Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Laborator => Subiect creat de: OzN_HunteR din 13 Februarie 2008, 10:28:21

Titlu: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: OzN_HunteR din 13 Februarie 2008, 10:28:21
Aseara in jurul orei 18 seara ma aflam cu niste prieteni pe Tampa ( Brasov ) cand am vrut sai fac o poza la cer doarece arata formidabil ) cand am scos poza am observat mai multe semisfere luminoase pe poza.
Astept pareri !
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 13 Februarie 2008, 11:10:09
pune si tu poza originala, poate vedem si parametri exif. Oricum, cred ca sunt pixeli morti la prima vedere.
"am scos poza" presupjn ca nu e aparat clasic pe film, si azi ai developat filmul si pozele ? Ca daca da, este doar mizerie pe film.

Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: sevastase din 28 Februarie 2008, 19:59:46
Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
pune si tu poza originala, poate vedem si parametri exif. Oricum, cred ca sunt pixeli morti la prima vedere.
"am scos poza" presupjn ca nu e aparat clasic pe film, si azi ai developat filmul si pozele ? Ca daca da, este doar mizerie pe film.

Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.
sunt "orbs" ... observabile in special pe poze sau inregistrari.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 09 Martie 2008, 23:25:00
  In Prima fotografie se evidentiaza o sfera transparenta de culoare mai inchisa. Fotografia a doua este un zoom la prima fotografie.  Lumina vine din partea dreapta, vezi umbra la copaci. Ce credeti ca ar pute fi?...
Cea de a treia fotografie surprinde ceva langa avion. Este a doua fotografie de acest fel facuta de mine in locuri si in perioade diferite. Ar pute fi totosi o pasare, la o distanta mai mare.
  Ultima fotografie cred ca arata o pasare in zbor, in dreptul sageti ,,A". Si in dreptul sageti ,,B", se vede o punga agatata de vegetatie. Ceva asemanator cu fotografia din padurea Baciu.
  Voi ce parere aveti de fotografia a treia si imaginea din dreptul sageti ,,A" din cea dea patra fotografie?...
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 19 Martie 2008, 15:23:47
In imaginea "Parcul Plumbuita 08.jpg" si respectiv ma refer mai exact la detaliul "Parcul Plumbuita 07.jpg", ai de-a face cu un gol intre frunzisul verde al copacilor din stanga si din dreapta, din planul apropiat, gol prin care se vede ramurisul difuz NEINFRUNZIT al altor doi copaci aflati in spatiul verde mai aproape de gardul viu. La randul lor, acel ramuris neinfrunzit, mascheaza partial linia oblica a acoperisului cladirii aflate mai departat.
Cu alte cuvinte, o imagine NECLARA, la limita rezolutiei (nivel de pixel) si fenomenul psihologic de PAREIDOLIA din plin! Credeai si chiar sperai cumva ca ai fotografiat vreo sfera energetica invizibile?
cat despre petele mici de pe cer..am demonstrat si aici http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.0.html   cum ca PASARI SI INSECTE sunt perfect responsabile de aceste forme. De ce minimalizati acest aspect FIRESC?

Din pacate, ne intoarcem iar si iar la studiul imaginilor mici, neclare si la limita definitiei, acolo unde informatiile utile care definesc obiectul dispar si nu ramane loc decat de dat cu presupusul in orice directie, fara dovezi sau elemente CLARE....
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 19 Martie 2008, 21:11:26
CitatAi de-a face cu un gol intre frunzisul verde al copacilor din stanga si din dreapta, din planul apropiat, gol prin care se vede ramurisul difuz NEINFRUNZIT al altor doi copaci aflati in spatiul verde mai aproape de gardul viu. La randul lor, acel ramuris neinfrunzit, mascheaza partial linia oblica a acoperisului cladirii aflate mai departat
Nu cred nimic, numai incercam sa inteleg aceasta anomalie de pe imagine. Daca in zona incercuita (A) este un gol in frunzisul verde si in zona (B) este un asemanea gol, totusi imaginea in (B) nu este distorsionata ca in zona (A) unde distorsiunea pare a avea forma sferica si neclara. Atat (A) cat si (B) se afla cam la aceasi distanta de obiectiv si din aceasta cauza ar trebui sa para la fel. Eu cred ca este vorba de cu totul alt fenomen. Explicatia de mai sus nu este satisfacatoare.
In legatura cu imaginile urmatoare, este foare posibil sa fie pasari in zbor. Eu nu am zis ca poate fi altceva. Totusi in fotografia cu avionul, acel ceva pare mult mai apropiat de avion decat de obiectiv. Sageata vrede indica locul aproximativ al obiectivului in momentul fotografieri.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 19 Martie 2008, 23:23:28
Jean:
CitatNu cred nimic, numai incercam sa inteleg aceasta anomalie de pe imagine. Daca in zona incercuita (A) este un gol in frunzisul verde si in zona (B) este un asemanea gol, totusi imaginea in (B) nu este distorsionata ca in zona (A) unde distorsiunea pare a avea forma sferica si neclara. Atat (A) cat si (B) se afla cam la aceasi distanta de obiectiv si din aceasta cauza ar trebui sa para la fel.
Ma faci sa-mi pierd timpul pe nimicuri... inteleg ca-ti place sa analizezi imaginile la limita, insa nu inteleg tentativa ta de a vedea mister acolo unde NU E CAZUL.
Uite, pun imaginea ta, denumita "index bis.jpg", unde cu B' am notat zona identica cu zona B definita de tine, si care contine DOAR CRENGI ALE COPACILOR DIN PRIM PLAN, aflati pe marginea cararii cu banci. Deci zona B definita de tine, nu este identica cu zona A, asa ca pur si simplu nu sunt la fel asa cum afirmi tu ca ar trebui sa fie.
Si mai spun o data:
"Ai de-a face cu un gol intre frunzisul verde al copacilor din stanga si din dreapta, din planul apropiat, gol prin care se vede ramurisul difuz NEINFRUNZIT al altor doi copaci aflati in spatiul verde mai aproape de gardul viu. La randul lor, acel ramuris neinfrunzit, mascheaza partial linia oblica a acoperisului cladirii aflate mai departat"
Uite, ca sa intelegi, pun imaginea "Parcul_Plumbuita_07 copy.jpg" unde am explicat tot: C1 si C2 sunt copacii din prim-plan, C3 si C4 sunt copacii din zona verde, al caror contur al tulpinii si crengisului le-am desenat cu linie punctata bleu, iar linia acoperisului cladirii de mai departe am marcat-o cu linie verde.
Copacii C3 si C4, se afla suficient de departe, si au crengi mai subtiri, SUFICIENT DE A FI SUB LIMITA DE REZOLUTIE A APARATULUI FOTO, asa ca ce rezulta este o masa difuza relatic compacta, in care tu iti doresti sa vezi "distorsiuni" misterioase. Se pot ghici cateva ramuri mai groase in crengisul copacilor C3 si C4, si chiar si forma coroanei cat de cat daca te uiti cu atentie (cum am simbolizat-o eu cu bleu). Copacul C3 are coroana mai bogata in crengutre, si estompeaza destul de mult marginea acoperisului cladirii.
Mai mult, am simbolizat cu linie intrerupta albastra conturul aproximativ al "distorsiunii" imaginate de tine, si care este definita in partea de sus-stanga a conturului albastru, cum se vede, de ultima creanga groasa a copacului C1, alte crengi mai groase in partea de sus-dreapta a conturului albastru, un posibil stalp vertical in partea laterala din dreapta, crengi ale copacului C4 in partea dreapta-jos, marginea de sus a gardului viu definind conturul albastru punctat in partea de jos, zona de frunzis verde a copacului C1 in partea din stanga-jos a conturului albastru, si am incheiat conturul.
ADICA UN JOC DE IMAGINE, datorat dispunerii cvasi-aleatoare a elementelor gen crengi, frunzis, etc, si limitei de rezolutie a fotografiei.
ADICA PAREIDOLIA. Pe romaneste, cu scuze, dar asta este: cai verzi pe pereti. Care este de fapt un fenomen fiziologic normal. Anormal este nerecunoasterea acestui fenomen de individ.
Lamurit?

Citat"Totusi in fotografia cu avionul, acel ceva pare mult mai apropiat de avion decat de obiectiv."
Si daca PARE, nu inseamna ca si este. Este doar o INSINUARE. Ai uitat ca o fotografie este doar BIDIMENSIONALA?

Uite imaginea "ccc07721vj3.jpg" luata de pe topicul cu insecte si pasarele, (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.0.html ), in care o minge, o pasare si un avion cu reclama sunt la distante foarte diferite intre ele si fata de camera foto, si apar prin acelasi loc in fotografie. Dar asta nu inseamna NIMIC mai mult decat o aliniere relativa intamplatoare.


Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 13 Aprilie 2008, 23:02:39
                                Alte pareri in legatura cu anomalia de pe fotografia postata de mine mai sus

  Ciuciulete a spus despre aceasta fotografie urmatoarele:
Citato imagine NECLARA, la limita rezolutiei (nivel de pixel) si fenomenul psihologic de PAREIDOLIA din plin;
CitatADICA UN JOC DE IMAGINE, datorat dispunerii cvasi-aleatoare a elementelor gen crengi, frunzis, etc, si limitei de rezolutie a fotografiei.Pe romaneste, cai verzi pe pereti;
Pentru ca nu sunt in totalitate de acord cu cele de mai sus, am pus poza respectiva si pe alt forum dedicat aparatelor digitale si fotografiei. Am primit urmatoarele raspunsuri:
  -sa fie de la ceva praf pe senzor sau letila...nu sunt sigur, dar ar putea fi un motiv;
  -mi s-a intamplat,e o problema a autofocusului, daca nu afost manual, pare ca fousul e in prim plan;
  -eu as zice cã ai avut un strop de apã pe lentilã/filtru.
                          http://www.galeriafoto.com/forums/showthread.php?t=3017
  Cum nu cred ca am avut norocul sa primesc raspuns de la cel mai bun fotograf de pe forumul respectiv si probabil nici de la cineva care nu stie nimic despre fotografie, consider ca trebuie tinut cont si de alte pareri.
  Nu ma consider specialist in ale fotografiei, dar am facut multe fotografii, cunosc putin si optica. Nu pot lua de bun tot ce mi se spune. Incerc sa gandesc si eu putin.  Eu inclin sa cred ca acea anomalie ar fi o problema cu autofocusul, pana la proba contrarie. Dar poate fi si alceva.
CitatMa faci sa-mi pierd timpul pe nimicuri... inteleg ca-ti place sa analizezi imaginile la limita, insa nu inteleg tentativa ta de a vedea mister acolo unde NU E CAZUL.
Nu este nimeni obligat sa raspunda, daca nu considera necesar. Poate ca analizez anumite imagini la limita, (deformatie profesionala, sunt tehnician electronist, SMD-uri etc.) pentru ca numai asa putem descoperi anumite aspecte ce scapa la prima vedere. Legat de tentativa de a vedea mistere acolo unde nu este cazul, pot sa te intreb ceva?... Crezi ca misterele se supun unui examen obiectiv. Stiinta noastra actuala poate explica toate aceste mistere?
  Te rog sa nu te superi pe mine, nu vreau sa ma cert cu nimeni pe acest forum, respect parerea tuturor dar am parerile mele personale.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 13 Aprilie 2008, 23:17:38
  Am incercat repetarea pozei respective aproximativ din acelasi loc pentru a testa aparatul. Este adevarat ca in alta zi si la alta ora, pomii sunt mult mai infrunziti. Deci rezultatele nu pot fi concludente. Totusi pe aceasta poza nu mai apare anomalia respectiva. Poza este atasata mai jos.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 14 Aprilie 2008, 09:24:09
Jean:
CitatTe rog sa nu te superi pe mine, nu vreau sa ma cert cu nimeni pe acest forum, respect parerea tuturor dar am parerile mele personale.
Nu m-am suparat, am o vaga impresie despre tine ca promovezi putin fortat misterul, sau chiar insinuezi mister, desi poate totusi doar pui intrebari inocente. De aceea poate am niste inflexiuni mai dure in limbaj, si e posibil ca dimpotriva, tu sa te superi pe mine.

Citat-sa fie de la ceva praf pe senzor sau letila...nu sunt sigur, dar ar putea fi un motiv;
ar putea fi un motiv, intr-adevar, dar explicatia mea argumentata anterior este mult mai bine potrivita

Citateu as zice cã ai avut un strop de apã pe lentilã/filtru
si asta e posibil, dar nu poate inlocui explicatia anterioara.

Citat-mi s-a intamplat,e o problema a autofocusului, daca nu afost manual, pare ca fousul e in prim plan
nu prea sunt de acord. Imaginea e clara asupra obiectelor indepartate, deci focusul este corect asupra peisajului indepartat. Daca ar fi ceva defocalizat, atunci e ceva mic si aproape, adica tot picatura de pe filtru sau senzor.

CitatEu inclin sa cred ca acea anomalie ar fi o problema cu autofocusul, pana la proba contrarie
Ce problema? explica detaliat daca vrei sa inteleg. Ia rproba contrarie am expus-o anterior :-p.

Spui ca nu esti de acord cu explicatia mea, nu e o problema in sine.
Insa, explicatia mea cred ca este foarte explicita. Imi poti arata ce nu este in regula la ce am spus? E ceva gresit sau tras de par? Ti-am spus, sunt doar niste contururi generate de crengile a 2 copaci, marginea gardului viu, si fondul dat de coroana copacului mai indepartat, am si desenat si explicat. Si, tot ansamblul, distosionat datorita LIMITEI DE REZOLUTIE. Ce e gresit?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 15 Aprilie 2008, 00:42:27
            Pareri ! Ce am fotografiat ?
Am postat acea poza aici, pentru ca doream si alte pareri despre anomalia aparuta pe acel cadru. Nu am sugerat ca ar fi vrun OZN sau altceva, denunirea de glob transparent a fost data dupa asemanarea sa cu o asemenea forma.
Un raspuns mai detaliat si care nu se incadreaza in acest topic pt. Ciuciulete se gaseste aici:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,200.15.html
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arckadii din 15 Aprilie 2008, 11:44:58
si totusi cum ramane cu mesajul lui Ozn_Hunter?



Ark
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 15 Aprilie 2008, 12:15:03
Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
pune si tu poza originala, poate vedem si parametri exif. Oricum, cred ca sunt pixeli morti la prima vedere.
"am scos poza" presupjn ca nu e aparat clasic pe film, si azi ai developat filmul si pozele ? Ca daca da, este doar mizerie pe film.

Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.


Din câte se vede Ozn_Hunter nu a mai rãspuns... ºi analiza e într-un punct mort.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: sevastase din 15 Aprilie 2008, 12:16:17
Din curiozitate : ciuciulete , te pricepi la analize foto din pct de vedere tehnic ?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 04 Iunie 2008, 23:19:24
   In primavara acestui an am facut ceva fotografii in judetul Buzau. Cateva prezinta anumite anomalii. Spre exemplu in fotografia de mai jos (10), apare ca o dara de condensare (A) mai intunecata la culoare. Prin transparenta ei lasa sa se vada norii, ce da impresia ca dara respectiva se afla sub patura de norii. Sa fie fost de un avion ce a zburat sub patura de norii?...Am facut patru fotografii in acel loc si apare pe toate.
  (B)-ce sa fie acea dunga de culoare mai inchisa?...un OZN?...apare numai in prima fotografie, pe celelalte nu.

Fotografia (11), este cea de a doua si am posto pentru comparatie.
Fotografia (027), am evidentiat doua pasari in zbor (A), facute cu acelasi aparat in acele zile. Am facut aceasta pentru a nu spune cineva ca in prima fotografie, linia (B) este o pasare in zbor. Se vede clar diferenta.
Poza (12), este luata de pe net. Aici se vede ceva asemanator cu ce am fotografiat eu.
       http://www.ufocasebook.com/2008b/ledesmaargentina.html
Sunt multe asemenea fotografii facute in diferite locuri, cu diverse aparate foto, de diferite persoane. Sa fie numai anomalii foto?, sau este vorba de altceva.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 04 Iunie 2008, 23:40:36
   O alta fotografie interesanta este si urmatoarea (13). Aici apare un norisor (A) de o culoare mai inchisa ca ceilalti nori, si din aceasta cauza iese in evidenta. Apare ca ceva distinct si putin difuz. Sa fie un OZN mascat printre nori?...poate fi un norisor de alta culoare decat cei de pe fundal?... in ce conditii se putea forma un asemenea nor?  In (B) se vede o pasare in zbor, pt. comparatie.
  Fotografia (14) a fost postata pentru comparatie si pentru a se vedea ca aparatul nu prezinta nici un defect si nici nu este murdar pe obiectiv.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 24 Iunie 2008, 23:25:49
   Dupa ce am vazut OZN-ul din filmuletul cu elicopterul urmarit de OZN, (http://www.liveleak.com/view?i=f00_1214113883)
am observat ca acesta are in partea stanga un camp sau este ceva difuz ce se pastreaza pe aceasi parte indiferent de directia de deplasare. Asta mi-a amintit de o fotografie primita de la un prieten in care se vede ceva asemanator, Am aceasta fotografie de mai mult timp, cat si o alta poza martor facuta in acelasi loc si in acelasi timp. Nu am postat aceste fotografii pana acum, fiind convins ca probabil este o pasare in zbor. Fotografia fiind facuta cu zoom fata de cealalta in care se vad clar pasarile in zbor.
   Asemanarea intre imaginile din film si aceasta poza m-a determinat sa o postez aici pentru a afla si alte pareri. Si in aceasta poza se observa ceva difuz langa obiectul respectiv care se deplasaza (vezi zona marita).
   Prima fotografie postata este cea interesanta, in a doua fotografie postata sunt doua imaginini din filmul respectiv, iar ultima este poza martor.
   Ce ziceti...interesanta asemanare nu?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 25 Iunie 2008, 00:25:24
Pozele tale din ultimele 2 posturi...

la postul cu statia meteo. De ce nu sunt insecte sau pasari? Exista vre-un motiv?

La ultimul post, cel cu poza amicului... De ce nu este o insecta? Exista vre-un motiv?

Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: OzN_HunteR din 25 Iunie 2008, 10:02:29

Citat din: bluemoon8520 din  15 Aprilie 2008, 12:15:03

Din câte se vede Ozn_Hunter nu a mai rãspuns... ºi analiza e într-un punct mort.

M ascuzati ca nu mai raspuns.

Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.

Am incercat sa mai fac poze dar nu am mai avut posibilitatea din cauza ca eu nu mai locuiesc in brasov.

Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
este doar mizerie pe film.


Intradevar era si umpic de praf pe camera ( batea vantul destul de tare )
dar cum ramane cu cele 6 puncte galbene, si 1 alb ?

Citat din: Arckadii din  15 Aprilie 2008, 11:44:58
si totusi cum ramane cu mesajul lui Ozn_Hunter?


Mersi de sustinere
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 25 Iunie 2008, 23:04:59
Citatla postul cu statia meteo. De ce nu sunt insecte sau pasari? Exista vre-un motiv?
In formatiunea inchisa marcata cu sageata A, eu nu am vazut insecte... mai mari ca o pasare? (punctul indicat de sageata B). Cineva ar spune ca a trecut aproape de obiectiv. Se observa ca formatiunea respectiva nu este chiar asa de apropiata de obiectiv, pare a fi undeva in profunzime. Mai mult de atat, formatiunea are conturul neclar, seamana mai mult cu un nor. In ultima vreme am inceput o vanatoare foto de: insecte, pasari, avioane in zbor, lumini la distanta si de aproape pentru a vedea cum apar acestea in fotografii. M-am saturat de explicatii eronate.
   Am cautat rapid cateva fotografii asemanatoare pe net, sunt o multime. Vezi prima fotografie postata, un colaj de la
http://www.asfan.ro/default.htm (http://www.asfan.ro/default.htm). Sa fie toate acestea insecte in zbor?...In mod sigur nu.
CitatLa ultimul post, cel cu poza amicului... De ce nu este o insecta? Exista vre-un motiv?
Pasare nu este. Pe poza martor se vad cateva pasari in zbor, si acelea se vad corect. Este adevarat ca acea poza nu este facuta cu zoom. Cit despre insecta, ce sa zic...mie nu mi se pare a fi asa de aproape de obiectiv. Se vede undeva in profunzimea imagini. Iar daca era mai departe in mod sigur nu se mai vedea.
   Deasemenea am cautat pe net poze asemanatoare si am gasit cateva aici: http://www.ufocasebook.com/ (http://www.ufocasebook.com/)
Se obseva la acestea, la fel ca in poza postata de mine, un camp sau ceva difuz in apropiera corpului principal. Vezi urmatoarele fotografii postate. Tot insecte sunt?...Mai ales cea din avion. Zboara insectele la acea inaltime?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 25 Iunie 2008, 23:08:46
  Si pentru edificare, cateva poze cu insecte si pasari in zbor.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 26 Iunie 2008, 01:51:26
Citat din: jean din  25 Iunie 2008, 23:04:59
   In formatiunea inchisa marcata cu sageata A, eu nu am vazut insecte... mai mari ca o pasare? (punctul indicat de sageata B). Cineva ar spune ca a trecut aproape de obiectiv.
BINGO! Ar fi putut foarte bine sa fi trecut mai aproape! Dar de ce excluzi tu aceasta varianta?

Citat
  Se observa ca formatiunea respectiva nu este chiar asa de apropiata de obiectiv, pare a fi undeva in profunzime.
Ei na, cum observi asta? O fotografie este BIDIMENSIONALA. Vezi cumva stereoscopic? ;-) Deci, iata unde te inseli, si de aici rationament gresit. Poate fi si aproape si departe. Nu ai repere de delimitare. Gandeste-te! Si apoi ia si exemplele postate de mine mai jos.

Citat
   Mai mult de atat, formatiunea are conturul neclar, seamana mai mult cu un nor.
BINGO! Ai luat in calcul si fenomenul de defocalizare al unui obiect apropiat aflat mai incoace decat limita proxima de profunzime? Nu, ca nu vrei. O sa vezi exemple la mine mai jos.

Citat
In ultima vreme am inceput o vanatoare foto de: insecte, pasari, avioane in zbor, lumini la distanta si de aproape pentru a vedea cum apar acestea in fotografii. M-am saturat de explicatii eronate. 
Ma bucur ca ai luat taurul de coarne! pe bune. S-ar putea, daca nu renunti, sa ai o revelatie, dar nu cum te astepti tu acum, ci sa-mi dai dreptate. Si da, si eu m-am saturat de explicatii eronate, (orice insecta = nava extraterestra) de aceea se poate vedea un anume devotament de a exemplifica cu poze si experimente proprii. Succes si perseverenta, dublate de tenacitate si gandire dincolo de superficialitate iti urez!

Citat
   Am cautat rapid cateva fotografii asemanatoare pe net, sunt o multime. Vezi prima fotografie postata, un colaj de la
http://www.asfan.ro/default.htm (http://www.asfan.ro/default.htm). Sa fie toate acestea insecte in zbor?...In mod sigur nu.   Pasare nu este.
Ba majoritatea sunt insecte sau pasari (exemplele de pe asfan). Daca perseverezi in experiente practice proprii, ai sa intelegi. Te mai ajut si eu cu propriile-mi exemple.


Citat
Cit despre insecta, ce sa zic...mie nu mi se pare a fi asa de aproape de obiectiv. Se vede undeva in profunzimea imagini.
iarasi vezi "stereoscopic". cum determini tu distanta pana la un obiect total necunoscut, in lipsa de orice reper, pe o imagine BI-dimensionala? cu "mi se pare"? Dar in exemplele ce le voi posta mai jos (pozele, nu animatiile care contin indicii), la ce distanta sunt "ozn"-urile mele? normal, nu se poate spune din simple poze.


Citat
     Deasemenea am cautat pe net poze asemanatoare si am gasit cateva aici: http://www.ufocasebook.com/ (http://www.ufocasebook.com/)
Se obseva la acestea, la fel ca in poza postata de mine, un camp sau ceva difuz in apropiera corpului principal. Vezi urmatoarele fotografii postate. Tot insecte sunt?...Mai ales cea din avion. Zboara insectele la acea inaltime?
Poza "2.jpg" postata de tine, poate fi foarte bine un avion. Am dat exemple similare pe alte topicuri.
Poza "3.jpg" postata de tine, nu e pasare sau insecta, e prea luminoasa....este foarte probabil o reflexie in hublou a unei "luciri" de la soare de pe aparatul foto al celui care a fotografiat (sau poate blitz). Suna plauzibil si perfect posibil, nu?

Despre pozele cu insecte facute de tine: Foarte bine. Persevereaza. Un lucru va trebui sa inveti: chiar daca este insecta (sau pasare), nu e nici pe departe obligatoriu ca sa se vada clar acest lucru pe fotografii. Si doar am exemplificat de nenumarate ori cu poze personale. Daca perseverezi si tu, ai sa vezi ca asa e.

Despre ce camp vorbesti? Pai poate te referi la efectul de sharpening (vezi topicul cu tehnica imaginii!). La o adica, si exemplele mele urmatoare cu insecte, vei vedea astfel de "campuri" de energie...

si pun imediat si exemple.


Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 26 Iunie 2008, 02:19:29
Nota: imaginile sunt mai mari si e posibil sa se incarce mai greu in browserul dvs. Eventual mai dati refresh.



ozn cu camp energetic sus pe cer ?!

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/15/a/c/2/ac259a4926bd59dda4e7c35cc79b241f0_large.jpg)

NU! O banala insecta in zbor !!! Iata:

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/15/0/5/d/05deb5514cdf8792c7e54f227544481f0_large.gif)


======================================

OZN tip trabuc pe cer?? (A se remarca un anumit camp energetic)

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/15/e/a/c/eac6bed2d957f9b43e16b4a7dd47b52c0_large.jpg)

NU! O banala insecta in zbor prin fata obiectivului, plus artefacte de compresie jpeg si sharpening pe imagine:

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/16/f/5/9/f59726fa1b17196bcf776a18a4fc59e60_large.gif)


======================================


Un ciudat OZN de tip "nor" difuz ??

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/16/4/7/f/47f3b168e81781a5b2879c5d99a691ec0_large.jpg)


nici pe departe, o insecta in zbor, aproape de obiectiv, defocalizata!! Iata:

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/16/2/5/5/25530a8b4564b5f8ac4739b7c2265ad40_large.gif)


====================================

OZN tip trabuc, in hiperviteza sau incomplet materializat ??

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/16/e/6/e/e6eb92e6692f9c2bb788f6cd615bcba70_large.jpg)

Nici pe departe...tot o insecta, apropiata de obiectiv si defocalizata, ba si transparenta datorita deplasarii perceptibile pe durata timpului de expunere, iata:

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/06/25/16/6/7/e/67e15069de262a06428f93ec5d9de77d0_large.gif)


=======================================

OZN-urile astea misuna mai mult decat insectele, fir-ar sa fie. Si ce usor le prind eu. Vanator de OZN-uri ma fac.

p.s. Mai am si altele, dar, altadata.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 26 Iunie 2008, 23:17:36
   Nu am afirmat nici un moment ca in pozele postate de mine mai sus este vorba de OZN-uri sau ceva misterios.
Prima poza (13.jpg).
CitatDe ce nu sunt insecte sau pasari? Exista vre-un motiv?
Pai din motivele spuse mai sus. Mie nu mi se pare a semana nici cu una nici cu alta. Seamana mult mai mult cu un nor putin mai deosebit fata de ceilalti ca culoare (mai inchis). Si cum un asemenea nor nu poate fi la distanta mica de obiectiv, atunci cred ca distanta pana la el este destul de mare. Deci, nu am nevoie de o vedere stereoscopica pentru a face aceasta constatare. Eu cred in continuare ca este un nor.
  IMG-04. jpg Aceasta poza a fost postata numai datorita asemanari cu unele cadre din filmul cu elicopterul si OZN-ul .
Vezi citatul de mai jos.
CitatAsemanarea intre imaginile din film si aceasta poza m-a determinat sa o postez aici pentru a afla si alte pareri

CitatDe ce nu este o insecta? Exista vre-un motiv?
Daca ai observat pe cer erau niste nori urati (luminati de soare de deasupra lor).
Era inainte de furtuna. Norii respectivi a determinat pe acel prieten sa faca acele fotografii. Fotografia a fost facuta de la etajul 7, nu stiu ce insecta se incumeta sa zboare la inaltimea etajului 7 pe un curent destul de puternic. Eu stiu ca inainte de furtuna insectele se ascund. Dar se cunoaste faptul ca unele pasari sunt incantate de acesti curenti de aer pentru zbor.
    Eu cred ca totusi este vorba de o pasare, nu cred ca se afla asa aproape de obiectiv. o insecta la distanta mai mare nu se mai vede.
   In legatura cu gif-urile postate de ciuciulete. Sunt destul de instructive, dar asa cum eu nu pot demonstra ca este vorba de un nor, (care se vede clar) si o pasare (neclar), nici formele neclare care se misca in gif-urile respective nu pot fi numite insecte. Pentu ca sunt neclare se poate spune ca sunt neidentificabile (OZN-uri). Lasa loc la diferite interpretari...nu?
   Am retinut ca imaginile sunt mai mari...In legatura cu primul gif, poti sa tai bucata din cadrul ,,#7" unde obiectul respectiv se afla in dreptul pomului (prima imagine postata de mine), poate se vede mai bine ce reprezinta. Eu am incercat dar rezultatele nu sunt satisfacatoare.
  Celelalte gif-uri sunt facute in zona de munte, si la inaltimi mai mari. Ma intreb ce insecte mai zboara la acea inaltime? Poate ca sunt. Dar cel putin intr-un gif forma neclara trece prin spatele a doi brazi (gif-ul atasat). Nu poate fi o insecta pentru ca la acea distanta nu se mai vede pe poza. Ciuciulete a spus urmatoarele:
Citatnici pe departe, o insecta in zbor, aproape de obiectiv, defocalizata!!
In acest caz cred ca este gresit, este o pasare sau altceva.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 11 Iulie 2008, 19:48:21
Am intarziat cu raspunsul...

Citat"Seamana mult mai mult cu un nor putin mai deosebit fata de ceilalti ca culoare (mai inchis). Si cum un asemenea nor nu poate fi la distanta mica de obiectiv, atunci cred ca distanta pana la el este destul de mare. Deci, nu am nevoie de o vedere stereoscopica pentru a face aceasta constatare. Eu cred in continuare ca este un nor"

Constatarea ta (ca e nor) se bazeaza pe o asemanare. E cam ciudat norul acela oricum, daca ar fi nor. Insa nu e ciudata asemanarea cu manifestarea pe care o poate lasa o insecta defocalizata, asa cum am mai incercat sa demosntrez, si o sa mai revin in curand cu niste exemple.

Citat"Fotografia a fost facuta de la etajul 7, nu stiu ce insecta se incumeta sa zboare la inaltimea etajului 7 pe un curent destul de puternic. Eu stiu ca inainte de furtuna insectele se ascund. Dar se cunoaste faptul ca unele pasari sunt incantate de acesti curenti de aer pentru zbor.
    Eu cred ca totusi este vorba de o pasare, nu cred ca se afla asa aproape de obiectiv. o insecta la distanta mai mare nu se mai vede."

1) nu intra muste, tantari si insecte la etajul 7 daca prind geamul deschis?
2) poate fi si pasare, dar seamana mai bine cu o insecta

in legatura cu exemplificarile mele..

Citat"Am retinut ca imaginile sunt mai mari...In legatura cu primul gif, poti sa tai bucata din cadrul ,,#7" unde obiectul respectiv se afla in dreptul pomului (prima imagine postata de mine), poate se vede mai bine ce reprezinta. Eu am incercat dar rezultatele nu sunt satisfacatoare."
Nu, imaginile nu sunt mai mari, sunt cadre din filmare facuta la 640 x 480. Am precizat ca GIF-urile animate pe care le-am postat sunt mai mari ca si fisiere (numar de kB), si e posibil sa se incarce mai greu in browser.
Am efectuat "taietura" ceruta, vezi atasamentul "MVI_4160-detaliu.jpg". E in fata copacului.

Citat"Celelalte gif-uri sunt facute in zona de munte, si la inaltimi mai mari. Ma intreb ce insecte mai zboara la acea inaltime? Poate ca sunt. "
Zboara o gramada. Cata vreme este cald, vegetatie si flori (de copaci, de flori de colt etc), sunt si insecte cu duiumul. Poti verifica daca nu uiti cand te duci la munte sus vara.

Citat"Dar cel putin intr-un gif forma neclara trece prin spatele a doi brazi (gif-ul atasat). Nu poate fi o insecta pentru ca la acea distanta nu se mai vede pe poza"
Nu trece prin spate, ci prin fata. Iata cropuri din doua cadre succesive (imaginea "cadre succesive"). Pe al doilea cadru, cel din dreapta, in centrul dreptunghiului rosu, se poate decerna, comparativ cu primul cadru, existenta IN FATA bradului a "obiectului". Poate fi si o pasarica, dar mai degraba este o insecta apreciez eu.
Vezi, ce spuneam..fata, spate..distanta pana la un obiect... asta NU o poti judeca pe o imagine (si nici in realitate daca obiectul este nerecognoscibil si iesit din zona de cateva zeci de metri cel mult a steresocopiei data de privirea bi-oculara) in lipsa de repere adecvate.

Spune-mi, Jean, spuneai ca te pui pe fotografiat insecte/pasarele ca sa lamuresti problema. Ai mai inaintat ceva? Eu am o colectie noua, deja, maricica, nepostata inca, de pasarici si insecticele, :D ,  mai am de finisat materialele. Stay tuned!
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 11 Iulie 2008, 23:12:25
CitatAm efectuat "taietura" ceruta, vezi atasamentul "MVI_4160-detaliu.jpg". E in fata copacului
Da din cadrul respectiv nu se distinge daca este o pasare sau o insecta. Poate fi si una si alta, in nici un caz un OZN.
CitatPe al doilea cadru, cel din dreapta, in centrul dreptunghiului rosu, se poate decerna, comparativ cu primul cadru, existenta IN FATA bradului a "obiectului"
Nu este concludent se confunda cu coronamentul.
   Nu am spus prostii in legatura cu incercarea de a fotografia insecte si pasari in mod intentionat, pentru a vedea cum apar ele pe poze. Am si facut cateva, nu chiar foarte bune, dar nu ma dau batut. Mai incerc. Mai jos am postat cateva.
   Primele trei fotografii, reprezinta pasari in zbor. Ultima reprezinta o insecta.

Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Yagg din 07 August 2008, 05:56:50
Fotografiam Luna de dupã niºte nori, apoi am zãrit un avion, într-o situaþie în care a mai fost prezentat aici pe forum, apoi când am descãrcat pozele de pe camera foto, mi-a atras atenþia un punct roºiatic. Am crezut cã e o stea, pentru cã era spre înserare. Am observat ceva ciudat. La un moment dat a dispãrut ºi mi se pare cã s-a ºi miºcat puþin. Nu pot sã analizez singur aspectele acestea. De aceea apelez la voi. :-D

Am folosit ºi zoom-ul (optic) între 10x ºi 15x, pe Program Auto ºi -2.0 EV.
Pãreri. Ce credeþi cã e? Este o stea? Ideea e cã dispare dupã... la urmãtoarea secundã, în aceleaºi condiþii de fotografiere dupã. Putea fi un satelit?
Ora aproximativã: 20.00-20.30 (din pãcate data ºi ora pe camerã nu le setez tot timpul dupã ce încarc acumulatorul)
Obiectul este greu vizibil, în partea dreaptã a pozei.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Yagg din 07 August 2008, 05:58:42
#2
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Yagg din 07 August 2008, 06:01:08
#3

Deci? Ce pãrere aveþi?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 07 August 2008, 08:26:45
Frumoase poze!
Sunt urmele de condens ale unui avion.
Au mai fost prezentate ºi imagini filmate cu acest fenomen, într-un apus splendid.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Yagg din 07 August 2008, 08:57:21
Nu la avion mã refeream... mã temeam cã va fi greu de observat.

Vedeþi cã în ultimele douã poze nu se mai vede, deºi sunt la diferenþã de câteva secunde.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Shadowman din 07 August 2008, 10:44:49
 Daca ai facut ieri sau alaltaieri fotografia (tinind cont de faza in care se afla Luna ) sansele de a fi fotografiat planeta Marte sunt mari. Ora 20,orizontul vestic,lumina din crepuscul care se vede...Marte !
Cred ca ai fotografiat planeta Marte. Era bine sa fi setat ora si ziua ! :-D
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Shadowman din 07 August 2008, 11:17:35
Acum observ...Punctul rosiatic pare sa fi avut o miscare laterala  fata de coltul cladirii (se observa in ultima fotografie postata ).In 4 secunde s-a deplasat...Iar eu m-am pripit cu analiza. :-)
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Dreamy din 07 August 2008, 11:37:06
Poate fi ISS
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 07 August 2008, 13:16:34
Da, se miºcã repede. Poate fi ISS, dar nu este suficient de luminos obiectul; poate fi un satelit.
Nu îmi dau seama dacã diferã de un punct luminos. La zoom peste 10 ar trebui sã difere de un punct luminos, dacã este ISS.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Yagg din 07 August 2008, 21:09:57
Pozele au fost fãcute în data de 6 august 2008, aproximativ ora 20.30, orientare N-NV
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 08 August 2008, 13:16:06
În limita sfertului de orã "academic" ºi a faptului cã venea dinspre VNV, a fost ISS.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: DepthOfField din 10 August 2008, 00:37:46
Pentru Jean:

Citat din: jean din  11 Iulie 2008, 23:12:25
   Nu am spus prostii in legatura cu incercarea de a fotografia insecte si pasari in mod intentionat, pentru a vedea cum apar ele pe poze. Am si facut cateva, nu chiar foarte bune, dar nu ma dau batut. Mai incerc. Mai jos am postat cateva.
   Primele trei fotografii, reprezinta pasari in zbor. Ultima reprezinta o insecta.
Stiu ca nu ai spus prostii, si chiar sunt curios ce ai mai reusit. Eu am o colectie noua si elocventa de insecte si pasarele, la adresa din semnatura mea, si chiar m-ar interesa ce parere ai de multele exemple de insecte si pasarele care seamana multe dintre ele cu OZN-uri tipice..apropo si de pozele de pe Asfan... astept parerea ta aici sau eventual pe topicul "Pasarele si insecte - responsabile de unele interpretari UFO eronate"  de aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.msg36326.html#msg36326

===========================================

Pentru Yagg:

CitatVedeþi cã în ultimele douã poze nu se mai vede, deºi sunt la diferenþã de câteva secunde
Ba se mai vede dar nu ai privit cu atentie.

Toate cele sase cadre DSC02969.JPG ... DSC02974.JPG contin acel obiect, si prin suprapunerea lor, si "stabilizarea" manuala, adica pozitionarea fiecarui cadru astfel incat coltul cladirii sa se suprapuna in toate, obtinem traiectoria avionului cu dare cat si a obiectului misterios:

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/08/09/14/9/4/1/941ed3521c3e2dcbd7171f94f88283b60_large.jpg)

Ca atasament, pun imaginea "suprapuse1.jpg" cu suprapunerea la rezolutie full




In ultimele 2 cadre, unde nu ai vazut nimic..iata obiectul:

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/08/09/14/e/d/e/ede70fd7326249fde451e0e2ffa533840_large.jpg)

si

(http://pics1.frozenbear.com/i/picfu1/2008/08/09/14/b/2/a/b2ad588aef1b45de44fd344046c7bdc50_large.jpg)



Data fiind marimea obiectului, eu cred ca obiectul tau misterios este pur si simplu un alt avion. Poate fi tot un avion cu reactie, care zboara la o alta altitudine unde conditiile de presiune, temperatura si umiditate fac sa nu se vada deloc jet de condensare, sau poate fi un avion cu motoare clasice cu elice, mai sunt si de-astea, de exemplu pe la mine la Braila in fiecare dupa-amiaza am unul din-asta care trece regulat, are 4 motoare paremi-se (nu am folosit binoclu), si desi zboara sus, face un zgomot puternic si grav, de intra in rezonanta geamurile casei...poate daca o sa fiu atent ora la care trece, o sa fiu pe faza sa-l fotografiez.


Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: bungy din 08 Decembrie 2008, 00:31:06
Poza e facuta noaptea ,fara blitz. In acel moment nu am observat nimica pe cer ,doar cand am descarcat poza pe pc si nu imi dau seama ce poate fi.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Serban M din 08 Decembrie 2008, 00:35:38
seamana cu un bec de stalp
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 08 Decembrie 2008, 00:51:38
Citat din: bungy din  08 Decembrie 2008, 00:31:06
Poza e facuta noaptea ,fara blitz. In acel moment nu am observat nimica pe cer ,doar cand am descarcat poza pe pc si nu imi dau seama ce poate fi.

Ce anume din poza nu ºtii ce este? Fã un marcaj.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: bungy din 08 Decembrie 2008, 03:12:27
cred ca am gasit raspunsul si cred ca este un bec de la stilp.atasez o poza modificata
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Unidentified din 20 Ianuarie 2009, 21:43:02
   Mai jos este o poza facuta in aer liber. Ce sunt acele luminite?  :)  


Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 20 Ianuarie 2009, 22:34:42
Unidentified.

Balize?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Unidentified din 20 Ianuarie 2009, 23:28:08
  Balize in aer?  :evil:   Mai sunt luminite si pe sus! 
  Acum nu stiu daca am postat poza unde trebuie...  :-D
 
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 20 Ianuarie 2009, 23:34:42
Pãi topicul ãsta presupune sã ºtii ce ai fotografiat. Altfel nu are rost.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 20 Ianuarie 2009, 23:44:08
Info EXIF:
Manufacturer:Canon   Model:Canon DIGITAL IXUS II   Orientation:1   File Change Date:2007:02:07 22:45:48   Exposure Time:1/60 seconds   F Number:F/2.8   Exif Version:2.2   Date Taken:2007:02:07 22:45:48   Shutter Speed:1/60 seconds   Exposure Compensation:0 Step   Metering Mode:5   Flash Mode:25    Focal Length:5.40625 mm   Supported Flashpix version:1   Color Space:1   Sensing Method:One-chip color area sensor   Exposure mode:0   White balance:0   Digital zoom ratio:2048/2048   

Sus ai Flash mode:25

Mai jos avem specificaþiile pentru standardul EXif versiunea 2.2

http://www.exif.org/Exif2-2.PDF


La pagina 42 avem

CitatResulting Flash tag values.
0000.H = Flash did not fire.
0001.H = Flash fired.
0005.H = Strobe return light not detected.
0007.H = Strobe return light detected.
0009.H = Flash fired, compulsory flash mode
000D.H = Flash fired, compulsory flash mode, return light not detected
000F.H = Flash fired, compulsory flash mode, return light detected
0010.H = Flash did not fire, compulsory flash mode
0018.H = Flash did not fire, auto mode
0019.H = Flash fired, auto mode
001D.H = Flash fired, auto mode, return light not detected
001F.H = Flash fired, auto mode, return light detected
0020.H = No flash function
0041.H = Flash fired, red-eye reduction mode
0045.H = Flash fired, red-eye reduction mode, return light not detected
0047.H = Flash fired, red-eye reduction mode, return light detected
0049.H = Flash fired, compulsory flash mode, red-eye reduction mode
004D.H = Flash fired, compulsory flash mode, red-eye reduction mode, return light not detected
004F.H = Flash fired, compulsory flash mode, red-eye reduction mode, return light detected
0059.H = Flash fired, auto mode, red-eye reduction mode
005D.H = Flash fired, auto mode, return light not detected, red-eye reduction mode
005F.H = Flash fired, auto mode, return light detected, red-eye reduction mode
Other = reserved

Valoarea ta aflatã în Exif-ul pozei, adicã 25 în zecimal corespunde valorii 0019 în hexazecimal. Asta înseamnã ca bliþul era în modul auto ºi s-a declanºat. Deci ar putea fi foarte bine niºte insecte, þinând cont cã poza e fãcutã pe înserat în lângã o apã. Acu ar trebui sã ºtim anotimpul ºi unde ai fãcut poza (sã stabilim tipul de climã) sã vedem dacã în perioada aia mai zboarã insecte.


Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Unidentified din 21 Ianuarie 2009, 00:04:55
    Gaze parca nu erau dar daca erau mai la distanta cine le mai vedea intr-o seara linistita de toamna, putin cam racoroasa, un pic imbibata de alcool si cam multi chinezoi.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 21 Ianuarie 2009, 00:21:06
pai cam asa par... gaze.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: bk din 16 Februarie 2009, 13:00:50
Revin cu alte fotografii pe care le-am facut anul trecut. Se poate sa fie un balon insa forma mi se pare ciudata si de aceea doresc si parerea voastra cu privire la aceasta posibilitate.. 
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 29 Martie 2009, 01:00:33
bk, ai vãzut obiectul cu ochiul liber ºi ai fãcut poze sau l-ai vãzut ulterior dupã ce ai fãcut pozele?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: bk din 23 Aprilie 2009, 15:37:04
L-am vazut cu ochiul liber insa se poate sa fi fost, asa cum am spus, doar un balon argintiu scapat de cineva.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 23 Aprilie 2009, 16:15:34
Tot ce se poate sa fie un balon, totusi forma care se vede in poza 3(img_099) e cam ciudata, pare o emisfera cu baza in sus si pare sa aiba un fel de margine mai lata la baza. O forma cam ciudata pt. un balon, care ar trebui sa fie sferic sau oval. Poate ca totusi fiind un balon argintiu sa reflecte albastrul cerului deasupra si avand o alta forma decat rotunda sau ovala sa apara acel efect de forma de UFO din cea de-a doua poza.
Am anexat si o scurta animatie cu cele doua poze pt. a vedea aproximativ modul de deplasare al obiectului in intervalul de 7 sec. in care s-au luat pozele.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Unidentified din 23 Aprilie 2009, 21:11:56
Salutare

Ma uitam pe niste poze facute recent si am observat pe poza atasata un punct ciudat.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 23 Aprilie 2009, 21:34:59
Citat din: Unidentified din  23 Aprilie 2009, 21:11:56
Salutare

Ma uitam pe niste poze facute recent si am observat pe poza atasata un punct ciudat.


Ar fi trebuit sã faci ºi tu un marcaj. Poza ta poate avea 4915200 (2560x1920) de "puncte ciudate".
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Outlaw din 23 Aprilie 2009, 23:15:35
Cred ca se refera la punctul acela de pe cer- mai pe mijloc. Probabil un fir de praf asezat accidental pe lentila . Parerea mea.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Unidentified din 24 Aprilie 2009, 20:51:55
Citat din: Nox din  23 Aprilie 2009, 21:34:59

Ar fi trebuit sã faci ºi tu un marcaj. Poza ta poate avea 4915200 (2560x1920) de "puncte ciudate".

Cam aberezi
Poza am pus-o aici neatinsa, fara marcaje sau imbunatatiri. A doua poza este prelucrata un pic.

Citat din: Outlaw din  23 Aprilie 2009, 23:15:35
Cred ca se refera la punctul acela de pe cer- mai pe mijloc. Probabil un fir de praf asezat accidental pe lentila . Parerea mea.

Exact de acel punct intreb. Sigur nu era praf pentru ca in pozele urmatoare nu apare asa ceva.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 24 Aprilie 2009, 21:17:36
Citat din: Unidentified din  24 Aprilie 2009, 20:51:55
Cam aberezi
Poza am pus-o aici neatinsa, fara marcaje sau imbunatatiri. A doua poza este prelucrata un pic.

Ideea era cã nu ºtiu despre ce punct vorbeºti dacã nu-l indici cumva, capisce?
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: lylyt_ice din 25 Aprilie 2009, 00:33:51
 hai mai, ca este clar despre ce punct este vorba...! Eu cred ca ambele cazuri, au ca "PROTAGONISTE" baloane meteorologice.....! Zic eu...
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 25 Aprilie 2009, 10:20:27
Ceea ce se vede in poza lui unidentified poate fi orce, inclusiv o pasare. Eu m-am lamurit ca pasarile pot genera asemenea efecte in fotografii.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 08 Octombrie 2009, 00:07:08
  O poza interesanta cu doua formatiuni de obiecte, A si B, asezate in forma geometrica se pot vedea in fotografia de mai jos. Ce pote fi? In prima poza care a fost micsorata am incercuit zonele respective, A si B. Iar in a doua poza am evidentiat obiectele ce se afla in cele doua zone.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 08 Martie 2010, 22:28:53
  Este vorba de pasari, care zburau la distanta mare de obiectiv. Fotografia a fost facuta intentionat pt. acest lucru. Alinierea relativa a punctelor din poza putand duce la o interpretare eronata.   :-o
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: MimiD10 din 07 Aprilie 2010, 21:47:44
Hi this is a nice post for reviewing photograph. From the plain reading of this post I could learn many thing about photography. This was very much useful to me. Thanks.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 08 Aprilie 2010, 00:03:38
Tanti mimi, bre! La noi pe ulițã nu e bre nevoaie de sulemenelile lu matale! Aicea se cautã numai fuomei naturale bre, cu marar în grãdinã!! Poate doar la cocoana mare la cotroceni sa ai saftea!  :-)  :-)  :-)
Titlu: Ce am fotografiat ?
Scris de: papilllon din 11 Aprilie 2011, 11:05:46
Buna, sunt nou pe forum dar, va citesc de multa vreme.
  Ce parere aveti ce am fotografiat?
(http://s2.postimage.org/2jt4gi0ys/P1160073.jpg) (http://postimage.org/image/2jt4gi0ys/)

(http://s2.postimage.org/2jtedq3xg/P1160074.jpg) (http://postimage.org/image/2jtedq3xg/)

(http://s2.postimage.org/2jtt9k8dg/P1160075.jpg) (http://postimage.org/image/2jtt9k8dg/)
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 11 Aprilie 2011, 12:07:41
Salut. Ar fi util sa ne spui detalii despre aceasta poza. Unde/cand/conditii meteo, temperatura eventual etc.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 11 Aprilie 2011, 12:25:45
Cred ca poate fi atasata la topicul "imagini cu nori ciudati".
Fiindca inclin sa cred ca asta si e de fapt.
Zic si eu.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: papilllon din 11 Aprilie 2011, 12:25:59
Fotografiile au fost facute asta iarna decembrie sau ianuarie, era dimineata inainte sa rasara soarele. De cand am observat "petele" pe cer pana sa dispara a trecut aproximativ un minut. Acelasi lucru l-am mai vazut si inainte de a face pozele cu 2-3 luni.
Titlu: Raspuns: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 11 Aprilie 2011, 15:33:42
Salut, frumoase foto! Îþi mulþumim cã ni le-ai arãtat ºi nouã!

Iarna am mai întâlnit asemenea fenomene în special în zona de deal ºi munte în urma trecerii avioanelor de linie. Nu mã pricep însã presupun cã sunt straturi de aer cu temperaturi diferite ºi dupã cum am mai observat sunt cazuri când avionului ori îi apare brusc dara de condens ori se întâmplã sã-i disparã. Înclin sã cred cã straturile astea cu temperaturi diferite urmãresc relieful ori au anumite culoare ascensionale. Fiind la înãlþime mare, razele solare se reflectau în vaporii de condens.

Chestia cu sunt nou dar va citesc demult e simpaticã. E un fel de "sunt eu coane Iancule" nu trageþi în mine! ;)

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: cassius din 16 August 2011, 22:25:27
Buna seara.
Varul meu e pasionat de trenuri, locomotive si cam tot ce inseamna transport feroviar.
Pe data de 29.07.2011 a facut poza care o atasez in zona CUG spre Ciurea in apropierea municipiului Iasi, cand a descarcat pozele acasa a observat un obiect oarecum greu de identificat in partea dreapta aproape de mijloc. Acesta mentioneaza ca in zona nu erau avioane, elicoptere ori alte asemenea si nici zgomote ce pot fi identificate cu asa ceva. Eu n-am cum sa verific daca e avion in zona la data si ora respectiva, cu toate ca prin forma ce se distinge nu seamana a fi unu sau elicopter asa ca astept pareri. De asemeni spune ca aparatul foto cu care s-a efectuat poza nu a avut probleme tehnice, daca este nevoie de alte poze pentru lamurirea unor aspecte tehnice rog sa solicitati. Poza initiala a fost facuta in format RAW si salvata in format .jpeg ca cea pe care o atasasez.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 03 Septembrie 2011, 16:53:47
Am si eu o intrebare:

- ce planeta sau orice altceva este pozitionata/pozitionat sub soare pe timpul zilei ?
Nu e vizibila cu ochiul liber, dar apare pe fotografii si nu stiu sigur ce e.

