Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: jackie28t din 09 Iunie 2007, 09:34:46

Titlu: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jackie28t din 09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: liteady73 din 09 Iunie 2007, 10:04:14
Salut Jackie28!...

Trist?!...

N-ai de ce.

...Oricum planul vietii e asa de bine facut ca n-ai incotr-o, si trebuie sa o iei de la capat. Asa vrea si creierul - mintea - asa vor si cei de langa tine... Asa ca te conformezi liniei vietii... Te reincarnezi - asta daca vrei -, fara amintiri (te pazesc ingerii pazitori indusi mental) pentru ca sa-ti vezi de planurile tale in urmatoarea forma de viata... Esti ce iti doresti, asa ca ai reusit sa ii faci pe altii sa gandeasca:)...

Deci, daca iti doresti sa pleci undeva - mental - , creierul se supune - ca tot tu esti-, si, incepe sa-ti debiteze vise conforme cu dorintele tale ... Taramul fermecat...Medical se numeste refulare, iti revii prin propriile mijloace...

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Anna din 09 Iunie 2007, 10:43:55
Grea intrebare.....mai ales ca raspunsul e diferit, in functie de religia fiecaruia, de credintele proprii, de cultura etc. Nu de multe ori mi s-a intamplat sa aud crestini convinsi ca reincarnarea exista. Probabil ca asta e omul modern: face un shake din toate religiile pana ajunge la religia proprie. Eu nu sunt de acord cu asta.
Credinta si religia mea imi spune ca dupa moarte, sufletul omului merge intr-o lume a spiritelor...in imparatia lui Dumnezeu sau intr-o lume a chinurilor vesnice...depinde de comportamentul sau in lumea materiala.
Fac aici o paranteza la confuzia care se face pe forum in discutii aberante de genul "Dumnezeu e extraterestru". Nici vorba de asa ceva, Dumnezeu e spirit, e in toti si in toate, Dumnezeu e energie pozitiva, e iubire...atunci cum sa il compari cu ceva material...cum ar fi un extraterestru :?
Iisus s-a coborat intre oameni pentru a da posbilitatea spiritului uman sa se inalte in imparatia Cerurilor dupa moarte. Pana la venirea Sa toate spiritele mergeau in iad, parca asta e teoria crestina...sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Stiu ca sunt cazuri numeroase care sustin oarecum teoria reincarnarii....Ce cred eu despre reincarnare...ca e ceva impotriva lui Dumnezeu, o "arma" a raului. E groaznic sa te gandesti ca spiritul tau e prins pe vecie in lumea asta, si ca nu va ajunge vreodata sa-l cunoasca pe Dumnezeu indeaproape. Sau ... :roll:...asa cum citeam amuzata prin unele reviste in care unii "prezicatori" spuneau unor cititori ceva de genul :"ati trait in jurul anului 1200 in spania si ati fost preot"..extraordinar...pai si de la 1200 pana in secolul 20...ce a facut spiritul? o escala pana la Dumnezeu in cer...dupa care a zis...ia sa mai dau o raita pe pamant...ca uite s-a mai modernizat lumea. Penibil.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: loreley din 09 Iunie 2007, 15:35:11

         Reincarnarea tine  de  religia  budista.Au fost multe documentare stiintifice despre persoane in special copii de  4-5 ani  din diferite  parti ale lumii au povestit ca au trait  intr-o famile din localitatea  x , si dupa verificarile  de rigoare  s-a descoperit  ca  este  foarte adevarat.
In NT IIsus spune ca  Ilie s-a  reincarnat in persoana lui  Ioan Botezatorul...
Pasajul  din  Biblie

12.Eu însã vã spun vouã cã Ilie a ºi venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au fãcut cu el câte au voit; aºa ºi Fiul Omului va pãtimi de la ei.
13. Atunci au înþeles ucenicii cã Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezãtorul. "
(Matei, 17, 12-13)

"13. Toþi proorocii ºi Legea au proorocit pânã la Ioan.
14. ªi dacã voiþi sã înþelegeþi, el este Ilie, cel ce va sã vinã.
15. Cine are urechi de auzit sã audã. "
(Matei, 11)

Am citit o  explicatie cum  ca  ioan Botezatorul  ar  fi  venit  cu  forta  duhului  lui Ilie....Sa  fie  o  metafora?  Si  ce alte personaje  n-au  avut  forta?  Si  de  ce  Ilie?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Anna din 09 Iunie 2007, 15:50:58
Bun subiectul adus in discutie, Loreley.
Este unul din numeroasele pasaje ambigue din biblie care lasa loc la tot soiul de interpretari unele chiar rau voite pentru a demonta religia crestina.

Interpretarea crestina si corecta de altfel este:

Iisus a vrut sa spuna ca pana la Ioan Botezatorul, Vechiul Testament (Legea si Profetii), prevestind venirea Domnului Hristos si a Imparatiei Sale, era tot ce aveau ei. Din acel timp inainte, ei puteau predica Imparatia, nu numai ca un eveniment viitor prevestit de profeti, ci ca o realitate prezenta. Prin credinta, oamenii puteau da navala in Imparatia harului prin Domnul Hristos. Ioan Botezatorul a predicat pocainta inainte de prima venire a lui Hristos. Iisus a identificat lucrarea lui Ioan Botezatorul cu prezicerea venirii lui Ilie (Matei 17:10-13).
sursa: http://www.intercer.net/article.php?id=374

Exista multe motive pentru care acest pasaj biblic nu sustine reincarnarea. Intai de toate, Ioan Botezatorul si Ilie nu au fost unul si acelasi (deci, una si aceeasi persoana) si nici una si aceasi fiinta. In schimb, ei au avut aceeasi slujba, au detinut acelasi oficiu, acelasi rol, sau o ispravnicie asemanatoare. De aceea, Isus nu invata ca Ioan Botezatorul era literalmente Ilie, ci pur si simplu, ca el venise "in duhul si puterea lui Ilie", dupa cum tot Biblia ne invata in Luca1:17, pentru a continua lucrarea lui profetica.

In al doilea rand, ucenicii lui Isus au inteles ca El vorbea despre Ioan Botezatorul, din moment ce Ilie s-a aratat pe Muntele Schimbarii la Fata (vezi Mat.17:10-13). Fiindca Ioan deja traise si murise pana atunci si devreme ce in scena schimbarii la Fata, Ilie inca avea acelasi nume si personalitate (sau, constiinta de sine), este evident ca el, Ilie, nu fusese reincarnat in persoana lui Ioan Botezatorul!

In al treilea rand, Ilie nu satisface modelul reincarnarii dintr-un alt motiv, si anume din pricina faptului ca el nu a murit. Dupa cum stim, el a fost luat in ceruri asemenea lui Enoh care nu "a vazut moartea" (vezi, 2 Regi2:11 si compara cu Evrei 1:5). Iar conform conceptului traditional al reincarnarii, omul trebuie sa moara inainte ca sa se reincarneze intr-un alt trup.

Si in al patrulea rand, daca mai exista vreo indoiala privitoare la acest pasaj, el ar trebui inteles in lumina invataturii clare a Scripturii care se opune reincarnarii, spre exemplu, Evrei 9:27 unde ne declara ca, "oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata", nu reincarnarea!

Vezi, de asemenea, si Ioan 9:1-3: "Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere. Ucenicii Lui L-au intrebat: " Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Isus a raspuns: "N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu". Pasajul ne arata clar ca Isus nu credea in ispasirea prin reincarnare a pacatelor din "vietile anterioare" (legea karmei) si nici in pacatul mostenit de la parinti.
sursa: http://www.rcrwebsite.com/johnelij.htm

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 10 Iunie 2007, 01:00:35
Daca as stii de unde vin,poate ca as stii si unde m-a reintorc,oricum ceea ce se vede din mine ,corpul(cu genele adn ,arn ...etc),raman aici pe pamantul asta material,iar restul din cumpozitia mea cred ca datorita fregventei pe care o va percepe se va alatura celorlalte suflete de aceeas frecventa.plus de asta nu cred ca am sa m-a duc undeva pentru ca spatiul si timpul v-a fii inexistent....dupa aceea oi mai vedea eu ce oi mai face..........
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 10 Iunie 2007, 02:06:41
Bine anna,daca DUMNEZEU ESTE ENERGIE POZITIVA;cine a produs aceasta energie?Si atunci cum se face ca o energie pozitiva a produs energie negativa.De cind o energie,lumina,sau iubire,are nevoie de un mijloc de transport(vezi;Ezechiel,Enoh,Isaia,Apocalipsa lui Ioan...)pentru a venii pe pamint si a comunica cu anumiti oameni???Apropo,nu s-ar putea,ca acesti nemuritori(RIDICATI IN CERURI) sa fie oameni de stiinta din timpul nostru(?)care sint impotriva NOM,si vor sa  ne pregateasca pentru ce va fii in curind, cind se va schimba frecventa pamintului?Teleportare in timp stim ca exista si asta de cam mult timp...Clar ca cei care s-au teleportat prin alte timpuri...;Enoh ,Ilie,chiar si IIsus ,nu au murit,cine stie in ce laborator ascuns lucreaza acum intr-o tara si traiesc cu datorii si probleme de tot felul ca si noi.DE ce sa nu gindim din toate aspectele,iar DUHUL SFINT...v-a venii oricum peste noi in scurt timp si numai cei incarcati pozitiv vor rezista acestei schimbari(O.K.in Biblie se cheama...cei cu putine pacate ....tot aia e).De ce credeti voi ca "Americani" :evil: :evil: :evil:au facut Proectul HAARP(?)tocmai pentru a inpiedica schimbarea frecventei si a n-e pastra ca bunul lor! Asta inseamna  :evil:ANTICRIST!!!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Anna din 10 Iunie 2007, 08:52:20
@lylyt
e ca si cum m-ai intreba cine l-a creat pe Dumnezeu. Ori la momentul actual, nimeni din lumea noastra nu cred ca poate raspunde. Bun...omul a fost creat de ET care venau cu rachete, ozn-uri pe Terra. Si acum eu ma intreb ca Zecharia Sitchin:"Dar pe nefilimi cine i-a creat?". Explicatia la intrebari de genul acesta, inclusiv unde mergem dupa moarte tine de individ, asa cum am mai spus. Nu cred ca intr-un timp apropiat vom ajunge la un raspuns pe care sa ni-l insusim toti.
Mie nu imi place sa ma hazardez in teorii SF, si consider ca Noul Testament( de obicei cand ma refer la biblie nu includ si Vechiul Testament, care nu e decat o culegere dupa alte scrieri mult mai vechi mixate cu ceva istoria evreilor) imi da inca multe explicatii plauzibile, la lucruri pe care stiinta doar le "scalda".
Daca ma intrebi pe mine, care este cel mai mare arhitect al NOM...da am sa-ti raspund simplu: Iisus. Iisus, fiinta divina si om in acelasi timp, a schimbat viziunea unei intregi planete. Popoare vechi, civilizate, cu o cultura bine definita precum grecii romanii si mai tarziu nordicii i-au imbratisat teoriile si toate schimbarile majore in lume s-au facut si se fac direct sau indirect in numele crestinatatii, sau in defavoarea ei.
Parerea mea strict personala e ca Dumnezeul Crestinilor din noul testament(singurul Dumnezeu al unei religii care se autonumeste creatorul a toti si a toate, care indeamna sa-i fie propovaduit numele in toate locurile lumii...lucru major in a-l deosebi de "Dumnezeii falsi" care se adreseaza unui singur popor- vezi yahve, si alte zeitati pagane) nu trebuie asociat cu extraterestrii. Dupa ce murim cu siguranta nu ne iau sufletele alienii pe nava si pleaca cu noi in excursie. Cat despre explicatia cu vibratia in frecventa joasa inalta si mai nush ce....partial adevarat...dar seamana a curs de DCE(LOL). Explicatia pe care omul se tot straduieste sa o dea divinitatii si a ceea ce e dincolo de viata de pe Pamant se pierde undeva la limita dintre material si imaterial.
*DCE= curs de dispozitive si circuite electronice
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Dreamy din 10 Iunie 2007, 21:53:39
Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:


Salut Jackie!!

Unde plecam dupa ce murim?...greu de dat un raspuns la o asa intrebare!!
Asta daca nu vrei un raspuns cu referire strict la religie!!!
Cred ca fiecare om isi pune acesta intrebare la un moment dat....raspunsurile ar fi variate in functie de dorinta, trairea si frica fiecaruia dintre noi referitor la trecerea catre necunoscut.

O sa incerc sa exprim cateva idee personale in legatura cu ce se intampla DUPA!!
Se stie ca omul este o finta duala aici, referindu-ma la invelis(partea fizica) si spirit, impreuna formand totul numit fiinta vie.
Din pacate la trecerea catre un alt nivel de cunostere si dezvoltare spirituala suntem obligati sa ne parasim INVELISUL...lucru care aduce multa suferinta si durere.
Se vorbeste de REANCARNARE...eu as numi-o altfel si anume EVOLUTIE.
De ce EVOLUTIE? Ptr ca spiritul ca sa poata ajunge la nivelul suprem de cunostere si dezvoltare sa poata fi absorbit in marele SPIRIT UNIVERSAL trebuie sa parcurga mai multe trepte de evolutie!!
M-am intrebat de nenumarate ori: de ce aceasta diversitate de nivele de dezvoltare la oamenii cu aceleasi posibilitati mentale si finaciare?? De ce unii sunt mai capabili de a asimila informatii foarte usor iar altii trebuie sa munceasca mult pentru a ajunge la acelasi nivel?? Ce e in minus sau in plus la unii oameni, ca doar structura genetica de dezvoltatre se bazeaza pe acelasi principiu!!!
Atunci m-am gandit la asta...fiecare trebuie sa treaca prin toate treptele de dezvoltatre spirituala intr-o ordine bine definita....fiecare din noi avem bine definita o organizare a trepetelor de dezvoltare...
Ganditi-va ca in toate epocile au existat oameni MULT mai dotati mental fata de semenii lor!!(Leonardo Da Vinci, Galileo Galilei, Jules Verne...)
Oare de ce?? Sa fie vorba de spirite aflate pe trepte superioare de dezvoltare?? poate ca da poate ca nu....probabil ca toti vom afla ce e dincolo si unde ne ducem, in momentul in care o sa fim in situatia de trecere!!

In concluzie traim intr-un ciclu de experiente de viata care intr-un final se va termina cu contopirea spiritului individual cu marele spirit universal

Va reamintesc ca este o parere pur personala si am rugamintea ca cei care chiar vor sa raspunda sincer la intrebarea pusa de Jackie sa faca acelasi lucru!!!


Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jackie28t din 10 Iunie 2007, 23:35:59
Multumesc foarte mult dreamy si toti celorlalti care au raspuns aici.
Observ ca fiecare are o parere diferita legat de subiect cea ce este un lucru bun.Noi nu gandim toti la fel dar punandu-ne cartile pe masa putem sa observam cam ce avem si cam ce cunoastem mergand mai departe sperand ca vom gasi cea ce cautam.Citind in trecut mai multe cazuri de ABDUCTIONS (asa spuse rapiti de catre extraterestri) am fost uimit sa gasesc mai multe cazuri din diferite parti ale lumii unde martorii rapiti au precizat ca au fost informati de catre acele entitati extraterestre cu unele amanunte referitor la purificarea spiritului trecand de la o reincarnare in alta pana spiritul uman va ajunge catre unul pur.In alte cazuri unii rapiti au fost informati ca exista locuri in univers prin alte dimensiuni unde viata exista doar in forma spirituala si nu materiala.In alte cazuri relatarile legate de acest subiect erau foarte asemanatoare.Sunt foarte multe cazuri cu fel si fel de pareri si informatii diferite.Cine stie poate ca ei (aceste persoane sau sursele) cu cat spun adevarul poate pe atat si mint.Parerea mea personala la aceasta intrebare este ca nu putem sti niciodata unde vom pleca dupa ce ne stingem din viata ci doar sa ghicim.Cred ca este un raspuns care se afla dincolo de noi.As putea totusi sa arunc o varianta si sa spun direct ca dupa ce ne stingem vom muri in acelasi timp cu tot cea ce cunoastem,familie,prieteni,dumnezeu si tot acest mare si intins univers.Efectiv o stingere definitiva....dar cine stie,este doar o parere personala,deci sunt mari sanse sa ma insel.

Oricum multumesc foarte mult celor care s-au implicat in acest topic cu un raspuns si va rog sa continuati.Cand timpul a-mi va permite voi reveni aici cu anumite rapoarte foarte interesante legate de intrebarea din acest topic.Numai bine.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Interesent din 11 Iunie 2007, 00:03:20
Buna seara.
O interesanta idee a lui Dreamy, care face in principiu da un sens si apare logic. Acum caut sa completez idea lui, cu alte ginduri proprii.
Intrebarea pusa la inceput se poate raspunde : ne ducem acolo de unde venim toti. Omul este compus din partea materiala, pentru cilclul actual de evolutie, pentru viata actuala. Dar acest "invelis" contine pe linga partea spiritula, care este o forta evolutiva si neutrala, inca acea componenta numita Personalitatea Individuala. Fiecare om care traieste are un caracter, o personalitate individuala care in timpul unei vieti exista, se manifesteza si se evolueaza. Cind vine timpul, omul lasa camasa invechita si folosita sa se transforme din materialul din care este compus: apa si minerale. Spiritul se intoarce pe "Lumea Cealalta" sau Acasa, unde el asteapta cu o personalitate noua sa se incarneze intr-un corp omenesc nou, si numai intr-un asemenenea corp, ca sa evolueze mai departe, ca barbat sau femeie.
Personalitatea din viata anterioara se dizolva intr-un bloc universal al constiintei, care prelucreaza toate petrecute din viata trecuta si extrage esentele folositoare in forma de stiinta, intelepciune si iubire universala, pe care le folosetste in viata viitoare. Aceste extrase de esenta vor fi folosite de omul  cu personalitatea creata noua si unica in viata urmatoare in forma de impulse. De multe ori aceste impulse se manifesta ca acele ideii si ginduri, care apar in momentul cind cineva decide din "burta" sau de "inima". 
Toti oamenii sint in acest sistem de evolutie incadrati si nu pot reiesi nicodata din el. Numai, fiecare om decide cea ce face el in viata, cum o face si este pentru tot ce i se intimpla in timpul vietii autonom responsabil, chiar daca este in actiune si reactiune cu ceilalti oameni din imprejurime.
Un Iad sau un Rai nu exista. Aceste doua poluri opuse si le creaza omul in mintea lui si prin felul cum gindeste si traieste. 
Dupa miliarde de ani si nenumarate incarnari ale spiritului impreuna cu diferite personalitati, v-a intra fiecare spirit evoluat foarte inalt in acel "Spirit Universal", care prin fiecare spirit evoluat si care "revine acasa" evolueaza si acest fel la o "perfectiune relativa" extrem de inalta, si se transforma la rindul lui in urmatoare treapta de evolutie, si o incepe pe aceasta care dureaza iara perioade lungi de ani.
Acest fapt si idee ar fi trebuit sa fie explicate preotii religiilor, ca sa-i spuna omului de unde vine, unde se duce si de ce traieste. Dar dupa cum se vede nu au interes, deoarece s-ar observa ca aceasta forta Spirituala Universala si Atotputernica nu are nevoie de un asemenea sistem de loctiitori si oameni primitivi si neevoluati cum exista in ziua de astazi la noi pe pamint si care traiesc foarte bine pe spinarea celorlalti oameni ca niste paraziti.
Aceasta intrebare pusa la inceput de Jackie s-ar putea sa dea loc la intrebari noi, care acestea ca impulse noi pentru toti, sa fie folosite si pot da raspuns la unele intrebari interesante ale vietii.
Va salut - Interesent
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: xennon_2000 din 11 Iunie 2007, 09:49:26
Ne vom duce in eternitate!
Niciun muritor nu poate descrie ce e dicolo (doar rudimentar, prin inerpretari ale celor 5 simturi); asta pentru ca nu putem concepe o lume fara timp si spatiu.
Sincer....nu cred in cazanul cu zomala si nici in rai; eventual o reinacarnare pana ne desavarsim spiritual si apoi pacea vesnica si impacarea sufleteasca!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: loreley din 11 Iunie 2007, 13:41:16

                     Nush de  unde  venim  nici  inctr-o  mergem....reincarnarea
este  o  varianta spre  evolutie .Nu  cred  ca  exista  rai sau  iad.. sau  cazanul  cu  smoala :evil:Dar  nu  vreau sa  cred  ca  sint  pacatoasa  din  nastere, ca  Papa  este  seful  spiritual  al  Bisericii , si  nici succesorul  lui Petru
(care  nu pazeste  portile  cerului  dupa  cum  nu  pazeste  Cerberul portile
Casei Poporului) ca  n-am  fost  mintita  cu  buna  stiinta  de-a  lungul  anilor :evil: si  oricum iadul cred  ca  este  aici nu  in  alta  parte :evil:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Marius MMG din 11 Iunie 2007, 21:56:31
Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:


Sa nu fie asa ca un "Turn off computer". te-ai stins si incetezi sa mai existi pentru cei din jurul tau. Desigur ar fi excelent daca ar exista viata dupa moarte.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 11 Iunie 2007, 22:28:14
   Bine....dar !!! daca ,inchizi toate compiuterele din lume,"informatia" tot ramine...in..."COMPIUTERUL GENERAL" unde esential sint stocate toate informatiile vechi si noi (nu conteaza) Aceasta banca,(daca e sa o luam dupa Biblie),este de fapt cartea vietii ,iar comp.general nu poate fii decit Dumnezeu ... :cry:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: ryn din 12 Iunie 2007, 14:47:31
Unde plecam dupa ce murim.... Ce sa spun... In primul rand cu asta am putea sa raspundem la vesnica intrebare ce rost avem noi pe pamant? Cred ca in primul rand ar trebui sa luam in calcul ideea ca realitatea perceputa de noi este rodul capacitatii creierului nostru de a interpreta mesajele din exterior. Apoi faptul ca acea realitate eeste compusa din seria de frame-uri percepute succesiv de creier si interpretate ca fiind relatia, contactul nostru cu lumea inconjuratoare. Si asta e o perceptie limitata deoarece nu suntem fizic in putere pentru a percepe si alte semnale din exterior (lungime de unda, rezonanta, cumul de energii ). Daca in decursul existentei noastre acumulam cunostinte, relevam proprietati aparent inexistente, daca tot ceea ce facem este rodul rolului abscons al existentei in mecanismul complex numit viata, atunci in momentul mortii (si argumentez prin ceea ce ati vazut si voi cu siguranta uneori pe nasalie mortul se descompune in cateva minute doar dupa dezlegarea data de preot, desi pana atunci nu a dat decat mici semne ca ar vrea sa se disipe in natura), cred ca totalitatea actiunilor creierului nostru este responsabila de disiparea pe straturi corespondente a energiilor care ne compun. Daca ne luam dupa e=mc la patrat, atunci e super motivata aceasta ipoteza. Desi s-a demonstrat ca teoria extinsa contrazice formula simplificata de mai sus, raman la parerea ca, asa cum spune un vechi proverb/ dogma/ din "pamant ne nastem in pamant ne intoarcem" din punct de vedere fizic - circuitul materiei in natura. Daca e sa o luam pur energetic, cred ca asa s-ar verifica si teoria renasterii si cea a purtatorilor de informatii genetice si cea a mostenirilor spirituale, cat si cea a nemuririi - energiile emise de creier in timpul vietii si acumulate de neuronii aflati in sinapsa sunt responsabile pentru excitarea unui nivel energetic sau informational (pentru cei cu iq mic) pe care in momentul ruperii echilibrului dintre materie dobandita si calitatea energetica, un mecanism simplu o depune in straturile corespunzatoare pana la urmatoarea extragere. Aceasta extragere nu este conditionata decat de nivelul energetic la care este depusa informatia (sic!) si este conditionata de calitatea ei. Desi, din cate cunosc, mai exista un argument, liber arbitru care conditioneaza suma de calitati care se extrag... Si este de natura umana...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 12 Iunie 2007, 19:02:40
Sant intru totul de aceeas parere cu tine Ryn! numai un singur lucru nu am inteles,,,,cand se afla decedatul pe catafalc,imediat cum primeste O.K.'ul de la preot,incepe sa se descompuna???si asta vizibil???
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: ryn din 13 Iunie 2007, 13:07:30
Am vazut asta in multe cazuri si nu numai la ortodocsi, nu e vorba de o dezintegrare instantanee ci de o degradare a corpului in cateva clipe... Totul se modifica vizibil... Aaa nu cred ca toti ar vrea o desscriere poate mai si mananca lumea la ora asta...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jackie28t din 13 Iunie 2007, 23:15:54
Printre discutii,as vrea sa las aici un scurt clip despre planeta pamant si vietile noastre.
Va urez o vizionare placuta.

Carl Sagan - Pale Blue Dot

http://www.youtube.com/v/p86BPM1GV8M
http://www.youtube.com/watch?v=p86BPM1GV8M
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Arckadii din 13 Iunie 2007, 23:36:23
Jackie fii binecuvantat.
Si voi toti ceilalti deasemenea.
Iti multumesc pentru filmul asta. M-a impresionat pana la lacrimi.
Pana la urma asa e. Pamantul e casa noastra in forma materiala.
Dupa ce murim, probabil ca o sa ajungem intr-o stare spirituala din care vom circula mai departe.
Superb film.

