Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Anubis si Cultura Cucuteni

Creat de Urban, 20 Septembrie 2013, 21:37:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

#90
Citat...si mai sunt, dar nu vreau sa-ti rapesc placerea de a inrosi (ca tot ai un fix asupra culorilor) butonul Search al lu' Google. In paralel mai deschide o carte, mai rasfoieste-l pe Florin Constantiniu, Zoe Petre, Boia...
Dupa cum ti-am spus deja, nu ma intereseaza istoria! In nici un caz aceea pe care o inventezi tu aici.
Citatbietu Dio s-a scapat si printre laudele obisnuite aduse gloriosului imparat, invincibilei armate si maretei Rome a spus si de ce au cedat de fapt dacii pana la urma
Din noblete, desigur! De cand citesc aberatiile tale AdarM, ma simt tot mai mandru de neamul meu! Iti multumesc! 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

kandaon

Citat din: Xanadron din  23 Octombrie 2013, 10:17:19
...Nu doar multe, ci aproape TOATE lucrurile spuse de istoria scrisa/studiata la modul oficial sint false ori falsificate - parerea mea, desigur.
Si nu-i vorba doar de protoistorie, ci si de evenimentele recente - indeosebi la nivelul analizei mecanismelor declansatoare ale diverselor aliantze / rezbeluri / revolutii / migratii etc.

In plus, putini observa ca exista un "fundament al minciunii" profund, comun istoriei scrise fie de invingatori, fie de invinsi.
...Mai profund si decit presupusele tuneluri cinamareze :-D Omu-Gizeh prin care putea ajunge aurul dacic in Egipt...

(n.b.: Eu cel putin sint convins ca ajungea... PAR AVION :ufo:) :wink:
P.S. Incearca sa combati totusi dovezile din postarea anterioara si nu presupunerea asta pur SF, colega AdarM...

Si eu sunt convins ca in cea mai mare parte istoria e scrisa dupa cum au vrut invingatorii sau dupa cum au fost interesele sau de cine a avut "goarna" mai puternica la un moment dat si a putut sa raspandeasca mai bine propriul mesaj.

Asa cum societatile umane sunt stratificate si straturile care de obicei detin controlul cu adevarat sunt cam invizibile sau greu de decelat de catre mase cam asa e si cu istoria.
Pentru ca istoria are si un rol informativ dar si un rol formativ, cum spuneau chiar romanii (aia antici), "historia magistra vitae".
Ori pentru a forma niste mase de oameni si a face niste inginerii sociale te bazezi si pe istorie si cum o prezinti si o interpretezi si o impui in mintea acelor oameni.

In cazul nostru ideea trebuie sa fie ca istoria e una lineara, de la omul primitiv la primele civilizatii, adica Sumer, Egipt, apoi India si China, Columb a descoperit America (abia in ultimul timp se admite ca au fost si niste vikingi inainte in America de nord dar fara sa influenteze ceva), oamenii aveau un anumit nivel de dezvoltare si anumite cunostinte si au evoluat intr-un anume fel etc.

AdarM

"Traian a ocupat muntii intariti si a gasit acolo armele si masinile de razboi capturate, precum si acvila luata de la Fuscus.De la Xiphilinus mai aflam: a dat porunca sa se ia cu asalt, incat au inceput sa urce pe inaltimi, ocupand cu mari primejdii colina dupa colina, apropiindu-se de capitala dacilor. Lusius i-a atacat din alta parte, el ucise multi dusmani si prinse de vii un numar si mai mare"
Dio Cassius, Istoria romana, LXVIII

(Legenda imaginii: pe dealul din dreapta - nu i se vede varful - este cetatea Costesti, pe urmatorul, Blidaru, in susul vaii, Fetele Albe, ultima fiind Sarmizegetusa)
Asta se vede in teren.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Xanadron

#93
Nici nu aşteptam altceva decît expedierea grăbită a "vechiturii" de ştire nemţească din '92 drept analiza greşită, test irelevant etc.
La fel cu ignorarea prezenţei mătăsii-n mumii ori a scepticismului în curs de evaporare a unor istorici serioşi apropo de ipoteza comerţului global mai... antic , vechi şi de demult :-D decît cred încă alţi scolastici iremediabil conservatori.

...Mai contează deci că n-a fost vorba de 1 (una) mumie, ci de 9 (nouă) în primul studiu? - continuat cu încă 134 bucăţi in '94-'95?!
Ori că testele au fost repetate - cu rezultate identice - în alte 3 laboratoare răs-verificate?
Sau că proba suplimentara a spălării părului mumiilor (răs-verificate şi astea ca autenticitate) în alcool (hair shaft test) a exclus contaminarea cocainică?
Ori că egiptologii britanici din Manchester şi Oxford - cei mai înverşunaţi critici iniţiali ai dr. Svetla Balabanova - au constatat că şi mumiile... lor sînt la fel de ex-toxicomane? :lol:

Nu mai înnegresc deci inutil monitoarele pe topicul ăsta, deşi aş fi fost tentat să continui cu alte paradoxuri oripilante pentru istoricii care nu-şi riscă vreodată credibilitatea cîştigată prin mularea docilă pe mainstream-ul teoriilor oficial acceptate.
Fiindcă-i clar că "enormităţi" de genul inscripţiilor ebraice găsite-n situri amerindiene ori al depozitelor de... porumb :-o din India pre-budistă pot fi la fel de arogant (fiindcă neargumentat) expediate-n sertarul "făcăturilor".

Istoricii "cuminţi" pot dormi deci liniştiţi în saivane (şi staule :lol:) - stipendiile babane nu le sînt ameninţate atîta timp cît behăie sau mugesc după partituri clasice. :evil:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#94
  Te-am intrebat: "   Nu, nu am raportul, fotografiile si lucrarile stiintifice de care vorbesti si oare n-ar fi fost cazul sa-ti sustii (c)urechismele adormiste exact cu aceste documente? Ma intreb: de ce tu nu vii niciodata cu documente (in copie), cu dovezi publicabile pe forum si doar balmajesti niste afirmatii pe care nu le dovedesti in nici un fel?"

  Si ai venit cu urmatoarele linkuri (ca sa-ti sustii (c)urechismele si dezinformarile:
Citat din: AdarM din  23 Octombrie 2013, 21:37:29
http://cimec.ro/scripts/ARH/RAN/sel.asp?descript=ampoita-metes-alba-necropola-tumulara-din-epoca-bronzului-de-la-ampoita-peret-cod-sit-ran-5595.03
http://mnuai.ro/muzeu/?cat=5&paged=2
http://www.cimec.ro/Arheologie/RAR/Imagini-RAR/RAR_Alba/RAR_Alba%20026.JPG
Ai dat la intamplare niste linkuri! Esti culmea. Da, si?
  Astea-s argumentele cu care il contrazici pe Ciugudean? Poate nu cunosti intelesul cuvantului argument?! Ori a verbului "a contrazice"? E chiar asa de grea lb. romana pentru tine?
  Aceste linkuri nu te ajuta sa dovedesti nimic din balmajelile tale anterioare.
  Le faci varza! Imi pierd vremea cu tine.
  De-acu inainte nu-ti mai citesc postarile, asa cum am facut mereu pana mai acu' o saptamana. Nivelul discutiei scade in mod ingrijorator odata cu interventiile tale dar daca Admin-ul suporta, eu nu mai am nimic de adaugat.
 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

SLEAH19

 
Citat din: Xanadron din  23 Octombrie 2013, 22:24:03

...deşi aş fi fost tentat să continui cu alte paradoxuri oripilante pentru istoricii care nu-şi riscă vreodată credibilitatea cîştigată prin mularea docilă pe mainstream-ul teoriilor oficial acceptate.

