Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Biserica egipteana a celor trei valahii

Creat de daos, 28 Decembrie 2011, 19:39:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

daos

Salutare

Am deschis subiectul acesta fara sa imi dau seama exact unde sa-l postez. Mi s-a parut cel mai simplu la Cafenea.
Aseara am avut o discutie cu un personaj de rang destul de inalt din carul Ministerului Justitiei pe care-l banuiesc ca are legaturi si cu serviciile secrete de pe la noi, mai vechi si mai noi, plus alte conexiuni. La un moment dat a pomenit de o societate secreta medievala care s-ar fi perpetuat pana in zilele noastre. O societate care l-ar fi propulsat pe Mihai Viteazul in perioada evului mediu si l-ar fi sprijinit sa ajunga cel ce a fost, cat si intr-o epoca mai recenta l-ar fi scos in fata in politica principatelor pe Cuza si mai apoi l-ar fi adus pe Carol I pe tronul Principatelor Unite. Sincer sa fiu nu am retinut prea clar, fiind si putin luat la bord dupa citeva paharele de palinca. A pomenit de o anumita "biserica egipteana a celor trei valahii".  A si mentionat ca nu e vorba de masoneria regulara, ci de cu totul altceva.
N-am mai auzit pana acum de asemenea denumire nici din surse normale si nici din unele asa ... mai paranormale. Am cautat si pe net
Ce as dori? Daca exista cineva pe forum si citeste aceasta postare si are cunostinta de asa ceva, il rog sa-mi dea si mie acele informatii. Cel putin pentru mine personal e foarte important. Cred ca are legatura cu anumite intamplari mai ciudate de care am avut parte in trecut.

fiulploii

#1
Daca nu te superi @daos cred ca se impun niste precizari minuscule :
   - ce dovezi ai ca informatia respectiva este si adevarata ?
   - de ce crezi ca nu e un joc ?
   - de unde stii ca persoana respectiva nu urmareste acest forum ? eu asa as face  :lol:  sau poate ca ....e si alta varianta
Si nu in ultimul rand cred ca mai e nevoie de niste amanunte , de care poate nu ti-ai adus aminte cand ai scris subiectul .

Pentru ca , altfel pot sa zic si eu ca Ordinul Cavalerilor Basarab , infiintat de Mihai Viteazul a supravietuit pana in zilele noastre si acum  , o ramura a lui se numeste Nucleul - si pot chiar sa pun si ceva dovezi , fie ele si circumstantiale pentru a initia o discutie interesanta cel putin , daca nu si veridica .
   No offence .

mr

#2
In spatele lui Mihai Viteazu pot fi aceeasi care au avut stiinta "descalecatelor" de la intemeierea Tarilor Romane (casta Basarabilor cu origine in Transilvania) si care, din cate spune Vasile Lovinescu in cartea sa "Dacia Hiperboreana", nu aveau origine crestina. Deci ar putea fi chiar o "biserica egipteana"...
http://www.librariasophia.ro/carti-Dacia-hiperboreana-Lovinescu-Vasile-so-4085.html
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

daos

Citat din: fiulploii din  28 Decembrie 2011, 21:46:05
Daca nu te superi @daos cred ca se impun niste precizari minuscule :
   - ce dovezi ai ca informatia respectiva este si adevarata ?
   - de ce crezi ca nu e un joc ?
   - de unde stii ca persoana respectiva nu urmareste acest forum ? eu asa as face  :lol:  sau poate ca ....e si alta varianta
Si nu in ultimul rand cred ca mai e nevoie de niste amanunte , de care poate nu ti-ai adus aminte cand ai scris subiectul .

Pentru ca , altfel pot sa zic si eu ca Ordinul Cavalerilor Basarab , infiintat de Mihai Viteazul a supravietuit pana in zilele noastre si acum  , o ramura a lui se numeste Nucleul - si pot chiar sa pun si ceva dovezi , fie ele si circumstantiale pentru a initia o discutie interesanta cel putin , daca nu si veridica .
   No offence .

Omul cu care am avut discutia despre acea societate secreta e genul de om respectabil, "cu parul alb" si , mai ales pana acum mi-a facut o impresie de om cu capul pe umeri. Nu cred sa fi fost o simpla "gulguta otravita", asta ca sa folosesc o expresie din arsenalul lui Corut.
Stiam de cativa ani ca in timpul lui Cuza s-ar fi realizat o formatiune de tip masonic (dar atee), desprinsa din masoneria regulara si care s-a perpetuat pana in timpurile noastre, aproximativ sfarsitul lui 2004, inceputul lui 2005 cand au aderat la o loja subordonata americanilor direct (o loja tot atee, repet strict atee si nu cu tendinte religioase) care se pare ca are astazi conducerea Romaniei in cea mai mare masura (aici incluzand oamenii cu abilitati paranormale care fac parte din organizatie,... si sunt destui). Aici nu-i includ pe cei ce tin de Franta-Germania si cu conexiuni in principal in spatiul ex-sovietic sau "dictatorii" din lumea musulmana.
Insa acea "biserica egipteana a celor trei valahii" (cu scuzele de rigoare daca nu am retinut exact denumirea din cauza alcoolului ingerat) nu cred sa fi fost o grupare atee, ci una religioasa, ceva cu tendinte ortodoxe sau poate cel mult monofizite. Asta daca nu are legatura cu religia misterelor din Egiptul antic (nu cea oficiala cu Apophis, Ra, etc.).
De regula nu mi se starneste interesul chiar asa de mult pe o tema de genul asta, fiind un fixist in parerile despre lume si viata in general, dar in cazul de fata parca s-a produs un declic in mintea mea care mi-a trezit pur si simplu o curiozitate deosebita. Repet, interlocutorul in cauza mi se pare genul de om serios.

romulus

CitatRepet, interlocutorul in cauza mi se pare genul de om serios.
OK. Atunci poti relua cu siguranta contactul si sa-l rogi sa-ti dea cateva amanunte/directii pe tema respectiva- eventual sa-ti recomande ceva carti, documente, pe care sa le studiezi! Gasesti tu motivul si ocazia, eventual le "creezi" ! Stiu, din proprie experienta,  ca e nasol sa faci asta! Eu, pe vreamea cand eram locotenent si abia invatam pasii, mi-am luat cateva castane de la sefi, cand veneam cu informatii incomplete ori neconcludente dupa vreun contact operativ. Iar dupa toate castanele, banuiesti ce-mi faceau, nu ? Exact ce-ti spun eu acum : "reia contactul si lamureste(ne/te) ...."  :-D
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Xanadron

#5
Tema-i extrem de incitanta si-i perfect ca daos a initiat-o (aveam si eu un gind mai demult, dar inclinam sa cred c-as putea fi acuzat de protocronism acut :-D sau chiar de legionarism - v. sursa "Fondazione Dragan").

http://www.fondazionedragan.org/media/12_1984_nt_dicembre.pdf

"Le progres egyptien" ediţia de duminică, 25 aprilie 1982, scrie că nu departe de Sharon EI-Sheik (Egipt), la poalele muntelui Caterina (cel mai înalt din Sinai, 2.642 m) se află o mânăstire cu acelaşi nume, construită de împăratul Justinian, în sec. VI. Mânăstirea este înconjurată de un zid de apărare lung de 320 m., înalt de 11 m. şi gros de peste 2 m. Manuscrisele medievale spun că Justinian a trimis pentru apărarea mânăstirii 200 soldaţi, împreună cu familiile lor, originari din Valahia, asigurându-le aprovizionarea. După venirea Arabilor, ei au trecut la islamism, fiind strămoşii tribului Gabalia, care şi azi îi ajută pe călugări, aflându-se în serviciul mânăstirii Caterina şi îngrijind livezile din afara incintei. Călugării spun că ei prezintă un tip antropologic diferit de ceilalţi beduini din peninsulă şi au în dialectul lor «cuvinte de origine necunoscută».
Dar care poate fi acea limbă «necunoscută», vorbită de urmaşii unor Valahi, dacă nu limba strămoşilor noştri, geto-daca?


