Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cate feluri de Eter exista?

Creat de mm, 02 Noiembrie 2012, 03:17:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

  1.  Forta Eter lichid
Compus din corzi gravitationale, forta karmica si Iubire. Proprietatile lui sunt cumva de lichid si de curgere. Eterul lichid are abilitatea de a suporta direct functiile eterice ale unui corp viu. Acesta este eterul acumulat in unul din dispozitivele ce va fi cercetat mai incolo. Este util in vindecarea traumelor fizice si neurologice si a problemelor de atitudine, asa cum ne arata autorul cercetarii.

2. Forta Eter regenerativ
Compus din lanturi (de curent?) pulsatorii, si o retea de campuri magnetice pulsatorii, rezultate. Poate fi util pentru vindecarea tuturor ranilor si pentru boli degenerative.

3.  Forta Eter transmutational
Componentele specifice nu sunt elucidate in acest moment dar constau in energie solara transmutata de om. Aceasta grupa de eter este folosita exclusiv in scopuri spirituale.

4.  Forta Eter de inspiratie (?)
Continutul include compasiune, corzi de energie celesta (Astrala) si stralucirea Universala (un amestec echilibrat de compus eteric si astral de-al Cosmosului). Aceasta face posibila comunicarea frumusetii si a ingeniozitatii furnizate de Univers. Organele inima si cele ale perceptiei spirituale isi unesc fortele pentru a comunica adevarul cosmic in scopul utilizarii lui de (catre) mai multi. Acest tip de eter e util pentru ridicarea constiintei unui individ sau a unui grup pentru o cauza mai inalta.

5.  Forta Eter transcedental
E aplicata prin respectarea Legii Universale, aliniere magnetica si constiinta lui Christ. Acest tip de forta eter este de ajutor in transcenderea timpului, spatiului si a limitelor constiintei. Utila in orice domeniu.

6.  Forta Eter multidimensional Compusa din iubire, compasiune, forta karmica, constiinta de Christ si fortele planetare. Utila in aducerea individului in armonie cu capacitatea lui de a ridica constiinta conditiei umane. Utila in vindecarea blocajului corectei folosiri a sinelui propriu. Astfel de blocaje conduc la dezechilibrarea ego-ului.

7.  Forta Eter synergic
Probabil ultima forta eterica, ea e alcatuita din cantitati variabile din compusii Eterici mentionati mai sus (dupa caz). Acest Eter reprezinta unirea fortelor karmice astfel incat sa contribuie la iluminarea cursei ( ?) in cea mai inalta maniera de orchestrare. Aceasta va fi o sursa de energie gratuita, va fi karmic directionata si unic( ?) simpla.

   Am gasit aceasta clasificare interesanta care este mai profunda decat pare. Sursa:
http://www.svpvril.com/Cosmology/addendum3.html
  Intrucat functionarea OZN-urilor se bazeaza pe o buna cunoastre a Eterului omniprezent si a legilor sale cred ca subiectul merita oarece atentie si e susceptibil de o dezvoltare (tehnica). Poate ca subiectul va veni in sprijinul observatiei facute de cineva ieri ca discutiile se cantoneaza pe doua-trei topicuri.
  Pentru prevenirea eventualelor carcoteli mentionez ca in aceasta clasificare care mi-a atras atentia s-a intamplat sa fie pomenit numele lui Christ (deci nu fac propaganda crestina). Insusi linkul semnalat are o raza de actiune mai mare, centrata pe subiectul eter (subiect care ma preocupa).

  Am ales totusi acest fragment deoarece eterul - considerat o substanta fizica "moarta" - din aceasta clasificare rezulta a fi cat se poate de viu, permitand si abordarile "parapsihologice" in aceeasi masura ca si pe cele "fizice". Nu m-am gandit pana acuma la eter decat ca si la un "fluid", tipic mecanicii cu acelasi nume.

  Am mai intalnit aceasta abordare de compozitii din anume cantitati de raze, fluide, esente in textele cu vimane. De-abia acum fac legatura ca "razele" in discutie puteau fi ... diferite forme de eteruri.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Cautatorul

Si-au uitat unul. Mai este un eter.

Eterul etilic....  :-D

Si nu glumesc.

uite ce se zice despre el:

"Eterul este un lichid clar, incolor si foarte inflamabil, cu punct de fierbere scazut si miros caracteristic, folosit ca solvent, si in trecut ca anestezic general.

Eterul etilic amestecat cu alcoolul a fost folosit frecvent in secolul al XlX-lea ca un drog pentru divertisment.
Astazi eterul este folosit foarte rar datorita efectelor sale adverse postanestezice precum vertij si senzatie de voma, fiind inlocuit cu agenti anestezici moderni.

Eterul etilic este folosit pentru obtinerea cocainei pure.

Pana nu demult s-a crezut ca eterul se elimina in totalitate ca atare. In prezent se stie ca o parte din el se biotransforma cu formarea de metaboliti dintre care acetaldehida are cel mai important potential toxic."

http://www.sfatulmedicului.ro/Inhalanti/eterul-etilic_4321

Faza cu cocaina e tare. N-am stiut pana acum. Probabil de aceea te trimite cocaina in eteruri transcendentale.....   :evil: :-o :aliendance:

Si sunt 1000% ontopic. Sectiunea Limba Romana Diverse. Cate feluri de eter exista? Uite inca unul. Cel etilic...   :-D

mm

Multumesc pentru precizare, Cautatorul-e!
  Fara indoiala ca eterul etilic poate fi folosit ca anestezic general, dupa cum ne spune wiki, si chiar si in cazul de fata putem sa ne anesteziem gandirea ducand in derizoriu subiectul Ether sau/si orice alt subiect.
  Avantajul cert al anesteziei alcoholice este ca nu te mai doare mintea de subiect ori de altele...

