Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN Romania, 1996, zig-zag

Creat de Guest, 27 August 2012, 22:32:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Salutare tuturor,

Este primul mesaj scris pe acest forum, asadar, pentru inceput, o sa va spun cateva lucruri despre mine.
Sunt fascinat de fenomenele OZN inca de mic (~12 ani), de cand am observat pe cer impreuna cu familia mea o lumina ca o "pata" circulara, foarte intensa ca si lumina, si care isi schimba foarte repede culorile (albastru, verde, violet, rosu - daca mai tin minte corect). Ce era ciudat la aceasta "pata" (cu margini foarte bine delimitate - forma circulara) este faptul ca mergea liniar, cu viteza constanta, relativ mica, dupa care, cu viteze uluitoare, descria zig-zag-uri pe cer (apreciez de la distanta, un diametru al traiectoriei de 15-20 cm; intindem mana in fata, si despartim degetul mare fata de aratator cat putem de larg), dupa care revenea fix in acelasi punct de unde plecase si isi continua acel drum liniar. Asta s-a repetat de mai multe ori si am fost 5 persoane de fata. Mentionez ca asta s-a observat pe cer, noaptea pe la 12:00 ~ 01:00, din tren, pe drumul dintre Bucuresti si Constanta (nu mai retin exact unde eram) prin anul 1996. As vrea sa va mai spun ca cerul era senin, se vedeau multe stele, si de aceea eu stateam si priveam cerul. Lumina se misca fata de restul stelelor (nu trecea trenul peste hopuri).

A mai observat cineva asa ceva?

Multumesc,

jean

Pentru ca nu ti-a raspuns nimeni si probabil astepti un raspuns, m-am hotarat sa vin eu cu un raspuns. Fix asa ceva nu stiu daca a mai vazut cineva. Daca este adevarata observatia ta, este interesanta. Din pacate nu poate sa-ti raspunda nimeni cu exactitate despre ce este vorba. Observatii interesante mai gasesti pe aici. Trebuie doar sa le cauti.
O zi buna.
Adevarul este dincolo de noi

jean

Citat din: Guest din  01 Septembrie 2012, 00:53:07
Calatorul astral mi-a lasat un mesaj pe mail si mi-a explicat ca o posibila cauza ar fi "vortexuri electromagnetice naturale,telurice" care ar putea determina miscarea pe verticala. Eu unu am vazut miscarea pe verticala, pe orizontala, pe diagonala, si pe distante relativ mari, cu viteze foarte mari (ca si cum am desena un asterix pe hartie).
El a spus ar fi, cred ca mai corect era ,,ar putea fi''. Dar cine stie cu exactitate ce sunt aceste vortexuri electromagnetice si ce efecte produc ele. Eu sunt electronist batran si nu stiu, nici nu prea am citit prin fizica de ele. O fi un fel de zone unde energia electromagnetica este mai concentrata si din aceasta cauza modifica proprietatile spatiului respectiv.
CitatMergea aproximativ 5cm (deschidem degetul mare fata de aratator si ne uitam pe cer la distanta) dupa care incepea acele miscari, si revenea la acel punct.
Obsevatie facuta de mine.....Observand satelitii pe cer, de mai multe ori am avut impresia ca miscrea liniara a lor pe cer nu este asa liniara. Concentrandu-mi atentia pe miscarea lor aveam inpresia ca, pentru un moment se deplasaza liniar dupa care descrie mai multe sinusoide in stinga-dreapta traectoriei, dupa care merge iar drept o perioada si iar repeta sinusoidele si tot asa. Cred ca aceasta impresie era din cauza concentrari atentiei, nu era ceva real.
In cazul tau......depinde de amplitudinea miscari, dar tine cont de ce am spus mai sus si dupa aia decide daca se misca cu adevarat sau era doar o impresie.
O seara buna.
Adevarul este dincolo de noi

prodcomb

La starea căilor ferate de la noi orice reflexie în geam ar trebui să fie mai jucăușă.   :)
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Dece nu ai coborât geamul ca să vezi mai bine spectacolul?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Lăsând la o parte o serie de ,,argumente" neinteresante, în situații similare m-am uitat pe geam lipindu-mi fruntea de el și ferindu-mi ochii cu palmele lipite lateral de față și frunte. Reușeam o ferire a câmpului vizual de luminile perturbatoare înconjurătoare. Mi se pare un gest involuntar acest mod de a privi prin geam.
Recomand acest lucru tuturor care privesc afară pe geam, indiferent zi sau noapte.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Pentru precizare: este vorba de ,,argumente" care nu au legătură cu întâmplarea.
Aceeași întrebare pot să pun și eu: ce dovezi materiale concrete există, în afară de povestiri?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Citat din: Guest din  15 Octombrie 2018, 21:36:44
Dovada este reconstituirea pe care am facut-o, dovada este declaratia celor 4 martori, pe care am si filmat-o. Dovada se mai regaseste in alte fotografii pe care le-am publicat pe forum si unde dvs. nu ati indraznit sa interveniti. Dovada este ca dvs. nu aduceti nicio dovada care sa va sustina teoriile FALSE pe care le promovati: de la Calacaiul de Aluminiu pana la cazurile afisate de mine. Nu ma suparati va rog frumos ca voi reactiona prompt, inca ma abtin.

Celelalte fotografii doveditoare nu pot fi puse aici?
Dacă ar fi dovezi la nivelul călcâiului aiudean ar fi ceva interesant.
Despre ce abțineri este vorba?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Citat din: Guest din  15 Octombrie 2018, 21:50:22
Vedeti, un ignorant nu va vedea adevarul nici daca-i este servit sub nas. Dovezile porcariei cu piesa de aluminiu le aveti de asemenea sub nas. Pana acum, datorita celor doua aspecte va situati ca o persoana pusa pe sotii, nu merg mai departe. Abtinerile dvs. se regasesc pe tot parcursul existentei mele, si nu doar ale mele, pe acest forum. Haideti ca m-am plictisit. Spuneti-va supararea aici in continuare iar eu va voi ignora, caci sunteti off-topic.

Splendidă autocaracterizare!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Citat din: Guest din  01 Septembrie 2012, 00:53:07
...
Ca si orientare pe cer, trenul mergea dinspre Bucuresti spre Constanta, iar lumina a aparut miscandu-se dinspre Constanta spre Bucuresti in parta sudica a Romaniei (ma uitam pe geamul din dreapta directiei de inaintare).

...
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Citat din: Guest din  18 Octombrie 2018, 19:01:49
...
Luna, conform Stellarium, era vizibila pe cer in partea opusa observatiei noastre, catre Est. Observatia noastra era spre Vest. Este imposibil sa fi fost vorba despre vreo reflexie, avion, balon, drona sau orice alta explicatie rationala.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Nu acuz, nu trollez și alte alea de care mă acuzi.
Mi s-a părut că există o inadvertență. Mea culpa.
Nu trebuie să cădem în exagerări sau alte alea.
Nu uita că totuși suntem colegi pe forum și nu trebuie să ne tratăm altfel.
Cuvintele care nu au nici o legătură cu topicul și atacurile la persoană nu sunt interesante.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Ganditorul

Pacat ca ducem discutia in directia asta, a neincrederii. Totusi suntem pe un forum de observatii OZN si nimeni - cel putin dinre cei vechi =  nu posteaza de dragul de a fi bagati in seama. pe de alta parte o observatie facuta cu 4=5 martori e dincolo de orice indoiala. Oricat de afoni ar fi fost observatorii macar 1 s-ar fi uitat daca e vb de o "reflexie de pe hol". Ca sa nu mai vb ca nu e vb de o observatie statica - o fotografie de ex. E vb de oameni, asezati in unghiuri de observatie diferite -- ceea ce exclude cam din start reflexia in geam = e vb de obsevatie dinamica, in miscare = fiecare observator miscandu-se pentru a vedea mai bine (de... curiozitatea) , plus miscarea trenului care isi are rolul ei in observatie.

Cred ca, daca vom avea o atitudine de "Toma necredinciosu" exagerata pentru ceva atat de banal in ziua de azi - cum e observatia OZN = o sa devenim o inchizitie in care nimeni nu va mai posta ceva de teama de a nu da explicatii infinite...
Toate cele bune.

Grifon

Lăsând la o parte distractivul schimb de contre, propun o (posibilă) interpretare a celor observate prin cheia inter (sau multi-) dimensională.
Avem - pornind de la premisa că dl.@Guest a redat cât de cât fidel cele văzute - niște mișcări aparent haotice ale unei entități, urmate de un interesant și rapid joc de culori.
Ca să nu întind prea mult postarea (căci ar însemna să teoretizez eu ce înseamnă tranzitul unei entități 4D prin lumea noastră 3D), vă propun vizionarea montajului "Journey into the 4th dimension" (disponibil Youtube în două părți).
Deși e interesant de urmărit da capo al fine, pentru cei grăbiți indic doar ultima treime a părții a doua - unde se arată, fascinant, cum am percepe noi mișcarea unui tesarakt (simplele sale rotații, de altfel).

https://m.youtube.com/watch?v=4URVJ3D8e8k

Chiar dacă în montaj realizarea e centrată pe un cub, se poate extrapola, cu puțină imaginație, și la ce ar putea însemna "jocul" unor forme mai complexe.
(asta așa, că tot postulează Steven Greer &_Comp. că am putea avea de a face cu inter/ transdimensionali).

prodcomb

Pe unii îi distrează; de gustibus ...
Dar uită că noi trăim într-o lume 4D (vezi teoria relativității).

@Guest, poți estima diametrul obiectului luminos? Bineînțeles raportat la dimensiunile unui deget privit cu brațul întins.
De asemenea, prezența pe cer a Lunii nu se rasfrângea și asupra iluminării peisajului nocturn?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit