Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: alx din 15 Iulie 2011, 14:45:21

Titlu: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 15 Iulie 2011, 14:45:21
Deschid acest topic nou dintr-un motiv care vă va fi relevat ceva mai tarziu...deocamdata,pun cateva intrebari:
1 Ce sunt zânele?
2 De unde veneau ele?
3 Care este motivul pt. care se aflau aici si uneori comunicau cu oamenii?
Mai sunt si alte intrebari,dar deocamdata le las pentru mai tarziu...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: mistic din 15 Iulie 2011, 15:12:13
wow subiectu asta e pe buna? chiar nush daca poate cineva sa spuna ce sunt zanezle, deoarece singurele surse sunt basmele, deci nush cata acuratete poate avea un raspuns la o astfel de intrebare
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 15 Iulie 2011, 15:36:26
Subiectul chiar e pe bune,si exista si alte surse,in afara de basme...
Sigur,daca voi constata ca acest subiect nu prezinta interes,voi ruga un moderator sa il stearga...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Quicksilver din 15 Iulie 2011, 17:22:11
Cateva link-uri ajutatoare:

http://www.sacred-texts.com/neu/celt/tfm/index.htm (http://www.sacred-texts.com/neu/celt/tfm/index.htm)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fairy (http://en.wikipedia.org/wiki/Fairy) | http://ro.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A2n%C4%83 (http://ro.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A2n%C4%83)
http://www.fairiesworld.com/index_fairy_info.php (http://www.fairiesworld.com/index_fairy_info.php)

Imi cer scuze, dar materialul cel mai stufos e in engleza. Voi reveni cu traduceri, insa acum sunt pe fuga.

P.S. Bine ai revenit, Alx! :rainbow:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 15 Iulie 2011, 21:25:31
apai, incep eu cu o parere :mrgreen:
de mic copil, m-au atras basmele - asta pe langa fenomenul OZN & ET/EBE, etc - si am "devorat" tot ce se putea citi despre acestea..am discutat cu oameni in varsta, care transmiteau din mosi stramosi diverse basme, epopei, povestiri, etc..si parerea mea e urmatoarea:
zanele, vin din acelasi loc cu spiridusii, elfii, etc, o lume paralela cu a noastra, sau un univers paralel..cred ca traiesc muult mai mult decat noi, poate chiar sunt nemuritori..
mai cred ca, sunt evoluati tehnologic, si tehnologia lor, pare magie pentru noi, si pot trece dupa bunul lor plac in lumea noastra, interactioneaza dupa anumite reguli/legi cu lumea noastra.
mai cred ca, unii initiati, oameni, puteau discuta cu aceste fiinte, le cereau sfaturi, pareri, etc..
fiintele astea, sunt diferite de ET/EBE..pentru ca nu vin aici in nave din spatiu extraterestru, sunt de aici dar..nu sunt de aici. lumea lor e la o "rotire de condensator variabil - ca la radio" de-a noastra.. :-D

deocamdata, ma opresc aici..mai am de zis, dar mai astept si alte pareri :star:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: calator astral din 15 Iulie 2011, 23:58:46
Interesant punct de vedere rayden.
Postez si eu un scurt reportaj al televiziunii britanice,intitulat "Vrajitoarele din Romania", care,printre alte ritualuri,prezinta si modul de adresare adecvat acestor entitati,mai precis magie alba (mai degraba neagra spun eu),cu sacrificii rituale de animale (pasari) noaptea,invocari ale ielelor/zinelor sau...serpii, intotdeauna la marginea unui lac,mlastini,iaz....exact unde a constatat xanadron ca se lafaie reptilienii.

Romanian Witches - Romania (http://www.youtube.com/watch?v=yDU8g72_rXQ#noexternalembed)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 16 Iulie 2011, 00:49:09
Citat din: Rayden din  15 Iulie 2011, 21:25:31
am discutat cu oameni in varsta, care transmiteau din mosi stramosi diverse basme, epopei, povestiri, etc..
acu mai vii de acasa...asta e ceea ce ma intereseaza pe mine...altfel,si eu stiu sa scriu 1-2 cuvinte in goagal...no offence!  :-D
   am constatat din proprie experienta ca "povestirile" astea sunt surse foarte bune de documentare...

Citat din: calator astral din  15 Iulie 2011, 23:58:46
Postez si eu un scurt reportaj al televiziunii britanice,intitulat "Vrajitoarele din Romania", care,printre alte ritualuri,prezinta si modul de adresare adecvat acestor entitati,mai precis magie alba (mai degraba neagra spun eu),cu sacrificii rituale de animale (pasari) noaptea,invocari ale ielelor/zinelor sau...serpii, intotdeauna la marginea unui lac,mlastini,iaz....exact unde a constatat xanadron ca se lafaie reptilienii.

imi cer scuze anticipat de la tine,dar nu esti un pic pe langa subiect?
  in cazul de fata nu ma intereseaza vrajitoarele sau ielele,magia de nici un fel...eu am pus intrebari precise,referitoare la ZÂNE! ATAT! si in cazul de fata nu ma intereseaza nici un reportaj,al niciunei televiziuni COMERCIALE,pentru simplul motiv ca adevarul este denaturat pt a vinde materialul!

PS  o sa expun mai tarziu,daca va fi cazul,motivele pentru care am pus intrebarile astea,si cele care vor urma...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: calator astral din 16 Iulie 2011, 01:01:30
Pai de ce " mai tirziu",expune-le acuma. Iar in reportaj vezi vrajitoarele care sacrifica gaini invocind "cele doispe ZANE", da sau nu? deci e legat direct de zane. Iti spun eu ce ti s-a intimplat,dar mai intii astept marturia ta.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 16 Iulie 2011, 01:10:53
Citat din: calator astral din  16 Iulie 2011, 01:01:30
Iti spun eu ce ti s-a intimplat,dar mai intii astept marturia ta.
mama omida,vezi ca ti s-a stricat proorocitoarea...ca de obicei,arunci cu piatra in apa,poate poate s-or gasi aia 10 sa ti-o scoata...


Citat din: calator astral din  16 Iulie 2011, 01:01:30
Pai de ce " mai tirziu",expune-le acuma. Iar in reportaj vezi vrajitoarele care sacrifica gaini invocind "cele doispe ZANE", da sau nu? deci e legat direct de zane.
reportajul tau nu are NICI O LEGATURA  cu intrebarile mele...asta in primul rand.Iar in al doilea rand,mie nu mi s-a intamplat nimic...sunt bine mersi,multam fain de intrebare...motivele despre care e vorba in propozitiunea aia nu sunt legate DIRECT  de mine,asa ca...nu te mai stresa...degeaba!
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Xanadron din 16 Iulie 2011, 11:01:15
Deloc rau ca tu vrei doar opinii originale la tema, alx (welcome back, btw), dar cred ca, de la teoriile lui Jacques Vallee si-ai lui UT :-) (Ultra Terrestrials) incoace, nimic "nou-noutz" nu poate fi adus la lumina rampei, inclusiv pe tema zinelor.

Sau a vampirilor :evil: (topic deschis de JE aproape simultan - mai stii ca n-am primit ambii vreo "comanda astrala" in sensul asta? :-D)
Apropo de astral: s-au scris 1001 carti despre domeniul asta nebulos si tot nu stim inca daca astralul (zona de unde vin si zinele poate - care SI ELE s-ar preumbla prin continuumul spatiu/timp cum vrea muschiuletzu' lor) tine de subtila noosfera terestra sau de un multivers cumva separat. :roll:
Care ar putea cuprinde si Raiul, si Iadul - in oricare din interpretarile lor mai mult sau mai putin dogmatice.

Ca sa dam deci macar de-un capat de fir conducator, cred c-ar trebui mai intai lamurit cit anume adevar cuprind povestile vedice despre "Raiul Subteran" BILA SVARGA  (cu cele sapte subdiviziuni Atala, Vitala, Sutala, Talatala, Mahatala, Rastala, Patala).

P.S. O cartzulie din 1994 interesanta ca prezentare de ipoteze (desi sponsorizata se pare de scientologi) si descarcabila ca PDF - ce atinge, printre muuulte altele, si tema asta a fiintzelor... hai sa le zicem "transreale":

http://fzba.chat.ru/LKin/Vol3.pdf (http://fzba.chat.ru/LKin/Vol3.pdf)

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 16 Iulie 2011, 13:25:46
@alx, banuiam eu ca asta te intereseaza...
am luat acu cativa ani, zona buzaului la picior, si am stat de vorba cu batrani...tot acu cativa ani m-am plimbat si prin zona dobrogei..
basmele pe care le-am aflat, nu prea semanau cu cele citite de mine prin cartile copilariei..
..asa am aflat de orase sau taramuri sub anumiti muntii, sau un fel de stargate - porti catre lumea zanelor..
pacat ca nu am avut timp sa iau la picior zonele alea..ca sa nu mai zic ca..unii oameni mai ziceau si de obiecte ciudate gasite prin zonele alea..
mereu imi ziceam, de la vara la vara ca voi ajunge sa explorez insa..nu am apucat :(

si...care sunt motivele pentru acest topic interesant? :)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 16 Iulie 2011, 14:58:27
Citat din: Rayden din  16 Iulie 2011, 13:25:46
si...care sunt motivele pentru acest topic interesant? :)

exista cateva motive,din pacate eu nu am acum timpul necesar pt a scrie pe forum...sunt aproape tot timpul in miscare...
  insa,pe scurt,situatia sta cam asa:in zona unde locuiesc eu,exista multe legende si povesti despre zane si actiunile lor...daca ar fi sa-i credem pe unii,EXISTA SI DOVEZI PALPBILE ALE EXISTENTEI ZÂNELOR! Una dintre acestea ar fi POARTA ZANELOR,un loc pe munte unde sunt sapate in piatra trepte care urca spre un jilt/tron,loc unde se spune ca se adunau zanele la sfat!sau exista o poveste extrem de credibila(si verificabila,in masura in care martorii mai traiesc) despre un copilas de 2 ani,disparut de acasa,si gasit dupa 2 zile in varful unei stanci de unde a fost nevoie de scara pentru a fi coborat...partea cu adevarat interesanta a fost ca acel copilas plangea dupa jucariile "colorate si stralucitoare" cu care s-a jucat pe stanca.Alte istorisiri vin din partea ciobanilor de la oi...care se pare ca erau vizitati des de zane hoate,care le furau mancarea din coliba...
mai exista marturii ale oamenilor foarte batrani,care,toti,povestesc de intalniri cu zane intr-o zona de doar cativa km patrati...si aici e problema:in aceeasi zona,se pare ca au avut loc intalniri recente cu una dintre aceste zane...
    mai mult despre subiectul asta,cu alta ocazie,cand veti afla si cum si cu ce se poate prinde o zana! :-D

PS   poate acum intelegeti de ce nu voiam informati pe care le-as putea gasi si eu folosind pe goagal...ci doream informatii provenite din tara noastra,de la oamenii batrani...adica voiam sa cunosc legendele de pe la noi...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Nox din 16 Iulie 2011, 15:29:25
Interesant! Şi eu am fost fascinat de mic de basme și legende și citeam tot ce prindeam (Ispirescu, Grimm, etc.). Ca și o bază relativ teoretică putem pleca de la Ispirescu, Eliade, Eminescu și alți autori autohtoni, dar nu numai(!!). Acum să nu mă abat prea mult de la partea "practică" a subiectului... mă întreb dacă locul (arealul geografic) de manifestare al unor astfel de ființe supranaturale este cumva limitat în spațiu, și dacă da, de ce? Poate să fie vorba, aşa cum spunea Rayden, despre niște portaluri inter-dimensionale (rupturi în fabrica spațiu-timp) care există deja în anumite locuri și se activează DOAR în anumite momente (alinieri de planete, mișcări ale plăcilor tectonice, fazele lunii)? Asta ca să-ți răspund la întrebările nr. 1 şi nr. 2 (ce sunt şi de unde veneau/vin ele)?
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: arckadii din 16 Iulie 2011, 15:35:21
Din punctul meu de vedere avem de-a face cu ceva mai complex decat ce-am fost lasati sa cunoastem pana acum. Basmele au facut atata rau cat si bine in acelasi timp insa si aici ma refer la faptul ca in timp ce ne-au pus la curent cu existenta unor fiinte care exista in acelasi timp cu noi, care ne influenteaza si uneori ne ajuta (pe noi ca oameni) ne-au si facut sa credem ca totul este rodul imaginatiei. In folclor exista multe creaturi care sunt descrise si despre care exsita fel de fel de istorioare. Avem astfel, pe langa zane, Martolea, Joimarita, Baba-Dochia, Murgila Miezila si Zorila, Caii lui Santoader, Ielele, Halele, Balaurii, Varcolacii, Zburatorul, Capcaunii, Uriasii, Blajinii, Catelul-Pamantului, Sarpele-Casei, Ursitoarele, Sperietorile, Avestita, Strigoiul, Spiridusul, Stima-Banilor, Valva-Baii, Solomonarul, Paca, Dracul, Muma-Padurii, Fata-Padurii, Brehnele, Stima-Apei, Fetele-Marii, Sorbul, Caloianul, Cel-din-balta, Statu-Palma-Barba-Cot, Pajura si lista continua.
Despre fiecare exista povesti, intamplari relatate, mai mult sau mai putin romantate. Ideea este insa ca ceva a dus la toate aceste povesti si eu cred ca principala cauza a acestora este chiar existenta lor.

PS: Ma bucur sa te recitesc Alx:)

Ark
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 16 Iulie 2011, 17:58:17
pai man, sper sa ai timp de povestiri..sa-nteleg ca ai avut timp de colindat prin zonele cu pricina?
poate o punem de-o expeditie ceva :)

povestea cu baiatul am auzit-o si eu, partea cu scaunul cred ca face parte de pe un traseu initiatic - astept interventia unui amic :) pe topic...care vad ca se lasa asteptat :)

prin portile alea, poti trece cu usurinta, dupa unii abia iti dai seama ca ai pasit in alta parte..si aproape imediat incepi sa te simti bine, plin de energie, nu iti mai e foame...etc.
dupa altii, poarta e locul in care isi face simtita prezenta o ceata ciudata...in toate cazurile, timpul nu mai curge ca aici, si simturile incep sa ti se ascuta..oricum, pare marpha :)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Shaman din 16 Iulie 2011, 20:51:06
Interesant subiectul, atasez si eu cateva texte detaliate.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: padme din 16 Iulie 2011, 21:15:45
Povestea pe care o stiu eu nu are legatura cu zanele ci cu ielele -
Bunica mea imi povestea cand eram mai mica, cum ca tatal ei, strabunicul meu pe care l-am cunoscut, vroia sa iasa o data din casa. Si cand a auzit o muzica foarte frumoasa afara. Asta l-a facut sa se opreasca si sa se uite spre cer?? (nu mai imi amintesc clar dar cred ca prin fereastra) si a vazut o nunta de iele. Si ma sfatuia sa fiu atenta cand ies din casa ca nu cumva sa vad ielele ca o sa mi se intample ceva rau, parca zicea ca pot orbi?! Nu era nici o gluma, era foarte serioasa, inainte oamenii chiar credeau si aveau o oarecare relatie cu aceste.... entitati, in ciuda faptului ca erau credinciosi. Se vede ca aceste credinte... precrestine au ramas si nu au putut fi asimilate de crestinism. Jonathan Black in Istoria secreta a lumii, spune ca atunci cand omul a fost corupt de material, a pierdut legatura cu lumile spirituale si automat comunicarea cu aceste creaturi: zane, elfi, djini, etc.....
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: calator astral din 17 Iulie 2011, 01:11:12
Deci nu e relevant filmuletu englezilor unde vezi cum vrajitoarele omoara gaini la miez de noapte pentru a intra in contact cu ZANELE...Pentru cei ce vor sa se trezeasca,un mesaj pe aceasta tema publicat acum citeva ore de Oreste Teodorescu,simpaticul,curajosul (si modestul) meu prieten facebook,care stie cam cine se ascunde in spatele acestor entitati feminine. Atragatoare,ce-i drept,dar nu e aur tot ceea ce luceste. Nu e suficient sa te proclami Lucrator al Luminii,cind esti robul Intunericului. Il apreciez pentru lupta lui (cu Dracu).

http://cronicasupranaturalului.ro/ (http://cronicasupranaturalului.ro/)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 17 Iulie 2011, 15:35:57
Citat din: Rayden din  16 Iulie 2011, 17:58:17
pai man, sper sa ai timp de povestiri..sa-nteleg ca ai avut timp de colindat prin zonele cu pricina?
poate o punem de-o expeditie ceva :)
nu am colindat,eu locuiesc in zona aia :-D

Citat din: Shaman din  16 Iulie 2011, 20:51:06
Interesant subiectul, atasez si eu cateva texte detaliate.
intr-adevar,un material interesant...o sa-i acord atentia cuvenita peste cateva zile...acum doar am aruncat o privire peste el...

