Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Cafenea => Subiect creat de: Flight33 din 31 Martie 2006, 13:27:47

Titlu: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 31 Martie 2006, 13:27:47
Din cite stiu despre acest departament a fost creeat de catre Ceausescu, care ar fi  chemat un mare maestru chinez unde ia invatat tot ce se poate despre secretele telekineziei.....etc iar cu timpul a ajuns un departament care putea sa fac cam orce ii trecea prin cap binenteles numai in binele tari noastre si asta numai prin puterea mintii.Cu timpul au deventi si independenti chiar daca faceau parte din SRI .Logic nu mai exista de mult dar practic nu se stie "cel putin pt noi" daca chiar nu mai sunt un departament . Voi ce stiti despre asta ? Baroane ai cuvintul.....
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 31 Martie 2006, 18:51:11
Se pare ca habar nu prea aveti:

Cabinetul 1 infiintase o unitate pentru studierea fenomenelor paranormale si pentru antrenarea ,,soldatilor para" in Muntii Buzaului. Cabinetul 2 era invidios. Asa a luat fiinta, din ordinul Elenei Ceausescu, o unitate de ,,paranormali", care a primit de la tovarasa misiuni dintre cele mai diverse, inclusiv de cautare a comorilor legendare.
In primul rand, oamenii Elenei i-au spionat pe ,,soldatii para" ai gen. Ilie Ceausescu. Apoi, capatand anumite ,,abilitati", au fost lansati in cautarea tezaurelor stravechi ascunse in misterioasele grote din Carpati, in special din Bucegi, unde se spunea ca exista o galerie uriasa ticsita cu aur.

La sfarsitul anului trecut, a aparut o carte stranie, intitulata ,,Viitor cu cap de mort", de Radu Cinamar, care face referire la niste descoperiri senzationale ale Departamentului Zero al Securitatii, un departament cu multe zerouri, ceea ce insemna ca era foarte foarte secret. Acesta ar fi fost infiintat in 1968, din ordinul lui Nicolae Ceausescu, pentru descoperirea, educarea si dezvoltarea unor subiecti umani care aveau capacitati neobisnuite, dupa exemplul SUA, URSS si China, tari foarte avansate in domeniu. Cum la vremea aceea Ceausescu nu se avea bine cu rusii, refuzand Moscovei sprijin in ceea ce s-a numit ,,Primavara de la Praga", s-ar fi semnat, conform autorului cartii, un protocol cu China, protocol ce prevedea ca un anume dr Xien, maestru in parapsihologie, sa organizeze si sa supervizeze activitatea acestui departament ultrasecret timp de 15 ani, iar Romania se obliga sa acorde burse de studii la 100 de studenti chinezi pe aceeasi perioada de timp. Autorul localizeaza bazele acestui Departament Zero, una in ,,apropiere de orasul B", iar alta in Muntii Retezat si aminteste de cateva misiuni semnificative, incadrate ca ,,evenimente K", cum ar fi disparitiile de persoane din Muntii Buzaului – fapt petrecut in 1981, pe care le-am relatat si noi intr-un numar trecut din Ziarul. Se mai aminteste si de un sistem de detectare a ,,frecventei de vibratie proprie fiecarei persoane, obiect sau fenomen bazat pe principiul rezonantei". De fapt, un aparat inventat de Carol Przybilla si intrat sub ,,protectia" absoluta a ,,securitatii" Elenei Ceausescu.
Pornind de la aceste date concrete, dezvaluite si de alte persoane implicate la vremea respectiva in astfel de activitati, descoperim ca ,,evenimentele K" ale misteriosului Departament Zero al Securitatii se confunda cu activitatile acelei unitati de paranormali a Armatei, cu baza in Muntii Buzaului, subordonata generalului Ilie Ceausescu. Cercetatorul Vasile Rudan, specialist in perceptie extrasenzoriala, a lucrat sub contract strict pentru aceasta unitate. A condus experimente extrasenzoriale cu copii superdotati, iar rapoartele, fotografiile si negativele, precum si filmele erau predate unitatii respective. Nu avea voie sa opreasca nimic. La inceputul anilor '80, Vasile Rudan s-a aflat intr-o situatie de-a dreptul jenanta. Tocmai terminase un experiment, pregatise raportul si filmele, cum facea de obicei, urmand sa le predea. Dar, surpriza! Si-a gasit camera unde se cazase in Bozioru - catun Nucu - devastata si toate materialele disparute, in mapa fiind pusa maculatura. Cine i le furase? Norocul lui a fost ca si cei din unitate observasera niste personaje foarte curioase, dotate cu jeep-uri Aro si statii de comunicatie, dotari specifice Securitatii, care monitorizau activitatile din Bozioru. Cine erau acesti ,,men in black", de isi permiteau sa supravegheze o unitate ultrasecreta a Armatei, care raporta direct lui Ceausescu?
L-am contactat pe gen. Nicolae Plesita si l-am intrebat de Departamentul Zero al Securitatii si de preocuparile paranormale ale acestuia. ,,N-am auzit de asa ceva. De cei ai Armatei am auzit, dar la Securitate, nu. Insa Elena Ceausescu se ocupa cu chestii din astea, in cadrul Consiliului National pentru Stiinta si Tehnica, a carei presedinta era. Iar prim-vicepresedinte era Ion Ursu. In CNST era un departament care avea in plan cercetarea unor astfel de fenomene si experimentarea lor. Dar nu numai atat. O isprava binecunoscuta a acestui departament a fost monitorizarea transcendentalilor si vanatoarea lor, condusa de Elena Ceausescu, prin care si-a reglat conturile cu intelectualii care faceau parte din aceasta miscare". ,,Sapand" mai departe, am aflat de la un colonel in rezerva care a lucrat in DSS ca, intr-adevar, in cadrul CNST existau oameni care aveau in program ,,monitorizarea cercetarilor din sfera paranormalului, rapoartele lor fiind sub Cod Zero, ajungand la Elena Ceausescu. Ea le distribuia apoi la trei subordonati. Doi dintre acestia lucrau in cadrul DSS. La unul ajungeau zonele cu zacaminte strategice – uraniu, petrol – descoperite prin perceptie extrasenzoriala, iar la celalat ajungeau anumite inventii, de care se ocupa apoi Institutul de Tehnologie Avansata. Al treilea se ocupa de cele de interes personal al tovarasei". Cu alte cuvinte, paranormalii lui Ceausescu munceau, iar cei ai Cabinetului 2 ii spionau si le furau rapoartele.

CAUTATORII DE COMORI

,,Oamenii Elenei", ca sa-i numim asa, invitau la discutii cercetatori care se ocupau cu efectul de piramida, inventatori, carora le cerea sa cedeze vreo inventie, doua, oameni despre care auzisera ca au capacitati deosebite, chiar si astrologi. De la un astfel de astrolog, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca li se oferea un ajutor material, care era binevenit, in schimbul muncii lor. Se cuvine sa amintim cercetarile intreprinse pentru a detecta, pe cai extrasenzoriale, comorile legendare ascunse in grotele din Carpatii nostri, activitate pentru care Elena Ceausescu capatase o obsesie. Totul a pornit de la un raport care, printre alte calitati ale extrasenzorialilor, o amintea si pe cea de detectare a comorilor. Interesanta abilitate! Cel putin in prezent meseria de cautator de comori este din ce in ce mai rentabila, iar legendele abunda de relatari despre comori fabuloase. Tot prin anii '80, tovarasa si-a reprofilat oamenii pe un astfel de obiectiv, care presupunea cercetarea legendelor si recrutarea unor oameni cu abilitati extrasenzoriale pentru ,,localizarea" comorilor, acestia fiind mult mai eficienti decat detectoarele de metale, pentru faptul ca restrang foarte mult zona de cercetare. Dar, din cauza ,,vanatorii de vrajitoare" - transcendentalii -, cine mai indraznea sa-si recunoasca astfel de capacitati? In disperare de cauza, s-a apelat si la Vasile Rudan, care nu avea cum sa nege ca are astfel de abilitati, ,,paranormalii" Elenei stiind ca, in Muntii Buzaului, copiii condusi de el descoperisera, prin perceptie extrasenzoriala, vestigii stravechi. I s-a propus sa localizeze tezaurul unui print sarb despre care legenda spunea ca ar fi fost ingropat undeva, intr-o pestera din Mehedinti. Cercetatorul Vasile Rudan le-a sugerat ca nu poate lucra la doi ,,stapani" si ca, daca gen. Ilie Ceausescu ii da voie, ii va ajuta. Dar cum sa-l ceara generalului fara sa afle si Nicolae Ceausescu de preocuparile consoartei?

LEGENDELE PELESULUI

Elena Ceausescu a aflat de comorile din Bucegi datorita reginei Elisabeta – Carmen Sylva care, in ,,Povestile Pelesului", stransese o multime de relatari de la localnici si ciobani despre fabuloasele tezaure ascunse in ,,inima" muntelui. In ,,Cetatea Babei" se povesteste despre o misterioasa cetate subterana in care se afla depozitate cantitati enorme de aur. Se pare ca nici regele Carol I nu a ales intamplator locul de amplasare a Castelului Peles - inaugurat in 1883 - in Bucegi, existand multe publicatii straine care semnalau ciudatul ansamblu de sculpturi megalitice in stanca Sfinx - Babele si pesterile strajuite de schituri. Preotii, detinatori si pazitori de secrete privind tezaurele lasate mostenire din mosi-stramosi, construisera o adevarata retea de schituri ca niste forturi de paza. Se pare ca mult-controversatele placute de aur, cunoscute ca ,,Placutele de la Sinaia", continand o cronica apocrifa a regilor daci, au fost gasite in aceasta regiune. Se spune ca regele Carol ar fi topit placutele pentru a da alta utilitate aurului, nu inainte de a le copia pe plumb. Cautarea comorilor legendare a fost intotdeauna presarata de blesteme si morti misterioase, asa ca oamenii Elenei Ceausescu trebuia sa umble cu grija prin acest labirint sacru.

GROTA SACRA DIN BUCEGI

In primul rand se monitorizau publicatiile care faceau referiri la grote si tezaure. In studiul ,,Dacia Hiperboreana", publicat la Paris in 1936, republicat in Franta si Italia in anii '80, cand a facut mare valva, Vasile Lovinescu afirma ca ,,muntele Om este traversat de o grota imensa care este una dintre cele mai mari din lume, in sensul ca nu i s-a dat de capat, fiind exploatata doar pe vreo 20 de kilometri". Cine o exploatase si in ce scop nu se preciza. Intre 1966 -1968, arhitectul peruan Daniel Ruzo a venit in Romania pentru a cerceta Sfinxul (denumire cu care nu era de acord) pe care il vazuse pe o carte postala. El a fost insotit de o echipa de romani care a realizat cu aceasta ocazie un film pentru Studioul Alexandru Sahia, ,,Mistere in Piatra". Ruzo observase ca Sfinxul semana cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat intr-o stanca de pe podisul Marcahuasi, Peru, denumit Monumentul Omenirii. De fapt, nici Sfinxul nu reprezinta doar un singur chip, dupa cum observa arheologul peruan, fiind inconjurat de alte chipuri umane, din rase diferite, precum si capul unui caine. Din lunga sa experienta, Daniel Ruzo trage concluzia ca acel caine are rolul de pazitor al unei comori si ca ,,trebuie sa existe si o Pestera a Tezaurului" in apropierea acestui magnific monument al Omului.

IN PRAGUL NEMURIRII

O alta cercetatoare care a efectuat un amplu studiu asupra masivului Bucegi – studiu care a ajuns pe biroul Cabinetului 2 - a fost Cristina Panculescu. Conform teoriei ei, dezvoltata pe larg in cartea ,,OZN - Universuri Paralele", de col. dr Emil Strainu, in Bucegi, in apropierea Varfului Omu, se afla un centru energetic – informational natural al Terrei, semnalat de toate traditiile civilizatiilor antice. Cristina Panculescu a remarcat, printr-o serie de analize ale mostrelor de roca si electronografie, o serie de proprietati cu totul speciale ale acestui Stalp al Cerului - Arborele Vietii, identificat cu Varful Ocolit. In final, demonstra ca Centrul reprezinta un loc geometric de conexiune cosmica, o poarta de iesire din universul terestru, cu o activitate energetica masurabila, ce se manifesta ciclic, constatand ca din 1986 intensitatea centrului a depasit pragul de latenta. Centrul era cunoscut si pe vremea dacilor, aflandu-se pe muntele sfant Kogayon. ,,Chemati de Sfinx, dacii stiau a se face nemuritori", concluziona studiul, terminat in 1988 si inaintat catre C.C. al P.C.R. De unde, pe cai misterioase, a ajuns pe biroul ,,oamenilor" tovarasei. Si poate ca aceasta a cochetat cu ideea nemuririi, ca multi suverani ai istoriei, care aveau turma lor de alchimisti ce treabuia sa gaseasca Piatra Filosofala, cu ajutorul careia se obtinea elixirul vietii si se putea transforma orice metal in aur. Elena Ceausescu era o ,,colectionara" de tot felul de practici de intinerire si revigorare aparute la noi sau la altii. Dar evenimentele din decembrie '89 bateau la usa si nu mai era timp pentru incursiuni in alte subterane decat cele ale puterii. Cu siguranta insa, pe vremea ei, aceste teorii erau studiate mult mai asiduu, desi in mare secret, decat astazi, cand se fac publice, dar autoritatile nu dau semne ca ar fi interesate.
Cat despre tezaurul fabulos din subteranele Bucegiului, el nu a fost gasit pentru ca nu s-a gasit Poarta Comorii, care ar fi dus la marea galerie ticsita cu aur. Desi, in cartea ,,Viitor cu cap de mort" se afirma ca aceasta mare galerie a fost descoperita prin satelitii NASA si ca acolo exista un tezaur de nepretuit pentru istoria omenirii. Dar poate ca autorul a grabit putin lucrurile.

CEL MAI MONITORIZAT INVENTATOR

Cine a auzit de Carol Przybilla? Gratie monitorizarii permanente a oamenilor Elenei Ceausescu, aproape nimeni. Carol Przybilla a constituit omul de aur al noii ordini socialiste. Absolvent a doua facultati in Germania, Carol Przybilla era trimis la toate santierele muncitoresti unde se intamplau accidente grave de munca, pentru ca in avantul socialist se inlaturasera majoritatea inginerilor ,,burghezi" si pana la scolirea altora era cale lunga. Minte inventiva, acesta a brevetat o gramada de dispozitive pentru curent alternativ si continuu, domeniu care facea foarte multe victime. La inceput, i se acorda cate un premiu de stat, cu suma de bani aferenta, pe urma, Elena Ceausescu i-a bagat un om in ,,coaste", care ii cersea pur si simplu cate o inventie. Colonelul Badea a obtinut de la Carol Przybilla nu mai putin de 147 de inventii. In 1980, col. Badea i-a cerut sa cedeze cea mai importanta inventie, ,,Aparat pentru tratamente biologice", bazat pe principiul rezonantei, avand rezultate uimitoare. A refuzat. Refuzand, aparatul nu a putut fi brevetat si omologat. Surprinzator (sau nu), in 1990, cand Carol Przybilla a depus cererea de brevetare la OSIM, a fost preluat imediat de SRI, iar Institutul de tehnologie Avansata i-a construit o frumusete de aparat de care s-a avut grija sa nu fie omologat nici tehnic, nici medical. Aceeasi Marie, cu alta palarie! Carol Przybilla a regretat pana la moarte ca nu-l cedase Elenei Ceausescu, fiind convins ca aceasta, in marele ei orgoliu, ar fi umplut lumea cu marea ei inventie, si oamenii bolnavi ar fi putut beneficia de acest tratament miraculos.

POARTA COMORII

Oamenii Elenei Ceausescu erau bine orientati. Unul dintre cei mai ferventi cercetatori ai geografiei sacre a Romaniei, Dan Corneliu Braneanu, care a publicat numeroase articole despre centrul sacerdotal din Bucegi, confirma ca in inima muntelui exista o retea de galerii subterane care, este posibil sa uneasca mai multe pesteri si sa aiba galerii de legatura cu alte centre sacre din lume. A studiat si cartea lui Daniel Ruzo, ,,La historia fantastica de un descubrimiento", publicata de Editura Diana, din Mexic, despre calatoria acestuia ,,prin muntii cei sfinti" ai Romaniei, ce pastreaza amintiri despre civilizatia de dinainte de Potop. Ruzo a ramas fascinat de multitudinea reprezentarilor sacre de pe stancile ce strajuiesc drumul catre Omul, ,,sculpturi stravechi, anterioare Potopului, erodate de vechime", care infatiseaza sacerdoti si lei, paznici ai tezaurelor. ,,Am studiat multe centre sacre protoistorice in lume, dar aici, in Carpati, am gasit Poarta Comorii", scria Daniel Ruzo. Despre ce comoara poate fi vorba? Ne lamureste Dan Corneliu Braneanu: ,,Nu este vorba numai de o comoara materiala, ci de una in special spirituala, care sa transmita informatii de la un ciclu la altul al civilizatiilor care s-au dezvoltat pe Terra din timpuri ancestrale. Lobsang Rampa a lansat ideea unui depozit initiatic subteran in muntii Tibetului, von Danniken situa un altul in muntii Equadorului, iar Daniel Ruzo a simtit ca triada sacra se inchide in Bucegi, daca nu cumva aici incepe, dat fiind cuvantul OM, de o importanta spirituala deosebita, regasit in multe toponime doar la noi in tara".

... LA PIATRA TRASNITA

Corneliu Braneanu, dupa multe cercetari, inclusiv prin mijloace radiestezice, presupune ca o poarta de intrare in reteaua subterana de sub Omu ar putea fi pe Valea Obarsiei Ialomitei, intr-un loc dominat de o stanca numita ,,Biserica Trasnita" sau ,,Piatra Trasnita", ce se termina brusc, cu un perete vertical, ca un zid de sprijin. La baza acestui perete se gasesc stanci sfaramate, rezultate, probabil, din excavarea unui culoar de intrare in reteaua subterana (care uneste mai multe pesteri din Bucegi), facut cu peste 40.000 de ani in urma (datarea a fost facuta prin mijloace radiestezice), care acopera intrarea. Figurile remarcate de Ruzo in timpul ascensiunii catre Omu ar putea marca verticala pe care se afla, la o adancime de 12 metri, aceasta poarta.

.....cam atit.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ryn din 31 Martie 2006, 19:27:11
Cine vrea imagini cu Placutele de la Sinaia sa imi spuna si ii trimit. Daca acestea sunt reale si nu fabricate tot ce pot sa spun e ca Guthenberg a fost detronat de stramosii nostri anonimi...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 31 Martie 2006, 19:43:40
daca citesti mai atent originalele au fost topite.....apropo chiar nu ar strica sa pui niste imagini aici cu placutele.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: baaron din 31 Martie 2006, 19:47:46
Da, foarte interesant...nu stiam despre chestiunea asta, recunosc.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ryn din 31 Martie 2006, 21:49:35
O mare parte din banii cu care s-au construit Pelesul si Pelisorul provin din aurul placutelor care au fost topite. S-au realizat copii in plumb la o turnatorie locala. Se pare ca unele exemplare originale au reusit sa se "piarda". Din cate stiu Hasdeu a stiut de ele. Nu pot posta poze pentru ca le am la rezolutii mari si ar fi pacat sa le micsorez
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 01 Aprilie 2006, 00:37:50
Trimite`mi pe adresa mea pozele.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Necunoscutul din 10 Iunie 2006, 18:50:02
Vreau si eu pozele  :cry: Te rog mult Ryn sa mi le trimiti si mie pe adresa unavaible_4_u@yahoo.com , astept...



8-)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: steelryche din 02 Decembrie 2006, 02:44:04
 salut ..daca se poate as vrea si eu poze a placutelor descoperite linga peles..
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: steelryche din 02 Decembrie 2006, 02:54:33
Citat din: ryn din  31 Martie 2006, 19:27:11
Cine vrea imagini cu Placutele de la Sinaia sa imi spuna si ii trimit. Daca acestea sunt reale si nu fabricate tot ce pot sa spun e ca Guthenberg a fost detronat de stramosii nostri anonimi...




as vrea si eu poze cu placutele daca se poate;poti sa le trimiti la steelryche00@yahoo.com
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: LupinThe3rd din 02 Decembrie 2006, 11:14:21
Departamentul 0 e ala din cartea "Viitorul cu cap de mort"?
Placutele de la Sinaia sunt cele despre care arheologii sustin ca sunt un fals bine facut?
CitatALEXANDRU VULPE
,,Placile sunt 100% un fals.
Genial, e drept, dar un fals"


     - Sunt aproape o suta de ani de cand in subsolurile Institutului de Arheologie din Bucuresti zac, uitate si necercetate, zeci de placute de plumb, pe care unii cercetatori le considera o cronica a regilor daci...
     - Am mai spus o data, intr-un interviu, sunt niste falsuri.
     - Ipoteza dvs. a fost dovedita stiintific? Doamna Aurora Petan, cercetator in domeniul lingvisticii, este de alta parere...
     - Doamna Petan ar trebui sa se ocupe de lucrurile la care se pricepe. Daca ar fi stat de vorba cu noi, cred ca o puteam lamuri, pentru ca este o cercetatoare serioasa.
     - Placutele de plumb aflate in custodia Institutului de arheologie au fost studiate vreodata temeinic?
     - Bineinteles. Chiar si eu le-am studiat in tinerete. Dupa cateva ore, mi-am dat seama ca sunt falsuri. De altfel, le stiam ca falsuri, pentru ca Vasile Parvan le vazuse si el si credea acelasi lucru. Generatia de dupa Parvan, la fel, le-a considerat niste falsuri, sunt niste falsuri din secolul al XIX-lea. Noi le putem data dupa anumite criterii.
     - Ce parere aveti despre originea lor? Sunt ele, asa cum s-a spus, copii ale unor placi de aur care au fost topite?
     - Asta este o nascocire. Nu exista nici o dovada a existentei unor placi de aur. Asta o sustin cei care cred ca ele sunt autentice, pentru a crea o falsa disputa.
     - Au fost gasite la Sinaia?
     - Au ajuns la Manastirea ,,Sinaia", dar cred ca au fost facute in alta parte. De fapt, nu se cunoaste deloc istoria lor, de unde provin. Ceea ce putem spune este faptul ca ele au ajuns la noi (in cladirea fostului Muzeu de Antichitati, actualul Institut de Arheologie) la inceputul secolului al XX-lea. Nu au avut niciodata un numar de inventar, pentru ca au fost considerate, inca de la inceput, falsuri. Ele nu au nici astazi un asemenea numar. Au stat pur si simplu in depozitul muzeului. Eu le stiu acolo dintotdeauna, puse intr-un cos.
     - Cate au fost initial? Cate au disparut?
     - Nu stiu precis, dar au fost pana intr-o suta. In momentul de fata, noi mai avem 31 sau 35, nu stiu exact, si mai exista si in alte locuri, cred ca in total mai sunt vreo 50. Atunci cand stii ca sunt falsuri, nu-ti pierzi vremea. Aici problema care se pune este cine le-a facut.
     - Si in ce scop, nu? Un asemenea fals de proportii trebuie sa fi avut un scop precis: gloria unei descoperiri, faima sau bani.
     - Nu va impresionati! Nu este asa de greu de facut un asemenea fals. Faptul ca e in plumb... nici macar nu a costat asa de mult. Scopul? Ca sa poti sa raspunzi ar trebui sa faca cineva, intr-adevar, un studiu. S-au ocupat unii, dar nu au scris. Eu le-am preluat de la generatia dinaintea mea, drept ,,falsurile lui Hasdeu". Hasdeu a facut falsuri, se stie. Ceea ce putem spune noi este ca acela care a facut aceste falsuri era un om de cultura. Cunostea principalele izvoare ce privesc istoria Daciei si care erau la dispozitia oricarui om cult in secolul al XIX-lea, cunostea cartile despre Columna lui Traian si alte lucrari care erau disponibile atunci, plus ca avea notiuni de filologie. Hasdeu este suspectul principal, pentru ca el a mai incercat sa faca niste falsuri, chiar sa vorbeasca despre un alfabet getic in disputa lui cu Grigore Tocilescu. Pentru a avea siguranta acestei ipoteze ar trebui ca cineva sa se ocupe, sa caute in arhiva Academiei, sa gaseasca indicii. Dar Hasdeu nu e singurul suspect. Pe la 1880, a fost un adevarat curent de scoatere in evidenta a culturii dacice. Tot atunci, Nicolae Densusianu a emis acea carte care a facut valva, Dacia Preistorica, si in care afirma ca nu noi suntem urmasii Romei, ci ca romanii ar fi urmasii dacilor. Adica, dacii vorbeau deja o limba latina. E o absurditate. Evident, nici un om de stiinta nu ia aceasta teorie in serios. In 1880, asemenea carti erau destul de la moda in Europa. Si ca sa revenim, ar mai putea fi un cerc de suspecti, de pe vremea Mariei Tereza, pe la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, cand s-a vehiculat ideea unei Dacii mari, integrata in imperiul Austro-Ungar. Si atunci au aparut o serie intreaga de falsuri, chiar de la cabinetul numismatic din Viena. Dar eu nu cred in aceasta ipoteza. Cred ca falsurile sunt mai tarzii.
     - Care sunt argumentele care sustin ipoteza ca ar fi falsuri?
     - Din punctul de vedere al textelor de pe tablite, veti vedea ca ele nu tin seama decat de ceea ce se cunostea la momentul acela, adica pana la 1900. Tot ce s-a descoperit dupa 1900 nu figureaza pe ele. Ulterior, s-au descoperit inscriptii importante care, daca ar fi fost cunoscute, ar fi trebuit sa existe pe placi. De pilda, inscriptia despre Burebista, de la Dionisopolis, care s-a descoperit in 1905. Va mai dau niste exemple. Cetatea de la Cumidava apare pe tablite ca la Ptolemeu, Comidava. Autorul falsului nu avea de unde sa stie ca in 1942 avea sa se descopere o inscriptie, la Rasnov, in care era scris Cumidava. Pai daca era scris de un dac, ar fi scris asa, in limba lui, nu in greceste. Apoi, ar mai fi iconografia. Toate reprezentarile sunt acelea care se cunosteau pana la 1900, or astazi, noi stim considerabil mai mult decat ceea ce se cunostea atunci. N-am facut un studiu exact, dar majoritatea sunt imagini preluate de pe Columna Traiana si imagini ale unor culte orfice, deci nu este ceva nou.
     - Cetatea Sarmizegetusa a fost descoperita mult mai tarziu decat au fost facute placile, si totusi, este reprezentata cu destula fidelitate fata de modelul real...
     - E facuta atat de schematic, incat orice reprezentare de castru roman sau de cetate medievala ar fi corespuns la fel de bine. In orice caz, toti inaintasii mei au fost de acord cu acest lucru. Eu m-am ocupat de ele cand aveam 24 de ani si mi-a trebuit o zi sa-mi dau seama ca sunt falsuri. Altii, cum a fost Horatiu Crisan, si-au dat seama intr-o ora. Singurul lucru la care trebuie raspuns este cine le-a facut.
     - Mai exista un argument in favoarea autenticitatii tablitelor: analiza materialului, efectuata in Anglia. Plumbul s-a dovedit la fel de vechi ca cel folosit in urma cu 2000 de ani de catre daci...
     - Nu cred ca rezultatele analizei de material sunt concludente in asa masura incat sa tragem concluzii.


