Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: rebelfire din 15 Septembrie 2008, 00:17:23

Titlu: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: rebelfire din 15 Septembrie 2008, 00:17:23
Propun un subiect care il consider foarte  util pentru toata lumea un subiect care ne "arde" buzunarul..energia.Inca din cele mai vechi timpuri, dinaintea egiptenilor, care o numeau KA, omenirea a cunoscut existenta unei energii libere,care practic umple Universul...Aceasta energie, numita in diverse moduri de-a lungul istoriei dar tinuta sub control, de "oculti' pentru a nu se afla pe scara larga de existenta ei, deoarece ar da independenta financiara si sociala, este redescoperita de doctorul american de origine austriaca Wilhelm REICH, mort in conditii mizere si ciudate intr-o inchisoare americana, datorita unei nedrepte sentinte date de FDA. Energia libera cosmica, a fost numita de-a lungul timpului,Chi (ch') de chinezi, camp energetic gravitational,emanatie mitogenetica _Gurvich, bioenergi,biocamp, aura, bioplasma- cercetatorii rusi, efect kirlian,eter, energie tachyonica - hermes trismegistus, Ki - japonezi, magnetism animal - Mesmer,etc, fiind unul din subiectele "tabu". Inventatorul primului aparat acumulator de energie orgonica, a fost oprit de cei ce nu au interes sa promoveze aceasta energie pentru ca ar fi reusit sa demonstreze ca energia orgonica poate dobora ozn-uri printr-un "tun' care l-ar fi creat. Bineinteles vor fi multi care vor spune ca aceasta e o fantezie sau o gluma buna.daca facem insa niste corelatii simple cu presupusa energie folosita de ozn-uri ptr a intra pe anumite "culoare" antigravitationale  se explica fantastica lor viteza si faptul ca in jurul lor se creeaza campuri atat de puternice, ca gravitatia,fizica obisnuita si faptul ca pot face viraje inexplicabile pentru noi si viteza inimaginabila cat si faptul ca aceasta viteza nu influenteaza cu nimic materialul din care sunt facute-.Revin maine cu mai multe detalii...
Descoperitorul orgonului

Dar, pana sa vedem cum se poate produce un dispozitiv orgonic, vom arata cum se genereaza orgon. Inventatorul sau descoperitorul orgonului este celebrul Wilhelm Reich care a spus ca "iubirea, munca si cunoasterea sunt sursele vietii noastre, si ar trebui sa o guverneze".

Americanul de origine austriaca s-a nascut la 24 martie 1897 si a murit la 3 noiembrie 1957 in conditii revoltatoare. Psihiatru, psihanalist si autor a mai multor carti, Reich a fost discipolul lui Sigmund Freud. Dar, asa cum celebrul filozof grec Socrates a fost declarat criminal de catre autoritatile Greciei antice, la fel si Wilhelm Reich a murit intr-o inchisoare federala americana pentru o acuzatie care astazi ar starni rasul oricarui om. Viata insa nu poate fi subiect de gluma.

In anul 1930, Reich a anuntat ca a descoperit o noua energie pe care el a numit-o orgon, si care patrundea intim atat atmosfera cat si toate fapturile vii de pe planeta. A construit dispozitive numite acumulatori orgonici care puteau fi folosite pentru a trata bolile precum cancerul. Parerile sale nu erau insa impartasite de comunitatea stiintifica a momentului.

Intreaga viata a lui Reich a fost una neconventionala, dupa cum s-a descoperit. Reich nu a acceptat compromisul si pentru asta a platit cu viata. El a fost un om obisnuit, direct, simplu, deschis si natural, un adevarat om de stiinta. Toate descoperirile si intentiile lui au fost raportate in mod onest agentiilor guvernamentale responsabile, iar el se astepta sa coopereze direct si nemijlocit cu aceste agentii.

Era un adevarat copil al naturii, niciodata prins in vartejul civilizatiei patriarhale. Putea fi la fel de bland ca o adiere de vara sau la fel de neinduplecat ca un traznet. Era increzator ca un copil, si totusi vedea imediat cel mai fin complot. Avea darul de a face sa-ti doresti largirea orizontului propriu de cunoastere, dincolo de viata ingusta de zi cu zi.

In 1933, cand a publicat cartea "Psihologia de masa a fascismului" care a fost interzisa de nazisti, a realizat ca este in pericol. In aceasta carte el denunta comunismul ca fiind "Fascismul Rosu". In 1939 s-a mutat in Statele Unite.

In anul 1940 Wilhelm Reich a construit acumulatori orgonici sub forma unor cutii, pentru a concentra orgonul. Unele dintre acestea erau pentru animale de laborator, altele erau destul de mari pentru ca un om sa stea asezat in interiorul lor. El spunea ca orgonul este o energie cosmica primordiala, de culoare albastra, care este prezenta pretutindeni si care influenteaza direct procesele atmosferice de clima, culoarea cerului, gravitatia, formarea galaxiilor si a planetelor si exprimarea biologica a emotiilor si sexualitatii.

Acumulatorul orgonic realizat de Reich este compus din straturi alternative de material metalic si material izolator si arata ca un imens condensator (capacitor). El a mai construit si un "tun de nori" cu care imprastia norii. Energia orgonica este o forta naturala cu entropie negativa care are rol determinant in organizarea si concentrarea materiei.

Conform lui Reich, boala este cauzata de blocarea sau deteriorarea energiei orgonice din corpul uman. A pus la punct cateva dispozitive cu care a realizat experimental tratamente cu orgon. Efectele observate includeau fortificarea sistemului imunitar (chiar pana la distrugerea unor tumori), dar Reich a ezitat sa declare ca aceasta era o metoda de vindecare. Dispozitivele orgonice au fost testate pe soareci de laborator bolnavi de cancer, pe plante, iar rezultatele au demonstrat ca nu este vorba deloc de un efect "placebo". Reich avea constiinta ca a dezvaluit omenirii o mare teorie unificata a sanatatii fizice si mentale.

In anul 1947, ca urmare a unor articole despre orgon publicate in "The new republic" si "Harpers", Administratia Medicamentelor si Alimentelor (FDA) din Statele Unite a inceput o investigatie pe aceasta tema si a obtinut interzicerea practicarii metodei ca tratament medical. Acuzat ulterior de incalcarea interdictiei legale prin practicarea in continuare a metodei, Reich a dorit sa se apere singur in instanta. A pierdut procesul si a fost trimis doi ani la inchisoare.

In august 1956, mai multe tone de publicatii despre orgon au fost arse de FDA. Nu, nu era Evul Mediu! Si totusi, se intampla! Wilhelm Reich moare in inchisoare in urma unui infarct, cu o zi inainte de a fi eliberat conditionat.

Detalii despre orgon

Energia orgonica este energia primordiala a vietii: este acea forta vitala fundamentala care este cunoscuta de cei care au un strans contact cu natura, este CHI (energia vitala) din traditia chineza, este PRANA din traditia hindusa. Numeroase aplicatii traditionale, stravechi folosesc orgonul: acupunctura, presopunctura, exercitiile traditionale chinezesti, posturile corporale (asana) si tehnicile de respiratie (pranayama) hinduse.

Reich a identificat stiintific proprietatile si caracteristicile energiei orgonice: umple spatiul de pretutindeni, este lipsit de masa, patrunde prin materie, vibreaza continuu, este observabila si masurabila. Orgonul are o mare afinitate pentru apa, si se acumuleaza usor in organismul uman prin alimente, apa, respiratie si prin piele. Orgonul are entropie negativa, adica tinde sa se acumuleze, si nu sa se disipe.

Atunci cand campul energetic (aura) unei persoane vine in contact cu cel al unui dispoztiv orgonic, cele doua campuri devin simultan mai intense producand un efect de multiplicare (si nu de simpla adunare) care este numit "aprindere". Reich a descoperit ca aceasta "incarcare" orgonica este benefica sistemelor vii (plante, animale, oameni): ajuta la intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea circulatiei, incarca fiinta cu energie pozitiva si armonioasa.

Cercetarile au aratat ca dispozitivele orgonice stimuleaza sistemul nervos parasimpatic, induce relaxare si o senzatie de expansiune blanda. Acumulatorul orgonic concentreaza energia orgonica si ajuta corpul sa se ajute singur. Orgonul nu este deloc strain corpului uman. Orgonul din atmosfera este doar o alta forma a energiei orgonice prezenta in corp. De altfel, stiinta milenara yoga isi bazeaza o intreaga ramura pe exercitiile de respiratie constienta, in acest caz fiind acum evident ca se foloseste orgonul atmosferic.

Acumulatorul orgonic

Combinarea unor materiale organice (lemn, bumbac, rasini, etc) cu metale formeaza o matrice care are capacitatea de a atrage si concentra orgonul, asa cum au demonstrat cercetarile lui Wilhelm Reich. Cartea sa, "Biopatia cancerului", cuprinde suficiente detalii privind energia orgonica si impactul acesteia asupra proceselor vitale perturbate (bolile) din corpul uman.

Adaugarea unui cristal natural in aceasta matrice va intensifica procesul de acumulare orgonica. Don Croft (www.educate-yourself.org/dc/) spune ca o combinare de metal si rasina formeaza un material numit "orgonit". Impreuna cu sotia sa, Carol, au descoperit ca aceste dispozitive formate din cristale si orgonit au capacitatea de a transforma energia orgonica dezorganizata de procedeele artificiale folosite pe larg de om (microunde, electromagnetism, radiatii nucleare, ganduri negative), in orgon pur, pozitiv.

Carol Croft poate vedea campul auric subtil. Atunci cand Don a realizat primul dispozitiv orgonic format din orgonit si cristale, Carol a vazut cum aura sotului ei s-a expansionat. De asemenea, cand au asezat un generator de orgon in apropierea unei centrale electrice nucleare, Carol a observat cum imensul camp de orgon deteriorat din jurul centralei (care este prezent in jurul oricarei centrale nucleare) a fost redus spectaculos.

Don Croft a realizat apoi un dispozitiv orgonic numit HHG pentru a neutraliza campul orgonic dezorganizat prezent atat in jurul celebrelor antene si turnuri de microunde folosite de tehnologia telefoniei mobile, cat si in imediata apropiere a centralelor nucleare si a locatiilor cunoscute in care se practica ritualuri satanice. O varianta ceva mai mica a acestor dispozitive numita "Tower Buster" este folosita pentru a neutraliza orgonul "murdarit" din jurul antenelor de emisie de microunde, cu conditia ca sa se afle la cel mult 400 m de antena.

In afara de reducerea campului orgonic deteriorat, dispozitivele orgonice pot fi folosite si in alte scopuri. Multe persoane au sesizat efecte emotionale pozitive atunci cand au folost un asemenea dispozitiv. Tendintele si gandurile negative dispar, iar cei care aveau insomnie au beneficiat de un somn odihnitor atunci cand au asezat un dispozitiv orgonic in dormitor.

A fost observata o crestere mai viguroasa a plantelor in vecinatatea unui astfel de dispozitiv. Exista si cateva fotografii Kirlian (care arata aura invizibila cu ochiul liber) a unui astfel de HHG in care se vede un imens clopot auric de culoare albastra ce inconjoara dispozitivul. Prezenta unui astfel de dispozitiv la servici face ca echipa sa devina mai prietenoasa si mai putin agitata.

Un inceput bun

Daca te-ai hotarat sa experimentezi cu un astfel de dispozitiv orgonic, vei descoperi vindecari miraculoase si efecte de armonizare evidente. Aceasta modalitate de actiune este in intregime naturala. Vei cunoaste direct efectele orgonului asupra ta, a familiei tale si a prietenilor. Vei constata cum iti va transforma miraculos gandurile negre si temerile zilnice in intuitii si asteptari pozitive, in sentimente inaltatoare si pure. Iar plantele, apa si animalele de casa vor deveni pur si simplu mai vii.

Si, la un anumit moment, vei dori sa imparti acest cadou cu ceilalti.

Pentru ca, intr-adevar, acesta este un cadou. Un cadou de viata, o viata de care nu ai beneficiat datorita acelor forte si intentii negative, care nu doresc ca tu sa fii ceea ce ai putea fi. Dispozitivele orgonice nu iti dau viata, ci iti inapoiaza viata care ti-a fost furata.

Aceasta viata ti-a fost furata prin sugestii subliminale, hipnotice inserate la radio, televiziune, si chiar prin aerul pe care-l respiri, datorita prezentei tehnologiilor dizarmonioase, artificiale, ne-naturale (microunde, radiatii nucleare si electromagnetice). Senzatia inconfundabila a unei vieti pline ti-a fost furata de prezenta zaharului rafinat si a aditivilor chimici in alimentele de zi cu zi, de minciunile spuse continuu care ne "otravesc" mintea si sufletul, de cartile de istorie falsa scrise de falsi invatatori.

Cand primesti acest cadou al orgonului, lucrurile isi arata adevarata infatisare
Sursa: armonianaturii.ro
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Fr0styan din 16 Septembrie 2008, 09:28:08
bine. Intrebare: Imi poate arata cineva o "masuratoare" a orgonului/orgoniteului ? Promit ca o sa cumpar dupa aceea daca imi demonstreaza ca acea energiiiie exista. Mentionez ca cel care a descoperit aceasta energie a zis ca este "masurabila". Seara cand cerul e portocaliu inseamna ca nu mai este energia orgonite si de aceea toti adormim sa ne pastram pana apare din nou albastrul cerului?
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mopeka din 03 Martie 2009, 17:27:48
Despre orgon,dispozitive orgonice se vorbeste tot mai mult pe internet.Personal am primit o piramida din orgonit.Un amic a masurat cu ansa "cimpul" energetic al acesteia , "simtindu-l" pina pe la 50m.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Shadowman din 03 Martie 2009, 17:44:19
Citat din: mopeka din  03 Martie 2009, 17:27:48
Despre orgon,dispozitive orgonice se vorbeste tot mai mult pe internet.Personal am primit o piramida din orgonit.Un amic a masurat cu ansa "cimpul" energetic al acesteia , "simtindu-l" pina pe la 50m.

Poti sa postezi  o fotografie cu piramida din orgonit ? Sa vada si poporul cum arata "orgonitul"...
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Kbal din 08 Martie 2009, 15:29:05

Energia orgonica

"omenirea a cunoscut existenta unei energii libere,care practic umple Universul...Aceasta energie, numita in diverse moduri de-a lungul istoriei dar tinuta sub control, de "oculti' pentru a nu se afla pe scara larga de existenta ei"
"El spunea ca orgonul este o energie cosmica primordiala, de culoare albastra, care este prezenta pretutindeni si care influenteaza direct procesele atmosferice de clima, culoarea cerului, gravitatia, formarea galaxiilor si a planetelor si exprimarea biologica a emotiilor si sexualitatii."
"Acumulatorul orgonic realizat de Reich este compus din straturi alternative de material metalic si material izolator si arata ca un imens condensator (capacitor)."
"Reich a identificat stiintific proprietatile si caracteristicile energiei orgonice: umple spatiul de pretutindeni, este lipsit de masa, patrunde prin materie, vibreaza continuu, este observabila si masurabila."
"Combinarea unor materiale organice (lemn, bumbac, rasini, etc) cu metale formeaza o matrice care are capacitatea de a atrage si concentra orgonul, asa cum au demonstrat cercetarile lui Wilhelm Reich."


Nu mai are rost sa mai continui cu citate, am extras esentialul. In principiu pe cat de ezoteric suna pe atat de real este! se pare ca fenomenul are radacini puternice si in antichitate, tocmai de pe vremea piramidelor, si in biblie este mentionat la un moment dat ceva cu referire la un asemenea capacitor.Nu are rost sa mai continui cu explicatii pentru mai multe detalii va recomand un mic spot : http://video.google.com/videoplay?docid=-307198015401224128&hl=en (http://video.google.com/videoplay?docid=-307198015401224128&hl=en) incepand cu minutul 28/ora 2. (2:28:00) , dar eu va recomand sa-l studiati pe Nassim de la inceputul acestui seminar ... (inclusiv prima parte).
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: rebelfire din 08 Martie 2009, 15:38:44
In concluzie, credeti ca energia exista sau..?
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Kbal din 08 Martie 2009, 15:42:58
Bineinteles! si exista tocmai acolo unde ne asteptmai mai putin, in "vid" (in acel spatiu in care credem ca nu exista materie/energie, sau credem ca exista dar putin iar restul e spatiu gol). Insa o reproducere a unui mecanism ce ar avea posibilitatea de a interactiona cu astfel de energii mi se pare putin exagerata in acest moment. Am inteles ca o asemenea masinarie ar avea si capacitati anti-gravitationale, astfel se explica una din ipotezele cu privire la construirea piramidelor(din egipt sau altele).Iar tot cu un astfel de mecanism s-ar putea manipula dimensiunea spatio-temporala.Oamenii de stiinta au inceput sa intre in miezul problemei si au inceput sa descopere anumite subtilitati de valoare ce par a fi tinute in secret de milenii,in special vaticanul se pare ca detine asemenea secrete.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: StarDust din 08 Martie 2009, 15:55:21
Pai asa zis-a materie orgonica pare identica cu aceeasi materie care s-ar numi "eter".
BTW, ca tot ai pomenit de Nassim, nu prea sunt de acord cu ideile lui. Ceea ce face el nu e decat pseudostiinta in opinia mea. Mai mult, link-ul dat de tine incepea cu teoria pamantului gol pe interior... sa fim seriosi. Stim ca toate galaxiile au cate o gaura neagra in centru, si materia din galaxii condenseaza in jurul gaurii negre sub forma de disc. Ei uite ca nush cum naiba materia din jurul micilor gauri negre condenseaza sub forma de crusta solida si sferica la o anumita distanta de gaura, chestia nu mai e valabila la soare care condenseaza sub forma de plasma la o distanta ceva mai mare, in loc sa formeze o superplaneta... Deci ce sa mai zic, eu unul nu l-as cita nicaieri pe nea Nassim asta nicaieri ca sursa de incredere. Binenteles ca unii ma vor acuza ca nu pot sau nu sunt capabil sa recunosc geniul lui... Imi pare rau, chiar nu pot. In opinia mea majoritatea teoriilor lui frizeaza chiar si bunul simt al oricarei persoane care stie doar fizica elementara. Scuze daca oarecum am fost off-topic.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Kbal din 08 Martie 2009, 16:03:36
StarDust ... el cand vorbeste de "gauri negre" nu se refera la acelasi lucru pe care il intelegem si noi, ci mai degraba se refera la fenomenul de "singularitate", acele zone in care se face transferul de la un nivel fractal la altul, si nu e neaparat sa coincida fiecare "singularitate" ca si geometrie cu restul. Eu te sfatui sa ii mai acorzi odata atentie lui Nassim dar de data asta de la inceput si pana la sfarsit  :wink: .
Adica de aici "http://video.google.com/videoplay?docid=2362758657384449741 (http://"http://video.google.com/videoplay?docid=2362758657384449741)".
Serios acum, nu insist aiurea, eu mi-am pierdut 8 ore din timp ca sa il urmaresc si am ajuns la o concluzie sigura, si anume ca : omul asta stie ce spune ! , dar ca sa il intelegi trebuie sa-l studiezi mai amanuntit. Adica degeaba ai observat tu ca Nassim a ajuns la cateva concluziii extreme si care par a fi false daca nu analizezi si cauza care la determinat sa ajunga la "unele" concluzii .
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: StarDust din 08 Martie 2009, 16:15:44
Kbal, am mai urmarit si alte expuneri ale lui, nu doar link-ul postat de tine. Mi-am format o parere care difera de a ta :D. Cand o sa am timp am sa mai urmaresc si alte materiale dar... cine stie... stii vorba aia, nu trebuie sa mananci toata mancarea ca sa-ti dai seama ca e stricata, e suficient sa o gusti... Binenteles nu sustin ca tot ceea ce zice e fals, dar in mare proportie da. Binenteles, e doar parerea mea... poate discutam pe alt topic referitor la Nassim.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mopeka din 09 Martie 2009, 16:30:38
Citat din: Shadowman din  03 Martie 2009, 17:44:19
Poti sa postezi  o fotografie cu piramida din orgonit ? Sa vada si poporul cum arata "orgonitul"...

Scuze pentru intirziere!Am asteptat sa se mai calmeze spiritele.
Titlu: Raspuns: NASSIM HARAMEIN - Noul Einstein?
Scris de: Fr0styan din 12 Martie 2009, 10:35:50
de ce apa intr-o incapere cu gravitate 0 se aduna intr-o sfera perfecta in cele din urma..iar daca lipesti o alta sfera mai mica(din cauciuc de exemplu) ea in cele din urma ajunge in centru sferei de apa  :-D

daca am lua piramida aceea facuta din rasina si alte metale si am pune-o intr-o incapere cu gravitate 0 si am astepta sa zicem 500 de ani fara sa o atingem ce credeti ca se va intampla cu ea? eu zic ca obiectul ar lua forma de sfera in prima faza, iar substantele din care era conceput ar incepe sa se dispuna pe straturi in functie de moleculele substantelor..revin cu ideea trebuie sa plec de la calculator
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Nox din 12 Martie 2009, 11:03:10
Pentru ca resectiva masa de apa exercita o forta gravitationala (sau distorsioneaza continuumul spatiu-timp). Deci campul tau 0 nu e chiar ZERO. Cat despre bila de cauciuc trebuie definite proprietatile acesteia (masa, suprafata) si daca are miscare relativa fata de masa de apa.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Kbal din 30 Martie 2009, 03:33:54
Mopeka - multumim pentru imagine.
Totusi poate ne poti oferi mai multe detalii stiintifice despre cum functioneaza (pentru a dovedi validitatea fenomenului), si nu in ultimul rand, in ce masura te-a influentat pe tine aceasta piramida/energie.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mopeka din 30 Martie 2009, 17:14:09
@Kabal,
Nu sunt in masura,deocamdata sa ofer detalii stiintifice si nu pot sa dovedesc validitatea "fenomenului".Dar ,cel putin pentru moment pot afirma ca, pozitionata N-S si plasata pe suprafata parchetului,imbunatateste in mod cert ,circulatia periferica.Treaba testata la birou pe mai multi colegi.Poate e doar placebo :wink:
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Kbal din 31 Martie 2009, 22:46:22
Citat din: mopeka din  30 Martie 2009, 17:14:09
Dar cel putin pentru moment pot afirma ca, pozitionata N-S si plasata pe suprafata parchetului, imbunatateste in mod cert, circulatia periferica. Treaba testata la birou pe mai multi colegi.

In ce consta aceasta "circulatie periferica" ?
Pe mine m-ar interesa in mod special daca aceasta piramida are efect asupra sanatatii/dispozitiei tale in urmatoarele sensuri :
1-Te simti mai relaxat, odihnit, energic,inspirat etc.  ?
2-Ai avut anumite probleme de sanatate (sa spunem simple dureri/apasari) care s-au mai remediat/ameliorat ?
Cred ca ar fi important sa te concentrezi putin si eventual sa verifici (statistic) daca intradevar au aparut sau nu schimbari si daca da, de ce natura sunt ele .
O zi buna,
K.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mopeka din 01 Aprilie 2009, 20:50:50
@kabal
In ce consta aceasta "circulatie periferica" ?
A fost cazul unor colegi de birou mai in virsta ,cu "picioare reci" care dupa citeva ore petrecute in imediata vecinatate a piramidei s-au simtit mult mai bine(fara alte modificari de ambient)
Ar mai fii unele observatii dar,pe moment trebuie sa inchei.
Titlu: Raspuns: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mopeka din 02 Aprilie 2009, 10:11:46
Ar mai fii de spus ca,atmosfera de lucru,relatiile interumane sunt mult mai bune.Afirm aceasta cu toata convingerea.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: pozitiv din 04 Septembrie 2011, 04:43:42
Am vazut pe net oferte de articole orgone romanesti. Si-a cumparat cineva, pana acuma, asa ceva ...? Aveti in casa, puteti spune cateva impresii ...?
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: calator astral din 04 Septembrie 2011, 08:56:28
Citat din: pozitiv din  04 Septembrie 2011, 04:43:42
Am vazut pe net oferte de articole orgone romanesti. Si-a cumparat cineva, pana acuma, asa ceva ...? Aveti in casa, puteti spune cateva impresii ...?
am utilizat grenade orgonice,foarte eficiente.
Iese fumul din draci/reptiloizi.
De esti tinta lor vreodata,fa-ti o baie orgonica.
De altfel sub avatarul meu ai un link vital: subteran.ro/legaturi.html
da si tu o raita.
Invit pe toti luptatorii sa isi verifice "munitia",in curind o vor folosi.
Zombi,reptile,grey,draci,laci...cu totii mierlesc.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: panta_rh_ei din 04 Septembrie 2011, 09:23:17
 Fusei recent victima unei cohorte de monstri.....; culmea e ca nu m-am speriat si... i-am alungat foarte usor- inca n-au  murit deci.. ma astept sa reapara-serios vorbesc-.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: calator astral din 04 Septembrie 2011, 10:17:22
Citat din: panta_rh_ei din  04 Septembrie 2011, 09:23:17
Fusei recent victima unei cohorte de monstri.....; culmea e ca nu m-am speriat si... i-am alungat foarte usor- inca n-au  murit deci.. ma astept sa reapara-serios vorbesc-.

poti dezvolta aceasta experienta personala,te rog?
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: StarDust din 04 Septembrie 2011, 11:22:01
Citat din: calator astral din  04 Septembrie 2011, 08:56:28
am utilizat grenade orgonice,foarte eficiente.
Iese fumul din draci/reptiloizi.
De esti tinta lor vreodata,fa-ti o baie orgonica.
De altfel sub avatarul meu ai un link vital: subteran.ro/legaturi.html
da si tu o raita.
Invit pe toti luptatorii sa isi verifice "munitia",in curind o vor folosi.
Zombi,reptile,grey,draci,laci...cu totii mierlesc.

Ai uitat sa precizezi de ce joc pc, survival horror e vorba... sau, nu cumva e reclama subtila?
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 04 Septembrie 2011, 11:29:31
Citat din: rebelfire din  15 Septembrie 2008, 00:17:23
In august 1956, mai multe tone de publicatii despre orgon au fost arse de FDA. Nu, nu era Evul Mediu! Si totusi, se intampla! Wilhelm Reich moare in inchisoare in urma unui infarct, cu o zi inainte de a fi eliberat conditionat.


Acesta mi s-a parut cel mai interesant aspect din tot ceea ce am citit despre W. Reich si orgon. In SUA au fost multe procese la adresa diversilor sustinatori a unor teorii sau tratamente. Dar despre distrugerea documentelor , publicatiilor, asta este o maaare curioziitate. CE anume este atat de periculos pentru STAT in acele teorii / aplicatii / publicatii despre orgon & co de s-au mobillizat asa si au cheltuit atatea resurse - bani publici pentru distrugerea documentelor?
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: calator astral din 04 Septembrie 2011, 12:20:10
Citat din: StarDust din  04 Septembrie 2011, 11:22:01
Ai uitat sa precizezi de ce joc pc, survival horror e vorba... sau, nu cumva e reclama subtila?

nu nu draga stardust! Nu e reclama,saitu meu e octogonarul pe yatube,nicidecum subteran.ro!

Cum,nu cunosti jocul ala?!...cum ii spune...stai o secunda...mi se pare ca se numeste "Jocul de-a Viata si de-a Moartea" cred,dar nu sint sigur,mai bine il intrebai direct pe panda_rel,uite la ce nivel a ajuns el :

Citat din: panta_rh_ei din  04 Septembrie 2011, 09:23:17
Fusei recent victima unei cohorte de monstri.....; culmea e ca nu m-am speriat si... i-am alungat foarte usor- inca n-au  murit deci.. ma astept sa reapara-serios vorbesc-.

Observi ca a subliniat ca VORBESTE SERIOS.
Lui nu-i pui intrebarea, vad ca doar pe mine ma persecuti,poate din ignoranta,poate din alte considerente...dar e constanta atitudinea ta: faci o fixatie pe mine,ca si pe topicul Elenin,unde doar mie mi-ai atras atentia,desi era o simpla replica in oglinda la fantezia lui asimov.

Foarte foarte S e r i o s:

Daca vrei,poti juca si tu acest joc,uite cum se fac grenadele >

How to Make Your Own Orgone Blasters.avi (http://www.youtube.com/watch?v=lY4Pa3hoOOg#)

Si uite ce efect puternic,intens si de durata,are explozia :

Orgone blast (http://www.youtube.com/watch?v=BSWSjhFFbOI#)

Dar mai bine sa ai la indemina un butoi in care ai pus apa,aghiazma si orgonita,mai adaugi un mic cristal de cuart si sa ai alaturi pistoalele de apa jucarie (mai nou sint si pusti cu bataie lunga!) . Asculta sfatul meu,fratesc : nu e o gluma.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: dida din 04 Septembrie 2011, 12:30:02
Citat din: roxaline din  04 Septembrie 2011, 11:29:31
Acesta mi s-a parut cel mai interesant aspect din tot ceea ce am citit despre W. Reich si orgon. In SUA au fost multe procese la adresa diversilor sustinatori a unor teorii sau tratamente. Dar despre distrugerea documentelor , publicatiilor, asta este o maaare curioziitate. CE anume este atat de periculos pentru STAT in acele teorii / aplicatii / publicatii despre orgon & co de s-au mobillizat asa si au cheltuit atatea resurse - bani publici pentru distrugerea documentelor?

Raspunsul este foarte simplu si de banuit.......eu abia acum am citit despre aceasta energie....pe 'goagal'

....ce mi-a atras atentia este ca eu am o afinitate vitala pentru APA,(si tot ce cuprinde ea),  plante, animale si natura in general....iar pentru pietre  imi plac indeosebi pietrele de apa, cele de mare in mod special (ma bucura mult privitul si atingerea pietrelor slefuite de apa, mai ales a celor mici, lucioase, colorate si prezentind niste forme absolut senzationale)...- cristale, ori anumite pietre semipretioase

ca metale...nu-mi place decit argintul


Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 04 Septembrie 2011, 14:06:24
CitatAm vazut pe net oferte de articole orgone romanesti. Si-a cumparat cineva, pana acuma, asa ceva ...? Aveti in casa, puteti spune cateva impresii ...?
Da, am cateva prin casa. Singurul efect pe care l-am putut constata, in lipsa aparatelor de masura, a fost ca scurteaza somnul exagerat, aducandu-l la normal, in caz ca le tii suficient de aproape de corp. Le-am depozitat undeva intr-o debara desi am avut intentia sa le arunc la gunoi.


CitatCE anume este atat de periculos pentru STAT in acele teorii / aplicatii / publicatii despre orgon & co
Ca toate descoperirile revolutionare din ultima suta de ani, au fost supuse procedurii de secretizare, ascundere, discreditare, etc. pentru ca exista realmente o interdictie la cunoastere pentru pamantenii ca noi, specificata expre in Biblie, e drept metaforic, sub forma pomului cunoasterii si a izgonirii din Rai a lui Adam si a Evei pe motiv ca au mancat din acest "pom".
Ideea de baza, ce ramane in urma unei analize structurale (v. Claude Levi-Strauss) e interdictia la cunoastere, in fine, impunerea de catre superiorii nostri celesti a unui anume nivel limita pentru cunoasterea umana.
Ceea ce se spune mai rar este ca W. Reich a luat la tinta cu "tunul sau spatial" unele "stele", ce stateau pe cerul de deasupra laboratorului sau si acestea au disparut. Probabil niste nave ce functionau cu energie orgonica. Dupa aceea a avut probleme cu FDA... Acest "tun spatial" in denumirea lui Reich, a fost folosit in experiente de anvergura prin Africa de catre cercetatori seriosi pentru producerea ploilor in zone aride. Cu bune rezultate.

Va recomand un articol mai vechi pe care il puteti gasi la adresa:
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t19-wilhelm-reich (http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t19-wilhelm-reich)
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: StarDust din 04 Septembrie 2011, 15:02:38
calator astral, am vazut filmele in care ne prezentai cum sunt facute asa zise-le grenade "orgonice". Ce pot sa zic? Pacat de cristalele alea frumoase de cuartz, irosite pt. niste reactii chimice spectaculoase.

Citat din: calator astral din  04 Septembrie 2011, 12:20:10
...
Lui nu-i pui intrebarea, vad ca doar pe mine ma persecuti,poate din ignoranta,poate din alte considerente...dar e constanta atitudinea ta: faci o fixatie pe mine,ca si pe topicul Elenin,unde doar mie mi-ai atras atentia,desi era o simpla replica in oglinda la fantezia lui asimov.
...

Nu cred ca poti compara ceea ce ai postat tu cu Asimov... e ca diferenta dintre manele si Vangelis... nu vad cine te-a persecutat, mi-am dat si eu parerea ca orice user de pe forum la ceea ce ai postat tu, imi pare rau ca te simti persecutat, sorry!
Iar ceea ce am postat referitor la grenadele tale orgonice, sunt tot pareri personale.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: calator astral din 04 Septembrie 2011, 15:05:24
 :wink:
Okey, e in regula starduste! Vezi si tu,poate retii ceva din formula aia,prietene,ya neva know,just in case...
________

E VITAL acest link mm,iti multumesc,citez un scurt pasaj:


_______

"In "Core", cap. 2, "Navele spatiale si extinderea deserturilor", Reich a facut cateva afirmati uluitoare.

OZN-urile folosesc energie cosmica orgonica pentru propulsarea navelor lor si ca "fiintele spatiale" sunt temeinic familiarizate cu functiunile energiei orgonice.

Reich a mai facut aceasta observatie:
"Nu este rational sa se afirme ca luptele se duc numai in felul cunoscut de noi ...
Trebuie sa ne permitem sa ne gandim la lupta ca la o tacuta, neobservata, neincetata si deliberata distrugere a vietii pe o planeta, un satelit sau chiar o stea...

Trebuie sa fim gata sa ne schimbam vechile convingeri in aceasta privinta, atata vreme cat ele vin in contradictie cu experientele.

Confruntarea cu extraterestrii poate ca a si inceput, fara ca nimeni sa-si dea seama, victimele fiind oameni care se sting fara un diagnostic precis, copaci care se-ndoaie ca niste tuburi de cauciuc, pasuni verzi care se transforma in deserturi, in timp ce institutiile "academice" incearca sa justifice toate acestea." 

Reich a incheiat cu ceea ce el numea "esenta pericolului" :

"Daca noi, aici pe Pamant, suntem amenintati de extinderea deserturilor, este obligatoriu sa ne concentram eforturile asupra masurilor care trebuie luate, daca acestea pot fi gasite, ca sa putem preintampina primejdia in mod inteligent."
_____________

Q.E.D.
Inca un temerar ingropat de viu pe altarul Adevarului.
E o legenda care afirma ca acest Om a doborit (cel putin) un ozeneu si ca ar fi dat ocupantii captivi pe mina Armatei.
A fost "rasplatit" ca multi altii pentru "spiritul lui civic".
In "mod inteligent".
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 04 Septembrie 2011, 18:34:00
Citat din: mm din  04 Septembrie 2011, 14:06:24
Da, am cateva prin casa. Singurul efect pe care l-am putut constata, in lipsa aparatelor de masura, a fost ca scurteaza somnul exagerat, aducandu-l la normal, in caz ca le tii suficient de aproape de corp. Le-am depozitat undeva intr-o debara desi am avut intentia sa le arunc la gunoi.

Asta inseamna ca au un efect foarte mare, dar la niveluri putin accesibile tehnologiilor noastre. Este necesara extrem de multa energie pentru refacerea si alinierea "campurilor" celulelor ( "campuri" ce au un soi de miscare in jurul unor axe  si care , la un obosit sunt complet descentrate, suna ca o cacofonie muzicala). Practic, daca fac ceea ce ai spus tu, inseamna ca anuleaza diverse compuneri de unde ( banuiesc ca sunt asta, pentru ca suna intr-un fel), compuneri ce sunt cu efecte negative asupra organismului si a tuturor structurilor lui. Hmm.... e la fel cu acordarea instrumentelor unei orchestre, fiecare in intervalul sau de sunet.

Citat din: mm din  04 Septembrie 2011, 14:06:24

Ca toate descoperirile revolutionare din ultima suta de ani, au fost supuse procedurii de secretizare, ascundere, discreditare, etc. pentru ca exista realmente o interdictie la cunoastere pentru pamantenii ca noi, specificata expre in Biblie, e drept metaforic, sub forma pomului cunoasterii si a izgonirii din Rai a lui Adam si a Evei pe motiv ca au mancat din acest "pom".
Ideea de baza, ce ramane in urma unei analize structurale (v. Claude Levi-Strauss) e interdictia la cunoastere, in fine, impunerea de catre superiorii nostri celesti a unui anume nivel limita pentru cunoasterea umana.
Ceea ce se spune mai rar este ca W. Reich a luat la tinta cu "tunul sau spatial" unele "stele", ce stateau pe cerul de deasupra laboratorului sau si acestea au disparut. Probabil niste nave ce functionau cu energie orgonica. Dupa aceea a avut probleme cu FDA... Acest "tun spatial" in denumirea lui Reich, a fost folosit in experiente de anvergura prin Africa de catre cercetatori seriosi pentru producerea ploilor in zone aride. Cu bune rezultate.


Hmm.... introducerea unei interdictii, creaza, dupa un timp, o rezistenta la acea manifestare, informatie, fenomen, pana acolo incat, la un moment dat, nu mai vezi. Nu aveau cum sa creeze interdictia de partea Divinitatii, asa ca au creat-o in capul nostru. Poate ca dintr-un punct de vedere timpul arata mai mult ca o rezistenta la un transfer de informatie, energie ordonata intr-un anumit fel, sau la transferarea ordinii in sine. Ar fi fain sa fie asa ... asta ar insemna ca daca am inceta sa opunem rezistenta la ordinea Tatalui, am putea trasforma apa in vin instantaneu, timp zero. Doar ceri "modelul" si nu opui rezistenta la primire si implementare. Si evenimentele ar putea fi "modelate" la fel.  :lol:
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 07 Septembrie 2011, 13:39:41
CitatPractic, daca fac ceea ce ai spus tu, inseamna ca anuleaza diverse compuneri de unde ( banuiesc ca sunt asta, pentru ca suna intr-un fel), compuneri ce sunt cu efecte negative asupra organismului si a tuturor structurilor lui.
Ai dreptate, roxaline. Teoria, neoficiala pentru aceste dispozitive, afirma ca in jurul dispozitivelor diversele vibratii negative -cum ar fi undele electromagnetice ale aparatelor casnice ori ale unei antene de telefonie mobila plantate pe acoperisul blocului din apropiere- sunt anihilate prin transformarea lor de catre dispozitivul orgonic in benefice.

CitatAr fi fain sa fie asa ... asta ar insemna ca daca am inceta sa opunem rezistenta la ordinea Tatalui, am putea trasforma apa in vin instantaneu, timp zero.
Cred ca e corecta observatia si presupun ca tocmai asa se explica faptul ca persoane obisnuite ce apuca pe calea calugariei, respectiv abtinerea de la pacate, daca se dedica total acesteia realizand o legatura continua cu divinitatea, devin altceva, primind in final puteri magice (benefice), capacitatea de a "face minuni". Personal am constatat ca dupa o perioada de riguroasa abtinere de la "pacate" (in cadrul mai putin teologic de la yoga) am capatat abilitatea de a citi gandurile celor din jur doar privindu-i. Evident, n-am rezistat prea mult in fata pacatelor si abilitatea mea s-a dus.

Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 10 Septembrie 2011, 11:05:18
Citat din: mm din  07 Septembrie 2011, 13:39:41
Ai dreptate, roxaline. Teoria, neoficiala pentru aceste dispozitive, afirma ca in jurul dispozitivelor diversele vibratii negative -cum ar fi undele electromagnetice ale aparatelor casnice ori ale unei antene de telefonie mobila plantate pe acoperisul blocului din apropiere- sunt anihilate prin transformarea lor de catre dispozitivul orgonic in benefice.
Cred ca e corecta observatia si presupun ca tocmai asa se explica faptul ca persoane obisnuite ce apuca pe calea calugariei, respectiv abtinerea de la pacate, daca se dedica total acesteia realizand o legatura continua cu divinitatea, devin altceva, primind in final puteri magice (benefice), capacitatea de a "face minuni". Personal am constatat ca dupa o perioada de riguroasa abtinere de la "pacate" (in cadrul mai putin teologic de la yoga) am capatat abilitatea de a citi gandurile celor din jur doar privindu-i. Evident, n-am rezistat prea mult in fata pacatelor si abilitatea mea s-a dus.

Cred ca este o problema de context ... si de spin  :-D Daca vreau ceva, vreau sa fac ceva, sa ma simt / sa am o anumita experienta si "vin din unghiul" din care "adevarul" este ca oricum sunt defect, nu pot sa ma mentin in ceea ce mintea mea considera ca fiind "next level" pentru ca fundamental exista / traiesc cum ca exista o nepotrivire si STIU ca exista. Este ca si cum ai incerca sa canti la viola un concert de vioara, sau un tenor care incearca sa cante partitura unei soprane de coloratura. Este necesar sa schimbi gama (transpozitie) si octava; practic armonicile sunt diferite. Exprimarea legata de "pacate" ne mentine legati de un anumit context care nu permite transformarea "gamei si octavei"; prea multe stringuri energofage.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: dida din 10 Septembrie 2011, 14:39:09


Roxaline, nu prea 'inteleg' eu limbajul tau,...ca mi-s cam neconcentrata,....da' uite ce am inteles, totusi:

Mintea mea zici, ca ar pleca din start gresit, cum, ca am un defect pe care nu-l voi depasi pentru a putea trece la nivelul urmator....
Cu alte cuvinte, chiar noi insine ne raportam planificat, aprioric,  la ceva ce nu credem ca nu poate fi atins...

Acuma, io zic, ca, dimpotriva,...chiar si atunci cind te consideri "defect"...din start,....cu atit mai mult TREBUIE SA INCERCI!!!!!


e chestia cu autodepasirea, care daca nu lucreaza in subconstient,....nici atit nu va lucra in constient...!



Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: dida din 10 Septembrie 2011, 17:13:17
Citat din: dida din  10 Septembrie 2011, 14:39:09

Roxaline, nu prea 'inteleg' eu limbajul tau,...ca mi-s cam neconcentrata,....da' uite ce am inteles, totusi:

Mintea mea zici, ca ar pleca din start gresit, cum, ca am un defect pe care nu-l voi depasi pentru a putea trece la nivelul urmator....
Cu alte cuvinte, chiar noi insine ne raportam planificat, aprioric,  la ceva ce nu credem ca nu poate fi atins...

Acuma, io zic, ca, dimpotriva,...chiar si atunci cind te consideri "defect"...din start,....cu atit mai mult TREBUIE SA INCERCI!!!!!


e chestia cu autodepasirea, care daca nu lucreaza in subconstient,....nici atit nu va lucra in constient...!


Aici trebuie sa ma corectez, macar la ce am sesizat gresit in postare:


ziceam : Cu alte cuvinte, chiar noi insine ne raportam planificat, aprioric,  la ceva ce nu credem ca nu poate fi atins...


corect este: Cu alte cuvinte, chiar noi insine ne raportam planificat, aprioric,  la ceva ce nu credem ca  poate fi atins...


dispare acel "nu'...din afirmatia citata

Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 10 Septembrie 2011, 20:28:34
CitatEste necesar sa schimbi gama (transpozitie) si octava; practic armonicile sunt diferite. Exprimarea legata de "pacate" ne mentine legati de un anumit context care nu permite transformarea "gamei si octavei"; prea multe stringuri energofage.
Ai sintetizat in mod foarte fericit situatia. E posibil ca tocmai din aceasta cauza, a "pacatelor", sa nu ne putem desprinde din "armonica" in care ne aflam. De altfel, la yoga asceza este obligatorie, regulile de yama si niyama fiind mai "stranse" decat la practicantii ortodocsi, scopul fiind cam acelasi: desprinderea de cele materiale. In acelasi timp si yoghinii "performanti" primesc puteri magice ca si calugarii dar cu diferenta ca yoghinii realizeaza "acordajul" cu alte entitati decat calugarii crestini.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 11 Septembrie 2011, 12:47:49
Citat din: dida din  10 Septembrie 2011, 14:39:09

Roxaline, nu prea 'inteleg' eu limbajul tau,...ca mi-s cam neconcentrata,....da' uite ce am inteles, totusi:

Imi cer iertare daca am fost neclara in exprimare.

Citat din: dida din  10 Septembrie 2011, 14:39:09

Mintea mea zici, ca ar pleca din start gresit, cum, ca am un defect pe care nu-l voi depasi pentru a putea trece la nivelul urmator....
Cu alte cuvinte, chiar noi insine ne raportam planificat, aprioric,  la ceva ce nu credem ca nu poate fi atins...
Cam asa ceva. Cu urmatoarele mentiuni ( sunt scrict parerile mele):
- raportarea pe care o face mintea noastra este la niste "poze" despre cum "ar trebui sa fim" si aceste poze sunt provenite fie din copilarie ( interactiunea cu adultii) fie sunt din conventiile, prejudecatile societatii, conditionari de-a dreptul. Aceste "poze" insa nu prea au de a face cu realitatea fiintei umane asa cum este ea ci mai degraba cu sistemul de control al populatiei, pentru ca aceste "poze" introduc din start contextul omului a carui esenta este slabiciunea, rautatea, etc .. e vinovat din start de ceva ce se transmite si printr-un intreg sistem de credinte. Toate aceste balarii (exprimate elegant  :-D) sunt in subconstientul nostru si constituie "cine suntem noi pentru noi" si miezul este ca "suntem defecti" si nu avem ce sa facem despre asta, dar trebuie sa te chinui, sa incerci, sa bla bla. Si asta este fundatia "casei" ... sau a "templului"  :roll:

- nu cred ca ne nastem cu vinovatia de care vorbeam ci cred ca este "introdusa pe parcurs".

- toate aceste "poze" ne impiedica sa descoperim cine suntem, ce ne bucura, ce anume am dori sa implinim, pentru simplul motiv ca suntem ocupati cu a ne conforma pozei de familie - "tre' sa te faci doctor, ca doctorii sunt cei mai cei, e cel mai bine pentru tine, daca nu esti asa .. esti un nimeni" etc etc - si pozele sistemului de credinte + cel social.

- pe de alta parte, pe aceasta "fundatie" sunt aruncate asupra omului niste asteptari imense, complet asimetrice fata de "fundatie". Toate astea pe langa asimetria initiala .. adica am fost creati de Desavarsirea insasi, dupa "chipul si asemanarea" .. dar suntem vinovati de ceva, toti, si chiar din start. Vinovatia este implicita conditiei de om.

- Mass media si intreg sistemul social are grija sa mentina si sa amplifice aceasta asimetrie in absolut toate aspectele. de exemplu, ai observat ca "normalul" sanatatii a ajuns sa fie boala? "Pozele" implementate in mintea noastra zi de zi implica boala, ca dusman care sta la panda si este normal sa fii bolnav de anumite chestii la anumite varste. Sanatatea completa, a fi sanatos a ajuns sa fie ceva atat de rar intalnit incat a devenit anormal.

-  de mici suntem dresati sa intram in competitie, sa fim mai buni, mai competitivi bla bla. Alergam ca nebunii, invatam tot felul de chestii care nu aduc nimic sufletelor noastre, dar ne dau iluzia ca am putea sa ajungem la un varf oarecare, definit anul acesta intr-un fel, la anul altfel etc dar esenta este ca fug de ceva, de ceva ce uit ca este in mine. Implantat cu grija in mintea noastra si "udat" si "hranit" periodic.  8-)   Stii, este foarte interesant faptul ca in multe sisteme de initiere ( de genul calugarie, alchimie si alte chestii "exotice" si esoterice) primele trepte se ocupa de hranirea sufletului si de ascultare; efectiv etapele se numesc hranire si ascultare.

- acel ceva pe care vrem sa-l atingem nu poate fi atins pornind de la aceasta "fundatie". Daca o broasca "vrea" sa devina salamandra, trebuie sa-si transforme esenta ... hai sa spunem ADN-ul  :wink:

Citat din: dida din  10 Septembrie 2011, 14:39:09

Acuma, io zic, ca, dimpotriva,...chiar si atunci cind te consideri "defect"...din start,....cu atit mai mult TREBUIE SA INCERCI!!!!!

e chestia cu autodepasirea, care daca nu lucreaza in subconstient,....nici atit nu va lucra in constient...!

Nimeni nu ne opreste sa incercam; doar ca facem aceleasi chestii .... pe aceeasi "fundatie" de mii de ani. Daca ar fi sa ma uit la istoria omenirii din ultimii 2000 si ceva de ani, vad ca tot incercam. Cei care imi sunt dati ca modele ( de genul mari descoperitori, artisti etc) sunt cei care au avut "alta fundatie", undeva pe parcurs au transformat-o. Ex: Kepler, Newton etc nu au fost oameni de stiinta in sensul dat azi si cum sunt marketati azi; au fost oameni preocupati profund de ezoteric si extrem de bine ancorati in gnosticism. Einstein credea pe bune in Dumnezeu dar se desprinsese, in mare parte, de vinovatie; el admira creatia.  Cu sfintii responsabili cu diverse minuni - ca exemple ce ni se servesc din aceasta arie - este o discutie mai mare, dar tot la schimbarea fundatiei au ajuns. 

Interesant este ca acest "a incerca" a ajuns sa fie scuza perfecta servita mintii noastre, ca si cum ne-ar tine ocupati sa nu vedem ca s-ar putea sa nu fim pe drumul optim pentru ceea ce vrem sa atingem  :roll:

Cam asa arata parerea mea  :star:





Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: dida din 11 Septembrie 2011, 17:12:54
din respect iti raspund, ca nu voi mai posta nimic pe acest forum....n-a fost sa fie...
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: fiulploii din 11 Septembrie 2011, 18:00:37
Citat din: mm din  10 Septembrie 2011, 20:28:34
.... E posibil ca tocmai din aceasta cauza, a "pacatelor", sa nu ne putem desprinde din "armonica" in care ne aflam. De altfel, la yoga asceza este obligatorie, regulile de yama si niyama fiind mai "stranse" decat la practicantii ortodocsi, scopul fiind cam acelasi: desprinderea de cele materiale. In acelasi timp si yoghinii "performanti" primesc puteri magice ca si calugarii dar cu diferenta ca yoghinii realizeaza "acordajul" cu alte entitati decat calugarii crestini.

Calea yoga sau calea induhovnicirii ortodoxe sunt doar doua din multele cai catre desprinderea de cele materiale . Si asa cum am mai zis , de la un anumit nivel in sus toate caile se contopesc in una singura .  Puterile magice sunt doar un efect normal al Caii si nu e vorba in acceptiunea mea de entitati . E posibil ca existenta entitatilor de care se vorbeste in acest caz sa fie doar interfata care poate fi perceputa de creierul uman sau de conceptiile individuale .

Pana acolo insa este Sistemul cu regulile lui pe care l-a scos f bine in evidenta colega @roxaline .


Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 11 Septembrie 2011, 19:42:02
Citat din: mm din  10 Septembrie 2011, 20:28:34
Ai sintetizat in mod foarte fericit situatia. E posibil ca tocmai din aceasta cauza, a "pacatelor", sa nu ne putem desprinde din "armonica" in care ne aflam. De altfel, la yoga asceza este obligatorie, regulile de yama si niyama fiind mai "stranse" decat la practicantii ortodocsi, scopul fiind cam acelasi: desprinderea de cele materiale. In acelasi timp si yoghinii "performanti" primesc puteri magice ca si calugarii dar cu diferenta ca yoghinii realizeaza "acordajul" cu alte entitati decat calugarii crestini.

Multumesc pentru aprecieri.

Inclin sa cred ca este "o problema de spin". Prezenta gandului (si energiei sale ) aferent cuvantului si conceptului de "pacat" asa cum ne-a fost el varat in minte, produce o serie de modificari in sistemul nostru, la nivelul creierului produce variatii ale campurilor electrice din creier ( nu este singurul care produce astfel de modificari). Modificarile respective, daca ne uitam din perspectiva "evolutiei" din ultimele mii de ani de cand se tot perinda prin creierul nostru ideea de "pacat", nu sunt in nici un caz pozitive ci au mentinut marea masa de oameni in aceeasi "supa dizarmonica" si conditionare prin frica. Practic nu permite tranzitia de gama si trecerea in alta octava. Tot asa cum nu permite existenta unor acorduri interesante, precum cvinta perfecta.

S-ar putea sa ti se para interesante "chestiile" atasate ( desi probabil ca stii deja teoriile respectve).  Eu le-am considerat interesante pentru ca sunt coerente cu ceea ce percep eu, personal, la nivelul campurilor. Tu o sa le intelegi mai bine decat mine, oricum. eu sunt a-tehnica, doar ca uneori cand citesc ceva tehnic, chiar daca pe rational nu inteleg o iota, se declanseaza imagini pe care le-am vazut in felul meu inainte de a citi si brusc unele aspecte incep sa capete sens. Si uneori chiar pot sa "traduc" chestii foarte tehnice intr-un limbaj accesibil, ca si cum accesez ceea ce este in spatele formulelor.

CitatThe spin-mediated consciousness theory as originally proposed (Hu & Wu, 2002) dealt with the immanent aspect of consciousness such as awareness. Within this framework, the nuclear/electronic spins are the mind-pixels which interact with the brain through quantum effects, modulating and being modulated by various classical brain activities such as the action potentials (Hu & Wu, 2002 & 2004a-d). We have previously discussed how action potentials modulate the dynamics of nuclear/electron spin networks inside the brain through J-coupling, dipolar coupling and chemical shielding tensors, thus, feeding information into mind in the dualistic approach (Hu & Wu, 2004 c & 2004d). Further, based on our own experimental findings and work done by others, we have also discussed on how mind might influence brain through proactive spin processes enabled by the varying high-voltage electric fields inside the brain (Hu & Wu, 2006a-d & 2007a-c). Also, since classical brain activities are largely electric and, in comparison, magnetic field insides the brain is only microscopically strong but fluctuating, we have also considered possible electric spin effect in the brain.

Citind mai departe despre efectele campurilor magnetice in toate experimentele si discutiile din lucrare, este interesant de observat ca inima are un camp magnetic cu mult mai mare decat al creierului. Si toate religiile si culturile lumii spun mai mult sau mai putin direct despre unirea mintii cu inima. Oare ce s-ar intampla ... tehnic vorbind ???

Ce anume se intampla atunci cand am reusi "un aliniament" de exceptie al acestori "spin-isori"? Apare superconductivitatea si dispare magnetismul? ( ca tot spunea monsieur Lindenfeld ca sunt inamici naturali ). Daca apare superconductivitatea si capacitanta unei celule este de 1.23V si avem vreo 40 de trilioane de celule - ce anume s-ar putea intampla? De ce in anumite antrenamente in zona Tibet exista o schema de antrenament ce implica directionarea unei energii imense de-a dreptul prin corpul persoanei si 4-angularea acestei energii intre o axa la nivelul ombilicului, apoi la 90 grade in sus mai urci pana in plexul solar, de acolo porneste alta axa si a 3-a este fie pe chakra 4 iar a 4-a axa  pe chakra 7 ... si cica obtii o forma geometrica ce permite "manipularea" realitatii in sensul de a transforma, de exemplu o petala rosie intr-una alba sau sa-ti materializezi pur si simplu mancarea de pranz. ( Nu vad aceasta forma geometrica; am zarit-o cumva in timpul unei demonstratii facute de un amic ce "rataceste" prin tibet de vreo 20 si ceva de ani dar nu stiu de ce mintea mea nu a putut mentine imaginea; era cumva o contradictie imensa cu altceva ... tot din mintea mea  :x )

Sa stii ca mai am vreo 100 de intrebari ca astea  :oops:

Spuneam mai sus de modificarile induse de anumite cuvinte si conceptele din spatele lor. M-am tot codit sa spun, dar am perceptia de loop si am o "poezie" in cap despre acest loop ( mai degraba despre schema logica - ca si cu asta ar fi schema "programului virusant" ):

Degeaba vrei X chestie, stii ca este imposibil pentru cineva ca tine
Si chiar daca ar fi posibil, oricum nu ai Suficienta putere
Si chiar daca ai avea suficienta putere
Oricum e degeaba.

Stringurile generate de "pacat" sunt legate de partea "cineva ca tine"

Sper ca nu am speriat pe nimeni! Sunt doar opiniile mele plus muuuuuulte intrebari. Oricum mai multe decat parerile mele.   :star::star:
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 11 Septembrie 2011, 23:39:44
@roxaline,
CitatModificarile respective, daca ne uitam din perspectiva "evolutiei" din ultimele mii de ani de cand se tot perinda prin creierul nostru ideea de "pacat", nu sunt in nici un caz pozitive ci au mentinut marea masa de oameni in aceeasi "supa dizarmonica" si conditionare prin frica.
Fara indoiala ca "se bate pasul pe loc" in privinta respectivei evolutii -sa-i zicem materiale". (Deci am notat peiorativul situatiei.) Datorita internetului putem gasi cate dovezi dorim in sprijinul acestei corecte observatii. Problema este ca nu avem la dispozitie "biblioteca" stapanilor nostri, cunoasterea lor stiintifica, a mediului in care ne aflam si nici tehnologiile lor (tehnologii inimaginabile pentru noi; poate doar daca acceptam datele tehnice ale vimanelor din Mahabharata sau datele tehnice din basmele romanesti), nu avem astfel de date pentru ca sa putem emite judecati valabile nu numai pentru antropoidele pamantene si nivelul lor decizional ci si pentru nivelele de decizie ce transcend "conditia umana", conditie -sau palier tehnico-tehnologic- evident impusa noua si declarata in clar in Biblie.

