Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Hermeneutică & Cinema

Creat de Grifon, 26 Mai 2017, 15:39:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

padme

kenjiro tu ai văzut primul filmuleţ? - pt că doar pe primul l-am văzut.

kenjiro

Am vazut toate episoadele, Rogue One, Star Wars Revelations(fan made),
Essence of the Force( fan made)...

Dar cel mai mult mi-a placut:
Star Wars Knights of The Old Republic(game)
Star Wars Knights of The Old Republic II The Sith Lords(game)

padme

ha-ha! ai fost tare, mersi oricum pentru răspuns, eu mă refeream la link-urile pe care le-ai dat

deci primul filmuleţ nu m-am lămurit ce e, de fapt are legătură cu persoanele abuzate, carry fisher face cu totul şi cu totul altceva decât ce e in titlu, de fapt glumeşte
iar ultimele două sunt articole despre doi dintre actorii din film
te intreb pt că nu am inteles ce legătură au cu ce discutăm aici

kenjiro

De ce nu ar avea legatura cu ce discutam aici ? Vorbim despre Star Wars, nu ?
Te deranjeaza cumva unele informatii prezentate aici ?  :-D

Grifon

Înțeleg p.d.v al colegei @padme - link-urile d-lui @kenjiro au doar legătură indirectă cu esența discuției. Carrie Fisher glumește, evident, dar e genul de umor cu subînțeles - e de notorietate amoralitatea Holywood-ului.
Am remarcat insă faptul că stâlcește numele "mamei" Amidala ("Amadila, or whatever her name is") ceea ce, in opinia mea, poate insemna 2 lucruri:
1) nu dă nici două parale pe numele fictive, mai ales in filmele unde n-a jucat ea (probabilitate 70%)
2) știe bine ce noimă avea numele, si-l trece cu intenție in derizoriu (probabilitate 30%)

Oricum, nu e obligatoriu ca toti actorii din serie să fi știut arier-planul. Totuși, dacă la Carrie Fisher mai am dubii, la Mark Hammil si Harrison Ford nu am (insă voi dezvolta ideea după ce epuizăm analiza simbolisticii)

Deocamdată, un mic indiciu : la data de 07.09.1995, Harrison Ford a pledat, in fața Comisiei Senatoriale SUA ptr.Relații Externe, cauza lui Dalai Lama si a independenței Tibetului, iar peste alți 12 ani (2007) a fost naratorul documentarului Dalai Lama Rennaisance.

Hihihi ! Tare, nu ? Oare săracu' Indy a fost protagonist...sau doar victimă, el insuși, insidioasei NLP ?

Xanadron

Citat din: SLEAH19 din  30 Mai 2017, 15:36:52
Şi  prins în offside la Paris l-au trosnit cu un uragan teribil la ....Moscova  -  morţi, răniţi, pagube.
Parcă stăteau bine rusnacii la arme climaterice? 
Dar asta e dintr-un alt film, scuze de of topic!

https://www.agerpres.ro/mediu/2017/05/29/sase-morti-si-zeci-de-raniti-dupa-ce-moscova-a-fost-lovita-de-o-furtuna-violenta-18-27-42
https://www.youtube.com/watch?v=6vGrReS12oU
La fel de offtopic, recunosc c-ar fi trebuit să scriu: Una din clonele (probabil) răposatului Putin a făcut și-a dres. :lol:

...Dar de fapt rezbelurile duse cu arme pseudo-naturale sînt relativ ontopic aici, fiind Star Wars-conexe împreună cu toate HAARPiile și dez-orgonizoarele anexe. :star: Chestie care nu poate fi totuși susținută credibil în toate cazurile... furtunoase, ca ăsta citat de tine. Și căruia zău de-i văd rostul pe RUFOn, din moment ce la tembelizor se uită vrînd-nevrînd everybadea.

