Forum RUFOn

Subiecte...Ireale/Science Fiction! => Ireale...pe bune! => Subiect creat de: Xanadron din 21 Noiembrie 2011, 11:33:10

Titlu: Ahnenerbe
Scris de: Xanadron din 21 Noiembrie 2011, 11:33:10
Mda, cei din Ahnenerbe au puricat in anii '30 si diverse puncte nevralgice din arcul carpatic, din Retezat pina-n Rarau  :roll:
Fie si doar asta ar fi un motiv de studiu al (putinelor) documente accesibile-n prezent - majoritatea fiind inca "classified". 8-)

P.S... turistic: O vizita la castelul Wewelsburg ("cartierul general ocult" al lui H. Himmler, la 15 km S-V de Paderborn) nu strica, daca aveti drum prin zona.

Kreismuseum WewelsburgBurgwall 19,
33142 Buren-Wewelsburg.
Tel: 02955-6108 or 7120.

Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Xanadron din 17 Decembrie 2012, 00:46:07
Citat din: fiulploii din  16 Decembrie 2012, 21:27:01
In contextul proiectatului - in viitor - subiect pe teme energetico-energizante ar fi oare nimerit de discutat despre channelingul practicat cu succes de Black Sonne? Se pare ca e singurul caz in care s-au transmis informatii tehnice si la obiect care au dus la ceva palpabil .
  Restul sunt doar amagiri astrale . Creatii fictive . Oare de ce legatura aceea a fost valabila si restul nu-s?
Hmm, si eu sint inca in curs de filtrare a informatiilor (majoritatea aberante) despre una din putinele, daca nu SINGURA "channelista" eficienta cunoscuta - Maria Orsic (Orsitch) - enigmatica sefa a unei "Babylonische Gesellschaft" ("Societatea Babiloniana") si apoi initiatoarea hiper-ocultei "Societati VRIL", care in anii 1920 a stat de fapt la baza constituirii NSDAP (Partidului National-Socialist German).

...Sa fie deci andromedanii :-) socialisti convinsi? :wink: Posibil si asta - la fel cum si reciproca poate fi valabila - ca unii socialisti structurali sa fie andromedani. :lol: Nu si Vanghelie & Co insa, clar.
Serios acum: sa fi stiut pina si nea' Hitler und Co. ca doar femeile (unele) poseda o "portitza astrala naturala" :star: prin care intra noua viatza-n ele, dar poate fi deschisa si altor fluxuri instantanee de informatie subtila?! :roll:
Mai mult ca sigur - zic eu. (n.b. Si de-aici frica teribila a teocratilor dogmatici de... femei :wink:).

Chatul nu-i insa locul cel mai potrivit unde sa intram in amanuntele evolutiei paralele si apoi divergente a vrilezoaicelor cu organizatia templiera "Die Herren Vom Schwarzen Stein" (DHVSS), la fel de influenta organizatie Thule si ai sai Schwarzen Ritter ("Cavaleri Negri") plus Die Schwarze Sonne - confreria "Soarele Negru" a SS-ului - ori metamorfozarea prin anii '30 a VRIL-ului in societate industriala de producere a propulsoarelor mai mult sau mai putin OZN-istice. :ufo:

Ca tot intreba astralul nostru calator ce-i cu "Black Sonne" :-D (l-ai derutat de tot cu germangleza asta, RegenSon), baronul Von Sebottendorf a fost initiatorul Die Schwarze Sonne si Himmler a organizat-o, desi n-ar fi fost oficial membru (castelul lui, Wewelsburg, e plin insa si-acum de Sori Negri).

Istoria intregii retzele de societati initiatice naziste (inclusiv "Fraternitas Saturni", :planet: activa inca si-n Elvetia de pilda) e insa f. lunga si incurcata, incluzind experientze terifiante - despre care n-o sa aflati insa un cuvintzel pe siturile anglofone (95% adica).

Iar daca atingem si tema la fel de ocultei societati "Ahnenerbe", deja trebuie musai sa intram si-n tema expeditiilor naziste de "puricare" nu doar ezoterica a lantului carpatic prin anii '36-'38, mai nicaieri discutata nici asta. Si uite-asa tot la "inexistentii" - dupa unii - daci nemuritori ajungem. :-D

Asa ca va urez somn usor si fara vise - fiindca doar Big Brother-ul anglofon pare sa mai aiba permisiunea fabricarii lor. :wink:

Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: abyss din 16 Septembrie 2016, 13:37:18
Topic nou.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 16 Septembrie 2016, 16:42:21
Citat din: Grifon din  09 Mai 2016, 19:35:39
Da, cei de la Ahnenerbe erau incredințați de rădăcinile lor ariene (cu variantele gen: hiperboreene), iar asta îi făcea să intreprindă expediții prin toată lumea, incercând să reconstituie - zic eu - traiectele migraționiste ale celor pe care-i considerau străbuni.

Nu inseamnă insă că toate locurile pe unde a săpat această societate mistico-oficială merită luate in considerație ca repere viabile. In Ahnenerbe activau o sumedenie de personaje - unele mai pragmatice, altele mai..."cu vaca"! De la arheologi prestigioși...până la diverși "medium"...recomandați de SS sau  neamuri de-ale lui Himmler...

Prin asta vreau să zic cã cercetările Ahnenerbe erau empirice...tip "incercare și eroare". In unele locuri au găsit indicii solide, in altele nu. Simplul fapt că au fost reperați intr-un loc nu trebuie să ne facà și pe noi a lua acel loc drept relevant. Din păcate, nu putem ști care le-au fost expedițiile utile și care nu...așa că...tot cu "ghici"-ul trebuie să dăm....bazându-ne pe traduceri gen "Iran =Țara Arienilor".

Ca și curiozitate, insă, d-le @Xanadron....aveți idee ce zone au colindat "drumeții" Ahnenerbe in România interbelică ?


Citat din: Xanadron din  09 Mai 2016, 20:09:19
Idee as avea, d-le @Grifon, da' probe = liste/inscrisuri/trasee/concluzii/artefacte, nexam. Si crede-ma ca ma pricep la cautat acu', ba si acarianu-n carul acarului Paun. :lol: Undeva ele-hartiile Rumaenish-Papiere exista insa - macar pe la rusi in arhivele carate post-WW-II, care zic eu ca-ncep sa dea ricosheuri subtile de-o vreme (v. noua teorie a migratiei din timpuri imemoriale a slavilor-proto-rusi din... Carpati.)
Nu apar insa deocamdata dire macar semi-oficiale utile noua romanilor, ca-n cazul cu Caucazul (atins p-aici  - v. craniile cornutzilor :evil: aia din gentile de piele ahnenerbice, care dupa mine cel putin nu-s doar glume proaste.)

Posibil ce-i drept ca nemtii-n escapadele lor carpatice sa fi dat-o in vilegiatura, da' n-as prea crede. Cinci ani de cautari sint prea multi, fie si imprastiati in mai toate zonele "sensibile" (si-s cel putin 7-8 arii de interes major, de la Cazane-n Bucovina.)

Fiindca ceva-ceva stiu sigur: au fost peste tot, inclusiv prin zona unde se zvonise de catre un anume calator genovez - si ei stiau, normal - ca ET-puradelul "capcaun" aterizase fortzat prin sec. XV si fusese recuperat de ai sai dupa multi ani si negocieri penibile cu "Spiritul Locului". 8-)

Citat din: Grifon din  09 Mai 2016, 20:25:53
Înțeleg...și trebuie s-o spun, maester Xanadron, aș fi fost uluit de-a dreptul dacă domnia ta ai fi posedat un oarecare probatoriu (fie și minuscul) privitor la ex/in-cursiunile Ahnenrbe prin munții noștri (asta ca să nu mai zic că m-aș fi și speriat nițel...hahahaa!).

Mi-e să nu facem confuzie...căci in acea epocă f.multe echipe nemțești colindau România...dar majoritatea n-avea nimic in comun cu Ahnenerbe sau "matrixul" - căutând lucruri mai lumești. De ex., la "cazanele" Dunării au mers mulți "turiști" alemani, căci Abwehr-ul prinsese un fir greu. Se știa că britanicii, după ce s-au chinuit mult (și inutil) să convingă Bucureștiul a nu mai da petrol nemților, au plănuit o blocare a Dunării, prin dinamitarea "cazanelor", astfel ca ruta fluvială de alimentare să fie anihilată (asta prin 1939, cred, la scurt timp după inceperea oficială a războiului).

Alte echipe impânzeau zona petroliferă Ploiești, iar in munți cercetau ulterioare amplasamente strategice (știindu-se deja că vor da Ardealul Ungariei).

Deci...slabe șanse a avea vreo confirmare...și oricum...am deraiat puțin de la ideea "matrix". Putem insă continua această discuție pe subiectul cu "OZN"-uri naziste, inițiat tot de dumneata.

Lăudabilă inițiativa creării acestor nișe separate de discuție, dle.@abyss, așa că am reprodus și eu aici un mai vechi dialog cu dl.@Xanadron, privitor la Ahnenerbe.
Consider că, dincolo de interesul istoric acordat acestei instituții naziste, ar merita aprofundate cercetările făcute de ei in țara noastră - căci rămân la ideea că au cercetat anumite zone carpatice - chiar dacă nu din preocupări strict dedicate spațiului cultural românesc.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 16 Septembrie 2016, 20:36:49
Până una-alta, iată un link destul de interesant, ce indică nivelul de preocupare al unor germani pentru țara noastră, in perioada interbelică.

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/07/17/societatea-ahnenerbe-si-nazistii-pe-crestele-carpatilor/

Pentru cine n-are răbdare: e vorba de o imensă și complexă monografie a României, realizată de celebrul fotograf/etnograf Kurt Hielscher.Omul a bătut țara noastră in lung și-n lat (intre 1931-32), realizând peste 5000 de fotografii - in monografie nefiind incluse nici 10%. E foarte important de reținut următorul aspect: pe dom' Kurt nu l-a interesat absolut de loc Bucureștiul, sau oricare alt oraș, de altfel. Toată preocuparea lui s-a axat pe mediul rural: tradiții, port, case, etc. - căutând elemente cât mai apropiate de trecutul geto-dacic.
Tot in acest link se pomenește și de venirea oficială in România a unei echipe Ahnenerbe (in 1938). Doctorul Franz Altheim și partenera sa, Erika Trautmann. Se pare că ăștia doi au umblat puțin in munții noștri (zona ruinelor dacice), apoi s-au intreținut la București cu directorul Muzeului de Istorie, Grigore Florescu. N-au stat insă prea mult, doar in tranzit pe la noi - expediția ptr.care primiseră finanțare continuând inspre Orientul Mijlociu, via Istanbul.

Voi mai reveni după ce voi intreprinde câteva verificări. Mă intrigă la maximum numele fotografului/etnograf - Kurt HIELSCHER. De ce ? Pentru că e cam mare coincidența cu Friedrich Hielscher - adevăratul fondator Ahnenerbe, mentorul colonelului SS Wolfram Sievers (cel ce figurează peste tot ca fiind șeful instituției).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 17 Septembrie 2016, 16:59:14
Am făcut verificàrile despre care vorbeam ieri, și nu pot spune că am reușit să identific o relație de rudenie intre cei doi Hielscher (cel puțin nu una directă). Kurt era mai mare cu 20 de ani decât Friedrich, și unicul liant ce-i apropie a fost că primul a murit (in 1948), tot in landul Saxonia, unde s-a născut ce-l de-al doilea. Cu toată propensiunea mea pentru identificarea de conexiuni, nu pot fi sigur că cei doi erau din aceeași familie.

Să explic totuși de ce e important Friedrich Hielscher. Omul, un filosof și erudit de rasă, a fost pentru adminstratorul general al Ahnenerbe (col.SS Wolfram Sievers) exact ceea ce a fost generalul Hausshoffer pentru Rudolf Hess - adică un veritabil mentor. El a fondat ideea de Ahnenerbe, cu ani buni inainte de venirea naziștilor la putere. Era membru in Thule Gesselschaft, și chiar prieten cu insuși Haushoffer (in amiciția căruia ajunsese prin celebrul explorator suedez, Sven Hudin). De altfel, chiar Societatea Thule era axată pe "moștenirea strămoșilor" - așa că Ahnenrbe n-a fost altceva decât un resort ministerial, o formă birocraticà pentru finanțarea/gestionarea activităților Thule.
Interesant e că și la procesul lui Wolfram Sievers, Hielscher nu s-a ascuns, ba chiar a venit să-l apere cu argumente științifice - fàră succes insă. Odată cu preluarea intregului Ahnenerbe de Himmler, malefica sa activitate l-a compromis definitiv pe Sievers - chiar dacă acesta a avut de-a face mai puțin cu cercetările monstruoase de la Dachau.

De aceea era important Friedrich Hilelscher - și s-ar putea să mai revin asupra lui. Până atunci, cei realmente interesați de subiect pot consulta, pentru detali suplimentare, trei lucrări din care mi-am extras și eu argumentația:

"Dimineața Magicienilor", de Louis Powels și Jacques Bergier (Ed.Nemira, 1994);
"Hitler și Societățile Secrete", de Philippe Valode (Colecția "Săptămâna Financiară, 2010)
"Biblioteca lui Hitler", de Timothy W. Ryback (idem, 2010).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: abyss din 18 Septembrie 2016, 01:15:48
   Am citit aproape jumătate din stenograma depozitiei lui Sievers și a cam fost implicat dirsct în zona sinistra ce a ținut de omorârea unui lot de peste 115 de femei și bărbați evrei pentru a le fi  luate scheletele și folosite ca material de studiu. O treaba dubioasa. A fost prezent și la câteva experimente efectuate pe evrei. Omul s-a incriminat singur cu documentele semnate de mana lui. http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-20/tgmwc-20-198-04.shtml (http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-20/tgmwc-20-198-04.shtml)
  Am ținut sa precizez acestea ca sa nu fim acuzați ca minimalizam anumite lucruri.

  Analiza poate continua.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 19 Septembrie 2016, 20:41:46
Constructivă distanțiere, dle. @abyss. E destul de greu a discuta tenebrele Reichului fără a da naștere la aluzii / insinuări sau chiar acuzații - astfel că merita specificat că nimeni nu profesează pe aici vreun "negaționism".
Recunosc insă că am minimalizat importanța lui Wolfram Sievers - dar nu de "dragul său", ci pentru că, d.p.d.v al cercetărilor noastre, persoana lui e chiar irelevantă. Dacă a existat valoare in cercetările Ahnenerbe, aceasta trebuie căutată in etapele timpurii, nu după ce a devenit o anexă de propagandă / experimentare pentru SS.
Inițial, acest nucleu a reunit mulți intelectuali marcanți, specialiști in domenii de bază - istorie / arheologie, biologie / antroplogie, astronomie și, nu in ultimul rând, cercetare expediționară. La vremea inființării a fost un vis - așa cum ar fi, să zicem, dacă RUFOn ar deveni un minister, cu fonduri  largi puse la dispoziție...

Treptat insă - ba chiar f.iute - Ahnenerbe și-a sacrificat profesionalismul și credibilitatea, devenind doar unealtă a trăsnăilor lui Hitler / Himmler. Ca urmare, mulți cercetători serioși s-au retras (sau au fost siliți la asta), structura devenind impănată cu fanatici sau pseudo-savanți.