sau:   http://www.fondazionedragan.org/media/11_1988_nt_novembre.pdf

ori:  http://www.fondazionedragan.org/media/03_1986_nt_marzo.pdf

("I VALACCHI DEL SINAI") :-o

Ar fi destul de comentat pe marginea respectivelor articole, in conexiune cu ipoteza cuprinsa-n titlul prezentului topic (primul studiu pe tema asta nici acum lamurita datind din 1973 in "Magazin Istoric" - din pacate nu l-am putut detecta pe net, poate reusiti voi), dar, in criza de timp fiind pe moment, va las pe voi sa dati startul. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#6
Asta este ce am gasit pana acum :

Enigme ale istoriei
Beduini de origine valaha?

d U.Friedberg – Valureanu

(articol aparut in revista Magazin Istoric 1973)
X


In urma cu mai mult de un an, la Tel Aviv, un cunoscut mi-a istorisit o intamplare careia, atunci, mi-a venit greu sa-i dau crezare. Interlocutorul meu lucrase un timp in Peninsula Sinai, la Ras Abu Rhodeis. Intr-o zi, se afla acolo impreuna cu un coleg. Vorbeau romaneste. Deodata, zari alaturi de ei un beduin — lucrator pe un santier din apropiere — care ii asculta cu interes si care, surprins, le-a explicat, prin translator, ca a inteles, parca, unele din cuvintele rostite de ei. Prins de alte preocupari, interlocutorul meu nu a mai avut prilejul sa stea de vorba ca neobisnuitul beduin, sa afle in ce masura cunoaste — si de unde — rostirea romaneasca. Un singur lucru mai stia : ca satul beduinului se afla la cativa kilometri de Abu Rhodeis.
Dupa catva timp am avut prilejul sa rasfoiesc un numar mai vechi al saptamanalului englez Observer. In pagina rezervata turismului, mi-a atras atentia un reportaj despre Manastirea Sf. Ecaterina, din sudul Peninsulei Sinai. Redand istoricul asezarii, ridicata in secolul VI din porunca imparatului Justinian (527–565), ziaristul britanic Eric Newby — care vizitase manastirea — furnizeaza cateva informatii uimitoare. El povesteste ca imparatul bizantin a daruit manastirii un grup de robi, din care o parte au fost Wallachian Christians (,,valahi crestini,,).
O ipoteza tulburatoare : era oare, beduinul din Abu Rhodeis un urmas al robilor valahi ? Nu cumva, de-a lungul generatiilor, in desertul Sinai s-au transmis si s-au raspandit cuvinte ale vorbirii de acum 14 secole ?
Avand, in sfarsit, primele elemente concrete, am incercat sa gasesc alte informatii. Raspunsul unui lingvist a fost negativ : nu se stie absolut nimic despre faptul ca in Peninsula Sinai ar putea exista beduini care sa cunoasca limba romana. Am fost primit cu solicitudine la biblioteca Patriarhiei din Bucuresti si la biblioteca Manastirii Antim. Dar consultarea materialelor ce mi-au fost puse la dispozitie nu mi-a adus nimic nou. Am apelat la profesorul Niculae Serbanescu, din serviciul Patriarhiei din Bucuresti, caruia intrebarile mele i-au evocat unele amintiri din tinerete. Da, el mai auzise de valahii trimisi la Manastirea din Sinai. A vrut chiar sa cerceteze aceasta chestiune. Odinioara s-a mai scris ceva despre ea. O lucrare a lui Marcu Beza care s-a ocupat intens de studierea urmelor romanesti in Orientul Apropiat si Mijlociu, descoperind elemente valoroase *, apreciate intre altii de Nicolae Iorga, in revista Boabe de grau. In numarul din octombrie 1932 figureaza articolul Urme romanesti la Muntele Sinai si la Manastirea Sf. Sava.
In articolul citat, el povesteste cum, prin anul 1922 — dupa ce i-a aparut studiul Calatori englezi despre romani — cineva i-a semnalat ca Thomas Herbert amintise, in 1626, de asezari valahe in Asia. Unde puteau fi aceste asezari? Abia dupa zece ani a gasit raspunsul. Cu prilejul unei vizite la Ierusalim, a citit cartea scrisa de C. S. Jarvis, guvernatorul englez al Peninsulei Sinai, publicata la Londra in 1931. Jarvis scria : ,,Printre cei ce ajuta pe calugari in treburile manastirii se afla o ciudata rasa de oameni, zisi Gebalié. Nu fac parte din stocul arabesc, ci sunt urmasii robilor valahi, trimisi de Justinian in veacul al saselea, pentru a servi manastirilor,,.
Marcu Beza a scris imediat guvernatorului pentru a-i solicita amanunte si, mai ales, pentru a-l intreba daca in informatiile sale se bizuie pe vreun act documentar. Raspunsul lui Jarvis a venit