Ceva mai ontopic totuși, nu-i o noutate că adunătura mult mai ocultă-n intenții decît se crede și botezată la maximă derută Lemnu Sfînt (pe reaku sfînt... :evil:) a distrus multe vieți - unele fragede - și continuă s-o facă fără vreo frică (nu mai revin asupra non-credinței în Iad a religiei tartorilor ei.)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kenjiro

NLP

Subliminal versus supraliminal stimuli activate neural responses in anterior cingulate cortex, fusiform gyrus and insula: a meta-analysis of fMRI studies

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4271330/

padme

#37
Citat din: kenjiro din  31 Mai 2017, 09:33:46
Te deranjeaza cumva unele informatii prezentate aici ?  :-D

ce-alea? :)))) la ce informaţii te referi mai exact, la cele din articole sau la cele de pe topic?  :)))

@grifon - da, nu au nicio legătură, exact cum zicea godak al cărui cometariu a dispărut, deci nu doar una directă sau indirectă. se ştie cine şi ce este hollywood-ul şi nu ăsta este subiectul discuţiei de faţă, dacă vreti să bârfim ce se face pe acolo, putem deschide topic separat. pt că, iar vor fi 1000 de pagini de topic, dintre care 3 la obiect şi restul despre.... o amestecătură.
ca să ne lămurim:
- carrie fisher face caterincă (un cuvânt care nu-mi place, dar nu găsesc altul acum), probabil a trebuit să-i facă o  introducere lui lucas ori acesta este omagiat, premiat sau ceva de genul. tot ceea ce spune ea a fost pregătit şi aprobat probabil chiar de lucas însuşi înainte. doar nu-şi imaginează cineva că fiecare pune mâna pe microfon şi vorbeşte ce-i trece prin cap, nu-mi vine în minte acum decât prunariu când a făcut asta, dar s-a mai întâmplat şi altora, dacă nu mă înşel chiar lui trump. cum există posibilitatea să scape tot felul de porumbei, vigilenţa este mare când se vorbeşte liber la microfon şi, mai ales, nu se improvizează; iar filmuleţul postat de kenjiro, revin şi spun ca NU SE REFERĂ NICI MĂCAR LA CATERINCA PE CARE O FACE FISHER, la LUCAS SAU SW, ci are cu totul şi cu totul alt scop - eu asta încerc să spun şi iată că astăzi a mai fost văzut de câteva persoane...
- harrison ford şi-a dat acordul ca respectiva fisher să vorbească despre relaţia lor, pe de-o parte pt că pe el nu-l mai interesează, pe  de altă parte ea a încercat să mai ţină puţin pagina ziarelor
- puştiul nu este singurul a cărui viaţă a fost distrusă, de fapt nu filmul i-a distrus viaţa, ci berbecii din jurul lui, aşa cum s-a întâmplat şi cu shannon dorothy şi cu alţii - dacă lumea nu face diferenţa dintre film şi realitate, nu este vina nici a actorului şi nici a instituţiei, oamenii în general sunt retardaţi, asta este!

se poate deschide topic separat de discutie despre nlp deşi sunt aproape sigură că există aşa ceva

Acum că ne-am lămurit şi aţi văzut şi părerea mea, putem să revenim la topic: hermeneutica şi cinema? nu de alta dar, grifon concentrat pe chestiile nlp, poate că nici nu-şi dă seama că trecut prin budism, sumer, qi qong, legende japoneze despre care nu ştiam, şi vreau să văd ce mai urmează...

şi completând ce am spus mai sus, păi măi @grifon, interviurile alea cu privire la jocurile de cuvinte şi hermeneutică n-ar trebui să-i fie luate chiar creatorului lor, dacă zici că nu a fost lucas? întreb, nu ştiu... poate că pe lucas nici nu l-au interesat, l-a interesat doar să facă filmul sau când a văzut ce-i poate mintea tipului ăluia, a spus: ,,wow, ce tare, hai să facem!" - acest pasaj este retoric, nu aştept răspuns, doar am exprimat o părere

Grifon

In ordinea firească (a cronologiei răspunsurilor si a gradului de interes ptr. subiect):

D-le @kenjiro, felicitări ptr. link-ul de specialitate - si ne putem da seama că studiile / experimentele NLP au evoluat mult mai mult decât se arată in materialul ce l-ai postat.

Stimată @padme...măi (?!?) @Grifon zice cam așa:
1) nu și-a propus nici măcar o secundă să vorbească despre bârfele holywoodiene (nici pe subiectul acesta, nici pe oricare vreun altul).
2) își dă seama chiar f.bine despre ce / câte / cum vorbește, că doar nu-i vreun cretin;
3) cine să-i ia vreun interviu lui Kasdan ? aproape nimeni nu i-a "simțit" circum(cis)voluțiunile, nici măcar site-urile de conspiraționiști sau vigillantes;
4) Lucas nici n-a stiut ? Eh...mda...se pare că dumneata ții morțiș să-l disculpi...așa că s-ar putea (teoretic) să șovăi nițel la următoarea mostră:

"Tsenzhab Serkong Rinpoche was a massive man – a monk with shaved head, red robes, and a deeply lined face that made him look more ancient than his years. His humble, wise manner and gentle humor made him appear like the archetypal sage of fables. This quality did not escape the notice of Westerners who met him. Upon seeing him in Dharamsala, for instance, the makers of the popular film Star Wars decided to use him as the model for Yoda, the spiritual guide of the epic. Rinpoche never saw the movie, but would undoubtedly have been amused at the caricature."

padme

nu aia am vrut să spun şi oricât am încercat să modific, tocmai ca să nu se înţeleagă aşa ceva, eforturile mele se pare că au fost zadarnice, mai ales că nu-mi place sub nicio formă cuvântul pe care l-ai folosit, eu personal nu l-am folosit niciodată. m-am referit la faptul că ai făcut o întreagă călătorie prin tot felul de credinţe şi mituri, iar tu, concentrat pe lucas :)) să nu fi observat. paote că dacă îmi venea fraza asta în minte mai devreme, era altceva, dar, ca şi acum, mă grăbeam foarte tare.

n-am de ce să-l apăr pe lucas, nu ştiu de ce ţi se pare asta, n-am nimic cu el, nu-l cunosc, nu-mi ţine nici de cald, nici de rece ce a făcut, pe mine m-a interesat strict dpdv profesional sau ca profesionist.

kenjiro

Citatfilmuleţul postat de kenjiro, revin şi spun ca NU SE REFERĂ NICI MĂCAR LA CATERINCA PE CARE O FACE FISHER, la LUCAS SAU SW, ci are cu totul şi cu totul alt scop.

Eu nu am facut nici o afirmatie in legatura cu videoclipul/videoclipurile postate. Am vrut, doar sa inteleg mai mult, sa privesc lucrurile si din perspectiva unor oameni mai mult sau mai putin fericiti (ma refer la actorii din franciza Star Wars).

Godak

Un link exact pe subiect. Nu aș dori să fie considerat ingerință politică, ci felul în care fanteziile grefează viața reală. Este despre un tip care a început prin a face hermeneutica filmelor inspirate din Tolkien și a sfârșit prin a deveni agentul de influență al Moscovei. Lectură plăcută și mai ales asimilare ușoară a ceea ce se desprinde dintre rânduri...
De reținut câteva pasaje:

"Absența sexualității este ceva comun în literatura fantasy și SF, cu atât mai mult în cea scrisă în Anglia interbelică de către catolici devotați. Este întreținută de obicei printr-un număr minuscul de personaje feminine care sunt tratate ca obiecte-premii sau cu care eroii masculini au relații cvasi-platonice sau de căsătorie. Aspectul ăsta prinde la preadolescenți și adolescenți virgini introvertiți, care pot evada astfel într-o lume în care lupta pentru atenția sexului opus e înlocuită de lupta violentă împotriva Răului. Bonus, cei mai tari nu sunt spadasinii mușchiuloși, ci vrăjitorii inteligenți care sigur sunt varză la sport, dar pot omorî armate întregi cu o vorbă și un gest".   "... este convins de eroismul său. Deși per total nociv, este, din câte îți poți da seama, bine intenționat".  "O fugă înspăimântătoare de realitate".

https://www.vice.com/ro/article/liderii-coalitiei-pentru-familie-care-se-cred-elfii-din-lord-of-the-rings

padme

Citat din: kenjiro din  31 Mai 2017, 19:09:34
Am vrut, doar sa inteleg mai mult, sa privesc lucrurile si din perspectiva unor oameni mai mult sau mai putin fericiti (ma refer la actorii din franciza Star Wars).
chiar ca n-am înţeles ce zici; in al doilea rând cred că odată cu postarea filmului o explicaţie ar fi fost binevenită, iar dacă am înţeles bine ce ai vrut, nu ăsta este filmul din care să afli răspunsul
dar revin pt că se pare că sunt singura persoană care s-a uitat la film, culmea pe un topic unde se vorbeste de nlp :))) şi jur că este ultima interevenţie pe topic referitoare la el
filmul este făcut de o asociaţie care se ocupă chipurile de deconspirarea cazurilor de trafic uman şi pedofilie la nivel înalt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pizzagate_conspiracy_theory

de fapt filmul conţie o serie de secvenţe tăiate din context şi lipite între ele, monologul lui carrie fiind din când în când întrerupt de imaginea asociaţiei care apare brusc pe ecran; de fapt monologul ei nici n-ar fi fost luat în seamă de asociaţia respectivă dacă la un moment dat n-ar fi apărut cuvintele ,,child abuse" - acum îmi dau seama la ce se referă cuvântul ,,expunere" din titlu, numai că în monolog carrie se referă la altceva, iar când ea juca în film, avea 21 de ani si nu-mi amintesc să spună că a abuzat-o vreodată cineva, în afară de han solo, dar acolo a fost un abuz reciproc, :)) deci...
cred că întreg conţinutul sau scopul asociaţiei este rezumat în interviul de început unde o tanti spune că dacă vrei să fii celebru la hw este ca şi cum ai semna un pact cu diavolul.

pe de altă parte, carrie stâlceşte intenţionat numele amidala, nici vorbă că nu ştie cine e,
şi mă opresc aici

kenjiro

Citatchiar ca n-am înţeles ce zici;

Citatiar dacă am înţeles bine ce ai vrut

Cum poti sa intelegi ce vreau eu daca nu intelegi ce spun ?

Grifon

Eh, acum, dacă am depășit o "polemică" întristător de inutilă, să continuăm studiul.

OBI WAN KENOBI

Ca și la ANAKIN, vedem aceeasi incărcare cu "forță" ( KI, ANK, KA) - că deh, si Kenobi era un padawan promițător, elev tot al lui Qi Gong Djinn, nu ?
Avem insă, in plus, elementele KEN si BOKEN (denumiri din Kendo - scrima profundă niponă). Ken inseamnă sabie, iar boken inseamă sabie de lemn (ptr. antrenamente). Firesc, la un mare spadasin (si strateg) ca Obi, ce va fi nu doar antrenorul lui Luke, ci si general in Clone Wars).
Dar pe lângă Kendo, titanul ăsta are și AIKIDo (aiki, sau ai -ki fiind conceptul nipon de utilizare a forței adversarului (aoleu, am zis "forță"?) impotriva sa, o artă marțială, așadar, non-invazivă (adică nu ca la IN-VADER).
Regăsim in nume si conceptul de WA (armonie interioară)...si tot japonez, bătu-l-ar vina ! Dar, ca să "guste" si publicul european, numele conține (iar ca la ANAKIN) si pe zeița Victoriei, aspra NIKE / NIKA - si ca să nu fie dubii, dublată si de englezescul WIN.

Doamne, cât au mai muncit la ăsta ! Că abia ce vorbeam de tibetani si vrăjitorii BON, când, hait ! La acest Jedi găsim doi magicieni de gen, ba incă in scriere sinistrogradă - OBI WAN KENOBI ! Ca si in Naboo, apare chiar si Festivalul Duhurilor japonez, O-BON...măi să fie !

Oare nu miră pe nimeni incărcătura, frecvența si repetitivitatea ? Ba chiar si calibrarea inter - "personaje"?  Dacă și acum (deși n-am terminat !) va mai fi cineva să creadă că totul e o sumă de coincidențe...atunci chiar că am greșit forumul !