Totuși, până in 1939, Ahnenerbe n-a "tocat bani degeaba". Toți am văzut ce făcea - filmele "Indiana Jones" sunt relevante, chiar dacă acolo nu se specifică patronajul entității. Au găsit multe indicii de valoare, au localizat multe situri de interes, și chiar s-a trudit cu entuziasm. Desigur, interpretarea era problema - orice gãseau, "trăgeau pe turta lor" - dar asta nu inseamnă că nu au avut descoperiri interesante, acolo unde alții nici nu-și băteau capul să caute.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: abyss din 20 Septembrie 2016, 08:46:17
Sunt intercalate subiectele în dorința de a fi cât mai eficienți , pe cât putem fi atâta timp cât formatul forumului permite o cercetare în format sul... sau scroll .
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 29 Septembrie 2016, 14:17:05
Despre Ahnenerbe s-a speculat mult - atât de mult, că a sfârșit prin a ajunge "muză" hollywood-iană. Li se atribuie cele mai năstrușnice căutàri : "Chivotul Legii", "Sf. Graal", "Sulița lui Longinus", "Sabia lui Siegrfied", s.a.m.d.
Există ceva adevăr in aceste speculații, dar din  păcate acel adevăr face să scadă valoarea cercetărilor reale intreprinse de instituție.
Inițial (adică de la inființare, in 1933) Ahnenerbe lucra meticulos și profesionist, grupând specialiști de calibru, pe criterii interdisciplinare. Pe baza planurilor / schițelor elaborate, "căutătorii" de teren au incercat să atingă, la debut, toate punctele de maximă inflorire ale neamului germanic (incluzând și goți, vikingi, teutoni, șvabi, sași...tot). S-a lucrat și la reconstituirea traseelor migraționiste ale presupușilor "arieni" - aici, volens-nolens, trebuind să acorde credit și altor rude indo-europene (celți, traci, gali, daci...)
După 1935, Ahnenerbe incepe insă a deveni "jucăria" favorità a lui Himmler, ce o preia "cu arme și bagaje", sub diverse titulaturi - iar din 1940, o incorporează de tot in SS (să nu se mai incurce cu cereri / aprobări, corespondență).
De aici incolo, organizația decade accelerat, ajungând să se preteze la toate misticismele si preudo-ponturilor, devenind astfel la fel de "fistichie" ca și patronu'. Ca urmare, eu cred că, dacă e ceva ce merită studiat la Ahnenerbe, acel ceva trebuie căutat in activitatea primară (primii 5-6 ani), nu in derapajele deșănțate ale capilor Reich-ului.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: abyss din 30 Septembrie 2016, 01:24:51
Fac o mica paranteză.
Citat din: abyss din  20 Septembrie 2016, 09:29:21
http://www.opiniatimisoarei.ro/o-puternica-cetate-ce-putea-rivaliza-cu-roma-sau-babilon-se-inalta-langa-timisoara-ce-au-scos-la-lumina-arheologii-cu-peste-1-milion-de-euro-foto/17/09/2016#OptmGallery (http://www.opiniatimisoarei.ro/o-puternica-cetate-ce-putea-rivaliza-cu-roma-sau-babilon-se-inalta-langa-timisoara-ce-au-scos-la-lumina-arheologii-cu-peste-1-milion-de-euro-foto/17/09/2016#OptmGallery)[57dfe31303585]/0/
,,Avem o traditie indelungata in cercetare peste tot in Europa, dar sa lucram aici alaturi de colegii nostri din Romania este foarte important pentru noi. Este unul dintre principalele proiecte ale noastre si sunt cu adevarat impresionat de ce s-a intamplat aici si pot sa spun ca e unul dintre cele mai importante locuri pentru arheologia epocii bronzului, pentru ca este incredibil si uimitor ce avem aici. (...) "a spus Mathias Wimhoff, directorul Muzeului de Istorie din Berlin, prezent si el la sapaturile de la Cornesti.
  Prin urmare vechile preocupări persistă... însemnând ca aceste lucruri sunt încă de actualitate.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 09 Octombrie 2016, 21:18:20
Coane @ Xanadron... Lectura placuta (drepturile de copyright sunt rezervate, indiferent daca este vorba de Rufon, entitatile obscure din background sau alti terti):

"Ahnenerbe în România?

Ahnenherbe (Moștenirea strămoșească) a fost un institut german care a ființat în timpul Germaniei naziste. Înființat de Himmler în 1935, s-a ocupat inițial cu identificarea moștenirii și superității de rasă a germanilor (arieni). Ulterior, cercetările Institutului s-au diversificat de la ocultism la experiențe terminale pe subiecți umani.
O mare parte din fascinația care-o produce subiectul în contemporaneitate este generată de secretul operațiunilor desfășurate sub egida Ahnenherbe. Deși în general se afirmă că studiile efectuate acolo erau un conglomerat de pseudo-știință și metodologii aberante, faptul că Aliații au preferat să țină sub lacăt arhivele Institutului a sporit misterul.
Institutul Ahnenherbe a finanțat sau desfășurat săpături arheologice atât în Germania, cât și în afara ei. De asemenea, a finanțat expediții de cercetare, poate cea mai celebră fiind cea tibetană. Obsesia reală a lui Himmler de a recupera unele artefacte sacre și de a accesa anumite centre de putere a creeat o întreagă mitologie, în care discernerea adevărului de fantezie este anevoioasă, dacă nu imposibilă. 
România, buricul lumii și placenta umanității și a civilizației universale, nu putea să scape interesului Ahnenherbe. Sau putea (de altfel așa s-a și întâmplat). Dorind să îndrepte acest fapt, niște internauți plictisiți s-au apucat să umple golurile din realitate cu poveștile de adormit copiii.

Vasile Lovinescu

   În peisaj apare şi un esoterist român, de factură guenoniacă, Vasile Lovinescu. El publică, între 1936-1937, în revista "Etudes traditionnelles", sub pseudonimul Geticus, un studiu de istorie și geografie mitică, intitulat La Dacie hyperboreenne. Teza lui Lovinescu altoiește idei preluate de la Rene Guenon (căruia-i era discipol) pe calapodul imaginat de Nicolae Densușianu.
   Nimeni nu a documentat exact impactul lucrării lui Vasile Lovinescu. Poate că în epocă a reprezentat o producţie marginală, dar poate că nu.
Se ştie că Himmler organizase şi dirija, pe lângă Ahnenerbe şi Gestapo, un fel de reţea de spionaj cu aplicaţii și în problema ocultă. Persoana lui Vasile Lovinescu nu putea stârni interes decât în context: pendula relaţional în Franţa şi Elveţia, între personalităţi importante şi aborda subiecte interesante pentru ideologia nazistă. Este greu de crezut că reţeaua lui Himmler nu analiza cu interes publicaţiile de profil, iar serialul lovinescian nu putea să nu-i atragă atenţia.
În fond, dacă era să fi fost luat în serios, Lovinescu tocmai îi punea pe tavă organizației lui Himmler cheia arcanelor civilizației nordice, împlicit traseul spre marile obiective sacre. Exact din acest motiv (dar și din altele) noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat. Cel mult un bezmetic. Dar de fapt mai degrabă un închipuit.
   Într-un mod suspect de convenabil pentru ambele tabere beligerante, cea mai mare parte a arhivelor Ahnenerbe au fost distruse chiar de către nemţi, în locaţia provizorie a Societăţii din Waischenfeld (Franconia), în aprilie 1945. Cel puţin aceasta este varianta oficială. Nu vom şti niciodată dacă materialele din Etudes traditionnelles şi Arhiva Hielscher au fost corelate în birourile Ahnenerbe şi ce rezoluţie a primit elaborarea acestor două surse. Însă aici apare un fapt ciudat:


Dezinteresul total

   La suprafaţă cel puţin, germanii au manifestat un interes infim faţă de România din punct de vedere arheologic. Oficial, o singură expediţie sub egida SS a desfăşurat aici o activitate mai degrabă minoră.
   Expediţia Altheim-Trautmann, finanţată de Ahnenerbe, a vizitat România în anul 1938. Importanţa acestei opriri este exagerată de unele surse româneşti marginale, care vor să-l intereseze gratuit pe Altheim de hiperboreeni şi pelasgi. Franz Altheim (1898-1976) era un istoric, arheolog şi filolog care a studiat epoca migraţiilor şi de sfârşit a Imperiului Roman, extinzându-şi cercetările şi asupra Daciei. Expediţia condusă de el şi iubita sa, fotografa Erica Trautmann, se afla în drum spre Orientul Mijlociu, spre Irak. În afara unui scurt popas la cetăţile dacice, motivat desigur de interesul lui Altheim pentru problemă, se mai menţionează doar o staţionare de câteva zile în Bucureşti.
   Întâlnirea cu un istoric, în Bucureşti, pare a fi mai mult de curtuazie, dar şi pentru a masca adevărata cauză a opririi. Identitatea acestui istoric este preluată necritic din surse străine: ,,Grigore Florescu, the director of the Municipal Museum". Având în vedere că în acea perioadă erau în Bucureşti 2 istorici cu acelaşi nume de familie, confuzia pare a fi generată de omonimie. Unul ar fi George D. Florescu, secretar, arhivar şi organizator al Muzeului Municipal, erudit istoriograf și genealogist bucureștean, care activa în acea perioadă în cadrum muzeului amintit. Al doilea ar fi Grigore Florescu (1892-1960), istoric, arheolog şi epigrafist român al epocii romane, profesor la Universitatea din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Arheologie din Capitală. Primul nu are prenumele potrivit, al doilea nu are de-a face cu muzeul menţionat. Dată fiind preocuparea şi domeniul de expertiză a lui Franz Altheim, tindem să credem că este într-adevăr vorba de Grigore Florescu, deşi problema rămâne deschisă.
   Expediţia avea ca scop ascuns consolidarea legăturilor cu formaţiunile filo-germane din ţările traversate. La Bucureşti Garda de Fier era în plină reorganizare, dată fiind asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu în aprilie 1938, şi preluarea conducerii de către Horia Sima. Este posibil ca o parte din personalul expediţionar să fi contribuit prin întâlniri conspirate la întărirea autorităţii lui Sima în cadrul conducerii legionare şi să-i fi trasat acestuia directive de la Berlin. Mai multe se cunosc despre contactele din Irak cu şeicul Adjil el Zawar, lider beduin care conducea rezistenţa împotriva intereselor britanice şi france din regiune.
   În anul 1941 Altheim este numit membru corespondent străin al Academiei Române, dovadă că autorităţile române fie n-au ştiut, fie au preferat să ignore relaţia învăţatului german cu legionarii. Sau poate este vorba doar de un gest simbolic al lui Antonescu, de apreciere a ajutorului venit de la Berlin pentru înăbuşirea Rebeliunii legionare din ianuarie, acelaşi an.
Ahnenerbe a făcut un efort susţinut de cercetare în ţările aliate şi ocupate. Nu s-au precupeţit nici fonduri, nici personal, nici mijloace. Dezinteresul oficial menţionat anterior poate acoperi totuşi o activitate clandestină despre care nu se cunoaşte nimic.
   Ştim de exemplu de cercetările arheologice din Primul Război Mondial, efectuate de germani în spatele frontului, în Vrancea. În al Doilea Război, aparent nu s-a întreprins nimic. Asta în condiţiile când armata germană deţinea importante efective militare şi de geniu cantonate în zona Văii Prahovei, adică exact locul despre care glosa Vasile Lovinescu în revista franţuzească.
   Însă ideea de "activitate clandestină" este conturată mai mult pentru a nu răni orgoliile partidei naționale. Nu poți face clandestin cercetări de amploare, nu poți deschide șantiere de săpături clandestine, nu poți... Cât despre Himmler și oamenii săi, mai greu de crezut că ar fi ratat ocazia. Că erau niște criminali e una, dar proști nu erau. Proști în schimb sunt alții, contemporani nouă".

Desigur @Xanadron, colegii de pe Rufon nu o sa afle prea curand de pe topic de prezenta lui Rudolf Hess in Vrancea, de sapaturile arheologice din Primul Razboi Mondial efectuate de nemti la Magura Odobesti si de multe altele... Si stii de ce? Deoarece documentarea serioasa e sanctionata de admini si deoarece hoax-ul ordinar e promovat de aceeasi complexati si profund incompetenti (inca 35% @Hau?)
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: kandaon din 10 Octombrie 2016, 13:24:12
Citat din: Godak din  09 Octombrie 2016, 21:18:20
  Exact din acest motiv (dar și din altele) noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat. Cel mult un bezmetic. Dar de fapt mai degrabă un închipuit.

:-D de curiozitate asa, la cine te referi cand spui "noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat"?

Cat despre Ahnenerbe si cercetarile ei mai mult sau mai putin prezente in Romania, pai nu prea aveau cum sa fie foarte aprofundate din doua motive (nu insemana neaparat ca nu ar fi cautat ei totusi ceva despre care insa au vorbit mai putin).
Unul era ca civilizatia antica de aici a fost cea (traco) geto-daca si apoi cea romana, avand prea putina treaba cu cea germanica. In plus ambele fiind superioare de fapt celei germanice. Unul din marii istorici germani din epoca romantica-nationalista (sec XIX), Mommsen, incercase insa sa-i substituie pe daci cu germanici pe Columna lui Traian (a retractat totusi ipoteza in fata evidentelor).

Al doilea ar fi ca arheologia era inca foarte putin dezvoltata si inca se stia foarte putin spre deloc de civilizatiile neolitice si de la inceputul epocii metalelor (Vinca-Turdas, Cucuteni-Tripolie etc), in cadrul carora apar primele consemnari ale unor simboluri precum zvastica sau chiar yin-yang cum apare el reprezentat mai tarziu la chinezi.

Teoria "rasei superioare ariene indo-germanice" etc etc etc a fost punctul culminant al unei frustrari si unui complex de inferioritate al nemtilor, care a aparut in urma iesirii lor de sub umbra Romei antice (si mai tarziu a Vaticanului) si a frustrarilor pricinuite de ocupatia din vremea lui Napoleon si de celtomania franceza care ii desconsidera pe "barbarii germanici".

Citisem undeva ca pana si Hitler fusese exasperat la un moment dat de incercarle lui Himmler de a gasi urmele super-civilizatiei antice germanice si ii spunea unui apropiat ca mai bine ar termina cu asta pentru ca devenea jenant, nu gaseau decat niste urme de colibe sau ceva oale si ulcele, pentru perioada in care romanii construiau Colosseumul de ex. (pana si Sarmisegetuza era ceva fantastic pentru germanii acelei epoci), si ca italienii radeau de ei si ii luau la misto cum se zice.
Tot din cauza asta au venit cu o alta teorie aiurita, cum ca blonzii cu ochi albastri ar fi superiori celorlalti  (sateni cu ochi caprui, bruneti cu ochii verzi etc etc etc  :roll: :-D ) si asta pentru ca probabil exista un procent mai mare la ei.

