Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Hermeneutică & Cinema

Creat de Grifon, 26 Mai 2017, 15:39:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Enz

E de la ei/sau este de la ei ?

Este metalimbaj, sau...


! No longer available

doar o vrajeala ieftina ca sa le cumparam dulciurile.

Grifon

Dle @Enz, nu remarc inserții sub/supraliminale in videoclip - dar, la ce specializare bănuiesc că s-a ajuns, nu m-ar mira să fie (desi, evident, mult mai greu detectabile).
Cât despre intrebarea ori/ ori, răspund că variantele nu se exclud reciproc - fiind f.posibil ca unii să facă si bani, in acelasi timp cu trimiterea de mesaje.

Revenind insă la Hammil, menționez că am găsit, in biografia oficială, că tatăl său a fost ofițer US Navy in Japonia, iar el a trebuit sã-l urmeze, in adolescențà (acolo găsind, după cum a mai afirmat prin diverse interviuri, spiritualitate (?!)
Aceste aspecte trebuie luate cu rezerve (căci si cei cu Montauk le folosesc, forțându-si argumentările...cu adevărat ireale). De pildă, eu cred că tatăl lui Mark a fost un simplu ofițer (nu din (deja nelipsita, in orice "conspirație") Naval Intelligence). Iar "spiritualitatea" găsită in Asia de Mark putea fi, pur si simplu, "sex, drugs & rock'n'roll"...

Totuși, să retinem aceste repere. Căci, chiar de Nichols / Moon exagerează conspirația (legând totul pe filiera experimentelor secrete), s-ar putea să avem ceva conexiuni (chiar dacă mai depărtate) cu notoriul (si infamul) proiect CIA, numit MK/ULTRA.

Enz

Cat de greu, domnule @Grifon ?

We've come too far to give up who we are
So let's raise the bar and our cups to the stars
.  :ufo:

Grifon

Pe scurt, despre MK/Ultra.
In pofida a ce cred tonele de conspiraționiști, prefixul MK nu vine de la "Mind Kontrol", si nici n-are vreo legătură cu precursorii naziști (decât ca principiu). Până prin anii '70, CIA punea inaintea oricărui cod un așa numit digraf, desemnând astfel o referință (fie geografică, fie departamentală).
Acest MK (intâlnit la multe alte coduri) e pur si simplu codificarea Departamentului Tehnic, in sarcina cărora cădea tot ce insemna instrument (audio, video, TV, sateliți, s.a.m.d).
Acum, revenind la "Ultra" (denumire folosită de ei si in succesul cu "Enigma", trebuie spus că a vizat, ani buni, dezvoltarea tehnicilor de interogare (incluzând inițial si LSD, sau "scotocirea" subliminală). Cercetările (intr-adevăr, complexe) au fost insă oprite de comisiile Congresului, odată cu marele scandal Watergate. După...cine știe, poate a continuat camuflat, si unele voci afirmă că pe temeiul său s-au dezvo!tat inserții tip StarWars...
Eu nu cred neapărat asta - căci la fel de posibil e ca unii specialiști de acolo, trecând in sfera privată, să-și fi oferit expertiza celui mai bun plătitor.
Fie Lucas, fie Spielberg...fie alții.

fiulploii

Atașat , ce spune un tip John . O fi hoax? Că prea e cu cântec...


Grifon

Un alt argument ce probează "lucrătura" lui Lucas & Co este graiul micilor ființe Ewok ("ursuleții" ce luptă ca guerilla contra Imperiului, in "Return of the Jedi").
Aparent o aiureală, limba e, de fapt, tibetana (rulată invers, dar și cu expresii normale, amestecate cu restul).
Și (culmea !) apare in bizarul context al zeificării robotului C3PO - manipulare religioasă explicità a rebelilor, pentru capacitarea militară a micului popor.