Ark
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jackie28t din 14 Iunie 2007, 01:01:42
Cu mare placere Arckadii
Pentru cei care vor sa aiba mai multe amanunte despre ''Pale Blue Dot''  rog sa viziteze acest link unde poate gasi toate informatile incluzand si textul din clip: http://en.wikipedia.org/wiki/Pale_Blue_Dot


"Pale Blue Dot" is a famous Voyager 1 photograph of planet Earth, showing it situated against the backdrop of the Solar System, as well as the title of a book by astronomer Carl Sagan that was inspired by the photo.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/PaleBlueDot.jpg/350px-PaleBlueDot.jpg)

We succeeded in taking that picture [from deep space], and, if you look at it, you see a dot. That's here. That's home. That's us. On it everyone you love, everyone you know, everyone you've ever heard of, every human being who ever was lived out their lives. The aggregate of all our joys and sufferings, thousands of confident religions, ideologies and economic doctrines, every hunter and forager, every hero and coward, every creator and destroyer of civilizations, every king and peasant, every young couple in love, every hopeful child, every mother and father, every inventor and explorer, every teacher of morals, every corrupt politician, every superstar, every supreme leader, every saint and sinner in the history of our species, lived there - on a mote of dust suspended in a sunbeam.
The Earth is a very small stage in a vast cosmic arena. Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that in glory and triumph they could become the momentary masters of a fraction of a dot. Think of the endless cruelties visited by the inhabitants of one corner of the dot on scarcely distinguishable inhabitants of some other corner of the dot. How frequent their misunderstandings, how eager they are to kill one another, how fervent their hatreds. Our posturings, our imagined self-importance, the delusion that we have some privileged position in the universe, are challenged by this point of pale light.

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity -- in all this vastness -- there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. It is up to us. It's been said that astronomy is a humbling, and I might add, a character-building experience. To my mind, there is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world. To me, it underscores our responsibility to deal more kindly and compassionately with one another and to preserve and cherish this pale blue dot, the only home we've ever known.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Marius MMG din 18 Iunie 2007, 00:04:12
Citat din: lylyt_ice din  11 Iunie 2007, 22:28:14
   Bine....dar !!! daca ,inchizi toate compiuterele din lume,"informatia" tot ramine...in..."COMPIUTERUL GENERAL" unde esential sint stocate toate informatiile vechi si noi (nu conteaza) Aceasta banca,(daca e sa o luam dupa Biblie),este de fapt cartea vietii ,iar comp.general nu poate fii decit Dumnezeu ... :cry:

Si crezi ca suntem legati in retea? pt ca informatia sa ramana in computerul general?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Marius MMG din 10 Iulie 2007, 04:51:44
In rai sau iad... cel putin asa ne spune religia
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Arckadii din 12 Iulie 2007, 16:16:45
Suntem atat de mici, si totusi ne simtim atat de mari... pacat. Cred ca ar trebui sa invatam sa ne vedem locul cu adevarat.
Legat de intrebarea din titlul topicului: Unde plecam dupa ce murim? exista totusi o consolare. Vom afla sigur cu totii intr-o buna zi unde mergem.

Ark
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 09 August 2007, 18:44:22
-----Nu plecam nicaieri !
----- Ramanem pe aici, prin marele - ori cine stie, infinitezimalul / micul - nostru Univers. Unii ca fantome, altii ca energii pozitive, altii negtive, altii ca supervaizeri, altii.. cine stie? oricum, asa cum percepem noi ca a fost aranjata lumea, viata , moartea, fac parte din peisaj, nu? Le acceptam asa cum sunt.
---- Deci, unde plecam? Raman la ceea ce spusei mai sus: nu plecam, ramanem pe aici, prin univers............
----Salut!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: darieglobur din 19 August 2007, 19:08:46
Citat din: Interesent din  11 Iunie 2007, 00:03:20
Buna seara...

interesant ce spui tu aici. as zice ca sunt aproape convins ca l-ai citit pe billy meier... :wink:
si senzatia mea este ca explicatia de fata este una rezonabila.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: mistic din 19 August 2007, 19:16:59
dupa ce mori pleci intr-o calatorie la 2 m sub pamant intr-barca decapotabila :lol: Drum Bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: SinapX din 19 August 2007, 20:13:50
Da ce murim nu ramanem tot in acest univers...pana la urmatoarea incarnare sufletul omului merge in dimensiuni mai suptile sau mai grosiere,in functie de ce a acumulat fiecare pe pamant...in toata viata lui...De exemplu un om care a ajuns la un nivel spirital foarte inalt va parcurge planul astral si mental si va ajunge in planul cauzal(ceea ce crestinii numesc Rai).Aici omul va trai o stare de constiinta superioara,de fericire inmtensa,de intrare in extaz,in funcie de fiecare.Dupa aceea omul se va incarna inapoi pe pamant,pentru as continua evolutia spirituala...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: darieglobur din 21 August 2007, 19:02:24
Citat din: mistic din  19 August 2007, 19:16:59
dupa ce mori pleci intr-o calatorie la 2 m sub pamant intr-barca decapotabila :lol: Drum Bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de unde stii, bre, dadusi o raita pan' acolo si te intorsasi sa ne zici si noua? :-D
adevaru' e ca raspunsul sincer la aceasta problema ar trebui sa fie: "nu stiu, dar cred ca..."! si nu-i o rusine sa nu stim...nu le stim noi p'alea fizice daramite p'alea metafizice!
raspunsurile noastre aici, cand e vorba de ceea ce numim in mod generic "Dincolo", tin de convingerile noastre filozofico-religioase pe care le inglobam cu timpul, alipindu-le pe nesimtite personalitatii noastre.
totusi, pentru ca in principiu orice se poate discuta, ca sa raspundem unei astfel de intrebari, primul lucru pe care trebuie sa-l stabilim este..."cine" este cel care pleaca? la ce se refera acel "noi" presupus din intrebarea initiala?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: BittersWeet din 21 August 2007, 19:50:51
probabil ca dupa ce murim mai ramanem ceva pe pamant.  cel putin asa as vreau eu :aliendance: :-D..stiu pe cineva care a avut un vis peste vro sapt dupa ce ii murise un prieten care inainte sa se duca [ :-D]se aflase in moarte clinica..si ii povestea ca a mai stat cam o zi ,ii povestea ca nu stie sigur pt ca nu stia [nu avea notiunea timpului]si ca a vazut-o pe sotia lui cum plangea cand aflase vestea.Ciudat nu?  :-o
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: darieglobur din 21 August 2007, 20:46:36
s-ar putea sa mai bantuim oleaca, cine stie...sau, ma rog, unii dintre noi :-D
in legatura cu exemplu' ala cu "moartea clinica", ce sa zic, ciudat si nu prea! iezista o explicatie :-D.
totusi, este o mare diferenta intre ceea ce noi numim "moarte clinica" si, sa zic asa, "parasirea definitiva"...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Nox din 22 August 2007, 17:57:03
Citat din: mistic
dupa ce mori pleci intr-o calatorie la 2 m sub pamant intr-barca decapotabila  Drum Bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citat din: darieglobur din  21 August 2007, 19:02:24
de unde stii, bre, dadusi o raita pan' acolo si te intorsasi sa ne zici si noua? :-D
adevaru' e ca raspunsul sincer la aceasta problema ar trebui sa fie: "nu stiu, dar cred ca..."! si nu-i o rusine sa nu stim...nu le stim noi p'alea fizice daramite p'alea metafizice!
raspunsurile noastre aici, cand e vorba de ceea ce numim in mod generic "Dincolo", tin de convingerile noastre filozofico-religioase pe care le inglobam cu timpul, alipindu-le pe nesimtite personalitatii noastre.
totusi, pentru ca in principiu orice se poate discuta, ca sa raspundem unei astfel de intrebari, primul lucru pe care trebuie sa-l stabilim este..."cine" este cel care pleaca? la ce se refera acel "noi" presupus din intrebarea initiala?


Eu cred ca mistic se referea la credintele egiptenilor despre moarte.

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: mistic din 23 August 2007, 09:39:11
nu ma refeream la nici o credinta. Barca decapotabila e scriul :-D
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: loreley din 23 August 2007, 10:03:46

          Fiecare ce-si poate permite.. :-D :evil:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: mistic din 23 August 2007, 20:39:16
toate sicriele au capac :-D
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 29 August 2008, 22:05:49
Iata pe scurt cateva dintre cele mai semnificative doctrine false si promotorii acestora:

    anihilationismul: Martorii lui Iehova (dupa moartea in trup sufletul inceteaza sa mai existe - este anihilat).

    inconstienta dupa moarte sau, "somnul sufletului": Adventismul de Ziua a saptea (de la moarte si pana la inviere sufletul este adormit si nu traieste nici o experienta, fie a cerului sau a iadului).

    purgatoriul: Romano-Catolicismul (de la moartea in trup si pana la inviere sufletele sunt inca purificate).

    nirvana: Hinduismul (fericirea rezultata din faptul ca nu se mai simte nici durerea nici placerea).

    deificarea: Mormonismul (mormonul vrednic atinge dupa moarte starea de dumnezeu).
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: silviu din 29 August 2008, 22:35:03
 cartile religioase ale omeniri vorbesc de moarte ca o trecere spre o alta lume. Spun ca de fapt nu ai murit ci continui sa vezi sa auzi etc.Interesant ca Isus Cristos vorbeste de inviere.Deci cu alte cuvinte mori si vei invia de fapt Dumnezeu te va invia.Va fi o inviere generala exceptie facind cei care au pacatuit contra duhului sfint.Isus spune ca ei nu vor fi iertati nici in veacul acesta nici in cel viitor.Satan a cautat tot timpul sa fabrice dovezi pentru a sustine aceasta conceptie ca omul e nemuritor.Vezi spiritismul,experinte in apropierea mortii etc
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 29 August 2008, 22:58:12
SA CREZI IN PARADIS DAR NU SI IN IAD, E CA SI CUM AI SPUNE CA, AU FOST MOMENTE CAND ISUS SPUNEA ADEVARUL SI MOMENTE CAND EL MINTEA!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Serban M din 29 August 2008, 23:04:57
Citat din: bluestar3 din  29 August 2008, 22:58:12
SA CREZI IN PARADIS DAR NU SI IN IAD, E CA SI CUM AI SPUNE CA, AU FOST MOMENTE CAND ISUS SPUNEA ADEVARUL SI MOMENTE CAND EL MINTEA!

Si daca biblia spune ce Nu a spus Isus ,stimabile ?

Citat din: silviu din  29 August 2008, 22:35:03
cartile religioase ale omeniri vorbesc de moarte ca o trecere spre o alta lume. Spun ca de fapt nu ai murit ci continui sa vezi sa auzi etc.Interesant ca Isus Cristos vorbeste de inviere.Deci cu alte cuvinte mori si vei invia de fapt Dumnezeu te va invia.Va fi o inviere generala exceptie facind cei care au pacatuit contra duhului sfint.Isus spune ca ei nu vor fi iertati nici in veacul acesta nici in cel viitor.Satan a cautat tot timpul sa fabrice dovezi pentru a sustine aceasta conceptie ca omul e nemuritor.Vezi spiritismul,experinte in apropierea mortii etc

ce e biblia ce e credinta ? unde-i dai si unde crapa,pacat.

depinde acum de fiecare ce a inteles din Isus ,un concept de sacrificiu si iubire universala neconditionata fata de toti semenii sau pomeni molifte si post alaturi de frica de necurat

repet,nu exista frica in opera divinitatii.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 29 August 2008, 23:10:03
                   In cartea lui Scarlat Demetrescu ,,Din Tainele Vietii si ale Universului" se spune urmatoarele:


   Acesti oameni - suflete bune, miloase, cumpatate în fapte si în cuvinte - cred în afirmatiile reprezentantilor bisericii de care apartin, si anume ca exista o alta viata, pentru care omul trebuie sa se sileasca sa o dobândeasca. Dar slujitorii bisericii nu pot da nici o lamurire despre aceasta viata spirituala, deoarece, ei însisi au pierdut orice contact cu Cerul, ramânând doar cu zidurile bisericilor care au devenit simple constructii; pentru ca o biserica întreaga poate deveni o casa obisnuita când cei care intra în ea respira doar în marginirea lutului lor terestru, pe când un copac devine templu sfânt când este îmbratisat de doua mâini a caror suflet este un canal al Divinitatii. Asadar, reprezentantii bisericilor nu sunt în stare sa explice sau sa descrie absolut nimic din fenomenele sau fiintele sferelor ceresti, ei doar impunând o simpla afirmatie care te lasa rece si nu te scoate din cercul îndoielii. Bietii oameni ar dori sa se conformeze unei vieti exemplare, dar nu se pot scutura de apasatoarea si zdrobitoarea îndoiala: ,,Asa o fi? Mai exista pe undeva un loc unde spiritul omului îsi mai continua existenta?"
  Preotimea crestina - care a cunoscut si propovaduit timp de doua sute de ani dupa plecarea Domnului din preajma Pamântului, nemurirea spiritului si reîntruparea acestuia - a pierdut orice cunoastere referitoare la lumea invizibila, iar azi, nestiutoare, se margineste sa propovaduiasca doar dogma referitoare la conduita vietii fizice. Ea nu mai este în masura sa explice viata omului dupa moarte, marginindu-se doar la simple afirmatii despre o viata plina de chinuri în iad, pentru cei care s-au facut culpabili în lumea pamânteana, si de o viata fericita în rai, pentru cei care s-au conformat preceptelor propovaduite de Sfânta Scriptura, interpretata de fiecare biserica dupa bunul sau plac, prin judecati infirme si marginite. Unde este iadul si raiul, sub ce forma si cât timp îsi petrece omul existenta în aceste locuri - nu stie nici ea. Biserica era initial în posesia Adevarului, dar azi nu mai este în masura sa ne descrie originea vietii, rolul vietii si legile care îi domina evolutia, în eternitate.
..........................................
M-am întors, lânga mine era o femeie cu forme matronale, cu ochi inteligenti si generosi. Nu voi uita niciodata vocea sa dulce si încurajatoare, care, cu hotarâre impetuoasa, îmi spuse: «Condamnare la flacarile infernului ti-a prezis biserica. Vino cu mine! Nimic nu e adevarat din ceea ce ti s-a infiltrat în spirit de catre reprezentantii confesiunii crestine. Sunt niste sarmani orbi. Tu ai nevoie în acest moment de un ghid. Iata-ma! Am fost în viata terestra H. P. Blavatski», si zicând aceasta, ma lua cu ea.

  Sunt intru totul de acord cu cele de mai sus.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 29 August 2008, 23:11:04
Citat din: Sirius13 din  29 August 2008, 23:04:57
Si daca biblia spune ce Nu a spus Isus ,stimabile ?



Ioan 20:30
Isus a mai facut înaintea ucenicilor Sai multe alte semne care nu Sunt scrise în cartea aceasta.
Ioan 20:31
Dar lucrurile acestea au fost scrise, pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si crezând, sa aveti viata în Numele Lui.


Ioan 21:25
Mai Sunt multe alte lucruri pe care le-a facut Isus, cari, daca s-ar fi scris cu deamaruntul, cred ca nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încapea cartile care s-ar fi scris. Amin.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 29 August 2008, 23:11:07
Citat din: bluestar3 din  29 August 2008, 22:58:12
SA CREZI IN PARADIS DAR NU SI IN IAD, E CA SI CUM AI SPUNE CA, AU FOST MOMENTE CAND ISUS SPUNEA ADEVARUL SI MOMENTE CAND EL MINTEA!

La ortodocsi se scrie Iisus. Sectantii il scriu Isus.

In sfarsit, ai dreptate. Sunt unii care zic ca ei cred in Dumnezeu, in Biblie, in ce a spus Iisus, dar ii vezi ca sunt de acord cu avorturile, ca sunt de acord cu homosexualitatea, cu eutanasia, cred in reincarnare, adica pe ici pe colo prin punctele esentiale ei cred contrar invataturilor crestine.

Pe de alta parte... cum spunea cineva: "Ajuta Doamne necredintei noastre!"
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 29 August 2008, 23:14:48
Citat din: Cautatorul din  29 August 2008, 23:11:07
La ortodocsi se scrie Iisus. Sectantii il scriu Isus.



Aici nu vorbim despre "sectanti" si ortodocsi. Sper totusi sa nu te limitezi la un set de idei preconcepute. Subiectul aici, este alul.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 29 August 2008, 23:20:46
Citatcred in reincarnare, adica pe ici pe colo prin punctele esentiale ei cred contrar invataturilor crestine.

  Pai cred ca Isus tocmai asta a vrut sa demonstreze, ca moartea omului este numai fizica. El s-a intors la ucenicii sai ca duh si a devenit material, apoi a plecat tot ca duh, promitand ca se va intoarce cu toata slava sa. Scrie in biblie in noul testament.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 29 August 2008, 23:21:18
Citat din: jean din  29 August 2008, 23:10:03
                   In cartea lui Scarlat Demetrescu ,,Din Tainele Vietii si ale Universului" se spune urmatoarele:
...
Dar slujitorii bisericii nu pot da nici o lamurire despre aceasta viata spirituala, deoarece, ei însisi au pierdut orice contact cu Cerul,
...

Sunt intru totul de acord cu cele de mai sus.

Cum au pierdut contactul cu Cerul cand multi Sfinti erau in contact direct cu ingerii, unora chiar li s-a aratat Iisus Hristos sau Maica Domnului?
Citeste si tu Patericul Egiptean, Vietile Sfintilor, Proloagele si multe alte carti care o sa-ti arate clar ca acesti oameni au fost in contact direct cu "Cerul" si ne-au spus cum e cu Iadul, Raiul, si ce e dincolo de aceasta viata.

Asculta-l pe regretatul Parinte Galeriu la http://www.ortodoxism.ro/galeriu.pls si spune-mi daca acest om era un mincinos, excroc, manipulator,etc.

Din pacate unii nu au inteles nimic din spiritul crestin si ce inseamna crestinismul. Ei vad doar babele care se inghesuie la aghiasma dar n-au citit nici macar Biblia, si apoi vin si ne spun noua cum e cu credinta si cu religia.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 29 August 2008, 23:21:36
Utilizarea termenului "moarte" din asemenea pasaje indica cu claritate o separare a sufletului si a spiritului de trup, separare/despartire care rezulta in definitiva inactivitate fizica si o aparenta generala de somn.

In prima epistola catre tesaloniceni, apostolul Pavel vorbeste de intoarcerea Domnului Isus Hristos folosind termenul "adormire/somn" ca o metafora a mortii:

   "Nu voim fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti care n-au nadejde. Caci daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va duce inapoi impreuna cu Isus pe cei ce au adormit in El. Iata, intr-adevar ce va spunem, prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramanea pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti. Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogori din cer si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tes.4:13-17)

Versetul 14 din acest pasaj indica ca desi Pavel folosea metafora "adormirii/somnului" pentru a descrie moartea fizica, el a inteles limpede ca atunci cand Isus va veni din nou, El va aduce impreuna cu El (pentru "impreuna" avem grecescul "sun"), pe aceia ale caror trupuri "dorm". Pentru a fi mai explicit, sufletele si duhurile celor ce sunt acum impreuna cu Hristos in slava (2 Cor.5:8; Filip.1:22-23) vor fi reunite cu trupurile lor inviate (1 Cor.15), aceasta insemnand ca ele vor fi imbracate in nemurire si neputrezire, nemaidescompunandu-se fizic. Cuvantul grecesc "sun" indica ca ei (adica, sufletele si duhurile lor) se vor afla intr-o pozitie "umar la umar" cu Hristos, iar trupurile lor fizice care "dorm" acum vor fi in aceea clipa inviate la nemurire/neputrezire si reunite cu duhurile lor.

Atunci, pentru crestin, moartea fizica implica doar adormirea sau somnul trupului, el asteptand invierea la nemurire, cand trupurile noastre inviate se vor alatura sufletelor si duhurilor noastre desavarsite. Dar daca va fi sa murim inainte ca sa vina Domnul, noi avem totusi asigurarea ca la moartea noastra fizica vom fi impreuna cu El si de asemenea ca, ne vom intoarce impreuna cu El. Dupa cum Pavel a spus, "a fi absent din trup inseamna a fi acasa_(sau, prezent) impreuna cu Domnul (2 Cor.5:8). Spre deosebire, sufletele celor nemantuiti merg intr-un loc de chin unde asteapta judecata finala.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 29 August 2008, 23:37:45
  Rai si iad asa cum spune religia ortodoxa nu exista. Fiecare suflet se ridica si merge in sfera de vibratie cu care este in rezonanta. Omul nu va invia in carne si oase si va merge in rai sau iad, ideea de inviere este legata de intruparea omului in alta viata pt. desavirsirea sa in lumea fizica, sau reantruparea cu o anumita misiune. Vezi Isus Hristos.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 29 August 2008, 23:50:00
Iata ce spune Iisus Hristos:

"24. Adevãrat, adevãrat zic vouã: Cel ce ascultã cuvântul Meu ºi crede în Cel ce M-a trimis are viaþã veºnicã ºi la judecatã nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaþã.  
25. Adevãrat, adevãrat zic vouã, cã vine ceasul ºi acum este, când morþii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu ºi cei ce vor auzi vor învia.  
26. Cãci precum Tatãl are viaþã în Sine, aºa I-a dat ºi Fiului sã aibã viaþã în Sine;  
27. ªi I-a dat putere sã facã judecatã, pentru cã este Fiul Omului.  
28. Nu vã miraþi de aceasta; cãci vine ceasul când toþi cei din morminte vor auzi glasul Lui,  
29. ªi vor ieºi, cei ce au fãcut cele bune spre învierea vieþii ºi cei ce au fãcut cele rele spre învierea osândirii.
"

Iar la Sfânta Evanghelie dupã Matei, capitolul 25 versetul 46 se scrie:

"ªi vor merge aceºtia la osândã veºnicã, iar drepþii la viaþã veºnicã."


Iata un material interesant despre vesnicia chinurilor Iadului cu exemple clare din Biblie in care se spune clar ca exista Iadul si ca e vesnic:

http://www.scribd.com/doc/4732820/DESPRE-VESNICIA-CHINURILOR-IADULUI

De asemenea cautati pe net dupa "Vamile vazduhului" si o sa aflati si drumul sufletului dupa ce moare.

Asta din perspectiva crestina si asta cred ei eu despre subiectul: "Unde plecam dupa ce murim" .

Cei care cauta Adevarul in mod sincer, il vor afla sau li se va revela. Restul care sunt doar niste gica contra nu vor afla nimic ci si mai mult se vor departa de la adevar.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 30 August 2008, 00:01:22
     Psalm 7:11,12...

    "Dumnezeu este un judecator drept, un Dumnezeu care se manie in orice vreme. Daca cel rau nu se intoarce la Dumnezeu, Dumnezeu isi ascute sabia, isi incordeaza arcul si-l ocheste, indreapta asupra lui sageti omoratoare si-i arunca sageti arzatoare!"

    Iov 27:8

    "Ce nadejde ii mai ramane celui nelegiuit, cand ii taie Dumnezeu firul vietii cand ii ia sufletul? Ii ascult_ Dumnezeu strigatele cand vine stramtorarea peste el?"

Cu toate acestea multi isi spun: "Totusi multi oameni pacatuiesc si se pare ca nu li se intampla nimic!" In acest caz, iata o ilustratie care explica aparenta intarziere: "D-zeu isi incordeaza arcul!" si cu cat il incordeaza mai tare, cu atat mai adanc va patrunde sageata maniei Lui atunci cand este slobozita! Noi ii multumim ca intarzie!

De aceea, tocmai fiindca este atat de finala, de irevocabila si de ireversibila, judecata lui Dumnezeu intarzie! Sageata aceasta, odata slobozita, NU SE MAI INTOARCE!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 30 August 2008, 00:19:28
Daca exista reincarnari atunci spiritismul n-ar trebui sa fie real.

Pentru ca daca chemi sufletele mortilor sa-i intrebi ceva, ar trebui sa nu fie posibil pentru ca mortii conform teoriei reincarnarii intra in trupuri noi pentru a se desavarsi.

Deci majoritatea mortilor ar trebui sa fie busy...
Concluzia: Ori spiritismul e o mare minciuna ori reincarnarea.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 30 August 2008, 00:23:42
 Amandoua, atat spiritismul, cat si reancarnarea, sunt mari minciuni... :wink:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Serban M din 30 August 2008, 00:28:06
Citat din: Cautatorul din  30 August 2008, 00:19:28
Daca exista reincarnari atunci spiritismul n-ar trebui sa fie real.

Pentru ca daca chemi sufletele mortilor sa-i intrebi ceva, ar trebui sa nu fie posibil pentru ca mortii conform teoriei reincarnarii intra in trupuri noi pentru a se desavarsi.

Deci majoritatea mortilor ar trebui sa fie busy...
Concluzia: Ori spiritismul e o mare minciuna ori reincarnarea.


Nici una,conform free will avem optiunea de a alege (stationezi sau mergi mai departe) :-D

religia este adevarata minciuna,pentru ca a fost conceputa doar pentru Inner universe (limitare/Terra) si nu pentru both (inner &outer ; extindere : univers).

Ma intreb,fratii nostrii extraterestrii or sa fie chemati concomitent cu noi la mantuire?  :rainbow:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Yagg din 30 August 2008, 01:07:52
Citat din: bluestar3 din  30 August 2008, 00:01:22
    "Ce nadejde ii mai ramane celui nelegiuit, cand ii taie Dumnezeu firul vietii cand ii ia sufletul? Ii ascult_ Dumnezeu strigatele cand vine stramtorarea peste el?"

Cu toate acestea multi isi spun: "Totusi multi oameni pacatuiesc si se pare ca nu li se intampla nimic!" In acest caz, iata o ilustratie care explica aparenta intarziere: "D-zeu isi incordeaza arcul!" si cu cat il incordeaza mai tare, cu atat mai adanc va patrunde sageata maniei Lui atunci cand este slobozita! Noi ii multumim ca intarzie!

De aceea, tocmai fiindca este atat de finala, de irevocabila si de ireversibila, judecata lui Dumnezeu intarzie! Sageata aceasta, odata slobozita, NU SE MAI INTOARCE!

Asta-i ca în tenis. Filosofia Creºtinã are totul pus deoparte în cazul în care apar întrebãri ca cea expusã mai sus, totul rezultând acelaºi lucru. Orice ai întreba ºi oricum ai învârti situaþia, un fanatic religios are un argument solid ºi inamovibil. El va ajunge la aceeaºi situaþie subiectivã, indiferent de logica întrebãrilor. Pentru a-ºi atinge scopul, un fanatic religios poate apela ºi la paradox.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 30 August 2008, 01:26:08
 dar ...; de ce trebuie omul sa sufere si sa fie confruntat cu toate probele, ispitele, necazurile si durerile..? Din cauza ca s-a lasat ispitit de satan si a mincat din pomul cunoasterii binelui si al raului? Dar ce vina are omul ca DUMNAZEU nu l-a facut perfect? Daca era perfect creeat, nu se lasa ispitit...!!! deci vina primara nu-i a OMULUI, ca doar nu-i el de vina ca Dumnezeu l-a facut slab in fata ispitelor. Cum s-ar spune noi suntem pedepsiti pentru gresala altuia si suntem acum soldateii pe campul de lupta intre doi rivali...chiar ca in jocurile de pe compiuter.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: antoniu din 30 August 2008, 01:38:50
DUPA FELUL IN CARE VA DEPLASATI CU OPINIILE DE LA ACADEMIC LA MISTO ,IMI DAU SEAMA CA HABAR NU AVETI TOTI DESPRE CE VORBITI.....si cine va da dreptul sa spuneti care doctrina este buna sau falsa ??????????/    toti cei sapte intemeietori de religii au dreptate ....credinta este una singura si cautati sa aveti o relatie speciala cu DUMNEZEUL  SISTRELIC fara intermediari si mime culturale...... restul este cancan.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 30 August 2008, 02:01:48
Citat din: antoniu din  30 August 2008, 01:38:50
DUPA FELUL IN CARE VA DEPLASATI CU OPINIILE DE LA ACADEMIC LA MISTO ,IMI DAU SEAMA CA HABAR NU AVETI TOTI DESPRE CE VORBITI.....si cine va da dreptul sa spuneti care doctrina este buna sau falsa ??????????/    toti cei sapte intemeietori de religii au dreptate ....credinta este una singura si cautati sa aveti o relatie speciala cu DUMNEZEUL  SISTRELIC fara intermediari si mime culturale...... restul este cancan.

Si tu ce faci? Nu duci discutia in derizoriu ("MISTO" cum spui tu...) cand spui ca "restul e cancan"?

Iar cand spui ca toti cei sapte intemeietori de religii au dreptate.... sa-ti aduc aminte ca exista cateva sute de religii... nu doar 7.

A doua chestie: Si ce te faci cand fiecare spune ca ceilalti sase gresesc, sau sunt mincinosi si trebuiesc adusi cu forta la credinta (musulmanii de exemplu). Nu au cum sa aiba dreptate toti in tot ce spun din cei 7 la care te referi. Pana la urma care sunt cele 7 din cele cateva sute de religii existente?

Oricum exista sute de religii asa ca vor fi sute de posibile scenarii legate de ce se intampla si unde mergem dupa ce murim.
Problema care e cea adevarata!? Raspuns: Religiile sunt ca si vinul: Cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai bune sau mai apropiate de adevar. Prostiile si nebuniile unora si altora care se cred dumnezei sau trimisi divini sunt trecatoare.

Apropo: Ce e SISTRELIC? Ca nu exista in DEX si nici pe net nu exista acest cuvant.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 30 August 2008, 11:30:39
CitatDaca exista reincarnari atunci spiritismul n-ar trebui sa fie real.
Pentru ca daca chemi sufletele mortilor sa-i intrebi ceva, ar trebui sa nu fie posibil pentru ca mortii conform teoriei reincarnarii intra in trupuri noi pentru a se desavarsi.
Nu este adevarat. Dupa ce omul moare spiritul sau ramane un anumit timp in sfera cu care este in rezonanta. Intruparea nu se face imediat, decat in anumite cazuri speciale.

  Sunt de acord cu antevorbitorii mei, pentru a crede in Dumnezeu nu este neaparat nevoie sa apartii unei anumite religii. Toate religiile au partile lor bune si rele, Dumnezeu este unic, este viata universala iar  materia si celelalte fiinte vii sunt ceatia sa.

Sunt de acord cu Yagg
 
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 30 August 2008, 16:16:22
Citat din: Sirius13 din  30 August 2008, 00:28:06
Nici una,conform free will avem optiunea de a alege (stationezi sau mergi mai departe) :-D

religia este adevarata minciuna,pentru ca a fost conceputa doar pentru Inner universe (limitare/Terra) si nu pentru both (inner &outer ; extindere : univers).

Ma intreb,fratii nostrii extraterestrii or sa fie chemati concomitent cu noi la mantuire?  :rainbow:

Este simplu sa abordezi subiecte in termeni generali, de genul "religia este"... Dar... ce mai conteaza... in numele religiei s-au starnit adevarate razboaie. Aceasta pentru ca nu s-a inteles adevaratul sens al crestinismului (in spetza).
Efe 6:12
Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sângelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stapânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care Sunt în locurile ceresti.

Daca "fratii" tai "extraterestrii" ar fi chemati la mantuire, oare nu se putea rezolva aceasta problema decat via Terra?

In ceea ce ma priveste, mi-am exprimat opinia in privinta fenomenului pe un alt topic ( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2089.msg36398.html#msg36398 ). Aceasta opinie mi-am exprimat-o cu argumente si nu am fost sec, genul:
Citat din: lylyt_ice din  30 August 2008, 00:23:42
Amandoua, atat spiritismul, cat si reancarnarea, sunt mari minciuni... :wink:

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 30 August 2008, 16:21:44
Citat din: Yagg din  30 August 2008, 01:07:52
Asta-i ca în tenis. Filosofia Creºtinã are totul pus deoparte în cazul în care apar întrebãri ca cea expusã mai sus, totul rezultând acelaºi lucru. Orice ai întreba ºi oricum ai învârti situaþia, un fanatic religios are un argument solid ºi inamovibil. El va ajunge la aceeaºi situaþie subiectivã, indiferent de logica întrebãrilor. Pentru a-ºi atinge scopul, un fanatic religios poate apela ºi la paradox.

Stii macar ce inseamna fanatic?

Doar o scurta definitie:

FANATICUL este acea persoana care uitindu-si tinta isi dubleaza eforturile.

Daca crestinismul este redus la o simpla filosofie, atunci ai dreptate in ceea ce postezi.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: someone_creator din 30 August 2008, 17:35:09
In loc sa va intrebati si sa va dati cu presupusu' despre "unde plecam dupa ce murim",MAI BINE ganditi-va ce lucruri frumoase si utile sa realizati in viata aceasta!
Da'poate va plac "morbiditatile"!... :| Nu-s deslusite nici mistere vietii si voi doriti sa le elucidati pe cele ale mortii! :|
... :-D...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 30 August 2008, 17:58:38
Apropo: Am gasit un site legat de subiect. www.morti.ro si nu e o gluma.

Stiri de pe site:

"Sub prefectul judetului Iasi s-a sinucis"
"A murit presedintele Turkmenistanului"
"A murit parintele lui Tom si Jerry"...

sau in curand vor avea si un radio!  :-D :-o :evil:

Dar au si informatii legate de:  "Moartea in religiile lumii", " Viata dupa moarte" sau "Nemurire", Cimitire...  :-D
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Fr0styan din 01 Septembrie 2008, 07:33:53
ce idee buna :-D :-D :-D :-D poate se ajunge si la un webtv :)):))
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 02 Septembrie 2008, 08:07:15
Citat din: one_creator din  30 August 2008, 17:35:09
In loc sa va intrebati si sa va dati cu presupusu' despre "unde plecam dupa ce murim",MAI BINE ganditi-va ce lucruri frumoase si utile sa realizati in viata aceasta!
Da'poate va plac "morbiditatile"!... :| Nu-s deslusite nici mistere vietii si voi doriti sa le elucidati pe cele ale mortii! :|
... :-D...

Nimeni nu contesta frumusetea si farmecul vietii. Totusi, ignoranta sa ne impinga catre necunoastere?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 02 Septembrie 2008, 08:12:42
Citat din: Cautatorul din  30 August 2008, 17:58:38
Apropo: Am gasit un site legat de subiect. www.morti.ro si nu e o gluma.

Stiri de pe site:

"Sub prefectul judetului Iasi s-a sinucis"
"A murit presedintele Turkmenistanului"
"A murit parintele lui Tom si Jerry"...

sau in curand vor avea si un radio!  :-D :-o :evil:

Dar au si informatii legate de:  "Moartea in religiile lumii", " Viata dupa moarte" sau "Nemurire", Cimitire...  :-D

Vad ca privesti un aspect al vietii tale de pe acum destul de lugubru...  Cred ca unora le-ar prinde mult mai bine ignoranta, nu de alta, dar sa nu faca stop cardiac gandindu-se prea mult catre anumite chestiuni...

Este o chestiune de perspectiva...  Spre exemplu, daca unul invata prea mult, imediat primeste eticheta de "tocilar".
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: someone_creator din 02 Septembrie 2008, 12:17:36
Citat din: bluestar3 din  02 Septembrie 2008, 08:07:15
Nimeni nu contesta frumusetea si farmecul vietii. Totusi, ignoranta sa ne impinga catre necunoastere?

Serios?!
Consideri ca daca o persoana nu se intereseaza un'se duce dupa ce da coltzu' INSEAMNA ca e ignorant?
Consideri ca daca te interesezi de chestia asta DOBANDESTI CUNOASTERE?
NIMENI nu poate spune cum este "dupa",decat cei ce au fost "acolo" si apoi ...au "inviat"! :-o
RESTUL este...datul cu parerea,amico! :wink:

Discutati in continuare...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 02 Septembrie 2008, 13:38:27
Citat din: one_creator din  02 Septembrie 2008, 12:17:36
Serios?!

Da. De ce sa nu fim seriosi asupra acestui aspect?

Citat din: one_creator din  02 Septembrie 2008, 12:17:36

Consideri ca daca o persoana nu se intereseaza un'se duce dupa ce da coltzu' INSEAMNA ca e ignorant?


Da. Asa consider (eu), ca anume, cine investeste in viitorul apropiat, investeste in viitorul mediu, de ce sa nu investeasca si in viitorul... indepartat?

Citat din: one_creator din  02 Septembrie 2008, 12:17:36

Consideri ca daca te interesezi de chestia asta DOBANDESTI CUNOASTERE?


Da. Cosider ca se poate capata intelepciune in viata de zi cu zi.

Citat din: one_creator din  02 Septembrie 2008, 12:17:36

NIMENI nu poate spune cum este "dupa",decat cei ce au fost "acolo" si apoi ...au "inviat"! :-o


Da. Sunt multe relatarile in ceea ce priveste moartea clinica si nimic demonstrat stiintific, deci, este mult relativism pentru ignoranti.

Citat din: one_creator din  02 Septembrie 2008, 12:17:36

RESTUL este...datul cu parerea,amico! :wink:


Nimeni nu te tine cu forta sa dezbati ceea ce nu-ti place, amico

Citat din: one_creator din  02 Septembrie 2008, 12:17:36

Discutati in continuare...


Poti merge in continuare unde vrei...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: MAGDALENA1948 din 15 Septembrie 2008, 16:59:51
Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:


INTR-O ALTA DIMENDIUNE....SIMPLU...NIMIC NU SE PIERDE NIMIC NU SE CISTIGA TOTUL SE TRANSFORMA...DACA VORBIM DE ENERGII.....SI NOI AVEM ENERGIA VITALA...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Oblio din 16 Septembrie 2008, 15:37:01
Fiecare la treaba lui! :rainbow:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: ayara din 22 Septembrie 2008, 16:57:19
te duci intr-o alta dimensiune dar nu imediat... eu de exemplu am fost moarta pentru un aproximativ un minut si am ramas in spital si m-am plimbat.. eram un suflet translucid imaterial... totusi constientizam totul si chiar si faptul k zaceam pe patul de spital...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: StarDust din 22 Septembrie 2008, 18:48:12
Ayara poti sa ne povestesti mai detaliat experienta? Dar exact asa cum ti-o amintesti !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: contemplatorul din 22 Septembrie 2008, 19:25:02
Nu plecam nicaieri dupa ce murim (deoarece, suntem eterni=vesnici) ci bantuim tot p`acilisha, dar mult mai discret=in_vizibil !
Ma rog, unii dintre noi, raman la fel de badarani si dupa moarte.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: CHIP din 23 Septembrie 2008, 07:59:04
Exista viata dincolo de moarte?

http://www.romanialibera.ro/a134936/exista-viata-dincolo-de-moarte-ii.html
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: maiami din 08 Decembrie 2008, 11:00:38
 :ufo:
nu prea mai cred in viata dupa moarte
inainte credeam
dar loviturile vietii m-au facut sa nu mai cred
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 08 Decembrie 2008, 13:04:08
Citatinainte credeam
Inainte de ......ce?

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: noua din 08 Decembrie 2008, 14:14:58
Citat din: romulus din  08 Decembrie 2008, 13:04:08
Inainte de ......ce?



inainte de loviturile vietii, a spus omul ... a luat ciocane mortale ... prea multe ciocane  :wink:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Marius MMG din 02 Ianuarie 2009, 12:08:43
Eu tot cred ca nu exista nimic dupa moarte.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Fr0styan din 02 Ianuarie 2009, 15:21:15
hehe..ai grija ce crezi
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 02 Ianuarie 2009, 15:30:28
CitatEu tot cred ca nu exista nimic dupa moarte.
Asta nu se poate.
Chiar daca ar fi sa ne referim doar la faptul ca are loc femomenul de putrefactie urmat de "disiparea" in mediu , si tot " se intampla" ceva dupa moarte .
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 02 Ianuarie 2009, 15:51:01
Citat din: Marius MMG din  02 Ianuarie 2009, 12:08:43
Eu tot cred ca nu exista nimic dupa moarte.

Daca tu nu crezi ca va fi ceva dupa moarte (daca crezi sincer...), iti recomand sa privesti la samanta care este aruncata in pamant si pana nu "moare", nu poate aduce rod


Iti recomand sa privesti  la (si aceasta imi place foarte mult) viermele de matase, care, dupa ce isi termina ciclul de viata, isi incheie activitatea intr-un cocon, ca apoi sa iasa din acel cocon un fluture.

Aceste exemple sunt nesemnificative cu ceea ce o sa fim noi...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Leonard din 03 Ianuarie 2009, 00:50:57
Noi traim degeaba oare?Adica chiar nu mergem nicaieri dupa ce murim?Eu nu sunt pocait.Un pocait mi-a spus ca traim pentru ca dam un test unde sa mergem in iad sau in rai adica cat de buni sau de rai suntem.Idei tampite de la pocaiti.Oare dece nu mio spus Dumnezeu ca dau un test?Si dece oare nu am stiut de Dumnezeu din momentul in care m-am nascut dece oare nu vorbeste cu noi dece noi sa-l credem fara sa-l vedem?Si oare noi chiar traim degeaba pe pamant.Chiar nimic nu va fi dupa moarte?Dece nu stim ce va fi dupa moarte?Mai bine este sa crezi intr-un Dumnezeu care se stie ca fiul lui a coborat pe pamant.Si apoi s-a intors inapoi in cer.Decat sa crezi in zei care nu exista.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: bluestar3 din 03 Ianuarie 2009, 12:30:56
Citat din: Leonard din  03 Ianuarie 2009, 00:50:57
Noi traim degeaba oare?Adica chiar nu mergem nicaieri dupa ce murim?Eu nu sunt pocait.Un pocait mi-a spus ca traim pentru ca dam un test unde sa mergem in iad sau in rai adica cat de buni sau de rai suntem.Idei tampite de la pocaiti.Oare dece nu mio spus Dumnezeu ca dau un test?Si dece oare nu am stiut de Dumnezeu din momentul in care m-am nascut dece oare nu vorbeste cu noi dece noi sa-l credem fara sa-l vedem?Si oare noi chiar traim degeaba pe pamant.Chiar nimic nu va fi dupa moarte?Dece nu stim ce va fi dupa moarte?Mai bine este sa crezi intr-un Dumnezeu care se stie ca fiul lui a coborat pe pamant.Si apoi s-a intors inapoi in cer.Decat sa crezi in zei care nu exista.

Exista in randul... pocaitilor diferite nuantze de interpretare ale anumitor aspecte ale vietzii. Unia au o interpretare mai buna, altzii, insa... mai putzin fericita. Totusi, consider ca si pocaitii sunt oameni... Dar nu despre aceste aspecte vreau sa vorbesc.
Mi-a placut ceea ce a zis cineva: "Viatza este un profesor ciudat: mai intai da testul, apoi ne invatza lectzia." Mi se pare viatza in sine destul de complexa sau mai bine zis, dinamica, ca sa o putem intelege, cu atat mai putin putem percepe lucrurile de dincolo de aceasta viatza.
Consider ca pe langa celelalte simnturi care le avem, credintza este mijlocul de a percepe lucrurile nevazute, supra-naturale, care uneori, pot interfera cu viatza noastra obisnuita.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Andy din 03 Ianuarie 2009, 17:16:38
"Mai bine este sa crezi intr-un Dumnezeu care se stie ca fiul lui a coborat pe pamant.Si apoi s-a intors inapoi in cer.". Se stie treaba asta cu certitudine? ultima oara cand am verificat in nici o scriere a vremii nu era mentionat vreun fiu al lui Dumnezeu...mi-o fi scapat mie  :roll: si povestea cu Biblia...pentru mine la fel de credibila ca Legendele Olimpului ca tot avea fiul domnului o poveste asemanatoare cu Dionysos...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 04 Ianuarie 2009, 10:29:33
CitatSe stie treaba asta cu certitudine? ultima oara cand am verificat
Bravo Andy ! Asta e cea mai dragalasa intrebare citita in 2009 ! Ha, ha, ha...
Pai Andy, daca se stia cu certitudine , la usa lui Cristos era mare inghesuiala azi. N-aveai loc de oportunisti, de jigodii, de banditi de toate neamurile care dadeau fuguta sa-si spele pacatele, luand drept model pe cei doi talhari , vecinii Lui de cruce pe dealul Capatanii.
Asta una .
Si a doua: cum , ma rog , ai "verificat"??? Ce-mi place mie cuvantul asta ......
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Andy din 04 Ianuarie 2009, 12:01:21
Pai ce inseamna pentru Leonard se stie? Si despre ce spui tu ca dau fuguta toate jigodiile sa-si spele pacatele posibil sa-ti fi scapat ce aglomeratie se face oriunde vin moastele Sfantului .... plus ca Iisus s-a ridicat la cer :ufo: daca ne luam dupa biblie asa ca ar fi cam greu sa il caute oportunistii!
Si la treaba cu "verificatul" exista vreun document, scriere a timpului care sa il ateste pe Iisus ca fiul lui Dumnezeu?








Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Leonard din 04 Ianuarie 2009, 22:04:52
Asa s-a zis ca s-a ridicat la cer :ufo: nu am zis ca este adevarat asa s-a zis.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 04 Ianuarie 2009, 22:43:22
CitatDumnezeu care se stie ca fiul lui a coborat pe pamant.Si apoi s-a intors inapoi in cer.". Se stie treaba asta cu certitudine? ultima oara cand am verificat in nici o scriere a vremii nu era mentionat vreun fiu al lui Dumnezeu...mi-o fi scapat mie  rolleyes
Ce dovada vrei sa ai ca Isus a fost fiul lui Dumnezeu?...Dumnezeu nu este o fiinta umana, cum sa-ti dovedeasca daca nu poate fi vazut si simtit direct? Eu pot sa spun ,,Uite acesta este fiul meu"si sa-mi prezint fiul persoanei respective, dar in cazul lui Dumnezeu nu se poate. Dumnezeu este un fel de inteligenta necunoscuta omului, manevrand energii foarte mari si necunoscute. Este nonmaterial. Dar poate manevra materia dupa dorinta.
  Cand s-a aratat lui Moise, acesta i-a zis: ,,Moise acest munte este sfant, descaltate si acopera-ti fata caci la mine nu te poti uita". Moise a vazut aparitia lui Dumnezeu ca o mare vapaie.
  Sa fie numai o poveste aiurea? Sau aceste cuvinte ascund un adevar. Pentru ce sa se descalte Moise? Era cumva vorba de un camp de o anumita natura si corpul lui trebuia legat la impamantare. Pentru ca sa-si acopere fata? Ce tip de energie putea sa afecteze (iradieze) pielea expusa direct la acea vapaie.
   Deci daca Isus a fost cu adevarat fiul lui Dumnezeu, atunci el era un hibrid intre oameni si acea inteligenta (care ne-a creat), venit pe Pamant cu o anumita misiune. Dupa terminarea misiuni, el sa intors de unde a venit. Sa nu uitam ca dupa ce a fost rastignit si a inviat, sau a fost inviat, s-a aratat ucenicilor, dupa care s-a ridicat la cer ca un fum. Nu mai era chiar asa de material.
Citatultima oara cand am verificat in nici o scriere a vremii nu era mentionat vreun fiu al lui Dumnezeu...
Scrierile vremii legate de acest eveniment se gaseau numai in zona respectiva. Atunci nu era radio, TV, si nici internet. Oamenii din acea zona nu l-au recunoscut ca fiu a lui Dumnezeu. Deci despre asta nu s-a scris in istoria vremii. Ce scrieri ai verificat?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: alinutzu din 05 Ianuarie 2009, 11:10:04
O lectura foarte frumoasa ce v-o recomand, are o viziune foarte interesanta asupra vietii ... anterioare si viitoare, unde se duce sufletul dupa moarte Magul din Carpati editura Orfeu (http://www.orfeu2000.ro/cristoforbrmagul_din_carpati/7.htm) ...

si inca ceva frumos despre viata (http://www.clickpedia.ro/index.php/2008/07/03/zece-reguli-pentru-a-fi-om/) ...

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Tha D din 21 Februarie 2009, 17:13:32
Dupa ce mori... astepti
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shanti Nilaya din 21 Februarie 2009, 19:46:26
Citat din: Marius MMG din  02 Ianuarie 2009, 12:08:43
Eu tot cred ca nu exista nimic dupa moarte.
Am sa va povestesc o intamplare pe care nu o comentez, doar o scriu.Pana acum 2 ani, cea mai buna prietena a mea era Sanda Sfichi, scriitoare, om de arta si biolog in spitalul Parhon din Iasi.Faceam multe activitati impreuna, dar o sa spun doar ca am mers la un curs inafara orasului (Strunga), un curs pe care il stiam foarte dificil dar de care eram interesate.Una din conditiile acestui curs era sa nu vorbim absolut deloc intre noi, sa nu folosim nici o alta metoda de tratament daca ne este rau(inafara ajutorului dat de profesor).
Si hrana era una speciala, hrana vegetariana, cu pranzul la ora 11(primele zile am facut foame pana m-am obisnuit, caci micul dejun i-l donam Sandei care era obisnuita sa manance de dimineata).Pe scurt, intram in sala de studiu (respiratia  la diferite nivele) la ora 5 dimineata.Pt. Sanda era f. greu sa nu vb., ea fiind scriitoare avea tot timpul idei, ceva de spus...Dupa primele 4 zile, mie a inceput sa mi se intample ceva ciudat:mi se facea rau dar exact cand sa intru in sala de meditatie.Parca mi se inchidea intr-un cerc strans capul si ...totul era rau.Persoana cu care aveam voie sa discutam era responsabila grupului nostru, ea mi-a spus ca orice as simti trebuie sa continui si o sa-mi revin, este o etapa de curatare a chakrelor...Am incercat sa fac astfel dar...nu mai puteam si i-am cerut ajutorul Sandei, caci ea avusese cabinet de medicina alternativa in iasi, era o buna bioterapeuta;a facut unele pase asupra mea si apoi, a inceput sa bata cu palma in crestetul meu, zicand ca e blocata chakra coroanei(a incalcat linistea "nobila").
Ca sa imi treaca supararea radea si spunea ca de va muri inaintea mea, va veni la mine si sa ramana semnul nostru de recunoastere aceste batai pe crestet...Ma batea cu palma-n cap si promitea ca va veni   :lol:Acum 2 ani Sanda a murit.Inaintea mortii ei, am avut o discutie...Intr-o zi, cam la un an de la moarte , s-a tinut de cuvant, am simtit , ziua in amiaza mare batai in crestet, palma Sandei de care imi este acum dor.Cand voi avea timp o sa va scriu una din poeziile ei, parca desprinsa dintr-o alta lume(poezie primita de ea prin telescriere, ca marea majoritate a scrierilor sale) :-(
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 21 Februarie 2009, 21:12:43
Citats-a tinut de cuvant, am simtit , ziua in amiaza mare batai in crestet, palma Sandei de care imi este acum dor
Interesant. Si eu am de gand sa fac asa ceva cu cineva!
Te gandisesi la ea in ziua aceea?
Aveai asupra ta vreun obiect de la ea?
Hai , te rog,  scrie aici poezia aceea a ei! O poti face si prin mp dar cred ca si altii vor sa o citeasca ...
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shanti Nilaya din 22 Februarie 2009, 01:12:14
Citat din: romulus din  21 Februarie 2009, 21:12:43
Interesant. Si eu am de gand sa fac asa ceva cu cineva!
Te gandisesi la ea in ziua aceea?
Aveai asupra ta vreun obiect de la ea?
Hai , te rog,  scrie aici poezia aceea a ei! O poti face si prin mp dar cred ca si altii vor sa o citeasca ...
Am zis !
Nu stiu daca ma gandisem in ziua aceea la  ea...Dar imediat ce am simtit bataile mi-a venit in minte.Sanda era o fiinta solara, iubea soarele incat il alinta ca pe un copil "sorilucul meu" (chiar a privit odata la el pana a orbit, zicea ea ca mult timp, medicii au fost disperati ca nu va mai vedea, dar...e o alta poveste de spus cum s-a vindecat),  s-a autodepasit ca om pe acest pamant mai mult decat ne putem inchipui si intreaga ei viata a fost mult mai mult decat magica, absolut fabuloasa.Ar trebui sa deschidem un subiect normal ca acesta, prieteni buni, cred ca ar fi cel mai "paranormal" subiect posibil.Poezii scrise prin telescriere sunt foarte multe, ani de zile a adunat manuscrise, dorea sa scrie o carte cu tot materialul, o carte numita,copilareste , "Cartea binelui". Am un prim fascicul din ea, se numeste "Graiul Luminii" si mi-e greu sufletul sa aleg o poezie...ma tem sa nu sune falsa, fara vocea ei de exceptie(recita ca o actrita, Electrecordul a scos ani la rand casete cu ea si versurile ei pentru copii).As putea povesti despre emisiunile ei de" piramidologie", pe vremea cand nu prea stiau multi cu ce se manca, (a avut o piramida facuta din piatra de rau , fara lianti, dupa toate regulile, facea meditatie acolo, tot acolo a reusit sa mearga pe propriile picioare dupa ani de zile , caci a suferit de poliomielita in copilarie), as putea sa vb mult despre ea , dar totusi, incerc sa transcriu o poezie pt voi(sunt foarte lungi).
IN CERUL TAU, STELARE

In cerul Tau, Stelare, sta lutul lumii sacre
Din care pe vecie ma aflu si ma cant.
Da-mi crestele in care sa-mi regasesc tinutul
Da-mi voia Ta sa-mi scutur covorul pe pamant!

Te rog ma lasa-n crangul de unde scriu a ingeri,
Deschide-mi poarta-n care pios m-oi dezlega
De toata ratacirea ce-mi scutura vesmantul
De cand m-a prins inghetul prin ceata asta grea!

Da-mi linistea de sine in care ma Gasi-voi
Acasa unde-naltul ma ia ca sa zeiesc
Si vindeca-mi plamada tarana din tarana
Cu-un fluviu de lumina prin care sa iubesc!

Si hai sa-ntoarcem carul din care se va naste
O ordine din alte cunoasteri de cuvant.
Da-mi mana Ta, Stelare, ca sa rodim campia
Cu alta savarsire, cu alt deznodamant!

Si vino ca te roaga si spicele si iarba,
Si muntii si izvorul si soarele si eu
Si crangul si cuvantul si linistea si vara
S isufletul veciei si bunul Dumnezeu!


Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: adelinn din 26 Februarie 2009, 03:20:33
scria cineva printre primele post-uri din subiect, ca de ce se descompune mortul vizibil, dupa ce primeste ok-ul final de la preot? acu ce sa zic,am participat la vreo cateva inmormantari la viata mea dar nu am observat niciodata fenomenul.ma gandesc ca ar fi fost ceva care sa sara in ochi devreme ce e " vizibil ".in fapt intrebarea mea ar fi urmatoarea: mai este si altcineva care poate confirma aceasta ipoteza?care sa fi observat asa ceva? sau poate e doar o impresie ....
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shanti Nilaya din 26 Februarie 2009, 17:59:48
Iata cum descrie Rudolf Steiner procesul mortii-(filosof,erudit literar, fondatorul antroposofiei-miscare ce are la baza convingerea ca in spatele simturilor grosiere exista o lume spirituala accesibila gandirii)

Dupã cum lumina se compune din ºapte culori, tot aºa ºi omul se compune din cele ºapte mãdulare, din ºapte pãrþi componente.

Sã aprofundãm acum semnificaþia acestei structurãri articulate pentru cunoaºterea evoluþiei întregii existenþe omeneºti. Am abordat deja natura somnului. Corpul fizic ºi corpul eteric se odihnesc în pat; respiraþia ºi circulaþia continuã, ca manifestãri vitale ale corpului eteric. Dar tot ce aparþine de corpul astral împreunã cu Eul s-a desprins de corpul fizic ºi de corpul eteric.

Când intervine moartea se întâmplã altceva. În timp ce corpul fizic ºi corpul eteric rãmân intim unite de la naºtere pânã la moarte, formând un întreg, în momentul morþii nu se mai separã, ca în somn, numai corpul astral, ci ºi corpul eteric de corpul fizic. Dar acest corp fizic, reamintiþi-vã ce s-a spus ieri, pãrãsit ºi lãsat pe seama propriilor sale forþe, trebuie în mod necesar sã se descompunã. Sã observãm acum cu o privire clarvãzãtoare omul imediat dupã moarte: în faþa noastrã se aflã corpul fizic, deasupra cãruia plutesc corpul astral ºi corpul eteric. Un fenomen ieºit din comun preocupã imediat dupã moarte simþirea defunctului: în momentul morþi, se formeazã în câmpul memoriei o panoramã a întregii sale existente. Orice evenimeut mãrunt, chiar cea mai neînsemnatã întâmplare; se desfãºoarã în imagini prin faþa sa. Aceasta se produce în mod cu totul natural, deoarece corpul eteric, pe lângã proprietatea sa de a se opune la descompunerea corpului fizic, mai este ºi purtãtorul memoriei. Chiar din momentul în care corpul eteric este eliberat de prima sa sarcinã, el se dãruieºte intens celei de a doua. Dacã în timpul vieþii fiecare eveniment era asociat cu plãcere sau durere, bucurie sau suferinþã, datoritã corpului astral, acum, când acesta s-a desprins, omul vieþuieºte aceste imagini-amintiri, altfel spus întreaga sa existenþã trecutã, în absenþa oricãrui sentiment, ca într-o mare panoramã.

Cât timp corpul eteric rãmâne legat de corpul fizic, instrumentul de care suntem obligaþi sã ne servim este creierul, ceea ce face ca amintirile noastre sã nu fie niciodatã complete; noi nu pãstrãm în memorie decât fragmente de impresii culese în cursul vieþii. Vina o poartã insuficienþa creierului fizic, pe când, eliberat de creierul fizic, corpul eteric îºi aminteste de toate evenimentele. Se face o experienþã analoagã în viaþa curentã, în timpul unui ºoc suferit, de exemplu, în caz de înec, de cãdere în gol etc. În acest caz, are loc pur ºi simplu o ,,dislocare" instantanee ºi brutalã a corpului eteric în raport cu corpul fizic. Aceasta se produce de o manierã atenuatã când membrele amorþesc, precum ºi în cazul hipnozei, în cursul cãreia clarvãzãtorul poate vedea corpul eteric atârnând de ambele pãrþi ale capului. Psihologia materialistã invocã producerea unei modificãri materiale survenite în sânge, dar confundã astfel cauza cu efectul.

Astfel, prima manifestare a destinului, dupã moartea omului, este aceastã privire retrospectivã asupra existenþei trecute; ea poate dura mai mult sau mai puþin timp, în medie trei zile ºi jumãtate. Dupã aceea se produce un fel de a doua moarte, etericul se desprinde complet de corpul astral ºi rãmâne ca un cadavru eteric. Acesta se disolvã curând în eterul universal, dar în mod incomplet ºi cu o vitezã variind de la o persoanã la alta. Rãmâne un fel de extract al vieþii trecute pe care Eul îl ia cu el ºi care constituie un bun nepieritor, pe care omul îl pãstreazã pentru toate incarnãrile viitoare. Cu fiecare incarnare se adaugã parcã o nouã filã la cele anterioare. Este ceea ce teosofia numeste corpul cauzal; în acest corp cauzal se aflã cauza modului în care se vor structura incarnãrile ulterioare.

Acum, corpul astral este izolat. Prin ce se deosebeºte aceastã stare de cea din timpul somnului, când el este desprins de celelalte mãdulare - corpul fizic ºi corpul eteric -, când el este, de asemenea, izolat? Forþele pe care trebuia sã le foloseascã în timpul somnului pentru transformarea ºi repararea corpului fizic au devenit libere datoritã faptului cã el s-a desprins definitiv de acesta. Corpul astral foloseºte aceste forþe pentru el însuºi ºi devine conºtient de aceasta. Într-o asemenea stare de conºtienþã de sine, corpul astral traverseazã acum o perioadã despre care vã puteþi face o idee þinând cont de ceea ce urmeazã.

Imaginaþi-vã plãcerea pe care o produce o mâncare delicioasã. Omul se bucurã de ea. Aceastã plãcere nu-ºi are sediul în corpul fizic, ci în corpul astral. Dar pentru ca aceastã plãcere sã se realizeze este necesar un instrument, limba, ºi cerul gurii. Astfel, corpul fizic furnizeazã instrumentul pentru plãcerile corpului astral. Ce se întâmplã dupã moarte, când acest corp fizic a fost îndepãrtat? Instrumentul, mijlocitorul plãcerii, lipseºte, fãrã ca ºi corpul astral sã fi pierdut dorinþa; pofta de plãcere. Aceasta este o stare comparabilã cu cea a unui însetat în pustie. Dupã moarte, corpul astral pãstreazã dorinþa de plãcere, în funcþie de obiºnuinþele sale din timpul existenþei precedente. Acesta este motivul pentru care ceea ce urmeazã dupã moarte este pentru toþi oamenii o perioadã de nevoi nesatisfãcute care se numeºte kamaloca. Kama înseamnã dorintã ºi locus loc. Este o stare pe care o descriu numeroase mituri, de exemplu, supliciul lui Tantal sau chinurile Purgatoriului. Evident, în aceastã perioadã omul nu are parte de chinuri, ea nu este penibilã decât atâta timp cât corpul astral nu este dezobiºnuit de plãcere. Cu cât mai multe nevoi avea corpul astral aici, jos, cu atât dureazã mai mult timp aceastã stare. În funcþie de nevoile pe care un om le-a avut în timpul vieþii sale, în întâmpinarea corpului astral, în kamaloca, pot veni nu numai suferinþe, ci, în anumite situaþii, ºi lucruri foarte bune ºi agreabile. Astfel, de exemplu, orice bucurie resimþitã odinioarã faþã de frumuseþea naturii va fi trãitã acum în mod agreabil. Desigur, pentru a ne bucura de frumuseþea naturii, trebuie sã o percepem cu ochii nostri, dar frumuseþea este ceva care depãºeºte fizicul ºi de aceea aceastã stare este, de asemenea, ºi în viaþa din kamaloca izvorul unei plãceri intense. Astfel de lucruri sunt la originea unor mari bucurii ºi minunate impresii în timpul kamalocãi. Asadar, omul îºi poate face agreabilã aceastã perioadã dacã se elibereazã de ataºamentul faþã de plãcerile pur fizice. Reflectând la aceasta, veþi înþelege multe lucrui care au legãturã cu ce este arta. Cu cât arta este mai idealã, cu atât mai înãlþãtor acþioneazã opera de artã dincolo de moarte. Elementul sãu constitutiv este spiritualul. Numai miopia materialistã a condus la naturalism în artã. Dupã parcurgerea aceastui timp în kamaloca, am ajuns la punctul în care omul s-a dezobiºnuit de toate plãcerile materiale, ºi acesta este momentul trecerii la o nouã stare. Sufletul eliminã din corpul sãu astral acea parte la care omul, adicã Eul, nu a lucrat încã. Acest înveliº astral este al treilea cadavru pe care omul îl pãrãseºte.

În acest moment, Eul, împreunã cu ceea ce a obþinut din celelalte corpuri – deci cu extractul corpului eteric, descris mai sus, ca ºi cu cel al corpului astral –, accede în lumea spiritului. Într-o asemenea stare se afla sufletul pânã la o nouã nastere.



Acasã     Lucrari Online     Index GA100     Precedenta     Urmãtoarea
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 27 Februarie 2009, 05:24:05
 Ce tot il scarpini intre coarne pe Steiner.....? Spune naibi ce ai de spus cu cuvintele tale, ce tot repeti ce spun altii? Daca nu ai fost tu personal pe lumea ailalta, de unde esti tu asa de sigura ca ce povestesc altii....este adevarul? Daca esti asa de usor manevrabila. nu incerca sa induci in eroare si pe altii....crede ce vrei si ATAT!!! Cine-i steiner? o fii vreun ISUS....CE tot v-a luati dupa (si induceti si altora) idei si mesaje ticluite de unii care si-au facut deja un nume printre creduli si visatori? Daca tu esti convinsa de toate rahaturile, e berea ta, dar de ce incerci sa sugerezi si altora ca ceea ce crezi tu este realiate si adevar? Ai vre-o dovada? PREZINT_O TE ROG!!! Daca nu mai gindeste -te inainte sa dai Copy Paste .................................... :cry:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shanti Nilaya din 27 Februarie 2009, 10:16:13
Citat din: lylyt_ice din  27 Februarie 2009, 05:24:05
Ce tot il scarpini intre coarne pe Steiner.....? Spune naibi ce ai de spus cu cuvintele tale, ce tot repeti ce spun altii? Daca nu ai fost tu personal pe lumea ailalta, de unde esti tu asa de sigura ca ce povestesc altii....este adevarul? Daca esti asa de usor manevrabila. nu incerca sa induci in eroare si pe altii....crede ce vrei si ATAT!!! Cine-i steiner? o fii vreun ISUS....CE tot v-a luati dupa (si induceti si altora) idei si mesaje ticluite de unii care si-au facut deja un nume printre creduli si visatori? Daca tu esti convinsa de toate rahaturile, e berea ta, dar de ce incerci sa sugerezi si altora ca ceea ce crezi tu este realiate si adevar? Ai vre-o dovada? PREZINT_O TE ROG!!! Daca nu mai gindeste -te inainte sa dai Copy Paste .................................... :cry:

In fiecare subiect in care am intrat mi-am spus propria parere, am inserat cu sinceritate povestiri din viata mea, cred ca acesta e scopul forumului si deopotriva, am incercat sa raspund acelor care-si pun intrebari in conformitate cu pregatirea mea.Exact in sustinerea a ceea ce am scris in nume propriu, am citat din materialele unor oameni arhicunoscuti prin eruditia lor.Daca nu cititi toate aceste raspunsuri nu ve-ti intelege cursivitatea dialogului de pe forum si deci va pierdeti timpul, si asa internetul pare a fi din ce in ce mai "cronogaf".
Eu am alt scop aici, nu vi-l cunosc pe al dvs.,dar chiar m-ar interesa sa vi-l declarati, asa cum aproape  toti la randul nostru am facut-o.
Restul... nu e de comentat, bineinteles.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: lylyt_ice din 27 Februarie 2009, 11:18:58
 Ai spus pe naiba  parerea ta....ai spus alte alea; visuri si  ciudatenii din viata ta... restul...!?! Cauti sa convingi cititorii cu toate fortele ca CE? Acum de ce scrii cu rosu? Crezi ca suntem chiori si nu citim ce trebuie? Care pregatirea ta....? Probabil ca m-a insel eu, dar am impresia ca ti-ai cam pierdut clientii si esti aici pe forum in cautarea altora noi. Noi suntem aici sa invatam unii de la altii si sa dezbatem unele teme fiecare dupa mintea si puterile lui.....dar tu vad ca impui spre citire anumite materiale crezind ca oamenii nu au mai auzit despre ele......Cred ca tu nu ai citit ce s-a dezbatut deja pe acest forum, nu suntem nici noi chiar asa de ignoranti cum cred "UNII".
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shanti Nilaya din 27 Februarie 2009, 15:06:39
Citat din: lylyt_ice din  27 Februarie 2009, 11:18:58
Ai spus pe naiba  parerea ta....ai spus alte alea; visuri si  ciudatenii din viata ta... restul...!?! Cauti sa convingi cititorii cu toate fortele ca CE? Acum de ce scrii cu rosu? Crezi ca suntem chiori si nu citim ce trebuie? Care pregatirea ta....? Probabil ca m-a insel eu, dar am impresia ca ti-ai cam pierdut clientii si esti aici pe forum in cautarea altora noi. Noi suntem aici sa invatam unii de la altii si sa dezbatem unele teme fiecare dupa mintea si puterile lui.....dar tu vad ca impui spre citire anumite materiale crezind ca oamenii nu au mai auzit despre ele......Cred ca tu nu ai citit ce s-a dezbatut deja pe acest forum, nu suntem nici noi chiar asa de ignoranti cum cred "UNII".

Hmmmm...Mania persecutiei...Dar ai dreptate, eu oblig, pe fiecare, sa citeasca   (http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_13.gif)
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: StarDust din 28 Februarie 2009, 14:00:02
Am citit si eu Rudolf Steiner, si altii... E destul de dificil de spus ce e real din toate aceste teorii. Nimic nu se poate dovedi. Eu am ajuns la concluzia ca sunt posibile doua cai.
1.Dupa moarte, urmeaza NIMICUL, se termina totul. Varianta aceasta mi se pare destul de improbabila (desi nu o exclud complet) avand in vedere ca universul si tot ceea ce se afla in el evolueaza. Tind sa cred ca inclusiv ceea ce noi numim constiinta e posibil sa evolueze intr-un mod identic.
2. Dupa moarte aceasta constiinta e posibil sa supravietuiasca, desi nu am nici cea mai vaga idee ce ar reprezenta acele lumi stranii "astrale" in care aceasta constiinta ar ajunge. Care sunt regulile de existenta si organizare al acestor lumi? Am citit mult pe acest subiect, si am cam ajuns la concluzia ca aceste lumi s-ar putea sa fie infinite ca varietate si ca numar iar o constiinta care "moare" in dimensiunea noastra se acordeaza automat pe un plan energetic corespunzator modului de a fi (si intelegere) a constiintei respective.
De aici se poate deduce ca ar putea exista lumi astrale in care constiintele care au cam acelasi nivel de "vibratii" sa isi organizeze un alt fel de mod de viata destul de diferit de ceea ce suntem noi obisnuiti aici.
Lucrul la care eu caut acum un raspuns, este modul in care poate (ipotetic) constiinta supravietui mortii corpului fizic. Eu caut un raspuns palpabil, nu teorii care nu se pot dovedi. Dar din moment ce noi nici macar nu putem defini exact ce reprezinta constiinta, ma indoiesc ca vom afla curand un raspuns referitor la evolutia si transformarea ei.
Asa ca... Vom muri si vom vedea... Mi-e teama ca doar atunci vom afla raspunsul la aceasta chestiune.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: daos din 10 Martie 2009, 23:36:52
Eu unul in timp am ajuns la convingerea ca exista Raiul si Iadul, ca si universuri paralele cu cel in care traim acum, adica aici pe Terra. Iadul nu l-am cunoscut, dar i-am simtit pe cei ce-l stapanesc. Raiul nu l-am cunoscut, dar intr-o zi cand credeam ca totul se naruie in jurul meu, cand ma simteam singur inconjurat doar de ura, m-am rugat si am auzit o voce nefiresc de frumoasa, o voce ce parea feminina dar si barbateasca, o voce cristalina, as putea spune ideala care mi-a spus doar atat "Sa vii seara la mine si eu am sa te ajut". Nu stiu sigur ce a fost. Am considerat ca a fost ingerul meu pazitor. Oricum din acel moment nu am mai avut problemele din viata curenta pe care le aveam. Totul s-a limpezit ca prin farmec, iar in timp vocile demonilor si puterea lor au disparut. Daca va suna ciudat ma puteti crede un nebun. Conform Dictionarului de psihanaliza al lui Freud cred ca m-as incadra la schizofrenie, daca nu si la paranoia. Ce-i drept cu o forma de luciditate acuta.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: silviu din 14 Martie 2009, 19:49:42
Nu exista nimic dupa moarte.Cel putin asa spune Biblia.Cea ce spune in schimb Biblia e ca va fi o INVIERE.

http://www.presenttruthmag.com/Bible/46.html
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: silviu din 14 Martie 2009, 20:55:52
Exista o fiinta invizibila care are ca scop sa submineze adevarul.In Biblie e numit Tatal minciuni.Satan de la inceput a spus omului ca nu va muri ci va fi ca Dumnezeu.Aceasta minciuna a cautat sa o sprijine de-a lungul timpului fabricind dovezi.Dedublari,spiritism
experiente de moarte clinica sint numai unele din metodele pe care Satan le foloseste pentru ai face pe oameni sa creada ca sint nemuritori si nu au nevoie de jertfa lui Isus.
(http://www.rufon.org/forum/Themes/default/images/warnpmod.gif) 
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 14 Martie 2009, 22:36:29
Silviu....Spunei asta si doctorului Raymond Moody,  care a scris cartea ,,Viata dupa viata" si lui Arthur Ford, a scris cartea ,,Exista viata dincolo de moarte?", si altii. Au sa vina cu foarte multe cazuri care arata ca exista viata dupa moarte.  :lol:
Dar tu nu ai sa-i crezi, doar in bibile scrie ca este vorba doar de o inviere. Inviere inseamna tot viata dupa moarte.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: LP din 15 Martie 2009, 13:57:03
Salut,

Mortul se descopune doar dupa OK-ul preotului pt ca este imbalsamat!!!! Si viermii manacatori de organe gustoase mor ca fraierii. Nu are nici o legatura descompunerea corpului si viata de dupa moarte. Dupa moartea propriu-zisa, suntem doar ingrasamant pentru grau. Sufletul este o alta parte a existenteti corpului care se separa de materie si pleaca in treaba lui. Unde, cum de ce? Va rog sa raspundeti!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 15 Martie 2009, 15:00:53
Sufletul este rezultatul celor doua elemente, corp + viata de la sursa vietii (Dumnezeu).
La moarte, viata (nimic material sau constient) se duce la Sursa iar corpul putrezeste.

Pentru o intelegere mai clara, imaginati-va o lada.
Imbinarea lemnului (scanduri) cu cuiele au dat nastere lazii.
Operatiunea inversa este, cuiele intr-o parte, scandura in alta. Lada nu mai exista.

Asa cum spunea si Silviu, minciuna cu nemurirea sufletului (interpretare fortata) este destul de antica si apartine acelei fiinte "extraterestre", pe care, popular, o numim drac.

Moartea este opusul vietii !
In "moarte" nu exista nimic, nici un raspuns.
Rezultatele experientelor extracorporale se puteau face atat prin meditatie de tip oriental (yoga, etc.), prin ciuperci mexicane dar si prin LSD.
Starea de constiinta alterata nu este altceva decat o stare a mintii "alterate" care "debiteaza" experiente, la nivel de cortex, sub influente straine, mai exact, sub influenta celui care, din start, a reusit sa convinga omul ca are ceva nemuritor in el, adica diavolul (dracul sef).

Stiu ca suna provocator ca noi sa fim mici dumnezei cu puteri supranaturale, dar asta o stie si dracul, prin urmare exploateaza "la greu" aceasta "slabiciune" a noastra...!

Recomand "Tragedia Veacurilor". Desi a trecut mai bine de un deceniu de cand amj citit-o, ramane in top. Cine o citeste, intelege de ce ...!

http://www.scribd.com/doc/2071770/EG-White-Tragedia-veacurilor

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 15 Martie 2009, 15:11:42
Uite, redau putin din Tragedia Veacurilor (cap. Sfarsitul luptei), unde se poate intelege (atat cat putem acum) ca nemurirea este conditionata si ca ea nu se gaseste in sau dupa moarte, ci in viata.

Activitatile celor "salvati" de pe aceasta planeta (ulterior recreata si reintegrata in circuitul universal) vor fi atat fizice cat si de intelect (minte).
Oameni noi, cu o natura noua si nemuritoare, pe o planeta noua...

"Activitatea Cerului:

Durerea nu poate sã existe în atmosfera cerului. Nu vor mai fi lacrimi, nici convoaie funebre, nici urme de plâns. "ªi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici þipãt, nici durere, pentru cã lucrurile dintâi au trecut." "Nici un locuitor nu zice: 'Sunt bolnav!' Poporul Ierusalimului capãtã iertarea fãrãdelegilor lui" (Apoc. 21,4; Is. 33,24).

Acolo este Noul Ierusalim, metropola slãvitã a noului pãmânt, "o cununã strãlucitoare în mâna Domnului, o legãturã împãrãteascã în mâna Dumnezeului tãu". "Lumina ei era ca o piatrã prea scumpã, ca o piatrã de iaspis, strãvezie ca cristalul. Neamurile vor umbla în lumina ei ºi împãraþii pãmântului îºi vor aduce slava ºi cinstea lor în ea." Domnul zice: "Eu Însumi Mã voi veseli asupra Ierusalimului ºi Mã voi bucura de poporul Meu". "Iatã cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, ºi ei vor fi poporul Lui, ºi Dumnezeu Însuºi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor" (Is. 62,3; Apoc. 21,11.24; Is. 65,19; Apoc. 21,3).

În cetatea lui Dumnezeu "nu va fi noapte". Nimeni nu va avea nevoie ºi nu va dori odihnã. Acolo nu va fi obosealã în a face voia lui Dumnezeu ºi în a da laudã Numelui Sãu. Vom simþi mereu prospeþimea dimineþii ºi mereu vom fi departe de încheierea ei. "Nu vor mai avea trebuinþã nici de lampã, nici de lumina soarelui, pentru cã Domnul Dumnezeu îi va lumina" (Apoc. 22,5).

Lumina soarelui va fi înlocuitã cu o luminã care nu este supãrãtoare, cu toate cã întrece strãlucirea de la amiazã. Slava lui Dumnezeu ºi a Mielului inundã Cetatea Sfântã cu o luminã care nu slãbeºte. Cei rãscumpãraþi umblã în slava fãrã soare a unei zile permanente.

Acolo, cei mântuiþi vor cunoaºte aºa cum sunt cunoscuþi. Dragostea ºi simpatia pe care Însuºi Dumnezeu le-a sãdit în suflet îºi vor gãsi acolo exercitarea cea mai curatã ºi cea mai plãcutã. Comuniunea curatã cu fiinþele sfinte, viaþa socialã armonioasã cu îngerii binecuvântaþi ºi cu cei credincioºi din toate veacurile, care ºi-au spãlat hainele ºi le-au albit în sângele Mielului, legãturile sfinte care unesc întreaga familie din cer ºi de pe pãmânt (Efes. 3,15) - acestea ajutã la fericirea celor rãscumpãraþi.

Acolo, minþi nemuritoare vor contempla, cu o bucurie care nu va slãbi niciodatã, minunile puterii creatoare, tainele iubirii rãscumpãrãtoare. Acolo, nu va mai fi nici un vrãjmaº crud ºi amãgitor, care sã ispiteascã la uitare de Dumnezeu. Orice facultate va fi dezvoltatã, orice capacitate va fi mãritã.

Acumularea de cunoºtinþe nu va mai obosi mintea ºi nu va mai secãtui puterile. Acolo, cele mai mari planuri vor fi realizate, cele mai înalte aspiraþii vor fi atinse, cele mai înalte ambiþii vor fi îndeplinite; ºi încã vor mai fi noi culmi de urcat, noi minuni de admirat, noi adevãruri de înþeles, þinte noi care sã solicite puterile minþii, ale sufletului ºi ale corpului.

Toate comorile universului vor fi deschise spre studiu mântuiþilor lui Dumnezeu. Neîncãtuºaþi de moarte, ei îºi iau zborul neobosit cãtre lumile îndepãrtate - lumi care au fost miºcate de durere la vederea necazului oamenilor ºi au tresãltat în cântãri de bucurie la vestea despre un suflet salvat.

Cu o bucurie de nedescris, copiii pãmântului ajung pãrtaºi la bucuria ºi înþelepciunea fiinþelor necãzute. Ei se împãrtãºesc din comorile de cunoºtinþã ºi înþelegere câºtigate prin veacuri ºi veacuri din contemplarea lucrãrilor mâinilor lui Dumnezeu.

Cu o viziune neumbritã, ei privesc slava creaþiunii - sori, stele ºi sisteme, toate în ordinea rânduitã lor înconjurând tronul Dumnezeirii. Numele Creatorului este scris pe toate lucrurile, de la cea din urmã ºi pânã la cea mai mare, ºi în toate se manifestã bogãþiile puterii Sale.

ªi anii veºniciei, în desfãºurarea lor, vor aduce descoperiri mai bogate ºi mai slãvite despre Dumnezeu ºi despre Hristos. Pe mãsurã ce creºte cunoºtinþa, cresc ºi dragostea, respectul ºi fericirea. Cu cât oamenii Îl vor cunoaºte pe Dumnezeu mai mult, cu atât mai mare va fi admiraþia lor faþã de caracterul Sãu. Când Isus deschide în faþa lor bogãþiile mântuirii ºi realizãrile uimitoare în lupta cea mare cu Satana, inimile celor mântuiþi sunt cuprinse de o devoþiune ºi mai arzãtoare ºi, cu o bucurie ºi mai entuziastã, îºi ating harpele de aur ºi atunci de zece mii de ori zece mii ºi mii de mii de glasuri se unesc pentru a înãlþa coruri puternice de laudã.

Marea luptã s-a sfârºit. Pãcatul ºi pãcãtoºii nu mai existã. Universul întreg este curat. O singurã vibraþie de armonie ºi de bucurie strãbate prin creaþiunea imensã. De la Acela care a creat toate se revarsã viaþa, lumina ºi fericirea prin domeniile spaþiului fãrã sfârºit.

De la atomul minuscul ºi pânã la lumile cele mari, toate lucrurile, însufleþite ºi neînsufleþite, în frumuseþea lor neumbritã ºi într-o bucurie desãvârºitã, declarã cã Dumnezeu este iubire."
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: LP din 15 Martie 2009, 15:29:00
Salut,

E aiurea sa compari lada si cuiele cu sufletul si corpul... Imi pare rau, dar nu citesc niciodata postari cu copy-past, asa ca habar nu am ce ai pus in ultimul post al tau. Problema se pune altfel, nu daca cuiele sunt sufletul si lemnul corpul. Daca suntem o simbioza intre material si imaterial? Un fel de lichean sa ziceam.

Dupa cum observ, problema noastra principala nu este existenta sufelutului, ci existenta materiei. Adica cine a facut materia. Sufletul este din oficiu "treaba" lui Dumnezeu si nu sufera schimbari esentiale de intelegere. Problema este materia din jurul nostru. De ce este si de ce suntem noi prinsi in ea.. adica sufelete noastre sau constiinta noastra. Daca sufletul nostru e nemuritor, de ce nu avem nici un raspuns direct de la celalate suflete nemuritoare cu care suntem "frati/surori"? Sufletul nostru nemuritor este altfel decat sufletul nemuritor al mortilor? De ce nu putem avea contact cu ei?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 15 Martie 2009, 18:37:55
  Dragi mei va pierdeti timpul cu acest topic. Intodeauna vor exista doua tabere. Unii care cred ca nu este nimic dupa moarte si o a doua tabara care crede in existenta sufletului si a vieti (ne materiale zic eu) dupa moarte.
NU se va ajunge niciodata la un rezultat care sa impace cele doua tabere.  :-o  :lol:
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: maiami din 24 Martie 2009, 10:30:40
plecam in rai sau in iad dupa cum ne-a fost inima pe acest pamant
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: maiami din 24 Martie 2009, 10:42:05
eu zic ca plecam in lumina caci asa vrea dumnezeu sa ne miluiasca pe toti
si sa ne ofere raiul vesnic
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: DBlack din 19 Ianuarie 2010, 21:19:23
se pare ca unii de pe acest forum mai cred in "rai si iad" ..ceea ce nu credeam :) ... pai raiul si iadul nu este altceva decat o inventie , sa va sperie , cum puteti sa fiti atat de naivi ?! sa credeti ca daca nu faceti ce spune religia te duci in IAD .. si daca faci tot ce spune religia , adica sa iti pierzi viata pe NIMIC ajungi in rai ... sincer , dupa 1000 de ani mas plictisii in rai ..stau sa-l slujesc non-stop pe "dumnezeul" iisus .. "fiu" de dumnezeu , in iad sunt ce-i mai interesanti oameni , gen , einstein , leonardo da vinci , nostradamus .. si multi altii ...daca Purgatoriul este adevarat , este bine .. daca nu , eu cred intr-un loc unde o s-a ma intalnesc cu toti prietenii si persoanele drage mie ... totul sa fie cu "Happy End"
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: daos din 19 Ianuarie 2010, 23:02:37
Citat din: DBlack din  19 Ianuarie 2010, 21:19:23
se pare ca unii de pe acest forum mai cred in "rai si iad" ..ceea ce nu credeam :) ... pai raiul si iadul nu este altceva decat o inventie , sa va sperie , cum puteti sa fiti atat de naivi ?! sa credeti ca daca nu faceti ce spune religia te duci in IAD .. si daca faci tot ce spune religia , adica sa iti pierzi viata pe NIMIC ajungi in rai ... sincer , dupa 1000 de ani mas plictisii in rai ..stau sa-l slujesc non-stop pe "dumnezeul" iisus .. "fiu" de dumnezeu , in iad sunt ce-i mai interesanti oameni , gen , einstein , leonardo da vinci , nostradamus .. si multi altii ...daca Purgatoriul este adevarat , este bine .. daca nu , eu cred intr-un loc unde o s-a ma intalnesc cu toti prietenii si persoanele drage mie ... totul sa fie cu "Happy End"
Pre-iubitul tau Corut ateul se inseala amarnic. Cel putin in privinta religiei, a raiului si iadului. Eu unul nu am cunoscut raiul, poate doar pe un locuitor al lui l-am auzit. Dar am cunoscut reprezentantii iadului, sub diverse forme. Si crede-ma nu e placut.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Cautatorul din 19 Ianuarie 2010, 23:46:38
Citat din: DBlack din  19 Ianuarie 2010, 21:19:23
sa credeti ca daca nu faceti ce spune religia te duci in IAD .. si daca faci tot ce spune religia , adica sa iti pierzi viata pe NIMIC ajungi in rai ...

Dar de constiinta ce zici? De unde e? Ai asa ceva? Cand spui un cuvant urat cuiva iubit/iubita, iti pare rau. De ce exista in noi acest sentiment al parerii de rau si mustrarea de sine atunci cand gresim mai ales fata de cei dragi?

Si ce zice religia? Sa nu furi, sa nu ucizi, sa iubesti, etc.  (Apropo cineva sintetiza toata religia spunand: "Iubeste si apoi fa ce vrei").
Sunt astea lucruri rele? De ce avem mustrari de constiinta cand facem lucruri de care spun majoritatea religiilor sa nu le facem?

Cum zicea cineva de pe forum, discutia ar fi prea lunga ca sa o lamurim noi aici pe forum.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: DBlack din 21 Ianuarie 2010, 20:46:47
daos .. nu a venit nimeni din rai , ca sa ne spuna clar .. exista RAI SI IAD ! .. doar credem in textele unor carti multiplicate de milioane de ori ..si care nu valoreaza nimic vrei sa iti spun ceva ?! .. daca stii sau nu stii .."Vechiul Testament" asa cum il numeste tot crestinu , este de fapt TORAH .. cartile lui MOISE .. si 2 la mana , MOISE Nu are absolut nici o treaba cu religia crestina , el este mozaic , si cartile scrise de el pentru oamenii care credeau in dumnezeul acelei religii ( Yahwe) .. adica mozaicii ...si oamenii care au intemeiat religia crestina ...a copiat , furat , a dat copy and paste .. la TORAH ..si a denumito "vechiul testament" .. imi pare rau ca 90% din crestini nu stiu chestia asta , si cred ca vechiul testament este lucrul crestinului ..dar se insala , saracul moise , l-a ascultat pe dumnezeul lui , care i-a dat si tablitele .. cu cele 10 porunci ..alea au fost furate si copiate tot de la mozaici .. voi credeti ca atunci cand le-ati furat religia le-ati furat si DUMNEZEUL ?! .. stati chill .. dumnezeu nu o arde in 2 religii ..si legat de iisus si fiul lui dumnezeu , nu stiu cum ati putut crede asa ceva, dar este o mare ABUREALA , VRAJEALA PE FATA .. DE CE?! pai hai sa-ti arat "DAOS"




Pentru ca sa putem alege calea corecta in viata, unii ii zic Calea catre Dumnezeu consider ca este fundamental sa te lepezi de orice minciuna si sa urmezi neabatut Calea Adevarului ... si in acest context iata care este problema cu Dumnezeu:

Noi crestinii credem ca Dumnezeul nostru ... adica Iahwe, Dumnezeul Bibliei ..este Dumnezeul nostru, dar realitatea lumii religioase ne dovedeste ca nu e chiar asa ptr ca EL este in acelasi timp si Dumnezeul religiei lui Moise (religia Mozaica)...cel care si astazi mai este slavit in Sinagoga de catre cei care il iubesc si ii asculta poruncile!

Intrebarea este cum se face ca acelasi Yahwe, cel din religia crestina si cel din religia Mozaica, sunt atat de diferiti in fapte?
Vedem ca acest Iahwe al Mozaicilor a fost si mai este si azi cuminte in cer ... adica nu se barfeste de loc pe seama lui (spre deosebire de cel crestin), preocupat fiind cu treburile Lui sfinte si Dumnezeiesti din cer!
In crestinism lucrurile se schimba radical ... cica tot acelasi Iahwe ... saturat probabil de viata cereasca si uitand pesemne ca putea crea oamenii din lut asa cum a mai facut-o ...a iesit din barlogul sau ceresc si a dat o raita pe pamant umbland noaptea pe la fetele oamenilor si din atata umblatura s-a pricopsit cu un un Fiu adica cu Mantuitorul !(care vedem clar ca mantuieste totul prin moarte)
Cum se face ca intr-o religie ...acelasi Dumnzeu nu are copii ...si in alta are?
(Nu va ganditi ca Dumnezeu umbla la femei ca oamenii caci el ca Dumnezei are un madular special numit "Duhul Sfant"!)

Acum pe cine sa credem ?

Pe Mozaicii care zic ca Yahwe sta cuminte in cer si nu are copii pe pamant ... sau pe crestini care zic ca Yahwe are un Fiu?(dar si ala intrupat cu ajutorul soldatului roman Abdes Iulius Tiberius Panthera care a binecuvantat-o pe Myriam cand sotul ei Iosif nu era acasa.

Noi pe cine sa credem ...cine minte si cine spune adevarul? ... dar mai ales care din cei doi ne arata calea care trebuie urmata?

Oare sa urmam Calea lui Iahwe din Sinagoga care este cuminte in ceruri ...sau pe cea a unui Yahwe care a umblat pe pamant pe la femei si le-a lasat chiar gravide ...si asta fara sa fie casatorit ba chiar s-a dovedit a fi un iresponsabil deoarece dupa ce a binecuvantat-o pe biata femeie cu un copil, acest dumnezeu ca cucu ... nu s-a ocupat de loc de cresterea acestui mic pui de cuc ... dar s-a ocupat prea abatir si mai mult decat serios ca sa il faca pe acest copil sa sufere pe cruce!

Este aceasta o Cale de urmat?

In plus de asta in religia Mozaica Yahwe da niste PORUNCI...si tot acelasi Yahwe dar in religia crestina ...ne cere sa ne kkm pe ele ...oare cum se poate una ca asta?



CRED CA ASTA SPUNE TOTUL , DACA NU POT VENII CU CHESTII LEGATE DE LOGICA GANDITE DE MINE :) .. legat de CORUT , omul a facut SAH-MAT religia prin cartea "eva n-a fost mama noastra" ..
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: daos din 21 Ianuarie 2010, 22:26:37
Citat din: DBlack din  21 Ianuarie 2010, 20:46:47
daos .. nu a venit nimeni din rai , ca sa ne spuna clar .. exista RAI SI IAD ! .. doar credem in textele unor carti multiplicate de milioane de ori ..si care nu valoreaza nimic vrei sa iti spun ceva ?! .. daca stii sau nu stii .."Vechiul Testament" asa cum il numeste tot crestinu , este de fapt TORAH .. cartile lui MOISE .. si 2 la mana , MOISE Nu are absolut nici o treaba cu religia crestina , el este mozaic , si cartile scrise de el pentru oamenii care credeau in dumnezeul acelei religii ( Yahwe) .. adica mozaicii ...si oamenii care au intemeiat religia crestina ...a copiat , furat , a dat copy and paste .. la TORAH ..si a denumito "vechiul testament" .. imi pare rau ca 90% din crestini nu stiu chestia asta , si cred ca vechiul testament este lucrul crestinului ..dar se insala , saracul moise , l-a ascultat pe dumnezeul lui , care i-a dat si tablitele .. cu cele 10 porunci ..alea au fost furate si copiate tot de la mozaici .. voi credeti ca atunci cand le-ati furat religia le-ati furat si DUMNEZEUL ?! .. stati chill .. dumnezeu nu o arde in 2 religii ..si legat de iisus si fiul lui dumnezeu , nu stiu cum ati putut crede asa ceva, dar este o mare ABUREALA , VRAJEALA PE FATA .. DE CE?! 

Tu esti doar unul din cei fanatizati de cartile lui Corut, un om de altfel bine intentionat atunci cand le-a scris. A vrut sa ofere o raza de speranta romanilor debusolati dupa asa-zisa revolutiune ce s-a desfasurat la noi in decembrie 1989. La inceput a dat-o si el cotita spre religia vechilor daci si a incercat sa atraga prin expunerea unor fantasmagorii cu supermanul roman Varain, cel ce credea in Zamolxis. Pe urma a revenit la ateismul socialist clasic.
Spui ca Vechiul Testament din Biblia crestina este de fapt Tora evreiasca copiata. Esti pe langa subiect. Tora este o culegere de texte ebraice de dupa evenimentele provocate de venirea lui Isus pe Pamant si rastignirea Lui. N-au nici in clin nici in maneca una cu alta. Sunt doua texte complet diferite. Daca Biblia crstina are ceva in comun cu cea evreiasca este Vechiul Testament, acea parte referitoare la proorocii evreilor, parte recunoscuta si de crestinism.



Citatpai hai sa-ti arat "DAOS"
Pentru ca sa putem alege calea corecta in viata, unii ii zic Calea catre Dumnezeu consider ca este fundamental sa te lepezi de orice minciuna si sa urmezi neabatut Calea Adevarului ... si in acest context iata care este problema cu Dumnezeu:

Noi crestinii credem ca Dumnezeul nostru ... adica Iahwe, Dumnezeul Bibliei ..este Dumnezeul nostru, dar realitatea lumii religioase ne dovedeste ca nu e chiar asa ptr ca EL este in acelasi timp si Dumnezeul religiei lui Moise (religia Mozaica)...cel care si astazi mai este slavit in Sinagoga de catre cei care il iubesc si ii asculta poruncile!

Intrebarea este cum se face ca acelasi Yahwe, cel din religia crestina si cel din religia Mozaica, sunt atat de diferiti in fapte?
Vedem ca acest Iahwe al Mozaicilor a fost si mai este si azi cuminte in cer ... adica nu se barfeste de loc pe seama lui (spre deosebire de cel crestin), preocupat fiind cu treburile Lui sfinte si Dumnezeiesti din cer!
In crestinism lucrurile se schimba radical ... cica tot acelasi Iahwe ... saturat probabil de viata cereasca si uitand pesemne ca putea crea oamenii din lut asa cum a mai facut-o ...a iesit din barlogul sau ceresc si a dat o raita pe pamant umbland noaptea pe la fetele oamenilor si din atata umblatura s-a pricopsit cu un un Fiu adica cu Mantuitorul !(care vedem clar ca mantuieste totul prin moarte)
Cum se face ca intr-o religie ...acelasi Dumnzeu nu are copii ...si in alta are?
(Nu va ganditi ca Dumnezeu umbla la femei ca oamenii caci el ca Dumnezei are un madular special numit "Duhul Sfant"!)

Acum pe cine sa credem ?

Pe Mozaicii care zic ca Yahwe sta cuminte in cer si nu are copii pe pamant ... sau pe crestini care zic ca Yahwe are un Fiu?(dar si ala intrupat cu ajutorul soldatului roman Abdes Iulius Tiberius Panthera care a binecuvantat-o pe Myriam cand sotul ei Iosif nu era acasa.

Noi pe cine sa credem ...cine minte si cine spune adevarul? ... dar mai ales care din cei doi ne arata calea care trebuie urmata?

Oare sa urmam Calea lui Iahwe din Sinagoga care este cuminte in ceruri ...sau pe cea a unui Yahwe care a umblat pe pamant pe la femei si le-a lasat chiar gravide ...si asta fara sa fie casatorit ba chiar s-a dovedit a fi un iresponsabil deoarece dupa ce a binecuvantat-o pe biata femeie cu un copil, acest dumnezeu ca cucu ... nu s-a ocupat de loc de cresterea acestui mic pui de cuc ... dar s-a ocupat prea abatir si mai mult decat serios ca sa il faca pe acest copil sa sufere pe cruce!

Este aceasta o Cale de urmat?

In plus de asta in religia Mozaica Yahwe da niste PORUNCI...si tot acelasi Yahwe dar in religia crestina ...ne cere sa ne kkm pe ele ...oare cum se poate una ca asta?

CRED CA ASTA SPUNE TOTUL , DACA NU POT VENII CU CHESTII LEGATE DE LOGICA GANDITE DE MINE :) .. legat de CORUT , omul a facut SAH-MAT religia prin cartea "eva n-a fost mama noastra" ..

Tu se pare ca esti din gasca asa-zisilor octogonari ai lui Corut. Esti fanatizat de cartile lui. Poate ai si participat la adunarile cu iz de conspiratie ale gastii (botezate totusi cu ceva bere). Vrei sa zici ca n-ai nici-un Dumnezeu, ca esti ateu. De fapt ai si tu Dumnezeul tau. Poate o fi Corut, marele guru al ateismului de factura nu romaneasca, cum poate crezi tu, ci de fapt americana. Pentru ca ceea ce eu unul numesc dublu astral al fostului securist Corut Pavel nu mai este romanesc ci, mai mult ca sigur, al unui individ de prin SUA (daca-ti suna ciudat razi, ...in hohote, e problema ta, ma lasa rece).
Corut contrar parerii mele despre el, pe care poate o crezi ca fiind proasta, sa stii ca are destule idei bune. Si pentru asta imi pare rau de el. Pentru ca fondul lui sufletesc nu este unul rau si, ideile lui sunt in mare masura benefice natiei romanesti. Dar are si el o hiba: ateismul aberant. Cu asta greseste. Si sper sa ajunga sa-si dea seama de greseala facuta macar inaintea mortii, atunci cand ii va veni sorocul. Si sa se caiasca de greselile lui.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Nox din 21 Ianuarie 2010, 22:40:28
daos, acum nu cã vreau sã ma bag ºi eu aºa, nu cã n-aº putea. Ce ai fãcut tu mai sus se numeºte argumentum ad hominem (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) - argument împotriva persoanei. Reacția ta îmi este prea familiarã ca sã o trec cu vederea. Aparent eºti un cunoscãtor... De unde ºtii cã e omul e "fanatizat de cãrþile lui Coruþ" sau cã la "adunarile cu iz de conspiratie ale gastii" se botezã cu bere?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: daos din 21 Ianuarie 2010, 22:53:04
Citat din: Nox din  21 Ianuarie 2010, 22:40:28
daos, acum nu cã vreau sã ma bag ºi eu aºa, nu cã n-aº putea. Ce ai fãcut tu mai sus se numeºte argumentum ad hominem (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) - argument împotriva persoanei. Reacția ta îmi este prea familiarã ca sã o trec cu vederea. Aparent eºti un cunoscãtor... De unde ºtii cã e omul e "fanatizat de cãrþile lui Coruþ" sau cã la "adunarile cu iz de conspiratie ale gastii" se botezã cu bere?
Consider ca omul este fanatizat de cartile lui Corut din faptul ca pur si simplu citeaza la greu din cartile acestuia, fara a preciza sursa. Cat despre adunarile cu iz de conspiratie pot sa spun ca le cunosc din postarile membrilor pe fostul lui site octogonul.myforum.ro. Intr-o vreme se intalneau la o carciuma de langa discoteca studenteasca fosta "Preoteasa". E treaba lor. Punct. Dar atunci cand vor sa tot atraga adepti prefer sa ma impotrivesc. Poate ca ma vei invinui si pe mine de acelasi lucru. NU ma intereseaza sa atrag asa ceva, nici macar pentru crestinismul ortodox, religie al carei adept sunt. In viata fiecare este pana la urma pe barba lui. Dar pe site-ul acesta intra destui copii si adolescenti care pot lua de buna orice postare ce suna mai interesanta. Daca fac totusi intr-o anumita masura apologia crestinismului, o fac pentru ca este mai sigur din punct de vedere emotional. Poate ca imi vei spune ca o parte din ceea ce am postat eu este periculos. Da poate fi. Dar pana acolo mai trebuiesc parcursi niste pasi, pentru a fi in stare cineva sa inteleaga fenomenul. Iar de acei pasi e chiar bine sa ne ferim.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: DBlack din 21 Ianuarie 2010, 23:47:52
legat de Torah ai gresit , pai hai sa vedem ce este TORAH ..

Conform punctului de vedere tradiþional, Tora a fost dictatã lui Moise pe muntele Sinai. Dar existã unele contraziceri de opinie, dacã textul Torei a fost scris timp de 40 de zile cît s-a aflat Moise pe muntele Sinai sau timp de cei 40 de ani cît s-a gãsit poporul evreu în pustiu ºi a fost terminatã scurt timp pînã la moartea lui Moise.

Cãrþile cumprise în Tora:

   1. Facerea sau Geneza (בראשית) - Întâia Carte a lui Moise
   2. Ieºirea sau Exodul (שמות) - A Doua Carte a lui Moise
   3. Leviticul (ויקרא) - A Treia Carte a lui Moise
   4. Numerii (במדבר) - A Patra Carte a lui Moise
   5. Deuteronomul sau A doua Lege (דברים) - A Cincea Carte a lui Moise



Tora este o culegere de texte ebraice de dupa evenimentele provocate de venirea lui Isus pe Pamant si rastignirea Lui



ia citeste mai sus si afla ce este Tora .. cele 5 carti ale lui moise , si dupa cate am spus , MOISE nu are nici o treaba cu iisus , el isi vede bine linistit de religia lui si de dumnezeul lui .. care spune clar .. >>  - 1Corinteni 3.16.
Nu ºtiþi, oare, cã voi sunteþi templu al lui Dumnezeu ºi cã Duhul
lui Dumnezeu locuieºte în voi?

49.   
"Cerul este tronul Meu ºi pãmântul aºternut picioarelor Mele. Ce casã
Îmi veþi zidi Mie? - zice Domnul - sau care este locul odihnei Mele?
50.   Nu mâna Mea a fãcut toate acestea?"


Vechiul Testament = TORA ..

mai departe legat de Corut , nu sunt fanatic , dar imi plac unele carti .. scrise de el , sau traduse , nu conteaza ..sa fie dumnezeul meu corut ? stai linistit .. nu sunt un fanatic , sa il cred dumnezeu , el este simplu OM care aduce dovezi , sau cum vrei tu sa-i spui impotriva religiei .. si chestia de mai sus care am postato despre Iahwe si iisus , nu are nici o treaba cu corut .. pentru ca acel text nu este dintr-o carte a lui ..

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Nox din 21 Ianuarie 2010, 23:58:17
Pfff, ce îmi place mie de voi cei care vã faceți atâtea griji pentru copii și adolescenții care intrã pe acest forum. Nimic nu poate întrece aberațiile de genul cã lumea a fost creatã în 6 zile de o ființã imaginarã aflatã din cer.