Cum existau si ceva slavi de genu asta (nu mai zic alti europeni) au inceput sa masoare craniile, oasele etc, sa poata face o diferentiere, fortand si mai mult prostia prin afirmatii gen "cutare imparat roman ori erou antic grec e descris ca fiind blond, ori avand ochi albastri etc, asta e dovada ca civilizatia lor a fost ridicata de germanicii nordici" (ignorand faptul ca traci, daci, sciti, sarmati, celti erau descrisi ca avand parul deschis etc, si chiar intre romani au fost destui asa, numele Flavia/Flavius chiar asta insemna).

Cu alte cuvinte astfel de cercetari erau sortite esecului la o privire cat de cat mai serioasa asupra istoriei.
Exista teorii cum ca de fapt nazistii au fost folositi pentru a impune o "uniune indo-europeana", atata doar ca au luat-o pe aratura (ori au fost deturnati) cu prostiile lor inguste cu rasa superioara germanica, si li s-a taiat craca de sub picioare.

Cel mai probabil ce s-a tinut sub lacat din cercetarile lor au fost acele experiente pe subiecti umani, ale caror rezultate au fost apoi folosite de cei ce le-au gasit (chestii referitoare la supravietuire in diverse conditii extreme etc, cercetari pe subiecti umani ce nu puteau fi efectuate foarte usor intr-un stat democratic). A mai existat si programul Paperclip, chiar si cercetatori japonezi din unitatea aia 731 au fost gratiati in urma predarii documentatiei si rezultatelor cercetarilor efectuate de ei, in special cele pe subiecti umani, arme biologice etc.

Cat despre cercetarile lor mai oculte, e greu de zis, unele erau pur si simplu prostii propagandistice ori fantezii ale lui Himmler, altele e posibil sa fi avut ceva rezultate palpabile. Cred ca cea mai interesanta (sigur, tine tot de teoria conspiratiei) ar fi rezultata in urma calatoriei lor in Tibet (se spune ca niste tibetani ar fi ajuns apoi in Germania) si in urma careia ar fi pus mana pe niste planuri ale celebrelor "vimane" din epopeile vedice or hinduse.
Rezultatul ar fi fost acel "clopot" (die glocke) despre care vorbesc unii (si care mai tarziu ar fi ajuns la americani, presupusa dovada fiind incidentul de la Kecksburg).

Si mai oculte (ocultate, dar si mai SF asa) ar fi trebile alea cu Vril si fetele de acolo care luau legatura cu persoane "de pe lumea ailalta" ori cu extraterestri dar aici deja intram in speculatii si Ahnenerbe astia ar avea mai putine legaturi cu subiectul
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 10 Octombrie 2016, 13:52:35
Utile precizările complementare ale colegilor - in primul rând ptr.că induc realism.
Trebuie făcută (cred eu) o distincție de etapă (borna de separare fiind insă greu de precizat, ca an exact). Atât timp cât cercetările Ahnenerbe au fost conduse de veritabilii inițiați (F.Hielscher, Haushoffer, Eckardt sau S.Hudin), urmele lor merită investigate.
Aceștia s-au retras insă (inițial întru moderație, ulterior chiar spre respingere). Din clilpa in care cercetările au ajuns a fi dirijate de Himmler și obedienții săi, rezultatele (câte vor mai fi fost) trebuie luate cu muuuultă circumspecție.

(Mult prea) ofensivul coleg @Godak are, din acest p.d.v., dreptate (evocând cercetări mai vechi decât era NSDAP). Ahnenerbe nu incepe cu această titulatură (mai degrabă așa i-a pornit declinul).
Titlu: Re: Ahnenerbe... pînă s-o pierde ca măgaru-n ceață
Scris de: Xanadron din 14 Octombrie 2016, 08:51:14
@Godak - băgat un Like pentru propensiunile tale polemice necesare... dialectic să zicem, darrr, ca să-ți parafrazez citatele anonime, la suprafaţă cel puţin, germanii manifestă și-acum un interes infim faţă de România din toate punctele de vedere. Austriecii (aka Reichul estic - v. OMV, Raiffeisen, Schweighofer etc.) sînt însă băgați masiv la înaintare întru (re)colonizarea noastră, deși roboțoiul din capul satului :-D e clar pionul lor-nemțălăilor - de pretutindeni în definitiv.
...Chiar dacă n-o ști nici el identitatea dracos-ului :martiansad: responsabil de zona carpatică, ce-i transmite de la 9 km adîncime ordine - indirect, clar, că-s retransmise doar de colega fizician-atomistă Merkeloaia. Ori de consuli austrieci, cînd laureata premiului Kalergi le soilește - tot cu mînuțele aranjate-n triunghi pe burdihai, că i-au înțepenit de-atîtea repetări.

Poate la fel fuse și-acum 7 decenii, dar nu-s eu ăla sortit împrăștierii ceții ahnenerbice din spatele tastelor. Ori nu MAI sînt, avînd de-o vreme doar curiozități infantile (ori senile poate? :lol:), de genul Ce-or juca, domle, la Monte Carlo miliardarii noștri doar aparent prostălăi-agramați, că musai trebuie să fie inițiați scleROZA-crucieni de fapt - table sau TABULE ?!  :roll: :lol: :-D
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Ganditorul din 14 Octombrie 2016, 09:50:13
Citat...colegii de pe Rufon nu o sa afle prea curand de pe topic de prezenta lui Rudolf Hess in Vrancea, de sapaturile arheologice din Primul Razboi Mondial efectuate de nemti la Magura Odobesti si de multe altele... Si stii de ce? Deoarece documentarea serioasa e sanctionata de admini si deoarece hoax-ul ordinar e promovat de aceeasi complexati si profund incompetenti (inca 35% @Hau?)

Tare de tot afirmatia asta . Da" lumineaza-ne tu, mai @Godak, si spune-ne cee ace nu stiam si ...nu ne lasa adminii sa aflam. Dezvolta subiectul si adu-ti contributia din propria inteligenta la dezlegarea enigmei.
- Ca in afara de agitatie nu ai adus nimic nou pe aici. Si cand spun nou ma refer la o farama de informatie inteligenta, de observatie de bun simt sau de o completare constructiva, pertinenta a informatiilor existente pana acum. Numai noroi aruncat pe ici, pe colo, cu o motivatie firava ...cat sa ascunda adevaratul motiv al interventiei.

Cat despre intrebarea : la cine te referi cand spui "noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat"?

Citat din: Godak din  09 Octombrie 2016, 22:18:20
Citat"Exact din acest motiv (dar și din altele) noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat. Cel mult un bezmetic. Dar de fapt mai degrabă un închipuit."
Raspunsul e simplu : 
CitatŞi l-a întrebat: Care îţi este numele? Şi I-a răspuns: Legiune este numele meu, căci suntem mulţi.


Continua spectacolul te rog @Godak, e gretzos, dar in lipsa de alta ocupatie merita sa citesti si postarile tale.

P.S. "mai @Godak" nu e un atac la persoana sau o impolitete - e raspunsul "in oglinda" la felul in care colegul @Godak mi s-a adresat anterior.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 14 Octombrie 2016, 10:25:23
De incepem a vorbi de Lovinescu, ajungem iar, pe fir cronologic/doctrinar mai spre prezent - Jean Pârvulescu, Dughin &:Co, sau alte ramificații "guenoniste".
Personal aș fi interesat de asemenea discuții, dar nu cred că această extensie ar avea prea mult de-a face cu Ahnenerbe (Lovinescu s-a "produs" mai mult in spațiul de influență francez - ca și Pârvulescu).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Xanadron din 14 Octombrie 2016, 10:43:11
Pină la proba contrarie (care nu cred că ar putea fi oricum substațializată vreodată) eu cel puțin îi acord ȘI noului coleg @Godak beneficiul prezumției de bună-credință. D-aia o să-i răspund și pe topicul lui, onest în principiu - ăla cu șansele RUFOn de-a deveni ce-a mai fost... sau poate ceea ce n-a reușit să fie niciodată.

Ontopic acum, îndrăznesc să cred că, de cîte ori a fost posibil, am... colaționat totuși p-aici și datele unor cercetători sau chiar istorici serioși, de la Eliade la J. P. Farrell (nu rîde, mister Godak, că JPF chiar e unul din puținii cercetători serioși, adică hiper-documentat și nu doar speculativ ca alții.)

Clar însă că-n cazul istoriei Ahnenerbe sursele documentare veridice-s f.f. puține și d-aia-s inevitabile unele concluzii trase mai mult prin ricoșee logice - v. cazul recent al craniilor cornute caucaziene recent descoperite, aparținând fondului de artefacte Ahnenerbe - și nu-i deloc hoaxăraie afirmația. La fel cazul daravelelor cu Vril-ul, Die Glocke, diversele proiecte secrete... și uneori omonime naziste (v. Kronos), bulibășite uneori prin ciorovăieli etimologice sterile.
O să revin însă mai pe larg.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 14 Octombrie 2016, 12:15:22
@Gânditoarul
Citate raspunsul "in oglinda" la felul in care colegul @Godak mi s-a adresat anterior

Nu stiu unde si la ce te referi; posibil sa fie o eroare de atribuire?

Am folosit se pare o formulare defectuoasa. Vroiam sa spun: nu vor afla despre subiectele X,Y,Z nu pentru ca ma infranez eu sa le spun pe baza de ofuscare, ci pentru ca documentarea (inclusiv a lor) e mereu lasata pe planul 2,3,4,5,....n. Nu insist pe un oarecare apetit pentru Hoax facil si cauzele sale, exista un topic nou. Foloseste-l cu incredere.

CitatDeoarece documentarea serioasa e sanctionata de admini si deoarece hoax-ul ordinar e promovat de aceeasi complexati si profund incompetenti (inca 35% @Hau?)

Consider ca atat eu cat si @abyss am plecat la drum cu stangul. I se cam blocase degetul pe tasta cu procente. In ceea ce ma priveste, am facut pasul spre impacare (mai ales ca dracul nu e atat de negru nici cu el si nici cu mine). In timp opiniile si pozitiile variaza, unele chiar sunt contextuale. As fi vrut cateva fraze sa le sterg nu numai la postarea aceea; nu stiu nici daca se poate, nici daca vreunul dintre admini va dori sa faca modificarile cuvenite.

Citatul ala din Biblie poarta cu sine o poanta copioasa. Poate atunci cand va fi ontopic, va voi povesti sa radeti si voi ce mi s-a intamplat cu unul...

@Grifon - Lovinescu s-a publicat ce-i drept in spatiul francez. Poti reverifica materialul postat aici. Si tocmai asta e suspect...

@Xanadron  "germanii" era o formulare in context. se referea la personalul Ahnenherbe. Interesul german global pt. Romania a fost enorm: petrol, grane, carne de tun, spatiu de manevra... Austriecii nu sunt aiurea bagati in fata: cunosc zona unde si-au consolidat influenta inca de pe vremea Imperiului... Iti fac o surpriza (sper placuta): arunca un ochi pe mapire.eu (http://mapire.eu). Harti austrice de la cele 3 ridicari (cuprind si teritoriul Romaniei) care nu numai mustesc de informatie, dar sunt si o incantare vizuala. Despre cat de bine sunt ancorati austriecii pe-aici cred ca este lamuritor faptul ca primele harti militare serioase ale Romaniei ca nou stat au folosit expertiza lor, au fost facute de echiper de ofiteri austrieci, etc... (Harta Satmari).

@Xanadron Eu mi-am afirmat bariera lingvistica: nu cunosc germana. Iar topicuri de gen Vril sau cel de fata sunt tributare major publicatiilor de limba germana. De ex., in cazul Vril am dat deja exemplul unei carti care doar despre asta se ocupa la nivel academic si rezolva integral problema de la topicul cu pricina. OK, o comand, o platesc, vine acasa. Si pasul 2 ar fi sa ma uit ca vitelul la gardul nou (sau poarta?)...

J.P. Farrell? Nu râd; habar n-am cine e. Pe sufletul meu... O sa ma uit pe Goagal dupa om...


Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 14 Octombrie 2016, 20:19:25
Citat din: Xanadron din  14 Octombrie 2016, 10:43:11
Clar însă că-n cazul istoriei Ahnenerbe sursele documentare veridice-s f.f. puține și d-aia-s inevitabile unele concluzii trase mai mult prin ricoșee logice - v. cazul recent al craniilor cornute caucaziene recent descoperite, aparținând fondului de artefacte Ahnenerbe - și nu-i deloc hoaxăraie afirmația.
Dacă tot ai amintit de craniile astea, herr @Xanadron, cred că merită două-trei vorbe - deși, inițial, nu le-am socotit demne de  luat in seamă.
Există o puzderie de link-uri privitoare la asta (și-n engleză și română), unul mai "spectaculos" ca altul. Abundă imbecilitàțile prin ele - de la definiri care de care mai fistichii ale Ahnenerbe, până la Anunnaki sau chiar demoni (imaginația celor ce redactează asemenea materiale neavând, firește, prea multe limite)
Din aceste link-uri atașez doar unul - cât de cât acceptabil:
http://www.efemeride.ro/craniile-a-doi-extraterestri-anunnaki-descoperite-intr-o-valiza-misterioasa-in-muntii-caucaz-din-rusia (http://www.efemeride.ro/craniile-a-doi-extraterestri-anunnaki-descoperite-intr-o-valiza-misterioasa-in-muntii-caucaz-din-rusia)

Când am citit prima oară aceste referiri, eram gata să le "sar", cu inevitabilul surâs condescendent ce-mi apare mereu când aud/citesc "anunnaki" și alte asemenea "emanații" sitchiniste. Mi-am amintit totuși două lucruri, ce m-au făcut să fiu mai atent:
1) Zona in cauză a fost teatru de operațiuni semnificativ in WW II, aici desfășurandu-se și inițiativa "Edelweiß" (1942), vizând câmpurile petroliere caucaziene.
2) Tot in zonă, pe piscul Elbrus, nemții au etalat un puseu de orgoliu, trimițând alpiniști să infingă drapelul nazist (dat fiind că muntele e cel mai inalt din Rusia).

Tandemul L. Pauwels / J.Bergier menționează (privitor la ultimul aspect) că a fost de fapt vorba de un ritual al Ordinului Negru SS - de factură "horbigeriană", menit a "birui ghețurile" și de a facilita ofensiva germană. Aserțiunea nu e insă detaliată, și o iau cu oarecare suspiciune - cei doi autori cam forțând pe alocuri argumentația, să le iasă "realismul fantastic". Alte surse (incluse Wiki) arată că, dimpotrivă, Hitler a fost iritat de bravada inutilă (pesemne primise vestea pe fondul altor știri proaste).

Atașez imaginea "cuceririi" Elbrus-ului - asta măcar sigur nu e "hoax". Cât despre craniile găsite in geanta cu insemne Ahnenerbe (atașament 2), îi cred pe specialiștii ruși, ce au declarat că (deși bizare), craniile sunt deformate de timp, nefiind vorba, bineințeles, de vreun "annunaki" (cam "stricători de chef" specialiștii ăștia, lipsiți de farmecul misterelor !).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 14 Octombrie 2016, 21:27:51
@Grifon
Asta cu Elbrusul chiar m-a interesat la timpul respectiv. Furia lui Hitlar apare citata in jurnalul lui Albert Speer - o lectura interesanta si dintr-un alt aspect: arata ca asa-zisele UFO nazi nu au existat. Si daca nici Speer nu stia de ele... (Speer a jucat rolul de pocait si a "varsat" mai mult decat i s-a cerut; a scapat cu viata dupa Proces si era cat pe-aci sa fie si partial reabilitat. De curand au aparut informatiile care arata rolul sau real, deloc luminos, in ierarhia 3Reich).

Nu imi este deloc clar daca pe Elbrus a avut loc o ceremonie magica cum afirma Bergier&Co. Stiu ca ma apucasem odata de studiat treaba; din cate imi amintesc reconstituisem echipa cu nume, prenume si grade. O sa caut prin SSD-uri :) Furia lui Hitler fata de eveniment este mentionata si in multe alte carti. Se fie incetinite operatiuni militare pentru...

Acum cu craniile. Fii sigur ca orice inscenare se foloseste de elemente de background real, care s-o credibilizeze. Ai dreptate, nu totul este Hoax; insa exista multe probleme cu un grad prea mare de incertitudine (si e greu de crezut ca vor aparea elemente noi care sa lamureasca povestea asta).

Cu timpul am dezvoltat o gandire axata si pe scop: OK, sa zicem ca toata treaba cu scafarliile astea osoase ar fi reala. Ca la sah, care ar fi pasul 2? Se poate invata ceva din poveste? Poate aduce beneficii de cunoastere? Poate aduce orice alt tip de beneficii? NU. Pai si atunci?
.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 14 Octombrie 2016, 22:29:57
Deh, elemente de noutate cam greu să apară - cel puțin din cele serioase. Ar trebui ca vreun supraviețuitor inițiat in Schwartze Orden (sau vreun urmaș mai guraliv) să-și "scape limba la trap", dornic eventual de rocambolescă notorietate.
Dar...
1) Improbabil să mai trăiască un inițiat de atunci (ar fi trebuit să aibă, prin 1942, măcar vreo 20 de ani - ca simplu executant - și măcar vreo 30, ptr.maturitatea comprehensiunii "tainelor").
2) Urmași pot fi - si ăia bătrâni, oricum - iar ptr.a se apuca să trăncănească prin presă despre posibilul ritual ar trebui să fie oligofreni de-a dreptul ! Ar fi riscat pedeapsă aspră și de la "confrați", darămite de la Mo(i)sin...Nagant !

Deci, de vedem pe vreun "link" vreo mare "revelație"...râdem bine...apoi ne uităm cine-s "giumbușlucarii" de-au "preparat-o". Văru' Itzy..Bitzy Spider (hahaha...ce de duh sunt in seara asta !) nu inchide ochiul vigilent niciodată. Cine știe ce comment-uri mai primește la "link", ce "like"-s...

Insă, eu unul, mă lipsesc de referințele / explicațiile din lucrări (mai ales de pe Net, adică..hm.."lucrări"). Dacă a fost cu adevărat un ritual pe Elbrus, cred că mă pot juca și singur căutându-i cauzele/resorturile/fundamentul.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 15 Octombrie 2016, 19:44:05
Pauwels & Bergier fixează momentul așa-zisului ritual in primăvara anului 1942 (dar nu specifică ziua/luna). Apoi, ei vorbesc de trei alpiniști SS, care ar fi urcat pe vărful Elbrus-ului (unul din cele două).
In imaginea atașată - ce a circulat cu țel propagandistic in 1942, se văd insă nouă militari, iar din ce-mi dau seama sunt uniforme de Wehrnacht, nu SS.  De alffel, e și normal să fie mai mulți - Elbrus-ul e printre cele mai "ucigătoare" piscuri din lume- doar 3 inși (fie ei și mega/supra/arieni !) ar fi fost prea puțini ptr. o tentativă așa temerară.

Ca urmare, aserțiunea asta a "magicienilor" Pauwels & Bergier pare a fi o exagerare, o "ingroșare din pix" a tainelor Reichului. Totuși, nu aș arunca prea iute ipoteza la coșul cu "hoax-uri" - și nu doar din pricina "genții cu cranii" Ahnenerbe.

Munții Caucaz sunt considerați ca obârșia rasei albe (de aia și numindu-se ea "caucaziană"). Mai mult, in afara piscului Elbrus din Rusia (de la granița cu Georgia), mai există lanțul muntos cu aceeași denumire din Iran (termen străvechi ce pare a insemna chiar "țara arienilor"). Ahnenerbe a avut pregătită o expediție si in vechea Persie (se făcuseră deja aranjamente cu șahul Pahlavi), dar a contramandat-o, pe fondul dificultãților generate de efortul de război.

Mai mult, Elbrus-ul din Caucaz are și altă semnificație - mitologică. Este piscul pe care a fost "inlănțuit" Prometeu de către Zeus, și de unde a fost "eliberat" de către Hercule/Herakle (ghilimelele indică iar că e vorba de alegorii,  ce escamotează anumite realități).

Așadar, pentru maniera de gândire a "Ordinului Negru"/"Thule"/ Ahnenerbe, arealul era perfect ca incărcătură mistică/"energetică" - dincolo de faptul că era chiar in frontul de interes. N-ar fi, deci, exclus ca Ahnenerbe să fi trimis niște specialiști pe acolo - chiar dacă afacerea, privită doar prin documentația ce a răzbătut până la noi - pare mai mult un teribilism propagandistic.
Titlu: Re: Ahnenerbe - cu sau fără cranii în traistă
Scris de: Xanadron din 18 Octombrie 2016, 08:29:02
Citat din: Godak din  14 Octombrie 2016, 21:27:51
...
Acum cu craniile. Fii sigur ca orice inscenare se foloseste de elemente de background real, care s-o credibilizeze. Ai dreptate, nu totul este Hoax; insa exista multe probleme cu un grad prea mare de incertitudine (si e greu de crezut ca vor aparea elemente noi care sa lamureasca povestea asta).

Cu timpul am dezvoltat o gandire axata si pe scop: OK, sa zicem ca toata treaba cu scafarliile astea osoase ar fi reala. Ca la sah, care ar fi pasul 2? Se poate invata ceva din poveste? Poate aduce beneficii de cunoastere? Poate aduce orice alt tip de beneficii? NU. Pai si atunci?
.
Glumești poate, colega @Godak? Măcar prin prisma eternei ciorovăieli creaționist-evoluționiste și tot e extrem de importantă orice descoperire de criptide unice morfologic și nemaiîntîlnite-n alte arealuri. Zic asta fiindcă respectivele cranii n-or fi musai de ET... drăcoși, :evil: hibridizatori ai umanității etc, deși simplul detaliu al f. probabilei găzduiri a cortexului ÎN COARNE conduce la deducții logice pe direcția originii lor exo-terrane.

N-oi fi nici io expert ufo-paleontolog (mai bine, că uite ce pățesc d-ăștia prin Polonia :lol: - n.b.- respectiva știre e reală, da-i și fabricată cumva, in sens de umflată c-un anume scop după Je)... dar în osteologie chiar sînt, în plus cu experiență practică-n evaluarea CT-scanurilor. Zic asta nu fiindcă mi-ar fi crăpat lăudătorii, ci doar ca să-mi argumentez opinia că nu doar aspectul ochiometric al apofizelor, crestelor, inserțiilor respectivelor scăfîrlii e departe de-un hoax, ci și secțiunile lor tomografice-s 100% veridice. Și mai clar, nici cu cele mai performante imprimante 3D nu pot fi produse falsuri de o asemenea calitate.

Aș putea scrie o grămadă și pe tema celor mai plauzibile concluzii fiziologice plecînd de la morfologia lor-craniilor - că doar funcția modelează organul -, dar n-are rost pînă nu primesc vreo bursă Soros, :-D RUFON-iadele nefiind cum bine știm eficiente-n plătirea facturilor. În orice caz, senzorii... mustăcioși lungi și f. groși ai respectivelor creaturi aveau un rol la fel de important (și straniu) ca și coarnele.

În rest, n-are rost să vă mai agasez cu teoriile MELE(speculative ce-i drept, dar greu de combătut) de genul WW-II = un rezbel eugenic derulat prin proxies umani și pornit fără nici cea mai mică intenție de-a fi cîștigat, c-aș fi redundant și soporific simultan. Nou-veniții le pot găsi oricum dacă-s curioși - o conta însă oare și asta?! 8-)
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 18 Octombrie 2016, 12:08:50
Ar fi atâtea dubii /intrebări legate de craniile astea, că am umple o pagină doar enumerându-le.
Până una alta, e sigur cà acestea există - și nu e neapărat vreo "diversiune" rusească. Forurile științifice de la Moscova, ce-au analizat conținutul genții, chiar de n-au impărtășit entuziasmul amatorilor de senzațional, nici nu au spus că e vreo "făcătură" contemporană - admițând chiar că sunt foarte vechi.

Eu mă mir insă de altceva. Ce căuta geanta Ahnenerbe acolo, singură ? Nu s-au găsit cadavre ale purtătorilor (din ce am citit eu), deci...au pierdut-o ? Au, hm...uitat-o ? Sau au ascuns-o din varii temeri/dificultăți, ulterior nemaiputând să se intoarcă ?

Dacă expediția Ahnenerbe a fost in 1942 (adică anul ascensiunii pe Elbrus), ar mai fi avut aproape un an (și mai bine) să revină ptr. a o recupera. Stalingradul a fost pierdut in '43, iar contraofensiva sovieticà a ajuns in zonă pe la debutul lui '44, dacă nu mă inșel...

Titlu: Re: Ahnenerbe pin' s-o pierde ? Poate.
Scris de: Xanadron din 18 Octombrie 2016, 12:46:41
Nu te inseli, stimabile - inclusiv că nu-i vorba de vreo făcătura ursească, ci mai degrabă (părerea mea cel Putin :lol:) de-o arătare a maimutzei :-D cui trebuie si mai ales cind trebuia, fiindcă nu sintem atit de naivi ca să credem că respectivele cranii nu erau de mult cunoscute si studiate in anumite cercuri... caucaziene.   

E vorba insă de-o sperietură-dezvăluire partială, evident, că mai e mult pină departe pe tarlaua Disclojăr, in ciuda gulgutelor inghitite pe nemestecate pină si de asa-zisi ufologi de pe la noi sau aiurea (vb. de fantezistele "avertismente" rusesti adresate 'meriganilor, raspindaco-getuite de site-uri CIA duhnitoare gen Sorcha Fall - mai exact, abureala că, dacă 'meriganii nu spun tăt-tăt omenirii [oricum apatice pina la abulie - consumatorista, clar] despre cardasia cu ET, or s-o facă ei-rusnacii - mangleală atinsă de Je mai demult p-un topic despre jalnicele emisiuni ufo-TV băstinase.)

Desi offtopic acu', sint tare curios care-o să fie evolutia jocului de-a vulturu' zădărind ursu', ca să mă pot lămuri si eu [poate] dacă-i pi buni sau nu - cum sigur a fost ultimul asa-zis razboi rece, reincălzit acum pe noi coordonate totusi. Fiindca rechemarea reala-n Ursia a multor diplomati pe 15 luna asta, coroborată cu miscari la fel de reale si ample ale navelor/submarinelor rusesti, inseamna CEVA.
Ca să nu mai zic ca inflatia emisiunilor cu titluri fear-porn-iste gen "Sintem in pragul WW-III" a fost declansată tot atunci, inclusiv pe la noi.
Mai răsfirati băieti, mai răsfirati... :-D

P.S. cumva ontopic: Die Freiherren (relativ confuz tradus "baronii") gen von Sebottendorf ori von Weiszaecker (vb. de fratii omonimi, nu doar de ex-presedintele RFG) n-au fost băgati la inaintare intimplător din ocultele subterane nemtesti... la propriu. Tema-i pe cit de stufoasă, p-atit de interesantă, dar pe cine s-ar apuca s-o disece pe bune-n vreo carte non-fiction nu-l văd prea bine. :lol:
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 18 Octombrie 2016, 13:13:52
Răspunzând la off-topic: rechemarea rușilor / urșilor la "bârlog" ori e o pură conjunctură, ori e un bluff putinist - ca multe altele.
De era o pregătire serioasă ptr.vreun conflict, rechemările ar fi fost fàcute in secret. Nu tre'să fii mare strateg să-ți dai seama că, prin asemenea "trâmbițe" mediatice, se duce naibii tot "efectul surpriză" (fie el ofensiv sau defensiv).

Revenind la subiect, mă miră și reacția disproporționată a lui Hitler, vis-a-vis de ascensiunea pe Elbrus. Se pare că s-a infuriat la culme, ba chiar amenința, spumegând, cu sesizarea Curții Marțiale.
Totuși...de ce atâta nerv ? Doar nu se urcase pe munte o divizie intreagă, lăsând baltă linia frontului ! Au fost vreo 10 inși....hai, poate 20, un pluton. Mare pagubă...doar nu stãtea ofensiva germană intr-un pâlc de oameni. Iar pe de altă parte, s-a și valorificat propagandistic ( Goebbels a avut grijă de asta, umplând ziarele cu "noua cucerire ariană").

Cine știe, l-o fi apucat damblaua când àia 'or fi revenit fără geantă, zicându-i că au uitat-o...hahahahaah ! Și eu m-aș cam fi enervat la asta...hahaha !
Titlu: Re: Ahnenerbe pin' s-o pierde ? Poate.
Scris de: Grifon din 18 Octombrie 2016, 14:31:47
Citat din: Xanadron din  18 Octombrie 2016, 12:46:41
Tema-i pe cit de stufoasă, p-atit de interesantă, dar pe cine s-ar apuca s-o disece pe bune-n vreo carte non-fiction nu-l văd prea bine. :lol:

Eh, dumneata nu l-ai vedea bine, da' alții holbează bine ochii (à propos de sensul cuvântului "google"). Ca fapt divers, putem fi convinși că subiectul ăsta a ajuns deja - sigur- să mai fie citit și de alții. Cuvântul "Ahnenerbe" e garantat pe "lista" de indexare, si de câte ori s-a tot scris, sigur au apărut popo-up-uri pe undeva.

Asta nu e paranoia, e o cugetare de bun-simț - "hermetizată" in versuri precum:

                 Răcit de-ajuns-am azi să fiu,
                 Nu pot să zic decât "hapjew !

Sănătate ! Vb. yankeilor, the more, the merrier !
Titlu: Re: Ahnenerbe-n frunză verde
Scris de: Xanadron din 18 Octombrie 2016, 14:39:35
 :-D Like... la fel de offtopic, adică doar pentru umor de astă dată, fiindcă manevre cu deplasări masive de genul rechemării pomenite NU POT fi făcute pe shestache - nici de mama lu' Shostakovici, fie si acceptind efectul propagandistic evident... si căutat mai mult ca sigur de ursuletzul-sef - clonat sau nu.

Pe de altă parte, incă nu-i clar nici procentul Dokumenten-urilor naziste geheim-noase insfăcate de rusi si aliati in '45, inclusiv conexe organizatiei Ahnenerbe. Presupun totusi că-i similar procentului savantilor germani paper-clipati de fiecare tabără (ceva mai multi pare-se peste Marea Băltoacă), da' uite că presupusa foame de verzisori a ex-KGB-istilor n-a dus incă la sifonări intr-adevăr relevante - pe felia asta cel putin, că pe altele există totusi citeva.