(precizez ca a treia fotografie este facuta prin geam, primele doua nu).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 03 Septembrie 2011, 17:33:44
Citat din: Siberia din  03 Septembrie 2011, 16:53:47
Am si eu o intrebare:

- ce planeta sau orice altceva este pozitionata/pozitionat sub soare pe timpul zilei ?
Nu e vizibila cu ochiul liber, dar apare pe fotografii si nu stiu sigur ce e.

(precizez ca a treia fotografie este facuta prin geam, primele doua nu).

Ai programul Stellarium de la NASA?
Iti arata in timp real cerul cu ce o mai fi pe el :D iar daca nu e in program, atunci sigur e ceva nou pe cer .

PPS din locatia mea pare a fi Venus
trebuie sa iti introduci coordonatele tale locale si sa orientezi harta , te descurci tu  8-)

PS nu cred ca e nibiru ca aia e mai mare , cre'ca e Nebuloasa Crabului shapeliftuita  :roll:

Later Edit . normal ca nu vezi nik cu ochiul liber ,  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 03 Septembrie 2011, 17:36:33
Mai atasez 3 imagini. Nici una nu este facuta prin geam.
Imaginile sunt luate intr-un interval de timp de cca. jumatate de ora.

Ma abtin in legatura cu Nibiru sau alte cele... vreau doar  sa stiu daca e satelit, planeta orice ce altceva ar putea fi.

Ultima precizare. N-am scame pe lentila, nu sunt scame pe cer si cu ochiul liber nu vad nimic in zona aia (e undeva pe directia SV).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 03 Septembrie 2011, 17:38:27
Nu-l am pe aici... dar ma duc sa fac niste sapaturi :-D
Mersi de ajutor !

Venus ma duce cu gandul la: soarele deasupra si luna dedesubt :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: kefren din 03 Septembrie 2011, 21:02:09
Cu programul Stellarium asa imi rezulta si mie,ca ar fi Venus.Totusi din poze obiectul isi schimba destul de drastic pozitia fata de Soare.Am o intrebare,intre ce ore ai facut pozele,macar cu aproximatie?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 03 Septembrie 2011, 21:06:51
Citat din: kefren din  03 Septembrie 2011, 21:02:09
Cu programul Stellarium asa imi rezulta si mie,ca ar fi Venus.Totusi din poze obiectul isi schimba destul de drastic pozitia fata de Soare.Am o intrebare,intre ce ore ai facut pozele,macar cu aproximatie?

Intre 16h si 10' si 17h si 20'.
Faptul ca si-a schimbat pozitia asa repede m-a bagat si pe mine in ceata ... maine o sa vad daca apare in aceeasi pozitie la ora 16.00 .
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: kefren din 03 Septembrie 2011, 21:35:43
Am folosit din nou programul,de aceasta data am setat inclusiv traiectoria planetei Venus.Straniu,pare a fi Venus dar in acelasi timp pare a nu fii,si asta datorita traiectoriei.Pe cer nu se afla altceva in pozitie apropiata de Soare si de asemenea dimensiune.Mai am o intrebare,daca poti sa raspunzi,bine,daca nu,nu,care e locatia ta,macar cu aproximatie?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 03 Septembrie 2011, 21:42:07
Citat din: kefren din  03 Septembrie 2011, 21:35:43
Am folosit din nou programul,de aceasta data am setat inclusiv traiectoria planetei Venus.Straniu,pare a fi Venus dar in acelasi timp pare a nu fii,si asta datorita traiectoriei.Pe cer nu se afla altceva in pozitie apropiata de Soare si de asemenea dimensiune.Mai am o intrebare,daca poti sa raspunzi,bine,daca nu,nu,care e locatia ta,macar cu aproximatie?

N 44° 26' 24.00"
E 26° 6' 0.00"
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 03 Septembrie 2011, 21:42:41
Am mai studiat putin problema .
Daca setezi sa iti apara si satelitii cu traiectoria lor in perioada respectiva , dupa parerea mea is cel putin doua obiecte fotografiate  :-D
satelitii care ii scrisesem se vedeau numai de la mine  :-D
Iar la final Venus

Sa ma verifice cineva , pls

PS am pus fotografiile una langa alta , presupunand ca is puse in ordinea temporala. In primele 3 observ o baleiere a traiectoriei iar in urmatoarele 3 traiectoria pare cam verticala, deci parerea mea e ca sunt totusi cel putin 2 obiecte daca nu chiar 3 . Mai studiez insa .  :roll:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: kefren din 03 Septembrie 2011, 22:05:25
Am verificat si eu,au fost doar 2 sateliti care s-au apropiat cat de cat de Soare
     ERBS- pe la 16,21
     OKEAN- 17 si ceva,n-am retinut exact
   Totusi,nici unul pe traiectoria  obiectului fotografiat  de Siberia.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: kefren din 03 Septembrie 2011, 22:15:58
Citat din: fiulploii din  03 Septembrie 2011, 21:42:41
Am mai studiat putin problema .
Daca setezi sa iti apara si satelitii cu traiectoria lor in perioada respectiva , dupa parerea mea is cel putin doua obiecte fotografiate  :-D
satelitii care ii scrisesem se vedeau numai de la mine  :-D
Iar la final Venus

Sa ma verifice cineva , pls

PS am pus fotografiile una langa alta , presupunand ca is puse in ordinea temporala. In primele 3 observ o baleiere a traiectoriei iar in urmatoarele 3 traiectoria pare cam verticala, deci parerea mea e ca sunt totusi cel putin 2 obiecte daca nu chiar 3 . Mai studiez insa .  :roll:



   Am studiat un pic si eu pozele.Daca privesti al doilea set de poze ai sa vezi ca Siberia nu si-a modificat pozitia.Luand ca punct de reper chestiile alea de pe bloc,antene sau ce-or fi ele,miscarea pe care o are obiectul fata de Soare e mai mult decat evidenta.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 03 Septembrie 2011, 22:20:57
Eu zic ca-s simple lens-flare pe care colega Siberia nu le-a observat probabil pe display-ul aparatului foto. Daca misti f. putin axa aparatului fata de soare(fara a schimba pozitia si pastrant acelasi cadru), apare exact acel efect de mutare a flare-ului in lateral sau sus-jos, efect ce se vede in poze. Oricum puteti sa faceti experimente dar mare grija ca va puteti distruge senzorul sau diafragma camerelor.
Pun si eu pozele mele de exemplu, in care se vede cum "Nibiru" a cazut in padurea de langa mine...  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 03 Septembrie 2011, 22:28:29
Am dat like pentru ca satelitii nu pot fi , poate Venus in ultima foto , in schimb la restul e singura explicatie care sta in picioare si in plus, acelasi efect apare si daca faci poze la bec urmand  indicatiile colegului @Stardust
Asa cum am mai spus , Nibiroasa nu poate fi pentru simplul motiv ca daca ar fi asa de aproape, nu ar mai fi cine sa faca poze  :lol:
Evident, parerea mea . 
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 14 Octombrie 2011, 07:39:30
Daca comparam pozele mele cu cele din cartea lui Florin Gheorghita - OZN eterice , ce am fotografiat ?
Observam in a doua poza asa-numitele trasee perlate mentionate de autor .
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 14 Octombrie 2011, 08:59:17
Salut, poti sa ne spui cu ce fel de aparat ai facut pozele si in ce loc? In parc, pe strada, etc. Cred ca au fost facute dupa lasarea intunericului. Pare o poza facuta printr-un geam si cu aparatul miscat.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 14 Octombrie 2011, 11:30:12
In partea de sus a fotografiei traseele perlate sunt aproape identice - si asta ar da nastere la ipoteza unui aparat miscat intr-un anumit sens sau a unei suite de subiecte miscate intr-un anumit sens in fata aparatului.
Dar avem in partea de jos un traseu diferit al perlatelor. E relativ greu sa misti imaginea intr-un sens curb/alambicat in partea de sus a fotografiei si intr-un sens linear jos (greu dar nu imposibil - o oglinda flexibila ar putea da acest efect dar ma indoiesc ca, colegul nostru se tine de astfel de shotii si trucaje).
Mai mult, in fundal se vede o contructie paralelipipedica (probabil un container, sau un chiosc...) care este neclar dar nu este miscat.
Concluzia mea - dar e f posibil sa gresesc - este ca e o fotografie a unor entitati energetice exact cum sunt cele descrise de dl Florin Gheorghita in cartile sale ( in "Incursiuni in alte lumi'" de ex. - care are fotografii de acest gen )
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 14 Octombrie 2011, 13:14:48
Citat din: StarDust din  03 Septembrie 2011, 22:20:57
Eu zic ca-s simple lens-flare pe care colega Siberia nu le-a observat probabil pe display-ul aparatului foto. Daca misti f. putin axa aparatului fata de soare(fara a schimba pozitia si pastrant acelasi cadru), apare exact acel efect de mutare a flare-ului in lateral sau sus-jos, efect ce se vede in poze. Oricum puteti sa faceti experimente dar mare grija ca va puteti distruge senzorul sau diafragma camerelor.
Pun si eu pozele mele de exemplu, in care se vede cum "Nibiru" a cazut in padurea de langa mine...  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 14 Octombrie 2011, 14:28:33
Eu nu vad nici o asemanare intre lens-flare-urile lui @StarDust si ceea ce fotografiasem, dar nah... fiecare vede ce vrea.
La ultima fotografie as fi zis ca poate fi un semi-efect de sun-dog... dar nu stiu sigur.. asa ca am lasat-o moarta-n papushoi, oricum  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 17 Octombrie 2011, 03:37:19
Citat din: jean din  14 Octombrie 2011, 08:59:17
Salut, poti sa ne spui cu ce fel de aparat ai facut pozele si in ce loc? In parc, pe strada, etc. Cred ca au fost facute dupa lasarea intunericului. Pare o poza facuta printr-un geam si cu aparatul miscat.

Salut , Canon 350D facute dimineata la ora locala 2.00 printr-un geam care nu era foarte curat , spre o zona de parcare si  in apropiere de un aeroport , cu aparatul miscat - de exemplu la poza a doua timpul de expunere a fost de 10 secunde timp in care mi-am tinut respiratia- normal - insa mi-a venit sa stranut  :-D si deci , mi-au tremurat mainile .
Citat din: Ganditorul din  14 Octombrie 2011, 11:30:12
In partea de sus a fotografiei traseele perlate sunt aproape identice - si asta ar da nastere la ipoteza unui aparat miscat intr-un anumit sens sau a unei suite de subiecte miscate intr-un anumit sens in fata aparatului.
Corect , vezi expolicatia de  mai sus .
Citat din: Ganditorul din  14 Octombrie 2011, 11:30:12

Dar avem in partea de jos un traseu diferit al perlatelor. E relativ greu sa misti imaginea intr-un sens curb/alambicat in partea de sus a fotografiei si intr-un sens linear jos (greu dar nu imposibil - o oglinda flexibila ar putea da acest efect dar ma indoiesc ca, colegul nostru se tine de astfel de shotii si trucaje).
Mai mult, in fundal se vede o contructie paralelipipedica (probabil un container, sau un chiosc...) care este neclar dar nu este miscat.
Concluzia mea - dar e f posibil sa gresesc - este ca e o fotografie a unor entitati energetice exact cum sunt cele descrise de dl Florin Gheorghita in cartile sale ( in "Incursiuni in alte lumi'" de ex. - care are fotografii de acest gen )
Nu ma ocup cu astfel de trucaje , faceam diverse modalitati de fotografiere noaptea a aceleeasi zone - pentru comparatii . Si cand am vazut ca prima poza pare sa fi prins 3 entitati energetice de forme diferite si culori diferite si neuitand cartile lui Florin Gheorghita cu a lor poze - unele din ele parandu-mi-se erori foto , m-am gandit sa le pun pe forum pentru ca sa nu uitam sa cautam intai explicatii stiintifice la orice fenomene ciudate si abia apoi , daca nu exista nici o explicatie logica si stiintifica sa ne gandim la minuni - mai mult sau mai putin tehnologice  .
Deci, cele 3 entitati energetice sunt exact asta , entitati energetice ale murdariei geamului prin care am fotografiat, combinata cu miscarea aparatului si cu reflexiile luminilor de la sistemul de iluminat stradal .
Atasez pozele integrale deoarece la prima postare le-am decupat ca nu cadrau cu scopul urmarit , adica sa para entitati  :lol:  . Vreau sa zic ca e posibil ca si altii sa procedeze la fel , in mod mult mai profesionist decat mine .
A treia poza este un avion care ateriza . Bineinteles , poza miscata   :lol: sau poate ca s-a miscat avionul ? 
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 17 Octombrie 2011, 06:11:56
Imi esti dator uzura neuronului singuratec, care s-a muncit sa interpreteze "shotia" ta -  :-P :evil: :martiansad: :-D ... infinit.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 17 Octombrie 2011, 09:16:02
Ma bucur ca am apreciat aproape corect conditiile in care a fost facuta poza. Ce nu pot sa inteleg eu?....Cum se face ca darele de lumina apar intrerupte? Parca lumina pulseaza, sunt momente foarte scurte de cadere a intensitati luminoase. Vezi poza atasata. Stie cineva care sa fie cauza fenomenului?
Si inca ceva, pozele din cartea lui Florin Ghiorghita, nu toate sunt facute prin geam.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 17 Octombrie 2011, 09:54:12
Multe din pozele din cartile domnului Florin Gheorghita au justificari cat se poate de pamantene - lipsa de experienta a fotografului.
Sunt insa si unele care au mari semne de intrebare la care inca nu e raspuns.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 17 Octombrie 2011, 11:30:13
Citat din: Ganditorul din  17 Octombrie 2011, 09:54:12
Multe din pozele din cartile domnului Florin Gheorghita au justificari cat se poate de pamantene - lipsa de experienta a fotografului.
Sunt insa si unele care au mari semne de intrebare la care inca nu e raspuns.
Asta e si parerea mea .
Apropo de neuronul singuratic , ce ar fi sa facem un club pe tema asta : Fratia Neuronului Singuratic ?  :lol:
Citat din: jean din  17 Octombrie 2011, 09:16:02
... Ce nu pot sa inteleg eu?....Cum se face ca darele de lumina apar intrerupte? Parca lumina pulseaza, sunt momente foarte scurte de cadere a intensitati luminoase. Vezi poza atasata. Stie cineva care sa fie cauza fenomenului?
In unele cazuri e vorba de lumini pulsatoare cum ar fi luminile de pozitie de la elicoptere , avioane sau diverse masini de interventie care au girofar . In alte cazuri , lumina pulseaza datorita conditiilor meteo .Insa , sunt  restul pentru care nu am alta explicatie in afara celei prezentate de Florin Gheorghita , atunci cand poza nu e miscata , totul e clar , parca ar semana cu poze de particule in camera cu ceata - pentru cine mai stie fizica atomica  :-D si s-ar putea ca asta sa fie alta explicatie.

Pentru mai multe amanunte despre tehnica foto vezi link
http://www.cameralabs.com/forum/index.php?sid=beecfe48f6972697c9c12f4b7c9803e3 (http://www.cameralabs.com/forum/index.php?sid=beecfe48f6972697c9c12f4b7c9803e3)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 17 Octombrie 2011, 12:12:09
Ma invata si pe mine cineva cum se incarca o fotografie din calculatorul personal ???
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 17 Octombrie 2011, 12:37:37
Pai dai clik pe optiunea ,,Ataşamente şi alte opţiuni", si se deschide o fereastra ,,Ataseaza" acolo apesi pe ,,Browse" si se deschide o fereastra ,,File Upload" cu ajutorul ei alegi locul si poza din calculator (clik pe poza) si apesi pe ,,Open" si gata.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Nox din 23 Octombrie 2011, 18:07:05
Citat din: fiulploii din  17 Octombrie 2011, 03:37:19
Nu ma ocup cu astfel de trucaje , faceam diverse modalitati de fotografiere noaptea a aceleeasi zone - pentru comparatii . Si cand am vazut ca prima poza pare sa fi prins 3 entitati energetice de forme diferite si culori diferite si neuitand cartile lui Florin Gheorghita cu a lor poze - unele din ele parandu-mi-se erori foto , m-am gandit sa le pun pe forum pentru ca sa nu uitam sa cautam intai explicatii stiintifice la orice fenomene ciudate si abia apoi , daca nu exista nici o explicatie logica si stiintifica sa ne gandim la minuni - mai mult sau mai putin tehnologice  .
Deci, cele 3 entitati energetice sunt exact asta , entitati energetice ale murdariei geamului prin care am fotografiat, combinata cu miscarea aparatului si cu reflexiile luminilor de la sistemul de iluminat stradal .
Atasez pozele integrale deoarece la prima postare le-am decupat ca nu cadrau cu scopul urmarit , adica sa para entitati  :lol:  . Vreau sa zic ca e posibil ca si altii sa procedeze la fel , in mod mult mai profesionist decat mine .
A treia poza este un avion care ateriza . Bineinteles , poza miscata   :lol: sau poate ca s-a miscat avionul ?

Oh, da ....cărţile lui Florin Gheorghiţă!!! Te referi cumva la pozele din cartea sa Dezvăluiri din invizibil (2008) Ed. Polirom Nevăzuții de langa noi apărută la Editura Cartea Daath (2007)? Pentru că dacă te referi la acelea pot să spun că pentru mine Domnul Florin Gheorghiță este o mare dezamăgire, mai ales pentru că este absolvent de Politehnică... trist foarte trist... să nu fii tu capabil să identifici nişte fenomene optice. O fi din cauza vârstei..
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 15 Decembrie 2011, 21:04:36
Facand ordine prin cutiile vechi din debara, am gasit aceasta picturica din clasa a IV. Fusese un mic concurs pe tema "Cosmos" si cel care facea lucrarea cea mai interesanta primea un premiu. Din juriu o persoana a fost impresionata cumva de pictura mea si s-a semnat :) pe ea.

-intrebare: Cine credeti ca era acea persoana?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 15 Decembrie 2011, 21:12:43
Citat din: @biss din  15 Decembrie 2011, 21:04:36
Facand ordine prin cutiile vechi din debara, am gasit aceasta picturica din clasa a IV. Fusese un mic concurs pe tema "Cosmos" si cel care facea lucrarea cea mai interesanta primea un premiu. Din juriu o persoana a fost impresionata cumva de pictura mea si s-a semnat :) pe ea.

-intrebare: Cine credeti ca era acea persoana?

Nimeni altul decit ...Dumitru Prunariu ! :rocket: :wink:

P.S. E misto si-acum compozitia coloristica mai ales, compadre @biss - iar navele cosmice din "sfinta treime" 8-) figurata de tine p-atunci parca au ceva premonitoriu in ele (Rapture, Ressurection, Inaltzare, zi-i cum vrei), zau asa...  :roll:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Siberia din 15 Decembrie 2011, 21:35:23
Citat din: @biss din  15 Decembrie 2011, 21:04:36
Facand ordine prin cutiile vechi din debara, am gasit aceasta picturica din clasa a IV. Fusese un mic concurs pe tema "Cosmos" si cel care facea lucrarea cea mai interesanta primea un premiu. Din juriu o persoana a fost impresionata cumva de pictura mea si s-a semnat :) pe ea.

-intrebare: Cine credeti ca era acea persoana?
Da' chiar ai talent "artistic" (sau aveai :-D)
Felicitari ! Frumoasa pictura.
Frumos si autograful !

La vremea scolara eu aveam doar mania de-a desena brazi de Craciun cu orice ocazie :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 15 Decembrie 2011, 22:55:11
Frumos, si eu faceam benzi desenate cu cosmosul, nave,  :rocket:  planete   :planet: si alte alea  :martiansmile: cam tot prin clasa a treia sau a patra. Pacat ca nu am mai pastrat nimic.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 15 Decembrie 2011, 23:15:04
Mulţumesc tuturor!  Xanadron a răspuns corect :)
Povestea semnăturii e următoarea:
Primele trei locuri au fost câştigate de nişte piloşi cu părinţi ştabi. Prunariu însă a fost nemulţumit şi a comentat că îi place lucrarea mea cel mai mult, drept pt care a fost singura pe care şi-a aşternut autograful care de fapt era şi marele premiu. :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 16 Decembrie 2011, 00:38:46
Citat din: Siberia din  15 Decembrie 2011, 21:35:23
Da' chiar ai talent "artistic" (sau aveai :-D)
Felicitari ! Frumoasa pictura.
Frumos si autograful !

La vremea scolara eu aveam doar mania de-a desena brazi de Craciun cu orice ocazie :)

Si eu desenam de nebun :-D diverse - dar uite ca noi n-aveam premonitiile... @bissale.
Zic asta fiindca vad ca nimeni nu observa venirea dinspre Polul Sud a celor 3 nave din tablou, nu tocmai terestre-n principiu. 8-)

Iar acum 25 (?) de ani Prunariu vazuse deja destule pe orbita ca "sa se prinda"...
Zic si eu, na.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 16 Decembrie 2011, 00:55:02
@biss , felicitari pentru talent .   
Intrebari se pot pune ? Multumesc ! :wink:  Deci :
  - cum de ai desenat navele cu varf rotund ?
  - de ce trei ?
  - de ce grupate si nu aliniate sau in sir ?
  - ce-ti veni sa faci acele semne de pe ele ? Aparent seamana cu un scris si se pot deslusi niste semne clare, chiar .
Probabil ca nu ai o explicatie pentru desen , asa ti-a venit sa desenezi si gata . Dar ar fi interesant de stiut raspunsul la intrebarile de mai sus  :-D
Parerea mea
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 16 Decembrie 2011, 01:54:59
Citat din: fiulploii din  16 Decembrie 2011, 00:55:02
@biss , felicitari pentru talent .   
Intrebari se pot pune ? Multumesc ! :wink:  Deci :
  - cum de ai desenat navele cu varf rotund ?
  - de ce trei ?
  - de ce grupate si nu aliniate sau in sir ?
  - ce-ti veni sa faci acele semne de pe ele ? Aparent seamana cu un scris si se pot deslusi niste semne clare, chiar .
Probabil ca nu ai o explicatie pentru desen , asa ti-a venit sa desenezi si gata . Dar ar fi interesant de stiut raspunsul la intrebarile de mai sus  :-D
Parerea mea


Pai sa te lamuresc putin, deci concursul se referea la, a imagina cosmosul si navele viitorului.
- cum de ai desenat navele cu varf rotund ?
Intrebarea e de ce au aripioare? - Pt ca nu aveau in imaginatia mea insa profesorul a insistat sa le fac mai asemanatoare cu avioanele pt a "da bine". Eu si acum cred ca arata naspa rau... aripioarele alea.

- de ce trei ?
    - de ce grupate si nu aliniate sau in sir ?

Una mi se parea de rau augur. Doua apareau ca fiind incomplete ca si formatie. De ce formatie? pai pt ca se intorceau de la mari distante dintr-o sau intr-o misiune. Se intorceau in viitorul nostru, din viitor. (Asta era viziunea pe care am vazut-o, imaginand cum va arata o secventa din viitor)

- ce-ti veni sa faci acele semne de pe ele ? Aparent seamana cu un scris si se pot deslusi niste semne clare, chiar .
Asta nu o mai stiu. Vedeam in imaginatia mea o textura pe ele, si cum nu prea eram bun la desen a iesit cum a iesit. Forma navelor nu e cea mai precisa, jetul din spate nici el nu exista ci a aparut tot la insistentele profesorului pt a "da bine".

Mai curios a fost ca dupa o vreme, tot la ora de desen ne-am trezit cu o echipa de ciudati cu tot felul de scule cu care ne masurau reflexele. Te puneau sa te uiti intr-o cutiuta cu leduri si apoi sa apesi un buton in functie de culoarea ce aparea. Apoi ne-au supus la teste cromatice, si cred unele psihologice. Chestii asemanatoare am intalnit doar mai tarziu in armata. Tipii aia ciudati si concentrati din vremea scolii, imi amintesc ca au spus ca sunt de la Mina Minovici. De atunci nu am mai aflat nimic despre ei si nici ce rezultate gasisera.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: panta_rh_ei din 16 Decembrie 2011, 03:14:12
Citat din: @biss din  15 Decembrie 2011, 21:04:36
Facand ordine prin cutiile vechi din debara, am gasit aceasta picturica din clasa a IV. Fusese un mic concurs pe tema "Cosmos" si cel care facea lucrarea cea mai interesanta primea un premiu. Din juriu o persoana a fost impresionata cumva de pictura mea si s-a semnat :) pe ea.

-intrebare: Cine credeti ca era acea persoana?

  Daca n-ai fi dat nici-o informatie despre pictura si ne-ai fi intrebat simplu ce vedem sau ce ne inspira, eu as spune ceva in genul asta(te asigur ca am privit-o cu multa atentie): pamantul ca o genune(asa vad eu) din care omul incearca sa evadeze. Se vad in plan inferior si in dreapta elemente ale vietii de pe TERRA debusolate, in cadere, niste maini care incearca sa iasa dintr-un hau agatandu-se de marginea unei prapastii care se transforma in animale hidoase. Imaginea unui monstru(in stanga) care s-ar opune evadarii ce-I protejata/favorizata totusi de un inger(in centrul imaginii) iar zborul.. spre ...Xamolxis imaginat prin capul unui dac(in dreapta sus)...Grupul celor trei nave poate sugera Sfanta Treime dar si ...Crucea ca symbol al Pomului Vietii(corpul navei cu jetul de propulsie creaza imaginea unei cruci).  Forma rotunjita ...creaza impresia ca sunt delfini priviti de jos(Xanadron expunea pe aici pe undeva o teorie legata de delfini).
  Subconstientul a dictat manutei unui copil din clasa a IV-a .. sa dea forma dorintei de evadare invingand orice obstacole sau... dorinta neconstientizata atunci de intoarcere la Creator sau...nivelul de evolutie la care va ajunge omul si care-I va permite sa porneasca pe drumul dificil al cunoasterii ....:)  . Imi place sa cred ca nu ti-ai pierdut pe drum talentul si inca mai pictezi(macar de placere)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 16 Decembrie 2011, 10:30:16
Citat din: @biss din  15 Decembrie 2011, 21:04:36
-intrebare: Cine credeti ca era acea persoana?