prompt: informatiile fusesera luate de la alti calatori. El oferea, totusi, cateva amanunte in plus despre oamenii Gebalié (Djebalieh): ,,Mai exista aproximativ 400; ei traiesc in afara zidurilor manastirii. Au fost obligati sa treaca la religia mahomedana putin timp dupa Hegira,, (622).
Beza a cautat si alte surse documentare. Folosindu-se si de indicatiile lui Jarvis, a facut descoperiri semnificative. A gasit ca ,,chestia colonistilor se intretese in chiar faptul intemeierii manastirii in Sinai la 536,,. Astfel, Eutichius, patriarhul Alexandriei intre anii 933–940, ,,da intregul istoric al fundatiei Manastirii Sinai, aratand ca Justinian a trimis o suta de «sclavi ai Romei cu sotiile si copiii lor»,,. Formula ,,sclavi ai Romei,,, in araba abid al-rum — precizeaza Marcu Beza — ,,atat traditia cit si diferiti calatori socotesc a se referi la Valahi,,.
Un autor englez, John Levis Burckardt, intr-o carte aparuta in 1822, ne ofera amanunte interesante despre viata si obiceiurile celor numiti Gebalié : ,,Cand Justinian a cladit manastirea, a trimis un grup de sclavi originari de pe tarmurile Marii Negre [...] Ei marturisesc in chip unanim pogorarea lor din robii crestini, de unde [de aceea — n.r.] si-i numesc ceilalti beduini «Fiii crestinilor». Se casatoresc numai intre dansii, alcatuind o comunitate aparte din vreo suta si douazeci de oameni inarmati. Sant o rasa muncitoare si robusta,,.
Intr-o lucrare din 1841 a lui Edward Robinson, se citeaza explicatia egumenului manastirii privitoare la trecerea ,,fiilor crestinilor,, la mahomedanism : ,,Justinian, zidind manastirea, trimisese o suta de prizonieri valahi. In cursul vremii, cum navalisera arabii si rapisera manastirii multe din posesii, urmasii acestor valahi au devenit musulmani si au adoptat obiceiurile arabe,,.
Un alt cercetator orientalist, profesorul american E.H. Palmer, intrigat si el de ciudatii locuitori din Sinai, scria : ,,Acest trib se zice a fi de obarsie europeana, tragandu-se dintr-o colonie de robi valahi, asezati de Justinian sa pazeasca manastirea. Ei insisi cred sa fi venit dintr-o tara numita «Llah» si trasaturile lor deosebite de ale obisnuitului tip de beduini par a favoriza presupunerea,,.
Marcu Beza a cunoscut personal un asemenea beduin, care i-a servit drept calauza. Era un om tanar si voinic, infasurat la cap cu o broboada alba, cu camasa tot alba, cu cingatoare de piele si incaltat in opinci. L-a condus pe cararile muntelui si, la intoarcere, i-a aratat in gradina manastirii coltul unde fusese ingropata, in 1750, cea din urma femeie crestina a tribului. La Manastirea Sf. Ecaterina, arhiepiscopul Porfirios i-a daruit lui Marcu Beza o carte greceasca a lui Pericle Grigoriade, Sfanta Manastire Sinai, tiparita la Ierusalim, in 1875, in care se dau lamuriri si amanunte despre colonistii Gebalié. In discutia cu oaspetele orientalist, arhiepiscopul a staruit asupra unui detaliu important, dupa parerea sa: djebalieh inseamna ,,oameni de la munte,,...
Aici se opresc informatiile oferite de Marcu Beza, el nedand alte detalii in plus asupra modului cum s-a inteles cu calauza sa. Nici in familie nu a povestit ulterior lucruri care sa intregeasca cele aratate in articolul din Boabe de grau, dupa cum ne-a spus fratele sau Vasile George Beza.
Socotind posibila cunoasterea unor cuvinte romanesti de catre beduinul din Abu Rhodeis si tinand seama de insemnarile ziaristului englez de la Observer, ne aflam, se pare, in fata unor noi informatii cu privire la existenta descendentilor din valahii daruiti de Justinian. De fapt, nu numai ca se confirma iarasi, dupa patru decenii, existenta lor, dar sunt indicii ca tribul Djebalieh s-a raspandit pe un spatiu mai larg, Abu Rhodeis aflandu-se la peste 100 km de manastire. Pe de alta parte, pentru prima data s-ar pune acum si problema supravietuirii, in spatiul desertului Sinai, a unor elemente ale limbii vorbite pe teritoriul Romaniei cu 14 veacuri in urma ! Se naste urmatoarea intrebare: n-ar putea oferi, oare, ,,oamenii de la munte,, din desert marturii lingvistice si toponimice in sprijinul legaturii de continuitate dintre populatia daco-romana si poporul roman? Poseda cumva Manastirea Sf. Ecaterina in vasta si valoroasa ei biblioteca — una din cele mai vechi din lume — documente lamuritoare privind imprejurarile in care au sosit sclavii valahi ?
Ce taine, ce mosteniri nedeslusite poarta oare cu ei, pe potecile intortocheate ale istoriei, beduinii de origine valaha din Sinai ?

