Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomenul OZN din localitatea Nanesti judetul Vrancea - 30.06.2001

Creat de Arhanghelul, 09 Decembrie 2012, 12:31:28

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

Din dorinta de-a ajuta in raspandirea si stocarea unor informatii ce sunt mai rar raspandite pe internet si evitarea pierderi lor din lumea on-line ... doresc sa le afisez aici fara prea multe comentari personale ... voi face copy-paste la sursele gasite via goagal ... cu precizarea sursei ... bineinteles ...


Misteriosul caz de la Nanesti-Vrancea

Conferinta ASFAN sustinuta in decembrie 2001 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti

Atunci cand problema existentei unor fenomene poate fi pusa la indoiala, daca nu exista dovezi concrete, palpabile, masurabile, ce nu pot fi corelate cu bagajul de cunostinte acumulate in decursul timpului de omenire, daca nu au repetabilitate si nu sunt inregistrate, explicate ori dovedite prin metode stiintifice, de regula sunt negate. Acest lucru se petrece si cu fenomenul OZN. Pentru ca exista un fenomen OZN de care se intereseaza toata lumea - de la omul simplu la omul de stiinta sau politic – un fenomen bizar, misterios, neexplicat inca, dar care a pus si pune probleme foarte serioase, creaza conceptii, teorii, chiar si religii, este intens mediatizat si cu toate acestea - intangibil.
In literatura de specialitate, fenomenele OZN sunt clasificate ca fenomene diurne sau nocturne, intalniri apropiate sau indepartate.
Intalnirile apropiate pot fi:
-          de gradul I – cand fenomene sau obiecte sunt observate la distante de pana la 150m, fara a lasa urme sau fara a afecta fiinte sau instalatii;
-          de gradul II – observatii pana la 150m, sunt lasate urme ce pot fi examinate ulterior sau afecteaza fiinte sau instalatii;
-          de gradul III – cand sunt observate fiinte, ocupanti ai OZN-urilor;
-          intalnirile de gradul IV sunt considerate intalniri directe, cu rapiri la bordul OZN-urilor, cu reveniri ale subiectilor implicati dar, de regula, fara amintiri si cu lipsa explicarii unei perioade de timp scurse;
-          intalnirile de gradul V sunt considerate rapirile fara intoarcere, adica disparitia definitiva a subiectilor.
Pentru ca are legatura cu fenomenul observat la Nanesti-Vrancea, incercam sa facem o scurta introducere în cazuistica OZN ce trateaza fenomene luminoase diurne si mai ales nocturne. Am subliniat nocturne pentru ca de regula, putine persoane se uita spre cer ziua, preocupate fiind de treburile cotidiene. Noaptea in schimb, fenomenele luminoase atrag atentia si sunt urmarite mai ales atunci cand sunt neobisnuite, in plus acestea sunt atentionate si celorlalti participanti, daca exista.
(se prezinta imagini cu OZN-uri)
Unul dintre primele cazuri de fenomene diurne ce se cunosc in istorie si neexplicate pana acum este consemnat intr-o gravura de epoca din secolul XVI, in cronica lui Samuel Coccius, gravura ce prezinta aparitia pe cerul orasului elvetian Basel, in anul 1566, a unor ,,sfere mari, albe si negre, unele devenind rosii si infocate'', sfere ce au tulburat locuitorii acelor timpuri.
Urmatoarea imagine reprezinta schita explicativa a unei observatii OZN din anul 1949 efectuata de astronomul Clyde Tombaugh (cel care in 1930 a descoperit planeta Pluto) si care reprezinta un grup geometric de dreptunghiuri de lumina de culoare albastra-verzuie pala.
O imagine de referinta din 1951 prezinta ,,luminile de la Lubbock'', imagine credibila ce reprezinta un fenomen luminos caruia niciodata nu i s-a putut da o explicatie plauzibila.
In anul 1984 în localitatea Brewster, New York, Bob Pozzuoli a fotografiat acest sirag de lumini multicolore in forma de disc, cu lumina rosie stralucind in spatele lor. Luminile pareau sa se roteasca.
La 31 octombrie 1971, în Chile, 2 martori – Hernan Cuevas Hormanecha si Eduardo Fuentes au vazut deasupra oceanului un aparat din care a iesit un fascicul de lumina, ce a inceput sa descrie cercuri ca si cum ar fi cautat ceva. Marea si stancile erau luminate iar fasciculul de lumina era curb.
In 1972 la Ellezelles, Belgia, sunt observate fascicole de lumina in forma de arc de cerc cu sursa intr-un nor luminos, care atingeau pamantul in jurul martorului apoi se retrageau.
In 1970, în Danemarca masina ofiterului de politie Evald Hansen Maarup, aflata in patrulare este inundata de o lumina stralucitoare venind de sus. Motorul s-a oprit, luminile masinii s-au stins, radioul a ,,murit'' iar temperatura in interiorul masinii a crescut. Dupa ce conul de lumina s-a retras in OZN, sistemul electric al masinii si radioul au revenit la normal.
In 1973 acelasi ofiter de politie are o experienta asemanatoare cu cea prezentata anterior.
In anul 1975, de data acesta in Brazilia este observat un con de lumina oscilant cu sursa intr-un obiect discoidal ce matura spatiul pe un arc de cerc.
1975 – cazul Travis Walton petrecut in localitatea Heber, statul Arizona. Un fascicol de lumina cu diametrul de 40-50 de cm. l-a lovit pe Travis Walton pe fata si piept dupa care a disparut din fata colegilor sai. A reaparut dupa 5 zile, fiind cautat in tot acest timp in intreaga zona, inclusiv de politie.
Imagini realizate la 2 decembrie 1987 si 12 ianuarie 1988 la Gulf Breeze, Florida de catre Edward Walters. Obiectul surprins are forma unui titirez trunchiat la baza, pe unde emite un fascicul de lumina puternica spre sol.
Imagini obtinute la data de 5 noiembrie 1990 de fotograful Philipe Uggheto deasupra orasului Gennevilliers, Franta.
Imagine obtinuta la data de 6 aprilie 1990 in localitatea Petit-Rechain, Franta.
Aceasta imagine a fost gasita in anul 1974, intr-un plic plasat nu se stie de cine pe parbrizul masinii unor ozenologi francezi dupa o noapte de observatii infructoase la Draguignian, Franta. Fotografia a fost examinata la Universitatea din Louvain, Belgia si s-a constatat ca fasciculele de lumina taiate, cu capetele rotunjite, seamana leit cu cele produse in acceleratoarele de particule.
In 1976, cercetatorul Auguste Meessen, profesor de fizica nucleara spunea: ,,Noi credem ca acest fenomen al fasciculelor luminoase trunchiate poate fi explicat daca se admite ca avem de-a face cu un fascicul de particule ionizante, producand o luminiscenta a aerului traversat''.
Acelasi cercetator spunea in 1978: ,,pentru a intelege ca OZN-urile emit uneori fascicule luminoase curbate sau chiar fragmentate... e de ajuns sa admitem ca particulele incarcate... sunt deviate de un camp electromagnetic adecvat si ca emisia se produce ocazional intr-o maniera pulsanta''.
Din imaginile prezentate se poate observa ca luminozitatea fasciculelor de lumina este uniforma, contururile sunt clar definite, propagarea este lenta iar forma acestora poate fi cilindrica, conica, inelara sau chiar segmentata. Desi unele imagini sunt desene si nu fotografii, acestea sunt facute de desenatori cu experienta sau artisti plastici dupa descrierea martorilor.