ALEXANDRU SUCEVEANU, director adjunct
al Institutului de Arheologie din Bucuresti
,,Dan Romalo a facut un imens serviciu culturii romane,
deschizand calea unor cercetari care vor lamuri,
in cele din urma, problema"


     - D-le Suceveanu, sunteti semnatarul prefetei cartii lui Dan Romalo, ,,Cronica apocrifa pe placi de plumb", in care, spre lauda dvs., va declarati de acord cu faptul ca placutele de plumb merita a fi studiate. Ar fi si timpul! Se fac o suta de ani de cand zac in depozitele Institutului de Arheologie din Bucuresti, de unde mai dispar, mai apar...
     - Nu cred ca au fost vreodata disparute cu adevarat. Eu le stiu de 30 de ani, de cand am venit in institut, si de la inceput am avut o reticenta fata de ele. Poate pentru ca nu stim de unde provin. Nu au fost gasite intr-un context arheologic si asta le face necredibile.
     - Daca ar fi autentice, atunci ar produce un adevarat seism in istoria noastra si a limbii romane, nu-i asa?
     - E adevarat, pe placutele ,,puse in circulatie" de Dan Romalo, in afara de nenumarate reprezentari, apare o scriere predominant greaca - dar si de alta sorginte -, in care numele proprii descifrabile indica o realitate geto-dacica la confluenta intre era pagana si cea crestina. Dan Romalo face o investigatie prudenta, luand in calcul permanent posibilitatea ca placile sa fie niste falsuri, dar inclinand, totusi, cu toata prudenta, spre caracterul autentic al acestora. Daca placutele ar fi autentice, atunci da, ar putea fi vorba despre limba geta. Toate acestea trebuie formulate cu mare prudenta, pentru ca stiti bine deserviciul pe care-l fac diletantii tracomani, cand e vorba de asemenea ipoteze de lucru.
     - L-ati ajutat pe Dan Romalo sa faca in Anglia acea analiza a aliajului din care sunt facute placutele, in comparatie cu un aliaj dacic. Erau identice. Ce parere aveti?
     - Intr-adevar, acesta este unul dintre argumentele care in ochii mei atarna greu in favoarea ideii ca ar fi autentice, dar ramane posibilitatea ca falsificatorii, foarte inventivi, sa se fi gandit la structura aliajului de la bun inceput. Un alt argument care poate fi luat in seama ar fi reprezentarea cetatii Sarmizegetusa, care avea sa fie cunoscuta arheologic dupa 1939, cand nu se mai punea problema unor asemenea falsuri, numai ca si aici ar fi diverse explicatii posibile. Impartasesc opinia domnului Romalo, ca daca aceste obiecte sunt opera unor falsificatori, atunci avem de-a face cu niste falsificatori absolut geniali. Cunostintele lor in ceea ce priveste autorii antici sunt remarcabile, ca si capacitatea lor de a integra aceste date intr-un sistem lingvistic coerent. Sigur, una e sa falsifici doua-trei piese, si alta e sa inventezi o adevarata biblioteca de plumb antica, cu un scop ce ramane deocamdata ascuns.
     - Care este parerea dvs. personala despre placile de plumb?
     - Recunosc greutatea argumentelor pe care le aduce d-l Dan Romalo, neuitand nici o clipa dificultatile in acceptarea lor. Dan Romalo a facut un imens serviciu culturii romane, deschizand calea unor cercetari care probabil vor lamuri, in cele din urma, problema placutelor. Singura cale de a expune problema lumii stiintifice era publicarea lor.


Acad. VIRGIL CANDEA
,,Cercetarea oricaror relicve ale trecutului
este o datorie sacra a stiintei"


(Fragment din postfata cartii lui Dan Romalo, ,,Cronica apocrifa pe placi de plumb?")
,,Stimate domnule Dan Romalo,
     In urma cu cativa ani, ati avut bunavointa sa-mi comunicati interesul dvs. pentru ansamblul de inscriptii si imagini criptice pe placi de plumb - originale sau reproduceri fotografice - pastrate la Muzeul National de Antichitati din Bucuresti, piese carora v-ati consacrat din tinerete eruditia si eforturile. Rezultatele cercetarilor dvs. le-ati prezentat in cartea Cronica apocrifa pe placi de plumb?, care apare acum in editie definitivata. Am parcurs cu atentie lucrarea si sunt convins ca cititorii ei, specialisti sau amatori cultivati, vor pretui dupa cuviinta initiativa dvs. de a atrage atentia asupra acestor piese enigmatice, chiar daca nu va vor impartasi integral solutiile si ipotezele. Va incurajez demersurile, animate de pasiunea dvs. sincera pentru mai buna cunoastere a inaintasilor nostri si de convingerea ca cercetarea oricaror relicve ale trecutului este o datorie sacra a stiintei. V-am indemnat sa faceti neintarziat publice misterioasele texte si imagini care, indiferent de natura lor - originale sau falsuri -, au dreptul la atentia si verdictul autorizat al savantilor. Repet, chiar falsurile se cuvin studiate, pentru ca furnizeaza informatii utile despre motivatiile, imprejurarile, data, autorii si procedeele confectionarii lor (dovada studiile actuale privitoare la falsurile monetare). Ignorarea apriorica a pieselor suspecte intemeiata pe prejudecati sau teama de discreditare nu se justifica".
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: adelinn din 02 Decembrie 2006, 14:46:47
acu,nu stiu ce sa zic...personal am vorbit cu cineva care a lucrat in securitate 30 de ani,colonel,care a fost destul de implicat in multe activitati,si care nu a auzit de acel departament zero...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: pri3st3ss din 02 Decembrie 2006, 20:06:11
normal ca "nu a auzit"....e ca si cum ai crede tot ce spun astia la tv, sau ca si cum ai intreba guvernul daca exista ozn-uri...

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Elvin din 02 Decembrie 2006, 22:06:13
      daca acceptam ideile din carte, colonelul nici nu avea cum sa auda de el, d0 fiind cea mai ocultat segment al securitatii. Si de ce n-ar exista ? la fel cum si ceilalti au diverse astfel de zone din ce in ce mai conspirate. Crezi ca englezii n-au si ei un 'departament zero' ;care din exterior sa fie stiut doar de Blair, Regina, si seful securitatii lor, sa zicem.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: jackie28t din 02 Decembrie 2006, 23:51:57
Citat din: Elvin din  02 Decembrie 2006, 22:06:13
Crezi ca englezii n-au si ei un 'departament zero' ;care din exterior sa fie stiut doar de Blair, Regina, si seful securitatii lor, sa zicem.

Mai pe scurt si exact se numeste MI5 si M16
Pentru M15 citeste aici: http://en.wikipedia.org/wiki/MI5

The Secret Intelligence Service (SIS), commonly known as MI6, is the United Kingdom's external intelligence agency
Pentru M16 citeste aici: http://en.wikipedia.org/wiki/MI6

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5f/Sis1.gif)

Cine are ochi sa citeasca.O mica piesa din acel puzle format din guvernele fantoma numita si Noua Ordine Mondiala.USA si UK
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: LupinThe3rd din 03 Decembrie 2006, 00:20:40
Eu am inteles ca respectivul autor este de fapt un pseudonim al lui Pavel Corut...
Nu stiu ce sa zic o fi sau nu Corut din nou in bransa... acu cartea a fost vanduta bine  :evil:
Oricum am mai vazut pe undeva idea ca de fapt Pamantul e gol (vedeti threadul ala) si ca golul lui maciuca de sub Podisul Transilvaniei e o dovada...
Pe respectivul trhead s-a pus si o harta la un moment dat care era data de adevarat... AM ajuns la un alt forum si autorul hartii de fapt scria ca gaura ui Maciuca exista dar harta e aproximativa si ca el a desenat-o si ca de fapt a gasit o intrare dar ca nu a trecut de ea... ca e protejata... Pe scurt: maciuci la **** ...
Acu... fiecare crede ce vrea... Da`o intrebare: cati din voi sunteti transilvaneni...
Iar despre departamenul Zero barat de la Secu... O fi fost da`ce pazeau ei... daca te iei dupa carte... unii cu buric de fier :)))... asa ca maiourile sus... si buricele la vedere... :))

   Ce-i cu limbajul asta? Nu iti cere nimeni sa te exprimi academic, dar nici chiar asa!
(Skywalker)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Elvin din 03 Decembrie 2006, 07:33:53
Citat din: Elvin din  02 Decembrie 2006, 22:06:13
     
Citat din: jackie28t din  02 Decembrie 2006, 23:51:57
Citat din: Elvin din  02 Decembrie 2006, 22:06:13
Crezi ca englezii n-au si ei un 'departament zero' ;care din exterior sa fie stiut doar de Blair, Regina, si seful securitatii lor, sa zicem.
Citat din: jackie28t din  02 Decembrie 2006, 23:51:57
Mai pe scurt si exact se numeste MI5 si M16
Toata lumea stie de Mi5 si Mi6. Dar faceam aluzie la o sectie atat de ocultata incat despre ea sa stie doar cei din interior si din afara numai vreo 3-4 oameni de stat ai tarii respective
    La noi, chiar recent au aparut informatii ca ziaristii rapiti atuncea din irak au fost eliberati de un comando de elita, care a aflat de locatia exacta printr-o clarvazatoare care lucra pentru ss romanesti. Se face cumva conexiunea cu d0, despre care corut zice ca avea specialisti antrenati in telepatie and stuff
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: adelinn din 03 Decembrie 2006, 16:11:06
mi-e greu totusi sa cred,ca un secret asa de bine pazit cum ar fi departamentul zero,sa iasa la iveala printr-o carte.care la randul ei sa fie inspirata de cine,tocmai de capul acelei structuri,adica iti tai craca cu propria mana.dupa parerea mea,daca cezar intradevar ar fi existat,acum capul lui ar fi precum al solilor turci,atarnat intr-o teapa.pentru ca dupa cum el insasi recunoaste,era cunoscut intr-un cerc restrans.daca nu ar fi marturisit ca este conducatorul acelei unitati,am fi putut banui pe oricine din structura,sa zicem unul din acei soldati care asigurau paza obiectivelor,iar cercul de suspecti ar fi fost mai mare.insasi structura cartii,pare un pic suspecta.inca de la inceput se vorbeste de marea descoperire, pe care insa o aflam abia pe la sfarsitul eilansata asa,ca o galusca buna de prins din zbor.as lansa trei ipoteze:
1.autorul a creat doar un roman,lasand impresia de autentic,prin faptul ca a apelat la realitati demonstrabile,cum ar fi zona,faptul ca in zona sunt trupe militare,situatia politica descrisa,implicarea masonerie in anumite activitati,etc.
2.autorul a plecat de la un sambure de adevar,creand acel personaj,cezar,care sa ne introduca in tema.mai putin plauzibila dupa parerea mea,pentru ca o astfel de descoperire s-ar aduce la cunostinta publicului sub alta forma.daca cineva ar descoperi atlantida,ar da un comunicat stiintific,nu ar scrie un roman de aventuri.
3.autorul incearca sa scoata castanele cu mana altuia.crede ca in zona aceea se afla ceva,si prin carte,creaza un curent de opinie care sa produca in final o actiune de mai de amploare,care ar permite cercetarea zonei.
exercitiu de imaginatie:sa zicem ca aceasta carte a fost scrisa de un agent strain,care a descoperit ca in zona respectiva se pun bazele unei unitati militare secrete.si atunci ce face,scrie un roman in care povesteste ca in zona se afla un secret f bine pazit si nu o unitate militara.lumea ,mai ales care e interesata de secrete si mistere,va incerca sa afle ce e acolo si astfel,cu cateva cuvinte pe hartie da peste cap un intreg plan de construire a respectivei baze militare.pentru ca daca ar fi scris intr-un ziar,ca in m-tii bucegi ,se pregateste o zona militara secreta,ministerul apararii ar fi venit imediat cu o dezmintire oficiala,si astfel totul ar fi murit in fasa.dar scriind o astfel de carte,situatia se mai schimba.adica,loveste in dornicii de senzatii si stiri tari,si crapa in....capul armatei, respectiv in bucegi.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: calinahanna din 13 Decembrie 2006, 10:30:07
@FLIGHT33

Cum se face ca ai dat de informatiile astea si eu de tine nu stiu..
Da-mi o adresa de mail, sa iti pot scrie ceva...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Skywalker din 04 Mai 2007, 14:40:38
 Acum cateva zile am avut ocazia sa ma intalnesc cu un ofiter de la contraspionaj. Am vrut sa il intreb despre departamentul 0 si daca stie ceva de fostul sef de acolo(adica cel cu pseudonimul Cezar Brad), insa pentru ca mai era lume si nu erau conditiile necesare pentru a pune astfel de intrebari, nu am apucat sa aflu prea multe de la el in acest sens.
   Singurul lucru ce am reusit sa aflu de la el a fost ca Departamentul 0 exista si azi si functioneaza bine.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Anna din 04 Mai 2007, 15:14:47
Scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte dar mi-a venit sa rad cand am citit ce scrie aici. Noi, niste prapaditi de est europeni, sub papucul marilor puteri din vest si est, avem servicii de spionaj, constraspionaj, SIE, DIE  MIE LIE si cum s-or mai numi ele (LOL!). Foarte tare!!! Si ma rog cu ce deservesc ele bunastarea Romaniei, ca eu una nu prea simt ?:roll: Cum se lupta ele pentru recunoasterea tarii noastre pe plan international, ca nu prea se vede? :roll:.....bine ca le platim mareata activitate de la bugetul tarii :evil: :evil: :evil:
Scuzati daca am jignit pe cineva, dar e o situatie........hilara. :martiansmile:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: dpaul din 04 Mai 2007, 15:19:09
pe undeva parca se zicea despre o continuare a cartii "viitorul cu cap de mort", a aparut?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Skywalker din 04 Mai 2007, 16:15:49
pentru dpaul:
   Te referi cumva la "12 zile - o initiere secreta" ? Este o continuare de la Viitor cu cap de mort. Daca esti interesat de ea, scrie-mi un mp sauun mail ca sa ti-o trimit

pentru Anna:
   serviciile de contraspionaj  nu se lupta pentru recunmoasterea tarii pe plan international, de asta se ocupa altii. Rolul acestor servicii noi nu il simtim, insa daca nu ar fi, atunci am simti-o din plin... Acel ofiter de care am scris mai sus a explicat cate ceva despre rolul acestui contraspionaj, bine, prea mult nu a spus, dar si cat a spus e bine. 
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Anna din 04 Mai 2007, 16:19:52
Sper sa aiba ceva concret de facut si in folosul tarii, ca doar nu ii platim degeaba. Nu neg ca in serviciile noastre de spionaj sunt si oameni de valoare, dar nu stiu de ce am impresia ca e foarte multa umplutura care nu face mare scofala, angajati probabil asa pe....nepotisme :wink:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Shadowman din 04 Mai 2007, 16:23:53
Citat din: Skywalker din  04 Mai 2007, 14:40:38
Acum cateva zile am avut ocazia sa ma intalnesc cu un ofiter de la contraspionaj. Am vrut sa il intreb despre departamentul 0 si daca stie ceva de fostul sef de acolo(adica cel cu pseudonimul Cezar Brad), insa pentru ca mai era lume si nu erau conditiile necesare pentru a pune astfel de intrebari, nu am apucat sa aflu prea multe de la el in acest sens.
   Singurul lucru ce am reusit sa aflu de la el a fost ca Departamentul 0 exista si azi si functioneaza bine.

  Skywalker,cind te mai intilnesti cu ofiteri de la contraspionaj ,fii si tu mai diplomat si scrie " o sursa demna de incredere","o persoana care a lucrat si cunoaste domeniul"...Intelegi ce vreau sa spun... :wink:
Acum fiecare poate spune ce vrea sau isi poate declina orice identitate la discutii de genul asta...
Si nu uita ca mai exista si servicii de intoxicare...Zvonistica,propaganda,prezentarea tintarului drept armasar,rata impunge in loc sa macane si sa fuga... :wink:
Ma amuza postul tau... :-)
Sper nu te superi,please...!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Skywalker din 04 Mai 2007, 16:33:25
@ shadowman:
  la inceput am fost sceptic, insa dovezile de dupa aceea au aratat ca intr-adevar aveam de a face cu o sursa demna de incredere.

   
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: spooky din 04 Mai 2007, 16:33:49
Subscriu cu Shadowman... cum zicea si Mircea Badea, fiecare cu securistii nostri.

Depatmanetul 0 e un pesudomin sau nume de scena... ti-a zis ceva mai mult de atat? Un indicativ?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Skywalker din 04 Mai 2007, 16:37:11
Spooky, locul in care eram, coircumstantele acelea ma cam impiedicau sa cer detalii. Nu a precizat nici un indicativ, insa stia la ce m-am referit cand am zis de Departamentul 0 si a zis numai atata ca exista si in momentul de fata si este activ.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ryn din 04 Mai 2007, 16:51:22
Citat din: Anna din  04 Mai 2007, 15:14:47
Scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte dar mi-a venit sa rad cand am citit ce scrie aici. Noi, niste prapaditi de est europeni, sub papucul marilor puteri din vest si est, avem servicii de spionaj, constraspionaj, SIE, DIE  MIE LIE si cum s-or mai numi ele (LOL!). Foarte tare!!! Si ma rog cu ce deservesc ele bunastarea Romaniei, ca eu una nu prea simt ?:roll: Cum se lupta ele pentru recunoasterea tarii noastre pe plan international, ca nu prea se vede? :roll:.....bine ca le platim mareata activitate de la bugetul tarii :evil: :evil: :evil:
Scuzati daca am jignit pe cineva, dar e o situatie........hilara. :martiansmile:
Super observatia, dar  Servicile noastre au fost la un moment dat cele mai bune din lume (traiasca Moruzov si Pacepa), daca nu aveam o anumita pozitie in schema generala pe cei trei rapiti din serai ar fi trebuit sa ii lipim cu super glue - este cel mai idiot exemplu care imi vine in minte acum, am uitat de Noaptea Sf Bartholomeu de la Ip sau 1968... Ca nu simtim nimic, noi ca simpli cetateni, e normal, doar e de datoria acestor servicii SA NU SIMTIM NIMIC!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Skywalker din 04 Mai 2007, 18:50:49
@carcotasi:

la inceput am fost sceptic, insa dovezile de dupa aceea au aratat ca intr-adevar aveam de a face cu o sursa demna de incredere. Si inca ce dovezi...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Unidentified din 04 Mai 2007, 21:05:32
nu era nevoie sa-i raspunzi asa. puteai mai frumos dar poate in felul asta il motivezi sa ne arate dovezile  :evil:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Skywalker din 05 Mai 2007, 17:42:23
Ca dovezi,  era vorba de o legitimatie speciala, si de niste poze din albumul sau prsonal, pe care am avut ocazia sa il vad atunci.
   
  si cu asta zic sa o incheiem. Am vrut doar sa va spun ca dintr-o sursa de incredere am aflat ca Departamentul 0 exista si azi si e activ. 
DAca mai are cineva cunostiinta de Departamentul 0, sa spuna. Posturile la misto vor fi sterse. 
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 12 Septembrie 2007, 16:07:13
In ultima carte de Radu Cinamar, 'Misterul din Egipt', Departamentul 0, prin Cezar Brad, ofiter al DZ, ofera domnului Radu Cinamar un post in DZ...
Deci urmatoarele carti vor fi scrise de Radu Cinamar, angajat al DZ...

O discutie asemanatoare se duce si pe site-ul:
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8910

Intr-o discutie avuta cu un membru MISA...am inteles ca pct. lui de vedere este ca DZ exista si ca Romania dispune de 'mijloace' de lupta deosebit de avansate...
Ca si exemplu, el imi vorbea despre invazia URSS in Cehoslovacia, 1968, la care Romania nu a luat parte...Ceasescu erou..etc... dar el spunea ca ceea ce i-a facut pe rusi sa dea inapoi (adika rusii intentionau sa traverseze Romania...) a fost o arma laser, deosebita, care a transformat un tanc rus in cenusa...

De aici ideea ca Romania este deosebita si ca vizitele SUA , si atunci dar si acum, au avut tocmai rolul de 'cooperare' strategica... si ca GW Bush, la recenta vizita in Romania, o zi a dedicat-o unei vizite in... Bucegi...!!!

Romania avea sau nu avea pe atunci acces la 'Bucegi' ...daca vorbim ca si cum totul este real... daca da...de ce DZ descopera asta in 2002-2003 prin intermediul SUA , adica a satelitilor militari, etc...

Radu Cinamar...dupa unii...ar putea fi un alt Pavel Corut care cunoaste ca atunci cand romanele sunt pline de eroi romani si Romania este detinatoarea a ceva deosebit... se trezeste in romani un sentiment de mandrie (buna) care i-ar mobiliza la a-si folosi mintea ...mai intens...si deci o natie mai sanatoasa...

Altii spun ca RC ar fi guru...adika Grieg Bivolaru...care scrie de acolo din tara de adoptie...deoarece cartea contine putine info. de natura 'intelligence'... pe cand informatiile yoga abunda... deci un manual yoga 'imbracat' in limbaj politico-militaro-informativ...

Unii spun ca DZ exista...si deja au intreprins (ori proiecte) expeditii...pozitionata actiunea cartii intr-o zona unde cu adevarat exista prezenta militara... dar ei , militarii, pot fi vanatorii de munte sau de la depozite de armament, etc... dar in acelasi timp...

Eu, personal, cred ca exista... ceea ce ne lipseste este un 'former' care ne poate ajuta sub anonimat...
Daca acest tip de 'discutii' este monitorizat si de ei (de cei din DZ) atunci ar fi normal ca discutiile noastre (aprinse...) sa apara in urmatoarea carte a lui Radu Cinamar...!!!!!!!!!!!!!

Good luck !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Anna din 12 Septembrie 2007, 16:45:41
Radu Cinamar e un autor controversat mai ales ca e cam greu sa dovedeasca prin documente si fapte concrete tot ceea ce sustine el in cartile sale. Totusi eu cred ca un sambure de adevar exista, numai ca realitatea asta de toate zilele, gen cazul Omar, Petrom-OMV, puterea absurd de mare a minoritatilor in tara noastra care au ajuns sa ne submineze pe fata in Parlamentul european, arata ca serviciile de spionaj romanesti sunt o fantoma a ceea ce a fost alta data...loc in care se intra pe nepotisme (n-ar fi nicio problema nepotismele daca cei impinsi in SRI de neamuri chiar ar fi capabili) si pe criteriul "sa fii catelus cat mai ascultator si sa servesti nu neaparat tara ci interesul marilor rechini care ne conduc tara".
Am citit multe carti de spionaj, si stiu cam care e rolul securitatii intr-o tara.
Ryn spunea intr-un post pe topicul asta ca "noi" nu trebuie sa simtitm nimic. Intr-un fel are dreptate, numai ca in marea masa de oameni ai Romaniei sunt si unii care poate datorita educatiei, culturii si interactiunii cu societatea cam simt interventia sau nesimtirea serviciilor de spionaj.
In tarile care reprezinta o putere mondiala, serviciile secrete trec la lichidare directa adica fizica pe in cazul celor care submineaza interesele nationale. Si asta nu e doar poveste cu James Bond. E bine cunoascut faptul ca in situatia indivizilor cu putere mare, care prin afacerile si deciziile care le iau afecteaza grav inetresele unei natiuni, se evita un proces, o rezolvare a cazului prin justitie care de multe ori se loveste de birocratie, ineficienta, mita , timp pierdut etc.
Ei atunci intervin astfel de departamente ale securitatii, care trec la rezolvarea cazului prin spionaj de super clasa. Daca cineva de aici ma contrazice, as vrea sa-mi dea macar un exemplu in care dupa 90 faimoasele noastre directii de spionaj (apropos am auzit ca SRI are imprumuturi imense pentru a achita salariile babane ale personalului mult ,inutil si inefcient si evident pentru satisfacerea distractiilor auxiliare)  au rezolvat o astfel de problema care viza clar statul roman.
Exemplele de "ce trebuia sa faca si n-au facut" sunt mult prea multe ca se la insir aici.
Concluzia mea e ca daca "departamentul 0" inca mai exista, e o sursa ....mai bine zis gaura neagra de papat fonduri de la buget.
Revenind la Radu Cinamar....Ronin, ia citeste numele lui de-a'ndoaselea...iese "ramanicu dar" nu?
explicatii: http://dacia.8m.net/Diverse/GA-RAMANII/ga-ramanii.html iar cuvantul dar n-are sens sa-l mai explicam.
             
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 12 Septembrie 2007, 18:50:46
Imi aduc aminte de o carte (Agentul B 39) de H. Zinca , o carte in care autorul vorbeste despre DIA (Directia Informatii a Armatei) in special de biroul 2...cum oamenii cu adevarat de valoare din acest birou s-au gandit si chiar au pus in practica infiintarea unui nucleu de informatii, format din agenti de calitate, adanc ingropat si care, in ciuda trecerii anilor si al regimurilor...el, nucleul, avea sa reziste si sa functioneze...

XCam asa pot sta lucrurile si in DZ... chiar daca serviciile sunt de plans, pe buna dreptate, din cauza incompetentei si lacomiei, prostiei..etc...totusi exista oameni de valoare acolo...care au avut grija sa transfere calitatea...asa cum ceilalti transfera lacomia...doar vorbim de inteligenta...ori inteligentii din servicii raman calitativi indiferent de timpul sau regimul in care traiesc...

Daca tot ai citit mult in materie de spionaj...recomanda-mi ceva carti...poate mi le poti imprumuta...daca locuiesti in ...Chisinau !?


Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Anna din 12 Septembrie 2007, 18:57:09
Nu locuiesc in chisinau, locuiesc langa granita cu R.Moldova
...pot sa-ti recomand www.edituraobiectiv.ro...comanda vine rapid, numai ca o sa te coste ceva mai mult cred pentru ca e in afara Romaniei Astea sunt doar o parte, carti despre spionaj gasesti facand orice search pe la librarie.net sau pe orice alt site tip biblioteca/librarie
apropo nu trebuie sa crezi tot ce scrie in cartile de la obiectiv ...trebuie sa selectezi informatia :wink:

cat despre Haralambie Zinca (parca asa il chema) stiu ca a scris carti cu tenta mai mult SF si ca era activist mare pe la PCR
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 13 Septembrie 2007, 11:35:42
Anna... eu vorbeam de ideea in sine...HZ a scris carti de spionaj ceea ce mai rar vezi si auzi...cauta "Agentul B 39" de HZ si ai sa vezi ce comunist era...
Oricum, atunci cand vorbim de comunism sau comunisti trebuie tinut cont de contextul de atunci...a fost o perioada cand comunismul si unii comunisti erau aclamati pe bune... ca si securitatea...din 45 pana prin 68 era plina de ofiteri rusi in functii de top...dupa aceea a fost o anumita curatire...de aceea cand spunem securitate trebuie tinut coont de cele doua perioade de timp...ca unii au fost si sunt lichele, este adevarat...ca si astazi...dar nu poti blama institutia in sine (SRI-SIE...etc)...trebuie gasite modalitati de eliminare a putregaiului...sau cel putin 'marginalizarea' lor perceputa ca fiind avansare si actiune...
Protector, de pe www.semperfidelis.ro, prezinta ceva noutati la tema asta, Cabinetul 1, nu stiu de ce dezbatem subiectul ...poate pt. ca ne-ar placea ca totul sa fie real sau sa facem parte din el (fenomen sau departament)...
Oricum...daca va fi nevoie ...ne vom vedea...daca suntem pe acelasi tip de frecventa...noi insine avem relatari ciudate...eu v-am zis-o pe a mea....prietenul din sistem care a fost vizitat de o fiinta exagerat de luminoasa insotita de o sfera luminoasa, dar care , fiinta, avea visajul meu, al subsemnatului...desi asta se intampla in 1992...deci cu 15 ani in urma...episodul este clar in mintea lui, iar prietenii apropiati lui nu au uitat reactia lui iesita din comun...si discutam de sportivi si militari...
Oricum, evolutia fiecaruia ne arata ca ceva extraordinar se misca... om vedea...!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 02 Ianuarie 2008, 16:26:36
----Parca am mai scris pe undeva pe aici - ori am spus unora dintre voi prin viu grai -  nu stiu,  dar in cei 6 ani cat am lucrat in Departamentul Securitatii Statului (structura inclusa in Ministerul de interne) nu am auzit de Departamentul asta 0. De asemenea, este de retinut faptul ca in scoala militara care a durat 3 ani si unde am invatat despre TOATE structurile D.S.S.,  nimeni nu a facut nici macar o aluzie la asemenea departament. Si am avut profesori destul de bine insurubati in realitatile existente in servicile secrete (interne si externe) cu stadii indelungate de activitate atat  in intern (DSS) cat si in extern (DIE, DIA, etc).
----Ceea ce nu inseamna insa ca daca eu nu stiu. el - " Departamentul 0" -  n-ar fi existat !!! Tot ce-i posibil .....Este insa putin posibil sa fi functionat in cadrul Departamentului sECURITATII SI SA-I SPUNA TOT .....DEPARTAMENTUL 0.  E cam lipsit de imaginatie.......
----Este de asemenea, foarte posibil ca aceasta structura sa fi existat in mod independent,  iar pentru a se "conspira" /acoperi - sa fi folosit "acoperirea"  de structura a  DSS. 
----O asemenea "acoperire" era credibila, deoarece daca membrii structurii nu vroiau sa se afle cu adevarat cine sunt si ce fac, dar avand in vedere ca de o acoperire oarecare aveau nevoie (legala, semilegala, ori cum doriti sa-i ziceti) DSS era structura ideala de paravan! DE ce?? Pentru ca  ar fi oprit din fasa orice cercetare mai aprofundata. Acel iscoditor care ar fi aflat ca structura este a Securitatii, s-ar fi oprit din cercetare si n-ar fi sapat mai departe......
-----Referitor la "sursa" ("ofiterul") lui Skaywalker....am cateva mici observatii.... :
a) ofiterii de informatii & contrainformatii care lucrau in interiorul tarii foloseau foarte putin spre deloc, sintagma " ofiter de contrainformatii" . Ea era cu predilactie folosita de catre CONTRAINFORMATORII DIN ARMATA. Ce erau acestia? Iata : in departamentul securitatii statului (DSS) era inclusa si structura specializata militara, care avea ca misiune protectia contrainformativa interna a armatei . Exista una si externa. Ei  bine , acesti ofiteri , componenti ai Directiei a IV - careia i se mai spunea si CONTRAINFORMATII MILITARE foloseau din greu atunci cand se refereau la structura lor, sintagma
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 02 Ianuarie 2008, 16:44:18
(CONTINUARE)  nu stiu de ce s-a fractionat mesajul.....dar n-are importanta

sintagma  OFITERI DE CONTRAINFORMATII ;
b) Daca acea sursa a facut intr-adevar parte din DIRECTIA A IV  a  a Securitatii este foarte posibil ca avand cunostinta de mult mai multe date decat mine, din armata  (adica Ministerul Apararii Nationale) , sa aiba cunostinta ca acest Departament 0 a existat  intr-adevar in M.Ap.N. , dar a fost si el intoxicat (ori convins) de " "acoperirea "  perfecta a lor si chiar sa creada ca erau ai Securitatii , pe cand ei erau ai Armatei, ori ai unei alte structuri ....
c) Poate a lucrat chiar in acel "departament" si atunci se explica faptul ca pastreaza legenda de acoperire....
d) Faptul ca ofiterii de securitate nu stiau de existenta acelui Departament ) nu este de mirare, deoarece in munca de informatii exista de cand lumea o regula de fier: fiecare agent/ofiter/pion/ spuneti-i cum doriti - sa cunoasca atatea informatii din interiorul institutiei, doar atat cat are nevoie sa-si desfasoare munca  (mai nou  acestei reguli  i se spune dupa standardele NATO "NEED TO KNOW") ....Regula care .dupa cum se vede este eficienta.
----Daca eu as fi stiut, uite , acum , chiar si dupa 20 de ani de la trecerea in nefiinta a unui regim -  as fi deconspirat informatiile acelea, care ar fi trebuit sa ramana pe veci secrete........! OARE?
----Howgh !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: CHIP din 05 Ianuarie 2008, 10:53:36
@Romulus
Si cum crezi ca se poate face dovada ca a existat o asemenea structura?Doar cu vorbe goale sau asazise marturii ale unor pensionari din D.S.S?




Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Kymosabe din 05 Ianuarie 2008, 17:33:33
Citat din: CHIP din  05 Ianuarie 2008, 10:53:36
@Romulus
Si cum crezi ca se poate face dovada ca a existat o asemenea structura?Doar cu vorbe goale sau asazise marturii ale unor pensionari din D.S.S?


Si chiar daca ar fi existat acest departament cred ca cei care faceau parte din el aveau cea mai usoara munca si probabil erau plictisiti de moarte  pentru ca : NU SE INTAMPLA NIMIC PARANORMAL IN ROMANIA! .
Probabil munca lor se rezuma la doar 2-3 zile pe an. :lol:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: StarDust din 05 Ianuarie 2008, 17:43:44
Citat din: Kymosabe din  05 Ianuarie 2008, 17:33:33
NU SE INTAMPLA NIMIC PARANORMAL IN ROMANIA! .
Sorry Kymosabe... FALS! eu cunosc relatarile a doua persoane de cea mai mare incredere, cu patanii din domeniul Paranormalului/Intalnire gr.III. Binenteles ca nu au raportat nicaieri aceste intamplari... Mie mi le-au povestit intamplator...

Citat din: Kymosabe din  05 Ianuarie 2008, 17:33:33
Probabil munca lor se rezuma la doar 2-3 zile pe an. :lol:
Asta probabil ca e adevarat...  8-)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Kymosabe din 05 Ianuarie 2008, 17:46:47
Probabil trebuia sa spun ca se intampla putine fenomene paranormale in Romania . :wink:

PS Nu sunt un sceptic total , am si eu ,,crezurile'' mele . :wink:

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: StarDust din 05 Ianuarie 2008, 18:00:35
Si eu sunt sceptic... nu prea cred decat ceea ce "vad"... Dar am si eu "crezurile" mele...  :wink:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: lylyt_ice din 06 Ianuarie 2008, 03:24:55
 nu pricep mai nimic atunci cind discutati in "dodii" ce patanii si la ce anume te referi................?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: loreley din 06 Ianuarie 2008, 08:57:55
      Romulus   sa   inteleg   din  topicul  tau  ca  "nu  stie  stinga   ce  face  dreapta"...ori   sa   se  inteleaga   din  ce   spui  tu  ca   departamentul  0  n-a  existat...de  ce  faci  mari  eforturi sa   se   inteleaga   asta?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: StarDust din 06 Ianuarie 2008, 11:28:42
Citat din: lylyt_ice din  06 Ianuarie 2008, 03:24:55
nu pricep mai nimic atunci cind discutati in "dodii" ce patanii si la ce anume te referi................?

Referitor la "patanii" (intamplari separate) paranormal/gr.III relatate mie de doua cunostinte,oameni f. seriosi (fapte fara nici o indoiala reale) .Am vrut doar sa-i dau un raspuns lui Kymosabe care afirmase ca nu exista paranormal in Romania... Scuze ptr off-topic.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 17 Ianuarie 2008, 17:16:49
CitatRomulus   sa   inteleg   din  topicul  tau  ca  "nu  stie  stinga   ce  face  dreapta"...ori   sa   se  inteleaga   din  ce   spui  tu  ca   departamentul  0  n-a  existat...de  ce  faci  mari  eforturi sa   se   inteleaga   asta?
---Exact Loreley, este un principiu de baza in activitatea de informatii. Originea lui se afla in negurile timpului si se explica astfel: sa presupunem ca un agent/ofiter/spion (mai adauga tu alte categorii) este prins (capturat) de inamic.
----De regula, pentru a se afla exact ce-i cu el, "inamicul" il  supus la tot felul de amabilitati. e.g. : TORTURA, INTEROGATORIU SUB HIPNOZA; INJECTAREA DE SUBSTANTE HALUCINOGENE (SCOPOILAMINA) ;FOLOSIREA DE TEHNICI DE "CITIRE" A CEEA CE ARE IN CREIER" un fel de "spargere" a sa , ca la un calculator: actiune facuta de oameni cu capacitati pe masura. S-a constatat  ca din cauza ca stiau prea multe, unii agenti care clacau, provocau mari pierderi in propriul serviciu, deoarece erau "cititi"/"sparti" de adversar. Pentru a preveni aceste pierderi, s- a introdus regula asta: sa cunosti numai atat cat ai nevoie ca sa-ti faci munca. Restul nu e treaba ta. In activitatea mea, am intalnit si oameni care, pentru propria protectie, atunci cand vroiam sa le dau unele amanunte ( ca sa inteleaga un fenomen) imi spuneau : " taci, mai bine nu-mi mai spune, ca e mai bine sa nu stiu"). Iti vine sa crezi??? Poate nu dar asa s-a intamplat !
----Singurele eforturi pe care le fac, sunt destinate celor care nu sunt familiarizati cu activitatea de informatii , care pe forumul asta sunt destui. Cei care mai stiu (cum sunt: Spooky,Maxx, baaron, shadowman) pot doar sa confirme ceea ce spun....
---Howgh !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Shadowman din 17 Ianuarie 2008, 22:50:02
Citat din: Skywalker din  04 Mai 2007, 14:40:38
Acum cateva zile am avut ocazia sa ma intalnesc cu un ofiter de la contraspionaj. Am vrut sa il intreb despre departamentul 0 si daca stie ceva de fostul sef de acolo(adica cel cu pseudonimul Cezar Brad), insa pentru ca mai era lume si nu erau conditiile necesare pentru a pune astfel de intrebari, nu am apucat sa aflu prea multe de la el in acest sens.
   Singurul lucru ce am reusit sa aflu de la el a fost ca Departamentul 0 exista si azi si functioneaza bine.

  Probabil...
  Cu citiva ani in urma (nu mai retin data exacta,oricum ,dupa anul 2000...) pe un canal de televiziune
de la noi (Antena 1,ProTV...?) se dadea stirea ca a luat fiinta un serviciu de
cercetare a fenomenelor paranormale...Din pacate ,n-am retinut titulatura exacta si carui serviciu
ii era afiliat (SPP sau SRI...)
Va asigur ca nu era 1 aprilie...! Cred ca a fost o "scapare" in media. :-D  Am incercat sa gasesc stirea (ori o referire ) prin arhivele ziarelor,pe NET,dar fara succes...
Un lucru e cert : avem si noi servicii de "specialitate" ! Cu Ion si cu Maria pe post de Dana Scully si Fox Mulder... :lol:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Rayden din 18 Ianuarie 2008, 17:32:45
ca tot veni vorba de luat fiinta ..tot cam prin perioada 2000 ..tot la tv a fost o stire despre un grup "condorul"... poate un alt nume ptr Dep Zero sau mai stiu eu ce alt departament... Romulus, any ideeas ?  :-D

oricum, sunt convins ca avem si noi un departament o sectie..care se ocupa de ..paranormal

bafta.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 18 Ianuarie 2008, 19:11:47
Citato stire despre un grup "condorul"...
----Da, dar sa stii ca '"grupuri" din astea  sunt multe ! Din ele fac parte mai mult baieti dornici de ceva "actiune" , "aventura" and so on..... Dar despre adevaratele structuri care se ocupa cu adevarat de fenomen, n-avem prea multe sanse sa aflam !
Citatoricum, sunt convins ca avem si noi un departament o sectie..care se ocupa
-----Da , o fi existand....
----Howgh !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Shadowman din 18 Ianuarie 2008, 21:59:07
Citat din: Rayden din  18 Ianuarie 2008, 17:32:45
ca tot veni vorba de luat fiinta ..tot cam prin perioada 2000 ..tot la tv a fost o stire despre un grup "condorul"... poate un alt nume ptr Dep Zero sau mai stiu eu ce alt departament... Romulus, any ideeas ?  :-D

oricum, sunt convins ca avem si noi un departament o sectie..care se ocupa de ..paranormal

    La citi bioenergoterapeuti,clarvazatori,vrajitoare sunt in tara noastra,m-ar mira sa nu fie un "serviciu"
care sa nu se fi interesat de aceste persoane.De metodele,mijloacele,cunostiintele lor...! Ori sa le studieze "calitatile" mai mult sau mai putin spectaculoase...
  Unii ,sunt sigur,au colaborat cu aceste "servicii" interesate. In marea majoritate,cred ca au colaborat de bunavoie...Daca nu colaborau,un microfon,o camera ascunsa, o iscoada sau vreun "mijloc specific" se gasea...  :-D
Vorba ceea : "in interesul statului si-al cetateanului" !  :-D Doar nu va gindeati la interese personale ori de grup... :lol:
  Sunt sigur ca cineva ( acolo sus... !) stie foarte multe despre "paranormal"  ! "Paranormal"
care exista,oricit s-ar agita unii unii sa ne convinga de contrariu !
  Apropo de "paranormal", mai tineti minte ca in 1996,la alegerile prezidentiale, a candidat un "bioenergoterapeut"...?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: gnrmarius din 08 Februarie 2008, 00:49:24
Stati linistiti ca "grota" din Bucegi exista. Si se pare ca ar fi chestii asemanatoare prin Ceahlau.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: gnrmarius din 08 Februarie 2008, 00:59:21
Asa cum exista bioenergeticieni(unii mai buni decat altii), vrajitoare, OZN, etc.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: lylyt_ice din 08 Februarie 2008, 03:10:17
V-ati gandit cum argumentam, daca vom fii din nou atacati de cei care sustin contrariul?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ariel din 08 Februarie 2008, 09:46:22
Citat din: gnrmarius din  08 Februarie 2008, 00:49:24
Stati linistiti ca "grota" din Bucegi exista. Si se pare ca ar fi chestii asemanatoare prin Ceahlau.

nu mai fii atat de misterios,spune-ne si noua mai multe
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Rayden din 08 Februarie 2008, 12:40:36
@gnrmarius

dap..share some light man

spune-ne..sau poate vii la comunicarea de iarna rufon..

ce zici ?

bafta!
Rayden.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 14 Februarie 2008, 19:12:22
 Stiti exista un proverb " Sa nu crezi nimic din ce auzi, ci doar jumate din ceea ce vezi". Sa nu uitam ca totusi acest forum se ocupa de lucrurile iesite din comun, daca le pot zice asa. Deci ar fi un semn de intrebare la fiecare subiect discutat in acest forum, ca sa nu mai zic , ca unul dintre subiectele principale este fenomenul OZN, care sunt slabe sanse de a putea sa descoperim noi oameni de rind despre ce este vb, prea curind. Daca ma gindesc bine nu cred ca exista vre`o tara macar de statut mijlociu care sa nu aiba vre`un departament care sa se ocupe de " X- Files". Cu atit mai mult noi, sa nu uitam ca Ceasescu folosea cel mai des acest departament pt a.....descoperi comori. Daca o sa cititi diferite articole de prin ziare sau internet, in locuri incarcate de istorii vechi, la un moment`dat se specifica ca apar si anumiti oameni trimisi de Ceausescu pt a descoperi ce se afla acolo. Sau poate erau trimisi oamenii de la...gaze .
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: antoniu din 24 Februarie 2008, 12:42:00
Departamentul zero exista si va exista ,independent de vointa noastra :star:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ariel din 24 Februarie 2008, 15:46:34
Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 12:42:00
Departamentul zero exista si va exista ,independent de vointa noastra :star:

sunteti foarte sigur,chiar mai mult decat atat o spuneti de parca aceasta afirmatie ar tine loc si de
explicatii,argumente.........
eu vreau argumente......si va cred,altfel maine poimaine vine cineva si afirma ca ceausescu traieste, oare si pe el ar trebui sa-l credem???
vointa noastra n-are nici o legatura cu acest faimos "departament zero" ,ptr noi este o curiozitate (cel putin ptr unii) si doar atat  :wink: 
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: antoniu din 24 Februarie 2008, 17:36:52
cercetarile si dotarile dep .zero includ aprate de tip mind sinergy sau manhunter ce prin continua perfectionare devin arme psihotronice in actualul razboi operational psihoinformativ si reprezinta o forma superioara de monitorizare ,fata de clasicele tehnici -osint ,humint,sigint,imint,elint,comint,fizint -ele fac parte din tehnica extrafizint ce acopara holistic reteaua nervoasa a planetei ,folosindu-se de principii ca :interactivitate,mobilitate,convertibilitate,conectivitate,ubicuitate si globalizare... destul pentru azi.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 24 Februarie 2008, 17:48:24
Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 17:36:52
cercetarile si dotarile dep .zero includ aprate de tip mind sinergy sau manhunter ce prin continua perfectionare devin arme psihotronice in actualul razboi operational psihoinformativ si reprezinta o forma superioara de monitorizare ,fata de clasicele tehnici -osint ,humint,sigint,imint,elint,comint,fizint -ele fac parte din tehnica extrafizint ce acopara holistic reteaua nervoasa a planetei ,folosindu-se de principii ca :interactivitate,mobilitate,convertibilitate,conectivitate,ubicuitate si globalizare... destul pentru azi.
dom' profesor!!!!!!!!!!!!!!!
de unde aveti informatii atat de detaliate?  nu cumva si dvs. tot cu departamentul asta votati?
ca daca imi aduc bine aminte,va cam place sa manipulati(sau cel putin sa incercati asta) pe cei din jurul dumneavoastra...stiti dvs...tehnici de captarea atentiei,tehnici de ''memorare'' rapida...etc.
   si vi s-a mai solicitat si de altii sa folositi un limbaj mai ''pamantean'' cand postati pe forum...unii dintre noi nu au fost instruiti de catre americani si nu pricep ''din prima'' toti termenii pe care ii ''aruncati'' dvs. in lupta...
 
a...pt conformitate:parerea mea!
 
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 24 Februarie 2008, 18:08:18
Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 17:36:52
cercetarile si dotarile dep .zero includ aprate de tip mind sinergy sau manhunter ce prin continua perfectionare devin arme psihotronice in actualul razboi operational psihoinformativ si reprezinta o forma superioara de monitorizare ,fata de clasicele tehnici -osint ,humint,sigint,imint,elint,comint,fizint -ele fac parte din tehnica extrafizint ce acopara holistic reteaua nervoasa a planetei ,folosindu-se de principii ca :interactivitate,mobilitate,convertibilitate,conectivitate,ubicuitate si globalizare... destul pentru azi.
---OK !Asa sa fie ! Daca acest departament zero nu a fost /este chiar asa cum ii este numele (adica "0"), luminati-ma si pe mine dom'profesor (poate aveti  dvs. vreo banuiala)  ce-or fi facut ai de luau banii pe statul de plata la ei  ( adica la "0" ala) in 1989 cand am  suferit cu totii agresiunea . Mai precis ce faceau cu trei luni inainte si trei luni dupa? Multumesc !
---Howgh !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: antoniu din 24 Februarie 2008, 18:31:19
pacat ca domnul general  ..... nu a venit la intalnire de la Voina, ca v-ar fi lamurit . si asa este mai mare in grad decat noi doi.

oricum este o diferenta intre noi , si suntem in tabere opuse ....dvs. vrti sa-i manipulati pe copilasii astia nestiutori / eu vreau sa-i oblig sa cerceteze,sa invete ,sa caute, sa gandeasca liber, altfel,fara frica si fara sentimentul culpabilitatii,sa poata actiona in cunostinta de cauza sa fie informati...atat
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: lylyt_ice din 24 Februarie 2008, 18:38:28
 He ? Puteti fii putin mai clar? Adica sa n-e faceti si pe noi sa intelegem cam ce vreti sa insinuati ?!?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 24 Februarie 2008, 18:47:05
Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 18:31:19
pacat ca domnul general  ..... nu a venit la intalnire de la Voina, ca v-ar fi lamurit . si asa este mai mare in grad decat noi doi.
dom' profesor !   sau ar trebui sa ma adresez cu ''tovarase maior'' ?
v-a scapat pasarica din gura...sau e o alta tehnica de manipulare? chiar ma intrebam cum se face ca ati fost instruit de americani...da parca acu incep sa pricep!

Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 18:31:19
oricum este o diferenta intre noi , si suntem in tabere opuse ....dvs. vrti sa-i manipulati pe copilasii astia nestiutori / eu vreau sa-i oblig sa cerceteze,sa invete ,sa caute, sa gandeasca liber, altfel,fara frica si fara sentimentul culpabilitatii,sa poata actiona in cunostinta de cauza sa fie informati...atat

cum ar putea cineva sa invete sa gandeasca liber citindu-va mesajele? sunt atat de ''superioare''...si folosesc atat de multe neologisme(ca sa nu le spun altfel),incat ma indoiesc ca un om cu o cultura medie le-ar pricepe...si atunci ce sa invete de la dvs?  aici nu suntem la cursuri intensive de training...e un forum accesibil tuturor...iar faimoasa metoda ''de invatare'' testata de dvs pe unii dintre noi nu a functionat nici fata in fata...
 
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: spooky din 24 Februarie 2008, 18:55:02
fratilor, onorabili concetateni...

ce sa ne spuna domnu' general?... sa fim seriosi...  :roll:

lasand deoparte toti termenii, prefixele si sufixele, neologismele si principiile... ca deh, fiecare aveam taria opiniilor noastre.

revenind la subiect... da, de ce nu, de 3 ori da, normal sa existe si astfel de departamente... dar Departamentul Zero nu este decat un nume, comercial inventat...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 24 Februarie 2008, 18:56:32
----
Citatpacat ca domnul general  ..... nu a venit la intalnire de la Voina, ca v-ar fi lamurit . si asa este mai mare in grad decat noi do
---Trecand - totusi - peste care/cine-i mai mare in grad - daca se poate sa nu ocoliti raspunsul la intrebarea de mai sus? Ce-au facut aia de la "0" in preajma lui decembrie '89? Asta numai daca stiti !
---Ca speculatii,  pot face si eu- " a lot"  sau "la greu", vorba romaneasca !
----Howgh !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: spooky din 24 Februarie 2008, 19:00:01
Citat din: romulus din  24 Februarie 2008, 18:56:32
-------Trecand - totusi - peste care/cine-i mai mare in grad - daca se poate sa nu ocoliti raspunsul la intrebarea de mai sus? Ce-au facut aia de la "0" in preajma lui decembrie '89? Asta numai daca stiti !
---Ca speculatii,  pot face si eu- " a lot"  sau "la greu", vorba romaneasca !
----Howgh !
Hey... asta daca POATE sa spuna!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Rayden din 24 Februarie 2008, 19:01:54
hey

bag seama...s-au cam incins spiritele pe aici..

:mrgreen:

cheers
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 24 Februarie 2008, 19:04:15
CitatHey... asta daca POATE sa spuna!
---De ce sa nu poata?
---Doar daca nu este inca activ si chiar face / afacut /parte din "0" ala !!??
---Howgh !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: antoniu din 24 Februarie 2008, 19:18:30
stimati domni va mai spun un lucru si ma voi opri... credeam ca sunteti doritori sa aflati ,nu sa tratati subiectul cu 'MISTOAUX" am sa incerc sa parafrazez un alt general dintr-un serviciu x.....legat de fluxul informativ : 1)INFORMATIA PE CARE O AI, NU ESTE CEA PE CARE O VREI. 2)INFORMATIA PE CARE O VREI ,NU ESTE CEA DE CARE AI NEVOIE.3) INFORMATIA DE CARE AI NEVOIE, NU ESTE CEA PE CARE O POTI OBTINE . 4)INFORMATIA PE CARE O POTI OBTINE, NU AI BANII S-O PLATESTI.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Rayden din 24 Februarie 2008, 19:24:23
stimabile,
eu unul nu tratez cu "MISTOAUX" subiectele scrise/comentate pe site..insa la fel ca ceilalti, incerc sa inteleg, cercetez atat cat pot si vreau sa inteleg ceea ce se posteaza..
daca cineva vorbeste in "qiumbava" as vrea sa faca o traducere..ca sa pot intelege..poate nu sunt familiarizat cu munca de informatii, poate nu sunt un fost spion..sau ..alege tu.. presupun ca daca tot scrii ceva aici, vrei sa te faci inteles, nu ?

si...asta e ..parerea mea..

merci
Rayden.

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: antoniu din 24 Februarie 2008, 19:34:14
data viitoare o sa va dau avertizare pentru reclama repetata! daca aveti ceva de explicat ceva, o faceti aici.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 24 Februarie 2008, 19:36:34
Citat din: romulus din  24 Februarie 2008, 19:04:15
---De ce sa nu poata?
---Doar daca nu este inca activ si chiar face / afacut /parte din "0" ala !!??
---Howgh !

Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 18:31:19
pacat ca domnul general  ..... nu a venit la intalnire de la Voina, ca v-ar fi lamurit . si asa este mai mare in grad decat noi doi.

pai se pare ca nu poate!
  si e foarte interesant cum ''dom' profesor'' baleiaza acum foarte multe subiecte de pe forum,semanand confuzie si ''ajutand'' la informarea celor care citesc:
Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 19:05:08
   domnilor sunteti in plina epoca a dezinformarilor si ca unul care lucreaza cu informatia va ofer doua instrumente de lucru.
deci: 1. domnia sa lucreaza cu informatia.
         2. domnia sa are un grad anume.
         3. domnia sa da impresia ca stie mai multe decat spune.
         4. domnia sa a fost instruit de catre americani.(asta o stim chiar din gura domniei sale...oare o fi adevarat?)
         5. domnia sa destabilizeaza acum forumul,prin afluxul ''de informatii'' pe care  il aduce.(asta se vede)

o posibila concluzie ar fi ca domnia sa lucreaza pt un anumit departament...indiferent care o fi el...






Citat din: antoniu din  24 Februarie 2008, 19:18:30
stimati domni va mai spun un lucru si ma voi opri... credeam ca sunteti doritori sa aflati ,nu sa tratati subiectul cu 'MISTOAUX" am sa incerc sa parafrazez un alt general dintr-un serviciu x.....legat de fluxul informativ : 1)INFORMATIA PE CARE O AI, NU ESTE CEA PE CARE O VREI. 2)INFORMATIA PE CARE O VREI ,NU ESTE CEA DE CARE AI NEVOIE.3) INFORMATIA DE CARE AI NEVOIE, NU ESTE CEA PE CARE O POTI OBTINE . 4)INFORMATIA PE CARE O POTI OBTINE, NU AI BANII S-O PLATESTI.
valeu!  ce fraza...!   cam contradictorie,nu credeti?   daca nu ati fi precizat ca apartine unui ''general dintr-un serviciu x'' as fi crezut ca omul care a debitat-o tocmai ce se trezise dintr-o crunta betie,dar asa...

         
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: antoniu din 24 Februarie 2008, 19:43:23
[... continut sters: reclama daca va mai dau o avertizare, va moderez posturile de acum incolo...]
(http://www.rufon.org/forum/Themes/default/images/warnwarn.gif) Reclama repetata!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: spooky din 24 Februarie 2008, 19:55:16
DL. BUTNARIU
ACEST FORUM NU ESTE UN LOC DE FACUT RECLAMA LA SITE-UL DVS. DACA IN TRECUT AM LASAT UNELE REFERIRI LA SITE, ACUM ATI INTRECUT MASURA SI AM STERS TOATE REFERIRILE DIN POSTURILE DVS.

DACA ASA CUM SUSTINETI PE SITE-UL DVS. AVETI PROIECTE DE 300.000 RON (SUSTINUTE DIN SURSE PROPII), BANUIESC CA VA PERMITETI SA FACETI O RECLAMA TARGETATA PE SITE-URI SPECIFICE SAU PE GOOGLE. MULT SUCCESS... IAR DACA NU AVETI SURSE PROPII VA RECOMAND SA TINTIti FONDURILE EUROPENE!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Cyberdog din 24 Martie 2008, 22:11:09
Foarte departe de casa fiind, am reusit sa citesc abia ieri primul volum din seria lui Radu Cinamar ( ? ).  Imi pare interesant faptul ca autorul ( autorii ) a (au) facut vizibil eforturi in a copia stilul lui Pavel Corut si a crea astfel o confuzie controlata intre cititori. 
Exista, dupa parerea mea, doua posibilitati ( pot fi mai multe, dar eu cred ca doua sunt mai interesante):

1.  Un oportunist din categoria "nediletant", posesor de cultura generala si cu oarece relatii prin fostul DSS ( sau poate cu o experienta personala de scurta durata in bransa ), beneficiaza de tehnica succesului lui Corut si decide sa-l reediteze pe cont propriu.  Mimeaza anonimatul, sugereaza maxima conspirativitate.  Operatiunea ii reuseste.  Publicul aplauda, banul curge.

2.  Un grup de stimati telespectatori imbracati civil romanteaza un sambure de adevar si il ridica la patrat pentru a putea fi intins pe felia de paine a cititorului si a putea fi inghitit fara prea multe noduri in gat.  Folosind deasemenea tehnica Corut ( batatorita si cu succes garantat ) scot in semipublic o informatie ce nu trebuia sa ajunga acolo, nu numai pentru a demonstra ( unora ) ca se poate. Publicul cititor inghite informatia lejer, sub forma de beletristica si duce vorba mai departe.  Au adaugat sare si piper peste principiile masonice.  Mason impotriva roman, suna bine, mai ales daca totul se leaga cu un zid energetic.  Il amintesc civilii nostri si pe parintele Arsenie Boca, pentru a mari credibilitatea personajelor si a atrage credinciosii crestini ortodocsi care citind isi fac cruci si-si scuipa-n san.  Actorii cu roluri in distributia scenariului de baza privesc cum informatia ajunge "pe post", inghit in sec, dar se greg cu o Coca-Cola.  Misiune partial indeplinita...Cu profesionalism, pana aici...

OK.  Cine o fi "Departamentul Zero"? 
Pai cine sa fie?  Un nume.  Un indice. O metafora, daca vreti. 
Cert este ca nu exista serviciu de informatii in lume care sa nu posede cel putin o "celula" care sa studieze fenomenele paranormale.  Logic, un asemenea departament ar trebui sa existe si in Romania ( mai ales ca iesirile din normalitate sunt ceva obisnuit in tara noastra scumpa si draga  :-D). 
Este acest departament sau serviciu sau ce o fi el subordonat direct structurilor SRI ?  Poate da, poate nu, poate doar intr-o anumita masura.  Cert este ca daca exista, nu poate functiona absolut independent, fiindca orice oala are nevoie de capac. 
Poate avea departamentul angajati de exceptie, de tipul Cezar Brad?  Absolut! Astfel de persoane au existat, exista si vor exista.  Marea lor majoritate au fost "cooptate' pentru a lucra in domeniul informatiilor, sau a colabora cu serviciile de informatii, de-a lungul si de-a latul globului.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 27 Martie 2008, 14:13:58
Eu cred ca genul asta de carte face parte dintr-un scenariu care pune pe o pista gresita lumea in timp ce adevaratii 'inamici' isi vad nestingheriti de 'opera' lor...opera in care si noi, prin propaganda anti-masonica, suntem 'actori'...

Vezi la site-ul de mai jos 'tehnica' pe care au mai folosit-o si in alte perioade ale istoriei.

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/content/content.php?cat.26

Redau putin...

"De aceea au fost publicate aºa de multe cãrþi care demascau comunismul, comisia trilateralã, imperiul Rockefeller, sionismul, iluminaþii, opus dei, clubul de la Roma, etc. Partea tragicã este cã cei mai mulþi dintre scriitori ºi cei ce-i urmeazã, sunt orbi la faptul cã Roma (The Jesuits) a creat cele mai multe dintre aceste organizaþii, precum ºi pe cele ce luptã împotriva lor. Este un joc imens."
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Lone Ranger din 27 Martie 2008, 15:36:07
Citat din: Ronin din  27 Martie 2008, 14:13:58
Eu cred ca genul asta de carte face parte dintr-un scenariu care pune pe o pista gresita lumea in timp ce adevaratii 'inamici' isi vad nestingheriti de 'opera' lor...opera in care si noi, prin propaganda anti-masonica, suntem 'actori'...

Vezi la site-ul de mai jos 'tehnica' pe care au mai folosit-o si in alte perioade ale istoriei.

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/content/content.php?cat.26

Redau putin...

"De aceea au fost publicate aºa de multe cãrþi care demascau comunismul, comisia trilateralã, imperiul Rockefeller, sionismul, iluminaþii, opus dei, clubul de la Roma, etc. Partea tragicã este cã cei mai mulþi dintre scriitori ºi cei ce-i urmeazã, sunt orbi la faptul cã Roma (The Jesuits) a creat cele mai multe dintre aceste organizaþii, precum ºi pe cele ce luptã împotriva lor. Este un joc imens."
Traim într-o lume cladita pe minciuni. Care, pentru a fi mai credibile, contzin shi jumatatzi de adevaruri. E foarte, foarte greu sa descîlceshti tot acest paianjenis...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Cyberdog din 27 Martie 2008, 16:17:42
Perfect adevarat.  Cea mai credibila minciuna este cea care contine un sambure de adevar.

Ce ma distreaza cel mai mult este faptul ca, incercand sa parcurg tot continutul acestui topic, am dat de "pareri avizate", ca sa zic asa....
Hai sa presupunem ca ar exista un "Departament Zero".  Bun.  Daca el exista, atunci lucratorii sai ar trebui sa NU fie cunoscuti in mediile interne sau externe SRI.  De ce ? Pai, pentru ca in primul rand aceasta activitate trebuie sa existe in secret absolut si in al doilea rand fiindca toata lumea ar fi speriata de "colegi".  Cum ar fi sa stii ca ai un coleg care iti citeste gandurile, altul care iti misca din fata paharul cu apa sau altul care iti influenteaza deciziile, etc. ...?!  Asa ca nu cred  sa fie mai mult de o mana de persoane care sa fie avizate in existenta sau inexistenta unui asemenea corp de profesionisti.  Iar acele persoane nu vor veni pe nici un forum sa-si dea cu parerea....
Bun.  Daca asa ar sta lucrurile, atunci nu cred sa existe in comentariile la acest topic pareri "avizate" vis a vis de existenta sau inexistenta in SRI a unui asemenea departament.  Ne putem da cu presupusul, avem toate posibilitatile din lume sa construim scenarii, care poate vor pica cateodata pe sablonul construit de altii.

Structura cartii a fost gandita foarte bine, cred eu.  Pana si afirmatiile ridicole isi au locul lor in scenariul publicarii acestei carti.  Spre exemplu, prezenta unui mare steag american pe acoperisul unei baraci ( sau cort, ce-o fi fost ) din zona in care se desfasurau activitatile ultrasecrete din Bucegi.  Autorul ( autorii ) s-au gandit foarte bine cum sa acopere eventualele "coincidente involuntare" in informatia pe care o prezinta in carte si ofera din cand in cand cititorului posibilitatea de a  spune in sinea sa " bai, ce porcarii vorbesc astia aici".

Sincer, eu nu cred in nici o "descoperire din Bucegi". Doar daca continutul ghilimelelor n-o fi vreun "cod subliminal" prin care autorii ne baga in cap dinainte rezultatele Romaniei la Euro 2008  :-D.  Sau poate "Descoperirea din Bucegi" o fi vreun junior ce urmeaza sa plece in strainatate fara a trece prin ciurul clanului Becalian ( alt neam de extraterestrii, dintr-o ramura derivat reptiliana ).
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Lone Ranger din 27 Martie 2008, 16:25:21
Citat din: Cyberdog din  27 Martie 2008, 16:17:42
...clanul Becalian ( alt neam de extraterestrii, dintr-o ramura derivat reptiliana ).
Mai degraba ciobaniana!  :-D
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Lone Ranger din 01 Aprilie 2008, 17:52:59
Check this out!
http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=201312
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: flavian din 06 Decembrie 2008, 23:38:53
Citat1.  Un oportunist din categoria "nediletant", posesor de cultura generala si cu oarece relatii prin fostul DSS ( sau poate cu o experienta personala de scurta durata in bransa ), beneficiaza de tehnica succesului lui Corut si decide sa-l reediteze pe cont propriu.  Mimeaza anonimatul, sugereaza maxima conspirativitate.  Operatiunea ii reuseste.  Publicul aplauda, banul curge.

Cum se explica totusi ca la cateva luni dupa aparitie, fiecare din cele 3 carti era deja disponibila gratis pe net si se putea gasi la o simpla cautare cu google ?

Si ma refer la varianta PDF probabil cea dactilografiata pentru trimiterea la editura, ca nu stiu cine ar fi stat sa se chinuie cu tastatul.

Adica nu ca in cazul lui corut sau alti autori ale caror carti se gasesc rar si mai greu, de obicei in varianta scanata dupa cartea originala si mai greu lizibila sau editabila.

Am o vaga impresie ca interesul material nu a fost principala tinta a autorului si datorita stilului "anonim" de publicare nu prea poate da in judecata nici diversele site-uri pentru drepturile de autor fara sa-si deconspire astfel anonimatul. Avand in vedere categoria "nediletant" nu cred ca a fost o simpla greseala aceasta tactica ce scade probabil rata de vanzare a cartilor la probabil un 30% din cititorii si asa putini, comparat cu rata de vreo 70% la alte materiale de gen... ;)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 07 Decembrie 2008, 10:49:11
CitatCum ar fi sa stii ca ai un coleg care iti citeste gandurile, altul care iti misca din fata paharul cu apa sau altul care iti influenteaza deciziile, etc. ...?! 

Eu nu vad nimic extraordinar in asta. Iar din cate am citit, serviciile secrete isi avertizeaza lucratorii/agentii  asupra faptului ca sunt,  ori vor fi,  monitorizati 24/7 ! Si atunci ? De ce sa te mai temi ca un coleg iti citeste gandurile , atat timp cat nu ai nimic de ascuns .
Daca ar fi totusi sa ne intrebam ceva, problema ar fi alta  - ori cel putin asa o vad eu -  si anume cum vor trai cei care au creat unitatea la gandul ca exista cineva - asupra caruia nu are practic nici un control real -care poate sti oricand ce exista in tartacuta  lui....???!~!!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mr din 03 Ianuarie 2009, 22:06:29
Fiind primul post pe acest forum tin sa va salut respectuos si sa va felicit pentru nivelul discutiei.

Am citit cele 3 carti ale lui Radu Cinamar. Intradevar, sub masca anominatului total, trateaza subiecte greu de argumentat avand in vedere cantitatea extrem de mica de informatii reale prezentate publicului despre orice activitate a nenumaratelor noastre servicii secrete.
Desi fac parte din categoria celor care au ajuns sa-si doreasca sa schimbe sau sa inlocuieasca sistemul economico-social existent...cu o versiune mai transparenta si mai orientata pe nevoile celor multi... nu pot lua de bune cele descrise acolo...desi mi-as dori asta.
Nu descrierile descoperirilor din Bucegi mi-au atras atentia cel mai mult (care descoperiri pot fi mai mult sau mai putin fictive ...pana la proba contrarie), ci abundenta elementelor ezoterice. Ele sunt imbinate intr-un mod destul de interesant cu "descoperirile" si asta are o priza destul de mare la un public tinta mai avizat. Preocupandu-ma de ceva vreme latura spirituala a naturii umane (nu dogma si ritualuri) am parcurs cateva lucrari ezoterice de referinta in domeniu. Dupa citirea volumelor lui Cinamar am remarcat ca autorul (oricine ar fi el) nu incearca sa impuna cu orice pret ideea ca exista ceea ce descrie, ci lasa la latitudinea cititorului sa aprecieze ce e adevarat si ce nu. Personal, mi se pare foarte corect acest lucru. Informatiile ezoterice prezentate dovedesc ca sunt autentice si de bun simt..."vizibil"  pentru cine a "muncit" putin cu propriul sine.
Neavand dovezi palpabile deocamdata...si neexistand intentii la nivelul serviciilor secrete de a face publice informatii ce ar privi adevarata istorie a omenirii (care oricum este alta decat cea "oficiala") nu ne ramane decat sa facem supozitii si sa ne contram pe ele....ceea ce e de evitat.
Ca un exercitiu de imaginatie ....incercati dvs...din perspectiva activarii intr-un serviciu de informatii care are acces la astfel de evenimente, presupunand ca sunteti bine intentionat si doriti sa impartasiti si semenilor dvs ce ati vazut...cum ati proceda? :)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 23 Ianuarie 2009, 13:40:19
Ar fi interesant daca am continua discutia despre DZ si in anul 2009...
Daca exista, sa existe, Romulus are dreptate atunci cand afirma ca "nu-i nevoie sa sti mai mult decat este nevoie", dar noi, ca si oameni de rand, este normal sa fim 'curiosi' si sa intrebam...acum pe bune, daca un asemenea "serviciu" ar face 'angajari'..., cam cati dintre noi am fi dispusi sa ne depunem CV-ul...?!
Eu v-am spus pct-ul meu de vedere, punct care se regaseste in cel putin 3 carti scrise de autori romani diferiti, dar care lasa sa se inteleaga, poate fi doar imaginatia sau dorinta lor, etc, ca ar exista un "nucleu" bine protejat si ascuns si care, in ciuda timpurilor si regimurilor, ar continua sa existe, sa activeze si sa se dezvolte....

PS: ma zisun prieten sa va intreb, daca tot vorbim de 'ciudatenii'..., cam ce explicatie aveti la urmatoarea chestie..., uneori, atunci cand se spala pe maini, in contact cu apa, se curenteaza...adica simte o usoara electrocutare in contactul cu apa..., asta se intampla si cand pune mana pe portiera masini, alte persoane, etc...??!!

Un an bun !
R.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 23 Ianuarie 2009, 22:39:28
Citat din: Ronin din  23 Ianuarie 2009, 13:40:19
ma zisun prieten sa va intreb, daca tot vorbim de 'ciudatenii'..., cam ce explicatie aveti la urmatoarea chestie..., uneori, atunci cand se spala pe maini, in contact cu apa, se curenteaza...adica simte o usoara electrocutare in contactul cu apa..., asta se intampla si cand pune mana pe portiera masini, alte persoane, etc...??!!


maestre,prietenul tau a auzit de electricitate statica...sau inca nu a studiat fenomenul respectiv la scoala?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: radu_lg din 04 Martie 2009, 00:02:28
Citat din: Ronin din  23 Ianuarie 2009, 13:40:19
Ar fi interesant daca am continua discutia despre DZ si in anul 2009...
Daca exista, sa existe, Romulus are dreptate atunci cand afirma ca "nu-i nevoie sa sti mai mult decat este nevoie", dar noi, ca si oameni de rand, este normal sa fim 'curiosi' si sa intrebam...acum pe bune, daca un asemenea "serviciu" ar face 'angajari'..., cam cati dintre noi am fi dispusi sa ne depunem CV-ul...?!
Eu v-am spus pct-ul meu de vedere, punct care se regaseste in cel putin 3 carti scrise de autori romani diferiti, dar care lasa sa se inteleaga, poate fi doar imaginatia sau dorinta lor, etc, ca ar exista un "nucleu" bine protejat si ascuns si care, in ciuda timpurilor si regimurilor, ar continua sa existe, sa activeze si sa se dezvolte....

PS: ma zisun prieten sa va intreb, daca tot vorbim de 'ciudatenii'..., cam ce explicatie aveti la urmatoarea chestie..., uneori, atunci cand se spala pe maini, in contact cu apa, se curenteaza...adica simte o usoara electrocutare in contactul cu apa..., asta se intampla si cand pune mana pe portiera masini, alte persoane, etc...??!!

Un an bun !
R.
Oare un astfel de "nucleu" face angajari cu primiri de CV-uri??? :lol:  Adica se duc romanii, intra la un birou si-si depun CV-uri sa se angajeze in cel mai conspirat departament al serviciilor secrete??? Asta, presupunand ca ar fi in serviciile secrete un asemenea departament/nucleu. Sa fim seriosi si sa coboram in realitate. Un asemenea nucleu, daca exista, nu face parte din "servicii", nu are cum, pentru ca atunci ar avea subordonare politica, fie ca e de la armata (cu ministru politic), fie ca e de la SRI...nu spun ca astea nu-si au, poate, propriile departamente mai...secrete, insa acel "nucleu" foarte secret, care lupta doar pentru binele romanilor, nu are cum sa fie in subordinea politicienilor (am vazut ce au facut ei din Romania in toti acesti ani), indiferent ca era vorba ministri (de la armata sau interne), fie ca era vorba de presedinti (Iliescu, Constantinescu, Basescu). Va puteti imagina OCTOGONUL descris de Corut, sau NUCLEUL subordonandu-se lui Ion Iliescu??? Sau, lui Emil Constantinescu??? Eu nu pot, dar poate sunt prea limitat in gandire. E adevarat, nu cunosc mai nimic din dedesupturile activitatilor din aceste domenii (asa cum am vazut ca sunt unii pe aici), eu neavand legaturi cu structurile, dar ca un simplu cititor de carti politiste si de spionaj, cred ca o asemenea superstructura informativa nu se subordoneaza unor politicieni.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 04 Martie 2009, 20:47:49
Citatdar ca un simplu cititor de carti politiste si de spionaj, cred ca o asemenea superstructura informativa nu se subordoneaza unor politicieni.

Rezon monser! Uite o gandire simpla, dar la obiect ! Brava!
Si stii de ce e asa? Pentru ca in servicii , de regula se cam  stie a cui papusa este "X" din partidul "Y"....!!
De-aia politicienii se tem ca dreakul de tamaie de "servicii" si cauta sa le destructureze, sa le puna bete'n roate, sa-i timoreze  ofiteri,  mai ales "lucrandu-i" la moral si la bani !
Ia priviti voi in urma si cautati iavas, iavas, prin gazete sa vedeti cat de nemernic a fost Tariceanu si ai lui cu "serviciile" ! Se intreaba cineva : DE CE ?
Pai asa, d'aia ......!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mopeka din 05 Martie 2009, 14:21:36
@Romulus,asa pentru luminarea "meselor",spune te rog,de unde dr......acu isi mai trage "nemernicul" seva?  8-)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 05 Martie 2009, 19:26:15
Citatpentru luminarea "meselor",spune te rog,de unde dr......acu isi mai trage "nemernicul" seva
Da' ce monser io's luminator ?
Am zis sa cautati , sa va documnetati ca nu-i dificil !
Cateva trimiteri la unele publicatii as putea sa va fac eu dar ati zice apoi ca va influentez !
Am zis ?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mopeka din 05 Martie 2009, 21:07:59
Glumeam. :wink:Poate sunt unele "stiri"care au scapat,printre "meandrele concretului" si,de ce nu,este bine sa poata fii vazute sau revazute si subliniate de cei care au capacitatea sa o faca. Luminarea sau cum ar spune unii ,iluminarea maselor........dauneaza grav,........,las la aprecierea colegilor forumisti, sa se pronunte ,cui dauneaza.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 09 Martie 2009, 16:12:00
Unii fac referire la "Sectiunea 17" din MApN.
Interesant, de la 0 sa ajunga la 17...?!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 13 Martie 2009, 14:38:25
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?10163.last

A aparut:
Pergamentul Secret, de Radu Cinamar.

"Al patrulea volum din serie este o revelatie bulversanta, care ne arata ca Radu Cinamar are inca multi asi ascunsi in maneca obscura a Serviciilor Secrete.

Dupa o absenta editoriala indelungata, scriitorul ne prezinta o succesiune uimitoare de elemente biografice, care include modificari spectaculoase la nivelul Departamentului Zero, colaborarea cu Pentagonul intr-o misiune foarte importanta in Antarctica, "cheia" Pergamentului Secret si mai ales esenta dezvaluirilor pe care Cezar Brad le face cu privire la una dintre cele mai controversate descoperiri din muntii Carpati, in anii "90. O mina de informatii care nu trebuie ignorata..."

Am cumparat cartea, urmeaza sa o comentam (putin) dupa ce o lecturam !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 13 Martie 2009, 16:54:32
Desi am amanat cat am putut de mult,a venit vremea sa citesc si eu,pe sarite,faimoasa carte a lui radu cinamar,viitor cu cap de mort...faimoasa pentru ca,indirect,a dat titlul acestui topic...
    Desi am citit pe sarite,respectiv am sarit peste vorbaria goala,peste povestile nemuritoare de adormit copii si peste descrierile tehnicilor yoga,voalat prezentate in carte,pot sa spun ca aceasta carte m-a impresionat,NEPLACUT,pentru ca isi trateaza cititorii ca pe niste fraieri buni de plata,si gata sa accepte orice "adevaruri" relevate pe aceasta cale...
    Concret,autorul doreste a se strecura cu abilitate printre "capcanele" temporale viitoare care pot sa apara,DUPA publicarea cartii,lasand cititorul intr-o stare de incertitudine crasa in mai multe puncte importante ale actiunii...justificand aceste "lipsuri" prin imposibilitatea relevarii "secretului"...si prin promisiunile unor viitoare dezvaluiri...
Mai apoi,apeleaza la diferite subterfugii subliminale sau la prejudecati pentru a justifica astfel anumite actiuni prezentate in carte...si face asta pretinzand ca el,de fapt,face exact contrariul...ceea ce se dovedeste a fi o metoda parsiva dar extrem de eficienta de dezinformare!
   In plus,"adevarurile" prezentate in aceasta prima carte stau foarte tare sub semnul intrebarii: daca informatiile acestea "ultrasecrete" despre masonerie nu trebuie sa fie cunoscute de publicul larg,daca informatiile despre ce se afla in muntii Bucegi trebuie sa ramana secrete macar pentru o perioada,si asta datorita unui acord semnat intre partea romana si cea americana,daca partea americana a fost reprezentata de 2 generali si un  secretar de stat,CONTROLATI DE MASONi,cum se face ca acestia au fost de acord cu vizita sus-numitului radu cinamar in pantecul bucegilor?  ba mai mult,s-a stabilit si limita pana unde poate merge...asta in conditiile in care respectivul cezar tocmai a fost numit colonel sri,deci se supune direct si imediat acelor directive care stipuleaza pastrarea secretului si respectarea acordurilor internationale facute...
   Sigur,vor fi unii dintre dumneavostra care vor spune ca ce a facut acest domn,radu cinamar,este un act de inalta constiinta patriotica,si ca ne-a pus "in garda" cu privire la fenomene si actiuni viitoare...eu cred ca ne-a bagat in "priza" doar pentru a-si vinde mai departe maculatura,cu titlu de vol2,3,4,etc...
Partea "frumoasa" a acestei carti este "explicarea" anumitor intamplari si fapte din ultimii 50 de ani,respectiv "imbracarea" anumitor fapte istorice-politice incontestabile cu o aura de mister,care da bine la public...sau macar la o anumita parte a acestuia...in plus,SF-ul e la el acasa in universul lui cezar si a lui cinamar...insa,daca doriti o carte SF cu adevarat buna,va recomand sa cautati la alti autori...

  ma intreb insa cat de mult se poate distra autorul acestor "capodopere" vazand ce valuri au provocat cartile sale...sau cat de vinovat se simte cand realizeaza cat de mult a intoxicat mintile celor care "mananca" pe paine aventurile "eroului" cezar ????
   
    de aceea,daca ar fi dupa mine,as modifica titlul cartii din : "Viitor cu cap de mort" in "VIITOR CU CAP DE PROST!",pentru ca numai o astfel de persoana ar putea sa ia de buna toata "ciorba" asta de potroace SF...din nefericire,se pare ca exista unii care au mancat mai multe portii... :-D

cam asta e prima impresie(si ultima,probabil) pe care mi-a facut-o "cartea" asta...


parerea mea...
   