ºi on topic:

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: DBlack din 22 Ianuarie 2010, 00:05:51
Nox .. vezi , lumea crede in acea fiinta imaginara .. care a creeat lumea in 6 zile , dar sti care e chestia , lumea incepuse sa se intrebe "6 zile prea repede" .. si popii au inceput cu altceva "pai la inceput 6 zile putea sa fie si 6000 de ani" .. hai sa fim seriosi , de cand ma stiu , si de cand umblu pe net teleleu nu am aflat pana acum ca TIMPUL sa se fi schimbat , sau sa fie mai lung sau mai scurt , doar ce am aflat de curand de 24 de ore sunt 16 ore nu stiu din ce cauza.. in fine :) .. frate , TIMPUL nu exista , TIMPUL este mai batran ca sa spunem asa decat Dumnezeu in persoana ..cum am mai spus , nox ..oamenii cred intr-o persoana care sta in cer si ne vegheaza pe toti 24/7 .. pai cum poti tu supraveghea 6 MILIARDE de OAMENI NON-STOP?!?! .. e ceva imposibil.. si sa stii ce face fiecare persoana in parte...pe urma , cum a putut dumnezeu sa creeze MATERIE din NIMIC .. sa creeze PLANETE DIN NIMIC , sa creeze UNIVERSUL DIN NIMIC , sa se CREEZE PE EL DIN NIMIC ?!?! ..asta e o intrebare fara raspuns ca multe altele .. si din cate stiu dumnezeu nu a creeat planeta , ci doar ce-i ce traiesc pe ea , gen oameni ..animale si asa mai departe..eu ma bazez mai mult pe chestia ca noi suntem doar niste simple experimente .. :) si atata tot ..cum americanii au reusit sa devina "DUMNEZEI " ..


cum ?! simplu ..


In asteptarea Synthiei – care a reprezentat in ultimii doi un mod de viata pentru entuziastii vietii sintetice, de cand pionierul in genomica Craig Venter a promis sa dezvaluie o celula de bacterie vie posedand un genom creat in intregime in laborator – 2010 se doreste anul marelui anunt al reusitei.

Synthia reprezinta denumirea populara pentru o specie care contine un set de instructiuni genetice elaborate in conditii controlate, ce se apropie de minimul necesar sustinerii vietii bacteriale - bazata pe ADN-ul unui microb denumit Mycoplasma genitalium.

Atunci cand Venter a anuntat crearea unui genom sintetic de M. genitalium, in ianuarie 2008, nasterea Synthiei a fost considerata iminenta. Cu numai cateva luni inainte, echipa cercetatorului demonstrase tehnologia "contrabandei" de ADN intre celule vii, performand un "transplant de genom" intre doua specii diferite de Mycoplasma.

Dar perfectionarea metodei, astfel incat ADN-ul Synthiei sa prospere intr-o celula bacteriala vaduvita de genomul propriu, s-a dovedit mai dificila decat anticipase Venter. Echipa lui a avut de intampinat mai multe probleme, intre care enzimele celulei-gazda, care cauta sa distruga orice urma de ADN strain.

In alte locuri, alti cercetatori lucreaza la partile componente al unei celule in intregime sintetice. George Church de la Universitatea Harvard a anuntat deja ca echipa sa a realizat un ribozom auto-formator - este vorba despre fabrica celulara responsabila de crearea proteinelor. El se asteapta ca urmatorul pas - automultiplicarea ribozomilor sintetici - sa aiba loc in 2010. Totusi, celula complet sintetica ramane un tel indeparat, asa incat ne vom multumi pentru inceput sa speram ca proiectul Sinthya va fi finalizat si incununat de succes in urmatorul an.

Sursa: Newscientist
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: GabyS din 22 Ianuarie 2010, 11:42:49
Un articol interesant, cat si o carte despre ceea ce se intampla dupa ce mori puteti gasi aici:
http://dincolo-de-materie.blogspot.com
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: daos din 29 Ianuarie 2010, 13:16:47
Citat din: Nox din  21 Ianuarie 2010, 23:58:17
Pfff, ce îmi place mie de voi cei care vã faceți atâtea griji pentru copii și adolescenții care intrã pe acest forum. Nimic nu poate întrece aberațiile de genul cã lumea a fost creatã în 6 zile de o ființã imaginarã aflatã din cer.
1. Mda. Poate ca pe undeva ai dreptate. Ateismul nu duce la schizofrenie, dar poate duce la ceva nevroze obsesionale sau la paranoia (vezi Ceausescu).
2. Dumnezeu nu e nici pe departe o fiinta imaginara. Este o realitate. Dar nu se reveleaza decat la prea putini. Si aceia poate ca sunt unul la miliarde. Si aceia nu se incadreaza la paranormali, ci sfinti.
3. Lumea eu unul cred ca a fost facuta in 6 zile, dar nu gandi la zilele din punctul de vedere al omului material. Timpul e relativ. Esti pasionat de stiinta, mai citeste despre Einstein.
4. Nicknameul tau este Nox, probabil vine de la civilizatia NOX din serialul StarGate. Vezi ca a aparut si Continuum, cu idei care cam tind spre conceptele religioase pe care tu le repugni.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shadowman din 29 Ianuarie 2010, 17:23:34
          "Unde plecam dupa ce murim?"  :roll:
In oferta turistica sunt cuprinse doar doua destinatii,fara bilet de intoarcere : PARADISUL si INFERNUL !
Pina la aparitia pe piata a altor tour-operatori,care sa ofere un pachet de servicii diferit ( obiectiv,transport,cazare,plimbari,servicii de divertisment,inchirieri masini etc...) va trebui sa ne multumim (ori sa ne ingrozim) cu ofertele actuale...
Pentru cei care doresc sa afle impresii de calatorie : http://www.youtube.com/watch?v=CcJ_zsxfhxc
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Nox din 29 Ianuarie 2010, 20:17:55
Citat din: daos din  29 Ianuarie 2010, 13:16:47
4. Nicknameul tau este Nox, probabil vine de la civilizatia NOX din serialul StarGate. Vezi ca a aparut si Continuum, cu idei care cam tind spre conceptele religioase pe care tu le repugni.

Da... sau din latinescu nox (nyx), care înseamnã noapte.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Shadowman din 29 Ianuarie 2010, 21:35:57
  Alte impresii de calatorie ale celor care-au vizitat iadul si raiul :
http://www.youtube.com/watch?v=ySQtmDtYZbQ   ( vizitatori Rai  :rainbow: )
http://www.youtube.com/watch?v=qiJ8u_IFkZ0       ( vizitatori Iad  :evil: )
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 30 Ianuarie 2010, 23:16:42
Pentru analistii sensibili din lumea credintei rationale:


Deuteronomul 18:9 Dupã ce vei intra în þara pe care þi-o dã Domnul, Dumnezeul tãu, sã nu te înveþi sã faci dupã urâciunile neamurilor acelora.
Deuteronomul 18:10 Sã nu fie la tine nimeni care sã-ºi treacã pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sã aibã meºteºugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrãjitor,
Deuteronomul 18:11 de descântãtor, nimeni care sã întrebe pe cei ce cheamã duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sã întrebe pe morþi.
Deuteronomul 18:12 Cãci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; ºi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tãu, pe aceste neamuri dinaintea ta.
Deuteronomul 18:13 Tu sã te þii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tãu.
Deuteronomul 18:14 Cãci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultã de cei ce citesc în stele ºi de ghicitori; dar þie, Domnul, Dumnezeul tãu, nu-þi îngãduie lucrul acesta.

De ce toate aceste restrictii din partea lui Dumnezeu pentru "stiintele ezoterice" ???!!!
Vorbesc din punctul de vedere al unui crestin dar si celorlalte religii, numite aici "neamuri". Aceste "neamuri" practicau intens "ezoterismul".
Nu cumva Dumnezeu stie mai multe decat noi ?
O restrictie apare, din partea unui parinte pentru copilul sau, atunci cand "practica" respectiva ar dauna grav copilului. In contextul de mai sus, mesajul lui Dumnezeu nu se adreseaza doar unei persoane ci intregului popor (stat).

Prin comparatie, daca esti sincer cu tine insuti si ei acest raport biblic ca fiind "intelligence", deci o informatie reala, poti intelege ca toti cei care practica, sub o forma sau alta, "stiintele ezoterice", nu se gasesc intr-o relatie de natura spirituala cu Dumnezeu ci cu alte spirite-fiinte, numite popular draci.

Deci, iata cum institutiile prezidentiale (sau orice alta institutie din stat) se intorc la genul de practici si consiliere pe care le putem descoperii in mai toate marile imperii sau la mai toti oamenii puternici ai timpurilor. Incepand de la Egipt, Babilon si pana la Imperiul Roman.
Pe scurt: toti acesti oameni se inconjoara (constienti sau nu) de emisari ai "spiritelor".

Mai jos voi pune cateva definitii legate de spiritism, spiritist si medium spiritist.

- SPIRITISMUL: este stiinta, filozofia si religia vietii constiente, bazate pe comunicarile realizate de mediumii spiritisti, cu cei care traiesc in lumea spiritelor.

- SPIRITIST: este cineva care crede, ca baza a religiei, in comunicarea cu lumea spiritelor prin intermediul mediumilor si care-si modeleaza caracterul conform celor mai inalte invataturi derivate din aceste comunicari.

- MEDIUM SPIRITIST: este o persoana al carei organism este sensibil la vibratiile din lumea spiritelor prin care inteligentele de dincolo sunt capabile sa transmita mesaje si sa produca fenomene spiritiste.


Inteligentele de dincolo sunt acele "inteligente" numite popular draci, inteligente cu care Dumnezeu ne "recomanda" sa nu intram in contact prin nici un fel de practica "ezoterica". De ce ?
Orice parinte sau prieten isi sfatuieste copilul sau prietenul sa nu aiba anumite contacte "ezoterice" deoarece sunt periculoase in ciuda faptului ca ele te fac sa te simti deosebit. Un mic zeu !

Definitia vindecarii spiritiste:
Vindecarea spiritista este un dar al unor mediumi si este exercitata de, si prin influenta fiintelor - spirit descarnate... pentru vindecarea mentala si fizica a bolilor omenirii. Fiintele spirituale combina fortele lor curative cu magnetismul si energia vitalizatoare a mediumului si o transmit pacientului.

Termenii "magnetism" si "forte magnetice", folositi frecvent de spiritisti au fost imprumutati de la fizicienii italieni Galvani si Volta (sec. XVIII) si prin extindere s-a nascut teoria "magnetismului animal" (care ar fi asemenea unui fluid electric).
Imprumutul unor asemenea termeni din stiinte se va repeta cu frecventa mare in decursul timpului, atractia pentru expresii grandilocvente fiind una din "slabiciunile spiritelor".
Teoria "magnetismului" a gasit multi adepti in Europa prin 1780 si mai ales in Anglia dupa 1847.

Pe la 1775, Dr. Friederich Mesmer (decedat 1815), medic austriac, a dezvoltat ideea de "magnetism animal", "somn magnetic", si inducerea somnului prin "transa magnetica"; aceasta practica s-a numit mesmerism, apoi hipnotism.

Cateva date despre hipnoza:

Hipnoza se bazeaza pe supunerea unei persoane vointei si autoritatii alteia, individualitatea persoanei supuse confundandu-se cu a celei care hipnotizeaza. Subiectul (persoana hipnotizata) actioneaza la vointa hipnotizatorului, devine instrumentul lui, facand orice sugereaza inductorul transei somnambulice.

"Cand subconstientul se afla sub hipnoza el devine sesceptibil (deschis) la sugestii din afara...Cum putem fi siguri ca vreun contrabandist astral din lumea spiritelor nu va patrunde in subconstient in starea de transa hipnotica, exercitand arta lui oculta, asa cum face mediumul in transa ?"
(Teoria Reincarnarii de Witte Miller.)

"Hipnoza psihica este cel mai puternic mijloc de sugestie. Ea este impunerea vointei unei persoane asupra alteia si supunerea eului unuia, celuilalt. Cel hipnotizat renunta la discernamantul personal si-si supune autonomia. Dupa ce cineva a fost odata hipnotizat, este mai usor sa fie hipnotizat a doua oara...
(Referat prezentat la Institutul de Igena Mintala, Harding Sanitarium, Worthington, Ohio, 12-15 nov. 1956)

Hipnoza clinica slabeste garda mintii (vointa), pe cand hipnoza spiritista face un pas mai departe deschizand usa mintii acelor "spirite" de dincolo care pot controla mintea omului...

Dumnezeu a facut din minte o citadela constienta de sine prin inteligenta, ratiune si control moral. Vointa omului este garda, santinela acestei citadele pe care nici Dumnezeu nu o forteaza. O invazie a mintii de catre o alta vointa, supunerea acestei citadele care Dumnezeu a intentionat sa fie suverana si inviolabila este straina conceptului biblic de libertate (liber arbitru) in alegere si responsabilitate. Cand garda se preda invadatorului psihic, citadela este predata, cucerita. Din vechime, aceasta "tehnica de control" a facut parte din repertoriul necromantiei, cum face si astazi.
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?39019.15
Titlu: Vrei sa calatoresti in iad ?
Scris de: Shadowman din 01 Februarie 2010, 18:46:02
        :star: SUPER OFERTA !  :star:
"55 de lei, biletul dus-întors în iad"
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Bucuresti-55_de_lei-biletul_dus-intors_in_iad_0_199180505.html
(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_15.gif)
(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_25.gif)
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 09 Aprilie 2010, 10:40:09
Experienþele din apropierea morþii s-ar datora dioxidului de carbon

Citim aceastã ºtire, apãrutã pe portalul ScienceDaily.com, precum cã nivelul ridicat de dioxid de carbon ar explica "experienþele din apropierea morþii".

Experienþele din apropierea morþii (pentru pacienþi ce au intrat în stop cardiac ºi apoi au revenit la viaþã) includ senzaþii precum: luminã puternicã în faþa ochilor, un sentiment de pace ºi bucurie, aparenta întâlnire cu entitãþi mistice. Toate aceste senzaþii ar putea fi "rodul" nivelului ridicat de bioxid de carbon din sânge, au ajuns la aceastã concluzie cercetãtorii de la BioMed Central, care ºi-au publicat concluziile în revista medicalã "Critical Care" ºi care au investigat evenimente ciudate în cazul a 52 de pacienþi care s-au aflat în stop cardiac.

Zalika Klemenc-Ketisa a lucrat cu echipa sa de cercetãtori de la Universitatea din Maribor (Slovenia) pentru a investiga pacienþii având experienþe în apropierea morþii. Ea a spus cã "Am gãsit cã acei pacienþi care au experimentat fenomenul aveau niveluri foarte ridicate ale dioxidului de carbon în sânge faþã de cei ce n-au experimentat acest fenomen". Ea a mai adãugat cã experienþele din apropierea morþii n-au avut corelaþii cu sexul, vârsta, nivelul de educaþie, credinþa religioasã sau frica de moarte.

Sunt ºi eu curios...Am citit despre un caz în care cineva care a avut o asemenea experienþã în apropierea morþii, ºi care a vãzut-o ºi pe mãtuºa sa moartã la capãtul tunelului de luminã. Da, dioxidul de carbon, o sã spunã oamenii de ºtiinþã, numai cã este o problemã. Mãtuºa murise cu foarte puþin timp înainte, iar pacienta nu ºtiuse de moartea ei, în momentul în care a intrat în stop cardiac. Cum a acþionat dioxidul de carbon în acest caz? Sã ne explice doamna Zalika Klemenc-Ketisa.

Sursa:
http://www.lovendal.net/wp52/experientele-din-apropierea-mortii-s-ar-datora-dioxidului-de-carbon/
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 09 Aprilie 2010, 11:18:09
CitatCum a acþionat dioxidul de carbon în acest caz? Sã ne explice doamna Zalika Klemenc-Ketisa.
Sau cum explica dioxidul de carbon din sange faptul ca, persoane supuse unor interventii (fie de chirurgie fie de resuscitare) au putut reda exact ce au discutat medicii si asistentele, ce instrumentar au folosit and so on ....!!!
Stii cum e asta cu dioxidul? Ca in bancul cu puricele : Un cercetator sedea cu o rigla in mana si striga puricelui :
-Sari ! Ii masura cu o rigla saritura si apoi nota in carnetel performanta ..: "5 cm si juma'"
La un moment dat i-a venit ideea sa taie picioarele sugatorului de sange nevinovat, sa vada reactia ; ia o foarfeca ii taie picioarele si zice :
-Sari  !
"Animalu' " nimic; nu mai sare ?!
Savantul noteaza  atunci tacticos in jurnal : "cand i se taie picioarele, puricele nu mai .....aude "
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 11 Aprilie 2010, 15:26:23
Astral Projection presupune ca omul are si un corp astral care poate "calatorii" in afara celui fizic.
Va dati seama ce poate face un "ofiter de informatii" cu o asemenea capacitate.
Ar fi nevoie de servicii de contraspionaj astral.

Nu sunt singurul care afirma ca experientele extra-corporale, deci astrale, sunt rezultatul unor combinatii chimice (etc.) la nivel de creier, naturale sau provovate, si ca in realitate astralul nu exista si ca "omul astral" nu se duce niciunde dar ca in aceasta situatie pe frecventa creierului nostru intra anumite forte necunoscute (sau ignorate) care transmit o informatie reala subiectului asa incat tehnica folosita sa fie veridica si validata.

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?10163.last
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Serban M din 11 Aprilie 2010, 15:40:23
Nu exista sceptic capabil sa aduca argument impotriva experientelor NDE care sunt notate de catre numerosi doctori.

Experiente in care au fost relatate intamplari reale, la o distanta imensa de patul pacientului aflat in coma.

Deci ronin, cum stam cu chimicalele alea ?  :-D
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: mistic din 11 Aprilie 2010, 23:16:38
unde plecam dupa ce murim? cel mai sigur raspuns il obtii cand mori :roll:
rai si iad? intrebarea buna ar fi ce este raiul si ce este iadul?
o gramada de religii spun cam ce ai pati dupa moarte insa nu te poti baza pe ele pentru ca defapt nu stii care teorie e corecta, pur si simplu nu poti spune ca cineva are dreptate daca nu cumva ejti sigur ca el a murit si sa intors.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Serban M din 12 Aprilie 2010, 09:02:30
De ce iad sau rai ? numai atat crezi ca exista ? dar reincarnare ? dar alte dimensiuni ?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: i1414xy din 12 Aprilie 2010, 15:51:36
Citat din: Sirius13 din  12 Aprilie 2010, 09:02:30
De ce iad sau rai ? numai atat crezi ca exista ? dar reincarnare ? dar alte dimensiuni ?
Ce mare prostie-i reincarnarea asta! Am citit intr-o carte ca un german , al carui frate murise in WW2 poposeste la o familie de tarani, care pe langa printre animalele pe care le aveau, era si un magar , pe care taranii il nimisera Naser,  numele fratelui german decedat fiind tot Naser. Germanul acesta credea in reincarnare si -atunci cand a intrat la acei tarani, magarul respectiv era in apropiere si-o inceput sa rage la el. Atunci taranii au alungat magarul mai deoparte, pronuntand si numele de Naser. Germanul cand o auzit de naser o zis:  "el este , e fratele meu Naser , de-aia cand am intrat a strigat la mine", :-D :-D taranii o ramas muti la asta, apoi germanul i-a rugat pe tarani sa-i vanda magarul, dar acestia s-au opus pt. ca se ajutau de el la treburi. Dar germanul sustinea ca e fratele lui reincarnat si e in stare sa platesca oricat, iar intr-un final taranii au cedat, deoarece unul le-a spus: "dai-l mai, nu vezi ca-ti plateste ca pe-un Mercedes" si i l-au dat. :-D :-D
Si germanul l-a luat acasa pe "fratesu".  :-D :-D. Va dati seama unde-a ajuns prostia omenesca. Mai mare prostie ca asta nu exista.

Numai rai si iad exista dupa moarte, locuri pe care omul le poate vizita inca din viata asta . Reincarnare , alte dimensiuni, bla, bla bla, asteas- apa de ploaie , nimicuri.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Serban M din 12 Aprilie 2010, 16:35:06
Citat din: i1414xy din  12 Aprilie 2010, 15:51:36
Ce mare prostie-i reincarnarea asta! Am citit intr-o carte ca un german , al carui frate murise in WW2 poposeste la o familie de tarani, care pe langa printre animalele pe care le aveau, era si un magar , pe care taranii il nimisera Naser,  numele fratelui german decedat fiind tot Naser. Germanul acesta credea in reincarnare si -atunci cand a intrat la acei tarani, magarul respectiv era in apropiere si-o inceput sa rage la el. Atunci taranii au alungat magarul mai deoparte, pronuntand si numele de Naser. Germanul cand o auzit de naser o zis:  "el este , e fratele meu Naser , de-aia cand am intrat a strigat la mine", :-D :-D taranii o ramas muti la asta, apoi germanul i-a rugat pe tarani sa-i vanda magarul, dar acestia s-au opus pt. ca se ajutau de el la treburi. Dar germanul sustinea ca e fratele lui reincarnat si e in stare sa platesca oricat, iar intr-un final taranii au cedat, deoarece unul le-a spus: "dai-l mai, nu vezi ca-ti plateste ca pe-un Mercedes" si i l-au dat. :-D :-D
Si germanul l-a luat acasa pe "fratesu".  :-D :-D. Va dati seama unde-a ajuns prostia omenesca. Mai mare prostie ca asta nu exista.

Numai rai si iad exista dupa moarte, locuri pe care omul le poate vizita inca din viata asta . Reincarnare , alte dimensiuni, bla, bla bla, asteas- apa de ploaie , nimicuri.

Mare mare prostie in lumea asta ! atat de mare incat mai mare prostie ai zis tu.

Daca exista iad si rai = alte dimensiuni. Deci ? imi dau seama unde a ajuns prostia omeneasca. Pana acolo unde cineva crede ca sufletul, dupa moarte, va fi indesat intr`un puci cu slanina si ars la foc de tabara de un nene cu coarne si trident, acest nene fiind invincibil, desi sufletul nu are simturi ale mintii, el tot e pedepsit aspru daca a pacatuit pe timpul vietii.... daca e suflet.... si multe daca, desi aruncam cu pietre in teorii care nu ne convin, le ridicam pe piedestaluri imense pe cele care ne convin.

Intrebarea mea e in continuare.... ce face acel salbatic din trib care a omorat gramada de oameni ca sa supravietuiasca ? el nefiind introdus in doctrinele almanahului sau domesticit prin taina lui iisus ? dar ce vina are el ca traieste in jungla si nu a auzit de crestinism sau alte religii facute de ai lui tovarasi mai bine imbracati de peste mari si tari ? el unde merge ? in rai pentru ca nu a stiut sau in iad pentru ca nu a stiut ?

Dar ce te faci cu ala care se naste orb-surdo-mut si traieste toata viata in intuneric fara sa stie aproape nimic.... ala pentru ce s`a nascut, dar ala retardat mental ? ca sa mearga in rai sau in iad ? si de ce ? pai ce fapte sa faca nene daca e inapt la orice fapta ? sau ii masoara nenea Dzeu pe asa zisa lista neagra (a lui mos craciun de altfel) gandurile negative si pozitive ? de parca ar stii ce inseamna asta !!!!!!

HALAL iad si rai in cazurile de mai sus. Deci ? ce e mai comic, reincarnarea sau cele doua taramuri, iad si rai ?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: i1414xy din 12 Aprilie 2010, 22:51:52

Cand am spus "alte dimensiuni" m-am referit la gauri negre si nushtiuce porti prin univers si alte teorii de acest gen care-s vorbe-n vant.

Simturile sufletului dupa moarte sunt ca simturile trupului in viata, sufletul dincolo va simti durerea sau bucuria si dulceata.



Salbaticul  din trib  nu va fi judecat dupa cum vom fi judecati noi dei din civilizatie, si nu cred c-o s-ajunga-n iad.   Iar cel  orb-surdo-mut sau retardat mental au locul asigurat in rai, chiar daca poate unii au unele pacate acestea nu vor fi luate in considerare.

  Bine ,, nu crezi nici in rai nici in iad, dar tu chiar crezi ca un om ca Hitler, din civilizatie, din toate timpurile, care toata viata a ucis, a torturat, a chinuit, a cotropit, a provocat numai suferinta, si n-ar fi avut nici o remuscare, chiar daca multi i-ar fi spus ca greseste,  chiar crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata, chiar crezi ca oamenii  astia rai nu vor primi nici o pedepsa pt. tot raul pe care l-au facut in viata pe pamant? Nah
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: mistic din 13 Aprilie 2010, 00:32:58

hittler este pedepsit pt ce a facut insa mai bine spus hittler suporta reactiunea care a aparut in urma actiunii sale. si aceasta reactiune nu inseamna neaparat un iad etern, daca o persoana sar duce direct in rai sau in iad dupa ce ar muri ar fi chiar nedrept deoarece o persoana comite actiuni in urma experientelor pe care le-a trait si modul in care percepe lumea. omul nu este o fiinta constienta indeajuns pentru a lua decizii intelepte. omul ia deciziile subiectiv bazate pe emotii.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 13 Aprilie 2010, 09:25:51
CitatIar cel  orb-surdo-mut sau retardat mental au locul asigurat in rai.
Astia poate au de reglat o carma din viata anterioara. Chiar tu ai spus: crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata
Citatchiar daca poate unii au unele pacate acestea nu vor fi luate in considerare......astia rai nu vor primi nici o pedepsa pt. tot raul pe care l-au facut in viata pe pamant?
Pai din citatul de mai sus, te cam contrazici in cea ce sustii.  :lol:
Salut!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: i1414xy din 13 Aprilie 2010, 13:12:57
@mistic
  pt. un om intreg la minte care a facut tot raul posibil si care nu a avut nicio  remuscare, cu toate ca multi l-ar fi indemnat,  situatia-i foarte grava ., nu prea vad sa aiba iertare , dar daca cat de putin se caieste se poate salva.