NOTA REDACTIEI. Ipoteza este, in adevar, interesanta. Sant necesare, insa, unele precizari. In primul rand, Justinian nu putea da ctitoriei sale din Sinai decat niste locuitori ai Imperiului sau; este vorba, deci, de o populatie romanizata. In al doilea rand, in limba araba al-rum inseamna roman, bizantin, crestin ortodox, astfel incat abid al-rum a putut avea semnificatii variate, intre care si pe aceea de sclavi crestini, nu numaidecat originari de pe pamantul viitoarelor principate romanesti. Aceasta cu atat mai mult, cu cat nu e dovedit ca tribul Djebalieh a fost adus din nordul Dunarii si nu din sudul ei, din Muntii Balcani, de pilda. Cercetari viitoare vor limpezi, poate, aceasta enigma.

Editor: Uli Friedberg – Valureanu
Str. Beit El 19, Haifa 34564
Tel. 972 4 833 4017, 0548 131345
uli@netvision.net.il
http.www.isro.press.net

   

Articol preluat de aici :
http://abcd.top-me.com/t142-beduini-de-origine-valaha

Se pare ca acesti beduini au fost implicati in diferite actiuni si sprijiniti de-a lungul vremurilor de domnitorii Tarilor Romane .
Atentie , se pare , am zis . :-)

SLEAH19

#7
La acest trib se face referire tangential si int-un film englezesc,  referitor la istoria religiei crestin ortodoxe .