Prunariu?? Dau si eu cu banul! :)))))
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 16 Decembrie 2011, 14:48:56
Mulţumesc panta_rh_ei pentru interesantul comentariu şi recunosc că talentul a fost pus la jug chiar dacă nu am mai desenat nave spaţiale.
Cât depre dorinţa de evadare iarăşi recunosc, ea a existat şi în mine de la bun început sub forma unei chemări interioare asemeni unui dor de neatins ale cărui ecouri reverberau ca un murmur neîncetat.
Cred că mai am o lucrarică păstrată de la vârsta de 4 ani. E amuzantă şi are o legătură cu tematica forumului pe care am să va invit să o descoperiţi :)
   
Bravo @padme, ai ghicit şi tu împreună cu Xanadron care a primit deja premiul I :)   

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 16 Decembrie 2011, 15:32:46
Citat din: @biss din  16 Decembrie 2011, 14:48:56
Bravo @padme, ai ghicit şi tu împreună cu Xanadron care a primit deja premiul I :)   

:))))))))))))))

Ce chestie de "zona crepusculara"!  Intru de dimineata, citesc primul rand din textul preluat de la fiulploii - "felicitari pt talent"! Care talent? Ma intorc o pagina, vad postarea cu desenul, deschid desenul fara sa citesc, vad semnatura si ma intrebam cine-o fi semnat asa frumos, era sigur ca nu era a ta, ma intorc la postare, citesc intrebarea, raspund si d'abia acum cand am vazut raspunsul tau si ma intrebam de ce a luat Xanadron premiul I fiind covinsa ca am fost singura care a raspuns de dimineata, am realizat ca.... n-am vazut o pagina intreaga de postari! - exact ca atunci cand te concentrezi pe ceva si tot ce e in jur dispare :))))))))))) Ce sa-i faci, mie mi se mai intampla, scuze!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 04 August 2012, 18:02:31
Am tot cautat pe forum un subiect deja deschis unde sa pun cateva poze interesante facute la Show-ul aviatic din 21.07.2012 de la Bucuresti. Pe langa avioanele fotografiate pe cer am mai prins in poze si alte chestii interesante care au fost marite de mine si evidentiate cu chenar rosu. Nu cred ca sunt nave zburatoare, dar sunt interesante, asa, pt. exercitiu. Pozale sunt atasate mai jos. Albumul de poze poate fi vazut pe:
http://s1087.photobucket.com/albums/j462/dfi57/Show%20aviatic%20-%20Bucuresti%20-Baneasa%20-%20%202012/ (http://s1087.photobucket.com/albums/j462/dfi57/Show%20aviatic%20-%20Bucuresti%20-Baneasa%20-%20%202012/)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 04 August 2012, 18:03:44
Mai aveam doua poze si nu a mers din prima.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: acme din 04 August 2012, 18:31:44
Citat din: jean din  04 August 2012, 18:03:44
Mai aveam doua poze si nu a mers din prima.
In cea de a doua poza ar putea fi un avion de pe Otopeni
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 04 August 2012, 20:44:53
Am uitat sa specific. Mitingul s-a desfasurat pe aeroportul Baneasa si in timpul show-ului, a fost intrerupta activitatea de zbor pentu alte avioane in afara celor participante la spectacol pe acest aeroport.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: acme din 04 August 2012, 22:32:02
Citat din: jean din  04 August 2012, 20:44:53
Am uitat sa specific. Mitingul s-a desfasurat pe aeroportul Baneasa si in timpul show-ului, a fost intrerupta activitatea de zbor pentu alte avioane in afara celor participante la spectacol pe acest aeroport.

Activitatea a fost intrerupta pe Baneasa; eu am plecat de la show direct la Otopeni si nu era nici o cursa intirziata sau anulata.
Titlu: ce-ar putea fi?
Scris de: eisman din 20 Decembrie 2012, 00:35:50
Salut tuturor! As vrea sa va prezint doua poze facute intr-o seara de iunie 2011cu un obiect care reflecta lumina soarelui .Obiectul mi-a atras atentia pentru ca stralucea, parea altceva,  se deplasa pe directia sud-vest spre nord-est, relativ usor, si nu parea sa emita nici un sunet. Am facut o poza, iar apoi am incercat un zoom cu telefonul (HTC, 5mp), rezultand ceea ce urmeaza..
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 20 Decembrie 2012, 09:28:34
@eisman
Ti-am mutat postul la sectiunea laborator,pentru ca,vorba unui coleg,nu tot ce zboara este OZN...sa nu te superi.
  Cat despre ceea ce ai fotografiat,parerea mea este ca vorbim de ISS,adica Statia Spatiala Internationala.Acest lucru poate fi verificat,daca se cunoaste locatia exacta si timpul.Aici : http://www.heavens-above.com/ (http://www.heavens-above.com/) poti verifica daca ceea ce vezi la un moment dat are o explicatie pamanteana sau nu...

PS   Bine ai venit pe acest forum.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 31 Decembrie 2012, 15:32:54
Făceam câteva teste cu un aparat nou, fotografiind apusul soarelui. Obiectul se vede in dreapta sus. Lentila obiectivului nu era murdara , acel obiect  apare doar in fotografia asta.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 14:51:25
In 30 decembrie am facut cateva fotografii la ceea ce pare a fi un avion...mi-a atras atentia pentru ca la un moment dat erau foarte multe avioane in jurul lui,practic se intersectau cu traiectoria lui...zic ca erau multe pentru ca erau multe dare de condensare...insa acestea au disparut rapid(si avioanele si darele),pana am ajuns eu in casa sa iau aparatul.Pun fotografiile asa cum le-am facut,fara nici o procesare.Am folosit un Nikod D80 plus un obiectiv 300mm/f4,5,diafragma folosita la aceste fotografii fiind f8.Aveti si 2 fotografii cu un avion comercial,cam la 30 grade stanga fata de obiectul urmarit de mine,si probabil ceva mai aproape decat acesta...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 14:53:43
continuare
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 14:56:02
continuare
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 15:00:57
si ultimele fotografii,cele cu avionul de linie.
  Directia de fotografiere a...ce o fi fost(probabil avion) este S-W,iar directia de fotogarfiere  avionului comercial este S.

PS  timpul camerei nu este timpul real,adica timpul camerei este inainte de timpul real cu 1 ora si 30 minute...adica in exif apare ora 17.46 minute,iar timpul real era 16.16.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: sunnyboy din 02 Ianuarie 2013, 15:22:01
cat timp a durat observatia obiectului? Adica - aproximativ - cam cat timp ai vazut bazdagania pe cer? Luand in calcul timpul scurs de cand ai vazut-o, pana ai intrat in casa sa iei aparatul, perdaful tras de nevasta ca de ce intri incaltat, timpul necesar montarii trepiedului etc... si pana a disparut (la orizont sau mai repede/mai sus?)
Intreb asta ca sa pricep daca observatia ta seamana cu observatii de-ale mele din anii trecuti, no offence!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 02 Ianuarie 2013, 16:09:36
Macar findca ma cheama Xana_dron, ar trebui sa ma credeti cind zic ca-i o drona :-D ceea ce cred eu c-a prins alx in poze.

Sau, in fine, ceva de genul / forma ultimelor modele de drone americane de dimensiuni deloc mici - gen X-47B.
De fapt nu se exclude nici vreo drona chinezeasca ca asta din poza, de ce nu? 8-)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 16:26:27
Citat din: sunnyboy din  02 Ianuarie 2013, 15:22:01
cat timp a durat observatia obiectului? Adica - aproximativ - cam cat timp ai vazut bazdagania pe cer? Luand in calcul timpul scurs de cand ai vazut-o, pana ai intrat in casa sa iei aparatul, perdaful tras de nevasta ca de ce intri incaltat, timpul necesar montarii trepiedului etc... si pana a disparut (la orizont sau mai repede/mai sus?)
Intreb asta ca sa pricep daca observatia ta seamana cu observatii de-ale mele din anii trecuti, no offence!
Timpul observatiei...cel putin 6 minute,desi cred ca au fost peste 8...adica mult! Si pozele sunt din mana,nu de pe trepied...
Avionul,sau ce-o fi fost a disparut JOS la orizont...se poate vedea tendinta asta din ultimele fotografii...in orice caz,la mine e zona de munte,asa ca e greu de spus...

Citat din: Xanadron din  02 Ianuarie 2013, 16:09:36
Macar findca ma cheama Xana_dron, ar trebui sa ma credeti cind zic ca-i o drona ;D ceea ce cred eu c-a prins alx in poze.
Nu stiu ce era...dupa cum se observa in fotografia 0570 exista un punct lateral stanga pentru care nu am o explicatie...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 02 Ianuarie 2013, 17:03:30
Citat din: alx din  02 Ianuarie 2013, 16:26:27

Nu stiu ce era...dupa cum se observa in fotografia 0570 exista un punct lateral stanga pentru care nu am o explicatie...

Da, l-am observat si eu, dar nu-l comentez decit acum, dupa un schimb de mesaje c-un amic din USA mai priceput ca mine pe felia asta a dronelor - tineti-va deci bine de scaune :lol: inainte sa cititi rindurile urmatoare:

Cica dronele babane "ultimul racnet" (cu rol de bombardament efectiv la nevoie), desi propulsate cu sisteme relativ clasice gen turbofanuri / turboreactoare sau (unele ceva mai hipersonice) cu ram-jets, au fiecare propria lor... sub-drona... observatoare/pazitoare! :-o
Astea fiind de tip "orbs" adica sfere metalic-luminoase minuscule, similare foo-fighter-elor intilnite de pilotii Aliati in WW-II prin spatiul aerian german hiperbombardat, indeosebi dupa 1944.

Cit adevar cuprinde informatia asta "transpirata" din cercurile aeronautice apropiate lui John Lear ramine de vazut insa... poate chiar cu ocazia apropiatelor jocuri de artificii Blue Beam. :ufo:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 02 Ianuarie 2013, 17:20:44
interesante pozele, in special 0570..
si..Xanadron, ce sistem de propulsie ar avea sub dronele astea mai mici ?
urma lasata aduce un pic cu ce filmase Paul prin Bucegi in vara trecuta..
cred ca e un aparat zburator terestru...care si cu ce treburi..D-zeu stie.. :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 17:34:03
Stiti ce e mai interesant? Ca acum mi-am dat seama...eu nu am vazut chestia aia trecand pe deasupra mea,desi daca as fi tras o linie de la obiectul ala spre mine,in prelungirea directiei de zbor,linia aia ar fi trecut exact pe deasupra capului meu...
  Obiectul l-am vazut doar in departare,de parca ar fi aparut de nicaieri...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 02 Ianuarie 2013, 17:57:20
Citat din: Rayden din  02 Ianuarie 2013, 17:20:44

(1) si..Xanadron, ce sistem de propulsie ar avea sub dronele astea mai mici ?
(2) urma lasata aduce un pic cu ce filmase Paul prin Bucegi in vara trecuta..
(3) cred ca e un aparat zburator terestru...care si cu ce treburi..D-zeu stie.. :mrgreen:

1. EMV - antigravific (de Mini-Vimana ar fi cumva sugestiv). "Made in Germany" - ad litteram, crede-ma! 8-)
2. Da.
3. Tot DA, cu unele nuantze (un SRL... terestru le produce adica, dar dupa planuri "importate" de la citeva zeci de ani-lumina). :star:

P.S.1: Ca intotdeauna, luati rogu-va cele de mai sus cu titlul de "parerea mea, na". :wink:
P.S.2: Propulsia "clasica" a dronelor propriu-zise (doar pt. zbor atmosferic, N.B.) e justificata din pdv strict economic. Se pare ca unele din ele o pot lua insa la sanatoasa mult mai... sus - dar atunci cupleaza un sistem alternativ.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: sunnyboy din 02 Ianuarie 2013, 20:12:30
@alx: de-aia am intrebat de timpul scurs ca putea fi oarijce' avion :P (acu' pentru mine clar ca nu e, ca nu avea cum dreaq' sa stea 6-8 minute in aria ta de vizibilitate, chiar la munte daca esti, ca n-oi fi tu pe Himalaya); legat de poza aia cu '570 in coada... spune te rog ce ai vazut tu cu ochiul liber in acele momente... doua lumini sau numai una?

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 20:44:26
Cu ochiul liber am vazut doar dara de condens...dupa cum am spus,fotografiile sunt facute la 300mm,si nici asa nu se vede mare branza...poate daca as fi luat binoclul sa fi avut ceva succes,dar a trebuit sa aleg:binoclul sau camera foto...nu le puteam face pe amandoua odata...
Insa dara aia de condens era MARE...chiar privita cu ochiul liber...mult mai mare si mai SCURTA decat a celorlalte avioane prezente "intamplator" prin zona. Spun intamplator pentru ca aci la mine sunt putine culoare de zbor,asa ca daca urmaresti cu atentie,s-ar putea sa vezi vreo 10 avioane intr-o zi...ei bine,atunci erau 7-8 avioane foarte aproape unul de altul,desi cu directii de zbor diferite,insa apropiate de obiectul principal...care avioane,in afara celui care apare in fotografii,au taiat aerul mai repede decat prevede STAS-ul...iar darele lor de condensare au disparut la fel de repede...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 02 Ianuarie 2013, 21:09:04
Citat din: alx din  02 Ianuarie 2013, 20:44:26
Cu ochiul liber am vazut doar dara de condens...dupa cum am spus,fotografiile sunt facute la 300mm,si nici asa nu se vede mare branza...poate daca as fi luat binoclul sa fi avut ceva succes,dar a trebuit sa aleg:binoclul sau camera foto...nu le puteam face pe amandoua odata...
Insa dara aia de condens era MARE...chiar privita cu ochiul liber...mult mai mare si mai SCURTA decat a celorlalte avioane prezente "intamplator" prin zona. Spun intamplator pentru ca aci la mine sunt putine culoare de zbor,asa ca daca urmaresti cu atentie,s-ar putea sa vezi vreo 10 avioane intr-o zi...ei bine,atunci erau 7-8 avioane foarte aproape unul de altul,desi cu directii de zbor diferite,insa apropiate de obiectul principal...care avioane,in afara celui care apare in fotografii,au taiat aerul mai repede decat prevede STAS-ul...iar darele lor de condensare au disparut la fel de repede...

Mai bine puneai mâna pe o lunetă bună.
Am văzut altele şi mai grozave; toate cele văzute de tine sunt avioane de linie (chiar şi "măturica").
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: sunnyboy din 02 Ianuarie 2013, 21:17:13
La teleobiectiv/zoom de 300 mm inseamna "un pic peste" cat vede un ochi bun "cu ochiul liber", intr-adevar! Insa, daca darele de condensare au disparut rapid, poate fi si din cauza vantului! E cam iarna afara! Pentru mine, timpul de dispersare a darelor de condensare nu e relevant atat timp cat nu cunosc viteza vantului la diverse altitudini. Apropos, ai zburat cu balonul?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ? O maturica! :)
Scris de: Xanadron din 02 Ianuarie 2013, 21:22:24
Comentariu scurt: "maturica" contrail-ului din coada "formei delta" pozate de alx e totusi caracteristica dronelor cu geometrie a diuzelor ejectoare proiectata pentru reducerea amprentei termice a... OZI-ului. :rocket:
De unde si scurtimea contrail-ului respectiv, in contrast cu celelalte.

Asa ca n-as include asa usor observatia asta in categoria avioanelor de linie - no hard feelings, colega prodcomb.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 21:33:30
Citat din: prodcomb din  02 Ianuarie 2013, 21:09:04
Mai bine puneai mâna pe o lunetă bună.
Am văzut altele şi mai grozave; toate cele văzute de tine sunt avioane de linie (chiar şi "măturica").
Sa stii ca am preferat cateva fotografii...asta pentru ca m-am invatat minte,atunci cand am vazut ceva unic(probabil) in viata,si am stat ca prostu s avad unde cade,in loc sa fi avut o marturie reala si inregistrata...
Si da,e posibil sa fie avioane de linie,insa mi-as dori sa-mi explici cum se face ca la restu am vazut de unde veneau,pe cand asta a aparut cam...brusc,desi ar fi trebuit sa treaca pe deasupra mea.Si nu,nu am aeroport prin apropiere,cel putin nu unul facut de om...


Citat din: sunnyboy din  02 Ianuarie 2013, 21:17:13
La teleobiectiv/zoom de 300 mm inseamna "un pic peste" cat vede un ochi bun "cu ochiul liber", intr-adevar!
aici eu zic ca...exagerezi un...pic ;D Adica stiu foarte bine ce vad eu cu ochiul liber,si ce vad prin vizorul camerei...oricum,picul ala conteaza foarte mult...
http://www.f64.ro/pages/dictionar-fotografic.html#zoomsim (http://www.f64.ro/pages/dictionar-fotografic.html#zoomsim)

Citat din: sunnyboy din  02 Ianuarie 2013, 21:17:13
Apropos, ai zburat cu balonul?
Nu,nu am avut ocazia...banuiesc ca intrebarea ta era legata de posibilitatea observarii diferitilor curenti de aer de la altitudini diferite,viteze,temperaturi si directii diferite,nu-i asa?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 02 Ianuarie 2013, 21:39:39
Vino într-o zi la Otopeni, poţi să stai cum vrei şi o să vezi o grămadă de lucruri interesante.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 21:55:09
@prodcomb.
La Otopeni vin doar daca pot privi din turnul de control... ;D altfel nu are rost.Si am vazut multe lucruri interesante nu la Otopeni,ci la Frankfurt,unde acu vreo 3 ani am stat 3 zile la cativa km de aeroport...si singura distractie era sa urmaresc avioanele care vin si pleaca,recte in timp ce erau pe panta de coboare sau luau altitudine...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: sunnyboy din 02 Ianuarie 2013, 22:06:10
@alx: - da, manuitorul balonului :P stie s-o ia intr-o parte sau alta conform unor curenti de aer care se pot misca in sensuri opuse si cu viteze diferite la diverse altitudini!
- si am vazut persoane obisnuite care vad la fel de clar cam cum vad eu prin tele de 300!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 02 Ianuarie 2013, 22:14:34
Citat din: alx din  02 Ianuarie 2013, 21:55:09
@prodcomb.
La Otopeni vin doar daca pot privi din turnul de control... ;D altfel nu are rost.Si am vazut multe lucruri interesante nu la Otopeni,ci la Frankfurt,unde acu vreo 3 ani am stat 3 zile la cativa km de aeroport...si singura distractie era sa urmaresc avioanele care vin si pleaca,recte in timp ce erau pe panta de coboare sau luau altitudine...

Inchipuie-ti cite-am vazut si io - tot pe aeroportul Ffm, doar ca timp de trei ani, zi de zi :-D (chiar am lucrat acolo in anii '90 - nu conteaza ce anume).
Nu-s deci tocmai "amator" in domeniul asta - chiar dac-am pilotat pina acum doar radio-modele RC.

Ce se mai vedea uneori de la baza aero americana Rhein-Main AFB din vecinatate te asigur insa ca era mult mai interesant. 8-) Mai ales noaptea. :moon:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 02 Ianuarie 2013, 22:17:23
Citat din: alx din  02 Ianuarie 2013, 21:55:09
@prodcomb.
La Otopeni vin doar daca pot privi din turnul de control... ;D altfel nu are rost.Si am vazut multe lucruri interesante nu la Otopeni,ci la Frankfurt,unde acu vreo 3 ani am stat 3 zile la cativa km de aeroport...si singura distractie era sa urmaresc avioanele care vin si pleaca,recte in timp ce erau pe panta de coboare sau luau altitudine...

Nu este bună locaţia "turnul de control", dar nu-ţi explic de ce; nu sunt suficiente observaţiile aeronavelor aliniate cu firul director.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 02 Ianuarie 2013, 22:24:32
Citat din: prodcomb din  02 Ianuarie 2013, 22:17:23
Nu este bună locaţia "turnul de control", dar nu-ţi explic de ce; nu sunt suficiente observaţiile aeronavelor aliniate cu firul director.
OK
Uite,facem ca tine:prin primavara o sa ajung la Bucuresti,si voi incerca sa-mi fac cumva o zi libera,atat pentru a ne intalni,cat si pentru a-mi arata ce vrei tu sa-mi arati...e bine asa?

PS  eu ziceam de turnul de control pentru ca mi-ar place sa vad cum e activitatea acolo,din pura curiozitate,bineinteles..desi stiu ca asa ceva nu va fi posibil,din motive evidente de securitate...regulile accesului in turnul de control fiind foarte stricte.(da,in tipul armatei am stat 3 luni la un aeroport din frumoasa noastra tara,si desi noi eram insarcinati cu insesi paza si protectia controlorilor de zbor si a activitatii lor,am avut nevoie de aprobarea comandantului aeroportului sa urc in turn,desi aveam "jurisdictie" pana la 2 metri sub usa de intrare in camera de control...sigur,erau alte vremuri atunci,si aeroportul era...mic... ;D ).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Luck din 09 Februarie 2013, 12:05:14
Poze din 03.01.2013, de la un prieten, zona Sinca Veche. Telefon Nokia, nu cunosc modelul..
Ce este in poze?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 09 Februarie 2013, 12:11:09
E un efect de lumina, o reflexie, sau ceva de genu'
La fel ca si aici

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3054.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3054.0.html)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 18 Februarie 2013, 11:56:13
Poze facute acum vreo 2 saptamani.

Obiect observat vizual, urmarit si fotografiat cu telefonul.
Ce credeti ca e in poze?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 18 Februarie 2013, 14:34:08
Eu nu am reusit sa vad nici un obiect pe cer in pozele de mai sus......
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: horia2008 din 18 Februarie 2013, 15:01:06
Citat din: spooky din  18 Februarie 2013, 11:56:13
Poze facute acum vreo 2 saptamani.

Obiect observat vizual, urmarit si fotografiat cu telefonul.
Ce credeti ca e in poze?

Un siloz cu multe antene???  :-o :-o



L.E.
hmmm... ca si Jean n-am observat nimic, dar acum ca zice colegul Luck, vad punctul dar n-am idee ce-ar putea fi... :oops:


Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Luck din 18 Februarie 2013, 15:02:52
Este un punct alb, undeva in stanga-sus a silozului....
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 18 Februarie 2013, 15:33:32
Citat din: spooky din  18 Februarie 2013, 11:56:13
Ce credeti ca e in poze?
Cu Soarele in dreapta ta,si la ora aia nu poate decat Jupiter! ;D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 18 Februarie 2013, 15:39:58
hehe... Alx. Imi place.

Nu, conduceam pe centura de la Est spre Vest... poza e facută spre Nord. Soarele undeva în spate... poate chiar dreapta.

Am observat un punct alb... l-am urmarit preț de câteva secunde și am hotărât să trag pe dreapta să imortalizez observația cu telefonul, fiind singurul aparat cu care puteam fotografia/inregistra.

Acel punct se mișca destul de lin aș putea zice, nu părea să aibă comportamentul unui balon, deși nu exclud această variantă. Doar că nici nu pierdea, nici nu câștiga, altitudine sau mișcări puțin haotice, precum cele pe care le au în general baloanele. Nu îmi lăsa senzația de a fi purtat de vânt, nici nu prea bătea vântul la ora respectivă. Era chiar o zi puțin însorită și frumoasă.

Impresia pe care mi-a lăsat-o a fost a unei sfere mici care avea o mișcare bine determinată, cred că rectilinie. M-am chinuit să filmez, dar nu stiu de ce, inregistrarile au esuat in doar 2-3 secunde.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 19 Februarie 2013, 01:41:24
Citat din: Luck din  18 Februarie 2013, 15:02:52
Este un punct alb, undeva in stanga-sus a silozului....

Unde bre? fa-i un "sherculetz" sa vaza si "ocu" meu "ozenelu" :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 19 Februarie 2013, 07:42:53
Sus pe siloz e o cruce. Daca ridici o dreapta 45 grade stanga din mijlocul crucii dai de un punct mic alb.
Nu poti spune ce este dar problema cu astfel de poze este urmatoarea :
Vezi cu ochiul liber ceva interesant, ceva destul de mare si de ciudat ca aparitie ...faci poza si in poza iese un punct mic, mic de tot.
Am patit-o si eu de cateva ori si n-am avut curajul sa pun poza aici - am vazut ce am vazut, si gata.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 19 Februarie 2013, 10:04:13
  Da, am vazut si eu punctul acela mai alb la culoare. Ce poate fi?...Pentru un nestiutor el nici nu exista. Ca dovada ca nu a fost vazut de multi pe aici. Pentru cei care au vazut punctul poate fi.....Ce cred ei. Pentru Paul, sigur a fost ceva interesant, altfel nu incerca sa fotografieze sau sa filmeze.
Este foarte greu de raspuns la intrebarea ,,Ce am fotografiat". Nu cred ca vom avea un raspuns concret si verificabil. Dar este bine ca suntem atenti la ce se intampla.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 19 Februarie 2013, 11:47:52
Citat din: uforever din  19 Februarie 2013, 01:41:24
Unde bre? fa-i un "sherculetz" sa vaza si "ocu" meu "ozenelu" :lol:

Mareste fotografia bre, dar tine imaginea pe silozul ala cu antene. Si o sa zaresti ceva.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 20 Februarie 2013, 11:04:12
Citat din: uforever din  19 Februarie 2013, 01:41:24
Unde bre? fa-i un "sherculetz" sa vaza si "ocu" meu "ozenelu" :lol:

Faca - se voia ta ...  :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2013, 19:22:27
oare ce am pozat aicia ?  :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 28 Februarie 2013, 20:26:45
Reflexia soarelui in geamul avionului?
   

PS   nu-i frumos sa stergi exif-ul...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2013, 20:46:52
hehe stimabile, nu am sters nika..doar ca pana la primirea pozelor am dat printscreen la un filmulet.
asa ca, atasat, pozele in splendoarea lor..

sa-nteleg ca iti mentii parerea vis-a-vis de ce am fotografiat?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 28 Februarie 2013, 21:07:55
Citat din: Rayden din  28 Februarie 2013, 20:46:52
sa-nteleg ca iti mentii parerea vis-a-vis de ce am fotografiat?
NU!
Rectific: dupa profilul aripii este vorba de un planor,iar ceea ce se vede acolo este reflexia soarelui in cupola de plexiglas!
Am dreptate sau nu? ;D

PS  nu erai cam...sus? :ufo:
   
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2013, 21:17:10
apai, nu..e un airbus a320 -200 de la lufthansa..poza e facuta pe geam evident  :mrgreen: pe partea opusa soarelui..
ciudat e ca, deasupra plafonului norilor soarele era destul de puternic, si mai toti pasagerii trasesera obloanele la geamuri, iar reflexia aia isi mentinea pozitia indiferent de inclinarea avionului..fata de soare..si a insotit avionul pana la intrarea in plafonul de nori cand a ramas in deplasare paralela cu plafonul de nori..
cred ca e o reflexie...sau, voi ziceti altceva?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 28 Februarie 2013, 22:14:41
Da, si eu cred ca este vorba de o reflexie. Fenomenul este probabil amplificat de anumiti vapori de apa aflati deasupra plafonului de nori.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 28 Februarie 2013, 23:45:38
@alx,

ba da, eram cam sus  :-D  iar privelistea..fantastica...

@jean,

crezi ca e posibil ca..o civilizatie extraterestra asa cum ii placea lui Arthur C. Clarke sa spuna cu magia si dezvoltarea ei tehnologica..poate lua forma unei reflexii optice si sa insoteasca un rudimentar aparat de zbor o buna bucata de drum..in curiozitatea ei? chiar daca ar avea un milion de ani avans tehnologic, cred ca tot s-ar minuna de..musuroiul unor furnici..sau de zborul unor fiinte la inceput de zbor galactic..

fabulez si eu dupa un pahar de cola... nu ma luati prea in serios.. :rainbow:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 01 Martie 2013, 00:23:40
Citat din: Rayden din  28 Februarie 2013, 23:45:38
@jean,
crezi ca e posibil ca..o civilizatie extraterestra asa cum ii placea lui Arthur C. Clarke sa spuna cu magia si dezvoltarea ei tehnologica..poate lua forma unei reflexii optice si sa insoteasca un rudimentar aparat de zbor o buna bucata de drum..in curiozitatea ei? chiar daca ar avea un milion de ani avans tehnologic, cred ca tot s-ar minuna de..musuroiul unor furnici..sau de zborul unor fiinte la inceput de zbor galactic..
Gandind dupa logica rationamentului de mai sus, este posibil. Dar, din punctul meu de vedere ar fi ultima ipoteza de luat in calcul. Ar fi imposibil de demonstrat ca asa stau lucrurile cu adevarat. Si cine ar crede?.....Si io' spun tot dupa un paharel de tuicomicina.
O seara buna.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 09 Martie 2013, 23:39:02
Poza facuta cu un blackberry "in campul muncii", la pta. 1 Mai. Ce ar putea fi acele dare de lumina? picaturile de ploaie sau fulgii de nea apar altfel in poze.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 10 Martie 2013, 00:36:52
Apar mai multe dare de lumina in poza. Cele trei mai luminoase probabil sunt mai aproape de obiectiv. Cele slabe sunt la distanta mai mare. Dupa traectoria liniara, par a fi picaturi de ploaie care reflecta lumina. Fulgii de zapada  cad ca fulgii, leganandu-se.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: pri3st3ss din 17 Martie 2013, 19:14:34
e realizata intr-o pestera..
simteam zona mai rece,asa ca am facut poze..numai una a iesit asa..adica in partea stanga e ceva..ca un fum..





Lumina si iubire
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 17 Martie 2013, 20:23:08
Citat din: pri3st3ss din  17 Martie 2013, 19:14:34
e realizata intr-o pestera..
simteam zona mai rece,asa ca am facut poze..numai una a iesit asa..adica in partea stanga e ceva..ca un fum.....
Stanga cui?.....Eu vad ceva ca un fum in partea dreapta din locul in care privesc. Si eu am mai multe poze cu asemenea efecte. Este foarte greu de spus, demonstrat, ce poate fi. O fi fum sau praf de pe jos, obiectiv murdar, etc.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: horia2008 din 25 Martie 2013, 19:55:10
Pareri ! Ce am fotografiat ?? :? :-o
Sau mai degraba cum fac... :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 25 Martie 2013, 20:32:43
Un suport prins de marginea podului?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 25 Martie 2013, 20:35:03
Citat din: horia2008 din  25 Martie 2013, 19:55:10
Pareri ! Ce am fotografiat ?? :? :-o
Sau mai degraba cum fac... :mrgreen:

Cel de jos e practic un "stativ" ce-l sustine pe cel de sus. Este un intreg schelet metalic trecut prin maneca, pana la baza celui care sta jos. Am vazut o schita de genul asta, posibil chiar pe forum, nu-mi mai aduc aminte.

p.s. scheletul metalic seamana cu suportul pentru flori , cel de sus fiind floricica :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: horia2008 din 25 Martie 2013, 23:25:42
Citat din: uforever din  25 Martie 2013, 20:35:03
Cel de jos e practic un "stativ" ce-l sustine pe cel de sus. Este un intreg schelet metalic trecut prin maneca, pana la baza celui care sta jos. Am vazut o schita de genul asta, posibil chiar pe forum, nu-mi mai aduc aminte.

p.s. scheletul metalic seamana cu suportul pentru flori , cel de sus fiind floricica :lol:

mai degraba asa, cam asta era si ideea mea, mai ales ca tipii erau destul de relaxati, si i-am vazut ulterior si in alte locatii... :roll:  ; oricum, sunt dibaci baietii, chit ca n-au nici o treaba cu costumul orange....


Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ilie de la scularie din 28 Martie 2013, 04:51:03
Citat din: Rayden din  28 Februarie 2013, 19:22:27
oare ce am pozat aicia ?  :mrgreen:

Raspund la o luna distanta, dar e cu avioane si imi place.
Ai pozat un fenomen optic numit halo, sau glory pe englezeste. E destul de des intalnit de cei ce zboara des. Mai pe larg aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(optical_phenomenon) (http://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(optical_phenomenon))

Si un fenomen conex aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brocken_spectre (http://en.wikipedia.org/wiki/Brocken_spectre)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 28 Martie 2013, 15:20:13
@Ilie de la scularie

bine ai venit pe forum si ...merci pentru parerea ta..

desi am zburat si eu un pic la viata mea..si sper sa mai zbor :mrgreen: m-a frapat faptul ca... era foarte colorat fenomenul "optic" cu pricina iar pozele nu reprezinta nici macar pe jumate din ce am putut percepe cu ochiul liber..
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ilie de la scularie din 29 Martie 2013, 09:52:08
Citat din: Rayden din  28 Martie 2013, 15:20:13
@Ilie de la scularie

bine ai venit pe forum si ...merci pentru parerea ta..

desi am zburat si eu un pic la viata mea..si sper sa mai zbor :mrgreen: m-a frapat faptul ca... era foarte colorat fenomenul "optic" cu pricina iar pozele nu reprezinta nici macar pe jumate din ce am putut percepe cu ochiul liber..

Multumesc pentru primire.
Eu am vazut de multe ori fenomenul, si asa este, e greu de redat in poze. Cateodata se mai poate observa ceva similar, tot din avion, dar fara conditii de nori: in diminetile de primavara, cand se formeaza roua si sunt campuri mari de plante proaspat incoltite, unde ar trebui sa cada umbra avionului se vede o crestere a luminozitatii locale. E greu de descris si aproape imposibil de fotografiat, dar e interesant sa vezi o pata luminoasa,pe camp, care iti urmareste umbra avionului. Se mai vede ceva asemanator si daca zbori intr-o zona cu cristale de gheata, dar pata respectiva de lumina e putin deformata si alungita.
Totusi glory-ul e cel mai spectaculos dintre toate.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 30 Martie 2013, 19:11:50
Astazi am fotografiat din masina un nor putintel ciudat. M-am gandit sa-l pun aici desi nu este decat un nor si nimic mai mult...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Adina din 05 Aprilie 2013, 15:06:29
@Adrian75, acel norisor am impresia ca se cam stramba la tine  :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 06 Aprilie 2013, 09:29:24
Undeva, pe o piatra de pe cursul apei apare imginea cu piramida luminoasa. Ce am fotografiat ? Pareri...!!??
Nu e trucaj, nu e prelucrare a fotografiei.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: romulus din 06 Aprilie 2013, 11:17:51
Poate fi o mica acumulare de apa, intr-un caus (forma pietroiului favorizeaza asta) care reflecta lumina, fenomen favorizat - poate - si de un  mic halou cetos - intalnit in mod obisnuit, dimineata, pe deasupra apelor fie ele rauri ori balti; acelasi fenomen la o mai mica amploare se poate observa, vag,  si un pic mai sus in stanga gropii, pe malul  pietros din stanga. Parerea mea!
Am zis!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 06 Aprilie 2013, 15:13:13
Nu e dimineta ci e la apus iar lumina soarelui nu bate de loc in zona respectiva ci uneva mult mai departe. Despre acumularea de apa care reflecta ceva nu pot spune nimic pt ca am observat fenomenul studiind fotografia acasa, mult timp dupa ce am plecat din zona. In general pietrele erau uscate pt ca batuse soarele toata ziua pe ele. Fenomenul apare si sub alt unghi - in vre-o 3-4 poze facute la momente diferite. Ce mi se pare straniu este haloul piramidal in mijlocul caruia se afla un disc/sfera alb(a). Bitzul nu stiu daca a functionat - aparatul era pe "automat". Oricum, distanta era prea mare pentru ca micul blitz incorporat aparatului sa aiba ceva efect...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 07 Aprilie 2013, 17:39:12
E posibil sa fie o reflexie dintr-o bucata de mica (siliciu/cuart/cristal de stanca) prinsa in blocurile de piatra (gresie) ... din acest cristal este posibila si o "proiectie" cu unghiuri si laturi reprezentari spatiale ... ale "cristalului" ...

Daca te uiti mai atent sunt mai multe zone din poza unde se observa mici luciri la nivelul rocilor/pietrelor ...

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 07 Aprilie 2013, 19:05:40
Ultima oara cand am vazut asa ceva, era reflexia unei monede in apa, nu stiu daca e cazul aici. Oricum, frumoasa zona Ganditorule, bag de seama ca pe-aici "trandavesti" :lol: dumneata.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 16 Aprilie 2013, 00:53:09
Ce am fotografiat? Pozele sunt facute cu telefonul ..mobil , ca ala fix il lasasem acasa   :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: romulus din 16 Aprilie 2013, 11:46:07
Sunt vreo doua sau trei aeronave  care au activat optiunea "invizibil"  :-D !
Nu?
Am zis !
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 16 Aprilie 2013, 12:08:01
Doar la o privire superficiala par a fi nori lenticulari.
Inclin sa cred insa ca NU-S, dar, repet, chiar dac-am sti sigur ca-s OZN-uri :ufo: in vreun stadiu intermediar de (de)materializare, tot n-am avea habar scopul vizitei lor (cine e si ce vrea ei). :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 16 Aprilie 2013, 13:32:43
Citat(cine e si ce vrea ei)

Sau am putea concluziona ca doar in anumite conditii sau in prezenta anumitor persoane (trecute de un anume prag...) se pot observa ceva semne pe cer ale prezentei OZN, prezenta care a fost dintotdeauna - dar noi nu o puteam zari. Cam cum e si cu "sunetele ciudate" care desi urla ca "sirena lui Roaita" doar unii le pot auzi si inregistra .
Cat despre  prezenta unor civilizatii ocrotitoare versus civilizatii care ne pun jugul pe creier evidentele incep sa fie de necontrazis - cum a fost si cu ultimul meteorit distrus de "ceva" deasupra Rusiei. Chestie de "prag" - parerea mea .
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 16 Aprilie 2013, 19:02:06
Nu sunt nori si nici nave .
Citat din: Xanadron din  16 Aprilie 2013, 12:08:01
.., chiar dac-am sti sigur ca-s OZN-uri :ufo: in vreun stadiu intermediar de (de)materializare, tot n-am avea habar scopul vizitei lor (cine e si ce vrea ei). :-D
Acelasi principiu se poate aplica si pentru TR-3B , nu? Si atunci ce rost toate aceste discutii ?
Citat din: romulus din  16 Aprilie 2013, 11:46:07
Sunt vreo doua sau trei aeronave  care au activat optiunea "invizibil"  :-D !
Nu?
Am zis !
8-) Deduc ca stii ceva ''top-secret'' pe tema asta . Ai putea sa ne spui si noua oarece?

Citat din: Ganditorul din  16 Aprilie 2013, 13:32:43
. Chestie de "prag" - parerea mea .
Sau chestie de locatie . Analog fenomenului propagarii undelor unui cutremur . O cladire poate ramane neafectata desi cele din jur sunt ''praf''.
Parerea mea..

Pozele au fost facute prin geam , in camera situata la etajul unu al cladirii cu ''neonul aprins'' .
(http://shopping.flu.ro/files/clients/37/37/p/29/neon-circular-32w-alb-philips-156579.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 24 Iunie 2013, 21:29:31
salutare,

acu' vreo saptamana, am facut niste poze pe la munte..@ busteni..dintre toate, am gasit vreo 5 poze mai..interesante pe care vi le postez aici sa va dati cu parerea..

le impart in 2 serii - prima serie cu ceva ce pare a fi un avion... tin sa spun ca l-am vazut cu ochiul liber, si desi aveam cu mine si un teleobiectiv, recunosc, mi-a fost cam lene sa il montez si sa fac poze mai de-aproape..
am pus o poza, sa ii zic etalon, cu un avion ce zbura cam pe "aceasi ruta" pentru a scoate in evidenta detaliile acestuia (aripi, ampenaj vertical)..asta vis-a-vis de obiectul la care nu se disting aripile..(desi, pot fi mai multi factori implicati: poate nu zbura aproximativ pe aceasi ruta, aceasi inaltime..distanta fata de mine ca observator, etc..)

si, a doua seria, cu niste "obiecte" pe care nu le-am vazut cu ochiul liber..fiind mai mult interesat de ceea ce pozam

astept pareri si ..pareri  :mrgreen:  :rainbow:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 24 Iunie 2013, 21:31:39
si, dupa cum spuneam...seria a doua..cu unknown things..

so, folks, what do ya think I got in the pics?

ca sa va fie usor, am incercuit questiile din toate pozele  :mrgreen:

deci, astept impresii....  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 24 Iunie 2013, 21:56:54
Te-ai dat cu parapanta? :-D sau te pomenesti ca ai pozat vreun trabuc spatial :-) Oricum ar fi, congratz, interesante poze, mi-am bulbucat un pic ochii p'aciulea :-o
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 24 Iunie 2013, 22:32:55
Da, ce apare în postarea 2, poza 2, eu am văzut ieri două bucăţi albe "jucându-se" - ce naiba sunt?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 24 Iunie 2013, 22:48:06
Citat din: padme din  24 Iunie 2013, 22:32:55
Da, ce apare în postarea 2, poza 2, eu am văzut ieri două bucăţi albe "jucându-se" - ce naiba sunt?

Ai uitat sa specifici ca le-ai vazut in partea de nord- vest a  Italiei ... :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 25 Iunie 2013, 09:54:21
Am uitat, sau mi s-a părut în plus - oricum, comentatorii suntem câţiva care intrăm pe toate subiectele, aşa că cine citeşte aici citeşte şi dincolo :))

Măh Rayden, dar de ce ultimele două fotografii din a doua postare sunt mai deschise? Chiar a doua care mă interesa foarte mult, este foarte deschisă. Zici că n-ai văzut chestia aia cu ochiul liber?

Mă gândesc că cele de la "avioane" ar putea fi şi păsări - care în funcţie de cum zboară şi cum bate soarele pot părea altceva!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 25 Iunie 2013, 13:01:05
Citat din: padme din  25 Iunie 2013, 09:54:21
Am uitat, sau mi s-a părut în plus - oricum, comentatorii suntem câţiva care intrăm pe toate subiectele, aşa că cine citeşte aici citeşte şi dincolo :))

Măh Rayden, dar de ce ultimele două fotografii din a doua postare sunt mai deschise? Chiar a doua care mă interesa foarte mult, este foarte deschisă. Zici că n-ai văzut chestia aia cu ochiul liber?

Mă gândesc că cele de la "avioane" ar putea fi şi păsări - care în funcţie de cum zboară şi cum bate soarele pot părea altceva!

apai mai Padme, nu am vazut cu ochiul liber questiile alea..pentru ca ma interesa altceva..o poza are in jur de 9 - 10 mega..asa ca nu le pot pune aici datorita limitarii..o sa arhivez mai incolo..

in poza unknown1 (care este un crop din original), sa stii ca am vrut sa pozez o questia din mijlocul muntelui..si asta fiindca cu ochiul liber imi parea ca acolo ar fi vreo..urma de pestera..sau ceva interesant ..
in poza unknown2 (care la fel, e un crop din poza originala fiind cam la fel de mare..) eram interest de o structura a muntelui..
am un Nikon d3200 cu obiectiv 18-55mm..aveam la mine si un teleobiectiv 55-200mm..dar de lene..de ne-lene..nu l-am montat  :oops: si, deci, am dat pe zoom maxim..si cu conditiile meteo..deschiderea diafragmei..etc..a iesit poza asa cum o vezi mai jos  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 26 Iunie 2013, 08:34:33
Deci....alte pareri referitoare la ce am fotografiat?

Anybody? Somebody?  :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 26 Iunie 2013, 09:58:28
Citat din: Rayden din  25 Iunie 2013, 13:01:05
apai mai Padme, nu am vazut cu ochiul liber questiile alea..pentru ca ma interesa altceva..o poza are in jur de 9 - 10 mega..asa ca nu le pot pune aici datorita limitarii..o sa arhivez mai incolo..

Crede-mă, dacă chestiunea în discuţie era vizibilă în faţa ta, cum reiese din fotografie şi se mai şi mişca, nu puteai să nu o vezi. Motivul este că nu era vizibilă, şi nu faptul că te uitai la altceva! - de-abia am reuşit s-o văd în fotografie şi chiar şi aşa nu ştim dacă nu cumva sunt nişte reflexii de lumină.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 26 Iunie 2013, 13:30:55
Citat din: padme din  26 Iunie 2013, 09:58:28
Crede-mă, dacă chestiunea în discuţie era vizibilă în faţa ta, cum reiese din fotografie şi se mai şi mişca, nu puteai să nu o vezi. Motivul este că nu era vizibilă, şi nu faptul că te uitai la altceva! - de-abia am reuşit s-o văd în fotografie şi chiar şi aşa nu ştim dacă nu cumva sunt nişte reflexii de lumină.

@padme,

ceea ce ai vazut in pozele de mai jos e un..crop din pozele originale care sunt cam mari..o sa urc undeva pozele si cand o sa le vezi probabil o sa iti faci o idee cam cum e cu ..questiile pozate..
apoi, nu e ca si cum ar fi stat la 10 m in fata ta..ca sa iti sara in ochi..

au fost cateva observatii la care am fost martor..unde pe cer am vazut diverse lucruri (de la un apparent patrat negru in jurul caruia roiau niste avioane militare romanesti - mig-uri..pana la o ciudatenie cu un fel de baloane - postata si aici pe rufon..nu mai stiu unde ca am tot cautat-o si nu am gasit-o..) si in ambele cazuri obiectele erau destul de sus..si daca nu te uitai direct la ele..nu aveai nicio sansa sa le vezi..

nu neg ca poate or fi fost invizibile..sau vreo musca lunguiatza care zbura subluminic sau subsonic  :-D prin fata mea...sau reflexii ..sau mai stiu eu ce..oricum, astept si alte pareri si/sau idei..
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 26 Iunie 2013, 21:49:19
Măh Rayden, eu nu te trag la răspundere pt că nu le-ai văzut:))), ci mi-am spus părerea vizavi de asta - în sensul că dacă ar fi fost vizibile lăsai naibi peştera că o găseai acolo şi mai târziu! Eu m-am uitat la nimereală pe cer, şi dacă nu mă plictiseam şi nu mă decideam să urmăresc "avionul" ciudat, nu aş fi văzut ceea ce a urmat cu siguranţă! 

Aşteptă alte păreri şi eu sunt curioasă - eu mi-am dat cu părerea vizavi de ce ar fi putut să se întâmple şi nu asupra ceea ce sunt!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: padme din 28 Iunie 2013, 11:04:47
Alo, Rayden, cred că am înţeles ce-ai vrut să spui în postările de mai sus! De vină e "crop"-ul ăla, puteai să pui şi tu un cuvânt românesc, aşa că scuză-mi insistenţele! :))))))
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 28 Iunie 2013, 11:49:45
@padme.. sa zicem ca te scuz.  :mrgreen:

link catre poze la marimea lor

http://fastupload.rol.ro/c205b783a31080c3f2d8ff1da91bb0c2.html (http://fastupload.rol.ro/c205b783a31080c3f2d8ff1da91bb0c2.html)

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Adina din 28 Iunie 2013, 14:13:30
Daca maresti putin a doua poza (DSC0167), cea din fisierul postat de tine, si te uiti in partea dreapta, in norul de deasupra muntelui, se pot observa inca doua obiecte/liniute  asemanatoare celui de langa cruce.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Adina din 28 Iunie 2013, 14:22:27
Si la o privire mai atenta, am observat ca si in prima poza apar, tot in partea dreapta. Sa fie lentila aparatului foto de vina???
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 09 Noiembrie 2013, 09:13:52
Observaţiile au fost făcute şi cu: un binoclu 6 x 30, o lunetă 20 x 60.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 09 Noiembrie 2013, 11:28:32
O punga de "fier" ... care nu este de la Billa ...  :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 09 Noiembrie 2013, 14:40:08
Citat din: Arhanghelul din  09 Noiembrie 2013, 11:28:32
O punga de "fier" ... care nu este de la Billa ...  :mrgreen:

Eu zic ca era translucida, si pot sa ofer si detalii despre modul in care "zbura",  aduca se rasucea tot timpul dusa de vant... Cu siguranta prin binoclu si mai ales prin luneta se vedea clar de ce natura era obiectul ;)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 09 Noiembrie 2013, 15:29:28
Citat din: StarDust din  09 Noiembrie 2013, 14:40:08
Cu siguranta prin binoclu si mai ales prin luneta se vedea clar de ce natura era obiectul ;)
Ti-am urmat sfatul si m-am uitat cu binoclul si cu luneta insa degeaba  :oops:  pare a fi un balon partial umflat scapat si dus de vant sau punga de la un felinar chinezesc sau indian ca tot a fost sarbatoarea Diwali sau Festivalul Luminilor .
Ah, acum ma gandesc ca te refereai la faptul ca te-ai uitat cu binoclul la obiectul real si nu la poza lui.
Tulai-doamne , care o hi adevaru' ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 09 Noiembrie 2013, 15:36:18
fiulploii ce ai inteles Tulai-Doamne! prodcomb a omis sa ne descrie mai exact si cum zbura obectu' ca sa ne prindem mai bine de ghicitoarea lui, asa ca m-am hazardat eu la niste completari. No' acu is' curios cat de bine am nimerit-o  :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 10 Noiembrie 2013, 07:49:20
Este o banală pungă de plastic dusă de vânt; dacă avea şi un model pe ea era mai "interesantă". Am observat-o când se proiecta pe nori, apoi a coborât destul de repede (cam un minut) şi a căzut în curtea vecinului. Evoluţia a fost destul de "spectaculoasă", cu răsuciri, reveniri, oscilări, etc.; era la voia vântului.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2013, 09:55:17
Fotografia nu am făcut-o eu, am găsit-o în reţea.
Peisaj în 1917 şi un "cartof" pe cer.
Problema este cu cartofu' !
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 17 Noiembrie 2013, 11:47:19
"Cartoful" = Zeppelin de recunoastere aeriana din WW1
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2013, 16:52:57
E prea mult zis Zeppelin; era captiv şi era şi franţuzesc.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2013, 22:10:21
Vă mai prezint o fotografie găsită în reţea.
Departe, în zare, un castel din nori răsare!
Oare?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 17 Noiembrie 2013, 22:15:30
Lampa de iluminat agatata pe cablu intre doi stalpi deasupra strazii? :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 17 Noiembrie 2013, 22:20:56
Citat din: prodcomb din  17 Noiembrie 2013, 22:10:21
Vă mai prezint o fotografie găsită în reţea.
Am o singura intrebare : te-ai uitat la titlul acestui topic?
  Si nu,nu trebuie sa-mi raspunzi,intrebarea era...retorica!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2013, 23:27:56
Citat din: alx din  17 Noiembrie 2013, 22:20:56
Am o singura intrebare : te-ai uitat la titlul acestui topic?
  Si nu,nu trebuie sa-mi raspunzi,intrebarea era...retorica!

Tizule, subscriu la cele de mai sus.

Pe 20 octombrie 2013, în jurul orelor 13 am fotografiat un obiect alb mat (lăptos) care plana în atmosferă; l-am urmărit până a dispărut după copaci. Avea o trenă (coadă) care nu şi-a modificat forma în timpul observaţiei. Mişcarea de la dreapta la stânga, de la vest către est. Durata observaţiei cca. 1 min 30 sec. L-am observat şi cu un binoclu 8x30 (care m-a lămurit asupra naturii obiectului).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: AndreiASM din 18 Noiembrie 2013, 00:16:47
Cu siguranță este vorba despre un avion. Dupa dimensiune și depărtare, s-ar putea să fie vorba despre un Bombardier Challenger 300 (pe care l-am văzut tranzitând spațiul aerian român în ultima vreme). Nu numai ca este un avion cu reacție mic, însă zboară și la altitudine mare (>13000 m), de aceea se vede atât de mic, și condensul motoarelor este atât de puțin pronunțat.

Apoi, daca spui că l-ai urmărit cu binoclul, și că te-ai lămurit cu privire la natura lui, de ce nu ne zici și nouă concluzia ta?  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 18 Noiembrie 2013, 08:45:29
În anul acesta, ca şi în anii din urmă, cam în aceeaşi perioadă, toată atmosfera, până la câţiva zeci de metri înălţime, se umple cu miriade de fire de păianjen. Locaţia este aproape de Zimnicea şi de Dunăre. Tot acest păienjeniş de fire, vizibil în contralumină solară şi deci din zone umbrite, creează un spectacol unic. Puzderia de fire se aglomerează în motocei care sunt duşi de vânt. Eu am surprins în poză un moment de acalmie. Am văzut păsări care aveau agăţate de ele motocei cu care zburau şi de care scăpau cu greu. După amiază spectacolul a atins apogeul.
Pe seară postez câteva poze.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 18 Noiembrie 2013, 19:01:36
O atmosferă împăienjenită!
Fenomenul merită o investigare din partea unora care se pricep la viaţa insectelor.
Nu numai vârfurile vegetaţiei era plină de fire, ci întreg cerul; din fire se formau fuioare care pluteau duse de un vânt liniştit.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Prothy the Prothean din 29 Noiembrie 2013, 13:40:01
Buna ziua.
Acesta este primul meu post pe acest forum.
Sa trec direct la subiect:
In Mai 2012 intr-o zi obisnuita...am iesit afara sa fac niste poze.Afara cerul era acoperit de nori,fara avioane sau pasari.
Am facut o poza la intamplare,iar dupa o perioada de timp cand le-am vizualizat pe pc,am observat doua obiecte ciudate in fotografie.
Primul obiect,pare ceva metalic,cu o forma regulata(nu e nici avion,nici pasare),si un punct negru mai mic undeva mai jos de el.
Am modificat putin poza in PS,si spre surprinderea mea,acel obiect metalic,chiar are forma unui OZN...pare ca un disc.
Am sa atasez poza,si vreau sa o studiem impreuna.
Astept si parerile voastre.
Nu seamana obiectul din poza mea,cu acesta?
http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=18639;image (http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=18639;image)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 29 Noiembrie 2013, 19:25:24
@Prothy the Prothean
  In primul rand,bine ai venit printre noi.
legat de fotografia ta,parerea mea,la prima privire este ca "obiectele" tale din fotografie sunt niste simple...muste sau gaze. Si spun asta observand punctul de focalizare al camerei,adica faptul ca obiectele sunt defocalizate,desi camera a focalizat aproape spre infinit...asta inseamna ca obiectele sunt mai aproape de camera decat fundalul de nori sau obiectele din plan indepartat.
Plus ca tu nu ai observat nimic cu ochiul liber(nici nu aveai cum,de altfel)...asa ca toate astea pledeaza pentru expliatia oferita de mine.
Pentru exemplificare,iti recomad acest topic: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.0.html)
  Sa ai o seara buna.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Rayden din 29 Noiembrie 2013, 19:55:26
Citat din: Prothy the Prothean din  29 Noiembrie 2013, 13:40:01
Buna ziua.
Acesta este primul meu post pe acest forum.
Sa trec direct la subiect:
In Mai 2012 intr-o zi obisnuita...am iesit afara sa fac niste poze.Afara cerul era acoperit de nori,fara avioane sau pasari.
Am facut o poza la intamplare,iar dupa o perioada de timp cand le-am vizualizat pe pc,am observat doua obiecte ciudate in fotografie.
Primul obiect,pare ceva metalic,cu o forma regulata(nu e nici avion,nici pasare),si un punct negru mai mic undeva mai jos de el.
Am modificat putin poza in PS,si spre surprinderea mea,acel obiect metalic,chiar are forma unui OZN...pare ca un disc.
Am sa atasez poza,si vreau sa o studiem impreuna.
Astept si parerile voastre.
Nu seamana obiectul din poza mea,cu acesta?
http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=18639;image (http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=18639;image)

@Prothy the Prothean

bine ai venit pe forum!

poza la care ai facut referire imi apartine...si, la fel ca si la tine, tot gaze sau muste am pozat si eu..deci, si eu sunt de aceasi parere ca stimabilul coleg alx.

oricum, asta nu ne impiedica sa stam din cand in cand..cu ochii atintiti spre cer..cine stie de ce surprinze vom avea parte  :mrgreen:

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 01 Decembrie 2013, 20:32:51
Posibil OZN fotografiat in aceasta seara la Piatra Neamt. Ora 17.45 (aprox.), cer senin, surse slabe de lumina la sol, durata observatiei - aprox. 3 min. Iesind in curte, privirea mi-a fost atrasa spre cer de un obiect luminos de culoare rosie ( cam de marimea  Luceafarului de dimineata), care sclipea intermitent. La inceput am crezut ca este o stea deoarece obiectul respectiv era stationar si se asemana destul de mult cu o stea- exceptie facand culoarea sa rosie. Dupa aprox 20-25 secunde, a inceput sa se deplaseze incet spre nord. Dupa cca 4-5 sec obiectul s-a oprit. Am intrat in casa si am luat aparatul foto. Am reusit sa fac o singura fotografie pe distanta focala de 300 mm. Inca odata, obiectul s-a deplasat pret de cateva secunde pe aceeasi directie. Din nefericire, expunerea lunga si fotografierea executata cu aparatul nestabilizat  au facut ca fotografia sa nu fie foarte clara. Am intrat in casa sa-mi pun ceva gros pe mine, iar cand am iesit, obiectul disparuse. Atasez aici fotografia cu obiectul luminos surprins de mine in seara aceasta.    Nota: sub obiectul luminos se zareste un alt obiect foarte slab luminat de forma alungita.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 01 Decembrie 2013, 22:26:50
Asa ceva am vazut si eu, am scris aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3929.msg85767.html#msg85767) despre asta.
Intrebare: Cat de sus fata de linia orizontului era "steaua"?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 01 Decembrie 2013, 22:37:16
Ar putea fi o lansare reuşită?
Un instrument optic bun ar fi rezolvat "problema".
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 01 Decembrie 2013, 23:35:36
Citat din: prodcomb din  01 Decembrie 2013, 22:37:16
Ar putea fi o lansare reuşită?
...

Te asigur ca cel putin ceea ce am vazut eu numai lampion nu era. Diferenta fata de acest caz e ca la mine, "steaua" rosie a fost perfect stationara, si cerul innorat in acea zona. Ce zici de asta?
Iar dupa descriere, suspectez ca e posibil ca Adrian75 sa fi vazut o "stea" cam cu aceleasi caracteristici vazute de mine...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 02 Decembrie 2013, 01:15:41
Nu as putea sa spun exact cat de sus era obiectul fata de linia orizontului....era destul de aproape de verticala cu o tenta est-sud-est. Pacat ca nu am incercat din prima sa fac mai multe fotografii. Este posibil sa fi fost o lanterna chinezeasca, desi stationarile la punct fix alternate cu deplasarile si stralucirile ( raze foarte clar definite) ma duc cu gandul la altceva. Am mai vazut lanterne chinezesti la diferite altitudini, nu stiu ce sa zic. Acest obiect privit prin teleobiectivul aparatului se vedea ca un disc extrem de luminos care nu mai sclipea.Sunt de acord ca un teleobiectiv mai puternic poate ar fi clarificat problema sau macar o fotografie cu aparatul stabilizat. Poate alta data.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 02 Decembrie 2013, 09:53:00
Te-am intrebat cat de sus era pentru ca la acea ora Venus era la vest la aproximativ 12 grade deasupra orizontului si exista o mica posibilitate ca din cauza impuritatilor din atmosfera sa para rosiatic. Totusi, asta era exclus din moment ce ai zis ca se deplasa. Am vazut si eu baloane chinezesti la diferite altitudini si distante, dar lumina aceea rosie ce am vazut-o era cu totul altceva. Pe mine m-a dus gandul la vre-un fenomen cosmic, caci altfel nu as fi putut sa imi explic o lumina statica(verificat fata de un reper fix aflat in fata mea) asa intensa pe cer, dar apoi am observat ca toata zona orizontului era acoperita de nori.
Cred ca de acum incolo voi avea la mine tot timpul un monoclu 10x20  :roll:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: panta_rh_ei din 02 Decembrie 2013, 11:01:00
Bună dimineața!
Dacă tot ați deschis subiectul, vreau să vă spun că săptămâna trecută am văzut și eu pe cerul de vest o stea foarte strălucitoare și mare, singura care strălucea pe cer. Mama mea se întreba ce-o fi, că după a ei părere nu prea era o stea. Eu am zis că-i Venus - o vedeam în fiecare seară cam în același loc.
Punctul luminos despre care vorbești, dacă era pe cerul de Est, posibil să fie Jupiter, dacă, observând cerul, apare în fiecare seară cam în același loc. Dacă nu apare mereu +caracteristicile de care vorbești(culoare, mișcare aparentă spre nord) poate fi altceva și tu ești norocosul care a văzut un corp misterios pe cer.
http://www.astro-urseanu.ro/imagini/observa/harta/2013/pdf/2013-12.pdf (http://www.astro-urseanu.ro/imagini/observa/harta/2013/pdf/2013-12.pdf)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 02 Decembrie 2013, 11:10:09
Problema e ca Jupiter rasare la 20:30 iar observatia lui adrian75 a avut loc la 17:45 si aproape de zenit. Iar in cazul meu, punctul luminos a fost pe directia s-v-v iar Venus era apus sub linia orizontului la acel moment.
Si da, Venus se vede tare frumos in perioada asta la apus :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 04 Decembrie 2013, 01:52:15
Ma gandesc sa port mereu aparatul foto cu mine,sper ca data viitoare sa am mai mult noroc!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 04 Decembrie 2013, 10:58:58
Citat din: StarDust din  02 Decembrie 2013, 09:53:00
...
Cred ca de acum incolo voi avea la mine tot timpul un monoclu 10x20  :roll:

Eu am rezolvat  :mrgreen: :lol:

Acum sunt cu "luneta" la purtator. E o jumatate de binoclu Tasco metalic imbracat in cauciuc 10x20 care a fost rupt accidental in doua.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Decembrie 2013, 11:56:39
Arată bine. Eu am un 15-50x21 [EDITAT].
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 04 Decembrie 2013, 12:10:37
Citat din: prodcomb din  04 Decembrie 2013, 11:56:39
Arată bine. Eu am un 15-50x21 de la ...


Fain instrument! Mai ales ca merge pana la 50x
Acum ca sa ne intoarcem la subiect, ce parere ai de observatia (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3929.msg85767.html#msg85767) mea? Atasez si o poza (decupaj)  cu locatia, facuta pentru intelegerea mai corecta a fenomenului. Si nu era vorba de perceptia deformata a realitatii, chestia a fost observata simultan de trei persoane.
Am mai facut cateva precizari suplimentare si in acest topic.

P.S.
Ti-am editat postarea (1.7 regulament).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Decembrie 2013, 14:58:30
Cerul este înnorat, dar sunt nori tip Cirrus prin care se poate vedea.
Poate fi reflexia pe un avion a Soarelui care este jos la apus. Avionul poate să nu lase o urmă suficient de vizibilă. Culoarea roşcată provine de la imagistica de pe avion.
Am urmărit de multe ori reflexiile pe avioane şi sunt de durată şi foarte strălucitoare. Când se sting, dacă nu există un instrument optic, nu se vede nimic pe cer.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 04 Decembrie 2013, 18:34:28
Din pacate explicatia nu e valabila, de la linia trasata de mine nu se vedea nici o stea, deci prin norii aia nu se vedea nimic. Plus, lumina a fost perfect stationara timp de aprox 3-4 minute chestie verificata fata de un reper terestru ce nu se vede in poza pusa. Am urmarit de "n" ori avioane la apus, in 3-4 minute parcurg o distanta vizibila chiar aflate mai jos spre orizont decat ca si in acest caz.
Imagistica de pe avion nu afecteaza culoarea reflexiei luminii soarelui. La cate cazuri am observat sunt absolut sigur de asta.
Sent using Tapatalk
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Decembrie 2013, 19:23:06
Traiectoria de zbor a avionului era apropiată de raza de vizare a observatorului; Soarele, corpul avionului şi observatorul se află într-un plan în care are loc reflexia razei solare pe avion, care datorită primei condiţii durează minute.
Culoarea era dată de lumina venită de la Soarele care apune sau de la culorile avionului.
Eu am observat de multe ori aceste reflexii, dar durau doar zeci de secunde datorită traiectoriei înclinate mai mult pe raza de observare. Au fost şi cazuri când avionul nu a lăsat urmă; l-am putut urmări cu IOR-ul 8x30 şi tot la apus de Soare.
Nu am făcut poze.
Ataşez ce am găsit în reţea.

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 04 Decembrie 2013, 19:59:09
La 30 grade deasupra orizontului avionul nu avea cum sa se deplaseze (minute) in planul in care eu priveam. In plus, lumina era rosie (nu portocalie) cum e data de apus. Inca ceva, nu observ cerul de ieri, :) stiu ce vorbesc (scriu) de aceea am si postat aici observatia.

Sent using Tapatalk

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Decembrie 2013, 20:50:12
Nici eu nu observ cerul de ieri, dar îl observ în fiecare zi şi cu ochii liberi şi cu un instrument optic bun. Şi aici un instrument optic bun arăta despre ce este vorba.
Este corect că era reflectată lumina apusului de Soare, mai rămâne să vedem de către cine; doar n-o fi vreun balon?
PS
Văd că este iar la modă IOR-ul 7x40 cu lentile din sticlă gălbuie şi reticul gradat în miimi; a fost şi este o bijuterie românească.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 04 Decembrie 2013, 21:42:15
Instrumente bune am si eu, :) dar nu ma apuc aici sa le descriu... oricum, si eu sunt cu ochii pe sus multa vreme din zi si am vazut multe... identificate. Multam' pentru stradanie oricum.

Sent using Tapatalk

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Decembrie 2013, 22:40:59
Nu cred că ar fi rău să descriem instrumente optice bune şi practice; folosirea lor în cunoştinţă de cauză ar rezolva foarte multe observaţii, care altfel rămân cu semne de întrebare.
Personal nu am făcut nici o observaţie pe care să nu mi-o pot explica şi care să fie unică.
PS
Momentan "meşteresc" la un binoclu foarfece (periscop) 10x45, care cu cele două tuburi poziţionate orizontal (nu vertical, cum vedem în general în filme, etc.) amplifică de 10x ori vederea stereoscopică. Văd prin el de 10 ori mai departe tridimensional în spaţiu şi am şi un reticul telemetric.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 05 Decembrie 2013, 00:26:29
Citat din: prodcomb din  04 Decembrie 2013, 22:40:59
Văd prin el de 10 ori mai departe tridimensional în spaţiu şi am şi un reticul telemetric.
Adica daca cu ochiul liber vad pana pe la vreo 10km departare,cu binoclul-minune vad pana la 100km?   Si vad si tridimensional? Adica vad tridimensional,ca doar e...binoclu! ;D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 Decembrie 2013, 09:11:36
Citat din: alx din  05 Decembrie 2013, 00:26:29
Adica daca cu ochiul liber vad pana pe la vreo 10km departare,cu binoclul-minune vad pana la 100km?   Si vad si tridimensional? Adica vad tridimensional,ca doar e...binoclu! ;D

Cu ochii liberi omul nu vede în spaţiu până la 10 km, adică cu vederea stereoscopică.
Este un binoclu minune, dar l-au inventat alţii acum mai bine de 100 ani.
Amplificarea distanţei vederii stereoscopice este dată de grosisment, în cazul binoclului meu 10x.
Practic măreşte distanţa interpupilară de la 6,5 cm la 65 cm cât este distanţa între centrele obiectivelor cu tuburile portobiectiv dispuse orizontal. Deci îmi depărtează ochii binişor!

Pentru StarDust: acum de dimineaţă am văzut lumina Soarelui reflectată pe un avion care venea către mine dar în unghi mic, ascuţit. Înălţimea faţă de orizont era cam 20 grade, durata observaţiei cam 3 minute. Avionul lăsa însă urmă. Când s-a stins lumina aproape să nu-l mai văd cu ochiul liber; m-a ajutat urma pe care o lăsa. Strălucirea era în culoare albă, Soarele fiind deasupra orizontului. Deplasarea în azimut a fost imperceptibilă, dar deplasarea în înălţime a fost sesizabilă, dar nu mare.
Pe frigul care era nu am scos nici monoclul nici aparatul de fotografiat. A fost suficientă însă numai observarea vizuală.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 05 Decembrie 2013, 11:01:13
Nu contest, am vazut si eu nu de putine ori asa ceva. Sunt un observator al cerului cu ceva experienta in spate, nu uita :).  Dar asta face ca observatia ta sa difere de a mea:

Citat din: prodcomb din  05 Decembrie 2013, 09:11:36
... durata observaţiei cam 3 minute. Avionul lăsa însă urmă. Când s-a stins lumina aproape să nu-l mai văd cu ochiul liber; m-a ajutat urma pe care o lăsa.
...

Am ingrosat in citatul tau elementele din observatia ta care imi spun ca avionul s-a deplasat pe bolta cereasca cel putin 0,3-0,5 grade in 3 minute. In cazul observatiei mele lumina rosie a fost perfect STATIONARA lucru care m-a pus si mai tare pe ganduri, caci daca avea o traiectorie rectilinie oricat de scurta, eram dispus sa accept orice explicatie mai terestra.
Iar tot in acest caz, soarele era deja la -16 grade sub linia orizontului, si era deja intuneric.

P.S.
In prezent lucrez la un binoclu 20x123...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 20 Decembrie 2013, 22:29:07
  Dupa sedinta ASFAN de ieri am facut o plimbare prin Bucuresti. Cu acest prilej am facut cateva poze prin centru.
Doua sunt interesante pt. acest topic. Sunt atasate mai jos.
Pe poza DSCN4291 undeva in partea stanga sus, apare o pata mai luminoasa pe cer, iar pe poza DSCN4292, apar doua pete luminoase cam in acelasi loc, ambele de forma ovala. Se obserava ca pozele au fost facute una dupa alta. S-a taiat un pic din ele si au fost micsorate pt. a incapea aici.
Deci, cum spune si titlul ,,Ce credeti ca am fotografiat acolo?........"
Mentionez ca, eu am deja o parere formata in acest caz. Dar nu sunt sigur suta la suta. Voi ce ziceti ca am prins acolo?.......ET vor sa vada taierea porcilor si eataganele noastre? Pai care porci in Bucuresti? Or fi si pe aici, numai ca astia nu sunt de taiat. Mai departe sa-si imagineze fiecare ce vrea.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 20 Decembrie 2013, 22:38:34
Citat din: jean din  20 Decembrie 2013, 22:29:07
Deci, cum spune si titlul ,,Ce credeti ca am fotografiat acolo?........"
Mai nea Jane...ce lens-flare-uri mișto ai prins acolo... ;D :D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 20 Decembrie 2013, 23:39:32
Fotografia întreagă ar permite identificarea sursei de lumină care dă reflexiile. Dar nici așa nu este greu de aflat; sursele sunt la "bună vedere"!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Tzompa din 21 Decembrie 2013, 09:59:35
Am facut poza asta acum vre-o 4 ani si nici acum nu cred ca e vorba de o insecta ! 
http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=2462.0 (http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=2462.0)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 21 Decembrie 2013, 10:19:12
Ce am fotografiat? Am si o filmare dar nu am putut sa o postez, nu mi-a iesit pasenta. Nu e o pasare, nu e un avion, nu e Superman  :lol: Ce e?  :roll:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 21 Decembrie 2013, 10:25:29
Pai daca nu e nimic din cele enumerate mai sus, atunci cred ca este vorba de o punga, sac de plastic, folie,dusa de vant. Dar mai sunt si alte variante.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: uforever din 21 Decembrie 2013, 10:37:17
Citat din: jean din  21 Decembrie 2013, 10:25:29
Pai daca nu e nimic din cele enumerate mai sus, atunci cred ca este vorba de o punga, sac de plastic, folie,dusa de vant. Dar mai sunt si alte variante.

Pe langa faptul ca nu e Superman, Spiderman sau Godzilla,  nu e folie, nu e punga, e ceva mult mai interesant fara numere de inmatriculare sau "identitate", prima oara cand l-am observat, mi-a dat ceva batai de cap, intr-un final m-am apropiat mai mult de el si mi-am dat seama. O trupa Rock din anii '70 poarta numele acestui "obiect zburator neidentificat" :mrgreen:  :-D

later edit: imi pare rau ca nu pot atasa filmarea, era interesant  8-)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 21 Decembrie 2013, 13:29:51
Vin si eu cu unele proaspate (veche) recuperate de pe cardul de memorie al unui coleg ... care a apelat la je ...s-a faca o recuperare de maiestru... :evil:

Chiar daca in unele cadre pare a fi ... soarele printre nori ... totusi nu este ...

Atunci ce este ...  :?

P.S. Poate ... o fi vreo drona trimisa de zeita Ishtar ... dupa supraveghetor ...  :evil:
P.S.2 Ptr. alx ... am testat  ... functioneaza ... "modificarea" ... n-am mai avut poze ... glumesc...
Merci.  :mrgreen:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 21 Decembrie 2013, 13:40:43
Interesante pozele. Nu ai intrebat si alte detalii?....Daca a vazut obiectul sau nu, ce traectorie avea, etc.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 21 Decembrie 2013, 13:54:13
Deocamdata n-am stiut de poze ... in urma cu 2 ore am terminat recuperarea ... trebuia s-a apara pana acum ... ca are nevoie de card azi ... sa foloseasca navigatorul ... sa-l gaseasca pe "Pricoche Shoricosul" ...
Cum apare il intreb ...
Curios lucru ca doar pozele si filmarile s-au sters (auto-sters) ... acest lucru este curios ... eu l-am "acuzat" ca nu stie cu dastea (cu tehnologia) ... dar el tot o tinea ca nu si nu ...dar totusi avea o mica nesiguranta( poate o fi dat vreun all delete file ... cu toate c-am cautat si eu in meniu si nu exista aceasta optiune fara sa faci inainte marcare sau marcare la tot ...
Alta ciudatenie ... ca celelalte fisiere ... inclusiv IGO ... n-au fost sterse ... nici macar folderul de poze si filmari ... doar continutul lui a fost delete-at ...

P.S. Pozele sunt cu un smart-tel cu O.S. Android (ZTE P940A10)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 21 Decembrie 2013, 14:21:39
Citat din: Arhanghelul din  21 Decembrie 2013, 13:29:51
Chiar daca in unele cadre pare a fi ... soarele printre nori ... totusi nu este ...
Pe ce te bazezi cand spui asta?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 21 Decembrie 2013, 14:27:04
Citat din: alx din  21 Decembrie 2013, 14:21:39
Pe ce te bazezi cand spui asta?

Banuiesc ca este o eroare la procesarea interna a cadrelor ... presupun ca ... soarele este defapt ... blitzul cu LED ...
Aflu mai multe ... cand apare ... proprietarul ...lui Pricoche ... :evil:

L.E. http://www.gsmarena.com/zte_grand_x_in-4962.php (http://www.gsmarena.com/zte_grand_x_in-4962.php)
(http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/zte/zte-grand-x-in.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 21 Decembrie 2013, 19:12:47
Este in mod clar o reflexie. Am observat ca pozele sunt facute prin geam. In ultima poza din primul post se vede clar acest lucru.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 22 Decembrie 2013, 00:11:51
Am ajuns acasa si tot n-a venit proprietarul ... o s-a revin cu noi informatii ... dupa cel "torturez"... :-D :evil: :-) :martiansmile: ... il iert daca imi vinde pielea lu' Pricoche ... daca nu ... nu stiu cum isi salveaza pielea ...  :evil:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 22 Decembrie 2013, 02:20:31
E o reflexie pe geamul masinii. probabil blitzul telefonului.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am filmat ?
Scris de: jean din 14 Mai 2014, 22:41:01
Serile trecute am filmat un fenomen aerian in cartierul Plumbuita. Este vorba de trei lumini care sunt la o distanta aproximativ egala intre ele si clipesc intermitent. Se observa ca, pozitia lor este aproape stabila fata de luminile din oras. Filmul poate fi vazut la adresa de mai jos. In film se vad mai intens  doua lumini dar in realitate erau trei. Doua mai apropiate in dreapta si una mult mai la stanga.
Ce ar putea fi?......
http://youtu.be/gZkNFpzZcAc (http://youtu.be/gZkNFpzZcAc)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am filmat ?
Scris de: jean din 15 Mai 2014, 09:38:46
Nu sunt lumini de aeroport sigur. Aeroportul este mult mai la nord (70-90 grade). Fenomenul se manifersta deasupra cartierului unde sunt constructii, la o intlime mai mare fata de constuctiile din fundal. vezi luminile. Da am filmat cu zoom mare 20-26x din aceasta cauza luminile au o miscare aleatoare, nu am folosit trepied. Am filmat de la etajul 7 si blocul este pe o magura.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ? Rasarit la Vest ?
Scris de: Arhanghelul din 15 Mai 2014, 09:52:02
Azi un fenomen straniu ... soarele a rasarit ... de la Vest ...  :mrgreen:

Poza a fost facuta prin geam ... dar ""chestiunea"" solara este un corp astronomic real (nu reflexie/refractie) ... Sorel cel mic ... poza facuta spre Vest ... din zona de Sud-Vest a orasului ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 15 Mai 2014, 11:03:41
Citat din: jean din  15 Mai 2014, 09:38:46
Nu sunt lumini de aeroport sigur. Aeroportul este mult mai la nord (70-90 grade). Fenomenul se manifersta deasupra cartierului unde sunt constructii, la o intlime mai mare fata de constuctiile din fundal. vezi luminile. Da am filmat cu zoom mare 20-26x din aceasta cauza luminile au o miscare aleatoare, nu am folosit trepied. Am filmat de la etajul 7 si blocul este pe o magura.
Pune urgent un trepied acolo in balcon sau la geam.... *,,Pentru că oricând se poate întampla lucrul acela..." (lt-col p.m. Doru Davidovici)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 15 Mai 2014, 11:38:25
Poza facuta azi dimineata la VEST ... ce este ?

P.S. Repet corpul este real si astronomic ... am folosit zoom ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 15 Mai 2014, 13:31:44
Citat din: Arhanghelul din  15 Mai 2014, 11:38:25
Poza facuta azi dimineata la VEST ... ce este ?
Este Luuuuuuna! Luna se afla dimineata la Vest.  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 15 Mai 2014, 21:45:00
Citat din: jean din  15 Mai 2014, 13:31:44
Este Luuuuuuna! Luna se afla dimineata la Vest.  :-D

Corect ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am filmat ?
Scris de: jean din 15 Mai 2014, 21:58:08
Citat din: Guest din  15 Mai 2014, 11:26:52
Deci este vorba de lumini de semnalizare pentru macarale? Foarte frumoasa filmarea!
Cooorect!..........Este vorba de macaraua din imaginea de jos. Ati vazut ce usor putem fi pacaliti de anumite lumini care sclipesc noaptea pe cer? Mai ales daca nu cunoastem locul respectiv.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ? Am fotografiat ceva?
Scris de: panta_rh_ei din 08 Iunie 2014, 22:57:10
Ce sa fie, ce sa fie?  :-o
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 11 Iunie 2014, 11:51:13
Care e părerea voastră? Ce creți că s-a fotografiat?

Părerea mea e că e vorba de o reflexie...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 11 Iunie 2014, 21:31:19
Foarte interesant. Poti da, te rog, punctele cardinale. Adica reflexia circulara se afla spre N-S-E-V.
Multumesc.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 12 Iunie 2014, 08:01:03
Ar fi interesant de văzut obiectivul fotografic şi montura sa.
Eu aş fi făcut câteva fotografii cu diferite distanţe unghiulare ale obiectului strălucitor faţă de axa optică a obiectivului şi la diferite azimuturi (mişcări în planul orizontal şi în cel vertical).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 13 Iunie 2014, 16:15:36
mai multe info
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 13 Iunie 2014, 20:51:38
Parerea mea este ca varianta unei reflexii devine invalida. La felul cum arata desenul rotund al norilor/aburilor si la timpul de expunere de 8 sec ...cred ca nici cu "ochiul liber" nu puteam vedea ceva la momentul fotografiei. Cred ca este o forma vaga, compusa si vizibila doar la expunere indelungata. Ce este cu adevarat ...habar n-am.  Ce a generat-o ...la fel. Dar seamana cu imaginea ce era celebra prin 2010 in Norvegia -  acea spirala ce venea/pleca spre neant.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 14 Iunie 2014, 23:47:13
Mai sunt reflexii pe norii nopţii de la celelalte surse de lumină, dar asta, datorată luminii din apropierea axului optic al aparatului, este este cea mai vizibilă.
Reflexia are loc pe partea interioară a monturii obiectivului.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 16 Iunie 2014, 08:13:52
Poate ca un desen explicativ ar lamuri ipoteza reflexiei spusa mai sus - avand in vedere ca presupusa imagine a reflexiei lentilelor din interiorul aparatului apare la un unghi mai mare de 45 gr fata de directia de fotografiere, fata de directia unde se afla principala sursa de lumina.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Gabri001 din 16 Iunie 2014, 12:30:59
In nov anul trecut am facut un set de poze in bucegi. Intr-una din fotografii a iesit pe o raza de soare (foto atasat) ceva mai ciudat. Am exclus reflexia ptr ca am mai multe in acelasi unghi (de...facem 2-3 de control) si doar in aceasta a iesit. Acum eu observ asemanarea cu cea de mai sus...voi ce credeti?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: spooky din 16 Iunie 2014, 16:15:44
Citat din: Guest din  16 Iunie 2014, 11:43:20
Eu as vrea sa ma uit putin la fotografia originala, daca se poate trimite, si de asemenea, daca exista posibilitatea sa fie facuta o fotografie si ziua in acelasi loc, cu aceeasi orientare.

aia e poza originala
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 16 Iunie 2014, 16:25:56
Poza este deosebită, prin ceeace surprinde şi a scopului propus.
Fenomenul fizic din aparatul fotografic:

Simetria faţă de axa optică a sistemului de lentile nu este obligatorie; încazul de faţă nu este perfectă. Nu se obţine un punct dacă se unesc colţurile extreme ale pozei (în diagonală) cu linia care uneşte obiectul luminos şi reflexia sa.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 16 Iunie 2014, 21:31:35
Pai si atunci care e legea fizica pe care o respectam in analiza pozei ?

"
CitatSimetria faţă de axa optică a sistemului de lentile nu este obligatorie; încazul de faţă nu este perfectă

Atunci care e punctul de referinta stiintific la care ne raportam ? Adica in loc sa mergem pe ipoteza ca avem ceva special, ceva care merita studiat pentru a vedea ce inseamna acel fenomen emitem o exceptie de la simetria de reflexie pentru a "linisti lucrurile". Mi se pare neproductiv.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 17 Iunie 2014, 09:00:40
Citat din: Gabri001 din  16 Iunie 2014, 12:30:59
In nov anul trecut am facut un set de poze in bucegi. Intr-una din fotografii a iesit pe o raza de soare (foto atasat) ceva mai ciudat. Am exclus reflexia ptr ca am mai multe in acelasi unghi (de...facem 2-3 de control) si doar in aceasta a iesit. Acum eu observ asemanarea cu cea de mai sus...voi ce credeti?
Nu este cazu sa-ti bati capul cu poza de mai sus. Este vorba de reflexii in sistemul optic al aparatului. Sunt doua pe aceasi axa, vezi poza de mai jos.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 17 Iunie 2014, 10:18:49
Citat din: jean din  17 Iunie 2014, 09:00:40
Nu este cazu sa-ti bati capul cu poza de mai sus. Este vorba de reflexii in sistemul optic al aparatului. Sunt doua pe aceasi axa, vezi poza de mai jos.

Aplicand acelasi rationament (cu care sunt de acord) ... la poza pusa de colegul spooky ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Iunie 2014, 12:36:54
Citat din: Ganditorul din  16 Iunie 2014, 21:31:35
Pai si atunci care e legea fizica pe care o respectam in analiza pozei ?

"
Atunci care e punctul de referinta stiintific la care ne raportam ? Adica in loc sa mergem pe ipoteza ca avem ceva special, ceva care merita studiat pentru a vedea ce inseamna acel fenomen emitem o exceptie de la simetria de reflexie pentru a "linisti lucrurile". Mi se pare neproductiv.
Legile (la plural) ale opticei.
Am spus că reflexia nu este pe suprafaţă de lentilă pentru că nu sunt formele specifice causticelor; reflexia este pe montură de lentile. Desenul pus nu este al acestei cauze, dar se vede şi pe el asimetria faţă de centrul optic.
Deci nu liniştesc nimic, nu produc nimic; doar explic.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 17 Iunie 2014, 14:05:02
Corect c e spui - numai ca figura cu cercuri nu pare a fi perpendiculara pe obiectiv (ca sa respectam o reflexie a monturii obiectivului) ci pare mai degraba rotita cu peste 45 gr fata de directia de fotografiere (respecta oarecum pozitia ferestrei circulare din casa de mai jos - si poate tocmai asta e iluzia optica care da un moment de rotatie figurii cu cercuri concentrice)
Concluzionand, mie nu mi se pare o amprenta a monturii lentilelor aplicata pe fotografie ... chier mi se pare ca forma respectiva are profunzime - deci se afla in planul departat si nu apropiat ca o reflexie, si are si un unghi de rotatie fata de axa de fotografiere.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Apolon Eos din 17 Iunie 2014, 22:07:27
Atasez alte poze din acelasi set cu poza discutata (pozele sunt facute in acceasi seara)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 18 Iunie 2014, 13:18:27
Frumos, seamănă cu peisajul copilariei mele.
Reflexia pare să fie a corpului de iluminat aprins, situat în partea dreaptă.
Reflexia apare pe un mediu material transparent aflat în faţa camerei, deci nu în cameră.
Par să fie nişte inele de interferenţă înclinate, perpendiculare pe axa ce le uneşte cu becul.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 06 Iulie 2014, 23:59:15
Am fotografiat un peisaj.Cu ochiul liber nu am vazut acel "ceva" zburator desi am privit cu atentie zona in timpul incadrarii. Daca as fi vazut, as fi facut zoom pe el.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Razvan Patrascu din 10 Iulie 2014, 00:17:54
Guest ca titlu la postarea ta s-ar potrivi perfect...,,Bucharest international Air-Show airport Baneasa,, unde Jurgis Kairys a facut un show exceptional.
Cu respect ,
Razvan
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: adrian75 din 13 Iulie 2014, 01:22:29
Salut Xperyens! Orientarea obiectivului era catre sud, sud-est. Eram la marginea unui drum nu foarte circulat, pe o colina de unde se vedeau imprejurimile. Locatia exacta nu cred ca este relevanta. Data viitoare cand ajung la calculator o sa iti comunic si datele tehnice: expunere, diafragma, ora. Parerea mea este ca orice ar fi fost acel obiect, era destul de departe de mine. Putea fi orice.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 11 August 2014, 19:12:37
Desi nu veau sa fac o fixatie pt. lanterne, daca obiectul se misca, putea fi o lanterna stinsa. Eu am vazut asa ceva de cateva ori. Le-am observat imediat dupa ce s-au stins si cam asa arata.
Dar, ar putea fi si o punga dusa de vant. Daca nu se misca.......Un ozn ceva.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 12 August 2014, 08:11:25
Pare să mai atârne ceva de el (sfori, bentiţe, ...); este un balon umplut cu gaz uşor (metan sau gaz de brichetă). Păcat că nu se văd mai multe detalii.
Un binoclu 6x30 (de bună calitate) ar fi reuşit identificarea.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 12 August 2014, 16:18:40
Un 10x25 de calitate este foarte bun pentru observaţii. Ideal ar fi un binoclu cu reticul ocular
gradat în miimi, pentru aprecierea dimensiunilor unghiulare; astfel se pot face estimări de
dimensiuni şi distanţe corecte pentru un obiect observat.
Balon nu înseamnă neaparat ceva sferic; poate să aibă şi o formă nedeterminată, de figurină
sau altă geometrie.
Cum a dispărut obiectul?
Nu este clar nici cum se deplasa: se îndepărta părând că se menţine la acelaşi nivel?
Dacă se îndepărtează, un obiect aerian, de un observator terestru păstrându-şi aceeaşi
altitudine, el pare să coboare, dar scade în dimensiuni (unghiulare).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 15 Septembrie 2014, 19:14:29
Care este mai aproape: cârligul macaralei sau "obiectul"? După claritatea detaliilor - "obiectul".
Putem acum estima cam ce dimensiuni are "obiectul" şi la ce distanţă este?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 19 Septembrie 2014, 09:44:16
Frumoasă esplanadă; locul pare a avea peşte acoperit cu apă. Pentru a dezveli peştele trebuie un instrument gen lansetă. Deci ar putea fi un plumb?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 12 Octombrie 2014, 12:37:38
Ce avem noi aici?

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=20868;image)

P.S. Poza este facuta ieri in Romania ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 12 Octombrie 2014, 22:17:53
Ebola virus.........Dusmaii de mici dimensiuni sunt cei mai periculosi. Daca extraterestrii sunt la fel de mici, cum ii vom recunoaste si cum vom lupta impotiva lor?.....Grea problema, s-ar putea plimba prin corpul nostru crezand ca este o parte din univers. De fapt, chiar este.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 14 Octombrie 2014, 09:28:53
Deocamdata nu ... dar de sarbatori vin romanASII cu "cadoaie" acasa ... pentru rude si vecini ...  :|

O intrebare de baraj ... oare pozele de pe suprafata lui Marte ... sunt facute ... tot asa ... ???  :mrgreen:

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=20875;image)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Aseneth din 14 Octombrie 2014, 13:43:58
Citat din: Arhanghelul din  14 Octombrie 2014, 09:28:53
O intrebare de baraj ... oare pozele de pe suprafata lui Marte ... sunt facute ... tot asa ... ???  :mrgreen:

Nu, ca pe Marte nu e gresie, e marmura, ca d-aia ii zice Marte si nu Grerte.

Pe de alta parte, am inteles ca infinitul se ascunde in lucrurile marunte, asa ca de ce n-ar fi si baia ta o ascunzatoare propice?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Cristian 1 din 14 Octombrie 2014, 17:16:15
Da,interesanta teoria cu gresia...
Ma bucur ca,in sfarsit se vad pozele postate.Pana acum,nu se vedeau!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 14 Octombrie 2014, 19:55:25
Nu este baia mea de acasa .. ca n-am usa de aluminiu ... ci ... este baia statului roman ... care tine sfoara ebola pe jos ...   :evil: :-) :-D :martiansmile: :lol: :rainbow: :fullmoon:

Apropo de ce WC-urile statului roman au  ... Jergreanu pe jos ... intrebare de baraj ...  :evil:  (http://3.bp.blogspot.com/-IKREf6Ubawk/TzfTQcbhdRI/AAAAAAAACHQ/g1miKpwbIi8/s320/monstrul-din-wc.jpg)

P.S. Asteptam Ebola ... Bine ai venit! ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 15 Noiembrie 2014, 19:53:56
Poze făcute cu ochii în Soare!
De obicei se obturează cu ceva discul Soarelui că nu are decât jumătate de grad diametrul unghiular.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: romulus din 16 Noiembrie 2014, 10:11:31
CitatPoze făcute cu ochii în Soare!
Ca pozele sunt contre-jour e doar o constatare, deoarece omul a vazut obiectul  si cu ochiul liber !
Faptul ca soarele apare si el in cadru nu poate fi apreciat decat ca factor perturbator (uneori) dar in speta e de analizat chestia rotunda si cu ghimpi!
E putin probabil sa fie doar un efect de lumina!
Am zis.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: kandaon din 16 Noiembrie 2014, 12:04:19
Cum sunt mai in forma la ora asta o sa dau o explicatie stiintifica (si mai ales fantastica)

E vorba de drone extraterestre (sau inter-dimensionale) construite la nivel astral/eteric - energetic si care devin vizibile in anumite conditii. Anumite conditii speciale de mediu de pe Terra, cand trec prin, in sau dintr-un univers in altul prin vreun portal din ala eteric/astral, ori cand sunt activate ori primesc sau transmit ceva, date, energie (se incarca sau reincarca) etc.

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 16 Noiembrie 2014, 17:44:45
"Gărgăriţa" este pe obiectiv şi se datorează luminii solare; prezintă simetrii jus-jos şi stânga-dreapta faţă de Soare.
Rămâne de văzut ce a fost, pentru că pe ultima poză, către înaltul cerului, a ieşit slabă (polarizarea luminii, petele lui Haidinger, ...).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: romulus din 17 Noiembrie 2014, 10:28:15
CitatL-a observat aproximativ 5 secunde si nu a apucat sa-i mai faca si alte fotografii. Aici ma refer la ultimul cadru in care l-a observat cu ochiul liber.
......
Citat"Gărgăriţa" este pe obiectiv şi se datorează luminii solare;

Ce gargarita bre?!Despre ce gargarita vorbesti? Nu declara martorul ca a vazut obiectul  si cu ochiul liber? In cazul asta nu sunt excluse efectele de lumina ori alte ielea? Ori nu mai inteleg io vorba romaneasca ?  Nu se spune acolo ca "l-a observat aproximativ 5 secunde"?Si ca se deplasa? Pare ca da. Si atunci ?Ce are a face domnul Haidinger ala  cu toata tarasenia ?
Am zis!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2014, 16:10:31
Relatarea nu se "sincronizează" cu fotografiile.
Pe fotografii mai apar și "altele" în afară de "gărgărițe".
Poate mai sunt precizări sau detalii de zis.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 18 Noiembrie 2014, 08:20:57
Nu sunt trasate corect liniile roșii; trebuie să se vadă simetriile stânga-dreapta și sus-jos ca în oglindă.
Practic trebuie împărțită întâi imaginea în patru cu două linii: una orizontală și alta verticală trasate pe mijlocul lățimii și al înălțimii, presupunând centrul obiectivului în centrul imaginii.
Ar fi interesant de aflat ce a generat "gărgărița".
Obiectele albe sunt datorate reflexiilor la unghi mare pe penajul păsărilor.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 18 Noiembrie 2014, 11:36:47
Reflexiile Soare - "gărgărițe".
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 21 Decembrie 2014, 21:22:03
Lipsă binoclu, lipsă zoom din dotare!

Se vede un păienjeniş de fire iar vremea este umedă. Deci poate fi reflexia unei surse de lumină pe unul din fire.

Mi-am adus aminte de o lucrare foarte bună, care merită să fie menţionată în bibliografii: "Lumina şi culoarea în natură" de Minnaert.

http://www.4shared.com/rar/uIxj-t1Y/lumina_si_culoarea_in_natura-m.html? (http://www.4shared.com/rar/uIxj-t1Y/lumina_si_culoarea_in_natura-m.html?)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 21 Decembrie 2014, 21:35:53
не ... nu ...

Luminatorul este dispus exact in spatiul (coordonatele spatiale )din fotografie ... ceata (nebulozitate ) ... vizibilitate :  < 300m  ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 21 Decembrie 2014, 21:40:43
Spre deosebire de colegul prodcomb, eu n-am nicio parere in lipsa oricaror date minimal orientative (fiindca exifu' si ora pozarii nu-s deloc de ajuns):
1. Ce FACEA deci obectu'? Statea acolo (si DE CIND?), ori
- se misca (lin, sacadat, rectiliniu, in zig-zag, ascendent, descendent etc),
- batzaia,
- tremura,
- palpaia,
- serpuia etc?

2. S-a putut observa APARITIA lui? (si de unde)
3. Dar DISPARITIA? (si incotro)
4. Cit timp a durat observatia de fapt?
5. Coloritul/forma impresiunii foto coincidea sau nu cu aparenzta vizuala a obiectului?
...si tot asa pina s-o insera.

P.S. Postarea asta nu-i vreo reactie provocata de chato-reprosurile arhanghelice :lol: - poate doar o reamintire a timpului pierdut de-a-n pixu' de JE cu conceperea formularului ala (demult uitat SI el) pt. raportarea detaliata a observatiilor OZN. :ufo:
Gata insa cu re-reprosurile - cred ca ma-ntorc la Evadari. :star:  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 21 Decembrie 2014, 22:18:46
În locul cu pricina nu am reuşit să dau de nici un "fir"; nici la propriu nici la figurat.

Lumina este de la becul care bate în ochi, iar reflexia este de la "ceva" situat în stînga lui şi în plan apropiat (ceva care "împresoară" obiectivul!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 23 Decembrie 2014, 08:01:50
Obiectul "necunoscut" își modifică forma în timp și numărul de reflexii ce au loc în (pe) el.
Imaginea lui este neclară, nu este focalizată corect. Și mai este și roșu, sau împrumută culoarea!
(ce-și face omul cu mâna lui...!)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 24 Decembrie 2014, 12:03:38
Salutare, ar putea fi un avion bimotor care se indeparteaza de observator. Luminile de pozitie nu se vad datorita distantei si intensitatati lumini de la motoare. Indepartandu-se de observator in linie dreapta se creaza inpresia de stationare relativa.
Eu am vazut asa ceva cand merg pe la tara. Numai ca avionul era mult mai aproape si cele doua lumini paralele se vedeau galbene. De asemenea nu se vedeau luminile de pozitie intr-un anumit unghi. Cel fotografiat de voi se vede rosu, probabil din cauza poluarii aerului din oras.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 24 Decembrie 2014, 17:16:46
Interesant, o fi doua becuri rosii?.....Pentru ca se vad doua filamente. Si in prima poza se vad doua zone cu intensitate luminoasa mai mare. Daca da, nu stiam ca au doua becuri, credeam ca este unul singur.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 05 Ianuarie 2015, 18:10:24
Aseara testand camera telefonului am incercat sa surprind luna printre nori si am facut cateva poze cu telefonul.
Dupa ce am vizionat pozele intr-una dintre ele apare o raza ciudata. Ciudata deoarece pare a descrie un semicerc, asta daca nu ma inseala privirea. Cu ochiul liber nu am observat-o.
Atasez poza cu raza si una dintre celelalte poze pentru a avea termen de comparatie.

(https://lh4.googleusercontent.com/-y4K7rvIsjxc/VKmWbwUBU5I/AAAAAAAAeOg/FKuZmRDn2eg/w751-h563-no/20150104_173627.jpg)


(https://lh5.googleusercontent.com/-xsJluQPMo8c/VKmWiWlkymI/AAAAAAAAeMo/fsGzXzZ5OM0/w751-h563-no/20150104_174100.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 05 Ianuarie 2015, 19:00:45
Nu stiu daca asta este ceea ce vrei dar eu le-am copiat de pe google+ din dreptul pozelor.

Pentru prima poza:

Location   Add a location
Date taken   01/04/15, 5:36 PM UTC+2
Dimensions   3264 x 2448
File name   20150104_173627.jpg
File size   1.84M
Camera   Nexus 5
Lens   -
Focal Length   3.97mm
Exposure   1/11
F Number   f/2.2973967
ISO   1981
Camera make   LGE
Flash   Used
Exposure Bias   -
Views   -

Pentru a doua poza:

Location   Add a location
Date taken   01/04/15, 5:41 PM UTC+2
Dimensions   3264 x 2448
File name   20150104_174100.jpg
File size   1.9M
Camera   Nexus 5
Lens   -
Focal Length   3.97mm
Exposure   1/10
F Number   f/2.2973967
ISO   2181
Camera make   LGE
Flash   Not used
Exposure Bias   -
Views   -
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 05 Ianuarie 2015, 20:40:24
Nu am folosit nici un filtru.
Toate setarile sunt pe automat iar eu foloseam sau nu blitz-ul, focalizam pe diferite cladiri, focalizam pe Luna, pe nori incercand sa vad ce poate camera.
Nu am acoperit blitz-ul cu nimic.
Pozele nu sunt facute prin geam, de fapt nu fac niciodata poze prin geam.
Lumina in incapere era stinsa.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 05 Ianuarie 2015, 22:15:14
Cam asta e tot ce pot.
(https://lh4.googleusercontent.com/-YMUHS_4kJnM/VKrt6CrlixI/AAAAAAAAePE/2pAz9N1-k3Q/w751-h563-no/20150105_220158.jpg)

(https://lh5.googleusercontent.com/-dEN8BdB9dvc/VKrxgHIPgcI/AAAAAAAAeP8/rt68UAjFSkQ/w761-h563-no/IMG_20150105_221758.jpg)

Imaginile nu sunt luate din imagini panoramice.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 05 Ianuarie 2015, 22:42:40
Prima poza a fost facuta la ora 5.36 cu blitz, cer innorat, probabil ningea. A doua poza este facuta la ora 5.41 fara blitz, cer partial innorat, probabil nu mai ningea. Tinand cont de cele expuse mai sus, este posibil sa fie o reflexie a luminii de la blitz pe fulgii de nea.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 06 Ianuarie 2015, 15:19:40
Despre luminile de obstaculare de pe macara (și de pe orice alt obiectiv semnalat): sunt lumini de culoare roșie produsă de două becuri acoperite de baloane roșii, becurile sunt de 100 W și alimentate în paralel. Cele de pe clădiri sunt altfel.

Raza de lumină din fotografie nu a fost văzută cu ochii liberi. De fapt numai "rază" nu este, pentru că apare ca un fir de lumină curbat și nefocalizat. Are însă capătul din stânga "proptit" pe o sursă de lumină din vârful unui stâlp.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 06 Ianuarie 2015, 17:20:54
Citat din: prodcomb din  06 Ianuarie 2015, 15:19:40
Despre luminile de obstaculare de pe macara (și de pe orice alt obiectiv semnalat): sunt lumini de culoare roșie produsă de două becuri acoperite de baloane roșii, becurile sunt de 100 W și alimentate în paralel. Cele de pe clădiri sunt altfel.
Alea nu ma intereseaza ca le vad de ani de zile sunt aceleasi lumini in acelasi loc.

Citat din: prodcomb din  06 Ianuarie 2015, 15:19:40Raza de lumină din fotografie nu a fost văzută cu ochii liberi. De fapt numai "rază" nu este, pentru că apare ca un fir de lumină curbat și nefocalizat. Are însă capătul din stânga "proptit" pe o sursă de lumină din vârful unui stâlp.
No...asta ma intereseaza pe mine. Si daca nu-i raza, atunci ce o fi?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 06 Ianuarie 2015, 21:58:32
Timpul de expunere a fost ales de camera deoarece toate setarile erau pe automat.
Telefonul l-am tinut in mana si ca sa ma laud putin, nici chiar mana nu am sprijinit-o de nimic.  :-D
Nuanta de roz e a doua chestie care ma frapeaza dupa raza.
Am 9 fotografii dintre care doar primele 3 sunt facute cu blitz-ul si toate 3 in acelasi minut. Le postez in ordinea in care le-am facut.
Toate sunt de pe contul de Google+. Daca imi spui cum sa le incarc aici direct din telefon sau de pe calculator o voi face. Mai simplu pentru mine ar fi sa ti le trimit pe email direct din telefon.

