Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

- Sweet 16 -

Creat de abyss, 13 Mai 2014, 12:16:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

   

Iata un exemplu de armonii matematice si magie a numerelor...desi personal cred mai degraba ca e o magie a sincronicitatii:





abyss

Citat din: Ganditorul din  10 Mai 2014, 01:07:01
Foarte corecta parerea ta - iar raspunsul ar duce discutia departe de subiectul acestui topic cramponat in realitatea imediata si nu in ..."filozofie".
Dar totodata raspunsul tau subliniaza faptul ca nu suntem pregatiti, sau nu vrem sa fim pregatiti, pentru a vedea realitatea in 3D. Ne cramponam intr-o viziune 2D in care Lumina lasa umbre desi solutiile sunt de cele mai mule ori in fata noastra, la vedere.
Lumina care vine de sus sau de jos nu lasa umbre.

- Ne raportam de cele mai multe ori la o Lumina care vine  din planul 2D al realitatii - stanga, dreapta, fata, spate - fara sa observam ca cei care o imprastie, o ofera, nu sunt Lumina ci doar Iluminati. Nu-i vina lor ca noi nu observam ca Lumina e sus, nu-i, poate, vina noastra ca suntem invatati de la nastere sa respectam niste cutume care ne obliga sa nu privim in sus ,  sa nu gandim liber. Dar candva ar trebui sa avem curajul sa privim realitatea in plan extins, in plan 3D.

- Un exemplu pur teoretic, fara valoare  - doar un exemplu de exercitiu de fantezie :



In plan 2D acest simbol are o anumita valoare pentru o larga categorie de oameni fiind simbol sacru al unei existente dogmatice. Modificat in plan 2D el poate deveni dezechilibrat in sus, in jos, in functie de felul cum poate cadea umbra (nu dau exemple ca le stiti si voi ...) - dar in acelai timp aceste modificari ne pozitioneaza in spatii antagoniste - care nu de putine ori au fost cauze ale unor conflicte fraticide, cauze generate de felul cum interpretam un simbol si cum ne raportam perceptia realitatii prin prisma acestui simbol (si al doctrinei care s-a nacut prin interpretarea lui ).

- Privit in plan 3D acest simbol ar putea fi o simplificare a unei formule fizice, universal valabile - care ar trebui sa ne uneasca deschizandu-ne cunoasterea spre spatii ale existentei inca nebanuite. Si asta pentru ca privit de sus ar putea fi desfasurarea unei piramide - care unita la varf pe laturile ei ar putea simboliza manifestari ale energiei unui fenomen pe care azi doar il testam - fenomenul de piramida, energia de piramida.
E un exemplu banal, pur fantezist, care arata ca Lumina venita de sus nu lasa umbre dar te "incarca", te "conecteaza" - si imi cer scuze daca am jignit creedintele cuiva cu aceasta prezentare.
- Dar oare imensele piramide pe care anticii le-au ridicat pe tot intinsul Pamantului, piramide pentru care s-au consumat imense resurse materiale, umane si de timp, au avut doar rol dogmatic-religios ? Au avut anticii dispozitia cheltuirii atator resurse, au avut stabilitatea sociala a risipirii acestor resurse pe idei dogmatice (pe care noi, astazi, nu ne permitem sa le chletuim) ?
Nu cumva rolul acestor constructii megalitice a fost altul ? Nu cumva noi suntem cei care nu suntem capabili sa patrundem sensul acelor constructii ? Nu cumva avem raspunsul in fata noastra - dar fiind atat de mare si de evident nu-i putem gasi sensul - si mai mult, dam interpretari care in loc sa ne uneasca pe un drum al cunoasterii 3D ne dezbina printr-o interpretare prea grabita in plan 2D ?

- Nu cumva interpretarea noastra asupra unei simbolistici antice, la care se adauga "derivatele" inventate de noi de-a lungul timpului, in interpretarea 2D, in loc sa ne apropie de o evolutie, de o cunoastere evolutiva ... ne desparte pe pozitii antagoniste, pozitii creeate de "felul cum cade Lumina" - asa cum bine sublinia colegul @abyss ?
Sa fie acesta pragul cunoasterii pe care trebuie sa-l depaseasca umanitatea in perioada urmatoare ? Sa ne aflam acum in momentul in care trecem de la interpretarea realitatii in plan 2D la o interpretare in plan 3D ? Pentru ca daca e asa, controversele, barierele, "UMBRA", vor dispare curand de la sine ...  Parerea mea.

Hai sa punem putina magie...





http://www.conspiracy.co/forums/content/10-secret-egyptians-edward-leedskalnin-7129-6105195-nikola-tesla-3-6-9.html

Xanadron

#17
Reintilnirea cu teoria corentului  :lol: spiraloid-magnetica cu dus-intors permanent pe doua sensuri defazate a "efluviilor" N si S imaginata de "crazy ED"mi-a reamintit discutiile de pe topicul "eteric" apropo de geometria-n spatiu a vortexurilor eterice si posibilul mod de-a o manipula in varii aplicatii practice, de la shifonarea continuum-ului spatiu/timp la antigravitatie.

Chestie demult rezolvata (zic eu) de nazisti cu "clopotul" lor (Die Glocke) prin "excitarea" tot spiraloid-magnetica a enigmaticului aliaj metalic lichid Xerum-525, aprofundata mai mult ca sigur dupa WW-II si de americani  - nu mai reiau conexiunile cu The Keksburg Incident - 1965. 

Calea folosirii unor tensiuni si cimpuri magnetice alternative enorme aplicate aliajului rotit f. rapid si adus in stare de plasma intr-un toroid se pare totusi ca nu-i valabila decit in principiu pt. propulsia TR-3B-urilor, :ufo: - diferentza fiind ca, spre deosebire de nemtii care-si alimentau dracovenia de la o centrala electrica babana dedicata 100% proiectului, 'meriganii au fost... invatati :-) sa-si "suga" magnetismu' necesar din alte surse - mai compacte si cel putin... aproape moca (aka supraunitare).
Fiindca "there's no free lunch" nici in fizica ocultata. 8-)
Sursele-s oricum (inca) greu definibile si-nclin sa cred ca nici macar genialul  Tesla nu le decriptase complet - pot zice asta fiindca am "sapat" destul pe numita felie si mai am drum lung de parcurs pina la apucarea unui cap de fir solid (adevaru-i ca n-as spune altfel nici dac-as fi la 2-3 ore de target).

Silogia ADN/curent (ambele spirale duble) nu-mi pare totusi valabila pe de-a-ntregul, pattern-ul propagarii undelor sub umbrela unei ipotetice teorii unificate a campurilor (inca visata doar de savantii mainstream, desi ailalti au fumat-o de mult) zic eu (ca sa n-adorm :lol:) ca-i ceva mai complex.
Si-i expus de fapt in vazul Turmei - unul dintre locuri fiind "baldachinul" vaticanez cu 4 coloane, fiecare... supra-spiralate (n-am zis "dublu spiralate" ca sa nu sugerez geometria bi-ramuroasa a genomului.)

Dupa mine masonii-s deci mici copii in "discretia" lor infantil-secretoasa cu Jaquin si Boaz-ul lor cusute p-o mitologie debila... pe linga iezuiti & Co. :evil:
Fiindca astia stiu prea bine semnificatia alor 4 stilpi cu multi-spiralare intricata... si genial defazata, care de la gnostici citire (v. "cele 4 luminarii" Harmozel, Oroiael, Daveithai si Eleleth) sint fiecare-n parte si toate la un loc declinari energetice universale ale aceleiasi Emanatii Primordiale. :star:

Hai ca iar am scris mult, da' prost, :-D asa ca-i cazul sa ma retrag la depou - nu inainte sa catindez insa pentru postul de moderator galactic (sau bufon RUFOn?) :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#18
O sa mai merg un pic pe firul povestii, aducand cateva imagini.

S-a spus ca ED.L. a folosit magneti de la un Ford T.

Inca o data roata volanta a lui EDL:


Recunoasteti manivela?



Iata si de unde provin magnetii,






Inca o privire la roata lui EDL:














Generatorul lui EDL
https://www.youtube.com/watch?v=NczoGe7Tetc

Si o idee despre ceea ce numea el PMH (Perpetual Motion Holder). Se pare ca scula exista deja si era folosita pt a pastra magnetii incarcati:





Dupa unele pareri, generatorul fordului Model T (roata volanta) este pe departe de a fi aproape de performantele aparatului lui EDL. Magnetii de la ford sunt slabi. Totusi la ambele generatoare partea mai grea este in legatura cu sincronizarea iar introducerea manivelei ajuta la gasirea punctului potrivit.

