Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tara Daciei, istoria interzisa

Creat de Flight33, 14 Martie 2008, 20:20:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Un topic numai bun de inchis. Parca suntem pe Romanian UFO network, NU? Eu il vad in aceeasi categorie cu religia si politica pe acest forum. Rog a nu mi se raspunde la acest "off-topic", mi-am spus doar parerea referitoare la acest subiect. Si sa nu ma "luati" cu chestii patriotice, oricum e singura mea interventie pe acest topic.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

alx

Ca si StarDust,nici eu nu-i vad rostul(si am spus asta inca de la primul post din acest topic)...pana una-alta,topicul este blocat.Impreuna cu colegii moderatori si cu cei din echipa zero vom hotara daca mai permitem postarea in acest topic,sau va fi blocat...forever!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

#257



In timp ce tastam un raspuns , a fost inchis subiectul . Ma simt indreptatit sa postez aici - e ca atunci cand se inchide magazinul si momentul te gaseste la raft. Ce faci? Mergi sa platesti la casa si sa iesi, nu?
   Am ramas inchis in subiect si cu ingaduinta , trebuie sa ies, nu ? Nu inainte de a plati  :D

Deci ,

Citat din: StarDust din  13 Decembrie 2012, 01:22:30
Un topic numai bun de inchis. Parca suntem pe Romanian UFO network, NU? Eu il vad in aceeasi categorie cu religia si politica pe acest forum. Rog a nu mi se raspunde la acest "off-topic", mi-am spus doar parerea referitoare la acest subiect. Si sa nu ma "luati" cu chestii patriotice, oricum e singura mea interventie pe acest topic.
Pentru ca esenta este orasul sau cel putin constructiile de sub Sarmisegetusa , bucatile de stanca cu caneluri , himera dupa care alearga 'meriganii, albionii , alemanii sau iudeii   numita Pestera lui Zamolxe, tehnologia daca inglobata in bratarile dacice, tunelurile care se presupun a contine oarece artefacte si nu in ultima instanta aurul care nu a fost gasit de mosu' Traianus . Ca sa nu mai amintesc de enigmele epocii lui Burebista . Ar lua prea mult timp si spatiu de scris .
   Ideea e ca toate urmele duc spre preistorie si dincolo de ea , pe vremea cand in restul Europei se alerga in cete dupa hrana, la noi se picta ceramica  8)
   Si mai departe in timp se ajunge la geneza omenirii actuale si ai ei creatori  veniti din adancurile Spatiului si poate si din adancurile Timpului.
   Evident, este doar o parere ...

Citate:
Cato : Feriţi-ne , zei cereşti , ca , printr-un dezastru care i-ar pune în mişcare pe daci şi pe geţi , Roma să cadă , iar eu să mai rămân teafăr ... ( Lucanus , Pharsalia , II , 295-297 )

Tracul Zamolxis , care învăţase pe druizi , printre altele şi divinaţia prin fise şi numere. (Origenes , Philosophumena , I , 2 , 22 )

Într-adevăr acesta este unul dintre cele mai vechi popoare din Europa (...) fie că este vorba de traci (...) , de geţi sau de daci , locuitorii au rămas aceiaşi din epoca neolitică - era pietrei şlefuite - până în zilele noastre , susţinând astfel , printr-un exemplu poate unic în istoria lumii , continuitatea unui neam . ( André Armad )

O Evă mitocondrială din Tracia se află la originea românilor . Populaţia de aici a migrat apoi spre toată Europa cu 30-40.000 de ani în urmă . ( Profesorul Alexander Rodewald , director al Institutului de Biologie Umană de la Universitatea din Hamburg )

Şi nici nu trebuie dacă vei afla defecte în poeziile ce le fac şi cari sunt aproape opera unui poet get . ( Ovidiu , Ex Ponto , 1 , iv ,13 , v . 16-22 )

Nu este nimeni dintre sarmaţi sau geţi care să nu poarte o teacă cu arc şi săgeţi muiate în sînge de viperă . ( Ovidiu ; Trist. ; IV ; 1 ;78 )

În cele mai vechi timpuri cunoscute , în Transilvania şi în ţările învecinate locuiau dacii , care mai erau denumiţi şi geţi , şi de la ei a primit actuala Transilvanie împreună cu Moldova , Muntenia şi regiunile învecinate din Ungaria numele de Dacia . ( Martin Hochmeister , Siebenburgische Provinziaalblatter , vol. III , fasc. 3 , Sibiu ,1808 , p. 126 )

Dacii sunt primii strămoşi ai românilor de azi . Din punct de vedere etnografic dacii par să se confunde cu geţii . Aceiaşi origine , aceiaşi limbă . Asupra acestui punct toate mărturiile din vechime concordă . ( Abdolonyme Ubicini , Les origines de l'historie roumaine , Ernest Laroux , Paris ,1866 , p. 6 )

Grele îndatoriri a trebuit să suporte Dacia aproape 60 de ani , sub 20 de împăraţi romani , pînă când sub Galienus dacii s-au deşteptat din nou , i-au bătut pe romani , le-au adus mari pagube şi , în sfîrşit , au prădat imperiul roman şi au ocupat Roma , ca să se răzbune şi s-o ruşineze , de unde a ieşit proverbul : Nullum violentum diuturnum ( nimic din ceea ce este impus prin violenţă nu durează ) . ( Johannes Tröster, în Vechea si Noua Dacie germană secolul 17 )

Polonezii sunt urmaşii acelor daci care , neîmpăcându-se cu cucerirea romană , şi-au părăsit locurile de baştină şi s-au mutat la nord . ( Jan Trynkowski , istoric polonez )

Denumirile dacice de plante , păstrate la Dioscoride ( medic grec din perioada împăraţilor Claudius 41 - 54 e.n. şi Nero 54 - 68 e.n. ) pot fi găsite şi în fondul limbii germane . ( Jakob Grimm 1785-1863 , în Istoria limbii germane )

Romanii nu au ajuns nici în Maramureş , cu atît mai puţin în şesul dintre Carpaţii păduroşi şi Marea Baltică , spaţiu de expansiune al populaţiei carpatice . Aici şi-au organizat atacurile contra Imperiului Roman , armatele Geto-Dace , numite de unii şi gotice . ( Waclaw Aleksander Maciejowski 1792 – 1883 , în lucrarea Geto-dacii vistulieni şi niprieni strămoşii polonilor )

Daco-geţii sunt consideraţi fondatorii spaniolilor ( Cronicile spaniolilor 25 , p. 179 ) ; Daco-geţii sînt consideraţi fondatorii popoarelor nordice ( Gesta Normanorum , Cronica ducilor de Normandia , Carolus Lundius etc. ) ; Daco-geţii sînt consideraţi fondatorii teutonilor , prin saxoni şi frizieni , ai olandezilor al căror nume naţional este şi azi Daci ( Dutch ) şi ai Anglilor . ( Leibniz , Collectanea Etymologica etc. )


Daca se mai doresc citate istorice, din oameni cu greutate , care au trait in secolele trecute , straini si care nu pot fi murdariti de acuzatii specifice secolului 20 , sa se spuna. Mai am.

  Cu consideratie .


Am mutat postul la locul lui.    alx