Se presupune ca in jurul OZN-urilor au loc ionizari foarte puternice care produc efecte fizice considerabile:
-          intreruperi de curent,
-          opriri de motoare,
-          stingerea luminilor,
-          incetarea functionarii aparatelor de radio,
-          aparitia unor halouri luminoase,
-          cresterea temperaturii mediului ambiant.

Cele mai cunoscute si mediatizate intreruperi de curent electric din lume sunt cele de la Roma din 3 august 1978 si de la New York din 9 noiembrie 1965, cand aproape 30 milioane de oameni au ramas fara electricitate timp de cateva ore, consecintele fiind deosebite: panica, blocari, intreruperi de activitati etc.

Cazuistica este foarte mare si nu ne propunem, nici nu avem timp sa intram in detalii.

Cazul Nanesti

Cazul Nanesti pe care intentionam sa vi-l prezentam in continuare poate fi incadrat in categoria intalnirilor de gradul II, deoarece a afectat reteaua de distributie a energiei electrice.

Evenimentul s-a produs in seara zilei de sambata 30 iunie 2001 in localitatea Nanesti, judetul Vrancea, situata la aproximativ 40 de km. de Focsani pe soseaua ce leaga orasul Focsani de Galati.

Cerul era acoperit, in cursul zilei a si plouat iar in partea de sud ar fi trebuit sa fie Luna in descrestere, dupa faza de luna plina.

Sesizarea catre presa a fost facuta de niste bucuresteni ce se deplasau cu masina pe soseaua ce leaga orasul Tecuci de Galati, in dreptul localitatii Liesti, la aproximativ 8 km. distanta , de unde au vazut lumini deasupra satului Nanesti.

Ziaristii de la Monitorul de Vrancea au facut primele investigatii a doua zi impreuna cu postul local de televiziune iar stirea a aparut in ziarele locale, fiind preluata apoi de ziarul National, de unde ne-am sesizat si noi.

Martorii directi cu care am stat de vorba sunt:
-          Tanasache Agafitei, pensionar, fost profesor de filologie in sat,
-          Sotia acestuia – Elena Agafitei,
-          Costel Stoian,
-          Elena Stoian, sotia acestuia,
-          Dumitru Jujau, locuitor din alta zona a satului, si,
-          Stefan Stoian, tatal lui Costel Stoian.

Filmul evenimentelor

Fiind sambata seara tarziu, majoritatea satenilor vizionau emisiunea ,,Surprize, surprize'' transmisa pe postul national de televiziune TVR1. In jurul orei 22:30 se intrerupe alimentarea cu energie electrica si tot satul intra in bezna. Mentionam ca dupa spusele satenilor in ultima perioada intreruperile de curent au fost foarte rare si pentru durate foarte scurte de timp.