Now about the generator. In the first place all currents are alternating. To get direct currents we have to use a commutator. Transformers and generators of any description are making the currents in the same way by filling the coil's iron core with magnets and letting the iron core push them out and into the coil. Connect the battery with the electric magnet. it will be a field magnet now. Put the three-inch coil between the iron prongs. and take it out, do it fast. repeat it, then you will have a steady light in the light bulb. Now you and the field magnet are a generator. Suppose you had a wheel and many coils around the wheel turning, then you would. be making all kinds of light. Do not make the machine, I already have the application for patent in the Patent Office. I made ten different machines to make magnetic currents, but I found this combination between field magnets and coils the most efficient.
ED.L.

http://magneticuniverse.com/#axzz31oXhNcDJ
http://www.mtfca.com/discus/messages/257047/281577.html?1334266859
http://www.code144.com/
http://www.code144.com/2012/07/flywheel-measurements-at-coral-castle/

Ganditorul

Bine, am vazut ca piesa lui ED este functionala si acum, am vazut si axul de sub ea - care permite o rotatie lejera, fara frictiuni si fara prea mare efort.


Generatorul lui EDL
[url]https://www.youtube.com/watch?v=NczoGe7Tetc]


Generatorul lui EDL
https://www.youtube.com/watch?v=NczoGe7Tetc

Dar acolo, la fata locului, piesa originala facuta de ED nu a dat nici o reactie la mediul inconjurator ? Nu s-a magnetizat nimic ? Nu a levitat nimic ? Atunci la ce folosea piesa aia ?

abyss

"Ati vazut cum sunt obtinutu curentii magnetici din acid.  Acum va voi arata cum curentii magnetici sunt obtinuti din magneti permanenti electrici si apoi cum sunt obtinuti curentii magnetici chiar si fara acesti magneti ori acidul din prima expunere.
   De data aceasta veti crea un echipament ce va avea patru intrebuintari. Magnet electric, transformator, generator si condensator(perpetual motion holder\capacitor)
"
Si apoi explica el mai departe cum se face un magnet, cum poti transforma o sarma în magnet, cum faci apoi din sarma aia magnetica o bobina...și tot așa până la capăt.


Aici descrie generatorul asta rotativ:
Now about the generator. In the first place all currents are alternating. To get direct currents we have to use a commutator. Transformers and generators of any description are making the currents in the same way by filling the coil's iron core with magnets and letting the iron core push them out and into the coil.  Connect the battery with the electric magnet. it will be a field magnet now. Put the three-inch coil between the iron prongs. and take it out, do it fast. repeat it, then you will have a steady light in the light bulb. Now you and the field magnet are a generator. Suppose you had a wheel and many coils around the wheel turning, then you would. be making all kinds of light. Do not make the machine, I already have the application for patent in the Patent Office. I made ten different machines to make magnetic currents, but I found this combination between field magnets and coils the most efficient.  Put the coil in slowly and take it out slowly, then you will have no light. That will show, to make magnetic currents, the time is important.

  You made magnetic currents in three different ways, but in principle they all were made exactly in the same way. Magnetic currents are made by concentrating, then dividing and then shifting the existing North and South Pole individual magnets from one place to another.
To get more magnet out of a coil put the coil in steel or iron tube, then the tube outside the coil will be a magnet the same as the coil's core, but the magnet poles will be opposite, it means at the same coil end if the core end is North Pole the tube end will be South Pole. In this way you will get almost again as much magnet out of the coil and in the core and tube. You can do better yet, join one end of the coil's core end with the same metal, joining core with tube. make two holes in end of metal for the coil wire ends to go out, fasten a ring on top, now you have the most efficiently client electric magnet for lifting purposes.  It wastes no magnets that come from your battery or dynamo.

https://www.youtube.com/watch?v=PoJALsTaCAo
http://topmagneticgenerator.com


alx

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

#22
Super tare, stiam eu ca daca mai astept un pic si nu arunc banii pe celule fotov. si aacumulatori o sa ies in castig :)

Uite si la tipul asta, are tot felul de chestii in lucru:
https://www.youtube.com/channel/UCpsGmcb7ssb85E2EKr9yrkQ

https://www.youtube.com/watch?v=TRhUGuY9Wo0&list=TLdeCQC0AuY9gxeZuhzn4nhOWXQrNWLEIv

PS- pe tine @alx, cand vezi chestiile astea...nu te furnica degețelele?  :-D 

spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

alx

#24
Citat din: abyss din  18 Mai 2014, 11:41:42
PS- pe tine @alx, cand vezi chestiile astea...nu te furnica degețelele?  ;D
Sincer? NU!  Si o sa explic si de ce...
In primul rand,referindu-ma la clipul cu...apa,din linkul pus de tine...ei bine,ceva se intampla acolo.Poate chiar sa apara plasma...insa,nu ni se spune cu ce cheltuiala de energie se obtine acest efect...
   Nu zic ca nu este posibil sa obtii o cantitate mare de energie din apa prin aducerea moleculelor de H2 in stare de plasma,insa,dupa parerea mea,aceasta tehnologie este extrem de periculoasa,si a dus la aparitia ultimei glaciatiuni.De aceea,nici acum nu ni se permite sa ne folosim de apa pentru a obtine energie aparent gratuita si nelimitata...
   In plus,apa in sine este extrem de pretioasa,iar "liberalizarea" unei tehnologii care sa permita obtinerea energiei de catre toata lumea,pe aproape gratis ar duce la cresterea nejustificata si alarmanta a consumului de apa.Lucru care nu se poate intampla,nu dupa ce planeta noastra a primit un "supliment" de apa care sa ne permita sa supravietuim aici...

  Inal doilea rand,timpul nu-mi mai permite efectuarea acestui tip de experiment,cel putin nu pana in luna septembrie,cand sper sa se incheie proiectul pe care il supervizez,si care proiect imi consuma toate resursele fizice si psihice,plus ca imi bantuie si noptile.Asa ca imi este imposibil sa ma concentrez la altceva in aceasta perioada...si pe forum intru destul de rar,desi atunci cand intru incerc sa citesc cam tot ce s-a scris de la ultima mea vizita pe forum...
   Cam asta e...toate cele bune.  alx
 
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

ok, te cred. O lasam pe toamna dupa liberare.

Ganditorul

#26
Ne departam de subiect - nu numai prin acele experiente de free energy, dar si prin ceea ce s-a postat pana acum despre Ed.L. pentru ca in loc sa privim subiectul dinamic, in dinamica desfasurarii lui, suntem aruncati pe false directii de dezvoltare a discutiei :

1.    Am vazut o demonstratie matematica de o extraordinara frumusete privind numerele 7129   6105195. Am vazut apoi ca sunt numerele aflate pe certificatul de cetatenie emis de Departamentul de Justitie SUA - si implicit reprezintau cele mai importante numere din viata unui emigrant - cam ceea ce azi ar fi seria buletinului si CNP-ul.  Daca nu banuim de implicatii conspirationiste pe cel care a emis actul, si nu cred ca e cazul - normal ar fi sa gandim ca Ed.L si-a semnat opera, modest,  cu aceste numere, care pentru el insemnau ceva extraordinar - acceptarea ca cetatean al SUA. Asta  candva dupa 17 May 1944 cand a fost emis actul.

2.    Toata opera lui Ed.L. a fost mereu tinta curiozitatii "vecinilor" - care doreau, in mod normal, sa vada ce mecanisme, ce obiecte materiale si ce unelte sunt folosite la ridicarea frumosului Castel de Coral.
Si atunci este tot atat de norman la Ed.L. sa-si fi creeat o "perdea de fum", un numar de dispozitive mecanice care sa adoarma vigilenta "vecinilor" :

"- Ce faci Ed ?
- Bine, ridic blocul asta de piatra.
- Ok. stau si eu sa vad cum faci.
- Poti sa stai, dar acum trepiedul este defect si trebuie sa-l repar .
Iar Ed.L. se urca pe scara trepiedului unde in varf avea "misterioasa cutie" din care scoate un ciocan si un cleste, iar in urmatoarele ore mesterea la scripeti, pana cand "vecinul" se plictisea si pleaca.
"

Pare un scenariu plauzibil d.p.m.d.v. pentru ca : 

a)     asa cum se vede din fotografia de mai jos trepiedul enigmatic nu are mai mult de 5 x Ed.L ... deci undeva la 7 - 9 m, cu mult sub inaltimea la care au fost ridicate unele blocuri de piatra in Castelul de Coral.

