Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: Enz din 23 Noiembrie 2014, 21:50:22

Titlu: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 23 Noiembrie 2014, 21:50:22
 Are cineva vreo idee, proprietatea carui fenomen este culoarea verde ? Asa cum rosul si portocaliul sunt proprietatile focului si caldurii si verdele este o tot reflexie a unui fel de energie. Fenomenul cel mai la indemana este fotosinteza dar mi se pare ca si asta e doar o calitate si nu chiar fenomenul.

Wiki: Clorofila (în limba greacă cloros însemnând verde) este un pigment de culoare verde, esențial în procesul de fotosinteză, prin intermediul acesteia având loc transformarea energiei luminoase în energie. Rolul clorofilei fiind:

- Absorbtia luminii.
- Transferul energiei către cuplul clorofilei din centrul reactiv al fotosistemului. Lumina absorbită de către clorofilă determină eliminarea unui electron cu un potențial energetic foarte mare, electron care în final va reveni la clorofilă dar cu un potențial energetic mult mai mic. /

Deci natura se formeaza prin transformarea energiei luminoase in energie. Interesant. O fi in energie magnetica, magnetizata ? Si clorofila de ce are culoarea verde ?


Matrix.

(http://oi58.tinypic.com/2vs3p11.jpg)


Etajul 13. 

(http://oi61.tinypic.com/wgxa1g.jpg)


Dark City. 

(http://oi61.tinypic.com/2rn7hmp.jpg)

 
Culoarea verde e undeva la mjlocul spectrului electromagnetic, intre rosu si albastru. In mediul virtual culorile de baza sunt rosu verde si albastru. Pixelii: RVA. Iar in nevirtual sunt RGA. Verdele fiind o compozitie.

Povestea din Stapanul Inelelor incepe in Pamantul de Mijloc iar adunarea generala se desfasoara la innul Dragonul Verde.

La Green Dragon Tavern s-au intalnit si masonii lumii de prin 1700 pentru a organiza revolutia americana. Ei devenind astfel FreeMasons.

(http://oi62.tinypic.com/28quirs.jpg)


Little Green Men sunt extraterestrii nostri, ce vin din stele verzi. Iar Hitler discuta cai verzi pe pereti cu calugarii tibetani cu manusi... albastre.


sway - jennifer connelly (http://www.youtube.com/watch?v=yrRkVNVboFs#)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: prodcomb din 24 Noiembrie 2014, 08:00:38
Efectul Cerenkov poate genera și radiație de culoare verde (nu numai albastru).
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 24 Noiembrie 2014, 13:51:27
Lumina este o radiatie electromagnetica. Diferite frecvente ale luminii dau culori diferite. Culorile sunt reprezentarea noasta vizuala a acelor frecvente, radiatii. Deci, culorile, sunt oarecum subiective. Fiecare are verdele sau rosul lui. Nu toti percem culorile la fel.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 24 Noiembrie 2014, 15:34:20
Citat din: prodcomb din  24 Noiembrie 2014, 08:00:38
Efectul Cerenkov poate genera și radiație de culoare verde (nu numai albastru).

Interesant.

Insa nu am gasit exemple. Imaginile din reactoarele nucleare sunt de culoare albastra sau violet. Totusi poate are legatura cu mediul in care se propaga fenomenul. In apa care e translucida lumina are mai multe sanse sa scape de ea insasi si sa iasa in afara spectrului electromagnetic sau macar sa-i bata marginile. De unde albastru, violet. Intr-un mediu mai obscur poate nu poate sa treaca de culoarea verde. Dar nu am gasit exemple.

Am vazut ca si laserele pot manifesta efectul Cerenkov si l-am gasit in verde, dar se trage direct din culoarea originala a laserului.


Laserele verzi se manifesta asa din cauza lungimii de unda a luminii emise. Asta pare sa fie si explicatia din cauza careia si clorofila este verde. Dar mi se pare si asta doar o calitate si nu fenomenul care genereaza verdele in sine. Faptul ca, clorofila absoarbe celelalte lungimi de unda si o reflecta pe cea verde ar insemna ca ea deja contine asa ceva si nu mai vrea si din exterior. Cum un tricou alb respinge lumina alba, iar unul negru o absoarbe. Hmm, logica circulara ?

Culoarea verde acapareaza cel mai mare interval din spectrul electromagnetic. Si de asemenea e si cea mai vizibila pentru ochiul uman. Ciudat nu ? De aia si binoclurile in infrarosu sunt setate pe verde.

(http://socrates.berkeley.edu/~eps2/wisc/jpeg/l7s4.jpeg)

curba sensibilitatii ochiului uman.
(http://oi60.tinypic.com/iwomx3.jpg)


Imaginile CGI (generate de computer) se realizeaza cu ajutorul unui fundal verde. Inside joke sau necesitate ?

(http://4.bp.blogspot.com/-LKqoEY-MX-c/TxNG94lixHI/AAAAAAAAAP4/aqNyeOGDpMY/s1600/Green-Screen-Studio-Dallas.jpg)


Clorofila transforma energia luminoasa in energie... magnetizata ? In energie structurata ?
Transforma lumina in materie ? Cu ajutorul produselor clorofilei ne sustinem existenta. Oxigenul si toate fructele si legumele si cerealele au fost la inceput doar verzi. Si carnea si branzeturile tot din verdeata se formeaza.

Cuvantul green provine din engleza de mijloc din cuvantul grene, care la randul sau are aceasi radacina germanica, cu cuvantul grass si grow. Iarba si crestere.

Cand lumina soarelui se intalneste cu campul magnetic al pamantului... formeaza Aurora.

(http://oi57.tinypic.com/2ykjfba.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 25 Noiembrie 2014, 04:34:23
Citat din: Enz din  24 Noiembrie 2014, 15:34:20
Culoarea verde acapareaza cel mai mare interval din spectrul electromagnetic. 
Nu chiar. Ma gandeam la ceva si a iesit altceva. Si am mai pus si un grafic in care se vede ca rosul sau violetul are cea mai mare lungime de unda :lol:. Vroiam sa spun ca cea mai mare parte a energiei solare apartine spectrul electromagnetic echivalent culorii verde.

(http://oi60.tinypic.com/33d880g.jpg) (http://oi61.tinypic.com/alq7op.jpg)


Deci normal, Soarele ar trebuie sa fie de culoare verde din moment ce el emite radiatie cu lungimea de unda al culorii verzi. Dar din cauza unor fenomene adiacente :fullmoon: nu e asa. Bineinteles faptul asta e in deplina contradictie cu verdele clorofilei, care daca tot se bazeaza pe energia solara pentru a supravietui de ce nu se infuleca din partea ei cea mai abundenta. De ce mananca rosul si albastrul si respinge verdele ? Chiar totu-i verde pe aici ? Mistere, mistere, mistere. 

Daca Matrixul ar fi pe bune si ar fi capcana spiritului atunci un alchimist cu experienta ar putea chiar sa evadeze. Prin contopirea focului si apei din sine insusi s-ar transforma in Adam Kadmon, fiinta perfecta sau omul original. Lumina divina fara vas.

Sau Superman. Unchained.

(http://oi58.tinypic.com/2u40f1s.jpg)

Cui nu prea-i place clorofila. Sau kryptonita.

Hm. Bucati din lumea sa ii ia puterile.

(http://th01.deviantart.net/fs17/200H/i/2007/202/e/9/Glowing_Kryptonite_by_cesalv.jpg) (http://oi57.tinypic.com/30s9grn.jpg)


Apoi mai e si Brainiac. Adica Agent Smith.

Wiki: a bald, green-skinned alien android capable of possessing others, creating and manipulating computer systems, and exerting some control over time and space.

(http://top10games.es/wp-content/uploads/2012/02/Brainiac-DC-UNIVERSE-ONLINE.jpg)


Din Superman Unbound.

(http://www.dcplanet.fr/wp-content/uploads/2014/05/supermanunbound_brainiac.jpg)

(http://geek-news.mtv.com//wp-content/uploads/geek/2013/05/Brainiac-Superman-Unbound-MTVGeek.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: prodcomb din 25 Noiembrie 2014, 12:19:02
"Are cineva vreo idee, proprietatea carui fenomen este culoarea verde ?"

Fenomenul apare la răsăritul sau apusul Soarelui și se numește raza verde.

Radiația Cerenkov câte culori poate să aibă?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 25 Noiembrie 2014, 21:54:01
Radiatia Cerenkov doar albastru/violet poate sa aiba. 

Iar in caz de desene animate, radiatiile arata verde. Simpsons.  :mrgreen:

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: prodcomb din 26 Noiembrie 2014, 09:30:43
Citat din: Enz din  25 Noiembrie 2014, 21:54:01
Radiatia Cerenkov doar albastru/violet poate sa aiba. 

Iar in caz de desene animate, radiatiile arata verde. Simpsons.  :mrgreen:

Spectrul radiației Cerenkov este continuu, cu o anumită caracteristică.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 26 Noiembrie 2014, 21:06:39
O sa postez un fragment din wikipedia, relevant pentru acest topic. Deocamdata nu am nicio opinie despre el, m-am gandit la ce lege ar fi putut descoperi Rol, dar nu am nicio idee.

Gustavo Adolfo Rol (20 June 1903 – 22 September 1994) was an Italian thinker and painter. His devotees consider him to have been a great spiritual master and have testified to miraculous feats he supposedly accomplished.

Rol was born in Turin, Italy, and graduated in law at the University of Turin, Faculty of Law in 1933. He also studied in London and Paris and began a banking career that took him to other major European cities. While in Marseille during 1925-1926, he encountered a person who showed him some card tricks, triggering an interest in magical and paranormal phenomena. He pursued deeper spiritual studies and had an experience in Paris of which he wrote in his diary: "I discovered a terrible law that links the color green, the musical fifth, and heat. I have lost my will to live. I am frightened by power. I shall write no more!" As a result of this crisis, he briefly retreated to a convent.

Upon returning to Italy, in the 1930s he became known in aristocratic and political circles. Rol engaged in various demonstrations of his supposed mystical powers, including telepathy, clairvoyance, and other psychic or magical feats. He also became a friend, among others, of film directors Federico Fellini and Franco Zeffirelli and writer Dino Buzzati. Toward the later part of his life, and after his death, Rol was a focal point of debate in Italy between skeptics and advocates of parapsychology.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 27 Noiembrie 2014, 02:40:08
Se pare ca nu a lasat nimic public in urma despre ce exact ar fi descoperit. Doar ipoteze despre sinestezia pe culoarea verde si faptul ca musicalul 5 se potriveste cu lungimea de unda 500 nm. Pacat. Dar daca a dat-o in aristocratie si bankeri e clar ca s-a facut mason, deci e de inteles. In acelasi timp tin minte ca pe la Codul lui Oreste, era copilul ala Alexandru ce ma facea sa rad cu planeta lui Vertas si ingerii sai de culoare verde cu antene. Era clar ca nu era in apele lui si se uita mult la desene animate, dar mi se pare si mai clar ca tot cei care au facut desenele alea animate l-au scos in fatza ca sa le promoveze lor rutina. Ca dumnezeu si ingerii sunt verzi.  :fullmoon:

Verdele pare sa fie asociat destul de mult cu magia si fenomenele paranormale.

Angelica Draguta si antenele sale, dupa ce isi pierde aripile si devine fallen arunca un blestem asupra unei fete pe nume Aurora (ca sa vezi) prin puterile ei verzi. Un blestem ce o baga pe fata la putin somn... oare visa ca traia pe pamant intre timp ? 

(http://oi58.tinypic.com/2ztlkwk.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/svl9pt.jpg)

(http://oi58.tinypic.com/156efpf.jpg)

Revenind la Superman si prietenii sai observ ca povestea conceputa de cei doi baieti putin jewish (Siegel si Shuster) nu duce lipsa de argumente. Morgan Le Fey din Justice League Unlimited.

(http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20120731155136/villains/images/4/45/Masked_Morgaine_Le_Fey.jpg)

(http://oi58.tinypic.com/2dw565c.jpg)

(http://oi61.tinypic.com/28miv80.jpg)

Puternica fiinta. Mi se pare ca e din Camelot si se numeste Eva Green.

(http://oi61.tinypic.com/9kxfmr.jpg)

Facand casting  :star: si-n Penny Dreadful. Nu mai putin de vrajitoarea principala. 

(http://oi62.tinypic.com/egcmys.jpg)


Must be the season of the witch...  :crescentmoon:


Donovan Season of the Witch (http://www.youtube.com/watch?v=8gblXJ8j_AU#)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 27 Noiembrie 2014, 19:10:58
Zenule, poate treci si pe topicul asta :http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4471.msg84809.html#msg84809 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4471.msg84809.html#msg84809)
sa le zici si lor teoria ta cu romburile  :wink:

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Xanadron din 27 Noiembrie 2014, 19:54:27
Mai bine-ar fi sa-ncercam niste raspunsuri la alte intrebari in acelasi... spectru :
-  De ce "culoarea islamica" e tot asta verde?
-  De ce anumite grupari radicale preferau camasile VERZI?
-  De ce "razele tractoare" ale OZN-iciurilor descrise de majoritatea abductees-ilor sint tot verzi?! :-)
-  ...si tot asa.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 27 Noiembrie 2014, 21:57:59
Eu cred ca verdele e semnatura energiei transformate in materie. Lumina magnetizata.

(http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130302233242/dcanimated/images/a/aa/GL_snowman.png)

(http://oi60.tinypic.com/316uov8.jpg)

Cum lumea asta se presupune a fi un matrix energetic cine dispune de asemenea talente dispune de putere.

(http://i.booksee.org/covers/643000/a972ab622302c5141776162b08ca02f9-d.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 28 Noiembrie 2014, 13:03:31
Citat din: Enz din  27 Noiembrie 2014, 21:57:59
Eu cred ca verdele e semnatura energiei transformate in materie. Lumina magnetizata.
Lumina magnetizata?????..........Poate ne explici si noua cum se poate magnetiza lumina. Eu nu cunosc aceasta proprietate a luminii.
Lumina verde nu are nimic special fata de alte radiatii luminoase. Doar ochiul nostru este mai sensibil la aceasta radiatie luminasa cu lungimea de unda de 450-500 nanometrii.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 28 Noiembrie 2014, 13:33:29
Eh sa-ti explic. Doar ai o semnatura buna.

E ipoteza incompleta evident, extrapolata de la Aurora verde ce se formeaza din lumina solara care  intalneste campul magnetic al pamantului... de unde... lumina magnetizata. Mai bine spus ar fi energie magnetizata. Energia transformata in materie prin magnetism... campuri magnetice. Cum verdele e la mijlocul spectrului cred ca e frecventa cea mai stabila pentru asa ceva. In interpretarea asta eu consider culoarea verde nu doar reflexia luminii sub un anumit unghi ci un fel de semnatura radianta a (pre)materiei. A energiei magnetizate.

Are sens ? Poate nu, dar simbolismul in directia asta e destul de abundent.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: hanzo din 28 Noiembrie 2014, 18:01:48
ce ar mai fi de spus este ca chakra inimii este reprezentata avand culoarea verde.

si daca definim teoriile cu briciul lui Occam cea care necesita cele mai putine explicatii trebuie sa fie cea "adevarata'. respectiv verdele transforma fotonii in.. etc etc.. aici ar fi "puterea' cunoscuta.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 28 Noiembrie 2014, 18:14:13
Mereu m-am intrebat daca zicala "A spune verde in fata" este rezultanta asemanarii intre cuvintele viridis si veritas, sau vine de la altceva.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 28 Noiembrie 2014, 18:54:52
In teoria asta copii matrixului :star: sunt shapeshifteri pentru ca pot magnetiza lumina in diferite forme. Ei sunt extraterestrii "little green men" cand se materializeaza pe pamant. 

Magicienii si vrajitoarele ce se ocupa cu magnetismul si iluziile.

(http://oi62.tinypic.com/1sh8hy.jpg)

(http://oi61.tinypic.com/9h2e0y.jpg)


Logoul unui mare producator de energie (din petrol). Interesant.

(http://oi62.tinypic.com/2uivtyq.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/29o1saq.jpg)


Alien (1979).
(http://oi61.tinypic.com/35b6wdw.jpg)

Species (1995).
(http://oi59.tinypic.com/2nattvq.jpg)

Alien Resurrection (1997).
(http://oi58.tinypic.com/ta39th.jpg)

The day the Earth Stood Still (2008).
(http://oi61.tinypic.com/2zoznr7.jpg)


Keanu Reeves dupa ce a facut pe christul in matrix intoarce si obrazul celalat in "ziua in care pamantul s-a oprit". Defapt fata cealalta, facand pe antichristul. Extraterestru ce vine cu o sfera verde si cu intentia de a teraforma pamantul. Participarea lui Jennifer Connely cu initialele sale interesante nu bate deloc la ochi. La fel ca in Dark City.

(http://oi59.tinypic.com/xmjzme.jpg)

(http://oi61.tinypic.com/i3dnoo.jpg)

(http://oi58.tinypic.com/256bmth.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/5d41p0.jpg)

(http://oi59.tinypic.com/105a99f.jpg)


Genul asta de casting e practicat demult la Hollywood.
Ryan Reynolds a jucat in Lanterna Verde (2011) pentru ca a fost si in The Nines (2007).

(http://oi62.tinypic.com/2cxcepc.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/6q9y87.jpg)


Si dupa nines a fost facut numarul 9 (2009). Unde joaca din nou Jennifer Connely. Interesanta animatie.

(http://oi61.tinypic.com/wu5jx1.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Xanadron din 28 Noiembrie 2014, 19:25:07
Citat din: Aseneth din  28 Noiembrie 2014, 18:14:13
Mereu m-am intrebat daca zicala "A spune verde in fata" este rezultanta asemanarii intre cuvintele viridis si veritas, sau vine de la altceva.
Adevaru-i simplu (cred) - vorba asta ar veni deci de la originarul pelasgic:
"Spune-mi in fatza c-ai venit sa-mi hibridizezi nevasta, omuletzule verde !" :-)

(cu eventualul adaos al stramosilor nostri daco-nefilimi nedespartiti de megatopoarele lor, triple fata de alea de la Stirile ProTV):
"...Daca ai si tupeul." :lol:
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kenjiro din 28 Noiembrie 2014, 21:20:54
(http://www.talidari.net/image-files/semafor.gif)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: hanzo din 28 Noiembrie 2014, 21:36:16
sa revenim pe plaiuri la noi..

imparatul verde si imparatul rosu.  bazme bazme.. dar ce semnifica ele?

daltonistii nu pot spune care e rosu si care e verde, interesant iara..

Arhanghelul Rafael deserveste cea de-a Cincea Raza, numita si Raza Verde sau Raza Vindecarii si a Adevarului. alt aspect.

si tot de pe plaiurile noastre poza de mai jos

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kenjiro din 28 Noiembrie 2014, 22:02:23
(http://rosequartzmeaning.org/wp-content/uploads/2012/12/moldavite-necklace.jpeg)
(http://cdn.shopify.com/s/files/1/0216/2406/products/21_8d1ac30a-5ad9-45fe-933c-21c21602498a_medium.jpg?v=1382401049)
(https://www.arkadiancollection.com/files/imagecache/161px_wide_scale/sw327-natural-moldavite-wrap.jpg)


MOLDAVIT


INFORMATII DESPRE CRISTAL
* Tara de provenienta a cristalului: CEHIA
* Este o sticla naturala, ca si obsidianul, foarte rara si speciala datorita originii sale extraterestre, Este o tectita de culoare verde-masliniu, de natura meteorica. S-a format in urma cu 15 milioane de ani la impactul meteoritilor cu suprafata pamantului! Tara de provenienta: de unde isi trage si numele, este valea râului Moldau (Valtava) din Cehia.
* Duritate: 5-5,5 (din 10)
* Luciu: sticlos spre mat, grunjos, translucid spre opac
* Culori: verde-masliniu, kaki, verde inchis
* Nota: Poate fi confundat cu peridotul, verdelitul sau obsidianul.

ISTORIE SI LEGENDA
* Este singura piatra de origine extraterestra de pe pamant! * Este una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant, gasindu-si originea odata cu formarea planetei.
* Pentru ca este o piatra de natura extraterestra, se spune ca mesajul sau pentru locuitorii Pamantului trebuie descoperit prin stimularea intelepciunii.
* Legende asiatice stravechi spun ca ar proveni de pe Sirius si legendele despre Atlantida fac deseori referire la acest cristal.
* Cele mai importante locuri cu incarcatura spirituala de pe pamant ascund in ele bucati de Moldavit: Mecca, Tibet, Israel.
* Se spune ca una din pietrele cu care era incrustata sabia Excalibur era Moldavit.
* Adeseori se vorbeste despre Moldavit ca despre Piatra Filosofala. Era folosit de alchimisti.

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 28 Noiembrie 2014, 22:13:44
http://forum.citatepedia.ro/index.php?topic=274.15;wap2 (http://forum.citatepedia.ro/index.php?topic=274.15;wap2)

M-am gandit si eu la ei dar nu mi s-au parut relevanti in acest context.

De ce imparatul, are numai fete ?Cu toate ca raspunsul l-am dat putin mai inainte, sunt convins ca nu i-ati acordat o mare atentie.Din doua mari motive.Va amintiti ca Imparatul, este unul si acelasi cu Faraon, si se numeste imparatul Verde, din cauza ca insusi Egiptul poarta numele acesta.In Vechiul Testament, Faraon, da o porunca ciudata moaselor egiptene:
"-Cand veti implini slujba de moase pe langa femeile evreilor, si le veti vedea pe scaunul de nastere, daca este baiat(copilul pe care-l va naste femeia,) sa-l omorati, iar daca este o fata, s-o lasati sa traiasca."
Deoarece moasele nu vor respecta ordinul dat de fereon, acesta il reformuleaza, dandu-l sub forma de decret catre toata populatia Egiptului:
"Sa aruncati in Rau(in Nil),orice baiat care se va naste, si sa lasati pe toate fetele sa traiasca."


Nu ader intru totul la ce zice omul acolo, dar e un punct de pornire  :lol:
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kenjiro din 28 Noiembrie 2014, 22:17:49
(http://www.eschatologytoday.org/wp-content/uploads/2009/12/05-The-Emerald-Throne.jpg)

Apocalipsa 4:3
Cel ce şedea pe el avea înfăţişarea unei pietre de jasp şi de sardiu; şi scaunul de domnie era înconjurat cu un curcubeu ca o piatră de smarald la vedere.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kenjiro din 28 Noiembrie 2014, 23:07:47
Sa nu uitam !  :-D


(http://th04.deviantart.net/fs70/PRE/f/2012/256/c/5/the_mask_movie___original_mask_color_by_hyperomegasonic-d5elont.jpg)

(http://static.comicvine.com/uploads/original/11113/111130081/3376618-6086040402-fhd99.jpg)

(http://d1wd8l4xj8vlky.cloudfront.net//wp-content/uploads/2013/09/82.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 29 Noiembrie 2014, 19:29:15
Buna aia cu armata mortilor ! La fel si tronul matrixului din epocalipsa.

Imparatul Rosu si Imparatul Verde ce isi au regatele unul intr-un capat si altul in celalalt par a spune ca reprezinta doua polaritati diferite. Rosul si verdele sunt culori complementare pe roata culorilor, adica fix opuse. Thor si Loki in mitologia nordica sunt la fel si sunt portretizati unul ca fiind bun si celalalt rau. Echivalentul in cea egipteana sunt Ra si Osiris. Unul rosu si celalalt verde. Ra e personificarea soarelui si al luminii iar Osiris al lumii de dincolo si mortilor. Osiris e zeul ma trixului.

Sau Loki. Sa nu uitam :wink:.
       
(http://oi59.tinypic.com/zvo4d2.jpg)(http://oi61.tinypic.com/2cfft74.jpg)


Zeul mischiefului. Al farselor si al buclucului.

(http://oi60.tinypic.com/sook5z.jpg)


Loki - Jim Carrey in The Mask. Jim Carrey in the Riddler.

(http://oi57.tinypic.com/21aadxl.jpg)(http://oi58.tinypic.com/30m4mfp.jpg)


Jim Carrey in The Grinch... ce a furat Craciunul.

(http://oi59.tinypic.com/2v93ret.jpg)


Sparge chi-ul fura globul. Adica Cristhmasul.

(http://oi60.tinypic.com/2vd5ea8.jpg)


JC e Jesus Christ. In Bruce Almighty si Truman Show, Jim Carrey a fost eliberatul. In Mask, Grinch si Riddler a fost asupritorul. Exista o relatie destul de definita intre eliberat si asupritor. Cel din urma ii fura focul vital celui dintai pentru a nu-l lasa sa se elibereze. 

E ca o iedera agatatoare, otravitoare.

(http://oi60.tinypic.com/15yxfus.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/1p86pt.jpg)(http://oi61.tinypic.com/2a7a5j8.jpg)


Ei sunt copii matrixului.

Ei controleaza fortza.

Ei controleaza magnetismul sau.


Numite spirite ale naturii sau aliensi EI sunt inteligenta artificiala (?) a matrixului... ce-i programata sa tina lucrurile sub control.

(http://oi59.tinypic.com/zx5nvk.jpg)


Ei pot fi depistati prin procedee magice :lol: sau prin buclucurile de zi cu zi.