Citat din: jean din  13 Aprilie 2010, 09:25:51
Astia poate au de reglat o carma din viata anterioara. Chiar tu ai spus: crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata

Nu-ncurca ce-am spus. " crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata" m-am referit la cei rai , cu mintea-ntreaga.  " carma din viata anterioara" nu reprezinta nimic, nu exista.
Citat din: jean din  13 Aprilie 2010, 09:25:51
Pai din citatul de mai sus, te cam contrazici in cea ce sustii.  :lol:
Salut!
NU ma-mcontrazis deloc . Mai citeste o data. asta " chiar daca poate unii au unele pacate acestea nu vor fi luate in considerare" am scris-o in contextul celor inapoiati mintal si cu probleme,  iar "  astia rai nu vor primi nici o pedepsa pt. tot raul pe care l-au facut in viata pe pamant?" la cei "din civilizatie" cu mintea-ntreaga care-s acuzati de genocid si alte atrocitati.  Tu ai inversat ceea ce am  scris . Salut.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 13 Aprilie 2010, 14:07:53
   Este clar, tu crezi in cele clasice, ca la biserica cu rai si iad. Dupa tine acolo merge sufletul.Eu sunt de alta parere. Te-ai gandit vreo data care este rostul existentei fiintelor omenesti pe acest Pamant? DE ce a fost nevoie sa se nasca si sa moara miliarde de fiinte? Ia gandestete. Si biserica mai spune ,,cresteti si va imultiti", pentru ce? sa ingrasam Pamantul? Sau sa fim pedepsiti, sa ne facem fochisti ai iadului sau sa fim smecheri pe langa Dumnezeu. Pai nu putem fi, nu avem loc de ingeri. Cred ca existenta nosatra aici, in acest corp fizic si dupa, este mult mai complexa. Momentan scopul ne scapa si nu stiu daca vom afla vreo data. Rai-iad plasmuiri ale minti umane, nimic mai mult.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: darksid3 din 13 Aprilie 2010, 17:26:07
Rai-iad - plasmuiri ale mintii blocate in dualism si care nu e in stare sa "vada" ca una are nevoie de cealalta pt. a se manifesta "plus si minus, rece si cald, alfa si omega, etc"
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: mistic din 15 Aprilie 2010, 10:44:02
@i1414xy om intreg la minte? nu prea exista asa ceva. Aproape toti oamenii nu sunt intregi la minte. Foarte putini sunt cei intregi la minte. Un om face ce stie, nul poti acuza pentru ca stie prea putin
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Dumitru din 02 Iunie 2010, 15:08:18
Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:

Genesa 2 ,7:,,Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului ,i-a suflat in nari suflare de viata , si omul s-a facut un suflet viu,,.!   TARANA +SUFLARE DE VIATA= PERSOANA VIE.   Eclesiastul 12,7:,,pana nu se intoarce tarana in pamant , cum a fost , si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu , care l-a dat,,.!  Apoc 20,14-15:,,Si moartea si locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc .Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in CARTEA VIETII ,a fost aruncat in iazul de foc,,.!   Apoc 21,1-4. ,, Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou ;pentruca cerul dintai si pamantul dintai pierisera , si marea nu mai era.  si versetul 4:,,El va sterge orice lacrima din ochii lor . Si moartea nu va mai fi . Nu va mai fi nici tanguire , nici tipat ,nici durere,pentruca lucrurile dintai au trecut,,.!
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 07 Iunie 2010, 22:43:19
Niciunde. Incetam sa mai existam.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: k3t3lin din 07 Iunie 2010, 22:54:41
Si ce inseamna acest "niciunde"?
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: daos din 07 Iunie 2010, 23:23:55
Citat din: Ronin din  07 Iunie 2010, 22:43:19
Niciunde. Incetam sa mai existam.
Esti tu oare sigur de asta, samurai fara stapan?! :)
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Tayka din 07 Iunie 2010, 23:56:50
Unde plecãm dupã ce murim?Pãi noi nu mai plecãm,stãm cuminþi ºi ne duc alþii la ..groapã.Cine crede cã am mai pleca pe undeva dupã moarte se înºealã amarnic.Ideia morþii ne produce o fricã teribilã care ne urmãreºte mai mult sau mai puþin întreaga viaþã,ºi de care încercãm sã scãpãm cumva;unii încercând sã uite cu bãutura,drogurile,alþii cu dogma,religiile,alþii cu distracþiile,femei,totul este însã amãgire,ºi asta necunoscând fenomenul ºi nici momentul final,cãci închipuiþi-vã ce am face dacã am mai ºi cunoaºte clipa cea de pe urmã,priviþi condamnaþii la moarte(dar nu cei din filme)ci în realitate,sau muribunzii,ºi veþi vedea atunci ce poate face frica de moarte cu fiinþa umanã atunci când ºtie cã nu mai are nici o ºansã.Sântem avertizaþi sã evitãm sã-i privim în ochi cãci putem putem prelua ecoul fricii lor poate pentru tot restul vieþii.
Cam asta e viaþa omului,este adevãrat însã cã omul este monitorizat îndeaproape dea lungul întregii sale vieþi de cãtre un fel de hiper-mikro cip,care nu intervine,nu ia decizii,ci doar..filmeazã,dar asta e cu totul o altã poveste,ºi ea nu aparþine vieþii omului.

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 08 Iunie 2010, 10:16:44
Niciunde inseamna ca nu ne ducem nicaieri sub nici o forma. Omul (sufletul viu) inceteaza sa mai existe.
Vezi si topicul cu "viata dupa moarte, o iluzie". Experimentele lui Moody sunt teorii iar alti medici au demonstrat ca omul nu "pleaca" intr-o alta viata dupa viata asta. Totul se petrece la nivelul creierului prin intermediul anumitor substante. De regula doar celor care cred asta (viata dupa viata) li se intampla acel gen de experiente.

Cel mai frumos prezinta Solomon acest aspect:

"Cei vii, în adevãr, mãcar ºtiu cã vor muri; dar cei morþi nu ºtiu nimic. ... Niciodatã nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare." Eclesiastul 9:5, 6.

Dupã moarte un om: se întoarce în þãrânã (Psalmi 104:29), nu ºtie nimic (Eclesiastul 9:5), nu mai face planuri (Psalmi 146:4), nu mai are de a face cu nimic de pe pãmânt (Eclesiastul 9:6), nu trãieºte (2 Regi 20:1), aºteaptã în mormânt (Iov 17:13) ºi nu îºi mai continuã nici o activitate (Iov 14:1, 2).

Se uita un lucru, sau nu i se acorda credit: Entitatea rebela a "nascut" teoria vietii dupa moarte. "Hotarat ca nu veti muri". Un mincinos.

Material bine prezentat aici:
http://intercer.net/blogs/studiibiblice/amazing-facts/sunt-mortii-morti.html

Si un material video, o prelegere inteligenta aici:
Taramul mistic al mortii
http://cornel.0x47.de/video/veith_rt/222.mp4

Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: k3t3lin din 08 Iunie 2010, 22:50:06
Toate fragmentele biblice pe care le-ai postat mai sus sunt scoase din context si cei ce au citit biblia stiu bine ca am dreptate... Ai citit cumva Eclesiastul sau Cartea lui Iov de la cap la coada si asta este concluzia care rezulta??? Oricum, mi se pare un nonsens sa afirmi ca sufletul viu inceteaza sa mai existe, ca omul pur si simplu dispare de pe orice plan existential, indiferent ce forma ar presupune acesta si sa aduci ca argument pentru aceste afirmatii pasaje din Biblie, tocmai cartea de capatai a crestinismului care are ca baza tocmai ideea invierii si a vietii vesnice...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Tayka din 09 Iunie 2010, 01:57:27
Chiar crezi cã vei trãii veºnic?aiurea!o viaþã veºnicã e de neconceput,nici mãcar îngerii nu trãiesc veºnic,au ajuns e drept sã trãiascã prin ºtiinþa ºi tehnologia lor superioarã circa 1400 de ani tereºtri,ceiace ptr. noi oamenii pare întradevãr o veºnicie,iar conducãtorul lor(Bunul Dumnezeu)trãieºte ºi el de vreo trei ori mai mult ºi asta ptr cã a reuºit o triplã clonare,fiind aºa dar format din trei entitãþi în viaþã(trinitate).Aºa dar nu te mai amãgii zadarnic,cã ei ne vor face pe noi nemuritori,noi care sântem pentru ei niscai unelte,cobai,rãmaºi în umbra lumii lor.Iatã un exemplu edificator:un pianist celebru îºi terminã partitura,se ridicã,ºi publicul îl aplaudã frenetic
pe el ºi nu pianul,care de fapt a încântat urechea,sau la un concurs hipo-cãlãreþul ia aplauzele ºi banii,pe când bietul cal merge la grajd.La fel ºi EI;ne-au creat ca pe niºte unelte vii,ºi nu ca pe semeni de-ai lor,iar ca drog de amãgire ne-a pus aceiaºi melodie veche de când sânt lumile pe Terra;religia cu poveºtile ºi amãgirile ei.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: ariel din 09 Iunie 2010, 13:33:19
V-ati gandit vreodata ca noi suntem mult mai mult decat ceea ce putem intelege acum...am ajuns sa cred ca fiecare om este diferit de ceilalti prin sufletul lui...in rest la nastere "primim" toti aceiasi "imbracaminte" facuta ca sa rezistam si sa traim in aceasta lume...suntem "masinarii" adaptate vietii pe Terra.
Poate ca abia cand "masinaria" se defecteaza iremediabil ramanem doar noi...cei ce suntem cu adevarat.Oricum vine un moment cand vom afla asta.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 09 Iunie 2010, 15:27:47
Citat din: k3t3lin din  08 Iunie 2010, 22:50:06
Toate fragmentele biblice pe care le-ai postat mai sus sunt scoase din context si cei ce au citit biblia stiu bine ca am dreptate... Ai citit cumva Eclesiastul sau Cartea lui Iov de la cap la coada si asta este concluzia care rezulta??? Oricum, mi se pare un nonsens sa afirmi ca sufletul viu inceteaza sa mai existe, ca omul pur si simplu dispare de pe orice plan existential, indiferent ce forma ar presupune acesta si sa aduci ca argument pentru aceste afirmatii pasaje din Biblie, tocmai cartea de capatai a crestinismului care are ca baza tocmai ideea invierii si a vietii vesnice...

Inviere DA insa invierea inseamna invierea celor morti in corpuri nemuritoare nu viata dupa moarte.

Daca ne raportam amundoi la referinte biblice, nu poate exista decat o singura interpretare, in context:

13. Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde.

14. Caci, daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi, impreuna cu Isus, pe cei ce au adormit in El.

15. Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.

16. Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.

17. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

18. Mangaiati-va, dar, unii pe altii cu aceste cuvinte.

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/tesaloniceni-1/4/


51. Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati,

52. intr-o clipa, intr-o clipita din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati.

53. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire.

54. Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta.

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/corinteni-1/15/

De aici (mai jos) vine teoria sufletului nemuritor. Teorie care nu este biblica.

"Invatatura ca sufletul este constient dupa moarte nu este decat o forma a minciunii spusa Evei de catre Diavol. Ea si-a gasit intrare in biserica crestina direct din traditiile si superstitiile paganismului. Istoricul grec Herodot scrie in "Istoria" sa ca vechii Egipteni au fost primii care au raspandit ideea ca sufletul omului este separat de trup si ca este nemuritor. Deci aceasta credinta a existat cu mult timp inaintea de iudaism sau de hinduism, de budism sau de mahomedanism. Descoperirile arheologice de-a lungul Nilului confirma lucrul acesta. Egiptenii credeau ca sufletul (Ba) se urca la ceruri impreuna cu ultima suflare de viata a celui decedat, dar uneori el se mai intoarce sa viziteze trupul in mormant si se ospateaza din mancarea si bautura pe care le gaseste acolo. Picturile din mormintele egiptenilor ne demonstreaza toate acestea precum si faimoasa "Carte a mortilor" care este o colectie a serviciilor funerare si a credintei vechilor egipteni. Herodot scrie in "Istoria" sa: "Egiptenii au fost primul popor care a impartasit credinta in nemurirea sufletului, apoi Grecii au adoptat de la ei aceeasi conceptie."

"Cel mai de seama aparator printre vechii greci a credintei in nemurirea sufletului a fost filozoful atenian Platon (428-348 a.Hr.) elevul lui Socrate. El scrie: "Sufletul este nemuritor si indestructibil. Cand omul moare, sufletul se desparte de trup deoarece el exista prin sine insusi. Moartea este doar separarea sufletului de trup." Platon a fost fondatorul "Academiei", un institut pentru cercetari stiintifice si filozofice cu mare raspunet pe vremea aceea."
http://www.cercetatiscripturile.org/article.php?id=1408
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 09 Iunie 2010, 16:29:34
CitatInviere DA insa invierea inseamna invierea celor morti in corpuri nemuritoare nu viata dupa moarte.
Dupa parerea mea nu asa stau lucrurile. Un spirit se intrupeaza de mai multe ori. Revine in aceasta lume pana este pregatit sa treaca la treapta urmatoare.  Ariel are dreptate cand spune:
Citat din: ariel din  09 Iunie 2010, 13:33:19
V-ati gandit vreodata ca noi suntem mult mai mult decat ceea ce putem intelege acum...am ajuns sa cred ca fiecare om este diferit de ceilalti prin sufletul lui...in rest la nastere "primim" toti aceiasi "imbracaminte" facuta ca sa rezistam si sa traim in aceasta lume...suntem "masinarii" adaptate vietii pe Terra.
Poate ca abia cand "masinaria" se defecteaza iremediabil ramanem doar noi...cei ce suntem cu adevarat.Oricum vine un moment cand vom afla asta.
Sunt de acord cu el.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 09 Iunie 2010, 18:17:37
Cum spuneam: Fie "mergem" la scoala lui Platon, fie mergem la scoala profetilor.

Scoala lui Platon ofera nemurirea sufletului.
Scoala profetilor ofera perspectiva invierii.

Din pacate se pare ca foarte multi crestini merg la scoala/academia platoniana in timp ce foarte putini merg la o scoala mai putin populara, scoala profetilor.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 09 Iunie 2010, 20:36:30
Citatnici mãcar îngerii nu trãiesc veºnic,au ajuns e drept sã trãiascã prin ºtiinþa ºi tehnologia lor superioarã circa 1400 de ani tereºtri,ceiace ptr. noi oamenii pare întradevãr o veºnicie,iar conducãtorul lor(Bunul Dumnezeu)trãieºte ºi el de vreo trei ori mai mult ºi asta ptr cã a reuºit o triplã clonare,fiind aºa dar format din trei entitãþi în viaþã(trinitate).
Tata, m-ai dat gata ! Le zici de parca ai fi (fost) acolo, printre ei .
De unde provine o  asa mare siguranta, spune-mi rogu-te ?
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: extrateresru_ro din 09 Iunie 2010, 21:22:55
Prima lege care stã la baza existenþei materiei pozitive ºi negative, deci ºi a universului spiritual este LEGEA EMISiEl-ABSORBÞIEi. De la atom pânã la spiritul uman toatã gama atomilor ºi întregul univers, cu toate fiinþele ce trãiesc în acest univers, trãiesc, existã graþie fenomenului de emisie-absorbþie. care are valoare de lege primordialã, fundamentalã, a existenþei. Potrivit acestui fenomen-lege, orice existenþã, orice fiinþã trãieºte, existã ºi se miºcã în continuã emisie ºi absorbþie de energie. Acest fenomen-lege de emisie-absorbþie este cel ce face ca orice element, orice atom, orice vietate, orice spirit sã genereze un câmp magnetic, cu funcþia de a atrage sau de a respinge alte subiecte învecinate. Astfel, legat de legea emisiei-absorbþiei este legea atracþiei ºi a respingerii, aceasta producându-sc datoritã diferenþei de frecvenþe.
Evoluþia biologicã are o limitã, un capãt un final. Dacã a rãmas ceva care sã evolueze, acesta este intelectul. MENTALUL, activitatea psihomentalã. La acest capitol omul are o evoluþie a sa. deschisã pentru veºnicie, menirea lui fiind sã ajungã o fiinþã superioarã, un mic Dumnezeu, din om sã tindã sã ajungã un supraom^ un zeu, parcurgând treptele mentalului, de la mentalul inferior la cel superior ºi, in sfârºit, la mentalul suprem - stadiu atins de lumea opalicã (divinã), precum câteva din nivelele (treptele) superioare ale universului spiritual Naºte întrebarea: dacã din punct de vedere biologic evoluþia atinge niºte limite ºi se opreºte, dacã însuºi mentalul în evoluþia sa va atinge treapta de Dumnezeu, este oare posibil ca evoluþia însãºi la un moment dat sã stagneze? Rãspunsul este afirmativ. Da! La un moment dat dupã ani de progres ºi evoluþie, dupã secole, milenii încã de evoluþie aceasta se va opri. Când?

Aici este un rãspuns extrem de important, când legea "KARMEI va înceta sâ mai acþioneze. Ce este legea "karmei" sau "karma"? Potrivit acestei legi omui este silit sa duca o dublã existenþã, când pe pãmânt, când în universul spiritual
Aºadar, când va dispare naºterea ºi moartea, când omul va depãºi "'normalitatea" de azi prin care este un rob încãtuºat de satisfacþiile carnale ºi materiale, când va trece la un alt mod de a fi, când va muri pentru plãcerile iluzorii ºi va opta pentru strãdania de a cultiva în el mentalul superior ºi apoi va cuceri mentalul suprem, atunci când omul va epuiza cele trei trepte ale evoluþiei spirituale: PURIFICARE -ÎNNOBILARE - TRANSFIGURARE, arunci de-abia va ieºi din ciclurile obligatorii de reîncarnare, va pãrãsi pãmântul ºi va rãmâne definitiv la nivelul sãu de care aparþine în universul spiritual.



Cei care au ajuns la capãtul evoluþiei mentalului realizeazã ceva ce nu este cunoscut de toti pãmânteni, ºi anume odihna în patru moduri de a fi, ceea ce implicã patru activitãþi distincte, întrucât "RAI-ul" este echivalentã cu odihna veºnicã, dar aceastã odihnã veºnicã este. în fond maxima activitate, creaþie, contemplaþie, extaz etc. Nu are sens o explicatie pentru cã ºi aºa nu se înþelege. Numai cei ce ei înºiºi au intrat în "RAI", numai ei pot înþelege aceastã ultimã lege, cea a echilibrului oscilatoriu.
LEGILE UNUVERSULUI SPIRITUAL
1.   Legea emisiei-absorbþiei
2.   Legea atracþiei
3.   Legea respingerii
4.   Legea evoluþiei
5.   Legea karmei
6.   Legea efortului
7.   Legea acumulãrii de energie
8.   Legea ierarhizãrii în spaþiu
9.   Legea conservãrii
10.   Legea echilibrului oscilatoriu


Eu unu nu cred ca exista MOARTE
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 09 Iunie 2010, 21:44:52
Citat din: Ronin din  09 Iunie 2010, 18:17:37
Cum spuneam: Fie "mergem" la scoala lui Platon, fie mergem la scoala profetilor.
Scoala lui Platon ofera nemurirea sufletului.
Scoala profetilor ofera perspectiva invierii.
Din pacate se pare ca foarte multi crestini merg la scoala/academia platoniana in timp ce foarte putini merg la o scoala mai putin populara, scoala profetilor.
Ce te face sa crezi ca invataturile lui Platon sau ale profetilor sunt reale si corecte? Adevarul este dincolo de intelegerea mintii umane, noi incercam sa ne apropiem de el dupa stiinta si intelegerea noastra. Dar cunostiintele noastre nu reflecta adevarul absolut, suntem subiectivi si nestiutori. Invataturile profetilor? Pai si Platon poate fi considerat un profet, si el si-a reprezentat lumea intr-un anumit fel si a cautat sa raspandeasca invataturile sale.
  Cu aprox. o saptamana in urma am vazut la TV. cazul unei femei oarba din nastere si care a avut o moarte clinica, In timpul ce spiritul ei era iesit din corp ea a putut vedea de undeva de langa tavan toata activitatea din salon si a observat toate persoanele de acolo. Dupa ce a fost readusa la viata a povestit cu lux de amanute toate detaliile, fiind din nou oarba. Cum se poate explica un asemenea caz daca femeia nu vazuse deloc inainte? Tu ce crezi? Ea nu a asteptat invierea din morti cum spune Biblia. Cum poate fi data vina pe anumite reactii ale creerului in pragul morti cum spun unii mai sus, daca in creerul ei nu erau asemenea inagini? Deci spiritul ei a supravietuit experientei morti, in cazul ei cel putin pt. scurt timp. Pai daca a supravietuit si pentru noi nu mai exista fizic, inseamna ca este altundeva. Este o forma de energie aflata la alt nivel decat lumea noastra. Se intoarce in locul de unde a venit acea energie numita suflet. Sufletul nostru este partea care se aseamana cu Dumnezeu, este o scanteie din el, nu corpul care este haina. Probabil acest tip de energie (inteligenta) este supusa invatari, acesta fiind motivul pt. care vine in lumea fizica, pentru a cunoaste si o astfel de realitate. Pt. asta are nevoie de o haina, acest corp, pe care il paraseste la terminarea unui ciclu si se intoarce la locul de origine. Un alt plan, realitate, dimensiune, cum vrei sa o numesti.
   Sigur nu esti de aceasi parere cu mine, si nici nu vreau sa te conving ca am dreptate, Nu iti place aceasta abordare a problemei si nici nu citesti carti despre viata dincolo de moarte. Spre deosebire de mine care am citit Biblia dar si asemenea carti si am avut posibilitatea sa aleg. Sunt cazuri reale aproape de noi, eu cunosc cateva persoane de acest fel, si sunt convins ca nu au nici un motiv sa ma minta.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: StarDust din 09 Iunie 2010, 22:22:59
Citat din: jean din  09 Iunie 2010, 21:44:52
...Este o forma de energie aflata la alt nivel decat lumea noastra. Se intoarce in locul de unde a venit acea energie numita suflet. Sufletul nostru este partea care se aseamana cu Dumnezeu, este o scanteie din el, nu corpul care este haina. Probabil acest tip de energie (inteligenta) este supusa invatari, acesta fiind motivul pt. care vine in lumea fizica, pentru a cunoaste si o astfel de realitate. Pt. asta are nevoie de o haina, acest corp, pe care il paraseste la terminarea unui ciclu si se intoarce la locul de origine. Un alt plan, realitate, dimensiune, cum vrei sa o numesti.

Subscriu intru totul ideii prezentate de Jean, e si punctul meu de vedere. Desi nu am idee asupra proceselor exacte care ar avea loc dupa moarte(teoriile sunt variate), cred ca ceea ce a expus Jean sa fie perfect posibil. E perfect posibil ca acel plan, realitate, dimensiune sa fie complet straine fata de interpretarile pe care noi, le acordam realitatii, prin prisma simturilor care le avem. E posibil ca aceasta realitate de "dupa" sa nu o putem niciodata explica sau intelege in forma in care suntem acum... Ronin, ce ar fi sa lasam deoparte "tonele" de citate religioase si sa expunem mai multe pareri personale? Eu cred ca ar fi mai cu folos.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: k3t3lin din 09 Iunie 2010, 22:53:59
Partea ceea mai amuzanta in toata discutia asta (daca pot sa-i spun "amuzanta"), asa cum au aratat si altii inaintea mea, este ca mai devreme sau mai tarziu, cu o moarte toti suntem datori...asa ca ne vom convinge la momentul potrivit care este adevarul. Pana atunci nu putem face decat speculatii, sa ne dam cu parerea...Si am sa-mi permit eu sa incerc sa creionez opiniile exprimate pana acum despre ce ne asteapta dupa moarte:

1. Moartea trupului fizic, dar nemurirea sufletului, care continua sa existe sub o alta forma si intr-o alta "perspectiva";
2. Moartea trupului fizic si a sufletului, care va avea sansa invierii;
3. Transformarea sufletului (sub forma evolutiei spirituale) sau perpetua lui transcendenta (sub forma reincarnarii);
4. Moartea, asa cum spunea un coleg de forum mai sus sub forma "turn off computer" :-D (ceva de genul somnului fara vise, cand se rupe contactul cu realitatea si iti dai seama ca ai dormit abia cand te trezesti)

Fiecare dintre noi are libertatea, pe care nu i-o poate rapi nimeni, sa priveasca la tot ceea ce inseamna existenta lui ca fiinta umana si sa aleaga... Nu sa aleaga ce va fi, pentru ca asta nu poate face nimeni.Sa aleaga un drum al sperantei care sa arate intr-un final ca tot ceea ce am facut ca oameni nu a ramas fara ecouri intr-un for superior, sau dimpotriva...
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: GabyS din 10 Iunie 2010, 10:21:29
Intrebare: Unde plecam dupa ce murim?
Raspuns: ACASA!
Conlcuzie: Vom trai si vom vedea ;)
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Ronin din 10 Iunie 2010, 11:03:10
Nu trebuie sa asteptam sa murim pentru a gasi raspunsul. Raspunsul trebuie gasit in timpul vietii, adica acum. :|
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: aress1818 din 10 Iunie 2010, 11:23:33
Sper ca nu a mai fost postat, dialog cu dl Ionel Mohîrþã, psihosociolog, membru al Asociaþiei Române de Psihologie Transperson

Viaþa de dincolo, experienþe la limita morþii

– Domnule profesor, una dintre marile incertitudini ale vieþii oamenilor este moartea. Existã moarte? Existã ceva dincolo de ea? Moartea este un sfîrºit, o trecere sau un nou început? – Psihologia ºi fizica încearcã sã dea un rãspuns la aceste întrebãri. Psihotanatologia, o nouã ramurã a psihologiei, îºi propune sã desluºeascã tainele ce ni se reveleazã în momentul morþii. Accentul cade pe analiza relatãrilor bolnavilor reanimaþi din moartea clinicã, pe trãirile avute de aceºtia. – Despre ce fel de trãiri este vorba? – Muribundul are un sentiment de calm ºi pace descris ca o senzaþie de plutire într-un spaþiu obscur. Are loc autoscopia sau detaºarea propriului Eu de corpul fizic pentru a privi ambientul în care muribundul se aflã plasat. Apare percepþia trecerii printr-un tunel sau atragerea cu mare rapiditate într-un spaþiu cilindric obscur. Au mai fost relatate contacte ºi întîlniri sau conºtientizarea prezenþei în jur a unor entitãþi spirituale, întîlniri cu spirite rãtãcite, spirite triste, deprimate, prinse parcã într-o capcanã. Percepþia luminii apare mai întîi ca o luminã palã, care se transformã progresiv într-o radiaþie albã de o claritate absolutã, emanînd o atracþie irezistibilã, spre care muribundul este antrenat. Mai intervine panoramarea vieþii, adicã derularea filmului întregii vieþi, urmînd cronologia derulãrii evenimentelor din timpul vieþii. În acelaºi timp, apare impresia de cunoaºtere integralã, o stare de iluminare ce permite accesul la conºtiinþa universalã. De cele mai multe ori, înainte de revenirea la viaþã, a fost descris un aºa-numit "prag al morþii". Acest prag, care nu a fost depãºit de nici unul dintre cei anchetaþi, este descris ca o întindere de ape, ca o pîclã groasã, ceþoasã, o poartã sau chiar o simplã linie de demarcaþie. – Existã ºi contraargumente la interpretarea acestor trãiri ca o dovadã a existenþei vieþii de apoi? – Se crede în existenþa unui prototip universal de halucinaþie. Apoi, fenomene asemãnãtoare pot fi obþinute prin administrarea de Ketaminã, Fenciclidinã sau LSD. Mai este posibil ca aceste senzaþii sã fie produse de descãrcãri masive de endorfine. Totuºi, aceste contraargumente nu pot fi luate în considerare în cazul acestor evenimente. Deºi toþi pacienþii au fost morþi din punct de vedere clinic, majoritatea nu au avut aceste trãiri. Mai mult, gravitatea crizelor nu a determinat intensificarea acestor trãiri. Or, dacã factorii fiziologici puri rezultaþi din anoxia cerebralã au cauzat aceste experienþe la limita morþii, majoritatea pacienþilor ar fi trebuit sã prezinte aceste trãiri. – Ce se întîmplã cu cîmpul energetic uman în momentul morþii? – Imensul documentar fotografic adunat, asociat într-un numãr restrîns de cazuri cu observaþii vizuale, a evidenþiat existenþa mai multor varietãþi de formaþiuni plasmatice luminoase în vecinãtatea subiectului recent decedat. Imaginea fiecãrei entitãþi cu aspect plasmatic a fost redatã mereu ca o aglomerare spaþialã destul de densã a unei mulþimi de particule foarte fine, activate energetic ºi radiind punctiform într-un mod cu totul uniform, indiferent de culoarea radiantã ºi preluatã de peliculele fotosensibile. Aceste formaþiuni bioplasmatice luminoase surprinse în fotografii proveneau din corpul muribund, din cauza emisiei puternice de biofotoni în aceste condiþii. – Existã luminã în corpul uman? Care ar fi natura acesteia? – În anul 1923, biologul rus A.Gurwitsch a demonstrat existenþa unei radiaþii ultraviolete în organismele vii, numind-o radiaþie mitogeneticã. În 1935, prof.dr. H.S.Burr a demonstrat cã forma adultã a organismului este generatã de cîmpuri electromagnetice individuale numite matrice sau scheme energetice. În primele zile de la concepþie, aceste cîmpuri dau naºtere la o formã geometricã tridimensionalã capabilã de autoorganizare. Torul, cãci despre el este vorba, ar fi modelul de bazã al fluxului energetic pe care îl creeazã pulsaþia vieþii ºi ar reprezenta prima formã prin care sufletul se manifestã. Axa ce strãbate torul este reprezentatã de douã vîrtejuri unite sub forma unei clepsidre. Prin aceste vîrtejuri (minigãuri de vierme magnetice) trec fluxurile energoinformaþionale ce ajutã la dezvoltarea organismului. – Dar unde poate fi localizat începutul vieþii psihice? – În primele zile de la concepþie, în celula umanã apar organite ce se constituie într-un sistem de integrare a semnalelor care le permit sã simtã ºi sã proceseze un imens numãr de semnale din afara ºi din interiorul corpului lor ºi sã ia o decizie proprie. În nucleul celulei, în ADN, pe baza acestor semnale, iau naºtere holograme acustico-optice, care reproduc imaginile obiectelor. Se creazã, astfel, o succesiune de holograme responsabile de procesarea informaþiei. ADN-ul se constituie într-un aparat de proiecþie a unei bioholograme, atît la nivel celular cît ºi la nivelul organismului ca un tot. Se poate afirma cã viaþa psihicã poate fi localizatã în spaþiul în care fluxurile informaþionale, venite din mediul extern, interfereazã cu hologramele conservate în structura substanþialã: cod molecular, senzorial, hormonal, neuronal sau sinaptic-cortical, etc. Structurile psihice ºi conceptuale au deci un caracter dual substanþial-radiant. – Se vorbeºte în ultimii ani despre aºa-numita "Fantomã ADN"... – În anul 1991, dr. P.Gariaev, de la Institutul de Fizicã al Academiei de ªtiinþe din Moscova, a explicat capacitatea ADN de a prezenta efecte vibraþionale în urma cãrora ia naºtere, în vid, o nouã structurã de cîmp numitã "Fantoma ADN". S-a explicat persistenþa în timp a acestui cîmp de biofotoni prin acumularea microgãurilor de vieme magnetice în apropierea secvenþelor ADN, locaþii unde însãºi structura spaþio-temporalã se schimbã, rezultînd schimbarea structurii hiperspaþiului. Asemenea microgãuri de vierme au fost descoperite la nivelul celulelor corpului nostru, în ADN, demonstrînd noi forme ale canalelor de comunicare din ADN, mai precis de hipercomunicare (viteze superluminice) unde are loc transportul informaþiilor spaþio-temporale. Pe de altã parte, ºtim cã împachetarea nucleosomilor capãtã o structurã de solenoid pentru a realiza o condensare majorã a nucleotidelor de ADN. Prin analogie cu cîmpul magnetic al unui solenoid, care îºi menþine prezenþa un interval de timp ºi dupã întreruperea curentului electric care l-a generat ºi cîmpul emis de solenoidul ADN poate sã continue a persista dupã destrãmarea materiei ADN – la 72 de ore de la deces aparatul cromosomial dispare. Cum ºtim cã existã o specificitate personalã a cîmpului ADN, se poate spune cã, dupã moartea omului, continuã sã persiste în spaþiu cîmpul sãu ADN, capabil în anumite condiþii sã acþioneze asupra altor oameni. Este probabil ca acest cîmp sã se regãseascã în formaþiunile plasmatice luminoase observate în fotografii. Aceste sfere luminoase se pot deplasa prin gãurile de vierme constatate în atmosfera terestrã, gãuri ce fac legãtura cu alt univers. Aceasta ar putea reprezenta calea sufletului. – Ce ne puteþi spune despre frica de moarte? – Desigur, cel mai mare stres la care oamenii se supun este incertitudinea, iar cea mai mare incertitudine este moartea. De aici vine teama de moarte ºi încãtuºarea noastrã. În momentul în care vom dobîndi certitudinea existenþei noastre dincolo de moartea fizicã, vom fi eliberaþi de teama de moarte ºi vom fi cu adevãrat liberi.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 10 Iunie 2010, 11:35:29
Citat din: GabyS din  10 Iunie 2010, 10:21:29
Intrebare: Unde plecam dupa ce murim?
Raspuns: ACASA!
Conlcuzie: Vom trai si vom vedea ;)
Probabil ai dreptate, si eu cred ca adevarata noastra casa nu este aici. Cu toate ca, unii semeni de-ai nostrii sunt foarte legati de lumea materiala, care nu mai reprezinta nimic dincolo. Adevarata valoare fiind cea spirituala.
Citat din: Ronin din  10 Iunie 2010, 11:03:10
Nu trebuie sa asteptam sa murim pentru a gasi raspunsul. Raspunsul trebuie gasit in timpul vietii, adica acum. :|
Cu perceptia lumii fizice prin cele cateva simturi va fi foarte greu. Raspunsul va fi gasit prin dezvoltarea spiritului. Sa nu ne tinem mintea incorsetata, sa gandim liber, sa acceptam ce este nou. Dar nu trebuie neglijata nici cercetarea stiintifica care facuta corect este o alta cale de aflare a adevarului.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Tayka din 11 Iunie 2010, 18:24:48
Citat din: romulus din  09 Iunie 2010, 20:36:30
Tata, m-ai dat gata ! Le zici de parca ai fi (fost) acolo, printre ei .
De unde provine o  asa mare siguranta, spune-mi rogu-te ?
Am zis !
Romulus-nu am fost(încã)pe acolo,dar l-am citat pe Toni Victor Moldovan din Programul-Terra:Un atentat extraterestru asupra omenirii-din care îmi permit sã-þi dau doar un pasaj din avertismentul de început;Dacã sentimentul religios,credinþa în Dumnezeu înseamnã f. mult ptr. d-voastrã,vã aduce bucurie,siguranþã în acþiune,protecþie psihicã,raþiunea de a fi;-NU CITIÞI ACEASTÃ CARTE!-Definirea mai clarã,posibila demitizare a credinþei d-voastrã este posibil sã vã angoaseze,sau chiar sã vã facã nefericiþi;NU CITIÞI ACEASTÃ CARTE!Dacã nu v-aþi pus nuci odatã întrebãrile:cine sântem?de unde venim?încotro ne îndreptãm?NU CITIÞI ACEASTÃ CARTE!Rãmâneþi fericiþi ºi trãiþi clipa..Mai multe aici:http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=2182  sau aici:http://www.miracol.ro/carte.php?carte=93.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: Urban din 11 Iunie 2010, 19:37:32
Citat din: jean din  10 Iunie 2010, 11:35:29
...Cu toate ca, unii semeni de-ai nostrii sunt foarte legati de lumea materiala, care nu mai reprezinta nimic dincolo....

Omul ar trebui sa fie stari, cu alte cuvinte ar trebui SA FIE.
In loc de asta el permanent cauta SA FACA CEVA pentru A AVEA si astfel SA POATA FI....Acestea sunt principalele Erori.
Aici s-a ajuns printr-o totala uitare a ceea ce suntem noi...Parasind punctul initial de potentialitate maxima si risipind Energie si Atentie in mult prea multe directii, nu mai suntem nici pe departe o sageata plina de Energie ci un vector rezultat din cuplarea a mult prea multor directii uneori chiar opuse...
Energia unui astfel de vector ramane foarte slaba, deci valoarea lui este mica.
Preluam prin educatie niste "valori" rezultate din aceasta necunoastere de Sine si cu aceasta deja Programul a fost viciat iremediabil.
Daca toata evolutia civilizatiei a avut loc sub imperiul fricilor, Omul s-a simtit mereu mai mic si neputincios...Ca atare a predat generatiei care a urmat un bagaj si mai mare de frici , si mai diminuat in ceea ce priveste Constiinta de Sine. Mi se pare chiar uimitor acest proces, rezultat firesc datorat identificarii cu corpul fizic.
Este o teama atat de mare de ce ar putea pati, ce suferinte majore risca, este o frica atat de mare de "moarte" incat rezultatul nu poate fi decat suferinta si moartea.
Civilizatia asta s-a tot jucat de-a valorile, ajungand la aberatii majore, ar fi cazul sa se dezmeticeasca.
Doar ca acum este un bulgare care se rostogoleste in virtutea inertiei, maturand totul in cale...Ea nu se poate opri ci doar Individualitatile o vor face.
Nu cred ca putem asista la nesfarsit la un nefiresc, de parca nu ne-ar afecta deloc...Peste capetele noastre se decid si azi noi aberatii si ineptii, arme se tot perfectioneaza, Individualitatile raman doar componente ale unor mase de manevra... valori sau pseudovalori se tot polarizeaza, acutizand conditiile si raporturile intre semeni...De acum se insamanteaza iluzii ale nevoilor, pentru a se controla piete, se opereaza manipulari la nivel de informatie subtila, imposibil de decelat cu o cunoastere a mintii limitate. Este epoca manipularii Informatiei si este nivelul ultim la care se putea ajunge...Ambalarea manipularii informationale este atat de perfecta incat noi insine mergem catre ea, nu mai este necesar sa ne fie trimisa.
Si absolut tot acest IAD este motivat numai si numai de "nevoia de bani", obsedanta pe toate nivelele piramidei entropice.
Dar, in timp ce unii manifesta aceasta stupida nevoie din iluzia lipsurilor, altii o fac de dragul preferintelor iar altii doar pentru a mai urca un palier, de dragul unei iluzorii puteri egotice. Fara exceptie, cand parasesc planul, toti lasa totul aici, oricat de mult parea ca insemnau nevoile lor pana atunci. Devin toti la fel de umili, si pleaca toti cu senzatia ca, de fapt, au ratat sansa unui adevarat experiment de viata, pentru care venisera.
De ce credeti ca moartea nu gaseste decat pe foarte putini impacati?

Pentru ca omul nu poate regasi adevaratele valori ale Sinelui cata vreme viata lui este exact ca o "stafeta", preia in fuga niste "valori", alearga cat poate tot parcursul destinat si preda la randul sau stafeta, fara nici un ragaz de a observa macar ce anume i-a fost pus in mana. Mai gafaie putin, pret de o pensie-doua, dupa care paraseste acest loc de joaca, fara sa fi inteles absolut nimic. S-a ajuns la performanta ca majoritatea nu mai au timp si interes nici sa citeasca o carte, nici sa vada un colt de natura, nici macar sa gandeasca putin la propria viata. O civilizatie de mecanisme date peste cap, care mai ticaie in virtutea inertiei fara nici un ritm. Nu este vorba de o lipsa de timp obiectiva aici ci in principal de "valorile" care ghideaza acest bulgare, in rostogolirea lui. Ce nu aduce profit nu este interesant, nu are nici un rost, nici o semnificatie...
A devenit obsesiva intrebarea "si eu ce castig din...?" incat in subconstient s-a inradacinat o suspiciune foarte manifesta in comportament, daca ceva nu costa sau costa putin precis nu are nici o valoare.
Aici am ajuns cu valorile noastre....Cerem singuri sa ne fie mai greu sau mai rau, la mai toate capitolele vietii.
Poate ca am devenit mai destepti dar intelept va fi doar acela care va accepta sa transfere in propriul experiment de Viata cunoasterea acumulata.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: romulus din 11 Iunie 2010, 21:47:48
Citateste o frica atat de mare de "moarte" incat rezultatul nu poate fi decat suferinta si moartea.
Se pare ca nu intotdeauna a fost asa.
Daca legendele si marturiile istorice despre ramurile inaintasilor   traci & daci  ar  fi corecte, pe vremea aceea moartea nu prea impresiona (in sensul de a a infricosa ; vezi si zicerea" vom muri si vom fi liberi").
Cel putin nu pe aceia cu  sabia la cingatoare.
Se pare ca  frica a venit mai incoa', mai recent.
Asta la capitolul educatie; ca daca am judeca prin prisma instinctului (de conservare) e o alta mare discutie: cum si de ce a ajuns sa fie implementat in ADN/creierasi si de cine !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: jean din 11 Iunie 2010, 21:58:41
  Foarte frumos spus, Urban. Ma intreb cati din cei care citesc si inteleg ce ai vrut sa transmiti. Undeva in text ai spus:
Citatrisipind Energie si Atentie in mult prea multe directii, nu mai suntem nici pe departe o sageata plina de Energie ci un vector rezultat din cuplarea a mult prea multor directii uneori chiar opuse...
Energia unui astfel de vector ramane foarte slaba, deci valoarea lui este mica.
Ma reasesc in totalitate ca actiune in textul de mai sus. Am avut prea multe pasiuni, mi-am pierdut energia ocupandu-ma de prea multe, dar in realitate nu am excelat in nici una dintre aceste activitati. Nu am reusit sa-mi canalizez energia intr-o anumita directie, care fiind bine aleasa sa-mi aduca bucurii. Aceasta este o mare greseala care o facem in aceasta viata.
Legat de ce spuneai mai jos:
CitatSi absolut tot acest IAD este motivat numai si numai de "nevoia de bani", obsedanta pe toate nivelele piramidei entropice. Dar, in timp ce unii manifesta aceasta stupida nevoie din iluzia lipsurilor, altii o fac de dragul preferintelor iar altii doar pentru a mai urca un palier, de dragul unei iluzorii puteri egotice. Fara exceptie, cand parasesc planul, toti lasa totul aici, oricat de mult parea ca insemnau nevoile lor pana atunci. Devin toti la fel de umili, si pleaca toti cu senzatia ca, de fapt, au ratat sansa unui adevarat experiment de viata, pentru care venisera.
Este foarte adevarat ce spui, exact asa stau faptele. In urma cu cateva saptamani a murit o persoana apropiata mie. Un om simplu de la tara, foarte legat de acest pamant prin tot ce a facut in viata. Pana in apropierea morti a zis ca trebuie sa mai fac aia si aia, si el de luni bune nu se mai putea misca. Nu se gandea la ce va fi dupa moarte, stia doar ca bate la usa. Ma gandeam cat de legat este de aceasta lume materiala si cu cata greutate o paraseste. Sufletul lui se va desprinde foarte greu de aici. Dupa ce a murit am stat in noptile de priveghi langa el, sau mai bine zis de la orele patru pana dimineata ramanand singur cu el in camera, ma gandeam la, ce este omul pe pamant, la valorile lui false, in ce intuneric traim etc. Ma gandeam ca atat timp cat a trait probabil nu s-a gandit nici o clipa la ce va fi dincolo. Priveam corpul acestui om pus in sicriu si ma gandeam ca tot ce a facut in viata, dincolo nu-i va folosi la nimic. Am realizat cat de gresit gandim, cat de falsi suntem. M-am rugat pentru sufletul lui si pentru greselile facute de el in aceasta viata stiind ca foarte multi dintre noi suntem asemenea lui. Simteam ca sufletul lui este undeva in apropiere si cunoaste gandurile mele.
Titlu: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: abyss din 11 Iunie 2010, 22:56:47
Urban s-a apropiat mult de "capatul gandului"... de locul unde in sufletul nostru straluceste soarele interior iar mintea devine centrata si tacuta, locul unde descoperi divinul in tine... Namaste, Urban!

Omul e o fiinta a obiceiurilor care traieste pt aceste obiceiuri si desi el insusi e o holorama cuantica constienta si fiecare punct din spatiu sau timp se afla in interiorul sau, putem observa o clara tenta onirica in realitatea inconjuratoare. Trezirea ar fi simpla. Chiar extrem de simpla...mintea constienta prin care tocmai cititi aceste cuvinte este de fapt fiinta cosmica treaza din voi. V-ati descoperit! Acum tot ce trebuie facut e sa stati  linistiti, sa nu faceti nimic si sa ii permiteti propriei costiinte sa se perceapa pe sine... asta inseamna sa te autodescoperi, sa realizezi, ca doar indepartand si reducand la tacere fluxul de zgomot din minte care de fapt abea ca ne permite sa percepem un punct aflat in spatiu si timp, putem intelege ce este perceptia realitatii, cine suntem si ce facem.
 Pana la urma nu trebuie sa fim perfecti ca sa experimentam perfectiunea.
(http://venedict.files.wordpress.com/2008/11/d1.jpeg)

VA E FRICA DE MOARTE? AR TREBUI....

(http://venedict.files.wordpress.com/2008/11/d2.jpeg)

Stiti ce fac maimutele astea care ne implica pe noi toti in aceste crime?

(http://venedict.files.wordpress.com/2008/11/d5.jpeg)

Desi pare incredibil, anual, acest masacru brutal si sangeros se petrece in Insulele Feroe, care au apartinut Danemarcei. Danemarca, o tara care se presupune a fi civilizata. Prea putine persoane din lume au cunostinta de acest eveniment oribil si lipsit de sensibilitate, care se repeta an de an. Acest crunt masacru este opera unor tineri care participa la el pentru a demonstra ca au devenit adulti (!!). Este absolut incredibil ca nu se poate face nimic pentru ca aceasta barbarie sa inceteze. O barbarie savarsita impotriva lui "Calderon", un delfin extrem de inteligent, care obisnuieste sa se apropie de oameni din curiozitate.

si un filmulet pe o tema la fel de cumplita, film ce a castigat premiul OSCAR anul acesta, este extrem de interesant din mai multe puncte de vedere... Poate ar fii trebuit sa murim cu totii mai de mult insa nu a fost sa fie asa. MI-E RUªINE CÃ TRÃIESC PE ACEST PÃMÂNT, iar cei care au imbolnavit oamenii si au otravit planeta nu vor scapa nici in mormant!!!
http://www.4shared.com/embed/239615641/2a057919

http://www.4shared.com/video/YEByhMrE/thecove2009limiteddvdripxvid-a.htmlhttp://www.4shared.com/embed/239615641/2a057919
Titlu: Re: Raspuns: Unde plecam dupa ce murim?
Scris de: elena78 din 18 Septembrie 2012, 19:29:48
Citat din: i1414xy din  12 Aprilie 2010, 15:51:36
Ce mare prostie-i reincarnarea asta! Am citit intr-o carte ca un german , al carui frate murise in WW2 poposeste la o familie de tarani, care pe langa printre animalele pe care le aveau, era si un magar , pe care taranii il nimisera Naser,  numele fratelui german decedat fiind tot Naser. Germanul acesta credea in reincarnare si -atunci cand a intrat la acei tarani, magarul respectiv era in apropiere si-o inceput sa rage la el. Atunci taranii au alungat magarul mai deoparte, pronuntand si numele de Naser. Germanul cand o auzit de naser o zis:  "el este , e fratele meu Naser , de-aia cand am intrat a strigat la mine", :-D :-D taranii o ramas muti la asta, apoi germanul i-a rugat pe tarani sa-i vanda magarul, dar acestia s-au opus pt. ca se ajutau de el la treburi. Dar germanul sustinea ca e fratele lui reincarnat si e in stare sa platesca oricat, iar intr-un final taranii au cedat, deoarece unul le-a spus: "dai-l mai, nu vezi ca-ti plateste ca pe-un Mercedes" si i l-au dat. :-D :-D
Si germanul l-a luat acasa pe "fratesu".  :-D :-D. Va dati seama unde-a ajuns prostia omenesca. Mai mare prostie ca asta nu exista.

Numai rai si iad exista dupa moarte, locuri pe care omul le poate vizita inca din viata asta . Reincarnare , alte dimensiuni, bla, bla bla, asteas- apa de ploaie , nimicuri.

citind cartea ,,Din tainele vietii si ale universului ,, ve-ti gasi raspunsuri la multe intrebari  cat despre  mica ,,poveste ,,expusa de tine  in mesajul precedent este imposibil asa ceva ,un uman ,o fiinta umana  dupa ce a murit nu are cum sa se re-incarneze in un animal ,asta inseamna  sa,, lupti ,,  impotriva naturii ,asa spun si traditiile indiene ca din uman poti sa  te reincarnezi in animal ,pasare etc  ,teoriile astea sunt foarte gresite .Parerea mea este ca noi dupa ce murim ne  reincarnam tot in fiinta umana !Chiar si Pitagora ,Platon ,Socrate ,Mircea Eliade ,Elena Blavatskaia ,Friedrich Nietzche,Immanuel Kant ,Ralph Waldo Emerson ,toti acesti intelepti au crezut cu tarie in  reincarnare..din nefericire unii dintre ei , spre exemplu  Socrate ,chiar Giordano Bruno afirmand in mod public teoria reincarnarii au fost acuzati de erezie ....

,,In comparatie  cu reincarnarea  si Karma ,toate celelalte teorii  par derizorii  si ridicole ,,    -Richard Wagner -

chiar si in bilbie  asa cum este ea modificata  exista si acum cateva  porunci ale lui Iisus care face referire la -reincarnare -(in evanghelia lui Ioan)

,,Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu."

,,Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

,,Ilie  s-a intors  deja  si ei nu l-au recunoscut ,, .cu  aceasta fraza  IIsus  a dat de inteles ca  Ioan Botezatorul  nu era nimeni altul  decat profetul  Ilie  reincarnat....ma rog sunt multe exemple  care face referire la reincarnare ...
Titlu: Re: De ce sa plecam dupa ce murim? :))
Scris de: fiulploii din 25 Octombrie 2017, 01:00:21
Faptul ca trăim in partea universului numita "materie" in care ne distram intre extreme alegând o multitudine de nuanțe nu inseamna ca dualismul nu e natural , zic eu. Apropo, ce e natural ? In acceptiunea obișnuita inseamna ceva fără intervenția omului . Dar intervenția zeilor poate fi considerată naturală ? Fac ei parte din peisaj ? din legile naturale ?

Presupunem ca partea universului numita " antimaterie" este lipsită de viata  :lol: ce gluma buna, nu?
Unde o fi antimateria naturală, nu cea d in laborator . Dualitatea este absoluta , înger si demon pt unii si se exprima printr-o trinitate .

Ce inseamna Moartea ? Ce inseamna viața Morții? Dar moartea Morții ?
Teoretic, e posibil sa construiești o zonă ecranată de o anume influența, inclusă aici si influența Mortii . Interesant ? Deloc. E doar ceva natural .

OZN demonice ...wow ! OZN benefice ... wow-wow! Pt cine demonice, pt cine benefice? Sau funcție de interesele cui demonice ori angelice ? deși e o aiureala aceasta creștinizare a universului . Fiind doar o opțiune , ne obliga sa nu vedem restul informației . Țarcul creștin , musulman, sikh, hindu, etc ...admirabil mecanism de control mai ales daca in cadrul aceluiași perimetru se dezvolta mici zone de autonomie cu filozofie derivată.

Deci, credeți ca dupa ce murim , creștinii merg in zona creștina, musulmanii la musulmani si așa mai departe?

Revin: ce e mort si ce e viu ? Sa fie așa cum ne învață noul pedagog de școală nouă, dl licențiat Marius Chicoș Rostogan ? Mort, va să zică nu să mișcă iară viu ceea ce să mișcă ?
:x  :lol: :lol: