Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

O noua erã glaciarã din 2014?

Creat de CHIP, 30 Mai 2010, 20:34:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

CHIP

Din 2014 incepe o noua era glaciara, spun rusii
http://stirileprotv.ro/stiri/international/din-2014-incepe-o-noua-era-glaciara-spun-rusii.html

Ar fi interesant de discutat si alte dovezi stiintifice in sprijinul acestei ipoteze

Vlad6

ba incalzire globala,ba era glaciara...trebuie mereu sa ne tina cu ceva in suspans.

CHIP

Haideti sa vedem ce argumente sint in favoarea uneia sau alteia!

jean

#3
   Si totusi se misca! Am vrut sa spun ,,se schimba". Clima are o dinamica ce depinde de multi factori. Oricum viata nu va inceta pe acest corp ceresc. Momentan schimbarile inca se incadreaza in limite suportabile.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

#4
Savantul Khabibullo asta n-o fi oare... bubul?!  :lol:
Serios acum, simplul fapt ca "stirea" protevista incepe cu "Mai mult, sustine ca in curand va aduce si dovezi concrete care sa ii sprijine spusele" ma face sa cred ca-i din nou doar vorba de simple insiruiri de cuvinte - adica presupuneri pe nimic fondate.

...Fiindca n-ar fi logic ca o asemenea afirmatie atit de hotarita sa fie nu urmata...cindva, ci precedata sau insotzita de presupusele dovezi ?!  :roll:

Iar mentionarea NASA drept autoare a unei predictii similare e chiar bomboana pe coliva pseudostirii asteia - fiindca ultimul comunicat al americanilor (documentat concret, spre deosebire de cel al lui Khabibullo) spune ca anul 2010 va fi mai mult ca sigur, dupa analiza perioadei ianuarie-mai, cel mai cald an din istoria recenta a Terrei !!! :star:

Nu mai suflu o vorba si despre dovezile indubitabile ale cresterii temperaturii de la suprafatza tuturor planetelor sistemului solar. :? N-am habar care-s cauzele (ca de altfel nici cei care au comunicat constatarile astea obiective), dar ar fi culmea ca taman Pamintul sa faca exceptie de la tendintza asta de incalzire... chiar globala, nu?!  :-P
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

calator astral

Repet, pentru cine are urechi sa auda : climatul nu se încalzeste absolut deloc! iar gaura de ozon s-a acoperit foarte singurica...deh, misterele dezinformarii...
daca ati sti voi adevarul ,daca ati sti de exemplu cît de mult s-a racit în realitate planeta, daca ati sti ca Calota Glaciara la suprafata Antarcticii s-a marit de 25 de MILIARDE de metri cubi de ghiata în ultimii 8 ani...daca ati sti....
Global Warming ?
cea mai mare tîlharie, la drumu mare, aproape toti consilierii organizatiilor mondiale de analiza climatica ("neguvernamentale")  sînt platiti de firme private care se ocupa tocmai de aparatura destinata climatizarii...de ce la Copenhaga chinezii si Rusii, dar si Indienii,Brazilienii sau Mexicanii contesta aceasta încalzire, ei au alte date, în Europa mai nou si Germania & Franta (cititi articole sepre Claude Allegre, ministrul francez care contesta toate datele despre încalzirea Globala, a scris carti si dezbatut cu cei mai mari specialisti francezi, i-a umilit!) strîmba din nas si încep sa îsi puna întrebari....
Pentru toti scepticii, va propun un document mai putin mediatizat, foarte repede matrasit si încuiat într-un seif, acum e acoperit de "pînze de paianjen"  :wink: ,desi dateaza de anul trecut (2009), e vorba de un RAPORT al Senatului American, concluzia unei anchete stiintifice semnata de 700 -SAPTE SUTE!- stiintifici, de douazeci de ori mai multi decît oamenii lui Al Gore -care si el fura de rupe, unde sînt aia 50 de miliarde de $ pe care i-a strîns de peste tot sub pretextu ca filmuletu lui spune adevaru si ca va raci el Terra daca fierbe?!
Vreti sa stiti ADEVARUL ? Uitati acest RAPORT semi-secret ("prafuit", fara vreo publicitate )al SENATULUI AMERICAN :


http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Files.View&FileStore_id=83947f5d-d84a-4a84-ad5d-6e2d71db52d9&CFID=10139284&CFTOKEN=52412460

Xanadron

#6
Sint de acord cu tine intr-o singura privintza, calator-astral: teoria incalzirii globale... provocate de minutza omului :roll: e intr-adevar o enorma abureala !!!