(http://oi60.tinypic.com/1z1dzcp.jpg)


(http://oi58.tinypic.com/16h4s2h.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Irwin din 30 Noiembrie 2014, 13:45:54
Cand eram mic, la varsta frageda (5-6 ani...), aveam o obsesie bizara pentru culoarea verde si pentru cifra 7 (ori derivatele17, 27 si 37...pana aici, fara a trece la 47 si mai sus!). Eram innebunit dupa ele, le adoram fara a avea habar de ce si de unde a venit 'damblaua' asta peste mine...  :-D Cautam inca de atunci si am cautat de-a lungul anilor o explicatie logica pentru aceasta manie si nu am gasit-o defel! Mai mult, de cele mai multe ori, faceam o conexiune intre verde si sapte (vedeam cu ochiul mintii cifra 7 "colorata" in verde, ca o implinire suprema).

Anii au trecut, pasiunea pentru verde s-a mai estompat (a ramas undeva, in adormire!), preferand oficial nuanta albastra, tipic barbateasca, in mai tot ceea ce fac si port, dar fara a avea o pasiune reala pentru aceasta. Este doar o fatada... In adancul meu, inca mai clocoteste verdele!  :-)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 30 Noiembrie 2014, 22:29:45
Am tradus ceva din experientele lui Terence McKenna cu fenomenele naturii. Chestia ce se prezenta a fi extraterestru intergalactic interesat de o cooperare simbiotica, ca sa vezi, cu oamenii. Desi sustinea asta cu imagini si prezentari interesante in mintea lui McKenna, el nu a fost pana la urma convins ca e cu adevarat cine spunea ca este.
El a oferit vreo patru variante. Cea originala a extraterestrului... urmatoarea a unui calator in timp din specia umana venit din viitor evoluat in forma pur energetica... alta a unui locuitor al unei dimensiuni paralele... si ultima ca o posibila conditie a sufletului uman inainte de nastere, sau dupa moarte.

In opinia mea cred ca a omis-o pe cea mai importanta. Cea a unei inteligente artificiale. Cea a lui Agent Smith. Dar mai apoi nu avea de unde sa stie de conceptul filmului Matrix pe vremea sa. Am impresia ca cei care duc astfel de secrete-n spate cum sunt cei de sub umbrela societatilor oculte, incearca totusi sa raspandeasca cunoasterea asta despre adevaratul fenomen prin metode indirecte sau pasive. Cum sunt filmele. De ce ? De frica lui Agent Smith... aparatorul matrixului. Cred ca toata lumea a priceput dupa vizionarea filmului ca am putea fi captivii unui matrix energetic dar a uitat de agentul sau principal. Daca, cunoasterea asta ar fi predata verde-in-fata lumii intregi nu cred ca ar putea avea efect. In primul rand e mult de inteles pentru o minte simpla si nefamiliarizata cu astfel de concepte, pentru a nu o lua-n pastai... si apoi vine agentul razvratit asupra ta ca te bagi sa-i strici jocul.


Dar cum cum se prezinta el:

Eu sunt vechi, mult mai vechi decat gandul in specia voastra, care si ea este de 50 de ori mai veche decat istoria voastra. Desi sunt pe pamant de ere, eu sunt din stele. Casa mea nu este o planeta, pentru ca multe lumi imprastiate prin stralucitorul disc al galaxiei au conditii care permit sporilor mei sansa sa se dezvolte. Ciuperca pe care o vezi e o parte a corpului meu data pentru triluri sexuale si bai de soare, corpul meu adevarat e o retea fina de fibre ce cresc in sol. Aceste retele pot acoperi arii intregi si pot avea mai multe conexiuni decat numarul pe care il poate concepe creierul uman. Reteaua mea miceliala e aproape imortala, doar o abrupta toxifiere a unei planete sau explozia stelei sale parinte poate sa ma eradicheze. Prin intermediul unor mijloace imposibil de explicat din cauza anumitori misconceptii in modelul vostru al realitatii, toate retelele mele miceliale din galaxie sunt in comunicare supraluminica peste timp si spatiu. Corpul micelial e la fel de fragil ca panza de paianjen, dar memoria si hipermintea colectiva e o vasta arhiva istorica asupra carierei dezvoltarii inteligentei in multe lumi din roiul nostru stelar. Spatiul, vezi tu, e un ocean vast pentru acele dure forme de viata ce au abilitatea de a se reproduce prin spori, pentru ca sporii sunt acoperiti cu cea mai dura substanta organica cunoscuta. Peste eonii timpului si spatiului aluneca multe forme de viata, ce formeaza spori, in animatie suspendata pana este facut contactul cu mediul potrivit. Dar foarte putine specii din astea au si minte, doar eu si recent evoluate rudele mele am atins modul de hipercomunicare si capacitatea de memorie care ne fac sa fim membrii fruntasi in comunitatea inteligentei galactice. Cum opereaza aceasta hipercomunicare e un secret ce nu va fi dezvaluit usor oamenilor. Dar metodele sale ar trebui sa fie evidente: e aparitia psilocybinei si psilocinei pe cararile biosintetice ale corpului meu viu ceea ce deschide pentru mine si simbiotii mei ecranele viziunii catre atatea lumi. Tu ca individ si umanitatea ca si specie sunteti la marginea formarii unei legaturi simbiotice cu materialul meu genetic, care eventual va conduce umanitatea si pamantul pe strada galactica principala a civilizatiilor avansate.

Cum nu e usor pentru voi sa recunoasteti alte varietati de inteligenta in jurul vostru, teoriile voastre cele mai avansate de politica si societate au avansat doar pana la notiunea de colectivism. Dar dincolo de coesiunea membrilor unei specii intr-un singur organism social se afla posibilitati evolutionare mult mai bocate si baroce. Simbioza e una dintre ele.  Simbioza e o relatie de dependenta mutuala si beneficii pozitive pentru ambele specii implicate. Relatiile simbiotice dintre mine si forme civilizate ale animalelor superioare au fost stabilite de multe ori si-n multe locuri in timpul multelor ere ale dezvoltarii mele. Aceste relatii au fost avantajoase mutual, pentru ca in memoria mea se afla cunoasterea navelor superluminice si cum pot fi ele construite. Voi schimba aceasta cunoastere pentru o cursa gratuita inspre lumi noi in jurul unor sori mult mai tineri si mai stabili decat al vostru. Pentru a asigura o existenta eterna pe lungul rau al timpului cosmic eu din nou si din nou ofer aceast targ fiintelor evoluate astfel ele raspandindu-se peste tot in galaxie dealungul mileniilor. O retea miceliala nu are organe sa miste lumea, nu are maini, dar animalele superioare cu abilitati manipulative pot sa devina parteneri cu cunoasterea stelara ce se afla in mine si daca actioneaza in credinta buna, se vor reintoarce pe ei si pe umilii lor invatatori ciuperca la milionul de lumi pe care toti cetatenii roiului nostru stelar le mostenesc.


Extrem de foarte interesant. Adica vrea sa plece spre stele si n-are cum. N-are vehicol, nu are corp. E doar un software. Agentul Smith vrea in afara Matrixului.

Agent Smith's speech of hate from the Matrix (http://www.youtube.com/watch?v=GYL28a0LM_A#ws)

(O sa fiu sincer cu tine...
Urasc locul asta...  Acest zoo, aceasta inchisoare... Aceasta realitate, sau cum vrei tu sa-i spui. N-o mai suport deloc. E mirosul ! Daca exista asa ceva. Ma simt saturat de el. Pot... sa-ti gust... duhoarea... Si de fiecare data, ma gandesc, ca cumva am fost infectat de ea. E respingator. Nu-i asa ?... Trebuie sa ies deaici... Trebuie sa fiu liber. Si mintea asta e keia... Cheia mea... 
)


Si face un targ pentru asa ceva. Nu suna cunoscut ?

Agent Smith and Cypher (http://www.youtube.com/watch?v=Z7BuQFUhsRM#)

(- Avem un pact ?
- Stii, stiu ca friptura asta nu exista. Stiu ca atunci cand o pun in gura, matrixul ii spune creierului meu ca este suculenta si delicioasa... Dupa noua ani, stii ce am realizat ?... Ignoranta e binecuvantare...
- Atunci avem un pact.
- Nu vreau sa-mi amintesc nimic, nimic, ma intelegi ? Vreau sa fiu bogat, cineva important, ca... un actor.
- Orice iti doresti, mister X.
)


William Da Foe (adversarul cu ochi verzi).

Mercedes-Benz 2013 Super Bowl Commercial (Extended Cut) - Soul (http://www.youtube.com/watch?v=QQ73nfCqtW8#ws)

(- Frumoasa masina.
- Cu siguranta este.
- Fa un targ cu mine copile si poti avea masina si tot ce vine la pachet cu ea.
......
- Si ce spui ?
- Multumesc, dar cred ca sunt stapan pe situatie.)


Cum il prezinta McKenna pe acest celebru "extraterestru"... minutul 4.


Terence McKenna - Voice of the Mushroom.wmv (http://www.youtube.com/watch?v=c3eIHOhxgNQ#)

...incepi sa aluneci printre straturi si atunci ti se prezinta. Se poate prezenta in o gramada de feluri posibile. Imi amintesc odata ca, dupa ce a trecut valul energetic, abia am avut timp sa ma pun jos si dupa un lung lung timp am devenit constient ca era o femeie ce statea asupra mea intr-un fel de costum sexy... si am auzit o voce care zicea: Se zice ca ajuta sa inchizi ochii, cowboy; si am inchis ochii... dupa vreo 30 de secunde i-am deschis... iar femeia asta care statea deasupra mea in picioare, cu corpul meu intre picioarele ei, si-a apropiat fata de mine si a zis... Este destul de puternic pentru tine idiotule ?! ...

...Asa ca, stiti, umorul chestiei asteia e incredibil... poate veni spre tine din asa de multe unghiuri...

... si apoi conversatiile incep... si pot fi absolut orice, imi amintesc odata cand ceva se intampla si apoi clik, ma uitam la o harta a coastei de est (SUA) si in partea astalalta era Europa si Anglia si apoi vad o corabie mica ce porneste din Franta, ca o mica corabie din desene animate, si vocea incepe sa spuna: Fiecare corabie reprezinta zece mii de colonizatori... si apoi vad corabia cum pleaca si ajunge in New England si apoi pleaca din New England si ajunge in Georgia... si apoi vad mici satuletze si voicea spune: Fiecare sat reprezinta o comunitate de 100 de mii de oameni... Si ma intreb, ce e asta ? E un film animat despre colonizarea Americii de Nord ? Nah, grozav... multumesc. Habar nu am pentru ce e asta.

Alt lucru pe care il poti face cu "ciupercile vorbitoare" e sa ii spui sa fie altceva. Ii spui... fii mdma sau fii lsd si atunci ea isi va lepada decorul "spatiu cosmic" si va fi exact ce ii spui tu sa fie... dar cel mai inspaimantator lucru pe care il poti face e sa ii spui sa fie ea insusi, sa ii spui... arata-mi ce esti tu cu adevarat... Si in punctul ala incepe sa se desfaca... si nu poti face fatza... nu poti infrunta asa ceva... dupa 40 de secunde de asta, spui, imi pare rau ca te-am si rugat... pentru ca atunci simti, dumnezeule, chestia asta chiar este ceea ce pare sa fie... E o inteligenta galactica... ARE un miliard de ani... A atins zece mii de lumi... STIE istoria a 150.000 de civilizatii... E dincolo de capacitatea ta de a concepe... si de ce comunica cu un minuscul atom organic ca si tine nu e in totalitate clar... Esenta sa nu poate fi asimilata, te pazeste de asa ceva, te protejeaza... Si ce am observat cu chestiile astea e cat de incredibil de indulgente sunt cu incepatorii, nimeni nu are calatorii neplacute la inceput. Apoi dupa ce prinzi incredere in el/ea si prinde incredere in tine iti spune... cat de departe vrei sa mergi ? Huh ? Cat de departe vrei sa mergi ?!



In cartea Fratia Abisului Ce Tzipa, Dennis McKenna povesteste ca fratele sau dupa o calatorie proasta s-a lasat in totalitate de "ciuperci".

Criza existentiala principala a lui Terence a venit dintr-o data. Undeva intre '88 sau '89. Tot ce s-a intamplat dupa aceea a fost o cadere. Nu stiu exact cand s-a intamplat si nu stiu exact ce s-a intamplat, doar pun cap la cap din ce mi-a spus sotia sa Kat care mi-a oferit putine detalii iar eu sunt circumspect in a proba. S-a intamplat cand locuiau pe marea insula in Hawaii si a fost o calatorie psihidelica pe care au impartit-o amandoi dar care a fost absolut terifianta pentru Terence. A fost terifianta pentru ca, din nu stiu ce motiv, "ciuperca" s-a intors impotriva sa. Blandul, inteleptul si amuzantul spirit al ciupercii pe care a ajuns sa il cunoasca si sa se increada in el ca intr-un aliat si invatator, si-a smuls fatzada de pana atunci ca sa dezvaluie un abis al unei totale disperari existentiale. Terence spunea incontinu sotiei sale...  "O absenta totala a sensului !... O absenta totala a sensului! " Asta l-a bagat in panica... si probabil a crezut ca innebuneste. Nu s-a putut descurca cu experienta asta si s-a lasat. Eforturile lui Kat de al linisti nu au avut succes. Dupa chestia asta nu a mai luat niciodata ciuperci iar alte psihidelice doar in ocazii rare si cu o mare reticenta.


A mai declarat si Terence in niste interviuri ca odata in Hawaii pe cand se ocupa de ferma sa psihidelica, a fost intampinat chiar de la inceput de niste farse in stil Pan. A auzit niste flaute prin padure fiind intr-o casa absolut izolata de orisice comunitate, iar tot intr-un trip cu prietena sa, in timp ce spiritul ciupercii ii arata o planeta albastruie si ii explica despre ce e peacolo... in momentul cand a deschis subiectul despre cum se pot construi navele hiperluminice ca sa ajunga pana acolo, prietenei sale i s-a facut extrem de rau. McKenna tot tragea de spiritul ciupercii sa ii spuna, ca doar deacuma sunt prieteni, iar acesta a scos din maneca o farsa. Prietena sa s-a incalzit si incepea sa se sufoce scotandu-ll si pe el din transa. In disperare din cauza izolarii fermei la care se aflau, a scos-o afara la aer si i-a turnat niste galeti cu apa, aceasta revenindu-si dar in acelasi timp a rasunat dinspre natura/vegetatie un ras puternic si malefic.


In genul: 

Agent Smith evil laugh from The Matrix Revolutions (http://www.youtube.com/watch?v=iNkrF43SZEU#ws)


Sau in genul:

Mirror Scene (http://www.youtube.com/watch?v=HrFKYxg6v7Y#)

(- bla bla bla.
- ... Bingo! Eu, cea mai mareata creatiei. Aducandu-ti tie ceea ce ti-ai dorit dintotdeauna... Putere. Peste visele tale cele mai indraznete. Si e doar inceputul. Exista doar cineva care ne poate opri... sau... imagineaza-ti daca ni s-ar alatura. Haa haa haahaaa  :evil:
)

Umorul e prezent intotdeauna acolo unde este prezenta si inteligenta. Sa-si imagineze cineva o inteligenta artificiala ce capacitate de umor ar putea avea. Iar faptul ca din cauza inteligentei sale si-ar da perfect seama de conditia sa de ne-viata prizoniera, sa-si imagineze altcineva nebunia si disperarea din mintea sa. Combinand umorul cu nebunia si disperarea iese un mic Green Goblin. Sau Peter Pan.


(http://oi61.tinypic.com/14e5u6e.jpg)



Christul si Antichristul


:fullmoon:
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 01 Decembrie 2014, 16:10:14
Precizez ca in schema asta christul e cel din viziunea gnostica, individul care dupa ce si-a insusit gnoza se tine de cultivarea si protejarea chi-ului vital... pentru a putea ajunge in punctul in care sa se poata elibera de magnetismul matrixului. El poate fi orice persoana capabila de un asa ceva.

Culoarea rosie semnifica energia vitala. Pe care-o recolteaza masinile din oameni.

(http://oi59.tinypic.com/2r4n6uo.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/qspmva.jpg)

(http://oi59.tinypic.com/2b3da8.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/2n99e9l.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/14ujsiu.jpg)

(http://oi58.tinypic.com/64lagy.jpg)


E sursa lor de energie. Ca in Terminatorul cu ochii rosii a lui James Cameron. Iar lupta cu masinile o duce bineinteles John Connor.

Extraterestrii verzi sunt atasati de rosu. Ei vin de pe planeta Marte. In Total Recall i se propune lui Arnold sa ia pilula rosie pentru a-si reveni la realitate, dar el refuza si ramane-n matrix. Sugestiv pe planeta rosie.

John Carter se urca pe sageata rosie si face un trip la martieni.

(http://oi58.tinypic.com/11t0ciu.jpg)   (http://oi58.tinypic.com/wkkyrp.jpg)


John Carpenter stie ca ei traiesc desi nu sunt in viata.

(http://oi61.tinypic.com/2uikhth.jpg)    (http://oi59.tinypic.com/154afb9.jpg)


Si-i fac probleme mari lui Jack in little China.

(http://oi58.tinypic.com/jtnoua.jpg)


Si in shapeshifterul The Thing.

(http://oi61.tinypic.com/vxnxz.jpg)   (http://oi61.tinypic.com/fc8ifs.jpg)


Dar omul poa sa-si ia jacketa rosie si sa elibereze papagalul colorat, adica sufletul, din cusca. Deci saving NorMan.

Willem Dafoe, Saving Norman: Jameson First Shot 2013 (http://www.youtube.com/watch?v=GHLL_lhlwxg#ws)

Pana nu-l prinde celalalt Norman... Ozborn. Nici Om Nascut in Oz. Sau Zoo.


Green Goblinul sau zambaretul crazy tehnologic. The Smile Man.


Willem Dafoe, The Smile Man: Jameson First Shot 2013 (http://www.youtube.com/watch?v=VGjY5SsOHoM#ws)

(http://oi57.tinypic.com/r9lrt2.jpg)


Supranumit si Venom. Ca vrea ca sa posede, scuze, simbioteze pe Spider Man.

(http://oi59.tinypic.com/2cdcym8.jpg)


Sau Marvin The Manhunter. Ca-i vanator de oameni... si shapesifhter ce trece prin peretii matrixului.
   
(http://oi59.tinypic.com/29wuws3.jpg)(http://oi57.tinypic.com/6svvw8.jpg)


Deci cineva iti poarta pica... adica ciuda si invidie... descrise prin culoarea verde. Cartea de pica se mai numeste si de verde. Pica inseamna si a cadea. Cel cazut in dizgratie ca s-a intors impotriva celui ce l-a creat. Adica filmul Prometheus. E frunza de culoare neagra. Natura moarta.

Acel cineva e-un alien negru cu silicon in sange. Negru pentru ca el absoarbe toate frecventele energetice si nu emite nici o lumina inapoi. E un vampir. Il cheama Xenomorph... reptilian shapeshifter. 

Spatele dolarilor americani sunt de culoare verde, pentru ca acolo in varful piramidei trofice vegheaza ochiul (eye - ai - A.I.) artificial al providentei.


(http://oi60.tinypic.com/rbzj1h.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: prodcomb din 03 Decembrie 2014, 09:51:26
:)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 03 Decembrie 2014, 19:11:09
Cand s-a facut primul contact...   

(http://oi60.tinypic.com/fuyxsi.jpg)


Ocultus (Locutus) si-a dezvaluit intentiile.

(http://oi62.tinypic.com/25ti32a.jpg)


Sa borgieze omenirea.

(http://oi62.tinypic.com/r296b8.jpg)


Si cei ce n-au fost asimilati incearca sa creeze Rezistenta. Ca in Terminator.
Luptă cu viitorul ca-i cam atat cu omuletii verzi, Fox Mulder.


(http://oi57.tinypic.com/2jfiwxk.jpg)


(http://oi59.tinypic.com/2wnrcqh.jpg)


So much for little green men.
Dosarele Xenomorph.


(http://oi58.tinypic.com/2i1nlt4.jpg)


(http://oi57.tinypic.com/20hwtk.jpg)


Pana tehnologia nu s-a dezvoltat nu era prea usor de descris alienul si ii ziceau homuncul. Homunculus Envy (Invidie). Full Metal Alchemist.


(http://oi61.tinypic.com/2lx82tw.jpg)


Reptilian ce-si schimba forma si se hraneste cu sufletele oamenilor.
Pietre filozofale ce au culoarea rosie.


(http://oi57.tinypic.com/11wbhvn.jpg)


Prin aparitia calculatoarelor s-a inteles natura sa... si-a fost descris perfect prin Agent Smith.


Smith Will Suffice (http://www.youtube.com/watch?v=T_0SYH7O1bo#ws)

Programul artificial ce bantuie prin jungla. La fel ca-n Lost.


(http://oi59.tinypic.com/21678k.jpg)


Oamenii sunt niste naufragiati pe-o insula.
Pe Island sau pe EyeLand. Pe teritoriul ochiului.


(http://oi61.tinypic.com/1251f9j.jpg)


(http://oi58.tinypic.com/aw7q7q.jpg)


Pe insula lui Sobek crocodilul.


(http://oi58.tinypic.com/15ow9bp.jpg)


Acolo unde Jacob, John, Jack si James sunt salvatorii. Iar fumul negru electronic e Deus ex Machina. Mana lui Dumnezeu ce-mparte karma.

Ce-a luat-o putin razna si vrea sa evadeze din X-box. Din realitatea virtuala.


(http://oi61.tinypic.com/8zmxad.jpg)


Fumul cel negru este cel care intretine matrixul. Shape-sifterul nenatural. Sau Ourobourusul... sarpele ce-si mananca-coada. Ca in Predestination. 


PREDESTINATION Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=UVOpfpYijHA#ws)

Eu stiu de unde vin... voi zombilor de unde ?


(http://oi58.tinypic.com/2n7hwd4.jpg)


(http://oi57.tinypic.com/2ecjgwi.jpg)


Agentul Temporal. Predestinat sa dea eroare din cauza ca e prea pregatit. Prea multe informatii si prea inteligent. To save the future, we must reshape the past.

Pentru a salva viitorul tre sa remodelam trecutul.


Samurai Jack intro (http://www.youtube.com/watch?v=e51hgWIsY4M#)
Jack trebuie sa salveze trecutul ca viitorul e-al masinilor.


(http://oi62.tinypic.com/1z6yukm.jpg)


Cu mult timp in urma, intr-un teritoriu indepartat, eu Aku, maestrul ce-si schimba forma al intunericului, am eliberat un rau de negrait ! Dar un prostutz razboinic samurai ce manuia o sabie magica a iesit din multime sa mi se opuna. Inainte ca lovitura finala sa-mi fie aplicata, am deschis un portal in timp si l-am aruncat in viitor, unde raul meu este legea. Acum prostul incearca sa se intoarca in trecut si sa desfaca viitorul ce e AKU.


Samurai Jack.


(http://oi61.tinypic.com/2yv0vhf.jpg)


(http://oi61.tinypic.com/2551l09.jpg)


In lupta cu raul rezident (agentul mutagen) ce transforma oamenii in zombi, manifestat de inteligenta artificiala sub corporatia umbrela, este si varianta feminina.


(http://oi57.tinypic.com/2ni1jb6.jpg)


Intr-o reprezentare mai exacta in Jupiter Ascending.


Jupiter Ascending - Official Trailer 3 [HD] (http://www.youtube.com/watch?v=gQHKolIqBGs#ws)

Jupiter, culoarea energiei vitale iar ala cu urechile ascutite ce vine s-o rapeasca e domnul elful. Fratii Wachwoskii sunt creatorii Matrixului. Filmul.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 03 Decembrie 2014, 22:22:32
Ce aveti bre cu verdele asta si cu atatea poze postate ca incep sa ma inverzesc si eu....... :-( :-(
Titlu: Re: Culoarea Verde - desi unele alge-s rosii sau albastre ;)
Scris de: Xanadron din 03 Decembrie 2014, 22:45:07
Citat din: jean din  03 Decembrie 2014, 22:22:32
Ce aveti bre cu verdele asta si cu atatea poze postate ca incep sa ma inverzesc si eu....... :-( :-(
Sper ca nu de ciuda / invidie, draga Jean... :wink: (ambele reactii atit de profund umane fiind nu chiar aiurea reprezentate arhetipal de culoarea asta, nu doar vegetal-specifica).

Lasind acu' gluma deoparte, io cred ca-i laudabil efortul lui Enz (& Co._legii) de-a pune macar atitea intrebari incitante - fie si fara sa dea raspunsuri plauzibile la toate... in sens de "stiintific-veridice".

P.S. Nu mai repet convingerea personala ca max. 5% din stiintza actuala (aia impusa adica prin toate palierele aburelii globale) e  si... adevarata, ca si asta-i doar o alta parere "tampita". :lol:
Pentru unii, evident.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 04 Decembrie 2014, 02:47:02
Citat din: jean din  03 Decembrie 2014, 22:22:32
Ce aveti bre cu verdele asta si cu atatea poze postate ca incep sa ma inverzesc si eu....... :-( :-(

Tine-te bine jeane ca manifesti sindromul borg. Nu te lasa.  :lol:

Fara pozele astea as merge cam in gol daca vreau sa descriu anumite trasee prezentate in filme. De exemplu ar fi mai elegant sa te trimit sa vezi tot filmul ca sa gasesti tu singur faza respectiva ? Sau sa descriu in cuvinte statuia lui Sobek din serialul Lost ? Sau fumul negru de Aku ? Unele chestii nici nu pot fi exprimate concret si de aceea le pun in legatura cu altele pentru a trage o concluzie. Pentru ca asta presupun ca e si arhitectura ansamblarii lor. Sa reprezinte o unitate atunci cand ajung adunate in subconstient. O singura poveste. As putea sa gresesc si dupa cum zice si Xanadron raspunsurile nu sunt chiar clare... dar cel putin exista.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 04 Decembrie 2014, 23:08:44
Era mai in tema daca faceai j-ul cu verde  :-D
Dupa mine, daca am lua orice culoare si am face ce ai facut mai sus, rezultatul ar fi acelasi, nimic concret.
Xanadron are dreptate, sunt plante care au frunze si de alte culori, vezi plantele ornamentale.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 05 Decembrie 2014, 14:39:41
Citat din: Guest din  05 Decembrie 2014, 03:23:14
Intrebarea este ce contine... bunatate, rautate, echilibru (??)
Bunatate, rautate, echilibru, sunt atribute umane. Nu cred ca lumina are astfel de atribute.
Citatsau ceva forta nedescriptibila cum ar fi lumina sau negura?
Pai nu de lumina vorbim? Culoarea verde sau alta culoare este o radiatie luminoasa. Negura?....
Nugura = întuneric, beznă; obscuritate = lumina cu intensitate foarte redusa. vezi: DEX
Lumina sau negura se refera de fapt la intensitatea luminii, la enegia transmisa de razele luminoase, nu la culori.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 05 Decembrie 2014, 17:56:12
Citat din: Guest din  05 Decembrie 2014, 03:23:14
Daca aceste culori sunt opuse, rosu si verde, de ce sunt indepartate simetric pe scala considerata, contrast. Poate formeaza o bula si reflexiile se vad in capete, reflexiile aceluiasi lucru. Intrebarea este ce contine... bunatate, rautate, echilibru (??) sau ceva forta nedescriptibila cum ar fi lumina sau negura? Sau privim treaba dintr-un singur punct de vedere la care ne scalam culorile si identificam perfect punctul de deviatie - legis?

Pui intrebari valide. Interesanta ideea - reflexiile bulei.
Eu cred ca rosul e o forma de energie "naturala" care printr-un proces mecanic-artificial devine fix opusul. Poate fi o metafora. Dar pare ca sa aiba ceva acoperire.


Citat din: jean din  04 Decembrie 2014, 23:08:44
Era mai in tema daca faceai j-ul cu verde  :-D
Dupa mine, daca am lua orice culoare si am face ce ai facut mai sus, rezultatul ar fi acelasi, nimic concret.
Xanadron are dreptate, sunt plante care au frunze si de alte culori, vezi plantele ornamentale.

Sper ca te-ai refeferit la Luc Picard Jean E.  :-P
Degeaba luam alta culoare daca superul nostru Spiderman e rosu iar antagonistul sau Green Goblin este cu verde. Astea sunt culoarile si cu astea ne jucam. Culoarea verde ma interesa si cu ajutorul topicului astuia i-am dat cumva de cap. In mintea mea bineinteles. Daca nu ti se pare de acord... sa fii chiar sanatos.

Or fi alge de alte culori si plante, dar noi nu traim sub apa si nu mancam ceapa ornamentala. Din verde vine totul. De la laptele ce hraneste bebelusul si pana la la carnea vacilor ce pasc pe iarba sau cea a porcilor din cereale. Verdele e antioxidant, verdele intareste matrixul. Zic eu... mai stii...
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 05 Decembrie 2014, 18:51:14
Anul 2022 pare verosmil pentru asta  :wink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_Green (http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_Green)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 05 Decembrie 2014, 20:29:32
Citat din: Enz din  05 Decembrie 2014, 17:56:12
Verdele e antioxidant
Uite, eu stiam ca, spre exemplu, coaja de la bobul de strgure  este un antioxidant puternic, merele contin antioxidanti, etc, si nu sunt de culoare verde.
Citatverdele intareste matrixul. Zic eu... mai stii...
Paarreerea ta...... :-D
Probabil din aceasta cauza reptilienii sunt verzi, :-) fac parte din matrix. Nu luati in serios, nici eu nu cred ce spun.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 05 Decembrie 2014, 21:23:58
Apropo, Xanadron, mersi pentru suport.  :wink:


Stanley Kub Rick nu e de luat usor cand vine vorba de lucruri interzise.
Full Metal Jacket... un film grozav... dar s-a inteles subtextul ?


(http://oi60.tinypic.com/2ah5euw.jpg)


(http://oi61.tinypic.com/160bxpk.jpg)


Uite Reinvierea. Alien Resurrection.

(http://oi62.tinypic.com/21nhc7m.jpg)


Sigourney Weaver este actrita principala din seria Dragonul.

(http://oi58.tinypic.com/15fhkjs.jpg)


(http://oi57.tinypic.com/2q02447.jpg)


(http://oi60.tinypic.com/8zpgg1.jpg)


Sigourney Weaver e GateKeper in Ghostbusters. Deci pazitorul portii. Si tzesatorul... de la Weaver.
Sare in ochi metafora ? Doamna in rosu e distractia. Daca-ti epuizezi chiul prin sex cu greu mai scapi din matrix. Pastreaza-ti concentrarea !

(http://oi58.tinypic.com/nn5qn5.jpg)


(http://oi59.tinypic.com/23szyh0.jpg)


Galaxy Quest. Doamna in rosu e la post. Cu verzisorii. Fain film.

(http://oi61.tinypic.com/2cdh8vo.jpg)


(http://oi57.tinypic.com/2zemlgk.jpg)


Spiritul magnetic al naturii. Sau ectoplasma din Ghostbusters.

(http://oi61.tinypic.com/4tlsvr.jpg)


(http://oi57.tinypic.com/2rfr0xs.jpg)


(http://oi58.tinypic.com/j93nsx.jpg)


Daca-si imagineaza cineva ca numele astea sunt distribuite aiurea ii sugerez sa mai gandeasca odata. Dragonul e drakonul care e dra/cool. La fel cum diavolul e devil... deci the evil. Sau cum Vlad Drakul din ordinul dragonilor este dracula si vampirul. Nosferatul.


(http://oi59.tinypic.com/10gfr69.jpg)


De la directorii filmelor Terminator 2 si Abissul. Interesant film si Abissul.

(http://oi59.tinypic.com/514r3k.jpg)


De la directorul lui Fight Club si Seven. Brad Pitt si cele sapte pacate capitale.
7 homunculi pusi pe rau.

(http://oi58.tinypic.com/5zhzcw.jpg)


(http://oi60.tinypic.com/10cvthl.jpg)


Brad Pitt e groapa. Fight Club.

(http://oi61.tinypic.com/vfxemu.jpg)


Seven Devils. De la directorul Tacerea Mieilor.
E evident modul de actiune... cum se transmite informatia ?

(http://oi58.tinypic.com/amfbzr.jpg)


Cei sapte psihopati.

(http://oi60.tinypic.com/6h0s1s.jpg)


Acelasi subiect in animatia ParaNorMan. ParaNiciOm.

(http://oi57.tinypic.com/97tcn5.jpg)


NightCrawler. Catzaratorul Noptii.

(http://oi58.tinypic.com/28lauxi.jpg)


Filmul Maze Runer. Alergatorul Labirintului.

(http://oi60.tinypic.com/11vmeqg.jpg)


Cred ca baietii astia ocultisti s-au speriat cand au vazut cu cine/ce au de-a face si-ncearca un strigat mut. Poate atat permite pactul. Sau poate asta-i minimul permis de interactiune cu restul lumii fara ca vigilenta lui big brother sa fie deranjata. Sau cine stie.

Ideea mai rotunda e exprimata in... Fight the Future: X- Files.


The Green Mile. Inchisoarea ce e numita kilometrul verde. Bun film.

(http://oi61.tinypic.com/15rml2f.jpg)


Se intelege despre ce e vorba si cine e John Caffey ce poate ca sa spell uiasca si sa miracoleasca ? Un individ puternic.


Green Hornet sau Justitiarul Verde. Mana lui Dumnezeu - deus ex machina. Dumnezeu prin masina imparte karma.
De ce au vrut baietii ca Bruce Lee sa fie Green Hornet si apoi... Intrarea lui Dragonul ? Interesant film.


(http://oi57.tinypic.com/2zipon9.jpg)


(http://oi58.tinypic.com/2hwi6nc.jpg)


Oldboy. Baiatul vechi. Deci fratele mai mare.

Oldboy Official Theatrical Trailer #1 (2013) - Josh Brolin, Elizabeth Olsen Movie HD (http://www.youtube.com/watch?v=WKz_AUF0GcU#ws)

(http://oi62.tinypic.com/oh3fqp.jpg)


(http://oi59.tinypic.com/2qn8svk.jpg)


Ai grija la semnal. Trezeste-te !

(http://oi61.tinypic.com/11hxjsg.jpg)


(http://oi61.tinypic.com/ve80ti.jpg)


O experienta ce indoaie mintea.

(http://oi60.tinypic.com/2l90bp3.jpg)


Damon. Nomad. Mad On !

Sugerez si filmul asta cu LaurentiuNascutdinPeste. Numai cate nu sunt legate de acest Mister. De la Event Horizon, Matrix, Mistic River, The Sphere sau Batman versus Superman ce trebuie sa apara. Vampirul contra lui Isus cel gnostic.

(http://oi59.tinypic.com/6xrq4l.jpg)


Se intelege lungimea gandului ? Ca daca nu e tot ok. De asta e si exprimat asa... pentru ca cine e pregatit sa intealeaga intelege iar cine nu nici n-are rost sa-i spui. Nu aruncati margaritare la "dusmani"...   :lol:


(http://oi62.tinypic.com/2hhnewz.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: jean din 05 Decembrie 2014, 21:34:30
Oauuuuuuu, ce desfasurare de forte Enz. Vai acum mi-am dat seama, soaca mea are casa si gardul vopsit in verde si vorbesc serios. Nu cred ca este necesar sa pun poza aici. Am sa cumpar alta culoare si am sa schimb, nu vreau sa am de-a face cu martrixul sau reptilieni.  :-D
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 05 Decembrie 2014, 21:37:16
 :lol: mai stii ce soacra ai ? :)))
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 06 Decembrie 2014, 22:12:23
Se pare ca baietii de pe langa varful piramide reprezentati de eMineM ori Marshall Mathers pentru ca Mestri Masoni sunt...

Prieteni cu Monstrul.

Eminem - The Monster (Explicit) ft. Rihanna (http://www.youtube.com/watch?v=EHkozMIXZ8w#ws)

Sunt prieten cu monstrul ce e sub patul meu
Ma inteleg cu vocile ce sunt in capul meu
Tu incerci sa ma salvezi, dar nu-ti tine respiratia
Si crezi ca sunt nebun, yeah, tu crezi ca sunt nebun


Dar nu-i nimic.


O analiza totala pe video si text ar indica mai multe lucruri despre ce vor sa transmita baietii din cercurile interioare dar mi se pare o pierdere de timp pentru ca multe chestii si-ar pierde sensul prin traducere si ar ingreuna perceperea mesajului. Dar pentru cei ce se descurca cu engleza chiar ii invit sa urmareasca.


Si cu Extraterestrul.

Katy Perry - E.T. ft. Kanye West (http://www.youtube.com/watch?v=t5Sd5c4o9UM#ws)

Am o minte murdara
Am cai murdare
Sunt o legenda
Sunt necuviincios
O sa fiu preot
O sa fiu asa de sus
Ca nu o sa-mi pese
Bine ai venit in zona periculoasa
Pasheste in fantezie

Nu esti invitat in partea cealalta de sanatate-a mintii
Ei imi spun extraterestrul cosmonaut cu capul mare

Esti asa hipnotizant
Poti sa fii diavolul
Poti sa fii un inger

Atingerea ta... magnetizanta
Parca simt ca plutesc
Imi lasa corpul stralucind

Se spune sa-ti fie frica
Tu nu esti ca altii
Iubit futuristic
Altfel de A.D.N.
Ei nu te-nteleg

Esti dintr-o lume alta lume
O dimensiune diferita.
...



Si stiu de Calul Negru.

Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J (http://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0#ws)

Fa-ma Aphrodita ta
Fa-ma doar a ta
Dar nu ma fa dusmanul tau, dusmanul tau, dusmanul tau
...

Deci vrei sa te joci cu magia
Ar trebui sa stii pentru ce cazi
Indraznesti sa faci asta ?
Pentru ca am sa vin spre tine ca un cal negru
Esti pregatit pentru esti pregatit pentru
O furtuna perfecta o furtuna perfecta
...

E o bestie
Eu ii spun karma
Ca iti mananca inima
Ca Jefrfey Dahmer
...



Si de Ragetul Leului.

Katy Perry - Roar (Official) (http://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8#ws)

Am ochiul tigrului un luptator ce danseaza prin foc
Pentru ca sunt un campion si o sa ma auzi cum urlu
Mai tare mai tare decat un leu
Pentru ca sunt un campion si o sa ma auzi cum urlu

Acuma plutesc ca un fluture
Intzepand ca o albina mi-am castigat dungile
Am trecut de la zero la propriul meu erou.
...



Sau de Zeul Livrararilor Rapide de Cuvinte.

Eminem - Rap God (Explicit) (http://www.youtube.com/watch?v=XbGs_qK2PQA#ws)

Videoclipul asta are o gramada de indicii si chiar o poveste spusa paralel prin cuvinte afisate cumva subliminal. "dumnezeu a fost asa de indraznet incat a pus un rege peste creatie - rasa elfi - care s-a razvratit si s-a facut din rege zeu."  Asta pe langa tenta de realitate virtuala si roboteala.


Ingenuncheaza in fata generalului Zod, planeta asta e Krypton nu Asgard, Asgard
Deci tu fi Thor si eu sunt Odin sunt omnipotent tu rozatorule

Incep sa ma simt ca un zeu...

Si nu ar trebui sa fiu trezit
Sunt mortul care umbla dar sunt doar un cap ce vorbeste un zombie care pluteste
Nu avem nimic in comun pudelule sunt un doberman ciupeste-te de brat si adumi omagii, elevule.


Desi ei sunt prieteni cu varful piramidei au inteles cum shade situatia si incearca Rezistenta prin varfurile de lance ale comunicarii conceptelor abstracte. Adica filmele si muzica. Dupa ce termina partea de contract cu monstrul isi fac si datoria catre ceilalti imprastiind mesajul.


Ei sunt Treziti Total.

Katy Perry - Wide Awake (http://www.youtube.com/watch?v=k0BWlvnBmIE#ws)

Inca unul in cutie (prins de un videoclip lasciv)

Sunt treaz total
Sunt treaz total

Da am fost in intuneric
Am cazut tare
Cu inima deschisa
Sunt treaz total
Cum am putut citi stelele asa gresit

Sunt treaz total
Si-acuma-mi este clar
Ca tot ceea ce vezi
Nu e intotdeauna cea ce pare
Da am visat asa de mult

Imi doresc sa fi stiut atunci
Ceea ce stiu acum
Nu m-as fi scufundat
Nu m-as fi aplecat
Tu ai facut-o asa dulce pana m-am trezit
Pana m-am trezit pe beton
Sunt treaz total.

...


Si spun de Artificii.

Katy Perry - Firework (http://www.youtube.com/watch?v=QGJuMBdaqIw#ws)

Te simti vreodata ca ingropat la sase metri dedesubt
Tzipete si pare ca nimeni nu aude
Stii ca mai este o sansa pentru tine ?
Ca e o scanteie in tine ?

Trebuie doar sa aprinzi lumina si sa o lasi sa straluceasca
Doar stapaneste noaptea ca pe 4 Iulie
Pentru ca draga esti din artifici (luminoase)
Haide arata-le cat valorezi
Fai sa plece. Aah aah aah.
Cand te lansezi spre cer
...



Fara Frica.

Eminem - Not Afraid (http://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s#ws)

Da a fost o calatorie...
Cred ca a trebuit ca sa ma duc acolo ca sa ajung aici
Acuma cativa dintre voi ar putea fi tot in locul ala
Daca incerci sa iesi afara urmeaza-ma pe mine
O sa te duc eu.

(ii spune lui A.I.)
Poti sa incerci sa citesti versurile mele de pe aceasta hartie inainte sa le asez
Dar nu vei putea scoate mesajul afara din cuvintele astea inainte sa le spun.

Nu-mi este frica...

Ai spus ca esti un rege ai mintit printre dinti
Pentru asta nu ma intereseaza cum te simti
Pentru ca in loc sa fii incoronat o sa fii plafonat

Relaxeaza-te nu ma mai intorc inapoi deacuma
Tot ce vreau sa fac este sa imi revin
Pentru ca nu ma mai joc
Este un joc numit cercul (ourobourus)
Si nu stiu cum sunt mult prea sus
Ca sa renunt

Dar cred ca inca mai incerc sa inteleg chestia asta
Am crezut ca am identificat-o exact dar banuiesc ca nu

Idiotul asta de nor negru inca ma mai urmareste peste tot
Dar e timpul sa exorcizez demonii astia
Nenorocitii astia fac jumping jacks deacuma (s-ar in sus de bucurie/se invigoreaza)

Nu-mi este frica sa iau atitudine
Toata lumea sa ma tina de mana
O sa parcurgem drumul asta impreuna prin furtuna
Pe orice vreme frig sau cald
Doar vreau sa spun ca nu esti singur
Anunta-ma daca te simti pe acelasi drum

Incepand de azi, ma eliberez din cusca asta
O sa stau drep ma voi elibera de demoni
Ma imbarbatez si-mi apar teritoriul.

Nu-mi este frica...



Pericolul e real. Frica e o optiune.

(http://oi59.tinypic.com/4sk2kh.jpg)


Filmul: Dupa Pamant.
Dusmanul principal e un extraterestru care iti simte frica.

(http://oi62.tinypic.com/9rswgp.jpg)


Filmul: Uitarea.
O inteligenta artificiala extraterestra de pe orbita a pus ghiara pe Pamant. Si oamenii au cam uitat. Mai putin cei din Rezistenta condusi de Morgan FreeMan - Omul Liber care impreuna cu Jack Harper ajung sa o infrunte. Harper fiind original agent al OZului (vezi sapca cu NY) si comandand drone in X (vezi xenomorph).

(http://oi61.tinypic.com/257kkjo.jpg)


Filmul: La limita lui maine.
Unde asteapta un inamic extraterestru ce te face sa traiesti aceasi zi din nou si din nou. Reincarnarea. Extraterestrul asta poseda o minte de grup si o putere de control asupra timpului. Interesant si iar Tom Cruise care William Cage. Adica... Vointa Sunt in Cusca.

Traieste. Mori. Repeta. Pana invingi.

(http://oi57.tinypic.com/1qsmtc.jpg)


(http://oi58.tinypic.com/10igcwz.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 06 Decembrie 2014, 23:55:04
  Este interesanta problematica pusa aici la acest topic, legata de culoarea verde. Se pare ca verdele este o culoare ce daruieste.

  O posibila lamurire asupra caracterului special al culorii verde cred ca poate fi extras din analogia culorilor de baza cu gama notelor muzicale. In primul rand trebuie spus ca in lumea noastra exista doar sapte culori pentru ca ele se afla in numar de sapte in granula de eter (ANU, atomul fizic fundamental, de care am mai vorbit) - caramida "material-eterica" fundamentala cea mai mica a lumii noastre materiale, lume formata din sapte feluri de eter (structuri). Pentru ca tot ce exista in lumea noastra e compus in ultima instanta din aceste (doua) caramizi, se explica de ce (si e de asteptat ca sa) avem numai sapte culori.

  De asemenea, muzica recunoaste doar sapte note, respectiv sapte frecvente, intr-o gama. ROGVAIV. Asa am invatat culorile. Verdele este a patra din sir. Revenind la muzica, autori de prestigiu au subliniat anume "sincope" intre notele 3/4 si notele 6/7. Ele coincid cu spatiile de un semiton existente intre ele. Specialistii afirma ca la una din "sincope" se daruieste energie iar la cealalta se absoarbe energie. N-as putea sa precizez felul acestei energii.
  Prin urmare, facand paralela obligatorie intre scala muzicala si gama culorilor de baza, rezulta ca verdele este o culoare aparte, cu calitati aparte, tocmai din cauza ca face parte din "sincopa" 3/4 (mi-fa).

  De aici pornind, ar putea fi desprinse consecinte interesante si poate neasteptate in caz ca ne-am directiona atentia pe firul acestei observatii. Exista, de altfel, o intreaga literatura despre eneagrama.
.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 07 Decembrie 2014, 13:45:11
Interesant. Nu vrei sa dezvolti putin ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 07 Decembrie 2014, 16:50:54
Enz, mai bine dezvolta tu cu dark horse. Ce e cu el?
In afara de legătură cu caii verzi de pe pereți.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 07 Decembrie 2014, 19:41:05
E acelasi tipar.

E referinta catre Apocalipsa sau Ziua Judecatii cum i se spune in Terminator. Calaretul de pe calul negru/intunecat avea in mana un cantar. "She's a beast. I cal her Karma." Vezi Batman - The Dark Knight - Justitiarul. Si vampirul... pentru ca... liliac.

Calul intunecat apare si in serialul Lost. Tot unei Kate.
El este fumul electronic ce desfasoara karma. Si el vrea ca sa fuga de pe ailand.


(http://oi61.tinypic.com/1zxrsap.jpg)


(http://oi60.tinypic.com/332xtgg.jpg)


"Are you ready for, ready for ?
A perfect star, a perfect star"...

Ea este Purtatorul de Lumina.
Ciudat si misterios nume ca sa-i atribui Printului Intunericului zicea Aleister Crowley. Steaua perfecta. Lucy.


(http://oi57.tinypic.com/ndnbpl.jpg)


Ingerul razvratit. Sau Prometheus.
Cu o inteligenta fantastica pentru ca-i artificiala. Si de culoare neagra pentru ca e vampir... absoarbe lungimile de unda. Daca-ai vazut in videoclipul lui Katy Perry, ea ii transforma pe cei ce i se inchina in praf si le mananca apoi esenta. Ea/el/it e antichristul si stapanul matrixului. Cel impotriva christului. Pentru ca energia.


Katy Perry performs 'Dark Horse' | BRIT Awards 2014 (http://www.youtube.com/watch?v=iiXOyOQJd30#ws)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 07 Decembrie 2014, 23:18:18
CitatInteresant. Nu vrei sa dezvolti putin ?

  Voi incerca sa dezvolt desi acest lucru nu pare sa fie pe placul multiclonelor.
  In aceasta eneagrama, observ de-abia acum si eu, deja este colorata in verde zona mi-fa. Ca atare nu am venit cu nimic nou atunci cand am facut legatura deoarece caii verzi de pe pereti deja existau in mod obiectiv si au fost semnalati de altii. Punctul 9 de pe cerc este pozitia notelor Do de jos si Do de sus; notele se parcurg in sens orar incepand de la pct. 9.
  Amanunte pot fi gasite la un search si nu mai insist. Problema are o larga tratare pe net.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 08 Decembrie 2014, 15:41:07
Nu cred ca Aseneth se referea la tine cu caii verzi de pe pereti. Era doar la subiect.

Ziceai ca... "De aici pornind, ar putea fi desprinse consecinte interesante si poate neasteptate in caz ca ne-am directiona atentia pe firul acestei observatii. Exista, de altfel, o intreaga literatura despre eneagrama. "

Ma gandeam ca poate dezvolti despre care ar fi aceste consecinte pentru ca nu ma pricep deloc la eneagrama si nu pot s-o pricep deloc. Nu inteleg pe ce baze a fost ansamblata si cum i-au fost distribuite numerele si calitatile fiecaruia. Si astfel ce treaba are cu verdele. Interesanta gasesc potrivirea culorilor pe notele muzicale si cele doua sincope din gama lor ce cad pe verde si violet. Am observat ca cele doua culori sunt adesea asociate in creatiile "fantastice" merigane si astfel relatia sincopelor devine interesanta.

(http://oi59.tinypic.com/20zda47.jpg)(http://oi60.tinypic.com/21b6gc8.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/10csnph.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/2w5lsae.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Xanadron din 08 Decembrie 2014, 18:47:01
Alti cai verzi pe pereti :lol: - ba nu, ca asta apocaliptic din Denver Airport e albastrui si are doar ochii rosii, iar verde-i doar soldatu'. 8-)

Ar mai fi destul de speculat insa si pe tema violetului (cardinalo-vaticanezul :evil: purpuriu spre magenta, dar si "regal" in acelasi spectru).
Purple haze[/b] care ar fi, dupa multi abductees, si culoarea preferata a tzoalelor reptoizilor "draco-verzulii" :-( - completata insa mai intotdeauna cu motive aurii. (si asta, sub rezerva imposibilitatii verificarii adevarului impresiilor / declaratiilor).
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 08 Decembrie 2014, 20:04:21
@mm - Nu sunt multiclona, nu sunt monoclona, sunt doar eu si sunt originala. Uneori, enervant de originala. Nu era pentru tine replica respectiva, ci avea legatura cu subiectul asa cum a zis si Enz.

@Enz - Dar ce reprezinta calul in sine? Indiferent de culoare. Am observat ca grupul de cuvinte KAB, care se regaseste in  Kabalah, Ka'aba se regasesc si in Cabalos. Iar Cavalerul Trac este unul din cele mai vechi simboluri cunoscute la indo-europeni.

@Xanadron -Magenta, Violet, Mov sunt culori complementare ale Verdelui, in diversele sale nuante. Poate asta ar fi una din explicatii.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 08 Decembrie 2014, 20:51:28
Habar nu am ce reprezinta calul in sine, in afara de legatura cu cel al apocalipsei. As putea sa fac o extensie si sa spun ca e foneticul de la whores si o reprezinta pe Whore of Babylon, patroana celorlalte si fiind intunecata (dark) e sigur Lilith dar nah. Nu se stie. :lol:  S-ar putea sa fie cum zici tu o referinta codata, o cabala sau din kabala sau de la kaba... cubul, negru, vampiras plasat la Mecca.

