Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Conceptul de ENERGIE GRATUITA - Veridic sau o alta utopie?

Creat de Quicksilver, 17 Februarie 2010, 21:55:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Crezi in acest concept? In ce masura te-ai implica personal intr-o astfel de miscare?

Sunt in tema cu acest subiect, insa nu pare promitator
1 (11.1%)
Ma documentez constant in legatura cu acest subiect. Sunt de acord si, chiar daca nu sunt specialist, as dori sa ma implic
7 (77.8%)
Pff ... baliverne!
0 (0%)
Acest sondaj nu isi are rostul ...
1 (11.1%)

Numărul total de membrii care au votat: 8

Quicksilver

Doresc sa incep personal un proiect de elaborare a unui asemenea dispozitiv, care sa produca energie electrica, fara a fi conectat la orice alta sursa de curent (baterie, priza, etc.). Sunt foarte pe dinafara cu fizica, de aceea am nevoie de sprijinul oricaruia dintre voi, cei "in the know" de pe-aici. Ca prim pas m-am gandit sa construiesc ceva asemanator http://www.youtube.com/watch?v=yf1IesrHBh0, bazat pe aceste principii de functionare. Am sadicit deja cateva difuzoare pentru magneti :-D.

Va rog sa va exprimati opiniile si punctele de vedere personale intr-o maniera civilizata.  :-)
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

alx

Inainte de a te apuca sa distrugi difuzoare,cred ca ar trebui sa nu te apuci... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
    Ca sa vorbim de lucuri serioase,am o mare nedumerire legata de clipul postat de tine:daca pe la secunda 29,cand rotorul motorasului este invartit cu mana,cantitatea de lumina emisa de bec este foarte mare,desi de scurta durata,incepand de la minutul 2.00,cand este pusa in functiune "minunatia",desi turatia pare si este mai mare decat atunci cand rotorul este rotit cu mana,cantitatea de lumina emisa de bec este cu mult mai mica...oare de ce?
 

Deci parerea mea este ca ceea ce vrei tu sa faci se cheama "perpetuum mobile",si conform mai multor legi ale fizicii,este imposibil ca intr-un sistem inchis sa produci mai multa energie decat consumi...asta in cuvinte simple...deci eu zic ca NU SE POATE FACE ASA CEVA!   parerea mea...alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

StarDust

Da, e vorba de un perpetuum mobile. Acum, am sa enumar cateva dificultati tehnice, trecand peste prezumptia ca asa ceva nu poate functiona.

1. Acel bec consuma cativa miliwati, cam cat un led, pt. a genera energia aprinderii lui omul foloseste niste magneti (desi mici ca dimensiuni) f. puternici. Acum, fa o aproximatie de ce magneti ai avea nevoie ca sa produci o putere de cel putin 5KW ca sa alimentezi in mod rezonabil o locuinta.
2. Magnetii pusi sa lucreze prin respingere (pe aceiasi poli magnetici) isi pierd calitatiile magnetice si trebuie inlocuiti, presupunand ca instalatia ta va functiona non-stop, cred ca timpul de uzare al magnetilor e destul de mic, si automat trebuie sa iti pui problema inlocuirii lor (cheltuieli nu tocmai mici).
3. Pt. a obtine puteri mari, automat va creste si forta de opunere a generatorului la incarcare mare, plus pierderi de natura mecanica, cred ca la puteri mari, nu vei mai obtine nici macar putere de rotire pe acel rotor.

Parerea mea e ca daca ai timp sa experimentezi asa ceva, macar la scara din film, fa-o eu sunt tare curios daca vei obtine ceva.

Repet, ca aplicatie practica pt. generarea de energie consider ca e imposibil ca asa ceva sa functioneze. Succes!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Quicksilver

Dupa cum spuneam, sunt paralel cu fizica. Clipul pe care l-am postat mi s-a parut un mod simplu de a demonstra un principiu. Ma gandeam (ca nestiutor) ca poate s-ar putea realiza cumva un circuit care sa amplifice puterea rotorului ... Stiu eu ... prin trecerea unui curent electric (provenit din miscarea rotorului) ... sa se autoalimenteze ... Vazusem parca un clip in care un australian facuse un generator care cica produce de 5X mai mult curent decat consuma ... astfel se poate si auto-alimenta. Ah, asta era http://www.youtube.com/watch?v=QgQXYBRYwbg. Din nou ... nu ma pricep ... dar pare cat de cat logic ... adica, pe YT sunt nenumarate "jucarioare" care demonstreaza mecanismul promitator ...c el putin intr-o anumita masura ... http://www.youtube.com/watch?v=uplviz--6cg Individul asta avea ceva ... dar din cate am observat leaga baterii in circuit ... deci pica ... nu?

Din cate am mai cercetat si eu am aflat ca o parte din miscarea D-lui Dr. Steven Greer "The Orion Project" se concentreaza pe elaborarea unui asemenea sistem ... sau ma insel? Poate ca s-a mai discutat pe forum, dar voi ce credeti de intentiile acestui om (in general)? Pare ok ... but still ... Paza buna ... stiti voi.

Oricum, eu cred ... defapt sunt SIGUR ca putem gasi ceva ... In general (aproape pe toate forumurile) se spun chestii deja stiute. Eu, cel putin, nu cunosc pe cineva care s-a gandit la ceva concret pentru acest subiect. Va rog, veniti cu sugestii! Hai sa facem ceva ... Cred ca ne-am saturat cu totii de circul asta in care toti stiu multe, dar nimeni nu face nimic ...

P.S. Eu unul mi-am gasit o sursa (sper sa fie de incredere) pentru a-mi procura magneti. Daca nu, voi continua sa ucid difuzoare cu sange rece ... Sunt foarte determinat sa ii dau de capat!
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!