Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

TVR1-Teoria Conspiratiei - Masoneria in Romania [Cristian Rautu]

Creat de spooky, 28 Octombrie 2006, 03:56:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

uforever

Citat din: Ganditorul din  22 Februarie 2012, 12:21:20
Uforever :

Colega Uforever, am pornit de la o emisiune despre masonerie, despre un subiect serios, despre cum vrea sa apara masoneria pentru marele public (pt ca majoritatea interviurilor sunt luate unor personaje de frunte din masonerie )... si am ajuns la "coaja de paine".
Ce-ar fi sa nu ne mai lamentam si sa inventam "motive". "Coaja de paine" nu e decat un vesnic motiv mediatic cu care se acopera dorinta de senzational a populatiei. "Floarea" cu care zici ca nu se face primavara e de partea factorului mediatic care amplifica orice rahat, orice comportament deviant singular la ... nivel general, de masa.
- Pentru proba am lasat "o coaja de paine" la coltul strazii - inca nu s-a omorat nimeni pentru ea... nici macar cainii vagabonzi. Asa ca hai sa lasam prostia asta despre "mentalitatea bestiala a umanitatii" la o parte.
In realitate omenirea evolueaza pozitiv. In schimb  IMAGINEA societatii umane evolueaza negativ, prin efortul mediatic de a extrapola elementele singulare ale unui dement din Cuca Macaii - care si-a violat nevasta sau si-a mazilit cainele - la nivel national si global. Iar motivele aceste actiuni nu fac obiectul topicului.
Cat despre Axa Raului si lumea araba - inclin sa cred ca nu ai calcat niciodata pe acolo si te "hranesti" doar cu media. Au si ei cretinii lor cum ii avem si noi pe ai nostrii. Poate ca ei au un procent mai mare ca noi ceilalti, "civilizatii", dar cu siguranta au un procent mai mic ca acum 50 de ani. Lumea evolueaza pozitiv si vrea PACE si s-a saturat de "campania mediatica care motiveaza razboiul".
Mie mi sa cam acrit de campanii mediatice apocaliptice ... tie nu ?


Salut Ganditorule, eu nu cred in Apocalipsa(revelatie) deoarece nu sunt crestin, tot asa cum nici nu cred ca lumea evolueaza pozitiv.In momentul asta nu am timp sa-ti argumentez, dar las un CLIP care spune totul despre lumea in care traim.Am sa revin, nu te las cu ochii in soare.
ENJOY!

Pearl Jam - Do The Evolution

Ganditorul

Preferabil, decat sa ma lasi cu ochii in soare, sa deschizi fereastra si sa te uiti pe strada (si la soare) - e mai bine sau mai rau ca acum 50 de ani ?

uforever

Citat din: Ganditorul din  22 Februarie 2012, 19:39:52
Preferabil, decat sa ma lasi cu ochii in soare, sa deschizi fereastra si sa te uiti pe strada (si la soare) - e mai bine sau mai rau ca acum 50 de ani ?

Buna intrebare. nu existam acum 50 ani :-D, bunicii mei spun ca era mai bine :cry:, oamenii nu se grabeau sa traiasca.Ganditorule, este foarte bine ca am facut acest salt tehnologic, problema e ca abuzam de el, omul nu sa schimbat, doar si-a imbunatatit cunostintele, intre noi si <omul vechi> nu exista decat o diferenta, tehnologia.Ti se pare ca am invatat sa traim impreuna? nu cred, respectam vreo regula de convietuire? intereseaza pe cineva binele tau? categoric nu.Nici macar religia nu a reusit sa ne uneasca, primele doua razboaie mondiale s-au purtat intre crestini, stim cu toti care este scopul religiei, vesnica manipulare.Lumea asta apartine unor <baieti rai>, ei stabilesc regulile jocului, ei stabilesc chiar si in ce parametrii trebuie sa te invarti ca sa ai o picatura de fericire.Imi pare rau ca nu pot sa dezvolta, am o perioada cam ocupata.

Salutare.