  De subliniat ca eterul etilic, ca si inductor in derizoriu, face parte din categoria armelor folosite pe forumuri si nu numai (uau!). Lumea evolueaza, bâta si puşca sunt folosite mai rar, spre marele avantaj al armelor subtile. Tocmai din cauza subtilitatii sale :evil:, respectiv a capacitatii sale de a penetra orice (creier), eterul etilic sta la baza tuturor felurilor (ulterior descoperite) de Ether/eteruri.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Daca @mm a luat in considerare numai aspectul oarecum nepalpabil al fortei numite eterice si i-a placut disecarea sau felierea facuta de respectivul autor , @Cautatorul   nu a avut liniste pana cand nu a gasit si luat in considerare si aspectul practic al devenirii eterice cu potentiale eteriene  :roll:
  Cei doi colegi zic ca s-au completat ideal . Fiindca nu trebuie uitat nici o clipa aspectul dual al acestei lumi-diorame - si aici amintesc doar eventuala descoperire a unor unde gravitationale cu lungime mai mare decat a universului cunoscut ceea ce presupune ca respectivele inchid marginile continumuului spatiu-timp perceput de noi .
  Daca asa e , atunci e clar cum stam cu diorama dinamica in care traim .

Revenind la problema eterului ca forta , mai precis ca 7 tipuri de forta potentiala dupa autorul respectiv , eu zic ca iar se amesteca niste notiuni pentru impresia artistica :
corzi gravitationale, forta karmica si Iubire
compasiune, corzi de energie celesta (Astrala) si stralucirea Universala (un amestec echilibrat de compus eteric si astral de-al Cosmosului
respectarea Legii Universale, aliniere magnetica si constiinta lui Christ. Acest tip de forta eter este de ajutor in transcenderea timpului, spatiului si a limitelor constiintei. Utila in orice domeniu
iubire, compasiune, forta karmica, constiinta de Christ si fortele planetare
etc. etc.
Ca sa se inteleaga corect ce a vrut sa spuna autorul  , in orice lucrare se fac precizari initiale de concepte : definirea Legii Universale , conceptul de aliniere magnetica , definirea constiintei christice , a caracteristicilor si mijloacelor ei de accedere si accesare , conceptul de corzi de energie celesta- paranteza , astrala  :-D , etc.
  Parca astralul il definesc unii ca fiind un spatiu al amagirilor , al iluziilor si nu ceva celest , cu sensul de divin .

  Cum se fac bani in ziua de azi ? Iei un concept sau un fenomen ori o necesitate , o teoretizezi , o imparti in felii numite etape sau nivele , stabilesti niste criterii de admitere a etapelor adica construiesti un sistem de etalonare a maiestriei cu care se face acea necesitate sau se stapaneste acel concept. Apoi o scoti pe piata si eliberezi diplome - materiale si i-materiale sau e-materiale :evil:
Ma poate contrazice cineva cu dovezi ca nu e asa?
Cand a aparut notiunea de eter in fizica? Ce se intelegea prin ea si ce cauta sa explice prezenta eterului? Cum a evoluat conceptul de eter , de ce a fost abandonat de fizica si de ce s-a revenit - inca neoficial- asupra eterului pentru a explica unele fenomene. Ce se intelege prin eter azi, in  fizica , oarecum la limita legii  :lol:
Evident, parerea mea ... eterata adica diafana , care lasa urme ca o boare de vant  8-)

jean

Noi oamenii avem tendinta de a complica lucrurile si conceptele. Cum spunea si fiulploii ,,Iei un concept sau un fenomen ori o necesitate , o teoretizezi , o imparti in felii numite etape sau nivele". Asa ne place noua, vrem sa intelegem intregul prin felii mici.
In realitate nu exista eter in sensul de gol, nimic.  Dupa mine eterul este un continum spatiu - timp, unde materia si energia se afla intr-o stare mult mai fina de cat cea cu care suntem noi obisnuiti. Sa ne imaginam lumea noastra un burete si aerul din golurile buretelui eterul. Cred ca este un exemplu bun pentru a putea intelege acea lume din care facem si noi parte dar greu de inteles. Eterul si energiile sale impregneaza lumea fizica cum face aerul in cazul buretelui. Daca buretele mai contine si paicaturi fine de apa, atunci avem deja doua nivele. Daca punem acel burete intr-un camp sau zona cu radiatii avem trei nivele, etc.
In realitate vorbim de acelasi univers care poate fi judecat din mai multe puncte de vedere (planuri). Depinde de sistemul de referinta. Cred ca, calea de a incerca sa intelegem universul pornind de la un anumit plan nu va duce nicio data la rezultate concrete. Daca vom reusi sa intelegem integul, atunci vom intelege comportarea sa pe diferite nivele, planuri. Planuri care nu sunt alte universuri cum spun unii, sunt numai nivele ale aceluiasi univers.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

Exista o diferenta totusi intre planurile unui univers si planurile realitatilor sau universurilor . Dar nu despre asta e vorba aici.
Ca sa fiu mai clar, dupa mine, diferentierea cu care s-a inceput acest subiect reflecta doar mai multe aspecte ale aceleeasi forte , functie de modalitatea sau scopul de folosire - constienta sau nu - al ei .
   Asta ca sa nu mai vb de spatiul fortelor eterice si/sau spatiul eteric .
Parerea mea..

mm

#6
@fiulploii, ai zis bine: caracterul nepalpabil al eterului. Asa credem majoritatea dintre noi. Dar nu este asa pentru ca eter-ul/-urile (sau vanturile eterice de soi diferit) au fost masurate. Iata ce spune cercetatorul Mishin AM in acest sens:

Masuratorile facute cu instrumentele si experimentele speciale realizate cu un (sistem)aparat autooscilant si electromecanic cu [senzor] camp biologic artificial si cu alte dispozitive, intre anii 1982-1996 (St. Petersburg), ne-a ingaduit sa obtinem/afirmam urmatoarele:

1. Orice schimbari a starii interioare sau a starii de miscare a unei substante (corp fizic) sunt insotite de perturbari [tip] vortex-unda neconventionale ale eterului care cresc/ridica/ densitatea energetica (temperatura) ordinara a eterului in campul/spatiul/ adiacent acestui corp, precum si pe directia de propagare a acestor unde de natura necunoscuta. In mod deosebit (de pregnant) eterul este perturbat de procesele termodinamice si electromagnetice dezechilibrate. Proprietatile perturbarilor [de tip] vortex-unda ale eterului depind de elementul din care e compus corpul activ, structura interna a ....."latter", de geometria si frecventa oscilatiilor mecanice (si de celelalte oscilatii).
Corpul fizic in repaus este umplut cu eter "lichid" greu (o masa "lichida" (a)lipita [8]) care dincolo de corp formeaza o mai putin densa anvelopa stationara ce (re)produce [?] un camp gravitational, in forma si gradient. Insuficient exploratele procese eterice descrise [mai sus], ocupa un larg spectru de unde-frecvente spatiotemporale si prezinta/manifesta/ o (vadita) persistenta pronuntata, care confirma natura lor cvasimateriala vorticiala [rotitor].

2. In conditii de laborator toate experimentele desfasurate pentru generarea si inregistrarea noilor feluri de miscari eterice se supun legii [10] a adaptarii parafizice [?] sau legii "trial" (un analog al TR). Cel mai eficient a fost primul experiment , prima aplicatie a noului aparat construit, care a urmarit sa creeze o bariera de energie-informatie care sa aduca toate toate procesele, cu o intreita reintoarcere a situatiei, la [situatii] clasice. La unul din experimente, in timpul primei conectari, radiatia neconventionala modifica/altera/ de 15 ori [?] parametrul procesului fizic.
Bariera energie-informatie reprezinta principala proprietate a eterului si e numita principiul "ultimei perturbari" [8]. Supus [aparatul] conditiilor experimentului, adaptarea [lui] ia de la cateva secunde pana la cateva ore. (Experimentatorul va trebui sa incetineasca si mai mult [masuratoarea] pe masura ce dimensiunile vortexului cresc.)
Modificarile (daca apar) compozitiei spectrale a perturbarii de eter /scot/duc la intreruperea pentru ceva vreme a [formarii] barierei energie-informatie.

3. Campul de eter excitat se comporta ca un camp de temperatura ridicata care e influentat de gravitatie [??]. El [campul] se strecoara (cu greu) in exterior, in spatiu, descrescand in intensitate de preferinta [mai ales] in planul orizontal [al Pam.] si in jos pe verticala. Prin urmare, cvasisubstanta ca si rotitor /vartej/ are masa si compararea ei cu un proces termodinamic reliefeaza doar unul din aspectele fenomenului.
Pe inchiderea [odata cu] , intreruperea generarii si intreruperea disiparii de cvasisubstanta (ce dureaza aprox. 3 ore) campul de eter adiacent generatorului si [adiacent si] directiei de radiatie, "coteste"/vireaza/[se transforma] intr-o neomogenitate spatiala "wattless" [lipsita de energie?] ce poate fi atribuita polarizarii sau anizotropiei structural-topologice a echilibrului, faza grvitationala a eterului. [??]
Dar cel mai important lucru consta in altceva, aceea ca aceasta neomogenitate e capabila sa exista/dureze/ mai multe ore, sta intr-un loc, impotriva miscarii in spatiu a Pamantului si cu vantul eteric batand-o din toate partile.

4. Vascozitatea rotitoare a eterului neperturbat e de cateva ori mai mare in plan orizontal decat in cel vertical, adica exista o anizotropie a anvelopei de eter stationar a Pamantului si a campului gravitational ce-i corespunde (in structura).
Se poate dovedi ca spectrul structurilor rotitoare se modifica cu altitudinea in sensul cresterii [odata] cu dimensiunile vortexului , si [ca] in plan orizontal eterul este mai omogen. Anizotropia e atat de mare incat o haltera (gantera) de fonta aflata cu axa in poz. verticala, [atunci] cand e rasturnata cu 180o eterul lichid (stuctural) se revarsa/curge/ din partea superioara catre cea de jos producand/demonstrand efectul de "clepsidra".Totodata anizotropia formeaza in vecinatatea/apropierea suprafetei Pamantului o "unda-canal" specifica/proprie/ oferind posibilitatea inregistrarii tuturor perturbarilor [din] spatiu in planul orizontal.

5. Densitatea de energie (excitarea) a eterului depinde de factorii externi naturali. Astfel, variatia diurna a temperaturii eterului se coreleaza cu campul electric al Pamantului care atinge, la Moscova, un minim la ora 6 [dim] si un maxim la ora 21. Scurte izbucniri de energie [scapari] cauzeaza fenomenele de furtuna/vijelii/ din atmosfera. Cresteri episodice ale energiei eterului au fost de asemenea inregistrate la amiaza cand directiile miscarii orbitale a Pamantului, [respectiv] vantul eteric geodetic de la est spre vest , si reteaua Hartman "concluide".... [?].
Pe durata unei luni, energia eterului creste [odata] cu luna plina si scade [odata] cu luna noua.

6. Vantul eteric geofizic stationar din directia estica , vantul in legatura cu Soarele dupa apus, ca si vanturile de directii variabile cauzate de sistemele de cicloni si anticicloni din atmosfera, au fost de asemenea gasite. Miscarea/Deplasarea maselor de aer antreneaza cea mai mobila parte a mantei de eter a Pamantului conform cu legii adaptarii.

7. La scara sistemului solar observatiile cu aparatul au stabilit [ca exista] o componenta solara de vant eteric, contrar si prielnic [??de acelasi sens?] cu vanturile orbitale ale suprafetei Pam. Aceste fluxuri perturbatoare (turbulente) de eter au compozitii spectrale diferite . Spre ex. , vant prielnic pentru Pamant, avand o viteza de aprox. 300 km/s , e cauzat de revolutia impreuna cu Soarele, [vant] al campului individual solar neconventional.


  [Traducerea usor aproximativa a spuselor lui Mishin imi apartine] Imi pare absolut impardonabil sa trecem peste niste masuratori. De aceea, le iau in considerare, de baza, si constat o corespondenta intre cele cateva feluri de eter masurate de Mishin si cele sapte Forte Ether din clasificatia (data de Dawn Stranges) prezentata mai sus.  O fi el "Strangerul" un compilator, da' o fi compilat el dupa cineva....
  Masuratorile raman insa "in picioare", ca orice masuratori.

@jean,
"Sa ne imaginam lumea noastra un burete si aerul din golurile buretelui eterul."
  Ai zis f. bine aici. Aceasta chiar si este conceptia lui Kozyrev, rezultata ca si o consecinta a nenumaratelor sale experiente (de mare finete, ce-i drept). Si el considera corpurile ca niste bureti umflati cu acest eter, eter pe care il "scotea" sau il "introducea" din/in ei.
  Scotand o parte din eterul din corp, corpul isi micsora greutatea pe cantar. "Introducand" eter in corp, corpul isi marea greutatea pe cantar.

  Mishin, care e un nume cunoscut "Vestului", a masurat si vorbeste despre vant eteric terestru, (planetar, galactic), etc. Nu este nici o diferenta notabila intre aceste fluxuri si "componentele transcendente" din clasificatia de sapte forte-ether de la inceputul topicului.
De abia de aici pot apare ideile. Respectiv: eterul este viu; diferitele fluxuri de eter sunt sufluri vii; functionarea unui OZN ff probabil se bazeaza pe aceste sufluri vii (si nu moarte , adica asa cum le consideram noi tehnicienii).
  Oare nu putem afla natura acestor sufluri transcendente si compunerea lor si apoi sa le folosim? Aceasta e intrebarea.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Nox

Citat din: fiulploii din  03 Noiembrie 2012, 01:27:34
  Cum se fac bani in ziua de azi ? Iei un concept sau un fenomen ori o necesitate , o teoretizezi , o imparti in felii numite etape sau nivele , stabilesti niste criterii de admitere a etapelor adica construiesti un sistem de etalonare a maiestriei cu care se face acea necesitate sau se stapaneste acel concept. Apoi o scoti pe piata si eliberezi diplome - materiale si i-materiale sau e-materiale :evil:
Ma poate contrazice cineva cu dovezi ca nu e asa?

Chiar crezi prostia asta? Se vede că n-ai avut niciodată de a face cu semidocţi, adică aia care vorbesc despre lucruri, dar care nu se pricep la nimic efectiv. Vorbiţi despre noţiuni avansate de fizică, dar mă între câţi dintre voi ştiu să rezolve o problema simplă de mecanică sau termodinamică.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

mm

  Imi cer scuze pentru ca din graba am pus in capul topicului o traducere (aproximativa), am comentat-o mai putin si, probabil, nu a produs rezonanta scontata in mintile celor interesati totusi de problema eterului. De aceea sunt dator cu unele precizari.

  Nu am intentionat sa aduc in discutie notiuni avansate de fizica, asa cum vad ca a fost perceputa prezentarea cam slaba a subiectului. Asa cum rezulta si din:
CitatVorbiţi despre noţiuni avansate de fizică, dar mă între câţi dintre voi ştiu să rezolve o problema simplă de mecanică sau termodinamică.
Notiunile de fizica, la fel ca si alte notiuni intalnite in stiintele aplicative, sunt niste denumiri date unor fenomene, procese, efecte, etc., de regula neintelese si/sau insuficient precizabile. Ele se numesc axiome, fundamentale sau in alte feluri tocmai pentru a sublinia caracterul lor ireductibil. Din autorespect nu se recunoaste faptul ca sunt necunoasteri si se prefera sa li se spuna notiuni, denumiri, fundamente, statistici, etc. E un lucru ce nu poate fi negat si nu din porniri peioratiste spun acest lucru ci doar pentru a ma face inteles ca pentru mine notiunile avansate de fizica sunt doar niste notiuni si ele ar fi extrem de simple daca ar fi explicate clar.
  In alta ordine de idei, nu ma bag la termodinamica dar ma pricep binisor la mecanica (prin care mi-am castigat existenta).

  Aceeasi idee -relativa la notiuni- e valabila si pentru perceptia "artistica", subliniata de fiulploii:
Citateu zic ca iar se amesteca niste notiuni pentru impresia artistica :
corzi gravitationale, forta karmica si Iubire
deoarece autorul numeste intr-un anume limbaj, ce-i drept mai "artistic", niste "compusi eterici" care se regasesc in textele stravechi (am indicat cuvantul cheie - vimane) si unii din acesti "compusi sunt identici cu ce a masurat Mishin. Pe scurt, Mishin a masurat, identificat prin masuratori, cateva tipuri diferite de eter: terestru, solar, planetar, galactic. Aici nu-i vorba decat de denumiri diferite date unor aceleasi fenomene (incomplect precizabile). Masuratorile lui sunt acceptate in Occident.
  Cuvantul strings l-am tradus eu prin corzi si apoi prin lanturi dar poate autorul voia sa zica altceva. Iceea principala consta in existenta unei corespondente sigure intre notiunile folosite de autori diferiti.

  In ce priveste intelesul notiunii de ether, acest inteles a avut o evolutie istorica, in plus, nu exista un inteles unitar din partea diferitilor autori. Propun sa trecem peste aspectul trecerii in desuetudine a notiunii de eter, trecere aparuta odata cu promovarea TR. Nu propun deschiderea unei controverse cu partizanii relativitatii ci doar studierea si dezvoltarea subiectului propus la inceputul topicului.
  Mishin a descoperit ca pentru a fi o entitate fizica materia este organizata ca si celula vie: nucleu, membrama, (cito)plasma. Membrana, respectiv invelisul, fie ca e vorba de particule subatomice, ca e vorba de atomi, planete, sisteme planetare sau galaxii este o anvelopa eterica si in experientele lui, Mishin a masurat tocmai emisia lor. Aceeasi organizare a particulelor subatomice, eterice (e vorba de sublanurile eterice E1, E2, E3, E4), a fost observata de Leadbeater & Besant si descrisa in "Chimia Oculta". Prin urmare, inca de acu 100 de ani si pana acum, diferiti cercetatori au "vazut" masurat, descris si numit mai multe eteruri.

  Nu exista nici o indoiala asupra existentei eterului (pentru care fizica actuala foloseste cuvantul generic de plasma) si a multiplelor sale forme de existenta sau de manifestare. [Atentie, a nu se confunda cu televizoarele numite popular plasme. :-D]

 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Citat din: Nox din  03 Noiembrie 2012, 23:52:35
Chiar crezi prostia asta? Se vede că n-ai avut niciodată de a face cu semidocţi, adică aia care vorbesc despre lucruri, dar care nu se pricep la nimic efectiv. Vorbiţi despre noţiuni avansate de fizică, dar mă între câţi dintre voi ştiu să rezolve o problema simplă de mecanică sau termodinamică.
Esti cam off-topic, mon cher - ca sa citez din clasici in viata. Si eu la fel prin aceasta postare.
Deci, tu ce parere ai despre raspunsul la intrebarea ta ? Cat despre notiunile avansate de fizica , vorbirea despre acestea si legatura lor cu problemele simple de meca sau termo suprapuse peste un anume gen de incrancere ca si cum noi astia, vulgul, tropaim cu bocancii plini de noroi peste domeniul unor initiati din care posibil sa faci parte , intr-un fel sau altul, dom'profesor fizician . Daca zici tu ca gresesc, imi cer scuze .
  Pana atunci , te invit la urmatoarea problema :
     Un urs cade intr-o groapa adanca de 5m in timp de 1 secunda. Ce culoare are ursul ?  :-D

  Apoi, daca esti in domeniul ''avansat ''  si i-ai fost student lui A.Hristev atunci stii ca teza lui de doctorat a fost pe tema giroscopului si probabil stii ce  se intampla cand preda giroscopul la el la curs. Astept amanunte avansate. :evil:

  Faptul ca suntem stiutori intr-un domeniu, mai ingust sau mai larg si vedem cum altii, novici manevreaza cu concepte sau notiuni provenite din carti sau reviste de popularizare a stiintei , ar trebui sa ne faca mai ingaduitori cu necunoasterea fie si din motivul ca si noi apartinem speciei umane. Si mai bucurosi fiindca in ziua de azi , cunoasterea nu mai poate sa apartina specialistilor si ultraspecialistilor din cauza lipsei de vedere asupra ansamblului . Si vine un neica-nimeni , un tzasht-basht care face conexiuni sau pune intrebari idioate cu potential . Poate ca nu ar fi rau atunci cand suntem iritati ca cineva jongleaza cu notiuni ca sa fie in trend , sa punem mana sa (re)citim Karl Popper - Logica cercetarii  , par egzampel   :lol:
http://en.wikiquote.org/wiki/Karl_Popper
http://ro.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper

No offence, man . Relax and enjoy ca viata e scurta  8-)

Xanadron

Tot cam offtopic reproduc din memorie replica data de Einstein unui jurnalist, care-l intrebase cum se fac marile descoperiri stiintifice. "Simplu. Toată lumea stie ca anumite fenomene sint imposibil de demonstrat. Din cind in cind apare cite un ignorant, care nu a aflat inca lucrul asta!" :wink:

Si-un pic ontopic: la fel cum Gariaev a revolutionat "genetica radianta", vad ca un alt rus (Mishin asta) redefineste cumva atit de... eterica notiune eter. Clar ca rusii-s inca subestimati.
Fiind inca "boboc" pe tarlaua eterica, mai adaug doar o poza a originalului rus si-un link interesant in conexiune directa cu Mishin si "detectorul lui de vortexuri eterice" :star:  - vortexuri ale caror caracteristici dintr-un anumit volum ar determina cica si modul curgerii timpului prin respectiva zona (deja ma doare capu' citindu-l :-D):

http://www.galactic-server.com/radio/mi-paper.htm
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#11
  Un sincer multumesc! celor doi sustinatori ai mei in promovarea acestui delicat subiect, Xanadron si fiulploii.
  Celor interesati de subiect, si mai buni cunoscatori decat mine ai limbii engleze, le sta acum la dispozitie textul original al celor sapte observatii (concluzii) ale lui Mishin (pe care le-am prezentat anterior). Respectiv, linkul dat de Xanadron. Poate ca si exprimarea folosita de Mishin da oarece batai de cap insa avem aici avantajul exprimarii originale, "asa cum i-a venit lui", in descrierea unor descoperiri. Si nu-i usor sa explici ceva ce nu a vazut nimeni pana atunci, inclusiv (nici) tu insuti....

  Am mai deschis acest subiect si pe un forum "de specialitate", tot in speranta ca si altii (preocupati de subiect, pasionati, interesati, etc.) vor rezona la tema respectiva, cu efecte benefice in realizarea unui studiu colectiv. [Fac aici o paranteza si recunosc ca nu prea se inghesuie amatorii la "facut sapaturi" in echipa, din varii motive pe care nu le mai numesc.]
  Recidivez totusi, in ideea ca pe acest forum nimeni nu se mai indoieste de omniprezenta si omnipotenta extraterestrilor si ca atare userii ar putea fi interesati mai mult de aflarea principiilor de functionare ale OZNurilor -prin efort comun- decat de discutii (sterile).

  Din acelasi link se poate afla (la pct. 9) ca Mishin a inregistrat semnal (cu dispozitivul lui) de la Luna, Soare, centrul galaxiei si de la cometa Hakutate. In Fig. 2 el a reprezentat sase feluri de eter, din care pe patru dintre ele le-a si masurat cu dispozitivele lui. El le numeste vanturi eterice, fluxuri eterice, etc. Cert este ca le-a masurat, le-a pus in evidenta experimental.

  Ulterior am dat peste o enumerare mai concisa a concluziilor sale (pe care le adaug ca "documentare"), concluzii care pentru noi -neparticipantii la experiente- par mai usor de digerat si de aceea le reproduc in cele ce urmeaza:

1. Cu ABD s-au inregistrat vanturile eterice (anizotropii ale spatiului) pe directii diverse ce nu depind de [violeaza] legile compunerii vectorilor de miscare in spatiu si aditivitatea.
2. Forma semnalelor inregistrate dovedeste ca procesele (ale eterului) din eter sunt macroscopic cuantificate/diferentiate/ (in special [se vede] la oscilogramele 5...9)
3. In timpul/pe parcursul/ miscarilor [lor] orbitale, Galaxia, Soarele, planetele si satelitii sunt afectate nu numai de vanturile eterice co-directionale [lor] dar de asemenea si de turbulenta altor compozitii spectrale [??]
4. Pe [la] suprafata Pamantului exista un vant de Est spre Vest (camp magnetic planetar) , tot asa un vant de N-E spre S-V (curent electric teluric) [precum] si vantul de Vest spre Est (suprarotatia[?] suprafetei atmosferice). E cunoscut [de altfel,]: campul magnetic al Pamantului se deplaseaza spre vest cu viteza de 0,3o pe an [nu stiam]
5. Densitatea de energie ("temperatura") eterului e corelata cu c. electric al Pamantului (minima la 6:00 a.m. si maxima la 9:00 p.m. dupa ora Moscovei [si chiar si dupa a noastra]). Energii de scurta durata improasca si provoaca furtuni (vijelii) in atmosfera. Pe perioada unei luni de zile, energia eterului creste si descreste cu fazele de Luna Noua.
6. Vascozitatea eterului ce se roteste [vartejurile de eter] in planul orizontal [la suprafata Pam.] este de cateva ori mai mare decat in plan vertical. Asta creaza un original "canal de unda" in apropierea suprafetei Pamantului, care perturba eterul ceea ce [ne si] indica anizotropia spatiului "alipit" Pamantului. [?]
7. Perturbat in proportie locala, eterul se comporta ca o arie de temperature mai ridicata, care e influentata de gravitatie. [!] Eterogenitatea spatiala "watt-less" , care e un reziduu de la disiparea de cvasisubstantei, poate fi urmarita/sesizata/ [chiar si un timp de] pana la o jumatate de zi , fiind stationara [lipita, as zice], cu toate acestea (in ciuda) miscarii Pamantului si a vantului de eter , care bate din toate partile. Asta e dovada ca eterogenitatea reziduala e legata de "subspatiul solid" care se roteste impreuna cu Pamantul.
8. Bariera de energie-informatie poate fi biruita intr-un experiment nou (intelectual ??) . De ex. prin fortarea /constrangerea/ cu o radiatie incomoda [?]; in primul experiment noi am marit viteza [de desfasurare ] a unui process fizic clasic (de ex. fotoluminiscenta) de aprox. 15 ori.
9. Perturbarile neobisnuite de unde-rotitoare ale eterului apar la orice fel de schimbari, mecanice, termodinamice sau [depinzand de] de cond. electromagnetice ale substantei (corp fizic), dar cand bariera energie-informatie s-a creat, aceste perturbari vireaza intr-un fel de radiatie speciala. Energia acestei radiatii e comparabila fluxului de neutrini.


  In aceste noua observatii Mishin spune lucruri f. importante iar pe unele ni le putem insusi ca informatie utila deoarece autorul este credibil. Despre vantul eteric de la Vest spre Est mai citisem, este vizibil cu ochiul liber in zilele calde sub forma unei pelicule de aer tremurand care se prelinge peste suprafata pamantului si a asperitatilor lui (dealuri, varfuri), curgere care este surprinzator sa fie spre est. E ca si cum acest flux de la suprafata pamantului ar impinge Pamantul in rotatia lui (caci trebuie sa-l invarta vreo forta si pe el). De aici pornind, e natural sa ne gandim la o propulsie eterica.

  Legatura facuta de Mishin intre fluxurile de eter (masurate de el) si modificarea curgerii timpului ne faciliteaza conexiunea cu lucrarile lui Kozyrev si -pe acesta baza- sa ne gandim ca e f. probabil, in buna masura, ca cei doi sa fi masurat aceleasi fenomene, inregistrand si efecte similare.

  Popper are niste reflectii foarte pertinente. Dupa nume el este de origine roman de-al nostru. Popper este o transcriere germana a cuvantului popă iar originea sa austriaca este posibil sa fie in paralel si romaneasca, data fiind multimea de sate/localitati din Austria in care unii mai stiu inca limba romana (din strabuni). Imi mai amintesc de Iuliu Popper exploratorul, din lecturile tineretii mele, un alt roman cu acest nume.

  Pentru eventualele semne de intrebare privitoare la incadrarea subiectului in specificul forumului, cred ca noi, fiecare posesor al unei anumite pregatiri de specialitate -inevitabil inguste- putem pune cate o "caramida" la construirea subiectului. Spiritele enciclopedice sunt mai rare si insasi cuprinderea multiplelor domenii se face volens-nolens si cu scaderea in paralel a profunzimii patrunderii lor si aici sunt in total acord cu fiulploii
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

#12
Citat din: mm din  03 Noiembrie 2012, 15:11:33
[...] De abia de aici pot apare ideile. Respectiv: eterul este viu; diferitele fluxuri de eter sunt sufluri vii; functionarea unui OZN ff probabil se bazeaza pe aceste sufluri vii (si nu moarte , adica asa cum le consideram noi tehnicienii).
  Oare nu putem afla natura acestor sufluri transcendente si compunerea lor si apoi sa le folosim? Aceasta e intrebarea.
Intrebarea-i foarte bine pusa, ramine doar "micul" amanunt al raspunsului legat de interfatzarea notiunilor cu utilizarea concreta a interesantei teorii eterice mishiene... mai mult decit pur teoretice totusi, datorita masuratorilor efectiv realizate - si inca-n secolul trecut deja...
Ceva ma face sa cred deci ca rusii au ajuns de multisor la aplicatii practice ale numitei teorii - secrete, evident. 8-)

Clar ca pare de domeniul SF ipoteza aplicarii practice a ideii "suflurilor eterice vii" in tehnologia construirii unui eventual OZN "non-retro-engineered" (si mai ales in urma unor dialoguri initiate relativ "amatoristic" p-un forum ca asta :-D), dar cred ca fie si doar simpla placere 'telectuala a dezmortirii neuronului conteaza inca pentru unii, desi putini. Asta-i motivul pentru care tu meriti de fapt multumiri pentru aducerea-n atentie a subiectului asta doar aparent arid, colega mm!