Istoricii "cuminţi" pot dormi deci liniştiţi în saivane (şi staule :lol:) - stipendiile babane nu le sînt ameninţate atîta timp cît behăie sau mugesc după partituri clasice. :evil:


  Foarte interesante partiturile misterice şi tăinoase aduse de în discuţie însă e bine să fie interpretate allegro ma non troppo pe forum şi să păstrăm doza de scepticism natural sănatos.
Vehemenţa şi de o parte şi de alta mi-aduce aminte de un vers dintr-o partitură a lu Paraziţii : Sunt radical şi vreau s-ajung pierpătrat !  Radicalizarea şi verticalizarea sunt în detrimentul subiectului bun dealtfel şi  în final  l-ar putea banaliza. Dacă eu vin şi spun că aurul dacic al faraonilor e nimic pe lângă nişte studii recente care au relevat că blocurile din piramidele egiptene de pe Platoul Gizeh sunt identice ca structură cristalină cu  piatra lipsă din oraşul subteran de sub Sarmisegetuza iar Sfinxul este din piatră de sub Bucegi, identică cu cea din tuneluri, ..... nu sună fain? Aproape lovendalian!

Mai trebuie nişte argumente ca el să devină o bază de discuţii dar nu ca cea din bancu' cu evreii:


Max, spune Rabi, dăi banii lui Moriz înapoi !
- Nu-i dau , spune Max.
- Cum să nu-i dai , dă-i banii omului înapoi..
- Nu-i dau ...
- Max , îmi pierd răbdarea, spune iritat Rabi, te somez pentru ultima dată , da-i înapoi mia lui Moriz!
- Îi dau un kkt...
- Buuuun, spune Rabi ,...... i-o bază de discuţii ! Deci ...

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#96
- Suntem tributari unui rationament eronat, subiectiv - iar dovezile civilizatiei dacice se poate sa fie in fata noastra - numai ca nu le vedem din cauza sabloanelor impuse de-a lungul timpului .
Citat"Traian a ocupat muntii intariti si a gasit acolo armele si masinile de razboi capturate, precum si acvila luata de la Fuscus.De la Xiphilinus mai aflam: a dat porunca sa se ia cu asalt, incat au inceput sa urce pe inaltimi, ocupand cu mari primejdii colina dupa colina, apropiindu-se de capitala dacilor. Lusius i-a atacat din alta parte, el ucise multi dusmani si prinse de vii un numar si mai mare"
Dio Cassius, Istoria romana, LXVIII

(Legenda imaginii: pe dealul din dreapta - nu i se vede varful - este cetatea Costesti, pe urmatorul, Blidaru, in susul vaii, Fetele Albe, ultima fiind Sarmizegetusa)
Asta se vede in teren.

Interpretarea facuta de colegul nostru este tributara subiectivismului aparut dupa sute de ani de ocupatie austro-ungara, cand totul era judecat pe directia N-S.
E greu de crezut ca Traian a atacat pe directia Nord - Sud - cum arata astazi (si in perioada austro-ungara) calea de acces spre Sarmisegetuza = Orastie-Costesti- Sarmisegetuza.
Romanii au venit din sud, sud-vest, din peninsula Italica si nu dinspre nord, nord-est ca hunii lui Attila, iar interpretarea paragrafului de mai sus e mai probabila pe aceasta directie de atac. Mai ales ca exista un castru roman pe Varful lui Patru aflat undeva spre sud, sud-vest fata de Sarmisegetuza.
Singura varianta in care se poate accepta un atac dinspre Nord este luind ca "baza de operatiuni" Ulpia Traiana Sarmisegetuza, de langa Hateg, armata romana facand un ocol pe directia nord - desi in linie dreapta spre est ar fi avut doar 40 km de strabatut.
Acesta e doar unul din exemplele de sablon venit din rutina timpului.

Pe dealul Costestiului exista o constructie ce i se atribuie origine romana. Corect, desi interpretabil, deoarece romanii stabiliti pe Costesti (inainte sau dupa cucerirea Sarmisegetuzei) nu s-au atins de cele 3 sau 4 sanctuare dacice. Cu totul alta e situatia la "Fetele Albe" sau "Piatra Rosie" (inspre  e, s-e si s-v fata de Sarmisegetuza) unde nu prea a ramas nimic.

Xanadron

Citat din: SLEAH19 din  24 Octombrie 2013, 01:19:26
 
  Foarte interesante partiturile misterice şi tăinoase aduse de în discuţie însă e bine să fie interpretate allegro ma non troppo pe forum şi să păstrăm doza de scepticism natural sănatos.
Vehemenţa şi de o parte şi de alta [...]
...Care vehementza? A argumentelor? (vb. acu' doar de "partitura" mea ce-i drept).
Pe colegu' AdarM il cunosc mai demult si poate d-aia nu-s... cit ar trebui sa fiu de vehement. :-D
Neuronii din dotare (are destui) nu exclud totusi caposhenia nici in cazul lui - care poate fi o calitate uneori... si un defect deseori. :wink:

Aici dezbatem totusi ipoteze (si inca la nivel "amatoristic", fara sa incercam deci greblarea vreunor grade academice din asta) si-i clar ca incrincenarea nu-si are locul.
E loc deci sub soare si pentru conservatorii sceptici- ba-s chiar majoritari in Matrix :lol: - si-n orice caz tentativele de convingere a lor pe cai "vehemente" cred ca-s antiproductive.
Asta nu inseamna insa ca noi, minoritarii astilalti, ar trebui sa abandonam picurarea... chinezeasca a dubiilor logice.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Citat din: mm din  24 Octombrie 2013, 00:48:57
  Aceste linkuri nu te ajuta sa dovedesti nimic din balmajelile tale anterioare. 
Hai sa vedem ce ai in link-uri:
- Raportul de sarcina al sitului si copii dupa primele dari de seama.
- Descrierea inelelor de aur, asa cum apare in scriptele Muzeului de Istorie de la Alba Iulia (unde Ciugudean e cercetator principal in sectia istorie veche!), plus precizarea ca (citez): "având analogii până în îndepărtatele insule ale Mării Ionice." Textul, daca nu e compus chiar de Ciugudean, cu siguranta e girat de el!
- Pozele inelelor (vezi atasamente).
Citat din: mm din  24 Octombrie 2013, 00:48:57De-acu inainte nu-ti mai citesc postarile, asa cum am facut mereu pana mai acu' o saptamana.
Multumescu-ti Tie, Doamne!
Sincer acum, nu mai bine te intorci tu la Alexandru Mitru? Istoria din cartile astuia ti se potriveste manusa, parol.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

AdarM

Citat din: Ganditorul din  24 Octombrie 2013, 07:19:21
Romanii au venit din sud, sud-vest, din peninsula Italica si nu dinspre nord, nord-est ca hunii lui Attila, iar interpretarea paragrafului de mai sus e mai probabila pe aceasta directie de atac.
Domnule, mai uita-te o data pe harta, de data asta cu busola in mana, si observa orientarea in teren a Gradistei, calea de acces, cum dinspre Hateg si Sarmisegetusa Ulpia Traiana, zona de plecare a unuia dintre corpurile de legiuni, ai directia V-NE, exact dispunerea cetatilor Piatra Rosie, Blidaru si Costesti. Celelalte coloane au venit din sud, intrand prin defilee si facand jonctiunea in zona localitatii Talmaciu de azi, tocmai ca sa-i izoleze pe daci de aliatii lor din nord. In vest deja iazigii asigurau flancul roman, iar in sud si sud-vest se aflau teritorii romane, respectiv Moesia si Panonia.
Unde am zis eu ca veneau din nord?!!!!
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

fiulploii

#100
  Mai stie cineva titlul acestui topic?  :lol:
  Pana aici avem un exemplu clasic de deturnare a unui subiect si aducerea discutiilor intr-o zona fierbinte artificial , in care unii sunt intaratati de logica denaturata a altora precum si de neluarea in seama a argumentelor.
  Vina apartine in exclusivitate - dupa parerea mea care nu a fost ceruta de nimeni  :lol:- celor care s-au lasat atrasi in capcana .
  Felicitari @AdarM pentru tehnicile de care dai dovada insa pacat de zambetul autosatisfacut care mijeste pe sub mustata - e doar o forma de stil . Fii fericit asa precum meriti si nimic mai mult  :lol:
  Sper ca nu te deranjeaza folosirea acelorasi tehnici pe tine  :evil:
 

P.S. apropo, de care din inele e vorba? Ca sunt descoperite in locatii diferite . Si ca de obicei, te faci ca intelegi greu spre deloc  :lol:

Ganditorul

#101
CitatUnde am zis eu ca veneau din nord?!!!!