Siberia

   Ziceam ca inainte de-a ne apuca sa clasificam totul in doua culori: alb sau negru, ar trebui sa stim si cu ce avem de-a face.
   Cineva isi punea aici niste intrebari (nu inteleg de ce) cu privire la multitudinea culorilor sortuletelor masonice: pai sa-mi fie cu iertare, dar lumea e compusa doar din alb si doar din negru ? Chiar si masoneria este o reflectie a societatii noastre, asa ca nu inteleg de ce ne putem obisnui cu un rogvaiv de partide politice puternic colorate, cu rase umanoide divers colorate, dar nu ne putem obisnui cu coloratura masoneriei. Exista un singur Dumnezeu dar o multitudine de religii: de ce nu avem o problema si cu asta ?
   Francmasoneria isi are radacinile infipte adanc in istoria omenirii, chiar daca cu titlu oficial a aparut in secolul XVIII. Originile ei se pierd in umbra piramidelor, in primele societati secrete (poate chiar dinaintea primilor faraoni egipteni) si s-au impletit de la bun inceput cu religiile existente. Sa nu uitam ca cei care purtau cunoasterea mai departe erau faraonii si preotii. Orice lacas de cult avea un loc la vedere destinat multimii si un loc ascuns, in intuneric destinat educarii preotilor si pastrarii cunostintelor transmise poate chiar de la civilizatii anterioare. Tot la fel, religia avea doua aspecte: una oficiala cu tenta filozofica si una secreta - scoala misterelor. Aceste scoli ale misterelor sunt baza a ceea ce numim astazi francmasonerie.
   In timp, aceste scoli ale misterelor s-au transformat in fratii secrete in care erau instruiti viitorii conducatori, preotii care asigurau consolidarea religiei in orice stat si cativa cetateni de maxima importanta: era suficient la vremea respectiva, restul oamenilor de rand nu aveau de ce sa-si bata capul cu notiuni filozofice sau cu dezvoltarea infloritoare a statului/regatului. Nu era treaba lor: era treaba conducatorilor politici, religiosi si a armatei.
   Mai are vreun sens sa amintim ca aceste scoli/fratii s-au raspandit din Egipt pana-n Grecia sau Roma ? Mai are vreun rost sa amintim ca si Moise a fost scolit ca un fiu de faraon deci si-a insusit si el toate cunostintele necesare punerii bazei unei noi scoli sau a unei noi religii derivate din religia egipteana ?
   Mai are rost sa amintim ca in vremea lui Constantin cel Mare s-a facut o conventie de adunare a tuturor conceptelor religioase din teritoriile imperiului roman si formarii unei religii crestine care sa impace toti locuitorii imperiului din punct de vedere religios - si totul pentru ca in imperiu sa domneasca pacea si oamenii (multumiti) sa-si plateasca taxele ?
   Dupa instaurarea crestinismului ca si religie oficiala,parte dintre fratii au continuat sa existe sub tutela bisericilor crestine, altele au fost anihilate pe motiv ca "paganii" nu puteau fi suportati... Biserica a avut grija sa stearga urmele cunostintelor inscrise in biblioteca din Alexandria (mutand o mare parte a papirusurilor la Roma, in manastirea de pe muntele Sion, in Ierusalim si probabil in cateva alte locatii putin cunoscute) care au stat la baza fondarii crestinismului, iar mai apoi, cand imperiul roman a fost pe duca, avand probleme in a recupera pari importante din aceste documente si artefacte ascunse pe teritoriile estice ale imperiului au declansat cruciadele. In timpul acestor cruciade au aparut pe langa fratiile mistice si fratiile militare: astfel, biserica se consolideaza puternic si devine un factor decisiv in conducerea si politica statelor. Marea schisma n-a facut altceva decat sa imparta sferele de influenta ale bisericii si automat ale fratiilor secrete: Cavaleri Templieri sau de Malta vs Cavaleri ai Sfantului Mormant, toti conlucrand totusi la binele mers al religiei crestine.
   N-are sens sa o mai lungim cu povestile: din evul mediu, orice stat avea trei stalpi de sustinere: biserica, fratiile/masoneria si armata. Mai are sens sa spunem ca toti conducatorii/regii erau consfintiti de o anumita fratie ?
   Stim ca inca din evul mediu si conducatorii romani cotizau cu frenezie catre muntele Sinai - si au facut o miscare inteligenta, fiindca manastirea de la muntele Sinai este sfanta atat pentru crestinismul catolic si ortodox dar si pentru religia musulmana. De ce ? Pai poate fiindca acolo a dat nas in nas cineva cu un tufis in flacari, i-au picat niste legi in cap pentru popor, se odihenste un codex care sta la baza religiei crestine, altii ziceau ca s-ar odihni ascuns si un chivot al unui legamant pe care l-ar fi ascuns templierii acolo (deh, povesti, povesti...) De ce cotizau conducatorii Valahiei la Sinai ? poate pentru ca exista o fratie a celor trei biserici (nu a celor trei Valahii  :wink:) care fratie putea face minuni in viata politica internationala. Cam asa decurgeau lucrurile in evul mediu.
   Pe la 1700 si ceva, insa, dupa ce si-a facut si inchizitia de cap o perioada despre care nu discutam aici (cu toate ca ar fi interesant de inteles de ce toata cunoasterea misterelor - alchimia si altele - trebuiau sa ramana doar in sanul bisericii iar orice alta deviatie cu tente asemanatoare in cadrul populatiei obisnuite trebuia distrus pe rug) societatile secrete decid ca e timpul sa scoata nasul la lumina si sa imparta cunoasterea celor care o merita (fiindca era la moda sa fii iluminist, sâc  :wink:). Tot atunci apar primii "masoni" pe mealeagurile noastre - respectiv Constantin Brancoveanu si Constantin Mavrocordat - si primii Illuminati in Bavaria. Faza illuminati s-a stins la fel ca si familia Brancovenilor (fara a exista o legatura intre ele). Ce s-a intamplat insa in Bavaria a dus masoneria intr-o alta etapa: etapa infiltrarii iezuite si deturnarii mesajului antic al francmasonilor. (Illuminati au avut proasta inspiratie de a atrage iezuiti in fratiile lor, care iezuiti, auzind de planul illuminatilor de-a pune pe butuci monarhiile, religiile si reformarea societatii pe principii inaltatoare, i-au "dat in gat" pe acestia din urma. Cum iezuitii erau si sunt un ordin militar religios, datoria lor este de aparare a bisericii, dar nu si a monarhiilor  :wink: Asa ca, s-au infiltrat in francmasonerie si au pus in practica planul Illuminatilor de rasturnare a monarhiilor prin schimbarea notiunilor de egalitate, fraternitate si libertate pe care omenirea ar fi trebuit sa le dobandeasca prin cunoastere, in egalitate in nivel de trai, fraternitate in revolutii si libertate iluzorie).   
   Despre revolutii am invatat la istorie. Ce n-am invatat la istorie a fost faptul ca majoritatea pasoptistilor erau masoni: de la Vasile Alecsandri, la Alexandru Ioan Cuza, la Mihail Kogalniceanu s.a.m.d. : hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana, sa-n vartim hora "fratiei" pe pamantul Romaniei... e doar un poem masonic. Este perioada in care Romania nu-si mai plateste cotizatia la muntele Sinai, dar pentru ca nu mai era nevoie de tutela bizantina, masonii aduc un rege care sa-i ajute in a castiga independenta Romaniei. Devenim independenti, stalpii statului sunt in continuare biserica, masoneria si armata (Carol 1 din ce loja facea parte ? ) iar lojile romane isi dau mana in ceea ce s-a numit Marele Orient al Romaniei (sub directa influenta a Marelui Orient Francez).
    Dragostea dintre masoneria romana si biserica a durat pana prin anii '30, cand Garda de Fier se impune si biserica divorteaza de fratiile masonice, scotandu-le inafara legii pe motive ca sunt infestate de evrei complotitori (probabil ca era adevarat) sau pentru ca propovaduiesc o credinta panteista. Exemplu:
   "BISERICA OSANDESTE FRANCMASONERIA ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si în special pentru urmatoarele motive:
- 1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, îndemnandu-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta împotriva crestinismului ale carui învataturi sunt revelate de Dumnezeu. Vanand pe cat mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria îi rupe de la Biserica, si avand în vedere influenta însemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se întinda asupra unor cercuri tot mai largi. În fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda.
- 2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist-naturalista, reproband ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume si ideea omului ca persoana, deosebita, destinat nemuririi.
- 3. Din rationalismul si naturalismul sau, Francma-soneria deduce în mod consecvent o morala pur laica, un învatamant laic, reproband orice principiu moral ,,heteronom" si orice educatie ce rezulta din credinta religioasa si din destinatia omului la o viata spirituala eterna. Materialismul si oportunismul cel mai cras în toate actiunile omului, este concluzia necesara din premisele Francmasoneriei.
- 4. În lojile francmasone se aduna la un loc evreii si crestinii si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna în lojile ei cunosc adevarul si se înalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta însemneaza ca crestinismul nu da nici un avantaj în ce priveste cunoasterea adevarului si dobandirea mantuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati într-o situatie superioara crestinilor din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai înalte si al mantuirii.
- 5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine. Chiar daca unii adepti ai ei nu dau nici o însemnatate acestui cult, se vor gasi multe spirite mai naive asupra carora acest cult sa exercite o oarecare forta quasi-religioasa. În orice caz prin acest cult Francmasoneria vrea sa se substitue oricarei alte religii, deci si crestinismului. În afara de motivele acestea de ordin religios biserica mai are în considerare si motive de ordin social cand întreprinde actiunea sa contra Francmasoneriei.
- 6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca îsi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamantesti decat aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Îi face unelte în mana unor factori nestiuti înca nici de ei, avand sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista o siguranta în viata Statului si în ordinea stabilita. E o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna si întunerecul. Împotriva juramantului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramant paganesc.
- 7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobandeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sanul omenirii.
   Întreg referatul împreuna cu concluziile se va tipari în brosura prin Consiliul Central Bisericesc si se va întrebuinta ca mijloc de propaganda împotriva francmasoneriei.
   Î.P.S. Patriarh prezinta declaratia facuta în fata Sa, a delegatilor lojei francmasone nationale în frunte cu dl. Pangal, prin care aduc la cunostinta ca aceste loji se autodizolva, spre a nu fi confundate cu loja Marelui Orient si spre a nu se crede ca este împotriva culturii sentimentelor monarhice, nationale si crestine. El – dl. Pangal – în numele delegatilor declara ca toti membrii lojelor francmasone nationale sunt buni fii ai bisericii ortodoxe. Sf. Sinod ia act cu satisfactie de declaratia d-lui Pangal si a celorlalti conducatori ai masoneriei nationale romane, cetita în ziua de 25 Februarie a.c., în fata Î.P.S. Patriarh Miron, prin care anunta ca aceasta organizatie se autodizolva. Este prin urmare de sine înteles ca hotararea Sf. Sinod privitoare la masonerie nu se poate referi la lojile care s-au dizolvat si prin urmare nu mai exista. La orele 13 Î.P.S. Patriarh, ridica sedinta, prorogand Sf. Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10 dimineata.
   Presedinte, (ss) Miron Secretar, (ss) † Galaction Craioveanu Cronica interna B.O.R., 55 (1937) nr. 3-4, Martie-Aprilie."

