Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cel mai întunecat secret al Chinei

Creat de murdoc, 13 Iunie 2014, 07:49:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

murdoc

Unele locuri din această lume ascund lucruri atât de întunecate încât nu suportă lumina zilei. În secolul XXI, puţini cunosc atrocităţile şi ororile comise în timpul guvernării PCC din China - o ţară care are în spate o civilizaţie şi o cultură veche de 5.000 de ani, din care doar ultimul secol este dominat de Partidul Comunist Chinez (PCC).

Un jurnalist îndrăzneţ de la Wall Street Journal, Ian Johnson, a fost primul care a adus în atenţia mass-mediei internaţionale unul dintre cele mai şocante evenimente înregistrate de istorie - uciderea şi torturarea practicanţilor Falun Gong - o raportare care în mai 2001 i-a adus premiul Pulitzer.

Deşi au trecut mai bine de 14 ani de când PCC a început această persecuţie, prea puţini cunosc motivele, intensitatea şi evoluţia acestui eveniment care nu poate fi catalogat altfel decât ca o gravă crimă împotriva umanităţii şi culturii tradiţionale. Un subiect ţinut în umbră de un partid comunist care îşi utilizează toate pârghiile disponibile pentru a bloca mediatizarea lui, motivul fiind acela că expunerea lui vizează însăşi legitimitatea şi existenţa acestuia.

Falun Gong

Falun Dafa, sau Falun Gong, este o practică străveche a corpului, minţii şi spiritului, profund înrădăcinată în cultura tradiţională chineză. Principiile care stau la baza acestei practici spirituale sunt adevăr, compasiune şi toleranţă, la care se adaugă un set de cinci exerciţii line de qigong.

Făcută publică în luna mai 1992 de Dl. Li Honghzi, Falun Dafa s-a răspândit rapid, de la om la om, atât în China, cât şi în străinătate. Complet gratuită, ea se practica în parcuri, iar beneficiile practicii deveniseră vizibile în China: un număr tot mai mare de oameni îşi redobândeau sănătatea şi îşi îmbunătăţeau caracterul moral, începând astfel să stabilizeze societatea chineză.

În doar şapte ani, din 1992 în 1999, 1 din 12 chinezi practicau Falun Dafa. Potrivit Guvernului chinez, numărul era cuprins undeva între 70 şi 100 de milioane de oameni şi înregistra o continuă creştere. Se depăşise practic numărul membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) şi oraganizaţiilor lui afiliate (gen pionieri, UTC, etc).

O decizie care a şocat lumea

În ciuda faptului că practica era de natură paşnică şi apolitică, conducătorul PCC Jiang Zemin de la acea vreme a perceput popularitatea şi modul independent de gândire promovat de Falun Dafa, ca o posibilă ameninţare la adresa puterii sale. Principiile Falun Dafa erau în opoziţie directă cu filozofia luptei promovate de partid, iar PCC se temea să nu piardă controlul asupra minţii oamenilor.

Din invidie, la 20 iulie 1999, Jiang Zemin a lansat o brutală campanie de eradicare a Falun Gong pentru că nu vroia ca o mişcare aflată în afara controlului partidului să poată inspira zeci de milioane de oameni, chiar dacă era spre binele societăţii. Ţinând cont că acesta era un efort de a distruge o practică urmată de 1 din 12 cetăţeni, se poate spune că liderul PCC a lansat practic un atac împotriva societăţii chineze în general.
Pentru a susţine o persecuţie de o asemenea anvergură, Jiang Zemin avea nevoie de campanii de propagandă masive pentru a distruge reputaţia Falun Gong, şi de noi lagăre de muncă forţată şi centre de detenţie ca să poată primi fluxul imens de deţinuţi ce urmau să vină.

Astfel, a fost creat "Biroul 610" - o agenţie extrajudiciară care îşi putea desfăşura activitatea fără constrângeri legale - şi s-a consolidat un aparat de cenzură a internetului pentru a opri oamenii să afle adevărul despre ceea ce se întâmplă.

Din acel moment, regimul comunist chinez a încercat să elimine Falun Gong prin cele mai brutale mijloace: spălarea creierului, tortură, abuzuri psihice şi sexuale, recoltare forţată de organe şi omor.

"Represiunea este motivată politic, iar marea majoritate a victimelor sunt oameni obişnuiţi care doar îşi exercită paşnic drepturile lor fundamentale la libertatea de credinţă, de asociere şi de exprimare", reiese dintr-un raport al Amnesty Internaţional din martie 2000.

Reprimând virtutea, recompensând viciile

Pe lângă costurile financiare şi umane ale campaniei, Partidul Comunist a dat o mare lovitură moralităţii societăţii chineze. Oficialii care au participat activ la omorul şi torturarea practicanţilor Falun Gong au fost promovaţi, iar membrii familiei victimelor erau forţaţi să se întoarcă unul împotriva celuilalt. Între timp, cei care refuzau să colaboreze sau erau împotriva campaniei, erau ei înşişi persecutaţi. Nici avocaţi şi oficiali oneşti din cadrul Guvernului nu au fost scutiţi de acest tratament.

"Campania de persecuţie împotriva Falun Gong a fost susţinută de oficiali ai Guvernului şi forţe ale poliţiei de la toate nivelurile şi a cuprins toate segmentele societăţii şi fiecare nivel al Guvernului din Republica Populară Chineză", se declară în Rezoluţia HRC 188 a Congresului SUA.

Numere halucinante, sute de mii de oameni din toate categoriile sociale, au fost trimişi în lagăre de muncă forţată pentru reeducare. Legea permite Partidului să trimită în lagăr pe oricine, pentru un termen de până la trei ani, fără posibilitatea de audiere sau de a face apel. În 2007, un raport guvernamental american a concluzionat că cel puţin jumătate din deţinuţii din lagăre erau practicanţi Falun Gong.

Într-un raport din 2010, Amnesty Internaţional concluziona: "Campania severă şi sistematică purtată timp de 10 ani împotriva Falun Gong a continuat şi s-a intensificat prin arestări brutale, procese nedrepte care conduc la lungi sentinţe, dispariţii forţate şi decese în timpul detenţiei în urma torturilor şi tratamentelor inumane".

Nu mai puţin de 87.000 de cazuri de tortură gravă au fost documentate până în prezent de ONU. "Raportorul Special continuă să fie alarmat de decesele din locurile de detenţie în China. Rapoartele descriu scene oribile, în care deţinuţii, dintre care mulţi sunt adepţi ai mişcării Falun Gong, mor ca rezultat al relelor tratamente, neglijării sau îngrijirilor medicale neadecvate. Cruzimea şi brutalitatea acestor acte de tortură sfidează orice descriere", declara Asma Jahangir, raportor special al ONU în decembrie 2003.

Rezistenţă paşnică

"Falun Gong este un grup spiritual paşnic care nu a rănit pe nimeni. În mod tragic, acesta este pentru regimul de la Beijing ce erau evreii pentru nazişti - un duşman intern", a declarat vice-preşedintele Parlamentului European, Edward McMillan-Scott.

În ciuda brutalităţii neobosite a maşinăriei autorităţii de stat, Falun Gong nu a dispărut, ba dimpotrivă s-a extins în afara graniţelor Chinei, în prezent fiind practicată în peste 110 ţări, de aproximativ 100 de milioane de oameni. Falun Dafa a primit mii de premii şi onoruri, inclusiv în China înainte de începerea persecuţiei, iar Maestrul şcolii de qigong, domnul Li Hongzhi, a fost de cinci ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, între anii 2000 - 2012, datorită aportului adus omenirii prin principiile şi beneficiile şcolii.

Mai mult decât atât, practicanţii de pretutindeni au răspuns cu o apărare nonviolentă a demnităţii umane în China şi şi-au asumat rolul de a încuraja oamenii să vadă printre minciunile şi propaganda defăimătoare a PCC, încercând să pună capăt acestei persecuţii care durează de 14 ani.

"Nici unul din zecile de mii de practicanţi Falun Gong aflaţi în stare de detenţie, arestaţi sau condamnaţi nu este în conexiune cu vreo acţiune violentă sau vreo ameninţare de violenţă. În schimb, "crima" lor este credinţa în Falun Gong", a declarat Human Rights Watch în ianuarie 2002.

La sfârşitul anului 2009 Jiang Zemin, Bo Xilai, precum şi alţii oficiali chinezi au fost puşi sub acuzare pentru genocid şi crime împotriva umanităţii de tribunale din Spania şi Argentina, iar în alte 17 ţări au fost înaintate peste 50 de plângeri penale împotriva lor pentru aceleaşi acuzaţii.

Recoltarea forţată de organe

Utilizarea organelor de la prizonierii executaţi, despre care China a afirmat ca şi-au oferit "voluntar" organele, este total diferită de acuzaţiile conform cărora China foloseşte prizonierii de conştiinţă - în principal practicanţii Falun Gong - ca sursă pentru transplanturile de organe.

Epoch Times a fost primul ziar din lume care a raportat despre recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong în China. Raportările noastre au fost onorate cu nominalizarea la premiul Nobel pentru Pace în anul 2010 pentru cartea domnilor David Matas şi David Kilgour, "Recoltarea sângeroasă" de organe de la practicanţii Falun Gong. David Matas, un renumit avocat al drepturilor omului şi David Kilgour, fost parlamentar şi secretar de stat pentru Asia–Pacific al Guvernului canadian, au condus investigaţii independente pe tema transplanturilor de organe, cei doi strângând un număr masiv de dovezi care i-a condus la concluzia că: "Au avut loc şi continuă să aibă loc şi astăzi recoltări de organe pe scară largă de la practicanţi Falun Gong, fără consimţământul acestora", acest lucru fiind "o formă fără precedent a răului pe această planetă". Numărul de transplanturi din surse inexplicabile s-a ridicat la peste 40.000, reiese din investigaţia acestora. (www.OrganHarvestInvestigation.com)

Profesorul Arthur Caplan, şeful Departamentului de Bioetică de la Centrul Medical Langone al Universităţii din New York, a ajuns la aceeaşi concluzie, anume că există un sistem de stat care "ucide la comandă".

Perspectiva care se conturează este una înfricoşătoare. Închisorile şi lagărele de muncă din China, în colaborare cu spitalele afiliate armatei chineze şi poliţiei, aleg din sute de mii de prizonieri, donatori de organe pentru clienţii lor (mulţi de peste hotare), ceea ce înseamnă că îi ucid la comandă pe aceia ale căror organe au fost identificate că se potrivesc. Se vorbeşte despre o "bancă vie de organe", deţinuţilor fiindu-le făcute analizele şi introduse într-o bază de date în aşteptarea cumpărătorului.

Transplanturile reprezintă o afacere enormă, iar diferenţa dintre durata de aşteptare pentru un organ compatibil în China si cea dintr-un stat care practică legal transplantul de organe, este uriaşă. Spre exemplu, în Canada durata de aşteptare pentru un transplant de rinichi este de până la trei ani, iar în China se vorbeşte de săptămâni.

Până să înceapă persecuţia în 1999, existau doar 22 de centre de transplant de ficat în China, după şase ani erau 500, iar numărul centrelor de transplant de rinichi s-a triplat, ajungând la 360 în această perioadă.

Îngrijorare internaţională

În 2006 şi din nou în 2007, raportorii speciali ai ONU au cerut o explicaţie guvernului chinez privind afirmaţia de recoltare forţată de organe de la practicanţii Falun Gong. Beijingul n-a furnizat niciun răspuns de fond, negând pur si simplu acuzaţiile.

Într-un raport prezentat la cea de-a X-a sesiune a Consiliului Drepturilor Omului în 2009, prof. Manfred Nowak, raportor special privind tortura, a subliniat faptul că "noi rapoarte au fost primite cu privire la prelevarea de organe de la prizonierii condamnaţi la moarte şi de la practicanţii Falun Gong".

Experţii independenţi ai Comitetului ONU împotriva Torturii au abordat, de asemenea, problema recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong:"(China) ar trebui să efectueze imediat sau să permită efectuarea unei investigaţii independente privind acuzaţiile conform cărora unii practicanţi Falun Gong au fost supuşi la tortură şi folosiţi pentru transplanturi de organe şi să ia măsuri, după caz, pentru a se asigura că cei responsabili pentru astfel de abuzuri să fie judecaţi şi pedepsiţi".

În 2008, raportorii au arătat că: "Aşa cum s-a raportat, timpul scurt de aşteptare pentru un organ compatibil poate sugera existenţa unei arhive computerizate a organelor destinate transplantului şi a unei bănci imense de organe aflate în donatori vii". Se pretinde că discrepanţa dintre numărul organelor disponibile şi numărul surselor identificabile este explicată de organele prelevate de la practicanţi Falun Gong, iar creşterea numărului de transplanturi din anul 2000 coincide şi se corelează cu începutul persecuţiei împotriva acestor persoane".

În septembrie 2006, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care condamnă detenţia şi torturarea practicanţilor Falun Gong şi exprimă îngrijorarea faţă de rapoartele privind recoltarea forţată de organe. Problema a fost, de asemenea, ridicată de către conducerea UE, prin ministrul de Externe finlandez Tuomioja, care se întâlnea în acel an, cu ministrul de Externe al Chinei.

În Congresul Statelor Unite s-a discutat raportul privind Drepturile Omului din 2011 al Departamentului de Stat, care subliniază problema recoltării de organe de la practicanţii Falun Gong, precum şi de la alţi prizonieri de conştiinţă.

În octombrie 2012, 106 membri ai Congresului din ambele părţi i-au scris secretarului de stat Hillary Clinton, îndemnând-o să facă publice informaţii cu privire la recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong şi a altor prizonieri închişi pe motive religioase sau politice şi i-au solicitat expunerea publică a tuturor informaţiilor pe care le-ar deţine legate de acest aspect.

Scrisoarea s-a referit, de asemenea, şi la o audiere a Congresului din 12 septembrie, în care martorii au arătat implicarea spitalelor chineze şi a medicilor în prelevarea forţată de organe de la prizonieri, cea mai mare parte a acestora fiind practicanţi Falun Gong, dar şi uiguri, tibetani şi creştini aparţinând bisericilor nerecunoscute de regimul comunist chinez (Biserica Romano Catolică este şi în prezent interzisă în China).

Parlamentul European a adoptat la 12 noiembrie o rezoluţie care cere Chinei ,,încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonieri de conştiinţă", precum şi o anchetă completă şi pedepsirea celor responsabili de astfel de practici inumane.

Rezoluţia, adoptată de cele 28 ţări membre ale UE, reflectă ,,profunda îngrijorare faţă de rapoartele persistente şi credibile de recoltare sistematică condusă de stat şi fără consimţământ a organelor prizonierilor de conştiinţă din Republica Populară Chineză inclusiv de la un număr mare de practicanţi Falun Gong, încarceraţi pentru convingerile lor religioase, precum şi de la membrii altor grupuri minoritare etnice şi religioase".

Starea curentă a lucrurilor

PCC a început să accepte, în principiu cel puţin, că aprovizionarea cu organe de la deţinuţi este necorespunzătoare. Ministrul adjunct al Sănătăţii, Huang Jeifu a declarat, în 2009, că prizonierii executaţi "nu sunt cu siguranţă o sursă adecvată pentru transplanturile de organe".

După 14 ani de de la începerea ei, persecuţia Falun Gong pare că a intrat într-o nouă fază, pe măsură ce influenţa politică a lui Jiang, care a văzut această persecuţie ca pe o cruciadă personală, s-a diminuat în mod semnificativ, iar controlul său asupra poziţiilor cheie din aparatul de securitate a fost subminat de lupta politică.

Chiar şi aşa, cu schimbările din ultimul an, nu înseamnă că persecuţia a încetat, potrivit experţilor. Dar ele indică faptul că acestei campanii nu i se mai acordă importanţa politică intensivă ce i-a fost acordată odată, şi că în unele zone din China ea nu mai poate fi susţinută.

Anul trecut a văzut lumina tiparului cartea "Organele Statului" scrisă de David Matas în colaborare cu medici de pe întregul mapamond, care abordează tema abuzului privind transplanturile de organe în China şi începe cu un citat al unui conducător atenian din secolul 7, Solon: "Când vom termina nedreptatea? Atunci când cei care nu sunt victime, vor simţi la fel de multă indignare ca cei care sunt".

Un citat la care merită să reflectăm.
Link original: http://epochtimes-romania.com/news/cel-mai-intunecat-secret-al-chinei---201525

daos

Principiul principal al falun gong este obtinerea de xin xing, adica luat ad literram un soi de merit in materie de karma al practicantului. Si asta cu toate ca prin tehnicile de meditatie sa creste si nivelul de gong, adica de energizare. Partea interesanta este ca spre deosebire de qi gongul clasic se energizeaza alb dublul astral al practicantului, si nu la modul indiferent sau doar energizarea unor alte "creaturi" ce rezida in corpul acestuia. Treaba asta cu energizarea "alba" a corpului astral nu poate fi vazuta bine de genul de persoane cu energie neagra a dublului astral, pur si simplu trezeste reactii aproape demonice in acest gen de oameni. La prima vedere s-ar putea spune ca falun gongul ar fi similar qi gongului de factura budista, dar mie personal nu mi se pare. As zice ca intr-o destul de mare masura seamana cu practica din isihasm, fara a avea ceva similar lui Isus care sa preia "negrul" de pe dublul astral si sa-l albeasca. In falun gong se foloseste doar tehnica si trecerea prin filtrul suferintei pentru "albire".
Nu m-ar mira ca masurile "bucatarului" Jiang Zemin sa nu fi fost luate la ordinul "fratilor" mai mari.
Deja se vorbeste despre circa opt practicanti de Nei Kung la nivel foarte ridicat, dar care n-au legatura cu "bucataria". Acestia insa nu pot garabnta ca sunt cu totii "albi", unii pot fi si pe nuante de, hai sa zicem gri sau, pot fi chiar "negri". Daca dintre practicantii de falun gong se vor ridica si altii la nivelul de forta al celor opt experti de nei kung (poate noua) atunci dominatia mondiala a chinezilor e garantata. Dar nu va mai fi o dominatie a celor "negri" ci a unora ce au ideal sa fie "albi". Tot asa cum au si cei ce sunt realmente crestini, si pe dinafara si pe dinlauntru.

fiulploii

Citat din: daos din  16 Iunie 2014, 16:41:48
Dar nu va mai fi o dominatie a celor "negri" ci a unora ce au ideal sa fie "albi". Tot asa cum au si cei ce sunt realmente crestini, si pe dinafara si pe dinlauntru.

  Si asta nu inseamna oare ca cele doua cai sunt la fel de corecte rezultatul fiind acelasi ?

  Nu stiu de ce am senzatia in caz ca vei raspunde ca o sa zici ca nu , crestinismul ar fi mai deosebit .  :lol:

daos

Citat din: fiulploii din  16 Iunie 2014, 18:29:29
  Si asta nu inseamna oare ca cele doua cai sunt la fel de corecte rezultatul fiind acelasi ?

  Nu stiu de ce am senzatia in caz ca vei raspunde ca o sa zici ca nu , crestinismul ar fi mai deosebit .  :lol:

DA. Crestinismul e mai deosebit. Pentru ca:
1. Nu trebuie sa abordezi neaparat o cale mistica. Poti aborda una pur devotionala. Pentru multi dintre oamenii fara fasoane, este o cale cu mult mai simpla si, mai ales mai confortabila. Calea aia devotionala din crestinism functioneaza foarte simplu as spune fata de orice cale mistica si, mai ales fata de alte cai devotionale care nu duc tot acolo. Asta daca vrei sa incerci sa treci de bariera mentala data de propaganda intensa anti-crestinism din media actuala si romaneasca dar si internationala si, mai ales, sa incerci sa gandesti peste blocajele mentale create de anumite creaturi "din astral". Stiu ca atunci cand vine vorba de crestinism e cah. Nu da bine. Nu e trendy. Nu e fancy. Si tot asa.
2. Daca abordezi calea mistica oferi sansa de a scapa de "matrix" (ca sa folosesc o formula consacrata pe aici pe forum), nu doar tie omul propriu-zis, ci si dublului astral al tau si chiar si altora din astral ce n-au fost suficient de "evoluati".
Dar pentru cei ca tine sa stii ca si falun gongul ar fi o sansa. Dar sa reusesti sa ajungi la nivelurile de sus. Iar asta eu n-as zice ca e chiar asa de usor. Mai ales ca va trebui sa iti cureti asa-zisa karma a dublui tau astral cat si a ta ca om propriu-zis. Crestinismul iti da mura-n gura totul pe tava.
Lao Tze, daca la vremea lui ar fi auzit de crestinism (evident daca ar fi existat pe vremea aia Isus ca om in carne si oase), in mod sigur l-ar fi adoptat ca tehnica de mantuire. Si sunt convins ca si Budha ar fi facut la fel. Un om intelept alege calea cea mai simpla, nu ocolisuri si suisuri fara rost. Mai ales ca, atunci cand esti in varf, de multe poti mai usor sa te prabusesti si sa ajungi mult mai jos decat erai inainte de a urca muntele.

Ganditorul

Nu stiu cat scenariu de film american este in raportul care spune despre "atrocitatile" partidului comunist chinez de dupa '90 dar e o prostie sa spui ca poti inlocui o tehnica veche, de mii de ani - care a rezistat si a fost practicata in proportii de masa si in timpul comunismului - "qi gongul " cu o noua tehnica care "albeste negrul"  :evil:, care declara dintr-o data ca tot ce au facut mii de ani chinezii in materie de energie subtila este aruncat la gunoi prin prisma unei noi tehnici de concentrare, americanizata.
 
Personal privesc cu scepticism aceasta noua tehnica "recunoscuta" de occidentali - tehnica "alba" spun ei - care se contrapune experientei de mii de ani a tehnicilor deja cunoscute (si recunoscute) asiatice, considerate dintr-o data "negre"  :mrgreen:.
E ceva de genul ...mama Omida a descoperit "trsnetul si lumina violet" si , tot americanii, se apuca sa faca aprecieri asupra izolarii si asupririi practicate de romani asupra "rromilor" care au facut "marea descoperire epocala" . Alt serial banal si penibil al scenografiei americane . Parerea mea.

daos

Citat din: Ganditorul din  16 Iunie 2014, 21:48:05
Nu stiu cat scenariu de film american este in raportul care spune despre "atrocitatile" partidului comunist chinez de dupa '90 dar e o prostie sa spui ca poti inlocui o tehnica veche, de mii de ani - care a rezistat si a fost practicata in proportii de masa si in timpul comunismului - "qi gongul " cu o noua tehnica care "albeste negrul"  :evil:, care declara dintr-o data ca tot ce au facut mii de ani chinezii in materie de energie subtila este aruncat la gunoi prin prisma unei noi tehnici de concentrare, americanizata.
1. Falun gongul nu este nici pe departe o tehnica "americanizata". Este una din practicile stravechi chinezesti.
  2. Qi gongul nu este "bun de aruncat la gunoi" cum spui tu. Doar ca la nivelurile mai de jos nu se preocupa si de ceva sa-i zic asa, mai spiritual. Prin spiritual intelegand si o pregatire pentru cealalta viata. Adica macar dincolo sa fie mai bine, daca pe aici nu e totul roz bombon. La nivelurile mai inalte da. Dar asta inseamna meditatie solitara, bunaoara in muntii de la Wu Dang.
  3. Falun gongul se poate spune ca seamana mai mult cu meditatia budista tip chan (zen in japoneza), nefiind asa de animat precum qi gongul. La origini qi gongul este o tehnica complementara pentru artele martiale interne, folosita pentru acumulare de gong (energie). In qi gong nu prea tii cont de ce gen este acea "energie". Ca poate fi pozitiva pentru om pe termen mai scurt (termenul asta poate fi chiar o viata de om si nu mai mult) sau ca in timp poate deveni negativa, treaba este sa o acumulezi si sa iti poti deschide nodurile energetice de pe corp. In falun dafa, in schimb, se cauta cresterea de ce numesc ei, xin xing, adica tradus in termenii mei, albirea dublului astral si cresterea in energie a acestuia. S-ar putea zice ca e ceva similar unei alte tehnici vechi taoiste din China, nei kung. Eu personal consider ca nu. Falun gongul nu are treaba cu artele martiale. Este doar o cale spirituala veche chinezeasca. Nicidecum americaneasca sau americanizata.
Citat
Personal privesc cu scepticism aceasta noua tehnica "recunoscuta" de occidentali - tehnica "alba" spun ei - care se contrapune experientei de mii de ani a tehnicilor deja cunoscute (si recunoscute) asiatice, considerate dintr-o data "negre"  :mrgreen:.
E ceva de genul ...mama Omida a descoperit "trsnetul si lumina violet" si , tot americanii, se apuca sa faca aprecieri asupra izolarii si asupririi practicate de romani asupra "rromilor" care au facut "marea descoperire epocala" . Alt serial banal si penibil al scenografiei americane . Parerea mea.
Cauta de exemplu nei kung pe goaghel. Vei gasi tot soiul de maeriale "senzationale". Nu e deloc vre-un americanism. Si asta nu doar pentru ca este mai putin cunoscut decat "clasicul" deja qi gong sau tai ji quanul (mai cunoscut ca balet de sanatate si viata lunga tai chi chuan). Abia l-au descoperit mai de curand occidentalii datorita unui grec pasionat de arte martiale interne.
Tehnica "alba" i-am zis eu. Nu stiu daca scrie pe undeva asa ceva despre falun gong. Asa numesc orice tehnica care ajuta la curatirea dublului astral al omului de tot ce este "negru" pe el atat la propriu cat si la figurat.

Ganditorul

#6
Nu vreau sa ma intind prea mult la discutii pe tema asta dar :

1 . "vechea tehnica" Falun gong e din ... 1992
2 . printe alte aberatii care le promite, amestecand diverse nivele din practica veche a Qi gong, falun gong are si un caracter gen "misa-Bivolaru" in care "maestrul" vindeca de orice, protejeaza de la distanta cursantul etc etc . Puteti citi fantasmele recomandate de site-ul oficial aici :

http://ro.falundafa.org/introduction.html

Nu contest performantele fondatorului miscarii ... ci doar faptul ca odata ajuns la niste performante omul incepe sa "plece cu zmeul" crezandu-se atotputernic, a-toate-vazator, vindecator a toate bolile prin "sensul de rotatie al energiei indus in corpul subiectului" etc etc.
Erau pe la Dalles prin '90 niste "dusi cu zmeul" similari care faceau exercitii de "repozitionare a energiilor in centrii sacrii" pe bietii romani. Unii se mai plang si acum de efectele cumulate atunci - cand s-au lasat pe mana unor tipi, puternici energetic, dar care practicau pe "cobaii romani" o "tehnica noua"... nevalidata de sute/mii de ani de experienta.

Ex (din site falung gong ...) - "Un alt scop este de a dezvolta multe entităţi vii în corpul practicanţilor" (noroc ca nu mai avem un calator astral pe aici - ar fi jubilat descoperind cine sunt "maleficii" care creeaza "mai multe entitati vii intr-un singur corp" (eventual pt a le  "fura sufletul  practicantilor" :evil:).
"Când se practică exercițiile nu contează locația, timpul și direcția, și nici modul în care se încheie exercițiile." (conteaza probabil doar cati bani dai pe cursurile "maestrului" si pe expunerile sale video  :evil: )

- Cu energiile corpului uman nu te joci si nu le "repari" promitand povesti - asa cum promitea soferul sovietic ca repara ceasul elvetian cu barosul.

3. Am zis americanizat - poate am gresit. Dar e un "curs de doar cateva exercitii de baza" (adaptat stilului de asimilare occidental  :rainbow:)  care promite "obținerea unui corp nemuritor" , "iluminarea, şi ascensiunea întregii sale ființe către niveluri mai înalte" (apropierea de dumnezeire  :rainbow:) - curs tradus in 38 de limbi si distribuit (vandut  :martiansad: ) in lumea intreaga.

Ma opresc aici - dar cine a facut cat de cat cunostinta cu o practica orientala adevarata ... cam rade amar la descrierea facuta de "maestru" pe site-ul oficial. Ma rog, acum e democratie si fiecare are voie sa aiba "pasarica lui", desi unii, mai "predestinati", au "un stol". Parerea mea.

P.S. - cat despre "sutele de mii de disparuti si executati in lagarele chinezesti care extermina practicantii de falung gong" ... la cate fantasme vad practicantii in teoria lor e posibil sa vada si "exterminari in masa" ... spre bucuria scenaristilor din comisiile de la "Departamentului de Stat". Pana la urma banii tugulanului american nu pot fi tocati asa, fara motiv - trebuiesc inventate povesti dramatice care sa justifice "interventia si actiunea binelui contra raului".

Iar China este un subiect mare, pe care se pot manca bani buni, zeci de ani de acum incolo - totul e sa stii sa spui o poveste credibila pentru profanii platitori de taxe.

P.S. 2 - Pe de alta parte - daca e sa socotim aderenta curentului "falung gong" la lumea occidentala - imi e greu sa nu ma gandesc ca o minte "bine mobilata" de acolo, din China, nu a pus la cale tot spectacolul (inclusiv cu "sutele de mii de practicanti disparuti" si apropierea de crestinism prin conceptul de "renunțarea la dorinţele și atașamentele umane obişnuite şi capacitatea de a îndura cele mai grele încercări" ) intr-o lovitura cu bataie foarte  lunga (asa cum a fost cea cu Hong Kong-ul de acum ... & 200 de ani ).

Xanadron

Falun Gong imi pare (doar) una din multele adaptari ale uneia din stravechile practici chinezesti.

Conceptele cu care "lucreaza", desi abstracte, trebuie totusi atent analizate: "In falun dafa, in schimb, se cauta cresterea de ce numesc ei, xin xing, adica tradus in termenii mei, albirea dublului astral si cresterea in energie a acestuia" zice de ex. colegul daos, in timp ce pe site-ul oficial se spune:
"În practica Falun Dafa se pune accentul pe minte - cultivarea minții şi a gândurilor sau a "Xinxing-ului" (tradus aproximativ prin caracter), fiind considerată elementul-cheie în creşterea energiei de Gong. Înălţimea Gong-ului unei persoane este direct proporţională cu cea a xinxing-ul său. Conceptul de "Xinxing" include transformarea virtuţii (o formă de materie albă) şi a karmei (o formă de materie neagră). Acesta include, de asemenea, stăpânire de sine, discernământ, şi abandon, adică, renunțarea la dorinţele și atașamentele umane obişnuite şi capacitatea de a îndura cele mai grele încercări. Conceptul cuprinde foarte mult." ( :-P :lol: )

O paralela cu "sahul" alb-negru al masonilor devine zic eu inevitabila, manevrele NLP-programatoare asupra "mintii" adeptilor, cu reflex in planul dublului astral :star: fiind in definitiv comune, in ciuda cailor particulare fiecarei forme de... devotiune submisiva-n definitiv. Fiecare cu rezultatele ei "albitoare" - insa doar partiale, inclin sa cred eu.

P.S. Si asta-i clar doar umila mea parere expusa simplificat, in criza acuta de timp - dar, desi banuiesc c-o sa fiu acuzat iarasi ca "fac varza" :-D din toate-n nemarginita-mi ignorantza, cred ca ghiveciul pseudo-budist e "gatit" de falun-gonghezi de fapt si-i vizibil de la prima geana bagata-n "emblema" lor simbolic-definitorie - zvastica inconjurata de yin/yang-uri multicolore si alte zvasticutze. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

oarecare

Salut!

Prietena mea, care citeste forumul asta de niste ani, mi-a atras atentia asupra subiectului acestuia si am considerat ca as putea clarifica unele lucruri.

1. Nu e nici pe departe cel mai intunecat secret al Chinei.
Secretele nu sunt cunoscute. Daca devin cunoscute, nu mai sunt secrete. Daca tot cautam senzationalul, riscam sa il gasim.

2. Nu cred ca o discutie despre Falun Gong este indicata,
Am mai multe motive pentru care consider asta. Pornind de la faptul ca este un subiect foarte sensibil pentru practicanti, si terminand cu faptul ca miscarea Falun Gong are pana si in Romania o relativa putere politica. La nivel mondial sunt nenumarate cazurile in care grupuri de milioane de oameni au protestat mai mult sau mai putin verbal posturi de televiziune (CCTV, si niste posturi din Australia sunt doar niste exemple) in urma unor reportaje de stiri care au calcat pe diverse cozi. Sa spunem doar ca prefera sa mute ceea ce ii calca pe coada decat coada.

3. O discutie despre politica PPC va ramane o discutie. Nu ajuta cu nimic ceea ce s-a intamplat si nu schimba cu nimic ceea ce se va intampla. Cam ca o barfa.

4. Xinxing in context este natura umana

5. Qi = energie ; Gong = reusita (morala in cazul asta) obtinuta prin munca si disciplina.
Nivelul de Gong nu e acelasi lucru cu nivelul de energizare. Eu personal, ca practicant si instructor de Qigong, pot sa iti spun ca tot ceea ce ne inconjoara poate fi descris in termeni Qigong, pentru ca totul este format din energie, iar felul in care interactionam cu aceasta se face prin munca si disciplina, in timp. Despre asta si despre Neigong, poate cu alta ocazie.

6. Poate discutam altcandva si despre Qigong-ul clasic. Deocamdata voi spune doar ca indiferent ceea ce faci afectezi structura ta energetica. Nu cred ca trebuie sa reiau povestea cu cei doi lupi, in care cel pe care il hranesti mai mult castiga. Cat despre Qigong-ul budist, in fine, exista niste similitudini in ceea ce priveste imbunatatirea eului, practici ale moralei si ale karmei, dar e o discutie mult prea lunga pe tema asta..

7. Qigong nu este mistic decat daca dorim sa fie. La fel ca si crestinismul.
Laozi si Shakyamuni au facut si au spus ceea ce au avut de facut si de spus, E un pic imatur sa spui ca ar fi facut altfel doar pentru ca ai nevoie sa iti oferi o scuza.

8. Daca Qigong ar reusi sa albeasca negrul, de ce nu stia Michael Jackson despre asta? Sau stia? (despre morti, numai de bine)

9. Tehnicile din Falun Gong sunt antice si de demult. Au fost adunate si transformate intr-un sistem care are numele acesta, care a fost popularizat incepand cu 1992.

Ca parere strict personala, practica este in regula, dar mecanismul de marketing nu este - toti pe care i-am intalnit discuta despre cat de persecutati sunt ei peste tot in lume.

In momentul in care combinam tipuri de cunoastere, e bine sa fim cel putin atenti. Nu exista conceptul de corp astral si nici cel de creaturi/entitati in practicile chinezesti, si folosirea lor duce la diverse confuzii. Exemplul de mai sus este cel in care se confunda practica alchimiei interne si formarea homunculus-ului in interior cu formarea unei creaturi. Nu se cade.

Alex

kandaon

Citat din: Xanadron din  17 Iunie 2014, 10:22:49
Falun Gong imi pare (doar) una din multele adaptari ale uneia din stravechile practici chinezesti.

Conceptele cu care "lucreaza", desi abstracte, trebuie totusi atent analizate: "In falun dafa, in schimb, se cauta cresterea de ce numesc ei, xin xing, adica tradus in termenii mei, albirea dublului astral si cresterea in energie a acestuia" zice de ex. colegul daos, in timp ce pe site-ul oficial se spune:
"În practica Falun Dafa se pune accentul pe minte - cultivarea minții şi a gândurilor sau a "Xinxing-ului" (tradus aproximativ prin caracter), fiind considerată elementul-cheie în creşterea energiei de Gong. Înălţimea Gong-ului unei persoane este direct proporţională cu cea a xinxing-ul său. Conceptul de "Xinxing" include transformarea virtuţii (o formă de materie albă) şi a karmei (o formă de materie neagră). Acesta include, de asemenea, stăpânire de sine, discernământ, şi abandon, adică, renunțarea la dorinţele și atașamentele umane obişnuite şi capacitatea de a îndura cele mai grele încercări. Conceptul cuprinde foarte mult." ( :-P :lol: )

O paralela cu "sahul" alb-negru al masonilor devine zic eu inevitabila, manevrele NLP-programatoare asupra "mintii" adeptilor, cu reflex in planul dublului astral :star: fiind in definitiv comune, in ciuda cailor particulare fiecarei forme de... devotiune submisiva-n definitiv. Fiecare cu rezultatele ei "albitoare" - insa doar partiale, inclin sa cred eu.

P.S. Si asta-i clar doar umila mea parere expusa simplificat, in criza acuta de timp - dar, desi banuiesc c-o sa fiu acuzat iarasi ca "fac varza" :-D din toate-n nemarginita-mi ignorantza, cred ca ghiveciul pseudo-budist e "gatit" de falun-gonghezi de fapt si-i vizibil de la prima geana bagata-n "emblema" lor simbolic-definitorie - zvastica inconjurata de yin/yang-uri multicolore si alte zvasticutze. :-D

Sincer, nu ma pricep prea mult la subiectul asta, nu am cunostintele nici ale lui Daos, nici ale GAnditorului sau Fiuluiploii si nici ale maestrului Xanadron, dar vazand simbolistica aleasa de chinezii ceia m-am gandit sa adaug si eu ceva la chestiunea asta complicata, legat de semnele alea, zvastica si yin si yang

http://www.omniglot.com/writing/vinca.htm

<<These symbols have been found on many of the artefacts excavated from sites in south-east Europe, in particular from Vinča near Belgrade, but also in Greece, Bulgaria, Romania, eastern Hungary, Moldova, southern Ukraine and the former Yugoslavia. The artefacts date from between the 7th and 4th millennia BC and those decorated with these symbols are between 8,000 and 6,500 years old.

Some scholars believe that the Vinča symbols represent the earliest form of writing ever found, predating ancient Egyptian and Sumerian writing by thousands of years. Since the inscriptions are all short and appear on objects found in burial sites, and the language represented is not known, it is highly unlikely they will ever be deciphered. >>

Symbols dating from the oldest period of Vinča culture (6th-5th millennia BC)


http://en.wikipedia.org/wiki/Taijitu
<<Taijitu (Traditional Chinese: 太極圖; Simplified Chinese: 太极图; Pinyin: tàijítú; Wade-Giles: t'ai⁴chi²t'u²; rough English translation: "diagram of supreme ultimate") is a term which refers to a Chinese symbol for the concept of yin and yang (Taiji).>>

<<Symbols looking like taiji were found on numerous artifacts from Cucuteni-Trypillian culture. [9][10]>>

http://en.wikipedia.org/wiki/Notitia_Dignitatum

Shield pattern of the armigeri defensores seniores (4th row, third from left), the earliest representations of the symbol known today as Yin and Yang.[4][5][6]


Cu alte cuvinte prima reprezentare a zvasticii apare in "vechea scriere europeana" (cultura Vinca-Turdas, anii 6000-5000 i.H) iar primele simboluri stilizate yin si yang apar in cultura Cucuteni ceva mai tarziu, in timp ce primul simbol yin si yang documentat si reprezentat asa cum il stim azi apare pe scuturile unor soldati romani din sec IV-V d.H., cu cateva secole inainte de aparitia lui documentata in China.


kandaon

Legat de manevrele NLP-programatoare de care vorbea Xanadron si de probabilitatea foarte mare ca unele chestii sa fi fost universale in trecut, sau cel putin raspandite pe mare parte din glob, e posibil atunci ca manevrele astea sa vina pe un teren deja pregatit, ingredientele sa fi fost folosite deja in trecut si cei carora li se adreseaza sa fie deja obisnuiti cu ele dat fiind mostenirea pe care o au, fara insa sa-si dea seama de asta azi.
Un fel de combinatie intre "historia magistra vitae" (pentru cei ce o cunosc) si maxima aia cu "cine stapaneste prezentul stapaneste trecutul si cine stapaneste trecutul stapaneste viitorul". Si totul se face inclusiv la scara uriasa si prin mijloace mai subtile, se mai testeaza terenul, se mai experimenteaza cate ceva

Aici ceva cu posibile "semne" legate de conflictul din Ucraina, poate fi orice, de la ceva intamplator la teoria conspiratiei trasa de par si pana la un fel de razboi imagologic cu tente mai "magice"

http://sputnikipogrom.com/angryrussians/14010/seven-weird-facts/

murdoc

#11
Înțelegerea mea este că:

Falun Dafa (denumită și Falun Gong) este o practică care a fost transmisă numai unei singure persoane, din Maestru în discipol, din timpuri străvechi. În 1992, Maestrul a făcut-o publică după ce a modificat-o pentru a putea fi oferită publicului larg. Calitățile ei sunt clare și au fost dovedite de-a lungul timpului prin impactul avut atât în China cât și restul lumii.

Chiar dacă la suprafață pare asemănătoare cu celelalte practici de Qigong (de exemplu: Tai Chi, Bagua, Buddhismul lui Sakyamuni etc.) după o perioadă diferită de timp, în funcție de persoană, se deschide în fața aderentului. Baza practici nu sunt exercițiile, ci principiile universale: Adevărat, Compasiune, Toleranță iar numai prin aplicarea în viața de zi cu zi, în societate nu într-un templu, mânăstire sau munți, se poate evolua.

Momentan situația din China este teribilă. La începutul persecuției, Ziang Zemin, liderul comunist de atunci, a ordonat întregului sistem de interne și de propagandă distrugerea Falun Gong în trei luni. Au trecut 15 ani iar practica s-a răspândit în peste 100 de țări.

Creștinii au fost persecutați timp de 300 de ani de către Imperiul Roman, ajungând chiar să fie aruncați la lei sau crucificați cu picioarele în sus. Totuși,  genocidul orchestrat de Particul Comunist Chinez nu a mai fost întâlnit până acum niciodată, cel puțin în istoria cunoscută.

De ce este Falun Gong persecutat de către Partidul Comunist Chinez și Ziang Zemin ? Un citat din Nouă Comentarii despre Partidul Comunist Chinez:

"Atât Jiang Zemin cât şi PCC se tem de ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă"

Istoria mişcărilor comuniste internaţionale a fost scrisă cu sângele a sute de milioane de oameni. Aproape fiecare ţară comunistă a trecut printr-un proces similar celui de reprimare a contra-revoluţionarilor condus de Stalin în fosta Uniune Sovietică. Milioane, sau chiar zeci de milioane de oameni nevinovaţi au fost ucişi. În anii '90, fosta Uniune Sovietică s-a destrămat şi Europa de Est a trecut prin schimbări drastice. Blocul comunist a pierdut peste noapte mai mult de jumătate din teritoriu. PCC a învăţat din această lecţie şi a înţeles că oprind reprimarea şi permiţând dreptul la libertatea de expresie echivalează cu sinuciderea. Dacă oamenilor li s-ar permite să se exprime liber, cum şi-ar mai putea ascunde PCC atrocităţile sângeroase? Cum şi-ar mai putea justifica ideologia înşelătoare? Dacă reprimarea ar fi oprită şi oamenii nu s-ar mai simţi ameninţaţi şi nu le-ar mai fi frică, n-ar avea ei curajul să-şi aleagă un alt stil de viaţă şi o altă credinţă decât comunismul? Atunci cum şi-ar mai putea menţine Partidul Comunist baza socială, vitală pentru supravieţuirea sa?

PCC rămâne acelaşi în esenţă, indiferent de eventualele schimbări de suprafaţă pe care le-ar putea face. După masacrul din 4 iunie, Jiang Zemin a declarat că ,,va elimina din faşă orice factori de instabilitate". Extrem de speriat, el a concluzionat că nu va renunţa niciodată să mintă publicul, şi că va continua să reprime oamenii până când aceştia vor fi complet reduşi la tăcere.

Aceasta este perioada în care Falun Gong a apărut public în China. La început Falun Gong a fost privit de mulţi ca un soi de qigong[5] cu o capacitate deosebită de a menţine oamenii sănătoşi şi în formă. Mai târziu oamenii au înţeles treptat că esenţa Falun Gong nu constă în setul de cinci exerciţii uşor de învăţat şi practicat, ci în a învăţa oamenii să devină mai buni bazându-se pe principiile ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă".

Falun Gong promovează ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă"; Partidul Comunist îndeamnă la ,,Minciună, Ură şi Luptă"

Falun Gong promovează ,,Adevărul", ceea ce include a spune numai adevărul şi a face lucrurile cu sinceritate. PCC se bazează pe minciună pentru a îndoctrina oamenii. Dacă toată lumea ar începe să spună adevărul, poporul ar afla că PCC a crescut intrând în graţiile Uniunii Sovietice, omorând, răpind, fugind când era convenabil, plantând opium, uzurpând lupta împotriva invaziei japoneze, etc... PCC afirma pe vremuri: ,,Nu se poate face nimic semnificativ fără minciună". După ce PCC a pus mâna pe putere, a lansat mişcări politice succesive şi a produs nenumărate datorii sângeroase. Promovarea adevărului ar conduce cu siguranţă la dispariţia PCC.

Falun Gong promovează ,,Compasiune", ceea ce presupune să te gândeşti la ceilalţi în primul rând şi să fii bun cu ceilalţi în toate împrejurările. PCC a promovat întotdeauna ,,lupta brutală şi suprimarea nemiloasă". Eroul model al PCC, Lei Feng, spunea: ,,Noi trebuie să tratăm duşmanii fără milă, fiind reci cu ei ca iarna aspră". În realitate PCC nu numai cǎ şi-a tratat în acest fel duşmanii, nici pe proprii săi membrii nu i-a tratat mai bine. Fondatorii Partidului Comunist, comandanţi supremi şi mareşali, şi chiar un preşedinte al ţării, au fost toţi anchetaţi fără milă, bătuţi brutal şi torturaţi groaznic de propriul Partid. Uciderea aşa-zişilor ,,duşmani de clasă" a fost atât de brutală încât ţi se face părul măciucă. Dacă în societate ar fi dominat ,,Compasiunea", mişcările de masă şi violenţa politică bazate pe ,,viciu", iniţiate de Partidul Comunist, n-ar fi putut avea loc niciodată.

Manifestul Comunist susţine că ,,istoria tuturor societăţilor din cele mai vechi timpuri până astăzi este o istorie a luptei de clasă". Aceasta este concepţia Partidului Comunist despre istorie şi lume. Falun Gong promovează depistarea propriilor defecte în situaţii conflictuale. Această abordare introspectivă, bazată pe auto-control, este complet opusă filozofiei de luptă şi atac a PCC.

Lupta a fost principalul mijloc al Partidului Comunist de a câştiga puterea politică şi de a supravieţui. Partidul Comunist a iniţiat periodic campanii politice pentru a reprima anumite grupuri cu scopul de a-şi ,,reîncărca bateriile" şi de a-şi ,,revigora spiritul revoluţionar de luptă". Procesul s-a repetat, cu violenţă şi minciuni, pentru a întări şi a reînnoi spaima din minţile oamenilor, astfel încât să-şi poată menţine puterea.

Din punct de vedere ideologic, filozofia pe care s-a bazat Partidul Comunist pentru a supravieţui este total opusă cu ceea ce este Falun Gong.

Credinţa duce la dispariţia fricii, în timp ce PCC se bazează pe frica oamenilor pentru a-şi păstra puterea politică

Oamenii care înţeleg adevărul sunt neînfricaţi. Creştinismul a fost persecutat aproape 300 de ani. Numeroşi creştini au fost decapitaţi, arşi de vii, înecaţi sau chiar mâncaţi de lei, dar n-au renunţat la credinţa lor. Când budismul a persecutat în decursul istoriei, budiştii şi-au păstrat credinţa într-un mod similar.

Propaganda ateistă urmăreşte să-i facă pe oameni să creadă că nu există nici rai şi nici iad şi că nu trebuie să-şi plătească păcatele [karma]. Până la urmă îi face pe oameni să nu mai aibă mustrări de conştiinţă şi să se concentreze pe bogăţie şi confort, considerând aceste lucruri drept realitate. Slăbiciunile naturii umane pot fi atunci manipulate, iar intimidarea şi tentaţiile pot fi folosite pentru a controla total oamenii. Însă cei cu credinţă puternică sunt capabili să vadă dincolo de viaţă şi moarte. Iluziile lumii seculare nu-i mişcă. Ei iau uşor tentaţiile lumii materiale şi ameninţările la adresa propriei vieţi; în consecinţă, toate eforturile Partidului Comunist de a-i manipula n-au aproape nici un efect.

Standardul moral înalt al Falun Gong stânjeneşte PCC

După masacrul din 4 iunie 1989, ideologia PCC a devenit complet falimentară. În august 1991 s-a prăbuşit Partidul Comunist din fosta Uniune Sovietică; au urmat o serie de schimbări drastice în Europa de Est, care au generat o presiune imensă şi spaimă în rândurile PCC. Legitimitatea autorităţii sale şi supravieţuirea sa au fost încercate fără precedent, datorită profundei crize interne şi externe. În acea perioadă PCC n-a mai fost capabil să-şi unească membrii cu ajutorul doctrinelor marxismului, leninismului şi maoismului. Aşa că Partidul a deschis larg poarta corupţiei pentru membrii săi, în schimbul loialităţii lor. Cu alte cuvinte, celor care au urmat Partidul li s-a permis să tragă foloase personale prin corupţie şi furt, ,,avantaje", ce erau inexistente pentru cei care nu erau membri de Partid. Mai ales după turneul lui Deng Xiaoping în sudul Chinei în 1992[6], corupţia şi profiturile ilicite ale funcţionarilor de stat care se ocupau cu tranzacţiile imobiliare şi cu bursa de valori, au depăşit orice limită. Prostituţia şi contrabanda au devenit ,,normale" peste tot. Pornografia, jocurile de noroc şi drogurile au scăpat de sub control în toată China. Deşi poate că este incorect să afirmăm că nu există nici o singură persoană decentă în rândurile membrilor Partidului Comunist, publicul în general şi-a pierdut de mult încrederea în eforturile acestuia de eliminare a corupţiei, şi consideră că mai mult de jumătate din funcţionarii cu poziţii medii sau înalte în ierarhia de stat sunt implicaţi în corupţie.

În schimb standardul moral ridicat demonstrat de practicanţii Falun Gong, care practică ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă" a rezonat cu bunătatea din inima maselor. Mai mult de 100 de milioane de oameni s-au simţit atraşi şi au început să practice Falun Gong. Falun Gong este o oglindă a integrităţii care, prin însăşi natura sa, pune în evidenţă şi contrastează cu indecenţa şi nesinceritatea PCC.

PCC a fost extrem de invidios pe felul în care a fost răspândit şi organizat Falun Gong

Modul unic în care se răspândeşte Falun Gong este de la om la om şi de la inimă la inimă. Falun Gong are o structură de administrare foarte flexibilă şi fără ierarhii, oricine poate veni şi pleca liber când doreşte. Este foarte diferit de organizarea strictă a PCC. În ciuda organizării stricte, învăţământului politic şi activităţilor de grup conduse săptămânal (sau mai des) în filiale, PCC există doar de formă. Puţini membri de Partid sunt de acord cu ideologia Partidului. Dimpotrivă, practicanţii Falun Gong urmează cu conştiinciozitate principiile ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă". Datorită puternicului efect al Falun Gong asupra îmbunătăţirii stării mentale, a sănătăţii şi a formei fizice a oamenilor, numărul celor care practicau Falun Gong creştea exponenţial. Practicanţii studiau de bună voie cărţile d-lui Li Hongzhi şi promovau Falun Gong folosindu-şi propriile resurse financiare. Într-o perioadă scurtă, de numai şapte ani, numărul practicanţilor Falun Gong a crescut de la zero la 100 de milioane. Muzica exerciţiilor Falun Gong putea fi auzită aproape în fiecare parc din China, dimineaţa, când oamenii practicau exerciţiile.

Partidul Comunist a afirmat că Falun Gong concurează cu PCC în atragerea maselor populare şi că este o religie. De fapt, ceea ce dă Falun Gong oamenilor este o cultură şi un mod de viaţă. Este o cultură străveche, rădăcina tradiţiilor chineze, pe care poporul chinez a pierdut-o cu mult timp în urmă. Jiang Zemin şi Partidul Comunist se tem de Falun Gong deoarece odată ce această moralitate tradiţională este acceptată de public, nimic nu o mai poate împiedica să se răspândească rapid. Credinţele tradiţionale chineze au fost eliminate şi falsificate cu forţa de către Partidul Comunist timp de decenii. Ar însemna că Istoria a ales întoarcerea la tradiţie. Ar fi calea de întoarcere aleasă de marea majoritate a oamenilor, după nenorociri şi suferinţe. Când li se oferă o astfel de alternativă, oamenii ar distinge cu certitudine între bine şi rău şi probabil ar lăsa în urmă răul - ar fi cu siguranţă o negare fundamentală şi abandonarea lucrurilor promovate de Partidul Comunist. Aceasta a fost o lovitură mortală în punctul cel mai sensibil al PCC. Când numărul oamenilor care practicau Falun Gong l-a depăşit pe cel al membrilor Partidului Comunist, este uşor de imaginat frica profundă şi invidia PCC.

În China PCC exercită un control total asupra fiecărei părţi a societăţii. La ţară există filiale ale Partidului Comunist în fiecare sat. În zonele urbane, sucursalele PCC sunt prezente în fiecare birou administrativ de cartier. În armată, guvern şi întreprinderi, sucursalele Partidului sunt prezente până la baza instituţiilor respective. Monopolul absolut şi manipularea totală sunt măsuri esenţiale pe care PCC le ia pentru a-şi menţine regimul. Constituţia chineză denumeşte eufemistic acest fenomen ,,menţinerea conducerii Partidului". Pe de altă parte practicanţii Falun Gong erau evident mai înclinaţi să considere ,,Adevărul, Compasiunea, Toleranţa", drept principiile lor. PCC a văzut în aceasta nici mai mult nici mai puţin decât negarea conducerii Partidului, ceea ce era total inacceptabil pentru Partid.

Partidul Comunist consideră practica Falun Gong teistă şi prin urmare o ameninţare la adresa legitimităţii regimului comunist

O credinţǎ adevǎratǎ în zei este consideratǎ o sfidare semnificativǎ de cǎtre Partidul Comunist. Pentru că legitimitatea regimului comunist a fost bazată pe aşa-numitul ,,materialism dialectic" şi pe dorinţa de a construi un ,,rai pe Pământ", ea se putea bizui numai pe conducerea ,,avangardei mondiale" - Partidul Comunist. Între timp practicarea ateismului i-a dat Partidului Comunist şansa să interpreteze după bunul plac ce este virtuos, ce este bine sau rău. Drept urmare, morala a fost practic desfiinţată şi orice distincţie între bine sau rău a dispărut. Singurul lucru pe care oamenii trebuiau să-l ţină minte era faptul că Partidul este mereu ,,măreţ, glorios şi corect" şi că are întotdeauna dreptate..

Însă pentru a discerne între bine şi rău, teismul oferă oamenilor un standard imuabil. Practicanţii Falun Gong discern între bine şi rău pe baza principiilor ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă". Aceasta este evident un obstacol în eforturile considerabile ale PCC de a ,,unifica gândirea oamenilor".

Dacă am continua această analiză, am mai găsi multe motive. Dar oricare dintre cele cinci motive de mai sus este fatal pentru PCC. Jiang Zemin a vrut să suprime Falun Gong din aceleaşi motive. Jiang Zemin şi-a început cariera minţind asupra trecutului său, aşa că-i este bineînţeles teamă de ,,Adevăr". Reprimând masele populare el a devenit repede victorios şi puternic, aşa că detestă bineînţeles ,,Compasiunea". Şi-a menţinut puterea prin lupte politice în interiorul Partidului, aşa că-i displace desigur ,,Toleranţa".

Un incident neînsemnat poate arăta cât de meschin şi invidios este Jiang Zemin. Muzeul Ruinelor Culturale Hemudu[7] din districtul Yuyao, provincia Zhejiang este un lăcaş istoric şi cultural major aflat sub protecţia statului. Qiao Shi[8] a fost cel care iniţial a scris textul plăcii Muzeului Ruinelor Culturale Hemudu. În septembrie 1992, când Jiang Zemin a vizitat muzeul şi a văzut inscripţia lui Qiao Shi, s-a întunecat la faţă. Cei din suita sa au devenit imediat foarte agitaţi şi nervoşi deoarece toţi ştiau că Jiang nu-l putea suferi pe Qiao Shi şi că lui Jiang îi plăcea să se laude atât de mult, încât ar fi compus texte pentru plăci oriunde ar fi avut ocazia. A făcut asta chiar şi atunci când a vizitat divizia poliţiei de trafic a Biroului de Securitate Publică din oraşul Jinan, sau când a vizitat Asociaţia Inginerilor Pensionari din oraşul Zhengzhou. Personalul muzeului n-a îndrăznit să-l ofenseze pe meschinul Jiang Zemin. Prin urmare, în mai 1993, pe motiv că se renovează muzeul, înaintea redeschiderii, inscripţia lui Qiao Shi a fost înlocuită cu una a lui Jiang.

Se spune că Mao Zedong are ,,patru volume de scrieri profunde şi importante", în timp ce Operele alese ale lui Deng Xiaoping au o ,,teorie a pisicii"[9] cu iz pragmatic. Jiang Zemin şi-a stors creierul dar n-a putut dezvolta decât trei propoziţii. El susţine însă că a inventat teoria celor ,,Trei Reprezentări". Aceasta a fost publicată într-o carte şi promovată de PCC la toate nivelurile organizaţiilor guvernamentale. Cartea s-a vândut numai pentru că oamenii au fost forţaţi s-o cumpere. Dar nici teoria sa nu i-a putut convinge pe membrii Partidului să-l respecte pe Jiang Zemin. Au răspândit bârfe despre aventura lui cu o cântăreaţă, episoadele lui jenante atunci când cânta ,,O Sole Mio" în vizitele sale externe, şi despre cum s-a pieptănat în faţa Regelui Spaniei. Spre deosebire de el, când fondatorul Falun Gong, d-nul Li Hongzhi, care s-a născut ca un cetăţean obişnuit, ţinea prelegeri, sala de conferinţă era plină de profesori, experţi şi studenţi chinezi din străinătate. Mulţi oameni cu titlu de doctoranţi şi master zburau mii de kilometri pentru a-i asculta prelegerile. D-nul Li Hongzhi ţinea prelegeri elocvente, de mai multe ore, pe scenă, fără să folosească vreun text scris prealabil. Cu toate acestea conferinţele erau atât de concise încât puteau fi transcrise şi publicate imediat. Toate aceste lucruri erau inacceptabile pentru Jiang Zemin, care, prin natura, sa este orgolios, invidios şi meschin.

Jiang Zemin duce o viaţă extrem de extravagantă, imorală şi coruptă: a cheltuit 900 de milioane de yuani (peste 110 milioane USD) pentru a cumpăra un avion luxos pentru folosul personal. A deturnat adesea bani din fondurile publice, de ordinul zecilor de miliarde, pentru afacerile fiului său. A folosit nepotismul pentru a-şi promova rudele şi şleahta de linguşitori în posturi înalte, de deasupra nivelului ministerial, şi a recurs la măsuri disperate şi extreme pentru acoperirea corupţiei şi crimelor apropiaţilor săi. Din aceste motive Jiang se teme de autoritatea morală a Falun Gong, şi chiar mai mult, se teme de subiecte ce privesc paradisul şi infernul - şi de fapt de principiile potrivit cǎrora binele va fi răsplătit cu bine şi răul cu rău, aşa cum explicǎ Falun Gong.

Deşi Jiang deţinea cea mai mare putere în PCC, era mereu îngrijorat că va fi înlăturat cu forţa în mijlocul aprigelor lupte interne pentru putere din PCC, deoarece îi lipseau cu desăvârşire realizările politice şi talentul. Era foarte sensibil la statutul său de ,,centru" al puterii. Pentru a elimina disensiunea a complotat şi plănuit stratageme mârşave pentru a scăpa de duşmanii săi politici - Yang Shangkun şi fratele acestuia Yang Baibing. La cel de-al 15-lea Congres Naţional al Comitetului Partidului Comunist din 1997 şi la cel de-al 16-lea Congres Naţional al PCC din 2002, Jiang şi-a forţat adversarii să părăsească posturile. Însă pe de altă parte a ignorat legile în vigoare, fiind preocupat numai de păstrarea puterii.

În 1989, noul secretar general al PCC, Jiang Zemin, ţinea o conferinţă de presă cu reporterii interni şi corespondenţii străini. Un reporter francez a întrebat despre cazul unei studente: datorită implicării ei în mişcarea studenţească din 4 iunie din Piaţa Tiananmen, a fost transferată la o fermă în provincia Sichuan unde a fost forţată să care cărămizi şi a fost violată de ţăranii locali în mod repetat. Jiang a răspuns: ,,Nu ştiu dacă ceea ce aţi spus este adevărat sau nu, însă femeia aceasta este o rebelă violentă. Dacă ce aţi spus este adevărat, o merită". În timpul Marii Revoluţii Culturale, Zhang Zhixin[10] a fost supusă la viol în grup cât timp a fost deţinută în închisoare, apoi i-a fost tăiată traheea (pentru a o împiedica să strige adevărul) înainte de a fi executată. Jiang Zemin ar gândi probabil că şi ea o merita. Putem observa cu uşurinţǎ cruzimea şi mentalitatea perversă a lui Jiang Zemin.

Pe scurt, mentalitatea tenebroasǎ a lui Jiang Zemin, setea de putere dictatorială, cruzimea şi frica de ,,Adevăr, Compasiune, Toleranţă" sunt cauzele pentru care a lansat în mod iraţional campania de suprimare a Falun Gong. Acest comportament este în perfectǎ conformitate cu modul de operare al PCC".

Imperiul Roman s-a destrămat iar Roma a ars în flăcările împăratului nebun, Nero.

Ganditorul

mai pe scurt :

Falun Gong este o forma occidentala, mult simplificata si lipsita de esenta (dar plina de promisiuni similare religiilor .... :-D ) cu care China si-a propus sa "cucereasca lumea occidentala". Ca orice doctrina care trebuie sa cucereasca noi teritorii ea trebuie insotita de o "poveste dramatica" care sa-i dea credibilitate, care sa-i dea "motivatia" emigrarii in alte spatii culturale - si atunci a aparut povestea "oropsirii" practicantilor de Falun Gong.
Privita mai atent practica Falun Gong este golita de continut, este departe de ceea ce orientalii inteleg prin "practici oculte", "practici energetice" si, dupa parerea mea, nici un chinez autentic, traditional, nu practica forma asta de "mascareala", de distantare occidentalizata de traditie. Parerea mea.

Incercati sa cititi, dincolo de "rapoarte" (ale PCC si ale altora)  si " aria de raspandire", cateva "practici", "exercitii" ale sistemului Falun Gong. Se potrivesc perfect occidentalului indopat cu hamburgeri, care sta 10 ore pe zi la calculator si care "simte" ceva, ceva, dupa practicarea acasa, in izolarea lui, a catorva exercitii banale - fara sa faca efortul deplasarii la o sala de sport sau in natura - dar e departe, tare departe de practicile si exercitiile Qigong, de filozofia orientala, de complicata perceptie a realitatii intalnita in orient.

"Inventarea" acestui sistem dupa 1992 spune multe ... iar Qigong-ul , vechi de mii de ani, care n-a disparut nici in comunism ci dimpotriva, s-a practicat in proportii de masa in varianta non-religioasa, dar care "risca" sa dispara acum, inlocuit fiind de Falun Gong, mi se pare o gluma.

oarecare

Ganditorul: multe forme se transmit ca atare din generatie in generatie asteptand oameni deosebiti pentru a le intelege si a le dezvolta. Vezi exemplul lui Bruce Lee care a dezvoltat Wing Chun si a creat un alt stil. Nu forma este problema, fie ca e vorba de arte martiale sau orice alta cale, ci persoana.

Qigong-ul nu va disparea. Atata timp cat exista oameni, chiar daca va fi uitat, vor exista oameni care sa il redescopere (un exemplu mai cunoscut ar fi Mesmer, dar in esenta in orice tip de samanism exista elemente de Qigong, si in orice practica religioasa apar elemente asemanatoare).

Am citit la un moment dat o carte putin pornita impotriva Falun Gong, care descria structura de tip cyber-secta, manifestarile publice (care nu au fost intotdeauna pacifiste) si alte lucruri, dar nu cred ca forma este de vina, ci nesiguranta si teama oamenilor manifestata prin nevoia de a-si demonstra lor insilor (sau inselor) ca nu au ales gresit. De aici se nasc problemele, se traseaza linii si apar extremele.

Nu contest ca scoala Falun Gong este persecutata. Este una dintre putinele scoli mari care au supravietuit dupa 1999 si cunosc personal oameni care au avut de suferit de pe urma PPC atunci cand a fost luata decizia ca Qigong sa fie scos inafara legii. A se folosi de asta pentru a se promova atrage oameni vulnerabili, nesiguri, si care cauta ceva mai bun in viata. Le doresc sa gaseasca ceea ce cauta.

murdoc

Nu poate fi comentat sau perceput de cineva fără experiență. Practicanți cu 15 ani de experiență recunosc deschis că n-au pătruns Falun Gong decât într-o foarte foarte mică măsură. Occidental, dacă te referi simplu, nu este deloc. Aplicarea principiilor în viața de zi cu zi este un proces extrem de dur.

Totuși: există aici un material, explicativ și "Occidental"  :-D .

Ce este Falun Gong? | China Necenzurata

Două cărți cu sute (chiar dacă numărul celor care au reușit asta a depășit numărul  zecilor milioanelor) de mărturii ale persoanelor care s-au vindecat, atât fizic cât și mental, după ce au început să practice:

http://en.minghui.org/html/articles/2011/3/23/123975.html

Salut, Murdoc.