Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: assiris din 24 Aprilie 2006, 15:26:53

Titlu: Sceptici
Scris de: assiris din 24 Aprilie 2006, 15:26:53
Cred ca ar trebui initiata o rubrica "Sceptici" in care sa poata scrie si cei care au dubii in ce privesc unele subiecte ale acestui forum, de altfel interesant si incitant. Uneori din a crede si a nu crede ceva se poate distila adevarul care se afla la mijloc. Este opinia mea.
Assiris
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: udar din 24 Aprilie 2006, 15:33:46
Foarte de acord, desi as putea spune ca la aproape fiecare subiect s-au gasit argumente si contraargumente, s-au purtat polemici mai mult sau mai putin constructive, si nu stiu sincer daca ar mai fi nevoie de o rubrica separata pentru asa  ceva. Dar asta ramane la latitudinea moderatorilor, si este in fond o idee buna....

Radu
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: nemo din 25 Aprilie 2006, 15:51:09
assiris,
Ideea mi se pare buna, dar ...
Ce inseamna sceptic ?
Este sceptic cel care crede ca aselenizarea nu a avut loc sau cel care nu crede ca aselenizarea nu a avut loc ? 

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: assiris din 26 Aprilie 2006, 18:59:16
Dupa acceptiunea mea, SCEPTIC poate fi acela care atunci cind o multime "n" sustine ca un anume lucru/fenomen a avut loc se gasesc "K" (unde k<<<n) nu vor sa creada acest lucru, vin cu argumente contra dar... nici nu sustin asemeni celui care atunci cind a vazut girafa a exclamat: Asa ceva nu exista!. Practic ei vor mai multe argumente care sa scoata adevarul la suprafata.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Skywalker din 28 Aprilie 2006, 12:40:54

  Pentru ca sa raspund la asta, o sa citez ceea ce a zis un medium, care se ocupa cu investigarea cazurilor de fantome. Iata ce a zis:

  " Fantomele nu se arata celor ce nu cred in ele".

Deci sfatul meu e sa va dati jos ochelarii de cal
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: nemo din 28 Aprilie 2006, 13:39:30
Skywalker,
Nu numai un mediu putea spune asta . Afirmatia i se potriveste manusa si unui sceptic . Daca OZN-urile se arata numai celor care cred ele, ma infior . Inseamna ca nu mai e nimic de discutat despre ele .
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: DepthOfField din 28 Aprilie 2006, 14:55:56
cred ca intradevar se poate spune generalizat fara a gresi prea mult, cum ca:
"Misterele nu se arata celor ce nu cred in ele"...indiferent despre ce mister e vorba... ozn, fantome, extoplasme, reincarnare etc...  ceea ce hmmm..cum spune si nemo, e cam "nedrept"...
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: assiris din 28 Aprilie 2006, 16:32:30
Uneori poti crede asa de tare in ele incit vei vedea ceea in ce crezi si acolo unde nu exista. De acum poate trece in zona patologicului, ATENTIE!
Eu cred ca daca au venit niste extraterestri cu obiectele lor zburatoare, nu aleg sa se arate numai celor ce cred ca au venit.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Skywalker din 29 Aprilie 2006, 16:09:53
Pana acum fiecare are dreptate in felul sau. Bine a zis Nemo. Si ca dovada, de multe ori oameni ultrasceptici au vazut OZN-uri, unii au si avut intalniri de gradul III. Si aceste experiente le-a schimbat viata.
 
  Insa ca sa dezvolt ce spunea si Ciuciulete, ca sa cercetezi un mister, trebuie sa crezi in el. Cum poti sa cercetezi ceva in care nu crezi? Ai abandona cercetarile, sau ce...

  Assiris a scris:
CitatUneori poti crede asa de tare in ele incit vei vedea ceea in ce crezi si acolo unde nu exista. De acum poate trece in zona patologicului, ATENTIE!
Eu cred ca daca au venit niste extraterestri cu obiectele lor zburatoare, nu aleg sa se arate numai celor ce cred ca au venit.

  Mai Assiris! Tu si cu Toma trebuie sa aveti neaparat o experienta stranie, ca sa vedeti lucrurile altfel. Era o noapte in care nu-mi statea absolut deloc gandul la OZN-uri si la nimic paranormal. Si dintr-o data vad o sfera luminoasa pe cer. Da, s-a intamplat. Deci nu pot sa spun ca am cautat dinadins sa vad un OZN. La fel s-a intamplat si cand am trait alte experiente paranormale: dedublare, efectul unui spirit si cand am vazut aura in jurul cuiva. Nu ma gandeam la aceste lucruri cand s-au intamplat.

   Asa ca si tu poti vedea oricand un OZN. Si dupa aceea ai crede in ele.
                                                                                  Va salut
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: assiris din 29 Aprilie 2006, 17:11:03
De acord cu tine. O sa incerc.
Oamenii sunt de trei feluri:
-Unii care se uita pe jos cind merg. Sanse = sa gaseasca ceva (bani, bijuterii, un mobil, etc.
                                               Nesanse = sa dea cu capul de ceva daca nu se apleaca 
                                                              prea mult sau la timp.
-Altii care se uita in sus cind merg. Sanse = sa vada OZN-uri
                                               Nesanse = sa cada intr-un canal fara capac
-A treia categorie, care se uita inainte sau inapoi. Nu vad OZN-uri si nici nu cad in canal, nu gasesc nimic pe jos dar nici nu dau cu capul de nimic. Sanse = sa vada ce le apare din fata.
                                                                        Nesansa = sa se uite in urma sa vada ce
                                                                                       au pierdut.
Am fost in prima categorie, o sa incerc sa trec in a doua. Poate vad ceva. Si cu orice risc, cred ca nu ma voi putea stapini pina nu pipai acest OZN, sau omuletz indiferent de culoare (poate fi si femeie  :lol:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Skywalker din 29 Aprilie 2006, 17:34:00
Cel mai bine e sa combini toate directiile de privit.
Adica te uiti si jos, si sus, si inainte si inapoi. :lol: :-D :lol:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 29 Aprilie 2006, 19:02:38
Cine este SCEPTIC sa ridice mana sus :-D LOL
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: apokryphos din 30 Aprilie 2006, 19:32:55
Citat din: jackie28t din  29 Aprilie 2006, 19:02:38
Cine este SCEPTIC sa ridice mana sus :-D LOL

In cazul in care consideri scepticismul ca fiind opusul credulitatii, atunci sunt un sceptic.

:-)

A.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: nemo din 05 Mai 2006, 14:08:41
pentru sceptici :
Cred ca trebuie sa adoptam un scepticism rezervat . Marile idei nu au aparut niciodata din lumea arida a scepticilor . Daca iti impiedici in mod voluntar spiritul sa zburde prin prea multa autocenzura nu o sa obtii mare lucru nici de la tine nici de la altii . In acelasi timp cunoasterea are mai multe fatete nu numai stiintifica . Ea poate fi si religioasa si artistica si filozofica . Una este formula v=300.000 km/s si alta poezia "La steaua" a lui Mihail Eminescu, desi spun de fapt acelasi lucru . Sau una este teoria Big Bang-ului si alta Geneza dupa greci ( cu Uranus - Universul si Cronos - Timpul ), desi amindoua spun acelasi lucru . Abia atunci cind ai o imagine completa asupra unui lucru din toate unghiurile de vedere, poti spune ca  il cunosti cit de cit . Pina atunci poti sa ai pareri nu certitudini .
pentru nesceptici :
Pe de alta parte o prea mare lejeritate de gindire te poate pierde in noianul de informatii . Daca iau totul otova fara o analiza cit de cit critica incep sa cred orice si nu mai am nevoie de repere . De exemplu daca pentru a-mi demonstra ca X e persoana contactata imi trebuie argumentul ca institutia Y este mincinoasa , de ce nu ar fi si teoria Z un cover up conspirationist . Si daca Z este teoria ca Pamintul e rotund pot demonstra usor ca el este de fapt ... plat . Informatia am gasit-o pe net alaturi de altele dezbatute pe acest forum . Demonstrati va rog ca teoria  "Pamintul e rotund" nu este o minciuna ... conspirationista. Puteti ? . Nu puteti !     
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: assiris din 05 Mai 2006, 14:21:37
Depinde de ceea ce intelegi prin sceptic. Scepticul se indoieste de ceea ce i se releva, nu neaga cu absurditate totul. Si astfel are posibilitatea de a descoperi adevarul despre ceva. Un nesceptic, poate foarte usor cadea in rindul celor care cred si daca ai crezut nu mai mergi mai departe.
Daca iau ex. cu viteza luminii, un nesceptic, ia cartea de fizica in care scrie ca viteza luminii este de 300000Km/s. Un sceptic spune: Oare chiar asa e? Si incepe sa caute ca sa demonstreze ca nu-i asa. Are doua sanse: sa redescopere ca e asa sau sa descopere ca e mai mare sau mai mica. Ce e de preferat?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: apokryphos din 06 Mai 2006, 05:45:03
Pentru mine a fi sceptic inseamna a cere dovezi comensurabile cu probabilitatea ca afirmatia pe care o faci sa fie adevarata. Daca cineva imi spune ca ieri a cumparat paine atunci il cred aproape neconditionat. Aproape toti cumparam paine zilnic, deci probabilitatea ca afirmatia sa fie adevarata e foarte mare. Daca imi spune ca a cumparat o paine in care a gasit un cui, atunci incep sa cer dovezi, desi probabilitatea e inca destul de mare. M-as multumi sa-mi fie aratat cuiul si urma lasata in paine. Daca imi zice ca painea i-a vorbit pe drumul spre casa atunci cer dovezi incontestabile si incep sa aplic briciul lui Occam. In cazul asta, briciul lui Occam ma face ca prima ipoteza pe care sa o testez sa nu fie posesia demonica a painii ci credibilitatea sau starea mentala a martorului (un episod schizofrenic ar fi cea mai probabila explicatie).

A.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: assiris din 06 Mai 2006, 22:22:49
Corect. Aici am vrut sa ajung. A fi sceptic nu inseamna a nu crede in ceva.
Daca cel care a gasit cuiul in piine, este un reputat om de stiinta, un savant care are recunoastere internationala, un om de o moralitate de nepus la indoiala, si spune ca a gasit un cui in piine, am dreptul sa ma indoiesc, sa fiu sceptic pina cind imi va arata bucata de piine in care este cuiul. Ba mai mult, va trebui sa analizez daca acel cui a fost copt odata cu piinea sau l-a pus el asa in piine ca sa discrediteze pe brutari sau sa vina televiziunea pentru a-l prezenta la actualitati.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 07 Mai 2006, 13:54:01
Citat din: apokryphos din  30 Aprilie 2006, 19:32:55
Citat din: jackie28t din  29 Aprilie 2006, 19:02:38
Cine este SCEPTIC sa ridice mana sus :-D LOL
In cazul in care consideri scepticismul ca fiind opusul credulitatii, atunci sunt un sceptic.

apokryphos,
m-am referit defapt la acei sceptici care cred defapt ca noi suntem singuri in univers....nicidecum la opusul credulitatii.
Ca doar si cei care au trait unele intaplari inexplicabile cu nave extraterestre sau chiar finte venite din afara lumei noastre asa cum relateaza sute de cazuri din intreaga lume chiar si eu personal avem dreptul sa credem in ceea ce am vazut nu?Asta nu inseamna ca acei oameni sunt creduli sau naivi.Cred deoarece ei au trait acele evidente si deci ei au ce crede.Dar pana la arata evidentele pentru unii sceptici care spun ca nu cred pana nu vad,atunci devine o problema deoarece sa rati evidentele pe care nu le ai este chiar imposibil.
Deci ce-l ce a vazut va crede toata viata lui iar cel ce cere evidentele va ramane sceptic si deci automatic isi va inchide mintea ignorand cea ce a fost chiar si adevarat.

Scepticism,este un lucru foarte bun in ufologie deoarece vorbim despre OZN'uri adica Obiecte Zburatoare Neindentificate.Deci trebuie sa fim precauti si sceptici pana a trage o concluzie sanatoasa dar nici sa fim sceptici aroganti ca cei care deoarece nu-si pot explica inexplicabilul isi inchid mintiile si trec peste problema subiectului ignorand faptele si unele informatii care poate poate fi chiar si devarul.
Nu ma refer la mistificari adica la cineva care a vazut planeta VENUS si a luat drept nava spatiala sau la un punc negru aparut pe fotografie si prezentat ca OZN!?
Ma refer la cazuri serioase care raman un mister pentru multi dintre noi....

Daca un cioban se duce pe camp ca sa-si aduca oile acasa si vede o lumina puternica find de la un avion vazut zburand intr-o atmosfera umeda sau de la planeta venus,miscanduse usor si disparind dupa copaci care este defapt din cauza rotatii pamantului dandui acea observatie...dupa care el raspandeste veste in tot satul ca a vazut un OZN,asta inseamna ca el este credul,naiv,prost si ca nu exista civilizatie extraterestra?Eu nu cred!Ciobanul sau fotograful amator precizeaza ceea ce a vazut si cercetatorii si investigatorii sunt cei care trebuie sa analizeze cazul pentru intelege ce intradevar s-a intamplat.
Binenteles ca nu poti convinge milioane de oameni doar printr-o singura fotografie a uni nave spatiale chiar daca fotografia este reala si a fost luata dupa ce martorul a vazut omuletii grii intrand in nava :-D
Astea sunt doar relatari care trebuie sa fie cercetate si analizate si dat un raspuns respectos ciobanului care nu stie prea multa astronomie sau care nu are prea multe informatii in ufologie ca defapt cea ce a vazut poate fi defapt un avion sau planeta venus.
Deci ce facem...devenim sceptici doar pentru ca exista mistificari,si falsuri expuse ca fiind reale? Asemenea cazuri se intampla defapt in fiecare zi.

Fiecare crede ce vrea si defapt noi oamenii stim mai mult decat vorbim.

Sunt mii de galaxii si mii de planete deci putem spune exista mai multe sanse sa existe viata inteligenta pe alte planete in univers decat sa castigi la LOTO si dupa cum se vede oamenii castiga la loto in fiecare saptamana.  8-)
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: nemo din 08 Mai 2006, 09:24:28
Eu personal dau o mai mare credibilitate relatarii unui cioban decit unui contactat de extraterestrii din Zeta Riculi . De ce ?. Pentru ca in primul caz fenomenul OZN nu face parte din cultura sa, din folclorul sau . Daca ar vorbii de strigoi sau moroi, poate asi fi mai sceptic . In al doilea caz insa ... daca se transforma stiinta in cult si religie,  efectul tinde sa anuleze cauza . Mai ales ca toti contactatii comunica din partea extraterestra numai banalitati si stupiditatii . Sa bati pe putin 4 ani/lumina ca sa transmiti mesaje de pace, iubire, si ecologie pare prea putin . Imi amintesc de paznicul de la Certesti : "Domn plutonier ... satana !"
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 08 Mai 2006, 15:09:58
In primul rand trebuie sa aflii cine sunt EI (extraterestrii) de unde vin si dupa acea ipoteza data:
Citat din: nemo din  08 Mai 2006, 09:24:28Sa bati pe putin 4 ani/lumina ca sa transmiti mesaje de pace, iubire, si ecologie pare prea putin.

Poate ca 4 ani/lumina se pot face doar in cateva secunde.De ce?Pentru ca trecerea de la o dimensiune la alta face ca spatiul si timpul sa nu mai existe dar asai,cand e vorba de alte lumi din alte dimensiuni,atunci pare ca depasim o linie de care noi habar nu avem.
Asa cum am mai spus in mai multe posturi in trecut......Daca cineva vede un extraterestru (adica asa numit extraterestru) de unde stie acel martor ca fiinta este un extraterestru venit de pe alta planeta sau dimensiune?Cum poate sti el ca este un extraterestru? :roll:
Poate sa fie sau poate sa nu fie...deoarece rase extraterestre pot fi chiar si finte hibride fabricate in laboratoare militare cum foarte multi ex-insiders au precizat icluzand martori oculari.
Deci,pe langa timpul pierdut pentru analizarea unor insecte sau pasarele care nu redau nicidecum ceva serios,unii cerceteaza si investigeaza informatii pretioase provenite de la unii asa spus CONTACTEE care duce cat de cat in adancul adevarului care pe acest acest drum cam greu un sceptic poate procura un bilet de intrare pentru ca pentru el evidentele sunt tot ce-i trebuie.Si dupa cum se stie nu putem avea evidente chiar la toate.
Reda tu mirosul unei flori prin vorbe cuiva care nu poate mirosi. 8-)
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: nemo din 08 Mai 2006, 15:17:44
Aici sunt de acord cu tine Jackie . Cam prea multe insecte si pasarele pe forum in dauna unor discutii serioase chiar in contradictoriu .
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: DepthOfField din 09 Mai 2006, 00:10:46
Jackie28t, Nemo  va luati (si) de mine ca descriu insecte si pasarele?  :-P

Pai doar la atata ma pricep si io, ce sa zic altceva? :-P

Dar daca stau sa ma gandesc chiar am iesit la "atac" cu cazul Billy Meier, si am ramas sa vorbesc singur deocamdata... poate pt ca sunt deja un debunker si sceptic?? ce e debunkerul?
Sceptic sunt, dar nu unul care nu crede in posibilitatile vizitelor ET, ci unul care stie ca omul este la fel de bine un mincinos mai mic sau mai mare cand are interese.... iar interesele nu se vad pe fruntea lui scrise, ci tin de viata lui privata, lupta pt existenta si afirmare etc....deci sunt un sceptic care doar are nevoie de dovezi reale, intocmai ca un procuror, care nu poate baga la zdub pe cineva daca nu are evidente clare ca acela e criminalul... sigur pot avea banuieli asupra presupusului criminal, unele chestii si intamplari se leaga si-l scot vinovat, dar pana nu elimin si elementele care-l mentin nevinovat (gen alibiuri, anumite neconcordante), nu ma pot hazarda "gata, ala e criminalul, spanzurati-l". Decat sa fac pasi mari inainte si s-o iau pe cai gresite, sau mai rau, dus de nas de altii, mai bine cate putin si sigur. Calitate versus cantitate. Dar de fapt, la urma urmei, fiecare are propriul lui sistem de masura si control.