Citat(Legenda imaginii: pe dealul din dreapta - nu i se vede varful - este cetatea Costesti, pe urmatorul, Blidaru, in susul vaii, Fetele Albe, ultima fiind Sarmizegetusa)
Asta se vede in teren.
Da, asa se vede venind din Nord spre Sud, de la Orastie spre Costesti ..."ocupand cu mari primejdii colina dupa colina, apropiindu-se de capitala dacilor."  Nu stiu de ce te agiti atat pentru ca ai gresit si tu o data. In loc sa recunosti cinstit si sa completezi subiectul (de ex. cu argumentul ca "Ulpia Traiana" e ridicata aproape de locul bataliei din 101 de la Tapae ) te apuci sa faci pe ofuscatul si cosi poveatea ta cu ataza alba. Plictisitor.

AdarM

Mai mult decat sa atasez o harta pe care sunt reprezentate directiile de atac ale coloanelor romane, n-am ce sa fac.
Te rog, indica-mi tu macar una venita din nord... :-D
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

fiulploii

#103
Citat din: AdarM din  09 Noiembrie 2013, 10:10:24
Mai mult decat sa atasez o harta pe care sunt reprezentate directiile de atac ale coloanelor romane, n-am ce sa fac.
Te rog, indica-mi tu macar una venita din nord... :-D
Ce te face sa fi convins ca harta e completa si corecta?
  Datorita unei anumite politici de a nu ofensa vecinii nu sunt trecute toate davele sau orasele cetati dace . Si iti dau un singur exemplu : marea dava geto-daca - pleonasm evident insa necesar  :lol: - de la actualul lac Balaton .
  Apoi, directiile pe care a atacat armata romana sunt trasate cu aproximatie .
De exemplu, coloana care a atacat si distrus cetatile de la Tilisca, Capalna si Cugir pe unde crezi ca a ajuns la Sarmisegetuza ? Asa cum arata pe harta?
  Ca sa nu mai zic de coloana care a venit dinspre ungaria de azi .
  Stii si tu ca harta nu e totuna cu terenul dar deh, hai sa fim chitibusari...
 
  Mai mult nu are rost sa ti se explice , fapt dovedit ca piguleala asta e buna doar la bijutieri - am si eu prieteni bijutieri care observa ca siretul soldatului Marius din randul patru al legiunii a XIII-a Gemina nu a fost legat corect insa sunt incapabili sa observe strategia legiunilor romane  :lol: Defect profesional necesar in alta parte .

P.S. ai incercat sa tii harta invers ca sa ai o directie clara dinspre Nord?  :wink:  Inainte de a te revolta pe aceasta postare aminteste-ti ca totul e desertaciune si merita doar un hohot mare de ris sanatos.

  Parerea mea... ca nu mai are rost deturnarea topicului spre daci si romani . Eu as sterge toate postarile aiurea de pe aici , inclusiv asta, evident  :evil:

P.P.S. nu inteleg , te referi la nordul geografic sau la cel magnetic? asta ca sa fiu in ton cu observatiile tale
 

mm

  Intrucat pe acest topic s-a discutat despre aurul romanesc destul de mult, atasez aici urmatorul comentariu.

  Pe un post de televiziune, ce nu credeam ca ar trata astfel de probleme, a aparut intr-un interviu un cetatean din Lucieni (Arges), pe nume Stefan Gheorghe care a relatat ca, pe vremea lui Ceausescu, a inventat o instalatie (metoda) ce recupera aurul de la balastierele de pietris/ nisip /din toata tara. Inventia a incercat-o initial pe raul Arges si, dupa rezultatele pozitive obtinute, a fost ajutat de regimul comunist (inclusiv de securitate, zicea el) sa o generalizeze la (aproape?) toate balastierele de nisip (pietris) din tara, situatie existenta in 1990.
  Numarul de balastiere din tara (1990) – (aprox.) peste 1.000 ; productia de aur aluvionar – max. posibila (spunea el) de (aprox.) 1500 kg/an pe tara. Un calcul rapid ne da : 1.500.000 gr/ 1.500 bal. = 1.000 gr/bal/an = 1.000 gr./12 luni/ 25 zile lucr.= 3,3 gr. aur / zi/ balastiera. Pe de alta parte, deoarece nu am urmarit de la inceput interviul, am retinut ca vehicula si cifra de 2 gr. /zi. Acuma nu stiu exact daca a pronuntat cuvantul zi (sau luna) insa se coroboreaza f. bine cu cealalta cifra pronuntata de el – 1500 kg aur/an (productie maxima, daca s-ar fi generalizat metoda, cred). 2 gr. fiind f. apropiat de 3,3 gr.

  Am cauta pe internet amanunte despre aceasta extraordinara treaba, care s-a intamplat  in realitate, dar nu am reusit sa obtin date suplimentare.

  O prima remarca, ce se degaja de la sine: uite cum se poate obtine aur in Romania, fara cianuri, fara metalurgie, fara noxe, fara bataie de cap macar. Si uite si locurile de munca. Se poate face treaba asta si astazi (cand nu mai sunt comunistii cei rai la comenzi) ? Se pare ca da si am gasit un inventar al balastierelor (la zi, cred):
http://www.namr.ro/license_solid/Permise_active.htm
Pai sunt o gramada de balastiere in functiune !

  Motivul care ma face sa editez acest mesaj este impactul asupra mea a unei observatii simple, emise de d-l Stefan Gheorghe (pe baza rezultatelor obtinute la nenumarate - o mie? - balastiere): unde e nisip e si aur.
  Afirmatie ce a fost o mare revelatie pentru mine. Am cautat niste hartzi, date despre nisipurile (aluvionare) aurifere din Romania si am constatat ca intr-adevar, cam toate raurile importante din Romania (si care sunt si obiectul balastierelor) au nisip aurifer !! Am inteles un adevar banal : practic, in Romania, cam toate nisipurile, cam de la toate raurile principale, contin aur aluvionar. E aur peste tot in Romania, in nisipurile raurilor. Recunosc ca n-am stiut acest lucru si de-abia acum imi explic de ce analizele facute in Germania pe niste piese arheologice de ceramica (autostrada a1, pe la Sibot, cred) au pus in evidenta si graunti de aur prinsi in materialul (unei tigle, parca,) examinat. [Conf. relatarilor lui Daniel Roxin (informatie pe care nu am crezut-o atunci).] E normal ca la vremea aceea, pe orice lunca (Mures, de ex.) pamantul continea si aur (de care nu puteai "scapa" nici cand faceai din el tzigle, caramizi etc.) Linkuri :
http://www.romarchaeomet.ro/pdf/New/Aur%20aluvionar.pdf
unde sunt sugestive hartile cu distributia nisipurilor aurifere pe raurile mari din Romania;
http://www.descopera.ro/povestea-aurului/8137378-povestea-aurului-romanesc
din care am retinut o informatie - a productiei de aur a Romaniei.
  "Exploatarea industrializată a ceea ce mai rămas din rezervele de aur ale Apusenilor a luat proporţii în perioada regimului comunist. Nicolae Ceauşescu a dat un ordin strict de extragere a unor cantităţi cât mai mari de aur; dacă în perioada interbelică se extrăgeau doar 2 tone de aur anual, Ceauşescu a ordonat extragerea a 4 tone pe an, deşi cheltuielile finale erau de zeci de ori mai mari decît valoarea pe piaţă a aurului la acea vreme." 
  Incheierea este chiar si mai interesanta :
"o întreagă industrie internaţională de exploatare a aurului care se îndreaptă cu paşi mărunţi, dar perseverenţi, spre Munţii Apuseni şi care ar putea transforma România in cel mai mare producător de aur european"   
  Interpretare : niste hiene internationale vor transforma Romania in cel mai jefuit stat european.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.