...Inclusiv despre "inexistentele" (nu doar după colegul @Godak) OZN-uri naziste, :ufo: desi nu-i vorba de insăilările exasperante deja prin repetare/preluare de pe greyfalcon & Co, ci de cu totul alte DOVEZI, nu doar circumstantiale si/sau măsluite (de pildă, imaginile si rapoartele... pragheze ale testarilor vrilo-haunebunesti :-D din anii '44-45 sint doar citeva din documentele certificate fără dubii ca fiind originale.)

Uite insă c-am bătut azi prea mult campii p-aici, iar purceaua supravietuirii e aproape moartă-n cotetz. :lol:
Auf Wiedersehen deci... but I'll be back, , chiar dacă nu călare p-un ozenici - incă.
Titlu: Re: Ahnenerbe-n frunză verde
Scris de: kandaon din 18 Octombrie 2016, 21:15:24
Citat din: Xanadron din  18 Octombrie 2016, 14:39:35

...Inclusiv despre "inexistentele" (nu doar după colegul @Godak) OZN-uri naziste, :ufo: desi nu-i vorba de insăilările exasperante deja prin repetare/preluare de pe greyfalcon & Co, ci de cu totul alte DOVEZI, nu doar circumstantiale si/sau măsluite (de pildă, imaginile si rapoartele... pragheze ale testarilor vrilo-haunebunesti :-D din anii '44-45 sint doar citeva din documentele certificate fără dubii ca fiind originale.)


Nu stiu prea multe despre rapoartele pragheze insa am vazut niste specualtii foarte interesante legate de zona Pragai si ce ar fi fost pe acolo la sfarsitul razboiului.

Si anume ca americanii, in loc sa mearga glont spre Berlin si sa ia capitala nazista inaintea rusilor (pentru ca erau mai bine pozitionati), si sa incheie astfel razboiul si sa intre in istorie intr-un mod si mai glorios, au cotit-o prin Bavaria si spre Cehoslovacia.
Spre marea dezamagire, zice-se, a lui Patton, care comanda varful de lance de pana atunci al armatelor americane in Europa si care vroia sa se duca spre Berlin, el a primit ordin sa-si duca armata a 3-a cu tancurile ei spre Cehia.
A ajuns pana langa Praga, in care nu a mai intrat insa din cauza plangerilor sovieticilor care vroiau sa ia ei orasul si sa pozeze in eliberatori (intelegerile de la Yalta erau facute deja si Cehoslovacia pica in sfera lor).

Taman in momentele alea insa ajunge acolo si generalul SS Hans Kammler, care era de ceva vreme seful tuturor proiectelor secrete germane. Si care apoi dispare, exista marturii contradictorii despre cand si cum ar fi murit in zilele alea, cert e ca nimeni nu i-a gasit cadavrul si putea la fel de bine sa-si fi inscenat moartea (o multime de nazisti de diverse ranguri au scapat pe unde au putut la sfarsitul razboiului).

Teoria conspiratiei (asta de aici am citit-o la JP Farrel, pacat ca din ce am mai vazut pe siteul lui, in ultimul timp a inceput sa o mai dea in balarii si sa vina cu chestii cvasi-propagandistice preluate de la rusi, desi mai are de spus si lucruri foarte interesante cand se mentine pe vechea linie), spune ca americanii ar fi lasat balta Berlinul si gloria istorica pentru ceva mult mai important, si de aia au virat ei spre Praga.
Si ca Hans ala a ajuns si el acolo pentru a le preda ceva, cel mai probabil in schimul unei vieti linistite si imbelsugate undeva unde sa nu-l stie nimeni. Ce le-ar fi predat americanilor, iarasi se speculeaza, de la rezultate ale unor cercetari Ahnenerbe la celebrul deja "die glocke")

De asta ar fi patit accidentul ala si Patton, ceva mai tarziu. Odata ca e desigur posibil sa fi fost un simplu accident, se mai intampla. Altii spun ca l-au tras pe dreapta pentru ca era prea agresiv si spusese public ca ar fi bine ca americanii sa reinarmeze trupele germane (sau chiar cele SS) si impreuna sa ii arunce pe rusi inapoi, dincolo de frontierele lor (ori deja exista acea intelegere de la Yalta).
Alta teorie insa e ca ar fi vrut sa candideze la presedintia SUA si era asadar un rival pentru Eisenhower, care era deja pregatit pentru rolul sau pozitia asta. Si dat fiind ca era cam guraliv, agresiv, si stia deja prea multe (inclusiv sau mai ales ceva top secret, dupa miscarea cu Praga), a trebuit sa fie scos pe tusa asa, pentru ca incurca niste chestii deja stabilite.


Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 19 Octombrie 2016, 08:12:19
Zona Praga are un indelungat istoric in sfera misterului/ocultului, incă din Evul Mediu. De altfel și termenul "boem" (indicând persoană "aerianã", detașată de rigorile materiale) vine de la numele provinciei, Boemia.
Cam toate castelele vechi din regiune ascundeau, la un moment dat, rezultatele unor practici "neconvenționale". Acesta a și fost motivul ptr.care impăratul german Rudolf II (ăl de i-a "tras clapa lui Mihai Viteazul) a decis să mute la Praga capitala Imperiului Habsburgic, ptr. a se dedica total acestor practici (nu era doar "ceasornicar", cum i-a rămas faima).
Ahnenerbe a sondat, cu siguranță, toate vestigiile de interes (mai ales că aveau acces la toate documentele austriece ce indicau existența unor experimente/confrerii). De altfel, cei de la Lucas &Co au băgat și Praga in "traseele" lui Indiana Jones (intr-un computer-game din 2004) - unde personajul orbecăie printr-un lugubru castel gotic.
Totuși, nu cred cà "misterele pragheze" ar fi justificat deturnarea liniei de ofensivă strategicà a armatelor SUA in WW2 - poate cel mult ar fi trimis commando-uri gen "Paperclip".
Cât despre Ahnenerbe, de n-o fi găsit taine ptr.Himmler, sigur au plecat din Praga măcar cu tablouri ptr. Goering....
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: kandaon din 19 Octombrie 2016, 14:40:13
Din ce am inteles eu ar fi fost vorba ca nemtii aveau niste capacitati de cercetare si testare in zona Praga (cehii aveau ceva industrie, uzinele Skoda etc, si care fusese preluata de germani dupa ocupatie).
Dupa ce aliatii au inceput bombardamentele strategice in Germania (in special in 1944-1945) iar sovieticii au avansat tot mai mult dinspre est, unele cercetari si tehnologii s-au mutat pe unde s-a crezut ca ar fi mai ferite, inclusiv pe langa Praga (au fost si uzine mutate in subteran).
Kammler ala si-ar fi mutat sediul acolo si ar fi dus acolo cate ceva, era un loc mai ferit, si cel mai probabil le-a propus un targ americanilor.

Daca e adevarat inseamna ca a meritat efortul, iar faptul ca au trimis o armata (cateva divizii, si nu doar niste commando-uri) in directia Bavaria-Praga (o deviere surprinzatoare) se justifica prin faptul ca sovieticii deja avansau in forta in directia aia, iar germanii aveau si ei trupe acolo. Si nu cred ca Hans ala ii anuntase si convinsese pe toti sa accepte ce vrea el sa faca (spre beneficiul lui si poate a catorva apropiati).
Americanii au vrut sa fie siguri ca pun mana pe ceva, si efortul chiar mare pe care l-au facut pare sa faca totusi cat de cat plauzibila teoria cu "die glocke" (poate si alte lucruri).
Incidentul de la Kecksburg pare sa indice tot in directia asta.

Iar "clopotul" ar fi fost facut in urma unui transfer de informatii dinspre Tibet, legat de acele "vimane" din epopeile hinduse, informatii aduse in urma expeditiei Ahnenerbe de acolo.

Exista si teorii legate de aparate de zbor neconventionale testate acolo, de la aerodine Coanda (si mai era un cercetator austriac, cred, i-am uitat numele) la "farfurii zburatoare" construite dupa planuri receptionate telepatic de fetele alea de la Vril, informatii transmise de niste ET. Sigur, astea sunt greu sau imposibil de dovedit, pot fi si fantezii desi de cele mai multe ori se ascunde o samanta de adevar si in astea.

Si eu cred insa, ca si maestrul Xanadron, ca cel mai probabil razboiul a avut scopuri si mai adanci si ascunse si doar la suprafata a fost vorba de lupte pentru dominatia mondiala, lupte intre ideologii etc etc.
Adica au fost (sunt) si niste papusari care stau mai in umbra, si se folosesc de proxi din astia pentru a controla (sau a incerca sa controleze) niste lucruri pe aici pe plantatie.

Titlu: Re: Ahnenerbe-n Oh-Ze-Ne, ca documente nu prea e :-)
Scris de: Xanadron din 19 Octombrie 2016, 15:39:47
La fel de offtopic... si nu prea, pasajele din linkul:
https://books.google.ro/books?id=ycsmUU0DXhIC&pg=PA443&lpg=PA443&dq=prague+ufo+nazi+tests&source=bl&ots=g429ZZNYT1&sig=chtW5-3op7Px_47uaWhaveSWIiA&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwiStdOi-ubPAhXD1xQKHc6ODKkQ6AEIcDAM#v=onepage&q=prague%20ufo%20nazi%20tests&f=false
...rezuma parerea lui JP Farrell (nuantzata, cum era de asteptat) pe tema OZN-urilor naziste - greu de clarificat doar prin repetarea la nesfirsit a numelor lui Habermohl, Miethe, Schauberger, Klein, Schriever sau chiar H. Coanda (care a lucrat si el pt. nemti in perioada ocupatiei Frantei, lucru care nu se poate dovedi insa 100% in cazul inginerului silvic austriac Schumann, desi-n anii '50 si el a continuat originalele lui studii hidrodinamice in... SUA.) 8-)

P.S. ceva mai ontopic (fiindca agatho-shamballez): si mai subtirel substantiabile sint afirmatiile despre cei  +3.000 ( :-o) calugari tibetani presupus a fi fost "recuperati" din Berlin in mai '45 - si totusi niciodata ajunsi prin Siberia.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 19 Octombrie 2016, 16:04:39
Documentație veridică nu vom găsi - cum nici aliații n-au prea găsit.
Nemții au apucat să distrugă masiv arhive/mărturii, cel puțin din clipa in care rușii/americanii au intrat pe teritoriul Germaniei. Ardeau ăia atâtea tone de hărtii, incât, de-ar fi putut converti instant toată emisia calorică, ar fi intors soarta războiului, haahaha !
Aliații au prins doar puține rămășițe - "Paper Clip"-ul fiind axat pe savanții cunoscuți, mai puțin pe "tainicii" de la Ahnemerbe. E drept, au existat supraviețuitori/prizonieri dispuși să "toarne" tot ptr.a ieși "dintre sârme", iar de pe urma lor au mai reconstituit o parte a poveștii.

Revenind insă la craniile din Caucaz, remarc faptul că le lipsește aproape integral fruntea. Dacă nu cumva e o urmare a tasării (cum se pare că zic experți moscoviți), atunci conchid că "posesorii" nu erau prea....sclipitori (intr-ale IQ-ului).
Ori erau un soi de cro-magnon-i....ori erau exponenți ai etapelor anterioare  de evoluție (tip "lemurieni" s.a.m.d (despre care se afirmă că aveau un cu totul alt sistem de percepție/integrare ainformației -adică erau "talamici", nu "cortexieni").
Dar asta e , firește, a very, very, wiiiiild guess !
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 20 Octombrie 2016, 10:15:52
Să nu uităm cã aliații l-au prins viu chiar pe Wolfram Sievers - șeful executiv al Ahnenerbe. L-au anchetat, judecat, iar in final executat (in principal ptr.participarea la macabrele experimente asupra cobailor din lagăre).
Este de presupus că Sievers a povestit destule, cât mai credea că poate scăpa de execuție. Mai mult, cum am zis și-n primele postări, la proces a venit (ca martor) și K.Hielscher (mentorul lui Sievers si unul din membrii vechi "Thule") - și a vorbit și el destule, sperând să-și apere "elevul".
De aici remarcăm ceva interesant - șeful Ahnenerbe n-a fost la fel de "interesant" ptr. americani precum Mengele. Ultimul a tot fost purtat/dosit prin America de Sud, decedând (e drept, cam dubios) abia prin anii '80. De aici, eu deduc următoarele:
1) Ori Sievers, deși a povestit multe, n-a fost crezut/luat in seamă (nu de alta, dar multe concepții magico-horbigeriene par incredibile si azi).
2) Ori a tăcut mâlc asupra unor secrete grele, bănuind că acestea, ieșind la iveală, mai rău i-ar fi ingreunat situația, decât s-o ușureze.

Și, desigur, mai rămâne ipoteza (cam firavă) ca nici Sievers să nu fi știut tot ce făcea Ahnenerbe (mai ales când se amesteca direct săritu' de Himmler).
Titlu: Re: Ahnenerbe-n cartoteci
Scris de: Xanadron din 20 Octombrie 2016, 10:30:13
Conex problematicii Ahnenerbe, merita totusi re-bagata o geana si-n istoria misterioasei organizatii oculte Karotechia (de fapt Kartothekia- mai exact, Sonderkommando-H din Departamentul VII al RHSA=Reichssicherheitshauptamt, initial ramurica anexata pe shest Ahnenerbe incepind cu 1933 - dar si oficial din 1939 -, dezvoltata cum bine stim sub directa supraveghere a lui Himmler si Hess).
Ea-Kartothekia se ocupa asadar SI cu documentari aprofundate ale celor mai incredibile "dosare" ale Inchizitiei de pilda,  :-o aplicand in plus si PRAKTISCHERWEISE formule ale "arcanelor" Heinrich Kramer / Jacob Sprenger-eze, niciodata publicate insa-n codice tip Malleus Maleficarum (1486) - in experimente cu rezultate mult mai putin "UFO-tehnologice" ca ale vrilezoaicelor Mariei Orsic.
(n.b.  - Personaj care a existat realmente, chiar daca celebra poza "angelica" colportata pe net nu pare sa-i apartina croatei mediumnice, la fel de bruneta-n realitate ca... la fel de croatul N. Tesla - in fine, tema ar cere un topic intreg da' nu prea merita.)

Numitele experimente se faceau deci pe linia necromantiei, alchimiei, vrajitoriei etc , "H"-ul din denumire venind fara dubii de la "Hexerei" (vrajitorie). Pe linia asta, ex-colega @Siberia (unde disparusi, fato?!...) a adus cindva in discutie - justificat - si alte materiale criptice care-i interesau la culme pe oculto-nazis - Manuscrisul Lebor Feasa Runda, la care s-ar putea adauga, printre [multe] altele, Necronomiconul Gotic, dar si alte spiluri criptice tibetane, hinduse etc.

Tot p-atunci spuneam si ca joaca asta cu focu'  :star: a nazistilor ar fi inclus oarece "zombificari pe bune" - mai clar, exhumari/reanimari ale unor ex-shamani/vrajitori (spiritul hiper-maleficului Juergen Tess din sec. XVII ar fi unul din cele... reloaded dupa surse veridice, dar si greu confirmabile "materialiceste" din motive usor de-ntzeles.)

