-that-took-america-to-the-moon-was-just-published-to-github-and-its-like-a-1960s-time-capsule/)
https://www.earthfiles.com/news.php?ID=2442&category=Environment (https://www.earthfiles.com/news.php?ID=2442&category=Environment)
NASA Photo Lab Tech Saw Negative of "Alien Object" On Moon Blacked Out

Repet insa parerea mea post-suceala de-acum citiva ani: DA, astronautii 'merigani au fost pe Luna. :moon:
Clar insa ca cu acelasi disclaimer: "Adevaratii expeditionari lunatici au tzopait insa in draci p-acolo, spre deosebire de "actorii" din filmul necesar back-up-ului certamente turnat de raposatul Stanley Kubrick."

Evident ca se pot scrie monitoare intregi de supozitii apropo de scopurile "plimbarii selenare", dincolo de presupusele aspecte economice (regolith, He-3 etc.) - care, scurtissim, ar putea fi... SI:
- ritualice (ca sa nu le zic "doar" masonice)
- educativ-informative - da-da, pentru aceleasi Elite :evil: insa exclusiv, ca sa-nteleaga mai bine si de la fatza locului :fullmoon: complexitatea "tehnologiei" moristii reintruparilor :star: si a le intari conditionarile dincolo de acceptiunea umana a notiunilor Bine/Rau.
- educativ-evolutive, incluzind germenii IT-ului expusi mai sus de tine, fiualploii - paleo-IT/programming real, dar care el singur nu poate explica nici pe departe succesul misiunilor Apollo.
- etc. etc.
Titlu: Re: Au fost astronautii americani pe Luna ghidați de computer
Scris de: fiulploii din 12 Noiembrie 2017, 22:38:17
http://www.popularmechanics.com/space/moon-mars/a25655/nasa-computer-iphone-comparison/?src=socialflowFB
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: hoinar din 08 Septembrie 2019, 16:00:49
Nu (mai) e nimeni atat de inocent incat sa creada descrierea lumii oferita de biblie? Un uscat cu ape deasupra, si dedesubt si o bolta plina de lumini pentru noi toti?  :roll:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 13 Septembrie 2019, 19:22:41
Ba da, d-le @hoinar. Eu, de pildă.
Însă nu din rațiuni de..."inocență", ci de profunzime.
Prezentarea Genezei conține adevăruri supreme, însă abstracte. Ele pot fi înțelese doar printr-un susținut efort de detașare față de concretul materialității - cu care au f. puțin de-a face.

De exemplu, lumina este prezentată ca o creație primordială, încă din "prima zi", în timp ce Soarele, Luna și stelele sunt deja emanații târzii, ale zilei "a patra".
În loc ca această ciudată cronologie să îndemne la o mai adâncă gândire, o sumedenie de neghiobi s-au înghesuit a-și bate joc - depistând, în superficiala lor părere, că anticii erau niște amărâți ilogici.
La fel și cu "apele" - nu este vorba câtuși de puțin de banalul H2O, ci de emanația primordială a ideii de apă, de așezarea conceptuală a fazelor dispersie  și densificare(ce abia în matricea sublunară s-au perceput drept evaporare / condensare).
                                                                                ***
Însă, lăsând aceste insondabile abisuri nițel deoparte... care e legătură (fie ea și vagă) cu astronauții și luna ??
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: hoinar din 29 Septembrie 2019, 03:52:48
Citat din: Grifon din  13 Septembrie 2019, 19:22:41
... ci de emanația primordială a ideii de apă, de așezarea conceptuală a fazelor dispersie  și densificare(ce abia în matricea sublunară s-au perceput drept evaporare / condensare)...

Am recitit de multe ori acest pasaj, incercand sa inteleg. Incercand sa il reconstruiesc, pornind si de la alte premize, fara insa vreun rezultat. Am renuntat din doua motive. Ori nu am capacitatea de a intelege, ori ocultati printr-un limbaj de nepatruns.

Oricare ar fi varianta, daca luam de buna premiza Terrariului construit pentru a ne bucura cu totii de el, fara sa cercetam ce e dincolo de el - nefiind nimic de descoperit in afara de dezamagire poate pentru unii - este clar ca aselenizarea pe luna este doar enter-tainment.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 30 Septembrie 2019, 00:04:45
Citat din: hoinar din  29 Septembrie 2019, 03:52:48
Am recitit de multe ori acest pasaj, incercand sa inteleg. Incercand sa il reconstruiesc, pornind si de la alte premize, fara insa vreun rezultat. Am renuntat din doua motive. Ori nu am capacitatea de a intelege, ori ocultati printr-un limbaj de nepatruns.

Oricare ar fi varianta, daca luam de buna premiza Terrariului construit pentru a ne bucura cu totii de el, fara sa cercetam ce e dincolo de el - nefiind nimic de descoperit in afara de dezamagire poate pentru unii - este clar ca aselenizarea pe luna este doar enter-tainment.

Nu e vorba de vreo ocultare, dle.@hoinar - deși, e drept, astfel de noțiuni se dezbăteau odinioară numai în cercuri mai...oculte.
E vorba doar de un foarte ridicat nivel de abstractizare, necesar (și obligatoriu) ptr. a pătrunde în...imaterial. Ceea ce am spus are noimă numai în paradigma "gândul prealabil materiei" - altminteri par absurdități pentru paradigma inversă în care ne bălăcim.

Dar revenind la aselenizare...deși am și eu unele dubii, nu exclud că yankeii au făcut pași pe acolo. Dacă noi, aproape 8.000.000.000 de zglobii, călcăm zilnic Terra în picioare fără a conștientiza că e o entitate vie, de ce n-ar fi țopăit și Armstrong pe altă entitate, pe care a gândit-o, probabil, doar ca un mare bolovan ?

Deși...nu putem băga mâna în foc nici pentru materialismul lui Neil. Era, după câte se pare, el însuși membru al unei confrerii inițiatice, și poate că pașii lui au avut un tâlc...complementar.
Depinde cât de serioși erau masonii cu care s-a întovărășit...
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: hoinar din 21 Octombrie 2020, 05:38:45
Imi cer scuze pentru raspunsul atat de intarziat, insa in urma schimbarii email-ului, nu m-am mai putut loga. Nu mi-a luat decat un an pentru a incerca sa rezolv situatia in mod proactiv, contactandu-l pe alx.  :?

Revenind insa,

Citat... ci de emanația primordială a ideii de apă, de așezarea conceptuală a fazelor dispersie  și densificare (ce abia în matricea sublunară s-au perceput drept evaporare / condensare)...

..acest pasaj imi este inca de nepatruns si mi-as dori foarte mult sa il inteleg, fie aici fie in privat.

P.S. De altfel nici imaginea atasata in 30 Septembrie anul trecut nu ajuta in a clarifica situatia tulbure in care ma aflu.  :martiansad:
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Tayka din 21 Octombrie 2020, 23:01:36
Citat din: hoinar din  21 Octombrie 2020, 05:38:45
..acest pasaj imi este inca de nepatruns si mi-as dori foarte mult sa il inteleg, fie aici fie in privat.
-Dupa parerea mea si observ ca si a colegului si prietenului meu @ Xanadron,pana acum 38.000 de ani luna evolua pe o orbita cu o circomferinta mai mare(cea normala conform legii atractiei gravitationale) si ca atare Terra nu beneficia decat in f.mica masura de beneficiile lunii printre care si aceia pe care nu o intzelegi; a fazelor de evaporare/condensare a apei.Trebuie retinut ca precipitatiile deluviene s-au format pe principiul dispersie/ densificare a apei.La venirea primilor extraterestrii in urma cu 38.000 de ani pamantul se afla in timpul celei de-a doua perioade glaciare.Printre alte numeroase lucrari de anvergura,acestia au modificat clima terestra,au inclinat axa Terrei,au adus luna pe actuala orbita ovala mai mica.marind astfel efectele ei asupra Terrei ca; condensarea,evaporarea,mareele,etc.,numai ca pentru a ramane pe noua orbita,luna trebuia ,,usurata,,f.tare.si ca atare au excavat-o golid-o pe interior.Unele neamuri ale extraterestrilor (Igigi) care au lucrat pe santier, probabil ca s-au si stabilit in interiorul lunii,acestia fiind desigur cei care le-au tras suturi in fund yankei-lor veniti asa pe neanuntzate.Ce zici? te ajuta expunerea ?
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 21 Octombrie 2020, 23:16:20
D-le @hoinar, mi-e greu sā-ți ofer o explicație concretā - pentru simplul motiv cā, precum am mai iterat, chestiuni precum înțelegerea Genezei reclamā un nivel extrem de înalt al abstractizārii.
Dar...în fine, sā incerc oarecum.
Orice aspect al realitāții noastre materiale nu este decât o emanație a unor realitāți suprasensibile. Apa..."noastrā", in aceastā accepțiune, nu e decât forma grosierā, succesiv densificatā din zona gândurilor divine. Deci ce corespondențā ar avea H2O ăsta, mergând invers pe linia indicată ? In primā etapā, ar fi ideea de fluid (un concept deja mai abstract, superior celui simplu de "lichid"). Mai departe, forțând etapele in sens invers, ne putem întreba care e ideea din care a emanat ideea de "fluid" ? Și ajungem la concepte precum "mișcare" sau "dispersie" - idei-mamă (in sensul arătat de Platon). Mai adânc mergând...deja mâ rătăcesc și eu (căci nu posed capacități de abstractizare precum Kant, din păcate). Dar cursul e clar - prin extragerea rădăcinii abstracte a fiecărui lucru, fenomen, etc...se ajunge până la prima cauză,  cum zicea Aristotel - adică Dumnezeu. Doar cà etapele astea, pe màsurà ce se rarefiază înspre origini, devin inaccesibile intelectului nostru, condiționat sublunar. Doar duhul nostru le-ar putea cuprinde, càci doar stimabilul "duh" e "dupà chipul și asemănarea...".

Treaba cu "separarea apelor" din Geneză e foarte reală, doar că nu-i din realitatea noastră palpabilă. Nimic din ce e scris in Geneză nu e. Nicii Adam nu era om, in sensul (tot aristotelian) de "biped cu unghii late". Era o ființă, da, o entitate - care chiar e "stră-stră-stră (...) moșul"  nostru - dar nici pe departe nu era un aiurit care umbla brambura prin rai cu o frunză peste....

Pentru a înțelege aceste abisalități trebuie asumată (doar am mai scris ) paradigma gândul naște materia, nu "materia a născut gândul" - cum se crede de la iluminiști încoace.

Poți folosi că ghid acceptabil lucrarea lui Jonathan Black, pe care dl.@abyss a avut amabilitatea de a o posta la secțiunea "Biblioteca Ireală" (PDF). Abia apoi poți face eforturile proprii de a-ți imagina realitàțile pe fire de cauzalitate inversà.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: hoinar din 22 Octombrie 2020, 02:59:46
D-le @Grifon va multumesc tare mult, sunt pe o alee mult mai clara decat ce mi-a fost pana acum un hatis. M-ati facut de altfel curios si in cazul lui Jonathan Black. Cel mai probabil va fi o lectura interesanta, daca nu de nepatruns, cum mi se intampla de altfel extrem de des.

@Tayka: Trecand peste masacrarea limbii romane si etichetei unui dialog civilizat sau asocierea cu @Xanadron in incercarea de a va intari pozitia, este a treia oara cand folositi un ton condescendent cu mine, triumfand banalitati.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Tayka din 22 Octombrie 2020, 19:11:31
 -Daca intre o teorie istorica emisa de Zecharia Sitkin;un savant, si una teologica ai ales-o pe a doua este treaba ta.Ramai asa dar cu bine in intunecimea dogmei.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 22 Octombrie 2020, 20:17:44
Citat din: Tayka din  22 Octombrie 2020, 19:11:31
-Daca intre o teorie istorica emisa de Zecharia Sitkin;un savant, si una teologica ai ales-o pe a doua este treaba ta.Ramai asa dar cu bine in intunecimea dogmei.

   Zachariah Sitchin nu prea a fost savant filolog, el fiind şcolit in economie si politică. In plus , cum ziceam pe alta postare, traducerea lui este contestata de alții. Interesantă e insa sursa poveştii lui si omogenitatea intrigii. Deci suntem in zone nesigure in privința traducerii.
   Teoria teologică de care amintesti nu se regaseste numai in creştinism ceea ce implica un oarecare grad de credibilitate iar teologia si stiinta nu se exclud reciproc ci sunt oarecum complementare. Exista destule exemple in acest sens, trebuie doar cautate cu mintea deschisa, fara prejudecati, lucru care nu ne reuseste de fiecare data.
   In alta ordine de idei, exista asa numita "dogma" chiar si in stiinta  :-D
    Asadar, a blama pe cineva pe baza conceptiilor personale nu e benefic pentru nimeni si nici nu duce la progres. Suntem aici sa schimbam opinii, sa sustinem propriile opinii in limite civilizate, fara ranchiuna si fara a ne uita urât in urma.
   Parerea mea.
   
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 22 Octombrie 2020, 22:34:54
Ce-i drept, asemenea reflecții de profunzime nu-și aveau locul pe acest topic.
Aici se dezbate dacă bătrânul Neil a pus ciubota pe biata Lună, 'au ba.
Abstracțiuni grele se pot dezbate la rubrica "Ireale" - anume hărăzită.
Cât despre Sitchin (parcà așa îl cheamā...), l-am citit in urmā cu vreo 20 de ani (vreo 3 lucrāri,cā mai mult n-am rezistat), și nu-mi rāmãne decāt sā mā minunez de eforturile materialismului în a răsuci mitologiile, dornic sā arate cā totul e...materie (cu ...coarne, ca în suculentul citat (Sitchin): " lui Ninnharsag, doctorița geneticianā, colegii Annunaki îi spuneau, ca s-o șicaneze, vaca".

Deh, nu te pui cu "savantul". Ce sā ne mai încurcām cu al' de  Platon, Aristotel, Pitagora, când Zaharia ăsta le-a dibuit la iuțealā...

În rest, fiecare cu ale lui. Sā lāsām topicul în grija celor ce studiazā umbre nefirești ale steagului SUA pe rocile lunare, fluturārilor fārā vânt, centurilor Van Allen...de-astea, nedogmatice.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 22 Octombrie 2020, 23:51:19
Așa este. N-are nimic de a face nici cu astronomia.
E subiect vechi, aici l-am găsit și eu când m-am înscris. Nu prea s-a ținut rigoare în ceea ce privește categoriile...sunt multe subiecte plasate ca nuca-n perete.
Însă nici la Ireale nu îi e locul. Dubiile ce țin de veridicitatea aselenizării țin de aspecte concrete, chiar dacă disputabile. La Diverse zic că-i ședea mai bine.
Dar, în sfârșit...să-l lăsăm.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Tayka din 23 Octombrie 2020, 09:45:29
Citat din: fiulploii din  22 Octombrie 2020, 20:17:44
  ..... In alta ordine de idei, exista asa numita "dogma" chiar si in stiinta  :-D
--Asa este numai ca una dintre ele te lumineaza pe cand cealalta te..blokeaza.Daca pamantul s-a umplut de popi care propovaduiesc lucruri bune si idei intelepte;este bine.Daca acestia duc o viata decenta fiind pilde vii pentru noi pacatosii;atunci este bine.Dar daca trag dupa ei turme de milioane si milioane de naivi si orbi,propovaduind doar rasplata ori pedeapsa;atunci NU e bine,e rau;un rau pandemic...Parerea mea. :|
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: fiulploii din 25 Octombrie 2020, 15:42:52
https://www.ancient-origins.net/human-origins-religions/zecharia-sitchin-and-mistranslation-sumerian-texts-009442

In atasament, alte câteva ziceri pe tema traducerilor lui Sitchin cu amendamentul ca nu sunt de acord cu unele dintre ele fiindca le consider dogma stiintifica sau cum se mai foloseste, ca făcând parte din stiința ortodoxă, aia mainstream.
   Daca au fost sau nu americanii pe Luna chiar nu mai conteaza, e deja istorie. Ideea principala cred ca ar fi daca au fost ruşii pe Lună si aici sunt cateva aspecte neclare, cred.
    Au lansat primul satelit, primul om in spatiu, au trimis roboti pe Luna, au pregatit si o misiune cu echipaj si apoi au renuntat. De ce? Ipoteza care zice ca din cauza scoicilor Van Allen si a radiatiilor din spatiul liber, eu personal nu o consider satisfacatoare.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 25 Octombrie 2020, 17:17:50
Citat din: fiulploii din  25 Octombrie 2020, 15:42:52
Ideea principala cred ca ar fi daca au fost ruşii pe Lună si aici sunt cateva aspecte neclare, cred.
    Au lansat primul satelit, primul om in spatiu, au trimis roboti pe Luna, au pregatit si o misiune cu echipaj si apoi au renuntat. De ce? Ipoteza care zice ca din cauza scoicilor Van Allen si a radiatiilor din spatiul liber, eu personal nu o consider satisfacatoare.

Da, bună subliniere.
Cum am scris și eu pe aici, undeva prin 2016, reacția rușilor e foarte importantă ín analiză.
Dacă aselenizarea a fost doar o regie (prin Nevada sau aiurea), cum de rușii au ínghițit-o?
Ín 1969, "războiul - rece" era puternic revigorat. După ușoară relaxare din vremea lui Kennedy, problemele s-au acutizat major datorită războiului din Vietnam. Taman în 1969, gălbiorii (susținuți logistic / informațional de sovietici) au lansat ofensiva Tet - reușind chiar să pătrundă în Saigon, spre panica ambasadei americane.
Pe acest fond (același an), e clar că relațiile ruso-americane erau ínghețate bocnă.

Păi dacă centura Van Allen era impenetrabilă, dacă toate neconcordanțele din ínregistrări sunt valide...Ivan ce-a păzit ? Când altminteri laboratoarele de propagandă se dau de ceasu' morții să trucheze / trunchieze orice, pentru a strica "imagine"...acum au avut brusc orbu' gàinilor ??

Într-o logică pură, explicative ar putea fi doar douà variante:
1) Performanța americană e foarte reală, și rușii au trebuit să ínghită in sec.
2) A fost un fals...dar un fals cu complicitate. Rușii au acceptat povestea, pentru că și lor, cumva, le folosea.

Ei...din astea două alternative, Briciul lui Occam ne obligă să votăm cu prima  - căci varianta doi ar implica o dublă asumare a neverosimilului : și că aselenizarea e o goangă complexă, și că "războiul - rece", la rândul său, n-ar fi fost decåt o mega-regie, la fel de falsă ca și presupusă filmare din...Hangar 18.

Cam mult, totuși - chiar și pentru un amator de conspirații.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: hoinar din 26 Octombrie 2020, 01:04:03
As lua Briciul lui Occam in considerare cand vorbim despre orice altceva decat dinamica gandirii organice a omului si dedesupturile intentiilor. Minciunile atrag dupa ele alte minciuni, de acolo si expresia house of cards, pentru ca totul este construit pe baza efemera a unei minciuni care evolueaza in complexitate.

De asemenea "briciul" nu obliga, ci ofera o probabilitate marita pentru explicatia cea mai simpla, de aici si premiza  "logicii pure" - despre care cred - ca nu o putem aplica in cazul unor departamente de informatii si contrainformatii, inclestate intr-o continua lupta dusa pe piste false.

Cantitatea de dovezi care sustin falsitatea imaginilor de pe Luna, Marte, ISS etc este atat de covarsitoare incat nu putem trage decat concluzia ca imaginile sunt trucate. Ca s-a ajuns pe Luna, pe Marte, Pe Chronos sau pe Vulcan este o cu totul alta problema. Insa daca s-a ajuns, de ce nu s-a mai revenit?

Intr-o lume atat de avida de noi filoane gata de exploatat, se pare ca Polul Sud (prin tratate) si spatiul cosmic (prin ocultism si dezinformare) sunt off limits. Chiar sa fie ele off limits sau exploatarea este tinuta secreta? Aleg prima varianta.
Titlu: Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
Scris de: Grifon din 26 Octombrie 2020, 01:41:21
Citat din: hoinar din  26 Octombrie 2020, 01:04:03
De asemenea "briciul" nu obliga, ci ofera o probabilitate marita pentru explicatia cea mai simpla, de aici si premiza  "logicii pure" - despre care cred - ca nu o putem aplica in cazul unor departamente de informatii si contrainformatii, inclestate intr-o continua lupta dusa pe piste false.
Nu neg.
Iar pe această linie putem să ne mirăm și de faptul că, deși după 2014 (invadarea Crimeei) SUA s-au "supărat" pe ruși atât de "tare", încât printre zeci de sancțiuni, embargouri (și alte sforāieli pentru public)... au zburat bine mersi cu rachetele Soyuz, într-un deplin parteneriat cosmic...hahaha.
Abia anul āsta, cu racheta lui Elon Musk, au revenit acasā. Altfel rușii...bune gazde.

Dar asta tot nu inseamnā cā aselenizarea e un fals. Dacā acceptām ideea cā sunt mânā - in - mânā (SUA / Rusia...de ce nu și China...),, atunci...totuși...de ce o mega-farsā comunā ?

(știu cā unii, precum simpaticul coleg @Rayden, vor veni cu argumentul - "din cauza lui E.T". In fine...eu nu subscriu. Și nici nu pot accepta o triplare a premiselor neverosimile, pe eșafodajul: 1) ET existā (prezumție strict imaginativ -teoreticā) => 2) Marile puteri, din cauza asta, insceneazā un fals antagonism, ele fiind "surori" => 3) Urmare a acestor aranjamente, s-a copt și un mega-hoax (așa...in co-producție).

N-o fi Briciul lui Occam obligatoriu, recunosc, dar nici sā plonjez din ce in mai adânc în ficțional / conspirativ nu sunt genul.