Citat din: calator astral din  17 Iulie 2011, 01:11:12
Deci nu e relevant filmuletu englezilor unde vezi cum vrajitoarele omoara gaini la miez de noapte pentru a intra in contact cu ZANELE...
Exact.NU E RELEVANT! Si stii de ce? Pt ca vrajitoarele Tv sunt doar de reclama...din informatiile mele,ADEVARATELE vrajitoare nu merg in fata parlamentului sa taie gaini,si nici nu intra in contact cu zanele,dintr-un motiv simplu:Zanele sunt fiinte carora le place sa rada de oameni,sa le faca farse,si in cazuri extrem de rare sunt dispuse sa faca rau cu adevarat...ori magia practicata de vrajitoare nu are si nu poate avea legatura cu zanele,care nu au nevoie de intermediari...

Citat din: calator astral din  17 Iulie 2011, 01:11:12
Pentru cei ce vor sa se trezeasca,un mesaj pe aceasta tema publicat acum citeva ore de Oreste Teodorescu,simpaticul,curajosul (si modestul) meu prieten facebook,care stie cam cine se ascunde in spatele acestor entitati feminine. Atragatoare,ce-i drept,dar nu e aur tot ceea ce luceste. Nu e suficient sa te proclami Lucrator al Luminii,cind esti robul Intunericului.

http://cronicasupranaturalului.ro/ (http://cronicasupranaturalului.ro/)
Trebuie sa admit ca si mie imi place de Oreste,chiar si pentru simplul fapt ca face emisiuni interesante,si non-conventionale.Insa,din pacate,asta nu e suficient...am observat(si il rog pe Oreste sa nu se supere pe mine pentru ceea ce voi spune in continuare,pt ca e doar o parere personala,subiectiva),deci ziceam ca am observat ca si el bate uneori campii cu destul succes,sau,cu alte cuvinte,ca o ia pe aratura.Si da,emisiunile lui se vand bine,ceea ce il obliga sa le faca "spicy",fiind un om de televiziune,inainte de orice altceva.Si,din pacate,asta se intampla si la televiziuni mai mari,si cu mai multa traditie...pot aminti aici "faimosul" documentar "Destination Truth" despre Padurea Baciu,cel cu vrajitoarele,propus de Calator astral,filmuletul despre Padurea Baciu facut de daniel roxin,filmarile facute de popa protv-ului tot la Baciu,zecile/sutele filme cu si despre fantome facute si difuzate de britanici,  pe Discovery Channel,pe Sci-fi Channel,pe Sy-Fy Channel,si lista ar  putea continua la infinit... :evil:

Citat din: calator astral din  17 Iulie 2011, 01:11:12
Il apreciez pentru lupta lui (cu Dracu).
Esti 100% sigur ca el chiar se lupta cu cine zici tu? :evil:   sau,ca sa fiu mai specific,rogu-te defineste-l pe Dracu,chiar daca vei fi off-topic...iti dau eu voie,dar numai acum si numai atat. :-D



Ca sa revin si eu la oile mele,vad ca nimeni nu e interesat de cum si cu ce ai putea prinde o zana,asa ca o sa tin informatia asta pentru mine... :lol:
Sper sa revin mai tarziu,acum trebuie sa plec...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 17 Iulie 2011, 16:14:11
@alx, pai daca locuiesti p-acolo, inseamna ca ma poti ajuta sa clarific vreo 3 povestioare interesante pe care le-am aflat...cand am timp ti le trimit..

ia zi, cum le prinzi?:D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: arckadii din 17 Iulie 2011, 16:17:01
Ok, dar daca le prinzi, ce faci cu ele ca sa zic asa?:) Oare ar fi dispuse sa iti impartaseasca unele cunostinte/informatii in schimbul libertatii lor sau ar prefera sa taca/dispara/procedeze precum o soparla care renunta la coada ca sa poata scapa?:)

Ark
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 18 Iulie 2011, 00:16:46
Citat din: Rayden din  17 Iulie 2011, 16:14:11
@alx, pai daca locuiesti p-acolo, inseamna ca ma poti ajuta sa clarific vreo 3 povestioare interesante pe care le-am aflat...cand am timp ti le trimit..
eu locuiesc acolo unde am auzit legendele/povestle alea...nu stiu daca locuiesc acolo unde ai vrea tu sa locuiesc...insa daca te pot ajuta,o fac cu placere.


Citat din: Rayden din  17 Iulie 2011, 16:14:11
ia zi, cum le prinzi?:D
Citat din: arckadii din  17 Iulie 2011, 16:17:01
Ok, dar daca le prinzi, ce faci cu ele ca sa zic asa?:) Oare ar fi dispuse sa iti impartaseasca unele cunostinte/informatii in schimbul libertatii lor sau ar prefera sa taca/dispara/procedeze precum o soparla care renunta la coada ca sa poata scapa?:)

Ark

uite o povestioara care ar trebui sa raspunda la cateva intrebari...



                                                            O poveste...

Se intampla candva in perioada 1930-1940,vara,cand cel care mi-a povestit intamplarea era copil.Locatia...undeva pe un munte,nu conteaza care munte...
   "Eroul" nostru era,cum se spune,cioban la oi.Desi acum expresia "esti cioban" are o semnificatie negativa,va pot asigura ca acei oameni simpli stiau cum sa traiasca in armonie cu natura,si aveau o viata de invidiat,cu toate greutatile ei.
     Si acum,intamplarea in sine:  ciobanii au observat ca le dispare mancare din stana.Mancare,adica mamaliga,branza,ceea ce se gaseste la o stana de oi.Dupa "ancheta" de rigoare,si-au dat seama ca hotul nu era,cum sa zic,om,si au presupus ca o zana este hoata...asa ca s-au pus pe pandit.Si au reusit sa vada hoata.
   Acum se punea problema prinderii ei...cum si cu ce...Solutia a venit de la cel mai batran cioban,care auzise el ca o zana poate fi prinsa NUMAI CU CUREAUA DIN PANTALONUL UNUI BARBAT!  Asa ca batranul s-a ascuns in coliba,aproape de masa pe care au asezat mamaliga proaspata,si cu cureaua pregatita,iar atunci cand zana s-a apropiat de masa sa ia mamaliga,i-a pus dintr-o miscare cureaua in jurul mijlocului,moment la care zana se pare ca si-a cam pierdut puterile.A inceput sa-l roage pe cioban sa-i dea drumul,si a inceput sa-i promita cate in luna si in stele.Ciobanul i-a promis ca-i da drumul,daca si numai daca nu mai vine la furat,si in plus daca ii spune  un leac pentru o boala a oilor,boala la care ei nu aveau ce sa-i faca,si le mureau oile pe capete.Zana i-a promis ca nu mai fura de la ei,si ca ii spune leacul insa numai dupa ce o elibereaza.Asa ca ciobanul i-a dat drumul,iar zana s-a indepartat de el,moment in care a inceput sa strige la ea sa-si tina promisiunea...ea a inceput sa rada,si sa strige : "cuțit,cuțit".Adica nici macar ea nu stia leac la boala aia,si singura solutie era ca oaia sa fie taiata.
   Cert e faptul ca de atunci nu le-a mai disparut mancarea,insa,uneori,ciobanii mai auzeau noaptea cate un cantec foarte frumos,parca nepamantesc...


PS   din pacate,eroul din povestirea de mai sus nu mai este printre noi,Dumnezeu Să-L odihnească in pace!
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Nox din 18 Iulie 2011, 00:57:56
alx, am și eu o curiozitate. De fapt vreau să lămuresc un aspect. În folclorul nostru nu se specifică în mod expres, dar cred că este vorba de real-size fairies (adică zâne în mărime naturală), spre deosebire de cele din vestul Europei (vezi UK, adică de genul celor din Peter-Pan). Altceva, m-ar fi interesat niște detalii descriptive (cum era îmbrăcată, btw era îmbrăcată?), culoarea ochilor, părului, constituție... și mă opresc aici că poate citesc și minori pe aici...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 18 Iulie 2011, 01:17:32
Aş dori să ne spui dacă şti @alx, când se ţinea sfatul zânelor din zona ta, căci asta ai afirmat. Şi încă două întrebări... Au un nume zânele acelea? Câte sunt la număr?

Mulţumesc anticipat.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Xanadron din 18 Iulie 2011, 01:21:30
Scurta precizare: in unele zone (Bistrita-Nasaud de ex.), s-a transmis superstitia ca o zina poate fi "capturata" doar cu o curea purtata de un barbat in ziua cununiei lui.  :roll:

Evident ca aburelile :-D astea adorabile-n inocentza lor mitica (si psihanalizabile pe 1001 laturi) nu prea rimeaza cu constitutia ...eterica a numitelor fapturi transreale. Care inclin sa cred ca pot exista intr-un plan existential paralel astuia in care ne ducem crucea incarnarilor, ba chiar pot strapunge uneori o interfatza fulguranta cu "simplii muritori" in anume conditii psihice (semi-onirice cumva), dar cam atit.

Fiindca Lilith tot cu Semiyaza :evil: - si nu cu ciobanii - cred ca prefera sa danseze...
Si pun pariu ca nici mamaliga nu-i place. :lol:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 18 Iulie 2011, 01:44:08
Citat din: Nox din  18 Iulie 2011, 00:57:56
alx, am și eu o curiozitate. De fapt vreau să lămuresc un aspect. În folclorul nostru nu se specifică în mod expres, dar cred că este vorba de real-size fairies (adică zâne în mărime naturală), spre deosebire de cele din vestul Europei (vezi UK, adică de genul celor din Peter-Pan). Altceva, m-ar fi interesat niște detalii descriptive (cum era îmbrăcată, btw era îmbrăcată?), culoarea ochilor, părului, constituție... și mă opresc aici că poate citesc și minori pe aici...

exact,e vorba de zane in marime naturala,cel putin din ceea ce am aflat eu...
    cat despre imbracaminte,se pare ca acea zana purta ceva alb pe ea...desi de prin alte surse se pare ca uneori zanele se arata muritorilor "norocosi" in toata splendoarea lor...naked!

nu as putea sa-ti spun cum avea culoarea ochilor,a parului sau altceva,pt ca cel care mi-a povestit era copil pe atunci,si nu a fost de fata...singurul care a vazut zana de aproape a fost cel care a prins-o...insa e posibil ca in viitor curiozitatea sa-ti fie satisfacuta...cine stie?  :?

Citat din: @biss din  18 Iulie 2011, 01:17:32
Aş dori să ne spui dacă şti @alx, când se ţinea sfatul zânelor din zona ta, căci asta ai afirmat. Şi încă două întrebări... Au un nume zânele acelea? Câte sunt la număr?

Mulţumesc anticipat.

din pacate,nu stiu cand se tinea sfatul...stiu doar unde se spune ca se tinea sfatul...si nici nu as putea sa-ti spun acum cate or fi fost la numar...de fapt,cred ca nimeni nu stie asta...


Citat din: Xanadron din  18 Iulie 2011, 01:21:30
Scurta precizare: in unele zone (Bistrita-Nasaud de ex.), s-a transmis superstitia ca o zina poate fi "capturata" doar cu o curea purtata de un barbat in ziua cununiei lui.  :roll:


nu stiu cat de adevarate sau false sunt aburelile astea,insa pot spune ca cel care mi-a povestit aceasta intamplare avea TOATA increderea mea,si nu era genul de om care sa inventeze...

Citat din: Xanadron din  18 Iulie 2011, 01:21:30
Scurta precizare: in unele zone (Bistrita-Nasaud de ex.), s-a transmis superstitia ca o zina poate fi "capturata" doar cu o curea purtata de un barbat in ziua cununiei lui.  :roll:

Evident ca aburelile :-D astea adorabile-n inocentza lor mitica (si psihanalizabile pe 1001 laturi) nu prea rimeaza cu constitutia ...eterica a numitelor fapturi transreale. Care inclin sa cred ca pot exista intr-un plan existential paralel astuia in care ne ducem crucea incarnarilor, ba chiar pot strapunge uneori o interfatza fulguranta cu "simplii muritori" in anume conditii psihice (semi-onirice cumva), dar cam atit.

Fiindca Lilith tot cu Semiyaza :evil: - si nu cu ciobanii - cred ca prefera sa danseze...
Si pun pariu ca nici mamaliga nu-i place. :lol:

din pacate,sunt inca multe lucruri pe care nu le stiu...insa sunt anumite lucruri pe care le stiu...si unul dintre acestea,desi incredibil la prima vedere,este ca uneori zanele procreau impreuna cu muritorii de rand...de aici si nevoia dea fura alimente,pt ca pruncul nu era chiar asa,cum sa zic...ancorat in alte dimensiuni... :-D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: calator astral din 18 Iulie 2011, 01:48:31
Citat din: Xanadron din  26 Februarie 1974, 10:02:09constitutia ...eterica / fapturi transreale/ plan existential paralel / interfatza fulguranta cu "simplii muritori" in anume conditii psihice (semi-onirice cumva)/

Fiindca lui Lilith tot cu Semiyaza :evil: - si nu cu ciobanii - cred ca-i place sa danseze...

Xanadron,pariez ca nu mamaliga e tinta entitatii,se pare ca printre alte calitati,ciobanii nostri carpatini dezvolta unele atribute in contact cu mioarele... :wink:
aha.....in sfirsit cineva care spune lucrurilor pe nume.
lilith. SUCCUBUS. mioritic sau international.
Revine acest nume. Constant.

Lilith Trailer.mpg (http://www.youtube.com/watch?v=oPJU7ESssZQ#)

Cind am scris primul aici numele ei am avut parte numai de sarcasme si ironii, de altfel si cind i-am pus in fata textele antice evreiesti referitoare la LILITH lui T.O.Moldovan aceeasi ipostaza de "descoperit" se facea ca nu vazuse paragrafele alea. Ne intoarcem la topicul Lilith si la Kabbala & co sa recitim prin prisma zanelor mioritice aventurile tentatoarei.
("Zana rea? ...Era buuuna!")
Pt cine descopera subiectu LILITH :

Story Of Lilith - Succubus (http://www.youtube.com/watch?v=uvKztNw5Mbc#)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Xanadron din 18 Iulie 2011, 02:31:48
Hmmm... intram in zona "paleoabductiilor folclorice" atunci, alx.
Orice-i posibil, nu zic ba, inclusiv acuplarile... zinofile - similare rapirilor cu deznodamint secsual-hibridizant facute de ET deloc asexuati si fara conexiuni cu PLF-urile armatei americane sau ale serviciilor din trei litere (Micutii Gri :-( :moon:  - ori spiridusii poate? - despre care Whitley Strieber sustinea ca i-a vazut tinuti in sertare si "animati" la comanda).

As prefera totusi sa aflu si detalii despre ceva cazuri ACTUALE de hibridizare om/zina (sau cioban/Valva Padurii :-D) - studiate nu doar etnografic, ci si cu analize ADN.
Nu de alta, dar asa ar primi si zinele o pensie alimentara si n-ar mai trebui sa mangleasca mamaligi... :lol:

Serios acum, alx: si eu am auzit diverse povestiri ale unor batrinei sfatosi pe tema asta fascinanta de-a dreptul. Pe care n-o neg c-ar fi fost chiar reala intr-o anume perioada istorica (fascinanta din cauze explicabile, legate probabil de nostalgia pierderii legaturii omului asa-zis modern cu "Twilight World"-ul).
Continui totusi sa cred ca asta-i deja o conexiune interzisa in etapa actuala.

Etapa in care, de pilda, "zmeii luminosi" care convietuiau cumva cu taranii de prin Valea Jiului (pina prin 1930 parca) nu-si mai permit sa apara la fel de relaxati prin peisaj. Si-n care "sforarii Matrixului" :evil: inclin sa cred ca au o groaza de probleme cu dirijarea tsunami-ului asta de spirite reincarnate inspre o destinatie doar de ei stiuta (dar numai pina de curind 8-)).
Fiindca taman tentativa de stopare a evolutiei stiintzei asteia a tot mai multor indivizi (forumisti RUFON mai ales, zic eu ;)) implica poate o tinere in friu si-a zinelor.

Zine care (parerea mea doar, evident), ca si vampirii, djinii, spiridusii, elfii, pricolicii etc sint doar personaje dintr-o sala de spectacole... educative inchisa temporar (in subteran poate? :roll:)
Constructie imaginara care ar merita in mod sigur un topic separat - dac-o mai fi timp si de asta.

P.S. @calator astral - iar ma inciti sa scriu prea mult (discutabil daca si prea bine insa :-D).
Pun stop acum insa - o noapte/dimineatza perfecta tuturor deocamdata...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: calator astral din 18 Iulie 2011, 02:52:31
Alx> reciteste firul dialogului,observa ca inainte sa spui povestioara asta ti-am descris ( indirect prin postarea mea cu vrajitoarele si sacrificiile animale la miez de noapte) toata scena cu toate ingredientele,desi ziceai ca habar n-am, ca sint in afara subiectului,etc.
Deci e vorba de Legamintul ritualic si sacrificial facut de cioban si tentatoare-zana intr-o noapte. Nimeni & nimic numai poate schimba acest acord. Liberul Arbitru a fost respectat. E normal sa auda ulterior "zana" rizind & cintind de fericire ("ridem-glumim-haia-platim").
Ma rog pentru Sufletul lui. Ce va indura e demn de Midnight-Express & Evil Dead puterea un milion. Martirul micutei din Exorcistul e o love-story in comparatie.
:evil:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: kandaon din 18 Iulie 2011, 10:38:32
Pentru mai multe povesti si legende cu ielele sau Fata Padurii (din zona Maramuresului, folositi functia de cautare)

http://www.cultura-traditionala.ro//?act=pagina_principala/ (http://www.cultura-traditionala.ro//?act=pagina_principala/)

Parerea mea e ca fiintele "de dincolo" (lumi/universuri paralele, sau ce or fi) or exista, dar in ultima vreme sunt mult mai retrase in a se arata, si oamenii deasemenea si-au pierdut din capacitatile de perceptie din vechime (nu prea indepartata vechimea asta).

Cumva oamenii de azi sunt "orientati" mai mult spre stele (vezi fenomenul OZN) si se cam taie legaturile cu aceste "lumi paralele" de unde ar veni zanele si alte fapturi, si in care poate poti trece fara sa-ti dai seama (si fara a folosi cine stie ce super tehnologii, precum in cazul zborului spre stele, teoretic imposibil inca, pentru oameni).

Sigur, ar putea fi doar imaginatie ce spun eu
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 18 Iulie 2011, 15:45:11
Multumesc @alx pentru raspuns.
Totusi cand ai de gand sa ne dezvalui motivul existentei acestui subiect destul de interesant? sau eventual ce anume te intereseaza mai exact?
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 18 Iulie 2011, 22:59:18
Citat din: @biss din  18 Iulie 2011, 15:45:11
Multumesc @alx pentru raspuns.
cu placinte...

Citat din: @biss din  18 Iulie 2011, 15:45:11
Totusi cand ai de gand sa ne dezvalui motivul existentei acestui subiect destul de interesant?
pai,vad ca ti-ai raspuns in propria-ti intrebare...e un subiect destul de interesant... :-D

ca sa nu crezi ca te-am luat in balon,pot sa-ti spun ca am un fir...mai precis un odgon marinaresc... :evil:
   cat despre ce ma intereseaza...pai ma intereseaza absolut orice despre acest subiect...motivul il ai in randul de deasupra...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: romulus din 19 Iulie 2011, 10:02:57
Citatpot sa-ti spun ca am un fir...mai precis un odgon marinaresc...
Adica, in traducere, ai o experienta proprie pe care abia asteptam sa o auzim/vedem ! Nu?
Haide, povesteste ...!
Am zis !
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 19 Iulie 2011, 12:13:26
Citat din: romulus din  19 Iulie 2011, 10:02:57
Adica, in traducere, ai o experienta proprie pe care abia asteptam sa o auzim/vedem ! Nu?
Haide, povesteste ...!
Am zis !

romulus,dupa cum am spus mai sus,eu am
Citat din: alx din  18 Iulie 2011, 22:59:18
un fir...mai precis un odgon marinaresc... :evil:
 
nicaieri nu am afirmat ca ar fi vorba de o experienta personala...si,din pacate,inca nu a sosit timpul...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 19 Iulie 2011, 13:53:19
1 sfat... @alx, man, daca ajungi la "sfatul zanelor"... bea frate inainte ceai de sanziene...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Kymosabe din 19 Iulie 2011, 14:08:29
Zânele - mit sau realitate?
O astfel de întrebare adresată unui mitolog ar fi superfluu, deoarece pentru el zânele sunt la fel de reale ca şi Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Greuceanu sau Zmeul.
Basmele cu zâne din folclorul românesc îşi au originea în miturile Greciei antice. Mircea Eliade a afirmat clar analogia dintre zâne şi nimfe, zeităţi feminine secundare din mitologia greacă, despre care vechii greci credeau că trăiesc în păduri, peşteri, munţi, râuri.  Despre ele se spunea că aveau darul profeţiei, cunoşteau leacuri pentru orice boală, le puteau oferi muritorilor nemurirea, se puteau metamorfoza, transforma în plante sau animale, toate fiarele pădurii  se aflau sub vraja lor, fiind stăpâne peste ape, puteau aduce ploaia, etc.
În iconografia greacă nimfele erau înfăţişate ca nişte tinere foarte frumoase purtând veşminte albe, drapate sau, dimpotrivă, total dezgolite, scăldându-se în apa râurilor. De obicei ele erau considerate zeităţi binefăcătoare, însă reprezentau un pericol pentru tinerii care îndrăzneau să se aventureze singuri prin munţi sau prin păduri, deoarece riscau să le întâlnească şi să fie vrăjiţi de frumuseţea lor.
În vocabularul modern, nimfă a dat termenul de  nimfomană, aluzie la apetitul sexual al acestor fiinţe supranaturale.   
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: kandaon din 19 Iulie 2011, 14:35:16
Din cate stiu eu Eliade a spus ca anumite elemente greco-romane (romane mai exact) s-au suprapus uneori peste elementele autohtone dacice, nu ca ar fi de inspiratie greceasca (de ex. el spune parca despre Sanziene ca vin ca si nume de la Santa Diana, dar doar cu numele, mitul despre ele fiind unul mai vechi autohton).

Aici e un articol care dovedeste existenta "nimfelor" dacice (ma rog, a credintei in existenta lor)
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8935119-continuitatea-dacica-relevata-rugaciune-versuri-scrisa-ofiter-imperiului-roman.htm (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8935119-continuitatea-dacica-relevata-rugaciune-versuri-scrisa-ofiter-imperiului-roman.htm)

Cel mai probabil "zanele" existau in mitologia mai multor popoare, uneori (sau de cele mai multe ori) avand si atributii sau manifestari/forme asemanatoare.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Kymosabe din 19 Iulie 2011, 16:55:44
Kandaon, într-adevăr, elemente mitologice greco-romane s-au suprapus peste un substrat autohton dacic.
Însă este imposibil să discernem, din acest sincretism mitologic, elementele care aparţin culturii dacice.
Spre deosebire de mitologia greacă, miturile şi credinţele dacice ne sunt total necunoscute, cu excepţia câtorva
date pe care ni le-au furnizat istoricii greci antici.
Singurul element autohton, în acest caz, ar fi zeiţa Bendis, adorată de daci ca zeiţă a Lunii şi pe care grecii o identificau cu Artemis
(Diana la romani), zeiţa vânătorii. Nimfele făceau parte din cortegiul acestei zeiţe.

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 20 Iulie 2011, 08:56:07
O dedicatie lui @alx :)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: roxaline din 22 Iulie 2011, 23:04:48
Dincolo de povesti, basme, mituri, legende pentru mine ... sunt realitate. Fie si numai pentru ca le vad de cand ma stiu, mama si tot neamul de parte femeiasca ( din partea mamei ) la fel, fii-mea e cea mai tare dintre noi toate, ca mai si 'comunica" uneori cu ele  8-)

Mama si celelalte femei din linie pe partea ei, viseaza ceea ce urmeaza sa se intample, clar sau metaforic ( caz in care fiecare are "decodorul" ei), eu visez si "direct' ( adica seamana cu un film, cu prim planuri, detalii, informatii povestite ca la seminar etc) dar si metafore, simboluri etc.

Despre zanele gradinilor am invatat de la o matusa; nu-i nimic complicat, pur si simplu fiecare specie are "coordonatorul" sau, aka zana sa si responsabilitatea tuturor este armonia, din pacate noua, oamenilor, aceasta armonie ne este destul de straina.

NU vad zanele tot timpul, nu-mi dau seama ce anume declanseaza perceptia. NU le vad ca femei, imbracate sau nu, cu baghete si alte chestii. Sunt pur si simplu luminite si stiu ce fac, ce "job" au.

Acum 4 ani fusesem la un curs de dezvoltare personala, cam scumput si plecasem de acolo cu o alta viziune legat de ... hmm... "la inceput a fost cuvantul" (desi cursul a fost orice, numai spiritual / religios NU ). Mi-am tot chinuit neuronii cu niste intrebari legate de curs, am vorbit cu cateva persoane si la aceste discutii fata mea NU a fost de fata. Dar, la intoarcere acasa, taman cand treceam de intersectia de la Budapesta si ma pregateam sa intru in pasajul Unirii, am vazut o mica luminita prin oglinda retrovizoare si fata mea, care era in spate, imi spune senina "Mamiiii, zanuta mea mi-a spus ca ai dat o multime de bani pe curs si nu ai priceput esentialul: cuvantul pe care-l gandesti sau rostesti, pe acela ti'l daruiesti".  :-o

Fata mea e buna "prietena" cu "Zanuta Banuta". Sa va spun cum arata chestia asta ... prietenia, nu zana :D Fata mea isi doreste ceva si, daca apare Zanuta Banuta stiu CLAR ca voi avea banii sa cumpar chestia dorita si singura mea preocupare este sa nu intru peste banii respectivi ( am incalcat regula 1 data .. si a fost nashpa). NU am vazut copil pana acum in jurul caruia sa nu vad / percep zanuta cu pricina. Dar am vazut extrem de multi adulti de care aceasta luminita nu se poate apropia ... desi incearca!!

Din ceea ce percep ( ca nu este ca stiu .. pur si simplu este ) si din ceea ce mi-a mai spus fii-mea + matusile, zanele sunt "lumina prin Mama Pamant", precum copiii Mamei Pamant si au in grija tot ceea ce este materializat ( banii si ncomputerele included :D ). Nu au nimic cu oamenii unless oamenii aleg sa perturbe echilibrul naturii ( chestie care se intampla extrem de des, din pacate ). Fata de elementele "perturbatoare" se comportta precum  aparatorii unui teritoriu, pentru simplul motiv ca job-ul lor este sa protejeze.

Si mai sunt si alte lucruri, dar trebuie sa-mi duc copilul la somn, mai ales ca rade de faptul ca povestesc asa ceva unor "adultiti", aka bolnavi de "adultita" ... adica au crescut si s-au molipsit de la alti adulti si nu mai cred ... adica nu mai primesc ce-i al lor! Hmm... intelegeti ce vreti, acum preocuparea mea este sa-mi trimit zana la spalat pe dinti ca-i 11 noaptea   :-D

Nu am glumit nici un mm in ceea ce am spus. Pur si simplu asta este realitatea mea.

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 22 Iulie 2011, 23:22:41
@roxaline, inainte de toate, iti urez bine ai venit pe rufon! sper sa ai o sedere indelunga si contributii constructive.
e foarte tare povestea ta...seamana cu ce imi spunea o matusa prin copilaria mea la bunici..si cred ca asa si e..:)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: fiulploii din 22 Iulie 2011, 23:23:24
Bun venit @roxaline .

Este cea mai buna informatie de pana acum la subiectul acesta .

Si se leaga cu ceea ce am invatat eu si anume ca fiecare loc are un spirit al lui care il pazeste ( de cine si pentru ce nu stiu , poate pentru pastrarea armoniei zonale  8-) ) si am mai invatat ca daca ai ceva treaba acolo , e bine sa ceri ingaduinta lui , ceva de genul , salut , nu vreau sa deranjez nimic insa as vrea sa fac asta si asta astfel incat sa fie bine pentru toti .

Si apoi , ceea ce ai spus tu , imi intareste ipoteza mea personala ca aceste entitati sunt de fapt '' avatare '' ale mamei Geea , adica niste manifestari intrupate , un fel de interfata de comunicare cu Omul .

O seara faina in continuare .
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: padme din 22 Iulie 2011, 23:33:52
Citat din: roxaline din  22 Iulie 2011, 23:04:48
Din ceea ce percep ( ca nu este ca stiu .. pur si simplu este ) si din ceea ce mi-a mai spus fii-mea + matusile, zanele sunt "lumina prin Mama Pamant", precum copiii Mamei Pamant si au in grija tot ceea ce este materializat ( banii si ncomputerele included :D ). Nu au nimic cu oamenii unless oamenii aleg sa perturbe echilibrul naturii ( chestie care se intampla extrem de des, din pacate ). Fata de elementele "perturbatoare" se comportta precum  aparatorii unui teritoriu, pentru simplul motiv ca job-ul lor este sa protejeze.

Nu am glumit nici un mm in ceea ce am spus. Pur si simplu asta este realitatea mea.


Pai te asteptam sa ne mai povestesti! Numai ca eu nu inteleg un lucru: si tu ca si @fiualploii sustineti (si nu zic ca nu ar fi asa) ca aceste entitati au rolul de a proteja, cum zici tu ca nu au nimic cu oamenii atata timp cat acestia nu perturba echilibrul... problema e ca echilibrul e perturbat al naibii de rau, cel putin eu asa il simt,  nu am inteles ce fac aceste entitati mai exact in aceasta situatie?! Daca stii si poti spune, evident!

Am mai auzit pe cineva povestind cum ca fata ei (oare o fi ceva cu partea feminina?!) vedea tot asa... "duhurile" pomilor si alte chestii... ceva tot asa pe specii, fiecare are protectorul sau...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: roxaline din 23 Iulie 2011, 12:04:34
@Rayden @fiulploii @padme

Multumesc pentru urari. Raspund pe rand atat cat pot din ceea ce am vazut / vad sau mi s-au mai spus din copilarie si pana acum.

As vrea sa precizez inca o data ca asta este realitatea mea, in sensul ca am constatat diferente de perceptie chiar la cei care vad astfel de fiinte elementale precum zanele. Pentru mine , analogiile cele mai frecvente ce apar in mintea mea provin din muzica.

Deci zanele protejeaza fiecare o zona / specie / domeniu. Fata mea le vede ca fiinte avand o forma de lumina cu mici aripi de lumina. Eu percep sunet, lumina si un fel de culoare sa-i spunem, desi este mai mult rezultatul vibratiei unei anumite geometrii; de exemplu diapazonul vibreaza intr-un anumit fel si geometria lui contribuie din plin la asta. (Va rog sa ma credeti ca mi-este extrem de greu sa descriu; eu am fost intotdeauna paralela cu matematica cu geometria ei cu tot. De multe ori am incercat sa desenez ce vad, dar nu m-a gasit inca talentul la desen, sau poate a venit si nu eram eu acasa  :-P ).

Protejarea nu seamana cu sensul pe care noi il dam cuvantului, mai degraba ganditi-va la un dirijor care sa ingrijeste ca fiecare instrument sa se auda exact cat trebuie si armonia sa fie cat mai aproape de desavarsire. In locurile in care oamenii au perturbat armonia ( de exemplu pe marile exploatari agricole), "cantecul" nu mai exista iar zanele sunt extrem de putine si foarte hmm.... putin dense ca lumina, ca si cum ar fi slabite. in zonele alea, pe langa zane, am vazut alte structuri de lumina (alte geometrii, sunet si culoare) ce sunt de obicei prezente pe langa oameni si, intreband pe altii mai "experimentati" in ale nevazutului, am inteles ca sunt fiinte cu o organizare mai complexa decat zanele, venite sa sustina zona respectiva. In zonele naturale, de exemplu paduri, sunt multe zane si multe alte "chestii".

Matusile mele imi povesteau ca "in padure cand mergi sa iubesti fiecare frunza, fiecare floare, fiecare umbra si sa te rogi continuu si zanele o sa-ti spuna unde sunt murele bune". Eram deja maruta (aveam vreo 13 ani) cand mi s-a spus asta si nu intelegeam de ce trebuie sa fac altfel decat inainte , cand mergeam la padure si vedem "luminitele" si "stiam" brusc unde sa caut fructe si cat sa mananc. Raspunsul primit a fost: "ai crescut si nu mai crezi si nu mai ai lumina" ( lumina .. articulat, ca si cum ar fi o anumita lumina). Atunci am executat "instructiunile"; acum, privind in urma cu tot ce am mai citit, invatat , experimentat, cred ca exista o explicatie destul de logica:

- copiii cand sunt mici "functioneaza" cu ambele emisfere sincron si nu stau atat de mult in beta ci mai mult in alfa. De asta si vad tot felul de chestii. Apoi ii zapacesc parintii cu "explicatii" despre ce se poate si ce nu se poate etc si functionarea creierului lor se schimba. Cand ajung la gradi standardizarea este atat de mare ... ca se rupe "filmul" si copiii incep sa vada mai rar manifestarile energetice  din alta banda de frecventa.
- se stie deja din studiile facute ca oamenii care se roaga, mediteaza etc ajung sa-si sincronizeze emisferele si trec in alta "banda". Deci daca intri in padure "rugator" ( cum spune una dintre matusi), intri sincronizat si probabil ca emisia este diferita si esti recunoscut si ajutat sau mai degraba servit.

Cred ca noi comunicam oricum cu astfel de fiinte. Stiu o persoana care-si iubeste si ingrijeste gradina cu o pasiune si o iubire senzationala. Stateam de vorba intr-o zi despre tot felul de chestii si am observat ceva si am inceput sa notez ( faceam liniute si x-uri pe o foaie). Din 45 de actiuni asupra plantelor ( in timp ce vorbeam despre diverse) la 12 dintre ele am vazut luminita zana anterior actiunii persoane ( adica inainte chiar sa se deplaseze catre planta cu pricina). succesiunea era luminita pe o anumita planta, specific intr-o zona a plantei, persoana se ducea spre planta respectiva si trebaluia exact in zona unde fusese luminita. Din cele 12, toate au fost "executate" exact in ordinea in care au aparut manifestarile "zanesti"; cele 12 semnale au provenit de la 8 structuri luminoase diferite. In tot acest timp, noi vorbeam despr altele, cu cafelele si un pahar de apa pe langa noi, iar persoana ce ingrijea plantele pur si simplu parea ca percepe semnalele dar nu constient. Nu stiu daca am numarat corect toate actiunile, iar ca statistica nu este relevant decat ca "semnal slab", ca o directie. Am mai vazut astfel de cazuri si am constatat ca exista diferente intre gradinile oamenilor care comunica / primesc semnalele entitatilor si persoanele "oarbe". diferenta este majora nu numai la aspectul si calitatea plantelor, dar si de camp luminos al plantelor precum si la capitolul ploaie - grindina. Pur si simplu statistic NU se explica cum o gradina a unei anumite persoane nu este atinsa de grindina sau mana cand toate celelalte din jur sunt. Si nu vorbim de suprafete mari ci de maxim 1000 de mp.   
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: fiulploii din 23 Iulie 2011, 21:43:26
Nu am vazut vreo zana , poate atunci cand eram mic .
Am simtit insa cateodata o prezenta . Prima data cand s-a intamplat eram singur pe munte , doar eu, rucsacul si cortul si ''trageam '' tare sa gasesc un loc de campare fiindca noaptea ma batea amical pe umar . :lol:

Am reusit de am gasit un loc care sa imi convina si no, stiti voi , jos rucsacul , desfa cortul , intinde-l , bate tarusii ( mi-am dat de cateva ori peste ''deshte'' ) strange vreascuri , fa foculetzu , mananca ceva. In timpul asta , simteam ceva nedefinit , o prezenta care se misca in preajma mea dar nu s-a apropiat la mai putin de vreo 3-4 m . Inevitabil sa spun ca aveam cutitul la brau , toporu era la indemana , mi-am facut semnu crucii cu limba ( ''metoada'' crestineasca atunci cand ai ''minurile '' ocupate  :lol:) si in inchipuirea mea era satanu ( prefer sa ii zic la masculin si nu la feminin - optiunea mea ) de unde deducem aiurelile mistice de care '' beneficiam'' pe atunci .

Brusc , ca o strafulgerare , mi-a venit in minte informatia cu spiritul locului . Si dupa ce am cerut voie sa inoptez , totul a fost ok. Restul e istorie , ca sa parafrazez pe oarecine.

Si acum o intrebare prosteasca , poate stie cineva raspunsul si-l poate comunica :

  O zana poate sa aiba in grija alta zana ?
:roll:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 23 Iulie 2011, 21:59:18
interesant..acum ca iti citeam postarea, @fiulploii, mi-am adus aminte de ceva; prin tinerete, cu inca vreo 3 amici, am mers cu cortu' prin zona buzaului..si, ne-a prins noaptea pe drum. am ajuns langa un sat, si vara fiind, am pus cortu' langa o padurice care se invecina cu satul respectiv si fiind ceru' plin de stele am preferat sa dorm in sac afara..
la fel ca si tine, ne simteam priviti..si de la liziera padurii, se vedeau un fel de ochi, care unii pareau ca erau la vreo juma de metru inaltime, altii la vreun metru ..altii mai sus..
una din fete, s-a retras cativa metri mai incolo si am vazut ca se ruga..am lasat-o in pace si..dupa o vreme am intrebat-o ce a facut mai exact acolo..la care raspunsul ei a fost unul de genu: "am rugat spiritele padurii sa ne lase sa dormim aici in noaptea asta, si sa ne ocroteasca de pericole".
am zambit usor, si dupa am inceput sa ma simt mai ok; si ochii aia nu mai erau prezenti..
ca or fi fost licurici, sau animale salbatice, etc...cert e ca dupa discutia cu amica, nu mai erau prezenti..
au trecut vreo 2 ore pana am adormit, uimit si incantat de cerul plin de stele, de stelele cazatoare..a fost marpha :mrgreen:
pacat ca nu mai merg cu cortu'..ca nu mai am timp de asta..
cred ca exista astfel de entitati care pazesc locuri si nu numai, si de atunci, cand merg pe munte, cer si eu permisiunea sa vad, sa ma primeasca locul respectiv, sa "imi vorbeasca" locul si stancile, etc...
zane, nici eu nu am vazut inca, dar nu e timpu' pierdut  :-D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 24 Iulie 2011, 09:47:27
 Poate mergem pe munte la căutat zâne, deşi a trecut data când dansează ele.,. Poate totuşi se îndură de noi şi ne oferă unul privat! Ah, sincer zic că aş prinde o zâna mică să mi-o pun pansament pe suflet.,.mai ales pe unde am rămas cu găuri de gloanţe trase din privirile unei alte zâne din tinereţea mea.,.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 26 Iulie 2011, 21:47:43
Citat din: alx din  19 Iulie 2011, 12:13:26
romulus,dupa cum am spus mai sus,eu am nicaieri nu am afirmat ca ar fi vorba de o experienta personala...si,din pacate,inca nu a sosit timpul...
a sosit timpul pentru povestea ta @alx?
eu unul, astept cu interes.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: tractorbeam din 26 Iulie 2011, 22:39:17
Citat din: Rayden din  23 Iulie 2011, 21:59:18
la fel ca si tine, ne simteam priviti..
....una din fete, s-a retras cativa metri mai incolo si am vazut ca se ruga..am lasat-o in pace si..dupa o vreme am intrebat-o ce a facut mai exact acolo..la care raspunsul ei a fost unul de genu: "am rugat spiritele padurii sa ne lase sa dormim aici in noaptea asta, si sa ne ocroteasca de pericole".

Fata a facut foarte bine , asa si trebuie, spiritele/entitatile energetice nu trebuie ignorate, acelasi lucru il fac si eu de fiecare data cand merg in zona Buzaului, ma opresc si le rog sa-mi dea vreme buna si sa ma fereasca de pericole, le spun ca vin cu ganduri bune si in pace. Nu sunt singurul care face asta si am intalnit acest obicei si la oamenii din zona.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: socrate din 14 Octombrie 2011, 02:35:03
Citat din: fiulploii din  23 Iulie 2011, 21:43:26
Si acum o intrebare prosteasca , poate stie cineva raspunsul si-l poate comunica :
O zana poate sa aiba in grija alta zana ?
:roll:
Eu personal, ca sa-mi raspund la acesta intrebare "prosteasca",care numai prosteasca nu este,am studiat viata albinelor in stup.
MATCA depune oua pt.o noua MATCA,pe care o are in grija pina devine o MATCA matura.Care este deosebirea dintre MATCA si MATCA!?,nu sunt ele ambele MATCII!?,ba da,diferenta este doar ca UNA ESTE MATCA PRIMORDIALA iar celelalte MATCI urmeaza...,se intelege acestea RECUNOSC INTIIETATEA MATCI PRIMORDIALE.
Deci O ZINA,poate sa aiba in grija o alta ZINA,altmiteri, LOGIC, nici NU se poate, altfel.
Ca o paranteza....,TRINTORELE, ia FIINTA din oua nefecundate.

Citat din: fiulploii din  22 Iulie 2011, 23:23:24
Si apoi , ceea ce ai spus tu , imi intareste ipoteza mea personala ca aceste entitati sunt de fapt '' avatare '' ale mamei Geea , adica niste manifestari intrupate , un fel de interfata de comunicare cu Omul .
Oarecum...da...,aceste entitati sunt "avatarele" MAMEI GEEA dar, in sensul corpului energetic(difera de rablele noastre de corpuri)coonstiinta,este comuna(TUTUROR FIINTELOR,mai putin createlor fiinte) doar CUNOSTIINTA despre UNIVERS difera...Logic...NU!?.
"Interfata/avatarul de comunicare cu Omul"(la o Putere Energetica suportabila Spiritului Matern in evolutia sa) este corpul uman/carnal.
De unde sti tu sau eu cine/ce Spirit Energetic se ascunde sub "masca" trupurilor astora, oarecum comune.
Personal,am avut Fericita Ocazie,programata,se intelege,nu de mine, sa traiesc sapte ani in preajma Avatarului MAMEI GEEA,aici ar fi multe de spus,dar nu e cazul si nici locul,fiecare persoana are "relatiiile sale" individuale cu Spiritul Matern/Mama Geea,cel putin, deocamdata.
Spiritele patriarhale,se intelege au si ele "relatiile lor" cu spiritul patern/tatal creator,fiind in fond un spirit comun si interese comune.
În ori ce caz,fiind vorbire despre MATCA si stup,"viata sociala" a stupului,Ordinea si Disciplina in stup,NU este intretinuta de MATCA, ci de "Principiile Dreptatii" ELABORATE de MATCA si puse in aplicare(fiecare la nivelul sau de raspundere) de catre "albine" si "trintori",se intelege, spre Fericirea lor.
SIGUR...in Vata Sociala a stupului,DREPTATEA,nu este "socotita" ca fiind RELATIVA(fiecare face ce vrea),cine are astfel de conceptii josnice,este dat afara din stup,fara crutare.   

   
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Ganditorul din 14 Octombrie 2011, 11:48:39
Citat din Rayden si tractorbeam
Citatinteresant..acum ca iti citeam postarea, @fiulploii, mi-am adus aminte de ceva; prin tinerete, cu inca vreo 3 amici, am mers cu cortu' prin zona buzaului..si, ne-a prins noaptea pe drum. am ajuns langa un sat, si vara fiind, am pus cortu' langa o padurice care se invecina cu satul respectiv si fiind ceru' plin de stele am preferat sa dorm in sac afara..
la fel ca si tine, ne simteam priviti..si de la liziera padurii, se vedeau un fel de ochi, care unii pareau ca erau la vreo juma de metru inaltime, altii la vreun metru ..altii mai sus..
una din fete, s-a retras cativa metri mai incolo si am vazut ca se ruga..am lasat-o in pace si..dupa o vreme am intrebat-o ce a facut mai exact acolo..la care raspunsul ei a fost unul de genu: "am rugat spiritele padurii sa ne lase sa dormim aici in noaptea asta, si sa ne ocroteasca de pericole".
am zambit usor, si dupa am inceput sa ma simt mai ok; si ochii aia nu mai erau prezenti..
ca or fi fost licurici, sau animale salbatice, etc...cert e ca dupa discutia cu amica, nu mai erau prezenti..
au trecut vreo 2 ore pana am adormit, uimit si incantat de cerul plin de stele, de stelele cazatoare..a fost marpha
pacat ca nu mai merg cu cortu'..ca nu mai am timp de asta..
cred ca exista astfel de entitati care pazesc locuri si nu numai, si de atunci, cand merg pe munte, cer si eu permisiunea sa vad, sa ma primeasca locul respectiv, sa "imi vorbeasca" locul si stancile, etc...
zane, nici eu nu am vazut inca, dar nu e timpu' pierdut 
Ma bucur sa vad ca nu numai eu fac aceste ritualuri prin care cer permisiunea sa stau intr-un loc in natura. Intr-adevar dupa ce cer aceasta permisiune lucrurile se schimba - nu as putea spune cum anume - dar e o alta liniste, o alta frumusete, locul devine mai primitor si parca te ocroteste. Nu e o parere - pt ca am verificat asta in multe iesiri pe munte - dar nici nu pot descrie exact de ce am aceasta senzatie "de bine". Si apoi mai sunt si unele ... amintiri personale, deosebite, pe care nu vreau sa le impartasesc cu nimeni (cei care au facut asemenea ritualuri si au avut astfel de "trairi" stiu la ce ma refer )
Cert este ca aceasta lume nu ne este ostila -dimpotriva - atata timp cat din partea noastra nu apare sentimentul de frica/ostilitate.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Ganditorul din 14 Octombrie 2011, 12:10:30
Am vazut mai sus ca cineva spunea de dislogul copiilor cu aceste entitati. Din joaca am incurajat acest dialog crezand ca e o ...inventie. Aveam sa constat mai tarziu ca nu e asa - copiii chiar vad aceste entitati si dialogheaza lejer cu ele, le descriu. Nu de putine ori am surprins copilul cel mic (3 ani) razand in hohote, aratand spre un colt al camerei sau padurii unde - spunea el - un baiat si o fetita faceau ghidushii.
Imaginatie de copil sau realitate ? Inclin sa cred ca realitate - aceste entitati exista, Pamantul e viu si are mult mai multe valente existentiale - numai ca noi ne-am distrus aceste cai de comunicare cu aceste valente prin frica, dogmatism religios, ostilitate.
Oricum eu cred ca in refacerea acestei cai de comunicare cu aceasta lume nevazuta avem foarte multe de invatat de la copiii nostr si in mod cert avem numai de castigat pastrand mereu in noi o partea a sufletului de copil.
"Cand am uitat sa fim copii ...am murit" - Constantin Brancusi
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: universis din 16 Octombrie 2011, 11:11:57
Citat din: @biss din  24 Iulie 2011, 09:47:27
Poate mergem pe munte la căutat zâne, deşi a trecut data când dansează ele.,. Poate totuşi se îndură de noi şi ne oferă unul privat! Ah, sincer zic că aş prinde o zâna mică să mi-o pun pansament pe suflet.,.mai ales pe unde am rămas cu găuri de gloanţe trase din privirile unei alte zâne din tinereţea mea.,.

The magic forest of the mind (http://www.youtube.com/watch?v=Ooecd0JKrqw#)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Ganditorul din 23 Octombrie 2011, 18:58:24
Va expun 2 fotografii facute cam la 10 - 20 sec. Le-am ciuntit/editat pt ca nu imi permitea forumul sa incarc poze atat de mari.
Eram dupa un traseu foarte greu, ne bucuram ca l-am terminat, ne-am pozat ca sa imortalizam momentul.
La prima fotografie nu se intampla nimic, la a doua insa apare o ...mica balerina. In a treia poza este un zoom.
Nu am vazut nimic cu ochiul liber... nici macar atunci la fata locului nu am observat mica zana-balerina. Acum nu pot decat sa ma bucur ca bucuria si fericirea noastra pt ca am terminat traseul a adus "mica balerina" in fata obiectivului.
Se pare ca bucuria, fericirea, multumirea sunt sentimente care fac aceste aparitii posibile.
Ce pot sa va spun... eu obisnuiesc sa fac mai multe poze pe acelasi subiectt pe principiul "fac 4 ca macar una sa fie buna" si astfel am destul de multe aparitii pe film.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: elena78 din 18 Martie 2012, 21:10:35
Iata aici un link destul de interesant  in care ne vorbeste despre spiritele naturii .Eu cred ca exista  aceste spirite ale naturii ,elfi ,zanele , stafii ,  pentru a le vedea   trebuie sa iesi in planurile astrale...

http://www.spiritelenaturii.go.ro/spiritelenaturii/desprezane.htm (http://www.spiritelenaturii.go.ro/spiritelenaturii/desprezane.htm)


si un filmulet  cu un minunat elf.


Elfo ripreso dal vivo !!! con telecamera (http://www.youtube.com/watch?v=kSBJ6zkQyyM#ws)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: tractorbeam din 21 Martie 2012, 13:02:31
Cert este ca aceasta lume nu ne este ostila -dimpotriva - atata timp cat din partea noastra nu apare sentimentul de frica/ostilitate.

Probabil ca aceste entitati ne detecteaza aura energetica si stiu sa o interpreteze.
Cum frica de ceva necunoscut activeaza mecanisme de autoaparare si prin autoaparare inteleg si ostilitatea fata de un presuspus si neobservat dar simtit pericol/adversar, de cate ori nu ne-am incordat muschii in prezenta vreunui pericol sau am pus in miscare o schema mentala de iesire din impas sau, atunci cand pericolul parea real, am pus in practica ceea ce deja am exersat cu mult timp in urma? Nici eu nu am scapat de asa ceva si chiar daca ceea ce am invatat a fost cu mult timp in urma, mecanismele si automatismele create atunci, cu mult timp in urma, s-au activat instant.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 20 Ianuarie 2013, 15:45:20
Citat din: Rayden din  26 Iulie 2011, 21:47:43
a sosit timpul pentru povestea ta @alx?
DA,a sosit timpul.
  Asadar,exista o explicatie pentru intrebarile puse in acest topic,de fapt pentru insasi existenta topicului...insa si pentru mine e destul de greu sa fac legaturi INAINTE  de vreme...acestea par a se dezvalui treptat,"ascultand" parca de o vointa care nu e a mea...
   Motivul existentei acestui topic este unul...simplu: cunosc o persoana care sustine ca se intalneste,in aceste vremuri,cu o zana! Este vorba de un barbat,de 33-34 de ani,om serios altfel,casatorit si cu un copil,cu o meserie bunisoara,cu stare materiala normala zic eu,fara masina insa...
   Din pacate,acest om a facut greseala sa povesteasca aventurile lui prietenilor cu care lucra la un moment dat,si de atunci a fost luat constant in ras,asa ca acum nu mai scoti nimic de la el.Eu am avut noroc O DATA,ca sa zic asa,insa nu stiu daca asta se va mai repeta.
  Povestea lui e simpla: are un teren de cateva Ha pe un deal,foarte aproape de locul unde locuieste(sub1km,cred),iar pe acel teren are si o casa "in camp",pentru cine cunoaste...adica o casa taraneasca,cu grajd pentru animale lipit de ea.O data la cateva luni,amicul asta al meu se duce acolo,si petrece 2-3 zile.In acea perioada el zice ca o zana,imbracata in alb,vine la el si fie sta cu el,fie pleaca el cu ea.Daca se intampla sa plece cu ea,zana il poarta printr-o padure,pe niste dealuri din apropiere.Padurea nu este atat de mare,cred ca ai putea sa o traversezi cu piciorul intr-o zi,poate si mai putin...insa acest om zice ca padurea aia este imensa si ca el nu a ajuns niciodata la marginea ei,ceea ce ma face sa cred ca intr-un fel sau altul el nu o traverseaza,ci merge cumva in cerc prin ea...
  Partea cea mai interesanta insa este ca atunci cand povesteste de aceasta zina,ii vina sa planga...
Sotia lui stie si ea de aceasta aventura,si zice ca il crede 100%,dar nu are ce face.Dupa 2-3 el se intoarce acasa,si ramane un om normal...pana data viitoare.
   Din scurtele discutii avute cu el,am dedus ca in afara de haine si de parul blond nu poate(sau nu vrea) sa-mi descrie cum arata zana la fata...inaltimea ei este una "normala",la fel si anatomia...
  Din cate am inteles,nu exista un interval de timp bine stabilit intre plecarile lui,care,aparent,sunt aleatorii,insa asa cum am zis,se petrec cam o data la cateva luni.

   Spuneam la inceputul acestui post ca eu cred ca exista niste legaturi...ei bine,un exemplu in acest sens ar fi urmatorul: daca exista o conexiune intre "zana" asta si aparitiile luminoase semnalate de mine in alt topic,care se suprapun destul de bine peste zona vizata? Daca ceea ce vede el drept zana e o proiectie a...altceva? Si nu ma refer aici la Lilith sau alte asemenea ei,ci la niste POSIBIL "naufragiati" DE MULTA VREME in aceasta zona?
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: sunnyboy din 20 Ianuarie 2013, 15:59:48
@alx: poate tu incet-incet descoperi o noua Padure Baciu, mult mai interesanta decat cea veche? Spor la investigat si minte limpede-ti doresc!
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: kefren din 20 Ianuarie 2013, 16:00:55
  N-am reusit sa inteleg ceva,entitatea asta e vie -flash and bones-sau e o aratare,fantoma,viziune?
     E foarte stranie patania prietenului tau dar daca reusesti sa afli raspuns la intrebarea mea anterioara,atunci am avea si niste posibile raspunsuri la ceea ce se petrece acolo.
     
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 20 Ianuarie 2013, 16:07:40
@kefren
Din punctul de vedere al "martorului",aparitia e cat se poate de vie si de "in carne". Insa eu nu pot sa garantez asta,pentru ca stiu cat de usor poate fi manipulat creierul uman sa vada ceea ce trebuie sa vada...adica sa ramana la marginea ratiunii,fara insa s-o depaseasca...ar putea fi dificil sa acceptam pe langa noi "entitati" care nu se incadreaza in canoanele noastre de frumusete sau de normalitate...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Rayden din 20 Ianuarie 2013, 16:23:22
foarte tare! :mrgreen:
sincer sa fiu, credeam ca nu o sa mai zici nik pe topicul asta, so thanks..ca ai clarificat auestiunea in cauza. :-D

sincer sa fiu..eu cred ca exista si ..zane, asta pe langa faptul ca sunt convins de existenta extraterestrilor  :-D   insa cat priveste ce sunt ele (vezi cartile lui J. Vallee) e de discutat asa ca..o las pe data viitoare..
revenind la ..poveste, amicul asta al tau a atins-o vreodata?
zana asta  ia vorbit? daca da, cum: prin viu grai sau ..telepatic?
ce fac ei in timpul asta cat il ia? doar se plimba? - intreb in ideea in care in cartile autorului mai sus amintit, deobicei zanele cand iau vreun om in lumea lor..ii arata cum e lumea lor, cu palate, in zbor..etc.
evident, nu exclud ipoteza unui echipaj ET ramas pe aici..dar as avea nevoie de mai multe info..

gasesc povestea asta foarte interesanta, poate reusesti sa mai obtii ceva info de la el.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: kefren din 20 Ianuarie 2013, 16:42:09
   Colega Rayden,ai anticipat foarte bine,cam asta era urmatorul set de intrebari pregatit si de mine, cu accent pe activitatea lor in cele 2-3 zile cand erau impreuna.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 20 Ianuarie 2013, 16:58:27
Citat din: Rayden din  20 Ianuarie 2013, 16:23:22
sincer sa fiu, credeam ca nu o sa mai zici nik pe topicul asta, so thanks..ca ai clarificat auestiunea in cauza. ;D
never say never again... :D cum am spus deja,tot mai multe chestii par a se lega intre ele...om vedea cea mai hi...


Citat din: kefren din  20 Ianuarie 2013, 16:42:09
cam asta era urmatorul set de intrebari pregatit si de mine, cu accent pe activitatea lor in cele 2-3 zile cand erau impreuna.
Asta,daca o fi,o fi mai tarziu...

PS   vezi Xanadroane,asa se face marketing... ;D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: socrate din 20 Ianuarie 2013, 17:22:34
alx,interesanta povestea prietenului tau,dar mai interesant este faptul ca, nu comunica...fac plimbari prin padure....,din atare stari de "lucruri", rezulta ca zanei nu 'i se pot atribui nici calitati MATERNE si nici "paterne"...,Remus si Flora lui Xnadron vorbeau...si daca pt.moment nu erau locuitori ai tinuturilor terestre.... :wink:
Uitee....bunaora...incarnata angelica "zana" Merkaloaie,din ceea ce "gangureste" si face,reiese ca este o "zana" adepta a politici lui "cronos".....,deci toti adeptii politici/patriarhale o adora  si sunt incantati ca "zana" este o adoratoare a ideologiei "cronosiene"...
Dacaaa... si numai dacaa...Angela Merkel,ar fi fost... reprezentanta stimabilei Zane Materne ce poarta sabia intr-o mana si balanta in ailalta....,disciplinata armata nemteasca era la treba de mult prin ratacita "europa" intr-ale Dreptatii....si sigur... noi consemnam pe rufon faptul ca,una e "legea" paterna si alta e Dreptatea Materna.... :-D
PS.Se pare ca zana prietenului e muta sau prietenul e surd....as fi crezut intr-o posibila "noutate",din perspectiva,Romania Nou Centu Spiritual a Omenirii...dar sa Nu disperam totusi...posibil ZANA NATERNA sa vorbeasca....in Viitorul apropiat...posibil...oarecum si prin Xanadron....mai elocvent insa prin Anticristul de Dacia/Romania....zic eu..... :-D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 20 Ianuarie 2013, 17:38:07
Citat din: socrate din  20 Ianuarie 2013, 17:22:34
alx,interesanta povestea prietenului tau,dar mai interesant este faptul ca, nu comunica...fac plimbari prin padure....
Scuza-ma,UNDE am afirmat eu ca nu comunica? Sau asa ai dedus tu? Pentru ca ei COMUNICA.Si chiar foarte bine...
  Cat despre restul mesajului tau,nu inteleg nimic.Ai ramas blocat pe cartea lui Xanadron,da nu vad legatura intre eroii lui si cazul de fata...sau intre Merkel si zana asta...esti sigur ca ai postat unde trebuie?

PS din informatiile care poate or sa vina,am dedus ca zana are certe calitati materne...te multumeste asta?
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: socrate din 20 Ianuarie 2013, 18:05:14
Citat din: alx din  20 Ianuarie 2013, 17:38:07
Scuza-ma,UNDE am afirmat eu ca nu comunica? Sau asa ai dedus tu? Pentru ca ei COMUNICA.Si chiar foarte bine...
  Cat despre restul mesajului tau,nu inteleg nimic.Ai ramas blocat pe cartea lui Xanadron,da nu vad legatura intre eroii lui si cazul de fata...sau intre Merkel si zana asta...esti sigur ca ai postat unde trebuie?

PS din informatiile care poate or sa vina,am dedus ca zana are certe calitati materne...te multumeste asta?


Asta e..scuza-ma....nu am vazut pasajul din care sa rezulte ce comunicau...,prin comparatiile cu Merkel si eroi lui Xanadron eu am vrut doar sa "estimez" calitatile "zanelor" incarnate sau in trupuri energetice in functie de ceea ce vorbesc si fac,sunt destul de "batran" si incercat ca sa ma mai las  tras pe sfoara de zeite si zei ...evident doar la capitolul cunostiinta "binelui si raului".....

PS.Este o incantare pt. mine faptul posibil ca zana sa aiba "certe calitati materne",de mult astept nautati de genul acesta....sa fie intr-un ceas bun!,astept nautati...

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: sunnyboy din 20 Ianuarie 2013, 19:32:22
@alx: nu pot sa nu zambesc in barba (chiar daca n-am) la topicul aiesta; te-as intreba daca prietenu' si zana blonda comunica verbal sau mai mult decat atat, fara a incerca sa transform topicul/forumul in altceva decat o treaba serioasa. Nu vreau sa te supar, dar ca si la topicul ala cu "ati vazut asa ceva" imi pare ca spui mai putin decat stii...
Pe unde zici ca e padurea aia ? Ca as culege si eu niste ciuperci de pe-acolo, sa ma lamuresc ce contin...
Inca o data, sper ca nu transform totul in bascalie dar anumite locuri sunt intr-adevar incarcate cu energii deosebite... spiritele naturii se mai manifesta... dar sunt si multi oameni aiuriti pe lumea asta...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: uforever din 20 Ianuarie 2013, 19:40:56
CitatDin punctul de vedere al "martorului",aparitia e cat se poate de vie si de "in carne".

Da, aceste "personaje de poveste" sunt in carne si oase, cred ca am postat pe aici o poveste asemanatoare, dar cu un batran, nu o zana. Cunosc o femeie, care la un anumit interval de timp, "cand steaua mea apare pe cer"(asa spune ea), se intalneste cu un "personaj" inalt, batran cu fata alba, cu o gluga pe cap si din cate spune ea, se deplaseaza fara sa paseasca, practic leviteaza. Tipa sustine ca "personajul", a operat-o de o boala cronica de ficat, drept dovada  are in dreptul ficatului 3 puncte, forma de triunghi echilateral. Cred ca aceste "personaje" sunt reale si intra in contact cu anumiti indivizi. Tipa povesteste ca, entitatea i-ar fi spus: "tu nu apartii acestei planete". Majoritatea persoanelor ce au parte de asemenea intalniri, cand povestesc despre asta, plang sau au o stare de scarba, greata...etc.
Intrebare pentru alx: prietenul tau isi doreste cu adevarat aceste intalniri sau le simte ca pe un abuz(pe sistemul: nu am de ales, ceva ma obliga sa merg acolo)? Spun asta, pentru ca este posibil ca antitatea, sa fie cineva din trecutul lui si el sa nu-si dea seama.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 20 Ianuarie 2013, 21:13:49
Citat din: sunnyboy din  20 Ianuarie 2013, 19:32:22
@alx: nu pot sa nu zambesc in barba (chiar daca n-am) la topicul aiesta; te-as intreba daca prietenu' si zana blonda comunica verbal sau mai mult decat atat, fara a incerca sa transform topicul/forumul in altceva decat o treaba serioasa.
Imi pare rau,dar si informatiile mele sunt limitate...le-am cules in direct doar o singura data,iar restul le-am mai completat cum am putut...n-as putea sa-ti spun sigur fel de comunicare apare intre ei...

Citat din: sunnyboy din  20 Ianuarie 2013, 19:32:22
Nu vreau sa te supar, dar ca si la topicul ala cu "ati vazut asa ceva" imi pare ca spui mai putin decat stii...
S-ar putea sa ai dreptate,dar,la fel de bine s-ar putea sa n-ai... ;D    Viitorul va demonstra asta...sau poate nu! Ce pot afirma cu siguranta este ca omul nu e un farsor,si nici nebun nu pare a fi...de acolo incolo,faptele trebuiesc filtrate de catre fiecare dupa puteri si dupa cunostinte. In orice caz,asa cum am spus,pe masura ce trece timpul incep sa intrevad noi conexiuni intre evenimente aparent fara legatura...dar probabil ca prezentarile acestor evenimente intretesute vor face parte din prima carte pe care o voi publica ;D ,sau poate chiar dintr-a doua... ;D ;D

Citat din: sunnyboy din  20 Ianuarie 2013, 19:32:22
Pe unde zici ca e padurea aia ? Ca as culege si eu niste ciuperci de pe-acolo, sa ma lamuresc ce contin...
Sorry,da n-am zis...si nici nu cred ca voi zice PUBLIC asa ceva! In plus,tare as vrea sa te vad culegand ciuperci...iarna...mai ales daca nu ai nas de caine!

Citat din: uforever din  20 Ianuarie 2013, 19:40:56
Intrebare pentru alx: prietenul tau isi doreste cu adevarat aceste intalniri sau le simte ca pe un abuz(pe sistemul: nu am de ales, ceva ma obliga sa merg acolo)? Spun asta, pentru ca este posibil ca antitatea, sa fie cineva din trecutul lui si el sa nu-si dea seama.
Intrebarea e prea complexa pentru mine,pentru ca asa cum am spus deja,am discutat o singura data cu acest om.Si da,atunci a inceput sa planga,cand a venit vorba de zana...insa imi parea ca regreta ca nu poate fi mai des cu...entitatea asta.Doar o parere e asta...poate nu am interpretat eu bine...

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: kandaon din 20 Ianuarie 2013, 21:26:52
Seamana un pic cu povestile cu Fata Padurii, care sunt raspandite prin mai toata tara cred, si au o origine straveche.

Daca omul chiar zice adevarul si nu fabuleaza, poate ca a intalnit-o si el cine stie  :-D. Numai sa aiba grija, daca povestile din folclor sunt adevarate

Daca e posibil ca cineva sa vina aici de la zeci, sute, mii etc de ani lumina e cel putin la fel de posibil ca cineva sa vina dintr-un univers paralel poate.
Zanele (sau alte fiinte fantastice) poate traiesc in niste universuri paralele si nu folosesc ditamai farfuriile zburatoare pentru a ajunge pe Pamant, doar trec vreo "poarta" intre taramuri pe care numei ele stiu cum sa o foloseasca
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: padme din 20 Ianuarie 2013, 23:41:14
Eu cred ca "zana" e de fapt cu ce asociaza el aceasta ... "aparitie". Ma indoiesc ca a venit si s-a prezentat "eu sunt zana X".

Intrebarea ar fi, ce vrea? De ce se manifesta? De ce il plimba in padure aiurea?  E o entitate buna sau doar aparent buna? etc...
Titlu: Re: Zânele-mit din realitate?
Scris de: fiulploii din 20 Ianuarie 2013, 23:49:49
@alx
      Daca ai putea sa dai vreo doua-trei informatii minuscule si despre chestiile alea vazute de tine , poate-poate ca nu ar trebui sa te muncesti singur la puzzle.
      In fond, cam de aia suntem aici pe forum, nu?
Zic si eu..
Titlu: Re: Zânele-mit din realitate?
Scris de: Xanadron din 20 Ianuarie 2013, 23:58:59
Citat din: fiulploii din  20 Ianuarie 2013, 23:49:49
@alx
      Daca ai putea sa dai vreo doua-trei informatii minuscule si despre chestiile alea vazute de tine , poate-poate ca nu ar trebui sa te muncesti singur la puzzle.
      In fond, cam de aia suntem aici pe forum, nu?
Zic si eu..
Pai cred ca alx a spus cam tot ce putea/trebuia despre cele doua categorii de... fenomene sa le zicem, observate-n zona lui (1) - "sferele luminoase" :star: care viziteaza un anume deal si 2)- "umbra dreptunghiulara" :fullmoon: fara motiv, adica fara vreun obiect care s-o produca - nu stiu daca aparuta pe fundalul padurii aceluiasi deal).

Poate gresesc eu, dar la astea cred ca se referea in postarea de aici. :roll:
Titlu: Re: Zânele-mit din realitate?
Scris de: fiulploii din 21 Ianuarie 2013, 00:03:33
Citat din: Xanadron din  20 Ianuarie 2013, 23:58:59
Pai cred ca alx a spus cam tot ce putea/trebuia despre cele doua categorii de... fenomene sa le zicem, observate-n zona lui (1) - "sferele luminoase" :star: care viziteaza un anume deal si 2)- "umbra dreptunghiulara" :fullmoon: fara motiv, adica fara vreun obiect care s-o produca - nu stiu daca aparuta pe fundalul padurii aceluiasi deal).

Poate gresesc eu, dar la astea cred ca se referea in postarea de aici. :roll:
Corect insa eu cred ca mai trebuie adaugat si subiectul Cine a mai vazut asa ceva pentru ca s-a intamplat tot in zona peste care @alx   este atoate-stapanitor  :-D
  Parerea mea..
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Ganditorul din 22 Ianuarie 2013, 10:47:10
Cum spunea Alx ... lucrurile sunt legate intre ele.
Subiectul poate fi simplu sau complex - depinde cum il abordam. In orice forma de comunicare - pt ca si aparitiile "zanelor" sunt forme de comunicare - exista un emitator si un receptor. Faptul ca receptorul nu este calibrat pe frecventa emitatorului nu inseamna ca emisia/emitatorul nu exista.
In abordarea mecanicist-stiintifica acesta este un adevar dovedit - nu poti prinde/participa la discutiile dintre 2 piloti de avion folosind un aparat de radio a carei frecventa nu intra in banda de comunicare "aero" a pilotilor (dar asta nu inseamna ca cei doi piloti si comunicarea lor nu exista...)
- Tot asa nu poti intra in comunicare cu entitati ale naturii fiind "acordat" pe frecventa evenimentelor financiare de pe Wall-Street, sau pe frecventa probemelor cotidiene privind impozitul pe venit, problemele de la serviciu, campaniile de "uraturi"din fata guvernului sau orice alt sablon prin care se creeaza probleme artificiale in vremelnica noastra trecere prin aceasta realitate terrana.
Asa ar fi raspunsul la "unde e padurea aia ?" ... E peste tot acolo unde sablonul falselor probleme ale civilizatiei noastre mecaniciste nu a aparut - dar stii oare sa te racordezi la frecventa optima prin care poti primi astfel de mesaje ?(Alx, interesante ar fi mesajele ...pe care ne este permis noua sa le stim )
- Cine se poate racorda la aceste frecvente  ?  Teoretic oricine... (si ajungem iar la problemele educatiei in masa pe tema fenomenelor paranormale in care unii sustin vehement "nu se poate" iar altii vad/fotografiaza cu usurinta fenomene luminoase/energetice sub diferite forme ). Marturii - inclusiv materiale exista suficiente, poate mai mult ca suficiente - problema e ca nu se pot prezenta pt ca in filme/fotografii apar si persoanele care au ajuns la aceasta "frecventa de comunicare" cu entitati esoterice ( si nu vad cine-si doreste atat de mult publicitatea incat sa fie catalogat nebun, mincinos,"ciudat" sau sa fie luat "la misto" doar pentru ca are corpul/mintea acordat/a la o frecventa care-i permite si o alta forma de comunicare... esoterica).
- Si in felul acesta apar 2 tendinte majore ale populatiei terrane - una racordata la sabloane matematice prin care explica realitatea (refuzand orice realitate care nu se incifreaza in explicatii stiintifice) si o parte care accepta ca exista si o alta form de existenta care scapa "explicatiilor matematice" si care fac din Pamant o entitate mai complexa decat o "biata piatra calatoare prin Univers", o "piatra" pe care o putem exploata cum vrem - extragand haotic resursele, otravind-o si poluand-o cu activitati cotidiene - dar necesare  :evil: - purtand razboaie (atomice) "justificate" care distrug aceasta forma energetica necunoscuta noua prin stiinta actuala.
- Peste toate acestea se suprapun diferite forme de religie care ingradesc gandirea libera si o incorseteaza in canoane stricte ce promit "calea spre absolut" - cu conditia distrugerii celorlalte culte care si ele promit ... acelasi final.
- Sintetizand la maxim situatia, avem o suma de oameni rupti de orice alta realitate care nu se poate incifra/explica prin conventiile matematico-stiintifice, populatie ce are problemele ei, reale sau contrafacute, cu care se lupta zi de zi pentru o existenta efemera, si o populatie care accepta ca exista ceva mai mult decat modelarea matematica a realitatii, care trec prin viata ancorati si in  relatie cu aceasta energie inca inexplicabila, care cauta calea spre o armonie cu aceste forme de manifestare energetica si care - contrar aparentelor - trec prin viata fara mari probleme, parca ocrotiti de o forta necunoscuta.
- Asta face ca 2 oameni diferiti ca "acordare a frecventei" sa simta/vada lucruri diferite in acelasi loc - Padurea Baciu, de ex. Unul poate vedea/fotografia lucruri inedite, in timp ce celalalt poate pleca de acolo profund dezamagit - "Nu-i nimic adevarat, doar povesti si zvonuri !".

Finalizand acest lung off-topic (cu scuze pentru timpul pe care vi l-am rapit...) - si unii si altii au ales un drum in viata, si unii si altii stiu/simt ca trebuie sa abordeza realitatea intr-un anume fel - unii reprezinta tendinta clara in care se creeaza o realitate paralela mecanicist-matematica (cu problemele ei reale sau contrafacute) ce isi creeaza si autocreeaza propria ei existenta, excluzand din ecuatia vietii orice nu se poate "incifra conventional", opunandu-se pana la distrugere celeilalte realitati, care se incapataneaza sa creada si sa apere ideea ca exista o forma de energie subtila ce scapa intelegerii noastre pana la acest moment, o energie a viului si neviului de pe acest Pamant, o energie racordata si acordata la Energia Universala, energie ce trebuie pstrata, conservata, aparata, pana in momentul in care vom fi capabil sa o intelegem pe deplin.
Restul sunt doar forme de manifestare subiective/locale/zonale ale acestor 2 tendinte generale
- Evident, parerea mea !
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: equilibrum din 23 Ianuarie 2013, 02:34:22
Nu vreau sa sune ca fiind "Gigi contra", dar in cazul de fata trebuie luata in considerare si varianta psihotronicelor. Omul are ceva stare, deci poate sa fie o tinta sau pur si simplu aflat in aria unei actiuni. Viziunile si intamplarile cu fecioare (evidente manipulari interesate de catre biserici) sunt efectul, in unele cazuri, ale acelorasi psihotronice. Faptul ca el o percepe ca zana, se datoreaza, poate, formarii sale non-religioase, dar asocierea sa fie facuta inconstient cu zane sau sanziene din basmele copilariei (singurele fiinte fantastice in care a crezut vreodata) si voila!
Nu contest ca e posibila si varianta zanelor, dar sunt sceptic pana nu se intelege ceva din scopul vizitelor reciproce. Pana se mai aduna detalii ale povestii, prefer sa nu cred nimic, singura varianta pentru a ramane in afara manipularii.  :-P
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: uforever din 23 Ianuarie 2013, 11:38:06
Citatin cazul de fata trebuie luata in considerare si varianta psihotronicelor.

Ma indoiesc ca ar fi vorba de psihotronice, in general simti un obiect strain in cap, tendinte de suicid, ameteli, neliniste, anxietate...etc. ....si da, sunt posibile si halucinatii, dar nu prea "le vad" in cazul de fata. Nu a zis nimeni nimic de "formarea non-religioasa" a omului, plus ca nu-si risipeste nimeni "abilitatile pisisisi" fara o motivatie serioasa, din cate a spus alx, este vorba de un om "obisnuit".
Titlu: Re: Zânele-mit din realitate?
Scris de: alx din 23 Ianuarie 2013, 12:05:41
Citat din: fiulploii din  21 Ianuarie 2013, 00:03:33
Corect insa eu cred ca mai trebuie adaugat si subiectul Cine a mai vazut asa ceva pentru ca s-a intamplat tot in zona peste care @alx   este atoate-stapanitor  ;D
  Parerea mea..
Intrebare de 10 puncte: pe ce te bazezi cand afirmi ca subiectul asta s-a intamplat in aceeasi zona?
Titlu: Re: Zânele-mit din realitate?
Scris de: fiulploii din 23 Ianuarie 2013, 12:50:57
Citat din: alx din  23 Ianuarie 2013, 12:05:41
Intrebare de 10 puncte: pe ce te bazezi cand afirmi ca subiectul asta s-a intamplat in aceeasi zona?
Raspuns de x puncte: poti sa zici cu mana pe inima ca nu?
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: equilibrum din 23 Ianuarie 2013, 21:12:43
Ai dreptate ca nu se risipesc loviturile asa aiurea, dar niciodata nu poti sa te asiguri ca esti un om obisnuit, de cand cu goana asta dupa anumiti detinatori de nu stiu ce gene (asta e alt subiect deja). In acelasi timp se poate afla doar in raza unui "lovit".
Zici ca simti ca ceva strain, dar nu e chiar atat de evident, asta poti sa-ti zic garantat, iar in lipsa unei informatii despre efectele psi... Dorinta de a merge la casuta (desi alx nu specifica ca exista) e un simptom suficient ca sa presupun ca poate sa fie o dorinta din exterior. Acolo, am dedus ca e izolat, deci orice e posibil (droguri, hipnoza si povestea pe care vor sa o serveasca).

Daca nu e vorba de arme psi, povestea e mai aproape de rapirile extraterestre decat de zane, mai pomenea cineva de acei extraterestri interdimensionali. Dar fara detalii nu putem emite ipoteze, doar putem fabula sau daca-mi permiteti sf-iza  :-D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Ganditorul din 24 Ianuarie 2013, 00:40:05
Citat...goana asta dupa anumiti detinatori de nu stiu ce gene

Asta parca era scenariu de film (Stargate Atlantis)
Cat despre atacuri psi care sa te faca sa vezi/vorbesti cu zane ... e cam exagerata situatia. In primul rand ca "vorbitu' cu zanele" e cam de mult intalnit iar atacurile cu aparatura psi ... cam de la '89 incoace, in al doilea rand atacurile psi se cam produc pe mai multe persoane ( si alx a zis ca e vb de o persoana si nu de o manifestatie prin padure ) si in al treilea rand ... as vrea sa-l vad si eu pe ala care e sigur, sigur ca nu e manipulat sau lovit psi de nici un fel.
Prefer sa cred ca omul e perfect normal si ca are o perceptie extrasenzoriala de exceptie care-i permite un contact direct cu o entitate orecare ... cu care deocamdata nu comunica decat la limita sesizarii prezentei de imagine (...pana ne va spune Alx "ce si cum", sau care sunt unele mesaje)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate? BUSTED!
Scris de: Xanadron din 24 Ianuarie 2013, 01:25:17
Da, loviti la Psy cu Qy :-D si alte alea parem sa fim cu totii, desi in proportii variabile.

De fapt vorbind la modul general, tabloul actual al omenirii imi pare unul similar cu o secventza de film in care un gangster sta cu pistolul la timpla noastra, obligindu-ne sa ne sapam singuri groapa.
Cel mai nasol e insa ca taman noi il platim ca sa faca asta. :x :lol:

Sa revenim insa la SF-izarile pe tema zinelor neinarmate: din pdv al unei analize... senzoriale cumva, dar si al haladuirilor prin padure de minutza cu zina, cazul descris de alx nu s-ar circumscrie dupa mine in categoria halucinarilor induse psihogen. Fie si-n lipsa altor detalii ale apropierii lor fizice, eu cel putin asa inclin sa cred.

Si durata "escapadelor" (2-3 zile daca-mi amintesc bine) contrazice de fapt IMHO ipoteze cu substrat "eteric" - hipnotica, drogomaniaca, psihopompica, ziceti-i cum vreti.
Ar ramine deci valabila varianta unei zine (trans)materiale, migrate periodic fie din vreo retzea de vagauni (ca Yeti/Bigfoot), fie dintr-un alt plan paralel - material insa si asta.

Nu ma-ntrebati insa cum trece zina "granita" asta, ca n-am habar; tot ce pot banui e ca-i totusi vorba si aici de o... hibridizare efectiva.
Ca de la om la om adica. Sau de la om la zina mai precis. :wink:

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: equilibrum din 24 Ianuarie 2013, 02:35:39
Ok, sa renuntam la ipoteza terestra cu armele psi si sa analizam zanele. Din ce s-a spus pe subiect, cel mai important e ca ele apara (protejeaza) si indeplinesc dorinte sau in unele cazuri sunt nimfomane. Bun, in cazul discutat nu apare nici una din variante (pana acum).

Iar ca paranteza, in ce fel apara zanele padurile si muntii, in speta locurile, pe cand hamesitii astia dupa bani, au distrus America de Sud cu taierile lor, au poluat lumea si nu am vazut sa pateasca ceva. Sunt de acord ca exista locuri unde se manifesta forte sau fiinte ciudate, le simtim fiecare cand calatorim prin munti, dar nu inteleg care e puterea lor, daca nu pot opri taiatul padurilor si daramatul muntilor?
Parerea mea, strict a mea, este ca in vremea basmelor existau cateva puncte de intrare si iesire intre lumile noastre, dar la modul in care "zmeul" venea in forma fizica nu energetica, cu toata forta sa, la fel cum Fat-Frumos mergea la "zmeu" in forma concreta. Dar azi sunt "astupate" intrarile si din cauza asta manifestrile sun pe cale onirica sau astrala (ori mai bine spus tip fantome?).

off topic: ganditorule de ce ironizezi afirmatia mea cu genele? exact serialul ala e unul care ne obisnuieste cu ideea, dar sunt si alte indicii, cea mai cunoscuta pista e cartografierea genetica, banca genetica initiata de google, filme, chiar pe forumul nostru se sustine ca unii sau toti suntem detinatori de material genetic extra. Crezi ca nu exista  "unii" interesati de cei mai alieni dintre noi? Sau poate de ereditatea celor care se trag din magi, vrajitori sau alte "specii"periculoase prin puterea lor creativa?
Ma opresc aici ca sa nu deviem topicul.

Xandron: granita o trece ca si noi, astral, eteric sau energetic, cum preferi sa-i spui, asta daca e zana. Desi eu tot zic ca e ceva oniric sau o sugestie ca cea a rapitilor, prea ma obsedeaza padurea care nu se mai termina.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate? - REALITATE MITICA ;)
Scris de: Xanadron din 24 Ianuarie 2013, 03:17:18
Hai sa-mi pastrez si eu energia :-D si sa scriu mai putin.

"Padurea care nu se mai termina" poate deci sa fie (zic si eu) ori imaginea codrului dintr-un anume timp trecut (calatorie temporala la bratz cu zina asadar) ori o padure dintr-un "alt tarim" - voiaj interdimensional adica.

In final ramin deci la opinia expusa mai sus, chiar daca face mai putin decit 2 centi dintr-un dolar pe cale de disparitie. :lol: Adica gaurit de inflatie.
...Dar nici alte pareri nu-s mai breze ca a mea, asa ca o sa pot dormi linistit.

P.S. De pe la 1030 Anno Domini, zinele se pare c-au intrat in greva odata cu zeii si ne mai viziteaza doar rarissim.
Intai topoarele, apoi fierastraiele si pe urma drujbele si-au luat insa viteza, iar unu' ca puiul de dac :-D Verestoy Attila care defriseaza-n draci :evil: e supranumit in zilele noastre "Drujba lui Dumnezeu". :|
Concluzia o puteti trage si singuri.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: equilibrum din 24 Ianuarie 2013, 03:49:15
Din punctul meu de vedere e posibil orice, doar ca eu il "simt" pe bietul om ca victima. Nu stiu de ce sau cum, poate si din modul cum a fost expusa povestea sau e "nasul", dar nu simt ca e castigat, ci suferind in urma experientei, oricare ar fi cauza. Pana la noi detalii cred ca nu are sens sa consumam energie (sic  :-D). Si chiar m-ar bucura ca ipoteza ta sa fie explicatia viabila Xandron  :martiansmile:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 24 Ianuarie 2013, 11:16:31
Citat din: equilibrum din  24 Ianuarie 2013, 03:49:15
Din punctul meu de vedere e posibil orice, doar ca eu il "simt" pe bietul om ca victima. Nu stiu de ce sau cum, poate si din modul cum a fost expusa povestea sau e "nasul", dar nu simt ca e castigat, ci suferind in urma experientei, oricare ar fi cauza. Pana la noi detalii cred ca nu are sens sa consumam energie (sic  ;D ). Si chiar m-ar bucura ca ipoteza ta sa fie explicatia viabila Xandron  :martiansmile:
In primul rand,"bietul" om NU e o victima...trebuie sa tii cont de faptul ca el se duce la casa din camp de buna voie...sau macar asa pare.Iar cand e acolo,zina il viziteaza.Insa s-a intamplat si ca zana sa NU vina,chiar daca el era acolo. Pot sa-ti spun sigur ca singura lui suferinta,din cate am reusit sa-mi dau eu seama in urma discutiei cu el, este ca nu poate fi cu zana mai mult timp...
   In plus,din ceea ce mi-a povestit am dedus ca el poarta discutii lungi cu zana asta...nu am reusit sa aflu concret ce discuta,insa ma indoiesc sa fie discutii elevate despre probleme care ne ard pe noi pe aici,din simplul motiv ca omul asta nu are pregatirea necesara si informatiile care ar putea sustine o astfel de discutie...
Partea proasta e ca nu prea cred ca vor mai fi si alte detalii fata de ce am spus deja,pentru ca asta e ceea ce stiu si eu...si e destul de mult,dupa o singura discutie cu omul asta.Sigur,am mai avut discutii si cu un coleg de-al lui,care a completat o parte din povestea spusa aici cu amanunte pe care le stia mai dinainte,am vb putin si cu sotia lui,care mi-a confirmat povestea...insa nu cred ca voi putea scoate mai mult din povestea asta,deocamdata...
    Ce ce vreau sa subliniez este faptul ca foarte aproape de zona unde el are intalnirile astea se pare ca in trecut apareau DES zane si altora...si informatia asta e verificata din mai multe surse.De aceea tind sa-l cred pe omul asta...
Per final,si asta e o poveste,la fel ca altele...si nu prea vad in momentul de fata cum as putea aduce dovezi pentru a sustine o ipoteza sau alta...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: equilibrum din 24 Ianuarie 2013, 11:39:38
Citind raspunsul tau alx, mi-a venit in minte credinta celtilor in spiritele copacilor (pomilor) si poate asta explica si cele spuse de xandron, cum ca zanele nu mai apar de 1000 de ani decat rar... pur si simplu nu mai exista atatia copaci incat sa genereze energie perceptibila (sau constiinta?), poate asta a si fost declinul celtilor, romanii defrisau pentru a face apararea si pentru a nu avea surprize (plus necesarul celt). Padurea ziceai ca inainte era mare, iar acum e o bucatica, deci se leaga, iar aparitia poate tot ce au mai putut aduna copacii si poate ca astea sunt povestile, tristetea sau jalea pentru cei care nu au mai renascut (copacii). Plus ca trebuie sa fii curat sau nevinovat pentru o comunicare cu spiritele pomilor. Zanele si piticii (gnomii) cred ca sunt varianta laica a scerdotilor celti, poate si la noi sa fie la fel, omul simplu cautand un corespondent material intotdeauna pentru ezotericul sacerdotal. Poate.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: padme din 24 Ianuarie 2013, 13:07:53
Citat din: equilibrum din  24 Ianuarie 2013, 02:35:39
Parerea mea, strict a mea, este ca in vremea basmelor existau cateva puncte de intrare si iesire intre lumile noastre, dar la modul in care "zmeul" venea in forma fizica nu energetica, cu toata forta sa, la fel cum Fat-Frumos mergea la "zmeu" in forma concreta. Dar azi sunt "astupate" intrarile si din cauza asta manifestrile sun pe cale onirica sau astrala (ori mai bine spus tip fantome?).

Lumea nu era atat de materiala si intersectarea dintre cele doua lumi era posibila. Cu cat omul a devenit mai grosier, mai material, s-a desprins de aceste lumi pe care, evident, nu le mai vede.


PS: pentru ca ceva sa aiba o putere, indiferent care este ea, chiar si a aparitiei, trebuie sa crezi in lucrul respectiv.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: equilibrum din 26 Ianuarie 2013, 01:02:37
Citat din: padme din  24 Ianuarie 2013, 13:07:53
PS: pentru ca ceva sa aiba o putere, indiferent care este ea, chiar si a aparitiei, trebuie sa crezi in lucrul respectiv.

Aici trebuie sa te contrazic. Electronul si daca crezi si daca nu tot zburda, tot isi pastreaza aceesi caracteristica... gravitatia, legile fizicii, chimiei, etc raman aceleasi... Marea problema moderna e lipsa de autocunoastere si acceptare a propriilor persoane ca intreg, lipsa de flexibilitate, devenim tot mai "siguri" ca ultima axioma a fost enunata si ca tot ceea ce se propune dupa, e fals.
Zanele nu au nevie de credinta noastra, ele ori exista ori nu, au celeasi prerogative sau nu. Daca exista, nu e nici o problema ca ele sa se manifeste cu aceeasi forta ca in trecut. Dar poate ca sunt manifestari extra/intra/interdimensional ca cele propuse de Jaques Vallee si atunci avem o explicatie: au plecat, au disparut ca specie sau inca nu s-au intors, ori ce se mai poate presupune.
Ori pur si simplu asa au chef zanele: sa nu se mai arate.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 26 Ianuarie 2013, 01:19:17
Si cum de nu l-a urmarit nimeni pe zânar? Sa nu zici alx ca nu ai facut-o... :)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 26 Ianuarie 2013, 01:25:30
Citat din: abyss din  26 Ianuarie 2013, 01:19:17
Si cum de nu l-a urmarit nimeni pe zânar? Sa nu zici alx ca nu ai facut-o... :)
Adica? nu inteleg ce vrei sa spui...cum si pe cine sa urmaresc?

PS  daca cumva unii ati avut impresia ca eu sunt cel in cauza,cu zana,v-ati inselat amarnic...eu doar am reprodus aici o informatie care,intamplator,e de la mine din zona. Nu am si nu am avut de-a face cu altfel de zane decat cele absolut pamantene... :D
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Urban din 26 Ianuarie 2013, 04:08:17
Citat din: alx din  26 Ianuarie 2013, 01:25:30
... daca cumva unii ati avut impresia ca eu sunt cel in cauza,cu zana,v-ati inselat amarnic...
...zânule  :wink:
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: ryn din 26 Ianuarie 2013, 16:45:24
Cu legatura sau nu trantesc aici legenda zanelor de la Hoia, unde un alt zan si-a furat-o grav...

Legenda Baciului


   De departe cea mai interesanta legenda locala aceea de care se leaga chiar numele de bastina al padurii, al localitatii si al defileului prin care trece un rau, este legenda pastorului – a baciul. Probabil motiv de inspiratie si cu arhaice radacini in balada Miorita, povestea ce urmeaza are conotatii stranii, care din pacate, sau din fericire, se leaga intr-un fel de fenomenele care au fost semnalate atat in padure cat si in jurul ei, cu misticele si ciudatele povestiri despre iele si sanziene, dar mai ales cu ceea ce s-a intamplat in 1953 si martor a fost , pe atunci junele, Alexandru Sift. [...]Vechimea aceste legende poate fi aproximata dupa varsta padurii la cateva secole, dar am cules mai multe variante si in mod surprinzator ele contin aceleasi elemente cheie si aceeasi incadrare in spatiu-timp. Prezenta acestor elemente sustin ipoteza ca, pe de o parte , ori elementele de natura mistica si supranaturala au contribuit la arondarea de calitati de acelasi gen zonei imediat invecinate, ori ca aceste elemente au supravietuit tocmai pentru a sublinia straneitatea manifestarilor care au loc aici – fenomene dovedite si sustinute stiintific. Legenda spune ca in aceste locuri, mai spre N padurii, isi avea stana un cioban. Localizarea nu poate fi facuta cu exactitate dar ceea ce este de remarcat e ca se spune ca era foarte aproape de ceea ce numim astazi Cheile Baciului. Intr-o noapte asa cum ii sta bine unei nopti de legenda adica cu luna plina si stranie, ciobanul, plecat pentru scurta vreme, se intoarce spre locul unde isi lasase oile in grija cainilor. Numai ca in locul cu pricina nu mai gaseste nici oi nici caini si nici stana, nici nimic, toate disparusera ca prin farmec ca inghitite de ceatza albicioasa care se abatuse mai devreme prin acele locuri. In zori ciobanul porneste in cautarea mioarelor, desi disparitia acareturilor il mira cel mai tare. Dupa o vreme de cautari, dar si momit de behaiturile stranii pe care le tot auzea in padure porneste in cautarea loilor printre copaci, si , tot mergand ajunge la un moment dat sa se intalneasca cu niste fiinte fantastice – spune legenda – jumatate oi jumatate femei care i-au furat mintile. Se pare ca dupa aceea, ramas la mila satenilor, in nebunia sa si-a mai cautat o vreme mioarele pana cand, sfarsit de puteri dar mai ales de vecinatatea acelor fiinte, a sfarsit pe undeva prin codrii. Prezenta sa a fost semnalata periodic, fiind unul din personajele care inca mai bantuie zona. In urma , pe langa o poveste pastorala trista cu legaturi in mistica traditionala, a ramas pana astazi numele Padurii Hoia-Baciu.


Text din carte aflata in curs de publicare, rog nu reproduceti et.c, et.c...
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 26 Ianuarie 2013, 23:27:36
Am vrut sa spun ca pe cel in cauza nu l-a urmarit nimeni? Acolo unde se intalneste el cu zana? Nici macar sotia lui?
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Xanadron din 26 Ianuarie 2013, 23:29:45
Citat din: abyss din  26 Ianuarie 2013, 23:27:36
Am vrut sa spun ca pe cel in cauza nu l-a urmarit nimeni? Acolo unde se intalneste el cu zana? Nici macar sotia lui?

Au probabil o casnicie moderna, "deschisa" cum e acum trendy cica. :-D
Si-n plus escapadele cu zanele am auzit de la batrini ca nu se pune decit daca e mai multe de 13. :wink:
Titlu: Zânele în ufologie
Scris de: terraflorin din 18 Noiembrie 2013, 11:36:42
CitatMult timp s-a pus întrebarea dacă zânele sunt reale. Spre deosebire de fantome cu care mulți oameni au avut experiențe personale, întâlnirile moderne cu zânele sunt aproape inexistente. S-ar părea că zânele există doar în folclor. Însă o nouă teorie credibilă afirmă că întâlnirile cu zâne sunt de fapt destul de comune, dar sunt înțelese şi explicate greșit. Conform acestei teorii, fenomenele OZN sunt de fapt fenomene cu zâne...

Mai multe aici: http://ro.ozn.wikia.com/wiki/Z%C3%A2n%C4%83#Z.C3.A2nele_.C3.AEn_ufologie (http://ro.ozn.wikia.com/wiki/Z%C3%A2n%C4%83#Z.C3.A2nele_.C3.AEn_ufologie)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: fiulploii din 10 Februarie 2016, 13:13:36
Citat din: alx din  15 Iulie 2011, 14:45:21
Deschid acest topic nou dintr-un motiv care vă va fi relevat ceva mai tarziu...deocamdata,pun cateva intrebari:
1 Ce sunt zânele?
2 De unde veneau ele?
3 Care este motivul pt. care se aflau aici si uneori comunicau cu oamenii?
Mai sunt si alte intrebari,dar deocamdata le las pentru mai tarziu...

1. O amăgire
2. Din însăși țesătura matricială a iluziei realității ca un fel de program de securitate si menținere a activității in parametri optimi
3. Răspunsul de la punctul 2.

Evident , părerea mea ..
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: alx din 10 Februarie 2016, 15:23:04
Citat din: fiulploii din  10 Februarie 2016, 13:13:36
1. O amăgire
2. Din însăși țesătura matricială a iluziei realității ca un fel de program de securitate si menținere a activității in parametri optimi
3. Răspunsul de la punctul 2.

Evident , părerea mea ..
1. O amagire cu care rumânu asta o facut un copil.
2. Din iluzia realitatii,unde i-a promis "faptasului" ca o sa-i arate si il va duce la o pestera plina cu aur,de unde isi va putea umple traistuta,si va trai fara griji.
3. Aici va trebui sa mai asteptati...
Titlu: Re: Cine a vazut asa ceva?
Scris de: Rayden din 10 Februarie 2016, 21:09:58
nu cred ca e vorba de arme psihotronice..nu cred ca e vorba de implantari de iluzii ale unei fiinte cu astfel de capacitati..nu cred ca e imaginatia cuiva - in speta a celui care a trecut prin experienta asta.
e asa de greu sa admitem ca alaturi de noi mai exista si altceva?
altceva la ce, poate candva in trecut, aveam acces intr-un fel sau altul, exista o modalitate de comunicare sau poate mai multe..faptul ca nu le "vedem" nu inseamna ca nu exista si gata!
nu inseamna ca trebuie sa luam ca "vrajeli" sau "imaginatie bogata" povestile sau miturile despre astfel de "personaje mitologice"...sa nu uitam ca destule mituri s-au dovedit adevarate...si miturile sunt tot ce avem, sunt un punct de pornire, contin un sambure de adevar...sunt totusi ceva, spre deosebire de varianta in care nu am avea absolut nimic!

nu zic decat ce zic mereu..sa tinem o minte deschisa..zic si eu  8-)
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate? Si / si.
Scris de: Xanadron din 09 August 2016, 07:34:51
Iata un clip al unei investigatii aparent serioase a cunoscutului ufolog mexican Jaime Maussan, care - daca nu-i parte a vreunui hoax extrem de elaborat - ar putea demonstra ca zinele nu-s doar fiintze transdimensionale, energetice etc.:

"Real Fairy - X-rayed and Lab-tested!"
https://www.youtube.com/watch?v=3UD4ET6fuZw (https://www.youtube.com/watch?v=3UD4ET6fuZw)

Clar c-ar fi vorba doar de o anumita "rasa" de zine - pitice si mai ales zburatoare - dotate cu [endo]schelet umanoid dupa radiografiile efectuate, spre deosebire de colectia hoaxologica :lol: de papushele prezentata nu demult de @fiulploii.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: fiulploii din 10 August 2016, 00:27:40
Citat din: alx din  10 Februarie 2016, 15:23:04
1. O amagire cu care rumânu asta o facut un copil.
2. Din iluzia realitatii,unde i-a promis "faptasului" ca o sa-i arate si il va duce la o pestera plina cu aur,de unde isi va putea umple traistuta,si va trai fara griji.
3. Aici va trebui sa mai asteptati...

Detalii despre copil si aspecte legate de el , se poate ? Sau e " tip-top Minitop sicrit" ?
Se știe ca copilul exista cu adevărat ?
   Așteptarea asta prelungita e ca in Bancul ăla cu loteria in care un bătrân câștiga potul cel mare si decide sa facă un pisoar in mijlocul orașului cu intrare gratuită iar reporterul il întreaba care e motivul hotărârii sale la care bătrânul ii raspunde ca toata viata a așteptat momentul câștigului iar la vârsta la care s-a întâmplat nu i-a mai ramas decât satisfacția ca oricine vrea sa se pi_e pe norocul lui care a venit prea târziu .
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 10 August 2016, 11:26:23
Da... corect. Dar depinde , fiindcă în videoclipul prezentat de Xanadron, moșul ăla hoaxologic povestea ca zana a gasit-gasit-o unul care urina lângă şosea.... iar zâna a căzut lată  (probabil văzând ce nu a văzut parisul ei ...) si la scurt timp a murit.
   Deci .... prinzi zânele cu tunul Eiffel. Aviz amatorilor cu dotare.
  Cel puțin așa am retinut din videoclipul respectiv. Sau poate ca sunt prea amețit de painkiller-e.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: maura din 10 Septembrie 2016, 23:50:35
 Citind articolul recent aparut mi-am adus aminte ca a fost o postare aici pe forum despre aceleasi intamplari dar povestite de alti martori un pic diferit .Putem considera ca oamenii aceia nu au inventat .

"- Zvonul despre zânele trăitoare din satul Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, m-a făcut să urc Valea Someşului, până în apropiere de Munţii Suhard, pentru a afla adevărul. Vi-l spun mai departe, aşa cum l-am aflat de la o bătrână în vârstă de 80 de ani -"

"...şi s-o gândit omu' meu cum să-şi grijească mai bine oile, că erau multe şi el din asta trăia. Nu erau pă vremea ceea doftori aşe mulţi şi pricepuţi, s-ajute mahrăle când să betegeau. Şi-ntr-o zi, când o mărs la pădure, o găsit un prunc de zână, lângă un pom. Era sălbatic, aşe, nu vorbea, era spăriat şi urât, plin de păr păstă tăt. Aşe o şi ştiut Florea-al meu că-i pruncu zânelor, că semăna cu oamenii, dar era altfel oa­recum... Şi l-o luat, şi l-o dus la stână cu el. O vrut să vadă ce s-alege, dacă vine zâna după el. Era ca un animal, plin de păr. Era în primăvară şi era frig şi l-o dus la căldură, în colibă. Şi-o venit iute zâna să să roage să i-l deie. Da Florea o prins-o şi-o legat-o şi o zâs că i-l dă, dacă-l învaţă leacuri pântru oi, pântru mahră, că zânele erau mai pricepute ca babele dof­to­roaie. L-o-nvăţat zâna, nu­mai să-i deie pruncu napoi. Şi el o tăt întrebat-o, şi i-o tăt spus, numa de sângerare la oi o uitat să-i spuie. După ce i-o dat pruncu, o dat să plece zâna cu el, cu tăt, să nu cumva să să răz­gân­dească omu meu şi să nu i-l mai deie"...
"Zâcea omu meu că nu vorbeau zânele-aiestea aşe, ca noi. Mai mult ţiuiau, cântau, aşe, ascuţât, de nu-nţă­lejeai tăt ce zâc. Şi numa băieţi furau din case şi numa după bărbaţi îmblau. Unde-i găseau, dacă îmblau sânguri, îi băgau după rădăcini, prin scorburi, de nu mai puteau ieşi. Da' ştiau oamenii să nu vor­bească cu ele, că dacă vorbeau, era bai mare! Le lăsau în pace, şi numa îşi făceau cruce cu limba în gură. De prins, nu puteau, doară numa de le lega cu cureaua de la pantalonii cu care-o fost mire, când s-o cununat. Cu aia le legau pe zâne."

http://www.formula-as.ro/2016/1229/acasa-1/zanele-de-pe-valea-somesului-21113 (http://www.formula-as.ro/2016/1229/acasa-1/zanele-de-pe-valea-somesului-21113)
Titlu: Re: Zânele- dezvăluite :))) pe alte căi .
Scris de: fiulploii din 11 Septembrie 2016, 15:01:43
 :lol: :lol:  nebănuite sunt căile , așa-i?
      Merci colega @maura in numele tuturor curioșilor de pe forum - sper ca toata lumea e de acord .
   Așteptam cu interes ca revista formula As sa facă mai multă lumina si pe alte subiecte cum ar fi " motoare in noapte" si altele .  :wink:
    INTR-adevăr , avioane de hârtie aruncate pe aici cu parcimonie .
    Trăiască si înflorească nadele pt guvizi , cum zicea altcineva . Pacat ca nu e mai multă deschidere ....
Titlu: Re: Zânele- dezvăluite :))) pe alte căi .
Scris de: alx din 11 Septembrie 2016, 20:15:58
Citat din: fiulploii din  11 Septembrie 2016, 15:01:43.
   Așteptam cu interes ca revista formula As sa facă mai multă lumina si pe alte subiecte cum ar fi " motoare in noapte" si altele .  ;)
    INTR-adevăr , avioane de hârtie aruncate pe aici cu parcimonie .
    Trăiască si înflorească nadele pt guvizi , cum zicea altcineva . Pacat ca nu e mai multă deschidere ....


@fiulploii
Uneori oamenii mai fac si greseli...asa am facut si eu. Impartasind cu tine informatii in privat,pentru ca am avut falsa impresie ca meriti sa stii mai mult si inaintea altora. Si ca intelegi de ce unele informatii nu pot si nu vor fi facute publice. Se pare ca m-am inselat. Dar asta e...
   Vad ca nu incetezi sa ma ataci,mai mult sau mai putin subtil...culmea e ca la unele subiecte deja s-a spus tot ce se putea spune,iar la altele s-a spus tot ce se putea spune...la momentul respectiv. In sfarsit...imi asum consecintele actiunilor mele.
Totusi,ma simt jignit de acuzatiile tale legate de faptul ca as fi...pescar. Nu am fost si nu voi fi niciodata asa ceva...nu-mi sta in fire. Mai mult,m-am chinuit sa protejez forumul asta de astfel de specimene,chiar daca aceasta lupta nu a fost vizibila tot timpul...dar sa stii si sa stiti ca a fost. Prin natura lui,acest forum reprezinta un loc...interesant. Pentru multi si pentru...multe...
   
Cam atat am avut de spus...off-topic.
On-topic,ma repet si spun: nu cred ca zanele sunt doar basme...ci sunt mai degraba interfete care permit minima comunicare intre pamanteni si...altcineva. Altcineva ramas/ramasi aici pe Terra de foarte multa vreme,din varii motive. Ciudata este aparitia acestor...aparitii in zone...aurifere,sau unde acest metal se gaseste sub forme...prelucrate. De asemenea,sunt interesante momentele din istorie cand se...observa o inmultire a aparitiilor...   Dar astea sunt doar povesti...nu-i asa?


LE.
revista AS...hm...n-as pune mare pret pe tot ce scriu sau au scris oamenii aia...dar cine sunt eu sa ma pronunt?
Titlu: Re: Zânele - cum încurcă ele apele :)
Scris de: fiulploii din 11 Septembrie 2016, 21:18:14
@alx,

Orice om mai face si greșeli , totuși nu țin minte ca eu să fi dezvăluit ceva din convorbirile noastre private . Si nici sa aduc in discuție publica ca noi doi am fi vorbit in privat pe o anumită temă .

In alta ordine de idei , te rog sa ii dai cuiva neimplicat sa citească cele câteva subiecte deschise de tine  - știi la care ma refer , nu are rost sa le mai enumăr . Sa vezi apoi ce părere are despre. Termenul de pescar poate fi asimilat in cazurile de aici cu acțiunea de strângere de păreri pt ca mai multe minți pot judeca mai bine decât una singura iar pana la acest punct se poate zice ca toți facem asta: vrem diverse păreri asupra unui subiect pt a ne imbogății cunoștințele mentale sau spirituale .
  De aici încolo insa intervine alunecarea in altceva. Fără explicații pe motivul des invocat ca înca nu ar fi timpul sau nu s-au copt cireșele . Păi daca e așa , atunci de ce s-a mai deschis subiectul ?
  Repet, e doar părerea mea in cazul de față . Aceeași părere ar fi si despre anumite subiecte ale altor colegi de forum @abyss, @Xanadron, @tractorbeam.

  Si eu m-am simțit jignit de atitudinea descrisă mai sus insa am învățat ca o luam prea personal si chiar nu are rost . Cât despre împărtășirea de informatii in privat , alea câte au fost , multumesc . Si reciproca cred ca a fost valabilă, nu? Deși sunt vreo doua-trei cazuri cand eu nu am primit niciun răspuns dar chiar nu conteaza decât numai pt lămurirea cu falsele impresii si cu Greșelile făcute de oameni .

  Si înca o data, nu pe tine te atac, pur si simplu am nevoie de anumite informatii despre zâne pt a pune cap la cap o alta șaradă- mai multe nu pot spune nici eu acum . "Make sense?"

Si cu asta am pus punct si am terminat .
Iar la "spălatul rufelor in public" nu particip.

P.S. Respecte pt munca pe care o faci ca admin.
Titlu: Re: Zânele- dezvăluite :))) pe alte căi .
Scris de: Aliosa din 11 Septembrie 2016, 23:36:19
Citat din: alx din  11 Septembrie 2016, 20:15:58
On-topic,ma repet si spun: nu cred ca zanele sunt doar basme...
Orice basm isi are radacinile in realitate , orice inchipuire are elemente reale la baza , imaginatia este o combinatie de elemente reale , in concluzie imaginatia poate fi pusa in practica/realitate , am mai spus pe forum , imposibilul nu exista , doar lispa cunoasteri .
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: fiulploii din 24 Iulie 2018, 11:19:43
Dupa toate asperitatile interumane de pe acest subiect, o ultima intrebare inainte de clasarea cazului, evident ca din al meu punct de vedere.

@alx, exista ceva asa zis megalitic prin zona aia? O figura, o ramasiță de aranjament " pietros" , ceva de genul ăsta.
  Daca nu stii sa existe atunci ar trebui sa cauți.
Zic si eu...sa nu tac.
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Grifon din 25 Iulie 2018, 20:54:53
Câteva opinii, din ce cunosc eu că ar fi zânele:
- existența lor nu e un mit - deși doar în mituri s-a prezervat cunoașterea a-rațională a strămoșilor îndepărtați.
- ele fac parte din categoriile definite în esoterism ca "elementale" (alături de gnomi, salamandre, etc); asta nu înseamnă că n-au deloc materialitate, ci că substanțialitatea lor, d.p.d.v.uman este ori subliminală, ori supraliminală.
- sunt de mai multe tipuri, pendinte de elementul primordial; cele aflate în relație cu Apa (dulce) sunt ondinele, cele cu Apa (sărată) sunt sirenele, iar cele în raport cu Aerul sunt silfidele
- percepția lor depinde de spectrul vibrațional; cine își dezvoltă capacități de "para-vedere" (ca să nu abuzez și eu de termenul "clarvedere") le poate descoperi în anumite condiții...meditative.

La curiozitatea d-lui @alx " de ce par atrase de aur/ zăcăminte aurifere", răspunsul e mai complicat, ținând de anumite corespondențe "magice" (sau, dacă preferați, alchimice). Se pare că "rațiunea de a fi" a acestor zâne e legată de relația Pământ -Soare (mai exact, de felul în care energia solară generează viață). Cum Soarele este în corespondență directă cu Aurul (acest tulburător metal nefiind altceva, d.p.d.v esoteric, decât raze solare densificate), devine firesc ca numitele entități să roiască după asemenea reper (ptr.ele e exact ca un magnet).

Percepția lor depinde si de....dorința lor de a fi percepute;   omul poare reuși greu să-și modifice vibrația luminoasă a vederii (care, evident, tot de Soare depinde), însă drăgălașele astea se pare că-și pot modifica nivelul vibrațional (devenind astfel când eterate, când palpabile, când...invizibile).

Dacă cineva e interesat de condiții mai concrete ptr.o posibilă...reperare, pot detalia niște repere mai concrete (recomandând un instrumentar derivat tot din corespondențele esoterice). Ca o primă idee, sugerez deocamdată că nu degeaba există conexiune între "Sânziene" si solstițiul de vară (atunci Soarele fiind la maxima lui manifestare, pe toate planurile).
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: abyss din 26 Iulie 2018, 09:45:59
Suntem interesați, domnule Grifon. Vă rugăm să detaliați acele condiții. Vă multumesc !
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Grifon din 26 Iulie 2018, 18:49:57
Cu plăcere - însă cu mențiunea că sunt informații teoretice, neprobate practic de mine.

1) În primul rând, reperele temporale. Frecvența potențială de apariție crește primăvara și vara - din rațiuni legate de Soare și înflorirea naturii.Solstițiul este momentul de apogeu - de aici și tradiția amintită a Sânzienelor.
Dar nu doar zilele 21-22 iunie pot "dezvălui" asemenea entități. Și zilele 22 iulie - 21 august sunt faste - adică întreaga zodie a Leului (domiciliul Soarelui). Apoi duminicile (sub aceleași patronaj,Sun-day), ce-au generat în folclor amintirea Sfintei Duminici (zână convertită după canon creștin).
Dacă se vrea însă creșterea certitudinii unor observații, momentele trebuie calculate astrologic - cu luarea în considerare, pe lângă poziția Soarelui, si a lui Venus (eventual si a Lunii). Conjuncțiile dintre aceste astre si Soare (sau poziția de "trigon" - 120°) generează "ferestre de oportunitate", crescând șansele de observare.

2) Repere de spațiu. Oriunde există un ansamblu plante + insecte (fie că e vorba de grădini amenajate sau de poieni unde natura se revarsă în tot farmecul). Când fluturi, albine, libelule trag la polen, rolul " zânelor" în ecosistem crește - implicit posibilitatea de percepție.
De asemenea, locuri cu "floarea-soarelui" pot facilita aparițiile - planta în cauză fiind, efectiv, sub "guvernare solară". Nu în ultimul rând izvoare / râuri / iazuri - dar astea dacă e vorba de zâne...acvatice.

3) Alte " nade". Aurul, evident, cum s-a mai menționat - deși e greu de pus doar "la păcăleală". Chiar dacă aceste zâne nu au intelect similar nouă (adică..." hiclean", hahaha), ele au gândire, împletită pe simțiri. Deci...cam scump să arunci așa, aur prin poieni...mai ales că nici "zânele" noastre tovarășe nu prea primesc des așa ceva...hahahah !
Dar aurul sigur atrage. Unii speculează că e destulă strălucirea, si recomandă ca substitut diverse gablonzuri, tinichele - însă eu nu sunt prea sigur c-ar funcționa. Poate entitățile s-ar apropia, in primă fază, dar fără a se dezvălui...iar ulterior ar dispărea de tot, dezamăgite.

Atât deocamdată, căci nu vreau să intru în detalii privind amulete sau "peceți". Adaug însă că, indiferent de "proceduri", zâna poate alege să nu se materializeze - chiar de ar veni să " bântuie". Căci principala condiție este psihismul doritorului (receptivitatea sa, intențiile, etc.). Zânele simt diferențele de vibrație, chiar si cele mai subtile - așa că nu pot fi păcălite precum..."cuțu-cuțu".

Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: Grifon din 27 Iulie 2018, 19:36:14
Ca precizare, "zânele" (ca și celelalte ființe elementale) nu au individualitate (nu în sensul în care au oamenii). Mai bine zis, nu au un ego distinct, nu posedă ceea ce numim, îndeobște, personalitate.
Cumva, asta e similar cu animalele. Nici câinele, de ex., nu-și conștientizează "sinele" - chiar dacă, ocazional, "gândește" ca specimen distinct. El face parte dintr-o conștiință-grup, și așa e și cu zânele.
(ca fapt divers, și omul era așa, în erele străvechi; insul era doar "parte a tribului", si nu-și dezvoltase capacitatea de individualizare, originalitate, etc).

Ca urmare, o " zână" nu poate fi concepută ca o "Maricica", o " Ioana", s.a.m.d. Nu au nume, nu au planuri proprii - ci doar îndatoriri, sarcini, pe care le execută sub comandamentul "spiritului-grup".
(o comparație apropiată ar fi cu albinele, cu mențiunea că " zânele" au o inteligență net superioară; ele pot fi chiar mult mai istețe ca omul - cel puțin pe legitățile elementului (Apă, Aer) de care depind).

În altă ordine de idei, poza de mai sus e din faimosul set "Cottingley", investigat de însuși Sherlock Holmes (adică Arthur Conan Doyle). A fost un iureș mare cu pozele astea la debutul sec. XX, și s-au implicat si cei din " Golden Dawn" - nu doar Doyle, ci și amici de "lojă", de orientare teosofică. Atașez link cu povestea, cu mențiunea că, deși setul pare a fi fost " hoax", ultima poză (cea postată) râmâne încă subiect de controversă.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1077709/Sherlock-Holmes-curious-case-garden-fairies.html
Titlu: Re: Zânele-mit sau realitate?
Scris de: fiulploii din 11 Noiembrie 2019, 11:57:15
Un fel de recapitulare pe domeniu la nivel global
https://enigmatica.ro/zane-spiridusi-si-alte-fapturi-miraculoase/