Exista si date la fel de [in]credibile :lol: ca niste rezultate terifiante le-ar fi avut si alte actiuni similare, cum a fost "Aktion Goetterdaemmerung" (primavara lui '45), in cursul careia spiritul unui oarecare Azathoth (cu tablitze-n traista sau nu?) ar fi devastat castelul Naudabaum si-ar fi ucis cu sadism zeci de cercetatori.... apartinand Ahnenerbe, mda.

Stiu ca unii ar vrea si dovezi cumva tangibile pe linga sifonari d-astea prepoderent verbale ale unor ex-experimentatori ocultofili ai vremii (oricum omoriti si ei de-o vreme... de Kronos :planet:), da' nu-s [nici] eu ala capabil sa aduca docomente, eventual stampilate cu zvastici -  care, ca tot veni vorba-n interventia colegului @Grifon, mai exista totusi pe ici-pe colea - da' niciodata-n raza noastra de actiune, debila prin natura lucrurilor/soartei/karme/traiectoriilor personale.

...Si chiar dac-as fi poate, :wink: nu le-as face vreodata publice (umbla prin targ vorba ca nici Igor Witkowski de ex. nu se simte prea bine, de cind a-ncercat sa afle mai multe despre die Glocke, dar si despre Andromeda-Geraet-ul Nummer Zwei - ala neterminat si recuperat/demontat/transportat [pare-se] - disclaimer mereu necesar - de catre Aliati, si tot din Polonia in '45...) 8-)
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 20 Octombrie 2016, 10:53:23
Respectabile @Xanadron, eu nu sunt prea sigur cã așa-numita ramură Kartothekia ar fi existat in realitate (dar nici nu pot nega cu vehemență). Din câte știu eu, termenul desemnează o entitate ficțională (exploatată și  într-un joc pe computer, aflată in luptă cu (la fel de fictiva) "Delta Green"(misterioșii "buni", evident).

Insă, intr-adevăr, preocupările ptr.vrăjitorie medievală au existat, și chiar destul de extinse. Nu e de mirare, càci, din clipa in care cineva intră in studierea ocultismului, mai devreme sau mai târziu se adâncește sigur și-n tenebrele evului "intunecat". Și nu doar Himmler avea asemenea apetențe, ci și mulți colaboratori (adunați in Ahnenerbe, desigur, după "chipul și asemănarea sa").

Intr-un fel sau altul, astfel de preocupări au supraviețuit, cu siguranță, colapsului nazist. Acel Kurt Hielscher (fondator in spiritum al Ahnenerbe), nu doar că n-a pățit nimic după război, dar a trăit până aproape de zilele noastre (prin anii '80 fiind chiar onorat public de reprezentanți ai guvernului R.F.G.). Nu se știe exact cu ce se mai ocupa, decât că "păstorea" in continuare o sectă ne-creștină (la care aderase pe timpuri și Sievers), ințesată cu elemente și ritualuri "nibelungice".

Voi mai studia insă, curios dacă această grupare de "arhivari" (Kartothekia) chiar a ființat in mod real. Cine știe, dacă ăștia chiar au fost, de ce n-ar fi existat și cealaltă ficțiune, "Delta Green"?
Titlu: Re: Legatura Ahnenerbe / Kartothekia - reala sau abureala ?
Scris de: Xanadron din 20 Octombrie 2016, 11:41:54
A existat, crede-ma, desi joculetzul citat de tine exista si el, mult mai convingator fiindca tocmai d-aia a fost creat - ca decredibilizare prin ricoseu a oricaror date privitoare la adevarata Kartothekia. E de fapt o manevra sforareasca deloc noua, fiindca repetata-n infinite variante nu doar de Hollywood (cu mult inainte de Indiana Jones, Men in Black, Independence Day) etc.), ci si de tentacule europene ale aceleiasi caracatitze NLP-parshiv modelatoare a perceptiilor turmei abulice care este - parodia doar aparent SF... si de fapt doar aparent parodie :lol: IRON SKY e un singur exemplu.

...Si-asa toata lumea-i multumita, cu spalarea creierelor reusita - nu degeaba actorul ex-Mc.Gyver din SG-1 a fost facut general de brigada onorific al armiei 'merigane (Air Force):
http://stargate.wikia.com/wiki/Richard_Dean_Anderson (http://stargate.wikia.com/wiki/Richard_Dean_Anderson)
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 20 Octombrie 2016, 11:52:13
Hahaha ! Richard Dean Anderson e si el "ghinărar" ? Bună asta, n-o știam, ba chiar cu atât mai amuzantă cu cât tocmai imi trăsesem de pe Net , nostalgic, seriile MacGyver !

E tot mai greu, bag eu seama, să discernem elementele reale prin păienjenișul w.w.web. De aceea eu insist pe un anume scepticism (dictat de canoane logice), căci nu vreau a "inghiți" poveștile unora/altora. Aici nu mă refer doar la "parșivi" interesați de escamotàri, ci in primul rând la cei ce fac bani buni exploatând "foamea de mistere" a minților mai destupate. Părerea mea e că ăștia din urmă incurcă mai rău ițele, câteodată buimăcindu-i și pe cei ce chiar mai cunosc câte ceva.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 20 Octombrie 2016, 13:40:50
O mentiune extrem de utilă pentru cunoasterea problemei de ansamblu.
@Xanadron este un impatimit al genului SF, pe care de altfel il si imbogateste cu propriile creatii scriitoricesti. Predilectia spre scenarii baroce, bazate pe informatii abracadabrante se explica prin bogata imaginatie ceruta de genul literar pe care-l abordeaza, nicidecum pe unele afectiuni psihiatrice, cum ar putea crede cineva la o privire grabita.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: SLEAH19 din 20 Octombrie 2016, 17:20:06
Of ooof topic!!

[OFF-TOPIC...]

Off-topic sters.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 20 Octombrie 2016, 17:37:17
Ne bucură participare pe acest topic a unui nou membru Rufon, @SLEAH 19. Speram ca pe viitor sa-si aduca contributii mai la obiect si mai on-topic.

Cf. regulamentului, atacurile la persoana si jignirile evidente ar trebui sterse. 

Da, de data asta corect... insa nu ti-ar strica nici tie user @Godak sa lasi putin tonul mai jos pe aici... in rest toate bune pana acum.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: SLEAH19 din 20 Octombrie 2016, 18:02:20

O mentiune extrem de utilă pentru cunoasterea problemei de ansamblu.
@Godak este un împatimit al genului SF, pe care de altfel il si imbogateste cu propriile creatii scriitoricesti. Predilectia spre scenarii baroce, bazate pe informatii abracadabrante se explica prin bogata imaginatie ceruta de genul literar pe care-l abordeaza, nicidecum pe unele afectiuni psihiatrice, cum ar putea crede cineva la o privire grabita.

Titlu: Re: Ahnenerbe - in traducere noua 'Stramosii de la Balaceankenstein'
Scris de: Xanadron din 20 Octombrie 2016, 18:22:08
 :-D Like si pentru... eufemistica ta transparenta, colega @Godak, caruia taman ma pregateam sa-ti raspund pe topicul cu intentii constructive, dar mai astept deocamdata - o evaluare psiho-pupu, clar (a cui anume insa, mai ghiciti si voi).

Inutil sa mai repet ca nimeni/nimic nu ma mai poate supara/irita, constient fiind printre [multe] altele ca directia imprimata doar aparent timid de asociatia pshiatrilor 'merigani se va metamorfoza curind in noi legi represive :evil: (v. statement-ul recent dupa care orice individ cu mintea la purtator - adica minoritatea celor care nu doar vor, ci si pot diseca critic aberatiile eructate "oficial" - sufera de o psihoza majora.)

Tre'sa recunosti totusi - asa, ca-ntre scriitori ne-buni :wink: - ca, oricit de abracadabrante ar fi/parea ipotezele din postarile mele cu iz SF, au totusi oaresce utilitate, fie si doar punand neuronu' la treaba prin incitarea unora la citit/aflat (colateral macar) chestii altfel ignorate-n veci.
Iar asta n-o spun eu intru desharta marire, ci ex-amici de conditie buna, de la calugari isihasti la securisti raspopiti :lol: (zic 'ex'-amici fiindca destui s-au evaporat in timp - unii terifiati poate de "dilirea" mea aparenta, altii satui sa ma tot impunga intru dezvaluiri ...complete.)

@ fratele SLEAH: bullseye reusit, chiar daca stii ca n-am nevoie de proptele...
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 20 Octombrie 2016, 19:26:42
Intai on-topic:

Decat sa introducem treptat elemente de gen: ceremonia de pe Elbrus, Clopotul ufo nazi, tibetanii din Berlin, Kartothekia s.a., nu mai bine am face initial o lista de subiecte conexe, pentru a fluidiza discutia? Daca sarimn de la una la alta nu rezolvam pe niciuna. @Grifon a insistat pe latura mitologica a Vf. Elbrus. Din pacate nu a mai revenit cu precizari. Nici contributia (exista sau nu) Anenherbe in Romania nu a fost lamurita. Si tot asa... 

@ Xanadron
Credeam ca este limpede demult pe si de pe Forum ca tu scrii in viata reala SF. Se pare ca nu (macar pentru unii)...
Sper ca evaluarea psihopupu nu ma priveste - ar fi chiar culmea-culmilor. Dar ma rog...
Desigur ca SF este apanajul oamenilor inteligenti si cu vederi largi. De ex. in testarile GRU apetenta pt. literatura SF era un fel de proba eliminatorie. (Nu e o gluma!)
Insa, desi cred ca ar fi foarte util si binevenit un topic separat care sa trateze relatia dintre literatura SF - ozenologie - paleoastronautica - mistere/enigme si alte domenii conexe, nu cred ca este OK sa amestecam plasmuiri SF in subiecte serioase. Ca sa fiu mai exact: ar fi bine sa indicam clar si fara echivoc momentele cand vorbim pe fapte si momentele cand ne lasam imaginatia (sau fantezia mai degraba!) sa zburde creativ!

Postul meu anterior nu atragea atentia asupra calitatii contributiei tale, ci asupra unor contexte cateodata nepotrivite. De ex: Daca la o petrecere vine unul si o arde cu ultimele bancuri cu Bula, toti vor rade si se vor amuza; din contra, daca schema se repeta la o inmormantare, toti ii vor pune la indoiala tartacuta!     
Titlu: Re: Ahnenerbe - Moștenirea strâm(b)oșilor.
Scris de: Grifon din 21 Octombrie 2016, 08:33:08
Eh, acum, după ceva strâmbături (din nas sau naz, ca să acopăr și nazi și nazurile), zic să ne intoarcem la "meandrele" subiectului.
Incisivule @Godak, nu am uitat de dimensiunea mitologică a muntelui Elbrus, insă mi-e destul de greu să-i "ghicesc" importanța practică pe care i-o acorda Ahnenerbe. Pentru a reuși asta, pe fondul absenței informațiilor certe, trebuie să fac efortul de a "plonja" in logica Thule (asta insemnând că trebuie să gândesc in canoanele horbigeriene - oricât de năstrușnice ni s-ar părea acestea astăzi).
Cum am mai menționat in primăvară pe subiectul "Criptozoologie", adepții lui Horbiger erau convinși de ciclicitatea prăbușirii Lunii, cu toate implicațiile asupra raporturilor gravitaționale (hahaha, sper să nu șarzeze iar insolitul @Dharanis, până nu-mi termin ideea !).
In consecință, ptr. ei, titanii erau "uriașii" epocii cu altă Lună, iar toate poveștile mitice ascundeau schimbarea gravitației (creșterea ei, ca urmare a apropierii satelitului de Terra). Prometeu a fost "inlănțuit" de un munte (Elbrus), Atlas a flst silit să sufere "sub apăsarea" boltei cerești (aprox.pe munții omonimi din Maroc), etc.
Nu intâmplător cei doi "chinuiți" de noile rigori gravitaționale apar in poveștile lui Hercule (erou de esență solar/apollinică). Cele 12 munci ale sale au fost deja "de-hermeneutizate", cheia fiind tranzitarea celor 12 sectoare ale Zodiacului, iar Prometeu și Atlas sunt "eliberați" de "apăsări" in cadrul probei ce implica "șterpelirea" "merelor" din Grădina Hesperidelor.

Bun, mitologia nu-i greu a fi decriptatà - mai dificil e să pricepem ce anume poftea Ahnenerbe de la zona "prometeicà". E posibil să fi căutat fosilele vechilor titani (si poate craniile alea au astfel explicație). E posibil să fi càutat activarea unor forțe, Elbrus-ul fiind văzut ca nexus geomantic. E posibil să fi fost o etapă de reconstituire a traseului heculean, vizând chiar accederea in "grădina zeilor"....
Toate astea sunt posibile, căci ce nouă ni se pare absurd, exponenților Thule/Ahnenerbe, dopați cu bizarele lor dogme, li se părea chiar necesar. De aceea nu mă pot pronunța incă, și mai caut elemente ce mi-ar putea completa unele (sau altele) ipoteze.

De pildă, caut in prezent să vàd dacă "săpătorii" Ahnenerbe au cotrobăit și-n Maroc/Sahara, in lungul lanțului muntos Atlas.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 21 Octombrie 2016, 14:47:33
la un moment dat l-am amintit pe V. Lovinescu si nu degeaba, @Grifon. In teoriiile lui (publicate chia rin acea epoca), rolul vf. Elbrus (Atlas, Titani, s.a.) e preluat de Vf. Omu, din Bucegi. Se pare ca cei de la A. nu au fost prea "miscati" de insailarile falticeneanului.
Pt. Muncile lui Hercule in proiectie zodiacala poti cauta Daniel Ruzo si Pedro Astete. Mai ales ultimul insista pe detalierea spatializarii (are o carte, Los signos, din pacate rara si doar in spaniola).

@Xanadron
Citatmerita totusi re-bagata o geana si-n istoria misterioasei organizatii oculte Karotechia (de fapt Kartothekia- mai exact, Sonderkommando-H din Departamentul VII al RHSA=Reichssicherheitshauptamt, initial ramurica anexata pe shest Ahnenerbe incepind cu 1933 - dar si oficial din 1939 -, dezvoltata cum bine stim sub directa supraveghere a lui Himmler si Hess).
Ea-Kartothekia se ocupa asadar SI cu documentari aprofundate ale celor mai incredibile "dosare" ale Inchizitiei de pilda,  :-o aplicand in plus si PRAKTISCHERWEISE formule ale "arcanelor" Heinrich Kramer / Jacob Sprenger-eze, niciodata publicate insa-n codice tip Malleus Maleficarum (1486) - in experimente cu rezultate mult mai putin "UFO-tehnologice" ca ale vrilezoaicelor Mariei Orsic.

Hai sa lamurim problema asta.

