Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Extraterestri => Subiect creat de: Xanadron din 03 Ianuarie 2013, 14:37:29

Titlu: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 03 Ianuarie 2013, 14:37:29
In linkul asta e tratata ideea unui "filtru galactic" imaginar, pe care putine civilizatii par sa-l treaca si sa-si continue dezvoltarea dincolo de granitele planetei proprii, odata ce-au reusit sa evite auto-distrugerea dupa desoperirea armelor de distrugere in masa.
Idee cu atit mai discutata acum, dupa apocalipsa asta recenta cam... neserioasa, :lol: cind incepe sa se discute din nou despre celebra "zona alba" relatata de diversi remote-vieweri care au incercat sa sondeze anul 2013 – "invizibil" cica dupa luna martie a.c. :roll:

http://io9.com/5970501/the-great-filter-theory-suggests-humans-have-already-conquered-the-threat-of-extinction (http://io9.com/5970501/the-great-filter-theory-suggests-humans-have-already-conquered-the-threat-of-extinction)

Paradoxul aparent e relativ simplu de inteles:
(1) The Drake Equation sugereaza ca numarul de stele si/sau planete pe care viatza inteligenta se poate dezvolta este enorm, dar...
(2) The Fermi Paradox sustine ca lipsa contactelor/semnalelor de la alte civilizatii semnifica oprirea evolutiei lor la un anumit punct si implicit...
(3) Alte forme inteligente de viatza n-au putut trece de un anume "filtru" evolutiv al auto-distrugerii potentiale, care dupa unii paleo-arheologi ne-ar fi miruit in freza si pe noi, pamintenii, cindva (v. Mohendjo-Daro, Sodoma & Gomora etc).

Parerea mea? Hai s-o expun pe scurt intr-o pauza de scris non-forumistic, pe care-o folosesc insa la mentinerea formei (patrate a capului, :-D or spune unii).  Paradoxul Fermi, spre deosebire de Ecuatia Drake, imi pare deci un tembelism patent care generalizeaza cumva o presupunere valabila poate, dar in procente nesemnificative la scara Universului.

Fiindca ramin convins ca sintem si-acum "vizitati" (si nu numai) de civilizatii "de prima clasa" capabile sa distrugă planete intregi dintr-un singur foc – si care chiar au facut cindva trebusoara asta (necesara poate, din motive dincolo de intelegerea noastra). Ba mai mult de-atit, poate ca si stra-stramosii nostri ("martieni" :martiansmile: eventual) ar fi putut trece prin faza asta – nu mai repet ipotezele referitoare la presupusa ex-planeta Tiamat, transformata in celebra centura de asteroizi.

In orice caz, mai presupun ca absolut oricare grup de fiintze ginditoare ce ajung sa construiasca primul lor telescop sint imediat "loviti" de ideea ca unica lor sansa de supravietuire pe termen lung e sa invete lectia parasirii la nevoie a planetei natale sau chiar a sistemului lor planetar.

Nici noi, pamintenii ce ne invirtim intre sfera solara :star: si cataroiul celest selenar, :moon: n-am putea gindi altfel – si-i clar ca nici Creatorii Secunzi :-) ai "menajeriei" noastre au nu doar idei, ci chiar actioneaza in sensul protejarii "recoltei" lor simultan cu biosfera aferenta – v. meteoritul tungusk etc.

Motiv pentru care inclin sa cred ca auto-distrugerea umanitatii poate fi o problema, dar nicidecum una principala in raport cu amenintarile cosmice reale ce stau la un coltz si-s in definitiv inevitabile la un moment dat la scara Timpului Cosmic
Ne-am nascut deci cu umbra mortii inscrisa nu doar in codul genetic individual, ci si la nivel de specie. 8-)
Parerea mea...

...Voi insa ce ziceti, ei?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: mr din 03 Ianuarie 2013, 15:32:39
Pai oricum, cel putin in lumea asta duala, orice posibilitate pozitiva are si o potentiala negativa.
Mecanica planetei Pamant, integrata in celelalte mecanici superioare - ale sistemului solar samd - asigura mediul propice si ritmul vietii biologice. Toate miscarile planetei sunt calculate pentru acest lucru.
Daca cineva a fost capabil sa gandeasca si sa construiasca acest echilibru, la o asemnea scara, personal nu pot concepe ca tot ce-i legat de planeta asta tine de hazard.
La fel de bine nu ma pot baza pe limitarile gandirii omenesti generale, care-i mult subunitara (deocamdata) ordinii dupa care se desfasoara coltul asta de univers, cel putin.

Daca s-a trecut acel mare filtru (sub orice forma ar fi el) nu cred ca putem sti deocamdata. Cel putin marea masa de oameni nu are  gandirea unitara necesara si practica pentru intelegerea unor adevaruri de nivel imediat superior, si care sa genereze macar o masa critica. Poate, la nivelele de decizie ale lumii noastre sa se fi intamplat vreo inversare a raportului de forte si sa ne fi apropiat, daca nu chiar si trecut acel "mare filtru".

Zic asta pentru ca, pana anul trecut, au fost prea vizibile intentiile distructive ale decidentilor: dorinta prabusirii sistemului economic global, dorinta de a isca un mega razboi in zona Golfului, controlul cat mai strict si paranoic asupra populatiei etc. 
Sau poate aceste evenimente negative pentru populatie in prima faza, inlocuite ulterior cu alte sisteme, sa constituie un pas necesar "marii treceri"? Ma cam indoiesc, fie doar observand grija "deosebita" pe care o poarta decidentii pentru fiecare om in parte...din categoria "Usurel, rupeti-ai gatul...!".

Se simte o stagnare/ezitare in derularea acestor evenimente ...ori, poate, 2013 sa fie anul punerii lor in practica? Vom vedea...

P.S. Azi noapte am avut iarasi un vis cu OZN-uri. Acelasi fundal bleumarin deosebit, niste nave paralelipipedice cu patru lumini sub ele (care "stiam" ca se pot camufla) urmarite de multe elicoptere negre, ce se indreptau spre o nava sferica uriasa pe care o intrezaream in departare. La un moment dat nava sferica s-a ridicat mult pentru a iesi din atmosfera (aceasta scena m-a fascinat, peisajul era ...colosal) dar a fost lovita de ceva si a inceput sa coboare. Visul s-a terminat asteptand ca nava sferica sa se prabuseasca...
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 03 Ianuarie 2013, 17:00:10
Antropologii spun ca motivul pentru care Homo sapiens nu a disparut ci a evoluat in Homo sapiens sapiens   este din cauza ca a fost inghetat   la un anumit moment din dezvoltarea sa. Adica , spre deosebire de , exemplu, Neandethalieni care au fost o ramura sau un drum inchis , incapabil cica de adaptare in urma evolutiei conditiilor mediului inconjurator si implicit incapabil sa evolueze social , omul actual a fost oprit din drumul spre maturizarea functiilor sale fizice, somatice, psihice si chiar si mentale.
   Ca si cum ar fi ramas cu potente f. multe si diverse de a face orice , functie de imprejurari. Poate de aici enigma celor 80-90% nefolositi   pare-se din creier care , in  mod ciudat dupa mine, se suprapun peste cele 80-90% procente lipsa din masa universului  :-D
   Este o coincidenta doar? Parerea mea e ca cele doua aspecte sunt cumva in rezonanta insa nu stiu cum si de ce.
   Acum , avem ca punct de plecare in discutia de aici presupusele calatorii temporale ale unor oameni - limitati prin insusi faptul ca fac parte din contemporaneitate. Presupunand ca acele relatari sunt adevarate si ca exista o bariera  de perceptie pe drumul temporal in 2013 , asta nu implica neaparat un salt calitativ sau cantitativ catastrofic sau nu , al umanitatii. Cel putin , din punctul meu de vedere.
   Parerea mea este ca acest fapt implica doar o limitare in perceptia proprie a calatorului respectiv  . Teorii - aparent SF la o privire critica a stiintei oficiale din universitati insa nu si a stiintei din cercetare- zic multe si diverse asupra aceleeasi probleme in privinta calatoriilor in timp. Daca ne uitam la ceea ce a transpirat inclusiv pe acest forum privitor la experientele germane, rusesti-sovietice si americane iar dupa unele zvonuri colportate pe la margini de galaxie , cica si iezuito-vaticaneze ca sa nu mai luam in calcul si pe cele chinezesti , total ocultate se pare ca si calatoria in timp este la fel de diversa ca si calatoria in spatiu . De aici o multitudine de teorii diverse. Calatoria la Polul sud difera de calatoria in NY , calatoria noaptea difera de acelasi loc ziua , iar calatoria in Mohenjo-Daro in perioada lui de glorie difera de calatoria in aceeasi locatie azi.
    Reperele in calatoria temporala nu sunt inca standardizate , as zice eu fara sa gresesc prea mult. Ca si dovada aduc in dicutie aparitia internetului. Dezvoltat la inceput ca o aplicatie militara iar apoi dandu-i-se drumul spre masele consumiste pentru profit si control .
    Ca agenda mondiala este in intarziere fatza de cum arata planul , in 2000 sa zicem , este un lucru normal . Se lucreaza cu mase mari de oameni, incontrolabili intre anumite limite deci perturbatori . Si apoi, nici managementul superior nu are o conducere unitara . Si nu exista un sef coordonator de care sa asculte toti. Lumea nu e un tot unitar , nu a fost niciodata inca de la inceputuri .
   Pe linia asta, parerea mea e ca la inceputuri a fost o alianta de conjunctura pentru a se putea ajunge aici , pe pamant sau in acest Sistem solar capabil de a sustine viata pe baza de carbon.
   Iarasi , parerea mea SF .. deocamdata . Si supusa imbunatatirilor ca doara nu am ajuns la capatul drumului  :lol:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: adrian75 din 03 Ianuarie 2013, 19:58:55
Nu stiu daca umanitatea a trecut de acest filtru (poate ca in acesti ani suntem in plin examen), insa cred ca raspunsul exact il vom afla in cativa ani odata cu demararea noilor proiecte spatiale (unele fiind private). In mod clar, o civilizatie care trece de acest filtru se indreapta catre stele, isi cauta semenii intru ratiune. Ca o paranteza, ma surprinde incetineala dezvoltarii proiectelor spatiale dupa saltul din anii 60. Se pare ca in urmatorii ani vom demara in forta. In ceea ce priveste autodistrugerea,desi nu este complet exclusa, tind si eu sa cred ca este prea putin probabila.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 04 Ianuarie 2013, 01:14:51
Daca omenirea a intampinat "filtre" pentru mine e clar ca nu le-a trecut.
Suntem tot aici. In acelasi loc de pornire, in "origine".
Peste patru mii de secole ne putem pune cu adevarat aceasta intrebare si raspunsul va fi mai mult decat evident.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Urban din 04 Ianuarie 2013, 01:21:36
Citat din: abyss din  04 Ianuarie 2013, 01:14:51
Daca omenirea a intampinat "filtre" pentru mine e clar ca nu le-a trecut.
Suntem tot aici. In acelasi loc de pornire, in "origine".
Peste patru mii de secole ne putem pune cu adevarat aceasta intrebare si raspunsul va fi mai mult decat evident.

Sau si mai plastic spus, daca exista intradevar niste "filtre" probabil ca ele ar trebui curatate, s-or fi murdarit in zeci de mii de ani.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: darksid3 din 04 Ianuarie 2013, 01:35:06
Consider ca sunt doar niste Legi Cosmice ce nu pot fi incalcate. Nu precum Legile Omului, unde esti pedepsit daca le incalci, ci niste Legi ce nu e chip a fi incalcate. O data cu modificarea perceptiei, cu intregile ramificatii spirituale, Legile se dizolva facand loc unor alte emotii, trairi, niveluri, etc.
...si totusi, toate astea pot sa fie inca la un nivel cuantic, daca s-ar merge pe ideea lui Platon, de Demiurg...sau pe ideea gnosticismului, cum ca Demiurgul viseaza doar acest Univers, urmand ca a atunci cand se trezeste, totul sa dispara si sa releveze Adevarul, dincolo de orice forma de materie atomica sau intunecata.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Nox din 04 Ianuarie 2013, 01:39:34
Citat din: fiulploii din  03 Ianuarie 2013, 17:00:10
   Ca si cum ar fi ramas cu potente f. multe si diverse de a face orice , functie de imprejurari. Poate de aici enigma celor 80-90% nefolositi   pare-se din creier care , in  mod ciudat dupa mine, se suprapun peste cele 80-90% procente lipsa din masa universului  :-D

Nu vă mai construiţi deducţiile pe lucruri deja demonstrate a fi incorecte. Asta cu 80%-90% nefolosiți din creier e un mit care a fost demontat de multă vreme (http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_brain_myth) (găsiţi restul referinţelor în partea de jos a paginii).
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 04 Ianuarie 2013, 02:03:08
Citat din: Nox din  04 Ianuarie 2013, 01:39:34
Nu vă mai construiţi deducţiile pe lucruri deja demonstrate a fi incorecte. Asta cu 80%-90% nefolosiți din creier e un mit care a fost demontat de multă vreme (http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_brain_myth) (găsiţi restul referinţelor în partea de jos a paginii).
Asa a fost demonstrat si ca aparatele mai grele decat aerul nu pot zbura  :-D , fara suparare. Si apoi , in referinta pe care ai dat-o se zice la un moment dat ca selectia naturala   ar fi eliminat acel procent nefolosit . Pai atunci de ce selectia naturala - presupusa a fi reala  :-D nu a eliminat si ceea ce se numeste apendicele vermiform (http://ro.wikipedia.org/wiki/Apendice_vermiform)
  Si nu isi imagineaza nimeni creierul ca o cladire cu 10 etaje in care sunt aprinse luminile doar la primele 2 etaje iar restul zac in intuneric  :-o 
  Gresesc?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Nox din 04 Ianuarie 2013, 02:14:30
S-ar putea să ai dreptate totuşi şi doar la unii să fie folosiţi numai 10%.

P.S. În 23 de minute nu ai avut cum să te documentezi temeinic (cititul în zig-zag nu se pune), darămite să mai şi înţelegi, deci mai citeşte.

L.E. Am mai postat (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,10.msg20115.html#msg20115) acum vreo 6 ani despre asta.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 04 Ianuarie 2013, 02:24:58
Citat din: Nox din  04 Ianuarie 2013, 02:14:30
S-ar putea să ai dreptate totuşi şi doar la unii să fie folosiţi numai 10%.

P.S. În 23 de minute nu ai avut cum să te documentezi temeinic (cititul în zig-zag nu se pune), darămite să mai şi înţelegi, deci mai citeşte.
Plin de umor si subtilitate postarea ta , colega @Nox    :lol:
Daca tot esti atent la amanunte - felicitari pt asta - oare de ce nu te-ai gandit ca nu acum dezbat problema asta cu procentele pentru prima oara ?  :roll:
  Si apoi, un veritabil creier critic si analitic ar trebui sa ia in considerare nu numai faptele care ii sustin ipoteza expusa si sustinuta.
Cineva a zis ca daca o teorie are cel putin un punct-fapt in care este contrazisa atunci acea teorie nu e buna , trebuie imbunatatita sau stearsa , nu?
  Asa la repezeala, ti-am dat numai un punct care contrazice teoria si sustinerea selectiei naturale omnipotente .
  Crezi ca merita sa iti aduc fapte punctuale care contrazic fiecare din referintele din josul paginii? Mai trebuie sa re-inventam roata?
  Eu zic ca e suficient sa descoperim inadvertente si sa vedem cum putem imbunatati o teorie sau alta .
  Chiar daca suntem amatori , pe forum.
Parerea mea...

L.E. la L.E.-ul de mai sus: ceea ce dovedeste ca si tu ai mai discutat si te-ai interesat despre asta si mai ales dovedeste ca stiinta a mai evoluat in astia sase ani.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Aliosa din 04 Ianuarie 2013, 02:31:02
Citat din: Nox din  04 Ianuarie 2013, 01:39:34
Nu vă mai construiţi deducţiile pe lucruri deja demonstrate a fi incorecte. Asta cu 80%-90% nefolosiți din creier e un mit care a fost demontat de multă vreme (http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_brain_myth) (găsiţi restul referinţelor în partea de jos a paginii).
Merg toate cele 100 de becuri, niciodata mai mult de 20 simultan , sa nu se arda , ca dupa, tre' implantate altele (tehnologie noua cica) .

Citat din: fiulploii din  04 Ianuarie 2013, 02:03:08
Asa a fost demonstrat si ca aparatele mai grele decat aerul nu pot zbura  :-D , fara suparare. Si apoi , in referinta pe care ai dat-o se zice la un moment dat ca selectia naturala   ar fi eliminat acel procent nefolosit . Pai atunci de ce selectia naturala - presupusa a fi reala  :-D nu a eliminat si ceea ce se numeste apendicele vermiform (http://ro.wikipedia.org/wiki/Apendice_vermiform)
  Si nu isi imagineaza nimeni creierul ca o cladire cu 10 etaje in care sunt aprinse luminile doar la primele 2 etaje iar restul zac in intuneric  :-o 
  Gresesc?
Selectie naturala :P :) , selectand natural nu renunti la ceva ce initial ai selectat ca nu se mai numeste selectie ci haos natural sau mai natural vorbind , intamplare , care sa-mi fie cu iertare , cam mare coincidenta sa functioneze pe toate planurile si speciile , manipulare genetica suna mai bine .

Si sa-i raspund si colegului Xanadron, am trecut prin filtru colegului alx :D ala cilindric negru cu alb :D, nu stiu insa unde ne aflam in prezent :D
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: AndreiASM din 04 Ianuarie 2013, 11:15:09
Citat din: Nox din  04 Ianuarie 2013, 01:39:34
Nu vă mai construiţi deducţiile pe lucruri deja demonstrate a fi incorecte. Asta cu 80%-90% nefolosiți din creier e un mit care a fost demontat de multă vreme (http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_brain_myth) (găsiţi restul referinţelor în partea de jos a paginii).

Referirea a fost probabil interpretata gresit ca si folosire a creierului la nivel fizic, pe regiuni. Ceea ce ar fi trebuit inteles, parerea mea, este la nivel de sinapse (legaturi intre neuroni). Cu cat exista mai multe sinapse, cu atat un creier e mai "performant". Cred ca e evident faptul ca numarul real de sinapse e muuult mai mic decat cel permis fizic de catre creier (in computer-science exista analogul creierelor umane - adica retelele neuronale - care sunt practic simulari a neuronilor si a sinapselor. Cu cat faci o retea neronala cu mai multi neuroni si mai multe sinapse, cu atat poti sa obtii rezultate mai bune).

Numai bine.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: tractorbeam din 04 Ianuarie 2013, 12:27:33
Nu cred ca am trecut de un filtru de acest fel, in caz ca el exista, asteptati sa puna mana ayatolahii pe cateva bombe nucleare si o sa vedeti voi dupa aia cunm stam cu filtrele, alea de particule adica. Suntem oricum o specie gregara si razboinica nu mai vorbesc de rase aici ca se interpreteaza, ce ziceti sa puna mana niste baieti din nu stiu ce trib pe niste capete de nukes sa vedem cum stam cu civilizatia atuncea.
My 2 CENTS THOUGHT : myth is BUSTED!   
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: kefren din 05 Ianuarie 2013, 15:43:11
   Pentru mine trecerea prin acest filtru imi e neclara,cine trece?.Pamantul cu tot ceea ce cuprinde el,Sistemul nostru solar,Universul acesta pe care il vedem si cunoastem sau fiecare din noi ca individ vom suferi o transformare?
   In principiu trecerea printr-un filtru,de orice natura ar fi acesta, inseamna curatare,spalare,transformare in ceva mai bine sau mai bun,o evolutie.Daca ar fi sa ma iau dupa acest lucru,umanitatea a trecut prin mai multe filtre,care fiecare a insemnat un pas inainte,descoperirea focului,inventia prafului de pusca,motoarele cu aburi,a avionului,cu siguranta sunt mult mai multe astfel de episoade care ne-au facut sa evoluam si sa ajungem la nivelul de astazi.
   Toate aceste descoperiri nu au fost percepute la vremea lor ca mari realizari,abia mai tarziu am realizat importanta lor,de aceea zic ca si acum e posibil sa apara ceva de care nu ne dam seama cat valoreaza,va trece timp sa intelegem.
   Chiar daca vom trece,sau trecem, printr-un asemenea filtru o vom face fara sa realizam acest lucru, efectele lui le vom percepe peste o anumita perioada de timp cand vom costientiza evolutia sau importanata transformarilor ce au avut loc.
      Parerea mea,bineinteles.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 05 Ianuarie 2013, 18:38:39
Citat din: kefren din  05 Ianuarie 2013, 15:43:11
   Pentru mine trecerea prin acest filtru imi e neclara,cine trece?
 
   Chiar daca vom trece,sau trecem, printr-un asemenea filtru o vom face fara sa realizam acest lucru, efectele lui le vom percepe peste o anumita perioada de timp cand vom costientiza evolutia sau importanata transformarilor ce au avut loc.
   
Umanitatea ar trece (sau nu?) prin "filtrul" asta, egal daca ar sta pe Mama Geea sau intr-o hipernava cu supravietuitori post-vreo belea - sau zi-i altfel: noosfera, stratul ala subtil-plutitor al gandurilor / intentiilor / viselor noastre etc., pe care-s convins ca cineva De Foarte Sus :star: il sondeaza permanent ca evolutie... statistica, sa zicem.

Tind oricum sa cred si eu ca o eventuala trecere ar fi / va fi graduala si "invizibila".
Desi, mai stii ca la absolvirea unei anume trepte evolutive n-or organiza chiar "examinatorii" nostri :-) vreo festivitate?
Eventual una cu premii, dar si cu "linii la palma" :-D (ori stat in genunchi pe coji de nuca - alegeti voi penalizarea) pentru "copiii rai". :evil:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 15 Martie 2013, 23:18:47
Dupa filmuletul asta de 20 min., The Disclosure ar fi cumva pe vine - deci umanitatea ar fi trecut de "filtrul" puricat de noi p-aici.

Eu inca ma indoiesc c-ar fi asa (si inca mult ma-ndoi, pin'la pamint). :lol:

Materialu-i insa bunicel nu doar fiindca e acum trendy orice are legatura cu Vaticanul; citeva chestii raportate acolo (inclusiv unele OZN-uri figurate prin picturi religioase) nu le stiam nici eu.

(Later Edit): Nici harcile/moastele "alien skulls" :martiansmile: nu le vazusem, desi auzisem de ele (asta din prima captura - plimbat de cardinal - e chiar interesant).
(...Si mai later edit) :-D  - Un craniu de posibil E prezentat in videoclip pe la sfirsit e ala gasit in Mexic anul trecut si nicidecum sub Vatican. In fine, nu-i corect, dar trebuiau sa umple si ei cu ceva 20 de minute.
Aliens And The Vatican 2013 (http://www.youtube.com/watch?v=V0Y1Qg10pys#ws)
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 16 Martie 2013, 13:53:05
Privind prin prisma unor recente intamplari personale ma gandesc ca filtrul cel mare al umanitatii are sau ar trebui ss aibe si un caracter individual. De exemplu mi se intampla un lucru ciudat din ianuarie pana in prezent. O data pe luna primesc in timpul unui vis oarecare o vizita neasteptata. Pur si simplu apare din senin langa mine o persoana foarte inalta de circa 2.50m si imi pune o intrebare. Din cele 3 intrebari mi-o amintesc pe prima si pe ultima:
1. Care este cel mai de pret lucru pentru fiinta umana?
3. Care este cea mai importanta comanda divina lasata fiintei umane?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 16 Martie 2013, 14:36:24
Citat din: abyss din  16 Martie 2013, 13:53:05
1. Care este cel mai de pret lucru pentru fiinta umana?
3. Care este cea mai importanta comanda divina lasata fiintei umane?
Se poate stii  ce raspunsuri au fost date ?  :-D

P.S. In ultima vreme forumul sufera o transformare interesanta :se ofera pastila fara apa  :lol:

Doar parerea mea subiectiva  :wink:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 16 Martie 2013, 15:25:44
1. Libertatea e cel mai de pret lucru pentru fiinta umana.
3. Sa-L iubesti din toata inima si din adancul fiintei tale.

Raspunsurile au starnit un zambet aprobator pe chipul uriasilor dupa care s-a declansat un fel de traire directa multisenzoriala a informatiei/conjuncturii respective.
Intrebarea 2 era legata de sensul vietii in opinia fiintei umane. Dar nu mai stiu cum suna exact deoarece m-a impresionat foarte tare aspectul interlocutorului.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 16 Martie 2013, 16:52:59
Multumesc @abyss .
Ca sa iti intorc favoarea , cu riscul de a te plictisi ca , vorba aia , poate nu esti curios  :lol: spun si eu parerea mea vizavi de cele doua chestiuni .
La 1. eu as raspunde cunoasterea - intelegere.
La 3. eu as despica putin firul in patru  :-D . Punand aceasta intrebare proiectia respectiva nu cunoaste nimic despre Divinitate si in plus , amplifica sentimentul de baterie de slava pentru diverse scopuri ale divinitatii locale - cum o numesc eu sau cum ar zice @Xanadron baterie de energie pentru Arhonti .

Daca exista o serie de comenzi divine iar cea mai importanta dintre ele este sa-L iubesti   dupa logica mea inseamna ca nu suntem altceva decat roboti biologici cu o anumita autonomie  :-D Si cred ca este un moment de rascruce pentru creatori: robotii si-au depasit nivelul si ''cum poti sa privesti la un robot ca la egalul tau? ''
Posibil, mergand pe acelasi fir logic , sa existe mai multe curente : unii care vor ca robotii lor sa ramana ceeace sunt , roboti indeplinind muncile pentru care au fost creati si rezerva de energie , altii care vor sa dea un alt statut acestora iar altii care vor stergerea acestei erori.

Ar fi o discutie interesanta insa cam socanta pentru destui si mai bine ma opresc aici  :lol:
Evident, parerea mea de weekend ... a se trata ca atare.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: uforever din 16 Martie 2013, 21:18:51
Citat din: abyss din  16 Martie 2013, 15:25:44
1. Libertatea e cel mai de pret lucru pentru fiinta umana.
3. Sa-L iubesti din toata inima si din adancul fiintei tale.

Raspunsurile au starnit un zambet aprobator pe chipul uriasilor dupa care s-a declansat un fel de traire directa multisenzoriala a informatiei/conjuncturii respective.
Intrebarea 2 era legata de sensul vietii in opinia fiintei umane. Dar nu mai stiu cum suna exact deoarece m-a impresionat foarte tare aspectul interlocutorului.

My friend, ciudate entitati, nu-i deloc corect sa pui intrebari, sa primesti raspuns si totusi sa nu echilibrezi experienta cu nimic, eu de obicei functionez pe sistemul:"scopul si durata vizitei"(nici chiar asa, glumesc :lol:), dar sunt curios din fire si nu ma pot abtine oricum....chiar nu ai avut curiozitatea, sa pui tu cateva intrebari?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 16 Martie 2013, 22:27:23
La 1. Cunoastere-intelegere. Man, daca nu esti liber nu poti intelege-cunoaste decat atat cat permite lungimea lanţului. As fi putut spune ca importanta ar fi fericirea. Dar nu e.
La 3. Sa desfac firu in patru. Inţeleg, cu alte cuvinte a largii orizontul constientizarii. Asta am si facut. Iubirea pura este o stare de conştienţă ce izvorăşte din cunoaşterea-inţelegerea pe care ţi-o confera realizarea faptului ca ceeace e in afara ta este si in interiorul tău. Ceea ce e sus este şi jos...

Dragă uforever, nu am putut sau dorit a le pune intrebari. Exista o stare anume, sa devii brusc lucid in vis dupa ce un personaj urias, tanar si care emana o demnitate si seriozitate aproape militară iti pune direct o intrebare atât de profunda
si combinată cu senzaţia ca totul e menit să dureze câteva secunde.

Nu suntem baterii pentru ahonţi. Suntem baterii care susţin holograma unei realităţi alese.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: uforever din 17 Martie 2013, 01:15:21
Citat
Dragă uforever, nu am putut sau dorit a le pune intrebari. Exista o stare anume, sa devii brusc lucid in vis dupa ce un personaj urias, tanar si care emana o demnitate si seriozitate aproape militară iti pune direct o intrebare atât de profunda
si combinată cu senzaţia ca totul e menit să dureze câteva secunde.

Ai dreptate, uit mereu ca tu ai, cel putin un "ascendent" :star: deasupra mea, nu stiu sigur daca imi doresc sa fiu in pielea ta, sincer. Totusi, parca mi-as dori "uriasi ce emana demnitate si seriozitate", in loc de "pitici jucausi" cu forme "exotice", de la care nu intelegi nimic, am impresia uneori ca sunt luat la "misto", ca si cum mi-ar juca o festa. Pana la urma, totul tine de experienta, perceptia, instruirea fiecaruia....parerea mea extrem de umila, zau(dar nu cu limba scoasa :-P)...


Citatun personaj urias, tanar si care emana o demnitate si seriozitate aproape militară iti pune direct o intrebare atât de profunda

Stiu ca nu-i usor, dar poti da ceva detalii despre acest personaj/personaje(am inteles la un moment dat ca erau mai multi)?

CitatLa 1. Cunoastere-intelegere. Man, daca nu esti liber nu poti intelege-cunoaste decat atat cat permite lungimea lanţului. As fi putut spune ca importanta ar fi fericirea. Dar nu e.

"Libertatea" te face "fericit", nu? Pe fiulploii il face fericit "cunoasterea-intelegerea", deci pana la urma tot de  fericire e vorba, personal as fi raspuns "fericirea", un raspuns rapid intr-un moment delicat, "cateva secunde" din cat am inteles.

CitatIubirea pura este o stare de conştienţă ce izvorăşte din cunoaşterea-inţelegerea pe care ţi-o confera realizarea faptului ca ceeace e in afara ta este si in interiorul tău.

Tare mult mi-as dori sa inteleg asta intr-o zi, sa o inteleg "pe bune", nu ma refer la fraza/propozitie in sine.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 17 Martie 2013, 11:20:30
Nu mai conteaza cum aratau, in fond erau doar vise. Curios doar ca au venit cate unul pe luna. Pana la urma cine poate sti cu adevarat? Poate faceau un sondaj gardienii inchisorii si au gasit fraierul disponibil. Data viitoare îi trimit la fiulploii :) . Poate i-as fi luat la intrebari si poate chiar la o trântă amicala insa nu ma priveau in ochi direct si nu au oferit prilejul sa ma dezmeticesc. Ultimul s-a materializat langa o usa a unui bordei, in timp ce eu ma plimbam in acel cătun ce parea un decor copiat fidel dupa o zona din Tarile de Jos ale anilor 1400.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 17 Martie 2013, 17:44:09
Daca tot am nitel timp de aiurat p-aici, repet convingerea mea - subiectiva, normal: umanitatea n-a trecut de vreun "mare filtru", iar micile exceptii individuale ale pamintenilor care au trecut de el nu inseamna mare lucru la scara statistica, planetara, cosmica etc.

Inducerea de vise ori chiar contacte neintermediate cu "anchetatori superiori" :wink: puse in scena de/cu manipulatorii Matrixului devin insa tot mai dese din cite observ (si nu doar pe RUFOn), dar nici evolutiile astea nu-mi sugereaza vreo miscare grandioasa de "urcare vibrationala", transfer en-gros a 7 miliarde in a 17-a dimensiune sau alte aiureli visate de unii idealisti New-Age-isti.

Tema continuarii manipularii noastre pe cai doar usor diferite de cele cunoscute de milenii e de fapt intricata-imbirligata si ar ocupa spatiu in 5-6 topicuri, zic eu (Razboi intr-un cuvint, Blue-Beam, Papa si sperantzele de schimbare a paradigmei globale, Iisus shape-shifter, Actualizarea formala a Dogmei etc).

Perpetua asteptare (zadarnica, evident) a unui Mesia cred eu asadar ca-i una din "programarile" NLP de baza ale oricarei religii uzuale - care toate o duc inca bine-mersi, in ciuda altor pareri.
Orice nou Papa joaca si el in filmul asta cumva, chiar daca nu un rol principal. Turma asteapta oricum (si) din directia lui o Schimbare cu S mare, care n-a venit, nu vine si nu va veni vreodata.

Aminarea sine die a mai-nou-asteptatei Disclosure (forma de New-Age-Religion si ea) e regizata pe aceleasi coordonate. Iar atunci cind se va decide in fine ca tre'sa vina, o sa fie similara unei A Doua Veniri a vreunui Iisus/Mithra/Mahdi etc "shape-shifter". Parerea mea, evident.

Nu trebuie uitat ca, pina si-n colectia de basme si parabole post-programare arhontica a unor asa-zisi "profeti" numita Biblie (iarasi - doar parerea mea), personajul Iisus nu-i re-cunoscut de niciunul din adeptii lui dupa "resurectie/inviere", ba nici macar de mama lui.
Las acum la o parte analiza teologica – de fapt politica – a noii versiunii de "viatza-dupa-moarte" ce trebuia servita turmei ce credea pina atunci in reincarnare (v. Origen, Clement etc). Operatiunile tip Disinfo 8-) erau deci valabile si pe atunci pentru promovarea de noi agende utile... cuiva.

Iisus a supravietuit deci probabil crucificarii, dar abilitatile lui de shape-shifter (invatate la fel de probabil in Scoala Egipteana a Misterelor) nu puteau fi revelate in Biblie, din motive subintelese.
La fel de subintelese precum cele ale Sforarilor Cabalisti :evil: (cu solzi sau nu) care n-au vreun gind sa ne anunte mecanismele de functionare ale apropiatei operatiuni Blue Beam.
Care va fi probabil combinata cu un mic WW-III, din pacate.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 17 Martie 2013, 19:34:02
  Cu siguranţă vei zâmbi plictisit la rândul tau in timp ce iti reâncarci muniţia, la auzul spuselor mele... tot subiective, desigur: conteaza chiar si un pământean, un gând, o faptă, realizate o singura dată. Pentru Angrenajul Impersonal Şef contează. Va mai ţine încă o vreme iesirea din Labirintul Viu deschisa.
  Cum nu mai am timp de aiurit va urez o holografare...sau holografoză...na! că nu-mi iese bine. Va urez o hologramare cât mai limpede in noua săptămână!!!
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 17 Martie 2013, 19:57:51
Pentru el-insusi in mod sigur conteaza . Mai departe ....
scrie asa in carte : Din Oceanul Pacific a iesit un peste mic si pe coada lui scria , Iesi afara dumneata .
:wink: :wink: 8-)
Si tot asa si iar  asa pana la ultimul .
Parerea mea.. spusa in gluma dar serios  :lol:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Rayden din 17 Martie 2013, 22:10:24
hai sa zic si eu o pilda:

poate totusi cu o floare se face primavara.

cred ca "properly motivated, one can change the universe" - dar, asta e parerea mea.. :mrgreen:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: mr din 18 Martie 2013, 00:19:41
Citat din: Xanadron din  17 Martie 2013, 17:44:09
Nu trebuie uitat ca, pina si-n colectia de basme si parabole post-programare arhontica a unor asa-zisi "profeti" numita Biblie (iarasi - doar parerea mea), personajul Iisus nu-i re-cunoscut de niciunul din adeptii lui dupa "resurectie/inviere", ba nici macar de mama lui.
Las acum la o parte analiza teologica – de fapt politica – a noii versiunii de "viatza-dupa-moarte" ce trebuia servita turmei ce credea pina atunci in reincarnare (v. Origen, Clement etc). Operatiunile tip Disinfo 8-) erau deci valabile si pe atunci pentru promovarea de noi agende utile... cuiva.

Iisus a supravietuit deci probabil crucificarii, dar abilitatile lui de shape-shifter (invatate la fel de probabil in Scoala Egipteana a Misterelor) nu puteau fi revelate in Biblie, din motive subintelese.
La fel de subintelese precum cele ale Sforarilor Cabalisti :evil: (cu solzi sau nu) care n-au vreun gind sa ne anunte mecanismele de functionare ale apropiatei operatiuni Blue Beam.
Pur intamplator, in presa  :star: :
http://jurnalul.ro/stiri/observator/iisus-obisnuia-sa-si-schimbe-forma-un-manuscris-antic-descifrat-recent-prezinta-informatii-uluitoare-despre-mantuitor-639061.html (http://jurnalul.ro/stiri/observator/iisus-obisnuia-sa-si-schimbe-forma-un-manuscris-antic-descifrat-recent-prezinta-informatii-uluitoare-despre-mantuitor-639061.html)
Iisus i-a răspuns: "O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi". Apoi, Mântuitorul i-a arătat că, dacă vrea să scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbându-şi forma sau dispărând.
"Pilat s-a uitat la Iisus şi, iata, El a dispărut. Nu l-a putut vedea mult timp".


1. Posibilitatea de a se autocunoaste si de a se intoarce, prin intelegerea creatiei, la Creator.
3. Nu cred ca exista vreo comanda divina lasata fiintei umane de catre Divinitate. Sigur, alte divinitati si-au permis sa emita comenzi la adresa omului, dar acestea nu sunt in postura de creator/i ai fiintei umane (trup, minte, spirit).
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: NASTASE MIHAIL din 18 Martie 2013, 02:51:54
Nu stiu daca e corect spus....filtru....
Dar au fost etape clare ce trebuiau trecute, culmea, prin razboi.
Fiindca in mod real umanitatea a evoluat pina prin anii 90-91, prin razboaie. Filtrul ce a transformat oamenii din animale in oameni. Tocmai starea ce ii aduce pe oameni in stadii de animale, razboaiele, i-a transfoprmat de-a lungul istoriei.
Dar momentul ce a marcat ptr intreaga umanitate sfirsitul razboaielor mari, a fost februarie 1991. ce ar fi trebuit sa fie declansarea ww3. A fost ce se stie.
Un moment anterior a fost revolutia romina. Ce a pus bazele unei comportari ce  a permis evitarea ww3.
Eu stiam din 1983 ca in 1991, urma sa inceapa ww3, din cauza arabilor. Intre rusi si americani. Urma sa dureze vreo 10 ani. A fost razboiul din Yugoslavia. Apoi o faza intre albi si galbeni. Totul ar fi durat 22-27 de ani.
Toata acea situatie de inceput s-a evitat in 1991.
Ce e si mai interesant, eu am intuit ceva si apoi am avut confirmarea.
Ca umanitatea este chiar virf de lance intr-un gen de evolutie spirituala la nivel de fiinte inteligente. Nu stiu daca din univers sau din galaxie. Aceasta informatie luati-o ca ceva exotic.
Insa de la omenire nu se astepta o evolutie atit de radicala pe calea pacii si rezolvarea unor situatii ce deja tind sa devina....ETALON....la nivelul altor fiinte.
Oamenii inca nu sint constienti de asta. Nici eu nu eram. Aveam ceva in genul intuitiei.
Ati observat ceva la ozn-uri? Ele sint deja de alte forme constructive in acesti ani. Au alte manifestari. Impresia mea, ca alte fiinte evolueaza impreuna cu noi.
Nu ele sint cele ce ne dau examene. Nici nu exista asa ceva.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: AdarM din 18 Martie 2013, 12:06:34
Pare, mai degraba, o dezbatere asupra sistemului digestiv la inorogi, purtata in perspectiva unuei viitoare operatii de amigdalectomie.
Nu stim nici macar daca exista "alte civilizatii", facem doar presupuneri pe seama lor, cele mai multe dovezi in sprijinul astora sunt fabricate chiar de noi, in speranta ca nu suntem singuri.
Pe urma ar fi  posibilul filtru si din acest punct de vedere am senzatia ca umanitatea se leaga din ce in ce mai mult de pamant, in loc sa aspire catre stele - parerea mea, care este...
Titlu: Re: De ce sa fi trecut umanitatea de “Marele Filtru” ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 18 Martie 2013, 12:25:34
Citat din: AdarM din  18 Martie 2013, 12:06:34
Pare, mai degraba, o dezbatere asupra sistemului digestiv la inorogi,
:lol: Inorogul  ca inorogul dar sa vezi dumneata onorabile, sistemul hapaitoriu al vasiliscului ! Ai stuchi in san da trii ori !
(http://www.nlm.nih.gov/exhibition/harrypottersworld/images/details/OB0020.jpg)

Asta ca sa nu aduc in discutie si aspida  :lol:

Filtrul exista insa ca peste tot , unii il trec , altii o iau de la capat si mai ales totul tine de acea prezenta continua   folosita ca atare de ghici cine  :wink: Oricum, nu conteaza cine a spus-o, conteaza ca s-a spus.
  Parerea mea dintr-o zi de luni ...
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 18 Martie 2013, 13:39:57
@AdarM: Inorogii au ajuns de mult in sistemul nostru digestiv, din conservele (de vita... brevis) cal.I. :-D

@NASTASE MIHAIL: Serios acum: teoria cu "Desert Storm" (1991) ca inceput al ridicarii nivelului unei eventuale constiintze planetare pacifiste mi se pare o eroare grava de perceptie, daca nu chiar o aberatie - cu scuzele de rigoare, colega.
De ce spun asta (doar un mic argument dintre alte 1001): daca umanitatea ar fi evoluat DOAR pina prin '90-'91 prin razboaie, cum mama ma-sii de treaba s-au inceput atitea altele si dupa data respectiva, ei?

Iar cind citesc ca si asa-zisa revolutie din decembrie '89 ar semnifica tot cam aceeasi chestie, chiar nu ma pot abtine sa pufnesc in ris - doar nu poti crede ca s-ar fi putut "incaiera" cumva cele doua fals-polarizate blocuri in timpul comediei numite Razboi Rece, din moment ce ambele au "pus-o" de comun acord si de-un sir de asa-zise "revolutii" la Malta?! :roll:

Revenind insa ontopic: pina si postarile de pe un forum ca asta sint convins ca-s luate in calcul la evaluarea periodica a Pazitorilor Filtrului.
Pe care i-am auzit cum dialogau dupa ultima lor logare pe RUFOn, linga routerul selenar de suflete: :fullmoon:

- Peste vreo 10.000 de ani e totusi posibil sa-i promovam din Grupa Mica a gradinitei galactice, zicea unu' c-un corn in frunte.
- Nici vorba, ii raspunse vasiliscul Glykon - prea se kk pe ei! :-D
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: AdarM din 18 Martie 2013, 13:57:23
In una dintre cele mai bune nuvele s-f pe care mi-a fost dat s-o citesc am intalnit descrierea societatii ideale, una post-apocaliptica si rezum pentru domniile voastre cateva aspecte esentiale:
1 - controlul populatiei, in sensul pastrarii unui prag dincolo de care numarul indivizilor devine impovarator planetei.
2 - protejarea dusa la extrem a resurselor. Incepand de la constructii si pana la energie, totul trebuie sa fie rezultatul unor productii organice, perfect reintegrabile in ciclul naturii.
3 - interconectivitatea telepatica a tuturor indivizilor, astfel incat mintile, gandurile, sentimentele sa fie impartasite in comun.
Daca un asemenea tip de civilizatie ar constitui filtrul, va las sa deduceti cam cate ere ne-ar trebui sa-l atingem.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 18 Martie 2013, 15:17:58
Mda, lasind deoparte bascalia (...si totusi, Galacticii :star:- nu insa Barcelona ori Real Madrid :roll: - :-D n-au destui pampers pentru noi), fie si doar punctul 3) din postarea colegului AdarM impinge termenul unei eventuale treceri a Filtrului spre orizonturi tare indepartate.

Fiindca, atunci cind spiritul lui Bercea Mondialu' va fi conectat empatic/telepatic cu cel al lui Krishnamurti (sa zicem, ca tot sint de aceeasi culoare) si vor incerca sa stea la taclale, eu cred ca abia atunci se va produce Ultima Apocalipsa Universala.
...BUUUUM!!!!!!!! :star: :rocket: :-D :lol: :evil:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: SLEAH19 din 18 Martie 2013, 16:32:25
  Bag samă că tre să trecem toţi pe Carpaţi fără, că din ultimile postări se vede clar că ,, Marele Filtru,, încă nu poate funcţiona fără o mare doză de nazism.
După ce vom fi toţi blonzi cu ochi albaştrii, cuplaţi în câmpul morfic la acelaş mare liber arbitru din  Champions League-ul Galactic, s-ar putea să trecem filtrul , dar .....

                       -  Bă , voi vă doriţi să existe Dumnezeu? Să stea la taclale cu noi? 

                                           Că dacă nu e aşa , cine trece de Marele Filtru , o pus-o , ...... vai de veşnicia lui!
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 18 Martie 2013, 19:53:17
Deocamdata alti oameni hotărăsc cursul viitor al lucrurilor. Iar filtrul se indepartează de orizontul imediat. Atata timp cat actualul sistem produce ceva de al carui uzfruct se bucura ori au stiinţă doar câţiva...mai şedem blânzi dragi camarazi.
  Tin minte ca ultima interventie din exterior a avut loc cand "păcatul ajunsese strigător la cer", cel putin asa scrie in cartea cartilor. Acel moment nu a depasit un filtru ci a instituit unul.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 18 Martie 2013, 19:59:31
Citat din: abyss din  18 Martie 2013, 19:53:17

  Tin minte ca ultima interventie din exterior a avut loc cand "păcatul ajunsese strigător la cer", cel putin asa scrie in cartea cartilor. Acel moment nu a depasit un filtru ci a instituit unul.
Perfect valabil insa pentru zona Asia Mica , nu?  8-) Si de atunci a inceput Noua Ordine Mondiala pentru vremurile respective. Acum se implementeaza nivelul doi al Noii Ordini Mondiale - de atunci .

Evident , parerea mea .. globala  :lol:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 18 Martie 2013, 20:08:51
Frate nu stiu cum sa zic dar mituri despre potop sunt pe tot globu. La fel cum sunt si despre personaje avertizate asemeni lui Noe. Exemple despre vizitatori asa zis civilizatori iarasi sunt destule. Ramâne problema cu relatia dintre pur-impur. E o chichiţă acilişea...
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 20 Martie 2013, 03:55:42
Citat din: abyss din  18 Martie 2013, 20:08:51
Frate nu stiu cum sa zic dar mituri despre potop sunt pe tot globu. La fel cum sunt si despre personaje avertizate asemeni lui Noe. Exemple despre vizitatori asa zis civilizatori iarasi sunt destule. Ramâne problema cu relatia dintre pur-impur. E o chichiţă acilişea...
Ai dreptate . Iar chichita poate fi insasi inexistenta asa-numitului filtru luat de unii la propriu si educarea robotilor biologici creati pana la atingerea unui anumit prag. Iar din punctul asta da, zic eu ca se poate vorbi de un prag. Insa nu universal valabil .
  Zic si eu , coerent cu vesnicia  :lol:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Godess Amun din 22 Martie 2013, 17:54:11
@ abyss
1. Care este cel mai de pret lucru pentru fiinta umana?
3. Care este cea mai importanta comanda divina lasata fiintei umane?
[/quote]

Eu cred ca asemenea raspunsuri mocnesc in noi latent toata viata,cel putin intr-o parte din noi.
Eu as raspunde asa:
1. - Cel mai de pret lucru pentru fiinta umana este mostenirea genetica care stabileste existenta energiei numita suflet,cea cu care se merge mai departe cel putin pentru prima etapa de dupa parasirea corpului prin moarte.
Daca aceasta energie este bine ingrijita nu mai sta nimeni si nimic in calea evolutiei astrale care poate duce pina acolo unde in timpul vietii ne-am dorit.Este interesant de observat in jurul nostru cum majoritatea blocheaza gindul a ceea ce ar urma dupa moarte.Nici macar nu vor sa auda.Pentru ei totul se petrece aici si acum,tot ce pot mirosi,gusta,vedea si pipai.
Alta categorie se mira ei de ei insusi.Am intilnit in special barbati,pe care,confruntindu-i cu asemenea teme ei spun ca isi doresc sa fie soldati in univers sau ca ei "stiu" ca vor fi soldati.Cu certitudine ca aceste obsesii sau simple ginduri nu exista asa,pur si simplu.
Din cite stiu eu,sufletul poate fi privit ca o energie care detine memorie si sentimente.
Sentiment este si dorinta si daca tu pleci cu o dorinta pe care nu ti-ai fi putut-o indeplini pe Pamint nu cred ca atita timp cit ea nu este de natura macabra sau prea indrazneata,nu ti s-ar putea indeplini acolo,dupa anumite etape,bineinteles.
De multe ori ma uit la unii oameni entuziasmati ca si-au dorit ceva si in mod aproape miraculos acel ceva s-a indeplinit,ca la copii de gradinita.
Acest model de gindire le este dat de entitati benefice unor oameni aflati intr-un anumit stadiu al evolutiei spirituale,acel stadiu in care ei trebuie sa vada ca exista ceva mai presus de ei insusi si apoi sa vada ca acel ceva le doreste binele,ca ii insoteste.
De fapt si de drept ,acea problema de multe ori este generata de sus pentru a i se putea transmite subiectului gindul,dorinta rezolvarii si apoi dupa citeva scene de teatru bine regizate de ei,rezolvarea acesteia.Pentru om pare o mica minune.
In momentul de fata eu compar planeta asta cu un munte foarte inalt,cit mai aproape de cer pe care se afla furnicarul omenirii in diferite stadii ale evolutiei lor spirituale,urcind si fiecare aflindu-se la inaltimea corespunzatoare.
bineinteles.Deci pe scurt,cel mai de pret lucru pentru fiinta umana este posibilitatea de a avea si a sculpta propriul suflet.

3. - Care este cea mai importanta comanda divina lasata fiintei umane?
Din punctul meu de vedere cea mai importanta comanda divina este "sa iti iubesti aproapele" si totodata cea mai grea.Reusind sa respecti si sa traiesti dupa aceasta comanda,excluzi riscul de a incalca celelalte,pentru ca aproape nici una nu ar putea fi incalcata daca tu iubesti pe toata lumea.Dar aici cred eu ca majoritatea avem o problema.Eu cel putin recunosc ca inca nu am reusit sa imi iubesc dusmanul,dimpotriva,am o fantezie foarte colorata la gindul ca ar putea veni o zi in care as detine puterea de a pedepsi pe fiecare in parte dupa fapta sa,raportata la persoana mea.Singurul gind care ma mai alina este ca nu doresc aceste pedepse pentru totdeauna ci doresc sa ii iert cindva.
In alta ordine de idei,ar fi mare plictiseala sa traim intr-o lume in care nu ar exista nici macar diferente de opinie dar nici lumea de astazi nu cred ca ar putea constitui dorinta vreunei vietati dotata cu cel putin atita inteligenta cita ne este permisa noua,oamenilor.Tragismul este insa ca buturuga mica nu rastoarna carul mare...in acest caz sau buturuga mica este formata din citeva nave mama si de o invazie benefica,cu sacrificiile de rigoare pentru aceasta rasa.
Dar sa ma intorc la iubirea de aproape.Aici ne dau lectii de multe ori oamenii simpli.Eu am avut onoarea sa fiu crescuta de un asemenea suflet.
Bunica mea ma trimitea pe ascuns sa duc oamenilor mai saraci din sat mincare.De ce pe ascuns pentru ca bunicul meu era un barbat mindru si putin aspru care era de parerea ca lui nu i-a facut nimeni nimic cadou si ca daca cineva doreste sa manince este destul de lucru la noi in gospodarie.Dar bunica mea nu il lua in seama si nu cred ca a fost cineva din sat vreodata in spital fara ca ea sa il viziteze sau cel putin sa-i trimita pachet.Asa vrea Dumnezeu,spunea ea.
Fiind internata ea in spital si-a descoperit talentul de a scrie versuri desi a avut doar patru clase ca asa era pe atunci,a ramas fara mama la sase ani si a trebuit sa ingrijeasca un frate,o gospodarie si sa suporte o mama vitrega si rea.
Cu toate astea ea a tinut sa citeasca mult,desi nu prea avea timp si a inceput si sa scrie.Din nici o poezie de-a ei nu lipsea Dumnezeu.La fiecare problema al vreunui copil sau nepot tinea posturi severe.Ne compusese la fiecare in parte si eram multi tare cite o rugaciune si le rostea din adincul sufletului in genunchi linga pat,pe intuneric,in fiecare seara a vietii ei.Stia ca noi ori nu o facem ori o facem ca sa ne scapam,asa,in graba.Cind a murit,a tinut sa ne transmita ca nu doreste sa ne stie jelind-o o viata intreaga si nici sa nu cheltuim averi pentru pomeni,daca putem chiar deloc pentru ca ei nu-i ajuta asta cu nimic.Nu era materialista deloc si avea personalitate,nu trebuia sa-i spuna nimeni ce e bine si ce e rau.Pe dusmani desi ea nu avea,dusmani la modul general,ea ii compatimea si asa ne-a educat si pe noi.
De unde stia ea toate astea?
Poate multi dintre voi ati avut sau aveti o asemenea bunica.Toate cartile si filmuletele de pe you tube pe care noi le avem si toate discutiile astea de multe ori contradictorii sau rautacioase de pe forum nu egaleaza conduita morala a unui om simplu de la tara.
Da...sa incercam sa ne iubim aproapele....
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: SLEAH19 din 22 Martie 2013, 18:17:44
Citat din: abyss din  16 Martie 2013, 13:53:05
1. Care este cel mai de pret lucru pentru fiinta umana?

2.

3. Care este cea mai importanta comanda divina lasata fiintei umane?


1. Să iubeşti !

2. Să iubeşti  !

3. Să iubeşti !

  .......din tot sufletul, din toată fiinţa ta, ca  pe tine însuţi.......

                                                    .....şi toate cellalte vor veni pe deasupra....
                                                 
                                                                                                ...... a mon avis.....


Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 22 Martie 2013, 18:54:50
Va multumesc in numele meu, pentru gandurile frumoase. :)
@fiulploii: ipoteza educarii roboţilor biologici e rationala as spune, fie doar si pentru a pune la dispozitia proaspetilor  download-aţi observatori/fiinte spirituale, un vehicul cat mai compatibil cu lumea/mediul respectiv. Cred ca problema consta in timpul necesar fiintei spirituale de a se adapta in costumul biologic respectiv, fie el uman ori nu.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 24 Martie 2013, 05:48:34
Citat din: abyss din  22 Martie 2013, 18:54:50
.. Cred ca problema consta in timpul necesar fiintei spirituale de a se adapta in costumul biologic respectiv, fie el uman ori nu.
Restul e ..tacere. Disclosure ...dupa 101 ani si 2 zile.
8-) :-) :martiansmile:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: zana@M din 24 Martie 2013, 08:36:39
@abyss
Ramâne problema cu relatia dintre pur-impur. E o chichiţă acilişea...


Nimeni nu realizează că și în viața spirituală fiecare trebuie să sorteze și să separe, să aleagă și să elimine.Trebuie să învățăm să separăm subtilul de grosier, purul de impur.
Trebuie să învățăm să nu mai ingerăm lucruri otrăvitoare. Emoții precum mânia, disprețul, gelozia, invidia, ura  toate conțin o mulțime de elemente toxice.
Este foarte important pentru sănătatea și frumusețea omului și chiar pentru inteligența pe care o posedă ca el să își aleagă o hrană fizică bună și echilibrată și, în mod egal ca importanță, să își aleagă o hrană spirituală pe măsură. Tot viitorul nostru depinde de aceasta.
Nu lasa pe nimeni de langa tine sa-ti distruga sufletul pur cu emotii descrise mai sus,altfel viitorul tau este distrus .
E greu sa lupti ,dar nu imposibil.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 26 Martie 2013, 00:12:39
Citat din: zana@M din  24 Martie 2013, 08:36:39
@abyss
Ramâne problema cu relatia dintre pur-impur. E o chichiţă acilişea...


Chichita ar fi dupa mine ca pur sau  impur sunt notiuni foarte relative si valabile doar la o scara restransa . La o scara mai mare , unde se vede clar ca toate sunt una aceste delimitari nu-si mai au rostul .
E greu de explicat in cuvinte care fac parte integranta din sistemul dual bun-rau ce inseamna sa nu lupti impotriva a ceva , fiind o actiune distructiva.
Chichita asta cu alegerea este cea care ne tine prizonieri in acest domeniu terestru .
Doar parerea mea din acest moment ...
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 26 Martie 2013, 01:12:05
Relative sau nu, iată că majoritatea oamenilor nu prea face distinctie intre pur si impur. Evreii erau obsedati de traba cu distingerea pe cale empirica. Astfel ca aveau o multime de obiceiuri de aducere aminte precum neamestecarea fanumitor fibre in tesaturi sau tipuri de carnuri in mancare etc. Deci conteaza: asta fac religiile sau sistemele de credinte aproximativ religioase: te invata sa distingi intre plus si minus nu neaparat sa alegi ceva. Iar in final distingi in interior Marele Cadru. Dar dincolo de el? Ce este?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 26 Martie 2013, 02:57:52
 Pana la Marele Cadru e necesar sa stapanesti la perfectie legile acestei lumi duale. Dincolo de el ce e ? Nu stiu sau nu am dovezi oricum .
Reluand putin tema robotilor biologici hai sa presupunem - doar de dragul exersarii creierului - ca suntem roboti biologici creati dupa cateva incercari nereusite . Acum fa bine si nu ma intreba '' scopul si durata vizitei '' ca nu cunosc raspunsul  :lol:
Nu crezi ca ipoteza asta fantastica ofera raspunsuri la o multime de necunoscute?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 26 Martie 2013, 10:13:45
Suntem in niste costume-robot biologice. Si da raspunde la intrebari dar ridica o gramada noua. Pana la ea spune tu care sunt cele mai imp. la care raspunde.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 26 Martie 2013, 14:00:57
Citat din: abyss din  26 Martie 2013, 10:13:45
Suntem in niste costume-robot biologice.
:-D Nu asta am spus .
Insa printre cei multi exista posibilitatea logica sa fie unii mai ''batrani'' in costume ''locale''.

Data fiind multitudinea de aspecte a complexului biologico-mentalo-spiritual numit ''om'' cea mai logica ipoteza de pana acum imi pare asta:  suntem intr-o zona cvasi-pustie a galaxiei , departe de traseele comerciale obisnuite ca un fel de pepiniera de demiurgi pentru alte zone. Suntem aici pentru ''antrenament'' . Unii fac fatza , altii nu . Se poate relua antrenamentul de la inceput. Etc.

Mai multe, cu alta ocazie. :-)
Parerea mea.. ascunsa printre alte pareri insa totusi '' la vedere''  :lol:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: rontzo din 26 Martie 2013, 14:44:20
eu as zice ca am trecut si titul e o kestie de timp- dupa cum vedeti "pregatirea" noastra a inceput deja..
se discuta subiecte public care fie erau tabu despre ET, cinematografia ne intoxica cu SF-uri si volumul e in crestere.. e clar ca ceva se coace si  mult asteptata dezvaluire/ disclosure etc.. se apropie tot ma mult
singura mea grija ar fi ca tare s-ar putea sa nu prea placa ce o sa aflam..
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: mariusvlad din 26 Martie 2013, 14:57:21
Lucrurile evolueaza extrem de lent la scara planetara dar la un moment dat o sa ne intrebam cun naiba am ajuns in situatia asta?  Totul trebuie sa fie suportabil din punct de vedere emotional pentru ca omul este o fiinta extrem de labila iar o disclosure in adevaratul sens ar provoca panica.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 26 Martie 2013, 15:00:47
Citat din: mariusvlad din  26 Martie 2013, 14:57:21
Lucrurile evolueaza extrem de lent la scara planetara dar la un moment dat o sa ne intrebam cun naiba am ajuns in situatia asta?  Totul trebuie sa fie suportabil din punct de vedere emotional pentru ca omul este o fiinta extrem de labila iar o disclosure in adevaratul sens ar provoca panica.
Totusi eu sunt convins ca exista si ''clase speciale'' unde se preda materia adevarata . :-D Aia reala si ''pe bune''.
Are cineva un manual de pe acolo ? Se poate pune pe forum macar cuprinsul?
Zic si eu ..  :evil:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: rontzo din 26 Martie 2013, 15:19:37
personal, daca stau sa ma gandesc un pic mai bine,  nu prea as insista sa aflu neaparat materia adevarata de la ''clasele speciale''
stiti voi vorba aia cu fructul amar al cunosterii.....
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: panta_rh_ei din 26 Martie 2013, 15:32:08
@fiulploii: intra la proba practica :-D :-D :-D sau adaptarea din mers.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: SLEAH19 din 26 Martie 2013, 16:04:35
Citat din: fiulploii din  26 Martie 2013, 15:00:47
Totusi eu sunt convins ca exista si ''clase speciale'' unde se preda materia adevarata . :-D Aia reala si ''pe bune''.
Are cineva un manual de pe acolo ? Se poate pune pe forum macar cuprinsul?
Zic si eu ..  :evil:


Nu trebuie să căutăm probabil prea mult:

Citat din: SLEAH19 din  11 Decembrie 2012, 23:41:38
Vă recomand un mic experiment , pe care eu l-am făcut întâmplător. Mergeţi într-o şcoală şi căutaţi o clasă de a II a, nu mai mare,   câştigaţi atenţia copiilor şi la modul serios deschideţi cu ei subiectul extratereştrii , despre existenţa lor, despre OZN-uri, invazie extraterestră , armele lor şi ve-ţi avea un mic şoc. Cine face experimentul îl rog să-şi scrie impresiile pe forum.

Generaţia noastră şi  chiar noi de pe forum, după tone de discuţii tremurăm la un disclosure şi vom avea un şoc dacă guvernele lumii ne vor spune ,, Ei sunt aici,, .

  Vom apuca noi acel moment?

Spun asta dragii mei pentru că prinşi de lupta pentru supravieţuire şi spălaţi pe creier nu observăm cum prin toate mijloacele de la desene animate, jucării, reviste, cărţi de colorat , jocuri electronice , ambalajele dulciurilor, vestimentaţie etc , ,, Cineva,, îşi creşte o generaţie ,, de mânuţă,, care la un moment dat vor primi extratereştrii ca pe ceva normal , fără emoţii şi fără .....întrebări majore.

Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 26 Martie 2013, 16:17:57
Pentru mine nu e suficient, vreau manualul complet, revazut si adaugit  :lol:
Serios acum, ce spui tu @ SLEAH19 e tot din politica pe termen lung .  :-D
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Aseneth din 26 Martie 2013, 17:18:40
Trebuie neaparat sa ne fie teama de extraterestri? Si arma lor secreta sunt copiii de clasa a IIa ?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: SLEAH19 din 26 Martie 2013, 18:05:41
 Stau şi mă întreb fiulploii , dacă aş fi cursant , dacă aş avea manualul sau acces la predarea materiei adevărate   ....... aş divulga cuprinsul la cerere s-au din proprie iniţiativă comunităţii de aici? 
Oare nu m-aş considera imediat un fel de ales sau elită şi moralmente mi-aş găsi argumente  care să susţină ocultarea.

  Nu de mult au existat tensiuni pe forum pentru publicarea cursurilor lu nea Vasile( Rudan) , unde unii colegi chiar au avut o reacţie de genu : nu aveţi voi faţă să aflaţi ce se predă la acele cursuri .

  Nu facem notă discordantă, cum e lumea aşa suntem şi noi.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 26 Martie 2013, 20:47:55
Citat din: SLEAH19 din  26 Martie 2013, 18:05:41
  Nu facem notă discordantă, cum e lumea aşa suntem şi noi.
Daca ar fi asa atunci aici s-ar discuta doar despre flori, fete, filme si baieti .
''Moralmente'' se pot gasi argumente pentru a sustine orice , nu?
8-)
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Aseneth din 26 Martie 2013, 21:04:04
Citat din: fiulploii din  26 Martie 2013, 20:47:55
Daca ar fi asa atunci aici s-ar discuta doar despre flori, fete, filme si baieti .

Flori -geometrie sacra
Extraterestri - fete si baieti, doar nu credeti in povestea cu ingerii asexuati
Filme- sute de videoclipuri
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 26 Martie 2013, 21:17:34
Citat din: fiulploii din  26 Martie 2013, 14:00:57
:-D Nu asta am spus .
Insa printre cei multi exista posibilitatea logica sa fie unii mai ''batrani'' in costume ''locale''.

Data fiind multitudinea de aspecte a complexului biologico-mentalo-spiritual numit ''om'' cea mai logica ipoteza de pana acum imi pare asta:  suntem intr-o zona cvasi-pustie a galaxiei , departe de traseele comerciale obisnuite ca un fel de pepiniera de demiurgi pentru alte zone. Suntem aici pentru ''antrenament'' . Unii fac fatza , altii nu . Se poate relua antrenamentul de la inceput. Etc.

Mai multe, cu alta ocazie. :-)
Parerea mea.. ascunsa printre alte pareri insa totusi '' la vedere''  :lol:
Stiu ca nu asta ai spus.
Sunt de acord ca sunt si puştani vârstnici printre noi ori alţii...
Zici ca suntem intr-o zonă pustie a galaxiei si ca suntem si demiurgi, mă rog un soi de. Nu crezi ca devine un fel de paradox? Demiurgi abandonaţi...
Dar dacă aş arunca şi eu că ceea ce vezi pe cer, zona pustie la care făceai referire e doar un fel de iluzie, o hologramă sau mai rău o frântură de adevar? Un adevăr abstract al cărui miez e pustiu si substanţa sa, conturul cât şi forma sa se află în noi...iar noi suntem în altă parte, tărâm ce reprezintă un mediu temporar al devenirii, ce s-ar putea spune?
Care e intrebarea cea mai potrivită?

Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: acme din 26 Martie 2013, 21:22:22
Citat din: SLEAH19 din  26 Martie 2013, 16:04:35
Nu trebuie să căutăm probabil prea mult:

Asta aduce putin a Orson Scott Card: http://en.wikipedia.org/wiki/Ender's_Game (http://en.wikipedia.org/wiki/Ender's_Game)  :rocket:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 27 Martie 2013, 00:52:43
Citat din: abyss din  26 Martie 2013, 21:17:34
Care e intrebarea cea mai potrivită?
Daca nu acum e momentul pentru dezvaluirea lui Isis- macar in cerc restrans- atunci cand?

Citat din: abyss din  26 Martie 2013, 21:17:34
..Dar dacă aş arunca şi eu că ceea ce vezi pe cer, zona pustie la care făceai referire e doar un fel de iluzie, o hologramă sau mai rău o frântură de adevar? Un adevăr abstract al cărui miez e pustiu si substanţa sa, conturul cât şi forma sa se află în noi...iar noi suntem în altă parte, tărâm ce reprezintă un mediu temporar al devenirii, ce s-ar putea spune?

Ca pacientul s-ar putea sa nu suporte tratamentul de soc din cauza dozei prea mari  :-D Si in categoria asta e multi . Insa ar fi o metoda buna de filtrare si de ''recuperare'' a informatiilor detinute de fiecare.
Parerea mea..
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 27 Martie 2013, 09:32:05
Complicat deocamdată. Recunoşti posibilitatea şocului şi admiţi necesitatea filtrului...
Cândva cineva străin vorbea la fel ca tine referindu-se la multi dintre cei curajoşi care au dorit sa vada angrenajul realitaţii si au clacat trist. Probabil nu a sosit timpul din moment ce nu realizăm cu toţii ca ceea ce ne-a ţinut legaţi este insaşi cheia si sforicica ei.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: BaDa din 27 Martie 2013, 14:06:47
Poate partea intelege intregul? Care ar trebui sa fie relatia dintre o celula si organismul din care face parte? Cred ca relatia ar trebui sa fie cea de subordonare. Dar ce grad de libertate exista? Problema principala o reprezita culoarul ingust in care este posibila evolutia celulei individuale, limitat de necesitatile organismului, luat ca ansamblu de celule. Rolul pricipal al Filtrului este mentinerea in viata a organismului, si nu a unei celule individuale.
Parerea mea!
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: NASTASE MIHAIL din 03 Aprilie 2013, 16:10:50
Citat din: Xanadron din  18 Martie 2013, 13:39:57
@AdarM: Inorogii au ajuns de mult in sistemul nostru digestiv, din conservele (de vita... brevis) cal.I. :-D

@NASTASE MIHAIL: Serios acum: teoria cu "Desert Storm" (1991) ca inceput al ridicarii nivelului unei eventuale constiintze planetare pacifiste mi se pare o eroare grava de perceptie, daca nu chiar o aberatie - cu scuzele de rigoare, colega.
De ce spun asta (doar un mic argument dintre alte 1001): daca umanitatea ar fi evoluat DOAR pina prin '90-'91 prin razboaie, cum mama ma-sii de treaba s-au inceput atitea altele si dupa data respectiva, ei?

Iar cind citesc ca si asa-zisa revolutie din decembrie '89 ar semnifica tot cam aceeasi chestie, chiar nu ma pot abtine sa pufnesc in ris - doar nu poti crede ca s-ar fi putut "incaiera" cumva cele doua fals-polarizate blocuri in timpul comediei numite Razboi Rece, din moment ce ambele au "pus-o" de comun acord si de-un sir de asa-zise "revolutii" la Malta?! :roll:

Revenind insa ontopic: pina si postarile de pe un forum ca asta sint convins ca-s luate in calcul la evaluarea periodica a Pazitorilor Filtrului.
Pe care i-am auzit cum dialogau dupa ultima lor logare pe RUFOn, linga routerul selenar de suflete: :fullmoon:

- Peste vreo 10.000 de ani e totusi posibil sa-i promovam din Grupa Mica a gradinitei galactice, zicea unu' c-un corn in frunte.
- Nici vorba, ii raspunse vasiliscul Glykon - prea se kk pe ei! :-D
Nu stiu de ce dar ma asteptam sa comentezi asa la ce am spus.
Mai reciteste. Evitarea unui razboi murdar gen 91, a fost inceputul evolutiei spirituala de pe alte baze decit razboaiele. Pina atunci ele, razboaiele erau garantul evolutiei.
Calea deschisa de evitarea unui razboi f mare, mai mare decit ww2, este acum sub ochii nostrii. Cine nu vrea sa vada treaba lui.
Si da nu mai ride de revolutia romina, ca gresesti fundamental.
Este vreun razboi pe aici de la acea revolutie?
la asta m-am referit.
Iti doresti vreun razboi de rizi de acele evenimente> Eu nu-mi doresc.
A mai fost vreo confruntare intre marile puteri dupa 90-91?
Dupa cite stiu eu nu.
Si nu m-am referit la razboaie locale, ci la evolutia spirituala a omenirii de dupa 90-91. Nu la aLTCEVA.
NU MAI INTERPRETA CE AM SPUS CU PROPRIILE CUVINTE.
SA REPET, CA SA NU FIE CONFUZIE.
OMENIREA A EVOLUAT PRIN RAZBOAIE COLOSALE.....WW1 SI WW2, AU CULMINAT.
WW3 A FOST EVITAT. NICI EU NU ERAM CONVINS PINA ACUM 1-2 ANI.
Ceea ce se astepta a fi evolutie spirituala prin conflicte militare este acum prin evolutie pasnica.

Iar daca voi sinteti pe un forum de ozneuri si alte fenomene asemanatoare si luati in ris un subiect de asemenea importanta....evolutia spirituala a omenirii...trecerea de un anumit prag....si altele asemanatoare....nu am ce sa mai comentez la o asemenea bascalie.

Si inca odata.
ROMINIA ESTE UN VIRF DE LANCE IN EVOLUTIA PASNICA SI HOTARITA DPDV SPIRITUAL AL OMENIRII.
SI FIECARE ROMIN IN PARTE.
MOMENTUL IN CARE  A IESIT IN EVIDENTA ASTA AU FOST EVENIMENTELE DIN DECEMBRIE 89.
Daca vrei sa rizi de asta treaba ta, dar vezi ca dupa ris vine reversul.

Cine considera ca acel prag nu e trecut, sau ca el nu va fi trecut (in cazul in care este un prag de mai multe milenii, o evolutie diferita de ce a afost)....ce joc face?
Raspunsul si-l poate da oricine.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Aseneth din 03 Aprilie 2013, 20:28:55
Citat din: NASTASE MIHAIL din  03 Aprilie 2013, 16:10:50
Iti doresti vreun razboi de rizi de acele evenimente> Eu nu-mi doresc.
A mai fost vreo confruntare intre marile puteri dupa 90-91?
Dupa cite stiu eu nu.
Si nu m-am referit la razboaie locale, ci la evolutia spirituala a omenirii de dupa 90-91. Nu la aLTCEVA.

Eu cred ca pe tine ori te-au rapit extraterestrii si te invata prostii, ori locuiesti pe o statie spatiala si asculti numai Radio Erevan, emisiunea Raspundem ascultatorilor,altfel nu inteleg cum poti spune numai bancuri cu atata seriozitate.
Sa inteleg ca Razboiul din Golf, Razboiul din Kosovo, 9-11 nu au fost conflicte intre marile puteri, au fost doar serate dansante in cinstea bumului spiritual prin care trece umanitatea?
In ceea ce priveste evolutia loco, inainte de 89 eram aproape 25 milioane, acum suntem sub 22 milioane, si asta nu pentru ca 3 milioane au evoluat si s-au dus spre galaxii mai avansate, ci pentru ca  s-au gasit metode de exterminare a populatiei pe cale pasnica. Asta este singurul "pas" pe care l-a facut omenirea.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 03 Aprilie 2013, 20:47:27
Citat din: BaDa din  27 Martie 2013, 14:06:47
Poate partea intelege intregul? Care ar trebui sa fie relatia dintre o celula si organismul din care face parte? Cred ca relatia ar trebui sa fie cea de subordonare. Dar ce grad de libertate exista? Problema principala o reprezita culoarul ingust in care este posibila evolutia celulei individuale, limitat de necesitatile organismului, luat ca ansamblu de celule. Rolul pricipal al Filtrului este mentinerea in viata a organismului, si nu a unei celule individuale.
Parerea mea!
Gandind in cel mai pur spirit pamantean, de fiinta care este in varful piramidei trofice - cel putin aparent  :lol: - ai perfecta dreptate @BaDa. Insa asta e doar un cliseu , la fel ca si cliseul banilor .
  Parerea mea..
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: padme din 04 Aprilie 2013, 11:00:26
Citat din: NASTASE MIHAIL din  03 Aprilie 2013, 16:10:50
Iar daca voi sinteti pe un forum de ozneuri si alte fenomene asemanatoare si luati in ris un subiect de asemenea importanta....evolutia spirituala a omenirii...trecerea de un anumit prag....si altele asemanatoare....nu am ce sa mai comentez la o asemenea bascalie.

Se vorbeste si despre evolutia spirituala a omenirii pe topicuri special dedicate, invit sa le cauti...

In rest, mie mi da senzatia ca tu chiar traiesti pe alta planeta. Pe vremuri, pe alt forum aveai niste comentarii mult mai... echilibrate. Aici vii si arunci niste chestii, fara sa argumentezi si te plangi ca se ia lumea de tine.
Poti sa dezvolti mai mult problema cu evolutia spirituala a romanilor? Pentru ca, contrar lui fiulploii, eu plang, de exemplu!

O contrare intre marile puteri este in permanenta si nu neaparat sub forma de razboaie armate si de unde iti dai seama ca tarile mici sunt doar pioni in jocul de sah planetar. Si nu e nimic spiritual in asta...
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: zamotrak din 06 Aprilie 2013, 19:03:35
Citat din: padme din  04 Aprilie 2013, 11:00:26

O contrare intre marile puteri este in permanenta si nu neaparat sub forma de razboaie armate si de unde iti dai seama ca tarile mici sunt doar pioni in jocul de sah planetar. Si nu e nimic spiritual in asta...

Tari mici sunt , Elvetia si Israelul...dar nu par a fii simpli pioni.
Doar o parere.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: AdarM din 07 Aprilie 2013, 11:49:53
Citat din: NASTASE MIHAIL din  03 Aprilie 2013, 16:10:50
Si inca odata.
ROMINIA ESTE UN VIRF DE LANCE IN EVOLUTIA PASNICA SI HOTARITA DPDV SPIRITUAL AL OMENIRII.
SI FIECARE ROMIN IN PARTE.
MOMENTUL IN CARE  A IESIT IN EVIDENTA ASTA AU FOST EVENIMENTELE DIN DECEMBRIE 89.
Daca vrei sa rizi de asta treaba ta, dar vezi ca dupa ris vine reversul.
Adevarat ca nu e de ras, e de plans.
Daca pana un momentul fugii ceausestilor am avut o reala explozie de entuziasm si forta a multimii, de idealism si revolta, dupa aia, timp de peste doua saptamani, evenimentele au scos la suprafata tot ceea ce societatea are mai infect si venal.
Situatia economica de azi si clasa politica sunt rodul acelei manifestari de prostie absoluta.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 08 Aprilie 2013, 00:48:09
Era si normal sa fie asa. Problema e ca azi ca si atunci situatia e identica. Oare avem cu totii aceeasi problema? Si asta nu e numai la noi, e peste tot.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Ganditorul din 08 Aprilie 2013, 08:03:58
Putem interpreta cele intamplate in 89 si asa cum spune colegul AdarM. Dar ce lipseste din acea interpretare este scopul. Inavutirea unor postdecembristi, caderea economiei romanesti, disparitia unor imense fonduri nu explica scopul pentru care s-a varsat sange in Romania, nu explica scopul pentru care evolutia evenimentelor ce au precedat schimbarea regimului in Romania a avut vectori de violenta atat de bine definiti, si nu vectori de schimbare relativ pasnici ca in celelalte tari socialiste din care s-a furat la fel de mult ca si la noi in perioada post 89 – noi am evitat un razboi civil in ultimul moment.
Si atunci scopul trebuie cautat "un etaj mai sus" decat in banala explicatie a "drepturilor omului", a revoltei pentru apararea drepturilor "popei tokesh" si alte asemenea justificari relativ locale, care nu pot angrena explozii sociale la nivel national, cu implicatii internationale.
Pana la urma motivul trebuie cautat in  "trocul" de la Malta - urss a dat o jumatate din Germania si trebuia sa primeasca in loc o jumatate din incapatanata/independenta Romanie, iar vestul trebuia sa se extinda doar pana la Carpatii Transilvaneni pentru a muta granita unei lumi bipolare ( definita social-dogmatic) de pe granita Germaniei pe granita naturala a Carpatilor (intr-o lume bipolara definita social-religios ).
Lumea bipolara este o lume infinit mai ieftina, mai profitabila ca cea de azi, o lume in care comertul cu arme (comertul cu moartea...) si productia de arme se bazeaza pe amenintarea cu forta si nu pe actiuni in forta, ca astazi - cand trebuie sa cauti motive de "democratizare" pentru a consuma sau produce profit din inarmare.
O lume bazata pe cooperare si informatie (asa cum este lumea definita azi, prin extinderea exponentiala a internetului – de care nici nu se auzise in 89)  nu mai poate fi asa usor manipulata cu "bau-bau" celui care se afla dincolo de "gardul de sarma". O lume ca cea de azi nu mai poate fi aruncata intr-o cursa a inarmarilor bazata pe "himere", pe ideea ca trebuie sa cheltuim mai mult ca sa fim mai inarmati ca cei de "dincolo de gardul de sarma".
Romania a stricat acest "troc de la Malta". Rezitenta Romaniei a dat un nou curs istoriei, in care lumea bipolara a disparut, sau e pe cale sa dispara definitiv.
Si asta conteaza cel mai mult in definirea noastra ca societate, in cautarea reperelor pe care ne putem cladi viitorul.
Evenimentele din 89, succesiunea actiunilor, vinovatii (!!??) sunt doar mutari pe "tabla de sah" ale celor 4-5 protagonisti de pe scena romaneasca. Unii sustineau redefinirea pe Carpati a lumii bipolare, altii incercau sa anihileze aceasta tendinta ce ar fi dus la destramarea noastra. Victimele au aparut la intersectia acestor interese, la intersectia acestor actiuni facute cu mai mult sau mai putin profesionalism.
Implicarea straina o stiu si copiii - daca ar fi sa luam doar aparitiile de pe radarurile romanesti, bruiajul electronic si aparatele doborate in acea perioada. In nici un caz revolutionarii nu au avut timpul si tehnica necesara sa faca asa ceva. Revolutionarii au fost doar paravanul in spatele caruia s-a dus o lupta mult mai mare, mult mai dura. Dar nu se spune aproape nimic despre asta lasand ca ,,centrul de greutate" sa cada pe paravan, pe revolutionari, pe populatia nemultumita (si manipulata) iesita in strada.
-   De ce nu se spune mai nimic despre aceasta imagine de ansamblu si ne pierdem in amanuntele unor desfasurari locale, de moment, cautand vinovatii pentru fiecare victima (inclusiv la topicul dedicat lui "89" de pe acest forum) ?
Pentru ca mai exista adepti ai "trocului de la Malta" care mai spera sa utilizeze sabloanele si metodele de atunci, activand periodic orice tensiune sociala care ar putea da sperante unei alte configurari geo-politice in zona (iar aceste activari si re-activari de tensiuni sociale se vad ,,cu ochiul liber").
Cate dintre aceste schimbari pot fi definite ca trecerea unui prag spre o intelegere superioara a realitatii, trecerea de un filtru in care nu violenta ci ratiunea si dezvoltarea umana sunt reperele avute in vedere ...vom vedea.
Cert este ca multe, foarte multe "carti" s-au jucat aici, la Bucuresti, si putem fi constienti/mandrii de asta mergand impreuna spre o lume mai buna... sau putem sa ne oprim in disecarea amanuntelor devenind usor "carne de tun" intr-o confruntare amorsata pe ,,sabloane vechi", in care nu va mai conta nationalitatea sau cetatenia pe care o afisam, in care vom fi doar "piese de sah" si "pierderi colaterale" .
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 08 Aprilie 2013, 10:46:35
Lupta e pentru resursele din subsol. Le dam de  bunavoie sau si le iau cei interesati sub o forma sau alta. Vor gaze de sist, uraniu, aur, petrol si ce mai e adica pamant. Dar vom deveni cetateni ai unui continent...
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: fiulploii din 08 Aprilie 2013, 14:35:10
Discutia a deviat de la subiect - parerea mea . Marele filtru se leaga pana la contopire cu vestita si mult asteptata Disclosure  :lol: Si toate astea se intampla deja de cativa ani buni chiar sub  ochii tuturor numai ca majoritatea e setata sa nu vada , sa nu auda altceva decat ii convine  :lol:
  Exemple sunt cu duiumul chiar si aici pe forum , postarile se citesc in diagonala - daca se citesc , daca nu , bagam la macerat ultima propozitie si scoatem un raspuns . Nu dau amanunte si bine fac  :lol:
  E in natura umana sa se considere pe sine fara pata sau cu pete mici si minuscule  :lol: - inclusiv eu , normal     :wink:
  Uite mai jos, o mica parte din Disclosure , postata de colega noastra @lylyt_ice
Citat din: lylyt_ice din  07 Aprilie 2013, 15:11:07
TVR Cluj - Interview with Miceal Ledwith Part: 1,2 si 3.
Toti cei care au dat like si care vor mai da- probabil , ce parere aveti despre concluziile ce se desprind din expunere, cum ar fi :
  1. aparitiile de maici ale Domnului   au un caracter metalic conform spuselor celor care au atins aparitia la cererea ei .
  2. Issus s-a mantuit doar pe sine insusi aratand ca fiecare poate face la fel ca el daca nu mai bine .
  3. suntem un produs ingineresc local manufacturat acum vreo 250.000 ani cu urme care se vad inclusiv in Biblie , Vechiul Testament.
  4. sclavii au evoluat si Creatia a scapat de sub control fiind necesara una sau mai multe interventii genetice pentru blocarea unor facilitati . Iar aceste interventii genetice nu se petrec cu bisturiul sau in laboratoare ultrasecrete ci in locasele de cult din aproape toata lumea , la vedere si sub biciul necrutator al dreptei-credinte - oricare ar fi ea.  :evil:
  5. ce s-a intamplat cu cei care au fost in zona acum vreo 1-2 milioane de ani .
  6. Cel mai mare pacat al omului este Teama de sine insusi , de faptul ca fiecare este un demiurg, un creator la scara mare - ca la scara mica observa poate oricine. Si atunci si-a construit propria inchisoare aici, pe Terra.
       Unii ar spune ca planeta inchisoare pe care suntem este creatia altora si aici ma refer la functia de inchisoare. Eu zic ca portile sunt deschise larg si liber insa cati au curajul sa iasa? Nu mai bine e la caldurica unde cineva are grija de tine si te iarta pentru tot ceea ce faci . Iar tu , om al planetei Terra , ramai umil si las pana si in visele tale marunte din marginea acestei galaxii de la periferia unui univers.
     - Somn usor , sclavule ! 

  7. Disclosure tzine, depinde si incepe cu credinta si conceptiile care deriva din ea . Altfel , nu poti vedea dincolo chiar daca pui mana .
  8. etc. mai completati si voi .

Doar parerea mea , evident gresita .
Stima tuturor .
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 09 Aprilie 2013, 01:32:32
Dr. MICEAL a spus o chestiune tare interesanta in acel interviu online postat de Xanadron. Constientizarea tine de energie si de manipularea centrilor energetici. Gasisem si eu ceva in engleza. Sper sa mai dau de link. Disclosure tine si de constientizarea informatiei. E aproape tragic/comic ce se intampla.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: uforever din 09 Aprilie 2013, 02:20:04
CitatDaca nu acum e momentul pentru dezvaluirea lui Isis- macar in cerc restrans- atunci cand?

Iertare fiulploii, am o curiozitate(nu-s perspicace in domeniul asta si-am recunoscut), de ce ai ales o zeita "marca egipt universala" si nu una dacica(de ex.), in acel presupus "cerc restrans"? :wink: Din atatea zeite, unele la indemana, gen "Goddes Amun", ai ales Isis?! :lol:

Citat8. etc. mai completati si voi .

La cei 230 km de rafturi in posesia "baietilor spirutuali", personal habar n-am cu ce as putea veni "bonus", mi-e si "teama" sa mai vin cu vreo parere, desi omul a spus:"cel mai mult ne temem de puterea din noi". Totusi, avand in vedere ca am urmarit materialul, nu pot sa spun decat ca e "impresionant", dar trebuie analizat foarte bine si nu cred ca ar conta un post "pe fuga". Ultimul tau post este o mare provocare pentru mine, ar trebui sa fie pentru toti colegii, asa ca dragi colegi am face bine sa-i raspundem lui fiulploii, a ridicat o mare "sfera la fileu".  :ufo: :-)

Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: mr din 09 Aprilie 2013, 09:18:43

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2013, 14:35:10
Marele filtru se leaga pana la contopire cu vestita si mult asteptata Disclosure  :lol: Si toate astea se intampla deja de cativa ani buni chiar sub  ochii tuturor numai ca majoritatea e setata sa nu vada , sa nu auda altceva decat ii convine  :lol:
Doar sa analizam diferentele majore din perioada anilor '90 si perioada actuala. Dincolo de progresele tehnice majore, lumea s-a polarizat foarte mult. Pe de o parte exista o masa mare de oameni care sunt hipnotizati la propriu de noile jucarii de sucire a mintilor iar pe de alta sunt oameni complet deschisi care nu se mai regasesc deloc in vechile structuri de gandire si organizare. Eu cred ca aceasta polarizare nu era posibila in anii '90.
Simpla existenta a unui nou mod de gandire, chiar daca minoritara inca, ar putea indica apropierea de ceea ce s-ar numi un Mare Filtru. Si acesta nu ar fi decat piatra de hotar catre o noua paradigma in care tot ceea ce ne reprezinta acum sa fie resetat si reasezat pe bazele noii perspective: in primul rand revenirea la echitabilitate, la respectul pentru sine si pentru natura, reorganizarea administrativa si finaciara etc.
Mecanica cosmica nu cred ca tine cont de faptul ca unii nu vor sa auda de astfel de schimbari. Ciclic, omenirile, cu toate fazele lor de evolutie si involutie, vin si trec...

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2013, 14:35:10
2. Issus s-a mantuit doar pe sine insusi aratand ca fiecare poate face la fel ca el daca nu mai bine .
Ce e mai bun decat un exemplu?
Iar evangheliile, asa cum au ajuns ele pana la noi azi, sunt purtatoarele unui mesaj eliberator pentru cine este pregatit sa le inteleaga.

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2013, 14:35:10
3. suntem un produs ingineresc local manufacturat acum vreo 250.000 ani cu urme care se vad inclusiv in Biblie , Vechiul Testament.
Chiar nu mai conteaza cine si cum a manipulat genetic trupul omenesc, atata vreme cat nu pricepem lucruri mult mai simple si mai apropiate de nivelul nostru de intelegere. Si anume legatura directa intre felul in care gandim si reactiile trupului...

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2013, 14:35:10
4. sclavii au evoluat si Creatia a scapat de sub control fiind necesara una sau mai multe interventii genetice pentru blocarea unor facilitati . Iar aceste interventii genetice nu se petrec cu bisturiul sau in laboratoare ultrasecrete ci in locasele de cult din aproape toata lumea , la vedere si sub biciul necrutator al dreptei-credinte - oricare ar fi ea.  :evil:
Parerea mea este ca aceasta creatie nu a scapat de sub control. Si ma refer la potentialul trupului uman in ansamblu, dincolo de incercarile unor zeisori de a-l manipula cu un anume interes mai intunecat. De fapt, zeisorii au lucrat intens la a ascunde oamenilor aceasta legatura directa intre spirit/minte si trup. Aici cred ca este cheia...
Daca era sa fie scapata creatia de sub control, eu zic ca nu mai existam demult, atat noi cat si natura.

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2013, 14:35:10
6. Cel mai mare pacat al omului este Teama de sine insusi , de faptul ca fiecare este un demiurg, un creator la scara mare - ca la scara mica observa poate oricine. Si atunci si-a construit propria inchisoare aici, pe Terra.
       Unii ar spune ca planeta inchisoare pe care suntem este creatia altora si aici ma refer la functia de inchisoare. Eu zic ca portile sunt deschise larg si liber insa cati au curajul sa iasa? Nu mai bine e la caldurica unde cineva are grija de tine si te iarta pentru tot ceea ce faci . Iar tu , om al planetei Terra , ramai umil si las pana si in visele tale marunte din marginea acestei galaxii de la periferia unui univers.
     - Somn usor , sclavule ! 

Sclav si cu teama de sine insusi este orice om care reactioneaza inca la stimuli. Iar sclavia mentala este cea care determina in mod direct si sclavia fizica.

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2013, 14:35:10
7. Disclosure tzine, depinde si incepe cu credinta si conceptiile care deriva din ea . Altfel , nu poti vedea dincolo chiar daca pui mana .
Aici intervine vointa proprie a fiecaruia si indrazneala de face schimbari si de a vedea efectele lor. Orice dezvaluire determina automat o schimbare in gandire. Partea buna este ca sunt din ce in ce mai multi oameni care vor si isi asuma o astfel de schimbare de paradigma, cu riscul de a fi dusi la nebuni, dupa criteriile societatii opresive in care traiesc.

Dar planeta se misca, sistemul solar se misca, galaxia de misca.... stagnarea societatii actuale este nefireasca in toata aceasta miscare continua.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Mmc92 din 09 Aprilie 2013, 23:36:09
Buna seara tuturor eu sunt nou in zona ce tine de ufo sunt extrem de interesat de acest subiect,am facut legatura dintre istoria omenirii si tehnologia pe care o detinem astazi si cum au fost interpretate in trecut niste evenimente incredible asa zisele intalniri de grad 3,revenind la subiect marele filtru  observam in tara la noi o multitudine de persone care se simt incorfortabile discutand despre ozn-uri si et acele persoane nu cred ca ar putea fi convinse ca "ar putea fi" fiinte pe aceasta lume inafara de noi, ce sar intampla  atunci cand le dovedesti cu probe clare ca exista, lumea inca nu este pregatita de asa ceva. Two possibilities exists.../ either we are alone in the univers or we are not / equally are terryfing. Arthur C Clark
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: andrei din 09 Aprilie 2013, 23:44:26
  De fapt este acolo...ceva, in postarea colegului abyss... si anume punctul 4 cu care sunt mai mult decat de acord.Dupa mine religiile au un scop foarte bine delimitat si sunt folosite si implementate atunci cand se ajunge la un anumit stadiu,ceva de genul unor programe de calculator sau nu stiu...o sa fiu mai plastic... ceva de genul nivelelor intr-un joc foarte elaborat.
  Ce se intampla intr-un joc odata cu terminarea unui nivel si trecerea intr-un alt nivel superior?Personajele devin mai evoluate, in sensul ca obtin abilitati superioare dar si cerintele sunt mai mari.Cum poti obtine o directie comuna intr-un joc complex,ale caror personaje evolueaza haotic,fiecare cum il taie capul?Probabil numai daca le implementezi un program nou, mai bine zis niste reguli noi (adaptate pentru noul nivel) dupa care sa evolueze in joc,daca nu toate, macar o mare parte dintre ele,pe o anumita directie.
  Dupa mine nici o religie care a adunat milioane de adepti in istorie nu a aparut intamplator. Nu discut despre religiile de ,,cartier"ca sa le spun asa,adica cele in care se trezeste un diliu care se proclama zeu sau Mare Preot,face niste scamatorii si prosteste vre-o doua trei mii de tacaniti care sa il urmeze si care sa i se inchine.Vorbesc despre Marile Religii,care s-au succedat in istorie si care atunci cand au aparut,au avut o raspandire fulgeratoare si au sters practic intr-un timp relativ scurt la scara evolutiei(cateva sute de ani nu inseamna mare lucru) de pe scena istoriei, o alta mare religie cu milioane de adepti.Cel mai bun exemplu mi se pare chiar religia crestina care a sters definitiv de pe harta lumii si din constiinte vechile zeitati ale Imperiului Roman.
  La fel de straniu, ca sa nu spun batator la ochi,mi sa parut de cand ma stiu,faptul ca spaniolii au finantat expeditia lui Columb spre Americi in plina era a Inchizitiei.Cum naiba cei mai radicali dintre crestini au dat taman peste cei care trebuiau crestinati si jefuiti.
  Toata lumea recunoaste acum, ca se cunostea bine faptul ca mai exista un continent locuit cu o alta civilizatie si o altfel de religie.Vrajeala ca Columb a plecat la ,,plesneala" e un banc ieftin.Pot sa bag mana in foc ca Biserica se afla in posesia unor asfel de informatii si in afara interesului manifestat de Regalitatea Spaniola vis-a-vis de bogatiile fabuloase ale Imperiilor  din centrul si sudul Americii a existat si interesul Bisericii,sau al altcuiva din spatele Bisericii de a implementa o alta religie acolo.
  De altfel se stie ca alaturi de Cortez , Pizzaro, sau alti conquistadori Biserica si Inchizitia au fost ,,umar la umar". 
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 10 Aprilie 2013, 02:00:30
Cred ca punctul 4 apartine colegului @fiulploii, draga @andrei. Si da, religiile asta fac : re-leaga, aduna la un loc pe cei risipiti. Aduna la un loc sau tine pe loc...indivizii? Apare inevitabil expresia de "turma"? De ce nu cea de stup ori musuroi? Sau de "sincron"... Hmm cel mai dificil e sa suporti o alta fiinta umana care e diferita, mai dificil decat orice.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Ganditorul din 10 Aprilie 2013, 08:55:09
CitatLa fel de straniu, ca sa nu spun batator la ochi,mi sa parut de cand ma stiu,faptul ca spaniolii au finantat expeditia lui Columb spre Americi in plina era a Inchizitiei.Cum naiba cei mai radicali dintre crestini au dat taman peste cei care trebuiau crestinati si jefuiti
Poti adauga la aceasta ciudatenie si faptul ca expeditia lui Columb a avut ca baza stiintifica existenta Pamantului rotund, teza combatuta de inchizitie cu rugul.
Prin similitudine vedem ca cei care neaga cel mai tare existenta vietii extraterestre sunt chiar cei care detin informatia reala, stiintifica si atunci scopul, de atunci si de acum, al impunerii altui fel de a vedea realitatea ramane unul singur - avantajul de a profita singuri de informatiile detinute si tinute ascunse fata de restul umanitatii.
- O realitate falsa fabricata sub semnul "adevarului absolut" impusa prin forta pentru dominarea maselor tinute sub control. Cunoasterea inseamna putere, iar religiile au profitat din plin de aceasta axioma - ramane intrebarea : care sunt criteriile pentru a fi printre cei "alesi" sa acceada la aceasta cunoastere si care e scopul final al acestei selectii ?
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 10 Aprilie 2013, 12:05:41
Pe vremuri, se juca o piesa de mare succes: "Efectul razelor gamma asupra anemonelor"

Parafrazez c-un enunt similar: "Efectul habotniciei asupra ADN-ului." :evil:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: andrei din 10 Aprilie 2013, 16:38:02
  Eeeeii... Ganditorule?!...Dupa mine scopul final al Creatiei este undeva in ceata.Nu cred insa ca telul celor care ne-au creat ar fi acela de a sorta o parte dintre indivizi si de a sterge restul speciei umane.Cred ca scopul final este acela de a folosii pentru ceva intreaga specie.Pentru ce? Aceasta este intrebarea.
  Sa zicem ca a-si putea sa lansez cateva ipoteze.Nu cred totusi ca m-as apropia de adevar,tocmai pentru ca imi lipseste INFORMATIA.Si nu orice informatie,ci acea INFORMATIE,pe care o tin unii pe lumea asta, numai pentru ei,de mii de ani,care manaresc destinele omenirii pentru scopurile ,,INALTE" ale Cuiva?!... si scopurile mai marunte si personale ale altora numiti probabil ,,sefi de santier" pe aici.
  Nu poti sa nu vezi ca Cineva cercetaza,urmareste,tine sub observatie rasa umana.Probabil ca se trag si niste concluzii.Sa speram ca suntem ce se doreste.Daca nu ...e jale.Adica punct si de la capat.Ei au timp...sau poate timpul nu exista pentru ei.
  Parerea mea bineinteles.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: adrian75 din 10 Aprilie 2013, 17:03:01
Eu vad lucrurile cam asa: Este evident ca exista o elita care stie tot ce se intampla pe aceasta planeta ( ce s-a intamplat in trecut, ce se intampla in prezent si probabil, ce se va intampla in viitor), tot evident este si faptul ca aceasta cunoastere - acest adevar ii ofera acestei elite un avantaj enorm. Este clar de ce masele de oameni trebuie tinute in ignoranta - "adevarul va va face liberi" spunea Isus... INSA, intr-o oarecare masura, aceasta bariera a ignorantei are si un scop secundar (as zice eu), acela de a face o selectie a indivizilor care au capacitatea intelectuala de a asimila acel ADEVAR. Sa nu uitam faptul ca nu oricine este capabil sa inteleaga adevarul despre rasa umana asa ca, intrun fel sau altul, fiecare dintre noi trebuie sa trecem de aceasta bariera a ignorantei, trebuie sa ne dovedim demni de a primi acele informatii, acel ADEVAR.  (parere strict personala)
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Ganditorul din 10 Aprilie 2013, 17:25:57
Asa cum ne-a obisnuit, Zen s-a apropiat arzator de tare de subiect. si eu cred la fel, numai ca plasez scopul undeva in trecutul foarte indepartat, unde "habotnicia chiar a avut efect asupra ADN-ului". Acum revenim incet, incet la forma initiala. :rainbow:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: andrei din 10 Aprilie 2013, 21:10:01
  Nu prea cred Adrian75 ca atunci cand se va ajunge la concluzia ca trebuie implementata o noua religie,va sta cineva sa sorteze daca un individ,sa zicem Stan sau Vasile, este pregatit sa o accepte. Nu cred ca  va sta cineva sa ii explice cu frumosul lui Vasile ca asa e mai bine.Din cauza asta si sustin ca pentru cei responsabili cu Creatia,un individ sau zece nu prezinta nici o importanta.Ca importanta este specia.Cred ca se calculeaza foarte logic si rational cu cifre si procente,iar un Stan sau un Vasile nu au nici o relevanta.Daca va exista un procent mic de indivizi care nu se vor simtii pregatiti si vor devenii recalcitranti,probabil ca vor exista (cum au fost mereu )razboaie religioase,organizatii gen Inchizitie...ma rog... se va gasii ceva care sa ii linisteasca si sa le astupe gura.
  Din ce observ eu (atat cat pot eu sa observ)nu par sa conteze cateva milioane de indivizi in socotelile astea.Cred ca toata socoteala este calculata la modul grosier( cu pierderile inerente)gen razboaie,epidemii,etc ,iar ,,Interventia Divina" are loc numai atunci cand se socoteste ca viitorul speciei este pus in pericol.
  Parerea mea ca si pana acum.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: SLEAH19 din 10 Aprilie 2013, 21:52:35

  De câte ori aud sau folosesc cuvinte impresionante despre  umanitate , omenire, scopurile înalte şi destinele omeniri  în genu .. daţi-mi un punct de sprijin şi răstorn universul  şi mă apucă o trufie vecină îngâmfarea, mintea mi se duce către o poză postată aici pe forum de colegul jean , făcută de o sondă spaţială de la o depărtare de zece milioane km de pământ , o privesc şi-mi trece.

Priviţi şi voi poza .

Realizaţi că toată frăsunela asta plină de importanţă a ... cine ni-s noi şi de ce ne ţin adminii universului la stadiul de turmă, se desfăşoară pe un fir de praf micronic al universului ?
   
  Trăind în cercul vostru strâmt,
    Norocul vă petrece

    ............................................
    De-o să scăpaţi cândva din el,
    O s-o frecaţi la rece.


Pe sistemul ,, Doar părerea mea, care cercetează tot şi reţine doar ce e de trebiunţă ,, şi cu semnătura colegului AdarM - Încrede-te în cei care caută  Adevărul, dar indoieşte-te de cei care spun că l-au găsit.,  spun că apreciez toate punctele de vedere dar nu am reţinut  nimic.

Cred că se cuvine ca noi, care dăm ceva  din timpul acestei vieţi să luăm parte la această agora care este forumul aici de faţă  să avem discernământ mental şi spiritual şi dacă  părăsim o turmă manipulată  cu aerul de înălţaţi la un alt nivel să nu intrăm de bunăvoie în alta , tot turmă, tot manipulată dar mai subtil.

Deci ,, Marele Filtru,, către ce?

Ete un exemplu de om de ştiinţă , doxa care spune că moartea este o iluzie, nu murim ci o ardem langa prin multivers . No amu să spună Roby cătră care univers din multivers instalăm Marele Filtru:

Poreclit "Bill Gates al stiintei", Robert Lanza este unul dintre cei mai mari savanti din lume. Este profesor la facultatea de medicina din cadrul Universitatii Wake Forest si a scris peste 30 de carti de stiinta, aducand contributii importante, in special in domeniul cercetarii celulelor stem.

http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/un-om-de-stiinta-sustine-ca-moartea-nu-exista-totul-este-doar-o-iluzie-ce-se-inatampla-de-fapt.html (http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/un-om-de-stiinta-sustine-ca-moartea-nu-exista-totul-este-doar-o-iluzie-ce-se-inatampla-de-fapt.html)

Un al doilea exemplu pentru care din păcate nu am momentan o legătură ar fi că acum ceva luni de zile zapând pe tv târziu în noapte am văzut  parţial un interviu la Tv5 paremise, ştiu că era un post străin dar cu traducere în limba română cu un om de ştiinţă american , profesor la o universitate din alea tari, posesor de bursă de cercetări care spunea cam aşa în mare sintetizat acum de mine :     

-   Am studiat şi m-am format convins de evoluţionismul darwinian. La un moment dat , bine înarmat cu cunoştinţe teoretice am plecat în expediţie în ţările caraibiene şi sudamericane pentru a studia pe teren evoluţionismul.
Dar pe măsură ce cerceta au început să i se dărîme toate certitudinile constatând că au mari lacune peste care sa trecut lejer doar de dragul demonstraţilor. A rămas surprins să constate că stratul se determină după fosile dar culmea  şi fosilele după straturi deci irelevant, apoi datarea cu carbon sau radiaţii nici o dată  nu se încadrau în tiparele prestabilite. Toate aveau mari doze de presupuneri, a mers cu concuziile atât de departe în care a speculat că există posibilitatea ca pământul să nu aibă mai mult de 10.000 de ani iar dovezile care susţin contrariul, sunt doar o manipulare. 

Ei ? Cum sună?

După ani de zile de cercetări pînă la detaliu pe banii evoluţioniştilor, omul era convins de creaţionism , mai mult a căutat oameni care, ca şi el au ajuns la concluzii similare şi a avut surpriza să constate că exista în SUA o asociaţie cu peste 150 de oameni de înaltă pregătire care prin studii proprii au ajuns la concluzia creaţionismului şi sau asociat probabil să discute discret despre descoperirile lor că nu te poţi pune probabil cu curentul .

Aşa e în viaţă aşa e uneori şi pe forum, există teorii insuficient argumentate , luate rapid de bune unde ca şi la fotbal , frumuseţea fazei e mai importantă decât înscrierea golului ,  un fel de prigonitori moderni care ar dărâma biserici şi ar sădi pomi şi cu asta au rezolvat problema. Religiile sunt invenţia oamenilor.

Cum facem însă cu discernământul spiritual ? 
Eu cred că accesul la un alt nivel este stabilirea contactului cu divinitatea utilizând liberul arbitru , dacă  ne lasă fariseismul din noi binenţeles.

  Iisus , mergea prin mulţime către feţiţa de doisprezece ani care murise deja din cauză că muţimea îl bloca şi întârzia să ajungă la casa bolnavei  şi la un moment dat o femeie cu o boală pe care o avea de 12 ani şi care nu se vindecase cu doctorii a venit prin spatele lui şi i-a atins hainele. Iisus a zis către mulţimea între care se aflau şi ucenicii lui :

- Cine s-a atins de hainele mele?

Atunci fariseii , ucenicii şi mulţimea i-au spus:

- Ai bă prietene , pe arşiţa şi pe înghesuiala asta unde toţi se împing în tine , tu întrebi cine te-a atins?

Dar Iisus vorbea de o altfel de atingere , de o stabilire a contactului cu divinitatea :


- Credința ta te-a vindecat. Mergi în pace și eliberează-te de suferință!

Putem avea divinitatea printre noi şi să fim orbi cu ochii deschişi , de fapt aici probabil e Filtrul cel Mare care desparte  apele, modul cum abordăm divinul de lîngă noi, credem şi stabilim legătura cu el sau în modul fariseistic , bazându-ne pe ideile formate cu ajutorul bibliotecilor citite stăm în faţa divinului şi contemplând frumuseţea fazei îi spunem siguri pe noi :

-   Bă , tu de fapt nu exişti !!

                                                                                                                          Zic şi eu , nu daţi cu pietre .
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: andrei din 10 Aprilie 2013, 22:47:33
   Superb! :star: :star: :-D
  Numai ca pana la Dumnezeu,te mananca sfintii.De fapt asta sustinem noi aici.
Sa te intreb ceva Sleah19:-Crezi ca popii ortodocsi sunt angajati direct prin ordin de la Dumnezeu,sau se ocupa altcineva cu angajarile,pe acilea pe la noi? :-D
 
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: adrian75 din 10 Aprilie 2013, 23:55:43
Pana la urma, este o chestiune care ne privește pe fiecare dintre noi individual. Cat despre contactul cu Divinitatea,nu este suficient sa crezi, trebuie sa ai cunoaștere, dar mai ales sa fi pregătit sa primește ceea ce iti oferă Divinitatea. Isus a spus:" VEȚI CUNOAȘTE ADEVARUL si adevarul va va elibera!" Doar credința nu este de ajuns si aici este marea problema, credinciosi am putea deveni toti, dar cati dintre noi suntem pregătiți sa primim ceea ce ne oferă Divinitatea si anume...ADEVARUL , adevar care nu este altceva decât o cunoaștere completa a rolului nostru in acest Univers... (Evident, tot o părere strict personală - adică, datul cu presupusul).
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: SLEAH19 din 11 Aprilie 2013, 00:09:34
    Înţeleg retorica întrebării tale andrei dar e greu să îţi dau eu răspunsul cu popii. Biserica din România pe lângă că se denumeşte sobornicească îşi mai spune şi apostolească , adică descendentă din biserica apostolică lăsată de Iisus pe pământ iar teritoriul românesc este creştinat ,, la prima mână,, de către apostolul Andrei, primul chemat la pocăinţă de către Iisus. Singurul preot încuviinţat de către Dumnezeu din câte ştiu a fost Aaron , fratele lui Moise , restul se trag cumva din el .

Dar să nu purtăm de grijă popilor, că fiecare ar răspunde pentru el. Ştii de ce nu a văzut Moise ţara Canaanului ?  Pentru că din trufie a lovit cu toiagul stânca şi a doua oară să izvorască apa în faţa triburilor lui Israel , cu de la sine putere deşi Dumnezeul Slavei i-a spus să facă asta doar o singură dată. La ce fac popii noştrii cei fără de har , cam ce porţi li se vor închide? Să te rogi sau să comunici cu divinitatea nu costă nimic. Locul şi modul închinării nu au nici o importanţă.

Până la Dumnezeu te vor mânca de fapt ceilalţi dumnezei pe care îi ai.
Te-ai întrebat vreodată atunci când ai frunzărit  biblia de ce Dumnazeu nu face nici o referire la atei, nu are legi împotriva ateismului ?

Natura umana ne face să credem în ceva sau cineva, să fim influenţaţi sau chiar posedaţi de idei , dorinţe sau crezuri , punem pe primul loc din viaţa noastră un anumit set de idei ca pe acea piatra din capul unghiului care ne organizeaza cumva restul vietii .

Dumnezeu nu menţionează în cele zece legi ceve în genul :

Să nu fii ateu.

El spune :

Să nu ai alţi dumnezei în afară de mine şi aici se referă şi la zei morţi , fără viaţă, iraţionali :a pune pe primul loc în viaţa ta  banii ,hoţia, crima, trufia mândria, minciuna, de .....şi muzica , sporturile etc. (Ex.O galerie de fotbal care cântă în cor imnuri pentru echipa favorită pune în inima ei mai presus de Dumnezeu pasiunea pentru fotbal ).


Religia in sine de orice natura,  nu mantuieste pe nimeni !

Ps. Abia a început trimestrul doi şi iar am  depăşit postările cu, caracter religios.  Deci stop.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: abyss din 11 Aprilie 2013, 02:01:04
Stop si de la capat.
Rolul ritualurilor religioase si in esenta simbolice este in viziunea mea de a propaga o stare spirituala anume cu care sa pleci acasa si sa tie macar o vreme. Starea de comuniune, in care indivizii participanti ating perceptii multisenzoriale, isi simt la propriu unii altora sufletele nemuritoate ca fiind UNUL. Chestie ce poate fi atinsa si prin alte/diverse tehnici mentionate de dr Ledwig ca si o activare a centrilor energetici ce preiau energia si o trimit sus la procesorul 7. E greu sa suporti pe cineva diferit tie si invers. E greu sa nu poti comunica total ci doar partial prin scris ori vorbe. Surzi si muti...intr-un fel chiar suntem si pe deasupra cu posibilitati limitate de intelegere ori constientizare.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: terraflorin din 23 Mai 2013, 17:04:27
Dar de unde ştim noi mai exact că alte presupuse civilizaţii au trecut de ''Marele Filtru''? Poate aveam de-a face cu un embargou local menit a stopa răspândirea prostiei la nivelul stelelor.
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 23 Septembrie 2013, 12:14:15
Ontopic cumva, un clip cu nea' Bashar (nu Al Assad insa :-D) - care demonstreaza din nou ca-i un f. bun actor.
Desi reia asadar unele chestii ras-discutate in ultimii ani apropo de o Disclosure care vine, vine, calca totul in picioare... dar nu prea se vede, :lol: o face convingator.

Zic asta chiar daca nu-s neaparat de acord cu afirmatia lui hotarita ca dupa 2012 ET-ii :-) si-au schimbat linia politicii "hands off" aplicata pina acum (cica) civilizatiei umane.
Continuu deci sa cred ca noi oamenii inca n-am atins, ca medie ponderata, un anumit "nivel critic" de intelegere a rostului existentzei noastre prin zona asta si implicit mai e destul pina la un contact "deschis"intre noi si superiorii nostri cosmici.

Bashar -Diplomatic Channels advising the Extraterrestrial Disclosure & Contact process (http://www.youtube.com/watch?v=kDCzwqEmUIc#ws)
Titlu: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”ca alte civilizatii ET? Sigur NU.
Scris de: fiulploii din 28 Septembrie 2013, 11:49:01
Fara comentarii cu mentiunea ca alte civilizatii ET adica traficantii tocmai de aceea ne vor  :-D
Parerea mea..
Titlu: Re: Sa fie oare umanitatea parazitata de Archonti , ca alte civilizatii ET? :)
Scris de: fiulploii din 07 Martie 2014, 01:31:48
Atentie ! Nu luati drept adevar cele spuse mai jos . Poate ca trebuia pus articolul la pagina comica ....

Nici nu stiu unde se potriveste mai bine postarea asta despre un punct de vedere asupra Archontilor  :-D pentru ca nu este un subiect dedicat lor .

@Xanadron, stiai acest punct de vedere caracterizat ca mix de condimente ?

Parazitii ARCHONTICI si implanturile ETERICE !!!
3 martie 2014 la 08:50
Archonticii in esenta inseamna suprimare prin parazitare. (Partea I)
(https://fbcdn-photos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1620376_703202299730890_208347126_a.jpg)


Sunt invizibili ochiului uman si provoaca blocaje in discernamant, acestia au capusat creierul fizic dar si eteric al aproape fiecarei persoane pe Terra. Traiesc in simbioza parazita cu creierul fizic si eteric, parazitand celulele Gliale (celula a sistemului neuronal) unde creeaza deconectari sinaptice intre meridianele creierului eteric responsabil cu reproducerea AND-ului in partile fizice corespondente, cat si distorsiunea procesului de gandire.

Parazitii Archontici (ARCHONII) pot fi indepartati din corpurile umane prin doua metode, una este energetica, prin fortele Luminii ( 8 dimensional ), si cea de a doua, medicala prin consumul zilnic de Argint Coloidal (Argint Ionic), ambele variante duc la eliberarea mentalului uman cat si o crestere in inteligenta si creativitate, printr-o mare expansiune a constiintei.

(https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/32353_703205603063893_1429662904_a.jpg)
Archonticii odata instalati in gazde umane interzic si schimba orice programe informationale (infoenergetice), "taina" botezului si celelalte taine ale crestinatatii, sunt facute in numele lui Savaot (Iehova)...principala putere Gebdomady (nivelul sapte dimensional).


Sufletul uman este hrana pentru Archontici, de aici vine si puterea de guvernare a lor (adica pentru Iehova si Archonticii lui) iar fara aceasta hrana ei nu pot exista deoarece numai in sufletele umane exista substanta celesta Gavah (energia de suferinta) care le da putere de existenta eterica Archonticilor.

Localizarea parazitozei de suprimare !

Cei mai comuni paraziti de plasament Archontic, au ca punct de intrare caile aeriene sau digestive iar de implantare, meridianul vezicii biliare. Tentaculele se pot raspandi in zona nervilor spinali transmitand mesaje creierului prin sistemul nervos central. Meridianul vezicii biliare este singurul meridian pe care il pot accesa direct prin matricea musculocutanata la nivelul 4 Dimensional.


Prin urmare, meridianul vezicii biliare este folosit pentru a obtine mai mult control de catre Archontici asupra functiilor corpului de al controla si conduce la nivel fizic. Ciclul de viata al acestui parazit si modul in care acesta intra in matricea fizica este similara oricarui alt parazit fizic (dezarhivarea programelor eterice). Ingineria programelor eterice a proiectat entitatile Archontice ca paraziti de suprimare acestia fiind o sursa majora de control mentalo-vocal la nivel de constiinta.

Ciclul lor de viata precum si cresterea lor sunt similare cu cele ale meduzei, corpul central fiind procesatorul care dezvolta o intreaga familie de creaturi simbiotice in care centrul este parintele, de unde pornesc ramuri subsidiare si toate aceste procese se intind de-a lungul tuturor meridianelor din organismul uman prin circuitul sangvin si limfatic, cu scopul de a controla sistemul nervos central. De obicei centrul parental principal este situat in lobul temporal al creierului deasupra urechii, stangi sau drepte. Tentaculele patrund prin gat in coloana vertebrala creand rigiditate musculara, dureri musculare si dureri de cap.


Acesti paraziti Archontici se pot muta in alte persoane vulnerabile pentru a controla mintea acestora, un exemplu este acela in care un terapeut maseur transmite parazitul prin respiratie sau atingere spre alti practicanti care nu si-au dezvoltat nici o protectie, necunoscand acest tip de program non-terestru de capusare.



Oamenii au tendinta de a actiona excentric, odata instalata aceasta entitate ei nu mai pot fi responsabili de schimbarile personale si psihice si in cele din urma in ultimele etape ei devin masini umane controlate fizic si mental (automatisme) de catre acesti paraziti Archontici.


Studii suplimentare: disfunctiile vertebrelor C2 Axis si C1 Atlas !
Bazandu-ma pe cercetarile in directia eliminarii cu succes a parazitilor suprimatori din propriul meu corp, se presupune ca cele doua discuri Atlas si Axis sunt prejudiciate datorita infiltrarii parazitului. In poza se vede punctul de intrare in meridianul vezicii biliare precum si intersectarea acestora cu coloana vertebrala si nervii spinali.


Aceste implanturi se suprapun si incalca C1 si C2  ( vertebra laterala a mastoidianului oaselor si vertebrelor) sunt sursa de manipulare a Anunnaki iar aceste tulburari pot avea legatura si cu alte implanturi extraterestre, solutia medicala prin consumul zilnic de Argint Coloidal (Argint Ionic) neutralizeaza in timp acest parazit de suprimare.

O metoda de corectie a vertebrelor se numeste "Atlas profilax" si este un instrument similar cu un mic ciocanel care produce vibratii pe marginile discului Atlas, aceasta creand posibilitatea de a reveni la pozitia naturala a acestui disc, corect pe axul central al craniului, astfel incat gatul este perfect echilibrat pe coloana vertebrala. Desigur ca sunt mari controverse create in jurul acestei proceduri deoarece aceasta trebuie cercetata in profunzime si la nivel individual.


Aceste entitati se hranesc cu trairile sufletelor umane. Conducatorul celui de-al saptelea cer Archontic numit Savaofom a fost unul din fii diavolului pe care sectantii il identifica cu Dumnezeul iudeilor.

Doctrina Archonticilor este bazata pe un cosmos alcatuit din 8 ceruri. Primele 7 ceruri au fost fiecare guvernate de un Archon (demiurg), asistat de o serie de ingeri archontici creati de el, cu scopul de a fi temnicerii sufletelor. In al optulea cer locuieste Mama suprema a Luminii (Sophia). Cel mai puternic dintre Archontici este Savaot, Dumnezeu-ul evreilor si tatal diavolului . Lui i-a fost data puterea suprema pe al saptelea cer. Adam (partea barbateasca) a fost generata prin unirea cu diavolul, care s-a razvratit impotriva Tatalui sau in toate si prin instrumentul lui... Eva (partea femeiasca) a dat nastere lui Cain si a lui Abel. Cain l-a ucis pe Abel in lupta pentru castigarea iubirii surorii lor pe care amandoi o doreau.

Astfel sufletele oamenilor, pentru a ajunge la Mama Suprema (Sophia) ar trebui sa parcurga cunoasterea (gnosa), cale care permite ca umanitatea sa scape de puterea lui Savaot, care ne-a tinut in necunoastere, prizonieri in corpuri pamantene cam mult timp.

Archonticii, ca un mijloc uman de a nu atinge cunoasterea (gnosa) , au predicat ascetica, postul, cat si traiul de multe ori în saracie. Botezul ca si taina, nu este altceva decat un ritual secret prin care Savaot inchide cunoasterea sufletelor, le asteapta prin discipolii sai cand ele intra in aceasta lume si le elibereaza la plecarea din ea. Textele lor sacre care confirma cele spuse si cunoscute de noi sunt : Symphonia, Anabatikon, Allogenes.

Tertullian (scriitor crestin timpuriu) si-a jertfit inteligenta personala in schimbul atasamentului puternic spre cele lumesti, el s-a luptat cu gnosticii (cunoscatorii) deoarece el a vazut ca aceasta cale este o cale gresita deoarece aceasta duce spre un camp intelectual si emotional de eliberare. Intr-adevar, doctrina factorului gnostic are o directie duala. O directie a gnosticismul in care se cauta excesiv spiritualitatea foarte umflata....si alta in care gnosticii se scalda intr-o anarhie etica, un libertinism absolut, desfrau si promiscuitate, nu se dau in laturi de la nici o forma de coruptie, sex vulgar si salbatic, perversiuni abominabile si destrabalare.

Reprezentantii gnosticismului se impart, in cei care fac legi si le pastreaza, iar ca antipod cei care nu au nicio limita, nicio bariera... antinomisti "Antitactes" (dusmani ai legii si ordinii). Conducatorii si reprezentantii celor doua directii diferite ale gnosticismului au pornit pe acest ultim drum care se numeste calea "Nicolaitilor si Archonticilor", pe buna dreptate o barbarie impotriva umanului.
In istoria gnosticismului au existat lupte intre sectele cu directie "encratica" si "antinomistica", ambele ramanand logice si consecvente. Daca cineva doreste sa cunoasca logistica intelectuala gnostica mai bine s-ar documenta asupra istoriei acesteia, abia atunci va putea intelege mai bine de unde a luat nastere dictonul "SACRIFICIUM  INTELLECTUS" si se va lamuri cu siguranta. Reprezentantii acestei tendinte au fost in concordanta nu numai in teorie ci si in practica si au folosit pana la ultimul nucleu intelectual, pana la absurd in cautarile lor intelectuale.


Cunoasterea (GNOSA) care elibereaza, este calea prin care oamenii scapa de capusarea Archontica dizolvand medical simbiotul din corpul lor (prin Argint Coloidal) capusare cu rol de releu pentru ARCONI, rol care duce umanitatea in involutie sau regresie evolutiva. Cand OMUL atinge cunoasterea, acesta se poate inalta trecand de al saptelea cer, pana la Mama suprema a Luminii (Sophia), de acolo de sus poate reveni in aceasta lume spre a o elibera...

Bogdan BUNEA Liviu - Presedintele Atlantis Departament
:-D
sursa: https://www.facebook.com/notes/bogdan-bunea-liviu/parazitii-archontici-si-implanturile-eterice-/703185379732582 (https://www.facebook.com/notes/bogdan-bunea-liviu/parazitii-archontici-si-implanturile-eterice-/703185379732582)


  Siteul respectivului http://inventatori.go.ro/ (http://inventatori.go.ro/)
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: hanzo din 07 Martie 2014, 11:15:24
despre argint coloidal, si aur monoatomic, ormus si alte licori cu puberi in suspensie..

pentru cine are timp sa verifice, se pare ca particule de aur sau alte metale se pot depune pe adn-ul uman, pe deoparte ajutand la transmiterea mai rapida a informatiilor, iar pe de alta parte, aceste metale lipide de adn sunt sensibile la anumite unde wireless, sub influenta lor particula de aur ag se despinde, daunand grav adnului apropitarului.  :-D

ciiine mai doreste, ciiiine.. haur monoatomic avem.. de la cinamaaaar avem..  :mrgreen:


sursa, cu linkuri catre institutii de cercetare din franta, care au constatat acest fapt
http://cenuvorsastii.wordpress.com/tag/aur-monoatomic/ (http://cenuvorsastii.wordpress.com/tag/aur-monoatomic/)

o fi sau nu o fi, sau o fi pe invers, sau o fi pe invers intai..  :martiansmile:
Titlu: Re: Sa fi trecut oare umanitatea de “Marele Filtru”, ca alte civilizatii ET?
Scris de: Xanadron din 23 Aprilie 2014, 10:15:58
Raspunsul Dr. Greer -  cu care-s si io de acord - e ca NU, n-am trecut de Marele Filtru si implicit d-aia sintem inca "legati de glie".
Acelasi NU hotarit din partea lui - cu care nu mai sint insa de acord - si apropo de presupusele acorduri umano-ET:
Dr Steven Greer - Is the Government Working with Aliens?
Dr Steven Greer - Is the Government Working with Aliens? (http://www.youtube.com/watch?v=Po-706wwV5U#)
Interviul e scurt, dar interesant tocmai fiindca trateaza concis mai multe teme f. controversate, incluzind "rapirile", pe care Greer le considera (prea unilateral zic eu) drept operatiuni tip CoIntel ale anumitor servicii speciale din marea viermuiala a complexului militaro-industrialo-financiar. :evil:

Clar ca destule "OZN"-uri sint de fapt ARVs (Alien Reproduction Vehicles) si unii dintre ocupantii lor mici, mari, gri sau verzi sint PLF-uri (Programmed Life Forms) "fabricati" de oameni - rai, evident :-D (pina si John Lear sustine ca "uzina" principala de clone/PLFs a 'meriganilor e undeva-n Arabia Saudita).

Dupa mine-i insa ilogic sa sustii ca dezvoltarea high-tech a umanitatii, accelerata exponential de 6-7 decenii incoa', e exclusiv "man-made" - si implicit ca rezultatele ei "miraculoase" (ARVs, PLFs, MILABs etc) si folosite intr-adevar in scopuri STS "murdare" (ex.: justificarea cheltuielilor militare, "vinzarea perpetua de frica" etc) n-au fost de fapt puse la dispozitia sforarilor umani :evil: de catre sefii lor ET/IT/UT aflati la capatul de-mai-sus al "curelei de transmisie" matriciale.
Pe circuit prim saturno-selenar :moon: :planet: "dedicat" noua - continuu sa cred asta pin-oi crapa. :lol:

Concluzie (strict personala ca-ntotdeauna, clar): S. Greer o arde la modu' inteligent si convingator (altfel n-ar fi fost promovat/finantzat ca virf de lance al unei... semi-Disclosure) , darrr... si dihotomic/maniheist - la fel ca-n eterna controversa "Sint ET-ii buni sau rai?"

P.S. Un link pentru cei care nu stiu multe - sau vor sa afle mai multe - despre ARVs:
http://www.ufoconspiracy.com/reports/arv.htm (http://www.ufoconspiracy.com/reports/arv.htm)