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: spooky din 13 Martie 2009, 17:10:09
Si totusi, din ce stiu eu, numele de "Departament Zero" preceda cartile lui Radu Cinamar.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 13 Martie 2009, 17:31:36
Citat din: spooky din  13 Martie 2009, 17:10:09
Si totusi, din ce stiu eu, numele de "Departament Zero" preceda cartile lui Radu Cinamar.
dar asta nu inseamna ca trebuia sa se ocupe cu aceleasi "trebusoare"  ca si cel descris in cartuliile astea...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 14 Martie 2009, 15:52:46
Spooky, de unde sti ca denumirea de DZ precede cartilor lui RC,,,?!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 14 Martie 2009, 16:38:44
Ronin ºi pânã la urmã cine sau ce este acest Radu Cinamar?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 14 Martie 2009, 18:10:13
Citat din: Nox din  14 Martie 2009, 16:38:44
Ronin ºi pânã la urmã cine sau ce este acest Radu Cinamar?
Nox,ai pus,in sfarsit,intrebarea care trebuia pusa de mult...pacat ca raspunsul nu e,deocamdata,la indemana noastra...unii dintre noi probabil ca intuiesc adevarul...dar nu te poti prezenta cu simple "spiculatii" in fata "tugulanului"... :-D

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 14 Martie 2009, 18:28:02
alx, nu e prima datã când intreb asta. Am mai întrebat ºi aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,213.msg27665.html#msg27665). Dar nu mã mulþumeºte rãspunsul. Ramanicu Dar ar putea fi la fel de bine tot un pseudonim. Pe forumul octogonul (http://octogonul.myforum.ro/cine-este-radu-cinamar-vt155.html) (unde se mai pun ºi alte întrebãri pertinente) se vehiculezã ideea cã nu ar fi o persoanã ci un grup de persoane (cred cã acestã idee a fost prima oarã avansatã de Pavel Coruþ). Prima carte pare OK la prima vedere, dar a 2-a ºi a 3-a abundã de tot felul de învãþãturi mistice, preponderent orientale (yoga), religie ºi alte chestii new age.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 14 Martie 2009, 18:37:45
Citat din: Nox din  14 Martie 2009, 18:28:02
Prima carte pare OK la prima vedere, dar a 2-a ºi a 3-a abundã de tot felul de învãþãturi mistice, preponderent orientale (yoga).
si asa ajungem,finaly,la guru... :-D

  pentru ca asa cum zici si tu,cartile astea,care se vor a fi niste dezvaluiri socante pentru poporul roman si nu numai,se transforma in niste "deschizatoare de ochi"...respectiv al treilea ochi,al patrulea,al taspelea,etc...insa conditia esentiala ca sa-ti deschizi "ochii" astia "speciali",e sa ti-i scoti pe aia din "dotare" de la mama natura...ca numa asa esti (ne)bun pentru...

    din nefericire,oamenii de rand "devoreaza" aceste carti,pentru ca ele ii fac sa spere ca "o veni si vremea noasta"...iar ei fiind ocupati cu speratul,pierd din vedere unele aspecte mai sensibile" din viata de zi cu zi,in special din cea politica...si atunci stii ce-si spune,probabil,nenea RC?   asta:"misiune indeplinita!"
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 14 Martie 2009, 20:19:19
Citat din: alx din  14 Martie 2009, 18:37:45
  si asa ajungem,finaly,la guru... :-D

Sã-i luãm un autograf!  :evil:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 15 Martie 2009, 15:30:12
Se pare ca nu iese fum fara foc !!!

Urmareste acest subiect (si) aici:

http://octogonul.myforum.ro/1-vt3.html?postdays=0&postorder=asc&start=0

http://octogonul.myforum.ro/ce-este-de-fapt-serviciul-octogonul-prezentat-in-paginile-romanelor-lui-corut-vf10.html

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?10163.0

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2328.0.html







Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 15 Martie 2009, 15:40:37
Ronin, le ºtiu (subiectele)! Credeam cã mai ºtii ºi altceva... Mã intereseazã în mod special cine sau ce e RC?

LE. Jean spunea aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,213.msg21893.html#msg21893) cã a gãsit o confirmare la cele spuse de RC într-o carte a lui Florin Gheorghiþã. Asta nu e concludent. RC putea la fel de bine sã se inspire din materialele existente pânã atunci. Sau/ºi sã speculeze anumite informaþii, înflorindu-le!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Rayden din 16 Martie 2009, 12:36:50
salve,

subiectul meu preferat  :-D  inclin sa cred ca e vorba de un grup mic de persoane care au un oarecare access la informatii de natura oculta si nu numai..
dupa parerea mea, au acces la mult mai mult decat lasa ei in aceste carti sa se vada..
de acord si cu alx - prea vand publicului ceva, au si o "agenda" ascunsa..

daca aflati cine sau ce e RC, let me know will ya?!

am citit ultima carte iesita..scrisa de RC..ar merita comentata la o bere ceva..poate la o intalnire la o bere, ies la iveala mai multe info nu numai despre RC dar si despre acest vestit DZ, ce spuneti ?  :mrgreen:

bafta,
Rayden
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Osho din 16 Martie 2009, 14:10:10
Am stat in cumpana daca sa povestesc un episod din viata mea aici sau nu...Dar pentru ca suntem la "Cafenea", am considerat ca mi se va permite, povestirea seamana cu o pagina din cartile lui Corut (pe cele ale lui Cinamara inca nu le-am citit, doar le-am cumparat...).
Asadar , prin anul 1996 , eram intr-un grup de lucru care, la acea data si printre altele studia transmisia la distanta (eram corelati cu un grup din alta tara, in aceeasi zi si la aceeasi ora).Eram persoana cea mai noua si tot odata cea mai tanara din grup si alaturi de persoane "grele" as putea zice, ma cam incercau emotii...
Intr-una din zile, apare o persoana (cu oarecare intarziere-cca 5 min. ceea ce nu prea se intampla)si intra direct in lucru...Ciudat..Il cunosteam pe acest domn, inca din copilarie, iar acum mi se cam dusese gandul la ce o fi cautand el acolo.... Spre uimirea mea, la confruntarea datelor, ceea ce el obtinuse fusese de o mare acuratete .La plecare, bineinteles ca am discutat, ne-am revazut dupa mult timp(ultimile mele informatii despre el le aveam de cativa ani in urma cand ne vizitase, caci fusesem candva vecini si f. apropiati, dar cutremurul ne risipise pe fiecare in alte locuri...Stiam doar ca facuse scoala militara, era la graniceri, pt. a urca in grad urmase dreptul...)
Ne-am revazut la data urmatoare(in fiecare saptamana in aceeasi zi la aceeasi ora), iar prietenul meu a inceput sa ma intrebe de o anumita persoana , cercetator (tot in cadrul armatei ...parca) ...Marturisesc ca am intrat putin in alerta, stiam ceva despre acea persoana care era cu tot cu fiul sau in grup...dar nu mi s-a parut firesc sa vorbesc .Intr-una din zile, am venit impreuna acasa la mama mea,( ea il cunostea si tinea foarte mult la el, in copilarie il ajutase enorm cu bani, diverse carti , etc)Pe drum mi-a facut o marturisire ca ia parte la unele misiuni in care el joaca un rol important, datele despre persoanele urmarite parvenindu-i cu exactitate in timpul noptii, in vis...M-a rugat sa-l inteleg si sa nu vorbesc despre asta...Tinand cont ca ma tinuse in brate in copilarie, legatura noastra oarecum speciala, nu aveam motive sa nu-l cred...
La un moment dat a disparut din peisaj si ne-am regasit la cca 1 an, intr-o sala de seminar...
A venit apoi intr-una din zile la mine la servici, trecuse ceva vreme in care a spus ca a fost plecat din tara, printre altele mi-a spus luandu-mi mana in palmele sale unele evenimente ce aveau sa mi se intample in timp, m-a asigurat ca imi va fi din ce in ce mai bine(si asta s-a adeverit!)Mi-a mai spus ca trebuie sa plece in Italia, ca are acolo un post de...bucatar! Uimirea o mai simt si acum, intrebari suplimentare nu am pus, stiind cam ce discutasem noi in trecut (multe nu le-am pomenit aici!) nu prea ma puteam lamuri...A promis sa ma mai caute candva...Inca nu a facut-o.Stiu ca afectiunea lui fata de mine si de parintii mei e reala, am fost alaturi de el si ai lui in unele imprejurari grele...Totusi, daca nu i-as fi testat din calitati(formidabile!)...acum as avea indoieli. :-)
Scuze pentru off-topic si va rog fara...misto-uri!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 16 Martie 2009, 20:36:44
Citat...A promis sa ma mai caute candva...Inca nu a facut-o
Acum, ca ai luat cunostinta - de pe rufon - si de ipotetica existenta DEPARTAMENTULUI (O) ZERO ,  la urmatoarea intalnire cu amicul, intreaba-l daca are cunostinta de existenta unui asemenea organism inainte de 1990 !
Poate asa, aduci o confirmare/infirmare a subiectului pus in discutie aici !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 16 Martie 2009, 22:25:38
Osho, as prefera sa nu deviem de la subiect(e). Voi sterge (direct) orice mesaj care se abate de la subiect, indiferent de valoarea lui. Considerati-l ca fiind un avertisment.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 25 Aprilie 2009, 14:12:29
Citat din: Rayden din  16 Martie 2009, 12:36:50
am citit ultima carte iesita..scrisa de RC..ar merita comentata la o bere ceva..poate la o intalnire la o bere, ies la iveala mai multe info nu numai despre RC dar si despre acest vestit DZ, ce spuneti ?  :mrgreen:

Rayden, dupã subtitlul ce-l poartã ultima carte a lui RC ºi anume Cinci tehnici initiatice tibetane nici nu-mi vine sã o cumpãr. În plus nu face decât sã continuie linia primelor cãrþi ºi aceea de a prezenta ce am zis aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,290.msg41438.html#msg41438) ...

...
Citattot felul de învãþãturi mistice, preponderent orientale (yoga), religie ºi alte chestii new age.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 03 Mai 2009, 15:29:44
ca tot am deschis eu acest topic, am o mica intrebare si totodata rugaminte, cine poate sa vada daca ii arat anumite poze ce este defapt acolo pe cale extrasenzoriala sau. daca sunt anumite pesteri prin aceea zona ?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Outlaw din 03 Mai 2009, 15:49:42
Pai pune pozele si ne dam si noi cu parerea...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Flight33 din 04 Mai 2009, 17:26:46
nu prea pot, sunt oricum din zona buzaului, pe unde ar fi cea de a doua unitate al departamentului zero.........sau a fost.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ryn din 06 Mai 2009, 22:17:53
Flight33 cu draga inima iti putem face si acest serviciu, dar de obicei avem rezerve in a interpreta astfel de date. Dupa cum probabil sti si tu, prea putini oameni pot interpreta ceea ce se receptioneaza pe cale senzoriala. Oricum asteptam.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ksoft din 10 Iunie 2009, 20:48:16
RC este Radu Cinamar sau Radu Ramanic, de la Ramania - aceasta era si, credem, ca este inca, denumirea arealului Carpato-Danubiano-Pontic inaintea regatului Geto-Dac.

Ceea ce vreau sa spun foarte clar este ca niciun om, persoana, paranormal din DZ nu a fost si este implicat in "afaceri" psi cu oamenii politici si/sau de faceri ori de alte categorii, romania sau straini, aflati in Romania sau in esteriorul tarii.
Nu sustin pe nimeni, ci doar infatisez Adevarul lor!!!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 10 Iunie 2009, 21:09:13
Citat din: ksoft din  10 Iunie 2009, 20:48:16
RC este Radu Cinamar sau Radu Ramanic, de la Ramania - aceasta era si, credem, ca este inca, denumirea arealului Carpato-Danubiano-Pontic inaintea regatului Geto-Dac.

Ceea ce vreau sa spun foarte clar este ca niciun om, persoana, paranormal din DZ nu a fost si este implicat in "afaceri" psi cu oamenii politici si/sau de faceri ori de alte categorii, romania sau straini, aflati in Romania sau in esteriorul tarii.
Nu sustin pe nimeni, ci doar infatisez Adevarul lor!!!

Salut, ºi bine ai venit.

De ce ai folosit pluralul credem. Vorbești în numele a mai multor persoane?

E irelevant cum îl cheamã... poate sã se cheme/numeascã și Ion Gheorghe (nume arbitrar ales). Numele e doar un nume.

Existã o diferențã între întrebarea Cine este? ºi Cum îl cheamã?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 11 Iunie 2009, 19:01:31
Vream sa va semnalez 'prezenta' unui site deosebit de interesant:

http://www.agentiedepresa.com/

"Conspiratia internationala in Europa de Est (Masoneria - Contra) - Opera ezoterica in Masonerie (Masoneria - Pro) - Pacepa este mort! (Istorie secreta) - Secretul Iezuitilor (Dosarele noastre) - O realitate cutremuratoare (Anchete) - Un spion evreu, dat ca roman! (De pretutindeni) - Protocoalele secrete (De la cititori) - Spionajul mondial (De pretutindeni) - Enclavizarea Romaniei (Anchete) - Tunurile pe Traian (Anchete) - Crima organizata transnationala - o amenintare fara precedent (Dosarele noastre) - Francmasoneria romana, intre mit si realitate (Masoneria)"

Lectura placuta !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 17 Iunie 2009, 20:29:19
http://www.agentiedepresa.com/

"In sfarsit m-am decis sau, poate, altii au avut grija ca s-o fac! In toamna, voi scoate cea de-a doua carte scrisa de subsemnatul, dupa deja cunoscuta "Razboiul spionilor - In interiorul si dincolo de granitele Romaniei": "Compania O" - Spionaj in culisele puterii.

Si, cum incet si sigur Romania aluneca pe panta periculoasa a jocurilor realizate in laboratoarele serviciilor secrete, este momentul ca tot romanul sa afle ce sfori se trag in sferele "zeilor" politicii mondiale, in noul mileniu planetar.

Practic, in primul volum din seria "Compania O", dedicata in intregime celui care mi-a fost mentor si parinte, Aurel Papadie, dar si minunatilor eroi din umbra, voi scoate la lumina primele, din multele, aventuri senzationale ale spionilor romani de la ultrasecreta unitate amintita. Putintel- tica rabdare..."

Bogdan A. Papadie
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 17 Iunie 2009, 21:58:47
Ronin, aº fi recunoscãtor dacã ai putea sã dai linkul exact de unde faci copy-paste.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: lylyt_ice din 18 Iunie 2009, 03:31:21
Daaa!  si eu m-a alatur lui NOX!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 18 Iunie 2009, 09:26:21
Link-ul este cel afisat, numai ca "anuntul" lui BP este undeva in partea dreapta, sus.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 18 Iunie 2009, 09:46:27
Da bravo, și eu trebuie sã citesc tot site-ul pentru a gãsi nu ºtiu ce anunț. Sã știi cã reclamele de orice fel sunt interzise pe forum.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 19 Iunie 2009, 10:22:48
Nox, suntem la topicul "Dept. 0" , ori la acel link exista anuntul lui B. Papadie. Daca era orice tip de anunt, nu-l preluam..., dar aici este vorba de aparitia unei carti care reprezinta interes si care vine din partea unuia care, se pare, stie ce spune si care a scris deja o carte cu si despre spionajul romanesc...

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: werj din 20 Noiembrie 2009, 15:18:14
Adevarul e ca unele chestii pot fi adevarate dar nu stiu sigur daca se numesc asa cum scrie in carti si prin ziare. Ceva e ascuns si pazit cu strasnicie de oameni care traiesc in umbra fara ca cineva sa stie adevarata lor identitate sau adevaratul lor nume . Nu ma refer la cazul de la noi din Bucegi care poate fi sau nu real ci la unele chestii care se ascund de cand sunt ele sau de cand s-au infiintat institutii ca Vaticanul sau ca multe altele . Daca credeti ca spun prostii treaba voastra dar sa stiti ca DA , Vaticanul e o institutie care tine si pazeste anumite documente "secrete " care exista decand lumea, daca nu credeti, atunci de ce are serviciu de spionaj? Dovada ca anumite lucruri se ascund se gaseste peste tot doar trebuie sa invatati sa le vedeti , luati de exemplu credinta , bibliile sau istoria si spun bibliile pt ca sunt mai multe , cate una pt fiecare religie , luati istoria , religia, dovezile arheologice si stiinta si comparati-le intre ele si va veti convinge ca ceva se ascunde, nu stiu ce dar e de o importanta colosala pt omenire.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Sabaoth din 02 Decembrie 2009, 19:50:58
Vad ca inca ne impotmolim in cautarea unor dovezi care sa ne demonstreze ceea ce noi deja stiam. Sunt lucruri spuse doar ca sa fie auzite iar dezinformarea practicata la scara mondiala e imensa. Propun sa incepem prin a ne cunoaste pe noi insine inainte de a pretinde altceva..
In concluzie:  Rasa umana a fost creata doar ca pe o rasa sclavizata a carei singura menire a fost sa munceasca in beneficiul celor putini si destepti... de fapt o eroare genetica ....fara suparare
Privind istoria omenirii sub oricare aspect doriti veti vedea ca incepand cu religia si terminand cu "stiinta" avem parte doar de facaturi..
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Rayden din 19 Decembrie 2009, 18:14:06
@Sabaoth
concluzia la care ai ajuns tu..e aproape corecta. ii mai lipseste ceva.
legat de departamentul zero (daca se numea asa sau nu atunci), imediat dupa revolutie,  raporta unui grup "condorul" - un fel de elita romaneasca a serviciilor de informatii, armatei, etc.. care ar fi avut un interes in apararea pamantului "dacic si al bogatiilor acestuia"..zestrea viitorului..

in jur de anul 2000 grupul si-a schimbat numele... a auzit cineva ceva de genul asta?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 23 Ianuarie 2010, 12:43:29
Citat din: Rayden din  19 Decembrie 2009, 18:14:06
@Sabaoth
concluzia la care ai ajuns tu..e aproape corecta. ii mai lipseste ceva.
legat de departamentul zero (daca se numea asa sau nu atunci), imediat dupa revolutie,  raporta unui grup "condorul" - un fel de elita romaneasca a serviciilor de informatii, armatei, etc.. care ar fi avut un interes in apararea pamantului "dacic si al bogatiilor acestuia"..zestrea viitorului..

in jur de anul 2000 grupul si-a schimbat numele... a auzit cineva ceva de genul asta?


http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?17909.last

"Vreau sa precizez ca eu vad acest concept de Nucleu, ca orice structura de elita in domeniul informatiilor, care lupta pentru interesele Romaniei, aparte de structurile oficiale.
Spun asta, deoarece de-a lungul timpului au aparut informatii despre acest nucleu. Aparte de cele precizate de Ronin, eu cunosc "scaparile" din anul 1997 legate de un grup, intitulat CONDORUL.
Am doua articole din ziarul Evenimentul Zilei din data 13.03.1997, pag.4 si din data 15.03.1997, pag.5.
Aceste doua articole vorbeau de un presupus grup Condor ce actiona in interiorul SRI-ului. Reproduc mai jos fragmente din articole :

"Grupul CONDOR are o medie de varsta de 38 de ani si 4 luni.
Scandalul declansat de fostul sef al SRI Maramures, col. Moldovan, nu a ramas fara ecou in randul structurilor judetene de SRI. Astfel, surse demne de incredere si de maxima importanta di cadrul SRI Cluj, au informat "Evenimenul Zilei" ca exista cu adevarat un grup "Condor", dar ca fostul sel al SRI Maramures nu are dreptul sa-l invoce, pentru ca acest grup a fost primul care a reactionat, in fata inregistrarilor legale ale convorbiriilor telefonice aprobate, in Maramures, chiar de col. Moldovan. Aceleasi surse au precizat ca asa-numitul grup Condor reprezinta, de fapt, grupul tinerilor, intrati dupa Revolutie in SRI, grup sprijinit este adevarat, si de cativa autentici meseriasi in domeniul informatiilor, care sunt in dezacord cu traiectoria politica pe care Virgil Magureanu a orientat SRI-ul."

"Potrivit fostului sef al sectiei SRI Maramures Gheorghe Moldovan, in interiorul SRI actioneaza grupul de veghe Condor. El este format din ofiteri nemultumiti de deciziile superiorilor si ale justitiei."

"Col. Moldovan crede ca acest grup s-a infiintat in 1995 cand, domnia sa a primit "semnale de nemultumire din partea fostilor subordonati", nemultumiri legate initial de sentinta judecatoreasca data in cazul sau."

"Col. Moldovan a spus ca gruparea CONDORUL nu este un serviciu secret paralel SRI desi este constituit in interiorul institutiei."

Comisia de analiza in acest caz a afirmat atunci : "Grupul este contrar legii, actioneaza in interiorul SRI si noi nu stim in interesul cui lucreaza, daca vrea sa intareasca sau sa slabeasca principala institutie care se ocupa cu siguranta nationala. Se pare ca este un grup de veghe - spun ei - care pazeste SRI sa nu comita ilegalitati dar, incalcand legea, membri sai sustrag documentele secrete."

Interesante aceste informatii despre un asa zis grup CONDOR.
Mai am si alte astfel de scapari despre anumite grupari de "justitiari".
Uneori, cand legea nu devine decat randuri pe hartie, apar acesti "haiduci"...Istoria ne-a demonstrat-o."
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 23 Februarie 2010, 10:26:17
Citat din: Ronin din  12 Septembrie 2007, 16:07:13
In ultima carte de Radu Cinamar, 'Misterul din Egipt', Departamentul 0, prin Cezar Brad, ofiter al DZ, ofera domnului Radu Cinamar un post in DZ...
Deci urmatoarele carti vor fi scrise de Radu Cinamar, angajat al DZ...

*************************************************
Daca acest tip de 'discutii' este monitorizat si de ei (de cei din DZ) atunci ar fi normal ca discutiile noastre (aprinse...) sa apara in urmatoarea carte a lui Radu Cinamar...!!!!!!!!!!!!!

Good luck !


Si DA, a aparut cate ceva legat de discutia noastra din 2007.

Iata textul din a patra carte (Pergamentul Secret), aparuta in 2009, in care se vorbeste (si) de noi:

***************************************************

- Cum de stii aceasta ?
  Cezar zambi usor, in stilul lui caracteristic.
- Avem anumite programe de cercetare si selectie din randul acestei categorii de varsta. Sunt niste teste speciale, care le arata adevaratele capacitati. Poti naviga insa si pe internet, pe forumuri; e de ajuns sa-ti faci o idee. Fiecare vrea sa para mai istet decat ceilalti, fiecare vrea sa epateze prin cunostintele sale, dar cand vine vorba de discernamant sau de aspecte oculte, spirituale, majoritatea dintre ei isi dovedeste neputinta, orgoliul sau aroganta.
- Nu esti cam aspru ? am intrebat, timid.
- Ai vrea sa spun altceva ? Sigur, nu toti sunt astfel...

****************************************************

Deci, ce parere aveti, ne-a bagat in seama DZ sau nu ?!
Eu cred ca da... :fullmoon:

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: padme din 23 Februarie 2010, 10:57:02
Draga Ronin si eu daca ma hotarasc sa scriu o carte pe o anumita tema, pe forumuri e imposibil sa nu gasesc materiale, sa ma inspir si sa creez dialoguri, deci chestia asta nu e chiar atat de... iesita din comun, e chiar foarte...scriitoricesc. Si inca ceva, dupa parerea mea, nu cred ca poate scrie cineva o carte, din interiorul institutiei respective, sa "divulge" anumite chestii fara sa se stie cine a fost, mai ales daca aceste persoane sunt monitorizate - iar daca se stie cine este nu poate divulga decat lucruri consimtite ca pot fi divulgate, sau poate are "acces" la anumite "informatii secrete" astfel incat ele sa fie divulgate intr-o carte (adica i se furnizeaza intentionat informatii eronate). Cred ca am folosit prea mult verbul a divulga, dar nu are importanta. Din ce am citit eu ca facand parte din categoria dezvaluiri, nici unul dintre autori nu mai facea parte din institutia respectiva, ba chiar avea la activ in dosar o chestie ceva de genu' sanatate mintala indoielnica. Printre astia se numara si unii dintre astronautii care au participat la misiunile Apollo si care s-au hotarat sa mai spuna una, alta si mai nou, documentarul ala al doctorului Greer - unde persoanele spun anumite chestii dupa multi ani de cand a avut loc intamplarea respectiva, pt ca au anumite acorduri pe care le-au semnat la un moment dat, zic eu.
Dupa care  ma intreb, James Cameron s-o fi inspirat din cartea lui Cinamar in care descrie zeita albastra? :))))))))))))))
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 23 Februarie 2010, 11:02:21
Citat din: Ronin din  23 Februarie 2010, 10:26:17
Deci, ce parere aveti, ne-a bagat in seama DZ sau nu ?!
Eu cred ca da... :fullmoon:

Legat de DZ,eu NU CRED CA NE-A BAGAT IN SEAMA! Si asta pentru simplul motiv ca eu nu cred in existenta acestui departament,cel putin nu cu acest nume,DEPARTAMENTUL ZERO! Nu neg posibilitatea existentei anumitor servicii care sa se ocupe si de aceasta "zona" mai deosebita,dar nu cred ca aceste carti ale lui Radu Cinamar ar trebui luate drept surse de informatie,asa cum face in clipurile de mai jos(eu postez primul,care a mai fost aici,dar gasiti pe youtube si continuarile) un "celebru"  :lol: realizator de televiziune,la a lui emisiune de 3 surcele:


INSA,posibilitatea ca autorul acestor carti sa foloseasca ca si sursa pentru documentare forumul Rufon este foarte mare...pana la urma,cred ca acest forum a adunat in cuprinsul lui mai multa informatie decat orice alta sursa din Romania.
Chiar imi aduc aminte ca am adresat o intrebare directa lui Corut(pe mail...cei mai vechi pe forum isi amintesc),in timp ce acesta era la OTV,legat exact de acest aspect,al prezentei sale pe acest forum.Normal ca a dezmintit,spunand ca el nu are internet si nu il foloseste,desi anterior declarase ca tine legatura pe mail cu multi colaboratori,si intra pe forumul octogonul.Insa,in mod ciudat,in ultimele carti ale lui corut apar multe informatii APROXIMATIV in aceeasi forma in care s-au postat pe rufon(care afost PRIMUL loc unde au aparut aceste informatii)...ceea ce e cel putin interesant!
Nici generalul Emil Streinu nu pare sa fie "strein" de acest forum,direct sau indirect...dupa criticile aduse lui de catre mine si altii pe acest forum lgat de pozele aiurea pe care le prezenta drept OZN-uri,si de cartile alea mari pe care le tot purta dupa el,plus diferite declaratii facute numai pentru ca sunau frumos,acestea au disparut ca prin minune din "arsenalul" generalului...
  Si am credinta ferma ca mai sunt si altii care "bantuie" pe acest forum,in cautare de informatii gata preparate,bune de tipar...imi aduc aminte de niste "jurnalisti" care se cam inspirau de pe aici...

  Asa ca nu e exclus ca noi sa oferim material pentru diferite personaje care fac o caruta de bani vanzand lumii maculatura sefisto-mistico-progresisto-patriotica,cu trimiteri directe(SI FOARTE DESE) la practicile yoga...daca ma gandesc mai bine,s-ar putea ca acesti bani sa se verse in conturi unor personaje care au plecat de cativa ani buni in alte tarisoare cu neutralitate declarata... :-D


Iar la final,trebuie sa iti dau dreptate si tie Ronin...chair daca DZ nu exista,asta nu inseamna ca acest forum nu este monitorizat...periodic aici apar si se dau in stamba anumite "elemente" cu convingeri "ciudate",fie cu scopul recrutarii de noi membrii,fie cu alte scopuri,pe care nu le mai amintesc aici,dar pot fi ghicite destul de usor... :evil:
   asa ca...la final nu pot decat sa readuc in actualitate dedicatia facuta de mine(la propriu) acestor "monitori":
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 23 Februarie 2010, 13:15:35
Cartile lui cinamar sunt f. proaste din absolut toate punctele de vedere.
Autorul îmi datoreazã banii aruncați pe ele.
Editura ar fi trebuit actionata in instanțã pt inducere in eroare și altele.

Pentru cei care nu sunt strãini de conceptele vehiculate in acele carti(pt care imi vreau bãnuții înapoi), reiese un lucru clar. Ca el(ei) a incercat crearea unui anumit tip de rãspuns prin care sa afle tocmai lucrurile secrete despre care bat campii.
Sau sa se incerce recrutarea persoanelor cu abilitati naturale de RV. În fapt asta reiese din borșul lui cinamar. Locația sitului e secretã, dar practicand RV o puteti gasi. Si da, e o bazã acolo care emite si... te vor primi cu bratele deschise si usile inchise in urma ta. Ha ha.
Oare ce vor ei sa facã în romanica de se grabesc sa-i adune pe ''vãzãtorii la distanțã''???

Și uite s-au mai inspirat si din al doilea post din cadrul topicului. In ultimul volum parca apare la inceput exact ce scria Flight33.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ryn din 23 Februarie 2010, 19:01:21
Citat din: @biss din  23 Februarie 2010, 13:15:35
Cartile lui cinamar sunt f. proaste din absolut toate punctele de vedere.
Autorul îmi datoreazã banii aruncați pe ele.
Editura ar fi trebuit actionata in instanțã pt inducere in eroare și altele.

Pentru cei care nu sunt strãini de conceptele vehiculate in acele carti(pt care imi vreau bãnuții înapoi), reiese un lucru clar. Ca el(ei) a incercat crearea unui anumit tip de rãspuns prin care sa afle tocmai lucrurile secrete despre care bat campii.
Sau sa se incerce recrutarea persoanelor cu abilitati naturale de RV. În fapt asta reiese din borșul lui cinamar. Locația sitului e secretã, dar practicand RV o puteti gasi. Si da, e o bazã acolo care emite si... te vor primi cu bratele deschise si usile inchise in urma ta. Ha ha.
Oare ce vor ei sa facã în romanica de se grabesc sa-i adune pe ''vãzãtorii la distanțã''???

Și uite s-au mai inspirat si din al doilea post din cadrul topicului. In ultimul volum parca apare la inceput exact ce scria Flight33.

Daa! super reactia! Ma inscriu si eu in "Clubul celor care vor banutii inapoi". Am citit cartile asa, doar de dragul de a le citi. Eu nu am dat bani decat pe una, restul sunt primite cadou, dar in numele acelor nevinovati care au vrut sa imi faca un cadou "interesant" protestez! Tradare, tradare, tradare, de trei ori tradare! Am asteptat cu sufletul la gura deznodamantul lui viitor cu cap de mort si am ramas cu buza umflata: canci deznodamant, canci "super adevaruri relevate" canci, canci canci...Si am salivat pana la ultima pagina. Un fost coleg de serviciu, fost coleg la Office2 cu unul si cu altul, imi spusese acum catva ani buni ca :"Atunci cand esti in situatii limita nu trebuie decat sa te gandesti cum sa iesi, si nu cum mama draq ai cazut in plasa" drept pentru care eu am iesit ieftin. Nu am dat cine stie ce pe cartea aia. Dar cum sa le spun celorlalti, care au platit cu varf si indesat ca si-au luat teapa si ca printre evidentele adevaruri pe care le aflam din astfel de lucrari, adevaruri nu relevate ci vechi de cand lumea dar date pe gura intr-un limbaj pe intelesul tuturor (ca aici e shpilu'), nu o sa gasesti nimic relevant. Eram curios si am facut niste verificari. Real, personajele cheie nici nu au trait in aceeasi perioada, ca sa nu mai zic si de inclinatia lor pro legionara si deci cu atat mai indepartata de segmentul elitist al membrilor unui departament de stat - si in ce perioada! :D. Dar vorba ceea a unui coleg de forum: guvidele musca si din acul gol! Ca urmare , propun infiintarea unui Cos de gunoi pentru lucrarile care dovedesc un IQ limitat, intitulat :" destul cu telenovela stiintifica" Am ajuns la stadiul in care suprasaturat de gogosile unora, si aici nu ma refer la Dl. Cinamar (maurul care si-a facut datoria - interesant nume de autor - cin= s. v. bandã, breaslã, buluc, ceatã, cârd, corporație, demnitate, droaie, funcție, gloatã, grãmadã, grup, îndeletnicire, meserie, mulțime, ocupație, pâlc, post, poziție, profesiune, rang, serviciu, slujbã, stol, tagmã, treaptã et.c.    + amar) nu mai am timp sa imi canalizez neuronul catre tintele adevarate. Numai tinte false domnilor! pe romaneste - abureala! Posibil ca unii dintre cititori sa nu fi avut habar neam de neamul lor despre existenta unui Departament Zero cum jumatate din americani nu stiu unde e America pe harta sau jumatate din pensionarii nostri care voteaza in continuare cu Alexandru Ioan Cuza. pe cel neinformat nu avem cum sa il judecam. Dar pe semidoctul intentionat  nu trebuie sa il iertam! Ridicati standardul dragi colegi si sanctionati prostia, reparati gresala (asa cum a facut Daniken in decursul celor 21 de reeditari a "Amintiri din viitor" si nici acu nu a terminat cu procesul reparatoriu), invatati pe cei care nu stiu, izolati soparlele si calcati pe gatul sarpelui! Ca nu e vina unui copil de 12 ani ca are net acasa si parintii ocupati cu dat zapada in dormitor, ci e vina noastra ca ii lasam pe altii sa le bage in cap tot felul de aiureli prin tocmai acest forum. Si inca o faza: la o conferinta la brasov, dupa expunere a venit la noi la masa un tanar. A dat mana cu noi, si plin de eleganta a intors reverul hainei precum agentii Sigurantei din filmele lui Nicolaescu. Am stat de vb cu el fara sa imi iasa din minte imaginea care era brodata pe interiorul reverului. Nu conteaza ce era brodat, dar oameni buni, tocmai dadusem mana cu un venusian, sau ce mama zborurilor Tarom era convins omul ala ca era! Paul a fost al doilea  om de pe planeta Pamant, iar cainele meu - Primul caine din istoria universala canina care a mirosit nadragii unui extraterestru sadea! Vorba marelui Creanga: Nu stiu altii cum sunt, dar eu, ma mai duc din cand in cand la control...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: padme din 23 Februarie 2010, 19:36:03
Eu cred ca dati prea multa atentie detaliilor financiare:))))))))))))... Eu cand am citit cartile respective (descarcate de pe scribd moca, sic) am zis: "tipu' asta a gasit cheia succesului la scris!" Mie mi-au placut, de ce sa zic, imi plac povestile astea cu iz de secret si etc. Dupa ce am citit si "inuaki reptilianul din mine" confesiunea unui pusti asa-zis posedat de un reptilian, scrisa de o psiholoaga, concluzia mea a fost: cartile astea + stirile de la ora 5 au aparut la cererea publicului....de ce sa nu recunosc, un pic guvida am fost si eu la inceput! :))))))))))))))))))

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 23 Februarie 2010, 20:01:29
     Da padme așa o fi precum spui. Dar daca aș lua 1$ moca de la fiecare om de pe planeta m-aș duce și aș rãmâne în Bora-Bora.
Nu sunt zgãrcit, de aceea le-am si cumpãrat. Dar sefeuri erotico-tibetano-isterice și tâmpe nu mai citesc. Ori acolo, cine mama lui nu mai stiu, editorul parca scria in prefata ca sunt for real cãrțile. Eu nu suport minciuna. Iar faptul ca mi-am pierdut timpul aiurea, am dat si bani, m-a lasat și pinguin... pai asa ceva nu iert! Mi-a furat timpul! timpul investit sa castig acei bani, + efortul de a obtine cartile +cititul, de stateam ca un bou și mã tot gandeam ca sigur iau plasa +ca mi-a insultat inteligența!

Dacã te prind bãi Cinamare si nu ai banii mei la tine, ai cacarisit-o rãu! da rãu de tot!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 23 Februarie 2010, 20:12:32
Citat din: @biss din  23 Februarie 2010, 20:01:29
   Ori acolo, cine mama lui nu mai stiu, editorul parca scria in prefata ca sunt for real cãrțile.

Da, și când te gândești cã Viitor cu cap de mort a fost prima carte scoasã de editura respectivã. Sã fi fost doar o campanie de marketing? Destul de probabil.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: ryn din 23 Februarie 2010, 20:18:17
Beleaua ca editia primceps poarta catalogarea "roman". Dupa ce au vazut ca pot papa banii la lume aceasta incadrare a disparut...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Shadowman din 23 Februarie 2010, 20:26:48
 Eu il felicit pe Radu Cinamar ! Bun "pescar", bun "magnetizor" ! Magistral ! A facut lumea sa viseze !  :star:
Si sa scoata lovelele din portofele... :-)
Mi-amintesc o alta carte de succes :"Sapte ani apocaliptici ( Dezvaluirile Contelui Incapucciato) "  8-)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Kymosabe din 23 Februarie 2010, 21:02:19
Citat din: Nox din  23 Februarie 2010, 20:12:32
Da, și când te gândești cã Viitor cu cap de mort a fost prima carte scoasã de editura respectivã. Sã fi fost doar o campanie de marketing? Destul de probabil.

Nox, dupã câte ºtiu eu editura DAKSHA, care a publicat cãrþile lui Radu Cinamar, apartine de MISA lui Gregorian Bivolaru.  
Iar subiectul cãrþii Viitor cu cap de mort a fost inspirat dintr-o viziune pe care ,,celebra'' clarvãzãtoare Valentina Gârlea a prezentat-o in cadrul unei conferinþe MISA din... 27.12. 2002.  :wink:

Eu unul sunt impresionat de numãrul celor care cred fantasmagoriile acestui agent Mulder mioritic.    :lol:

PS Apropo, doamna Valentina vedea in Gregorian Bivolaru un al doilea Dumnezeu. :lol:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: alx din 23 Februarie 2010, 21:23:35
Citat din: Kymosabe din  23 Februarie 2010, 21:02:19
Nox, dupã câte ºtiu eu editura DAKSHA, care a publicat cãrþile lui Radu Cinamar, apartine de MISA lui Gregorian Bivolaru.  

apoi io ce spuneam?
 
Citat din: alx din  23 Februarie 2010, 11:02:21
   Asa ca nu e exclus ca noi sa oferim material pentru diferite personaje care fac o caruta de bani vanzand lumii maculatura sefisto-mistico-progresisto-patriotica,cu trimiteri directe(SI FOARTE DESE) la practicile yoga...daca ma gandesc mai bine,s-ar putea ca acesti bani sa se verse in conturile unor personaje care au plecat de cativa ani buni in alte tarisoare cu neutralitate declarata... :-D

Adevarul e ca in cartile alea e mult SF si foarte multe descrieri ale practicilor yoga,ceea ce ma face sa cred ca guru bivolaru nu e chiar strain de toata afacerea...si daca adaugam si descrierea Valentinei...gata ciorba de potroace!

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Kymosabe din 23 Februarie 2010, 21:44:26
În concluzie, nu rataþi urmãtoare carte a lui Radu Cinamar, în care agentul Cezar Brad îl va iniþia  pe erou (autor) în tainele... urinoterapiei. :lol: :lol: :lol:

PS Abia acum înteleg de ce agenþii noºtri PSI sunt cei mai buni din lume. :lol: :lol: :lol:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 23 Februarie 2010, 21:47:51
alx, nu cã imi place sã mã repet dar aproape acum un an (14 martie 2009) ziceam:

Citat din: Nox din  14 Martie 2009, 18:28:02
alx, nu e prima datã când intreb asta. Am mai întrebat ºi aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,213.msg27665.html#msg27665). Dar nu mã mulþumeºte rãspunsul. Ramanicu Dar ar putea fi la fel de bine tot un pseudonim. Pe forumul octogonul (http://octogonul.myforum.ro/cine-este-radu-cinamar-vt155.html) (unde se mai pun ºi alte întrebãri pertinente) se vehiculezã ideea cã nu ar fi o persoanã ci un grup de persoane (cred cã acestã idee a fost prima oarã avansatã de Pavel Coruþ). Prima carte pare OK la prima vedere, dar a 2-a ºi a 3-a abundã de tot felul de învãþãturi mistice, preponderent orientale (yoga), religie ºi alte chestii new age.

Kymo, se pare cã ai dreptate

Lista de edituri sub egida MISA, aici (http://www.exmisa.ro/viewtopic.php?p=16896#p16896), printre care se aflã și Editura Daksha.

Mai adaug aici ceva ce am gãsit ºi mi se pare interesant:

sursa (http://www.scritube.com/diverse/Am-sa-relatez-aici-povestea-me1491414.php)

citez,

CitatAlta combinatie interesanta care o fac este un fel de spiritual marketing. Ei stiu prea bine ca romanii sunt in marea lor majoritate crestini fanatici. Asa ca sprijina in invaturile lor o amestecatura de Crestinism cu Hinduism. E de-a dreptul bizara treaba!

M-am dus la o conferinta unde a vorbit unul peste o ora despre ce i-a vorbit lui Dumnezeu in meditatia de Craciun in care a stat 24 de ore repetand aceeasi rugaciune in cap non-stop. La un moment dat a 'auzit' vocea lui Dumnezeu si a inceput sa scrie.

Alta strategie de marketing, un punct forte, o reprezinta profetiile lui Sundar Singh. Sundar Singh a fost un indian care era prin trecere in Romania si a zis ca Romania va fi centrul spiritual al lumii intregi in viitor. Aceste profetii dau membrilor MISA o speranta falsa intr-o minciuna crasa. Profetiile reprezinta SINGURA sursa despre aceast viitor asa ca au fost nevoiti sa apeleze la dezinformare in masa prin carti scrise de ei.

Am constatat ca se vindeau carti in romana de catre autori romani, la preturi de nimic pentru membrii MISA. Erau multe edituri, doamna mi-a dezvaluit ca toate editurile erau ale lor. Printre ele se numara Sophia si Daksha. TOT materialul spiritual in romana scrisa de romani din Romania e controlat de ei. Au monopol total asupra cartilor spirituale romanesti. In aceste carti, precum Viitor cu cap de Mort si 12 Zile, ei isi raspandesc doctrina si propaganda restului lumii si intaresc lucruri precum 'profetiile lui Sundar Singh'. Insa sunt scrise chiar de ei! Ce usor e sa 'creezi' adevarul, repetand o minciuna pana cand devine adevar. Ma repet, exact precum masonii lucreaza, pe care ii dispretuiesc asa de mult.

CitatInca o poveste interesanta este cum i-am dat domnului Sorin in 2000 prima carte Montauk in engleza sa se uite peste ea. Am considerat ca lumea trebuie sa stie cat mai multe despre fenomenul Montauk si ce a insemnat pentru aceast planeta si univers. A zis ca e interesanta si ca va contacta autorii. In 2005 am fost surprins sa constat ca au aparut celelalte carti in romana, cu aceeasi coperta ca originalele englezesti (lucru rar intalnit la traduceri). Redactorul cartilor era chair Sorin Hurmuz insusi caruia ii dadusem prima carte. I-am scris despre acest aspect dar nu mi-a raspuns (asa cum nu mi-ar fi raspuns nici in legatura cu meditatiile la care se face referire in 12 Zile).

Sublinierile îmi aparțin.

LE.

Peter Moon în România

Transylvanian Sunrise
by Radu Cinamar with Peter Moon


Citat
From the author...
"This book heralds the most remarkable archaeological find in the annals of Mankind. Unbeknownst to most, there is an ancient sphinx located in the Bucegi Mountains of Romania and near the border of the famous land known as Transylvania. In 2003, the Pentagon discovered, through the use of state-of-the-art satellite technology, an anomaly within the Bucegi Mountains. Through the highest levels of Freemasonry, the Pentagon was able to secure an alliance with the most secret department of the Romanian Intelligence Service which is known as Department Zero.

Together, the Romanians and the Americans utilized the Pentagon's secret technology to penetrate a chamber inside of the mountain which was otherwise inaccessible to humans. What was discovered eventually was a holographic Hall of Records left by an advanced civilization near three mysterious tunnels leading into the Inner Earth. Transylvanian Sunrise chronicles the discovery of these modern day artifacts which represent the dawn of a new era for Mankind.

Peter Moon is brought into the fold through his Romanian Publisher who just happens to be the publisher of this remarkable story. Peter, whose original connection to Romania came through Dr. David Anderson of the Time Travel Research Center, recognized that such satellite technology would had to have utilized Dr. Anderson's proprietary space-time technology for maintaining satellites in orbit and pursues the matter further.

This leads Peter Moon on an adventurous journey to Romania to visit the Romanian Sphinx and a remarkable encounter with his old friend, Dr. David Anderson. There, he learns of a mysterious association between the mysterious time travel scientist and Radu Cinamar."  — Peter Moon

Preview pentru Transylvanian Sunrise (http://www.skybooksusa.com/pdf/books/transunrise/transunrise.pdf)

Sursa (http://www.skybooksusa.com/index2.htm)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 24 Februarie 2010, 12:32:33
Deci sa inteleg ca DZ-ul lui Radu Cinamar nu este acelasi cu DZ-ul lui Vasile Rudan  :?

Adica, cu alte cuvinte, ar putea exista un DZ fara ezoterism  :?

Cam asta era si motivul pentru care am "marsat" la topicul cu extraterestrul ciudat. Abordarea aceluiasi subiect dar din unghiuri diferite.

Daca exista un DZ (totusi), cine si cum face diferenta intre paranormalul veritabil si paranormalul ezoteric  :?
Care ar fi definitiile celor doua si care ar fi diferentele  :?

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: daos din 24 Februarie 2010, 13:25:59
Citat din: Ronin din  24 Februarie 2010, 12:32:33
Deci sa inteleg ca DZ-ul lui Radu Cinamar nu este acelasi cu DZ-ul lui Vasile Rudan  :?
Adica, cu alte cuvinte, ar putea exista un DZ fara ezoterism  :?
Cam asta era si motivul pentru care am "marsat" la topicul cu extraterestrul ciudat. Abordarea aceluiasi subiect dar din unghiuri diferite.
Daca exista un DZ (totusi), cine si cum face diferenta intre paranormalul veritabil si paranormalul ezoteric  :?
Care ar fi definitiile celor doua si care ar fi diferentele  :?
Cel sau cei care au scris sub pseudonimul Radu Cinamar, chiar daca la prima vedere totul este invaluit intr-o perdea de fum mistic cu iz oriental si pe ici pe colo crestin ortodox, nu este totusi doar un yoghin sau stiu eu ce alta specie de mistic. Consider ca are destule idei ce pornesc din realitate, dar ... si este un dar, imbracate intr-o perdea fumigena. Se vrea transmiterea unui mesaj, dar doar anumitor oameni si nu tuturor celor care o vor citi. Pentru ceilalti este o simpla fantezie eroica cu eroi nationali. La prima vedere pare opera lui "guru" Bivolaru, poate doar cel mult a unui adept al lui, dar care nu are creierul spalat de elucubratiile lui "guru". Am citit mai demult prima carte din serie, pentru restul n-am mai avut timp si nici suficient apetit. Nu mai tin minte sigur dar la un moment dat se expune modul cum un om cu antrenament telepatic poate auzi vocile interioare ale celorlalti oameni (la nivelul inconstient al celorlalti subiecti), adica cu propria voce. S-ar putea sa ma insel, dar totusi cred ca aceasta informatie a aparut in carte pe undeva. Ori asta denota faptul ca cel care a scris-o stia sigur cate ceva despre antrenamentul unui telepat de serie.

Sa reusesti sa desparti paranormalul asa-zis stiintific de cel mistic este in esenta de fapt imposibila, sunt in esenta la fel doar camasa de la exterior e diferita.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 24 Februarie 2010, 14:32:31
Cele douã aspecte ale paranormalului menþionate de Ronin cred cã sunt abordãri din direcþii diferite cu recuzite diferite ale aceluiaº fenomen. Este ca ºi cum pui alãturi un ºaman ºi un militar antrenat în remote v. Pânã la urmã conteazã scopul ºi rezultatele acestui demers. Dacã peste tot în lume s-a cercetat acest lucru înseamnã cã el existã. Dar repet scopul conteazã. Credeþi cã pe americani i-ar interesa cã bivolaru s-ar îmbrãca ca o  fufã ºi ºi-ar turna pipi în cap dacã astfel el ar putea dezafecta anumite instalaþii?
Nu ºtiu câþi dintre voi cunosc performanþele realizate de adepþii lui în materie de RV ºi altele. Chiar sunt uluitoare. ªi mã întreb oare cui îºi vând ei serviciile? Pt cã aceºti oameni au condensat elita celor capabili de asemenea lucruri. Chiar ºi fuga lui bivolaru sunt convins cã e o manevrã. De fapt deveniserã o þintã ºi cu creat o diversiune. Foarte mulþi demnitari le vizitau fufele ºi îºi ofereau sprijinul. Dacã noi râdem de câte ori auzim de mantre, yoga ºi alea alea, nu facem decât sã contribuim la perdeaua de fum ce-i învãluie ºi chiar mai mult, ne arãtãm ignoranþa. 
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mopeka din 24 Februarie 2010, 18:09:24
Citat din: @biss din  24 Februarie 2010, 14:32:31

Nu ºtiu câþi dintre voi cunosc performanþele realizate de adepþii lui în materie de RV ºi altele. De fapt deveniserã o þintã ºi cu creat o diversiune. Foarte mulþi demnitari le vizitau fufele ºi îºi ofereau sprijinul.

Poti sa detaliezi?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 24 Februarie 2010, 20:21:25
Citat din: Ronin din  24 Februarie 2010, 12:32:33
Deci sa inteleg ca DZ-ul lui Radu Cinamar nu este acelasi cu DZ-ul lui Vasile Rudan  :?

Sau poate cã DZ nu existã. ªi pe Vasile Rudan de ce l-am crede? Dacã e nevoie facem și un inventar al publicațiilor unde au apãrut informații despre DZ înainte de acestã carte. Probabil putem sã le numãrãm pe degetele de la o mânã. Acum toatã lumea se dã a fi cunoscãtoare.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: daos din 27 Februarie 2010, 22:16:06
Citat din: @biss din  24 Februarie 2010, 14:32:31
Cele douã aspecte ale paranormalului menþionate de Ronin cred cã sunt abordãri din direcþii diferite cu recuzite diferite ale aceluiaº fenomen. Este ca ºi cum pui alãturi un ºaman ºi un militar antrenat în remote v. Pânã la urmã conteazã scopul ºi rezultatele acestui demers. Dacã peste tot în lume s-a cercetat acest lucru înseamnã cã el existã. Dar repet scopul conteazã. Credeþi cã pe americani i-ar interesa cã bivolaru s-ar îmbrãca ca o  fufã ºi ºi-ar turna pipi în cap dacã astfel el ar putea dezafecta anumite instalaþii?
Nu ºtiu câþi dintre voi cunosc performanþele realizate de adepþii lui în materie de RV ºi altele. Chiar sunt uluitoare. ªi mã întreb oare cui îºi vând ei serviciile? Pt cã aceºti oameni au condensat elita celor capabili de asemenea lucruri. Chiar ºi fuga lui bivolaru sunt convins cã e o manevrã. De fapt deveniserã o þintã ºi cu creat o diversiune. Foarte mulþi demnitari le vizitau fufele ºi îºi ofereau sprijinul. Dacã noi râdem de câte ori auzim de mantre, yoga ºi alea alea, nu facem decât sã contribuim la perdeaua de fum ce-i învãluie ºi chiar mai mult, ne arãtãm ignoranþa. 
In vremea mea "de glorie" a paranormalului si telepatiei auzeam pe unii di cei ce ma abordau vorbind despre posibilitatea existentei unui anume yoghin de nationalitate romana ce ajunsese la abilitati telepatice, reusind totusi sa si "vada", lucru ce mie imi era aproape imposibil. Atat timp cat deschiderea acelui yoghin era se pare naturala, a mea era opera unui operator al unui aparat de comunicare telepatica (la nivelul nu neaparat constient) cu alti oameni. Se pare ca americanii si..., de prin 2004 si romanasii nostri din DGIA, folosesc pentru comunicare la nivel telepatic un dispozitiv conectat la un simplu calculator, prin care comunica la nivelul undelor cerebrale ale omului cu alti oameni (in special la nivelul inconstient al acestora). Se pare ca e folosit pentru a trimite data la distanta catre unii din agentii lor cu pregatire oarecum in domeniul a ceea ce se chema paranormal. Si genul asta de dispozitiv nu e singurul folosit, ci si ceva de genul unuia prin care se blocheaza abilitatea de relaxare a cuiva care are la activ o practica de gen mistic prin care isi activeaza acele asa-zise capacitati paranormale. Este vorba de un dispozitiv cu care baietii din DIA (Defence Inteligence Agency) sau poate chiar DGIA (Directia Generala de Informatii a Apararii) au reusit prin 2004 - 2005 sa puna cu botu' pe labe un numar remarcabil de telepati autodeschisi din lumea larga care isi trimisesera mesagerii la noi in tara in cautarea asa-zisului telepat autodeschis al romanilor. Mai prost pentru acei baieti cu "ochii albastri" e ca nimerisera varianta proasta de "telepat autodeschis" al romanilor, adica o simpla momeala. Si si-au concentrat fortele intr-o directie proasta. In tot acest timp mai mult ca sigur acel real "telepat autodeschis" al romanilor isi punea in aplicare planurile proprii privitor la politica de aliante externe a Romaniei plus politichia interna.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 28 Februarie 2010, 11:41:55
Citat din: Nox din  24 Februarie 2010, 20:21:25
Sau poate cã DZ nu existã. ªi pe Vasile Rudan de ce l-am crede? Dacã e nevoie facem și un inventar al publicațiilor unde au apãrut informații despre DZ înainte de acestã carte. Probabil putem sã le numãrãm pe degetele de la o mânã. Acum toatã lumea se dã a fi cunoscãtoare.
Informatii circulau si cu mult inainte de 89. Deci povestea asta e veche tare. Numai cineva serios din vechea garda a securitatii ne poate lumina in acest caz. Dar nu cred ca mai traieste vreunul din sefii directiilor de pe atunci...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 01 Aprilie 2010, 18:50:44
CitatNumai cineva serios din vechea garda a securitatii ne poate lumina in acest caz. Dar nu cred ca mai traieste vreunul din sefii directiilor de pe atunci.

Asa cum am mai scris aici, este putin probabil ca acest Departament zero - daca a existat - sa fi fost in structurile securitatii.
Fiti siguri ca si noi cei din securitate discutam intre noi despre subiectul paranormal,RV, OZN ...iar daca asa ceva  ar fi functionat la noi in ograda 100% am fi stiut.
Degeaba invoci sefii directiilor ! Si ei tot din aceeasi "scoala" proveneau.
Mai spun insa si  altceva: stiti cum este la noi la romani, chiar daca oficial, la serviciu, ofiterii nu ar fi pomenit subiectul, ar fi fost suficiente ocazii "neoficiale" de unde chiar si eu - aflat pe o functie de executie - as fi putut afla: aveau loc periodic convocari profesionale in diverse locuri din tara, am avut legaturi cu TOATE liniile si directiile de munca, mergeam impreuna la sprituri,paranghelii "colegiale"si ....nimic.
Ar fi  existat intr-adevar un spatiu unde s-ar fi putut afla eventuali "apartenenti" al lui "D" zero" asta, iar acel loc putea fi Institutul de Tehnologie Avansata (ITA)al carui sef a fost pana in 1989 un colonel/general  provenit din SIE (DIE). Stiu ca aia, in afara de faptul ca se ocupau cu producerea unor diverse "divaisuri" tehnice - de interceptare/foto/film/ si altele,  aveau si departament/e de cercetare . Ei p'acolo s-ar fi putut afla si astia paranormalii !
De mentionat insa ca cei din Institut faceau oarecum "opinie" separata in sistem, pentru ca, ei isi recrutau oamenii de prin institute de cercetare si/ori facultati tehnice si nu urmau cursul normal de pregatire al ofiterilor de informatii.
In felul asta chiar daca - sa presupunem  ca DZ ar fi fost acolo  - ofiterii din orice directie a securitatii, n-ar fi avut cum sa afle.
De ce ? Pentru ca in nicio litera de regulament ori procedura a securitatii  nu se spunea ca ai fi putut avea posibilitatea ca "operativ" sa apelezi la un eventual sprijin in actiunile tale informative si la o asemenea unealta/scula de munca. Fie ea si extra/ultra secreta ori neoficiala.
In structurile armatei insa , este foarte posibil sa fi fost, dar eu personal, pana  la momentul decembrie 89, nu am avut cunostinta de asa ceva. Ceea ce -iarasi spun - nu inseamna ca nu exista !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Ronin din 11 Aprilie 2010, 13:48:47
Discutia incepe de aici:

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?10163.last

"Si eu cred ca specialistii nostrii nu pun chiar totul pe "masa rotunda".
Poti dezvolta putin, te rog, subiectul "astral projection" ...

Unii spun ca-i practic imposibil sa faci o diferenta intre cercetarile ezoterice de tip stiintific si cele de tip empiric, asta in ciuda eliminarii "sarlatanilor ezoterici".

Col. Eugen Lungu recunoaste ca fiecare stat (membru sau nu in NATO) are si o doctrina nationala PSYOPS.
Deasemenea domnia sa vorbeste de PSYOPS negru in care NU se cunoaste SURSA informatiilor. Aici intra in actiune metodele din lumea oculta, extrasenzoriala.

Aici am pus eu punctul pe I. Sursele negre, in ciuda rezultatelor reale, necesita ca ele insele sa fie investigate. E mult de spus... "


"Anumite structuri, de genul serviciilor secrete, pot utiliza, pentru influentarea "unor actori statali si chiar a unor oameni cu functii foarte importante in stat", tehnici care se incadreaza in seria operatiilor psihologice "gri" sau chiar "negre", a afirmat adjunctul sefului PSYOPS din cadrul Ministerului Apararii Nationale, colonelul Eugen Lungu. "Din informatiile pe care le avem noi, in afara de doctrina aliata, toti membrii NATO au si doctrine nationale, care, in virtutea unor interese de mai mare sau mica putere, se pun in aplicare. Se vorbeste de un «PSYOPS gri» sau de un «PSYOPS negru» chiar. In PSYOPS-ul gri - adevarurile sunt amestecate cu neadevarurile, iar in PSYOPS-ul negru nu se cunoaste sursa de unde provin informatiile", a spus Lungu, citat de Rompres. El nu exclude ca acest tip de influentare poate sa utilizeze si metode din zona oculta, extrasenzoriala. (Rompres)"

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-11-14/operatiuni-psihologice.html
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 11 Aprilie 2010, 14:54:32
Citat"Anumite structuri, de genul serviciilor secrete, pot utiliza, pentru influentarea "unor actori statali si chiar a unor oameni cu functii foarte importante in stat", tehnici care se incadreaza in seria operatiilor psihologice "gri" sau chiar "negre", a afirmat adjunctul sefului PSYOPS din cadrul Ministerului Apararii Nationale, colonelul Eugen Lungu. "Din informatiile pe care le avem noi, in afara de doctrina aliata, toti membrii NATO au si doctrine nationale, care, in virtutea unor interese de mai mare sau mica putere, se pun in aplicare. Se vorbeste de un «PSYOPS gri» sau de un «PSYOPS negru» chiar. In PSYOPS-ul gri - adevarurile sunt amestecate cu neadevarurile, iar in PSYOPS-ul negru nu se cunoaste sursa de unde provin informatiile", a spus Lungu, citat de Rompres. El nu exclude ca acest tip de influentare poate sa utilizeze si metode din zona oculta, extrasenzoriala. (Rompres)"

Asta poate fi o alta discutie, pentru ca, deja, am venit in prezent, daca vorbim de PSYOPS, si Romania in NATO, nu?
Ce spune col. Lungu acolo e de bun simt.
Dar exista deja legende conform carora organisme/institutii creditate ca fiind  statale, pun "la munca" "sarlatani privati" pe care ii remunereaza cu bani de la buget sa faca/desfaca diverse lucruri: vezi cazul  Basescu  & Aleodor Manolea !! Insa deja ne indepartam de DZ ?!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 11 Aprilie 2010, 15:09:02
ªi de ce mã rog nu ar putea fi chiar acest tip de subiect despre DZ sã fie un PSYOP (adicã sã priceapã și românul - operațiune psihologicã)?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Xanadron din 13 Septembrie 2010, 18:53:59
Citat din: ryn din  23 Februarie 2010, 20:18:17
Beleaua ca editia princeps poarta catalogarea "roman". Dupa ce au vazut ca pot papa banii la lume aceasta incadrare a disparut...
Culmea-i ca aud de cunoscuti care inca mai cumpara :roll: cartile Cinamarului (disponibile de-o eterninate, MOCA, pe net). :D
Nu pot decit sa subscriu la opiniile care sustin, precum userul flavius mai demult:

"Cum se explica totusi ca la cateva luni dupa aparitie, fiecare din cele 3 carti era deja disponibila gratis pe net si se putea gasi la o simpla cautare cu google ?
Si ma refer la varianta PDF probabil cea dactilografiata pentru trimiterea la editura, adica nu ca in cazul lui Corut sau alti autori ale caror carti se gasesc rar si mai greu, de obicei in varianta scanata dupa cartea originala si mai greu lizibila sau editabila.
Am o vaga impresie ca interesul material nu a fost principala tinta a autorului si datorita stilului "anonim" de publicare nu prea poate da in judecata nici diversele site-uri pentru drepturile de autor fara sa-si deconspire astfel anonimatul."


n.b. Al patrulea "roman-maise" cinamarez abunda in orice caz de consideratii ezoteric-yoghine, ceea ce nu poate decit sa confirme oarece conexiuni cu "guru Grig Bivolaru", a carui editura (Daksha) le publica.

Cit despre Departamentul Zero al DSS/SRI, personal inclin sa cred ca n-a existat si nici nu exista din pdv. oficial, din simplul motiv c-ar fi "transpirat" totusi cumva - chestia asta n-ar exclude insa, teoretic, eventuale delegari-mobilizari-coagulari temporare in scopul rezolvarii unor situatii "paranormale" importante strategic.
N-am habar insa nici daca era (sau mai este) posibila vreo colaborare concertata a Remote-Viewerilor din DIA/SRI/SIE/SPP/STS etc (ma si incurc in astea - evident prea multe - 7-8 "servicii" actuale :lol:).
Poate doar Romulus sa poata expune o opinie pertinenta in sensul asta.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 14 Septembrie 2010, 08:42:23
Citatdaca era (sau mai este) posibila vreo colaborare concertata a Remote-Viewerilor din DIA/SRI/SIE/SPP/STS etc (ma si incurc in astea - evident prea multe - 7-8 "servicii" actuale cheesy).
Poate doar Romulus sa poata expune o opinie pertinenta in sensul asta.

In epoca de glorie a DSS (Securitatii) sanse ca o asemenea "intreprindere mixta" sa fie antamata tindeau spre zero. De ce ? Pai simplu,  in Securitate existau reguli si REGULAMENTE (tip militar, in fapt chiar militare, pentru ca 95% eram cadre militare ) si acolo nu era stipulata o asemenea posibilitate. Cel mult, daca se creau colective sa analizeze/colecteze anumite informatii ori sa cerceteze ceva(pe o tema data) si sa finalizeze  intr-un anume mod, cei din alte structuri erau detasati pentru perioada proiectului in DSS ori se cereau informatii de la ei si erau folosite de grupul de cercetare  creat.
De altfel, avem o ilustrare elocventa a celor zise de mine chiar in cazurile prezentate de dl. RUDAN care, era cooptat in structurile armatei pentru a  descifra misterele disparitiilor de persoane din zona Buzaului. Securitatea a fost insa la curent cu acele cercetari datorita Directiei a IVa (Contrainformatii Militare) care monitoriza "discret" grupul .
Foarte , foarte putin probabil  tot asa, spre zero , sa se intample azi o colaborare intre servicii pe tema asta.
De ce ? Pai simplu (si aici) desi eu nu mai sunt p'acolo stiu ca in afara problemelor operative , tip: antitero, protectie demnitari, contraspionaj unde legile si regulamentele  le obliga sa faca schimb de informatii, existand chiar dupa cate am auzit chia "comunitatea" aceea de informatii, altceva nu prea se petrece, manifestandu-se chiar rivalitati de doi lei, specifice toturor serviciilor  secrete de pe mapamond (poate cu exceptia celor din Israel, aflate intr-un razboi cald perpetuu cu vesnicul inamic inca de la creare lor ).
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: tractorbeam din 14 Septembrie 2010, 12:12:53
Romulus,

Credeti ca DZ mai supravegheaza astazi zona aceea din m-tii Buzaului sau obligatia supravegherii a fost transferata altei structuri? De ce in cazul accesului dinspre zona Gura Teghii apare foarte repede o masina Dacia 1300 cu 4 insi in ea (baieti bronzati cu priviri parca indiferente) care te iau la rost ca unde te duci si ce vrei sa vezi? Ce fel de dacie e aceea care merge pe acolo cand uneori si celor cu Suzuki Samurai 4x4 preparat le este greu sa treaca pe acolo?
Un alt baiat cu dacia a incercat zilele trecute sa ma convinga ca nu e nici un drum acolo unde eu banuiam ca este (fapt confirmat) si ce cauta motociclisti echipati de enduro care se fatzaie de colo colo si se fac ca au probleme la motoare?
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Xanadron din 14 Septembrie 2010, 12:43:25
1. Multzam pentru lamuriri, Romulus! Care-mi confirma cumva ipoteza "compartimentalizarii informatiei" si a inexistentzei Departamentului Zero.
2. (@ tractorbeam): Cineva se pare ca inca "are in grija" zona Tainitzei - si poate ca nu doar din cauza depozitului de explozibili/armament din regiune. Enduristii care se mai fatzaie p-acolo fac parte dintr-un club buzoian (unii - fiindca-n luna iulie a avut etape si p-acolo un raliu de o saptamina la care au luat parte motoare, ATV-uri si jeepuri din toata tzara si chiar din alte tzari), dar "baietii bronzati" - si foarte curiosi - :-D din Dacia aia au clar alta misiune.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 14 Septembrie 2010, 13:50:49
Voi chiar nu "vedeti" ca dincolo de perdeaua de fum sunt drumuri/piste ce duc aiurea? Toata povestea asta de ra%at a fost tesuta de zeci de ani cu o revenire in ultimii. De ce oare?

analizati si voi daca gresesc:

- Pe miturile si legendele locului (bucegi) dar si tinandu-se cont si de geologia zonei s-au apucat baietii sa sape...nu mai conteaza motivul. Si au tot sapat... Au rezultat galerii si tot felul de "amenajari ambientale" adica poligoane, depozite de armamament, fabrici subterane, unitati speciale, etc. Desigur ca dispareau curiosii impreuna cu "ceilalti" curiosi. Prin urmare dupa 89´ cand romania s-a oferit pe tava si tinandu-se cont de ivenimentili ce se anunakizau ca vin a inceput sa se manifeste interesul fatza de zona bucegilor... Si ce au zis diavolii? hai sa bagam ceva oo, carnatzi si prin carpati, ca tot avea Ceausescu cateva barloguri pe acolo. Si iata cum baietzii din grupul 300 al B si-au mai facut rost de un adapost facut pe banii nostri si dat gratis de Ilici, Constantinescu si Bese care desigur au si ei un patutz pacolo. De aceea vedem ca e un jaf mare pacilea si toti streinii tac. Ce zicea occidentul? Ca Bese e salvarea nostra? Nu e ciudat ca acum tac?
Dar si mai elocvent e ca regele angliei sta acilea cam mult... Nu cumva s-o fi gandit el ca e mai sigur sa stea pe la noi si-n caz de se da stingerea sa-si urce prostata pe o tzoacla si sa dea fuga in munti? Ia ganditi-va! Ce peisaj frumos aveeeeem cu muntii astia care ne apara de tsunamiuri ce pot intra si 1000 de km in continent... /? Si ce coi ncidentza e faptul ca vin pe la noi in acest an bilderbergii... sa vada daca sunt gata budele din adaposturi???

De ce credeti ca tot aduna ei de prin toata lumea pe cei cu abilitati speciale (RV)  :wink:

De aceea apar  s/cursuri de RV cu evidente recrutari. Pt ca au nevoie de predictii mai rafinate dar si de proiectarea unui alt viitor, pt ca asta e una din fatzetele RV.

Perdeaua de fum culmea, desi e gratis, e totusi cumparata pe bani frumosi de idiotzii ca mine. Bai golanilor de la editura! Mie tot imi datorati banii inapoi deoarece cartuliile sunt naspa rau, bai cocalarilor!!! ptiu! ptiu! sa va deochi...

Am speranta ca dupa momentul zero al schimbarii (daca nu ne tragem clapa singuri) sa descoperim ca bunkerele sunt goale iar "ei" au ramas pe partea "cealalta" bantuind rataciti pe caile neantului

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Xanadron din 14 Septembrie 2010, 14:03:06
Ba mai (intre)vedem si noi una-alta - chiar fara sa fim RV-isti, @biss! :-)

Dovada - diversele discutii si din zona asta foru_mistica, :-D cum ar fi strania prezentza militara israeliana prin Bucegi (dar si Mtii Buzaului - zona la care se referea de fapt tractorbeam) si pina la alte coincidentze deloc intimplatoare ca summitul NATO, vizita si declaratiile lui Shimon Peres (alea gen "sa zburam impreuna" - sper ca nu luati de suflul exploziilor :lol:), prabusirea imobiliara grefata pe criza asta clar regizata (si de care profita nu doar bancile, ci si probabilii "noi colonizatori post-apocaliptici ai Romaniei", inclusiv urecheatu' printz Charles :martiansad: cum bine cred ca banuiesti si tu), deturnarile imense de fonduri - nu doar din USA - spre "Black Projects" etc etc.

P.S. (ontopic macar asta): Departamentul Zero, desi nu pare sa existe oficial, iegzista totusi cumva...  8-)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 14 Septembrie 2010, 17:08:23
Citat din: Xanadron din  14 Septembrie 2010, 14:03:06
P.S. (ontopic macar asta): Departamentul Zero, desi nu pare sa existe oficial, iegzista totusi cumva...  8-)

Sigur ca exista, asa credea si ceasca ca doar se baza pe el... Depinde pentru cine lucreaza insa acest departament! Dar poate sunt mai multe de Zero in mai multe Directii. Oricum pun pariu ca adanc in inima serviciilor cei de acolo nici nu mai stiu pt cine lucreaza de fapt... E totusi interesant fenomenul.

Candva in vremurili trecute pe cand Toasu se plimba visand la epoca de aur, un amic se-ntorcea din armata aia de ra%at de pe atunci. Si dupa o vreme pe cand eram la spartu unei paranghelii se apuca sa-mi povesteasca tot felu de minuni. Nu voi da nume si denumiri deoarece ele sunt sub secret iar eu totusi am jurat credintza tarii la un moment dat si pentru totdeauna.
Deci povestea amicu´, cum era el enfant de terre adica infanterist si felul in care, dupa 1 an de armata sinistra, au fost dusi in munti doar pt a face serviciu de garda. In creierii creierilor montani. Si dupa felul cum erau ei rotati prin posturile de paza a realizat ca asigurau prima linie a unui perimetru foarte mare. Curiosii rataciti dadeau de armata romana si se carau in sens invers. Erau cam 3 cercuri concentrice de posturi de paza ale lor. Intr-o zi a fost dus mai sus catre vf muntelui, intr-un loc ce era aproape de urmatoarea linie de aparare ce era asigurata de catre colegii prietenului nostru drag Romulus... Insa, de unde era el in post putea vedea o portiune mare a versantului ce cuprindea si un drum forestier pe care a putut vedea coloane de camioane cu prelata ce se plimbau non stop si care urcau si mai sus catre varf. Cand au fost schimbati din post si transportati tot cu un camion cu prelata militar au mers pe un alt drum de intoarcere (ii zapaceau mereu mergand pe alte rute) si de aceasta data au urcat catre varf si ei. Au fost opriti la mai multe puncte de control (asigurate de secu :-D) dar la ultimul unde au oprit mai mult pentru a face loc unui convoi au reusit sa vada ca erau pe un podis de piatra linga vf muntelui, paza era asigurata de niste trupe straine si cativa romani cu echipamente si arme a caror descriere o gasesti doar acum prin filmele sau jocurile video gen Spinter Cell. Convoiul a trecut in graba pe langa ei si se intrepta cu viteza catre un zid abrupt de piatra. Exact cand confuzia era mai mare in zid a aparut o deschidere ce a lamurit iluzia... erau porti mari blindate culisante ce aveau stanci pictate pe ele.

Asta se intampla prin optzeci si ceva... Probabil era doar o poveste de dupa o betzie crunta asa cum doar camarazii stiu de ce  :wink:
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: tractorbeam din 19 Octombrie 2010, 10:24:11
Unitatea de cercetari paranormale (ca s-a numit "dept.0" si acum se numeste "gaina verde cu motz roshu") exista si e bine-merci, asta mi-a confrmat un cadru de la ei, care a si facut pregatire in acest sens. Ceea ce era centralizat studiat de Secu' inainte de '89 acum e studiat descentralizat de mai multe centre de putere. Nu pot da mai multe amanunte, dar cel cu care am discutat e mai presus de orice indoiala.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 19 Octombrie 2010, 11:55:19
Poate confirmã sau nu misterul din bucegi... Deºi e previzibil rãspunsul :)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 19 Octombrie 2010, 13:35:01
Citat(ca s-a numit "dept.0" si acum se numeste "gaina verde cu motz roshu")
Multumim, dar ...nu-i asa!
Dezbaterea este pe existenta ori non/existenta departamentului ala faimos.
Asa, la plezneala, pot spune si eu (fara sa gresesc o centima)ca serviciile secrete mongole au cu siguranta un colectiv de cercetare in domeniul paranormalului; acuma ca s'o numi gaina verde cu mot rosu ( ca sa te citez)  ori departamentul nul .....
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 19 Octombrie 2010, 19:16:04
Citat din: tractorbeam din  19 Octombrie 2010, 10:24:11
Unitatea de cercetari paranormale (ca s-a numit "dept.0" si acum se numeste "gaina verde cu motz roshu") exista si e bine-merci, asta mi-a confrmat un cadru de la ei, care a si facut pregatire in acest sens. Ceea ce era centralizat studiat de Secu' inainte de '89 acum e studiat descentralizat de mai multe centre de putere. Nu pot da mai multe amanunte, dar cel cu care am discutat e mai presus de orice indoiala.

Era pregãtit în vopsitul ciorii de pe gard.

LE. Ca sã nu fac double post. Uitându-mã pe siteul editurii Daksha am vãzut cã respectivele cãrți ale lui Radu Cinamar sunt trecute în categoria Roman Ezoteric. Eu înțeleg cã nici ei nu cred în prostiile pe care le scriu. (vezi imaginea atașatã). Dacã ar fi fost cât de cât adevãrate le-ar fi bãgat mãcar în categoria Dezvãluiri cum sunt, de exemplu, cele ale lui David Icke.

LE2. Încã ceva, dacã ar fi fost scrise pentru bani cred cã editura ar fi fãcut de mult demersurile pentru a-ºi scoate cãrțile leak-uite pe siteuri gen scrib.com și sã-și majoreze astfel vânzãrile. Asta îmi spune cã motivul e cu totul altul decât banii.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: calator astral din 19 Octombrie 2010, 23:59:18
Citat din: Nox din  19 Octombrie 2010, 19:16:04
am vãzut cã respectivele cãrți ale lui Radu Cinamar sunt trecute în categoria Roman Ezoteric. Eu înțeleg cã nici ei nu cred în prostiile pe care le scriu. (vezi imaginea atașatã). Dacã ar fi fost cât de cât adevãrate le-ar fi bãgat mãcar în categoria Dezvãluiri cum sunt, de exemplu, cele ale lui David Icke.
deci cinamar delireaza sau dezinformeaza....eu unul nu cred asa ceva !

as adauga doar ca Editura Miracol a clasificat opera curajosului autor în categoria "Dezvaluiri de senzatie":
http://www.miracol.ro/domeniu.php?domeniu=71&nume=Dezvaluiri%20de%20senzatie

Miracol are produse interesante, stim ca este foarte serioasa, cînd cunoastem un picut subiectu, cînd stim CINE se ascunde în spatele acestei edituri...si mai ales cînd citim asta pe pagina de garda (la http://www.miracol.ro/ ) stim cu cine avem de-a face :
_____________________________________________________________________________________________

                                                          Vizitaþi pagina Locasurile Domnului

                                                            Rãsfoiþi colecþia Cosmoteism
                                                     Relaþia dintre zeii extratereºtri ºi oameni.


         "Doar prin citirea scripturilor nu poþi cunoaºte nemijlocit Adevãrul. Dar dacã ajungi la Adevãr, atunci vei înþelege scripturile.
Ele nu sunt altceva decât niºte martori, ele depun mãrturie. Doar citindu-le nu poþi experimenta Adevãrul, dar odatã ce îl cunoºti, ele vor depune mãrturie. Toate scripturile din lume vor spune: Da, ai ajuns. Acesta este adevãrul."



                                                                                   Atestari biblice
____________________________________________________________________________________________

Invers David Icke apare sub o noua lumina, va propun sa cititi si dvoastra textul descriptiv al cartii controversate :
http://www.miracol.ro/carte.php?carte=716&titlu=Secretul%20suprem%20vol%20II

citez, sa limpezim apele cu David Icke si sa demonstrez tuturor criticilor ca nu sînt chiar asa de nebun cum ma prezinta ei...:
_______________________________________________________________________________________
                                                                     Secretul suprem vol II
                                                                           de David ICKE


"Sacrificii umane si animale, controlul mintii si manipularea maselor, ritualuri satanice si crime realizate cu cea mai cruda premeditare, sunt doar cateva din dezvaluirile socante pe care David Icke ni le prezinta in acest al doilea volum al celei mai controversate dintre cartile sale, "Secretul Suprem".
Interviul cu Arizona Wilder, Marea Preoteasa care a oficiat ritualuri de magie neagra alaturi de mari nume ale politicii mondiale, arata fara nici o urma de indoiala adevarata identitate a celor care conduc aceasta lume. Cu dovezi bine documentate, David Icke ne prezinta intr-o noua lumina unele tragedii celebre din istorie, precum "accidentul" printesei Diana sau asasinarea presedintelui american Kennedy, care au fost, de fapt, crime planificate multa vreme, in detaliu.
Dar, asa cum ne indeamna insusi autorul, "haideti sa punem odata capat acestui nonsens generalizat in care ne complacem de atata timp. Planeta Pamant si constiinta umana trec printr-un proces de vindecare, ridicand inca un coltisor din valul care ascunde realitatea."
                                CUPRINS:
         CAPITOLUL 1 Copiii lui Satan
         CAPITOLUL 2 Unde au disparut toti copiii
         CAPITOLUL 3 Limbajul secret
         CAPITOLUL 4 Toate fortele reginei
         CAPITOLUL 5 Zeita si regele
         CAPITOLUL 6 Aruncarea vrajii
         CAPITOLUL 7 Risipirea vrajii

___________________________________________________________________

calator astral
-vigilent, semneaza condica-



Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 20 Octombrie 2010, 09:52:21
CitatDacã ar fi fost cât de cât adevãrate
Cred ca glumesti Nox! Scrierile alea au atat adevar cat au si cele ale lui Corut ! Si daca stau bine sa ma gandesc, nu stiu daca acele scrieri au cine stie ce  valoare in litereatura de gen, adica roman/ SF?!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mr din 20 Octombrie 2010, 11:12:58
Buna observatia lui Nox legata de faptul ca nu au fost publicate pentru bani cartile lui Cinamar. Timpul a dovedit ca nu era o afacere. Ce s-o fi intamplat cu a cincea carte de au publicat-o numai afara? Schimbare de strategie?
Romulus cartile, asa cum le-am perceput eu, au si informatii de o anumita valoare ezoterica care pot fi "indicii" pentru cine cauta. Impreuna cu tenta new age, misterul si fictiunea se constituie intr-un coctail ciudat...si "atragator". Parca e destinat sa "programeze" un anumit tip de caractere.  Intradevar pistele "reale" pe care ne trimite ...sunt, cel mai probabil, fictive si asta ne poate determina sa credeam ca valoarea cartilor tinde spre zero.
Depinde de ceea ce cauta cititorul ...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: tractorbeam din 20 Octombrie 2010, 12:18:59
Citat din: romulus din  19 Octombrie 2010, 13:35:01
Asa, la plezneala, pot spune si eu (fara sa gresesc o centima)ca serviciile secrete mongole au cu siguranta un colectiv de cercetare in domeniul paranormalului; acuma ca s'o numi gaina verde cu mot rosu ( ca sa te citez)  ori departamentul nul .....
Am zis !

Nu am zis la plezneala, am zis dupa ce m-am documentat, nu pot insa preciza denumirea EXACTA a acestui colectiv fiindca nu ma intereseaza daca e 'gaina' sau 'faina', ma interesa cu ce se ocupa, nu cum se numesc.
Te poti numi Popescu si sa fii de fapt Georgescu.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 20 Octombrie 2010, 18:19:16
Citat din: mr din  20 Octombrie 2010, 11:12:58
Buna observatia lui Nox legata de faptul ca nu au fost publicate pentru bani cartile lui Cinamar. Timpul a dovedit ca nu era o afacere. Ce s-o fi intamplat cu a cincea carte de au publicat-o numai afara? Schimbare de strategie?

Observația au fãcut-o alți colegi de forum. Eu doar am reîntãrit-o.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mr din 20 Octombrie 2010, 21:36:35
Citat din: Nox din  20 Octombrie 2010, 18:19:16
Observația au fãcut-o un alți colegi de forum. Eu doar am reîntãrit-o.

Reformulez:
Subscriu la observatia reintarita de Nox legata de faptul ca nu au fost publicate pentru bani cartile lui Cinamar. :) :lol:

Frunzarind pe net dupa Radu Cinamar am gasit urmatorul comentariu la un subiect pe blogul http://dianasinger.ro/2010/06/23/radu-cinamar-sau-marian-dracu/

DRAGOS     6 august 2010
Ce a scris radu cinamar este adevarat, deoarece aici pe aceste pamanturi au trait acum 55000 de ani atlantii, iar primele fiinte au fost in ardeal, fiind de fapt centrul atlantidei de care aminteste foarte bine si platon un membru important al scolii misterelor care avea acces la diferite cunostiinte ezoterice interzise tuturor oamenilor.
Trebuie sa precizez ca eu stiu cine este acest autor, este doar unul singur, este o persoana publica cunoscuta, dar numele nu il pot spune deoarece i-as face foarte multrau acelei persoane punandu-i in pericol viata.
id-ul meu pt cei dornici sa vorbeasca despre acesta descoperire
dragos_2012_91@yahoo.com


Dubla lovitura: confirma ce sustine Cinamar (treceti peste contradictia "...platon un membru important al scolii misterelor care avea acces la diferite cunostiinte ezoterice interzise tuturor oamenilor.") si il cunoaste pe autor in persoana unei persoane publice cunoscute.
O fi avand mailbox-ul plin?!?  :-D  8-)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 20 Octombrie 2010, 22:03:46
Citat din: mr din  20 Octombrie 2010, 21:36:35
Dubla lovitura: confirma ce sustine Cinamar (treceti peste contradictia "...platon un membru important al scolii misterelor care avea acces la diferite cunostiinte ezoterice interzise tuturor oamenilor.") si il cunoaste pe autor in persoana unei persoane publice cunoscute.
O fi avand mailbox-ul plin?!?  :-D  8-)

Salut, mr! Am discutat cu aceastã persoanã, dragos_2012_91, care mi-a spus cine crede el cã este acest Cinamar. Am considerat informația ca fiind necredibilã. Cred în continuare cã acest autor e un personaj sau un grup de personaje din sau apropiate MISA. Am gãsit cel puțin o greșealã/stângãcie în ultima carte scrisã de el care în confirmã cã acest personaj este un semidoct.

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: jean din 20 Octombrie 2010, 22:31:18
Citat din: Nox din  20 Octombrie 2010, 22:03:46
Cred în continuare cã acest autor e un personaj sau un grup de personaje din sau apropiate MISA.
Grup de persoane?....Nu cred, daca ar fi mai multe persoane inplicate, ar fi foarte greu de pastrat acest secret. Din armata, spionaj, tot mai scapa cate ceva, dar la un grup mult mai putin organizat....Pana acum se afla cine este autorul.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mr din 21 Octombrie 2010, 10:42:03
Salut, Nox!

In momentul in care am dat peste prima carte a lui Cinamar, prin 2003, cautam de fapt carti despre proiectul Montauk. Am gasit la editura Daksha acele carti iar in momentul comenzii, in oferta trimisa de editura pe mail era si  "Viitor cu cap de mort", carte pe care sub un impuls foarte puternic am comandat-o desi titlul imi displacea.
Dupa cativa ani, intuitiv, am inceput sa intrevad o "coincidenta" intre cartile lui Cinamar si cele ce tratau Montauk. Apoi am aflat ca Peter Moon si Preston Nichols vizitasera deja editura si acum Cinamar scrie ultima carte cu Peter Moon.  

Intamplator sau nu in vara aceasta, m-am reintalnit dupa vreo 15 ani cu un amic din tineretea cruda, amic care a activat si pe rufon sub numele de sevastase, care mi-a spus ca-i prieten bun cu Stewart Swerdlow (acesta chiar vizitandu-l la Galati recent, ei cunoscandu-se in SUA). Sevastase e un tip foarte interesant, mi-a facut placere revederea. Am petrecut cateva seri prelungite in care am discutat in principal despre Montauk, reptilieni (el chiar sustine aceasta "ipoteza") si cartile lui Cinamar. Legat de cartile in discutie, mi-a spus ca ele au fost scrise pentru a prelucra mentalul colectiv intr-o anumita directie.
Am remarcat totusi ca perspectiva lui este una similara cu cea a domnului TVM, din care rezulta ca noi suntem doar niste cobai la cheremul unor civilizatii extra/intratereste vechi fara vreo posibilitate de a ne depasi conditia. Acest lucru ma determinat sa raman in garda in relatia cu el, sirul intalnirilor noastre sfarsindu-se (cred ca temporar).
Astfel, mi-am intarit si mai mult convingerea ca exista o legatura directa, de nuanta diferita, intre autorii seriei Montauk si Cinamar. Poate, pana  la proba contrarie... :)
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 21 Octombrie 2010, 13:07:18
Foarte interesant. Eu dupã ce am citit o parte din seria Montauk am trecut la a lectura cãrþile lui cinamar fãrã un motiv evident. În orice caz, cu riscul de a mã repeta susþin în continuare cã cinamar e extrem de sãrac în tentativa de iniþiere a cititorilor putând fi catalogat astfel gestul lui drept intenþie de manipulare ori dezinformare ba chiar diversiune mascatã. Spun ºi susþin acestea deoarece anumite "tehnici" puteau fi redate cu o mai mare acurateþe. De aici concluzia cã autorul fie este un neiniþiaþ, fie a dorit sã imprime o pistã falsã camufland evenimente ulterioare din munþi a cãror origine putea fi depistatã ca având conexiuni militare ori de altã naturã mai "globalã".
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: calator astral din 21 Octombrie 2010, 14:22:21
Citat din: @biss din  21 Octombrie 2010, 13:07:18
Foarte interesant. Eu dupã ce am citit o parte din seria Montauk am trecut la a lectura cãrþile lui cinamar fãrã un motiv evident. În orice caz, cu riscul de a mã repeta susþin în continuare cã cinamar e extrem de sãrac în tentativa de iniþiere a cititorilor putând fi catalogat astfel gestul lui drept intenþie de manipulare ori dezinformare ba chiar diversiune mascatã. Spun ºi susþin acestea deoarece anumite "tehnici" puteau fi redate cu o mai mare acurateþe. De aici concluzia cã autorul fie este un neiniþiaþ, fie a dorit sã imprime o pistã falsã camufland evenimente ulterioare din munþi a cãror origine putea fi depistatã ca având conexiuni militare ori de altã naturã mai "globalã".
manipulare, diversiune mascata, dezinformare...te pripesti biss...ce e cu tine?! cinamar îsi risca pielea pentru noi, pentru întreaga Omenire, el zice ACELASI lucru, cuvînt cu cuvînt, ca o gramada de "initiati" tip David Icke....
By the way, adaug noi elemente acestui topic extrem de interesant, propun un scurt clip artistico-explicativ, cu zona geografica exacta de actiune pe teren a Departamentului ZERO:

                                         


si un altul, cu locul exact al intrarii în Baza subterana militara din interiorul KOGAIONULUI, acolo unde cinamar situeaza actiunea Departamentului ZERO (si unde, printre alte minuni, apare o stranie ZEITA cu care se "reproduce" instinctiv, entitate care dirijeaza miscarile extraterestrilor  :wink: )

                                         



Acolo e intrarea spre principalul Focar Geopatogen al Terrei, acolo a înregistrat profesorul Vasile RUDAN (care nu va muri, nu cînd vor "ei" !)  nivelul cel mai ridicat al radiatiilor telurice de tip Hartmann, de O MIE de ori superior mediei., acolo se prabusesc elicopterele într-o veselie, acolo dispar oamenii si soldatii mai mult sau mai putin deghizati. O parte importanta a acestei zone este la ora actuala închisa (accident aviatic,un elicopter Israelian a intrat pe poarta -închisa din pacate, se pare ca "negativ" deoarece unii militari aveau reptilieni-draci în ei, incompatibili cu nivelul vibrational al entitatilor Lumii Subterane-).
Creatiile astea "artistice" publicate pe rufon vor avea o consecinta : vor mînca jar !






Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: padme din 21 Octombrie 2010, 14:36:14
Citat din: calator astral din  21 Octombrie 2010, 14:22:21
cinamar îsi risca pielea pentru noi, pentru întreaga Omenire,


Hai sa fim seriosi!


Citat din: calator astral din  21 Octombrie 2010, 14:22:21
el zice ACELASI lucru, cuvînt cu cuvînt, ca o gramada de "initiati" tip David Icke....


Pt ca e un trend: genul asta de literatura da bine la public in momentul de fata! Poate peste 50 de ani se vor scrie carti despre culturile de porumb pe luna!
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 21 Octombrie 2010, 17:56:53
Citat din: calator astral din  21 Octombrie 2010, 14:22:21
Creatiile astea "artistice" publicate pe rufon vor avea o consecinta : vor mînca jar !

Huh?

P.S. Filmele tale sunt egale cu ZERO. Plimbã ursul!

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: darksid3 din 22 Octombrie 2010, 11:46:02
Citat din: mr din  21 Octombrie 2010, 10:42:03
Salut, Nox!

In momentul in care am dat peste prima carte a lui Cinamar, prin 2003, cautam de fapt carti despre proiectul Montauk. Am gasit la editura Daksha acele carti iar in momentul comenzii, in oferta trimisa de editura pe mail era si  "Viitor cu cap de mort", carte pe care sub un impuls foarte puternic am comandat-o desi titlul imi displacea.
Dupa cativa ani, intuitiv, am inceput sa intrevad o "coincidenta" intre cartile lui Cinamar si cele ce tratau Montauk. Apoi am aflat ca Peter Moon si Preston Nichols vizitasera deja editura si acum Cinamar scrie ultima carte cu Peter Moon.  

Intamplator sau nu in vara aceasta, m-am reintalnit dupa vreo 15 ani cu un amic din tineretea cruda, amic care a activat si pe rufon sub numele de sevastase, care mi-a spus ca-i prieten bun cu Stewart Swerdlow (acesta chiar vizitandu-l la Galati recent, ei cunoscandu-se in SUA). Sevastase e un tip foarte interesant, mi-a facut placere revederea. Am petrecut cateva seri prelungite in care am discutat in principal despre Montauk, reptilieni (el chiar sustine aceasta "ipoteza") si cartile lui Cinamar. Legat de cartile in discutie, mi-a spus ca ele au fost scrise pentru a prelucra mentalul colectiv intr-o anumita directie.
Am remarcat totusi ca perspectiva lui este una similara cu cea a domnului TVM, din care rezulta ca noi suntem doar niste cobai la cheremul unor civilizatii extra/intratereste vechi fara vreo posibilitate de a ne depasi conditia. Acest lucru ma determinat sa raman in garda in relatia cu el, sirul intalnirilor noastre sfarsindu-se (cred ca temporar).
Astfel, mi-am intarit si mai mult convingerea ca exista o legatura directa, de nuanta diferita, intre autorii seriei Montauk si Cinamar. Poate, pana  la proba contrarie... :)


Intradevar, exista similitudini intre seria Montauk si seria lui Radu Cinamar...atat din  punct de vedere al ideii globalizate, cat si anumite date ce maresc rezolutia "imaginii". Ce mi se pare interesant, e faptul ca sunt descrise scene nu intr-un mod sinonim, ci dintr-un alt unghi, toate convergand in acelasi punct.

Despre o eventuala veridicitate nu vreau sa ma pronunt. Consider ca a accepta intr-u totul SAU a nega intr-u totul, este perfect lipsit de argumentatie veridica, adica este cam acelasi lucru.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: calator astral din 22 Octombrie 2010, 14:03:55
Citat din: Nox din  21 Octombrie 2010, 17:56:53
Huh?

P.S. Filmele tale sunt egale cu ZERO. Plimbã ursul!


:lol: exact ! egale cu Departamentu ZERO, noxe.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: tractorbeam din 22 Octombrie 2010, 16:21:25
Citat din: Flight33 din  31 Martie 2006, 13:27:47
Din cite stiu despre acest departament a fost creeat de catre Ceausescu, care ar fi  chemat un mare maestru chinez unde ia invatat tot ce se poate despre secretele telekineziei.....

Uite ca mi-am amintit: chinezul era insotit de o chinezoaica, doctoritza si ea pre numele ei parca .... Sun Bai Li, fiind specializata in acupunctura. Tipa lucra la Policlinica Diplomatilor.
Romulus, te rog, poate sapi printre cunostintele tale si confirmi/infirmi cele spuse de mine.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: romulus din 22 Octombrie 2010, 22:29:05
CitatRomulus, te rog, poate sapi printre cunostintele tale si confirmi/infirmi cele spuse de mine.

Ar fi o afacere destul de dificila - avand in vedere ca trebuie gasita o sursa care sa fi avut tangente cu institutia aia acum ...ha, ha,  50 de ani - dar nu imposibila, daca ar fi vorba de un interes de stat (major) ori ceva de viata si de moarte!
Daca ma convingi ca o eventuala confirmare a prezentei chinezoaicei in clinica aia ar fi cine stie ce realizare, ok.
PS
Chestia asta imi aminteste de cea mai "sarita" solicitare de investigatii primita de mine vreodata:un coleg din contraspionaj pe la finele anilor '80 din secolul trecut: vroia sa stie daca un anume cetatean al "perfidului Albion" angajat la o firma petroliera romana-engleza prin anii 1933-1936 :-o ar fi locuit cu chirie la o anumita adresa din Romania !! Sa-i confirm io si sa-i spun ce sa-a ales de cei care locuiau atunci  la adresa cu englezul!! Io tanar locotenent pe vremea aia, fara cine stie ce (mare) experienta, am luat treaba in serios, spre marea distractie a colegilor mai in varsta care-l cunosteau pe " solicitant". Dupa ce m-am prafuit prin cele arhive si am rascolit toate babele si mosii dintr-un cartier intreg,- fara sa fac mare branza -mi-am luat inima-n dinti si l-am sunat pe contraspinu' lu' peste sa-mi mai dea ceva, niste indicii, ca eram in ceata !
Mi-a zis ca altceva nu are, iar cand l-am intrebat (si mi-a zis) la ce-i trebuie informatia aia , l-am injurat (in gand) si i-am trimis ca raspuns  un raport abracadabrant, tot asa - spre distractia alor mei colegi de birou ! Aia se distrau pentru ca-l stiau pe cel din contraspionaj ca are o bogata imaginatie si o fantezie de invidiat , de-i suspecta pana si pe alde ma'sa si tac'su ca sunt recrutati de MI5 !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: daos din 24 Octombrie 2010, 23:33:16
Citat din: tractorbeam din  22 Octombrie 2010, 16:21:25
Uite ca mi-am amintit: chinezul era insotit de o chinezoaica, doctoritza si ea pre numele ei parca .... Sun Bai Li, fiind specializata in acupunctura. Tipa lucra la Policlinica Diplomatilor.
Romulus, te rog, poate sapi printre cunostintele tale si confirmi/infirmi cele spuse de mine.

Nu pot oferi date clare despre acea chinezoaica si despre sotul ei, pentru ca nu am avut acces la asa ceva. Dar pot spune din experientele mele schizofrenico-paranormale ca in Romania au existat si inainte de anii 1989 (lovilutia) si dupa ceva oameni cu abilitati telepatice care erau atei. Pe acestia eu ii numeam chinezii. Cel putin intr-o vreme asa credeam despre ei. Sau instinctul imi spunea asta. Mai tarziu mi-am dat seama ca sunt romani, atat din confirmarile lor cat si din deductie dupa ceea ce discutau cu mine. Am avut chiar o simpatie pentru acestia pentru ca nu trezeau dureri de cap (la sensul propriu al cuvintelor) precum cei care aveau o religie. Dar asta nu e decat o poveste schizofreno-paranormala.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: tractorbeam din 25 Octombrie 2010, 00:26:00
Chinezoaica a tratat toata stabimea comunista intre 75-80. Nu se poate sa nu-si aminteasca cineva din aia batrani de ea.
La vremea respectiva era singura care practica acupunctura in Romania comunista.
Sunt sigur ca fiind vorba de odiosul regim arhivele erau intocmite cu scrupulozitate, nefiind cazul unor documente ante-belice, de asta ziceam ca ar fi mai usor de gasit.
Am gasit eu actele originale ale imobilului unde am locuit cu ceva timp in urma (construit in 1937), inca se mai gaseau in arhivele mucegaite ale Primariei. :-D
Sa speram ca in timp careva de citeste poate isi aminteste ceva.
Cert este ca prin 1975 era de bon ton sa ai acasa "Mica carticica rosie" a lui Mao Tze Dong, chit ca era scrisa numai in chineza si nu intelegeai nimic si chit ca te invata sa te speli dimineata pe urechi si pe picioare.  :evil:, adica prea multe revelatii nu oferea.
Un cunoscut, acum f. in varsta, fost mare politruc cu scoala la Leningrad, imi povestea cu umor ce shock a avut, cand a ajuns in locul lui Virgil Trofin - cazut in disgratia lui nea Ceasca, in vizita de stat la Pekin si unde o mare - la propriu, de muncitori in costume mobilizati de partid, l-a intampinat la aeroport si cum scandau chinezii si cum l-au rugat oficialitatile cand stau la masa toarashii romani sa nu termine masa prea repede ca chinezii faceau la masa de protocol cu randu, adica mai multe valuri de oficiali se asezau si clefaiau - la ei fiind criza haleala era rara si nu pupau burta plina decat cand vene vreo delegatie.
   

Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: andrei din 10 Ianuarie 2011, 18:02:41
salutare tuturor

Sunt nou pe forum si pentru inceput am citit toate postarile de la aceasta sectiune.Asfel mi-am facut o idee despre natura dezbaterii ;daca exista sau nu un departament sau o organizatie guvernamentala secreta, ce se ocupa cu studiul fenomenelor paranormale, ce se manifesta pe teritoriul Romaniei,mai ales in zona Bucegilor.Cred ca sunt in masura sa va ofer o pista,care ar putea duce la elucidarea misterului.Personal, cunosc citiva colectionari si negustori de antichitati si imi amintesc ca acum aproximativ 3-4 ani ,pe piata de antichitati din Romania se dusese zvonul ca cineva ofera niste sume imense pentru harti si documente cit mai vechi despre Muntii Bucegi.Nu stiu daca cei care cumparau,erau doar colectionari,sau vizau alte interese,pentru ca sumele care se propuneau erau mult peste preturile ce se practicau in mod obisnuit.


Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: mr din 10 Ianuarie 2011, 19:29:26
Bine ai venit pe forum!

Iti dai seama ce interes starneste subiectul! Continua cu detaliile...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: Nox din 10 Ianuarie 2011, 20:01:39
Poate erau "vânãtori" de comori.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: AndreiASM din 10 Ianuarie 2011, 20:03:51
Citat din: andrei din  10 Ianuarie 2011, 18:02:41
...

Salut,

Ar fi interesant daca s-ar stii nationalitatea acelor indivizi; nu de alta, dar din ce stiu eu, si straini erau foarte interesati de zona Bucegilor...
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: abyss din 10 Ianuarie 2011, 21:08:41
Sau poate era poliþia care aranja un flagrant. Au circulat ºi multe falsuri. Ei au câteodatã asemenea obiceiuri prin târg... Deci o pistã cam vagã.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: andrei din 11 Ianuarie 2011, 17:19:13
  Salutare din nou

Oricare varianta enumerata de dvs. ar putea sa fie cea adevarata.Eu unul ,am crezut atunci ca sint ,,vinatorii'' de comori, mai ales ca in acea perioada se difuzase la t.v. niste documentare despre ,,Placutele de la Sinaia''(apropo treaba asta cu ,,placutele'' este destul de serioasa si ar trebuii dezbatuta mai pe larg) si practic nu prea mi-am batut capul la vremea respectiva.Acum insa,dupa ce am vazut mai multe documentare si am citit postarile dvs. mi-am amintit de aceasta chestiune si am facut o oarecare legatura.Am sa ma interesez zilele acestea ,daca printre cunoscutii mei este vre- unul care a luat legatura personal cu cei ce doreau acele harti si documente si am sa va tin la curent.
Titlu: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: andrei din 24 Ianuarie 2011, 01:41:34
   salutare

Am reusit in sfarsit sa dau de un amic care a discutat fata in fata cu ,,doritorii" de harti si manuscrise vechi.Iata ce am aflat;din cele ce-si mai amintea amicul meu,care era proprietarul unui mic magazin de antichitati.Omul spunea ca intr-o seara chiar pe cand se pregatea sa inchida, sa pomenit cu doi cumparatori,care au inceput sa cerceteze minutios prin rafturile lui cu carti mai vechi.Cum se grabea sa plece,omul meu ia intrebat daca cauta ceva anume,la care unul dintre ei ia explicat ca prietenul sau,care e un mare profesor roman stabilit de mult timp in Germania,doreste sa scrie o carte despre frumusetile Bucegilor si ca pentru asta are nevoie de documentatie.Negustorul ia aratat citeva volume aparute dupa anii1950 (cu poze si toate cele) dar neamtul nu parea interesat de astea.Ia spus anticarului ca el cauta carti, manuscrise si harti aparute pina la1916(mai ales harti) si este dispus sa plateasca chiar de doua-trei ori pretul lor.Negustorul a promis ca daca va gasi asa ceva,va lua legatura cu neamtul si sa apucat sa se intereseze printre colectionari.
    Dar asta nu e totul.La cateva zile dupa aceea,omul nostru a primit o alta vizita.Erau doi preoti,care si ei erau foarte interesati de acelasi fel de antichitati.Negustorul nostru sa mirat tare de interesul subit pentru asa ceva si a povestit treaba cu neamtul.Atunci unul dintre popi ia tinut nostru un soi de sedinta in care spunea ca nu e bine sa vinda unor straini asa ceva, ci mai bine sa le vinda lor,deoarece ei fondeaza un soi de biblioteca gratuita pt. romani si au promis si ei tot atatia bani ca si neamtul. Cand au plecat,au cumparat citeva numere din Almanahul ALBINA aparute pe la 1900, niste fotografii vechi facute prin munti inainte de razboi si cam tot ce stransese omul nostru cu gandul sa le vanda neamtului.Neamtul sau prietenul lui nu au mai aparut pe la magazin,iar preotii au mai trecut de cateva ori pe acolo.Dupa aceea nu au mai venit nici ei.
     Cam asta am aflat de la amicul meu negustor de antichitati. In rest zvonuri si supozitii care nu stiu cat ar fi de adevarate.











Titlu: Re: Raspuns: Departamentul zero
Scris de: yoda din 18 Decembrie 2011, 02:43:55
Citat din: calator astral din  19 Octombrie 2010, 23:59:18


Miracol are produse interesante, stim ca este foarte serioasa, cînd cunoastem un picut subiectu, cînd stim CINE se ascunde în spatele acestei edituri...si mai ales cînd citim asta pe pagina de garda (la http://www.miracol.ro/ (http://www.miracol.ro/) ) stim cu cine avem de-a face

calator astral
-vigilent, semneaza condica-


Buna. Imi poti spune te rog cine sta in spatele editurii? Chiar ma intereseaza. Multumesc.