         



b)     trepiedul nu poate fi folosit decat la ridicarea pe verticala, la punr fix, a unei greutati. Mai mult - sistemul de scripeti din varf face ca inaltimea utila sa fie la 2/3 din inaltimea maxima.
c)   trepiedul este un "utilaj" care poate ridica pe verticala o greutate. Pentru translatarea ei in plan orizontal fie se foloseste balansul (care scade ca anvergura cu cat ne apropiem de varf) fie ai un ajutor care trage obiectul "pe orizontala" in timp ce "tu " il ridici pe verticala.
Ed.L. nu a avut niciodata un ajutor - toti care veneau la el erau prieteni si vizitatori. Fara o unealta cu brat mobil este greu sa translatezi un bloc de piatra de cateva to (in film se vede efortul facut de escavator la "reconstituirea" conditiilor de lucru a lui Ed.L. ) si cu siguranta este imposibil ca o astfel de manipulare mecanica a blocurilor de piatra sa nu la se urme.  Opera de arta a lui Ed.L. este impecabila, fara urme de ciocnire a pietrei cu solul, sau cu urme de frecari lasate lanturile de tractare, sau cu ciobituri la colturi lasate de impactul cu alte blocuri ce compun constructia.
d)    Ed.L. nu a avut nevoie de ajutor, de trepied, de scripeti sau alte utilaje la mutarea Castelului de Coral din prima locatie in a doua locatie - si nu a avut nevoie de asta nici la plecare, cand incarca singur in camion blocurile de piatra, si nici la dstinatie.

-  Ed.L. a vrut sa adoarma "vigilenta" curiosilor - a montat un trepied cu scripeti de care a atarnat un bloc de piatra mai mic. Asta i-a permis o oarecare lejeritate in constructia Castelului de Coral dar nu l-a salvat de o bataie crunta data de "curiosi" mai seriosi, care-l considerau "ciudat" - fapt ce l-au facut sa faca efortul imens de a muta intreg ansamblul de constructie intr-o alta locatie.

3.      Cu tot entuziasmul nostru consider ca si "piesa magnetica" a lui Ed.L. este tot o directie falsa, o "perdea de ceata".
Noi nu vb aici de obtinerea unei diferente de potential de cativa volti ci de taierea si deplasarea unor blocuri de piatra de cateva tone.
Ansamblul "magnetic" facut de Ed.L. poate fi o jucarie faina - dar nu ceva care sa produca astfel de efecte.



In imaginea de mai sus - cu toate calculele si demonstratiile frumoase facute - trebuie sa recunoastem grosolania constructiei. M-am jucat candva cu realizarea unui aparat ce dorea a genera curenti electrici folosind doar magneti. Ideea e veche in Romania si pe vreamea "marii intreceri socialiste" chiar au fost ceva realizari in domeniu. Va spun asta pentru a sublinia ca stiu cat de fina trebuie sa fie alinierea magnetilor, cat de exact trebuie realizata piesa rotativa incat sa nu pierzi nimic din energia dezvoltata, incat sa nu anulezi efectul de miscare intr-un sens dat de suita de magneti ...din cauza unui magnet care intra in "contrasens" din cauza unei proaste pozitionari in sistem.

- Priviti cu atentie poza de mai sus - vi se pare ca Ed.L., chiar daca a cunoscut principiul de functionare, via Tesla, a realizat o piesa functionabila, cu magneti aliniati perfect ?  Credeti ca se poate realiza asa ceva cu magneti imbalsamati in ciment (care prin timpul mare de uscare/intarire poate da erori tocmai datorita fortelor care fac magnetii sa nu stea "chiar in locul unde i-ai pus" )?
- Din punctul meu de vedere este o alta "perdea de fum " lansata de Ed.L. - perdeade fum care iata, si dupa 50 de ani ne ocupa timpul si ne trimite pe cai false. Iar poza de mai jos in care magnetii au fost pusi in pozitii incare se resping  - SS, NN  - chiar e "interesanta" pentru ca subliniaza un sistem care-si iroseste fortele magnetice prin montare .