   Mai tarziu, regele Mihai repune francmasoneria in drepturi, dar comunistii stateau dupa colt deja. Francmasonii intra in hibernare pe perioada comunista in Romania si actioneaza doar prin lojele din occident.
   Dupa revolutie s-au trezit cu totii, iar acum vedem si noi ce talmes-balmes a mai ramas din principiile inaltatoare ale primelor scoli ale misterelor.

   E un rezumat facut pe fuga care poate fi completat (si chiar ii rog s-o faca) de catre "masoneiutzi micutzi  in diverse misii si pe RUFOn" (pe care eu nu stiu cum sa-i reperez).
   Stiind ca binele si raul sunt notiuni relative, nu-mi pun nici o intrebare ci doar incerc sa inteleg de unde am plecat cu totii si unde am ajuns: ca suntem albi sau negri, masoni sau proletari, romani sau rromi, naivi sau infatuati...

p.s. - Cat despre viziunea gri/plumburie/negroida a situatiei omenirii in general si a romanilor in particular, cred ca e distorsionata in mod voit. Si nu zic mai mult! Imi pun ochelarii roz pe nas, palaria cu buline si va salut !
In lumea mea e bine !
In Romania in care oamenii asteapta linistiti ca cineva sa le puna totul pe tava si sa le-o aduca, e bine !
In Romania in care oamenii o sa puna umarul ca sa puna ceva pe tava si o sa si-o aduca singuri, o sa fie si mai bine !
Noapte buna !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

Uforever:
CitatBuna intrebare. nu existam acum 50 ani  :-D,

Ok. si atunci pe ce-ti bazezi concluzia - "Lumea/omenirea merge spre mai rau " ?? Pe ce se spune la televiziunile satanist-apocaliptice ?  :-D :martiansad:
Nu te supara pe mine dar de "propaganda neagra" si efectele ei asupra unei populatii, asupra unei societati, ai auzit cumva ?

uforever

Citat din: Ganditorul din  23 Februarie 2012, 12:36:19
Uforever:

Ok. si atunci pe ce-ti bazezi concluzia - "Lumea/omenirea merge spre mai rau " ?? Pe ce se spune la televiziunile satanist-apocaliptice ?  :-D :martiansad:
Nu te supara pe mine dar de "propaganda neagra" si efectele ei asupra unei populatii, asupra unei societati, ai auzit cumva ?


Salutare, in primul rand vreau sa-i multumesc Siberiei pentru postare, foarte bine argumentat si informat raspunsul, ca de obicei.
Ganditorule, nu e vorba de nici o apocalipsa, ai interpretat gresit, nu-s pesimist si nici prapastios, cat despre televiziunile satanist-apocaliptice(ce-o mai fii si asta), e clar ca media ne tine mintea ocupata cu tampenii, asta pentru a nu vedea problemele reale si manevrele <preaiubitilor conducatori>.Eu am spus ca omul in sine este conditionat de foarte multe lucruri, din pacate trebuie sa ne hranim, asta implica o activitate, cine conditioneaza astfel de activitati? incotro ne indreptam in urma activitatilor noastre? Dupa cum stii ne trezim dimineata si mergem la munca, unii sunt norocosi si au job-ul pe care si l-au dorit, restul o fac pentru ca trebuie sa o faca, eu de exemplu m-am pregatit si mi-am dorit sa fac altceva decat fac acum, din pacate viata nu mi-a oferit aceasta posibilitate.Toate activitatile noastre sunt controlate, muncim pentru <ei>, mancam de la <ei>, cautam disperati <iluzia fericirii> creata artficial de <ei>(asta apropos de media), ne dorim o plasma, un frigider, un telefon , o masina pe care probabil o obtinem cu <ajutorul> bancilor(oare cui apartin?).Toate aceste lucruri evident ca le dorim in urma unei conditionari, vrem sa ne tratam, sa fim sanatosi, vrem sa avem parte de instruire in scoli, vrem un pic de distractie...etc. Absolut tot ce facem, facem in necunostinta de cauza, nu stim ce urmari au activitatile noastre, ni se spune ca statul de drept se ocupa de nevoile noastre, ca suntem in siguranta, ca totul este sub control, ca exista justitie, care siguranta? oricand ti se poate intampla orice, suntem foarte fragili, ne putem inbolnavi, putem muri foarte usor, putem deveni faliti in orice moment, asta pentru ca fiecare <trage> pentru el, fiecare vrea sa respire o gura de aer undeva mai sus, FIECARE VREA SA DOMINE, SA AIBA CONTROLUL ASUPRA CELUILALT, SA DETINA, toate acestea din cauza faptului ca ne temem unii de altii, deci care evolutie? care schimbare? SUNTEM LAFEL CA ACUM 50 ANI, 100 ANI, 1000 ANI...ETC. Incotro ne indreptam? intreaba-i pe <ei>, habar nu avem ce se intampla in primaria noastra, de unde dracu sa stim ce ganduri ai <ei> cu noi.Vrem adevarul, il cautam disperati(putini dintre noi), intrebarea e, FACEM FATA ADEVARULUI? ma indoiesc, asa ca hai sa traim in continuare in microclimate de pozitivism, sa facem o fratie hippie pe internet, in timp ce altii ne stabilesc parametrii in care ne traim viata.ADEVARATA CRIZA A OMENIRII NU ESTE FINANCIARA, ESTE MAI DEGRABA UNA SPIRITUALA( Fight Club).Lista poate continua, eu nu spun ca nu e bine sa gandesti pozitiv, eu spun ca nu e real, deci OPTIMIST, REALIST sau PESIMIST?


Sa traiesti Ganditorule, numai bine!

uforever

Citat din: Ganditorul din  23 Februarie 2012, 12:36:19
Uforever:

Ok. si atunci pe ce-ti bazezi concluzia - "Lumea/omenirea merge spre mai rau " ?? Pe ce se spune la televiziunile satanist-apocaliptice ?  ;D :martiansad:
Nu te supara pe mine dar de "propaganda neagra" si efectele ei asupra unei populatii, asupra unei societati, ai auzit cumva ?

Ganditorule, acest video iti va raspunde la intrebari vis-a-vis de omenire,<partea neagra> nu te chinui sa postezi filme cu <succesele tehnologice ale omenirii> sau cu <un popa face bine in lume> , iata ce spunea azi televiziunea <satanista>.Problema este ca e real, copilul ala e viu(inca), cand vezi asa ceva, nu-ti mai vine sa o <arzi> hippie si nici sa mai consideri ca e o conspiratie media pentru a declansa falsa apocalipsa.In timp ce noi ne bem cafeaua, altii indura dureri de neinchipuit, fara sa aiba vreo vina, doar s-au nascut pe <planeta Puscarie>.Sigur ca exista si lucruri pozitive in lumea asta, dar cum suporti psihic un video ca asta? Ce impact are asupra ta? Cum treci peste? Raspuns:cum trecem toti, doar nu ni se intampla noua si pana la urma ce putem face noi in aceasta privinta? nimic.....OAMENII VOR EVOLUA IN MOMENTUL IN CARE VOR INVATA SA TRAIASCA IMPREUNA, pana atunci nimic nu conteaza, BATEM PASUL PE LOC.

Am sters filmul.
Am rugamintea la tine sa nu mai postezi astfel de filme pe acest forum,filme care nu au legatura cu tematica acestui forum.Multumesc anticipat   alx

Ganditorul

Tu si altii sustinetii ca "Lumea/omenirea merge spre mai rau "

1.
In primul rand asta inseamna o evolutie, inseamna o rezultanta a unei analize sociale facute incepand din punctul A spre punctul B pe axa timpului.
Ori interpretarile tale (precum si ale unei bune parti a media - numita de mine satanist-apocaliptica) sunt punctuale si exagerate, extrapoland si generalizand o situatie singulara spre o situatie generala - si in final spre "sfarsitul lumii" Asta se numeste "propaganda neagra" si are efecte devastatoare in psihicul populatiei tinta.

2. Eu am sustinut ca lumea/umanitatea evolueaza pozitiv,
NU ca au disparut toate suferintele lumii, NU ca suntem liberi si nemanipulabili, NU ca nu suntem dominati de anumite conjuncturi sau cercuri de interese. Am sustinut ca din punctul A (acum 50 de ani) si punctul B (astazi) aceste aspecte au scazut in intensitate (...poate si in arie de manifestare). o EVOLUTIE presupune analiza/urmarirea  situatiei intre doua puncte pe axa TIMPULUI . INVOLUTIA relativa din Romania nu poate fi etalon pentru intreaga umanitate. Nici prezentarile "apocaliptice" ale televiziunilor nu pot tine locul realitatii - atata vreme cat poti deschide geamul si poti compara "TV-apocalipsa" si realitatea de pe strada. Ca exista o situatie tragica - e una - ca e generalizata... e deja altceva.

3. Razboiul a insemnat, inseamna si va insemna pentru totdeauna - suferinta, abuzuri, tragedie, crima.
Oricare imagine de razboi - mai ales a unor razboaie rezultate din "MANIFESTARI DEMOCRATICE DE STRADA" -  sunt si trebuie sa ramana UN SEMNAL DE ALARMA pentru orice pamantean. Dincolo de manipularea de care vb tu mai sus, dincolo de interesele ascunse pe care le semnalezi ... acest gen de manipulare este cel mai pacatos si ... e ultima moda in "oculta". Probabil se fac  pariuri cu "perioada in care o manifestatie stradala se transforma in razboi".  E si asta (pariul) ...un "sport" .

4. Spui ca Pamantul e o "puscarie", ca te apasa sederea pe aceasta planeta.  - Foarte bine - fiecare cu fanteziile lui .
Eu prefer sa consider Pamantul o planeta Albastra, plin ade viata si frumusete, o PLANETA VIE. Caut frumusetea planetei, caut oameni care respecta aceleasi valori si gandesc la fel ca mine.  Cei care gandesc asa sunt mai multi ca acum 50 de ani, vor fi si mai multi peste alti 50 de ani - si visez la clipa cand toti vom gandi la fel - Planeta Albastra - Planeta Vie - locul de vis al fiecarui pamantean.

- Mi-ai dat un film cu orori ale razboiului ... iti dau unul cu visatori !  Ambele filme au acelasi subiect, acelasi tzel - vreu sa subliniez doar diferenta dintre cele 2 moduri de abordare a realitatii .

JOHN LENNON IMAGINE

uforever

Alx, filmul avea legatura cu postul meu, dar ma rog, nu sunt eu moderatorul, nu sunt in masura , asa ca, RESPECT!

Ganditorule <hippie> 8-), desi nu sunt in totalitate de acord cu tine, trebuie sa recunosc ca mi-a facut placere sa citesc postul tau.Postul tau este sugestie pozitiva pura :mrgreen: :-D, asta nu a facut rau nimanui.Nu prea ai citit tu cu atentie ce am spus mai sus, probabil nu ai timp.Am spus ca omenirea BATE PASUL PE LOC,  nu ca merge spre mai rau. nu am dus discutia spre nici un SFARSIT AL LUMII, cat timp soarele va arde pe cer, omenirea va exista.Chestia apocaliptica este strategie de marketing, o sa vezi acum la sfarsitul anului cum se vor inbranci pentru apa, conserve, asta in urma unor iluzii apocaliptice create de <baieti>, de ce crezi ca e plin netul de aiureli gen 2012? o sa ne distram la sfarsitul 2012, ma astept la <artificii>.Pe langa strategia de marketing, sunt multe alte interese ale <baietilor>, dar nu e cazul sa intindem discutia.Nu citesti cu atentie ce scriu, din cauza asta nu se <pupa> conversatiile noastre, avem lucruri in comun, pe mine nu ma intereseaza sa am eu dreptate, cat timp am ce invata de la tine, cat de putin,  nu dau doi bani pe <imaginea mea de guru atotstiutor>, motivele mele pe acest site sunt altele decat sa fac pe desteptul satului.

Mult succes!

PS1. sa nu te superi ca ti-am spus< Ganditorul hippie>, era John Lennon pe fundalul filmului tau, mai glumim si noi. :-D

:abduct:
PS2. Planeta Puscarie era pusa intre ghilimele, ma refer la faptul ca suntem sub control strict, ni se fura libertatea.


andrei

   Salut!
Ganditorule ,nu doresc sa intru in polemica,totusi atat cat pot sa observ,astazi traim mai mult in lumea lui uforever decat in cea creionata de tine.Nu spun ca nu ar fi mai buna,lumea asa cum o doresti tu,ci doar ca natura noastra,felul in care suntem construiti noi oamenii,ne impinge mai mult spre a bate pasul pe loc,sau spre o involutie.Cu toata spoiala noastra de civilizatie,cu toate aerele noastre de fiinte evoluate si capabile, nu suntem mai breji decat stramosii nostrii de acum 2000 de ani,ca sa nu spun mai mult.Daca nu am fi conditionati de frica fata de lege,dar mai ales de urmarile faptelor noastre asupra propriei persoane si ne-am lasa in  voia instinctelor,pariez ca noi oamenii am devenii intr-un timp foarte scurt,calaii propriei noastre specii,ca sa nu mai spun ca am distruge fara drept de apel orice urma de viata de pe acest frumos Pamant.
  Acum cateva zile am fost martorul unei scene care mi-a intarit aceasta convingere.
  Un domn in varsta cu un baston si o sacosa iesea dintr-un magazin mic de cartier.De undeva de pe strada ,un catel comunitar slab si rebegit de frig pornise dupa el,asa cum probabil a-ti observat cu totii ca fac cainii pripasiti prin preajma magazinelor,cand zaresc un om cu o plasa in mana,invatati sa mai primeasca uneori cate o bucata de paine.In locul bucatii de paine pe care o cersea,cainele a primit din partea batranului o lovitura zdravana de baston si vre-o cateva injuraturi sanatoase.Cainele era lovit rau la un picior si schelacaia de ti se rupea sufletul.Impreuna cu inca un trecator i-am zis vre-o doua de dulce mosului,care nu ne-a ramas nici el dator.Tocmai cand ne certam mai de zor,fara sa mai luam aminte la bietul caine,l-am auzit din nou schelacaind.Ce se intamplase?
  Doi pusti de vre-o zece ani,se distrau aruncand cu bulgari de zapada si bucati de gheata dupa acelasi caine,care nici nu putea fugii din cauza piciorului beteag.I-am alungat pe pusti,mosul a plecat bombanind,iar cainele sa tarat cu chiu cu vai,sub o masina parcata de mai mult timp pe un spatiu viran.
  Intimplarea mi-a lasat un gust amar,dar m-a facut si sa chibzuiesc un pic vis-a-vis de adevarata  natura a omului,care la orice varsta si oricata experienta de viata ar avea,se comporta la fel de salbatic si insensibil,in noua cazuri din zece ca si stramosii lui de acum cateva milenii.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Ganditorul

Mai oameni buni, ori eu nu mai stiu ce inseamna o evolutie ori voi exagerati unele lucruri casa va iasa "INVOLUTIA".

Citatdoar ca natura noastra,felul in care suntem construiti noi oamenii,ne impinge mai mult spre a bate pasul pe loc,sau spre o involutie

cand afirmi lucrul asta trebuie sa ia la baza cel putin 3 lucruri

1 O analiza care sa sublinieze si sa se defineasca printr-un studiu... din care sa rezulte "natura umana"
2. Sa te uiti in oglinda si sa afirmi ca prin actiunile tale si tu esti la fel de ticalos, si te aliniezi "naturii umane" descrise de studiul la care faci referire.
3. Sa definesti care este punctul de la care "INVOLUEZI" si care puii mei de "natura" ne-a impins in sus pana acolo ... pentru ca apoi sa incepem sa "INVOLUAM" din cauza "naturii umane" (aparuta de curand... :-D).

Prostia aia de exemplu cu "pensionarul ticalos" care-si apara ultima bucatica de paine cu bastonul e hilara. Daca voi credeti ca "omenirea" ar fi civilizata si ar evolua pozitiv numai daca ar accepta haitele de caini de pe strada, care cersesc ... dar uneori sfasie persoanele mai slabe (copii & batrani), daca voi credeti ca e mai "evoluat" sa facem slalom printre rahatii de caine de pe strada, sau printre pungile de gunoaie sfasiate si imprastiate de caini - eu afirm cu tarie ca vreau sa fiu necivilizat ca nemtii, sa nu am caini vagabonzi pe strada, sa nu-mi puta a rahat sau gunoaie la tot pasul, si sa pot sa-mi trimit copilul in parc fara sa am "placuta surpriza" sa-l stergde rahat de caine pe talpi sau manutze.
Daca va plac experimentele reale va recomand sa luati de 5 lei salam feliat si sa mergeti 1/2 ora prin Bucuresti, cu plasa de salam la vedere, atarnand pe langa picior. Mai vb dupa... despre aceste false sentimente "umanitare" fata de cainii vagabonzi.
In alta ordine de idei - daca tot va plac animalutele strazii - eu zic sa infiintati si organizatia "ocrotiti sobolanii si soarecii" si sa militati pentru sanctionarea celor care intraznesc sa omoare aceste animalute atat de finute si frumoase.
Puteti sa infiintati si organizati asociatia "ocrotiti jardia si alte boli transmisibile prin jeg" ... pt ca nu-i asa, si aceste microorganisme trebuiesc ocrotite de lege pentru ca "natura umana" sa nu se manifeste bestial asupra lor.
Hai c-o dam in ridicol si se duce drk discutia despre masonerie...
Salutare.

andrei

   Ganditorule,nu o dam in ridicol.Exemplificam doar felul in care se comporta oamenii.Faptul ca am dat exemplul cu cainele,nu trebuie luat ca un indemn de genul ,,Ocrotiti cainii vagabonzi".Dar sa stii ca asa cum ne comportam cu cainii,in general ne comportam si cu oamenii.Sa te intreb ceva;Sunt cumva exemple de civilizatie si evolutie imaginile care circula pe net cu soldatii americani care urineaza pe cadavrele afganilor ucisi?Vezi vre-un progres in felul in care mor de foame in nisip,copii somalezi subnutriti,in timp ce cateva milioane de insi acumuleaza munti de bani,pe care nu-i pot cheltuii zeci de generatii de urmasi ai lor si care ar putea scapa de la moartea prin infometare popoare intregi fara prea mare efort?Sau nici marii bogatasi ai lumii nu au nici in clin nici in maneca cu titlul topicului astuia? :-D Sau da poate ai dreptate,nu cu marii bogatasi ai lumii are legatura topicul ,ci numai cu slugoii lor de aici  :-D
   In alta ordine de idei:-spre progres nu ne-a impins faptul ca am devenit mai buni ,mai inteligenti mai evoluati ca specie.Insusi natura umana: egoista,ticaloasa cum bine zici,dornica sa domine totul ne-a facut sa ajungem aici.Nu am evoluat ca specie ,ci am nascocit arme si mijloace cu ajutorul carora sa putem stapanii totul.Datorita lor am reusit sa ne impunem vointa asupra tuturor celorlalte specii,asupra naturii,asupra intregii planete.Nu dorim sa ajungem la stele,doar de dorul artei,ca sa spun asa.Dorim sa colonizam planete,sa le stapanim si sa le exploatam resursele,sau sa locuim pe ele pentru ca propria noastra planeta nu ne mai incape.Si totul il calculam in bani,adica in ceva ce pentru noi reprezinta putere si beneficii.
   Nu exista individ mai ticalos sau mai putin ticalos in sanul speciei noastre .In esenta toti suntem la fel.Unii insa,datorita conditionarilor pe care le numim educatie,civilizatie,justitie etc. ne stapanim mai bine instinctele primare cu care ne-a inzestrat Creatorul.Restul:evolutie, progres,civilizatie...sunt doar vorbe goale spoiala...parerea mea. 
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

uforever

Va salut pe toti!

Stiu ca deja am iesit un pic din sfera subiectului masonerie, dar tot ce discutam are o oarecare legatura cu <ei>, eu am <resuscitat> nitel acest topic datorita faptului ca am inceput sa inteleg fenomenul,  sper ca <nenea moderatorul> sa ne mai lase pacilea nitel, e frumos si educativ ce <zicem noi paciulea>.
Mos Andrei, rezonez cu matale, suntem in aceeasi <tonalitate>, natura umana ma indoiesc ca poate fii schimbata asa cat ai pocni din degete la nivel Universal, sa fim seriosi, toata lumea simte reminescentele salbatice, faptul ca suntem mandrii si ne dauneaza <la imagine>, asta e. Cat de e greu este pentru un alcoolic sa recunoasca ca este alcoolic? Raspuns: foarte greu(recunosc am speculat un pic :-D).Mandria, egoismul, aroganta, lacomia, ...etc. sunt doar <boli> care guverneaza intreaga omenire in momentul asta.Nu cred ca trebuie sa ne mai intrebam daca suntem, sau nu, sub control total in momentul asta, se vede cu ochiul liber, e logic si firesc sa fie asa.Eu cred ca relatia intre noi si <ei> este similara cu relatia elev-profesor in Romania(am speculat din nou :-D), ne indruma, ne arata <calea>, dar elevul va primi curand vesnica intrebare: <ce-mi oferi in schimb, eu cu ce ma aleg?>, am <lucrat> atatia ani in <invatamant>.Despre relatia OM-DIVINITATE, ce pot sa spun decat ca omul foloseste cu atata usurinta cuvantul DUMNEZEU, incat a devenit banal.Dumnezeu, sa ajunga o injuratura? Dumnezeu, un bodyguard pentru lenesi, ignoranti si nesimtiti? Dumnezeu folosit ca manipulare? Dumnezeu, ce are copii pe planeta Terra? nu am decat un singur si umil raspuns: PENIBIL!

Al vostru Uforever!

PS. Ganditorule, Mos Andrei nu face pe aparatorul cainilor vagabonzi, chiar expunea un episod din <omul un animal feroce>, stiu ca e dificil sa ne intelegem unii cu altii pentru ca nu discutam [face to face], tastam ca robotii.Interesant ar fii sa ne vedem in carne si oase, sa interactionam direct.Asta e, e mult mai simplu in spatele monitorului, exista un avantaj,cica suntem toti egali. :roll:


SLEAH19

Citat din: SLEAH19 din  18 Februarie 2012, 19:14:42

........
Masoneria de masă este în plin avânt în ultimii ani .Dacă faci mici investigaţii ,,noninvazive" , poţi observa recrutarea tipologiei de oameni expuse .. în tot felul de :  Lions Club, Rotary Club,   ....şamd Club.


Dacă o iei aşa din naş în naş , posibil să ajungi la ,,Naşul Mare".

http://www.tion.ro/primul-club-caritabil-lions-a-fost-infiintat-la-lugoj-in-cadrul-unui-spectacol-de-dragobete/1063638
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

Imi cer scuze, aveti dreptate - "ce ingerasi am fost ... ce ticalosi am ajuns" . Omenirea merge spre rau ... de la ingerashii de alta data, la ticalosia de azi.
Probabil ca "evolutia" nu inseamna pentru toata lumea drumul strabatut de umanitate din anul X catre anul Y, ci altceva, ceva ce raporteaza un prezent - asa cum e el... mai bun, mai rau - si o "realitate" prezenta prin carti de epoca unde totul era roz. Privind astfel lucrurile intr-adevar "involuam". Am inteles ce vreti sa spuneti - astept apocalipsa (probabil data apocaliptica exacta se va da azi la stiri). Cred ca subiectul poate fi inchis pe aceasta directie.