Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Emisiuni Radio/TV => Subiect creat de: spooky din 12 Mai 2009, 12:13:49

Titlu: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: spooky din 12 Mai 2009, 12:13:49
http://www.antena1.ro/index.php?page=webcast&id=48423

Subiectul "Uriasii au tunel secret in Bucegi" este tratat intre minutul 00:30:00 si 01:03:00.

...iara se discuta caii lu' Radu Cinamar din "Viitor cu cap de mort".
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: alexbr din 12 Mai 2009, 17:44:02
Foarte interesant acest subiect, astazi s-a continuat sa se vorbeasca de uriasii sper ca va pune pe site inregistrarea din 12.05.2009.
Incet incet vom afla clar cine sunt creatorii nostrii :) ( anunnaki )
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: adrianh din 13 Mai 2009, 01:21:00
Continuarea dezbaterii despre tunelurile uriasilor din Bucegi

http://www.antena1.ro/index.php?page=webcast&id=48520

emisiune din 12-05-2009 Acces Direct
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: adrianh din 13 Mai 2009, 01:22:17
am uitat sa mentionez ca dezbaterea incepe de la minutul 00:47:00-01:25:00
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: alexbr din 13 Mai 2009, 01:23:28
Da foarte interesant amenintarea de la inceputul emisiunii :)
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: spooky din 13 Mai 2009, 02:27:11
CitatDa foarte interesant amenintarea de la inceputul emisiunii Smiley
Da... foarte... penibil.

Tocmai am rectificat ora serverului, nu trecuse la ora de vara :)
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: mm din 13 Mai 2009, 12:49:10
Penibil?..... Prea putin spus. Dusu' cu vorba; Vrajeli; Insultarea inteligentei telespectatorilor (platitori) sunt calificative la fel de indreptatite. De cate ori discutia isi "urca (intamplator) nivelul", moderatorul intervine brusc ca sa-l (re)coboare la categoria "grosolan", "derizoriu", si .... penibil.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: lylyt_ice din 13 Mai 2009, 13:04:34
 Ei, lasa mai ca si-a mai facut batranelul ala reclama la cateva carti, iar telespectatorii s-au mai "desteptat" putin. Cum or putea sa induca in eroare oamenii cu atata nesimtire...? Cat despre "amenintarea" telefonica...prost regizata de niste amatori. sf de mahala.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: alexbr din 13 Mai 2009, 21:01:37
Sa stiti ca ridiculizarea e cea mai buna tehnica de dezinformare folosita cu succes dealungul timpului.   :|
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Nox din 13 Mai 2009, 21:49:39
Foarte bun discursul lui Dan D. Farcaº. Dar mã întreb oare la ce poți sã te aștepți de la o emisiune "salatã" pusã la o orã de maximã audiențã?

Plus cã dacã acele așa zise cutremure au durat 2-3 luni, cum de nu a auzit nimeni de ele. E mai greu sã treci cu vederea sau sã ignori un fenomen ce se repetã.

Citat din: alexbr din  13 Mai 2009, 01:23:28
Da foarte interesant amenintarea de la inceputul emisiunii :)

Efectul ameninþãrii e acela cã mai mulþi vor vrea sã afle despre respectivul subiect. Acest lucru poartã numele de psihologie inversã.

CitatReverse psychology is a persuasion technique involving the false advocacy of a belief or behavior contrary to the belief or behavior which is actually being advocated. This technique relies on the psychological phenomenon of reactance, in which a person has a negative emotional response in reaction to being persuaded, and thus chooses the option which is being advocated against.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_psychology
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: jean din 13 Mai 2009, 22:31:17
  Interesant este ca si doamna Valentina Garlea, oarba de la Iasi cu puteri paranormale vorbeste de aceste energii, tunele si sali de sub muntii Bucegi. Capacitatile dansei au fost certificate de anumite comisii, lucrand in prezent in anumite cabinete medicale, fiind de un real ajutor pacientilor si doctorilor care colaboreza cu dansa. De asenenea a fost invitata si la NASA, probabil pentru ai fi testate anumite capacitati. Sau poate in legatura cu acele tunele?... Cine poate sti. Dar sa vedem ce spune dansa:
CitatÎnsã am vãzut ceva tare interesant dedesubtul muntelui unde este Sfinxul din Bucegi: dedesubt, sunt niºte tunele fãcute de oameni pãmânteni. Astea le-am vãzut atunci când, la Bucureºti, mi-or dat niºte fotografii cu munþii Sfinxului de la noi. ªi uitându-mã la poze, am dat de o intrare la care este paznic un cãlãreþ cuplete, ce stã cãlare pe un cal alb. Da' ºi el e îmbrãcat în alb. Însã e dintr-un fum strãlucitor, nu-i din carne. Are cizme, în mânã are un cuþit lung, iar pe cap are o coroanã mare. însã el stã acolo de foarte mult timp, poate de milioane de ani. Ca sã intru înãuntru cu privirea ºi sã-mi dea libertatea sã vãd, o trebuit sã mã primeascã el ºi apoi sã intru într-un tunel lung, care duce mult, mult sub munte. Când am intrat în tunel, cã e fãcut lung ca o salã, înpartea dreaptã am vãzut niºte despãrþituri. Am intrat cu privirea în primul tunel; acolo era o masã fãcutã din ceva greu, strãlucitoare, cum ar fi cristalul strãlucitor. ªi erau trei scãunele mult mai mici. Pe masã era ceva ca din piele împãturitã ºi pe ea erau niºte zgârieturi; era ca ºi cum ar fi fost zgâriatã cu ceva ascuþit - cu un vârf de sticlã sau de piatrã - ºi au rãmas dunguliþe. Dar zgârieturile erau fãcute ca un fel descris: niºte bastonaºe, niºte sucituri. Când am trecut pe-acolo, am vãzut mai multe din astea împãturite ºi puse pe masã. Pe o altã masã, mai era ºi altceva, fãcute parcã tot din cristal; erau niºte cupe, dar îs altfel, nu-s ca paharele de la noi; era ceva sãpat în ele.
Aici puteti citi tot articolul: http://www.geocities.com/viata.spirituala/valentina_garlea.htm#BUCEGI
  Intuitia i-mi spune ca nu poate fi doar o simpla coincidenta!
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Leonard din 13 Mai 2009, 23:55:09
Am vazut si eu asta de pe acces direct inainte sa se scrie pe forum despre emisiune.Sa fiu sincer am ramas mut cand am citit de pe linku care il postez.Aia de pe antena habar nu au ce spun adevaratele secrete sunt scrise pe link.Sa clarific niste lucruri pozele cu uriasii descoperiti sunt din irak.Holograma a aparut oficial in Australia acuma 1 an.Holograma a fost descoperita.Prima data in irak.Tot intr-o incapere din asta.Doar ca ea arata spre munti bucegi din romania.Aici ce sa descoperit ma socat si ar fi socat si lumea.Statul roman a vrut sa faca o dezvaluire mondiala dar americanii nu ia lasat.In aceea incapere sa descoperit holograme care aratau tot felul despre animale adn si ele putea fi controlate de pe niste butoane hologramele nu se stia de unde vine.Americani au furat tehnica de folosire a hologramei tocmai din romania.Ea existand defapt de 7000 de ani.Lucru care si pe noi cei din secolul XXI ne socheaza.Te pune pe ganduri tehnologia a explodat in ultimii ani si te gandesti ca este furata de noi de la extraterestrii.Avem zone 51 in Romania si cei mai multi genii din lume sunt aici.Noi scuipam in gura pe americani daca porcii de la guvern nu ar mai exista.Pe noi daca near conduce Germania.Am fi o putere mondiala si am scuipa in gura toate tarile.Avem nenumarate genii Hacheri romani,Iustin capra a inventat jetpacul, Henri Coanda a inventat motorul cu reactie.In prezent ca sa vezi ce prost i guvernu sunt 2 romani care au inventat masina care merge cu suc si otet.Si nu au bani sa isi arate maiestria in alta tara.Si nu-i ajuta nimeni.Esentialul este ca ei lau inventat.Intr-un fel sunt mandru ca sunt roman.Intr-o anomalie a sortii aici se afla cea mai mare putere mondiala a lumii.Chiar si noi forumul rufon suntem o comunitate de destepti.Pe care daca am fi uniti sa ne intalnim ca extraterestrii de bilderberg.Am face investigatii pana am ajunge discovery romania.http://romaniaesoterica.blogspot.com/2009/01/pentagonul-spioneaza-cu-sateliti.html
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Andana din 15 Mai 2009, 14:52:26
Uneori ma gandesc prea mult...asta sa fie oare dictonul meu?!Crede si nu cerceta?!--as vrea sa o pot face!!! :planet:Din totdeauna ceva sau cineva m-a "ghidat" intr-un fel sau altul catre fiecare STOP din viata mea...am citit ce ati postat pe aici si m-a atras sa si raman mai mult decat credeam ca pot s-o fac...mai mult, legat de acesta noua tema, descoperire sau cum vreti s-o mai numim---am citit multe carti ale lui nenea Pavel Corut;nu citisem si nu auzisem prea multe despre nenea Radu Cinamar-cert este ca mi-a atras atentia si am citit si din scrierile dansului...m-am apucat sa il citesc dintro singura chestie, sa descopar cine e si de ce o face!nu este Pavel Corut, limbaj diferit, ambient diferit---desi stratagema este aceeasi:securitatea cu care ambii au avut sau nu au avut prea mult/prea putin de-a face! Eu(ca nici macar initiat in astea)as propune un  lucru:cercetare!Sa incercam sa gasim adevarurile care domina de mult si la care nu putem avea acces deocamdata.Ar trebui sa ne mandrim ca suntem romani, ar trebui sa ne intrebam mai mult ce e cu originile noastre si sa incercam SA NU NE MAI LASAM ATATA MANIPULATI! cum ziceam, sunt doar un "ciob" in lumea asta mare, dar adunati toti laolalta poate-poate vom sti sa izbutim in marea asta de nepasare si uitare in care parca dormim! :moon: Pt multi cartile lui Cinamar sunt simple SF-uri, dar fiecare legeda, mit porneste de la un adevar ascuns!Cati suntem in masura sa il gasim?am fi in stare, daca intr-adevar exista ceva in Bucegi, sa putem intra acolo?Cati merita?Cine merita?Acces Direct ca si oricine altcineva din mass-media ar alerga mai mult acolo pentru un singur aspect:SENZATIONALUL/INEDITUL--deci bani si doar bani--dar daca SURPRIZA-nu li s-ar arata nimic, sigur ar contesta dupa totul=oamenii au ales banii, pentru ei banii sunt putere si cred ca asa pot avea totul.Dar uita ca banii nu pot avea suflet si nici farami de mistere sau legende, ci doar ramasite!

The same_ :moon:
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: andreisandu din 15 Mai 2009, 21:56:39
Salutari tuturor. Am urmarit ambele emisiuni. Sunt dezamagit de faptul ca un asemenea subiect este incadrat intre indivizi care-si bat nevestele gravide, Nikita si alte balarii de genul asta. Din start, treaba asta ii da o imagine de emisiune de tip "dan-diaconesciana". As vrea sa va spun ca nu sunt nici o persoana credula care sa iau de bun tot ce vad la TV dar nici unul de-ala fanatic religios care sa consider ca Doamne- Doamne i-a facut pe Adam si Eva si asa mai departe. Din fericire pt mine, acest Doamne-Doamne a facut el cum a facut si mi-a oferit prilejul sa primesc o "educatie informativa" dar nu voi intra foarte mult in acest subiect. Destul cu introducerea.

In urma celor vizionate, interesat fiind de subiect, am inceput sa fac anumite "sapaturi".Am stat de vorba cu persoane cunoscute si de incredere. mai in varsta, care locuiesc sau au locuit in zona, am citit, am "sapat" prin toata reteaua Internet, am fost chiar la un pas sa pornesc o expeditie personala in acest scop. Ma impiedica totusi faptul ca acum ma aflu in afara granitelor Romaniei si timpul nu imi permite sa vin in tara. Una peste alta, am aflat ca "legenda" uriasilor din Romania este mult mai veche. Cica la sfarsitul epocii ceausiste s-ar fi descoperit la Scaieni (Buzau) acea necropola a uriasilor. Batranii din acea zona care au sapat sustin aceasta poveste. Foarte interesant este insa faptul ca nu exista nici o fotografie care sa demonstreze (apropo, toate pozele cu scheleti de pe net sunt trucate). Cei care au fost dezgropati nu se stie unde au ajuns, iar cei care sunt inca acolo, asteapta temerari sa-i dezgroape. In ceea ce priveste cartea "Viitor cu cap de mort", aceasta cuprinde cateva elemente, greu de crezut. E posibil ca anumite aspecte (cum ar fi existenta tunelurilor, implicarea americanilor etc) sa fie adevarate. Dar descrierea tehnologiei este cel putin puierila si pentru asta eu nu bag mana in foc. Cu toate astea in cercetarea mea cateva aspecte mi-au atras atentia:

- Dupa caderea regimului comunist, Romania a pedalat foarte tare pe dorinta de a intra in Nato, UE si asa mai departe. De abia dupa 2000, lucrurile au inceput serios sa se miste in acest sens, de parca NATO a realizat brusc cat de util ar fi sa amplaseze acele baze militare in Romania.
- In 2003 cand se presupune ca a fost facuta descoperirea, la conducerea tarii se aflau Iliescu si Nastase. Nu vreau sa judec lucrurile politic, dar Iliescu inca se mai crede la putere, iar pe Nastase cu totii il stim cate a facut, dar se pare ca nu reusesc astia sa-l lege, de parca l-ar tine careva in spate, la un nivel foarte innalt. Poate treburile astea au facut obiectul unei negocieri intre romani si americani. Tacere pentru libertate.
- Foarte interesanta este povestea aurului monoatomic, concept despre care am aflat ca ar exista in realitate. Se pare ca de fapt alchimistii se chinuiau sa-l obtina iar lucrarile lor au fost preluate si continuate de Masonerie cu toate ramurile ei pana in zilele noastre. Exista si anumite firme de tip MLM care au lansat pe piata produse de sanatate sustinand ca au in compozitie acest praf alb. S-a dovedit mai tarziu ca de fapt contineau o sare de aur, solubila in apa, care e foarte toxica pe termen lung pentru sistemul nervos, si nicidecum aurul monoatomic. http://www.whitepowdergold.com/
- Partea cea mai interesanta in toata povestea, am pasrat-o la urma. Marea majoritate a link-urilor gasite pe google, legate de aceasta poveste, duc catre pagini care au fost sterse. singurele care functioneaza sunt cele ale diverselor forumuri. Pe celebrul Youtube, pe care gasesti aproximativ orice, nu am gasit nici o inregistrare a emisiunii Acces Direct sau macar vreun documentar pe aceasta tema. Chiar nu s-a gasit nici un impatimit, vreun paranoic, nebun, chiar si excroc care  sa faca upload? cam greu de crezut. Apoi...Wikipedia , site pe care eu il respect foarte mult a dat-o in bara in stil mare. Cand am cautat "monoatomic gold", de la primele litere tastate mi-a sugerat direct expresia, ca atunci cand subiectul exista  in baza lor de date. Cu toate astea, site-ul ma redirectioneaza automat catre pagina "gold" si cam atat. Nu m-a lasat sa citesc articolul. De altfel va incurajez si pe voi sa incercati. (www.wikipedia.org)

In lumina acestor fapte, concluzia mea e ca subiectul a intrat pe maini gresite, ale amatorilor din presa, ale "telechinezilor", "radiestezistilor", "mamelor omide" si altor ciudati care trateaza treaba asta foarte puieril in alergarea lor disperata pentru audienta. Cu toate astea, stiu din experienta proprie ca de fiecare data cand cauti ceva si nu gasesti, fie NU EXISTA fie cineva se chinuie foarte tare sa STEARGA URMELE si sa ASCUNDA.

Faptul ca exista martori care confirma dezgroparea scheletilor, faptul ca locuitorii Busteniului  cu care am vorbit confirma anumite evenimente, faptul ca eu personal am intalnit un militar pe carari de munte, in zona cu pricina (inainte de a afla de treaba asta, cu ani in urma) intr-o uniforma pe care nu am identificat-o, si  desi intregul grup l-am salutat, ne-a ignorat continuandu-si drumul de parca ar fi avut ordine foarte precise, toate astea si multe altele ma indreptatec sa cred ca povestea e adevarata. Cel putin partial. 

Singurul lucru pe care-l putem face este sa mergem sa cercetam. Cu toate astea va recomand sa fiti prudenti, sa nu picati prada teribilismelor si sa va stabiliti ca prioritate viata proprie. Orice posibil factor de risc (gard ghimpat, semn de avertizare, militar inarmat etc) sper sa va determine sa faceti cale intoarsa. Daca exista  o sansa fie si de 1% sa fie adevarat, oamenii astia va vor ucide si va vor ingropa fara sa clipeasca!

Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: greener din 15 Mai 2009, 23:35:06
"Raspuns la uriasii au un tunel secretin Bucegi"
eu nu sunt uimit de faptul ca acest subiect a fost incadrat de alte subiecte "elevate". Raman la parerea ca daca era singurul subiect tratat atunci iesea prea mult in evidenta si incepeau apele sa clocoteasca.
Asa s-a transmis un mesaj cum ca exista acolo ceva de acest gen, schlelete, tunel, inscrisuri poate un limbaj al zeilor nostri, asa s-a facut o mini constientizare in mass media despre existenta lor. Desi se stia dinainte de acestea:cartile lui Radu Cinamar care sunt considerate de o anumita patura sociala gen science fiction iar cealalta patura sociala -oamenii de stiinta/cercetatorii -iau adevarul din acest science fiction si il prelucreaza.
Mie imi este teama ca s-a facut aceasta constientizare pentru ca ar putea exista presiuni din partea USA asupra noastra si totusi poporul trebuie sa stie adevarul pana nu e prea tarziu.
E numai o parere. 
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: StarDust din 16 Mai 2009, 11:34:12
Eu nu am nici un dubiu ca au existat "uriasi". Am mai relatat pe forum ceea ce mi-a povestit un coleg de armata, care sapand la fundatia casei ca sa o extinda, au dat de o "lada" mare de lemn in care era un schelet imens. Dupa aprecierea lui avea cel putin 2,5m. Satul din care era colegul era prin Dobrogea (dar nu mai imi amintesc acum unde).
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Ronin din 16 Mai 2009, 12:22:24
Personal, imi placeau mai mult emisiunile lui Madalin Ionescu, "Miezul Problemei" de la National TV...
Stie cineva de ce Madalin a renuntat la acel format si post..., dincolo de goana dupa bani...?
Dar de invitatia pe care a primit-o din partea Masoneriei romane..., si cum se face ca are ca si colaborator (ajutor) pe SO Balan, care este mason...?!

Vasile Rudan stie mai multe dar si el, fiind tot mason, joaca dupa anumite reguli...
Oricum, este cert ca zona cu pricina are prezenta militara si o destul de buna acoperire pentru activitatea din zona (vezi rezervatia)...

Daca exista acolo "ratiuni" care depasesc curiozitatea noastra, putem da o mana de ajutor potrivit Legilor specifice...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: Hiei007 din 23 Mai 2009, 03:31:58
Cum s-a ajuns in posesia acestor informatii ,daca sunt asa "secrete"???
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: adipop din 25 Mai 2009, 04:07:25
Citat din: Hiei007 din  23 Mai 2009, 03:31:58
Cum s-a ajuns in posesia acestor informatii ,daca sunt asa "secrete"???

La Mehadia, este o pestra de 8 Km care are legatura cu pestera haiducilor de langa hotelul Traian din Herculane. Acolo, s-a descoperit o civilizatie, cea a ROMBICONILOR, datata cu mult inaintea civilizatiei actuale. Un localnic mi-a devaluit mormintele unor humanoizi, care aveau o piatra in forma de romb, puse in loc de cruce. El imi spunea ca noaptea zona de deasupra mormintelor se lumina. Am gasit tot felul de semne inscriptionate pe divesre stanci si...mici cristale rosii. Un alt localnic din zona, Stan, imi spunea de alte pesteri si de patru sfere luminoase care se plimba noaptea pe cer si care intrau sus in munte. Deplasarea lor se facea dupa diagonala mica a unui romb. Una din sfere era mult mai mare decat celelalte trei. Am vizitat zona de mai multe ori, exact unde-mi indicase oierul. Toata zona era parjolita. Am discutat cu bunicul oierului si mi-a spus de existenta unor mari comori ale unei civilizatii necunoscute. In zona este un zid de cetate, despre care mi s-a spus ca are o vechime de cateva mii de ani, dar nimeni nu stie prea bine ce si cum....Stana lor este la cateva sute de metri mai sus de acel zid de cetate.
adi
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: Urban din 26 Mai 2009, 08:48:45
Citat din: adipop din  25 Mai 2009, 04:07:25
La Mehadia, este o pestera de 8 Km care are legatura cu pestera haiducilor de langa hotelul Traian din Herculane. Acolo, s-a descoperit o civilizatie, cea a ROMBICONILOR, datata cu mult inaintea civilizatiei actuale. Un localnic mi-a devaluit mormintele unor humanoizi, care aveau o piatra in forma de romb, puse in loc de cruce. El imi spunea ca noaptea zona de deasupra mormintelor se lumina. Am gasit tot felul de semne inscriptionate pe diverse stanci si...mici cristale rosii. Un alt localnic din zona, Stan, imi spunea de alte pesteri si de patru sfere luminoase care se plimba noaptea pe cer si care intrau sus in munte. Deplasarea lor se facea dupa diagonala mica a unui romb. Una din sfere era mult mai mare decat celelalte trei. Am vizitat zona de mai multe ori, exact unde-mi indicase oierul. Toata zona era parjolita. Am discutat cu bunicul oierului si mi-a spus de existenta unor mari comori ale unei civilizatii necunoscute. In zona este un zid de cetate, despre care mi s-a spus ca are o vechime de cateva mii de ani, dar nimeni nu stie prea bine ce si cum....Stana lor este la cateva sute de metri mai sus de acel zid de cetate.
adi

Poze ?
Banuiesc ca nu te-ai dus cu mainile in buzunare...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Fr0styan din 26 Mai 2009, 14:15:55
si inca ceva, cum adica piatra in forma de romb? rombul e o forma gemetrica plana 2D.. rombul, tridimensional arata ca 2 piramide cu varfurile in sensul opus si cu baza comuna...si de unde sti ca sunt pe post de piatra de mormant? ai dezgropat ceva de ai zis ca arata a humanoizi?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: adipop din 26 Mai 2009, 17:20:32
Citat din: Fr0styan din  26 Mai 2009, 14:15:55
si inca ceva, cum adica piatra in forma de romb? rombul e o forma gemetrica plana 2D.. rombul, tridimensional arata ca 2 piramide cu varfurile in sensul opus si cu baza comuna...si de unde sti ca sunt pe post de piatra de mormant? ai dezgropat ceva de ai zis ca arata a humanoizi?

Nu am vazut eu mormintele. Un localnic mi-a spus ca merge cu mine sa-mi arate cele 11 morminte pe care le-a descoperit el. Am spus ce-am vazut, adica cristalele rosii, zidul de cetate, intrarea intr-o alta pestera ( asta n-am spus-o ), pietrele alea imense cu inscrisuri, locul ala imens parjolit unde spunea oierul Stan ca au intrat acele 4 sfere luminoase, sus in Munte.
N-am facut poze acum 11-12 ani...
adi
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 26 Mai 2009, 18:47:22
Citat din: adipop din  26 Mai 2009, 17:20:32
Nu am vazut eu mormintele. Un localnic mi-a spus ca merge cu mine sa-mi arate cele 11 morminte pe care le-a descoperit el. Am spus ce-am vazut, adica cristalele rosii, zidul de cetate, intrarea intr-o alta pestera ( asta n-am spus-o ), pietrele alea imense cu inscrisuri, locul ala imens parjolit unde spunea oierul Stan ca au intrat acele 4 sfere luminoase, sus in Munte.
N-am facut poze acum 11-12 ani...
adi

Ok, inteleg ca ati fost doar asa intr-o mica plimbare...
Zidul despre care vorbiti este de fapt un castru roman, nicidecum o cetate veche de mii de ani.
http://www.praetorium.uvt.ro/therme.htm
http://www.praetorium.uvt.ro/castru.htm
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 26 Mai 2009, 19:35:17
Stimate dle Adipop

Dupa un scurt search am gasit si "pietrele dvs funerare ale civilizatiei Rombiconilor" (?)
Rombiconi care intr-un final se dovedesc a fi niste simpli Romani....Guvizii nu inghit orice momeala daca ma intelegeti..
Mie mi se pare surprinzator faptul ca dvs, un cercetator, v-ati dus cu mainile in buzunare acum 11-12 ani sa cercetati zona respectiva....presupunand ca nu ati avut un aparat de fotografiat, macar niste schite sau desene ati facut?...sau nu aveati nici creioane?
Si eu am fost in Ceahlau si am descoperit 3 piramide dupa modelul egiptean cu inaltimi cuprinse intre 10 si 30 de metri, asta se intampla acum vreo 15 ani....daca vreti va dau numarul de telefon al cetateanului care locuieste chiar la intrarea in piramida....
Una peste alta, si eu fac parte dintre cei care asteapta de mai bine de un an manuscrisele Mosului.....peste cati ani aveti de gand sa le postati pe net?...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: Urban din 26 Mai 2009, 19:58:23
Citat din: adipop din  25 Mai 2009, 04:07:25
La Mehadia, este o pestra de 8 Km care are legatura cu pestera haiducilor de langa hotelul Traian din Herculane. Acolo, s-a descoperit o civilizatie, cea a ROMBICONILOR, datata cu mult inaintea civilizatiei actuale.


La Mehadia este intradevar o pestera dar nu are nici o legatura vreo civilizatie extraterestra, se numeste Pestera lui Adam, careia i s-ar putea conferi statutul de rezervatie stiintifica, pentru conservarea si studierea in continuare a conditiilor de oaza tropicala unica in Romania, cu punga ei de aer cald, coloniile de lilieci si fauna de guano, precum si crusta si stalactitele gelatinoase nemaiintalnite in alte pesteri....in rest nu exista nici o inscriptie klingoniana sau vreun alt artefact extraterestru.  
Cel mult putem sa valorificam zacamantul de guano.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: adipop din 26 Mai 2009, 22:19:35
Citat din: Urban din  26 Mai 2009, 19:35:17
Stimate dle Adipop

Dupa un scurt search am gasit si "pietrele dvs funerare ale civilizatiei Rombiconilor" (?)
Rombiconi care intr-un final se dovedesc a fi niste simpli Romani....Guvizii nu inghit orice momeala daca ma intelegeti..
Mie mi se pare surprinzator faptul ca dvs, un cercetator, v-ati dus cu mainile in buzunare acum 11-12 ani sa cercetati zona respectiva....presupunand ca nu ati avut un aparat de fotografiat, macar niste schite sau desene ati facut?...sau nu aveati nici creioane?
Si eu am fost in Ceahlau si am descoperit 3 piramide dupa modelul egiptean cu inaltimi cuprinse intre 10 si 30 de metri, asta se intampla acum vreo 15 ani....daca vreti va dau numarul de telefon al cetateanului care locuieste chiar la intrarea in piramida....
Una peste alta, si eu fac parte dintre cei care asteapta de mai bine de un an manuscrisele Mosului.....peste cati ani aveti de gand sa le postati pe net?...

Va inaselati. Eu discut despre cu totul altceva. Am explicat unui domn unde sa ajunga sa vada ce-am afirmat.
Manuscrisele Mosului au inceput sa fie postate pe alt forum.
adi
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 26 Mai 2009, 22:26:15
Nu ma insel absolut deloc...este vorba despre Mehadia, nu?
Eu v-am aratat concret despre ce este vorba la Mehadia...poze, raport arheologic, etc.
Dvs ati venit doar cu o poveste...pana la proba contrarie nu pot sa va cred pe cuvant.
Postati va rog un link direct catre manuscrisele Mosului publicate pe alt forum.
Civilizat si de bun simt cred ca ar fi fost sa le fi postat si pe acest forum, mai ales ca un an si ceva ati facut atatea valuri cu acele manuscrise...

Dvs sunteti Adrian Pop din Craiova ?
"Pot sa va spun ca am lucrat la firma lui Adrian Pop.
Da anunturi intr-un cotidian local de genul"pregatim si angajam tineri". Tot mereu se declara a fi OM. Cu mine, cel putin, a fost o jigodie. Descrierea aia pe care o vedeti voi pe internet pe romanianvillage este o mare minciuna, una spune si alta face. Practic cunoaste omenia, dar nu o practica.
Nu mi-a venit sa cred ca un om cu asa pretentii ca ale lui si cu asemenea studii si functii(academician, lector la Consiliul Europei si sef al serviciului roman de parapsihologie... da, da e adevarat) poate sa ma oblige sa ma insor cu cineva de acolo. Acele grupuri de lucru barbat-femeie pe care le face sunt cu acest scop-de a crea familii din cadrul membrilor "scolii" zalmoxiene devenite astfel secta..Daca vreti informatii despre el, va pot oferi cu mare placere. ."

http://octogonul.myforum.ro/-vp1682.html


"..Imi spunea unele lucruri pe care unora li le spunea dupa cativa ani. Vroia intr-un timp sa imi dea si caietele pe care le scrisese cand era consiliat de un anume Mike(roman plecat in America si unul dintre cei care au conceput Revolutia esuata de la 1989). Chestia este ca spre sfarsit mi-a spus ca sunt cineva important, ca valoarea mea a crescut de un milion de ori(probabil asta e si motivul pentru care nu m-a lasat in pace si dupa aceea), dorind sa ma intorc. Chestia este ca nu se poate sa accepti ideile lui. o data ce in baza lor a ratat o gramada de lucruri, iar finalul a fost mai mult decat fatidic pentru multe experimente ale lui(adica au murit oameni). Iar linguselile putin ma intereseaza..."

Deci una peste alta sunteti sau nu Seful Serviciului Roman de Parapsihologie....?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 27 Mai 2009, 07:54:43
Si ce importanta ar avea daca intradevar Adi ar lucra in acest domeniu.Cu atat mai bine.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 27 Mai 2009, 09:23:08
Citat din: CHIP din  27 Mai 2009, 07:54:43
Si ce importanta ar avea daca intradevar Adi ar lucra in acest domeniu.Cu atat mai bine.

Pai are, pentru ca acolo i se aduc niste acuze extrem de grave...asta in cazul in care ai citit ce scrie si pe linkul de acolo.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: Kbal din 27 Mai 2009, 14:36:26
Astept si eu mai multe detalii din partea domnului Adipop cu privire la detaliile/acuzele postate de Urban  .
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: adipop din 27 Mai 2009, 15:03:42
Citat din: Kbal din  27 Mai 2009, 14:36:26
Astept si eu mai multe detalii din partea domnului Adipop cu privire la detaliile/acuzele postate de Urban  .

Nu am citit niciodata ce s-a scris despre mine, pe forumul lui Pavel Corut.
Este pacat ca Pavel ma cunoaste foarte bine....Eu l-as fi protejat. Eu n-am acceptat si n-o sa accpet niciodata ca cineva sa-l denigreze.
Tot pe unul din forumurile lui Pavel, ca sa-l ajut, s-a inceput postarea manuscriselor Mosului. Incercam sa le traducem in cat mai multe limbi de mare circulatie. In acest moment forumul este blocat, din motive de ei stiute.
Mi s-a spus anul trecut parca, ca cineva ar fi postat acolo niste mizerii, si ca nimic nu este adevarat, dar nu m-a interesat. Si nici acum nu sunt dispus sa citesc si sa raspund la asa ceva.

Pe la noi au trecut si oameni cu probleme psihice foarte grave....

Cat despre Mehadia, este adevarat tot ceea ce am afirmat.

adi
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: Kbal din 27 Mai 2009, 15:20:02
Trebuie sa recunosc ca la capitolul diplomatie sunteti aproape expert insa din nefericire, anumite detalii cu privire la identitatea dvs. nu pot fi probate, adica acele acuze postate de urban sau faptul ca anumiti subiecti care au mai trecut pe la dvs. au "probleme psihice foarte grave" asa ca nu stiu pe care informatii sa mizez insa pana la probe certe, instinctul intuitiv ma face sa fiu in continuare de partea lui Urban .
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 27 Mai 2009, 15:48:25
Nu este nevoie ca dl Adipop sa se justifice sau sa aduca dovezi.
Dovezile impotriva afirmatiilor sale sunt deja pe website-ul domniei sale.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 27 Mai 2009, 18:26:45
Citat din: Urban din  27 Mai 2009, 15:48:25
Nu este nevoie ca dl Adipop sa se justifice sau sa aduca dovezi.
Dovezile impotriva afirmatiilor sale sunt deja pe website-ul domniei sale.

In nici un caz   Adipop nu este presedintele Societatii romane de Parapsihologie:

http://www.asfan.ro/new_page_4.htm
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 27 Mai 2009, 18:38:53
Citat din: CHIP din  27 Mai 2009, 18:26:45
In nici un caz   Adipop nu este presedintele Societatii romane de Parapsihologie:
http://www.asfan.ro/new_page_4.htm

Serviciul Roman de Parapsihologie si Societatea Romana de Parapsihologie sunt doua lucruri separate pe care tu le bagi in aceeasi oala....fi mai atent ca incurci borcanele.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 27 Mai 2009, 19:20:45
Citat din: Urban din  27 Mai 2009, 18:38:53
Serviciul Roman de Parapsihologie si Societatea Romana de Parapsihologie sunt doua lucruri separate pe care tu le bagi in aceeasi oala....fi mai atent ca incurci borcanele.

Se poate, insa   unde  functioneaza  Serviciul  Roman de Parapsihologie? Probabil ca oficial  nici nu exista?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: ryn din 27 Mai 2009, 21:40:42
Sunt reale si functioneaza ambele societati.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Outlaw din 27 Mai 2009, 21:59:46
Mai degraba ar trebui sa se numeasca: Serviciul Roman de spalare a creierelor...
Pai orice om cu scaun la cap si cu un minim de bun simt poate sesiza o manipulare psihologica daca priveste cat de cat obiectiv in jurul lui. Ma mir ca unora la lipseste discernamantul intr-o asa masura incat sa "inghita" toate bazaconiile din sus-numita institutie.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Yagg din 28 Mai 2009, 03:25:23
Citat din: ryn din  27 Mai 2009, 21:40:42
Sunt reale si functioneaza ambele societati.

Aaaaaa! Piticii de pe creier sunt legali? De fapt ce mã mai mirã...
Au cumva la firma luminoasã scris "Weed Shop"?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 29 Mai 2009, 18:04:38
Nimeni nu mai spune nimic despre tunelul din Bucegi?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 29 Mai 2009, 18:51:00
Citat din: CHIP din  29 Mai 2009, 18:04:38
Nimeni nu mai spune nimic despre tunelul din Bucegi?

Nu exista nici un tunel in Bucegi.
Radu Cinamar nu este o persoana ci un grup de persoane, care datorita cunostintelor si experientei capatate in fosta Securitate fac bani pe prostia romanilor.
Pavel Corut face si el parte din acest grup insa el este si freelancer.
Restul, vorba lui Ciuciulete, e Can Can.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Sirius13 din 29 Mai 2009, 18:57:51
Citat din: Urban din  29 Mai 2009, 18:51:00
Nu exista nici un tunel in Bucegi.
Radu Cinamar nu este o persoana ci un grup de persoane, care datorita cunostintelor si experientei capatate in fosta Securitate fac bani pe prostia romanilor.
Pavel Corut face si el parte din acest grup insa el este si freelancer.
Restul, vorba lui Ciuciulete, e Can Can.


+1

Chip, de ce nu ne spui tu mai multe ?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Outlaw din 29 Mai 2009, 21:08:57
Citat din: Urban din  29 Mai 2009, 18:51:00
Nu exista nici un tunel in Bucegi.
Radu Cinamar nu este o persoana ci un grup de persoane, care datorita cunostintelor si experientei capatate in fosta Securitate fac bani pe prostia romanilor.
Pavel Corut face si el parte din acest grup insa el este si freelancer.
Restul, vorba lui Ciuciulete, e Can Can.

Urban, nu prea cred ca e vorba de bani la mijloc. Nu scap din vedere faptul ca romanele lui Cinamar au ajuns destul de rapid pe net deci sunt "open source". Iar genul acesta de literatura nu e citit de foarte multi oameni fara acces la internet.  Inclin mai degraba spre a banui de o incercare de diversiune, de indreptare a atentiei cititorilor (de un anumit calibru) spre altceva decat problemele reale ale tarii. Si asta pentru ca anumite personaje sa poata sa-si faca jocurile in spatele vigilentei adormite a majoritatii celor care gandesc si le-ar putea pune bete in roate prin atitudinea lor.
Si apoi, pe ce te bazezi cand spui ca la mijloc e vorba de un grup de persoane din fosta securitate?
Concret, nu supozitii. Daca aici nu-i posibil, atunci astept pe privat niste lamuriri.:) Evident, daca binevoiesti. Subiectul ma pasioneaza dintr-un cu totul alt motiv decat actiunea cartilor sau identitatea autorilor insa motivele mele sunt cu totul off-topic.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 29 Mai 2009, 22:10:03
Misterele Bucegilor -cateva ciudatenii care se petrec in zona

http://www.atheneum.ca/modules/smartsection/item.php?itemid=498
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 29 Mai 2009, 22:12:50
Gura de Rai-si aceasta zona nu este deloc intamplatoare

http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-04-30&id=219852
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Sirius13 din 29 Mai 2009, 22:15:38
Chip, nu vreau sa fiu nesimtit; ti`am cerut parerea personala pentru ca nu am vazut decat posturi interogative ori linkuri de la tine.

si iata ca imi raspunzi cu niste articole care nu dovedesc nimic.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 29 Mai 2009, 22:16:43
MISTERELE BUCEGILOR

http://povestidangheorghe.blogspot.com/2008/05/misterele-bucegilor-nici-in-ziua-de-azi.html
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 29 Mai 2009, 22:22:46
Citat din: Sirius13 din  29 Mai 2009, 22:15:38
Chip, nu vreau sa fiu nesimtit; ti`am cerut parerea personala pentru ca nu am vazut decat posturi interogative ori linkuri de la tine.

si iata ca imi raspunzi cu niste articole care nu dovedesc nimic.

In ce lume traiesti?Cum crezi ca o sa-ti poata  cineva demonstra ceva concret pe subiectul asta.Poti sa mergi pe teren si scotoceste toata zona sau discuta cu cei care au facut-o deja.si cine stie......In rest sa auzim numai de bine.Si oricum opiniile personale nu conteaza prea mult.De aceea le evit.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Sirius13 din 29 Mai 2009, 22:36:46
Citat din: CHIP din  29 Mai 2009, 22:22:46
In ce lume traiesti?Cum crezi ca o sa-ti poata  cineva demonstra ceva concret pe subiectul asta.Poti sa mergi pe teren si scotoceste toata zona sau discuta cu cei care au facut-o deja.si cine stie......In rest sa auzim numai de bine.Si oricum opiniile personale nu conteaza prea mult.De aceea le evit.

In ce lume traiesc eu? presupun ca in aceeasi in care traiesti si tu.

Daca esti asa convins ca e ceva acolo si ai scotocit toata zona de ce nu ne arati si noua niste poze ,dovezi.. ceva?

pai monseur, dupa cum zice cineva pe aici... daca nu ai o opinie personala atunci nu imi mai raspunde cu articole scrise de numerosi Uriasi la buzunar.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: CHIP din 29 Mai 2009, 23:16:02
Citat din: Sirius13 din  29 Mai 2009, 22:36:46
In ce lume traiesc eu? presupun ca in aceeasi in care traiesti si tu.

Daca esti asa convins ca e ceva acolo si ai scotocit toata zona de ce nu ne arati si noua niste poze ,dovezi.. ceva?

pai monseur, dupa cum zice cineva pe aici... daca nu ai o opinie personala atunci nu imi mai raspunde cu articole scrise de numerosi Uriasi la buzunar.
Opiniile personale nu tin loc de raspunsuri pertinente.Este o parere .Asa de discutat povesti  e foarte simplu.Iar articolele sunt postate pentru toti colegii.Ceea ce doresti tu  sa afli e foarte greu.Sau foloseste ,,vederea la distanta '' si vezi daca  e ceva acolo sau sunt simple povesti.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Rayden din 30 Mai 2009, 18:51:15
hmmm..bag sama ca se cere o expeditie in zona..sa "pieptanam" zona..poate aflam ceva..
ne bagam la proba de inele? aa..pardon, la "sa ajungem acolo unde picior de om de rand nu a ajuns vreodata?  :-D

cheers,
rayden
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Outlaw din 30 Mai 2009, 21:08:38
Eu ma bag. Ar fi mai mult decat interesanta o "expeditie in zona. Daca-i vorba de ceva serios si cineva organizeaza o iesire acolo, contati si pe mine.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Urban din 30 Mai 2009, 21:18:48
Citat din: adipop din  14 Martie 2008, 23:27:22
Ok.
Maine ma duc la Mosu la Pitesti, sa vad ce putem sa facem ca sa punem pe acest forum, informatiile de care spuneam mai sus.
adi

A trecut un an...La Multi Ani !..Omule ! :fullmoon:
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Yagg din 31 Mai 2009, 05:20:39
Citat din: Rayden din  30 Mai 2009, 18:51:15
hmmm..bag sama ca se cere o expeditie in zona..sa "pieptanam" zona..poate aflam ceva..
ne bagam la proba de inele? aa..pardon, la "sa ajungem acolo unde picior de om de rand nu a ajuns vreodata?  :-D

cheers,
rayden

Depinde de perioada în care programaþi expediþia. Dacã e o perioadã favorabilã ºi pentru mine, ridic ºi eu mâna. Mi-ar prinde bine o excursie la munte ºi am un spirit de distrugãtor de mituri care stã sã izbucneascã...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Rayden din 31 Mai 2009, 23:09:18
spooky, ryn, urban, chip, sirius13... what say you ? da ori ba?
hai sa planificam o iesire la munte..

ce ziceti ? merem ori ..merem ? din doua una!!

preferabil ar fi o combinatie vineri-sambata-duminica..dar..putem propune un topic..ca doar vine vara si muntele e numa' bun de primit vizitatori si mai ales de..povestit mituri..

bafta,
rayden.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: ryn din 01 Iunie 2009, 22:27:01
Cine ma stie cred ca este constient ca mi-ar place o iesire sa mai amushin pe ici pe colo... cine nu ma stie cred ca isi poate inchipui ca abea astept. In plus nu strica , mai oameni buni, sa ne mai cristalizam si noi un pic :)
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Sirius13 din 01 Iunie 2009, 23:20:31
Citat din: Rayden din  31 Mai 2009, 23:09:18
spooky, ryn, urban, chip, sirius13... what say you ? da ori ba?
hai sa planificam o iesire la munte..

ce ziceti ? merem ori ..merem ? din doua una!!

preferabil ar fi o combinatie vineri-sambata-duminica..dar..putem propune un topic..ca doar vine vara si muntele e numa' bun de primit vizitatori si mai ales de..povestit mituri..

bafta,
rayden.

''what do you say?'' ai vrut sa zici ?   :lol:


Eu zic ca se va lasa doar cu mici si bere, atat.Si eu sunt la regim  :-D

De gasit scheleti si uriasi mai putin. Deci va las pe voi sa descoperiti ''secretul din bucegi''  :-)  
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Rayden din 02 Iunie 2009, 12:32:18
Citat din: Sirius13 din  01 Iunie 2009, 23:20:31
''what do you say?'' ai vrut sa zici ?   :lol:

P.S.: merge si expresia asta..  :wink:

Deci, eu zic ca Bucegii ne asteapta sa ii descoperim..tunelele...si altele   :ufo: :aliendance:

Hai sa purcedem la planificare..

noroace,
Rayden
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Seraphim din 02 Iunie 2009, 18:57:22
Citat din: Sirius13 din  01 Iunie 2009, 23:20:31
''what do you say?'' ai vrut sa zici ?   :lol:


Eu zic ca se va lasa doar cu mici si bere, atat.Si eu sunt la regim  :-D

De gasit scheleti si uriasi mai putin. Deci va las pe voi sa descoperiti ''secretul din bucegi''  :-)  
Ha ha asa se intampla cand mergem la pescuit se lasa cu gratare si bere si uita toti de pesti :-D
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Shadowman din 12 Iulie 2009, 23:27:37
Va sugerez sa organizati o excursie pe Ceahlau sau la Suceava.
De ce... ?
Profesorul ieºean Constantin Bursuc,autorul volumului ,,Construiþi-vã cu mijloace proprii un OZN", afirmã cã a pãtruns într-o vastã reþea de galerii subterane artificiale,aflate la 4-5 km adincime sub pamint !
(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_332.gif)
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=5027&lang=RO
INCREDIBIL ! SENZATIONAL ! FANTASTIC!
(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_323.gif)
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Yagg din 13 Iulie 2009, 12:49:50
Ãsta e profesor de... de ce? De educaþie fizicã?

ªi Yoga Esoteric, acest BBC al "paraanormalilor" români.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Nox din 13 Iulie 2009, 22:27:00
Yagg, aºa de dragul argumentului. ªi dacã ar fi profesor de ed. fizicã, ce? Nu vreau sã fiu avocatul nimãnui ºi nici sã pun semnul egal între cei doi, dar ºi Cãlin N. Turcu era profesor de ed. fizicã. Sã fiu în ton cu semnãtura ta: argumentul tãu e biased.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Yagg din 13 Iulie 2009, 23:57:29
"Argumentul" meu e o întrebare. Am cãutat detalii, toþi scriu cã e profesor, dar nu scrie nimeni disciplina sau domeniul în care este domnul profesor. Chiar nu am vrut sã fiu ironic deloc la primul punct, deºi am forþat-o cu educaþia fizicã.
Am pus pur ºi simplu o întrebare, pentru cã pun la îndoialã credibilitatea sursei ºi vroiam sã mã lãmuresc.

Ca sã fiu mai clar, dacã Google nu ºtie, în ce domeniu sau la ce disciplinã este profesor domnul Constantin Bursuc. Aºa e bine?

Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Nox din 14 Iulie 2009, 00:13:34
Nu e bine nici așa. Faci parte din categoria persoanelor care gândesc cã dacã nu se gãsește pe google înseamnã cã nu existã sau dacã nu se dã pe CNN atunci nu existã?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Yagg din 14 Iulie 2009, 00:27:28
Nu cred... nu fac parte din nicio categorie enumeratã de tine. Dacã nu am gãsit pe Google, am întrebat aici. Sunt profesori care scriu cãrþi importante, serioase, documentate ºi despre care nu se gãsesc detalii pe Google. Eu nu am gãsit în cãutarea mea ºi am întrebat.

Comentariul tãu se prelungeºte la un argument "om de paie", pe care l-ai construit, probabil, fãrã sã vrei. Dacã sursa respectivã nu îmi inspirã credibilitate, asta nu înseamnã cã aprob doar CNN-ul ºi BBC-ul. Acest lucru îl poþi observa ºi din comentariile mele anterioare, chiar la subiectul despre "fantoma" lui Michael Jackson. Deci, îmi pare rãu dacã þi-am lãsat impresia cã sunt închis într-un cub ºi mã limitez doar la anumite idei fixe.

Deja sunt în afara subiectului, în fine, omul e profesor de...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Nox din 14 Iulie 2009, 19:21:05
Nu am avut intenția sã construiesc un argument "om de paie". Dar aºa am perceput ce ai scris.

Revenind la articolul cu pricina. Informațiile despre "rețeaua de tunele fizice" sunt date cu lingurița, ceea ce mã face sã-mi pun anumite semne de întrebare. Povara dovezii este pe cel care face o aserțiune. Dovezile... se lasã așteptate.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 26 Iulie 2009, 13:22:22
Lipsa datelor concrete si a informatiilor stintifice face ca un astfel de subiect sa fie foarte alunecos, la indemana oricarui amator de senzational. Tocmai din aceasta cauza am incercat sa caut si sa determin explicatiile stiintifice pentru formarea de galerii subterane de mare adancime care sa mearga pe linia cutarii montane. Cum si unde s-ar fi putut forma mari cavitati subterane, mari interioare, etc. Lucrarea "Romania secreta" aparuta chiar in iunie a.c. la Editura Obiectiv (Craiova), vine sa stranga si sa puna cap la cap o serie de argumente stiintifice, istorice sau de alta natura, analizate alaturi de speculatiile care circula pe marginea unui astfel de subiect.
M-as lansa acum intr-o lunga analiza, dar ar insemna sa vorbesc de unul singur atata vreme cat aceia interesati si care posteaza aici, nu au cunostinta despre informatiile si analiza incipienta pe care am trecut-o in cuprinsul lucrarii sus-mentionate.
Sunt oarecum jenat de situatia de a face trimitere catre propriile mele lucrari, dar din pacate altele care sa abordeze problema de o maniera stiintifica, in bibliografia romaneasca nu mai exista... Lucrarile lui "Cinamar" sunt ca si acelea scrise de Corut, povesti; beletristica din genul "fictiune-spionaj". Sunt foarte multe minciuni si inexactitati in descrierile cuprinse in cadrul acestor lucrari, incepand cu aceea potrivit careia s-ar fi descoperit relativ recent galeria de sub Bucegi... Aiurea, chestiile astea erau cunoscute inca din perioada antica si medievala ! Odata cu construirea Palatului Peles, s-a tinut seama de formatiunile subterane iar constructiile realizate in regiune au intrat in cadrul unor scheme de amenajari ce cuprindeau atat obiective aflate la suprafata cat si in subsol. Odata cu venirea comunistilor obiectivele acestea strategice au fost preluate de noua ordine si administratie care a numit persoane ce urmau sa le conserve si administreze, PENTRU A LE TINE DEPARTE DE MANA COMISARILOR SOVIETICI. Stiu ca este pentru unii greu de crezut, dar pana si comunistii romani s-au ferit de amestecul prea "adanc" al rusilor in treburile Romaniei. Bunicul subsemnatului (pe linie materna) s-a ocupat de preluarea Castelului Peles, inventarierea, conservarea si administrarea acestui obiectiv; cu aceasta ocazie fostii agenti ai serviciilor secrete regale (ai Sigurantei) au prezentat tot felul de rapoarte si evident, s-au oferit sa-si exercite pe mai departe atributiile in slujba noului regim. De la ei s-au aflat informatii care i-au socat pe noii administratori, acestia la randul lor intocmind rapoarte detaliate pe care le-au trimis catre conducerea de Partid. S-a decis conservarea imediata a obiectivelor respective (fapt pentru care intrarile in subterane au fost zidite si mascate cu diverse constructii de suprafata, nu doar la Peles ci si la toate manastirile si asezarile fortificate din Carpati si Moldova, acestea FIIND TOATE asezate in schema unor amenajari subterane strategice) si mentinerea lor in stare de neutilizare, precum si stergerea oricaror urme si dovezi, fapt pentru care majoritatea fostilor agenti secreti care aveau astfel de informatii, au fost omorati. Iar cei trimisi de comunisti sa administreze Pelesul, dupa luarea masurilor de baza (de conservare) au fost imprastiati prin tara (ca sa nu mai aiba legatura intre ei) si numiti in functii de comanda (asta pentru a-i incarca cu responsabilitati care sa-i faca sa fie permanent supravegheati si deci sa inteleaga ca este cazul sa taca) la alte obiective similare.
Bunicul meu a fost trimis la conducerea unor santiere pentru obiective strategice, cum ar fi de pilda construirea marilor baraje si lacuri de acumulare, tuneluri transmontane, mine si prospectiuni miniere, etc - acestea toate nu au facut altceva decat sa mascheze o serie de lucrari de foarte mare amploare (ce implicau dislocarea unor mari cantitati de pamant) si care trebuiau mascate cu ceva. La fel s-a procedat si mult mai tarziu in cazul asa-numitului "canal Dunare-Marea Neagra" care nici nu va trece voua prin minte ce a mascat de fapt, la fel si in cazul "Casei Poporului" despre care toata lumea e impresionata de dimensiunile EXTERIOARE ale acesteia - hi,hi,hi, stati asa sa le vedeti pe-alea INTERIOARE ! Ce s-a publicat pana acum despre Casa Poporului- partea subterana, este o nimica toata; regiunea Bucurestiului de astazi, in vechime era o regiune alternanta de padure si mlastini, cu dealuri calcaroase si un bogat bazin de ape curgatoare; de la regiunea Calugareni si pana in Bucurestiul de acum se intindeau o serie de munti calcarosi de mici dimensiuni, scobiti in subteran si traversati de numeroase canale dintre care unele inundate; acest lant de munti calcarosi (despre care astazi nici nu se sopteste in scoli...) se intindea pe aproape mai multe sute de kilometri, plecand de la Dunare din regiunea Orsova, mergand apoi pe o linie neregulata, cand mai aproape cand mai departe de cursul Dunarii, urcand la un moment dat putin spre nord si trecand prin regiunea Calugareni si Bucuresti, apoi cotind iarasi catre sud si mergand aproape paralel cu Dunarea. Regiunea de padure, mlastini si munti calcarosi tociti pe care s-a amplasat mai tarziu Bucurestiul, a atras atentia dacilor pentru numeroasele ascunzatori subterane de mari dimensiuni dar si canale lungi sapate in peretele de calcar, acestea putand fi usor amenajate si adaptate diverselor scopuri. La inceput, dacii au utilizat aceste cavitati si galerii pentru a stoca rezerve strategice de alimente, piei si blanuri, etc. Cu timpul, la suprafata s-a format inca din perioada antica staulul si mai tarziul targul de animale, pe care in Evul Mediu avea sa se dezvolte la un moment dat si asezarea omeneasca de mai tarziu.
Primul care a sesizat potentialul strategic al Bucurestiului a fost Domnitorul Vlad Tepes, cel care a facut si primele amenajari "moderne" ale tunelurilor subterane. Mai tarziu, peste amenajarile facut de Tepes alti domnitori au construit obiective de mascare si prelungiri sau altfel de amenajari.
Retineti de pilda, ca de la Curtea Domneasca a lui Tepes pleaca un canal care trece pe sub Hanul lui Manuc dupa care se ramifica in trei directii diferite- unul merge inspre Universitate cotind spre Cismigiul de azi (fost munte calcaros si impadurit care avea la baza o mlastina de dimensiune medie) loc unde mai tarziu (incepand din perioada regelui Crol I) s-au amenajat obiective strategice de foarte mare importanta, alaturi de "centura fortificata" a Bucurestiului si altele; un alt canal pleaca de la Curtea Domneasca inspre ceea ce azi numim "Palatul Parlamentului" iar cel mai important si mai lung canal ducea catre cel mai mare din muntii calcarosi pe care este asezat Bucurestiul de astazi si ale carui ramasite se mai pot vedea si astazi in regiunea Parcul Tineretului (fosta Mlastina Cocioc); pe vremea lui Tepes, era un munte de dimensiuni mai mari, partial impadurit si inconjurat de cea mai mare mlastina din aceasta regiune, deci o fortareata inexpugnabila ! Acolo, pe varful muntelui si in mijlocul padurii, tunelul lui Tepes avea iesirea- astazi, locul iesirii este mascat de Crematoriul Cenusa, despre care unii din voi se mira de ce e aparat ca un obiectiv militar si nu poate nimeni la ora actuala sa se apropie la mai putin de 300 de metri si nici sa fotografieze/filmeze...
Mai retineti totodata ca toate manastirile din apropierea Bucurestiului sunt de fapt amplasate pe schema unr importante galerii subterane, ale caror porti de acces le si mascheaza cu aceasta ocazie; de pilda, fostul Sanatoriu TBC si actualul Palat si Restaurantul Lebada. Obiective care sunt pozitionate pe importante galerii subterane-   Palatul Cotroceni (fondat de Printul Serban Cantacuzino, amenajat ulterior si extins de Ferdinand, cand s-a extins legatura subterana pana la Clinceni, via Fortul Domnesti);
Palatul Mogosoaia(la 14 km de Bucuresti, fost construit in anul 1702 de Constantin Brancoveanu); Palatul Ghica(ridicat de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica in anul 1822);
Palatul Stirbei (construit in anul 1835); Palatul Sutu (a apartinut marelui postelnic Costache Grigore Sutu, fiind realizat in 1834, astazi Muzeul de Istorie si Arta a Municipiului Bucuresti dupa ce fusese muzeul PCR, punct nodal aflat deasupra stravechilor galerii subterane, in apropierea locului unde comunistii au construit obiective subterane strategice de dimensiuni foarte mari, situate astazi sub Intercontinental/TNB);Palatul Universitatii - (1857-1869) constructie ridicata dupa planurile arhitectului Al. Orascu si K. Storck, universitatea de astazi- impreuna cu Palatul Sutu, s-a amplasat pe una din cele mai mari cavitati subterane naturale care a fost amenajata si utilizata succesiv incepand cu perioada antica a dacilor, ale caror urme se pot gasi aproape peste tot in Bucuresti si apropierea acestuia (de pilda sit-uri arheologice importante sunt in comuna Pantelimon, in apropiere de Palatul de pe insula); Palatul de Justitie (1890-1895) si Palatul Cantacuzino.
Toate acestea sunt amplasate in schema marilor galerii subterane,- de pilda de la Insula Sfantul Pantelimon, unde Grigore Ghica a construit la 1735 manastirea si spitalul Pantelimon (partial fost demolate de Ceausescu) unde e acum complexul de agrement si hotelul Lebada,- pleaca un canal de mari dimensiuni (sosea pietruita) care leaga acest palat de alte obiective similare, respectiv Palatul Ghica si Manastirea Plumbuita.
Retineti ca TOATE aceste manastiri si palate, desi au fost contruite la intervale mari de timp unul de altul, NU AU FOST AMPLASATE INTAMPLATOR ele fiind in schema unor galerii subterane de mari dimensiuni,- Palatul ASE (cladirea veche), palatele si manastirile dintre care o parte le-am mentionat mai sus, regiunile in care au existat dealuri calcaroase de dimensiuni relativ mari si mlastini importante (Cismigiul si Parcul Tineretului de azi, dar si fostul munte tocit pe care este amplasata actualul Palat al Parlamentului, etc), toate acestea sunt asezate pe obiective subterane strategice si mascheaza porti de acces in ele.
Ce va spune "Cinamar" asta, e doar un mic sambure de adevar impopotonat cu povesti fictive, multe minciuni si speculatii preluate din alte surse ori variante ale istoriei ce au fost lansate de alti autori, precum ar fi Eugen Delcea, si altii.
Reteaua de subterane a Romaniei este O REALITATE, dar povestea si "detaliile" pe care le da asa-numitul "Cinamar", sunt in mare parte fictive.
Cititi lucrarea "Romania secreta" si veti gasi acolo mai multe detalii si aspecte ce pot fi supuse discutiei.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: jean din 26 Iulie 2009, 21:31:13
  Da....Am citit ce a scris Lucian mai sus. Rezulta ca orasul Bucuresti este asezat pe o retea imensa de galerii, de mari dimensiuni. Daca mai punem si galeriile de metrou si canalele, inseamna ca pamantul de sub cladirile orasului arata ca un inens burete. Ma mir ca nu se prabusesc sub propria greutate in aceste galerii.
Nu cred.......realitatea este asta. Unde au dus pamantul excavat? Cu ce a fost transportat? tinand cont ca sa facut in timp. Cum au facut sa existe aer in galerii?, aerisirea lor. Denajul apei etc. Deci, cred ca este imposibil sa fie asa. Nu neg faptul ca pot exista cateava galerii cu lungimi mult mai mici, dar o asemenea retea....
Cat despre ,,Reteaua de subterane a Romaniei este O REALITATE", nici nu poate fi vorba. Sa fim seriosi, nu poate exista asemenea retea. Sa fie iar Romania buricul pamantului, sa avem tocmai noi ce altii nu au? Cate tari care au asemenea retele, mai cunoasteti? AAA...Aia nu au ingineri la fel de buni ca ai nostri.  :lol:
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: darksid3 din 26 Iulie 2009, 22:54:44
Mai sti?...poate Romania chiar este buricul Pamantului :lol:
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 27 Iulie 2009, 01:22:48
Formarea cavitatilor si galeriilor a fost naturala, ingineria naturii; au si altii, nu avem numai noi - aceia ca si noi, au acordat acestor formatiuni naturale si amenajarii lor o importanta strategica de unde si secretul acestor ativitati si informatii.

Subsolul Bucurestiului nu este "ca un burete",- inca din antichitate si evul mediu, au fost CATEVA mari tunele principale care aveau o serie de ramificatii iar pe schema lor s-au facut o serie de amenajari si extinderi, atat in interior cat si la suprafata. In anumite regiuni unde stratul calcaros a fost mai puternic erodat s-au format cavitati de dimensiuni mai mari,- cel mai adesea astfel de cazuri s-au petrecut acolo unde in regiunea Bucurestiului de astazi existau odinioara masive calcaroase sub forma unor dealuri de dimensiuni destul de mari. Acestea s-au tocit in timp si chiar au fost mai mult sau mai putin nivelate prin interventia artificiala. Oamenii lui Vlad Tepes sau mai tarziu Ghica ori Cantacuzino nu au avut nevoie sa faca excavatii, ci amenajari- intarirea boltei in anumite locuri, pavaj, nivelare, etc. Ca si dacii din perioada antica, ei au preluat niste formatiuni NATURALE. Situatia subterana a orasului Bucuresti (dpdv al conditiilor naturale) este foarte apropiata cu aceea a orasului Budapesta, care este la fel asezat pe un strat strabatut de multe galerii naturale, o parte din acestea fiind inundate.

Nu este nevoie SA CREZI; ai dreptul de a nu crede. In ceea ce ma priveste pe mine, eu nu-mi declar o credinta sau alta. Stiu anumite lucruri si consider ca am dreptul sa spun ceea ce stiu. De pilda, eu nu cred ca Crematoriul Cenusa este construit pe iesirea din fosta galerie principala ce pleaca de la Curtea Domneasca a lui Tepes, ci STIU ASTA. La fel de pilda si in legatura cu tunelul care pleaca de la ceea ce astazi se numeste "Complex Lebada",- el duce catre Manastirea Plumbuita si are pe traseu mai multe ramificatii,- nu "presupun" si nu "cred", STIU. Si exemplele pot continua, caci sunt foarte multe... Exista in anumite regiuni sub Bucuresti obiective subterane care au volum (deci cavitate subterana) foarte mare si care potrivit Planului de Aparare din "Lupta Intregului Popor pentru Apararea Patriei" (strategia RSR) ar fi trebuit sa devina obiective importante ale "protectiei civile", avand capacitate foarte mare de adapostire, pentru persoane si provizii de tot felul; in 1989 erau inca in faza de constructie fiind realizata doar structura de rezistenta, dar... cea mai mare parte nici pana astazi nu au fost finalizate, pentru ca nu s-au mai alocat fonduri. Retelele acestea de obiective subterane si galerii principale (magistralele) precum si ramificatiile lor zonale, LE STIU, nu le cred si nu le presupun...

Dar... Asa-i pe lumea asta, fiecare cu ce stie si cu ce crede. Eu CRED ca este de datoria mea sa atrag atentia asupra anumitor probleme de interes mai mult sau mai putin public, iar in lucrarile pe care le inaintez catre foruri si persoane mai mari decat mine, voi insista permanent asupra NECESITATII de a acorda atentia si fondurile necesare pentru conservarea (cel putin) si modernizarea INFRASTRUCTURII STRATEGICE, aceasta fiind o componenta de baza a SISTEMULUI DE SECURITATE SI APARARE NATIONALA. O mare parte din obiectivele subterane sunt lasate de mai multi ani IN PARAGINA si se afla intr-o stare avansata de degradare- chiar subsemnatul am inspectat starea catorva din aceste obiective in urma cu cativa ani- si lasate fara paza corespunzatoare; in ce priveste retelele civile ale orasului (metrou, canalizatie) nici la capitolul acesta nu stam deloc bine. Cam asta e.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: StarDust din 27 Iulie 2009, 08:28:19
E posibil ca ceea ce ne scrie Lucian Cozma sa fie real.  Am vazut ceva candva(referitor la imprejurimile bucurestiului), dar pe moment mai multe nu discut.
Deci parerea mea e ca ceea ce afirma el, e posibil sa fie real.
Binenteles... e doar o parere personala.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: kitzkhan din 28 Iulie 2009, 11:06:54
jean  daca ajungi in Paris, intra intr-una din parcarile lor subterane, sau uita-te pe trotoare prin grilajele acelor parcari si ai sa vezi acolo retea subterana, si aia este doar ce se vede, gandeste-te ce nu poate vedea orice trecator....asa ca nu suntem noi buricul pamantului daca avem o retea subterana, ceea ce sunt sigur ca are orice oras cu o vechime mai mare de 100 de ani

Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Deanna din 28 Iulie 2009, 12:43:05
Cel mai documentat blog cu imagini si informatii despre tunelurile din Romania: http://rcristea.blogspot.com/
Personal,sint de acord cu afirmatia domnului Lucian Cozma ca au fost facute amenajari ale celor din anchitate,de ex.Braila e plina de asemenea tuneluri,incit s-a ajuns ca din cauza ploilor sa se scufunde casele de sub hrube.De la o fosta lucratoare la Muzeul Brailei stiu ca exista o harta a hrubelor,tinuta secret de muzeografi de frica sa nu scada pretul terenurilor si care au descoperit o hruba chiar si sub Dunare!Din pacate hruba este prabusita la jumatate,altfel nu se mai tineau atitea discursuri pe seama viitorului pod de peste Dunare.Nu cred ca au fost facute de turci,pe seama carora se pune constructia acestor hrube cit timp au ocupat orasul,mai ales ca am aflat -cu titlu de speculatie -ca exista o hruba si in delta,care se zice ca a provocat prin prabusire scufundarea navei Rostock.Poate domnul Lucian Cozma sa confirme sau sa infirme ce am scris,m-ar interesa daca se poate si cite ceva despre "Brazda lui Novac".
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 28 Iulie 2009, 14:27:32
Am dat destule detalii privind subteranele Deltei Dunarii in lucrarea mea "Romania secreta" aparuta chiar anul acesta la Editura Obiectiv, dar am sa reiau aici cateva din ideile principale...

Lasand la o parte procesul de formare a muntilor Carpati si particularitatile orogenezei acestora, felul cum a evoluat geosinclinalul (ridicarea fundului marii deasupra apei, mai pe scurt...) si influenta invaziunilor si retragerilor succesive ale marii de-a lungul catorva zeci de milioane de ani, la care s-a adaugat in final ultima mare glaciatiune care a condus la inghetarea cantitatilor mari de apa ce se infiltrasera pe linia de formarea a cutei montane in spatiile dintre straturile de consistenta diferita. Carpatii sunt niste munti foarte cutati pe orizontala si verticala, iar formarea lor a fost un proces discontinuu avand etape desfasurate de-a lungul mai multor epoci geologice. Retineti doar faptul ca foarta multa vreme regiunea aceasta a fost FUND DE MARE, apoi arhipelag (pe masura formarii geosinclinalului) si in cele din urma, odata cu inceperea glaciatiunilor si retragerea marii, apa de la suprafata odinioara s-a infiltrat in subsol intrand pe linia cutei montane intre straturile de consistenta diferita : stratul sedimentar si calcaros de la suprafata a fost lesne permeabil iar dedesubt apa s-a oprit cel mai adesea pe suprafata "impermeabila" a stratului bazaltic (cand era vorba de fund de mare) sau granitic (odata cu ridicarea geosinclinalului la suprafata); chiar si intre straturile suprapuse bazaltice ori granitice pe fondul fisurilor cauzate de fenomenele vulcanice si seismice, apa de mare s-a infiltrat iar in contact cu gazele si materiile vulcanice a format apele bazice sau mai ales cele acide (acid sulfuric de obicei) acestea putand eroda cu usurinta si straturile granitice sau bazaltice, dupa caz.
Dupa incetarea sau mai bine zis diminuarea activitatii vulcanice (care de fapt exista si acum in Romania in mai multe locuri din Apuseni si Orientali...) galeriile sapate de apele de infiltrare si de cele acide, de magma de activitatea mecanica a seismelor, etc - au putut fi invadate de apa. Repet, regiunea Carpatilor a fost in mai multe randuri sediul unor invaziuni si retrageri succesive ale marii ancestrale, fiind cand fundul unei mari de mica adancime, cand arhipelag, cand regiune de uscat (ca acum). Apa adanc infiltrata a format mari bazine subterane de apa si galerii de circulare interna a apei (rauri subterane) o mare parte din acestea EXISTAND SI IN CLIPA DE FATA in regiunea Carpatilor romanesti. Evenimentul determinant privind formarea galeriilor subterane de mari dimensiuni a fost insa venirea marii glaciatiuni... Aceasta a condus la retragerea apelor de suprafata in mediul teluric si inghetarea acestor ape subterane, formandu-se astfel MARII GHETARI SUBTERANI, din care ramasite ale acestora exista si astazi in anumite regiuni montane ale Romaniei, exemplul "ghetarului de la Scarisoara" fiind cel mai la indemana; se stie insa in principiu ca nu este decat "varful" unor formatiuni glaciare telurice mult mai vaste si mai adanci. Pe foondul activitatilor vulcanice si seismice care au continuat si pe timpul glaciatiunilor succesive, gheata subterana s-a incalzit si racit succesiv erodand peretele de roca magmatica si granitica (nici nu mai vorbim de cel calcaros ori sedimentar) curgand asa cum curg si ghetarii de suprafata. Curgerea ghetarilor prin fostele albii de rauri subterane a sapat adevarate canale prin straturile de mare adancime dar mai ales fenomenul acesta a gasit conditii optime la interferenta dintre stratul sedimentar de suprafata si straturile mai dure de dedesubt- metamorfice, magmatice si granitice. Se pune justa intrebare- cum s-a strecurat apa intre straturile suprapuse de consistenta diferita ?! Pai, simplu- pe fondul fenomenelor mecanice de "cutare" orizontala si verticala a muntelui; adica formarea cutei montane in forma de "V" sau "L" indiferent daca este pe verticala sau orizontala; este ca si cum iei si frangi un material format din placi de roca de consitstenta diferita,- pe linia cutei montane, cum s-ar zice "inauntrul" lui "V" sau "L" se formeaza fisuri si cavitati intre placi mai ales daca acestea au consistenta diferita.

Pe acolo apa se strecoara, ingheta cu ocazia glaciatiunilor, se topeste (partial) din cauza caldurii interne terestre (pe fondul activitatii vulcanice si geotermale asociate celei vulcanice) formand periculoasele amestecuri de apa si particule de gheata in centrul carora este gheta dura. Aceste fluvii subterane contineau gheata densa, dura, avand pe margini o "camasa" formata dintr-un amestec vascos de apa rece si particule de gheata- asa cum se intampla si cu periculosii "ghetari curgatori" de la suprafata. Astfel de fluvii glaciare au strabatut linia de cutare a Carpatilor sapand in special pe linia lantului montan al Carpatilor MERIDIONALI.

De ce Meridionalii ? Pentru ca acestia s-au format aproximativ in aceiasi perioada iar activitatea lor vulcanica a fost si este redusa ori inexistenta, ceea ce a facut sa reprezinte cea mai dreapta si continuua linie montana carpatina. La est si la vest de Meridionali apar cutarile orizontale de 90 grade urmate de Carpatii vulcanici ai Romaniei atat cei orientali cat si cei Apuseni, in cei Orientali fiind si o activitate tectonica deosebit de energica, pentru ca acolo se intalnesc si ramifica microplacile continentale ale acestei regiuni. Carpatii vulcanici (Orientalii si Apusenii) nu au galerii atat de mari SI PE LINIE CONTINUA, precum cei Meridionali si asta deoarece s-au format discontinuu de-a lungul unor procese diferite de orogeneza, in perioade diferite de timp, iar activitatea vulcanica si tectonica a faramitat si ramificat galeriile subterane, eroziunea generata de apele bazice sau acide, precum si de magma sau lava de la suprafata, spunandu-si cuvantul...

In ce priveste muntii din sudul Romaniei precum si cei de pe latura de est, sud-est,- acestia au fost de la bun inceput masive calcaroase si sedimentare:

- a existat un lant montan calcaros care cobora vertical pe linia "Republicii Moldova" de astazi dar care era mult mai lat decat aceasta "republica" intinzandu-se pana la Peninsula Crimeea; odata cu sfarsitul ultimei glaciatiuni, ghetarii din nord s-au topit si au curs catre sud chiar pe linia acestui lant muntos, erodandu-l, distrugandu-l aproape. Odata cu acesta curgere de suprafata, au curs pe aceiasi linia si apele/gheata din mediul teluric formand vaste retele de tunele (din care astazi unele mai sunt inundate, cele de la suprafata nu) in care se poate intra din regiunea de sud a Chisinaului de azi. De altfel o mica parte a acestora au fost deschise circuitului turistic putandu-se face plimbari cu autocarul prin aceste galerii subterane "oficiale" lungi de cateva zeci de kilometri; dar de fapt aceste retele sunt mult mai vaste si mai lungi, coborand spre Delta Dunarii (asa-zisul "Canal Bastroie" mascheaza lucrari de amenajare subterana care se fac la aceste galerii) trecand pr linia Galatiului si Brailei si apoi cotind putin spre est pe linia muntilor calcarosi dobrogeni, paraleli cu litoralul Marii Negre.

Dobrogea ca fost munte si actual podis calcaros este in mediul sau teluric ca un "schweitzer" si asta inca din vremea dacilor; multitudinea de galerii din straturile calcaroase si sedimentare ale Brailei AU FOST NATURALE nu sapate de vreun om, dar ele au fost amenajate, intarite si utilizate de-a lungul timpului- de daci, de turci...
Initial Braila nici nu a fost asezare de suprafata si Galatiul la fel (chiar si Drobeta Turnu-Severin din sudul Romaniei are o structura asemanatoare...),- abia cu timpul, peste ceea ce exista in subsol s-au amplasat contructii de mascare. De altfel v-am explicat cu alta ocazie CA ASA S-A NASCUT DE FAPT si Bucurestiul, la originea sa... Actualmente cea mai cunoscuta poarta de intrare in cadrul imensului labirint subteran din subsolul muntelui calcaros ce este Dobrogea este asa-numita Pestera Labirintului, de la intrarea in Comuna Limanu, poate cea mai sinistra pestera din Romania, care se intinde practic de la nordul... Republicii Moldova pana in sudul Bulgariei, urmand practic linia fostului lant muntos din calcar. Tocmai de aceea speologii romani se feresc de aceasta pestera ca de un loc blestemat- peretii calcarosi sunt instabili, inauntrul galeriile circula periculosi curenti de aer, uneori si apa; nu s-au putut face explorari ale acesteia decat pentru distante foarte mici si cu mari precautii. Am intrat si eu acolo si pot spune ca este intradevar sinistru- galeriile sunt atat de vaste si intortocheate, lungi de sute de kilometri, incat nimeni nu s-a aventurat mai mult de cativa kilometri. In perioada regimului Ceausescu aceasta pestera fusese avuta in vedere pentru a se face infiltrarea militarilor adanc in teritoriul Rep.Populare Bulgaria, in caz de razboi, deoarece se stia ca galeriile ajung cu siguranta dincolo de Varna si Burgas; dar pestera s-a dovedit atat de mare, de intortocheata si imposibil de cartat, incat s-a renuntat la acest program de amenajare in scopuri militare;

- a mai existat un lant montan calcaros care pleca de la Orsova si mergea aproape paralel cu linia Dunarii, cand apropiindu-se cand indepartandu-se de aceasta; ramasitele acestui masiv puternic erodat de timp si de fatorii naturali, se mai pot vedea si astazi; regiunea Bucurestiului de astazi a atras atentia inca din perioada antica deoarece aici se aflau cateva "creste" mai mari inconjurate de mlastini si paduri adanci,- intre aceste dealuri calcaroase erau formate galerii subterane uscate si inundate ce au putut fi cat-ce-cat amenajate inca din vremea dacilor; faptul ca "muntii" acestia scobiti in interior erau inconjurati de mlastini si paduri, faceau ca sa aiba o pozitie foarte bine aparata impotriva eventualilor agresori. Mlastinile si padurile Bucurestiului de altfel s-au pastrat peste milenii, Vlad Tepes le-a apucat aproape in forma lor originala, iar ultimele ramasite de mai dimensiuni au fost "sterse" relativ de curand,- Dambovita avea o multitudine de afluenti care intre timp au disparut, cum de fapt insasi Dambovita cea reala a disparut, Ceausescu facand-o sa curga pe un senal exclusiv subteran; apele de la suprafata Bucurestiului sunt ape reziduale pompate ARTIFICIAL, nu sunt apele adevaratei Dambovite, aceasta fiind la ora actuala UN RAU EXCLUSIV SUBTERAN; mlastina Cocioc de mari dimensiuni a inceput sa fie drenata abia prin 1968, ceea ce s-a dovedit imposibil, asa ca au transformat-o in actualul Lac Tineretului (lac periculos, cu mofete si strat foarte gros de mal sub care pot exista inca fisuri de acces in retele de rauri subterane) si mai tarziu, pentru a continua amenajarile la obiectivele subterane s-a contruit in regiune Crematoriul Cenusa (care mascheaza iesirea din fosta galerie principala ce pleca de la Curtea Domneasca a lui Tepes) dar si Sala Polivalenta obiectiv care de fel nici nu avea ce cauta intr-un asemena loc (care datorita volumului mare de sapaturi a mascat lucrari subterane de mare anvergura despre care nu e oportun sa discutam acum) si altele. La fel si cazul mlastinii ce era situata pe locul Cismigiului de azi, unde inca se mai afla o a doua din portile de aerisire/iesire ale galeriilor ce plecau de la Curtea Domneasca; si aici, inca din perioada regimului monarhic, dar mai ales regimul comunist de mai tarziu, a realizat importante obiective subterane. Atat mlastina Cocioc cat si cea de pe pozitia Cismigiului de acum, erau dominate de unul sau mai multe dealuri de dimensiuni destul de mari- astazi mai pot fi zarite doar palide ramasite ale acestora...

In fine, e mult de spus. Confirm informatiile privind Braila. De altfel, nu e doar cazul Brailei... Cititi "Romania secreta" ca de asta am scris-o, ca sa existe toate informatiile acestea stranse si sintetizate intr-o lucrare.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 28 Iulie 2009, 14:53:10
Ah, si inca ceva... Dupa retragerea oceanului ancestral odata cu inceperea ultimei glaciatiuni, in apropierea Romaniei de astazi nu a mai existat decat o singura apa de suprafata ce rezista temperaturilor foarte scazute : o regiune depresionara (situata cam prin centrul "Marii Negre" de astazi), aceasta fiind bazinul de scugere al materiilor vulcanice provenite in special din puternica activitate vulcanica a Carpatilor Orientali de azi (ultimele mari eruptii fiind inregistrate acum cca. 40.000 de ani in regiunea Vulcanului Sf. Ana/Ciomatu). S-a format cu timpul un mare bazin de ape sulfuroase, cu pungi de hidrogen sulfurat, adica un lac vulcanic tipic. In cadrul acestuia s-au dezvoltat vietati special adaptate acestui mediu altminteri deosebit de toxic pentru majoritatea celorlalte vietuitoare,- anumite alge si bacterii care au existat si in oceanul ancestral de acum sute de milioane de ani. La finele ultimei glaciatiuni, acum cca. 11.000 de ani, apele si ghetarii scursi de la nord au invadat depresiunea aflata la est, sud-est de Romania de azi formand bazinul Marii Negre asa cum il cunoastem in clipa de fata. Mai tarziu s-a afirmat in mod gresit ca popularea adancurilor acestei mari de alge din specia celor adaptate lacurilor vulcanice, a condus la "toxifierea" marii sub adancimea de 300-400 metri. Fals !
"Marea toxica" s-a format de fapt pe fondul unui ancestral lac continental VULCANIC peste care mai tarziu s-au varsat apele ghetarilor topiti, algele acelea nefacand decat sa intregeasca procesul de mentinere a compozitiei chimice din adancuri, DAR NU ELE SUNT CAUZA. Principala cauza o constituie diferenta de densitate, care a facut ca apa toxoca sa stea la fund in vreme ce apa curata s-a pastrat la suprafata ca un fel de "dop"; stratul mare de apa curata scursa peste fostul lac vulcanic a facut ca pe acesta sa apese o mare presiune, fapt ce a condus la LICHEFIEREA hidrogenului sulfurat sub adancimea de 1000-1200 metri.
Daca va uitati la structura fundului de mare al Marii Negre, veti vedea ca este vorba de o mare groapa centrala (fostul lac vulcanic de acid sulfuric diluat si hidrogen sulfurat) inconjurata de o portiune aproape concentrica de apa de relativ mica adancime (platou continental inundat avand in centru o groapa) aceasta fiind de obicei apa "curata". Coborand sub 400 de metri incepe sa apara hidrogenul sulfurat si algele care traiesc in acest mediu toxic iar daca intram in groapa din mijlocul Marii Negre, acolo vom gasi la mare adancime hidrogenul sulfurat IN FORMA LICHEFIATA, din cauza presiunii foarte mari.

De retinut ca alegele acelea sunt BENEFICIARII acestor fenomene naturale de vulcanism si orogeneza, NU CAUZA formarii lacului vulcanic originar si a actualei structuri sau compozitii a Marii Negre.
Marea Neagra este un fost bazin vulcanic inundat si mentinut pana in ziua de astazi datorita presiunii stratului de apa curata de deasupra sa. Deschiderea la Marea Mediterana nu a afectat cu numic structura si compozitia Marii Negre, si nici Marea Neagra sau algele ei nu afecteaza Marea Mediterana...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: klingonianul mascat din 28 Iulie 2009, 15:49:57
Lucian, eu sunt brailean dar nu am auzit niciodata despre ceea ce ai scris tu mai sus. Imi zici si mie te rog de unde ai obtinut acele informatii? As vrea sa citesc si eu despre acele pesteri.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 28 Iulie 2009, 16:34:14
Nu le-am obtinut din surse publice, asa ca nu as putea indica o carte de pilda...
Sa nu te mire faptul ca brailean fiind nu ai auzit niciodata despre asa-ceva,- sunt si bucuresteni mult mai multi decat braileni care nu au auzit niciodata despre ce se afla pe sub urbea lor; iar unii care au auzit le-a venit foarte greu sa creada.
Nu te pot trimite catre surse de documentare la care nu ai acces. Cei de la Primaria din Braila ar mai putea avea unele date generale sau partiale, dar sunt putini si-acolo dispusi sa vorbeasca, poate doar fostii lucratori ai primariei, astazi pensionati, ti-ar mai putea spune cate-ceva si asta doar daca si numai daca au avut acces la documente care contineau astfel de lucruri; poti incerca sa vorbesti cu cineva de la muzeul de istorie local, daca ai norocul sa dai peste cineva amabil care sa te indrume catre o persoana care cunoaste.
Altminteri, exista multe date , harti, informatii- in cadrul planurilor de aparare locala ale Protectiei Civile si mai ales in cadrul planificarilor speciale din cadrul "Razboiului dus de Intregul Popor pentru Apararea Patriei", dar aceasta documentatie a fost bine "ingropata", de altfel ea nu era decat in mica masura publica inainte de dec. 1989, iar dupa evenimentele din decembrie, nici atat.

In concluzie, doar daca dai peste persoane amabile si deci dispuse sa vorbeasca pe aceasta tema, la Muzeu si Primarie, ai putea afla date sau detalii mai exacte. Nu stiu sa existe vreo carte in care sa fie trecute aceste informatii, cat despre cartea mea, aceasta iese din discutie in cazul de fata.
Daca ai vreo cunostinta care lucreaza in presa sau TV, poti avea mai mult succes deoarece personalul de la Muzeu si Primarie ar putea fi mai receptiv in fata unui reporter si a camerei de filmat...

In rest, sunt mii de oameni care locuiesc in centrul Capitalei si nici nu au habar ce se afla pe sub ei in regiunea Piata Palatului, Universitate, Cismigiu, etc.

Speologii cunosc de asemenea destule chestii pe care publicul nu le stie, dar te avertizez ca speologii sunt un grup foarte restrans si foarte ostil fata de persoanele din exteriorul cluburilor lor; ei nu dau niciodata informatii unor persoane pe care nu le cunosc bine si care nu fac parte intr-un fel sau altul din grupul lor de activitate.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: klingonianul mascat din 28 Iulie 2009, 17:43:59
Citat din: Lucian Cozma din  28 Iulie 2009, 16:34:14
Nu le-am obtinut din surse publice, asa ca nu as putea indica o carte de pilda...
Sa nu te mire faptul ca brailean fiind nu ai auzit niciodata despre asa-ceva,- sunt si bucuresteni mult mai multi decat braileni care nu au auzit niciodata despre ce se afla pe sub urbea lor; iar unii care au auzit le-a venit foarte greu sa creada.
Nu te pot trimite catre surse de documentare la care nu ai acces. Cei de la Primaria din Braila ar mai putea avea unele date generale sau partiale, dar sunt putini si-acolo dispusi sa vorbeasca, poate doar fostii lucratori ai primariei, astazi pensionati, ti-ar mai putea spune cate-ceva si asta doar daca si numai daca au avut acces la documente care contineau astfel de lucruri; poti incerca sa vorbesti cu cineva de la muzeul de istorie local, daca ai norocul sa dai peste cineva amabil care sa te indrume catre o persoana care cunoaste.
Altminteri, exista multe date , harti, informatii- in cadrul planurilor de aparare locala ale Protectiei Civile si mai ales in cadrul planificarilor speciale din cadrul "Razboiului dus de Intregul Popor pentru Apararea Patriei", dar aceasta documentatie a fost bine "ingropata", de altfel ea nu era decat in mica masura publica inainte de dec. 1989, iar dupa evenimentele din decembrie, nici atat.

In concluzie, doar daca dai peste persoane amabile si deci dispuse sa vorbeasca pe aceasta tema, la Muzeu si Primarie, ai putea afla date sau detalii mai exacte. Nu stiu sa existe vreo carte in care sa fie trecute aceste informatii, cat despre cartea mea, aceasta iese din discutie in cazul de fata.
Daca ai vreo cunostinta care lucreaza in presa sau TV, poti avea mai mult succes deoarece personalul de la Muzeu si Primarie ar putea fi mai receptiv in fata unui reporter si a camerei de filmat...

In rest, sunt mii de oameni care locuiesc in centrul Capitalei si nici nu au habar ce se afla pe sub ei in regiunea Piata Palatului, Universitate, Cismigiu, etc.

Speologii cunosc de asemenea destule chestii pe care publicul nu le stie, dar te avertizez ca speologii sunt un grup foarte restrans si foarte ostil fata de persoanele din exteriorul cluburilor lor; ei nu dau niciodata informatii unor persoane pe care nu le cunosc bine si care nu fac parte intr-un fel sau altul din grupul lor de activitate.

Daca vorbesti despre hrubele turcesti de sub Braila, afla ca sunt o enigma pentru toti brailenii.
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 20
Scris de: horia2008 din 28 Iulie 2009, 18:00:48
Citat din: Lucian Cozma din  26 Iulie 2009, 13:22:22....La fel s-a procedat si mult mai tarziu in cazul asa-numitului "canal Dunare-Marea Neagra" care nici nu va trece voua prin minte ce a mascat de fapt, la fel si in cazul "Casei Poporului" despre care toata lumea e impresionata de dimensiunile EXTERIOARE ale acesteia - hi,hi,hi, stati asa sa le vedeti pe-alea INTERIOARE ! Ce s-a publicat pana acum despre Casa Poporului- partea subterana, este o nimica toata....
Lucian, ar fi foarte interesant totusi de aflat ce mascheaza canalul Dunare-Marea Neagra si ce ascunde Casa Poporului
Eu unul astept cu interes
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 28 Iulie 2009, 18:37:20
Canalul Dunare-Marea Neagra ca si Dunare-Bucuresti (la care lucrarile au inceput pe ici pe colo) masca excavatiile facute pentru largirea si amenajarea unor formatiuni subterane naturale aflate la distanta mai mare sau mai mica de canal, nu neaparat chiar pe pozitia acestuia. Masca de asemenea un senal navigabil interior asemanator aceluia al Dambovitei subterane din Bucuresti. Asa cum am mai aratat Dambovita de la suprafata, ce trece prin centrul Bucurestiului... nu  e de fapt Dambovita. Cea reala este acum printr-un senal subteran NAVIGABIL. Potrivit planului acesta trebuia sa faca legatura cu canalul Bucuresti- Dunare si mai departe Dunare-Marea Neagra. Toata aceasta lucrare a fost doar partial executata. Intrarea pe senalul navigabil subteran al Dambovitei se poate face pornind de la : obiective din apropierea comunei Rosu, Palatul Parlamentului, fosta cladire a CC- ului prin intermediul unui canal de legatura navigabil de asemenea.
Canalul Dunare-Marea Neagra a mai mascat si tunele de infiltrare in teritoriul R.P. Bulgaria de atunci; Ceausescu se mandrea pe acea vreme ca la nevoie ar putea cuceri Bulgaria in 24 de ore; si nu doar ca se mandrea astfel, dar chiar se pregatise pentru asta... In cadrul planului de lupta al intregului popor pentru apararea patriei, era prevazuta invazia militara sovietica sprijinita de unguri si bulgari. De aceea, s-au intocmit planificari speciale pentru ca R.P.Ungaria si R.P.Bulgaria sa fie repede scoase din lupta astfel incat razboiul sa se stabileasca pe un unic front- frontul de est.
In final, "invazia" de care se temea chiar a avut loc dar intr-un mod mult mai perfid si mai putin vizibil, iar amenajarile subterane nu i-au servit chiar la nimic, mai ales ca o mare parte din acestea nici nu erau inca finalizate la acea data, asa cum in mare masura au ramas pana astazi.

Casa Poporului a fost amplasata pe ceea ce initial era un deal, pe care l-au nivelat corespunzator. Constructia subterana este mai mare si mai lata decat ceea ce se poate vedea la suprafata, constituind un minioras subteran; de la acesta trebuiau sa plece liniii de legatura catre CC si Palatul Regal, Otopeni via Primaverii, Clinceni via Cotroceni, Scrovistea, canalul Bucuresti-Dunare-Marea Neagra si alte directii. Nicolae Ceausescu avea dorinta de a se putea deplasa aproape numai prin subteran pe toata raza SAI. Pentru aceasta el avea in vedere sa construiasca un imens edificiu subteran care sa fie legat prin linii de metrou, sosele si canale navigabile, de obiective aflate in aproape toate laturile Bucurestiului si chiar in afara acestuia, in SAI.

Toate aceste constructii au fost partial executate, ramanand in mare masura abia incepute unele, iar altele nefinisate. CU greu s-au realizat finisaje (si acelea partiale...) pentru o parte din cladirea DE SUPRAFATA, nici macar la aceasta nu s-au terminat inca lucrarile...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Lucian Cozma din 28 Iulie 2009, 18:51:52
Citat din: klingonianul mascat din  28 Iulie 2009, 17:43:59
Daca vorbesti despre hrubele turcesti de sub Braila, afla ca sunt o enigma pentru toti brailenii.

Pai tocmai... Problema este ca nu-s "turcesti"; dacii au existat inaintea turcilor iar turcii nu au avut dintotdeauna ocupatia asupa acestei regiuni a Dobrogei. Problema este ca ei au ocupat Dobrogea cel mai mult dintre puterile straine care au fost vreodata aici (romanii lui Traian, rusii mai tarziu...) si evident, au fost cei mai in masura sa amenajeze, consolideze si foloseasca aceste subterane.
De retinut ca la originea lor AU FOST NATURALE, asa cum se gasesc in multe regiuni ale podisului calcaros al Dobrogei; practic daca ai putea sti pe unde sa mergi prin labirinturile de galerii, intrand la comuna Limanu si apucand-o inspre nord ai putea ajunge pe sub Braila, asa cum la fel de bine intrand in marile retele de galerii de la sud de Chisinau ai putea nimeri pe sub Braila... Iar astea n-au fost facute de romani, rusi sau turci- CI DE NATURA. Turcii au facut unele amenajari strict locale in regiunea Brailei si din cauza asta s-a putut duce vorba ca ar fi de-ale lor. Turcii au facut zidarie de sustinere a galeriilor si pavaj de piatra in anumite portiuni- INSA NU AU SAPAT EI ACELE GALERII CI DOAR LE-AU INTARIT si amenajat ! Asa s-a petrecut si in cazul galeriilor de mare lungime amenajate pe sub Bucuresti de Tepes, Ghica, Cantacuzino, etc - muncitorii lor nu au facut decat sa puna stalpi si bolte de rezistenta dar si zidarie si pavaj unde au considerat ca e cazul. NU AU SAPAT GALERIILE RESPECTIVE !
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: rebelfire din 22 Noiembrie 2010, 23:13:37
Citat din: Outlaw din  29 Mai 2009, 21:08:57
Urban, nu prea cred ca e vorba de bani la mijloc. Nu scap din vedere faptul ca romanele lui Cinamar au ajuns destul de rapid pe net deci sunt "open source". Iar genul acesta de literatura nu e citit de foarte multi oameni fara acces la internet.  Inclin mai degraba spre a banui de o incercare de diversiune, de indreptare a atentiei cititorilor (de un anumit calibru) spre altceva decat problemele reale ale tarii. Si asta pentru ca anumite personaje sa poata sa-si faca jocurile in spatele vigilentei adormite a majoritatii celor care gandesc si le-ar putea pune bete in roate prin atitudinea lor.
Si apoi, pe ce te bazezi cand spui ca la mijloc e vorba de un grup de persoane din fosta securitate?
Concret, nu supozitii. Daca aici nu-i posibil, atunci astept pe privat niste lamuriri.:) Evident, daca binevoiesti. Subiectul ma pasioneaza dintr-un cu totul alt motiv decat actiunea cartilor sau identitatea autorilor insa motivele mele sunt cu totul off-topic.
Outlaw, cu tot respectul..sorry ca vreau sa completez un post vechi, dar diversiune de la problemele reale, pai...problemele reale ale Romaniei, sunt dinafara, comandate sa fie executate aici si...chiar au legatura cu Bucegii..ptr ca Romania ar avea o intaietate  ca si civilizatie si asta nu da bine deloc, nu observati ca se doreste din contra..denigrarea si infometarea acestui popor?diversiune- scuze offtopic- este crearea unor conditii sociale mizerabile ptr ca , cat mai multi romani sa plece dincolo..sa nu fim uniti, sa nu stim, sa nu avem putere..pe de alta prte, suntem f materialisti si nu putem crede urban, ca acolo poate fi o nu tunele fizice ci..in alta dimensiune...
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Nox din 23 Noiembrie 2010, 00:00:50
Deci care e mesajul tãu și care e mesajul citat??? Nu înțeleg de ce unii se încãpãțâneazã sã foloseascã în mod reperat greșit unele funcții gen quote (citat).
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: rebelfire din 23 Noiembrie 2010, 00:24:02
Asta eraspunsul la citatul lui Outlaw:
Outlaw, cu tot respectul..sorry ca vreau sa completez un post vechi, dar diversiune de la problemele reale, pai...problemele reale ale Romaniei, sunt dinafara, comandate sa fie executate aici si...chiar au legatura cu Bucegii..ptr ca Romania ar avea o intaietate  ca si civilizatie si asta nu da bine deloc, nu observati ca se doreste din contra..denigrarea si infometarea acestui popor?diversiune- scuze offtopic- este crearea unor conditii sociale mizerabile ptr ca , cat mai multi romani sa plece dincolo..sa nu fim uniti, sa nu stim, sa nu avem putere..pe de alta prte, suntem f materialisti si nu putem crede urban, ca acolo poate fi o "poarta" nu tunele fizice ci..in alta dimensiune... dar asta e valabil doar daca stim ca exista alte dimensiuni nu doar cea material a noastra..3 D...sau poate fi ceva spre o lume paralela...asta v-ati intrebat?
Titlu: Raspuns: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Xanadron din 23 Noiembrie 2010, 01:05:27
Parerea mea (desi poate ma repet): tunele secrete, naturale, adaptate sau pur artificiale, cu valoare... chiar paleoastronautica - unele, care nu-s cu intrari "interzise" deocamdata si/sau mascate holografic sint bine cunoscute si chiar cartografiate, dar nu de "normalos" ca noi - inclin sa cred ca exista si-nca in mai multe locatii din Carpati, dar nu neaparat sub forma descrisa in lucrarea de pura fictiune a grupului de securisti combinati cu ceva yoghini MISA care semneaza cu pseudonimul Cinamar (v. proprietarii editurii Daksha si-i de ajuns).
Lucrare a carei rapida raspindire pe net indica lipsa intereselor materiale si o evidenta intentie de influentzare mai mult sau mai putin subliminala a cititorilor.

Si mai concret (@rebelfire): no offence, dar generalitatile cu tenta protocronista ;) amintite de tine sint doar o infima parte din targetul complex al preluarii totale a Romaniei. La care nu doar bancile (dar si credulitatea consumista a multora) sau politicienii corupti care ne-au vindut cam de tot si cam moca :-P pun umarul, ci si alte fortze insidioase. Nu ma lansez insa acum in pronosticuri si nici macar in dezvoltarea subiectului asta extrem de sensibil - din simplul motiv ca ar fi un efort inutil (si eventual daunator existentzei mele... fizice).  :-D

Mai pun doar intrebarea (retorica de fapt): cine credeti va intra insa-n unele din numitele subterane... cit de curind ?  :roll: Ghici ciuperca-ntr-un picior!  Normal ca cei care-i platesc pe "pazitorii portilor" - din banii nostri, dar exclusiv in folosul LOR.  :|
Fiindca gasca de tilhari oficializati ce reprezinta sinistra abstractiune numita STAT nu se dezminte vreodata.  :x

P.S. Personal, regret si acum retragerea definitiva de pe Rufon a documentatului user Lucian Cozma, din ale carui cunostintze transmise aici in scurta sa activitate (doar 23 de postari - unele dedicate sensibilei problematici a subteranelor mai mult sau mai putin naturale), multe s-au dovedit a fi extrem de interesante.
Titlu: Re: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: horia2008 din 15 Ianuarie 2014, 10:08:24
Legat de catacombe si subterane, am gasit un articol (destul de sumar totusi) despre tuneluri sub Botosani, si tag-uit un alt articol (tot cam subtire) despre subterane la Braila, despre care s-a facut vorbire pe topic

http://adevarul.ro/locale/botosani/foto-catacombele-ingropate-adancurile-botosaniului--mister-ramas-inca-neelucidat-1_52d56429c7b855ff5679bad0/index.html (http://adevarul.ro/locale/botosani/foto-catacombele-ingropate-adancurile-botosaniului--mister-ramas-inca-neelucidat-1_52d56429c7b855ff5679bad0/index.html)

http://adevarul.ro/locale/braila/foto-reportaj-braila-orasul-subteran-increngatura-catacombe-1_516f83f6053c7dd83f1dab50/index.html (http://adevarul.ro/locale/braila/foto-reportaj-braila-orasul-subteran-increngatura-catacombe-1_516f83f6053c7dd83f1dab50/index.html)

Titlu: Re: "Uriasii au tunel secret in Bucegi", Acces Direct - Antena 1, 11 mai 2009
Scris de: Ganditorul din 15 Ianuarie 2014, 21:40:48
Braila este un oras dunarean conectat la reteaua de comert fluvial. Braila a fost totdeauna un port mai important decat Galatiul - care a iesit in evidenta dupa ce a aparut combinatul siderurgic.
Asa ca, contrabanda si tot ce inseamna o retea de tuneluri si ascunzatori prin care sute de ani au fost "fentati" de taxe statul si "baronii locali" este ceva normal. Si eu am vazut acele tuneluri si catacombe iar nu de putine ori soselele din Braila s-au surpat dezvaluind cate un tunel . Dar nu cred sa existe cineva care sa se fi aventurat acum, in perioada moderna, prin toata reteaua de tuneluri de sub oras. Asa, 5-10 m, pana sa dai de o surpare, DA, am avut curiozitatea sa intru in aceste tuneluri pe vremea cand purtam pantaloni scurti. Dar acum dupa ce s-a construit aiurea si fara o coordonare care sa tina seama de aceste vestigii istorice ar fi o nebunie sa incerci sa mai cauti aceste tuneluri. Doar cei ca tipul din reportaj, care sa fi conservat o parte din tunel in folos personal, mai pot da relatii despre ceea ce a fost.