Adevarul cred eu, este ca ceea ce se simte lipsa pe forum poate, discutiile "avansate" si eventual in contradictoriu, sunt practic apanajul specialistilor sa le spun asa, adica a celor care au studiat o problema sau alta in profunzime, de-a lungul anilor..insa acei specialisti nu prea sunt pa-ici, sau s-ar plictisi pe-aici pe forumul nostru...Caci daca vine Jackie28t si propune cazul "The Voice", pai se pare ca nimeni nu are puterea sa se implice in ceva atat de complex care pe deasupra la prima vedere poate parea doar o poveste...Si daca, Jackie, ar fi venit mai multi sa dezbata in profunzime acel capitol "The Voice", pai fii sigur ca nu mai postai tu pe atatea topicuri diferite, ci te afundai in acel caz.
La urma urmei, pe acest forum suntem o grupare nu prea mare, si deja fiecare suntem limitati mai mult sau mai putin la propriile pareri si cunostinte limitate de timpul liber si crezurile noastre, dar care nu ne impiedica sa ne dam cu parerea ici si colo, la suprafata lucrurilor..cand e de intrat in profunzime, deja este dificil..energia, timpul necesar sunt piedici de netrecut.
Asa ca cine ar intra cu adevarat in profunzime pe aici, nu este internautul mediu de aici care se duce la scoala, sau se plimba cu prietena, sau se duce la servici si la intoarcere la piata, ci trebuie sa fie musai cineva cu state vechi si dedicat fenomenului..Asa ca vrem/nu vrem discutiile sunt limitate si ne completam unii altora cunostintele de baza, chiar daca suntem sau nu de acord intotdeauna.

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: udar din 09 Mai 2006, 00:39:13
Legat de prima parte, trebuie spus ca la noi pe plaiurile mioritice se aplica prezumptia de vinovatie, si nu cea de nevinovatie... Adica intai il prindem, batem si  inchidem ca stie el de ce...

Legat de a doua parte, tot ceea ce pot sa spun este ca acest forum nu poate fi niciodata ceea ce doresti tu. Si nici nu cred ca si-a propus asa ceva. Discutiile serioase se poarta in particular si nu pe un forum public ca acesta, unde au acces multe tipuri de persoane.

Si sincer dragii mei, prefer sa fiu o insecta in cautarea adevarului decat un specialist care crede ca il detine...
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: apokryphos din 09 Mai 2006, 02:47:42
Citat din: jackie28t din  07 Mai 2006, 13:54:01
apokryphos,
m-am referit defapt la acei sceptici care cred defapt ca noi suntem singuri in univers....nicidecum la opusul credulitatii.

Ce descrii tu este negativism, nu scepticism, care e un scepticism dus pana in panzele albe. Exista diferite grade de scepticism. M-a amuzat ceea ce a declarat recent Burt Rutan: "Usually the wacky people have the breakthrough. The smart people don't". Asta nu inseamna ca Rutan ar fi nebun sau prost. Daca ma declar sceptic nu inseamna ca neg orice dovada adusa fenomenului. Ma bucur de fiecare data cand apare ceva misterios. Din pacate e foarte greu sa separi lucrurile cu adevarat misterioase de falsuri si confuzii. De aia vreau dovezi cat mai puternice.

A.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: apokryphos din 09 Mai 2006, 02:54:48
Citat din: ciuciulete din  09 Mai 2006, 00:10:46
Jackie28t, Nemo  va luati (si) de mine ca descriu insecte si pasarele?  :-P
Pai doar la atata ma pricep si io, ce sa zic altceva? :-P

Personal mie mi-au placut insectele si pasarelele. Nu ma pricep la tehnici fotografice si am avut destul de invatat si inca mai am. Cat despre discutii serioase si/sau in contradictoriu: bring it on! :-)

A.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: nemo din 09 Mai 2006, 10:16:09
Ciuciulete,
La ora actuala orice obiect de dimensiunile unei mingii de tenis care zboara prin atmosfera Pamintului poate fi detectat de doua natiuni SUA si Rusia . In rest nimeni si nimic nu se poate lauda ca are vreun control total asupra a ce se intimpla in spatial aerian propriu sau de aiurea . Nici o organizatie de cercetare UFO nu are un echipament adecvat sa monitorizeze fenomenul . Asa zisi specialisti sunt numai niste persoane ceva mai bine informate cu privire la cazuistica OZN sau niste exaltati care din varii interese ( reclama, publicitate sau crez sincer ) se revendica drept contactati si guru ai planetei cu mandate de la  civilizatii extraterestre . Mijloacele de investigatie a celor seriosi nu difera mult de ale noastre, a celor de pe forum . Deci putem dezbate probleme serioase numai cu forta gindului si cu cenzura bunului simt . In UFOlogie nu exista amatori sau profesionisti ca in astronomie . Profesionisti sunt numai in cadrul armatei care are in atributii paza spatiului aerian si trebuie sa faca fata unei eventuale amenintari . Putem aborda probleme majore cu o conditie : sa avem  mintea deschisa, curaj si discernamint in preluarea informatiilor. Nu tot ce zboara pe internet este adevarat . Eu nu cred in ... ufo-internautii . Deci curaj in ideile proprii si scepticism in informatia nemesecata oferita pe tava cu darnicie de net .



Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 09 Mai 2006, 17:56:44
Citat din: apokryphos din  09 Mai 2006, 02:47:42Daca ma declar sceptic nu inseamna ca neg orice dovada adusa fenomenului. Ma bucur de fiecare data cand apare ceva misterios. Din pacate e foarte greu sa separi lucrurile cu adevarat misterioase de falsuri si confuzii. De aia vreau dovezi cat mai puternice.

apokryphos,
te-nteleg ce vrei sa spui! Cred ca, c-am toti suntem la fel numai ca greseli facem cu totii.
Important nu e sa crezi sau sa nu crezi,ci cea ce invatam din cea ce consideram. :wink:
_____________________

Citat din: ciuciulete din  09 Mai 2006, 00:10:46
Adevarul cred eu, este ca ceea ce se simte lipsa pe forum poate, discutiile "avansate" si eventual in contradictoriu, sunt practic apanajul specialistilor sa le spun asa, adica a celor care au studiat o problema sau alta in profunzime, de-a lungul anilor..insa acei specialisti nu prea sunt pa-ici, sau s-ar plictisi pe-aici pe forumul nostru...Caci daca vine Jackie28t si propune cazul "The Voice", pai se pare ca nimeni nu are puterea sa se implice in ceva atat de complex care pe deasupra la prima vedere poate parea doar o poveste...Si daca, Jackie, ar fi venit mai multi sa dezbata in profunzime acel capitol "The Voice", pai fii sigur ca nu mai postai tu pe atatea topicuri diferite, ci te afundai in acel caz.
La urma urmei, pe acest forum suntem o grupare nu prea mare, si deja fiecare suntem limitati mai mult sau mai putin la propriile pareri si cunostinte limitate de timpul liber si crezurile noastre, dar care nu ne impiedica sa ne dam cu parerea ici si colo, la suprafata lucrurilor..cand e de intrat in profunzime, deja este dificil..energia, timpul necesar sunt piedici de netrecut.

Ciuciulete,aici i-ti dau dreptate mare.
Nu avem cum discuta profund si mai serios despre unele cazuri daca nu suntem mai multi si nu sunt membrii care se implica mai adanc in cazurile respective.
Cat despre acel topic cu ''The voice'' mi-am luat din timp si am expus cat am putut ca un inceput, doar ca a fost ignorat neserios din lipsa informatiilor altor membrii care nu puteau face legatura de a sti despre ce este vorba.
Binenteles ca fiecare are dreptul la o parere personala dar deoarece a fost vazut cu ochi reci am abandonat topicul cu acele informatii pentru a nu ramane ceva prafuit.
Recunosc ca am gresit incercand sa postez aceleasi informatii pe acelasi topic pentru a reaminti unora care n-au sesizat posturile trecute dar cred ca pentru unii acest lucru a fost considerat rautacios.Pacat,totul era daruit prieteneste.
Acel PDF pe care l-am expus in trecut,am auzit ca multi inca n-au apucat sa-l termine de citit si chiar Skywalker ma avertizat ca o sa-mi raspunda dupa ce-l termina de citit ca doar acel caz ''The Voice Files'' are cam 160 de pagini si sunt in engleza.Eu inteleg ca este ca romanul razboi si pace si ca e greu sa fie luat serios daca membrii cititori nu pot face legatura.Este greu sa dezbati intr-un forum cu membrii noi unele subiecte ca informatii smulse dintro baza militara de catre un EX-Insider adica ''The Voice'' care a vazut cu proprii lui ochi experimente tulburatoare ca fabricarea unor hibrizi ce pentru unii sunt defapt extraterestrii si experimente usturatoare facute pe pielea civililor nevinovati de catre MILABS militari speciali ajutati de tehnologie extraterestra in colaborare cu ei.
Defapt aveam intentia sa-l invit pe '#The Voice'' personal,sa se inscrie in acest forum pentru a raspunde la intrebarile voastre...poate ca altadata deacum.

PS: daca doriti si credeti ca se merita redeschiderea acelui topic puteti sa-mi spuneti,nui mare bai sa-mi iau putin timp si sa deschid din nou acel topic.Sunt inca multe de spus si inca multe de descoperit. 8-)
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: TurnusX din 29 Mai 2006, 10:30:54
 Cand vine vorba de OZN, N-ul de la final ar trebui sa determine cursul discutiilor. Daca afirmi ca un OZN este de origine extraterestra/militara/temporala deja N se transforma in I. Daca presupui doar originea obiectului atunci N-ul ramane N si intervine ca si in cazul religiei factorul credinta. Crezi? Bine! Nu crezi? Iar bine! Credinta ta insa nu trebuie sa incalce bunul simt. Daca tu crezi sau nu, faptul in sine nu iti da nici un drept sa contesti sau sa suprimi ceea ce cred altii. Nu prozelitismul ar trebui sa ne caracterizeze desi avem o disfunctie genetica care ne face susceptibili la asa ceva. Revin fara sa vreau la a manipula lumea din jur dupa "chipul si asemanarea noastra".

Normal ca esti sceptic daca ceea ce auzi contravine informatiilor pe care le detii. Scepticismul de fapt se bazeaza de fapt pe un pachet de informatii pe care il detii iar credulitatea pe lipsa lui. Insa daca stam si ne gandim ignoranti creduli am for si noi la inceput, pana sa incepem acumularea de informatie. Daca atunci am inglobat informatii false? Scepticismul nostru este total fals.

Tocmai din acest motiv scepticismul, care este foarte normal, trebuie contrabalansat cu acumularea de informatii noi. Nu poti fi sceptic bazandu-te doar pe un volum limitat de informatii.

Si da, este adevarat, nu ceea ce stii tu conteaza, ci ceea ce poti demonstra. Daca afirmatiile tale apartin de fapt unui alt om sau grup valoarea lor este zero. Daca poti in schimb demonstra, fie numai si logic afirmatia, ea capata valoare. Oricat de mult ai incerca sa ma convingi ca 1+1=2 fiindca asa a zis X, am sa refuz sa te cred pana nu imi faci o demonstratie. Daca lasi la latitudinea mea sa fac demonstratia ar putea ca rezultatul sa fie 3. Ma transforma asta in sceptic? Pentru tine da. Pentru altii in schimb devin fondatorul unei noi teorii iar tu vei deveni scepticul.

Dupa atat teorie si filozofeala pe marginea scepticismului inclin sa dau doua sfaturi:
1. Asculta - Analizeaza - Accepta/Refuza
2. Orice ai afirma, adu demonstratii proprii nu luate ca atare din variate surse
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 29 Mai 2006, 17:12:47
Foarte bine precizat TurnusX.Subscriu la cele confirmate intr-o anumita masura. :wink:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: LupinThe3rd din 22 Septembrie 2006, 10:13:45
Citat din: TurnusX din  29 Mai 2006, 10:30:54
Dupa atat teorie si filozofeala pe marginea scepticismului inclin sa dau doua sfaturi:
1. Asculta - Analizeaza - Accepta/Refuza
2. Orice ai afirma, adu demonstratii proprii nu luate ca atare din variate surse
La asta as aduaga:
3. Logica critica...

Si acum ca sa sar de la scepticism la pragmatism:
1. Aveam un fenomen: UFO
2. Fenomenul se repeta din cand in cand(divrse locuri, etc.)
Intrebare mea: Care sunt metodele de analiza? Se poate vorbi de o metoda bine definita( nu dupa ureche)? de analiza? Etc... Pe scurt este studiata la modul serios au ba?
Poate sunt eu superficial si am sarit ceva pe site si/sau forum...
Pe scurt: exista proces-ul de abordare al problemei? este "standard" sau nu? cum a evoluat in timp? E abordat sau nu metodic?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Skywalker din 22 Septembrie 2006, 13:21:59
Raspuns pentru LupinThe3rd:

O metoda de analiza este masurarea campului magnetic din zona. Daca au fost si niste masini in preajma OZN-ului, se poate verifica daca nu au niste pete magnetizate pe caroserie.
Se poate intreba si de la turnul de control de la aeroportul cel mai apropiat daca a vazut pe radar obiecte ciudate. OZN-urile nu tot timpul apar pe radar, insa de multe ori apar.

Daca au fost persoane implicate, se pot supune regresiei hipnotice, caci probabil prezinta goluri de memorie. Dar asta nu e o regula.

Cam astea sunt metodele de care stiu eu. Insa bineinteles mai sunt si altele.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Interesent din 22 Septembrie 2006, 20:53:23
Halo.

In domeniul UFO-OZN este nevoie de o portie sanatoasa de indoiala si scepsis.
Credinta nu are ce sa caute aici.  A crede inseamna a fi lenes in cercetarea si munca mentala logica.
Dar, la un moment dat, si asta se intimpla in general la inceputul unei discutii, se iau informatiile primite, de bune si ca autentice. Aici i-mi amintesc de situatia in scoala, cind elevii trebuie sa accepte cea ce informeaza profesorul/profesoara la materia de scoala, fara sa op oata combate imediat. In acest moment se accepta unele informatii la unele teme ca autentice cu toate ca ele nu sint imediat intelese (logic) si dovedibile.
De acea fiecare om este obligat in felul si dupa puterile lui sa controleze oricind autenticitatea informatiilor.
Intr-adevar, in cazurile OZN trebuie mentinuta o atentie mai mare, deoarece se fac si s-au facut multe schmecherii si inselaciuni. Cam toate au avut aceleasi intentii: inbogatie financiara sau cistigul unei reputatii inalte pentru satisfacerea de ego.
In comparatie cu credinta (religioasa) care asuma unele filozofii nedovedibile, ramin cazurile UFO in sfera de cercetari si stiinta logica si pot fi analizate la urme de adevar. Cea ce credinta nu poate da nicodata o asemenea posibiltate si nici nu intentioneaza. Altfel ea va fi depistata ca o iluzie mare, creata artificiala si intentionata, si fara beneficiu pentru viata omeneasca.
Nu ma intelegeti gresit. Fiecare sa ramina si sa traisca dupa traditiile si filozofiile (credinta) lui.
Eu gindesc ca in ziua de astazi, cu ajutorul unei asemea materie (UFO-OZN), noi incepem incet sa ne desteptam si sa vedem cu alti ochi ce se intimpla pe linga noi si in afara planetei noastre.
Fara schepsis si indoiala nu se dezvoltau stiintele si savantii din trecut asa de mult, indiferent de domeniu.
Metodele de masurat, de cantificare si a valua o informatie depinde de experienta si de momentul actual. Astazi masuram la metru, miine la milimetru si poimiine ca puterea radiatiei subatomare. Deci depinte tot timpul din punctul de vedere actual si de informatiile recunoscute ca adevar care se folosesc la control.
Eu nu sint de parere ca noi care ne proecupam in acest forum cu combaterea fenomenului UFO credem in aceste cazuri. Mai degraba gindesc eu, ca noi ne putem inchipui (indiferent sub ce forma) ca este posibil si acceptam posibiltatea dovedita (deocamdata) slaba, ca inafara de noi aici pe pamint, exista in afara sferelor noastre si alte rase omenesti. Aceia care sint dezvoltati mult, pot clatorii prin spatiu si fac expeditii care ii dezvolta pe ei si mai departe. Dar exista si aceia in cosmosul acesta nelimitat, care sint dezvoltati numai pe o treapta mai inferioara ca noi. Nici ei nu pot calatori  si sa-si dea sema ca ei nu sint singuri. Dar pentru fiecare o sa vina timpul, cind el o sa paraseasca planeta de viata ca sa calatoreasca in spatiu si sa se evolutioneze mai departe.