K apare in jocul Delta Green, fiind o unitate imaginara creata pentru nevoile jocului. Baza de plecare este o unitate reala care colecta date despre vrajitoare, procese ale vrajitoarelor si Inchizitie: https://de.wikipedia.org/wiki/Hexenkartothek (ftp://de.wikipedia.org/wiki/Hexenkartothek). Treaba avea preponderent un substrat politic: vezi si in prezent cum unii se folosesc de excesele Inchizitiei pt. a-i culpabiliza pe catolici. E, Himmler a ordonat (ca un baiat destept) sa se stranga un probatoriu beton pe subiect. Astfel a luat nastere unitatea, astfel s-a strans Kartoteka. Care se pare ca mai exista fizic si poate fi consultata. Ti-as putea dezvolta din surse deschise subiectul, insa nu cunosc limba germana. Insist pe acest aspect care vi s-a parut neesential cand ati plecat la construirea unor astfel de topicuri.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 21 Octombrie 2016, 16:32:12
Teoriile lovinesciene le cunosc. Creditul pe care-l acord : max.60%, și asta mai mult din elemente...patriotice.  De fapt, grosso-modo, intreaga filiație Guenon imi cam naște dubii - doar sorgintea din sufism mai făcându-mă să le dau atenție.
Ajungeam eu până la urmă și la Bucegii noștri, fii 'mneata pe pace, baroane @Godak. De fapt chiar găsisem undeva (tot prin brambura Net-ului) o referință cum cã Ahnenerbe ar fi descins in Bucegi, unde ar fi făcut "măsurători". N-am aprofundat insă link-ul, căci am văzut iute o trimitere la Editura Daksha (ăia cu ciclu': "viitor cu cap de...prost"), și...i-am iertat.

Există un motiv destul de intemeiat (zic eu) ptr. care "umblăreții" Ahnenerbe n-au scotocit prea mult, totuși, pe la noi. Este vorba de confuzia Karphatos (insula) si Karphatos (munții). Nația asta cu nas subțire (dar cu obraz cam gros), numitã greci, și-a arogat tot pantheonul mitologic și l-a pictat (convenabil de integral) pe ingustele lor meleaguri peninsulare.
Nu sunt un mare adept al protocronismului (ba chiar sunt relativ exasperat de excesele napoleoniene-săvescene), insă, păstrând paradigma titani/munți, găsesc extrem de bizar ca "baza" tuturor titanilor (Karphatos, adică) să fie o insulă minoră, cu vf.maxim 1215m, si nu lanțul muntos de la noi, cu mult mai multe mărimi și taine".
Da, Karphatos este chiar baștina mitologică a titanilor, intemeiată de Iaphet (nimeni altul decât tatăl ("tatăl"?) lui Prometheu. Prin insulele grecești Ahnenerbe a orbecăit destul, mai ales că Wehrmachtul ocupase punctele strategice ale arhipelagului - dar tind să cred că s-au ales cu praful de pe tobă.

Lucas&Co au prins și asta in Indy Jones - vezi insulița grecească unde, chipurile, nemții se chinuiau să deschidă "chivotul", căci arheologul ăla șiret, Belocq, numa' acolo știa că se poa'..

Dar....să nu punem carul inaintea boilor. Până una alta, precum am zis, caut referințe despre Ahnenerbe in Maroc (sau vecinătate). De voi afla sigur că și-au băgat nasul și acolo, voi incepe a crede că ipotezele mele au realmente fundament.

Până atunci, se pot urma și alte căi de investigare. Pe mine nu mă deranjează tratarea, chiar concomitentă, a unor axe (sau Axe) paralele.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Godak din 21 Octombrie 2016, 17:31:14
CitatPână atunci, se pot urma și alte căi de investigare. Pe mine nu mă deranjează tratarea, chiar concomitentă, a unor axe (sau Axe) paralele.
Nici pe mine. Insa insist sa le structuram cumva, ca un mini-index de lucru. Altfel va rezulta un talmes-balmes de nedescris.

Ba chiar - daca ar fi dupa mine - as introduce pe Rufon sistemul "Cartii de Comenzi" initiat de GRU. O lista cu subiecte de interes si probleme ramase nerezolvate. Fiecare participant vede unde se poate incadra si pedaleaza acolo. Genul asta de organizare a dat rezultate rapide in umplerea golurilor de cunoastere prin intermediul spionajului tehnico-stiintific.

CitatAjungeam eu până la urmă și la Bucegii noștri, fii 'mneata pe pace, baroane @Godak. De fapt chiar găsisem undeva (tot prin brambura Net-ului) o referință cum cã Ahnenerbe ar fi descins in Bucegi, unde ar fi făcut "măsurători". N-am aprofundat insă link-ul, căci am văzut iute o trimitere la Editura Daksha (ăia cu ciclu': "viitor cu cap de...prost"), și...i-am iertat.

Au si facut masuratori topo/geodezice, au si sapat. Insa la un tunel din Sinaia. Tunel feroviar  :evil: Chiar si parasutistii lui Kurt Student au stationat o vreme langa Sinaia. Aici e baiul: aveau mijloacele, dar nu au facut FIX nimic. De unde se stie asta? Sa zicem ca cine trebuia sa afle, afla. Insa nu era NIMIC de aflat. Cat despre ED. Daksa,  :mrgreen:   
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 21 Octombrie 2016, 17:58:01
E o legitate cunoscută că "se găsește doar ce se caută". Numai serendipitatea face excepție - asta implicând noroc chior sau...hm...un mic ajutor inspiratoriu din...de undeva.

Ptr.mine e limpede că Ahnenerbe a plecat de la premise greșite (și nu doar "confuzia Karpathos"). Nici nu e de mirare că eforturile lor au intrat in fundătură, și "forțele" vizate spre activare nu s-au gràbit (nesimțitele !) să li se infățișeze la...kommandantur !

Mai am totuși o teorie, cu rază restrânsă de validitate : chiar fondatorii Thule se poate sà fi mistificat/escamotat unele indicii, ptr.a determina colapsul NSDAP. Pare ciudată această alegație, dar nu e. Conflictul intre "garda" fondatoare a Thule Gesselschaft și "lupii tineri" grupați in spatele lui Himmler & Co mocnea incă din vremea "puciului de bere" - un deceniu inaintea acaparării puterii. Singurul liant care mai ținea laolaltă "aripile" era Rudolf Hess (motiv ptr.care acesta a și ocupat poziția secundă in Reich, ptr.ca "bătrânii" să mai mențină control asupra mașinăriei pe cale de dezlănțuire. Neispirata fugă a lui Hess a insemnat un punct major de cotitură in evoluția Germaniei, insuficient investigat de istoriografii....invingătorilor.

Pot demonstra pe ce-mi bazez această teorie, dar nu cred că e cazul. Ne-am indepărta de cele ce fac obiectul discuției, și nu ne-am alege cu nimic concret (nici in ințelegerea "tainelor" nazi, nici in stabilirea unor aspecte utile privind arealul carpatic).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: kandaon din 22 Octombrie 2016, 12:44:41
Ca veni vorba de Kartotheka aia, si biblioteca oculta a lui Himmler, se pare ca s-a (re)gasit acu vreo juma de an asa, chiar intr-un depozit de langa Praga, apartinand Bibliotecii Nationale cehe dar in care nu se mai intrase de prin anii 50' cica.

https://www.warhistoryonline.com/featured/himmlers-witches-library-discovered-czech-republic.html (https://www.warhistoryonline.com/featured/himmlers-witches-library-discovered-czech-republic.html)

""The library of books about the occult accumulated by Heinrich Himmler, Nazi SS chief, was discovered this month in the Czech Republic. .......The 13,000-volume library was found in a depot of the National Library of Czech Republic near Prague. The depot had not been accessed since the 1950's.""

Asta asa, sa se lege si cu ce se vorbea mai inainte despre Hans Kammler, "die glocke-clopotul", farfuriile zburatoare si armata lui Patton care a deviat surprinzator in 1945, taman pana langa Praga.

Apoi eu zic ca e foarte plauzibil ca Himmler, sau niste cercetatori pusi de el, sa fi incercat "pe viu" unele lucruri (vraji, ritualuri sau ce o mai fi scris pe acolo) din cartile alea, sa vada daca iese ceva, daca apare vreun efect samd. Daca chiar au produs si efecte vizibile ori palpabile (gen vorbit cu spiritul cuiva din secolele trecute, ori vreo fiinta din allte lumi alergandu-i sau masacrandu-i prin cine stie ce castel asta e mai greu de spus ori dovedit)

Cat despre cercetarile Ahnenerbe legate de "mostenirea stramosilor" (germanici cum altfel), cred ca nu a dat asa mari rezultate (exceptie fiind poate expeditia tibetana cu presupusa obtinere de informatii despre "vimane" si cartile alea oculte, daca chiar au scos ceva rezultate in urma a ce au gasit prin ele) pentru ca pornea din start de la o premiza gresita.
Si anume ca germanicii antici chiar au fost cineva, cum se zice.

In plus, dat fiind complexele nazistilor fata de romani si Roma antica, precum si fata de alte natii antice (celtii, traco-dacii, iranicii etc), si dorinta lor de a se prezenta ca superiori, au ignorat multe lucruri ce tineau de astia. In plus insasi arheologia vremii era slab dezvoltata si inca nu oferea mare lucru.

Aici Lovinescu (chiar Densusianu) chiar cred ca a fost mai aproape de adevar decat Ahnenerbe dat fiind ca acum stim ca simboluri precum zvastica sau ce se cunoaste azi ca "yin si yang" au aparut prima data in cadrul culturilor neolitice din zona carpato-dunareano-pontica (civlizatiile Vinca-Turdas, Cucuteni-Tripolie).
Yin si yang apare dealtfel si pe scuturile unei unitati militare romane de prin sec IV d.H. daca nu ma insel, asa cum e reprezentat in Notitia Dignitatum, un document ramas din arhivele imperiale romane.

Si ca sa par un pic si mai protocronist  :-D, primele mentiuni ale Hiperboreei o plasau in Dacia. Tracia era tinutul lui Boreas (zeul vanturilor de nord) la grecii antici (ei fiind primii care vorbesc de Hiperboreea dealtfel), iar Hiperboreea (tinutul de dincolo de Borea) era la nord de Dunare ori in regiunea asta oricum.

Abia mai tarziu (si dupa ce Dacia a devenit mult mai cunoscuta) locatia deja mitologicului tinut al Hiperboreei a fost mutata de colo colo pana cand a ajuns in zona arctica
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 22 Octombrie 2016, 15:17:43
Elementele amintite de d-ta, @kandaon, privitoare la manevrele din zona Cehia/Praga au bază reală - dar țin de alte "culise" SS decât activitatea Ahnenerbe. E drept, planurile se confundã, mai ales de când Himmler a anulat autonomia Ahnenerbe si a transformat-o intr-o unitate departamentală - insă diferența mai poate fi fàcută, desprinsă din sferele de activitate.
Se cunoaște faimoasa scrisoare a lui Viktor Schauberger (savantul-silvicultor), in care acesta confiază unui prieten că a fost martor la testarea unui disc zburător, lângă Praga (test din 19.02.1945, unde se pare că discul a atins viteza de 2200km/h si au ajuns la 15.000 m inaltime in 3 minute.) Masinăria a fost insă distrusă din ordinul feldmareșalului Keitel, ptr.a nu cădea in mâinile aliaților - iar de-au mai fost alte tentative, alea n-au mai fost la Praga.

Ahnenerbe, insă, nu cred că avea tangențe cu aceste experimente - mai degrabă cei din Vrill.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 23 Octombrie 2016, 20:59:47
Pentru cei ce se (mai) îndoiesc de faptul că elita NSDAP gândea in termeni "magici" - sau, mai bine zis, prin aparențele scientiste ale lui Hans Horbiger, iată un exemplu elocvent, extras din jurnalul lui Joseph Goebbels (Editura Elit, 1994, pg. 16 a lucrării, prima a jurnalului):
[...] "Fuhrerul mi-a spus, de pildă, că e necesar să lucrezi pentru poporul tău, dar că și in acest domeniu opera omului are, prin forța lucrurilor, niște limite. Dumnezeu știe când se va produce o nouă cădere a lunii pe Pământ, prefâcând toată planeta in cenușã. Dar, cu toate astea, misiunea noastră constă in a ne duce datoria până la capăt [...]

Rândurile sunt scrise in data de 28 februarie 1945 (ziua cu care incepe jurnalul), iar discuția citată fusese in ziua precedentă. Este evidentă credința lui Goebbels in cosmogonia Lunilor succesive, iar ministrul propagandei era cu mult mai puțin mistic decât Himmler....

De aceea reiterez o condiție sine qua non in cercetarea urmelor Ahnenerbe - trebuie reconstituit modul horbigerian de gândire, pentru a ințelege traseul și scopurile acestei stranii organizații.
Voi mai reveni la jurnalul ăsta a lui Goebbels, căci el acoperă exact ultimele zile ale muribundului Reich, iar acolo sunt chiar foarte multe date despre ultimele speranțe "aeriene" ale nemților (inclusiv infierarea cvasi-permanentă a lui Goering, ptr.neputințele Luftwaffe).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 29 Octombrie 2016, 12:15:49
Revenind la circuitul vizat de Ahnenerbe - conexat cu fundalul mitologic - se mai pot face următoarele precizări:
-Iaphetos (tatăl lui Prometeu și Atlas), a fost unul din cei ce au "conspirat" cu Cronos/Saturn, ptr.răsturnarea lui Uranus (Cerul). Tradus: a ajutat Timpul să răstoarne Cerul. In cosmogonia horbigeriană : venirea unei noi ere, cu noi realități gravitaționale;
-fiind unul din cei 4 stâlpi ai Terrei, și-a stabilit cartierul general in "insula" Karphatos, ulterior devenind "bunicul" noii omeniri (Prometeu fiind "creatorul" oamenilor).
- in Biblie, apare cu numele aproape identic Iaphet, fiind unul din "fii" lui Noe - și, iarăși, artizan al "noii" umanități;   aici, "baza"  lui e "lângă" Marea Neagră, și e considerat "părintele" rasei albe/caucaziene, frații lui (Sem si Ham), generând rasele din Orient/Africa.
- in cosmogonia lui Horbiger, "potopul" a fost un efect al căderii Lunii pe Terra, apele crescând in urma amplificării impresionante a efectului de "maree".

Putem ințelege "pasiunea" Ahnenerbe ptr. strămoșul arian Iaphetus (așa cum putem deduce că priveau cam..."chiorâș" la progeniturile lui Sem - semiții).

Reunind intricatele repere mitice, avem (ptr.Iaphet): "insula" Kharpathos, "lângã" Marea Neagră. Un nou indiciu că nu e vorba de insulița din arhipelagul elen, ci de lanțul carpatic. In acvaticul peisaj post-deluvian, nu e deloc exclus ca vârfurile carpatine să fi constituit doar o mare insulă (in timp ce insulița grecească nici nu s-ar fi "ghicit" sub ape).

Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 01 Noiembrie 2016, 11:31:01
Citat din: Xanadron din  31 Octombrie 2016, 14:31:26

Glumesc, normal, dar uite cum tot la etimo-analogiile deja semnalate p-aici daci = dutch = deutsch am ajuns, nu?!

Nu doar similaritatea daci/deutsch/dutch a alimentat confuziile nemților (voite sau nu), ci și altă mare asemănare : geți/goți.
Aceasta din urmă chiar a fost "legitimată" de istoricul Iordanes, in sec VI d.Chr. Respectivul, got de origine, a elaborat lucrarea "De origine actibusque Getarum" (mai cunoscută drept "Getica"), in care afirmă că e vorba de același neam.
Istoricii moderni au sesizat confuzia, punând-o pe seama dorinței goților de a-și confecționa vechime/continuitate, ptr.a scăpa de eticheta "barbari"

Posibil ca așa să fie, insă ptr.Ahnenerbe oricum nu conta istoriografia "lu' restu' lumii.  Mai mult, l-au luat in serios și ptr.că era originar din Moesia (Bulgaria de azi), părându-li-se că omul era chiar "din zonă".