Eh, facem ce facem si reperăm iar conexiunea tibetană - ba chiar deja nițel redundant. Iar de citim in link-ul atașat una-alta, vedem iarăși dedesubturile ce leagă niște VIP-uri de Dharamshala (sediul guvernului tibetan in exil).

https://thelostyak.com/2010/05/03/ewoks-speak-tibetan/
http://starwars.wikia.com/wiki/Ewok_religion

Grifon

Câteva alte concluzii - complementare si, desigur, speculative:
1) Însumand:  a) expertiza trusturilor de intelligence in inserții subliminale ('50-'70), b) relația "mutual avantajoasă" a acestor trusturi (si a Pentagonului) cu Hollywood-ul, precum si c) activitățile subversive ale acelorași spooks in Dharamsala (bază prolifică ptr.antrenat guerrile anti-Beijing, cel puțin până in 1987)...obținem un tablou ce nu-i poate exclude pe "onorabili" din "grupul de producție" StarWars)

2) Dat fiind că "religia" SW pare a fi un sincretism mondialist, nu putem exclude nici alte paliere PTB in promovarea giganticei producții (pe coordonatele elaborării unei credințe new-age). Accentul pe un supranatural impersonal (The Force), hrănit majoritar cu orientalisme - si excluzând aproape total creștinismul - alimentează această ipoteză...
(evident, extensia PTB nu exclude, ba chiar automat include trusturile de intel in proiect - cu agende paralele sau suplimentare)

3) Oricare din variantele de mai sus ar fi, e sigur - din p.meu d.v.- că G.Lucas nu a lucrat singur sau independent la proiect. Varianta că a introdus, după concepție proprie, tot acest maglavais mistic doar ptr. profit cade - căci de voia doar asta, ieșea mult mai câștigat inserând, la fel de NLP-istic, sex, nu religie - sex sells a hell of a lot better, ain't it ?

Godak

Colegul @Grifon a depus ceva efort să analizee seria SW. De aceea. poate ar trebui să mai rafineze concluziile.

Citate sigur - din p.meu d.v.- că G.Lucas nu a lucrat singur sau independent la proiect.
Asta e un truism și seamănă cu răspunsurile la chestionarele sociologice care o dădeau pe Andreea Esca ca jurnalistă. În spatele unei megaproducții stă o armată de profesioniști (inclusiv scenariști, documentariști, și N alții care au forjat scenariul și regia). Probabil vroiai să afirmi că lui G. Lucas i s-au sugerat unele direcții.

Citatactivitățile subversive ale acelorași spooks in Dharamsala (bază prolifică ptr.antrenat guerrile anti-Beijing, cel puțin până in 1987)
Primo: nu e bine să folosești covântul ăla pe aici, că se interpretează. Secundo: CIA a antenat gherile tibetane, ba chiar și despre Dalai Lama se spunea că e agent CIA. Însă: la ce-ar fi folosit cauzei seria SW? Susținerea publică nu conta, deoarece implicarea CIA era pe blat, iar pe chineji îi durea în dos de opinia publică vestică. Aici e o dilemă.

CitatDat fiind că "religia" SW pare a fi un sincretism mondialist, nu putem exclude nici alte paliere PTB in promovarea giganticei producții (pe coordonatele elaborării unei credințe new-age).
Treaba e că NMR NewAge rula la timpul respectiv la maxim, chiar și fără susținerea SW. Nu așteptau liderii ei formali să le dea idei Georgică Lucaș de cum să-și modeleze tezele sincretoide. Din nou, nu văd cum ar fi putut contribui filmul la propagarea unei mișcări aflate în punctul ei culminant.

Citat
Citatcăci de voia doar asta, ieșea mult mai câștigat inserând, la fel de NLP-istic, sex, nu religie
Aici n-ai fost atent la un link de-al meu, postat pe aici anterior. Fanii SF fug de conținut sexual ca de dracu, pe principiul refugierii în realități abstracte, total rupte de realitatea nu foarte roz în care se scaldă.

dacă tot ai făcut jumate de drum în analiză, ar fi și păcat să nu-l duci la capăt!

Grifon

#69
In prima parte a topicului, dl. @kenjiro a postat câteva link-uri referitoare la dramele altor actori ai StarWars - primite cam ironic de colegi. Printre ele era si un link privitor la problemele psihice ale lui Jake Lloyd (băiețelul ce l-a jucat pe Anakin Skywalker in copilărie), dar poate ar fi trebuit completat si cu alte date, precum in link-ul :
http://yournewswire.com/mk-ultra-star-wars-star-moved-to-psychiatric-hospital/

Iar la o fugară privire in banala Wikipedia, ce am gàsit referitor la acest tânăr ?

Post-Star Wars work   Edit
After retiring from acting in 2001, Lloyd continued to make appearances at sci-fi and comic-book festivals.[8] In 2012, he announced he was directing a documentary highlighting the Tibetan refugees in India, who are attempting to escape persecution by the Chinese government.[9
]

Hait ! Si ăsta ?! Oare câți din extinsa echipă SW ar mai fi putut "ingurgita" magia NLP ?
(bietul Lloyd era oricum cel mai vulnerabil, fiind cel mai mic protagonist -9 ani la momentul filmărilor. La el, NLP-uri gen PADME / AMIDALA s-au intipărit in subconștient ca pe ceară...)

Grifon

Citat din: Godak din  19 Iunie 2017, 15:01:50
Colegul @Grifon a depus ceva efort să analizee seria SW. De aceea. poate ar trebui să mai rafineze concluziile.
.Însă: la ce-ar fi folosit cauzei seria SW? Susținerea publică nu conta, deoarece implicarea CIA era pe blat, iar pe chineji îi durea în dos de opinia publică vestică. Aici e o dilemă.
......
Treaba e că NMR NewAge rula la timpul respectiv la maxim, chiar și fără susținerea SW. Nu așteptau liderii ei formali să le dea idei Georgică Lucaș de cum să-și modeleze tezele sincretoide. Din nou, nu văd cum ar fi putut contribui filmul la propagarea unei mișcări aflate în punctul ei culminant.
........
Fanii SF fug de conținut sexual ca de dracu, pe principiul refugierii în realități abstracte, total rupte de realitatea nu foarte roz în care se scaldă.

dacă tot ai făcut jumate de drum în analiză, ar fi și păcat să nu-l duci la capăt!

Pertinente obiecții, dle.@Godak - m-am frământat si eu puțin cu ele.
La ce ar fi folosit "intelligenților"? Poate ca parte a "frăgezirii" mentalului colectiv in preludiul loviturii din Tien An Men, '89 (eșuată, precum se știe). Poate ca și canal inedit de comunicare cu insurgenții tibetani, dispersați in puncte strategice limitrofe (Nepal, India, Thailanda, etc). Dacă aș cunoaște exact ce inserții tibetane au pus in graiul Ewok, aș deduce mai multe, dar așa...rămân doar cu prezumția.
(ca fapt divers, deși SUA si China au "bătut palma" prin 73 - reuniunea Nixon / Zhu En Lai - ultima răzmeriță armată in zona Tibet a fost lansată in 1987 - adică intre "Return of the Jedi"(1983) si 1989.

La ce-ar fi folosit "inginerilor" New-Age ? Păi, e prima incercare concretă / complexă / fundamentată de creare a unei religii artificiale (ba si cumva oficiale). Fenomenul New Age e, desigur, mult mai vechi, dar e doar o avalanșă eclectică si exotică de noțiuni - in timp ce Jediism-ul are "doctrină", "decalog", "practici", s.a.m.d.
(am si convingerea că tot "jediism-ul" ăsa e un experiment sociologic complex, monitorizat cel puțin indirect de unii..."ingineri", si doar premergător altor manevre).

Cât despre năstrușnica teorie "fanii SF fug de sex"...hahahaa! Cred că glumești, dle @Godak ! Nu doar că-ți pot prezenta oricând devoratori simultani de "Dune" si ..Porn Hub, hahaha - dar oricum seria SW s-a adresat intregii lumi, nu doar consecvenților tip FANDOM.

Totuși, reiterez că nici eu nu sunt sigur de posibila agendă (sau agende) Star Wars. Cele sugerate de mine sunt in primul rand ipoteze, cu potențial relativ de validitate...

Godak

CitatDacă aș cunoaște exact ce inserții tibetane au pus in graiul Ewok, aș deduce mai multe, dar așa...rămân doar cu prezumția.

Cu riscul de a lăsa câtorva colegi gustul amar (toxic, otrăvit și degrabă manipulatoriu al MSM), vă propun spre lectură, dle. @Grifon, un articol dintr-o respectabilă revistă cultural-științifică (Huo! Conspirație! Satana!):

https://books.google.ro/books?id=rUMWR1U7EVEC&pg=PA53&lpg=PA53&dq=marcia+s+Calkowski+ewok+talk&source=bl&ots=1UqDOb639I&sig=BHTLEfp5OTa6cOmrxvw3wd3dmRA&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwjtydu0n8_UAhUGYZoKHTqXA-EQ6AEIJzAA#v=onepage&q=marcia%20s%20Calkowski%20ewok%20talk&f=false

Veți afla din el exact ce vorbeau maimuțoii ăia pe limba lor.



kenjiro

The way of the jedi

DM: Marcus, last week we both instructed on a High-Risk Bodyguard Course in Dayton, Ohio; and on it you taught a class on the Mental Conditioning for Close Combat. During this class you mentioned the Jedi Project, can you tell our readers something about it?

MARCUS: In the early 1980s the US Army's' Intelligence & Security Command {INSCOM} commissioned a study of alternative human learning technologies; when I say  "alternative" I mean some of the stuff that's considered to be "New Age" in terms of biofeedback, hypnosis, visualisation technique, and, specifically, Neuro-Linguistic Programming. The object of this project was to apply the concepts of Neuro-Linguistic Programming, that is the modelling of excellence, to identify those people, those operators, who were working at a superior performance level; and model their behaviours, re-create their inner and outer representations, so that the training processes can then be installed in other operators going through a specific training course. The primary model utilised for that was in shooting. What this particular program, whose desired end result was to create "high-speed" operators in covert ops, Special Warfare and the shooting Community, Was called was the Jedi Project after the mythical Jedi Warriors in George Lucas' Star Wars movies.

Continuare:
http://combatives.forumotion.com/t3184-interview-part-one-the-way-of-the-jedi

Grifon

Foarte bun link-ul, dle @kenjiro.
Dacă, precum zicea acel instructor, "in the early 1980s the US Army's' Intelligence & Security Command {INSCOM} commissioned a study of alternative human learning technologies", inseamnă că șmecherii au evoluat mult de la vechiul MK/Ultra ('50-'70).
Ne putem doar imagina nivelul mult mai profund la care s-a ajuns. Pe lângă ce "rafinamente" includ în filmele (sau programele) de azi, ale lui Lucas & Co pot părea de-a dreptul primitive. Pe astea le-am putut repera, prin disecare, pentru că "săreau" totuși in ochi (prin exotism / stranietate), dar se prea poate ca azi să le facă atât de subtil, incât să le camufleze perfect intr-o aparentă banalitate.
Dacă mai adăugăm si jocurile de culori / sunete...ne putem chiar si ușor infiora...căci mergem, de ex.,să vedem o drăguță comedie Disney și plecăm acasă "încărcați" cu cine știe ce "semințe" programatice...

Grifon

Lăsând deocamdată deoparte seria SW (căci aștept ultimele noutăți în decembrie, odată cu ultima lansare) as trece puțin la TWIN PEAKS - o altă serie celebră, actualizată anul acesta de lansarea sezonului 3.
Ei, aici, până si cei mai sceptici trebuie să admită că seria e pur si simplu "înțesată" cu simboluri si mesaje absconse. Lansându-mă în vizionarea ultimei realizări, am fost silit să reiau seriile vechi - căci altfel, credeți-mă, nu se înțelege nimic din nivelurile abisale la care s-a ajuns.
Revăzând așadar integral vechile serii, am fost fascinat de abilitatea (si intensitatea) cu care Lynch & Frost au lucrat la generarea acestui puzzle. Privindu-l cu ochii de acum, si prin filtrul a ce am ajuns să mai cunosc în lungul anilor, va pot apune că in acest serial nimic nu e întâmplător ! Toate personajele au rol bine definit, inchegând o poveste cu multiple niveluri de interpretare / pătrundere, dar aceasta devine sesizabilă doar după "rearanjarea" pieselor de puzzle.

Înainte de detaliile mai absconse, voi începe însă cu ce e "la vedere". De ex., apologia clară (deci nu cifrată, ca în StarWars) pe care agentul special FBI Dale Cooper o face Tibetului. Personajul (pe care vi-l amintiți sigur) umblă cu cărțulii despre Tibet prin buzunare, afișează harta Tibetului în biroul șerifului (fără nicio legătura cu acțiunea, desigur), povestește istoria convertirii Tibetului la budism (desi niciunul din celelalte personaje nu-i cere vreodată detalii) si chiar ajunge la a "spera", fățiș, că mica enclavă himalayană își va recăpăta independența.

Bizar ? Cel puțin...mai ales că abia am enumerat "tibetanismele" lui George Lucas...

Atașez un prim cadru cu harta, urmând să revin cu comentarea, mai pe larg, a acelei scene de film.