Repet insa: ma simt deocamdata depasit (si inca-n viteza :lol:) de dificultatea asamblarii unui model mental propriu si complet al teoriei asteia originale, abia pe urma [poate] urmind sa-ncerc vreo tentativa de "legare cu pamintul aplicativitatii" a vreunui fir teoretic. Fiindca-s dificultati majore pina si-n intelegerea aerodinamicii aripilor "3D" producatoare de vortexuri "ciudate" si imposibil de relevat in 2D (vb. de domeniul aero-STOL, inca-n curs de asimilare de JE), daramite a vortexurilor eterice...

In orice caz, marota :-P mea mai veche (a proiectelor negre naziste) m-a gadilat de la prima postare din topicul asta, fiindca-i clar ca germanii stiau destule pe exact aceeasi tema (la care inca sap nu doar eu fara mare spor, ci si altii mai destepti ca Joseph Farrell - inca enigmaticul "Die Glocke" cu-al sau "plasmoid rotitor" metalic-lichid Xerum-525 producator se pare chiar de vortexuri toroidale... ETERICE fiind doar una din directiile de studiu inca de nimeni lamurite).

Las acum deoparte alte studii R&D naziste si mai terifiante "ingropate" si mai adinc (ex.: cercetarile la care-a participat se pare si Dr. Mengele, privitoare la propulsii "pseudobiologice" utilizind energia cadavrelor :-o), conexiunile cu Tesla&Co si presupusul lui automobil cu propulsie ETERICA, grila Hartman de care se leaga si Mishin cumva, dupa ce-l urecheaza :wink: un pic si pe relativistul Einstein etc etc) si mai adaug deocamdata la efortul meticulos-analiticului coleg mm traducerea frazelor finale din linkul postat mai sus:

"[...] the ether is an absolutely non-standard material medium, staying at the same time in three phase states, owing to disturbance from nonequilibrum systems, such as stars and elementary particles of substance.
Eterul e un mediu material non-standard la modul absolut, existind simultan in trei stari de agregare si caruia i se datoreaza disturbarea sistemelor "non-echilibrate" cum ar fi stelele ori particulele elementare ale materiei.

The first most stable phase of the ether is an absolute solid space ("die Feste des Himmels", according to the Holy Scripture), or the energy "bottom" of the Universe, whose elementary structure remains a mystery. In regard to the hierarchy of the vortical structures of the ether, not a single star, but a galactic vortex should be considered as analogue of a classic elementary particle.
Prima stare - si cea mai stabila - a eterului e analoga unui spatiu solid la modul absolut ("die Feste des Himmles", dupa Sfinta Scriptura) ce-ar reprezenta baza energetica a Universului - a carui structura ramine inca un mister. Legat de ierarhia structurilor vorticiale eterice, nu atit o singura stea, cit un vortex galactic ar trebui considerat un analog al clasicelor particule elementare.

Hence, the electron is an accumulation of "plasmic" subparticles ether; and the cause of the origin of the substance and the galaxies (supersubstance) is to be common. It is most probable that the rotary-and-progressive motion of the Universe as a whole is this cause.
Implicit, electronul ar fi o acumulare de particule "plasmatice" de eter, iar cauza originara a crearii substantei cosmice si a supersubstantei galaxiilor pare sa fie de aceea comuna - iar cea mai probabila ar fi deci miscarea rotativa si progresiva a Universului ca un tot unitar.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

@Xanadron,
Sincer, nu am raspunsuri gata pregatite la indreptatitele tale intrebari-asteptari (caci de le aveam ori calatoream prin spatiu ori taceam) insa tocmai acest lucru incercam noi sa-l facem aici, din aproape in aproape si "sinergic-colectiv". Nu-mi fac iluzii sau vise peste ce se poate realiza efectiv si merg inainte fara graba.

  In privinta folosirii concrete/aplicativ a notiunilor Mishiene, suntem limitati la informatia pe care o avem unde sunt niste concluzii-sinteze personale, el stiind la ce se refera dar noi nu stim efectiv cum a facut. Material publicat in extenso a fost mai mult (in referintele din linkul ce l-ai dat, la ref. 8 Mishin apare cu 44 de pagini), eu nu prea am avut acces la el. Am reusit sa gasesc o schita a aparatului cu care a facut masuratorile, poate chiar ar putea fi refacut dar nu vad folosul aici deocamdata. De retinut, totusi, ca un aparat de masura a eterului poate fi foarte important.
  Cu ce avem de la Mishin putem face diverse asocieri cu alte realizari, aplicatii practice (rusesti). Bunaoara, cu platforma lui Grebennikov, care calatorea mai mult in timp decat in spatiu. Retinem de aici ca ansamblul platforma+entomolog era inconjurat de o anvelopa care poate fi (ff probabil) identificata/legata de anvelopa de eter numita de Mishin bariera energie-informatie (o denumire dupa pur imaginatia lui caci degeaba ne chinuim s-o intelegem, stiut fiind ca nu se stie clar nici ce este energia si nici ce este informatia).
  Alta asociere se poate face cu "Masina Timpului" realizata de Dr. Chernobrov (i-as spune mai degraba "Cortul Timpului"   :|). Acesta, folosind unde EM a reusit sa masoare in incinta respectiva "deplasari in timp", cu diverse mijloace de masurare a timpului. Cred ca am mai discutat despre acestea aici pe forum si nu mai insist.

  Putem deja sa incepem o enumerare (o vom completa pe masura ce avansam) a posibilitatilor de propulsie eterica pentru OZN-uri si -ca prima etapa- deschidem o lista:
L11) Deplasarea in timp. Nu conteaza daca ajungi la Londra luna trecuta sau luna viitoare, important este ca o faci cvasiinstantaneu (si nu platesti avionul :-D). 

  "Suflurile eterice vii" pot fi folosite in diverse aplicatii (unele enumerate deja de Strangers; chiar la inceputul topicului). Cunoastem f. bine "puterile" dobandite de yoghini, care, pe masura ce avanseaza in practica lor, pot face minuni, cum ar fi translocatia sau "materializarea din nimic" de obiecte, flori, etc. Cum fac ei asa ceva? Fara indoiala ca pe baza fluxurilor eterice. Confirmare avem in spusele lui Mishin despre eterul solid, care se poate solidifica luand forma dorita/imaginata de yoghin, si nu numai. Yoghinul devine -prin practica insistenta- o masina de manevrat fluxuri de eter. Ideea solidificarii eterului o regasim si la Tesla:
"La inceput Tesla a efectuat doua experimente (la inalta tensiune, privitoare la reactanta de inalta frecventa dintre doua placi metalice paralele) ca sa-si verifice ipotezele. Testele sale au confirmat ca la tensiuni si frecvente suficient de inalte, "spatiul" (continand eter) dintre placi a devenit ceea ce Teslea a numit "stare solida", adeverind ceea ce eu am numit "Omni Matter" (adica eter), care se comporta -la "curenti Tesla" de suficient de inalte voltaj/frecvente- ca un "fluid conductiv electric continuu", posedand masa , inertie si moment care poate fi "pompat" in scopul suspendarii sau propulsarii placilor in spatiu)." [Nu mai stiu sursa acestui citat...]

  Complectez lista cu:
L12) "Suspendarea sau propulsarea placilor in spatiu" datorita transformarii eterului dintre placi in fluid pompabil. Spusele lui Tesla il confirma pe Mishin care vorbeste despre eterul cu cele trei stari de agregare existente simultan deci inclusiv cea de fluid (lichid). Retinem, eterul poate fi pompat, ceea ce ne duce cu gandul la motorul de racheta care pompeaza gazele de ardere -fluidul de lucru- in afara. De ce n-ar pompa si eter?

  Ca tot veni vorba de Tesla, un partizan pe viata al eterului (eu il consider cel mai mare geniu din lume, in ultima suta de ani), sa culegem si de la el niste concluzii-sinteze:
"a) Toate corpurile au "continut" electric, masa - un rezultat al vartejurilor de eter
b) Eterul (e) dinamic, elastic, compus din purtatori independenti (aflati) intr-un fluid izolator (care-i diferentiaza), care umple, patrunde, tot spatiul si toate corpurile
c) Miscarea corpurilor genereaza microunde (forte electrostatice) pe principiul inductantei
d) Microundele rigidizeaza eterul intre corpurile electrice (?) (ce produc camp electric probabil)
e) Miscarea corpurilor prin "eterul rigidizat", ce contine tuburi (prob. vartejuri) de forte electrice si magnetice, creaza interactiune gravitationala."

  Citatul este luat din cartea(!) lui Tesla: Nikola Tesla (1856-1943) - 1893-94 Dynamic Theory of Gravity, based on Faraday's "electric elastic solid ether". Daca e o carte intreaga ar fi interesant de citit (nu am gasit-o).

  Nu cred ca e posibila "asamblarea unui model mental propriu" cu privire la eteruri caci masa mare de informatii disparate si incomplecte, cu denumiri diferite -la autori diferiti- pentru aceleasi fenomene, e imposibil de procesat mental. In schimb, noi putem "lipi" bucatile de informatii mai sigure, adunate de pe unde se gasesc, intr-o constructie graduala, ce se va forma de la sine, treptat, pe masura dezvoltarii subiectului.

  OZN-urile naziste, dupa cum observa de curand cineva aici pe forum, nu au fost folosite in lupta din cauza "peretelui" despartitor cu prezentul, deci din cauza efectelor temporale. Personal, cred ca la acestea (Schauberger),
L13) circuitul de lichid dublu-torsionat producea forta de propulsie. Aici facem asocierea cu "atomul" de eter, prezentat in Chimia Occulta, numit ANU sau UPA, componentul eterului E1, numit si ultimul "atom fizic", al celei mai fine stari eterice. Existent si el in cele doua forme, "pe drepta" si "pe stanga". Acest "atom" de eter a mai fost prezentat aici si nu mai insist decat asupra dublei (simplei) sale torsionari (o regasim si aici pe forum in filmul dat de elena78, de la adresa:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3714.msg76535/topicseen.html#msg76535) unde acest principiu poate fi recunoscut in schita motorului cu lichid al lui Schauberger). Acest principiu al torsionarii -sa-i zicem asa- il regasim bine mersi si in bobinele lui Tesla.

  Deja, in postarile "de prezentare" de pana acum au aparut foarte multele aspecte numite, masurate, enuntate, din care putem extrage si analiza individual fiecare aspect/idee in parte urmand a le "reasambla", utiliza, etc., dupa caz, mai apoi. 

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

#14
Nici vorba sa fi asteptat "raspunsuri gata pregatite" pe tema asta virgina cumva din principiu, colega mm...
In rest, subscriu la mai toate observatiile tale de mai sus. Tema OZN-urilor naziste care nu puteau trage cu tunu' :-D am mai atins-o de prin 2009 cred - cauza fiind se pare, pe linga "separarea in bula proprie spatiu-timp" pomenita, si deplasarea lor pe directii unghiulare relativ rigide, in pasi de minimum 7,5 grade se pare = 1/12 de unghi drept la ultimele lor prototipuri, primele fiind si mai rigid-axate in zbor cu "tahionatoarele" lor deflectate cam brut.

Bune si remarcile despre mai-mult-ca-sigura izomerie levo/dextrogira a particulei "fundamentale" eterice, aici putindu-se specula asupra specialitatii supreme a Dr. Walter Gerlach (premiat Nobel in 1922 impreuna cu la fel de genialul savant evreu Stein taman pe tema SPINULUI electronului) ca indicatie a faptului ca s-a ocupat realmente si cu problematica "eterica" a terifiantului "clopot" nazist (Die Glocke).

O sa revin oricum ceva mai ontopic c-o eventuala tentativa incipienta de conectare a teoriei "eterice" :star: cu practica (ce n-o omoare totusi pe nimeni :lol:), dar numai dupa alte citeva "sapaturi". 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/