Dupa cateva minute de asteptare, oamenii fiind impancientati, au iesit afara sa vada daca si in satele vecine se manifesta lipsa curentului electric. In jur totul era normal, numai in Nanesti nu era ,,lumina''. Mai mentionam ca satul este alimentat cu enrgie electrica din doua directii diferite de inalta tensiune, prin intermediul a trei transformatoare: doua pe linia dinspre Vulturu, si unul pe linia dinspre Tataranu.

La iesirea din case martorii au observat deasupra satului manifestarea unui fenomen luminos ce consta in prezenta unei pete rosii de forma rotunda, neconturata precis, usor difuza care se deplasa lent, se oprea, incepea sa se invarteasca in jurul unei axe proprii si se transforma intr-un inel segmentat de lumina de culoare galben pal, inel care in timp ce se rotea si cobora spre sol, se marea in diametru. Dupa ce ajungea aproape de nivelul solului, avand o raza de 200-300 de metri, dupa unii chiar mai mult, inelul incepea sa urce din nou, mentinandu-si miscarea de rotatie, se micsora pana ajungea in punctul din care a pornit, transformandu-se din nou in pata sau obiectul de culoare rosie. Acesta se deplasa putin spre dreapta (sau disparea pentru unii), stationa un timp, incepea din nou miscarea de rotatie, se transforma in inel segmentat care cobora, se marea, se apropia de sol si iar urca. Acest ciclu a fost urmarit de unii martori cam de 8-9 ori in 45 de minute, de altii de aproape 20 de ori. Unii martori afirma ca obiectul avea in timpul rotatiei si o miscare de balans, ca o barca leganata de valuri.

Din alte puncte ale satului fenomenul s-a manifestat oarecum diferit, in sensul ca obiectul initial era ca o pata, ca un nor luminat din interior, de culoare rosu inchis ce se imprastia circular intr-o multime de patrate de lumina, ca niste ferestre, ce ajungeau pana la pamant apoi acestea se ridicau adunandu-se in punctul din care au plecat. Cand patratele de lumina ajungeau la nivelul solului, martorii aveau senzatia ca satul era invaluit intr-o lumina difuza, cetoasa, ca laptele.

Sotii Agafitei au vazut pata circulara rosie disparand la orizont si revenind apoi la fiecare ciclu de coborare si urcare a inelului de lumina.

Majoritatea martorilor, dupa un timp de obesrvare de 30-45 de minute s-au plictisit si s-au retras in case, fiind tarziu, in jurul 23:00-23:30.

Fenomenul s-a manifestat pana in jurul orei 24 (dupa spusele martorului Stefan Stoian, ce era paznic in tura de noapte la o intreprindere particulara din imediata vecinatate a satului), dupa care a incetat brusc.

Alimentarea cu energie electrica a revenit in jurul orei 2 noaptea fara alte incidente.

In urma contactarii societatii Renel, a rezultat ca in evidentele lor oficiale nu sunt consemnate defectiuni sau interventii in zona Nanesti in noaptea respectiva desi din spusele localnicilor reiese altceva.

In seara respectiva in cladirea Caminului cultural din localitate se desfasura nunta fiului unui gospodar al satului – Stefan Necula. Dupa ce s-a intrerupt curentul la ora 22:30, toti asteptau ca pana sa dureze putin. Dar, pe la miezul noptii cand nuntasii se pregateau sa plece acasa, nasul a hotarat sa intervina cu o gaină fripta si cu vin la centrala de la Vulturu. Dar acolo li s-a spus ca la ei totul este in regula si probabil defectiunea este la Focsani, sa mearga acolo. Intre timp curentul a revenit, nunta s-a reluat iar nuntasii nu s-au mai interesat de cauza penei de curent.

Localnicii spun ca cei de la Renel au inspectat a doua zi transformatoarele si au gasit la unul din ele o barza carbonizata, dand vina pe aceasta, dar din cate se stie berzele nu zboara noaptea iar intrebarea este de ce intreruperea a durat 3 ore si jumatate? Si de ce au cazut toate trei transformatoarele?

(Se reproduc pe film, selectiv, relatarile originale ale martorilor)

Concluzii

Ce s-a intamplat la Nanesti? Pentru ca in acest sat de campie din judetul Vrancea s-a intamplat totusi ceva. Ceva de care oamenii au fost impresionati si in acelasi timp afectati, chiar daca dimensiunea afectarii nu este atat de importanta. Oamenii au fost privati de urmarirea la sfarsit de saptamana a unei emisiuni la singurul post de televiziune pe care il receptioneaza in zona.

-          Din punctul nostru de vedere s-a manifestat un fenomen aerospatial neidentificat;
-          Subliniem in mod deosebit ca acest fenomen nu are corespondenta in fenomenologia OZN si nu seamana cu nimic din ce se cunoaste in domeniu;
-          A fost afectata alimentarea cu energie electrica a intregului sat, desi acesta este alimentat din 2 linii de inalta tensiune din directii diferite;
-          Pana de curent este legata de aparitia fenomenului luminos deasupra satului, fenomen care a fost observat si de la distante mari (8 km.), iar pana s-ar putea datora ionizarii puternice a aerului in toată zona.
-          Pata de culoare rosie aflata deasupra satului ascundea probabil un obiect de origine necunoscuta;
-          Prezenta inelului de lumina segmentata ce cobora pana in apropierea solului si manifestarea secventiala, urmand un traseu de deplasare, ca din aproape in aproape, da impresia unei actiuni de scanare a zonei, o posibila cercetare a terenului cu un scop ramas deocamdata necunoscut;
-          Sentimentul general a fost de emotie, uimire si in acelasi timp de curiozitate, iar ulterior martorii nu au manifestat retineri in a comunica si altora, inclusiv noua, experientele traite;
-          Nu au existat sentimente de frica sau teama, unul dintre martori incercand sa semnalizeze chiar cu lanterna spre cer;
-          Nu s-au facut fotografii sau inregistrari video;
-          Ulterior unii martori au incercat sa gaseasca imagini asemanatoare in literatura de specialitate, chiar pe Internet, pentru a face comparatii, corespondente sau pentru a gasi explicatii.
-          In ultimul rand trebuie remarcat ca in acest caz nu exista un prototip al fenomenului, in sensul ca nu se pune problema unei contaminari in masa, a unei psihoze, fiecare martor sau grup de martori a vazut independent fenomenul si fiecare explica aproximativ altfel ceea ce a vazut, demonstrand astfel faptul ca nu s-au pus in prealabil de acord si in acelasi timp sunt de buna credinta.

Din mai multe motive asociatia noastra nu considera cercetarea acestui caz incheiata:
-          nu i-am indentificat si chestionat pe toti martorii care au urmarit fenomenul;
-          mai sunt inca intrebari ramase fara raspuns si probleme de lamurit legate de manifestarea unor fenomene asemanatoare in zona Nanesti cu ani in urma dar necercetate inca;
-          nu cunoastem pozitia autoritatilor locale fata de eveiment;
-          de asemenea ar putea sa existe o posibila legatura cu alte cazuri din zona (Certesti, zona de curbura a Carpatilor, etc.).

Asociatia ASFAN isi propune sa continue investigatiile atat in acest caz neobisnuit, misterios, cat si in alte cazuri romanesti, serioase, pentru care asteptam sesizari chiar si din partea dumneavoastra.



Gheorghe Cohal
Imaginile prezentate in cadrul expunerii sunt disponibile la sediul asociatiei ASFAN."

____________________________________________________________________________________________________

http://www.asfan.ro/misteriosul_caz_de_la_nanesti-vrancea.htm
http://www.asfanufo.ro/investigatii-asfan/46-misteriosul-caz-de-la-nanesti-vrancea.html

____________________________________________________________________________________________________



ziaruldeiasi.ro » LOCAL » FOCSANI

Vizita "extraterestra" la Nanesti
Data publicarii: 03/07/2001


Mai multi sateni sustin ca simbata noaptea au vazut un OZN pe cer. "Arata ca o farfurie intoarsa invers", povesteste profesorul Tanasache Agafitei. "Ne-a fost frica sa nu ne rapeasca", spune si Florenta Stefan. "Fenomenul de la Nanesti intruneste cazuistica OZN-urilor", sustin mai multi specialisti in ufologie.

Mai multi sateni din Nanesti au fost martorii unui fenomen bizar la sfirsitul saptaminii trecute. Simbata noaptea, in jurul orelor 22.30 pe cer a aparut o sfera luminoasa care se misca cu o viteza uimitoare. Cind se apropia de pamint sfera se desfacea ca un halou. "Arata ca o farfurie zburatoare cum am vazut la televizor", au declarat reporterilor nostri mai multi sateni din Nanesti.

Inca din capul locului trebuie precizat faptul ca satenii cu care ziaristii de la "Monitorul" au stat de vorba la Nanesti locuiesc in diverse locuri din sat si fac parte din categorii socio-profesionale diverse. Pentru a nu ne hazarda in a cataloga acest fenomem, reporterii "Monitorului" au contactat ieri mai multi ufologi care s-au pronuntat in "Cazul intilnirii de la Nanesti".

Nanesti, simbata noaptea, ora 22.30. Cam acestea sint coordonatele unui fenomen care ar putea reprezenta o "intilnire de gradul 0 cu OZN-urile". Ar putea suna fortat sau pretentios insa datele culese de pe teren de reporterii nostrii si afirmatiile unor specialisti de prima mina in domeniu conduc spre aceasta teorie.

La fenomenul, care a durat aproximativ 30 - 45 de minute, au fost martori mai multe persoane, care locuiesc in Nanesti insa in locuri diferite.

Unul dintre martorii care au povestit reporterilor nostri despre acest fenomen este profesorul Tanasache Agafitei. Acesta a povestit ziaristilor de la "Monitorul" cu lux de amanunte ce i-a fost dat sa vada pe bolta cerului. "In jurul orei 10. 30 s-a luat lumina la noi in sat. Eram la televizor. Cind am vazut asa ceva am iesit afara sa vad daca cei din Maluri au lumina. De la mine din curte se vede in Maluri si din acest motiv am iesit afara. Atunci am vazut ceva pe cer. Era ca un nor de lumina sferic sub forma de farfurie zburatoare. La un moment dat s-a pozitionat deasupra unui garaj de la mine din curte, la vreo 500 de metri altitudine. Se rotea cu o viteza uluitoare, concentric. Avea in jur un halou de lumina ca si cum ar fi fost niste reflectoare. Totul arata ca o farfurie intoarsa invers. Privit de jos cercul arata ca un cilindru in mijlocul caruia se afla sfera de lumina. Am intrat in casa si i-am spus sotiei (Elena Agafitei n.r.) sa iasa si ea afara din casa sa vada acest lucru. Mi-am zis ca am vedenii. Cind a iesit sotia m-a apucat de mina si mi-a spus «mi-e frica sa nu ne rapeasca» atit de aproape era sfera de lumina de casa mea. Mi-a fost tare frica. Dupa un timp sfera s-a retras. A reaparut insa si a avut acelasi comportament. Am vazut acest lucru odata singur, de trei ori cu sotia dupa care de inca patru ori singur, fiindca sotia a intrat in casa. Sfera era ca lumina soarelui insa nu era orbitoare si nu frigea".

Primele indoieli

"Am crezut la inceput ca este vorba despre o instalatie sofisticata de lumini de discoteca si m-am uitat special sa vad din ce parte vine sfera. Pot sa va spun ca nu avea cum sa vina de pe pamint acest fenomen", ne-a spus Tanasache Agafitei.

Povestea a fost confirmata ieri si de sotia acestuia. Elena Agafitei ne-a facut ieri si o schita a ceea ce a vazut pe cer in noaptea de simbata spre duminica. "Avea o miscare rotativa si o viteza uluitoare; aparea si disparea odata la 4 - 5 secunde. Nu era sub nici o forma un fascicol de lumina care venea de jos. Era o lumina difuza, nu era orbitoare insa mai stralucitoare erau cilindrii care compuneau haloul din jurul sferei. La inceput am vrut sa nu povestim nimanui despre ceea ce am vazut fiindca ne era frica sa nu fi avut vreo halucinatie. Insa duminica dimineata (30 iunie a.c. n.r.) mai multi oameni au venit la noi si ne-au povestit ca au fost martori la acelasi fenomen ca si noi", ne-a spus Elena Agafitei.

Una din martorele care a vazut acelasi fenomen a fost si Florenta Stefan, o femeie care locuieste la citeva sute de metrii departare de casa familiei Agafitei. Femeia a luat parte la acest fenomen cu intreaga sa familie, sotul Costel si socrii Stoian si Ioana Stefan.

"Cind s-a luat lumina socrii mei au vrut sa plece acasa, in Maicanesti. Sotul a iesit sa-i conduca afara, a vazut un cerc luminos. A intrat imediat in casa si m-a chemat si pe mine. Am vazut un cerc luminos care se desfacea in mai multe bucati. Fenomenul a durat aproximativ 30 de minute. A fost ceva frumos. Am vrut sa-l fotografiem insa mi-a fost frica. I-am zis sotului sa nu fotografieze ca poate ni se intimpla ceva rau. Ne-a fost frica sa nu ne rapeasca", ne-a spus femeia.

Fenomenul recidiveaza

Ulterior reporterii nostri l-au contactat si pe Costel Stoian, sotul Elenei, care ne-a povestit aproape identic ceea ce s-a intimplat in noaptea de simbata. De notat este faptul ca sotul Elenei, Costel Stoian, nu se afla in Nanesti in momentul in care reporterii nostri s-au aflat acolo, ziaristii de la "Monitorul" intilnindu-se cu acesta pur intimplator, la intoarcere spre Focsani.

O alta femeie care a fost martora a "intilnirii" de simbata noaptea este Tanta Iga. Ea a descris fenomenul aproape identic cu celelalte persoane intervievate de ziaristii de la "Monitorul". "Acum patru ani am fost martor la un fenomen asemanatoar, impreuna cu alti vecini de-ai mei: Costel si Ghidita Munteanu. Atunci s-a intimplat dupa 12 noaptea. Vecinii mei moseau o vaca, impreuna cu mine si cu un medic veterinar din sat, Marian Negrea", ne-a spus Tanta Iga

Alte persoane din Nanesti care au mai vorbit despre "fenomenul OZN" si despre aparitia unor astfel de fenomene in sat este contabila de la Primarie care ne-a povestit ca acum un an a fost martora la un fenomen asemanator.

Desi ar putea pare tras de par femeia ne-a relat un fenomen 100% identic cu cel petrecut in acest an.

In seara de simbata noaptea la Nanesti lumina a fost luata intre orele 22.00 - 02.00. Oameni din sat au pus pana de curent pe seama fenomenului insa n-a fost nici pe departe asa ceva. Electricianul de serviciu de la Vulturul ne-a spus ca echipa care s-a deplasat la Nanesti in acea noapte au gasit intr-unul din transformatoarele din sat o barza scurtcircuitata. Electricianul spune insa ca un astfel de caz nu a mai fost inregistrat in zona.

"Fenomenul de la Nanesti intruneste cazuistica OZN-urilor", spun mai multi specialisti. Cel mai convins dintre acestia este Florin Iorga de la Iasi, autorul "Cronicii Dosarelor X''. Pentru a analiza cit mai profund acest fenomen, reporterii nostri i-au contactat pe mai multi specialisti ufologi din Romania care au fost dispusi sa se pronunte despre acest fenomen.

Florin Iorga, autorul studiului "Cronica Dosarelor X" , editura Polirom 1997, a declarat reporterilor nostri ca fenomenul de la Nanesti este un caz aproape obisnuit. Florin Iorga a facut aceste aprecieri in urma relatarilor reporterilor nostri. "Este un caz standard. De obicei manifestarile acestea sint asociate de un zgomot. Oricum fenomenul de la Nanesti intruneste cazuistica fenomenului. De-a lungul timpului s-au identificat mai multe tipuri de intilniri iar aceasta se incardeaza in cele descrise de-a lungul timpului. Trebuie sa intelegem insa un lucru foarte clar: O.Z.N. inseamna obiect zburator neidentificat si in aceste conditii cei ddin Nanesti au vazut doar acest lucru. Cazul este destul de solid", ne-a mai precizat Florin Iorga.

Aparitia de la Nanesti, care din descriere pare sa fie ireala, poate sa se incadreze intr-o noua forma de manifestare plasmatica. Acesta este insa un fenomen extrem de rar cercetat de Adrian Patrut de la Cluj si Florin Gheorghita de la Iasi.

Un alt ufolog care s-a pronuntat in acest caz a fost Paul Dornean, din Bucuresti, presedintele fundatiei "Excelsior". Acesta spune ca judetul nostru este recunoscut ca fiind un judet in care fenomenele OZN sint cel mai frecvent intilnite. "Vrancea este zona cea mai des frecventata de obiecte zburatoare. Dupa Vrancea, o alta zona extrem de frecventata de OZN-uri este Padurea Baciului, de linga Cluj", ne-a precizat Paul Dorneanu.

Ioan Hobana, faimos in lumea SF-ului si al UFO, a preferat sa se abtina de la comentarii, preferind sa mai analizeze acest fenomen.
(Traian NEGULESCU)

________________________________________________________________________________________

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/focsani/vizita-quot-extraterestra-quot-la-nanesti~ni22o3
________________________________________________________________________________________

Alte surse :

Citat din: Nox din  11 Mai 2007, 18:54:26
Da e interesanta declaratia martorului cum ca "s-a intrerupt lumina". Iar in acesta privinta seamana cu cazul de la Certesti si cu cel de la Nanesti (Nanesti Vrancea).
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1001.msg19344.html#msg19344

Citat din: Shadowman din  12 Octombrie 2006, 21:36:55
   ...
   Lecturind "Cronica observatiilor astronomice romanesti"(capitolul 7...) carte scrisa  de Vasile Mioc si Damaschin Mioc si tiparita la Editura stiintifica si enciclopedica in 1977, ar fi trebuit sa incepem cu observatiile din secolul al XVII-lea...Macar sa amintim cronicarii vremii,chiar daca martori si dovezi nu mai sunt...
   Ne sunt prezentate UNELE din cele mai interesante cazuri petrecute in Romania din ultimii
50 de ani-luminile din Delta,fenomenele de la padurea  Hoia-Baciu,cazurile Certesti,Nanesti,Fintina, Bilea-Lac...Ca spectator neutru (ne-initiat si ne-interesat in domeniu mi se ascut urechile  :-ola ,citez :"Cercetatori amatori si pasionati de ufologie au facut de-a lungul timpului mii de fotografii insa acestea au fost confiscate de Securitate..."
" Emil Barnea si Alexandru Sift au murit cel putin in imprejurari ciudate ,impreuna cu
sotiile lor."
   E groasa...  ! Cineva trebuie sa se intereseze la CNSAS...Unde sunt fotografiile confiscate ? Cine sunt "cercetatorii amatori si pasionati de ufologie "? Or mai trai...?
   PAM-PAM !
   Paul Dorneanu : "Cunoastem citiva oameni care avut parte de evenimente care le catalogam
ca intiniri de grad 4,ADICA INCLUSIV RAPIRI ..."
   Spooky, nu poti sa ne informezi  pe forum despre aceste intimplari...? Evident,pastrind
discretia asupra persoanelor in cauza (sub anonimat...) si cu acordul acestora...?

...
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,616.msg9249.html#msg9249

Citat din: Cautatorul din  04 Decembrie 2012, 17:51:11
"APARIŢIE OZN în România, investigată de National Geographic Channel. CINE a văzut EXTRATEREŞTRII
Cazul unei apariţii extraterestre în România, investigat de National Geographic Channel, va fi difuzat pe postul de televiziune pe 27 decembrie, în cadrul serialului "Extratereştri în Europa", potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Cazul apariţiei extrarerestre în România va fi prezentat în episodul intitulat "La nuntă în România", care va fi difuzat în premieră la National Geographic Channel pe 27 decembrie, de la ora 21.00.
...
În 2001, o pană de curent aruncă satul Năneşti din judetul Vrancea, Romania, în beznă. Când sătenii ies afară să cerceteze, un OZN roşu apare pe cer şi emite perdele rotative de lumină care se răsfrâng asupra localităţii. Oamenii merg mai departe încercând să afle despre ce este vorba, dar sunt întâmpinaţi de o apariţie suprareală, care luminează cerul nopţii... martorii sunt captivaţi de evenimentele bizare. Timp de aproape două ore, apariţia trimite raze ciudate de lumină peste sat pentru ca apoi să dispară. Pe parcursul următoarelor zile, povestea este analizată în presă. Anchetatorii de fenomene OZN români vizitează zona căutând martori, se mai spune în comunicatul National Geographic Channel. "

http://www.realitatea.net/aparitie-ozn-in-romania-investigata-de-national-geographic-channel-cine-a-vazut-extraterestrii_1065666.html
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,550.msg77479.html#msg77479

http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/05/06/cazul-retezat-1991/
__________________________________________
Locul evenimentului : Manesti, Vrancea, Romania
Data fenomenului     : 30 iunie 2001 (30.06.2001)
Diferenta de altitudine a localitati: ~100m - 200 m (precizie 25%)
GPS: 46.05 N 27.22E
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Citat din: Arhanghelul din  09 Decembrie 2012, 12:31:28
Locul evenimentului : Manesti, Vrancea, Romania
Data fenomenului     : 30 iunie 2001 (30.06.2001)
Diferenta de altitudine a localitati: ~100m - 200 m (precizie 25%)
GPS: 46.05 N 27.22E

A se corecta si sterge pe urma acest post :

Diferenta de altitudine a localitati: ~15m - 20m (precizie 25%)
GPS: 45.55N  27.50E
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

calator astral

#2
o foarte buna initiativa, felicitari, colega @Arhanghelul.

  retin o fraza din mesajul tau :

    " Se presupune ca in jurul OZN-urilor au loc ionizari foarte puternice care produc efecte fizice considerabile:-          intreruperi de curent,-       
  -opriri de motoare,-       
-  stingerea luminilor,-   
- incetarea functionarii aparatelor de radio"


       asta ar putea constitui un embrion de explicatie pentru @alx,
    la obiectiile sale privind neutralizarea sarcinilor electrice,
    daca e posibila intreruperea curentului si incetarea functionarii tuturor aparatelor/motoarelor electrice
    prin fenomenul de ionizare , de ce nu putem imagina asta la scara globala?!

Se poate pe un perimetru restrins, pe suprafata unui sat, a unei comune, a unui orasel...
de ce nu s-ar putea la scara planetara?
  Daca noi terrienii avem deja arme satelitare cu impuls electromagnetic care pot paraliza o tinta la sol, oprind orice curent electric, imi imaginez ce efecte ar putea avea armele unor supercivilizatii mult mai avansate!

    O actiune coordonata a acelor nave extraterestre/interdimensionale ar putea cu siguranta afecta Terra in totalitate!

      parerea mea, cert....

prodcomb

Explicaţia evenimentelor este simplă: lumini de discotecă proiectate pe nori. Nişte fotografii ar fi fost edificatoare.

Gheorghe Cohal are un "obiect ciudat" pe care i l-am identificat eu.

Să nu uit "cazul" Otopeni din 14-15 iulie 1997 în care am fost implicat direct; din păcate martorii le-au spus investigatorilor de caz ceeace ei îşi doreau!

Şi poveştile continuă!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

StarDust

Citat din: prodcomb din  09 Decembrie 2012, 23:07:08

....
Să nu uit "cazul" Otopeni din 14-15 iulie 1997 în care am fost implicat direct; din păcate martorii le-au spus investigatorilor de caz ceeace ei îşi doreau!
....

Detalii?
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

prodcomb

Citat din: StarDust din  10 Decembrie 2012, 12:30:24
Detalii?

A fost o noapte superbă, astronomic vorbind; după săptămâni de cer înnorat.
Aşa cum arată şi caseta video, cu imagini oferite de o cameră alb-negru performantă, a fost vorba la început de Marte şi au terminat înregistrarea cu Jupiter, până când acesta a ajuns la culminaţia superioară, când s-au plictisit. Luna nu i-a impresionat!
Au fabulat insă spectaculos!
Caseta am vizionat-o în ziua următoare de la cap la coadă. A avut valoare comercială bună (pentru ei)!
Am făcut şi eu observaţii (astronomice) în acea noapte şi din aceleaşi locuri, cu luneta mea rusească 20x60, dar nu am dat peste ei ca să-i lămuresc.
Ulterior au mai fost ocazii de interpretări greşite, dar le-am dezamorsat oferindu-le informaţii şi luneta mea pentru observaţii (observatorii nu aveau cunoştinţe elementare de astronomie, dar la fabulat stăteau bine).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Adina

Si pana la urma ce apare pe caseta aia, doar Marte si Jupiter? Ca nu ne-ai lamurit...
Cel mai frumos sentiment din lume este dat de mister. Cel care n-a cunoscut aceasta emotie are ochii inchisi.
Albert Einstein.

padme


prodcomb

Citat din: Adina din  11 Decembrie 2012, 11:34:17
Si pana la urma ce apare pe caseta aia, doar Marte si Jupiter? Ca nu ne-ai lamurit...

Bineînţeles că nu. Camera avea altă destinaţie.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

rontzo

Maestre prodcomb
Sa nu te superi pe noi prostimea ( care nu suntem asa culti in cap)  dar esti taaare criptic... nici eu nu am inteles nimic desi am toata bunavointa
Mai curand ti-as sugera un lucru: daca nu ai libertatea de a vorbi/discuta despre un lucru mai bine nu-l pomeni. Faptul ca vrei sa ne sugerezi ca ai fi un pic mai cunoscator al unor kestii nici nu te salta nici nu te coboara in ochii nostri.
In schimb lucruri care nu sunt comunicate cum trebuie au un singur efect ..si garantat si nu e  neaparat pozitiv

prodcomb

Citat din: rontzo din  11 Decembrie 2012, 15:26:23
Maestre prodcomb
Sa nu te superi pe noi prostimea ( care nu suntem asa culti in cap)  dar esti taaare criptic... nici eu nu am inteles nimic desi am toata bunavointa
Mai curand ti-as sugera un lucru: daca nu ai libertatea de a vorbi/discuta despre un lucru mai bine nu-l pomeni. Faptul ca vrei sa ne sugerezi ca ai fi un pic mai cunoscator al unor kestii nici nu te salta nici nu te coboara in ochii nostri.
In schimb lucruri care nu sunt comunicate cum trebuie au un singur efect ..si garantat si nu e  neaparat pozitiv

Nu m-am supărat niciodată pe nimeni; sau dacă da, nu a durat mult.
Pe scurt, înregistrările de pe casetă şi observaţiile mele şi ale altor martori nu confirmă fabulaţiile celor interogaţi de echipa asfan, în "cazul" Otopeni 1997.
"Cazul" l-am detaliat aici, în urma întrebării lui StarDust. Poate de aici şi confuzia creată?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Xanadron

Cred ca-si au rostul lor si opiniile "debunkeriste" ca astea ale colegului prodcomb, ca sa ne mai taie din macaroana entuziasmelor facile. :lol:
Zic asta chiar daca observ din postarile lui ca, din 1968 incoace ( v. "cazul Banat" - http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4245.0.html ) mai toate observatiile OZN din Romanica ar fi fost irevocabil planete, saci umflati cu heliu (de unde atita heliu pe vremea lu' Nea Nicu totusi? :roll:), avioane, baloane, lumini de discoteca etc. Ba, mai mult de-atit, domnia sa a fost martor ocular la ele - tot la... aproape toate, mai precis. :-o

Serios vorbind acum: in ciuda destulor observatii OZN proprii relevante (ultima, destul de recenta), inca astept ocazia / norocul sa pot imortaliza una "HD" sau macar sa vizionez una de claritate maxima.
Cam ca pictura asta atasata mai jos - dar, evident, sa nu faca parte din vreun viitor show Blue Beam... :star: :ufo: :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

prodcomb

Citat din: Xanadron din  11 Decembrie 2012, 17:07:09
Cred ca-si au rostul lor si opiniile "debunkeriste" ca astea ale colegului prodcomb, ca sa ne mai taie din macaroana entuziasmelor facile. :lol:
Zic asta chiar daca observ din postarile lui ca, din 1968 incoace ( v. "cazul Banat" - http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4245.0.html ) mai toate observatiile OZN din Romanica ar fi fost irevocabil planete, saci umflati cu heliu (de unde atita heliu pe vremea lu' Nea Nicu totusi? :roll:), avioane, baloane, lumini de discoteca etc. Ba, mai mult de-atit, domnia sa a fost martor ocular la ele - tot la... aproape toate, mai precis. :-o

Serios vorbind acum: in ciuda destulor observatii OZN proprii relevante (ultima, destul de recenta), inca astept ocazia / norocul sa pot imortaliza una "HD" sau macar sa vizionez una de claritate maxima.
Cam ca pictura asta atasata mai jos - dar, evident, sa nu faca parte din vreun viitor show Blue Beam... :star: :ufo: :-D

Sincer, nu-mi place cum arată OZN-ul; este prea "mecanicist" (nituri, buloane, ... secolul XVIII).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

calator astral

@xanadron ai vrea tu astfel de imagini clare, deocamdata nu sint disponibile, multumeste-te cu astea  :| :


   Un avion MIG Lancer 21 lovit de obiecte neidentificate