Așa se intâmplă mereu când analizezi (și integrezi) doar ceea ce-ti convine...
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 11 Noiembrie 2016, 23:54:29
Am tot căutat referințe despre o eventuală prezență Ahnenerbe in Munții Atlas, dar n-am găsit nimic concret - in sens de expediție sau lucrări arheologice.
Posibil insă ca activitatea specialiștilor nemți să fi fost discretă, iar cercetarea lor să fi fost "la punct"(adică fără excavații/ șantier arheologic/etc)
In timpul WW2, Marocul era subordonat Franței, iar Franța (prin regimul de la Vichy) era subordonată Germaniei. Drept urmare, chiar dacă se mișcau cu unele restricții (vezi filmul "Casablanca" cu H.Bogart), nemții erau totuși "in control" si in zonă.
Am găsit unele elemente de controversă, unde unii martori spun că nemții construiseră un soi de "campus", ce semăna mult cu un lagăr. Nu se precizeazã insă amplasamentul exact, si la cât s-a exagerat și pe tema asta....

Altceva e totuși interesant, și-mi intărește unele bănuieli. Tot uitându-mă la munții Atlas, mi-a sărit in ochi  numele celui mai inalt pisc din intreg lanțul - Tubkal.
Unul din fii lui Iaphet, in textul biblic, poartă numele Tubal.
Uite așa iar putem inscrie incă un reper pe ipotetica hartă pe care se chinuia să puncteze Ahnenerbe (prin urmărirea teoriilor horbigeriene, impletind mitologiile cu repere orografice).
Pasul următor va fi să identific (dacă pot) care din vârfurile carpatine poate fi, fărã dubiu, inclus in această hartă - căci sunt convins că trebuie să fie cel puțin unul.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: abyss din 17 Noiembrie 2016, 23:41:04
Totusi recunosc ca am rămas putin nelămurit. Care a fost pana la urma sintetic vorbind descoperirea lui Hans Horbirger ? Fiindca din cate am inteles el a sesizat o eroare sau cam asa ceva. Există un link mai serios?  Poate că ne ajuta colegul nostru Dharanis.
  Faptul că teoria respectiva ii dădea peste nas lui Einstein cu peste un milion de adepți e ceva... dacă tot discutam la capitolul ireale.
Multumesc.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: sunnyboy din 19 Noiembrie 2016, 00:48:15
@abiss: Pauwels si Bergier (Dimineata magicienilor) - aia cu realismul fantastic - sau wikipedia (citand diverse surse) spun despre Horbiger ca ar nega geneza universului si a sistemului solar gandita de savantii "ortodocsi" si ca ar inlocui-o cu o "lupta" intre gheturi si caldura. La ce te referi exact cand vorbesti despre o teorie anti-einsteiniana? Avem si acum milioane (miliarde?) de adepti ai religiilor care nu inghit big-bang-ul. A avea adepti nu inseamna nimic din punct de vedere stiintific. Si in ce mod ii dadea lui Einstein peste nas? Ca Einstein, saracu, a castigat premiul Nobel pentru explicarea efectului fotoelectric (adica functionarea tubului electronic) pe baza caruia functionau toate radiourile din epoca. (Nu zic ca acu' semiconductorii nu respecta aceleasi principii, da' e mai complicat  ;D )
Cred ca Horbiger era unul dintre pseudo-savantii nazisti care credeau ca poti inlocui fizica cuantica cu teorii fanteziste care sa nu contrazica doctrina national-socialista conform careia tot ce e creat de evrei e nashpa, inclusiv fizica moderna.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 19 Noiembrie 2016, 01:26:03
Posibil ca dl.@abyss sã se fi referit mai degrabă la Heisenberg.
Citat din: sunnyboy din  19 Noiembrie 2016, 00:48:15
Cred ca Horbiger era unul dintre pseudo-savantii nazisti care credeau ca poti inlocui fizica cuantica cu teorii fanteziste care sa nu contrazica doctrina national-socialista conform careia tot ce e creat de evrei e nashpa, inclusiv fizica moderna.

Să nu ne pripim.
1) Horbiger a fost totuși inventator, cu contribuții brevetate, si apoi valorificate pe scară largă in industrie - de unde a si strâns o avere considerabilă (ceva cu un nou sistem de valve la furnale, ce s-a tot perfecționat apoi, pe principiile sale, în toate oțelăriile).
Un pseudo-savant n-ar putea scoate invenții aplicate - cel mult pseudo-invenții.
2) Horbiger si-a lansat teoria in 1913, când nazismul nu exista nici in stadiu embrionar (iar Einstein nici nu venise incă in Germania, era incă in Elveția).

Cred că mai corect e să spunem că "naziștii au propagat ulterior teoriile lui Horbiger, ptr.a diminua impactul / imaginea lui Einstein" - asta nu se poate nega, dar e altceva.
De altfel, Horbiger a si murit in 1931 - nici nu a apucat să vadă venirea lui Hitler la putere. Cel ce i-a preluat / dezvoltat gândirea a fost controversatul H.S. Belamy (dar asta, iar, e totuși altceva).
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: abyss din 07 Ianuarie 2017, 23:43:17
O stire care merita postata poate in altă parte.
http://m.adevarul.ro/locale/hunedoara/misterul-descoperiri-rare-vasul-dacic-fier-abandonat-traficantii-comori-l-au-gasit-muntii-orastiei-1_586f9e005ab6550cb82418d9/index.html (http://m.adevarul.ro/locale/hunedoara/misterul-descoperiri-rare-vasul-dacic-fier-abandonat-traficantii-comori-l-au-gasit-muntii-orastiei-1_586f9e005ab6550cb82418d9/index.html)
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2017, 11:30:16
Citat din: Grifon din  16 Septembrie 2016, 20:36:49
Până una-alta, iată un link destul de interesant, ce indică nivelul de preocupare al unor germani pentru țara noastră, in perioada interbelică.

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/07/17/societatea-ahnenerbe-si-nazistii-pe-crestele-carpatilor/

Pentru cine n-are răbdare: e vorba de o imensă și complexă monografie a României, realizată de celebrul fotograf/etnograf Kurt Hielscher.Omul a bătut țara noastră in lung și-n lat (intre 1931-32), realizând peste 5000 de fotografii - in monografie nefiind incluse nici 10%. E foarte important de reținut următorul aspect: pe dom' Kurt nu l-a interesat absolut de loc Bucureștiul, sau oricare alt oraș, de altfel. Toată preocuparea lui s-a axat pe mediul rural: tradiții, port, case, etc. - căutând elemente cât mai apropiate de trecutul geto-dacic.

Readuc in discuție această referire - indicată la debutul subiectului - pentru că, spre marea mea nedumerire (dublată și de o incipientă neliniște), prințul Charles văd că nu se astâmpără...hahaha !
E deja băgat tot mai adânc in treburile astea. A bântuit prin tot Ardealul, si-a cumpărat și pământ pe acolo, și permanent iscodește in realitățile rurale (strămoșești) ale zonei.
Acum s-a foit oficial si in București, dar targetul  a fost...Muzeul Satului. A vrut și cu "călușarii", si cu vopsitul ouălelor....câte și mai câte.
Prin munți nu se știe exact ce (sau pe unde) rătăcește, dar e semnificativ că show-ul său TV se intitulează "Wild CARPATHIA (nu Roumania, Transylvania sau Carpathians).
Bizar, nu ? Oare de unde ne iubește in halul ăsta ? In timp ce restul britanicilor ne improașcă cu lături și dispreț ? Să fie oare ...să nu fie....adică hai să fie, hahaha....un pui de "Golden Dawn"?

(ce zici, dle. @Gânditorul, tot mai crezi că numai naziștii urmăreau niște chestii, iar briții se interesau doar așa, "de duminică" ?)
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Ganditorul din 01 Aprilie 2017, 15:13:03
Asta cu Charles cred ca tine mai mult de strategie economica - in cazul revenirii la UE asa cum a fost ea gandita la Malta - adica cu granita pe Carpati (border... CARPATHIA), e bine ca Anglia - reperul de vest al uniunii, sa aiba un deget bagat in cel mai de est teritoriu ramas sub umbrela occidentului. Despre deosebirile dintre nemti, britisi si americani prin prisma Vril ...alta data. Dar ai atins cu aceasta remarca "punctul nevralgic" al problemei. De aici trebe pornita analiza, de la aceste diferente.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2017, 15:22:44
Adevărate și astea, cu economicul, banii, strategii macro, etc.
Dar....
De ce folclor, când d-ta zici economic ? De ce arii virgine, aproape ancestrale, când d-ta zici U.E.? De ce obstinația pentru "rădăcini", când d-ta zici strategii post-moderne ?
Și, mai presus de toate...
De ce prințul Charles, și nu vreun premier, vreun ambasador, vreun alt oficial...de sistem ?

Aplecarea profundă asupra acestor intrebări ar trebui să-ți clatine nițel paradigma laică de analiză a realităților contemporane.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Ganditorul din 01 Aprilie 2017, 19:13:48
Simplu, pt ca atunci cand vrei ca cineva sa nu te banuiasca de intentii si pofte strategico-militare (ca mostenitor al tronului Anglei rebele de UE) ... faci pe "culturalul erudit". Daca voia taine si traditii romanesti nu se caza la  Contele Kálnoky care a uitat de mult cine a fost nobilul Doja si contra cui s-a ridicat el, si acum se da maghiar pur sange...
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2017, 20:23:24
Da, prietenia acestui prinț ciudat cu descendenți ai nobilimii maghiare îmi displace și mie (fiind unul din factorii ce-mi stârnesc îngrijorarea). Totuși, pe de o parte pot ințelege - ăștia cu așa-zis "sânge albastru" țin mereu aproape, chiar dacă, presupunem, nu se plac - sunt obligații de etichetă, chestiuni de protocol, s.a.m.d.
N-aș fi mai liniștit nici dacă s-ar pupa zilnic și cu Mishu al nostru (? - adică al clanului Hohenzolern Singmaringen). Și ăia bântuiau Carpații, oploșindu-se unde găseau mai bine. Să nu uităm că primul Carol s-a "înfipt" chiar in inima Bucegilor, iar după ce si-a clădit Peleșul a invârtit și tăblițele alea străvechi de s-au găsit in aceeași perioadă prin zonă. Și la Bran s-a infipt zglobia de Carmen Sylva (regină și asta, deh...) care de felul ei era - ce să vezi ? - chiar englezoaică.

Au existat și speculații privind o posibilă jinduire a lui Charles după tronul României. De renunță in UK in favoarea lu' fi-su ăla de se omoară toți să-l pozeze (Doamne, că proastă mai poate fi lumea...scuzați paranteza), Charles ar putea, teoretic, emite pretenții - conform dreptului genealogic, dat fiind că si noi am avut legea salică (adică, pe românește, "n-ai băieți, gata moștenirea !).
Totuși, speculațiile sunt hazardate - prea mulți de "dacă". Nici el poate nu renunțà la ofiliții lui, nici la noi monarhia n-are șanse...etc.,etc...

Altceva caută acest onorabil pe meleagurile noastre - și mă zgârie faptul că nu pot (incă) pricepe.
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2017, 23:30:07
O mică erată : Carmen Sylva (Elisabeta) nu era englezoaică, ci tot de neam germanic. Englezoiacă era Maria, soția lui Ferdinand (scuze, dar ăștia-s cam aceeași "oală" pentru mine...).

Totuși, ar trebui să fiu puțin mai atent, căci, după o altă genealogie (atât de intortocheată incât îți prinzi urechile) Charles ăsta pare a se înrudi chiar cu...Vlad Țepeș !.
Când am auzit asta, am crezut că omu' s-a dilit de tot, dar ceva-ceva totusi ar fi - după o schiță reconstituită de publicația "The Telegraf":

"THE LINK TO AN IMPALER
Vlad the Impaler. Died 1507.
- Half brother of:
Vlad IV, known as Vlad the Monk. (1431 - 1495)
-Father of:
Radu IV Prince of Wallachia from (1495 – 1508)
- Father of:
Mircea the Shepherd. Prince of Wallachia. (1479 - 1560).
- Father of:
Princess Stanca Basarab of Wallachia. (1518 - 1601).
-Mother of:
Zamphira Logofat de Szazsebes. (Died 1602).
- Mother of:
Adam Racz de Galgo. (Living 1609).
- Father of:
Peter Racz de Galgo. (1583-1672).
- Father of:
Christina Racz de Galgo.
- Mother of:
Catherine (Katalin) Kuun de Osdola.
- Mother of:
Ágnes Kendeffy de Malmoviz (born 1727).
- Mother of:
Baron Gregor, Inczédy de Nagy-Várad (died 1816).
- Father of:
Baroness Ágnes Inczédy de Nagy-Várad (1788-1856).
- Mother of:
Countess Claudine Rhédey von Kis-Rhéde (1812-1841).
- Mother of:
Francis, Duke of Teck. (1837–1900).
- Father of:
Princess Mary of Teck, later the Queen consort of King George V (1867-1953).
- Mother of:
George VI (1895 –1952).
- Father of:
Queen Elizabeth II (1926).
- Mother of:
Prince Charles (1948)".

Hm...ăsta ori își bate joc de noi, ori niște oculți l-au prostit pe el ! Căci și Bram Stocker, ce a "dăruit" lumii "producția" Dracula era un membru proeminent "Golden Dawn"...

Ptiu , drace !
Titlu: Re: Ahnenerbe
Scris de: Grifon din 21 Mai 2017, 21:35:17
Cercetând ce interese avea Ahnenerbe, este imposibil să nu ajungem si la omologii lor din spațiul sovietic. Puțini știu că Rusia Bolșevică (incă din primii ani ai lui Lenin) inființase o structură similară, ce câuta artefacte, vestigii arheologice, manuscrise oculte, info.magice, etc.
Din cauza ideologiei oficiale (ce proclama ateismul, anulând, a priori, orice divagație "magică"), structura nu a acționat niciodată independent, fiind camuflată in cadrul CEKA sub mai comuna titulatură "Departament de Criptografie" - condusă de un anume Gleb Bokii

F.puține se cunosc (in afara speculațiilor, evident) despre acest straniu departament. Unul din motivele acestei "bezne" - si poate cel mai important - e că șefii săi (printre care si Gleb Bokii) au căzut in cele din urmă in interminabilele lupte intestine tipice dictaturiii Sovietelor, fiind executați incă inainte de WW2. Puținii supraviețuitori ai "Departamentului Criptografic" au fost ulterior căutați cu acribie de naziști, după "Barbarossa", Abwehr -ul oferind sume uriașe chiar și celor de rang mai mic, ce ar fi putut oferi anumite informații (se pare că in jur de 50.000 Reichmarks, ceea ce ar fi o sumă fabuloasă in valuta de azi).

Atașez un link edificator in sensul celor prezentate, cu mențiunea că acest Gleb Bokii e un nume de reținut - ne vom mai întâlni cu el, in investigațiile ce le efectuăm paralel, pe coordonatele Shamballa / Agartha.

https://espionagehistoryarchive.com/2016/04/16/the-bolsheviks-occult-war/