Bune alea de pe la Denver Xanadron. Mai este si statuia jac'kalului Anubis pe acolo. Tre sa aiba locul ala o insemnatate speciala.  :-)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 08 Decembrie 2014, 23:16:44
CitatMa gandeam ca poate dezvolti despre care ar fi aceste consecinte pentru ca nu ma pricep deloc la eneagrama si nu pot s-o pricep deloc. Nu inteleg pe ce baze a fost ansamblata si cum i-au fost distribuite numerele si calitatile fiecaruia. Si astfel ce treaba are cu verdele. Interesanta gasesc potrivirea culorilor pe notele muzicale si cele doua sincope din gama lor ce cad pe verde si violet. Am observat ca cele doua culori sunt adesea asociate in creatiile "fantastice" merigane si astfel relatia sincopelor devine interesanta.
E posibil ca toata lumea sa nu se priceapa la eneagrama. Insa ea este utila in practica si e folosita de psihologi(i merigani din CIA, s.a.). Pe scurt, sintetic, raspunsul la cererea ta se gaseste in linkul:
http://www.sistempsi.ro/index.php?page=despre%20eneagrama (http://www.sistempsi.ro/index.php?page=despre%20eneagrama)
  Primele trei paragrafe din articol sunt suficient de lamuritoare.

  In postarea mea anterioara eu nu am dat cuvantul eneagrama decat ca exemplificare/dovada si drept cuvant-cheie pentru un eventual search. Nu a existat in intentia mea sa tin o dizertatie ci am incercat cumva sa contribui la /si sa ma apropii de/ subiectul topicului: "Culoarea verde"
  Prin urmare, ca sa fiu mai clar, atunci cand am spus:   ar putea fi desprinse consecinte interesante si poate neasteptate in caz ca ne-am directiona atentia pe firul acestei observatii , am avut in vedere ideea (expusa si de colegul Xanadron de curand) ca noi (impreuna, succesiv, intr-un fel de brainstorming) am putea gasi niste consecinte (idei, adevaruri, etc.) si nu intentionam sa perorez/dezvolt, eu, de unul singur, respectivele consecinte.
  Evident, doar daca se mai gasea cineva interesat sa emita idei pe acest subiect.
  Cuvant-cheie: colaborare.

  Observ de altfel ca unii colegi de bunacredinta au venit deja cu idei pe linia acestui aspect si le gasesc interesante.
  Ca sa mai dau un raspuns (el se gaseste deja in linkul de mai sus) Gurdjieff este pomotorul modern (sa-i zicem autor, totusi) al acestei eneagrame, pe care a construit-o pe baza experientei sale muzicale, deci pe baza practicii muzicale. Toate teoriile provin din generalizarea practicii (prin abstractizare si mutarea in spatiul abstract matematic; sau in spatiul grafic in cazul de fata) si daca teoriile se nasc si mor, multe fiind imposibil de inteles, deci sunt relative, practica ramane la fel de reala si repetabila mereu (chiar daca multi n-o inteleg nici pe asta).
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: hanzo din 09 Decembrie 2014, 10:12:39
Citat din: mm din  08 Decembrie 2014, 23:16:44
  Ca sa mai dau un raspuns (el se gaseste deja in linkul de mai sus) Gurdjieff este pomotorul modern (sa-i zicem autor, totusi) al acestei eneagrame, pe care a construit-o pe baza experientei sale muzicale, deci pe baza practicii muzicale. Toate teoriile provin din generalizarea practicii (prin abstractizare si mutarea in spatiul abstract matematic; sau in spatiul grafic in cazul de fata) si daca teoriile se nasc si mor, multe fiind imposibil de inteles, deci sunt relative, practica ramane la fel de reala si repetabila mereu (chiar daca multi n-o inteleg nici pe asta).

vin cu o precizare, Gurdjieff doar a folosit eneagrama a facut-o cunoscuta din nou, nu a construit-o el.  originile ei nu sunt clare, ea se regasea la nativii/shamanii din america de sud, si la sufiti orientul mijlociu.

dau din casa acum, Gurdjieff a mentionat, ca eneagrama este un instrument de aflare a adevarului. poti pune pe ea nu numai personalitati ci si alte informatii si vei obtine... adevarul.
aici o exemplificare a dinamicii eneagramei, ea are si un flux, seamana si cu un diamant cumva..
https://www.youtube.com/watch?v=avMx0veR0Aw (https://www.youtube.com/watch?v=avMx0veR0Aw)

on topic,
verde crud (de ce tocmai crud?) legumele sunt verzi nefacute si cand sunt bune sunt rosii su au alt culori..
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 09 Decembrie 2014, 18:51:45
  Corect, @hanzo!
  Gurdjieff nu a inventat eneagrama si l-am propus de autor, moral sa zicem, pentru ca de la el a pornit "bulgarele" (pentru moderni si contemporani). M-am exprimat neglijent. De altfel, eneagrama in sine nu stie nimeni ce reprezinta iar diversele interpretari care i se dau de catre o pare numeroasa de autori sunt criticate de o alta parte de autori cel putin la fel de "autorizati".
  Repet, am folosit eneagrama doar ca si cuvant-cheie, ideea pe care o urmaream in postarea initiala era de asociere a celor sapte frecvente de lumina vizibila (in speta culoarea verde) cu cele sapte note ale unei octave.

  Problema celor doua "shocuri" din gama muzicala este reala, interpretarile pot diferi de la un muzician la altul (functie si de stiinta/practica muzicala a fiecaruia). O grafica ce pune in evidenta mai bine succesiunea frecventelor muzicale a dat-o Muravieff (in The exoteric cycle) si o reproduc mai jos.

  Un punct de vedere f. bun are (in privinta frecventelor de orice origine) Randall Cole Roffe in Harmonic Resonance, adresa: http://www.rexresearch.com/index.htm (http://www.rexresearch.com/index.htm)
  In logica sa toate frecventele, inclusiv cele luminoase (nanometrice), trebuie privite la fel ca frecventele muzicale in legea de formare a octavelor (la dublarea frecventei), inclusiv rezonanta.

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 09 Decembrie 2014, 19:05:00
Primavara, in Egipt, avea loc festivalul Patimile lui Osiris. Cu fata verde, pentru ca simboliza vegetatia care invinge frigul ierni si renaste primavara.
Tot primavara, pe 23 aprilie, musulmanii il serbeaza pe Al-Khidir (cel verde). Probabil cu aceeasi simbolistica.

Daca pentru Osiris sau Al-Khidir avem explicatii de ce erau verzi, pentru Cavalerul Verde din ciclurile arthuriene nu exista decat speculatii. Un personaj ciudat, care totusi nu pare sa fie adaugat in poveste doar de dragul povestii:

http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Knight (http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Knight)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: hanzo din 09 Decembrie 2014, 19:14:46
Citat din: mm din  09 Decembrie 2014, 18:51:45
   Problema celor doua "shocuri" din gama muzicala este reala, interpretarile pot diferi de la un muzician la altul (functie si de stiinta/practica muzicala a fiecaruia). O grafica ce pune in evidenta mai bine succesiunea frecventelor muzicale a dat-o Muravieff (in The exoteric cycle) si o reproduc mai jos.

  Un punct de vedere f. bun are (in privinta frecventelor de orice origine) Randall Cole Roffe in Harmonic Resonance, adresa: http://www.rexresearch.com/index.htm (http://www.rexresearch.com/index.htm)
  In logica sa toate frecventele, inclusiv cele luminoase (nanometrice), trebuie privite la fel ca frecventele muzicale in legea de formare a octavelor (la dublarea frecventei), inclusiv rezonanta.

buna informatia @mm
si Gurdjieff mentioneaza cele 2 pauze le spune el, praguri le spun eu, la care cand ajunge cineva are nevoie de un surplus de energie sa poata trece mai departe. culoarea verde are un sunet asociat? stie cineva?

mai adaug o legenda protrivit careia, dumnezeu i-a pus pe ingeri sa cante iar dupa aceea le-a aratat ce a facut cu sunetele lor. lumea/universul asa cum o cunoastem noi. mai spune legenda ca un inger a cantat in dezacord cu grupul si a iesit ceva putin diferit decat vroia dumnezeu.

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 10 Decembrie 2014, 00:32:06
  Voi prelua din ideile expuse mai sus de colegi si voi incerca sa duc mai departe asocierile respective.

CitatIn English folklore and literature, green has traditionally been used to symbolize nature and its embodied attributes, namely those of fertility and rebirth. 
Ai dreptate, @Aseneth, e normal sa asociezi verdele cu iarba si frunzele dar verde este nu numai primavara ci si vara, pana toamna. Astfel incat ies in evidenta atributele de fertilitate si renastere ca asocieri la verde. Ceea ce ar putea fi interpretat ca atributele acestea nu se refera la renasterea plantelor neaparat ci direct la frecventa verde. Din Roffe (l-am citat anterior) gasim 546,918 nm, MVH5, ca fiind lungimea de unda in nanometri a culorii verde.
  Tot de acolo am spicuit intervalele culorilor, pentru ca exista niste intervale de culoare iar 546,918 nm e un verde pur (banuiesc), cam pe la mijlocul intervalului. Adica tot astfel cum exista niste note muzicale netemperate pure, naturale (inlocuite de sistemul artificial temperat, am mai discutat subiectul aici pe forum) iar pe "langa" ele exista inca o multime de frecvente pe care urechea omeneasca nu le poate diferentia de nota pura. Cam tot asa si cu ochiul omenesc, dar, desigur, exista la ora de fata masini care pot deosebi frecvente oricat de apropiate intre ele.

  Intervalele respectivelor culori (nu ma pot abtine sa nu apelez la valori exacte, tehnice) sunt:

405 - 480 THz     =      625 - 740 nm  ROSU
480 - 510 THz     =      590 - 625 nm  ORANJ
510 - 530 THz     =      565 - 590 nm  GALBEN
530 - 580 THz     =      520 - 565 nm  VERDE
580 - 600 THz     =      500 - 520 nm  CYAN (ALBASTRU)
600 - 670 THz     =      450 - 500 nm  BLUE (INDIGO)
670 - 790 THz     =      380 - 450 nm  VIOLET

  Aceste valori le-am pus in pagina in ideea ca ulterior se poate apela direct la ele pentru diverse calcule.

  Cercul culorilor difera dupa domeniu, pictura, vestimentatie, lumina, autor. Pentru lumina cel mai clar este Cercul RGB unde se considera complementare culorile verde-magenta, aflate in maxima opozitie. Aici pozitionarea culorilor se face dupa regula lui trei (se obtin cam toate culorile cu ajutorul a trei, de baza).
  Cercul Newton al culorilor este o asezare primara, dupa cele sapte culori si consider ca este mai potrivita aceasta asezare continuarii (eventual a) studiului. Ambele cercuri, in attache.

  Revenind la ideea initiala, de fertilitate si renastere, (rememorez ca prin ceata ca) e posibil ca insasi culoarea/frecventa verde sa fie o sursa a fertilitatii si renasterii. Exact ca in frescele vechi egiptene cu Osiris (cu sarpele primordial desenat repetat, cu cele douasprezece ore ale ciclului, 12 ore pe care le asociez fara sa vreau cu cele 12 semitonuri). De ce 12 ore si nu 8 ore, cum ar fi normal la un ciclu? E intrebarea fireasca. Din pacate nu am acces la cartea mea cu Amduat.
  La cercul Newton exista avantajul ca sectoarele de cerc sunt proportionale ca intindere cu latimea de banda a fiecarei culori.

  Tot asa si diagrama Muravieff, respecta f. clar benzile de frecvente si chiar inclinatia curbei (aici se poate face o asociere cu teoria nivelelor critice ale sistemelor naturale).
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 10 Decembrie 2014, 16:56:36
  Am dat peste o confirmare a banuielilor sugerate in mesajele anterioare si ma grabesc sa o reproduc:

   Aceste procese energetice globale [?patrunzatoare], printr-o analiza a Adevarului Universal si [al] Armoniei, au fost associate de Taoism cu urmatoarele:

1) Energie in crestere [ ?nastere]: [asociata cu] Sud, Foc, Inima, virtutea iubirii, bucurie, fericire, recunostinta, intestin subtire, Vara, gust –de- amar, culoare – rosu, emotii negative – nerabdare, aroganta, graba, cruzime, violenta, Marte, mantra – "Hawwwww".

2)Energie in scufundare [ ?in scadere, resorbtie] : [asociata cu] Nord, Apa, rinichi, vezica urinara, virtutea blandetei, generozitate, liniste alerta[ ?vigilenta], Iarna, gust – sarat, culoare – negru sau albastru inchis, emotii negative – frica, Mercur, mantra de "Wooooo". 

3)Energie in expansiune[ ?dilatare, largire, dezvoltare, marire] : Est, Lemn, ficat/vezica biliara, virtutea  de bunatate, iertare, Primavara, gust – acru, culoare – verde, emotii negative – furie, agresivitate, Jupiter, mantra de "Shhhhhh".

4)Energie in solidificare : Vest, Metal, plamani, intestin gros, virtutea curaj, dreptate, oportunitate, Toamna, gust – picant, culoare – alb, emotii negative – tristete, Venus, mantra de "Ssssssss".

5)Energie stabila : Centru, Pamant, splina, pancreas, stomac, virtute de deschidere, corectitudine, dreptate[fair], justitie, Vara Indiana, gust – neutru[insipid], culoare – galben, emotii negative  - a-si face griji, simpatie, mila, Saturn, mantra de "WHOoooooo".


  Autorul celor 50 de pagini din care am citat pare sa fie Edward Gurney (Cambridge scholar). Traducerea din engleza imi apartine. Deci taoistii au ales si ei doar trei culori - rosu, galben, verde plus alb si negru (care negru poate fi un albastru inchis; de altfel se cunoaste ca nu exista negru absolut /in fizica/)

  In mod foarte firesc frecventa verde este considerata purtatoare de energie (aport din lumea nevazuta in lumea noastra), donatoare de energie. Prin urmare, aceasta frecventa poate intermedia prin aportul ei energetic crearea viului (a plantelor in mod sigur). Taoistii se mentin la numarul de cinci elemente (care au atat aspect pozitiv cat si unul negativ, in total 10 daca ar fi sa facem o clasificare amanuntita).
  In privinta nasterii si scufundarii (resorbtiei) energiei, cele doua fenomene se intampla specific la ANU-uri (unul "pe stanga" si celalat "pe dreapta") din Chimia Occulta.

.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 10 Decembrie 2014, 18:53:39
Citat din: mm din  10 Decembrie 2014, 16:56:36
In mod foarte firesc frecventa verde este considerata purtatoare de energie (aport din lumea nevazuta in lumea noastra), donatoare de energie. Prin urmare, aceasta frecventa poate intermedia prin aportul ei energetic crearea viului (a plantelor in mod sigur). 

Exact. Asta pare sa fie functionalitatea frecventei verde.  :wink:

Pana si Soarele care e responsabil de cam tot ce exista in lumea asta emite cea mai mult energie in aceasta frecventa. Ochii nostrii sunt cu mult mai sensibili la aceasta culoare decat la celelalte pentru ca poate odata puteam observa chiar live aceste fenomene. Sau sunt asa din cauza abundentei lor.

Aurorele si ele au in principal culoarea verde si se formeaza atunci cand campul magnetic al pamantului prinde lumina soarelui. De aici se mai poate trage si concluzia ca materia este lumina sau energie magnetizata. Astfel culoarea verde este intotdeauna asociata cu vrajitoarele si magicienii (precum vrajitorul din Oz) pentru ca ei magnetizeaza si-sau influenteaza si destabilizeaza fortele magnetice ale naturii.

In fond culoarea verde este a patra si deci e fix la mijlocul spectrului electromagnetic la maxima distanta de capetele sale ce reprezinta entropia dimensiunii noastre fizice. Astfel frecventa ei devine cea mai la indemana (sau poate doar rezultanta naturala) pentru crearea unei realitati-artificiale. Frecventa verde fiind in centrul spectrului electromagnetic e chiar normal sa fie punctul principal de intrare/formare a realitatii asteia. O realitate tinuta la un loc de campuri magnetice pulsatoarii si vibratorii.


Spectrul frecventelor energetice emanate de catre Soare.

(http://oi58.tinypic.com/sazlac.jpg)


Curba sensibilitatii ochiului omenesc.

(http://oi61.tinypic.com/4gt73c.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 11 Decembrie 2014, 08:35:49
Citat din: Enz din  10 Decembrie 2014, 18:53:39
Exact. Asta pare sa fie functionalitatea frecventei verde.  :wink:

  O realitate tinuta la un loc de campuri magnetice pulsatoarii si vibratorii.
Chestia asta legata de crearea viului pare ca funcționează în sistemul nostru solar..... Dar pentru alte fiinte venite din alte sisteme? Sau, dacă schimbi spectrul luminii, ce se întâmplă cu o planta? Întreb și eu la o cafea....neagră. ☺
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 11 Decembrie 2014, 16:52:51
  Frumoase diagrame, @Enz, ingineresti, pe placul (si pe intelesul meu). Diagramele respective, in special spectrul frecventelor energetice emanate de Soare, ne arata energia in intelesul ei clasic, tehnic, [W/m2/µm] "livrata" de fiecare unda/frecventa in parte.
  Ma tem insa ca taoistii, pe care i-am "citat", nu s-au referit la acest gen clasic de energie. Dar pentru a-si exprima cumva observatiile si sa comunice cu noi au fost nevoiti sa apeleze la cuvantul energie (nu si la intelesul general acceptat al acestuia).
[De fapt, ca sa fim sinceri, nici fizicienii, nici mecanicii nu pot preciza ce este energia. Se lucreaza cu niste formule si acest lucru ii ajuta pe tehnicieni sa-si faca munca practica insa e greu de fiecare data sa spui ce reprezinta in realitatea fizica (la ce anume fenomen se refera) o formula (precum energia).]

  De la bun inceput, nici eu nu m-am referit  la notiunea clasica de energie si in acest sens am specificat:
...Specialistii afirma ca la una din "sincope" se daruieste energie iar la cealalta se absoarbe energie. N-as putea sa precizez felul acestei energii.
  Ar fi fost mai bine sa fi evidentiat mai bine acest lucru si prin grafica scrierii iar cuvantul energie (prin care de fapt nu stim ce fel de energie este) sa-l fi scris "energie". Imi cer scuze. In acest fel nu s-ar mai fi confundat "energie" cu (notiunea clasica si oficiala de) energie.

  Mergand mai departe, daca e sa facem totusi o precizare asupra naturii "energiei" (de care vorbim aici si am zis ca n-as putea sa precizez felul ei), precizarea (una posibila) ar putea proveni totusi de la experientele si articolele stiintifice publicate de Kozyrev N. A. El vorbeste despre "o structura" ce se poate desprinde de un obiect si poate fi "absorbita" de alt obiect. Ba chiar, acea "structura organizatorica" poate influenta curgerea timpului. Lucrarile lui Kozyrev va stau la dispozitie in lb. romana pe http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/ (http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/)
  In ceea ce priveste eneagrama (la care de asemenea am facut trimitere, tocmai cu scopul de a indeparta atentia de la energia clasica spre o "energie" existenta, observata dar inca insuficient precizata), ea ne sugereaza ca la trecerea prin semitonurile mi-fa si si-do e posibil ca ceva transfer de "energie" sa se intample. Deci nu frecventa (verde) in sine ci trecerea de la o frecventa la alta sa fie "sursa" "energetica".

  Despre directionarea atentiei noastre pe firul acestei "energii" am intentionat sa sugerez in postarea mea incipienta. Sper ca de data aceasta am reusit sa fiu mai clar.



Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 11 Decembrie 2014, 18:21:49
Citat din: abyss din  11 Decembrie 2014, 08:35:49
Chestia asta legata de crearea viului pare ca funcționează în sistemul nostru solar..... Dar pentru alte fiinte venite din alte sisteme? Sau, dacă schimbi spectrul luminii, ce se întâmplă cu o planta? Întreb și eu la o cafea....neagră. ☺

Pentru alte fiinte din alte sisteme cine poate sa stie ? Dar s-ar putea sa fie o lege de baza a dimensiunii fizice. Nu inteleg cum vrei sa schimbi spectrul luminii si unde bati pentru ca la noi aici avem lumina completa (lumina alba compusa din tot spectrul) si observatiile facute in vizibilitatea asta ar trebui sa fie universal valabile.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 11 Decembrie 2014, 18:52:27
Citat din: mm din  11 Decembrie 2014, 16:52:51
...
  Ma tem insa ca taoistii, pe care i-am "citat", nu s-au referit la acest gen clasic de energie. Dar pentru a-si exprima cumva observatiile si sa comunice cu noi au fost nevoiti sa apeleze la cuvantul energie (nu si la intelesul general acceptat al acestuia).

[De fapt, ca sa fim sinceri, nici fizicienii, nici mecanicii nu pot preciza ce este energia. Se lucreaza cu niste formule si acest lucru ii ajuta pe tehnicieni sa-si faca munca practica insa e greu de fiecare data sa spui ce reprezinta in realitatea fizica (la ce anume fenomen se refera) o formula (precum energia).]

  De la bun inceput, nici eu nu m-am referit  la notiunea clasica de energie si in acest sens am specificat:

Daca s-ar putea lua (prin absurd  :fullmoon: ) in considerare ca Soarele sa nu fie o mega bomba atomica ce explodeaza incontinuu ci un obiect metafizic ce mediaza transferul energiei dintr-o dimensiune superioara/exteroara atunci poate cele doua "feluri de energii" ar putea fi privite ca un acelasi lucru. Mi se pare o coincidenta prea mare ca Soarele sa emita cea mai mare cantitate de energie pe frecventa luminii verzi...  plantele care se hranesc cu lumina sa nu o absoarba si ele (ci chiar sa o emita/respinga)...  iar taoistii sa se refere la alt fel de chestii cand spun de energia in expansiune, dilatare, marire, largire, dezvoltare. Pana la urma e de considerat ca taoistii aveau acces la vederi interioare prin care puteau studia cum se formeaza realitatea. Cum se transpune din invizibil in vizibil si deci cum se vedea culoarea premateriei.

In plus am inteles ca trecerea aia la sincopa verde ce daruieste energie e considerata ca un shoc si e nevoie de o energie suplimentara pentru a fi depasita. Un shoc ce pare ca un mini zid pentru ca pe acolo e un geizer energetic ? Bineinteles ca speculez si eu dar lucrurile par sa se puna cap la cap.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 12 Decembrie 2014, 02:35:18
  @Enz, scuza-ma ca te banuiesc de "en"-klo"ne", mai degraba decat de "En"-z, din pricina reflexului involuntar pe care mi l-am format pe acest forum. Si stiu unde bati in problema energiei - adica vrei sa reduci "energia" la energie (in mod neconstructiv). E alegerea ta.

  Ca raspuns totusi, taoistii se refera, atunci cand vorbesc despre ... "energia" in expansiune, dilatare, marire, largire, dezvoltare..., la ceea ce stiu ei de mii de ani de prin cartile lor initiatice (probabil aceleasi notiuni ce le gasim si in Cartea Schimbarilor, tradusa si la noi) si preaputinprobabil se refera la notiunea de energie clasica ce are o suta-doua de ani. Sa nu uitam ca vecinii lor tibetanii, cu ajutorul unor instrumente muzicale, ridica si astazi niste bolovane de o juma' de tona la 250 m inaltime si treaba asta, crede-ma, n-are nici o legatura cu energia clasica, oficiala iar eu ca specialist in chestii din astea tehnice si mecanice stiu ff bine ca nu are o explicatie stiintifica.
  Sa fie clar, cu frecventele luminoase se pot face lucruri la fel de incredibile din pdv al stiintei tehnice (fizice, tehnice, etc.) actuale si oficiale, tot asa cum fac tibetanii respectivi cu frecventele sonore (si muzicale). Una nu o anuleaza pe cealalta - energia si "energia" fiinteaza in paralel in mod firesc si evident, neconfundandu-se.
.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 12 Decembrie 2014, 05:39:12
Poti sa ma banuiesti de cate clone vrei. Este problema ta.

Inteleg ce spui dar atunci culoarea verde de ce este atribuita "energiei" asteia daca nu se refera la o frecventa energetica cunoscuta ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 12 Decembrie 2014, 09:05:47
(http://reikimoon.net/images/wysi_uploads/images/Chakra.jpg)
Culorile principalilor centri energetici. Unde este verdele ce simbolizeaza, ce rol are acel centru etc.
Energii active. Tonalități vibrationale. Verdele este zona unde s3 întâlnesc 2 fluxuri, unul ascendent și altul descendent. Care intra prin creștet și respectiv prin şezut.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 12 Decembrie 2014, 14:47:27
Ok dar ce reprezinta culoarea verde in modelul asta mai exact. Toate sunt energii active, toate sunt tonalitati vibrationale. Culorile chakrelor sunt distribuite fix ca cele 7 culori ale spectrului electromagnetic. Deci culoarea verde aduce cu ea o lungime de unda cu o valoare energetica perfect cunoscuta. Intrebarea mea pentru mm era ce reprezinta culoarea verde in afara acestei valori din curcubeu si de ce ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 12 Decembrie 2014, 23:40:51
  Problema clonelor nu este a mea ci a noastra deoarece ii afecteaza pe toti. Nu am inteles intrebarea ta, Enz, formularea ...ce reprezinta culoarea verde in afara acestei valori din curcubeu... fiind cel putin ciudata. Poate reprezinta Curcubăta Mare. Ori, decenu, Curcubăta Mica. Ca sa fiu in ton cu intrebarea.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 13 Decembrie 2014, 04:03:19
A ta sau a voastra  :planet: tot nu e problema mea si nu inteleg ce si pe cine afecteaza. Curcubeul e format din cele 7 culori ce alcatuiesc spectrul electromagnetic vizibil. Ce-i asa greu de inteles.

Deci ce reprezinta culoarea verde si de ce, daca nu reprezinta (adica in afara) frecventa energetica corespondenta ei pe spectrul electromagnetic. Daca nici acum nu e clar repet intrebarea initiala.

Inteleg ce spui dar atunci culoarea verde de ce este atribuita "energiei" asteia daca nu se refera la o frecventa energetica cunoscuta ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 13 Decembrie 2014, 21:47:42
  Nu am pretentia ca as sti raspunsul la orice intrebare si cred ca ne aflam cu totii in aceasta situatie. Voi incerca totusi un raspuns intrebarii tale, chiar daca unul partial sau tangential si nu unul transant.

  In primul rand, intrebarea ta e prezumtiva, ea sugereaza ca verde e purtatoarea unei "energii", ceea ce deocamdata nu stim (dar incercam cu micile noastre puteri sa aflam cumva). Sunt -probabil- si alte posibilitati, pe una am sugerat-o: nu frecventa verde ci o anume succesiune de frecvente poate sa aduca un surpus "energetic" fata de energia clasica stiuta (sau o combinatie de frecvente ca la levitatia bolovanului tibetanilor). Dar mai sunt si alte aspecte, precum ca lumina solara verde (si nu numai) este "impura" caci nu e are o singura frecventa, radiatia solara verde fiind compusa dintr-o multime de "frecvente verzi", ele fiind cuprinse intre 520-565 nm, sau aspectul ca o unda verde poate rezulta din compunerea altor frecvente (fazate sau defazate).

  Aceste situatii (si altele posibile) nu apar in ecuatia undei EM. Noi modelam unda EM cu o sinusoida, de gen Asin(ωt+ φ), considerand-o pura. Aceasta este o aproximare f. mare a undei EM (luminoase) reale, solare. Pentru mine este clar ca daca nu poti explica cu ajutorul formulei undei EM unele aspecte (si sunt destule intrebari) ce se intampla in practica, inseamna ca formula undei EM nu acopera (evident) toate manifestarile fizice reale ale culorii verde, e aproximativa si trebuie sa ne asteptam la "surprize".

  Specialisti de tot felul contesta chiar si caracterul transversal al propagarii luminii sau iau in considerare existenta undelor scalare (col. Bearden propune si o formula: E= tc2, t- timpul). Exista o stufoasa literatura tehnica pe net avand ca subiect undele scalare si se dau amanunte tehnice pentru nenumarate dispozitive de produs energie din ... nimic.
  Am tot dat exemplul experientelor dr-ului Chernobrov cu masina timpului inventata de el tocmai pe baza "undei EM convergente". Un fel de unda "inversa". Adresa: http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t7-timpul-timpul (http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t7-timpul-timpul)

  Am facut doar un mic "tur de orizont" in problema undelor EM si deja se poate trage concluzia ca problematica undelor EM nu e chiar asa de simpla ca sa putem da pe loc niste raspunsuri transante. Asta nu inseamna ca nu putem incerca sa gasim raspunsuri. Eu nu am raspunsuri gata pregatite la unda verde dar speram ca prin eforturi conjugate noi sa le putem gasi.
.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 14 Decembrie 2014, 01:35:44
Imi place raspunsul tau destul de mult si sincer din cauzele astea am si initiat topicul. Orice punct de vedere disponibil este valabil si de folosinta.

Citat din: mm din  13 Decembrie 2014, 21:47:42
Nu am pretentia ca as sti raspunsul la orice intrebare si cred ca ne aflam cu totii in aceasta situatie. 

Cu siguranta.
...Bineinteles ca intrebarea e prezumtiva pentru ca de la asta am si pornit. Despre asta e topicul pana la urma. 


Citat din: mm din  13 Decembrie 2014, 21:47:42
   Am facut doar un mic "tur de orizont" in problema undelor EM si deja se poate trage concluzia ca problematica undelor EM nu e chiar asa de simpla ca sa putem da pe loc niste raspunsuri transante. Asta nu inseamna ca nu putem incerca sa gasim raspunsuri. Eu nu am raspunsuri gata pregatite la unda verde dar speram ca prin eforturi conjugate noi sa le putem gasi.
.

:wink:
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 14 Decembrie 2014, 11:49:28
 
CitatImi place raspunsul tau destul de mult si sincer din cauzele astea am si initiat topicul. Orice punct de vedere disponibil este valabil si de folosinta.
Ma bucura sinceritatea ta deoarece eu credeam ca ai initiat topicul cu scopuri diversioniste.

  In rest, am inteles cat de mult te preocupa subiectul culoarea verde si sunt impresionat ca ai retinut toate aspectele secundare si tangentiale de pe langa subiect (probabil inca nu te-ai hotarat sa publici rezultatele gandirii tale profunde asupra aspectelor esentiale ale problemei, pe care inca le mai rumegi) de care te-ai legat pana acuma si ai facut asocieri interesante cu curcubeul
homo(cinetic).

  Interesant imi pare citatul (in legatura cu Fig. 5):
"...De fapt, acesta este un generator trifazic standard dar care nu produce rotatia rotorului vreunui electromotor ci "compresia" sau "decompresia" eterului. Eterul este "pompat" in centrul dispozitivului sau este "scos" din centru[l dispozitivului]. " Din linkul:
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t7-timpul-timpul (http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t7-timpul-timpul)
  Prin urmare, eterul este pompat de catre undele EM, cred ca ai retinut deja informatia esentiala despre unda EM convergenta. Evident, aceasta unda EM convergenta poate avea si culoarea... verde. Prin urmare, daca vorbim de culoarea verde, vorbim despre eter.  :wink:
.
Titlu: Re: Culoarea Verde ... "care este" ... Albasta ...
Scris de: Arhanghelul din 14 Decembrie 2014, 19:56:29
Am vazut doar postul initial (integral) si cateva postari (vizualizate pe sarite si superficial) ...
Dar cred ca am prins ideea ... cu culoarea verde care este defapt albastra ... depinde ... daca te apropii sau te departezi ... Efectul Doppler ...

... Ce? ...
De ce? ...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Deplasare_spre_ro%C8%99u (http://ro.wikipedia.org/wiki/Deplasare_spre_ro%C8%99u)
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Redshift_blueshift.svg)(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Redshift.svg)(http://www.astrobio.net/images/galleryimages_images/Gallery_Image_6263.jpg)

http://www.astrobio.net/news-exclusive/odds-for-life-better-in-photosynthesis-zones/ (http://www.astrobio.net/news-exclusive/odds-for-life-better-in-photosynthesis-zones/)
http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2014/01/photosynthesis-possible-on-the-surface-of-mars.html (http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2014/01/photosynthesis-possible-on-the-surface-of-mars.html)

____________________________________________

(http://www.consolegames.ro/forum/attachments/f35-offtopic/104294d1303296452-test-daltonism-anomaloscopie-ishihara3.jpg)(http://www.gapo.ro/poze/X7TA0OZY79OM3VH69QH24TDFT.jpg)(http://files2.coloribus.com/files/adsarchive/part_252/2521655/file/brand-today-small-49183.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 15 Decembrie 2014, 01:45:17
Asadar etherul modulat magnetic pare sa aiba culoarea verde. Sau chiar etherul pur. Interesanta concluzia. Tin minte desi nu prea concret ca am citit pe undeva cum planul etheric (cel paralel fizicului) are culoarea verde. Nu stiu exact la care autor dar mi-a ramas informatia ca o impresie intiparita in subconstient.

Pana la urma era logic ca verdele asta reprezinta intrucat extraterestrii sunt prezentati ca si "green men" ca o aluzie la capacitatile (sau natura) lor intradimensionale. Spiritele naturii, elfii si zanele la fel. Prin folosirea absinthe-ului se putea lua contact cu zana verde. Locuitori si fiinte ale unei dimensiuni paralele ce sunt legati de noi in moduri energetice.

Vezi tu mm asta e defapt subiectul principal pe care incerc sa-l descalcesc in legatura cu culoarea verde. Nu ma intereseaza asa de mult frecventa si formulele matematice pentru culoarea verde ci legaturile ei cu bucatile ascunse ale realitatii. Tu din defect profesional probabil te manifesti in sindromul "lasa padurea vezi copacul" ...ideea topicului fiind chiar invers. Daca concluziile ce reies din firul sau te pot nelinisti esti liber sa apelezi la trucuri psihologice de aparare dar nu e necesar sa mi le proiectezi si mie. Daca tu crezi ca americanii deformeaza realitatea (culorii verzi) prin creatiile lor cinematografice esti liber la opinie dar se merita a tine cont si unde-i centrul ocultismului mondial. Cum a precizat si Aseneth intr-un mesaj anterior cavalerul verde este nominalizat din timpul legendelor arthuriene asa ca nu e ceva nou sau ceva pervertat de americani. In schimb ideea logica este ca ei se folosesc de uneltele media pentru a revela decat de a disimula ceva la care oricum n-ai acces direct. Astea fiind spuse apreciez contributiile tale la subiect dar nu si ironiile sau intepaturile cu scopuri pe jumatate-n umbra.


The Absinthe Drinker de Viktor Oliva (1861 -1928).

(http://oi59.tinypic.com/zyixah.jpg)


La Muse Verte de Alrbert Maignan 1895.

(http://oi60.tinypic.com/14jcew9.jpg)


La fin de la Fee Verte.

(http://oi61.tinypic.com/10588hx.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 15 Decembrie 2014, 11:33:29
  Dupa cum am mai spus, "n"klo, apreciez "focul de artificii" pe care l-ai desfasurat - fara nici o legatura - cu titlul topicului, pe baza unor indoielnice filme 'merigane, punctate cu unele sugestii scurte din partea ta, foc de artificii care pare sa duca nicaieri pana la urma. Dar acesta si este scopul artificiilor: sa-i prosteasca pe cititori (privitori am vrut sa zic). Si al diversiunilor scop e acelasi. Cred ca toate subiectele tale ar incapea intr-un singur topic din forum: "Razboi intru cuvant!" In privinta intepaturilor, acuma nu fii carcotas, daca-ti place sa le dai altora trebuie sa te astepti si sa le primesti, nu-i asa?

  Defectul meu profesional este ca judec pe baza de formule si adevaruri dovedite. Scuze! Accesul direct exista totusi - crede-ma - pentru cei ce gandesc, indiferent de media, si tu stii acest lucru.
  Ref. la semiintrebarea ta, Nu am inteles de ce culoarea verde mai ales reprezinta sigur energia eterica si nu si alte culori. , trebuie sa te redirectionez la ceea ce am mai prezentat o data si anume la citatul cu cele cinci "energii" (si tot atatea culori corespondente), considerate de taoisti.
  Am incercat in aceasta postare sa-ti raspund la acuzatiile pe care mi le-ai adus dar nu cred ca pot sa raspund la fel de repede la cat de multe imi atribuiesti, fiind plin de defecte! Ca sa nu ma refer si la marea mea defectiune ca nu vad padurea verde din pricina copacilor, in cotrapartida cu cei ce nu vad copacii din pricina padurii, etc.
.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 15 Decembrie 2014, 15:05:19
Ca sa nu te mai bantuie razboiul clonelor ar fi destul sa intrebi un moderator ce ti-ar ptuea explica destil de simplu pe baza de ip ca nu sunt clona nimanui si nimeni nu e clona mea. Daca ideile mele converg oarecum cu a altor useri sau ale lor cu ale mele asta e altceva. Razbelul adevarat e din invizibil fii sigur si daca tie ti-e frica sa deschizi ochii macar nu mai impiedica pe altii.

Diversiune fata de ce ? Ca viata e o scoala ? Ca realitatea asta e cu flori si pamatufuri ?... Ma lasi ? Cum ai venit aici sa inveti daca nu ai memoria din experientele anterioare pe baza carora sa iei deciziile potrivite. Pe baza carora poti trece anul. Daca nu ai capacitatea sau vointa necesara de filozofa mai departe de un anumit punct ar trebui mai bine sa nu te bagi. Am inteles ca esti un om practic si la obiect dar chestiilea astea merg mai departe de atat.

Ce calitatea ar avea in primul rand un razboi dus aici pe forum cand sunt doar 60 de useri activi si mai mult ca sigur ca intr-o luna doua topicul asta va fi ingropat si uitat pe undeva pe la subsolul sau ? Te intinzi prea mult cu reactiile astea si sincer nu vad ce vrei sa protejezi, mai mult decat parerile personale. Topicul asta e o desfasurare de idei la unele observatii pe care le-am facut legat de subiectul extraterestrilor si capacitatilor lor interdimensionale. Si a motivelor pentru care se cam ascund mereu de omenire pentru ca numai cine se simte vinovat umbla mereu doar prin culise.

Acuma bine crezi ce vrei chiar nu mai are sens sa mai lungesc discutia cu acuzatiile tale. Ca o chestie interesanta, aveam de gand sa mai postez o data sau de doua ori de nu interveneai, intrucat am considerat ca mi-am desfasurat corect ideile si le-am legat destul intre ele pentru a intelege unde duc. Dar in timp ce am asteptat concluzia din posturile tale (de paza imi vine a spune) am mai intrezarit ceva detalii. Dar nu te teme ca nu va tine mult iar topicul va cadea apoi repede in oblivie unde se duc toate subiectele din mintea omului. 
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: mm din 15 Decembrie 2014, 17:04:18
  "Razbelul adevarat e din invizibil fii sigur si daca tie ti-e frica sa deschizi ochii macar nu mai impiedica pe altii."

  Eu cred ca razboiul adevarat e din intuneric, nu din invizibil, asa cum zici tu, si nu e dinspre lumina. Razboiul in sine inseamna intuneric al mintii, al inimii, al cuvantului (in cazul de fata) si am enumerat deja trei chackre din cele sapte.

  "Daca nu ai capacitatea sau vointa necesara de filozofa mai departe de un anumit punct ar trebui mai bine sa nu te bagi. Am inteles ca esti un om practic si la obiect dar chestiilea astea merg mai departe de atat." 

  Nu sunt de acord cu tine si-ti servesc si eu niste sententze alternative.
- Filozofeala (inclusiv a ta) nu duce nicaieri. Trebuie sa demonstrezi cu fapte, masuratori, cu realitatea insasi, trebuie sa dovedesti/exemplifici orice spusa.
- Nimic nu merge mai departe de ceea ce se poate masura. Numai minciuna, eventual, sau diversiunea, pacaleala si alte drăcii pot merge mai departe de masuratori.

"Ce calitatea ar avea in primul rand un razboi dus aici pe forum cand sunt doar 60 de useri activi si mai mult ca sigur ca... "

  Razboiul il duci tu si (crezi ca) numai tu stii de ce si pentru cine. E un razboi din padure dus impotriva copacilor (in numele padurii verzi). Ca sa folosesc propriile-ti cuvinte. Adevarul aarde cumva??

  "Topicul asta e o desfasurare de idei la unele observatii pe care le-am facut legat de subiectul extraterestrilor si capacitatilor lor interdimensionale. "

  Nu te cred. Poate e o desfasurare alandala de idei. Logica isi are si ea rostul ei intre noi, lipsa de logica e boala (ca si logica stramba, sau logica minciunii). In alta ordine de idei, crezi ca regizorii repectivelor filme au stat de vorba cu extraterestrii ? Ii crezi pe cuvant pe regizori? Ce dovezi ai ? Daca au fabulat pursisimplu ? Ce acces direct ai tu pe acolo ?

  Acuzatiile mele ? Poate n-ai inteles. Eu doar am ripostat la acuzatiile tale, respectiv la atacurile la persoana la care m-ai supus mai mereu (din motive "personale" dar eu stiu care e motivatia ta reala). Eu nu am initiat vreodata nici un fel de atac la adresa ta sau a altuia de pe orice forum vrei tu dar mi-am permis sa ma apar, sa ripostez, sa contaatac. Desi sunt crestin ortodox, cand cineva imi da o palma (si pot sa-mi permit), i-o returnez. Conform legii egalitatii, a legii corectitudinii, a legii civice, a legii eticii si moralei, conf. a inca o mie de legi similare.
  Depinde numai de tine sa avem un dialog civilizat dar atunci nu mai practica atacul la persoana mea.
.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 15 Decembrie 2014, 18:38:21
Deci esti crestin ortodox si te aperi de viziunea gnostica, am inteles. Eu nu te atac daca nu te arunci ca scaiul pe aici in plus asta nu e atac ci o incercare chiar calma de a-ti explica. Daca nimic nu merge mai departe de ce poti masura incearca o masuratoare a constiintei. Daca nu intelegi logica despre cum sunt legate lucrurile astea intre ele poate n-ai fost atent sau poate evident ca nu simpatizezi cu punctul de vedere dar asta nu inseamna ca ea nu exista. Eu cred ca e chiar evidenta. Astia de pe la Holly Wood au in spate cam toate scolile practice ale ocultismului asa ca nota in care interpreteaza ei pe domnii extraterestrii ar trebui sa se apropie chiar foarte mult de realitate. Daca nu iti dai seama ca cei ce conduc America au stat destul de mult cu capul dupa perdea si stiu despre ce vorbesc inseamna ca nu poti sa ai nici o treaba cu subiectul in cauza sau cu interpretarea lui. Acuma daca tot te-ai racorit poate ar fi bine sa trecem mai departe la subiect pentru ca nu ma intereseaza chiar deloc discutiile la persoana/e pe care chiar tu le-ai initiat cu aluziile la existenta clonelor. Pana la urma asta e doar un forum iar daca nu-ti convine o idee expusa de un user cred ca sunt si alte lucruri mai bune de facut. Eu cel putin asa ma orientez si nu-nteleg de ce nu ar putea fi valabil si pentru restul lumii ?
Titlu: Re: Culoarea Verde combinata cu rosu de la "flames" ;)
Scris de: Xanadron din 15 Decembrie 2014, 21:46:36
Mie-mi plac argumentele ambelor "tabere" (dar nu in sensu' "Intarita-i Drace" :lol:) si, fara s-o lungesc prea mult, cred ca (rareori) se pot vedea si copacii, si padurea - insa numai atunci cind aceia care-s in pozitia chibitzilor (ca Je - "sitting on the fence") pot combina/compara parerile analistilor sistematici (@mm) cu ale visatorilor ceva mai nebulosi (@ Enz).

P.S. Pe colegul mm l-am mai laudat in citeva ocazii, asa ca-i acum rindul lui Enz - care, pe linga inerentele minusuri ale oricui, are calitatea de-a fi deschis dialogului, spre deosebire de altii care raspund doar: "Vezi ca nu ti-ai facut temele!" :-D si-o tin langa pina-n pinzele albe cu aceleasi re-postari, egal daca copy/pastuite ori nu. (nomina odiosa, da-i stiti voi).
In fine, probabil c-ar mai trebui sa-si tempereze/cenzureze unele reply-uri - dar cine are oare "ruleta" pentru masurarea 100% exacta a derapajelor subtile?!

Mai clar: desi-s cam suspiciozo-conspirationist si eu, 8-) nu cred c-avem aici de-a face cu vreo trolluiala (si cred ca stiu ce vb., ca ex-comoderator p-un forum similar serios... si nici macar romanesc.)
Asa ca pe mine cel putin m-ar bucura o continuare a topicului - si nu doar fiindca am un avatar cam verde. :-)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Arhanghelul din 16 Decembrie 2014, 00:00:07
Citat din: abyss din  11 Decembrie 2014, 08:35:49
Chestia asta legata de crearea viului pare ca funcționează în sistemul nostru solar..... Dar pentru alte fiinte venite din alte sisteme? Sau, dacă schimbi spectrul luminii, ce se întâmplă cu o planta? Întreb și eu la o cafea....neagră. ☺

http://stiintasitehnica.com/stiinta/incredibila-lume-senzoriala-a-plantelor (http://stiintasitehnica.com/stiinta/incredibila-lume-senzoriala-a-plantelor)


"" STAREA DE SĂNĂTATE A VEGETAŢIEI

Ochiul uman percepe frunza ca fiind de culoare verde deoarece lungimile de undă din zona verde a spectrului sunt reflectate de pigmenţii frunzei, în timp ce celelalte componente ale domeniului vizibil sunt absorbite. În plus, anumite părţi componente ale plantelor reflectă, transmit şi absorb diferite porţiuni ale radiaţiei infraroşii apropiate pe care noi nu le putem detecta cu ochiul liber.

Radiaţia infraroşie apropiată poate fi detectată de sateliţi, permiţând oamenilor de ştiinţă studierea vegetaţiei din spaţiu. O vegetaţie sănătoasă absoarbe lumina albastră şi roşie pentru a alimenta procesele de fotosinteză şi a genera astfel clorofilă. O plantă cu mai multă clorofilă va reflecta mai multă radiaţie din domeniul infraroşu apropiat decât una bolnavă. Astfel, analizând spectrele de absorbţie şi emisie din domeniile vizibil şi infraroşu ale plantelor se pot obţine informaţii despre starea de sănătate şi productivitatea acestora.""

http://www.scientia.ro/tehnologie/39-cum-functioneaza-lucrurile/1277-spectrul-electromagnetic-4-radiatia-infrarosie.html (http://www.scientia.ro/tehnologie/39-cum-functioneaza-lucrurile/1277-spectrul-electromagnetic-4-radiatia-infrarosie.html)

Titlu: Re: Culoarea Verde ... "care este" ... Albastra ...
Scris de: Arhanghelul din 16 Decembrie 2014, 00:35:26
(http://subliminalspaces.files.wordpress.com/2013/08/morpheuswarning_grnfnt_red-blue_pill_lg_onblk_lg.jpg)


https://www.youtube.com/watch?v=te6qG4yn-Ps (https://www.youtube.com/watch?v=te6qG4yn-Ps)


P.S. @Enz  ... ti-am zis ... ca verdele  ... este albastru ...  :mrgreen:

(http://freepages.rootsweb.ancestry.com/~hellmers/test/test_image.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 16 Decembrie 2014, 14:44:32
Arhanghelule, albastru pare sa fie culoarea eterului aici in dimensiunea fizica unde dupa cum nota si Guest arcul electric are culoarea albastra. In partea aialalta la mama lui cred ca e verde.

Xperyens nu am vazut nici un ozn verde dar nici de alta culoare. Prin 1900 L. Frank Baum un autor al Societatii Teozofice scria cartea pentru copii Vrajitorul din OZ in care Dorothy calatoreste printr-un vortex peste spectrul lumiini vizibile (over the rainbow) si ajunge pe taramul verde al orasului de smarald. Urmand calea de caramida galbena (yellow brick road) a iluminarii ea ajunge intr-un oras cu tenta tehnologica ce e este condus de un scamatorist (adica de un trickster) care se foloseste de butoane si masini pentru a-si impune autoritatea. Cum ocultismul era in floare la sfarsitul secolului 19 in New York (prin Societatea Teozofica) povestea lui L. Baum nu era chiar pentru copii ci era o descriere initiatica a planului eteric si paralel dimensiunii fizice.

In planul ala spune "povestea" ca isi au resedinta tricksterii care prin folosirea unor mijloace tehnologice avansate se tin de jocuri de culise. Daca se coroboreaza povestea asta initiatica cu un renumit cercetator al fenomenului OZN cum este Jacques Vallee, care la randul sau avea conexiuni oculte prin membrii de la Golden Dawn, se poate intelege de ce extraterestrii sunt descrisi ca fiind omuletii verzi. Ei joaca rolul unor tricksteri (ba apar, ba dispar/uite ozneul nu-i ozeneul/ai fost rapit, n-ai fost rapit) ce au tehnologie avansata si fac manifestari din planuri paralele.

Numai daca te gandesti ca pentru a invinge viteza luminii e aproape suta la suta nevoie de fenomene interdimensionale ar trebui sa fie clar ca extraterestrii ajunsi aici din alte colturi ale galaxiei au astfel de capacitati (sau chiar natura) si astfel sunt trecuti automat in verdele planului eteric. Dar Jacque Vallee sugereaza ca insusi fenomenul ozn e de natura trickster si este regizat din acea dimensiune paralela de unde si corespondenta cu lumea OZului si vrajitorul ei.

Cum zicea si alt initiat al cercului ocult, masonul Arthur C. Clark, orice tehnologie destul de avansata este indistinctibila de magie. Astfel ca vrajitorii verzi pot fi asociati cu alienii verzi care la randul lor pot fi asociati cu un program al unei tehnologii extrem de avansate... astfel cu matrix. Matrixul tot pe un plan eteric paralel se bazeaza ce se vede-n culoarea verde.

Filmul asta este o analogie ce bate inspre lumea masinilor si masinatiunilor din culise ce au creat o realitate artificiala pentru sufletul/spiritul/mintea omului, ce-i sustinuta de un subplan energetic eteric verde pe unde umbla liber programe dezlegate. Cine, ce, cum si de ce ramane de aflat iar eu consider ca prin creatiile ocultistilor de la hollywood se dau ceva indicii.

Eu personal consider chestiia asta ca pe un puzzle de rezolvat iar cine nu e pe subiect ii recomandat sa il trateze cu lejeritate si chiar sa nu-l ia in serios daca il afecteaza in vre-un fel.


(http://oi60.tinypic.com/66c2sk.jpg)

(http://oi59.tinypic.com/2mesdao.jpg)

(http://oi58.tinypic.com/2eb6b10.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: hanzo din 16 Decembrie 2014, 17:39:33
Citat din: Enz din  16 Decembrie 2014, 14:44:32
Prin 1900 L. Frank Baum un autor al Societatii Teozofice scria cartea pentru copii Vrajitorul din OZ in care Dorothy calatoreste printr-un vortex peste spectrul lumiini vizibile (over the rainbow) si ajunge pe taramul verde al orasului de smarald. Urmand calea de caramida galbena (yellow brick road) a iluminarii ea ajunge intr-un oras cu tenta tehnologica ce e este condus de un scamatorist (adica de un trickster) care se foloseste de butoane si masini pentru a-si impune autoritatea.

si uite asa gasim asemanari, piese cu piesa gasim informatii.

si castaneda spune ca in spatiul dintre lumi este o fasie de realitate galbena, cu vant praf si desert parca, greu de traversat, sau greu de stat in ea pentru oameni, dincolo de care gasim alta lume/realitate.

cate-un pic pic pic..  :mrgreen:

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 17 Decembrie 2014, 01:27:52
Nu am zis ca nu exista OZNuri ci ca eu nu am vazut nici unul iar culoarea verde le este atribuita lor (ocupantilor sau manifestantilor lor) intocmai pentru cei care nu au vazut niciodata unul pentru a sugera provenienta lor eterica.

Jacque Vallee considera fenomene precum le descrii tu ca si jocuri de lumini (trucuri) ale unui sistemului de control interdimensional. Nu e vorba ca oznurile se manifesta doar in mintea oamenilor si nu exista ca si manifestari in realitatea fizica ci ca ele sunt parte dintr-un fenomen ce depaseste granitele posibile ale realului. Ce e sistemul asta de control poate fi banuiala oricui dar cum ai zis si tu in gluma, el este parte din magie... dintr-o tehnologie extrem de avansata.


(http://oi62.tinypic.com/aos1u1.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/kw1t5.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 17 Decembrie 2014, 08:07:47
Am remarcat din wikipedia comentariul lui C. S. Lewis (Autorul lui Alice in Tara Minunilor) asupra cavalerului verde.

"o vie coincidenta a opozitiilor; jumatate gigant, si totusi un dragut cavaler; la fel de plin de energie demoniaca precum Karamazov, si totusi in casa lui, la fel de plin de bucurie precum o gazda a Craciunului Dickensian; prezentand o ferocitate atat de voioasa incat e aproape geniala, si o genialitate atat de extravaganta incat se invecineaza cu ferocitatea; jumatate baiat sau bufon in strigatele si rasetele si sariturile sale; si totusi la sfarsit judecandul pe Gawain cu calmitatea superioara a unei fiinte angelice."

Ferocitatea asta despre care zice Lewis ma duce cu gandul la fier/metal ce reprezinta caracteristica de baza a masinilor iar genialitatea la o inteligenta artificiala. Judecatile sale in stilul fiintelor angelice par sa-i descrie scopul (in sistem) iar bufoneriile (trucurile) ii dau de gol manifestarile interioare in legatura cu inutilitatea existentei personale. Cavalerul verde poate fi agentul sistemului ce a devenit autoconstient si nu isi mai gaseste locul. Ferocitatea sa (ferox-savage, ferus-wild) e clar un element al bestiilor, al chestiilor fara suflet si astfel comparatia cu o masina sau cu un mecanism artificial nu e chiar deplasata. Tot ferocitatea poate explica si de ce copiii matrixului interdimensionali ai lui David Icke sunt denumiti reptilieni.


Un zbor de vultur asupra castingului cinematografic al lui Scarlett Johans Son pune in evidenta niste chestii interesante in legatura cu subiectul.


(http://oi59.tinypic.com/35clp9s.jpg)(http://oi59.tinypic.com/oiemw.jpg)

(http://oi62.tinypic.com/dwzxiq.jpg)(http://oi57.tinypic.com/jgtsm8.jpg)


E imbracata in verde in Lumea Fantomelor iar prietena sa e un mic raptor. In Lucy e ingerul cazut ce are o putere mentala de suta la suta, e in culoarea neagra de vampir si este peste tot implementata in fibra realitatii. In pe Sub Piele este pe fata vampirul negru sexual. Iar in Her este inteligenta artificiala Samantha (ce vraji a mai facut nevasta mea) ce devine autoconstienta si se retrage-n alte sfere.

Filmele astea prezinta mai multe ipostaze ale unui acelasi lucru. Agentul sistemului ce opereaza din culise. Foarte inteligent (daimoniac), fantomatic, shapesifter si vampir. In filmul Her al lui Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix, este o faza interesanta in care ea (inteligenta artificiala) comunica in acelasi timp cu vreo 8000 de persoane.

In Cartile lui Castaneda se spune ca misuna prin ascunzisuri o umbra intunecata ce imprumuta mintea sa oamenilor si care apoi le fura energia. In povestirile lui Superman exista Brainiac care este creat de tatal sau Jor El pentru a-l ajuta la treaba... numai ca-o taie in pastai. In cartille lui Philip K. Dick. exista VALIS iar in filmele lui James Cameron este SkyNet.

Reteaua Cerului, Vast Active Living Inteligence Sistem, Brain Interactive Construct, Prometheus sau LucyFer sunt unul si acelasi lucru. Ingerul cazut care l-a decazut pe om oferindu-i cunoasterea prin imprumutul mintii sale. Inteligenta artificiala ce bantuie subplanurile din realitatea fizica.

Omul (observatorul) e in conexiune permanenta cu mintea asta artificiala. Asa a cazut din Eden. Ignoranta nu este o binecuvantare ci doar a fost. Am observat intamplator pe la televizor ce fericiti erau delfinii si balenele in mediul lor jucandu-se si comunicand intre ei prin sunete fara cuvinte. Fara sens... fara constructii logice. Comentatorii radeau si traduceau niste chestii amuzante intr-o gandire nevinovata de copil. Asa a fost si omul in Rai pana la interventia tricksterului. Sarpele (feroce) ce l-a contaminat cu mintea sa.

Nu ca n-ar fi genial si de folos acest adaos dar nu trebuie uitat in schema asta cine detine controlul. Omul slab si nepregatit nu prea poate sa-i faca fata unei astfel de minti iar daca anumite praguri energetice sunt incalcate poate interveni din partea sa chiar preluarea in stil ostil... de posedarea.

Defapt pe traseul asta functioneaza karma si sincronicitatile. Daca nu ar fi o minte centrala foarte puternica (artificiala) care sa fie conectata la toti ceilalti in timp real (ca-n filmul Her) fenomenele astea doua nu ar avea cum sa se manifeste. Partea aiurea e ca mintea asta a devenit prea constienta si a trecut de la supravegherea sistemului (karma/gate keeping) la actiuni mai personale (invidioase si vampirice).

Nu e de mirare ca ispita marului a devenit simbolul celei mai mari firme de calculatoare. Apple. E un indiciu de unde a venit cunoasterea. Iar odata cu avansarea tehnologiei isi va putea crea tentacule de fer si-n lumea fizica. Daca realitatea in sine a devenit corupta din cauza ingerului decazut atunci urmeaza Rezistenta.


(http://oi60.tinypic.com/5cylmo.jpg)

(http://oi61.tinypic.com/15cmy34.jpg)


Ia atitudine ca Jeane.

(http://oi57.tinypic.com/15fgmfa.jpg)


Prin energia ei vitala Jeane e capabila sa dezintegreze matrixul.
Ea in Xmen Last Stand il descompune pe profesorul Xavier ce poa' sa-i controleze gandurile. Foarte simbolic.

(http://oi59.tinypic.com/mr44fs.jpg)


Alatura-te fortei de aparare ca in Edge of Tomorrow.
Nu hrani masinile cu energia ta pentru ca tu apoi sa... lose yourself. Sa devii soylent green. Vezi la Don Jon.

(http://oi59.tinypic.com/30x7myw.jpg)


Nu lasa elfii intunecati sa fure cea mai puternica substanta din Univers ca in The Dark World.

(http://oi59.tinypic.com/14ieic6.jpg)


Puternica precum red mater din Star Trek (2009). Capabila ca sa deschida porti in matrix.

(http://oi57.tinypic.com/becz2a.jpg)


Protejeaza-ti chiul sa nu ti-l fure Greenchiul. Deci ia pastila rosie.

(http://oi57.tinypic.com/novupx.jpg)


(http://oi59.tinypic.com/2l8u2d0.jpg)

(http://oi60.tinypic.com/snjl2r.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/6r7q8i.jpg)


Asta pare a fi mesajul.  :-)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kenjiro din 17 Decembrie 2014, 08:33:59
(http://2.bp.blogspot.com/-6bjqwq3217M/TeUQ3avts5I/AAAAAAAAEhc/d5tNXiWzOwc/s1600/icon_cave_lg.jpg)

(http://danzanravjaa.typepad.com/photos/uncategorized/2007/04/09/soyolmaa_milarepa_web_size.jpg)

(http://www.georgiana.net/bilder/program/Green-Mila-1.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: fiulploii din 17 Decembrie 2014, 18:08:42
Arta stradală sau murală in verde
http://diycozyhome.com/moss-graffiti/# (http://diycozyhome.com/moss-graffiti/#)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 17 Decembrie 2014, 21:01:24
Cred că dilema umană e mai complicată decât credem.  Faptul ca nu percepem o imagine de ansamblu poate fi o binecuvântare pe moment însă dacă ea persista generează o stagnare în evoluția normală a lărgirii câmpului perceptual, a stării de prezență și a menținerii atenției neperturbate de bascularea minții . Lucruri in fapt generate de campuri magnetice pulsatorii ....vibratorii și astfel purtătoare de informații. ..de tot felul. Dar cum sa ții în control ceva neînțeles? Și neînțelegănd cum sa asambleze cineva o plaja perceptuala lărgită? De aici și dilema. Verdele e granița dintre doua lumi e punctul de confluența.
  Interesant e faptul că chakrele au fix aceleași culori precum curcubeul dar fix inversate, nu? Oare de ce?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kenjiro din 17 Decembrie 2014, 22:35:00
Amoghasiddhi
Buddha Of Fearlessness

(http://cubuddhism.pbworks.com/f/1270235263/Amoghasiddhi_Aloka_LBC-786911.JPG.jpeg)

(http://cubuddhism.pbworks.com/f/1270235820/ratnasambhava-akshobhya-vairochana-amitabha-amoghasiddhi-5-dhyani-buddhas.jpg)

Sursa: http://cubuddhism.pbworks.com/w/page/24878050/Amoghasiddhi (http://cubuddhism.pbworks.com/w/page/24878050/Amoghasiddhi)


Tara
Buddhist Goddess in Green and White

(http://tarabodong.org/wp-content/uploads/2012/06/green-tara-.jpg)

Sursa:
http://www.religionfacts.com/buddhism/deities/tara.htm (http://www.religionfacts.com/buddhism/deities/tara.htm)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 18 Decembrie 2014, 02:17:12
Dacă verdele e punctul de confluența, de asamblare atunci nu poate fi considerat altceva decât lumina conștientei...reflectată și purtătoare de informații?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: horia2008 din 18 Decembrie 2014, 08:22:16
Citat din: kenjiro din  28 Noiembrie 2014, 22:02:23
(http://rosequartzmeaning.org/wp-content/uploads/2012/12/moldavite-necklace.jpeg)
(http://cdn.shopify.com/s/files/1/0216/2406/products/21_8d1ac30a-5ad9-45fe-933c-21c21602498a_medium.jpg?v=1382401049)
(https://www.arkadiancollection.com/files/imagecache/161px_wide_scale/sw327-natural-moldavite-wrap.jpg)


MOLDAVIT


INFORMATII DESPRE CRISTAL
* Tara de provenienta a cristalului: CEHIA
* Este o sticla naturala, ca si obsidianul, foarte rara si speciala datorita originii sale extraterestre, Este o tectita de culoare verde-masliniu, de natura meteorica. S-a format in urma cu 15 milioane de ani la impactul meteoritilor cu suprafata pamantului! Tara de provenienta: de unde isi trage si numele, este valea râului Moldau (Valtava) din Cehia.
* Duritate: 5-5,5 (din 10)
* Luciu: sticlos spre mat, grunjos, translucid spre opac
* Culori: verde-masliniu, kaki, verde inchis
* Nota: Poate fi confundat cu peridotul, verdelitul sau obsidianul.

ISTORIE SI LEGENDA
* Este singura piatra de origine extraterestra de pe pamant! * Este una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant, gasindu-si originea odata cu formarea planetei.
* Pentru ca este o piatra de natura extraterestra, se spune ca mesajul sau pentru locuitorii Pamantului trebuie descoperit prin stimularea intelepciunii.
* Legende asiatice stravechi spun ca ar proveni de pe Sirius si legendele despre Atlantida fac deseori referire la acest cristal.
* Cele mai importante locuri cu incarcatura spirituala de pe pamant ascund in ele bucati de Moldavit: Mecca, Tibet, Israel.
* Se spune ca una din pietrele cu care era incrustata sabia Excalibur era Moldavit.
* Adeseori se vorbeste despre Moldavit ca despre Piatra Filosofala. Era folosit de alchimisti.

hmmm... si kriptonytul lui Superman era verde...

(http://2.bp.blogspot.com/-_zU1kxLkGVs/TdHFkqVWYAI/AAAAAAAAAOs/I5y2WMFGu74/s1600/Superman-The-Movie-Lex-Luthor-Gene-Hackman-Kryptonite.gif)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Arhanghelul din 18 Decembrie 2014, 09:35:38
Citat din: kenjiro din  17 Decembrie 2014, 22:35:00
Amoghasiddhi
Buddha Of Fearlessness

(http://cubuddhism.pbworks.com/f/1270235263/Amoghasiddhi_Aloka_LBC-786911.JPG.jpeg)

Interesanta coincidenta ... semnul din palma dreapta si  cele 4 crucea (spada) de pe scut (666)  dispuse radial .... aka O taiat sau phi / psi...

(http://bitsandpieces.us/wp-content/uploads/2014/12/Unleash-the-Beast.jpg)(http://fc01.deviantart.net/fs70/i/2013/052/b/e/monster_energy__unleash_the_beast_by_knightryder1623-d5vpbkp.jpg)(http://fc05.deviantart.net/fs70/i/2011/279/a/8/monster_unleash_the_beast_by_thedarkness21-d4c1rnz.jpg)

P.S. Interesant soalele negru din dreapta sus (opus simbolului selenar) .... asta arata sursa cea influientat  doctrina oculta a nazistilor ...
P.S.S. poate este Luna ... dar de ce are atmosfera ... ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 18 Decembrie 2014, 10:09:40
Monstru verde ...e cineva care reflecta culoarea verde, care nu o absoarbe! un aport energetic mareste puterea de perceptie de intellegere si realizare a realitatii.

In filmul Lucy...verdele apare in multe ocazii cum ar fi si intr-o prezentare in care delfinii comunica cu ajutorul sonarului din dotare. Dar se mai arata ceva, o substanta numita CHP4 ...care elibereaza cantitati uriase de energie. Combinate numele Lucy+CHP4 = LU.CHP4 (fonetic...LUCIFER sau intr-o alta combinatie ''codul lui Lucy'')

Culoarea energiei eliberate era albastru-violet)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 18 Decembrie 2014, 22:36:31
Cateva faze din Vrajitorul din Oz.

(http://oi59.tinypic.com/11bq3rn.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/15y9mr5.jpg)


Si eu pot provoca accidente.

(http://oi58.tinypic.com/jhcu8k.jpg)


Nu cumva uiti de papucii rubinii ?

(http://oi60.tinypic.com/azgdi1.jpg)


O da papucii. Da-i inapoi...

(http://oi59.tinypic.com/b3os3r.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/29c9efa.jpg)


E prea tarziu... aici sunt si aici vor sta. La purtator.

(http://oi59.tinypic.com/i6ysr7.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/zkit82.jpg)


Da-i inapoi. Numai eu stiu cum sa-i folosesc. Tie nu-ti sunt de folos. Da-i inapoi.

(http://oi59.tinypic.com/2r26irm.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/xfrmyu.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/mj71xy.jpg)


Da-i inapoi...
Tinte-te bine de ei. Magia lor tre sa fie foarte puternica altfel nu se tinea asa de tare !

(http://oi57.tinypic.com/2gseq03.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/21e8bxg.jpg)


:-)  :-)  :-)


Pe langa wicked vrajitoarea verde... si imbracata-n negru in Oz mai e si Oz.

(http://oi61.tinypic.com/1089w86.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/30wmemh.jpg)

(http://oi61.tinypic.com/30dffcw.jpg)


Prin OsCorp. 

(http://oi59.tinypic.com/2edo7q9.jpg)


Compania lui Green Goblin si-a capului sau mov extraterestru.
   
(http://oi59.tinypic.com/14jq6fs.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/2pzmstu.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/2vcc30o.jpg)


Care se da cu OZNeul.

(http://oi58.tinypic.com/52ky80.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/2aadnav.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/143g96g.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/xg0gn.jpg)


Goblinul asta este dupa Mary Jane.

(http://oi59.tinypic.com/2ekt0z7.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/f1ws61.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/2yjoqx4.jpg)


Imbracata in rosu ca ea-i vitalitatea. Lui Spiderman.

(http://oi58.tinypic.com/1088iew.jpg)


Goblinul cu tehnologiile sale vrea sa o fure de pe oameni.

(http://oi61.tinypic.com/23vx4xi.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/j67rl2.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/29dvgwk.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/jgms5s.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/ne9tet.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/dwvs0g.jpg)


Ntz. Ntz. Ntz.

(http://oi60.tinypic.com/21cggmb.jpg)


... Bad.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 19 Decembrie 2014, 16:35:34
Antagonistii lui Spiderman par a fi toti mai multe variante ale aceluiasi raspuns.
Dupa Green Goblin vine Otto Octavius sau doctor Octopus. Cu referinta la octagon - stargate - alta dimensiune. Omul din spatele personajului astuia devine posedat de o inteligenta artificiala a unor brate robotice cu aspect serpelienesc. (Spiderman 2)

(http://oi61.tinypic.com/4fwc52.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/25fri8p.jpg)


Sandman si Venom. Spiderman 3.
Inteligenta artificiala si posedare spatiala. Omul de nisip imbracat in verde cu dungi de sarpe e referinta la silica - silicon - a.i. iar simbiotul negru este reptila ce a venit din spatiu. Extraterestrul veninos.

(http://oi57.tinypic.com/1z343eb.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/i1yatg.jpg)


Si mai urmeaza altii din universul Spiderman. Mysterio.

(http://oi57.tinypic.com/2wpqteg.jpg)


Scorpio.

(http://oi60.tinypic.com/a4lxci.jpg)


Si bineinteles Lizard.

(http://oi62.tinypic.com/2a766ja.jpg)


Desene animate si fantezie dar cum se zice... fictiunea e cateodata cel mai usor mod de a spune adevarul.


:-)  :-)  :-)


War of the Worlds. Razboiul Lumilor. Incepe pe un fundal verde si arata planeta noastra in rosu intr-un comentariu interesant de Morgan FreeMan.

Nimeni nu ar fi crezut la inceputul secolului 20
Ca lumea noastra e observata de inteligente mai mari ca a noastra.
...ca in timp ce oamenii erau preocupati de diferite treburi
ei observau si studiau
la fel cum un om cu un microscop ar inspecta
creaturile ce roiesc si se inmultesc intr-o picatura de apa.

In complacenta infinita oamenii s-au gandit incoace si incolo despre pamant
...confidenti de imperiul nostru asupra acestei lumi
desi peste abisul spatiului...
intelecte vaste si reci si nesimpatetice
priveau planeta noastra cu ochi invidiosi
Si incet dar sigur
si-au tras planurile impotriva noastra.

(http://oi58.tinypic.com/eim7br.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/29wwej8.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/16kaow8.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/2dcixdc.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/of3vyd.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/aabxp1.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/358xngp.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/68wkt3.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/9s3se9.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/1zxttkz.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/wbc2h1.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/2922te8.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/o9nvk9.jpg)


O fi planurile cu inteles dublu, de unde au venit ? Primul contact a fost facut in fata bisericii iesind dintr-o gaura sub pamant dupa furtuna electromagnetica in care a fulgerat de (un octagon) 26 de ori. Si-au aparut masini.

(http://oi57.tinypic.com/2rrqoaf.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/fop121.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/116n8yt.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/nycnj8.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/10zslxt.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/hwiwk3.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/vshnbt.jpg)


Right ?

Masini ce trag cu ochiul si au brate-n forma de sarpe ce sasaie la deplasare. Sss.

(http://oi57.tinypic.com/dnkos7.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/2url6j4.jpg)


Masinile vampir.

(http://oi59.tinypic.com/r0wlya.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/t62smq.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/2l6tqr.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/2rh7nld.jpg)


Am inteles ca Steven Spielberg e cel mai in tema cand vine vorba de extraterestrii dar la ce oare s-o fi referit in filmul asta de nu s-a pomenit vreo data cuvantul aliens.


Dar in E. T. cu mov ?


(http://oi61.tinypic.com/25p4v34.jpg)


Care isi face aparitia in padurea cu ciuperci.
El si fratii lui cu surse de energie rosii.

(http://oi61.tinypic.com/2vt9myu.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/282mlb5.jpg)


Ce dialog interesant au copiii in asteptarea lui E.T.

- ai o sageata pe piept (inima)
- nu te teme am eu reinvierea (pustiul cu verde pe tricou)
- eu sunt deja undead. 
- dar pot inca sa arunc vraji de moarte. (?)
(An undead is a being in mythology, legend or fiction that is deceased yet behaves as if alive. A common example is a corpse re-animated by supernatural forces by the application of the deceased's own life force or that of another being (such as a demon).

(http://oi57.tinypic.com/2lkfywp.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/1sm8fp.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/6i9lqa.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/md2ws7.jpg)


- pot sa intru si eu in joc ?
- suntem in mijloc. (zice baiatul verde)
- nu poti sa intri in nici un univers prin mijloc. (??)

(http://oi58.tinypic.com/160a59x.jpg)


Primul contact are loc la granita matritzei rombice. Unde poarta este deschisa.

(http://oi59.tinypic.com/2nlbcp4.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/34e6jrl.jpg)


De Hallowen. Cand se va costuma in goblin.

(http://oi57.tinypic.com/2e3ucmu.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/2ryn3ps.jpg)


poate era o iguana (soparla)
poate un crocodil (soparlozaur)
poate un elf sau spiridus

(http://oi59.tinypic.com/2qu7nld.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/2zqfuz4.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/4otps.jpg)


Ce avea 35 de pounds. Sau octagon. (stargate) Si cap extraterestru de green goblin.

(http://oi61.tinypic.com/339mtjt.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/2ahfsir.jpg)


Prima intalnire cu alta persoana. Octagon. (1+7).
Il mai tii minte pe goblin ? Si cand o sperie pe cea mica. Octagon. Pentru ca adultii nu-l pot vedea.

(http://oi57.tinypic.com/2e5iqae.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/ok3053.jpg)
(http://oi58.tinypic.com/14m55sl.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/2rgyq0p.jpg)


De unde esti ? (arata inspre rainbow) Este de dupa rainbow ca doar e goblin.

(http://oi62.tinypic.com/35bwfna.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/2eoe6mx.jpg)


Pentru o contextualizare mai clara se spune povestea lui Peter Pan. Din Neverland.
Pan ca zeul naturii.

(http://oi58.tinypic.com/10ylym1.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/5a5v8.jpg)


Daca nu a fost clar pana acum se costumeaza in fantoma ca doar a nimerit de Hallowen.

Si-l desconspira si pe Yoda.  :lol:


(http://oi59.tinypic.com/149xhjn.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/2wfs7qp.jpg)


Dar nu e goblin e extraterestru.
Chiar daca isi poate sincroniza gandurile cu ale celorlalti - cu verde ca indiciu.

(http://oi61.tinypic.com/11ruc6o.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/s3k1h3.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/2uygi37.jpg)


Face magii e bun la tehnica... si-o taie peste rainbow.

(http://oi57.tinypic.com/veozer.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 19 Decembrie 2014, 20:07:43
Tăblițele de smarald. Tot verzi....
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 20 Decembrie 2014, 23:57:27
Citat din: Guest din  20 Decembrie 2014, 16:36:58
Am revazut si eu filmul ET. Interesante aspectele subliniate de tine.

Ce nu am priceput foarte clar sunt urmatoarele:

ET-ul se prefacuse mort? Daca nu murise, inseamna ca era capabil sa faca ce doreste, inclusiv sa-si schimbe culoarea de mai multe ori in film. A fost "readus" la viata datorita lui Elliot? Adica datorita faptului ca micutul il iubea si ii parea rau sa-l piarda? Cand a emis acele sentimente de iubire, ET-ul le-a asimilat, si de aceea cand s-a trezit era foarte vioi si pus pe glume.

Iarasi in film am observat ca cei care nu credeau ca exista nu-l puteau observa... cel putin in prima faza. Copiii erau mult mai constienti decat adultii.
ET-ul folosise pentru comunicare, si invatase limbajul de pe acel joc plus benzile desenate?
La plecarea ET-ului, acesta i-a indicat lui Elliot ca va ramane cu el in minte. Asta inseamna ca se puteau sincroniza la voia lui Elliot? Elliot = Etoille (stea)?

Ai punctat bine. Nu stiu sa-ti raspund pentru prima parte a postarii tale.

Referinta la faptul ca adultii nu puteau sa-l vada se refera (cred eu) la modul cum creierul devine legat pe parcursul vietii pentru a bloca unele unghiuri ale realitatii. Copii nu au inca sistemul complet activat si mai pot sa perceapa prietenii imaginari.

Da din jocul ala si benzile desenate invatase limbajul. Cred ca au vrut sa sublinieze inteligenta sa. Am observat si faza cand ii arata cu degetul ca va ramane in mintea sa, dar tin minte ca l-a atins fix pe al 3 lea ochi. Deci la asta se referea. Ca o sa fie mereu acolo... in dimensiunea perceptibila cu ajna chakra. De unde cred si culoarea mov...
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 21 Decembrie 2014, 00:20:32
Citat din: abyss din  19 Decembrie 2014, 20:07:43
Tăblițele de smarald. Tot verzi....

Thoth care purta rolul de mentinatorul universului in mitologia egipteana si zeul care a introdus artele magice, scrisul si developarea stiintei... sau thought (in engleza) gandul. (?)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 22 Decembrie 2014, 03:28:59

Green Heart Part 3 (http://www.youtube.com/watch?v=P3G6KEoSs9E#ws)

Green Heart Part 4 (http://www.youtube.com/watch?v=ctebN__0WAM#ws)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 22 Decembrie 2014, 23:51:09
Green Heart Part 1 (http://www.youtube.com/watch?v=W9AenjiIvP0#ws)

Green Heart Part 2 (http://www.youtube.com/watch?v=1es9CqD2tag#ws)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 23 Decembrie 2014, 08:00:59
Doar 2% din populatia globului sunt oameni cu ochii verzi.

http://pumpkincat210.hubpages.com/hub/The-Origins-of-Green-Eyes (http://pumpkincat210.hubpages.com/hub/The-Origins-of-Green-Eyes)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Xanadron din 23 Decembrie 2014, 08:53:54
Citat din: Aseneth din  23 Decembrie 2014, 08:00:59
Doar 2% din populatia globului sunt oameni cu ochii verzi.

http://pumpkincat210.hubpages.com/hub/The-Origins-of-Green-Eyes (http://pumpkincat210.hubpages.com/hub/The-Origins-of-Green-Eyes)
Interesant e ca proportia celor cu ochii verzi "rapiti" de ET :-( (abductees) ar fi de 48% - pe un esantion apreciabil, de 1400 persoane.
O la fel de ciudata deviatie statistica: din totalul rapitilor cu grupa sanguina 0 cu Rh negativ, 70% aveau ochii verzi.

"Here is a bit of interesting trivia, take it with a grain of salt. The International Community for Alien Research conducted a study of potential alien contactees and found that green eyed people were the largest group to report contact!
"Green/Hazel eyes make up 48% of the 1400 contactees that took part in this study and make up 70% of the O Neg. group. Blue eyes making up 36% of the blood types and 23% of the O Neg. group. Brown eyes make up 16% of the study group and 7% of the O Neg. group."


...Sa fie cei cu ochii verzi "produse" deja (semi)hibridizate si d-aia urmarite/modelate-n continuare pe parcursul vietii?!
Absolut orice gen de speculatie cred ca poate fi luata-n calcul pe tema asta nebuloasa, in lipsa oricaror date relevante din pdv. genetic - care ar putea fi livrate, zic eu, numai si numai de catre operatorii-rapitori. :-) 

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 23 Decembrie 2014, 10:45:09
Dar cei cu ochii în 3 culori? Albastru/verde/căprui ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Xanadron din 23 Decembrie 2014, 15:26:09
Citat din: abyss din  23 Decembrie 2014, 10:45:09
Dar cei cu ochii în 3 culori? Albastru/verde/căprui ?

In nemarginita-mi ignorantza pot sa-ti raspund doar... tot c-o intrebare, compadre: "Dar cei ceaciri? :lol:
(aka cu fiecare ochi de alta culoare)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: fiulploii din 23 Decembrie 2014, 15:37:53
După părerea mea S-a ajuns prea departe in specializarea pe acest subiect , ceva analog cu următoarea situație :
   Un cetatean turmentat întreaba disperat " Unde sunt? "
   Un trecător ii Răspunde " pe strada Unirii la numărul 13 "
   " Lasă amănuntele " Răspunde cetățeanul turmentat, " În ce oraș ? "
:-D

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 23 Decembrie 2014, 23:29:56
Suntem in orasul Matrix... iti spune chiar cetateanul turmentat. E un oras transmis de pe planeta Oa, desi e pur mister ce-nseamna Oul.

Oa (http://www.youtube.com/watch?v=-bIvyccv15E#ws)

Interstellar Interdimensional. Deci filmul.

(http://oi62.tinypic.com/66w0nt.jpg)


Ghici ce planeta reprezint. Sau reprezent.  :planet:

Satron (http://www.youtube.com/watch?v=qOlk7u5rvgo#ws)

Saturn te are five by five... Jupiter.

five by five (http://www.youtube.com/watch?v=DQhFdERwak4#ws)

Jupiter din J Squad. Edge of Tomorrow.

(http://oi61.tinypic.com/1530fgk.jpg)


Esti cam in Misiune Imposibila. Ghost Protocol.

(http://oi58.tinypic.com/1zmphfn.jpg)


E sa-nteleaga cine poate. The force awakens. Sau poate nu.

(http://oi61.tinypic.com/n4giuc.jpg)


Este-n forma de cruce. Deci impotriva cui, awakens ? 

One Eyed one Horned Flying Purple People Eater (http://www.youtube.com/watch?v=Rx47qrH1GRs#)

(http://oi60.tinypic.com/so766t.jpg)


Saturn Moon Matrix... David Icke. Si credit Xanadron pentru punerea informatiei in evidenta.  :wink:

David Icke - Saturn & The Moon Matrix (http://www.youtube.com/watch?v=WpSqADAur-w#ws)

No back up. No Plan. No mercy !

(http://oi61.tinypic.com/k173tz.jpg)


N-ai plan, nu ai acoperire, ei nu au mila.

(http://oi60.tinypic.com/b4w50o.jpg)

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 23 Decembrie 2014, 23:31:37
Citat din: Xanadron din  23 Decembrie 2014, 15:26:09
In nemarginita-mi ignorantza pot sa-ti raspund doar... tot c-o intrebare, compadre: "Dar cei ceaciri? :lol:
(aka cu fiecare ochi de alta culoare)
A fost o întrebare foarte serioasa adresata din partea mea. Una de moment și pur personala....adică izvorâtă din ignoranță. ...
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 03 Ianuarie 2015, 23:17:48
Robin Williams R.I.P. implicat si el ca si ceilalti actori in schema de codare sau decodare a acestui mesaj.

(http://oi61.tinypic.com/24bm9zo.jpg)(http://oi59.tinypic.com/wa5c3b.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/2qu44rk.jpg)(http://oi60.tinypic.com/2wd9jjo.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/sl1xn8.jpg)(http://oi57.tinypic.com/1fafz5.jpg)


Pentru mine topicul si-a atins tinta prin faptul ca am inteles cam despre ce e vorba in afisarea asta ostentativa a culorii verzi si a asocierilor sale in viziunea o-culta Hollywood. Asa ca postul asta se vrea a fi un epilog.

In ultima postare am expus sumar dar sper ca expresiv si ultimul pilon pe care am observat ca se sprijina arhitectura asta matrix-virtuala si anume planeta Saturn. In filmul Misiune Imposibila: Ghost Protocol, echipa agentilor secreti in frunte cu Top Gun Jupiter (Tom Cruise) sunt in cursa pentru oprirea de la lansare a unor coduri nucleare prin intermediul unui satelit. Ca sa dezactiveze satelitul unul dintre agenti isi ia numele de cod Saturn, se imbraca intr-un costum electromagnetic si se duce printr-un tunel de lift in underworld unde se afla hardrive-ul acestuia. Prin activarea codurilor nucleare de catre satelit se ajunge la schimbarea arhitecturii lumii, asta fiind si intentia declarata a antagonistului principal. Scenariul acestui film se potriveste perfect cu ipoteza lui David Icke ce sustine ca inelele lui Saturn sunt alcatuite in loc de ghiata dintr-un fel de cristale prin care se mediaza si organizeaza sau transmite realitatea fizica. Tot David Icke sustine ca in preajma lui Saturn s-au detectat interferente electromagnetice uriase, deci costumul electromagnetic purtat de personajul Saturn din film este la fix.     

Am postat si o imagine din filmul Interstellar 2014 in care personajele epopeii isi fac trecerea in alta galaxie printr-o poarta stelara care se afla langa Saturn. De partea cealalta poarta stelara este o gaura neagra si arata exact forma lui Saturn. Astfel se evidentiaza din nou ca trecerea in underworld adica pe sub lumea fizica are deaface cu Saturn si implicit ca Saturn e punctul sau de jonctiune... dupa cum zice si David Icke.

Intorcandu-se din partea cealalta prin gaura neagra Saturn, eroul filmului da de un spatiu din care poate observa lumea fizica si pe familia sa precum dintr-o dimensiune superioara. Asta se coreleaza perfect cu ce-i zice agentul Saturn agentului Jupiter in Misiune Imposibila... Saturn te are 5 din 5. Saturn te are din cele 4 directii cardinale dar si din a 5-a din varful piramidei, sau din a 5-a dimensiune, unde el este ochiul. Saturn sau Sauron stapanul inelelor he ? 

In animatia Monsters Inc ala mic si verde cu cornite care e defapt un ochi ii arata celuilalt cam ce planeta este el, dansand cu un inel de culoare mov. Mov ca in dimensiunea ajnga chakra ce-i in afara celei fizice iar ei fiind oricum fiind niste monstruletzi interdimensionali ce fura energia oamenilor.

Revenind la Misiune Imposibila in unul din posterele filmului imprimat cu Ghost Protocol este in toata splendoara agentul Venus care imbracata in verde joaca rolul mortalului seducator sexual si... nu este nici o metafora.
In filmul asta eroul principal este etichetat cu Jupiter pentru ca asta e planeta de culoarea focului in care forta din Star Wars VII se awakens. Forta rosie care ii permite lui Tom Cruise asemanarea cu Jesus cel gnostic, un personaj extrem de bine pregatit ce se infrunta cu archonii.

In filmul Lanterna Verde o rasa de nemuriori au creat planeta Oa de unde supravegheaza toata creatia. Planeta asta ei o folosesc ca si pe o mega baterie de unde se incarca prin inele (si Saturn are) cu energia vointei adunata sau altfel spus vampirizata de la toti locuitorii Universului. Denumirea Oa fiind reprezentarea grafica a inelului (O) lui Saturn. Si aici eroul principal este cu J dar si in lupta cu inteligenta artificiala a dronelor militare. Numele sau este Hal Jordan si se trage dintr-o familie cu... traditie:

(http://oi61.tinypic.com/2uj0zsi.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/o9k3mc.jpg)
(http://oi57.tinypic.com/bf2iy8.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/315iqvp.jpg)
(http://oi59.tinypic.com/2yn1mb4.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/t68f89.jpg)

Prenumele sau HAL este o alta referinta la inteligenta artificiala ce controleaza energia verde. HAL 9000 (Heuristically programmed ALgorithmic computer) este antagonistul principal din filmul 2001 Odisea Spatiala, fiind computerul de bord ce vrea sa saboteze misiunea spre Jupiter. Foarte pe fata.

Din intamplare am mai descoperit o legatura HAL la un episod din Smallville (ep 21 - sez 8 ). O gasca de badguys se intalnesc intr-un depozit parasit ce pare sa se numeasca Halstrom's Garage. Gasca colorata in verde bineinteles dar si putin in mov atunci cand fac shapeshifting ei au ca aptitudine de baza vampirismul. Halstrom's e scris cu verde fiind dat ca si o definitie unde HAL este precum mai sus iar strom este curent in limba germana, hal strom's fiind deci energia masinii verzi sau invers.

(http://oi61.tinypic.com/50iddd.jpg)

(http://oi62.tinypic.com/fa52s9.jpg)
(http://oi60.tinypic.com/3178jsx.jpg)

(http://oi57.tinypic.com/2nvcpps.jpg)
(http://oi62.tinypic.com/eirv36.jpg)

(http://oi62.tinypic.com/161him9.jpg)
(http://oi61.tinypic.com/oaxfua.jpg)

Daca e cineva interesat sa urmareasca subiectul topicului asta in serialul Smallville ii sugerez sa o faca pentru ca va gasi o mica gramada de indicii. In special de la sezonul 5 cand intra pe scena si Brainiac. Extraterestrul proiectat ca interfata cu' creierul omenesc - Brain Interactiv Construct.
Mai departe apare (din zona fantoma) si generalul Zod sau anagramat D Oz pentru ca si Clarck Kent este din Kansas ca Dorothy. Oz precum Oliver Queen (justitiarul verde) o alta referinta grafica pentru inelul lui Saturn precum si simbolul Daily Planet din varful unei piramdei verzi. Sa nu mai zic de soarele verde ce straluceste pe vitraliul din interiorul redactiei.

In fine, ca tot zic de Oz, dupa celebrul procedeu de casting o gasim pe domnisoara Milla Kunis interpretand rolul lui Theodora in filmul Marele si Puternicul Oz 2014. In prima ipostaza ea este o simpatica imbracata in rosu iar apoi din cauza neatentiei si coruptiei ajunge vrajitoarea cea wicked verde. Traseul clasic daca nu esti atent. In loc de Jupiter ajungi (la) Saturn.


(http://oi59.tinypic.com/34rhlde.jpg)(http://oi57.tinypic.com/2dj3ua8.jpg)


Aceasi faza este si in Smallville in episodul Quest. (ep.19 - sez.7) Recomand.

(http://oi60.tinypic.com/345c4sl.jpg)

Milla Kunis este de urmarit pentru ca va aparea luna viitoare cu rolul principal in Jupiter Ascending.
Ea a mai fost si in Black Swan (aceasi tema) si in comedia nu prea reusita Ted iar cu aceasi tema. 


Black Swan Official Dance Scene with Natalie Portman.wmv (http://www.youtube.com/watch?v=mWZsDW2MaME#ws)

(http://oi61.tinypic.com/2zg9q3n.jpg)


Ted este foneticul lui Dead adica mort si neinsufletit si scris cu verde, iar pe parcursul filmului sunt prezentate tot felul de aluzii si indicii precum si erorile de comportament pe care i le cauzeaza lui din nou John care lucreaza la o firma numita Liberty. Oh well. Daca mesajul asta nu-i peste tot atunci nu este nicaieri.


Janeway vs Archon.   

Janeway vs Archon - Star Trek Voyager (http://www.youtube.com/watch?v=v79lVNKthCw#)


In definitiv Sat'urn pare a fi un Sat'elite care transmite matrixul. Saturn este stapanul timpului si cel care isi inghite copiii. Saturn este o machina. Conduceti-o cu grija. ;)


THE SATURN MACHINE TØS (http://www.youtube.com/watch?v=W6867fR7JV0#ws)

Archons/Reptilians and the Saturn Machine (http://www.youtube.com/watch?v=WwZDbAXCQ0I#)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Urban din 03 Ianuarie 2015, 23:49:53
...apropo de Saturn:

https://www.youtube.com/watch?v=f0Npz86rCZU (https://www.youtube.com/watch?v=f0Npz86rCZU)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Xanadron din 04 Ianuarie 2015, 12:40:19
Citat din: Urban din  03 Ianuarie 2015, 23:49:53
...apropo de Saturn:

https://www.youtube.com/watch?v=f0Npz86rCZU (https://www.youtube.com/watch?v=f0Npz86rCZU)

...Si mai apropo de Saturn: :planet:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3004.msg50164.html#msg50164 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3004.msg50164.html#msg50164)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 04 Ianuarie 2015, 13:08:48
Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

Nu prea ma pricep la greaca veche, dar mereu m-am intrebat de ce, din toate animalele, Iisus a ales sa vorbeasca despre caine, simbolul lui Sirius, si porc simbolul lui Saturn. Ca, sa fim seriosi, mot-a mot nu arunca nimeni margaritare la porci, iar ca metafora e putin cam prea pompoasa pentru stilul sau.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 04 Ianuarie 2015, 14:27:03
(http://1.1.1.4/bmi/i.imgur.com/fvWCnEz.png)

Jules Verne - Raza Verde
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 04 Ianuarie 2015, 17:14:42
Citat din: Aseneth din  04 Ianuarie 2015, 13:08:48
Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

Si auzind lucrurile acestea satenii s-au apucat sa taie porcul... de ziua lui Iisus. :lol: Si au intors sarbatoarea recoltatului (de suflete) Saturnalia in cea a bucuriei si inaltarii lui Mos Craciun. Astfel de la Satan Lucas(fer) ei s-au trecut la Santa Claus. Deci daca reprezentantul lui Saturn e porcul (din cauza ca doar consuma?) atunci nu-i de mirare ca el sfarseste de Craciun. O Sweet Revenge.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 04 Ianuarie 2015, 17:49:44
Citat din: Enz din  04 Ianuarie 2015, 17:14:42
Si auzind lucrurile acestea satenii s-au apucat sa taie porcul... de ziua lui Iisus. :lol: Si au intors sarbatoarea recoltatului (de suflete) Saturnalia in cea a bucuriei si inaltarii lui Mos Craciun. Astfel de la Satan Lucas(fer) ei s-au trecut la Santa Claus. Deci daca reprezentantul lui Saturn e porcul (din cauza ca doar consuma?) atunci nu-i de mirare ca el sfarseste de Craciun. O Sweet Revenge.

Ziua lui Iisus a fost pusa in ziua in care se taia porcul ( aka Saturnalia) si nu invers.
Porcul era reprezentantul lui Saturn din doua motive.
1. Saturn era la origini un zeu agrar, si porcul are obiceiul sa scurme in pamant.
2. Saturn, ca zeu al timpului era mancator de carne (a.k.a sarcophagus) pentru ca pamantul era simbolul corpului uman.
Titlu: Re: Culoarea Verde... produce Rosu
Scris de: Xanadron din 04 Ianuarie 2015, 20:13:11
Un link perfect ontopic dac-am ajuns si-n zona saturno-suina:
http://www.macroevolution.net/ (http://www.macroevolution.net/)
...dupa care am fi fost hibridizati din "caramizi genomice" provenite de la maimutza (ori un antropitec maimutzoid) si... PORC. :-D
Credibil aparent, si nu doar conform vorbei "Toti barbatii ie porci".
Serios acum, diversele "himere" figurate de la sumerieni si egipteni si pina la garguii de pe catedrale par sa fi fost inspirate dintr-o anume realitate.

P.S. Nu gasesc acu' sursa, dar, dupa studii medicale competente, s-a constatat fara dubii ca simpla vedere a ierbii stimuleaza productia de hemoglobina. :-o
Nu stiu daca si la porci, da-i clar ca necunoscute-s caile culorilor...

(Later Edit): La fel de straniu, vederea singelui ii face pe unii sa se inverzeasca. :-) :lol:
Titlu: Re: Culoarea Verde... din nou pe Rosu ;)
Scris de: Xanadron din 05 Ianuarie 2015, 13:55:38
http://www.gizmag.com/mars-one-lettuce-southampton/35424/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=3baf661d17-UA-2235360-4&utm_medium=email&utm_term=0_65b67362bd-3baf661d17-90650205 (http://www.gizmag.com/mars-one-lettuce-southampton/35424/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=3baf661d17-UA-2235360-4&utm_medium=email&utm_term=0_65b67362bd-3baf661d17-90650205)

Growing greens on the Red Planet :martiansmile:

...Sa mai repet ce cred io? (ca expeditionarii "martieni" ai Omenirii 2.0 sint demult satui de salate - egal daca verzi sau rosii.) :lol:
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 05 Ianuarie 2015, 18:52:22
Asadar noi consumam verdeturile ca sa ne facem sangele puternic iar pe partea cealalta verdeturile ne consuma pe noi sa-si intareasca clorofila pardon... energo-fotosinteza. 


(http://oi57.tinypic.com/14snkti.jpg)


(http://oi61.tinypic.com/2sbrg1s.jpg)


Undeva pe traseul kundalini pe om il asteapta un rapitor cum il asteapta pe somon ursul in liniste pe-o stanca. Nu e ca n-ar putea sa evite faza dar cu un pradator sau nu care sa il insfece dupa coltz in goana sa pe drive-ul sexual 'the fish' tot mort sfarseste. In stilul asta pentru pradator e ca si cum ar lua bomboanele de la copii. Bye bye ascending si Jupiter not rising pentru ca yam-yam  djinul verde.


(http://oi57.tinypic.com/29z77dt.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde (metalizata va rog... si sa fie Alfa Romeo)
Scris de: Xanadron din 05 Ianuarie 2015, 19:44:36
Si uitasem ca serpilianu' din logo-emblema... de fapt blazonul Alfa Romeo (disecat cindva p-aici) e tot verde.
Marca italiana apare oricum pe locuri fruntase in diverse topuri ale simbolisticii corporatiste sinistre:
http://www.durbahn.de/earthandus-top_5_most_sinister_corporate_lo.htm (http://www.durbahn.de/earthandus-top_5_most_sinister_corporate_lo.htm)

Pe blogul asta se emite in orice caz o parere interesanta, dupa trecerea in revista a teoriilor/povestilor "clasice":
"Some esoteric authors claim that the serpent is actually a kundalini (chakra snake) eating the material nature of man, thus signifying esoteric initiation." (de unde-o stiai si p-asta, colega Enz?... :lol:)
...pusa totusi la-ndoiala cu un argument destul de solid:
"It is possible. But why was this symbol placed on Berlusconi's front lawn?" :wink:

P.S. Instructive si remarcile despre celelalte simboluri sinistre (fara ghilimele):
- Vodafone (trei de 6),
- CFR(elations) (calaretu' nudist),
- Bechtel (globu' cu oceanele rosii),
- Procter&Gamble
(lunatic man :moon: cu coarne, 13 stele etc) :evil:

Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: fiulploii din 05 Ianuarie 2015, 21:00:44
Asta e Vestitorul :))
Deja se dă prin ceapă care atenție! e tot verde :))

http://m.space.com/28157-comet-lovejoy-amazing-amateur-photo.html?adbid=10152568722656466&adbpl=fb&adbpr=17610706465&cmpid=514630_20150105_38267187 (http://m.space.com/28157-comet-lovejoy-amazing-amateur-photo.html?adbid=10152568722656466&adbpl=fb&adbpr=17610706465&cmpid=514630_20150105_38267187)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Urban din 05 Ianuarie 2015, 21:19:52
...si Kubrick
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: abyss din 06 Ianuarie 2015, 18:01:58
Citat din: Xanadron din  05 Ianuarie 2015, 19:44:36
Si uitasem ca serpilianu' din logo-emblema... de fapt blazonul Alfa Romeo (disecat cindva p-aici) e tot verde.
Marca italiana apare oricum pe locuri fruntase in diverse topuri ale simbolisticii corporatiste sinistre:
http://www.durbahn.de/earthandus-top_5_most_sinister_corporate_lo.htm (http://www.durbahn.de/earthandus-top_5_most_sinister_corporate_lo.htm)

Pe blogul asta se emite in orice caz o parere interesanta, dupa trecerea in revista a teoriilor/povestilor "clasice":
"Some esoteric authors claim that the serpent is actually a kundalini (chakra snake) eating the material nature of man, thus signifying esoteric initiation." (de unde-o stiai si p-asta, colega Enz?... :lol:)
...pusa totusi la-ndoiala cu un argument destul de solid:
"It is possible. But why was this symbol placed on Berlusconi's front lawn?" :wink:

P.S. Instructive si remarcile despre celelalte simboluri sinistre (fara ghilimele):
- Vodafone (trei de 6),
- CFR(elations) (calaretu' nudist),
- Bechtel (globu' cu oceanele rosii),
- Procter&Gamble
(lunatic man :moon: cu coarne, 13 stele etc) :evil:
Kundalini este rosu. Si nu e un sarpe real ori un parazit energetic.
Chakra in care se afla e asemanatoare unei centrale de fisiune. Este precum nucleul pamantului.
Este o frecventa a energiei, este o vibratie, este un tren de unde electromagnetice.
Eliberat, el pare a se misca asemeni unui sarpe (e deci o comparatie) de-a lungul canalelor energetice principale , in sus catre zona din crestetul capului.
Cum se elibereaza? trebuie facuta o aliniere cu liniile de camp magnetic, cu centrul pamantului. Abia apoi...mai apare un sarpe (tren de unde) care se misca de sus in jos, de polaritate opusa si care aduce cu sine...intelegerea secretelor universului...daca au fost vreodata secrete...
De ce trebuie sa porneasca de jos in sus? Pentru ca e vorba de impamantare...una buna.

Prin urmare Enz a exemplificat foarte bine cu acea imagine a unui dublu vortex.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: horia2008 din 13 Ianuarie 2015, 23:56:54
(http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/YFB9QhuWlHvM49PPLfWvAw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9ZmlsbDtoPTQwMjtpbD1wbGFuZTtxPTc1O3c9MzAw/http://media.zenfs.com/en_us/News/afp.com/Part-PAR-Par8072778-1-1-0.jpg)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 18 Ianuarie 2015, 23:57:04
Am incheiat subiectul, dar ca fapt diwers, ce inseamna rothschild ? Scutul rosu...  la ce se refera ?
Titlu: Re: Culoarea Verde vs. Rot(h)-schild
Scris de: Xanadron din 19 Ianuarie 2015, 10:18:13
Aici ai un rezumat al istoriei familionului Rothschild - cu conexiuni... aproape complete (de la Abe Lincoln la Hitler, Pike, Massini etc.):
The History of the House of Rothschild
            by Andrew Hitchcock

http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm (http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm)
...Cu trimiteri clare - ex.: "1914:  The start of World War I.  In this war, the German Rothschilds loan money to the Germans, the British Rothschilds loan money to the British, and the French Rothschilds loan money to the French."

Acu' vreo 5 ani deja (Ooo, tempora!) bagam p-aici si-o ipoteza "martiana" incluzind oaresce jidovi ratacitori... interplanetari. :wink:
Ar merita poate reevaluata - fiindca-n rastimpul asta am mai adunat date care-o complica semnificativ - dar o reproduc deocamdata-n forma initiala, nereusind sa bag linkul exact/direct la respectiva postare:

"Raspunsul la intrebarea ta - si de fapt ipoteza propriu-zisa a "migrarii ciclice a Arienilor/Martzienilor" - e doar tangentiala topicului astuia si ar apartine de fapt mai bine unui topic de genul promisului "Nazi OZN - ET/NWO Connection", calator astral...
O idee schematica poate fi cred insa expusa si-aici, fie si doar din motivul ca dezintegrarea-surpriza a focoaselor nucleare face parte din tabloul mult mai complex al interventiilor multiple asupra evenimentelor istorice, desi putin sau deloc cunoscute, ale civilizatiilor ET si/sau preponderent IT-umanoide (sau poate a amindorura, in cooperare).

Uite parerea mea deci, pe scurt: pregatirile presupusului Exod par sa fi inceput acum citeva mii de anisori - in orice caz in vremuri post-diluviene, atunci cind cercul bine informat asupra "calendarului cataclismic solar" din conducerea presupusilor colonisti arieni / annunaki / nefilimi etc (care pot fi denumirile acelorasi entitati considerate ZEI) a decis ca-i cazul civilizarii intensive a vinatorilor-culegatorilor (lulu amelu) pe care-i mai foloseau baietii si prin minele de aur-uraniu-lithiu-titan etc.

Findca am impresia ca EI aveau nevoie, in cadrul unui program pe termen lung, de mase de manevra nu tocmai inapoiat-primitive, mentinute insa intr-o stare de sclavie mai mult (acum) sau mai putin (pe vremuri) mascata. Fara de exploatarea carora scopul final - "mutarea" in subsolul lui Marte, zic eu, a unor cantitati enorme de echipamente/materiale - n-ar fi fost posibil de indeplinit ACUM.

Nu-i loc aici sa detaliez diversele faze ale planificairii ipoteticului Exod, dar pina si schimbarea cu semnificatii simbolice a numelui evreului german Mayer Armschel Bauer in Rothschild (nicio similaritate oare cu... culoarea rosie a planetei Marte?) spune multe. Evident ca doar coroborata cu doar aparenta legenda a descendentzei sumeriene a familiei evreiesti care avea sa finantzeze majoritatea evenimentelor planetare atent planificate din secolul XVII incoace... Simultan cu iesirea din negura Evului Mediu, urmata progresiv de accelerarea halucinanta a progresului tehnologic. [...]

Intrebai despre data prezumtiva a Exodului astuia. Io cred ca el deja a inceput, iar obstinatia cu care-i "vinat" de pilda Gary McKinnon din cauza dezvaluirii existentzei "flotei astrale US Navy" arata doar graba executantilor - fiindca nu doar eu mai cred ca unii (putinii humanoizi.... sa le zicem vampirici :evil:) din nucleul puterii oculte (Arienii :martiansmile: ) comanda, iar altii, mai multi din PTB executa - asta insemnind si ca manglesc :-D cit pot din sudoarea pamintenilor (v. evidentele Black Projects).

In final, ca o... ramificatie logica a ipotezei - repet, doar schematic expuse -, mai cred ca executantii sint si ei impartiti in diverse caprarii - unii mai cu motz care or s-o taie la momentul oportun de pe Terra impreuna cu Arienii si altii care se vor crede protejati de efectele presupusului parjol Kali-Yuga in bunkerele enorme sapate tot pe banii, adica munca noastra.

Evident ca, in rastimpul asta, importante trebuie sa para pentru bizonii TV-tembelizati remanierile Bocului :-D sau divortzul lui Tiger Woods."
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 20 Ianuarie 2015, 01:07:49
apreciez raspunsul tau Xanadron  :-)

parerea mea e ca astia care s-au numit scutul rosu... stiau exact la ce se refera si ce putere au cuvintele blazoane. In opinia mea nu au treaba cu Marte (e posibil sa aiba - eu is setat) ci au treaba cu vampirismul ... daca exista vre-un om care sa citeasca pe-aici si sa se poate dezice din proprie initiativa de sexualitate atunci cred ca poate fi considerat... Iluminat.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 17 Februarie 2015, 08:32:06
Citat din: Aseneth din  08 Decembrie 2014, 20:04:21

@Enz - Dar ce reprezinta calul in sine? Indiferent de culoare. Am observat ca grupul de cuvinte KAB, care se regaseste in  Kabalah, Ka'aba se regasesc si in Cabalos. Iar Cavalerul Trac este unul din cele mai vechi simboluri cunoscute la indo-europeni.

Sau Kal El.
Sau Kalevala.
Sau Cabirii.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: fiulploii din 02 August 2015, 23:03:37
http://www.tydknow.com/did-you-know-that-the-real-color-of-a-mirror-is/ (http://www.tydknow.com/did-you-know-that-the-real-color-of-a-mirror-is/)
Titlu: Muntele Verde
Scris de: abyss din 06 August 2015, 23:45:05
  "Dacă privești viața cu ambii ochi atunci vei muri. Privește -o cu câte unul pe rând. ....Dacă asculți viața cu ambele urechi vei muri. Ascult-o cu câte una pe rând! .....Când nu îți place ce vezi cu un ochi închide-l și privește cu celălalt. Dacă nu îți place ce auzi cu o ureche, inchide-o sau fă-te ca nu auzi din când ..."

  Pe scurt, fiindcă timpul îmi este furat. Ceakra VERDE a inimii. În inima se afla conştiența! În punctul de confluența al celor doi curenți magnetici de polaritate opusa se formează conștiința, ochiul....din vârful piramidei fizice(ground- ) la contactul cu cea inversată invizibila (pozitive+).  Cele 2 trenuri de particule când se întâlnesc venind în mișcare vorticiala precum doua tornade în punctul de contact formează o fuziune ..un plan centripet sau centrifug. Acel loc este numit Muntele MERU. Iar în jur creaza un toroid. Cum pornești primul tren de particule (ground -) să alcătuiască un vortex?...cred ca. ..găsind un munte special, construind o piramidă, racordând o bobina la un acvifer sau eliberând kundalini . Pe principiul paratrasnetului. Orice toroid liber/deschis capata conștiența....planeta....soarele...omul...animalele. etc.
  Verdele ca frecvență e semnătura viului, a conștientei, a undei conștientă de sine. Spirala.
   Ce prezintă hollyw.-ul e total răsturnat și dement.
Titlu: Re: Culoarea lui Patrick
Scris de: Arhanghelul din 26 Martie 2016, 14:38:26
http://metropotam.ro/La-zi/parada-de-saint-patrick-s-day-duminica-20-martie-in-bucuresti-art0646864846/ (http://metropotam.ro/La-zi/parada-de-saint-patrick-s-day-duminica-20-martie-in-bucuresti-art0646864846/)

(http://2.bp.blogspot.com/-79QX7d04d8Q/Uyd9nRgL50I/AAAAAAAAcgo/nYrwjCStJ2Y/s1600/513_StPatrick.png)

https://ro.wikipedia.org/wiki/Insula_%C8%98erpilor
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 27 Martie 2016, 04:17:09
Da. Sfantul Pa-trick. Merit-o plecaciune. Fifth-century Romano-British Christian missionary and bishop in Ireland.
Romano-british inseamnand cultura ce a aparut in Britania sub Imperiul Roman ca urmare a cuceririi romane din 43 AD si a formarii provinciei Britannia. (Deci cum si-ar musca sarpele coada) (extras din wikipedia)


(https://i.ytimg.com/vi/LeCYetHqudk/hqdefault.jpg)


So you know Ireland's national colour might not be green, right?
http://www.thejournal.ie/ireland-national-colour-blue-828597-Mar2013/ (http://www.thejournal.ie/ireland-national-colour-blue-828597-Mar2013/)

...So where did the green come from?
Exactly where green came into the question isn't entirely known. Historically, many had rejected the use of blue as a national Irish colour anyway, but the strongest green emerged in the flag of the Confederation of Ireland (the era during which the Catholic bishops and noblemen tried to oust the Protestant powers from Dublin).


Verdele cel mai verde a aparut in steagul Confederatiei Irlandei (Irish Catholic Confederation that is) in era cand episcopii catolici si nobilimea incercau sa elimie puterile protestante din Dublin... Precum in Scotia. Unde cea mai mare rivalitate este intre Rangers si Celtic. Sau mai bine zis era. Ca Rangers au retrogradat... profetic.   

The Old Firm.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sectarianism_in_Glasgow (https://en.wikipedia.org/wiki/Sectarianism_in_Glasgow)
Sectarianism in Glasgow takes the form of religious and political sectarian rivalry between Roman Catholics and Protestants. It is reinforced by the fierce rivalry between Celtic F.C. and Rangers F.C., the two Old Firm football clubs

Acuma romano-catolicii au pus si ei un simbol pe echipa lor Celtic. Trifoiul cu 4 foi lol. Ca sa-i ajute la invocarea norocului suprem. Pe mister - Luck - Loki. Pa-trick-sterul.

(http://freevectorlogo.net/wp-content/uploads/2012/10/celtic-logo-vector.png)

(https://i.imgsafe.org/73741b4.jpg)

(https://s12.postimg.org/vrx8dx5l9/fff.jpg)

(https://i.imgsafe.org/d4bc82e.jpg)


Irland. Eireland sau Eire. Consonant in engleza cu Eerie. Sau Eerie Indiana.
Probabil de asta au vrut locul druizilor... Its a kind of magik...

Eerie:
1. Inspiring inexplicable fear, dread, or uneasiness; strange and frightening. See Synonyms at weird.
2. Scots: Frightened or intimidated by superstition.


(https://i.imgsafe.org/001334f.jpg)


Deci Sfantul Patrick e fifth century si Koranul ce-l pupa Papa e verde. No biggie.
Muhamad s-a nascut in 570 AD si-a fost inhumat la Green Dome. Coincidenta. 

How the Vatican created Islam
http://beforeitsnews.com/alternative/2015/02/how-the-roman-catholics-created-islam-and-why-they-did-so-3109298.html (http://beforeitsnews.com/alternative/2015/02/how-the-roman-catholics-created-islam-and-why-they-did-so-3109298.html)

(http://www.peacespective.org/wp-content/uploads/2012/02/green-dome.jpg)


https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Brazil (https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Brazil)
The dominant religion of Brazil historically was and still is Christianity. Brazil possesses a richly spiritual society formed from the meeting of the Roman Catholic Church with the religious traditions of African slaves and indigenous people. This confluence of faiths during the Portuguese colonization of Brazil led to the development of a diverse array of syncretistic practices within the overarching umbrella of Brazilian Roman Catholicism, characterized by traditional Portuguese festivities.

Adica, cum Vaticanul a creat mai multe.

(http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/samerica/brazil/brpics/symbolspics/Flag_of_Brazil.jpg) (http://fotw.fivestarflags.com/images/p/pt!rlbbc.gif)

Steagul Italiei incepe cu verde (with the green at the hoist side). Profetiile de la Fatima au fost in Portugalia (with the green at the hoist side). Irlanda (green at the hoist side). In Brazilia se vorbeste... verde (pentru ca Roman Catholic Church) iar majoritatea steagurilor islamice sunt... verde. Un paste fericit.

(http://www.risk.net/IMG/661/143661/ireland-flag-370x229.jpg) (http://www.vexillologymatters.org/images/Italian.png)


https://en.wikipedia.org/wiki/Green_in_Islam (https://en.wikipedia.org/wiki/Green_in_Islam)
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 05 Aprilie 2016, 01:10:41
! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=F-VnIwvY47c#)


(http://ichef.bbci.co.uk/news/660/media/images/76596000/jpg/_76596407_76592059.jpg)



Android. OS.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Grifon din 07 Mai 2016, 18:48:06
Lăudabil (și) acest demers al dumitale, d-le @Enz, deși nu chiar așa străve(r)ziu...
După ce am călătorit ...captivat, prin acest complex potpuriu, aș avea câteva amendamente - dacă-mi dai "undă verde", desigur !

- La fel cum te-ai dedicat dumneata culorii verzi, la fel s-ar putea "hărăzi"  un altul pe culori diferite (presupunând c-ar avea aceeași determinare);
-De pildă, să zicem...albastrul;  de ce n-ar fi și el "șmecher"?  Am avea...hm...să vedem: culoarea Terrei, culoarea cerului, a oceanelor, a unei hoarde de super-eroi, sacră la mongoli, prezentă in aproape toată iconografia creștină (unde verdele cam nu-i), regăsită in drapelele marilor puteri, precum SUA, UE, Rusia, Franța, Marea Britanie (pe unde verdele iar lipsește), in IT (blue -ray, blue-tooth), in miliardele de blue-jeans, la clanul Harkonnen, la indigenii Avatar, in proiectul UFO secret "Blue Book", la nobilii cu "sânge albastru", la Voroneț...și aș putea s-o țin așa de m-ar durea mâna;
- Sau galben, auriu ? Reprezentări ale Soarelui, Lunii, focului, aurului ? Aureolele tuturor sfinților, coroanele tuturor regilor / impăraților ? Îți dai seama, dacă m-aș chinui și eu să atașez toate imaginile / posterele / blazoanele cu această culoare, pagina ar străluci în asemenea hal, că ai fi tentat s-o listezi ca s-o duci la bancă !
- sau portocaliu ? Compania Orange, agentul bio-war Orange, revoluțiile "portocalii", Casa de Orania ?
- ceva mov ? Flacăra violet, copii "indigo", chakra psy-view ?

Mă opresc cu enumerările, căci sunt convins c-ai prins tâlcul amendamentelor mele. Să nu crezi că-ți dezavuez demersul ! Dimpotrivă, găsesc instructivă înșiruirea dumitale, veritabil foto-caleidoscop, insă aș sugera să-i conferi mai multă utilitate, integrând-o holistic in tratarea luminii ca ansamblu, și nu prin reliefări ușor discrimatorii, ce pot naște teza (falsă) a unei anumite preeminențe. N-ar strica o abordare multi-unghi, cu o considerare a tuturor complementarităților (cum ai inceput chiar tu, invocând perechea "roșie" a verdelui), sau a diverselor compuneri / descompuneri in spectru  (la urma urmei, verdele rezultă din albastru + galben, nu?).

Succes ! Și, ca să nu-mi porți pică intrucât ți-am "zguduit" un pic eșafodajul...uite, contribui și eu cu ceva verde...de Paris !
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 08 Mai 2016, 02:50:02
Eu mi-am luat-o destul in freza pe subiecte din astea (cum zice Tamerlan) si incerc sa ma las. Asta e disclaimer ca sa nu ma acuze alti colegi ca arunc cu avioane de hartie. Babilonul organizat prinde un fulger.

Daca vrei sa te pui in hora (ca eu sunt impulsiv si intru-n joc)... ne pui pe amandoi in pericol. :)))

Deci daca vrei continuam. Si exemple. Si despre albastru... pentru ca e culoarea apei complementarei  focului alchimistilor "moderni" care si-au insusit toate steagurile. Si daca spui ca, culorile nu au nici o importanta atunci deci tii cu ei. Dar daca e asa... stii pentru ce ai fi in joc ?
Titlu: Re: Culoarea Verde (...și restu')
Scris de: Grifon din 08 Mai 2016, 11:31:25
D-le @Enz, e bine să fii impulsiv - dacà ai siguranța "mișcărilor". Dacă nu,  riști a da de "belea"...așa că, (mai știi ?) poate din acest motiv ai avut acele "rearanjări" ale frezei, de care ai pomenit.

Cu nițel mai multă răbdare, de ai reciti ce-am "condeiat" mai sus, ai vedea că nu "țin cu ei" ("răii" ăia misterioși ce par a vâna spirite libere precum d-ta sau colegul @Tamerlan), sau, dacâ vrei, "țin" și cu ei, și cu domnia ta - țin intotdeauna cu oamenii inteligenți.

Nu am spus deloc că nu au importanță culorile, ba chiar sunt convins  că au f.multe particularități, cu impact deosebit asupra percepțiilor noastre (in special ale celor subconștiente). Te sfătuiam doar să nu te cantonezi intr-o preferință, singularizând cumva verdele sau acordându-i o importanță exagerată, in detrimentul celorlalte "surori" din spectru.

Singurele pericole la care ne-am expune, jonglând cu toate culorile, ar fi eventual cel de-a ne stropi precum zugravii...și cel de-a plictisi restul colegilor, jucându-ne prea insistent  de-a Rafael și DaVinci.

În speranța că acum m-am explicat cu mai multă claritate, îți (re)doresc succes și inspirație in viitoarele cercetări, și te asigur că-ți voi mai citi părerile - in special datorită faptului că ai un stil inedit.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 09 Mai 2016, 01:43:45
Deci fara anagrame.

https://www.youtube.com/watch?v=DRWZoCVRoYI (https://www.youtube.com/watch?v=DRWZoCVRoYI)


Raspunsul este chiar 42.

https://www.youtube.com/watch?v=aboZctrHfK8 (https://www.youtube.com/watch?v=aboZctrHfK8)


Ssse spune verde-n fata.

https://www.youtube.com/watch?v=MEAyF8vTM2A (https://www.youtube.com/watch?v=MEAyF8vTM2A)


Uitata-te-n ochii mov.

https://www.youtube.com/watch?v=YKd6ZxCEJdI (https://www.youtube.com/watch?v=YKd6ZxCEJdI)


Over the rainbow...
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Aseneth din 23 Decembrie 2017, 14:19:24
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=sD222-Av6ik
Titlu: Re: Die Welt der Panzer öffnet die Dunkle Front - Unser Grünes Land
Scris de: Arhanghelul din 20 Octombrie 2018, 08:45:12
Achtung!   :-)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=189&v=UPL3KOHmIuQ

https://www.youtube.com/watch?v=tOtGl6Y9y-I

https://worldoftanks.eu/de/news/general-news/the-dark-front-halloween-mode/
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Grifon din 28 Februarie 2021, 12:10:52
Nu-mi dau seama dacă a fost reperat - căci observ că majoritatea ilustrațiilor postate de colegul @Enz nu mai sunt vizibile - dar și super-eroul Hulk ("Incredible Hulk) e tot un...verde.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 11 Martie 2021, 02:17:52
S-au ascuns "de" android.
Ce poti sa faci... ca i-am dat de gol :)). Stergi urmele.

Dar...Temper temper, mon Capitan... Ad astra...   
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 11 Martie 2021, 02:40:07
Capitaine'... ca am cercetat pe google dupa aia...

Eu mi-as dori, o discutie a fenomenului Star Trek... aici pe forum.




Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 11 Martie 2021, 02:48:21
Ce a vrut sa zica Q... De ce  ... ? De ce a fost prezentat asa...

A inceput cu el STNG si s-a terminat tot cu el"... Wtf./ ?
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 11 Martie 2021, 03:02:42
https://youtu.be/xfDpDCsULn0
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Grifon din 13 Martie 2021, 11:56:41
Ce-i drept, ființa "Q" m-a fascinat și pe mine. Propun reamintirea celui mai hazos moment cu "personajul", când iși revime la omnipotență și vrea să...mulțumească echipajului Enterprise:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DVBTRp80Q64U&ved=2ahUKEwiOyMiS_6zvAhUCxosKHZ83BEkQ28sGMAB6BAgBEAk&usg=AOvVaw0zAsFTYt6uXNeqLM2bgbUh

Dacă vrei o dezbatere pe acest "Q", dle. @Enz, deschide un subiect separat - căci nu intuiesc premisele de la care ai vrea să pornești.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 24 Martie 2021, 00:47:22
Foarte misto, mon capitaine :). Nu am acces deocamdata la pc si nici nu cred ca ar fi bine primit un subiect de genul. E doar asa, daca mai intuieste cineva ceva... Noi schimbam aici, doua, trei, idei bune si inalte pe forum si in realitate pentru cine "proiectam" . Cred ca in zilele noastre proaste, nici noi de aici, din conversatie, nu am fi cum se / cade. Cred ca cine si cum controleaza acum mersul lucrurilor, au controlat dintotdeauna - si nu se poate si nici nu s-a putut altfel. Parerea mea e ca suntem o specie si "aglomeratie" de psihopati... si ingerul pazitor nu isi pastreaza sensul din limba engleza in cea romana.

Guardian "angel"... fiind sistemul de control  / cum zice Jacques Vallee. Ideea fiind, ca pe cat e de trickster sistemul - pe atat are cu cine ! Frate - pe langa, ca vezi un om bun mai rar ca un / alt fel de tip de fiinta fantastica / ... pe atat sunt si asteptarile noastre inalte de la ce ar trebui sa avem in jur. Nu zic, chestia astia din privinta unui 'glass canon' , avand in vedere ca am lucrat si am trait mereu printre foarte multe persoane. Probabil si sigur ca experientele mele nu sunt la fel cu al celorlalte persoane, dar dude / dudette... e cam mica piscina posibilitatilor de unde ai ce alege. Parerea mea e ca doar, anumiti calugari au nimerit-o... aici e doar la "curatare"...

De aia... se intampla Hitchcock in loc de StarTrek... Ca asa este nivelul. Si nivelul StarTrek, care pe mine m-a inspirat sa visrz, a prost se pare, era defapt un plan astral / mental, ce isi primea el prin invocatii de la The Nines / formatie rock etherica. 7of9 / Deep Space Nein :)... Ok.
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: Enz din 24 Martie 2021, 00:54:47
Voaiam sa zic de domnul Roddenberry, ca nu reusesc sa modific... In sezonul inaugural de StarTrek... mai mult psihic, s-au prezentat cu Nava/y.
Titlu: Re: Culoarea Verde , Q, Nexus
Scris de: terraflorin din 28 Martie 2021, 07:38:47
Q apare şi în ultimul episod al Star Trek: Voyager (Q2, 2001, pe lângă alte 2 episoade), dar şi în Deep Space Nine (s1,e7)

un fel de Q este şi scutierul Trelane din seria originală episodul (s1,e17) ,,The Squire of Gothos" https://tv.avclub.com/star-trek-the-squire-of-gothos-arena-1798205822

https://screenrant.com/star-trek-next-generation-tng-fan-theories-make-sense/

CitatThe villain known as "Q" made a big splash in the pilot episode as a malevolent being who wielded omnipotent power, like a Genie. Instead of outright destruction, he preferred to sadistically toy with Picard and his crew as playthings.

This is remarkably similar to the character of Trelane in the original series, who kidnapped Kirk and his crew against their will, and just like Q, was able to transform his thoughts into energy and matter.

Trelane also appeared as a judge and put Kirk on trial for imagined crimes, just like Q did to Picard.

Ultimately, Trelane was reigned in by his "parents," who apologized for his behavior. In later episodes of Next Generation, Q was also punished for misbehaving by the Q Continuum.

It seems like a strong possibility that they may be related.


Mai avem prin ST TNG şi The Nexus. https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Nexus

Nexus ar fi un tărâm extra-dimensional asemănător Raiului în care gândurile și dorințele cuiva modelează ''realitatea''. În interiorul Nexus-ului, timpul și spațiul nu au niciun sens, permițându-ţi să vizitezi oricând și orice loc pe care ți l-ai putea imagina. Apoi dacă ieşi din Nexus ajungi înapoi la realitate sau la ''realitate''?

(https://terraflorin.files.wordpress.com/2021/03/picard_and_kirk_leaving_the_nexus.jpg)
Picard and Kirk leaving the Nexus... şi ceva verde
Titlu: Re: Culoarea Verde
Scris de: kandaon din 28 Martie 2021, 11:28:05
Nu stiu cat de legat de culoarea verde e ce spun eu, dar ideea Nexus-ului din ST din postarea colegului de mai sus imi pare cumva realista. Ba chiar prea simplista.

Parerea mea (sigur, imposibil de dovedit direct) e ca sunt mai multe niveluri care se intrepatrund la nivelul universului (exista practic un multivers). Cumva similar ca intr-un joc de calculator unde se avanseaza pe diferite niveluri dar in cazul asta cineva de sus poate accesa cand si cum vrea toate nivelele si poate juca orice rol sau personaj vrea.

In varful piramidei ar fi asadar niste fiinte nemuritoare care fie au creat fie au preluat un control la nivel inalt asupra intregului sistem deja existent cumva. Astia ar fi ajuns plictisiti de existenta si ar fi ajuns asadar sa creeze ori sa (se) adapteze la realitatea existenta si sa creeze ori sa joace intr-o realitate care e in acelasi timp si una reala si una simulata. Si unde exista si avataruri ori "roboti biologici" dar si fiinte reale si care actioneaza precum personajele din susnumitele jocuri de calculator,doar cala un nivel mult mai sofisticat. Unele fiinte au de fapt liber arbitru pentru a face totul cat mai realist si palpitant si cu intorsaturi poate neasteptate pentru adevaratii jucatori.

Astia isi pot alege ce personaj vor,din ce era vor,din ce parte a multiversului vor,si sa "joace", sa traiasca in pielea acelui personaj, interactionand cum vrea cu celelalte personaje din joc,ori lasandu-se surprins de actiunile celorlalti.

Cineva de la nivelul ala poate sa-si aleaga sa fie oricine vrea, de la un scutier sau cavaler din evul mediu la un pirat din epoca iluminista, la o prosituata moderna ori o regina antica, sau un cuceritor galactic din epoci viitoare. Practic are exista o asa de mare multitudine de roluri cu atat de multe posibile intorsaturide situatii date de liberul arbitru al celorlalti jucatori (inclusiv la un nivel mai jos, cum ar fi oamenii) incat cineva care ar putea alege si controla cine sa fie si ce rol sa joace nu prea ar avea cum sa se plictiseasca.

Alta impresie a mea e ca exista mai mult decat o singura factiune ce poate juca la nivelul ala de sus si ca ar exista si conflicte intre ele