  In mod egal, devin pertinente si alte interpretari ale "evolutiei istorice faptice limitate", inregistrate de constiinta noastra, precum:
- varianta "scolii", a scolirii sufletelor pe planeta (suferintei) Terra;
- chiar si varianta "puscariei cosmice" Terra (teroare?, adica frica);
- dar si variante "mai umane" precum posibilitatea data fiecaruia ca prin iubire sa faca saltul in armonica superioara (poate ca nu se poate altfel...; in sensul ca reactiunea=actiunea, respectiv cata fericire dobandita, tot atata suferinta echivalenta e pretul, etc.).
  Poate sunt si altele dar la gradul nostru de informare existent acum, toate -inclusiv cele de mai sus- sunt ... ipotetice. Le iau ca atare.

  In privinta "pacatelor", sunt partizanul definirii (nepeiorative a) acestei notiuni si cred ca s-a mai spus acest lucru deja, e gradul de dizarmonie, pe orizontala (pe palier) ori pe verticala (dizarmonie cu rangurile sup. sau inf. -erioare subiectilor). Adica o definitie strict neutra, fara conotatie peiorativa, respectiv negativa.

  Ai dreptate, roxaline, avem o multime de intrebari de pus dar avem infinit mai putine raspunsuri si efortul necesar pentru "gasirea" de raspunsuri e mult mai mare ca efortul de "gasire" a intrebarilor. Uite inca un pacat.  :lol:
  Poezia cu loop-ul e buna, pertinenta si exprima stresul cantonarii obligate in planul nostru existential, "conditia umana". Deductia, de aici, ca nu poti face nimic, inutilitatea eforturilor, poate fi o tendinta spre autocompatimire, autocomplacere (si sunt implicat personal si profund in acest gen de situatie), deductia aceasta poate fi gresita caci exista iesire din orice situatie prin simplu efort propriu sau/si "acordarea" cu o entitate pozitiva. Autocompatimirea dovedeste existenta unui "acordaj" pe frecvente negative, entitati negative. Prin negativ intelegem "impotriva intereselor personale". Ar putea ca discutia sa se intinda, de aici, la ce intelegem prin interes personal.

CitatStii, este foarte interesant faptul ca in multe sisteme de initiere ( de genul calugarie, alchimie si alte chestii "exotice" si esoterice) primele trepte se ocupa de hranirea sufletului si de ascultare; efectiv etapele se numesc hranire si ascultare.
Ascultarea este cea mai importanta si este sinonima -dupa mine- cu inchinarea efectiva la entitatatea guvernoare a initierii respective. Depinde ce entitate iti alegi. Sincer, nu cred ca exista alta cale pentru om, conditiile fiind impuse din start. Un cuvant cheie: smerenia.

 
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 11 Septembrie 2011, 23:57:34
Citat din: mm din  11 Septembrie 2011, 23:39:44

  Poezia cu loop-ul e buna, pertinenta si exprima stresul cantonarii obligate in planul nostru existential, "conditia umana". Deductia, de aici, ca nu poti face nimic, inutilitatea eforturilor, poate fi o tendinta spre autocompatimire, autocomplacere (si sunt implicat personal si profund in acest gen de situatie), deductia aceasta poate fi gresita caci exista iesire din orice situatie prin simplu efort propriu sau/si "acordarea" cu o entitate pozitiva. 

"Poezia" cu pricina doar rezuma " schema logica" a ceea ce vad eu ca fiind introdus in mintea noastra. Si "implantul" este vechi, vechi. Doar ca activarea se face prin acord. Odata cu acordul dat de noi insine, conectarea la "programul virusant" ( la algoritmul sau si la structurile sale) sa face instantaneu. Si incepe distractia.

Iesirea din program este exact drumul invers. Pare mai greu drumul din cauza modului in care definim siguranta, a fi in siguranta. Cand acest aspect se lamureste, iesirea nu-i chiar asa de dificila si nici nu dureaza secole, armonizarea se poate face relativ repede. Armonizarea este un proces natural si "schema" sa este in fiecare dintre noi. 
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 12 Septembrie 2011, 00:56:53
  Daca tot suntem la topicul "orgon" , voi insera aici cate ceva dintr-o carte a lui Wilhelm Reich, "Les hommes dans l'Etat", carte ce a ars odata cu BCS la asa-zisa revolutie. El a descoperit orgonul pentru prima oara pe un preparat "nestiintific" alimentar, obtinut prin fierberea in comun a unor alimente diverse, carne, cartofi, legume de tot felul, lapte, oua, in apa, timp de o jumatate de ora, din care a luat o picatura cu care a pregatit o lamela pentru microscop. A observat la o marire de 1500x niste vesicule pe care le-a numit bioni. Dupa ce si-a comandat un microscop ce marea de 5.000x, a constatat ca acesti bioni se miscau, pulsau...

  "Datorez descoperirea energiei orgonice si -in consecinta- a energiei orgonului cosmic, [tocmai] acestei distinctii facute [de autor] intre structura si miscare, distinctie ce li se parea ciudata si "nestiintifica" ganditorilor mecanicisti. Miscarea interna pe care am descoperit-o la bionii mei, aducea un raspuns [tocmai] problemei "miscarii browniene". Brown observase in cursul secolului trecut ca particule foarte fine de carbune se deplasau de colo-colo [la suprafata lichidului]. El a interpretat foarte just aceste miscari ca fiind semne ale fortelor vitale. Dar fizicienii mecanicisti pusera curand mana pe problema, distrugand teoria atat de fecunda a lui Brown si transformara continutul ei vital intr-o mecanica moarta. Ei argumentau ca miscarea acestor particule fine se datora ciocnirilor moleculelor lichidului. Si astfel, aceasta descoperire monumentala a fost anulata pentru decenii; calculele lor subtile privind distantele parcurse de particulele lui Brown nu puteau schimba nimic. De-abia in anii '40 [1940] am inteles eu ca procedand in felul acesta fizicienii scoteau in evidenta mecanismul distructiv al vietii cuirasate [sin. otel calit, durificat] si ca atitudinea lor arata clar ca ei eludau sistematic tot ceea ce atingea de aproape sau de departe energia orgonului.
  Cat despre bionii mei, nu miscarea externa [a lor] ci aceea interna era determinanta. "Ciocnirea moleculelor" n-ar putea nicicum sa explice miscari interne de genul vibratiei, expansiunii, contractiei [pulsatorii], convulsiei, etc. [intalnite la bioni]. Din acelasi motiv pentru care interesul [lor existent] doar pentru materie mentinuse gandirea mecanicista in observatii microscopice la grosisment inferior celui de 1.500x, din acelasi motiv teoria ciocnirilor moleculare a barat accesul la descoperirea mobilitatii interne a materiei gonflate [umplute cu lichid] si de aici la bioenergie in general.
  Am descris mai inainte in mod detaliat dezvoltarea protozoarelor plecand de la bioni, apoi a bionilor pornind de la materie si a energiei orgonice eliberate..."


  Trebuie sa spunem ca de la bun inceputul descoperirii orgonului (miscarea interna a bionilor), Reich a fost contrat permanent si extrem de puternic de anume "specialisti" care sustineau ca protozoarele se fac "din aer". Adica dintr-un fel de spori, ce n-au putut fi vreodata descoperiti. Stie toata lumea ca protozoarele se formeaza in apa din vazele in care tinem florile. Aceste tampenii cu "miscarea brauniana" ne-au fost servite si celor din generatia mea pe la cele scoli...

  "Iesirea din program", propusa de tine roxaline, ar putea fi si o cale extrem de periculoasa? Ma refer la imprejurarea obisnuita, conf. careia poti sa-ti doresti ceva anume dar trebuie sa ai si o tehnologie, o cale de realizare. Ai o asemenea cale, sigura, clara? Poti da exemple "realizate" deja pe aceasta cale?
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Ganditorul din 12 Septembrie 2011, 10:18:13
Foarte interesant fragmentul de carte expus de MM. Este pentru prima oara cand citesc, in limba romana, un paragraf explicativ serios cu privire la energia orgonica. As fi bucuros daca s-ar mai putea posta fragmente din aceasta carte sau dintr-o carte scrisa chiar de Reich.

Pe de alta parte aceasta energie nu este chiar atat de greu de observat. Pentru a continua "iesirea din matrice" va propun un exercitiu care facut cu perseverenta va va duce la observarea acestei energi care in doctrina asiatica se numeste "prana".
Priviti intens o parte de cer sub un unghi ceva mai mare de 45gr. fata de sol. Ideala este vremea un pic innourata, cu nori relativ uniformi ca si culoare. Culuoarea un pic mai inchisa a norilor ajuta la observarea miscarii "browniene" datorita contrastului.
Incercati sa priviti calm cerul, incercati sa "patrundeti" cu privirea cerul din fata voastra.. Senzatia sau mai bine zis tzelul avut in minte trebuie sa fie dorinta de a vedea cat mai sus si cat mai clar.
La un moment dat o sa observati multe, multe sfere mici, extrem de stralucitoare, care se misca intr-un anumit ritm, oarecum haotic.
Am ajuns la momentul "suprafocalizarii" vederii, vedem de fapt lucruri de poate 100 de ori mai mici, am ajuns sa vedem "prana" sau, de ce nu, ceea ce spune Reich - bioni..
Ce fcem acum ? Cautam sa pastram aceasta "concentrare" cat mai mult timp. Apoi vom vedea ca miscarea nu este asa de haotica cum am presupus noi prima data. Dar asta e un alt capitol.
Ce ziceti ? Incercam ...
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Arhanghelul din 12 Septembrie 2011, 12:39:29
Citat:

"c) Forţe:

    forţa de atracţie şi de respingere care determină totul (de la parfumul florilor până la gândurile omului) este forţa electromagnetică – această forţă influenţează particulele care posedă sarcină şi este legată de fenomene magnetice, electrice, optice, termice, mecanice, chimice, biotice, în plasmă, în gaz, în lichide şi în cristale.

    forţa care asigură coeziunea nucleelor atomice este forţa tare nucleară – este legată de comprimarea quarkurilor şi nucleonilor, fuziunea şi fisiunea nucleelor, şi poate fi detectată doar în imediata vecinătate a particulelor ;

    forţa care guvernează şi generează unele tipuri de radioactivitate este forţa slabă nucleară – această forţă este legată de dezintegrarea beta şi poate fi detectată numai în vecinătatea particulelor elementare ;

    cea mai slabă dintre forţele fundamentale este forţa gravitaţională – această forţă atrage toate masele una către alta, influenţează toate particulele şi este legată de gravitaţia terestră, de mişcarea planetelor, de fenomene în stele şi galaxii, de structura Universului ;

4    

Forţa antigravitaţională, numită hipeersarcină, este mai slabă decât gravitaţia şi poate fi considerată a cincea forţă a naturii. Hipersarcina işi exercită influenţa la distanţe ce nu depaşesc 180 de metri, fiind o forţă de respingere între protonii şi neutronii diferitelor obiecte. Ca urmare, unele materiale, cum ar fi fierul, care au un număr mare de protoni şi neutroni, sunt respinse de Pământ mai puternic decât o cădere de apă, de exemplu, care are mai puţini protoni şi neutroni. Ne putem întreba dacă se va putea realiza pe Pământ un experiment în care apa va cădea mai repede decat fierul.

Vor fi necesare mai multe experimente pentru ca hipersarcina să îşi poată ocupa locul în rândul forţelor naturii. Este de asemenea posibil să se detecteze o particulă specifică hipersarcinii (această particulă presupusă este numită graviton), deoarece tuturor celorlalte forţe le sunt asociate astfel de particule. Să presupunem că hiperfotonii în cauză ar fi suficient de răspândiţi în spaţiul cosmic pentru a opri expansiunea Universului, facîndu-l să se contracte – adică producînd exact inversul exploziei iniţiale. Hipergravitaţia acţionează în sens invers gravitaţiei şi face ca obiectele să cadă cu viteze diferite. În prima fracţiune infinitezimală de secundă, care a urmat marii explozii, exista o singură forţă unificată, iar toate particulele sunt în esenţă similare."

Sursa:
http://universulenergiei.europartes.eu/intrebari/universul/ (http://universulenergiei.europartes.eu/intrebari/universul/)

Other

Forta a 5 a Einstain (http://www.scribd.com/doc/32058366/Forta-a-5-a-Einstain#)
http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=156.0 (http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=156.0)
http://www.ecursuri.ro/referate/einstein-si-experimentul-philadelphia.html (http://www.ecursuri.ro/referate/einstein-si-experimentul-philadelphia.html)

SF
http://dianaalzner.blogspot.com/2009/05/praf-minune-capitolul-cinci.html (http://dianaalzner.blogspot.com/2009/05/praf-minune-capitolul-cinci.html)

O sa mai revin la acest subiect cand o sa am timp "disponibil" ... daca     o mai ramane ...
"Marcu 13:19 – 20 Pentru că în zilele acelea va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost de la începutul lumii pe care a făcut-o Dumnezeu, până azi, şi cum nici nu va mai fi vreodată.   Şi dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scăpa; dar le-a scurtat din pricina celor aleşi."
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 12 Septembrie 2011, 14:40:04
@Ganditorul,
  Cartea aceasta, in traducere franceza, am imprumutat-o de la BCS, printr-o relatie, mi-am copiat de mana cateva fragmente si apoi a trebuit s-o returnez. Cartea, in editie PAYOT, 1978, facea parte dintr-un plan editorial complet de traducere in franceza a tuturor cartilor scrise de W. Reich. Pentru cei ce vor sa caute pe internet, reproduc si celelalte titluri (traduse), enumerate in aceeasi carte:
-  Psychologie de masse du fascisme (PBP 244);
-  L'analyse caracterielle (PBP 289);
-  L'irruption de la moralle sexuelle (PBP 236);
-  Ecoute, petit homme! (PBP 230);
-  Reich parle de Freud;
-  L'ETHER, DIEU ET LE DIABLE;
-  LA SUPERPOSITION COSMIQUE;
-  LA BIOPATHIE DU CANCER;
-  PREMIERS ECRITS (vol. 1).
  In curs de aparitie: PREMIERS ECRITS (vol. 2 et 3)

  Pentru informatie tehnica de detaliu pot recomanda materialul de la adresa urmatoare:
http://www.docstoc.com/docs/36527202/Orgonite (http://www.docstoc.com/docs/36527202/Orgonite)

Am reusit sa gasesc (free) pe internet doar "Psihologia de masa a fascismului" (180 p) si "American Odyssey" (443 p). In rest, toate cartile lui si chiar detaliile tehnice ale inventiilor sale (inclusiv Cloudbuster, acumulator, etc.), pot fi gasite pe internet contra cost.

  Iata un alt citat, in continuarea celui precedent, din aceeasi carte:

  Era logic sa continui sa adaug la amestecul meu din ce in ce mai multe materii -foarte diferite- si sa le fierb [coc]. In final nu obtinui [foloseste de regula perfectul simplu in text, "oltenism" pe care l-am inlocuit mereu cu perfectul compus] altceva decat o gramada (ingramadire) de vezicule ce prezentau o licarire albastruie si toate animate de o miscare interna. Ma apucai atunci sa umflu [fr. gonfler nu prea are un cuvant anume, coresponent, in romana] diverse materii, introducandu-le usurel in apa, si asta la temperatura mediului ambiant. Am putut observa atunci aparitia bionilor, mai curand sau mai tarziu  -functie de duritatea materiei- dupa zile sau dupa saptamani. Totusi, dezagregarea in bioni se producea intotdeauna, oricare ar fi fost materia [organica] supusa umflarii, gonflarii. Incet, incet a aparut tot mai clar ca motilitatea interna trebuia atribuita unei energii eliberate de catre materia formata cu ocazia gonflarii sau a fierberii. Am evitat intentionat sa determin natura acestei energii . Aveam timp destul dupa aceea sa ma ocup de aceasta problema. Numai un studiu minutios observational ar fi putut aduce noi lamuriri. Gonflarea muschiului [verde] si al ierbii a dezvaluit cum se formeaza protozoarele pornind de la bioni, si anume o organizare naturala in cadrul biogenezei. Observatiile mele si microfotografia n-au lasat nici o indoiala asupra acestui punct; dar, inainte de avea certitudinea, ma adresai Institutului Botanic din Oslo in vederea obtinerii de culturi de amibe. Asistentul de la Institut se arata foarte amabil si-mi spuse ca metoda cea mai simpla de a obtine aceste amibe consta in a face o infuzie din iarba. Il intrebai atunci, pe moment foarte naiv si inconstient adica fara vreun gand ascuns: "Cum apar protozoarele in infuzie?"  "Din aer, bineinteles.", imi raspunse el cu o privire mirata. "Si cum ajung ele in aer?", il intrebai eu. "Nu stim."
  Nu mi-a zis ca nimeni n-a reusit inca sa cultive protozoare plecand de la aer. M-am vazut deci confruntat cu sarcina de a pregati o multime de preparate pe care le-am expus infectarii aeriene cu scopul de a ma convinge eu insumi ca nu sunt germeni de protozoare in aer. (In cursul anilor ce au urmat am incercat de sute de ori sa obtin protozoare, plecand de la aer, dar fara succes. Aceasta constatare apasatoare ii obliga pe teoreticienii "infectarii aeriene" sa dovedeasca convingerea lor ca protozoarele se dezvolta din "germeni aerieni".
  Astazi, inainte ca un student in biofizica orgonului si in biogeneza sa se angajeze in lucrari avansate in biogeneza, in Institut, el trebuie mai intai sa incerce sa demonstreze ca protozoarele, celulele conceroase, floconii plasmatici, bionii, bacilii T, "chisturile", etc. nu pot fi obtinute plecand de la "infectarea aeriana". Numai dupa ce el se convinge singur, in urma numeroaselor experiente pe culturile aeriene, ca nu exista protozoare in aer, va fi in masura sa reziste influentelor fara numar pe care le va exersa asupra lui mediul social si se va debarasa de angoasele sale privitoare la "impuritati" si sa poata studia natura asa cum functioneaza ea realmente. Doar atunci el [studentul] va putea aprecia cu inteligenta daca exista sau nu infectie aeriana. In astfel de cazuri va observa[?] cea mai stricta sterilizare. Dar el nu va mai interpreta eronat toate observatiile microscopice care demonstreaza clar ca biogeneza nu e decat "infectie aeriana".
  Intrerup aici dar voi continua.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Xanadron din 12 Septembrie 2011, 15:28:06
Citat din: mm din  12 Septembrie 2011, 00:56:53
   El a descoperit orgonul pentru prima oara pe un preparat "nestiintific" alimentar, obtinut prin fierberea in comun a unor alimente diverse, carne, cartofi, legume de tot felul, lapte, oua, in apa, timp de o jumatate de ora, din care a luat o picatura cu care a pregatit o lamela pentru microscop. A observat la o marire de 1500x niste vesicule pe care le-a numit bioni. Dupa ce si-a comandat un microscop ce marea de 5.000x, a constatat ca acesti bioni se miscau, pulsau...

...De unde poate si utilitatea clasicei CIORBE pulsatorii. :lol: De potroace, perisoare, fasole sau burta insa? :roll:

Serios vorbind acum, gasesc f. interesante informatiile postate aici de tine, mm, dar si de roxaline si alti colegi, asa c-o sa ma rezum la analiza temei "orgon/vril" doar tangential cu topicurile legate de cel de-al III-lea (si poate chiar al IV-lea) Reich, lasindu-l pe... W. Reich :-P in grija voastra.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: fiulploii din 12 Septembrie 2011, 15:33:46
http://www.filestube.com/w/wilhelm+reich+rapidshare (http://www.filestube.com/w/wilhelm+reich+rapidshare)

:-)
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: fiulploii din 12 Septembrie 2011, 18:48:20
CHRONOLOGY OF THE SCIENTIFIC DEVELOPMENT OF WILHELM REICH

1923-1934 Orgasm theory and technique of Character Analysis
1928-1934 Respiratory block and muscular armor
1923-1934 Sex-economic self-regulation of primary natural drives in their distinction from secondary, perverted drives
1930-1934 The role of irrationalism and human sex-economy in the origin of dictatorship of all political denominations
1934          The orgasm reflex
1935-1936  The bio-electrical nature of sexuality and anxiety
1936-1939  Orgone energy vesicles (bions)
1936-1939  Origin of the cancer cell from bionously disintegrated animal tissue, and the organization of protozoa from bionously
                       disintegrated moss and grass
1937          T-bacilli in sarcoma
1939          Discovery of the bio-energy (Orgone Energy) in sand packet (SAPA) bions
1940          Discovery of Orgone Energy in the atmosphere
1940          Invention of the Orgone Energy Accumulator
1944          Invention of the Orgone Energy Field Meter
1940-1945 Experimental orgone therapy of the cancer biopathy
1945          Experimental investigation of primary biogenesis (Experiment XX)
1945          Method of Orgonomic Functionalism
1947          Emotional Plague of man as a disease of the bio-energetic equilibrium
1949-1950 Orgonometric equations
1951          Hypothesis of cosmic superimposition of two orgone energy streams as the basis of hurricanes and galaxy formation
1947-1951  Anti-nuclear radiation effects of Orgone Energy
1951-1952  Discovery of DOR (Deadly Orgone Energy) and identification of its properties, including a specific toxicity (DOR sickness)
1951-1954  Identification of Melanor, Orite, Brownite, Orene; and initial steps toward pre-atomic chemistry
1952-1955  Use of "reversed" orgonomic potential in removing DOR from the atmosphere in cloudbusting and weather control
1954-1955  Theory of desert formation in nature and in man (the emotional plague) and demonstration of reversibility (OROP Desert
                        Ea and the Medical DOR-Buster)
1954-1955  Theory of disease based on DOR accumulation in the tissues
1950-1957  Equations of gravity and anti-gravity
1951-1957  Development and practical application of Social Psychiatry


,,In New York City, on August 23, 1956, the FDA supervised the burning of several tons of Reich's publications in one of the city's garbage incinerators, including titles that were only to have been banned. Among the materials burned were:
◦Orgone Energy Bulletin (12,189 copies)
◦International Journal of Sex Economy and Orgone Research (6,261 copies)
◦Emotional Plague Versus Orgone Biophysics (2,900 copies)
◦Annals of the Orgone Institute (2976 copies)
◦The Oranur Experiment (872 copies)
◦Character Analysis
◦Cosmic Superimposition
◦Ether, God, and Devil
◦Listen, Little Man
◦People in Trouble
◦The Cancer Biopathy
◦The Function of the Orgasm
◦The Mass Psychology of Fascism
◦The Murder of Christ
◦The Sexual Revolution

This destruction of literature constitutes one of the most heinous examples of censorship in United States history.''
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Ganditorul din 12 Septembrie 2011, 21:46:04
Mii de multumiri mm si fiulploii.
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: roxaline din 12 Septembrie 2011, 22:41:50
Citat din: mm din  12 Septembrie 2011, 00:56:53

  "Iesirea din program", propusa de tine roxaline, ar putea fi si o cale extrem de periculoasa? Ma refer la imprejurarea obisnuita, conf. careia poti sa-ti doresti ceva anume dar trebuie sa ai si o tehnologie, o cale de realizare. Ai o asemenea cale, sigura, clara? Poti da exemple "realizate" deja pe aceasta cale?

In primul rand: multumesc pentru textul in romana. Mi-a amintit sa cercetez ceva ce nu-mi dadea pace - ceea ce am scris la alta postare si anume faptul ca este ciudata anvergura opozitiei fata de orgon si W. Reich si ale sale teorii. Au mai fost multe ciudatenii in lume, dar rareori o asa opozitie inchizitoreasca.

Si am citit ce anume imi selectasem si m-a "distrat"  si lamurit actiunea Gestapo:

Citat1935:

* Gestapo of Berlin.: Order prohibiting publications by Reich, 9 April 1935.
English translation reprinted in inside front cover of Socialist Reproduction (pirate) edition of Reich's What is Class Consciousness? 1972, London.

"On the authority of the National Decree of 4/2/33, the publications 'What Is Class Consciousness?' by Ernst Parell [pseud. for W.R.] and 'Dialectical Materialism and Psychoanalysis' by Wilhelm Reich, numbers 1 & 2 of the politico-psychological series of the Sexual Political Press, Copenhagen/Prague/Zurich, together with all other publications appearing in the same series, are hereby officiallly impounded and withdrawn, since they are liable to endanger public security and order. 41230/35 11 2 B Berlin 9/4/35. Gestapo"

Si am citit "What Is Class Consciousness" si m-am intrebat in ce masura accesul la aceasta energie orgonica "dezleaga" loop-urile in care suntem prinsi.

CitatWhat is this consciousness? How can we define it? What does it look like in practice? The denial of what might be called class consciousness or its elements, or of the preconditions for class consciousness, as a spontaneous formation within the oppressed class, is based on the fact that in this concrete form it is not recognized. This is what puts the leadership into a
hopeless position, for however courageous, well trained and otherwise excellent the leaders may be, if the proletariat possesses nothing that might be called class consciousness, why then, no leadership on earth will succeed in giving it one. Anyway, what is this thing that is supposed to be carried into the masses? Highly specialized understanding of the social process and its contradictions? Complete knowledge of the laws of capitalist exploitation? Did the partisans in revolutionary Russia have such knowledge when they fought so splendidly, or did they, perhaps, not need it at all? Were they "class-conscious" workers and peasants or mere rebels? We raise these questions only to show that they lead nowhere.
Let us try to proceed from simple practice and experience.  Sursa: http://cyberquebec.ca/libresarchiveswilhelmreich/What%20is%20Class%20Consciousness.pdf (http://cyberquebec.ca/libresarchiveswilhelmreich/What%20is%20Class%20Consciousness.pdf)

Ma mir ca nu l-au ars si pe el pe rug, impreuna cu cartile. Nu de alta, dar era un pericol pentru orice oranduire / guvern / stat / ordine, veche sau noua. Cred ca imi pun cam aceeasi intrebare ca si Gestapo-ul ... doar ca "persoana" este diferita:

"Ideile Lui WR vin din cauza contactului / perceptiei crescute a energiei orgonice sau au fost anterioare ? Daca si altii devin sensibili / perceptivi la "chestia asta" datorita "contactului" constient cu aceasta energie.... EI pe cine mai stapanesc si inrobesc? "

Ref iesirea din "program"

Nu, nu este periculoasa si nici nu impune practici anumite; fiecare isi face design-ul dupa cum dicteaza sufletul sau. Devirusarea si integrarea este la nivelul mintii. Pur si simplu este un proces de constientizare ce implica cunoastere si a fi dispus sa renunti la adevarurile tale, influentate oricum de diverse. Pe parcursul procesului se declanseaza in fiecare "modelul armoniei orginale" pe care il purtam in noi oricum. Nu este nimic "parapsihopupu"; partea asta apare ca efect secundar cand transcenzi gama si schimbi octava  :-D Chestie de energie, frecventa, vibratie, spin si alte "alea". Si totusi nu este nici simplu, pentru ca implica o determinare sa mergi si sa mergi si sa mergi si sa nu te opresti decat la Doamne-Doamne in brate. Si pe parcurs te apuca "amocu'" si "imbatarea" cu perceptii si judecati si ierarhii si sisteme ce-ti ofereau iluzia de siguranta si tare duci dorul acelei iluzii de siguranta. Si trebuie sa te tii "treaz" si sa realizezi ca inainte ca apa sa devina vin, s-a intors in "nimic" si "nimic"-ul a devenit vin pentru ca asa i-ai spus. Si apoi te apuca ameteala, pentru ca impreuna cu trezia apare perceptia "maamaaa ... ce de putere am". Si daca nu esti treaz pe bune sa te prinzi ca "puterea" aceea este doar manifestarea desavarsirii creatiei care esti ... creatie ce apartine Altcuiva ... mda .. poti sa cazi un pic. Nu prea mult, dar ai senzatia ca doare rau. Cel mai tare se sperie oamenii de "intoarcerea in nimic" a ceea ce au creat deja. Nu o vad ca pe un proces de transformare ci ca pe o pierdere  (desi deep inside stiu ca acea creatie este intemeiata pe ceva neautentic dar isi servesc tot felul de scuze "sociale"). Si apare brusc universala "frica de a pierde". Asta da, este "a pain in the a..". Dar exista iesire si din asta. DACA iti este clar catre ce anume mergi. Una dintre cele mai grele etape este depasirea superstitiei "E prea  frumos sa fie adevarat" sau "Nici o minune nu dureaza mai mult de 3 zile". Constati realemente ca aceste propozitii ( si altele) sunt "linii de cod" si ca te apuca intristarea sau incepi sa creezi situatii care iti demonstreaza tie ca ai dreptate cu superstitiile respective .... desi pe teren nu ai nici un motiv!!! Ba iti surprinzi mintea cum creaza aceste motive ... din reflex!  Hmm ... cam asta ar fi descrierea procesului, foarte pe scurt. Si inca ceva - nu poti trece procesul singur decat daca esti calugar adevarat sau ceva similar.  Tot ceea ce am scris sunt opinii proprii si observatii proprii. Nu am pretentia ca reprezinta adevarul universal si imuabil.  :star:
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Xanadron din 12 Septembrie 2011, 23:26:06
Q.E.D.: Gestapo = USA sau viceversa. 8-)
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: dida din 12 Septembrie 2011, 23:45:27
deci,  io no po' sa ma aptin., sint dintre idiotii forumului



citat din D-na Roxaline:


""Devirusarea si integrarea este la nivelul mintii. Pur si simplu este un proces de constientizare ce implica cunoastere si a fi dispus sa renunti la adevarurile tale, influentate oricum de diverse. ""

sint proasta si nebuna, ioooooooooooooooooooo,,,,,, dar voi,

ati inteles ceva?


pour si simplu???

Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: fiulploii din 13 Septembrie 2011, 00:08:51
Selections from: Listen, Little Man, by Wilhelm Reich, 1948. Translated by Theodore P Wolfe. The Noonday Press, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY.
 
                            Listen, Little Man : Your heritage is a burning diamond in your hand    
''''See yourself as you really are. Listen to what none of your leaders and representatives dares tell you: You are a "little, common  man." Understand the double meaning of these words: "little" and "common." You are afflicted with the emotional plague. You are sick, very  sick, Little Man. It is not your fault. But it is your responsibility to rid yourself of this sickness.

You confuse the right to free speech and to criticism with irresponsible talk and poor jokes. He who has to protect the living against the emotional plague has to learn to use the right to free speech as we enjoy it in America at least as well for the good as the emotional plague misuses it for the bad. Granted equal right in the expression of opinion, the rational finally must win out.
What is important is not individual treatment but the prevention of mental disorders. You have locked up the crazy people, and the normal people manage this world.Who, then, is to blame for all the misery?

You have begun to play a governing role on this earth. It is on your thinking and your actions that the future of humanity depends. You
give impotent people with evil intentions the power to represent you. Only too late do you realize that again and again you are being
defrauded. You must come to realize that you make your little men your own oppressors, and that you made martyrs out of your truly great men.

You are different from the really great man in only one thing:
The great man knows when and in what he is a little man. The little man does not know that he is little, and he is afraid of knowing it.
For you are afraid of life, Little Man, deadly afraid. You will murder it in the belief of doing it for the sake of "socialism," or "the
state," or "national honor," or "the glory of God."

I recognized the deadly fear of the living in you, a fear which always makes you set out correctly and end wrongly. You had the
happiness of humanity in your hands, and you have gambled it away. You had the world in your hands, and at the end you dropped your atom bombs on Hiroshima and Nagasaki. Through the centuries, you will shed blood where life should be protected, and will believe that you achieve freedom with the help of the hangman; thus you will find yourself again and again in the same morass.
I found what makes you a slave: YOU ARE YOUR OWN SLAVE-DRIVER. I have ceased to be willing to die for your freedom to be anybody's slave.

I tell you: Only you yourself can be your liberator!You yourself create all your misery, hour after hour, day after
day. You think the goal justifies the means. You are wrong: The goal is in the path on which you arrive at it. Every step of today is your life of tomorrow. You stand on your head and you believe yourself dancing into the realm of freedom.
You could have long since become the master of your existence, if only your thinking were in the direction of truth. You are cowardly
in your thinking, Little Man, because real thinking is accompanied by bodily feelings, and you are afraid of your body. Many great men have told you: Go back to your origin - listen to your inner voice - follow your true feelings - cherish love.

The kindly individual believes that all people are kindly and  act accordingly. The plague individual believes that all people lie,
swindle, steal and crave power. Clearly, then, the living is at a disadvantage and in danger.
There is only one antidote to the germs of the emotional plague in the mass individual: his own feeling of living life. The living does
not ask for power but for its proper role in human life. It is based on the three pillars of love, work and knowledge.

You beg for happiness in life, but security is more important to you, even if it costs you your spine or your life. Your life will be
good and secure when aliveness willmean more to you than security; love more than money; your freedom more than party line or public opinion; when your thinking will be in harmony with your feelings; when the teachers of your children will be better paid than the politicians; when you will have more respect for the love between man and woman than for a marriage license.
You will no longer believe that you "don't count." You will know and advocate your knowledge that you are the bearer of human society.

Don't run away. Don't be afraid. It is not so terrible to be the responsible bearer of human society. Inflated leaders would have no
soldiers and no arms if you clearly knew, and stood up for your knowledge, that a field has to yield wheat and a factory furniture or
shoes, and not arms. All you have to do is to continue what you have always done and always want to do: to do your work, to let your children grow up happily, to love your mate.

You are GREAT, Little Man, when you are not small and petty. You are great when you carry on your trade lovingly, when you enjoy carving and building and painting and decorating and sowing, when you enjoy the blue sky and the deer and the dew and music and dancing, your growing children and the beautiful body of your woman or your man, when you learn to understand and think about life. You are great when you hold your grandchildren on your knees and tell them about times long past, when you look into an uncertain future with their trusting childlike curiosity, when you lull your newborn to sleep, when you sing the good old folk songs.
Follow the voice of your heart, even if it leads you off the path of timid souls. Do not become hard and embittered, even if life
tortures you at times. There is only one thing that counts: to live one's life well and happily.''''

:-)
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Nox din 13 Septembrie 2011, 00:12:01
fiulploii, vezi Regulamentul (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,629.0.html), punctul 1.9. Data viitoare șterg mesajul şi dau avertisment!
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: dida din 13 Septembrie 2011, 00:15:55


Deh, io nu ma bag la englezisme....ca nu ma duce capu'!


dar., cum vine trebusoara asta:

'See yourself as you really are. "

?
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Nicipreaprea din 13 Septembrie 2011, 01:25:50
Citat din: dida din  12 Septembrie 2011, 23:45:27
deci,  io no po' sa ma aptin., sint dintre idiotii forumului



citat din D-na Roxaline:


""Devirusarea si integrarea este la nivelul mintii. Pur si simplu este un proces de constientizare ce implica cunoastere si a fi dispus sa renunti la adevarurile tale, influentate oricum de diverse. ""

sint proasta si nebuna, ioooooooooooooooooooo,,,,,, dar voi,

ati inteles ceva?


pour si simplu???

In prostia mea nemarginita, iata ce am inteles io:

Constientizarea duce automat la o noua intelegere, la noi forme de adevar. Practic, se lipeste intelegerea de constienta ta. Desi exista intelegere, tie nu iti este necesara decat in masura in care ea naste alte intrebari. Intrebarile sunt utile pt a te rupe de atractia intelegerii. Daca te simti atrasa mult prea prea fata de intelegerile tale de moment, e posibil sa nu te mai poti dezlipi de ele, iar constienta ramane blocata ca suport/schelet pt acele adevaruri/intelegeri.... si va deveni doar o inconstienta superioara celei de acum.

Bingo ?  :rainbow:
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 13 Septembrie 2011, 16:22:11
  Imi cer scuze mai intai pentru o neintentionata inducere in eroare: cartea din care citez era de la BCU (si nu de la BCS), asa cum am scris in mesajele anterioare.

  "Intinderea si complicatia de erori, devenite posibile atunci cand se neglijeaza dovada [dovedirea] infectarii aeriene, sunt de-a dreptul incredibile. Aceasta posibilitate de eroare trebuie sa fie complet suprimata atat la studenti cat si la profesorii de biologie, edaca nu vrem sa cadem in panoul credintelor in "infectie aeriana".
  Problema e si mai complicata in cazul bacteriilor de putrefactie (fusiformis, subtilis, etc.). Este posibil sa se obtina aceste bacterii din aer. In acelasi timp, treaba nu e asa de simpla. Si chiar daca se intampla, se pune intrebarea logica: Cum ajung bacteriile in aer? Aceasta intrebare intemeiata provoaca un raspuns irational in locul unui raspuns pozitiv. Nimeni nu a incercat sa raspunda la aceasta [intrebare]. Orgonomia ofera urmatorul raspuns: "particulele" de praf din aer provin din tot felul de deseuri organice. Se [pot] obtin[e] bacterii de putrefactie aeriene -prin procesul hidratarii si descompunerii- din bioni de praf, in acelasi fel in care obtinem bioni din orice preparat [aflat in descompunere biologica].

  Teoreticianul "infectarii aeriene" refuza pur si simplu sa acorde cea mai mica atentie acestui argument si prefera, cea mai mare parte din timp, sa recurga la calomnie. Totusi, incepand de acum, aceasta intrebare va pune probleme oricarui biolog serios. Nu va mai fi ignorata prea mult timp.
  Toate acestea nu au nimic de-a face cu "generarea spontana". Nu mai e cazul sa demonstram ca teoria, dupa care viata provine din  natura neinsufletita, este gresita. Nici Pasteur, nici altcineva n-a afirmat-o niciodata. Ceea ce sustinea Pasteur in disputa lui cu Bastien echivala cu comportarea unui om care afirma ca un cal oarecare, viu, miscator, nu este viu, contrar tuturor aparentelor. Cand proprietarul calului afirma ca este viu, celalalt ia o secure, crapa capul calului si zice atunci triumfator: Acum este evident pentru toata lumea ca [virgula] calul este mort! Aceasta anecdota este analoga functiei de sterilizare a materiei vii din domeniul cercetarii bioenergetice.
  Din fericire, biologia orgonica a rupt aceasta vraja [farmec, vrajeala], [a spulberat aceasta iluzie]. Se obtin bioni din materii complect sterilizate, dar supuse unei gonflari [umflare, hidratare], precum in Experienta XX [doctorul Reich avea un set de experiente de acest gen prin intermediul carora ii convingea pe studentii sai de la cursul de orgonomie; Da, se facea asa ceva in timpul lui WW II !], dupa congelarea apei bionilor galbui. S-ar putea sa fie nevoie de luni sau de ani inainte ca sa apara in [acele] preparate sterile protozoarele, insa ele exista.
  Descompunerea spontana in bioni, a tesuturilor vii, apoi in bacterii de putrefactie, poate fi observata la microscop si reprodusa experimental. Acest proces nu se opreste niciodata in natura si intr-un mare numar de boli. Neputinta teoriei bacteriologice in fata maladiilor, precum cancerul, va provoca, mai repede sau mai tarziu, infrangerea aderentilor la teoria infectarii aeriene. Germenii aerieni invizibili nu pot sa prevaleze in fata proceselor bionice clar vizibile. Ne putem intreba cate vieti umane vor fi pierdute inainte de a se pune capat acestor monstruoase excrocherii de probleme stiintifice.
  Pe vremea aceea, respectam stiinta mecanista si pe reprezentantii ei. Erau barbati sau femei respectabili/e/  si de lucratori care isi realizau experientele cu multa grija. [nu ca azi] De-abia cativa ani mai tarziu am reusit sa ma debarasez de aceasta ipoteza eronata, periculoasa, la care tineam din motive irationale. Stiam ca am intalnit problema biogenezei [aparitiei/crearii/ vietii in laborator] si ca aceasta era problema de baza nu numai pentru toate stiintele biologice ci si pentru stiinta in general. Era evident ca nu eram suficient de inarmat pentru a infrunta aceasta problema, in ciuda formatiei mele in stiinta si filozofie, ce dura de mai mult de 15 ani. Sarcina era prea mare, mult prea mare pentru un singur om, in ciuda capacitatii mele de munca si a experientei mele. Nu stiam pe atunci ca problema aceasta imi inspira frica. Mi se parea ca trebuie sa obtin colaborarea institutelor stiintifice existente, daca voiam sa reusesc. Din toate partile apareau, cu o frecventa crescuta, fenomene pe care nu le intelegeam deloc. Nu stiam ca cercetatorii mecanicisti ei insisi nu aveau nici o explicatie de dat in privinta naturii acestor fenomene, ba chiar mergeau pana la ignorarea existentei lor. Urma sa constientizez toate astea la modul periculos.
  Din multimea imensa a acestor fapte noi, voiam sa scot un singur fapt, care sa-i permita cititorului sa se orienteze. Fenomenul pe care l-am ales va conduce mai tarziu la descoperirea cauzelor cancerului. Dupa cum stiu studentii in orgonomie, tumoarea canceroasa duce inapoi la biopatia atrofiilor canceroase in ansamblu, care la randul ei trimite inapoi la o tendinta spre putrefactie a sangelui si a tesuturilor. Examene chimice aprofundate aratau ca tendinta de putrefactie ducea la o scadere importanta a functiunilor pulsatorii si ca urmare, [la o scadere] a metabolismului energiei organismului. Astfel, cheia problemei afectiunilor canceroase era problema putrezirii, sau, exprimata in termeni "mai stiintifici", [era] problema degenerescentei si putrefactiei mortale a tesuturilor vii. Nu banuiam in acea perioada, pe cand faceam cunostinta cu bionii mei, ca putrezirea era considerata ca "foarte banala" si "nestiintifica" pentru a fi studiata de medicina, de bacteriologie, de biologie si de catre biofizica.
  Putrefactia [descompunerea] e un proces natural. Intreaga materie vie se dezvolta pana cand moartea  urmeaza si cand intervine dezintegrarea tesutului prin putrefactie. In natura nu exista deloc sterilizare si "infectie aeriana". Dar biologul si bacteriologul mecanist nu se considera oameni de stiinta pana cand nu au sterilizat constiincios  toate cele [instrumentele si materialele], cu care lucreaza. Eliminand astfel, cu constiinciozitate si curat toate posibilitatile de putrefactie sau de "infectie aeriana" din preparatele lor, si, procedand astfel cu cea mai stricta precizie (accesibila acelei epoci mecaniste), cea mai mare descoperire a biologiei le-a scapat printre degete, si anume simplul fapt ca procesul canceros se bazeaza in principal pe o putrefactie prematura a sangelui si a tesuturilor; altfel zis: organismul canceros e un fel de moarte intr-un corp viu. "Teoria germenilor aerieni", aplicata in mod rigid si mecanic, si formula "omnis cellula ex cellula" au facut ca cercetarea asupra cancerului si intreaga cercetare biogenetica in general sa devina sterila in cel mai strict sens al cuvantului. Vedem indata rolul imens pe care il joaca "banalul bastonas putrid" , nu numai in cercetarile asupra cancerului, dar mai ales campania pe care viata cuirasata o duce impotriva proceselor vietii necuirasate, si pe care stiinta mecanista o duce contra functionarii orgonomice.
  La inceput, am lucrat fara nici o sterilizare. Am observat tesuturile in starea lor naturala, fierte sau nefierte. Azi, realizez ca nu m-as fi confruntat niciodata cu problema cancerului daca m-as fi consacrat exclusiv observarii de preparate sterile, asa cum o cer legile biologiei rigide. Vazui aparatia bastonaselor in preparatelor mele. La o marire importanta se putea urmari clar descompunerea tesutului in vezicule si, aproape imediat, se infatisau formele lungi avand aspect de bastonase. (Acest proces a fost filmat. Daca adversarii mei s-ar fi ostenit sa observe aceste procese la microscop, ar fi putut urmari formarea acestor bastonase in mod clar si distinct.) Observarea nu mai lasa nici o indoiala asupra acestui subiect. Ea rasturna dintr-o data o multime de conceptii biologice mecaniciste eronate. In scopul de a ma convinge experimental de buna fundamentare a afirmatiilor mele, sterilizai un albus de ou, il pastrai steril si descoperii atunci ca chiar cu cele mai stricte masuri de precautie se producea o autodezintegrare a proteinelor, in conditii interne determinate; aparura astfel bacterii in forma de bastonase. Badijonam ouale proaspete cu lac (firnais) sau cu gudron dar ouale putrezeau mai devreme sau mai tarziu. Toate materiile pe care le sterilizam degnerau, mai devreme sau mai tarziu, din motive interne iar nu externe. Am preparat un amestec steril de materii, preparatul 6C (*Comunicat Acad. Fr. de Stiinte, 1937), devenit celebru mai apoi. Bastonasele aparura dupa cateva minute. Am adus carbune incandescent, l-am supus unei gonflari [umflari, hidratari]; cinci minute mai tarziu putui observa, utilizand solutia Gram, corpusculi mici, denumiti mai tarziu bacili T. Prin urmare, originea interna a descompunerii nu putea fi pusa la indoiala; ramanea inca complect nelamurit carui tip de forte energetice trebuia sa le fie atribuita [descompunerea].
  Am comis atunci prima eroare "tactica", cedand sugestiilor presante ale dr. Odd Havrevold, de a ma adresa Institutului Bacteriologic din Oslo [Reich locuia in acea perioada in Norvegia, unde fugise din Germania] pentru identificarea caestor mocroorganisme."


  Dupa cum putem constata, spusele genialului Reich sunt valabile si azi, in mod banal. Ma refer aici la faptul ca instrumentele medicale (si acele, candva), indiferent la ce temperaturi se fierb in autoclave, pot fi surse de infectie in continuare, daca particulele materiale intamplator aderente pe acestea, nu au fost indepartate fizic de pe acele instrumente, aparate, tampoane, etc.!!! Avem mai sus explicatia stiintifica. Si ca dovada palpabila stau faptele, periodicele "infectari cu germeni" din unele spitale sau hepatita C luata de la dentist, etc. Singura metoda sigura e ... sfanta curatenie.
  Inversunarea "stiintifica oficiala" face parte din programata "interdictie la cunoastere". In cazul de fata, cu orgonul poti crea/distruge vietati, biogeneza.





Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: mm din 14 Septembrie 2011, 13:50:13
  Am comis atunci prima eroare "tactica", cedand sugestiilor presante ale dr. Odd Havrevold, de a ma adresa Institutului Bacteriologic din Oslo [Reich locuia in acea perioada in Norvegia, unde fugise din Germania] pentru identificarea acestor microorganisme. Trebuie sa-l rog pe cititor sa inteleaga de ce consider eu aceasta decizie ca fiind o gresala. In ciuda unor cunostinte de baza in bacteriologie, nu eram totusi un specialist. Aparitia microorganismelor ce reactionau la colorantii biologici, cateva minute dupa pregatirea unui preparat de bioni, excludea in mod evident pretinsa infectare aeriana, caci ar fi fost necesare dupa aceasta [infectare aeriana] cel putin 24 de ore pana la aparitia bacteriilor.
  Eram la curent cu acest lucru dar nu puteam raspunde singur la intrebarea daca microorganismele astfel obtinute erau identice cu formele deja cunoscute sau reprezentau forme esentialmente noi. Daca pe vremea aceea as fi putut dispune de un laborator bine echipat si, inainte de toate, de mijloace financiare suficiente, as fi angajat un bacteriolog care sa faca testele necesare. Totusi, banii imi lipseau. Am preferat sa aman contactul cu "stiinta oficiala", tinand cont de cele cateva experiente [de viata] nenorocite, pe care tocmai voiam sa le relatez pe scurt aici.
  In cursul ultimelor luni ale anului 1936, cand am reusit sa obtin bioni pornind de la preparatul 6c, i-am rugat pe amicii din Copenhaga sa se adreseze Institutului de Biologie, condus de Albert Fischer, cu scopul de a-mi pune la dispozitie un echipament de microfotografie care sa-mi permita sa studiez -cu ajutorul unui accelerator [opusul incetinitorului/]- dezvoltarea bionilor in materia aflata in curs de umflare [gonflare]. Fischer raspunse cu amabilitate la aceasta cerere. Am plecat deci la Copenhaga, in scopul de a face demonstratia cu preparatul/experienta 6c. Cu putin inainte de a incepe, Fischer facu o remarca ironica - o atitudine fundamental tipica a biologiei clasice; el m-a intrebat ce fel de pateu intentionez sa prepar. Am fost tentat sa parasesc incaperea dar acceptai in final scuzele sale linistitoare si am continuat experienta. Materiile [biologice] au fost amestecate si preparatul a fost supus fierberii. Dar au aparut difcultati caci microscopul lui Fischer nu putea atinge o marire mai mare de 1500x. In felul acesta se puteau observa structuri dar nu si mobilitatea lor interna; era nevoie de un grosisment de cel putin 2000x. Fischer deveni nervos si argumentă invocand inutilitatea unui asemenea grosisment. I-am replicat ca era vorba de a observa motilitati si nu de a identifica structuri. (Aceasta lipsa de distingere intre functional =miscare si mecanic/static/= structura a predominat pe parcursul anilor [urmatori] in discutiile privitoare la micrografie.) Unul din asistentii lui Fischer sugeră o colorare cu Giemsa, ceea ce am facut imediat si s-au revelat forme care indicau o reactie pozitiva. Prin urmare, aceasta demonstratie a aratat ca prejudecatile in favoarea "teoriei infectarii aeriene" erau prea puternice. M-am intors la Oslo si i-am cerut Dr. Lennbach (medic danez si vechi amic al orgonomiei) sa mentina legatura cu Fischer. Putin dupa aceea, intr-o scrisoare, Lennbach m-a informat ca reactiile lui Fischer erau ciudate. El imi reprosa o "lipsa de gandire critica" si ca "ma dedam la fantezii". Eu am cerut, dupa spusele lui, grosismente absurde... Pentru a preveni zvonurile false, am infirmat -intr-o scrisoare catre Lennbach din 9 ian. 1937- toate afirmatiile lui Fischer, continuand sa cred cu naivitate in obiectivitatea oamenilor de stiinta. Eu ar fi trebuit sa reactionez cu fermitate, in defensiva. Fischer a negat pur si simplu toate faptele evidente. El a negat colorarea cu Giemsa si nu a acordat nici o atentie aparitiei cocilor si bastonaselor la [doar] cateva minute dupa prepararea amestecului, mai mult, a ridiculizat intreaga experienta. Din pacate, nu-mi imaginam cat de noua, de revolutionara si de clara era experienta mea.
  Frica pe care o manifesta oamenii de stiinta mecanisti in fata Viului mi-a fost revelata in cursul unei experiente pe bioni "cărbunoşi", in prezenta cancerogului norvegian, Dr. Leif Kreyberg. Aceasta experienta a fost cauza directa a schimbarii radicale a atitudinii sale fata de mine, si anume de la o atitudine de cooperare a trecut [brusc] la o animozitate plina de ura. El mi-a adus un nou preparat canceros si l-am intrebat daca doreste sa vada celulele canceroase gratie unui grosisment important, de care el nu dispusese niciodata pana atunci. Am reglat microscopul asa fel ca sa se vada o celula fusiforma care se deplasa in camp, lent si sacadat. El privi in microscop, la un grosisment de 4.000x si nu a recunoscut aceste forme ca fiind celulele canceroase.
  Mi-a cerut sa-i arat bionii cărbunoşi. Am adus la incandescenta un preparat de praf de carbune, i-am dat drumul intr-o solutie gonflanta si am prelevat cateva minute mai tarziu o mica proba pe care am supus-o unei mariri de 3.000x. Bionii erau extrem de mobili, contractili si degajau o lucire albastruie. (Aceste caracteristici sunt familiare la ora actuala pentru oricine a observat bionii de carbune.) Kreyberg s-a uitat la microscop si a fost vizibil speriat de ceea ce vedea. "As prefera sa va vad bulionul", imi zise el. Credea, deci, ca e vorba de o solutie contaminata. M-am mirat deoarece [tocmai] vazuse cu ochii lui solutia limpede, si de altfel, un bion de carbune nu poate fi confundat cu o materie oarecare, cunoscuta, obtinuta din aer. Totusi i-am satisfacut cererea si am pus la microscop, la acelasi grosisment, o picatura din aceasta solutie. Bineinteles, el n-a vazut nimic. Kreyberg, vizibil zguduit, a plecat, nu inainte de a-mi cere sa-i dau o cultura de bioni de carbune, ca sa-i studieze la el. Am ezitat un pic stiind ca nu va [...?] decat [?] dar i-am dat cu toate acestea un esantion din aceasta cultura, dezvoltata in agar. Aprecierile sale asupra acestei culturi pure a ilustrat clar vorbaria specifica bacteriologiei. In campania sa ulterioara, indreptata contra mea, el a afirmat ca [acea] cultura nu continea "decat stafilococi". Deci Kreyberg a trecut sub tacere descoperirea motilitatii celulelor canceroase, la un grosisment de 4.000x, ca si incidentul cu bionii cărbunoşi. El nu a facut nici o mentiune - procedeu nemaiauzit la pentru un individ care se considera el insusi ca "obiectiv" si "scitific". De altfel, el a omis sa comunice faptul ca "stafilococii" erau o "cultura pura" [curata, neinfectata], pe cand infectiile aeriene produc in mod normal culturi mixte. De altfel el nu stia ca in timpul procesului de distructie [descompunere], de uscare si de colorare dispar din interiorul bionilor toate diferentele si ca nu subzista decat formele rotunde si albastre, care intr-adevar seamana cu stafilococii. Kreyberg si-a etalat in acest fel ignoranta - pe care mi-o atribuia, crezand ca intelege un fenomen daca ii da un nume. (El nu a inteles ca termenul de "stafilococi" nu spunea nimic despre originea formei sale.) El impartea aceasta eroare de baza impreuna cu grupul cercetatorilor mecanicisti. El  a omis sa mentioneze public faptul ca e posibil sa fie observate la microscop formatiuni de vezicule, plecand de la material [biologic], cu toate ca eu publicasem aceste descoperiri. Pe scurt, acest om s-a dovedit a fi un nevrozat obraznic care-si ascundea propria-i ignoranta si inclinatia pentru intrigi acuzandu-ma de sarlatanism. El se temea grozav ca as putea avea dreptate. (Ulterior, in eforturile sale de a ma discredita, a recurs chiar la minciuni gogonate.) Ceea ce ma surprinde nu este atat comportamentul sau ci al publicului, inclusiv unii din apropiatii mei, [public] care ii conferea acestui om o autoritate unica deoarece el ocupa o pozitie oficiala intr-un spital pentru cancerosi. (Si in astfel de maini statea destinul milioanelor de persoane suferinde de cancer.)
  In ciuda acestor doua experiente [de viata] derulate pe sfarsitul anului 1936, i-am dat acordul lui Havrevold sa trimita preparatele cu bioni bacteriologului Thjötta, cu scopul de a identifica formele.
(*In loc sa se limiteze la o simpla identificare a organismelor din preparat, el a neglijat acesta sarcina in sprijinul teoriei germenilor aerieni. Far ca sa-i fi cerut, si fara autorizare [-a mea], el a publicat o declaratie conform careia el "controlase experientele lui Reich" si descoperise "nimic altceva decat comunii bacili". Declaratiile lui nu n-aveau nici o legatura cu cererea noastra de identificare a organismelor.)


  Interesanta lupta acestui cercetator cu "morile de vant", incapatanarea lui de a merge acolo "unde il ducea mintea" si experientele pe care le facea.
  Poate ca relatarile Lui Reich, multe din ele adevarate polemici cu dusmanii sai, sunt "mai de specialitate" si sa nu-i intereseze pe userii acestui forum. De aceea continuarea traducerii (in curs) poate fi citita la adresa:
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t19-wilhelm-reich#82 (http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t19-wilhelm-reich#82)

Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: pozitiv din 17 Septembrie 2011, 16:44:19
Citat din: calator astral din  04 Septembrie 2011, 08:56:28
am utilizat grenade orgonice,foarte eficiente.
Iese fumul din draci/reptiloizi.
De esti tinta lor vreodata,fa-ti o baie orgonica.
De altfel sub avatarul meu ai un link vital: subteran.ro/legaturi.html
da si tu o raita.
Invit pe toti luptatorii sa isi verifice "munitia",in curind o vor folosi.
Zombi,reptile,grey,draci,laci...cu totii mierlesc.

DA, m-am uitat pe subteran.ro/legaturi.html , am gasit pe acolo si cateva forumuri ale astora care fac orgonite - orgone, e de citit. Multumesc
Titlu: Re: Energia orgonica libera sau Wilhelm REICH
Scris de: Ganditorul din 16 Ianuarie 2012, 20:45:41
Multumesc mult pentru traducerile oferite. Extrem de interesant si oarecum diferit de ceea ce intelesesem eu din traducerile mele de amator, facute pe diferite documente care au traversat timpul. Acum pot spune ca am ceva material de studiu, pt ca opera lui reich merita studiata cu mare atentie.
Aveti ceva si despre studiul asupra frecventelor facut de Reich ?