In incheiere vreau sa pun in discutie un alt magician al pietrei - care a ridicat opere de arta din piatra de dimesiuni impresionante - Constantin Brancusi . Ce are comun cu Ed.L. - blocurile mari de piatra si dorinta de iubire, de frumos, de exprimarea a "cercurilor" - a unirii dintre barbat si femeie intr-un sarut.
Desi filmul de mai jos surprinde felul cum lucra Brancusi - inclusiv realizarea operei "Coloana Infinitului" - el nu da prea multe amanunte despre "Poarta Sarutului" - sculptura alcătuită din coloane groase, paralelipipedice, ce sprijină o arhitravă cu dimensiuni mai mari decât ale coloanelor, având lățimea de 6,45m, înălțimea de 5,13m și grosimea de 1,69m
Deci avem si noi enigmele noastre aici. langa noi.

https://www.youtube.com/watch?v=V_1a79FO-U8



Din mana lui Brancusi nu iese energie - e doar un joc de umbre . Dar oare nu au si sculptorii, acesti magicieni ai pietrei, tainele lor ?

..

Xanadron

#27
Hai să mai scriu o postare prea lungă, dar şi prea... deprimantă poate ca să fie citită.
Nu (mai) cred deci că vreun salt tehnologic oricît de radical poate conduce la o urcare măcar c-o treapta mai sus - pe scara moralităţii umanităţii-n primul rînd.

Primo: fiindcă numitele salturi high-tech sînt de fapt demult făcute, dar imediat atent "îngropate"  şi clasificate-n scopuri exclusiv militariste. Nu însă doar pentru conflicte inter-naţionale întru dominarea fraierilor oneşti de către şmecherii funeşti, ci mai mult ca sigur şi pentru unele cotonogeli galactice - cu aceleaşi scopuri submisive, zic eu.

Secondo: "cineva" a decis demult că "miracolele" accesibile prin noile tehnologii trebuie rezevate exclusiv puţinilor indivizi (anti)selectaţi care formează deja gaşca Omenirii v.2.0 (The Breakaway Civilization) şi nu Turmei. Motivele prezumtive le-am mai comentat noi p-acilea, cel puţin pe felia Free Energy - nu doar că sîntem deci permanent dijmuiţi de 75-80% din muncă (v. linku' "Sîntem sclavi la Stat"), ci din ăia 20-25% rămaşi prestăm majoritar pentru energia conţinută-n orice "consumăm", de la case ori mobilă, maşini sau gadgeturi la haine şi alimente.

Terzo: deturnarea prin varii metode NWO-parşive a oricărei intenţii de utilizare practică pe scară largă a oricărei invenţii benefice mulţimilor e demult exersată şi implicit garantată. Mai concret, (pre)văd de ex. apariţia unor legi cu pedepse dure-n cazul deconectării oricui de la reţeaua distribuirii clasice de curent, dacă numărul utilizatorilor de maşinării supraunitare ar depăşi cîndva cîteva procente din totalul sclavilor energetici - şi nu tocmai energici. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#28
E posibil ca in pozele facute de ED.L sa fie simboluri ascunse ori mesaje? In orice caz imaginile sunt destul de ciudate

Pun cateva, nu stiu daca s-a mai discutat pe undeva pe net.



Pe poza scrie AT WORK. Dar fonetic se poate citi si A TORQUE.
http://en.wikipedia.org/wiki/Torque




Iar in poza asta, sub planeta inelata e un simbol. Dioda.

Pe undeva apara si bobina







Iar pe acest link se pot vedea urme de sarma care a taiat piatra
http://www.overunity.com/11081/bruces-journey-to-coral-castle/#.U359ivl_vTo

Ganditorul

Interesant, foarte interesant pentru ca dioda a fost inventata  în 1904 de către fizicianul englez John Ambrose Fleming.
Si un pic off topic : Cum si-a dirijat Tesla mica ambarcatiune pe lacul artificial din  Madison Square Garden in 1898  - cu 6 ani inainte de inventarea diodei, in 1904 - si ce principii folosea acea telecomanda, socotita prima transmisie radio din lume ?