In rest, dovezile privind incalzirea, si nu racirea Terrei (simultan cu a planetelor Sistemului Solar) zic io c-ar fi preponderente - evident, in limitele accesului nostru la diverse informatii. Unii sustin intr-adevar ca Gulfstream-ul e mai slab si o glaciatiune amenintza Europa, dar cu mult mai multi savanti/cercetatori reputati (apropo, nu intzeleg utilizarea termenului "stiintzifici"  :roll:- inexistent ca substantiv comun in lb. romana) sustin contrariul. In plus, sint dovezi concrete / imagini din spatiu privind retragerea dramatica a calotelor glaciare de la Poli si din Groenlanda, topirea ghetzarilor din Alpi sau de aiurea (Kilimanjaro, Mount Fuji etc - you name it) etc etc.

Propunere implicita: zic sa venim fiecare cu surse / linkuri credibile pe tema asta (PRO/CONTRA INCALZIRE) si sa facem un "bilantz" peste citeva zile. Sau saptamini - nu stiu care va fi viteza de reactie a altor forumisti.

"Scorul meciului" ar putea fi relevant in favoarea uneia sau alteia din teoriile astea care - ca multe altele - se bat cap in cap. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

calator astral

Sint de acord cu tine intr-o singura privintza, calator-astral: teoria incalzirii globale... provocate de minutza omului  e intr-adevar o enorma abureala !!!

da, acesta este numitorul comun...
de exemplu efectul global-warming generat de activitatea industriala (si în general poluarea generata de Omenire pe Terra) nu reprezinta nici o zecime din considerabila influenta a "gazelor naturale de origine animala -din stomac mai pe sleau" :wink:
cine stie asta? cine CREDE asta?! mai nimeni...

Xanadron

#8
Update recent: gogoritza incalzirii globale "man-made" s-a metamorfozat... suspect de brusc :evil: in gogoasha... RACIRII globale - si asta provocata de catre om cu propria-i minutza, cica.

Articolul lui Paul Dorneanu de pe Infocon mentioneaza evolutia asta halucinanta, in conexiune cu tematica discutiilor ultimului forum Bilderberg - evident, fara sa poata da insa vreo explicatie "oficiala", care si mie mi-ar parea de fapt in afara oricarei logici, exceptind justificarea cu orice pret a apropiatului impozit global pe emisiile de CO2: :x

http://www.infocon.ro/2010/06/bilderberg-2010-racirea-globala/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Nox

Citat
Carbon is the 15th most abundant element in the Earth's crust, and the fourth most abundant element in the universe by mass after hydrogen, helium, and oxygen. It is present in all known lifeforms, and in the human body carbon is the second most abundant element by mass (about 18.5%) after oxygen.[14]  This abundance, together with the unique diversity of organic compounds and their unusual polymer-forming ability at the temperatures commonly encountered on Earth, make this element the chemical basis of all known life

http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon


Taxa pe Carbon e de fapt o taxã pe viața fiecãrui individ, animal și plantã de pe planetã. Chiar și sintagma de carbon tax (taxa pe carbon) e o chestiune aiurea cãci TOATE!!! moleculele organice conțin Carbon.

Lista compușilor organici: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_organic_compounds

TAXÃ PE CARBON + FORME DE VIAȚÃ PE BAZÃ DE CARBON = TAXÃ PE VIAȚÃ
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

klingonianul mascat

Din cunostintele mele, in decursul istoriei geologie a Terrei au existat mereu fluctuatii de temperatura si ere glaciare. Polii si-au schimbat de mai multe ori ori pozitia si la fel si continentele. E un ciclu cat se poate de natural. Noi am prosperat pentru ca am prins un moment de acalmie, sa zic asa, si din cauza asta ne-am putut inmulti.
Acum intrebarea care se pune este urmatoarea. Aceste evolutii ale planetei au avut loc dintotdeauna, dar la fel, din totdeauna au existat civilizatii pe Terra care sa aiba de suferit? :? :? :?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)