     Cu circa o lună în urmă, BBC difuza acest episod, Orthodoxy - From Empire to Empire, al unui serial mai amplu, A History of Christianity, realizat de profesorul de istoria religiei, Diarmaid MacCulloch, de la Universitatea Oxford

           Mânăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, cea care este prezentată în film ca deţinătoare a celei mai vechi colecţii de icoane ortodoxe, se află de secole sub paza unui trib de aşa-zişi beduini, Djebalieh, despre care C.S. Javis, guvernatorul englez al Peninsulei Sinai, scria în 1931 (la fel ca şi un alt englez J.L. Burckardt, în 1822) că sunt urmaşii robilor valahi de la sud de Dunăre, aduşi aici de împăratul Iustinian în secolul VI.
 


http://antiiluzii.blogspot.com/

Interesanta definitia ecumenismului data in deschiderea articolului de Arsenie Boca.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

#8
   Ar fi interesant de vazut legatura domnitorilor romani cu Sinaiul, si poate cumva ajungem si la cea secreta Biserica egipteana a celor trei Valahii.
(Evident ca niste clarificari din partea colegului @daos ar fi binevenite)

   Sinaia - Romania si Sinai - Egypt ?
Orasul Sinaia a fost numit dupa manastirea Sinaia - manastire care la randul ei a primit acest nume de la Muntele Sinai.
O casa domneasca la Sinaia pentru continuitatea legaturilor domnesti intre Valahia - Romania si Sinai ?
   "The town was named after Sinaia Monastery, around which it was built; the monastery in turn is named after the Biblical Mount Sinai. King Carol I of Romania built his summer home, Peleş Castle, near the town."
http://en.wikipedia.org/wiki/Sinaia

   "Vedem de aici cum relaţia româno-sinaită se sprijină pe conlucrarea atât a Ţării Româneşti cât şi a Moldovei, şi menţionăm că la sfârşitul sec. al XIX-lea, stareţul M-rii Sinaia din România descoperea cu uimire existenţa la Sinai a unei hărţi ,,vechi", ce cuprindea figura unui domnitor alături de reprezentarea comună a celor două provincii româneşti  amintite mai sus. În aceeaşi perioadă amintită mai înainte, domnitorul Ţării Româneşti, Mihnea Turcitul (1530-1532) fixează o dare anuală către M-rea Sf. Ecaterina de la Sinai de 15.000 de aspri."
Leg Domnitorilor cu Sinaiul

Cat despre ce ar fi avut printre altele de pazit beduinii/tribul Gebeliye pe muntele Sinai ?
Poate un Codex Sinaiticus ?
Nu stiu, zic si eu...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti


Arhanghelul

#10
Citat din: SLEAH19 din  30 Decembrie 2011, 14:59:44
La acest trib se face referire tangential si int-un film englezesc,  referitor la istoria religiei crestin ortodoxe .

     Cu circa o lună în urmă, BBC difuza acest episod, Orthodoxy - From Empire to Empire, al unui serial mai amplu, A History of Christianity, realizat de profesorul de istoria religiei, Diarmaid MacCulloch, de la Universitatea Oxford

           Mânăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, cea care este prezentată în film ca deţinătoare a celei mai vechi colecţii de icoane ortodoxe, se află de secole sub paza unui trib de aşa-zişi beduini, Djebalieh, despre care C.S. Javis, guvernatorul englez al Peninsulei Sinai, scria în 1931 (la fel ca şi un alt englez J.L. Burckardt, în 1822) că sunt urmaşii robilor valahi de la sud de Dunăre, aduşi aici de împăratul Iustinian în secolul VI.
 



Se pare ca manastirea crestina  ... este "protejata" si de mulsulmani ...

The Monastery of Saint Catherine

The Holy Prophet Muhammad 's Letter to the Monks of St. Catherine in Mt. Sinai

In continuare o bucata BBC  ...

St Catherines Monastery, Egypt - BBC World Wonders


Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

panta_rh_ei

Referitor la valahii din Sinai/ Manastirea Sf. Ecaterina, iata ce am gasit eu in revista HISTORIA, nr. 120/ dec. 2011, intr-un articol amplu cu tema : Sunt Dacii stramosii nostri?
" In vremea imparatului Iustinian, o populatie  tracica din Balcani-bessi- care inca vorbea limba ei- lingua bessorum- a fost mutata in Sinai, la manastirea SF. Ecaterina"
Se mai spune ca acum 25 de ani s-a descoperit o lada cu manuscrise ce se pastreaza in Grecia dar accesul la aceste documente este restrictionat(de cine?) .
De asemenea se mai spune ca totusi au fost vazute (de cine? cand? ) si ca ele contin texte in limba slava sau poate chiar in limba bessorum- mentionez ca analiza pe marginea temei este facuta de istorici, fiecare cu argumente pro si contra- si studierea lor.. ar putea aduce elemente noi si surprinzatoare despre ...traci/daci/geti...
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

roxaline

Citat din: daos din  28 Decembrie 2011, 19:39:44
Salutare

Am deschis subiectul acesta fara sa imi dau seama exact unde sa-l postez. Mi s-a parut cel mai simplu la Cafenea.
Aseara am avut o discutie cu un personaj de rang destul de inalt din carul Ministerului Justitiei pe care-l banuiesc ca are legaturi si cu serviciile secrete de pe la noi, mai vechi si mai noi, plus alte conexiuni. La un moment dat a pomenit de o societate secreta medievala care s-ar fi perpetuat pana in zilele noastre. O societate care l-ar fi propulsat pe Mihai Viteazul in perioada evului mediu si l-ar fi sprijinit sa ajunga cel ce a fost, cat si intr-o epoca mai recenta l-ar fi scos in fata in politica principatelor pe Cuza si mai apoi l-ar fi adus pe Carol I pe tronul Principatelor Unite. Sincer sa fiu nu am retinut prea clar, fiind si putin luat la bord dupa citeva paharele de palinca. A pomenit de o anumita "biserica egipteana a celor trei valahii".  A si mentionat ca nu e vorba de masoneria regulara, ci de cu totul altceva.
N-am mai auzit pana acum de asemenea denumire nici din surse normale si nici din unele asa ... mai paranormale. Am cautat si pe net
Ce as dori? Daca exista cineva pe forum si citeste aceasta postare si are cunostinta de asa ceva, il rog sa-mi dea si mie acele informatii. Cel putin pentru mine personal e foarte important. Cred ca are legatura cu anumite intamplari mai ciudate de care am avut parte in trecut.

Buna @daos

Prima data am auzit "sintagma" "biserica egipteana a celor trei valahii" un pic inainte de 1989. Si am auzit de la cineva care a declarat ca avea legaturi cu nu'sh ce servicii de oarecare fel, mai mult sau mai putin inteligente. Nu am aflat mai multe pentru simplul motiv ca reactia mea ca si copil intr-o adolescenta prelungita a fost "ma lasi .. fa pasi" ... cu tonul si fitzele de rigoare. ACUM inteleg reactia mea de atunci, altfel extrem de copilaroasa dar extrem de coerenta in contextul de negare in care eram, cu multi "prieteni" care-mi spuneau ca sunt dusa cu pluta din cauza flash-urilor informationale ciudate pe care le aveam. "Flash-urile" cu pricina, accesul la informatii de genul citesc ceva si vad imagini au fost motivele pentru care respectiva persoana a fost trimisa la mine. Hmmm ... wrong move!

A doua oara a fost in 1996 sau 1997, cand a mai venit cineva "inteligent", mi-a amintit de episodul petrecut cu ani in urma si mi-a spus ca mai au informatii. Imi aduc aminte ca a spus ceva legat de sf Nicodim de la Tismana ca fiind printre ultimii "mos-sfinti" ( asta a fost expresia! ) care stiau informatii si misiunea. Ce misiune? Habar nu am. Din ideile - informatiile pe care mi le amintesc de la persoana respectiva:
- exista o grupare atasata unor anumite directii de evolutie a tarii SI poporului si are legatura cu "biserica egipteana a celor trei valahii" ....
- exista multe grupari care ar face orice ca OAMENII sa nu "se prinda" de anumite informatii. Cam asta a fost exprimarea, cu adaugirea ca, daca la nivel individual se produce un anumit soi de conectare, va urma un soi de reactie in lant dorita de unii ( mai putini ) si nedorita de altii.
- informatiile sunt cunoscute la nivel de "mos-sihastri" , unii le stiu sub forma de "legende" dar rolul lor este de a urmari si a anunta "implinirea" lor + de a face ceea ce stiu ca au de facut.
- am auzit expresia "daca ar fi citite cum trebuie, cum ar citite si cele de la noi" ( scrierile - dar nu stiu care!) atunci ar fi totul clar. Si "multi le vor cauta si putini vor avea usa deschisa", dar daca mai multi "lupta pentru mantuire, mai multi vor sti sau vor visa" si vor sti ce au de facut "ca fiecare".

Cam asta este ceea ce-mi amintesc din discutiile de atunci. Sper sa-ti fie de folos cumva.
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

daos

@roxaline

In ultimul timp am avut alte prioritati si nu am mai vizitat forumul de cam demult. Multumesc, ce-i drept cu intarziere, pentru informatii. Este cam ce banuiam si eu intr-o anumita masura.

daos

Legat de subiectul pe care l-am deschis cu ceva vreme buna in urma, la o cautare pe "Goaghel" am gasit o lucrare a lui Em. C. Grigoraș, ,,Criptografia și istoria românească" din 1924. O gasisem si mai demult dar n-am avut rabdarea sa o citesc. Este mai mult decat interesanta si, ... mai ales legata de subiectul acestui thread. Probabil persoana care mi-a vorbit despre "biserica egipteana a celor trei valahii" sa se fi inspirat de aici. Totusi cred ca stia chiar mai mult. Mai ales ca din cate am aflat de la rude ale acestuia, au trebuit ca in momentul in care a absolvit facultatea (cu ani in urma pe timpul lui Ceausescu) sa tot dea cu subsemnatu' pe diverse hartiute in care isi dadeau acceptul pentru o anumite scoala tip militar, plus "sa-si tina gura" legat de anumite discutii. Asa cum imi spune mie nasul meu, cred ca a lucrat "under cover" la manastirea secu. Dar in ceva mai special. E posibil ca in timpul pregatirii de la acea scoala tip militar (probabil Baneasa) sa fi invatat si despre ce era in carte sau, ... posibil chiar mai mult. Datele din carte conduc la ideea unei secte religioase perpetuate de catre zmolxienii pitagoreici din stravechea populatie traca de la nord si sud de Dunare in cadrul noii venite biserici crestine ortodoxe sau catolice (vedeti legatura cu Roma papala a imparatului Ionita Assan al Imperiului romano-bulgar).
Cartea se poate gasi pe scribd la: Criptografia i Istoria Romneasc[1]
Oricum pe timpul lui Ceuasescu am mai auzit, asa ... mai soptit, despre cateva sate de momarlani din proximitatea fostei Sarmizegetusa Regia unde accesul publicului larg era blocat de trupe de securitate si unde populatia detinea ceva abilitati telepatice native. Cred ca avea legatura cu cultul acelei "secte".