Pentru Ciuciulete:
Ciuciuluete. "debunkerul" contine cuvintul "bunker" (german) care inseamna adapost. Un adapost creat cu pereti masivi. Eu inteleg intrebarea ta sub forma urmatoare: "am eu un asemenea cap greoi sa accept unele lucruri despre OZN? Ma vedeti voi pe mine cu asemenea ochi?" Eu din partea mea spun: NU!
Chiar daca noi avem inca pozitii diferite la cazul lui Billy Meier, nu inseamna ca tu ai fi rau s-au in nedreptate. Tu sti unele lucruri, eu altele si noi amindoi avem diferite puncte de vedere. Eu nu am mai continuat conversatia in acest caz, ca sa nu plictisesc pe ceilalti membrii si pentru ca unele adevaruri au nevoie de timp. Timp de adeveni si pentru alti ca adevar. Sa sper ca nu o consideri de rau sau jignitor cind gindesc in asa fel.

Unele adevaruri sint mai simple si usor de inteles decit noi ne putem inchipui. Cu ratiunea si ginditul logic ele pot fi gasite usor. Nu este nevoie in totdeauna de specialisti pentru a cerceta unele cazuri OZN profund. Eu am facut experienta intre timp, ca multi asazisi specialisti si cu titluiri inalte nu au posibiltatea sa gindeasca pragmatic si logic. Ei se ascund dupa floscuri inalte si vor sa arate cit de bine se pot articula retoric. Dar ei sint ca politicienii: mult vorbit si nimic de inteles spus. Bun, nu sint toti asa. Ar fi gresit sa fie toti aruncati in acelasi sertar.
Interesant si remarcabil este in dmomeniul UFO, ca atunci cind se vorbeste si se descrie totul mai secret si fantastic, cu atit se vede acest caz mai autentic. Daca analizam continutul informatiilor din fiecare caz si incercam sa-l intelegem logic, nu se poate. Totodata sa nu uitam un lucru. Atentia asupra acestei teme de acest domeniu, depinde tot timpul de adeverinta si autenticitatea informatiilor. Eu i-mi pot inchipui foarte usor, ca exista destule resurse care nu au nevoie de o asemenea atentie si care incearca cu toate mijloacele si sub orice forma sa saboteze actiunile de a descoperi adevarurile la fenomenul de OZN. Asa incerc sa-mi explic de ce numarul de cazuri falsificate si trucate este foarte inalt. Cu cit este in domeniul UFO numai vorba de trucaj si inselaciune, cu atita se pierde mai degraba interesul si atentia publica.   
Pe cealalta parte sint aceia care vorbesc deschis si nemascat, si lasa posibiltatea libera de analiza in orice directie, si nu folosesc o limba fantastica ci normala de inteles. Numai, noi ii titulam ca mincinosi. De ce?   Poate acestia sint aceia care spun adevarul si noi nu vrem sa-l acceptam, pentru ca adevarul este prea simplu si nu este mistificat.
Noi trebuie sa invatam sa avem un simtamint sanatos pentru adevar, ceea ce inseamna ca lenea la munca de gindit (credinta) trebuie pentru intotdeauna abandonata.
In loc sa se spuna: eu cred, este mai realistic sa se spuna: nu stiu. In acest fel apare obligatia de a se preocaupa cu acest gind/idee ca din "nu stiu" sa devina un "..gindind, i-mi dau seama ca...."
Chiar daca nu este gindul complet si parerea cu greseli, aceasta parere este rezultatul unui proces  de gindit. Si acest proces pornit o data, nu se mai opreste. Si asa facem un pas dupa altul si cistigam din ce in ce mai mare siguranta in adevar.

Va salut - Interesent
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 22 Septembrie 2006, 21:51:39
Sa fii sceptic este sanatos dar definitia scepticismului inca inseamna sa fii cu o minte deschisa cand se aduna evidentele,nici sa nu le crezi nici sa nu le ignori.Sa fii deschis si pregatit pentru orice posibilitate.Debunking este cu totul altceva.Micuti soricei care trebuie sa fie impuscati.M-as volunta daca s-ar cere.  :-D LOL
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Interesent din 22 Septembrie 2006, 22:11:38
Halo Jackie,
ai zis bine -  da, asa se poate spune pe scurt.
Debunking -  nu cunosc si nu am auzit inca pina acum de aceasta expresie. In ce sens se foloseste vorba aceasta?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 22 Septembrie 2006, 23:21:18
Citat din: Interesent din  22 Septembrie 2006, 22:11:38
Halo Jackie,
ai zis bine -  da, asa se poate spune pe scurt.
Debunking -  nu cunosc si nu am auzit inca pina acum de aceasta expresie. In ce sens se foloseste vorba aceasta?

Cand cineva sustine un anumit caz iar altcineva i-si pierde timpul sa i-l demoleze. :-D LOL

As vrea sa va las o mica poveste pe care a scris-o un bun prieten de-al meu si care e dedicato tuturor sceticilor :-D
Because they have never experienced anything they cannot see how anyone else could!!
Cititi cu atentie povestioara:

Two creatures, living in a cave, never went out of it , never did anything. One day one of the creatures got an illness called curiousity, this made the creature want to venture out of the cave and this it did. One day it ventured outside into the bright warm sunshine then returned to the cave. It tried to explain to the other creature what the warm soothing sunshine was like but the other creature was ignorant and stupid and did not believe a word.
The next day the curious creature went outside the cave again and into the pouring rain, upon its return to the cave it tried to explain how cool and refreshing the rain was but stupid ignorant did not believe a word.
The next day curious went out of the cave and into the deep falling snow, it played around in its whiteness for a while, threw snowballs around, had more fun then returned to the cave. Curious tried to explain how much fun it had in the snow but ignorant stupid did not believe a word.
The next day curious went outside it ventured a little ways away from the cave and stumbled upon another cave, outside were several other creatures whom had gone down with the curiousity illness. They talked and played for a long time till it got dark. Curious made its way home to its cave but before going in stood and looked up at the moon and stars.
When it tried to explain about other cave, other creatures, the moon and stars, ignorant stupid did not believe a word.

Ignorant stupid passed away one day in the cave, curious got up and left and joined his fellow ill cretures and was happy, he had a twinkle in its eye and a knowing look on its face...............

The moral of this story?...........if ya need telling I'm wasting my time!
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 23 Septembrie 2006, 01:32:02
 Pentru cei care ma agaseaza cu scepticismul lor extrem :

   De ce v-ati inscris pe forum ? Pentru a-mi tine teoria chibritului ?
   Ca o fi,ca nu o fi,ca s-ar putea,ca daca ar fi una si n-ar fi ailalta ?
   Nu toti din cei care s-au inscris pe forum vorbesc din carti,din ziare,
   din auzite la radio,de pe strada,sau din visele de pe peste noapte...Clar !
   Unii vorbesc din EXPERIENTE,da,EXPERIENTE!!!,fara a putea fi puse la indoiala...
   Unii AU VAZUT,AU AUZIT,AU TRAIT (NU VISAT !) si,poate,AU PIPAIT,obiectele discutiilor
   forumului(OZN,ET...) Ce conteaza ca au avut un martor,doi sau niciunul ? Trebuia sa
   fie intreg poporul chinez linga el ca sa-i certifice experienta ...?
   Forumul RUFON e un forum aparte...Va asteptati sa gasiti dovezi clare in
   favoarea existentei extraterestrilor,a navelor lor zburatoare...? Ce credeti,ar mai
   fi existat acest forum ? Mai schimbam noi la dialoguri si pareri in privinta existentei
   lor ? E un domeniu "sensibil",din multe puncte de vedere...Pe forum, il citez pe membrul CIUCIULETE:
"..vrem/nu vrem discutiile sunt limitate si ne completam unii altora cunostintele de baza,
   chiar daca suntem sau nu de acord intotdeauna."
   Insa nu toti vin ca sa-si completeze cunostiintele de baza...Altii vin si pentru ALTCEVA...
   Sa schimbe experiente,sa-si dea cu parerea...Evident,nu vin sa urmareasca CEVA,PE CINEVA,SA AFLE CEVA...
   Sau mai stii? Eu ma fac ca nu stiu !

   Repet,nu va asteptati la dovezi zdrobitoare si marturii in favoarea existentei extraterestrilor si a navelor lor zburatoare...Unii,chiar daca stiu ceva,sunt constienti ca forumul RUFON nu e confesional sau cabina de spovedanie...Tot incercind sa ne provocati poate mai trageti citiva de limba...Dar nu pe toti ! Scepticismul extrem pe forum e mai mult  decit  dubios !
   Si eu sunt adeptul analizelor stiintifice,logice,rationale (desi mai trebuie experienta si "simt launtric" pentru a intelege...) In exces insa...strica ! Si ma plictisiti !
   Ar mai fi de comentat...Reversul medaliei !
   A fost primul si-sper !-ultimul mesaj pe acest topic ...
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 24 Septembrie 2006, 11:26:03
Citat din: Interesent din  22 Septembrie 2006, 22:11:38Debunking -  nu cunosc si nu am auzit inca pina acum de aceasta expresie. In ce sens se foloseste vorba aceasta?

Interesent uite am sa las un link care se cheama
Top Ten Alien Encounters...Debunked!
http://www.space.com/top10_alienencounters_debunked.html
Apasa unde scrie ''Number 10: Alien Engineers'' si citeste acolo.Citestele pe toate 10.Mai demult cand am citit acel website m-a bufnit in ras sa vad acea naivitate si neputinta.Omul i-si pierde timpul sa demoleze cateva cazuri dar intr-un mod neprofesionist.Fara investigare serioasa si fara prea multe explicatii.Acolo se incearca sa demoleze (Debunking) unele cazuri dar o face intr-un mod foarte murdar si de-a drept comic.Acel website a fost vazut de intreaga lume,ufologisti si investigatori si a ramas doar o pagina comica.Unii sceptici se dau drept aroganti ca sunt deschisi si logici dar in fact nu cerceteaza serios cea ce afirma ramanand cea ce si merita doar membrii unor secte la care ei sunt mandrii numinduse ''Skeptic'' :-D LOL

Interesent,sper ca acum vei intelege ce inseamna cu adevarat in ufologie cuvantul DEBUNKING!


Ps:Parerea mea este sa nu te numesti nici ''True believer'' nici ''Skeptic'' ci pur si simplu ''Investigator'' :wink:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Interesent din 24 Septembrie 2006, 23:35:32
Halo Jackie,
merci de linkul dat la informatie. Am citit cele 10 teme cum ai recomandat tu.
Deci Debunking poate fi folosit ca un fel de campanie de dezinformatie.
In special la unele puncte din acest domeniu care au un simbure de adevar, dar la care se cauta sa se distraga interesul de cercetari in continuare. Cam asa inteleg eu acum aceasta expresie. Sper sa fi inteles corect.
Te salut-Interesent
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: LupinThe3rd din 25 Septembrie 2006, 10:56:58
Buna ziua natiune...
Multumesc de raspunsurile primite. Ce am inteles pana acum e ca: toata lumea e de acord cu analiza stiintifica dar din pacate se pare ca nu exista o metoda de analiza(sau cel putin nu este publica), de ex:
-in cazul fotografiilor se verifica cutare si cutare si cutare
-in cazul filmeleor se verifica ....
-in cazul urmelor lasate pe sol se verfica.....
-in cazul martorilor....
samd
Per moment doar Skywalker a spus anumite chestiuni referitor la campurile magnetice si hipnoza regresiva.
De ex, eu am anumite retineri legate de hipnoza regresiva deoarece depinde al naibii de mult cum e aplicata. Exista cateva cazuri in State cand s-a ajuns la rezultate aberante... Pentru referinte "O America infricosatoare", autor  Edward Behr, aparauta la Humanitas...

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Interesent din 25 Septembrie 2006, 18:59:52
Halo LupinThe3rd,

Citat
1. Aveam un fenomen: UFO
2. Fenomenul se repeta din cand in cand(divrse locuri, etc.)
Intrebare mea: Care sunt metodele de analiza? Se poate vorbi de o metoda bine definita( nu dupa ureche)? de analiza? Etc... Pe scurt este studiata la modul serios au ba?
Poate sunt eu superficial si am sarit ceva pe site si/sau forum...
Pe scurt: exista proces-ul de abordare al problemei? este "standard" sau nu? cum a evoluat in timp? E abordat sau nu metodic?

O metoda de analiza standard in acest domeniu (de UFO) nu se poate gasi.
Atita timp, cit organele de stat si de ordine nu accepta exista OZN-urilor ca fenomen real, nu se vor prelucra si analiza acestea deschis dupa o norma internationala stabilita. Cind vorbesc de OZNuri, ma refer la acele obiecte, care nu sint identificate ca baloane, avioane (si de cercetari), pasari sau alte obiecte identificabile , ci de acelea care nu se portivesc in matrixul nostru de recunoastere. In cel mai caz exotic avem de aface cu o nava spatiala extraterestra. Dar exact acest fact nu este recunoscut oficial si se cerceteaza numai in secret.
Si in acest fel nu poti stabili norme si sisteme de analiza ca standard international, care sa poata analiza deschis si metodic corect ce s-a vazut si s-a petrecut.
Deocamdata este cunoscut destul cite masuri de desinformare referitor la acest fenomen se preiau, deoarece unele grupe secrete si organe de stat sau militare nu au interes ca lumea sa stie si sa afle cam ce actiuni acestia fac si ce se stie.
Din cauza aceia se raspindesc cele mai absurde povesti referitoare la OZN. Cele autentice dispar in numarul mare de inscenari.
Te salut - Interesent

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Interesent din 25 Septembrie 2006, 23:00:47
Blacky, daca te inteleg corect, tu esti de parere ca tema de ufologie sa ramana deschis interpretabila, ca fantezia libera, sau te-am inteles gresit? Daca nu:
CitatSi nu trebuie sa facem reguli le nivel international, le putem face noi, pentru patria noastra, doar suntem inventivi.
Daca doresti ca in unele domenii oamenii cercetatori sa inteleaga acelasi lucru in acelas fel ai nevoie de unele standarts de analiza acceptate si recunoscute si international. Mai ales cind este vorba de cazurile UFO.
Eu nu stiu daca aici in Forum se doreste o interpretatie deschisa, sau se cauta facte si explicatii reale.
Altfel nu inteleg de ce toti membrii incearca cu diferite informatii logice sa explice si sa combata  diferitele cazuri in acest domeniu. Chiar daca fiecare din noi avem un punct de vedere diferit de altii, noi toti cautam sa gasim un raspuns care fiecare il intelege si-l accepta real.

CitatStiintele umane mereu l-au privit pe om ca trup si suflet, ca o fiinta care nu e numai un corp rational asemeni unui calculator complex cum il vede economia si chiar politica moderna, au vazut in el ceva mai mult, pentru ca este ceva mai mult.
Din aceasta cauza sintem toti curiosi, cum alte fiinte omenesti traiesc in afara pamintului pe alte planete si cautam unele intimplari de UFO prin speranta, ca acestea ar fi intr-adevar de tip extraterestru, sa le intelegem si sa aflam mai mult.
Dar prin experienta am invatat ca nu tot ce se ofera in acest domeniu se poate folosi in acest fel, pentru ca multe cazuri sint un product de fantezie.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: LupinThe3rd din 04 Octombrie 2006, 12:04:20
Referitor la analiza fenomenului: eu cred ca fara o metodologie nu se ajunge prea departe si vor fi aceleasi discutii cu a fost sau nu a fost, daca vreti variatiuni pe aceasi tema ca sa nu spun batutul apei in piua.
Regulile nu trebuie sa fie globale si nici macar nationale ci se pot stabili la nivel de organizatie.
In primul rand o analiza trebuie sa fie capabila sa faca diferenta de un fenomen natural si/sau rezultatul fanteziei. Nu trebuie sa ofera raspunsuri la intrebari de genul "care e mijlocul de propulsie?"
O alta intrebare: exista o statistica spatiala si temporala a evenimentelor care au fost clasificate ca si UFO? Cand si unde au fost maximele? Samd...

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Skywalker din 04 Octombrie 2006, 16:58:58
O definitie a debunkerilor
Orice observatie e imediat catalogata ca fiind ori sarlatanie ori are o explicatie triviala (gen "baloane meteorologice, gaze care ies din pamant si ard, avand forma de OZN"). 
Cer criterii stiintifice care nu au aplicare pentru anumite clase de fenomene cum ar fi repetabilitate si
reproductibilitate pentru un fenoment care este eminamente tranzient.

SCÉPTIC, -Ã, sceptici, -ce, adj., s.m. ºi f. 1. Adj., s.m. ºi f. (Persoanã) care nu are încredere în nimic, care se îndoieºte de toate. 2. Adj. Care aparþine scepticismului, privitor la scepticism. 3. S.m. ºi f. Adept al scepticismului (1). – Din fr. sceptique. Sursa: Dex online

Dupa cum spunea Interesent, in cercetarea OZN-urilor trebuie sa ai o doza de scepticism, sa nu crezi fenomenul decat dupa ce l-ai cercetat bine, insa e periculos sa fi si pe cealalta extrema, adica sa negi totul din start.

Cea mai buna atitudine pe care o poate avea o persoana este cea neutra. In acest timp, e bine ca persoana in cauza sa se documenteze cat mai intens despre problema in cauza, ba chiar sa si mearga la fata locului(in cazul in care este ce vedea), si dupa ce a studiat-o indelung, poate sa-si spuna opinia.
 
Tot in legatura cu ce am scris mai sus:
Toma a scris:
CitatIn legarura cu pinii "rosii", am mai vazut asa ceva, e vorba de un parazit. A luat cineva probe???Rezultate???
Sa sti tu, Toma ca eu am studiat 1 an atat bolile plantelor, cat si parazitii lor. Iti spun ca nu exista nici un daunator sau o boala care sa produca astfel de efecte de arsura pinilor. Si mai ales ca nu erau arsi in intregime, din cate am vazut.
  Cu asta nu am vrut sa spun ca arsura pinilor a fost produsa de martieni, sau cine stie ce OZN-uri care au aterizat, ci vreau sa spun ca acel eveniment nu este unul obisnuit, nu isi poate gasi explicatiile in stiinta clasica. E ceva dincolo de noi. + vedeti ca e bine sa mai fie si un botanist printre investigatori :-D
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: DepthOfField din 07 Noiembrie 2006, 12:19:00
As pune o intrebare intrebatoare:
Un martor asista la un fenomen ciudat, pe care nu si-l poate explica. Altcineva are o explicatie logica pentru acel fenomen. Ce simte martorul care a vazut sau trait el insusi fenomenul ciudat, cand altcineva ii da o explicatie din domeniul "banalului", sau oricum face referire la simple fenomene fizice. Adica, acel martor ce simte el, ce crede el, care e parerea lui despre acea explicatie, sau si despre faptul ca altcineva are alta parere (si ca el s-ar fi inselat).
Nu stiu daca m-am facut inteles. Am impresia ca o parere ce explica un fenomen aducandu-l in niste limite sa le zicem "banale", pur si simplu de multe ori ofenseaza. Iar contra-reactia poate apare. De aici "razboiul sceptici / realisti <-> believeri". Este dorinta de a vedea OZN-uri atat de mare, iar dezamagirea in cazul esecului, pe masura, la fel de MARE? Intreb, pentru ca si eu am dat de multe ori explicatii firesti la unele fenomene aparent ciudate. De ce uneori ofensez? numai pentru ca fenomenele fizice descrise sunt neintelese de fapt uneori, si privite ca atitudine de debunking? Sau de ce?
Aparentele de multe ori inseala. Cand vrei sa dai de clarul acelei aparente, ofensezi?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: francis.dumas din 07 Noiembrie 2006, 14:53:52
Salut C,
Cred ca un fenomen de genul ozn este la granita fantasticului , plin de mister. Atunci cand esti martorul unui asemenea eveniment iti da sentimentul ca ai participat la ceva unic.Mai tot timpul traim in banalitate , intr-o rutina continuua.Trairile unui asemenea evaniment te poate scoate din banal.In acel moment vrei sa fi crezut.

Cand  cineva vine cu dovezi concrete , acceptabile, se creeaza cum spui si tu sentimentul ca acea persoana are ceva cu tine .
Asta este reactia la "cald" .

Totul depinde de puterea fiecaruia sa judece corect lucrurile si sa accepte ca poate trebuie sa stie mai mult. De multe ori intervin si lucruri noi care trebuiesc luate in calcul .Constati ca  persona care explica fenomenul si-l trimite in sfera normalului este mai informata decat tine .
Toate astea duc la aparitia fenomenului de inferioritate.

Acesta poate fi contaatacat simplu , prin depunerea unui efort de a te informa , de a deveni mai bun in argumente.Ca si in justitie , nu?Afirmatiile se sustin cu probe.Trebuie sa-ti continui sustinerea punctului de vedere prin argumente ,sau sa accepti ca fenomenul tau poate fi unul normal.

Multi refuza acest duel , luand totul ca pe un afront personal.
Discutia devine una de scandal ,fara sustinere in afirmatii.

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 07 Noiembrie 2006, 16:51:36
Citat din: francis.dumas din  07 Noiembrie 2006, 14:53:52
Totul depinde de puterea fiecaruia sa judece corect lucrurile si sa accepte ca poate trebuie sa stie mai mult. De multe ori intervin si lucruri noi care trebuiesc luate in calcul .Constati ca  persona care explica fenomenul si-l trimite in sfera normalului este mai informata decat tine .
Toate astea duc la aparitia fenomenului de inferioritate
Acesta poate fi contaatacat simplu , prin depunerea unui efort de a te informa , de a deveni mai bun in argumente.Ca si in justitie , nu?Afirmatiile se sustin cu probe.Trebuie sa-ti continui sustinerea punctului de vedere prin argumente ,sau sa accepti ca fenomenul tau poate fi unul normal.
Multi refuza acest duel , luand totul ca pe un afront personal.
Discutia devine una de scandal ,fara sustinere in afirmatii.

1."Puterea de a judeca corect lucrurile..." , "a deveni mai bun in argumente", "efort de a te informa...","lucruri noi care trebuiesc luate in calcul"....La-la-la si lu-lu-lu...
  Toate astea se dovedesc a fi- IN UNELE CAZURI !-apa de ploaie sau frectii la picior de lemn...Cit timp nu ai acces la unele informatii secrete ,clasificate si care-ti pericliteaza cel putin sanatatea,nu-ti ramine decit sa stai
pe margine si sa filozofezi pina iti creste barba ca la mitropoliti...Ca o fi una sau o fi alta...Pentru mine treaba e destul de clara...DOSARILI ! Ori "dosarili" fiind ascunse,vorba ta,te citez : " Discutia devine una de scandal ,fara sustinere in afirmatii."
  Cit despre ,te citez,:"Multi refuza acest duel , luand totul ca pe un afront personal.",da,asa este,simt cum "unii"
ne jignesc "intelighentia",crezindu-ne handicapati... :-D


 
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Dreamy din 07 Noiembrie 2006, 21:47:13
Hei subiectul este creat ca sa ne aflam in treaba!!!

Cum putem sa schimbam noi, cei obiectivi :roll:...o idee sau o observatie pur subiectiva???

Avem oare metodele si expicatiile necesare pentru toate observatiile???
Nu cred..iar cat de obiectivi am privii lucrurile mai devreme sau mai tarziu am pica si noi la randul nostru in subiectivism!!
Deci sa lasam informatiile sa curga, iar atunci cand observatiile par sa aduca spre un lucru cunoscut sa intervenim cu obiectivisul nostru...pana atunci cunoasterea inseamna LIBERA EXPRIMARE, iar experienta se capat prin compararea necunoscutului cu faptele bine cunoscute!!
Nu speriati noii veniti si nu-i determinati pe cei deja existenti sa fuga prin ABANDONARE!!

Daca asta este scopul...atunci comunicati-l la inceput!!

Sper ca mica mea interventie sa nu deranjeze prea tare!!!
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Skywalker din 11 Noiembrie 2006, 13:11:41
Topicul asta a avut scopul initial de a lamuri o intrebare, cred ca deja s-a dat deja raspunsul la ea.

Ciuciulete a scris:
   
CitatAm impresia ca o parere ce explica un fenomen aducandu-l in niste limite sa le zicem "banale", pur si simplu de multe ori ofenseaza. Iar contra-reactia poate apare. De aici "razboiul sceptici / realisti <-> believeri". Este dorinta de a vedea OZN-uri atat de mare, iar dezamagirea in cazul esecului, pe masura, la fel de MARE? Intreb, pentru ca si eu am dat de multe ori explicatii firesti la unele fenomene aparent ciudate. De ce uneori ofensez? numai pentru ca fenomenele fizice descrise sunt neintelese de fapt uneori, si privite ca atitudine de debunking? Sau de ce?
Intr-advar, unele fenomene ce par inexplicabile, uneori sunt banalitati, insa de foarte multe ori nu O atitudine de debunker este atunci cand desi avem de a face cu un caz autentic de dincolo de noi, atunci cineva se chinuie sa inventeze tot felul de explicatii, doar de dragul de a face din el un lucru obisnuit.
  Deci haideti sa acceptam ca pe langa fenomenele obisnuite mai exista si o groaza de paranormal, inexplicabil.

Shadowman a scris:
Citat."Puterea de a judeca corect lucrurile..." , "a deveni mai bun in argumente", "efort de a te informa[...]
Toate astea se dovedesc a fi- IN UNELE CAZURI !-apa de ploaie sau frectii la picior de lemn...Cit timp nu ai acces la unele informatii secrete ,clasificate si care-ti pericliteaza cel putin sanatatea,nu-ti ramine decit sa stai
pe margine si sa filozofezi pina iti creste barba ca la mitropoliti...Ca o fi una sau o fi alta...Pentru mine treaba e destul de clara...DOSARILI
Exact! Insa si daca ai avea niste informatii secrete pe care le-ai destainui aici, tot vor veni niste debunkeri. Asa ca nu sti ce sa faci, sa le dezvalui sau sa le tii pentru tine. Parca tu spuneai cu alta ocazie ca acest forum nu este cabina de spovedanie.
  Insa daca se va ramane tot asa, atunci nimeni nu va mai face nici o dezvaluitre, de teama de a nu fi ridiculizat. Si vom ajunge la ce a spus Dreamy:
CitatNu speriati noii veniti si nu-i determinati pe cei deja existenti sa fuga prin ABANDONARE!!

Daca asta este scopul...atunci comunicati-l la inceput!!
Sigur ca nu asta e scopul, si vom face ca sa nu se ajunga aici.

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 11 Noiembrie 2006, 13:53:41
  Da ,Skywalker, si daca vii cu dovezi (ma indoiesc ca "palpabile",nu cred ca ajungi sa le expui sau sa le detii mult timp... poate inregistrari video :-)) tot va veni cineva sa spuna ca s-au modificat pixelii cu Photoshopul sau alt program...
Problema tine strict de "oficialitati"...
E un cerc vicios,daca recunosc existenta ,nu e bine... N-are rost sa explic de ce..Daca nu recunosc existenta, intilnesc unii membrii mai tenaci de pe RUFON sau altii care le demonstreaza ca mint...In situatia asta ce sa faca...? Nici laie ,nici balaie...TAC ! Si ramin filozofi... Iar noi ne dam cu presupusul, iar ei se fac ca nu aud...Ce mare filozofie...?
   Au mai facut niste demersuri cei de la disparuta revista RUFOR (am scris la topicul "Guvernul ascunde existenta OZN-urilor ? -pag.4 sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,325.45.html
Morala,ca-n povesti :Asteapta un raspuns si-n ziua de azi,si-or mai astepta pina la
adinci batrineti...Si vor trai fericiti in continuare si vor asculte "povestile" si nepotii-nepotilor nostrii...Ca daca n-ar fi , nu s-ar fi povesti...
   Mie,personal,topicul asta "Sceptici" mi se pare un fel de "de-a v-ati ascunselea "
dupa deget...Unii se fac ca nu stiu,altii se fac ca nu pricep...
  
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 01 Decembrie 2006, 14:15:19
  Toma ,tocmai citeam unele din posturile tale si,BRUSC !!!,am avut o "revelatie"...
  Cu siguranta, o forta misterioasa,supranaturala, mi-a incredintat o misiune !
  MISIUNE DIVINA !
  Sa continui :
Ai dreptate,Toma....Stranie coincidenta ! Cum se face ca de fiecare data
se termina filmul aparatului,lentila obiectivului e aburita,martorul la o distanta prea mare,norul sau ceata se grabeau sa acopere nava spatiala extraterestra sau
obiectul zburator identificat de unii si neidentificat de noi forumistii RUFON
si pasionatii ligheanelor zburatoare extraterestre de pe intreg mapamondul....?
Cum se face ca de fiecare data ba era prin preajma un stol de rate,ba lucea
in obiectiv jarul si scrumul  de la tigara...? Cum se face ca de fiecare data
nava spatiala extraterestra nu sta cu fata in obiectivul privitorului ca sa-i citeasca eticheta...?Chiar in toate cazurile aparatul de filmat sau camera foto
se aflau pe fundul gentii cu multe fermoare....? Si intirzia filmarea...?
  E straniu ca navele spatiale extraterestre sunt filmate sau fotografiate
in zone cu focuri de tabara,ceturi,gaze de balta sau in apropierea plajelor,cimpiilor,muntilor,lacurilor,vazduhurilor, unde lumea se joaca cu discul,copii inalta zmee,pescarusii planeaza,stropii de la vislele barcilor si inot se inalta la cer...!
   Cu siguranta,e o conspiratie la scara mondiala a umoristilor din toate tarile...!
   E cert, utilizatorii programelor de prelucrari grafice sunt uniti
intr-un cartel la care au aderat scriitori ,editori,librari si anticari...!
   Ca sa ne goleasca portofelele si sa ne ocupe timpul liber cu sloganuri si spoturi publicitare...Sau cine stie ,o fi vreo arma "psi" ?
    Vorba ta,or fi extraterestrii, dar nu pe Pamint...Sunt undeva,departe, pe la vreo 15 miliarde de ani lumina...!
    Mda...
    Stii ce este si mai straniu, Toma...?
    Faptul ca nici un guvern sau armata nu s-a preocupat de sanatatea mentala a populatiei...! Cind apar milioane de "glumeti" cu "pasarele la cap" ,cu stari halucinogene,cu nevroze,psihoze,schizofrenii ,tu stai cu bratele incrucisate si nu misti un pai...? Se poate asa ceva..? In secolul 21...? Inadmisibil domnule,e atac la sanatatea publica...! 
    SANATATEA PUBLICAAAAAAA !
Nu poti veni tu,ditamai armata NATO sau rusa,sau chineza ,sau alta mare putere
si sa postezi o inregistrare a unui SATELIT MILITAR GEOSTATIONAR DE OBSERVATII care
filmeaza tot ce misca ,riul,ramul,racheta balistica,firul de iarba,parul din cap
pe raze de mii si mii de kilometri...? Si sa le spuna "glumetilor" : Uitati oameni buni,nava spatiala extraterestra din poza lui Gheorghe ,filmata si fotografiata in ziua de...,ora de...,locul "x" si cu martori,nu e nava spatiala cum sustine dumnealui, e capacul de la tomberon ridicat de furtuna...!
   E chiar atit de greu...?
   Doar ai vazut ce face programul "Google Earth"...
   Sunt date chiar atit de secrete...? Un capac de tomberon,un zmeu,un castron aruncat din bucatarie...?
   Sau...?
   Cine stie Toma...?
   Intelegi ce vreau sa spun...?
   Poate cineva,undeva,cindva...
   Nu mai continui...
   Gindeste-te ,totusi, la sanatatea populatiei !
   Eu nu sunt preocupat de poze,filmulete,scurt si lung metraje,filmari de tintari sau luminite
de la bordul navetelor terestre trimise in Cosmos, de interviurile astronautilor si ale militarilor
in rezerva,de Area 51,StarTreek,Padura Baciu...De lumini "flares",de insecte si sirme care mascheaza OZN-uri..
   Eu ma gindesc doar la sanatatea publica...Poate ne gindim mai multi, ne unim si le adresam o cerere celor care supravegheaza spatiul atmosferic si firele de iarba...
   Am fi niste eroi !
   Adresez tuturor scepticilor de pe forumul RUFON ,si nu numai ,urmatoarea chemare : Haideti sa ne unim si sa ne preocupam de sanatatea publica...! Sa aratam inregistrarile din sateliti celor care au avut halucinatii !
Sa aducem lumina celor care orbecaie in misticism si ignoranta...!
   Posteritatea ne va fi recunoscatoare...!Statui,avansari post mortem,nominalizari in strazi ,muzee ,manuale de istorie...!
   Pentru binele umanitatii,pentru sanatatea publica...!
   Tot inainte !
   Ce zici Toma...? Ce spun scepticii si rationalii ?
   
PS : Mi-am modificat si "sloganuL" : LUMEA E PLINA DE LUCRURI LIMPEZI PE CARE PUTINI LE OBSERVA DIN SATELITUL MILITAR GEOSTATIONAR DE URMARIRE SI OBSERVATII...

     
   

   
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Urban din 18 Februarie 2007, 07:59:25
Nu exista "dovezi", atata timp cat "nu se vrea acest lucru"...
In rest, oricine poate sa scrie orice si despre orice (lanuri de grau...etc ...etc), doar suntem in secolul XXI nu ? :-D

Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: CHIP din 25 Martie 2007, 22:37:21
Cred ca scepticii nu au ce cauta pe un asemenea domeniu si probabil ar fi indicat pentru ei sa se orienteze spre altceva.nici nu este indicat sa respecti orbeste sloganul ,,crede si nu cerceta,,ci mai degraba crede si cerceteaza. :?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Max C. din 26 Martie 2007, 16:09:42
Ar trebui facutun grup al pasionatiilor,unul al scepticilor si ultimul al "imbarligatorilor"---"prietenii" stiu de ce!  8-)
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: DepthOfField din 26 Martie 2007, 16:49:07
CitatAr trebui facutun grup al pasionatiilor,unul al scepticilor si ultimul al "imbarligatorilor"---"prietenii" stiu de ce!
Adica... se delimiteaza cine si ce treaba are, se creeaza taberele, se pun "etichete". Urmeaza "inarmarea" si apoi se poate declansa razboiul intre "tabere"  :evil:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: lylyt_ice din 15 Aprilie 2007, 05:39:29
Cindva.....a spus un "om":eu stiu si sint convins ca Pamintul Se invirteste in jurul Soarelui...pe atunci tot panimtul era locuit de........scheptici !!!credeti ca acum sintem mult prea departe...???
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: CHIP din 30 Aprilie 2007, 18:38:40
Traim niste vremuri in care daca nu se prezinta dovezi si argumente solide in orice domeniu ar fi, nu te crede nimeni.S-a cam dus maxima ,,crede si nu cerceta,,.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: lylyt_ice din 30 Aprilie 2007, 21:18:29
Vezi tu ,Chip ? Aici intervine cea mai complicata problema a scepticismului:pe cine trebue sa crezi???  sa zicem ca un grup de oameni spun ca a vazut un Äly,apoi vine un "specislist"si spune ca toti mint,dupa aceea vine un preot ,si spune ca afost satan,iar cei de la siguranta statului spun ca a fost un spion rusesc.toti acestia vin cu argumentele respective si fiecare dovedeste ca el stie mai bine. Acum te intreb pe tine un om normal, presupunind ca nu esti deloc documentat in aceasta tema,PE CINE CREZI?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Arckadii din 30 Aprilie 2007, 21:28:39
Pun si eu o intrebare in legatura cu "Crede si nu cerceta". De unde aveti toti fraza asta in cap? In Biblie nu am gasit nimic de genul asta. Ba mai mult, In Vechiul Testament, Ecclesiastul indeamna la cercetare...
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=18
Deschideti bine ochii oameni buni.
Ark
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: loreley din 30 Aprilie 2007, 21:33:46

             Sintagma "crede si nu cerceta" apartine lui Celsus (sec al II-lea) si reprezenta un atac la adresa crestinismului... n-are  legatura cu  Biblia.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Arckadii din 30 Aprilie 2007, 21:35:20
multumesc pentru completare loreley. s-a impamantenit in asemenea hal legatura dintre Biblie si aceasta fraza incat se face o confuzie groaznica...
in plus, iata ce zice un preot referitor la aceasta fraza:
http://www.laurentiudumitru.ro/crede-si-nu-cerceta.php
Ark
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: lylyt_ice din 01 Mai 2007, 01:14:37
Arckadii ,sa zicem ca aceste cuvinte"crede si nu cerceta"nu apar nicaieri in Biblie ,dar ce ti raspunde fiecare preot, daca in pui o intrebare la care nu are un raspuns plauzibil.De exemplu;ce fel de ingeri sint aceea care au facut copii cu fetele oamenilor?(Moise) Eu am intrebat mai multi preoti si toti au spus ca Biblia ,trebue luata asa cum e scrisa si sa nu incerc sa pun sub semnul intrebarii ce-i scris in cartea sfinta ,ca atunci inseamna ca nu cred si trec de partea necredinciosilor.CE VREA SA INSEMNE ASTA???Tot draqul ala...CREDE SI NU INTREBA!!!
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: CHIP din 01 Mai 2007, 07:17:57
@Lylyt ice
Evident ca o sa-l cred pe cel care il prezinta pe ET in carne si oase in fata celorlalti.Ce dovada mai elocventa poti avea mai mult?
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: CHIP din 01 Mai 2007, 07:48:38
Nu am spus niciodata ca sintagma ,,crede si nu cerceta ,, ar avea vreo legatura cu religia iar daca tinem cont ca insusi Apostolul Pavel spunea,,Cercetati toate si pastrati ceea ce este bun,,orice comentariu este de prisos.Subscriu si la ideea ta Lylyt caci constatam cu totii aplicatiile sintagmei crede si nu cerceta la noi.Sunt evidente si nu numai in cadrul bisericii.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Nox din 09 Septembrie 2008, 23:03:00
Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 22:47:50
Din cate s-a vazut nu a fost cazul, de acea in mai in gluma mai in serios eu am si precizat ca nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.Cam asta cred ca se rezuma ufologia in Romania.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', avioane,pasari,insecte si alte banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.
Cazul de la Sibiu este unul bun de mestecat. :wink:

Mda, ce sã zic, interesantã concluzie. Felicitãri!
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 09 Septembrie 2008, 23:11:09
Citat din: bluemoon8520 din  09 Septembrie 2008, 23:03:00
Mda, ce sã zic, interesantã concluzie. Felicitãri!

Cu placere.Nu ai pentru ce bluemoon8520.
Este doar un FACT ca daca ar fi existat ceva atunci am fi vazut cu totii la muzeu extraterestrii agatati.
Din pacate realitatea ne arata clar pentru toti ca pe strazi misuna masini si biciclete nu extraterestri si farfurii zburatoare.
Posibil totusi in viitor ca doar universul este mare si sperantele sunt multe,de fani nu mai spun.
Totusi in universul fiecaruia poate misuna aproape orice.Imaginatia nu are limite. :wink:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 09 Septembrie 2008, 23:36:38
Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 22:47:50
Cam asta cred ca se rezuma ufologia in Romania.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', avioane,pasari,insecte si alte banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.
Cazul de la Sibiu este unul bun de mestecat. :wink:

   Asta crezi tu...Si multi,multi altii.Care din necunoastere,ignoranta ori rea intentie neaga existenta unor cazuri OZN
pe teritoriul Romaniei.Din partea mea ,"TOT INAINTE !",tine-o tot asa,ai si tu un rol de jucat in piesa asta.   :-D
Fa galagie,neaga,argumenteaza,ca cine stie,poate iese iepurasul-minune din palarie... :-D
Mi-ar fi mai usor sa intru in pielea scepticului,spargatorului de mituri si-a bagatorului de minti in cap celor care cred ca zboara cai verzi pe pereti ori pe cerul patriei.Pozitia e extrem de comoda.E mai usor sa stai,sa negi,sa-i dai cu presupusul,sa nu-ti compromiti pozitia de baiat destept,realist,vaccinat anti-prostie si anti-misticism,cu capul pe umeri si nu in nori... :wink:
Lasa-i pe altii sa caute argumente,sa demonstreze ca avem de-a face cu OZN-uri ori nave spatiale din afara Terrei... :-D
De sceptici,"realisti",tragatori de limba ori actori deghizati sunt satul pina peste cap...Umplu 10 stadioane Maracana
cu asemenea indivizi. :lol: Nu vreau sa respir prea adinc,sa trag puternic aer pe nas.Risc ca celulule mele olfactive sa fie agresate de mirosul pestilential al unora de pe forum...  :evil:  
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 09 Septembrie 2008, 23:39:23
Citat din: Shadowman din  09 Septembrie 2008, 23:36:38
Lasa-i pe altii sa caute argumente,sa demonstreze ca avem de-a face cu OZN-uri ori nave spatiale din afara Terrei... :-D

OK! Hai ca-i las!  :-D
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: alx din 10 Septembrie 2008, 10:21:20
Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 22:47:50
alx,
cazurile lanternelor chinezesti confundate cu OZN'uri nu este o noutate.Ma mir ca debea acum ai aflat de ele.
Ne prezinti acel link de parca ai fi descoperit america. :-D


   @Jackie28t
nu am avut pretentia ca am descoperit america,si stiu de destul de mult timp de aceste lanterne...insa in conditiile in care mai exista persoane care nu au vazut asa ceva,am considerat ca nu fac rau expunand linkul...sigur,nu ma gandeam ca ''specialistii'' de teapa ta se vor simti lezati...imi cer scuze de la ei pe aceasta cale :evil:

Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 22:47:50
mai in gluma mai in serios eu am si precizat ca nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.
Cam asta cred ca se rezuma ufologia in Romania.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', avioane,pasari,insecte si alte banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.
Cazul de la Sibiu este unul bun de mestecat. :wink:
mda...foarte interesanta afirmatia ta...SI FOARTE HAZARDATA!
si in acest caz,am si eu o intrebare: ce cauti tu pe un forum din romania unde se discuta exact despre aceste obiecte,care nu au trecut niciodata prin romania?
   cat despre afirmatia ta ca la atat se rezuma ufologia in Romanial,mi se pare tendentioasa si tampita de-a dreaptul...jignesti pe aceasta cale oameni care au studiat aceste fenomene foarte mult timp(Alexandru Sift,Calin Turcu,Ion Hobana,Dan D. Farcas,si multi altii...)si nu din fotoliu,asa cum cu mandrie spui tu ca faci...  In plus,daca ai fi studiat cazurile vechi din Romania,si ma refer la cele dinainte de 1900,ti-ai fi dat seama ca si Romania a fost vizitata de OZN-uri,ca orice alta zona de pe glob...
   

Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 22:47:50
Dupa cum am mai spus pe forum candva ca subconstientul,psihicul omului intotdeauna va cauta un raspus la ceva ce nu stie iar daca nu va gasi raspunsul corect bazat pe unele dovezi solide sau argumente logice si realistice,atunci va da vina pe mister
Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 22:47:50
eu am si precizat ca nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.
Citat din: jackie28t din  09 Septembrie 2008, 23:11:09
Este doar un FACT ca daca ar fi existat ceva atunci am fi vazut cu totii la muzeu extraterestrii agatati.
Din pacate realitatea ne arata clar pentru toti ca pe strazi misuna masini si biciclete nu extraterestri si farfurii zburatoare.
Posibil totusi in viitor ca doar universul este mare si sperantele sunt multe,de fani nu mai spun.   sau acum afirmi
Totusi in universul fiecaruia poate misuna aproape orice.Imaginatia nu are limite. :wink:


   mda...iar faci afirmatii descoperite...unde si la ce muzeu din alta tara,care a fost vizitata de ET,ai vazut tu extraterestri agatati?   SAU ACUM AFIRMI CA NU EXISTA EXTRATERESTRII,DECI  IMPLICIT NU EXISTA NICI OZN-uri?
   pentru ca daca e asa,ar fi o schimbare foarte brusca in ''credintele'' tale...si uite de ce:
Citat din: jackie28t din  29 Ianuarie 2007, 23:41:33
In anul 2005 am avut ocazia sa filmez si sa fotografiez cateva Obiecte Zburatoare Neindentificate.Toate au fost filmate si fotografiate accidental,adica am avut noroc ca am fost la locul potrivit in timpul potrivit si cu o camera in mana.Daca una din ele nu mai era atunci nu mai prindeam nimic.Efectiv s-a intamplat.
Toate Obiectele Zburatoare Neindentificate pe care le-am filmat si fotografiat au fost vazute de mine cu ochiul liber pe timp de zi (un lucru bun de tinut cont)  si analizate de persoane cu experienta.Le-am expus pe websitul meu cu explicatii pentru fiecare in parte.Din pacate atat raportul cat si alte materiale pe websitul meu sunt in limba engleza.Este doar un mic website in care pun din cand in cand cand timpul a-mi permite,unele lucruri pe care as vrea sa le impart cu altii.Galerii interesante,fotografii personale,cazuri OZN mai solide,documente importante si in special sa prezint OZNurile mele caci cine stie cu timpul poate voi gasi si explicatia sau ceva asemanator.Au trecut 2 ani pana acum si inca o sa mi treca cred pentru voi gasi un raspuns la acele obiecte misterioase.Doar este o pasiune.Ultima oara referitor la filmul OZN al meu ce sunt implicate doua obiecte (sfere)necunoscute,am discutat de ceva timp cu colegul si expertul nostru de pe forum ''ciuciulete'' pentru a intelege ce pot fi acele obiecte.Pot spune ca este un coleg formidabil.Din partea mea are toate respectele atat ca Ufologist cat si ca un prieten.Are un talent aparte cand e vorba de explicatii ce tin de asa spus ''Tehnica Imaginii''.Revenind la filmul meu OZN pot spune momentan doar ca filmul necesita inca mult timp pentru o analizare mai amanuntita dar la unele mici analize sarind peste unele ipoteze sau teorii s-a ajuns defapt ca sunt intr-adevar genul unor obiecte zburatoare neindentificate.Va invit si pe voi sa le vedeti si daca doriti puteti sa va dati cu parerea dar ar fi mult mai respectabil daca s-ar si argumenta pentru a se avea credibilitate cat de cat referitor la cele spuse de persoana respectiva.Un multumesc in schimb.
Citat din: jackie28t din  30 Ianuarie 2007, 23:19:23
Acele parti analizate prin efect negativ si zoom pot spune ca am fost ajutat de un ufologist researcher cu 28 de ani de experienta in analizari de imagini si video.Eu nu-mi permit sa am un asa program,deocamdata.Oricum restul le-am facut eu,le-am analizat pus cap coada si expus pe website-ul meu.Nu pot spune ca sunt norocos ca am fotografiat sau filmat acele obiecte misterioase dar pot spune ca vaznadule cu proprii ochi si fiind la locul potrivit acele obiecte mi-au dat o senzatie de asa spus -out-of-this-world.Nu stiu ce au fost defapt acele obiecte in video.Poate niste obiecte mici inteligente pentru a culege date de pe anumite locatii.Studiez inca aceste fenomene de asa spus SFERE.Sunt pe urmele lor. :-D
sau uite aici,http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,932.0.html,ce spuneai:
"Deschid acest topic in special de a se puncta unele drumuri importante catre toti cei interesati de fenomenul OZN.Topicul este dedicat subiectelor legate de proiecte militare si ale servicilor secrete ce implica anumite experimente legate de rapiri militare si proiecte de controlul mintal,baze subterane secrete,clone/forme de viata programabile,Noua Ordine Mondiala,interviuri si multe alte subiecte cu informatii ce ne pot ajuta sa intelegem mai bine legatura dintre elitele din umbra si conectarea lor in ufologie."

"Mai jos voi voi atasa cateva imagini din vechiul magazin de OZN numit si  FSR (Flying Saucer Review) ce cuprind si investigari facute de TheVoice prin anii 1976-1979
Eu detin defapt o copie (scanari) la toate magazinile FSR publicate in acea perioada.Pot spune ca sunt materiale valoroase."

"Voi expune mai jos o imagine in care arata in original,direct raspunsul lui Barry King aka TheVoice referitor la acel trascript scris de el ce exprima cea ce a vazut de pe o caseta reala.Acel documentar special apartinand ''The United States Air Force (USAF)'' ce arata un disc mare,luminos care ATERIZEAZA dupa care iesid din el trei ocupatii care unul este sa fie un pilot USAF alaturi de doi extraterestri tip GREY.Este un film real care exista si este tinut ascuns fata de publicul in general pana vor fi obligati sa o arate."

"O alta intrebare de la cineva a fost legata de faptul daca sunt in pericol cei care citesc acest topic sau care se implica.Raspunsul este ca nu este nimeni in pericol citind sau implicandu-se in acest topic deoarece pericolul este doar atunci cand sursele principale vor sa urce pe trepte cu evidentele solide.Dupa cum stiti pe internet sunt fel si fel de websituri cu fel si fel de informatii ce includ foarte multe interpretari gresite,rapoarte adevarate sau mai putin adevarate,multe speculatii,desinformari,fel de fel de fantezii si tot felul de informatii ce fac ca adevarul sa fie din ce in ce mai greu de inteles.Internetul este un mod usor de a reda unele informatii dar in acelasi timp un mod usor de a desinforma.Ufologia merege in timp de la sine.Prin ea se scurg foarte multe cai care mai de care mai bizarre sau fascinante.Cine are rabdarea sa ea ufologia mai in serios prin investigari,lecturare si prin a pune multe intrebari sunt sigur ca va putea intelege anumite aspecte legate de fenomenul OZN si extraterestri.Totusi as spune ca ufologia nu este deloc o joaca si unori cand sunt implicate anumite aspecte poate deveni chiar periculos.Unele informatii detin secrete din proiecte militare considerate top secret ce pot pune pe foc anumite capete.Prin urmare anumite ''masti'' pot si ucide pentru a tine unele informatii secrete."


DECI CUM E?  EXISTA SAU NU OZN-URI?
    in plus,e interesanta schimbarea ta de opinie,de la aceste mesaje scrise in martie/aprilie 2007 pana acum,cand te-ai transformat in cel mai mare sceptic de pe forum? de ce transformarea asta? stii ceva in plus fata de noi si nu ne spui? sau cumva ITI ESTE FRICA?  pentru ca astfel nu se justifica ceea ce faci tu ACUM pe acest forum!


cat despre:
Citat din: jackie28t din  30 Ianuarie 2007, 23:58:53
intotdeuna a-mi pastrez o minte deschisa luand orice posibilitate in calcul fara sa ma grabesc la a reda repede un rezultat.Unele analize si investigari ale unei fotografii poate dura foarte mult timp.
faza este expirata,mintea ta o fi deschisa doar cand ti se fac trepanatiile :lol:

nu am timp sa caut toate afirmatiile tale facute pe acest forum...si nici nu vreau...eu cred ca am demonstrat ca in momentul de fata comportamentul tau pe forum este schimbat...intrebarea este :  DE CE?   ai o misiune? iti este frica? ti-ai schimbat convingerile? sau ai avut o misiune de la bun inceput?

cam atat pentru acum...
               alx
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 10 Septembrie 2008, 12:54:55
    Il citez pe jackie28t :

" Dupa cum am mai spus pe forum candva ca subconstientul,psihicul omului intotdeauna va cauta un raspus la ceva ce nu stie iar daca nu va gasi raspunsul corect bazat pe unele dovezi solide sau argumente logice si realistice,atunci va da vina pe mister,iar in cazul nostru de la Sibiu  a fost vina data pe OZN'uri ce binenteles are tentativa pentru unii de a se lega de farfurii zburatoare adica extraterestrii.Din cate s-a vazut nu a fost cazul, de acea in mai in gluma mai in serios eu am si precizat ca nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.
Cam asta cred ca se rezuma ufologia in Romania.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', avioane,pasari,insecte si alte banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.
Cazul de la Sibiu este unul bun de mestecat.
wink "

( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2106.msg37392.html#msg37392  )

" Este doar un FACT ca daca ar fi existat ceva atunci am fi vazut cu totii la muzeu extraterestrii agatati.
Din pacate realitatea ne arata clar pentru toti ca pe strazi misuna masini si biciclete nu extraterestri si farfurii zburatoare.
Posibil totusi in viitor ca doar universul este mare si sperantele sunt multe,de fani nu mai spun.
Totusi in universul fiecaruia poate misuna aproape orice.Imaginatia nu are limite.
wink "

( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2106.msg37395.html#msg37395 )

" OK! Hai ca-i las!  grin "

  ( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2106.msg37398.html#msg37398  )

 
  Jackie28t, am o veste buna pentru tine : N-o sa fi singur.Ma alatur,si eu,celor ca tine...  :aliendance:
  Sa vedem cite cazuri OZN or mai rezista in picioare,cind le vom analiza.Sa vedem ce argumente vor aduce cei care cred in stafii,extraterestrii,dracovenii,nave spatiale interstelare de import.  :-D
Trebuie luptat impotriva ideilor obscurantiste,periculoase,obraznice ,care indeparteaza poporul de la dreapta credinta,care zapacesc mintile celor slabi,care atenteaza la sanatatea mentala a populatiei...  :evil:

OZN-uri,extraterestrii...? Vai,se poate asa ceva ? Ce spui tu...? Chiar asa sa fie ? Ia lasa povestile de adormit copii
si spune cum ai falsificat pozele si filmele alea...! Crezi ca nu stiu ca se umbla cu tot felul de mismasuri in poze...? CEEE...? Paranormal,inexplicabil,nave extraterestre...? Mai,tu vrei sa ne pacalesti,sa-ti vinzi cartuliile,filmele si sa-ti faci publicitate ! Aha,n-ai bani sa-ti platesti publicitatea si te-ai gindit sa scrii pe Internet sa auda lumea de tine,sa faci trafic,sa ai rating cu persoane credule ! Chiar asa ! Cum poti spune ca exista nave spatiale din alte lumi,care vin pe Terra prin gaura viermelui,gindacului si cu viteze mai mai decit viteza luminii ? Ce-mi aberezi cu ideile astea...? Ai citit prea mult SF... :-) Mai butoneaza telecomanda si pe alte canale,nu te uita numai la Sci-FI Channel !  :-D
Da' unde ai mai pomenit asa ceva ? Unde sunt,oameni buni ? Se vind la magazin,apar la mitinguri aviatice...?  :roll:  Hai,fii rezonabili,e vreun prototip de-al armatei,cum sa vina din alt sistem solar...?  :lol: Ce,chiar vrei sa sti ce mai experimenteaza armata ? E siguranta nationala,e secret si cu asta basta ! Ia baga-ti mintile-n cap si lasa prostiile astea cu ozn-uri,conspiratii,omuleti verzi, ca acusica pun mina pe telefon si sun la 112 sa vina cineva sa te imbrace intr-o camasa cu mineci lungi si fara nasturi !  :lol:
Aaaah,spui ca ai vazut si omuleti verzi ? Sigur nu erai beat ?  :-) Sigur n-ai mincat vreun aliment caruia i-a expirat valabilitatea ? Tu te uiti la perioada de valabilitate inscrisa pe sticlele de bautura,pe borcane si cutii de conserve ?  :roll:  NUUUUU... ?  :? Aaaah,pai d-aia scrii ca ai vazut prostii si cai verzi pe pereti...? Ai vazut cum te-am prins...?  :-D
Radiatii in sol,cercuri,implanturi...? Tu iti dai seama ce elucubrezi pe-aici ? Cum mai,radiatii in sol de la ozn-uri... ? Tu n-ai vazut filmuletul ala in care isi batea joc unul cu scindura noaptea,chiar si ziua,culcind spicele la pamint...? Si cum presara praf si pulbere de-i pacalea pe fraierii care credeau ca au venit martienii...? Ha-ha-ha si hi-hi-hi !  :lol: :lol: :lol: Ai vazut cum te-au pacalit...? Ai vazut cum se trage teapa ?  :-)
Trezeste-te si du-te si te culca ,omule...! Esti stresat,dormi putin,e poluare,s-a intensificat activitatea solara.Deh...Mai fa-ti analizele,mai treci pe la doctor,ca stii tu,azi incepi sa aberezi,sa vezi si sa debitezi prostii,miine poate te cauta una imbracata in negru si cu o coasa in mina,ca nu stii cu bolile astea aparute acuma...Vezi-ti de familie,de portofel,de ce-i pui lu' ala micu' pe masa miine,mai iesi la iarba verde,mai plimba-te cu bicicleta si mai lasa calculatoarele,Internetul,minciunile si mascariile alea difuzate pe Youtube...  :x
Mai bea un ceai de coacaze neindulcit seara,maninca mai putina carne,mai lasa cafeaua si condimentele,mai fa miscare si-o sa vezi ca o sa-ti treaca...Mai ne intilnim noi,mai vorbim si-o sa vezi ca am avut dreptate !   :wink:


PS : Referitor la padurea Baciu : Asa e,jackie28t ! Auzi tu,padure misterioasa...? HA-HA-HA...!  :lol: :lol: :lol:
      Lasa,poate scot filmul de pe Youtube si pun altul. :wink: Anul asta am de gind sa mai fac o calatorie pe la padurea Baciu.
      Sa vezi tu,jackie28t,un film cu gratare,beri si mititei in padure ! Cu castroane si ligheane aruncate prin Poiana Rotunda !  :lol: Cu sticle de vodca insirate printre copaci,cu chistoace de tigari pe care scrie "halucinogen,dauneza grav vederii !",cu copaci drepti ca stilpurile de telegraf... :lol: Totul pe ritmuri de muzica lautareasca,cu baloane iluminate pe timp si cu clabuci de sapun,ziua, pe post de bioplasme .  :-D  Asa,ca sa stea lumea linistita cind se duce la padure... Sa-si bea spritzul linistita ,sa nu tremure si sa-i ramina,fereasca al de sus,imbucatura in esofag... :wink:
     Stai linistit,la Baciu nu se intimpla nimic deosebit.E doar folclor,zvonistica ori halucinatii de la carnea alterata pusa la gratar...Cit despre copacii aia strimbii,cred ca i-a priponit cineva cu sfori,noaptea pe inserat,de crescura cum crescura,strimbi la vaz si la faptura...  :-D
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 10 Septembrie 2008, 22:50:33
Pentru bluemoon8520

Citat din: bluemoon8520 din  09 Septembrie 2008, 23:03:00
Mda, ce sã zic, interesantã concluzie. Felicitãri!

Mda, ce sã zic, inteligent raspuns din partea ta. Felicitari!  :-D

bluemoon8520, degeaba ai ingrosat si marit textul din citatul meu asa de mult de parca mama mama vroiai sa arati ca am spus ceva de rau.
Nu dragul meu, ete exact cum am si precizat.Repet ca poate nu s-a inteles si am sa ingros citatul ca sa nu mai ai tu ce ingrosa.
Deci dupa cum spuneam:

Nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', filmari cu Venus,imagini cu pasarele si insecte si alte anomalii care sunt doar banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Cam la asta se rezuma ufologia in Romania.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.


Deci asta a fost textul complet,asta am spus si asta se sustine.
Iar daca tu bluemoon8520 ai dovezi sa prezinti ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania tunci te rog PREZINTA-LE!
Comentarile cu ''Mda'' nu spun nimic deosebit.Ai dovezi sa demostrezi atunci e bine nu ai atunci spor la investigari.
Cand ai sa ai si dovezi mai discutam.Sper ca in urmatorii 96 de ani vei gasi si ceva dovezi cu putin noroc.


Pentru Shadowman,

Citat din: Shadowman din  09 Septembrie 2008, 23:36:38
   Asta crezi tu...Si multi,multi altii.Care din necunoastere,ignoranta ori rea intentie neaga existenta unor cazuri OZN
pe teritoriul Romaniei.Din partea mea ,"TOT INAINTE !",tine-o tot asa,ai si tu un rol de jucat in piesa asta.   :-D
Fa galagie,neaga,argumenteaza,ca cine stie,poate iese iepurasul-minune din palarie... :-D
Mi-ar fi mai usor sa intru in pielea scepticului,spargatorului de mituri si-a bagatorului de minti in cap celor care cred ca zboara cai verzi pe pereti ori pe cerul patriei.Pozitia e extrem de comoda.E mai usor sa stai,sa negi,sa-i dai cu presupusul,sa nu-ti compromiti pozitia de baiat destept,realist,vaccinat anti-prostie si anti-misticism,cu capul pe umeri si nu in nori... :wink:
Lasa-i pe altii sa caute argumente,sa demonstreze ca avem de-a face cu OZN-uri ori nave spatiale din afara Terrei... :-D
De sceptici,"realisti",tragatori de limba ori actori deghizati sunt satul pina peste cap...Umplu 10 stadioane Maracana
cu asemenea indivizi. :lol: Nu vreau sa respir prea adinc,sa trag puternic aer pe nas.Risc ca celulule mele olfactive sa fie agresate de mirosul pestilential al unora de pe forum...  :evil: 

Shadowman,
postul tau de mai sus dovedeste ca a-ti place sa sari la scandaluri, sa faci doar galagie aducand doar insulte catre altii.
Nici nu prea am ce sa-ti spun ca postul tau este total off-topic si nu are legatura cu cazul de la Sibiu.
Dar ca sa nu spui ca pleci acasa cu buzunarul gol am sa-ti raspund totusi la ultima ta precizare in care tu ai spus,te citez:

Citat din: Shadowman din  09 Septembrie 2008, 23:36:38
Nu vreau sa respir prea adinc,sa trag puternic aer pe nas.Risc ca celulule mele olfactive sa fie agresate de mirosul pestilential al unora de pe forum...  :evil: 

Shadowman,asta ce vrea sa insemne? Ameninti membrii de pe forum atunci cand a-si prezinta intr-un mod liber punctul de vedere?
Eu iti recomand sa continui sa respiri adanc si sa tragi aer pe nas dar sa ai totusi grija sa nu-ti plesneasca accidental celulele tale olfactive de care pomenesti acolo ca-i pacat. :-D

In rest observ ca tu nici macar nu esti in stare sa ai o conversatie.Tot ce poti sa faci este sa sari la scandaluri cu posturi insultatoare fara a fi macar la subiect sau cel putin sa argumentezi la subiect.
Daca si tu ai dovezi ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania atunci prezinta-le, daca nu stai jos si invata.
Nu mai insulta oamenii cand a-si spun liber parerea ca nu-i frumos.



Pentru alx,

Citat din: alx din  10 Septembrie 2008, 10:21:20
si in acest caz,am si eu o intrebare: ce cauti tu pe un forum din romania unde se discuta exact despre aceste obiecte,care nu au trecut niciodata prin romania?

alx, eu m-am inscris pe acest forum cu mai bine de un an de zile inaintea ta asa ca daca tie ti-a crescut putin nasul doar pentru ca ai fotografiat cativa copaci intr-o padure asta nu inseamna ca trebuie acum sa-mi ceri socoteala ce caut pe acest forum.Sunt pe acest forum tocmai pentru a discuta si dezbate anumite subiecte la fel ca si alti membri al acestui forum.Si in fond tu cine esti ca sa crezi ca trebuie sa-ti dau tie explicatii!? Esti doar un membru ca orisicare alt membru care se inscrie pe acest forum.Eu ce am avut de spus am spus, daca place bine,daca nu atunci pa si larevedere.


Citat din: alx din  10 Septembrie 2008, 10:21:20
   cat despre afirmatia ta ca la atat se rezuma ufologia in Romanial,mi se pare tendentioasa si tampita de-a dreaptul...jignesti pe aceasta cale oameni care au studiat aceste fenomene foarte mult timp(Alexandru Sift,Calin Turcu,Ion Hobana,Dan D. Farcas,si multi altii...)si nu din fotoliu,asa cum cu mandrie spui tu ca faci...  In plus,daca ai fi studiat cazurile vechi din Romania,si ma refer la cele dinainte de 1900,ti-ai fi dat seama ca si Romania a fost vizitata de OZN-uri,ca orice alta zona de pe glob...

alx,eu nu am insultat pe nimeni.Observ ca psihicul tau o ia putin prin laturi de acea ai aceasta impresie depasita.
Nu am pomenit nimic despre munca ufologilor romani in acel post ci doar am precizat ca doar la asta se rezuma ufologia din Romania adica se rezuma doar la cazuri de genul baloane iluminate,pasari,avioane,povesti sustinute pe nimic,exagerari, iluzii si asa mai departe.
Da, asta este parerea mea si am dreptul liber sa o spun fara sa-ti cer tie permisiune sau altora care se cred nu stiu ce ufologi.

Citat din: alx din  10 Septembrie 2008, 10:21:20
DECI CUM E?  EXISTA SAU NU OZN-URI?

alx,iar vorbesti colorat si nu e bine.
Eu nu am spus ca nu exista OZNuri ca pana la urma sa dovedit ca OZNurile sunt doar niste baloane luminate lasate de la o petrecere sau cercuri in iarba din cauza unor bacterii de ciuperci confundate cu urme de OZN'uri sau pasari si insecte pe fotografii si asa mai departe deci e penibil sa spui ca nu exista OZNuri.OZNurile sunt plictisitoare in ziua de astazi.Eu am spus clar si limpede ca,REPET:

Nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.
Daca tu alx ai dovezi in care sa demostrezi ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania atunci prezinta-le ca doar toti de pe forum ar vrea sa le vada.Nu numai de pe forum ci mai bine spus toti oamenii de pe intregul glob.Lasa OZNurile ca astea sunt banalitati.

Citat din: alx din  10 Septembrie 2008, 10:21:20
nu am timp sa caut toate afirmatiile tale facute pe acest forum...si nici nu vreau...eu cred ca am demonstrat ca in momentul de fata comportamentul tau pe forum este schimbat...intrebarea este :  DE CE?   ai o misiune? iti este frica? ti-ai schimbat convingerile? sau ai avut o misiune de la bun inceput?

Alx, nu sunt in nici o misiune,nu a-mi este frica de nimic cum mai precizezi tu acolo cat despre schimbari de convingeri, explicatia este simpla.
Dupa atata timp studind tot felul de cazuri legate de fenomenul ozn,extraterestrii si paranormal si alte consiparatii, timpul m-a invatat si dovedit foarte multe lucruri facandu-ma sa fiu din ce in ce mai sceptic pe zi ce trece.Nu spun ca nu poate exista alta viata inteligenta in alte parti ale universului,tot ce e posibil,ce spun eu defapt este ca nu sunt dovezi ca noi am fost vizitati de catre extraterestrii pana acum.Nu ma refer specific doar la Romania ci pe tot mapamondul si nu ma refer la OZNuri sau povesti fascinante cu extraterestrii ci la DOVEZI.
Se spune ca universul nu este creat din atomi ci din povesti. 8-)

Citat din: alx din  10 Septembrie 2008, 10:21:20
cam atat pentru acum...
               alx

Ei na.Daca vrei poti sa-ti perzi zile intregi adunand citate  pentru ca oricum eu nu-mi pierd vremea ca sa citesc balarii postate de nu stiu ce membru care nu-i convine opinia personala pe care altul si-a spus-o intr-un mod liber.Si la o adica nimeni nu trebuie sa-ti dea tie nici o explicatie.
Fiecare a-si expune punctul de vedere despre un anumit subiect asa cum vrea fiecare nu doar ce vrea alx,sau shadowman sau bluemoon.
Eu ce am avut de spus legat de cazul de la Sibiu am spus. Daca se intelege bine daca nu pa si la revedere.
Restul, scandalurile si mofturile altora uite ca chiar nu ma intereseaza.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 10 Septembrie 2008, 23:15:57
Citat din: Shadowman din  10 Septembrie 2008, 12:54:55
    Il citez pe jackie28t :

" Dupa cum am mai spus pe forum candva ca subconstientul,psihicul omului intotdeauna va cauta un raspus la ceva ce nu stie iar daca nu va gasi raspunsul corect bazat pe unele dovezi solide sau argumente logice si realistice,atunci va da vina pe mister,iar in cazul nostru de la Sibiu  a fost vina data pe OZN'uri ce binenteles are tentativa pentru unii de a se lega de farfurii zburatoare adica extraterestrii.Din cate s-a vazut nu a fost cazul, de acea in mai in gluma mai in serios eu am si precizat ca nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.
Cam asta cred ca se rezuma ufologia in Romania.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', avioane,pasari,insecte si alte banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.
Cazul de la Sibiu este unul bun de mestecat.
wink "

( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2106.msg37392.html#msg37392  )

" Este doar un FACT ca daca ar fi existat ceva atunci am fi vazut cu totii la muzeu extraterestrii agatati.
Din pacate realitatea ne arata clar pentru toti ca pe strazi misuna masini si biciclete nu extraterestri si farfurii zburatoare.
Posibil totusi in viitor ca doar universul este mare si sperantele sunt multe,de fani nu mai spun.
Totusi in universul fiecaruia poate misuna aproape orice.Imaginatia nu are limite.
wink "

( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2106.msg37395.html#msg37395 )

" OK! Hai ca-i las!  grin "

  ( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2106.msg37398.html#msg37398  )

 
  Jackie28t, am o veste buna pentru tine : N-o sa fi singur.Ma alatur,si eu,celor ca tine...  :aliendance:
  Sa vedem cite cazuri OZN or mai rezista in picioare,cind le vom analiza.Sa vedem ce argumente vor aduce cei care cred in stafii,extraterestrii,dracovenii,nave spatiale interstelare de import.  :-D
Trebuie luptat impotriva ideilor obscurantiste,periculoase,obraznice ,care indeparteaza poporul de la dreapta credinta,care zapacesc mintile celor slabi,care atenteaza la sanatatea mentala a populatiei...  :evil:

OZN-uri,extraterestrii...? Vai,se poate asa ceva ? Ce spui tu...? Chiar asa sa fie ? Ia lasa povestile de adormit copii
si spune cum ai falsificat pozele si filmele alea...! Crezi ca nu stiu ca se umbla cu tot felul de mismasuri in poze...? CEEE...? Paranormal,inexplicabil,nave extraterestre...? Mai,tu vrei sa ne pacalesti,sa-ti vinzi cartuliile,filmele si sa-ti faci publicitate ! Aha,n-ai bani sa-ti platesti publicitatea si te-ai gindit sa scrii pe Internet sa auda lumea de tine,sa faci trafic,sa ai rating cu persoane credule ! Chiar asa ! Cum poti spune ca exista nave spatiale din alte lumi,care vin pe Terra prin gaura viermelui,gindacului si cu viteze mai mai decit viteza luminii ? Ce-mi aberezi cu ideile astea...? Ai citit prea mult SF... :-) Mai butoneaza telecomanda si pe alte canale,nu te uita numai la Sci-FI Channel !  :-D
Da' unde ai mai pomenit asa ceva ? Unde sunt,oameni buni ? Se vind la magazin,apar la mitinguri aviatice...?  :roll:  Hai,fii rezonabili,e vreun prototip de-al armatei,cum sa vina din alt sistem solar...?  :lol: Ce,chiar vrei sa sti ce mai experimenteaza armata ? E siguranta nationala,e secret si cu asta basta ! Ia baga-ti mintile-n cap si lasa prostiile astea cu ozn-uri,conspiratii,omuleti verzi, ca acusica pun mina pe telefon si sun la 112 sa vina cineva sa te imbrace intr-o camasa cu mineci lungi si fara nasturi !  :lol:
Aaaah,spui ca ai vazut si omuleti verzi ? Sigur nu erai beat ?  :-) Sigur n-ai mincat vreun aliment caruia i-a expirat valabilitatea ? Tu te uiti la perioada de valabilitate inscrisa pe sticlele de bautura,pe borcane si cutii de conserve ?  :roll:  NUUUUU... ?  :? Aaaah,pai d-aia scrii ca ai vazut prostii si cai verzi pe pereti...? Ai vazut cum te-am prins...?  :-D
Radiatii in sol,cercuri,implanturi...? Tu iti dai seama ce elucubrezi pe-aici ? Cum mai,radiatii in sol de la ozn-uri... ? Tu n-ai vazut filmuletul ala in care isi batea joc unul cu scindura noaptea,chiar si ziua,culcind spicele la pamint...? Si cum presara praf si pulbere de-i pacalea pe fraierii care credeau ca au venit martienii...? Ha-ha-ha si hi-hi-hi !  :lol: :lol: :lol: Ai vazut cum te-au pacalit...? Ai vazut cum se trage teapa ?  :-)
Trezeste-te si du-te si te culca ,omule...! Esti stresat,dormi putin,e poluare,s-a intensificat activitatea solara.Deh...Mai fa-ti analizele,mai treci pe la doctor,ca stii tu,azi incepi sa aberezi,sa vezi si sa debitezi prostii,miine poate te cauta una imbracata in negru si cu o coasa in mina,ca nu stii cu bolile astea aparute acuma...Vezi-ti de familie,de portofel,de ce-i pui lu' ala micu' pe masa miine,mai iesi la iarba verde,mai plimba-te cu bicicleta si mai lasa calculatoarele,Internetul,minciunile si mascariile alea difuzate pe Youtube...  :x
Mai bea un ceai de coacaze neindulcit seara,maninca mai putina carne,mai lasa cafeaua si condimentele,mai fa miscare si-o sa vezi ca o sa-ti treaca...Mai ne intilnim noi,mai vorbim si-o sa vezi ca am avut dreptate !   :wink:


PS : Referitor la padurea Baciu : Asa e,jackie28t ! Auzi tu,padure misterioasa...? HA-HA-HA...!  :lol: :lol: :lol:
      Lasa,poate scot filmul de pe Youtube si pun altul. :wink: Anul asta am de gind sa mai fac o calatorie pe la padurea Baciu.
      Sa vezi tu,jackie28t,un film cu gratare,beri si mititei in padure ! Cu castroane si ligheane aruncate prin Poiana Rotunda !  :lol: Cu sticle de vodca insirate printre copaci,cu chistoace de tigari pe care scrie "halucinogen,dauneza grav vederii !",cu copaci drepti ca stilpurile de telegraf... :lol: Totul pe ritmuri de muzica lautareasca,cu baloane iluminate pe timp si cu clabuci de sapun,ziua, pe post de bioplasme .  :-D  Asa,ca sa stea lumea linistita cind se duce la padure... Sa-si bea spritzul linistita ,sa nu tremure si sa-i ramina,fereasca al de sus,imbucatura in esofag... :wink:
     Stai linistit,la Baciu nu se intimpla nimic deosebit.E doar folclor,zvonistica ori halucinatii de la carnea alterata pusa la gratar...Cit despre copacii aia strimbii,cred ca i-a priponit cineva cu sfori,noaptea pe inserat,de crescura cum crescura,strimbi la vaz si la faptura...  :-D

Shadowman,
observ ca tot ce poti sa faci pe forum este doar sa aduci insulte catre un alt coleg.Se vede ca ai o viata trista si nu stii ce sa faci cu timpul.
Ia o aspirina ca viata e frumoasa si nu mai insulta atat.In postul tau numai jackie scrie.Jackie in sus Jackie in jos.
Daca ai vre-o problema atunci sa ti-o rezolvi.Iti recomand rudotel daca nu incearca un morcov.Vorba aia, te descurci tu ca doar esti baiat mare.

Cat despre padurea Baciu ti-am spus de mai multe ori.Padurea Baciu este doar o padure ca orisicare alta padure nimic deosebit.Au fost acolo multi voinici si cand s-au intors au spus tare si clar ca acolo nu exista nimic paranormal sau misterios.Daca tu sustii ca acolo exista ceva sau ca padurea este misterioasa atunci dovedeste,prezinta dovezile daca nu, continue sa faci plimbari prin padurea baciu, cine stie poate ai noroc in urmatorii 300 de ani.Totusi eu sustin in continuare ca padurea Baciu este doar o padure normala numai buna pentru plimbari si gratar cu aer curat si liniste ca orisicare alta padure de altfel.


Cat despre ''SCEPTICI'' vezi ca ai cam dat-o in bara Shadowman cu postul tau.Eu nu sunt un sceptic in care nu crede in nimic.
Si eu cred in ''unele'' asa spuse paranormale.Atata timp cat exista si dovezi si explicatii lucide de ce nu!?
Deci Shadowman lasa posturile astea de ''rachiuan'' la o parte cu insulte si adu si tu ceva benefic,dovezi sau argumentari clare,daca poti binenteles.
Pana atunci iti recomand sa nu mai insulti aiurea membrii de pe forum si la fel te rog sa incetezi cu insultele pe care le aduci prin mesaje private.
Observ ca tu nici macar nu esti in stare sa ai o conversatie.Nu-mi pierd timpul cu cei care sar la scandaluri nicidecum.
Eu iti recomand sa fii baiat cuminte.Toti vem dreptul sa ne spunem liber punctul de vedere despre un anumit subiect dezbatut pe forum, indiferent ca este vazut dintr-un unghi sceptic sau nu.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 10 Septembrie 2008, 23:25:07
Citat din: jackie28t din  10 Septembrie 2008, 22:50:33
Nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.

Fii mai explicit...Extraterestrii coborind din nava,care trebuie sa dea interviuri si sa li se ia posibila grupa sanguina,extraterestrii
umblind cu caruta,extraterestrii care apar noaptea singuri-singurei in camera unora,extraterestrii cu ecuson pe piept,extraterestrii mititei la care te uiti cu lupa,extraterestrii in carne si oase care atirna la cintar....?Extraterestrii plasmatici,bioplasmatici...? La ce extraterestrii te referi...?  :roll:
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Nox din 10 Septembrie 2008, 23:25:32
Citat din: jackie28t din  10 Septembrie 2008, 22:50:33
Pentru bluemoon8520

Mda, ce sã zic, inteligent raspuns din partea ta. Felicitari!  :-D

bluemoon8520, degeaba ai ingrosat si marit textul din citatul meu asa de mult de parca mama mama vroiai sa arati ca am spus ceva de rau.
Nu dragul meu, ete exact cum am si precizat.Repet ca poate nu s-a inteles si am sa ingros citatul ca sa nu mai ai tu ce ingrosa.
Deci dupa cum spuneam:

Nu exista dovezi precum ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania.Posibil totusi in viitor.Ne izbim doar de ''sky lanterns'', filmari cu Venus,imagini cu pasarele si insecte si alte anomalii care sunt doar banalitati confundate cu fel si fel de OZNuri sau nu stiu ce paranormale.Cam la asta se rezuma ufologia in Romania.Eu spun ca orice are o explicatie si pana nu exista dovezi solide,graba catre paranormal doar din dorinta de a exista un mister cred ca face sa intoxice involuntar persoane inocente.


Deci asta a fost textul complet,asta am spus si asta se sustine.
Iar daca tu bluemoon8520 ai dovezi sa prezinti ca extraterestrii au vizitat vre-odata Romania tunci te rog PREZINTA-LE!
Comentarile cu ''Mda'' nu spun nimic deosebit.Ai dovezi sa demostrezi atunci e bine nu ai atunci spor la investigari.
Cand ai sa ai si dovezi mai discutam.Sper ca in urmatorii 96 de ani vei gasi si ceva dovezi cu putin noroc.


Citat din: jackie28t din  10 Septembrie 2008, 22:50:33
Alx, nu sunt in nici o misiune,nu a-mi este frica de nimic cum mai precizezi tu acolo cat despre schimbari de convingeri, explicatia este simpla.
Dupa atata timp studind tot felul de cazuri legate de fenomenul ozn,extraterestrii si paranormal si alte consiparatii, timpul m-a invatat si dovedit foarte multe lucruri facandu-ma sa fiu din ce in ce mai sceptic pe zi ce trece.Nu spun ca nu poate exista alta viata inteligenta in alte parti ale universului,tot ce e posibil,ce spun eu defapt este ca nu sunt dovezi ca noi am fost vizitati de catre extraterestrii pana acum.Nu ma refer specific doar la Romania ci pe tot mapamondul si nu ma refer la OZNuri sau povesti fascinante cu extraterestrii ci la DOVEZI.[/color]
Se spune ca universul nu este creat din atomi ci din povesti.

Urmând logica ta eu înþeleg cã ceea ce ai postat, ºi aici mã refer la informaþii legate de The Voice, pot fi la fel de bine INTOXICÃRI pentru cã nu existã DOVEZI concrete (doar se presupune cã existã ascunse pe nu ºtiu unde). Dacã ce am zis mai înãinte e corect atunci eºti dator cu o "eratã" la topicurile pe care le-ai fãcut asta ca sã nu intoxicãm "minþile inocente".

Cât despre felul cum am scris (boldat, neblodat, cu font mai mare sau mai mic) e problema mea.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 10 Septembrie 2008, 23:54:10
Citat din: bluemoon8520 din  10 Septembrie 2008, 23:25:32

Urmând logica ta eu înþeleg cã ceea ce ai postat, ºi aici mã refer la informaþii legate de The Voice, pot fi la fel de bine INTOXICÃRI pentru cã nu existã DOVEZI concrete (doar se presupune cã existã ascunse pe nu ºtiu unde). Dacã ce am zis mai înãinte e corect atunci eºti dator cu o "eratã" la topicurile pe care le-ai fãcut asta ca sã nu intoxicãm "minþile inocente".

bluemoon8520 ,
dragul meu eu sunt Jackie nu BK.Da,acolo am expus anumite informatii despre si de la TheVoice.
Acolo in topic am si scris ,citez:

Citat din: jackie28t din  22 Martie 2007, 22:56:32
Voi sublinia de la inceput faptul ca nu cer la nimeni sa creada ceva anume din cele prezentate aici in acest topic.Fiecare este liber sa-si deseneze propria lui parere despre fiecare subiect in parte.Analizand aceste informatii poate fi in timp legatura pentru o mica parte din raspunsurile pe care le cautam cu totii.In acest topic voi incerca sa prezint in mare cam despre ce este vorba prin urmatoarele surse si materiale cu informatii ce provin de la persoane care au lucrat in cadrul militar avand anumite implicari in unele proiecte ascunse fata de publicul in general.

Deci eu doar am prezentat anumite informatii acolo.Daca ai mai multe intrebari legate de acel subiect atunci dute si discuta cu el.
Si da unele lucruri spuse de The Voice le cred si altele nici eu nu le pot da credibilitate din lipsa de dovezi.In fond sunt doar informatii.
Fiecare spune ce are de spus si restul poate decide cum si ce.
Am sa revin si acolo cand prind timp si asa ca am ramas dator acolo cu un interviu.
In fond ce legatura are asta cu subiectul din acest topic legat de cazul din Sibiu?
Observ ca unii dintre voi cand nu stiti cu ce sa ma atacati imediat va legati de The Voice.

Eu nu am interzis nimanui nimic.Ia uite ce spune shadowman:

Citat din: Shadowman din  09 Septembrie 2008, 23:36:38
Lasa-i pe altii sa caute argumente,sa demonstreze ca avem de-a face cu OZN-uri ori nave spatiale din afara Terrei... :-D

Raspuns: OK! Hai ca-i las !  :-D LOL De parca am oprit eu pe cineva de pe planeta asta sa arate vre-o dovada.
Asta chiar e culmea.Eu cred ca exagerati dragii mei si cam repede va adunati in haita.

Nu crezi ca exista cam multa discutie off-topic?
Tu ca moderator ar fi trebui sa stii.

Eu ma opresc aici cu explicatiile ca deja se intra in prea mult off-topic.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Nox din 11 Septembrie 2008, 00:09:04
Citat din: jackie28t din  10 Septembrie 2008, 23:54:10
Observ ca unii dintre voi cand nu stiti cu ce sa ma atacati imediat va legati de The Voice.

Nu m-am luat de tine ºi nici nu te-am atacat, doar am încadrat ce ai zis în context.
Cât despre offtopic, tu ai început cu el atunci când ai scris mesajul de mai sus (cel din 09 Septembrie 2008, 22:47:50) ºi nu puteam sã trec cu vederea remarca pe care ai fãcut-o chiar dacã eram un pic offtopic.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 11 Septembrie 2008, 01:04:29
Citat din: jackie28t din  10 Septembrie 2008, 23:54:10
Eu cred ca exagerati dragii mei si cam repede va adunati in haita.

Dar tu unde-ai crescut,mai "educatule" ? Ai venit din turma,din herghelie,ai crescut in jungla,in musuroi,te-ai emancipat intr-o crescatorie,intr-o cireada ...? Cum iti permiti sa spui ca ne adunam "in haita"...?  :x
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Nox din 11 Septembrie 2008, 13:45:51
Citat din: jackie28t din  10 Septembrie 2008, 23:54:10
Eu cred ca exagerati dragii mei si cam repede va adunati in haita.

Jackie, te-aº ruga sã eviþi construcþiile ca cea de mai sus. Cã nu exagereazã nimeni, poate tu când faci recomandãri TÂMPITE (cã nu ºtiu cum sã le zic altfel) de genul:

Citat din: Jackie28t
Ia o aspirina ca viata e frumoasa si nu mai insulta atat.In postul tau numai jackie scrie.Jackie in sus Jackie in jos.
Daca ai vre-o problema atunci sa ti-o rezolvi.Iti recomand rudotel daca nu incearca un morcov.Vorba aia, te descurci tu ca doar esti baiat mare.

Citat din: Jackie28t
Shadowman,
observ ca tot ce poti sa faci pe forum este doar sa aduci insulte catre un alt coleg.Se vede ca ai o viata trista si nu stii ce sa faci cu timpul.

Dacã eºti incapabil sã te implici într-o discuþie unde sã-þi argumentezi poziþia fãrã sã faci tot felul de remarci ºi sã te iei de viaþa nu ºtiu cui atunci stai în fotoliul tãu.

Abuzezi grav de rãbdarea mea ca ºi moderator!
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 11 Septembrie 2008, 15:51:53
  OFF-TOPIC
Eu ii recomand lui jackie sa asculte o melodie,nu sa ia aspirine sau rudotel  :-D ca sa nu mai vada "haite" in jurul lui :
http://www.youtube.com/watch?v=klKCQZJEFlA
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: jackie28t din 11 Septembrie 2008, 20:54:20
Pentru ''bluemoon8520''

Citat din: bluemoon8520 din  11 Septembrie 2008, 13:45:51
Jackie, te-aº ruga sã eviþi construcþiile ca cea de mai sus. Cã nu exagereazã nimeni, poate tu când faci recomandãri TÂMPITE (cã nu ºtiu cum sã le zic altfel) de genul:

''bluemoon8520'' tu ca moderator ar trebui sa moderezi cinstit si sa mai citesti ce scriu alti utilizatori pe forum inainte ca tu sa faci recomandari TÂMPITE si sa te legi doar de posturile mele. Posturile lui ''Shadowman'' cu insulte nu le-ai vazut? Ca din cate se vede nu ti-ai facut datoria de moderator incat sa atentionezi pe cei care sar la scandaluri sau cu insulte.Ia te rog pune mana si citeste ce a scris Shadowman.Insultele lui nu le vezi? Reciteste insultele lui Shadowman:

Citat din: Shadowman din  10 Septembrie 2008, 12:54:55
Trezeste-te si du-te si te culca ,omule...! Esti stresat,dormi putin,e poluare,s-a intensificat activitatea solara.Deh...
Mai fa-ti analizele,mai treci pe la doctor,ca stii tu,azi incepi sa aberezi,sa vezi si sa debitezi prostii,miine poate te cauta una imbracata in negru si cu o coasa in mina,ca nu stii cu bolile astea aparute acuma...
Vezi-ti de familie,de portofel,de ce-i pui lu' ala micu' pe masa miine,mai iesi la iarba verde,mai plimba-te cu bicicleta si mai lasa calculatoarele,Internetul,minciunile si mascariile alea difuzate pe Youtube...  :x
Mai bea un ceai de coacaze neindulcit seara, maninca mai putina carne,mai lasa cafeaua si condimentele,mai fa miscare

Citat din: Shadowman din  09 Septembrie 2008, 23:36:38
De sceptici,"realisti", tragatori de limba ori actori deghizati sunt satul pina peste cap... Umplu 10 stadioane Maracana cu asemenea indivizi.  :lol: Nu vreau sa respir prea adinc,sa trag puternic aer pe nas.Risc ca celulule mele olfactive sa fie agresate de mirosul pestilential al unora de pe forum... 

Deci el intra cu scandaluri pe forum, expune insulte catre altii, dar ''moderatorul'' se face ca nu vede.Cred ca ai trebui sa vezi ca de acea esti moderator. Insultele nu sunt acceptate aici.Iar shadowman este si primul care a intrat la scandal si cu insulte.Eu nu am facuut altceva decat sa-i raspund la insultele lui de aceea i-am scris asa cum am scris. Repede te-ai luat doar despre ce am scris eu ca sa arati nu stiu ce.Daca te consideri moderator atunci modereaza cinstit nu ca un politzist corupt.

Cat despre cumvantul ''haita'' nu inteleg care e problema? Da, am spus ca cam repede va adutati in haita.
Eu am postat tot ce am avut de postat in topicul cu cazul de la Sibiu intr-un mod civilizat la subiect pe cand voi at-i intrat pe rand la scandal cu off-topic.Primul care a intrat cu off-topic a fost chiar moderatorul ''bluemoon8520''.Urmatorul a fost Shadowman care a sarit la scandal.Pe urma a urmat alx.Pai chiar voi 3 nu sunteti voi cei care va-ti plimbat impreuna prin padurea baciu si uite ca culmea tot voi 3 sunteti si cei care a-ti sariti la scadal cu off-topicuri.De ce s-au sters acele posturi...pai pentru ca erau off-topic deci asta este si dovada ca a-ti sarit exact ca o haita cate unul pe rand.Altcineva de pe forum uite ca nu l-a deranjat deloc acel post al meu care era direct si la subiect, doar voi v-ati agitat repede si ati sarit la scandal.Observ ca nu mai are alti membrii dreptul sa spuna ceva ca hopa sare trupa shadowman,alx si bluemoon8520 invitandu-i pe altii la scandal.Iar daca vrea sa spuna ceva repede intra bluemoon8520 si baga bulina galbena si te trece la ''moderated' doar ca sa-ti inchida gura ca nui convine ca este contrazis.Uite ca v-am raspuns la toti 3 si am si argumentat si v-am dovedit ca cea ce am spus a fost si corect.Daca vreti mai chemati vre-o 5 sa va ajute ca nui bai. Nu este prima data cand argumentez la 5 de-odata.Yep,uite ca pot.

Citat din: bluemoon8520 din  11 Septembrie 2008, 13:45:51
Dacã eºti incapabil sã te implici într-o discuþie unde sã-þi argumentezi poziþia fãrã sã faci tot felul de remarci ºi sã te iei de viaþa nu ºtiu cui atunci stai în fotoliul tãu.

bluemoon8520, eu cred ca raspunzadu-va la toti pe rand asa cum am si facut,drept dovada sunt posturile mele anterioare am dovedit ca sunt capabil sa ma implic intr-o discutie deci nu mai fa afirmatii false.Am si argumentat destul de clar.Cand ai sarit repede cu subiectul despre The Voice ti-am raspuns cu citatul unde scria de demult ca nu cer la nimeni sa creada ceva anume din ce scriu sau expun.Deci faza ta cu ''erata'' a devenit o eroare.La fel cand tu ai venit cu povestea aia fantezista despre iluziile din casa ''Oregon Vortex'' pe care tu le-ai prezentat ca fiind paranormale eu ti-am dovedit acolo ca alea sunt doar iluzii.Si multe altele.Deci am venit acolo cu DOVEZI si ti-am demostrat deci pot stai linistit.Si au mai fost si multe alte cazuri pe care le-am demostrat intr-un mod civilizat tocmai de pe vremea cand tu nici nu exista pe acest forum.Problema este ca tu nu prea poti si mai insulti si pe altii cu afirmatii false.
Deci bluemoon8520 daca nu esti capabil sa moderezi cinstit si corect acest forum si nu esti capabil sa tii o conversatie atunci stai in fotoliul tau.Vorba ta ca doar tu ai folosit acele expresii nu? Deci ramai in fotoliul tau de moderator atat cat prinzi timp ca cine stie ce-ti aduce viitorul.Nu-i asa ca te simti bine si te crezi mare de acolo din fotoliul de moderator?
Apropo ce vorbeai tu de tampenii? Eu iti recomand sa ai grija cum folosesti cuvintele.Daca esti moderator asta nu inseamna ca trebuie sa insulti pe altii.Esti moderator pe forum nu moderator si pentru mine. Citeste si insultele lui Shadowman sau altora nu numai ''strict'' pe ale mele.Cand le vezi pe toate atunci am sa te consider ca esti moderator.Nu numai posturile pe care le vrei tu.

Citat din: bluemoon8520 din  11 Septembrie 2008, 13:45:51
Abuzezi grav de rãbdarea mea ca ºi moderator!

bluemoon8520,
nu ti-a pus nimeni pistolul in tampla spunadu-ti cum sa moderezi dar eu te rog sa nu mai abuzezi atat de functia de moderator.
Tura trecuta doar pentru ca i-am dat un raspuns normal on-topic lui ''rebelfire'' repede mi-ai dat pe nedrept bulina galbena cu '' moderated'' dupa 2 zile primesc mesaj sec de la tine ca mi-ai scos 'atentionarea ''moderated''.
Cum asa de insulti utilizatirii de pe forum? Esti moderator,dai astazi bulina galbena unuia,maine i-o scoti ca ti-ai dat seama ca ai gresit?
Pai cum te joci su avertizarile ca la gradinita.Iti bati joc de oameni pe forum? Daca retragi ''moderated'' cuiva cereti si scuze de greseala ca doar nu crezi ca noi aici pe forum suntem zebre ca sa-ti bati joc avertizand cu buline colorate.

Parerea mea este ca ai noroc ca esti singurul pe forum si ca nimeni nu poate sa spuna ceva ca repede abuzezi de functia de moderator si bagi bulina galbena inchizand opinia altuia.Daca ar fi fost alti 9 moderatori aici pe forum,dupa felul corupt cum moderezi cred ca te-ar fi scos afara.Dragul meu bluemoon8520, un moderator adevarat este cel care modereaza forumul intr-un mod cinstit catre toti cu aceasi regula si aduce armonie nu scandaluri cu off-topicuri asa cum ai sarit tu catre postul meu cu ''mda'' deschizand calea catre off-topicuri.Un moderator adevarat este cel care castiga respect si nu numnai pe hartie, care este respectat si se comporta civilizat si diplomatic cu utilizatorii unui forum.Nu numai sa avertizezi in stanga si in dreapta cu buline colorate ca sa-ti spui in sine,ah ce bine este sa fii moderator.Deci bluemoon8520 inainte sa-mi spui mie sa las acele afirmatii mai bine ai citi sa vezi cine intra primii cu insulte si scandaluri.Tu ca moderator esti dator sa opresti si tot felul de insulte sau scandaluri.
Eu nu am avut nimic cu nimeni.Am spus tot ce am avut de spus despre cazul din Sibiu.Restul off-topicurile si scandalurile voi le-ati inceput nu eu.


Citat din: Shadowman din  11 Septembrie 2008, 15:51:53
OFF-TOPIC
Eu ii recomand lui jackie sa asculte o melodie,nu sa ia aspirine sau rudotel  :-D ca sa nu mai vada "haite" in jurul lui :
http://www.youtube.com/watch?v=klKCQZJEFlA


Shadowman,
nu m-am uitat la linkul expus de tine prin simplu motiv ca nu am chef.Dar daca stii sa faci dedicatii frumoase atunci eu iti recomand sa trmiti acesl link catre parintii tai.Sigur se vor bucura sa aiba ceva frumos din partea ta.
Cat despre mine,te rog nu mai te lega de numele aiurea,lasa insultele deoparte si adu dovezi ca la vorba esti tare dar la dovezi esti ZERO
Cam atat cu tine.Sper sa nu te superi ca nu te bag in seama,este doar plin simplu fapt ca si eu m-am saturat de indivizi ca tine care vin doar cu mofturi si scandaluri.Mai ai si impertinenta si sa si insulti,te citez:

Citat din: Shadowman din  10 Septembrie 2008, 12:54:55
Trezeste-te si du-te si te culca ,omule...! Esti stresat,dormi putin,e poluare,s-a intensificat activitatea solara.Deh...
Mai fa-ti analizele,mai treci pe la doctor,ca stii tu,azi incepi sa aberezi,sa vezi si sa debitezi prostii,miine poate te cauta una imbracata in negru si cu o coasa in mina,ca nu stii cu bolile astea aparute acuma...
Vezi-ti de familie,de portofel,de ce-i pui lu' ala micu' pe masa miine,mai iesi la iarba verde,mai plimba-te cu bicicleta si mai lasa calculatoarele,Internetul,minciunile si mascariile alea difuzate pe Youtube...  :x
Mai bea un ceai de coacaze neindulcit seara, maninca mai putina carne,mai lasa cafeaua si condimentele,mai fa miscare


Shadowman, ce-ar fi sa le faci tu pe toate cele pe care le-ai mentionat mai sus? Ti-ar prinde bine sa stii.
Ce-ar fi sa-ti viezi tu de familia ta.Sa mai lesi obsesia despre oznuri si padurea baciu la o parte si sa faci si tu o plimbare afara la aer curat, sa lesi computerul si internetul la o parte si sa vezi si tu razele solare,sa iesi din casa si ai sa realizezi ca exista si o viata in spatele monitorului.Eu cred ca daca tot ai facut recomandari prin insulte, sigur vei avea multe de castigat si de invatat realizand cele exprimate de tine.Mult succes, satanate si sa cresti mare.


Pentru moderatorul ''bluemoon8520''

Citat din: bluemoon8520 din  11 Septembrie 2008, 13:45:51
Jackie, te-aº ruga sã eviþi construcþiile ca cea de mai sus. Cã nu exagereazã nimeni, poate tu când faci recomandãri TÂMPITE (cã nu ºtiu cum sã le zic altfel) de genul:

Dacã eºti incapabil sã te implici într-o discuþie unde sã-þi argumentezi poziþia fãrã sã faci tot felul de remarci ºi sã te iei de viaþa nu ºtiu cui atunci staiîn fotoliul tãu.

Abuzezi grav de rãbdarea mea ca ºi moderator!


bluemoon8520
Ne spui si noua ce legatura are postul tau de mai sus cu subiectul acestui topic ''Sceptici'' ?
Si de ce ai mutat off-topicurile de acolo in acest topic? ce legatura are cu acest subiect?
Cum moderezi insultele lui shadowman si off-topicurile tale?
Tu cum raspunzi pentru greselile tale?
Daca te crezi moderator atunci modereaza cinstit si numai deschide scandaluri cand altii spun intr-un mod civilizat si liber punctul lor de vedere.Nu am nimic cu nimeni dar se pare ca voi aveti ceva cu mine.
(http://www.rufon.org/forum/Themes/default/images/warnpmod.gif) Moderated
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Nox din 11 Septembrie 2008, 21:19:25
Deja depãºeºti orice limitã. Þi-am suspendat pentru o perioadã mai lungã de timp dreptul de a posta în mod direct pe forum.

Mai citeºte odatã mesajul ui shadowman de aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,398.msg37410.html#msg37410) ca sã vezi cã nu se referea la tine în mod direct ci era o "ironie" adresatã scepticilor.
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Nox din 11 Septembrie 2008, 22:17:50
Am prins un mesaj aici, de la userul adi, care ºi l-a ºters între timp... ataºez imaginea...

Deci, adi, nu cenzurãm nimic... ba din contrã... scoatem de la "gunoi" ºi mesajele autocenzurate!
Titlu: Raspuns: Sceptici
Scris de: Shadowman din 11 Septembrie 2008, 22:43:45
Citat din: bluemoon8520 din  11 Septembrie 2008, 21:19:25
Mai citeºte odatã mesajul ui shadowman de aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,398.msg37410.html#msg37410) ca sã vezi cã nu se referea la tine în mod direct ci era o "ironie" adresatã scepticilor.

Mesajul s-a dorit a fi inteles ca un posibil dialog imaginar intre mine,aflat ( daca doresc... :evil: )  in pozitia scepticului,criticului si necredinciosului in ozn-uri (nave) extraterestre ,ET si un sustinator (no name,fictiv,imaginar) al existentei acestor fenomene si fiinte...
Argumentele aduse,intrebarile postate in mesaj,va asigur ca au fost putine.Vroiam sa mai adaug pojarul,oreionul si alte boli din copilarie,bataturile de la picioare si branturile din pantofi care pot afecta meridianele si punctele energetice din talpa,starea conductei prin care trece apa potabila,spraiurile,deodorantele,insectele care te pot ciupi,alimentele modificate genetic,poluarea si multe alte cauze ori motive care se pot invoca pentru a explica fenomenul OZN...Ca la cite motive si explicatii s-ar gasi,multe din fenomenele OZN s-ar reduce la halucinatii,vedenii,perceptii alterate... :-)
Din pacate,mesajul a fost perceput ca un atac la persoana,ca o ironizare a lui Jackie...N-am avut aceasta intentie.Am crezut ca s-a subinteles din mesaj,ma citez : " Jackie28t, am o veste buna pentru tine : N-o sa fi singur.Ma alatur,si eu,celor ca tine..."
Imi pare rau ca s-a perceput mesajul gresit.Daca nu m-am facut suficient inteles,este doar vina mea.