(https://lh5.googleusercontent.com/-wnJmlSvbLxU/VKmWbMUJphI/AAAAAAAAeLU/yUzEqjQbs9E/w751-h563-no/20150104_173601.jpg)

(https://lh4.googleusercontent.com/-y4K7rvIsjxc/VKmWbwUBU5I/AAAAAAAAeOg/FKuZmRDn2eg/w751-h563-no/20150104_173627.jpg)

(https://lh5.googleusercontent.com/-bsx5rD6m1KU/VKmWc1lQ45I/AAAAAAAAeLs/yBQ_AkDQ758/w751-h563-no/20150104_173635.jpg)

(https://lh3.googleusercontent.com/-KVq_A-g0hKE/VKmWd6zcVJI/AAAAAAAAeL4/UcrLMur1UC8/w751-h563-no/20150104_173657.jpg)

(https://lh3.googleusercontent.com/-ql9iT-mrqL8/VKmWe1CSZUI/AAAAAAAAeME/FhfliB65WvI/w751-h563-no/20150104_173701.jpg)

(https://lh6.googleusercontent.com/IU5KkNOxblysQ8rleSf_QNxjtS4QUN4Q4IzQjUPmRjRZ=w751-h563-no)

(https://lh5.googleusercontent.com/7yAXndtsFKl6lTwMFLVfkQrA8vPfDL7GKtZpg2cWjtVy=w751-h563-no)

(https://lh4.googleusercontent.com/-li0hxX_rp-I/VKmWkOPIIsI/AAAAAAAAeNA/iARlmMcZ3tA/w751-h563-no/20150104_174114.jpg)

(https://lh3.googleusercontent.com/-OdvxmeYdSKs/VKmWlAMdj5I/AAAAAAAAeNM/8kqkj8R4wuE/w751-h563-no/20150104_174119.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 07 Ianuarie 2015, 08:38:32
Geamul era deschis, în afara geamului sigur pluteau în aer ace minuscule de gheață, a declanșat blițul, ...
Posibil pe obiectiv (imaginea razei curbate nu este focalizată pentru că nu se putea) a fost o microstructură de gheață care s-a evaporat "repejor" (aparatul fiind bine încălzit de mână).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ? Gheatza la mal...
Scris de: Xanadron din 07 Ianuarie 2015, 15:04:43
As paria si eu pe opinia lui @prodcomb (desi rar, mai au totusi dreptate si debunkerii de serviciu...) :wink:
Fiindca presupunerile OZN-istice chiar n-au loc in cazul asta (interesant, ce-i drept) imortalizat de colegul mariusvlad.

Fenomenul nu-i chiar rarissim si are explicatii optice, desi unii exaltati New Age cad in prosternare abulica... si evident pasiva (ca cei 270.304 :-o followeri ai sitului gogomanisto-manipulatoriu :lol:  http://in5d.com/something-huge-just-happened/ (http://in5d.com/something-huge-just-happened/)  autobotezat "Esoteric Metaphysical Database") si exclama "Something HUGE has happened"
Ete scartz.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 07 Ianuarie 2015, 18:53:03
Nici nu am avut intentia sa-l incadrez la vreun fenoment ozn-istic altfel nu-l postam aici ci pe un alt topic sau intr-un loc unde putea strange cateva-nspemii de vizualizari, cei drept cu risc ridicat sa-mi iau ceva injuraturi de la cei care si-au papat timpul cu mine. Vroiam doar sa aflu daca exista vreo explicatie.
Multumesc.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 07 Ianuarie 2015, 22:28:01
Citat din: mariusvlad din  07 Ianuarie 2015, 18:53:03
Vroiam doar sa aflu daca exista vreo explicatie.
Dupa cum vezi explicatii sunt mai multe dar, care o fi cea adevarata?.........Cea mai plauzibila ar fi reflexia unei surse de lumina, de la stalp sau Blitz, pe particulele inghetate din atmosfera. Cred eu.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: mariusvlad din 08 Ianuarie 2015, 15:08:44
Citat din: Guest din  07 Ianuarie 2015, 21:44:29
Geamul deschis, afara frig... stat nemiscat. Imaginile respective sunt compuse din mai multe cadre si suprapuse prin soft? Nu ma pricep dar astept fotografiile pe email  :-D
Funcția HDR face exact ce banuiesti.
Am trimis acum pozele.
Scuze.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 11 Februarie 2015, 10:48:08
Dacă fac click pe linkul de Rufon pus mai sus îmi apare imaginea atașata. Ce poate sa însemne , mai ales ca nu e prima oară când pățesc asta?
Mulțumesc anticipat!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 11 Februarie 2015, 11:19:48
Citat din: Guest din  11 Februarie 2015, 11:13:46
Trebuie scos "s"-ul din https:// -> http:// si va merge. Scriptul care adauga atributele de [url] posibil sa adauge automat gresit...

Merci fain inca o data, asa a fost cum ai zis.

Intrebare de amator: de ce s-a adaugat 's'-ul?  :roll:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: maura din 21 Februarie 2015, 23:47:38
  Intr-o seara fotografiam de pe balcon formatiuni noroase mai deosebite (ca in prima poza ) si am observat aceasta "bulina'' . In seara aceea am surprins si alte ciudatenii dar asta nu am mai vazut pana acum.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 12 Martie 2015, 18:20:20
Poza este reala doar putin ajustata in Picasa ... mai tarziu vin cu originalul ...

Stiu ... ca se mai vorbea pe forum de un caz tot cu ... una bucata  FAN  ... ce arata ca o omleta ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 12 Martie 2015, 21:14:15
Citat din: Arhanghelul din  12 Martie 2015, 18:20:20
Poza este reala doar putin ajustata in Picasa ... mai tarziu vin cu originalul ...

Stiu ... ca se mai vorbea pe forum de un caz tot cu ... una bucata  FAN  ... ce arata ca o omleta ...
Pot sa-mi dau cu parerea?
  mda...pot!
deci:
Supraveghere terestră cu un sistem aerostat
statul major al fortelor terestre; trupe de uscat; armata romaniei; militari romani; general dumitru scarlat; tehnica militara; uav; sisteme de supraveghere; departamentul pentru armamente; acttm; sisteme aeriene fara pilot uman la bord;

Concluzia: un crop dintr-o fotografie aeriana de noapte,din data de 11.03.2013 ora 22.03
Am..."ghicit"?



Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 12 Martie 2015, 22:09:34
Citat din: alx din  12 Martie 2015, 21:14:15
Pot sa-mi dau cu parerea?
  mda...pot!
deci:
Supraveghere terestră cu un sistem aerostat
statul major al fortelor terestre; trupe de uscat; armata romaniei; militari romani; general dumitru scarlat; tehnica militara; uav; sisteme de supraveghere; departamentul pentru armamente; acttm; sisteme aeriene fara pilot uman la bord;

Concluzia: un crop dintr-o fotografie aeriana de noapte,din data de 11.03.2013 ora 22.03
Am..."ghicit"?

DA ... doar ora nu este nimerita ... era pe la 16-18 ...

L.E. Vela de pe balon are rolul de a nu da voie balonului sa se roteasca in jurul cablului de ancorare . Asta nu elimina ameteala operatorului de la butoane ... dar cauza este tuicomicina ...  :evil:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 12 Martie 2015, 23:35:22
Citat din: Guest din  12 Martie 2015, 23:15:30
Poate fi balonul din imagine plat cu protuberante sus jos privit din perspectiva? Ar fi bine facut asa? Ma intreb... daca ar fi fezabil...

Nu prea inteleg ce zici .... dar forma plata ... are o logica simpla ... balonul asta este blocat pe pozitie de un cablu de ancorare ... adica el se opune curentului de aer atmosferic (simplist spus vant) ... pe cand un balon (forma normala de para intoarsa cu coada in jos) de agrement, transport, etc. este purtat de curenti ... forma plat-orizontala il ajuta sa opuna o mult mai mica rezistenta fluxului de aer incident ... daca am inteles eu bine ... o vorba scapata de  cineva la o vorbire de cafea cuplata cu o tigare  ... cica defapt sunt 3 volume (3 baloane puse intr-o manta comuna de tip trifoi) ...

Resurse:

http://www.aeronautics-sys.com/skystar_300_aerostat_system (http://www.aeronautics-sys.com/skystar_300_aerostat_system)

L.E. CAt de asemanatoare sunt cele doua aerostate ... unul ovreisc si celalalt romanesc cica ...

http://www.rt.co.il/skystar-300 (http://www.rt.co.il/skystar-300)

(http://www.rt.co.il/sites/rt/UserContent/images/IMG_0051.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 01 Iulie 2015, 20:25:10
Citat din: Guest din  01 Iulie 2015, 14:34:30
Din cate imi dau seama este vorba de un avion pe suprafata caruia se reflecta lumina soarelui si se proiecteaza pe vaporii de apa, lumina fiind descompusa in mai multe culori.

Ok...sa fie cum zici tu.Da unde e avionu...aud?


Citat din: Guest din  01 Iulie 2015, 14:34:30 Varful aripii este indoit in sus si acest varf de aripa reflecta o parte a razelor solare in fotografia DSC_0570.jpg - lumina din stanga.

Sincer,pe tine ar trebui sa te cheme La Fontaine... ;D


Citat din: Guest din  01 Iulie 2015, 14:34:30In restul fotografiilor lumina de sub dara de vapori cred ca este reflectata de coada avionului spre vaporii de apa.

Lumina vine de sus,din cate stiu eu...




Citat din: Guest din  01 Iulie 2015, 14:34:30 In partea dreapta contrailul pare sa porneasca mai tarziu pentru ca este umbrit de motorul din dreapta desi as fi putut sa interpretez ca Soarele era in partea stanga si nu dreapta.

Serios?Unde ai vazut tu un avion cu motoare mai mari decat darele de condens?Mai ales ca dara de condens se formeaza undeva in spatele avionului,la oarecare distanta de motoare...




Una peste alta,parca cam prea trasa de nas...debunkereala ta!Sincer...ai facut afirmatii fara acoperire,doar de dragul de -mi demonstra mie ca am fotografiat ceva...banal.Adeca ai fost subiectiv peste poate...
Ca in rest,analiza ta este absolut fenomenala,si nu are nici o legatura cu cazul expus...bag seama ca nu ai citit alea 2 pagini din topic.


Oricum,multam tare fain pentru efort.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 01 Iulie 2015, 21:19:57
Nu este o analiză de nota 10, dar rezultatul este acelaşi: este un avion observat în condiţii mai deosebite.
Oricum, punctul luminos l-a "marcat" corect.
Încă o dată observaţiile numai cu aparatul fotografic îşi arată limitele; un bun binoclu de 8x30 sau o lunetă 20x50 limpezeau imaginile.
Am observat şi eu de nenumărate ori asemenea avioane (şi puncte luminoase în apropiere); dar nu am poze!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 01 Iulie 2015, 22:52:58
Citat din: prodcomb din  01 Iulie 2015, 21:19:57
Nu este o analiză de nota 10, dar rezultatul este acelaşi: este un avion observat în condiţii mai deosebite.

Tot spuneti ca e un avion,dar eu nu-l vad...am vazut avioane inainte si dupa asta,in aceeasi zona si acelasi interval de timp...am si pus o fotografie cu unul,care se vede CLAR  ca e avion...dar in cazul acestor fotografii tot ce am putut vedea a fost dara de condens,ca si cum aparatul ar fi fost MIC...in genul unui avion de vanatoare,caz in care ar fi fost imposibil sa aiba darele alea de condens...


Citat din: prodcomb din  01 Iulie 2015, 21:19:57Oricum, punctul luminos l-a "marcat" corect.

adica asa?
Citat din: Guest din  01 Iulie 2015, 14:34:30
Varful aripii este indoit in sus si acest varf de aripa reflecta o parte a razelor solare in fotografia DSC_0570.jpg - lumina din stanga.

Sa-mi scuzati expresia,dar asta este o speculatie...pura speculatie.Nu se vede avionul,nu se vede nimic acolo ce ar semana cu un avion,dar culmea,varful aripii,INDOITE IN SUS,a reflectat razele solare,si gata punctul perfect alb...nu portocaliu,nu rosu,desi soarele era la asfintit...


Citat din: prodcomb din  01 Iulie 2015, 21:19:57Încă o dată observaţiile numai cu aparatul fotografic îşi arată limitele; un bun binoclu de 8x30 sau o lunetă 20x50 limpezeau imaginile.

Mda...o imagine pe care poti face zoom nu e buna...e mai bun un binoclu.Ce sa zic...






Citat din: prodcomb din  01 Iulie 2015, 21:19:57Am observat şi eu de nenumărate ori asemenea avioane (şi puncte luminoase în apropiere); dar nu am poze!

Stiu...nu ai nici poze,nici nu mi-ai explicat cum soarele poate crea 2 reflexii paralele pe un balon...de fapt,tu doar faci debunkereala pe acest forum,fara sa aduci vreodata argumente viabile si valabile.Nu ai raspuns pana acum la nici una dintre cerintele colegilor de forum vizavi de masajele pe care le postezi...pur si simplu arunci niste raspunsuri,si iti vezi de treaba,chit ca raspunsurile alea,de cele mai multe ori sunt scoase din burta-ti proprie...
   Ma rog...poate ca asa iti castigi si tu existenta...in fond,viata e dura,nu-i asa...tovarase?



Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 02 Iulie 2015, 07:11:51
Cea mai bună dovadă, tovarășe, este că nu se vede avionul în poze; s-ar fi văzut prin binoclu sau lunetă pentru că este contrastul prea scăzut între silueta avionului și cer pentru aparatul foto. O spun în urma multor observații de același fel cu cea pozată de tine.
Observă mai mult natura, dar cu mijloace adecvate. Și nu trage concluzii pripite; observă de mai multe ori același fenomen.

Răspunsurile mele sunt bazate pe experiență nu pe structuri anatomice. Nu am timpul necesar pentru detalieri (umplere de goluri de experiență sau cunoștințe).

PS
Mai aștept un răspuns la reflexiile duble sau multiple pe un balon.

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 02 Iulie 2015, 09:12:54
Citat din: prodcomb din  01 Iulie 2015, 21:19:57
...
Încă o dată observaţiile numai cu aparatul fotografic îşi arată limitele; un bun binoclu de 8x30 sau o lunetă 20x50 limpezeau imaginile.
...
Oare? Si daca prin binoclu vedeai tot ceva de neinteles? Fara poze, cum explicai in cuvinte ceea ce ai fi vazut? O poza, chiar daca nu detine toate informatiile, ofera totusi detalii pe care mai devreme sau mai tarziu amintirile oricum le estompeaza. Ramai doar cu niste relatari, te crede cine vrea... Recent am vazut si eu un avion la nord-est, seara la apus, avea o trena cam de 3 grade dupa el, groasa, gri-neagra, iar avionul era o stea rosie cam de magnitudine -4 doar atat se vedea din el, o lumina puternica rosie, nici o forma de avion. Absolut spectaculos! Din pacate, nu am poza sa o impartasesc si eu pe aici exact ce am vazut... pacat.
Un aparat foto cu un teleobiectiv de 300mm imortalizeza imagini cam ca cele vazute printr-un binoclu 8x, iar daca fotograful e bun si foloseste expunerile manuale corecte, s-ar putea sa iese ceva frumos (asta ar fi un caz ideal, dar de dorit).

Citat din: prodcomb din  01 Iulie 2015, 21:19:57
...
Am observat şi eu de nenumărate ori asemenea avioane (şi puncte luminoase în apropiere); dar nu am poze!

Iarasi... pacat!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 02 Iulie 2015, 10:01:33
De acord.
Voi face poze pentru acest tip de observații. Singura complicație: va trebui să folosesc trepiedul sau fixarea aparatului foto pe/de ceva.

Mi-am adus aminte de
www.flightradar24.com/ (http://www.flightradar24.com/)

Am alipit cele doua postari. StarDust
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 14 Iulie 2015, 21:12:09
Condiţiile meteo nu au permis apariţia efectului de "măturică".
Apar doar reflexii.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 14 Iulie 2015, 22:04:43
În prima poză s-a "strecurat" ceva (în partea stângă).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 15 Iulie 2015, 19:57:11
Citat din: prodcomb din  14 Iulie 2015, 22:04:43
În prima poză s-a "strecurat" ceva (în partea stângă).
Cred ca este vorba de o insecta ce trece aproape de obiectiv si este defocalizata
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 16 Iulie 2015, 07:36:26
Citat din: jean din  15 Iulie 2015, 19:57:11
Cred ca este vorba de o insecta ce trece aproape de obiectiv si este defocalizata

Cerul era săgetat de rândunele, deci este o rândunică în mișcare specifică zbor: ridicare a aripilor deasupra capului.

PS
ele sunt cauza numeroaselor șuvițe filiforme de găinați de diferite nuanțe pe care le găsesc pe parbriz și caroserie; din cauza aceasta ședința de observare a avioanelor din comuna Bujoru de Teleorman a fost întreruptă de un astfel de incident (sau noroc cum zic unii) :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 13 Septembrie 2015, 12:09:35
Citat din: StarDust din  02 Iulie 2015, 09:12:54
Oare? Si daca prin binoclu vedeai tot ceva de neinteles? Fara poze, cum explicai in cuvinte ceea ce ai fi vazut? O poza, chiar daca nu detine toate informatiile, ofera totusi detalii pe care mai devreme sau mai tarziu amintirile oricum le estompeaza. Ramai doar cu niste relatari, te crede cine vrea... Recent am vazut si eu un avion la nord-est, seara la apus, avea o trena cam de 3 grade dupa el, groasa, gri-neagra, iar avionul era o stea rosie cam de magnitudine -4 doar atat se vedea din el, o lumina puternica rosie, nici o forma de avion. Absolut spectaculos! Din pacate, nu am poza sa o impartasesc si eu pe aici exact ce am vazut... pacat.
Un aparat foto cu un teleobiectiv de 300mm imortalizeza imagini cam ca cele vazute printr-un binoclu 8x, iar daca fotograful e bun si foloseste expunerile manuale corecte, s-ar putea sa iese ceva frumos (asta ar fi un caz ideal, dar de dorit).

Iarasi... pacat!



Avion pe cerul Vienei.
Fotografie selectată din multe zeci făcute cu Cannon HF11.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: classic din 13 Septembrie 2015, 14:33:48
O pasare? Avion? Elicopter? Ieri am prins vreme faina si am facut cateva poze unor formatiuni noroase. 
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 13 Septembrie 2015, 16:45:11
Păsări.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 13 Septembrie 2015, 18:07:37
Citat din: alx din  02 Ianuarie 2013, 21:55:09
@prodcomb.
La Otopeni vin doar daca pot privi din turnul de control... ;D altfel nu are rost.Si am vazut multe lucruri interesante nu la Otopeni,ci la Frankfurt,unde acu vreo 3 ani am stat 3 zile la cativa km de aeroport...si singura distractie era sa urmaresc avioanele care vin si pleaca,recte in timp ce erau pe panta de coboare sau luau altitudine...

Nu-ți recomand TURNUL ci terasa turnului, pentru că din TURN vezi prin două rânduri de geamuri (e drept că de bună calitate).
Dar nu este nevoie de înălțime pentru observațiile noastre. Practic avem nevoie de trasee diferite ale avioanelor și de zone degajate (parcuri) pentru observații ale avioanelor îndepărtate.
Anul acesta am reușit la Viena, pentru că are multe parcuri și multe avioane pe diferite trasee.
Dacă ai urmărit avioanele pe panta de coborîre sau de decolare trebuie să fi văzut un fenomen fizic care se obsrvă la capetele aripilor. Mai bine se observă din lateralul avionului, nu de sub avion (cum am încercat eu în capul pistelor, nu se vede).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2015, 08:08:05
Dacă se poate locația și cam ce păsări zboară ziua prin locație; după aceea mai vedem! ;)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 17 Noiembrie 2015, 08:41:20
Pot fi pescăruși.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 17 Noiembrie 2015, 16:34:37
Sunt pasari calatoare, formatia de zbor este tipica pasarilor care calatoresc pe distante mari. Lumina portocalie slaba este o reflexie a luminilor orasului. Am vazut adesea stoluri  de pasari zburand noaptea si la fel reflectau lumina si din locatia din oras unde am facut observatia.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Noiembrie 2015, 22:40:53
Citat din: Guest din  17 Noiembrie 2015, 15:31:31
Locatia este Piata Gorjului, cartierul Militari. Pasarile zburau catre N, deci in directia Lacul Morii: https://www.google.ro/maps/place/Bulevardul+Iuliu+Maniu+128-134,+Bucure%C8%99ti/@44.447276,26.021302,15z/data= (https://www.google.ro/maps/place/Bulevardul+Iuliu+Maniu+128-134,+Bucure%C8%99ti/@44.447276,26.021302,15z/data=)!4m2!3m1!1s0x40b201ae7858627b:0xb546eb17087b0e2a

Pasari observate de la mine: porumbei, gugustiuci, vrabiute, pescarusi, cotofane, ciori, corbi si soimi.

Din listă alegem acum păsările care zboară și noaptea (la luminile orașului).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 18 Noiembrie 2015, 09:48:23
Asa...si care este rostul acestor posturi?
Citat din: Guest din  16 Noiembrie 2015, 23:57:54
Este vorba despre un stol de pasari sub forma de V ce a trecut de la Sud catre Nord pe deasupra mea. Data exacta este 10.11.2015, orele 00:30.
Raspunsul la intrebare este chiar in intrebare...deci revin: care este rostul acestor posturi? Sau acum ne transformam in...ornitologi?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 18 Noiembrie 2015, 20:55:25
Citat din: alx din  18 Noiembrie 2015, 09:48:23

Sau acum ne transformam in...ornitologi?


Sunt necesare și aceste cunoștințe; altfel lumea este plină de mistere!
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 18 Noiembrie 2015, 21:06:38
Citat din: Guest din  18 Noiembrie 2015, 10:18:55
@jean
In locatia mea nu sunt surse puternice de lumina si nu am mai vazut pasari sa zboare noaptea sub forma de V. Mergand spre N m-am gandit ca nu poate fi vorba despre pasari migratoare.
Raspunsul este simplu si punctual
1- nici la mine in Colentina, zona mea de observatie, nu sunt surse puternice de lumina si totusi am vazut cum se reflecta lumina difuza de peste oras pe burta si aripile pasarilor;
2- Am vazut pasari zburand noaptea primavara sau toamna in formatie de V.
Titlu: Re: Ce a fotografiat ?
Scris de: maura din 07 Iunie 2016, 21:46:37
Rugaminte

Cea care a facut aceste fotografii se intreaba ce pot fi anomaliile descoperite dupa descarcare . Mentiona ca acestea se vad DOAR pe  fotografiile facute in zona respectiva -Poiana Gutanu. Era oarecum in apropierea locului unde s-a prabusit elicopterul israelian in 2010-Fundata -Zarnesti...  de aici gandul ei ca ar fi ceva "paranormal". A mai facut in ziua respectiva si alte fotografii dar fara "liniutele" ciudate. M-am oferit sa o ajut stiind ca pot apela la voi si experienta voastra si de aceea va rog sa o ajutati cu explicatii. Originalele sunt toate in link iar alte detalii tehnice in afara de faptul ca sunt facute cu telefonul nu cunosc.
https://www.dropbox.com/sh/zqrtr3w4yqceftf/AAD368uBhxNiGa3Bm1zvLqw-a?dl=0 (https://www.dropbox.com/sh/zqrtr3w4yqceftf/AAD368uBhxNiGa3Bm1zvLqw-a?dl=0)

Multumesc frumos :rainbow:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 08 Iunie 2016, 20:21:41
Telefonul mobil a devenit un adevărat osciloscop, la utilizarea lui ca aparat de fotografiat.
De obicei semnalele se auzeau într-un radio-receptor apropiat. Dar aici se pot și vedea.
Există o defecțiune care permite acest lucru la un telefon mobil care face și fotografii.
Dacă se făcea filmare era mai interesant.

Pentru mai multă siguranță utilizez aparate care nu sunt și telefoane. ;)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 09 Iunie 2016, 08:57:31
Citat din: prodcomb din  08 Iunie 2016, 20:21:41
Telefonul mobil a devenit un adevărat osciloscop, la utilizarea lui ca aparat de fotografiat.
De obicei semnalele se auzeau într-un radio-receptor apropiat. Dar aici se pot și vedea.
Există o defecțiune care permite acest lucru la un telefon mobil care face și fotografii.
Dacă se făcea filmare era mai interesant.

Pentru mai multă siguranță utilizez aparate care nu sunt și telefoane. ;)

Colegul prodcomb a nimerit aproape exact ce se petrece cu modulul foto-video al telefonului mobil ... cu adevarat a functionat in mod osciloscop(accidental)... doar cu o mica completare ...

Dupa forma(perioada) si nivelul pe verticala (amplitudinea) ... semnalele sunt digitale (liniute cu distante egale) cu salt de amplitudine/frecventa in functie de valoare campului electromagnetic receptionat ce afecteaza modulul(controler-ul senzorul) de conversie a luminii in semnal electric de pe fotocelulele cu tranzistori FET(tranzistori cu efect de camp, adica transzistori care in functie de un camp electric se deschid mai mult sau mai putin ... m-am explicat mai putin specializat ... ca sa priceapa si cei care nu au treaba cu electronica ... in concluzie functioneaza ca un ansamblu matricial folosind  milioane de robineti=celule foto ...

Cum au ajuns aceste liniute in semnalul electric generat de senzorul foto ?
A ajuns printr-o slaba ecranare si un filtru prost construit inainte de modului/controlerul de conversie ... ca ... concluzie ... o calitatea slaba a proiectari si integrari acestul modul foto intr-un telefon/tableta ...

De unde este acest semnal electromagnetic ""parazit"" ?
Presupun doua surse posibile :
- Modulul de emisie-receptie(poate fi GSM/WI-FI/Bluetooth) a telefonului obligat ca in aceasta zona montana sa-si mareasca puterea de emisie si implicit sensibilitate;
- Un emitator cu transmisie digitala (date) cu spectru imprastiat (salt in frecventa; posibil ceva gen CDMA - standar militar) ... spectrul imprastiat genereaza acel salt pe verticala( in amplitudine/frecventa) al "" liniutelor"" ...

In functie de cum a fost orientat telefonul pentru pozare avem liniutele verticale sau orizontale pe poze ... probabil a fost un telefon cu foarte mult plastic si fara casete de ecranare pe cablaj ...

https://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.ausairpower.net%2FOSR-0597.html&edit-text=&act=url (https://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.ausairpower.net%2FOSR-0597.html&edit-text=&act=url)

P.S. As putea dezvolta mai mult ... dar poate intr-un episod viitor ...
P.S.2 O presupunere ... un semnal de bruiere puternic poate sa influienteze radarul de altitudine de la bordul unei aeronave ... si sa pacaleasca piloti ... ce astfel dau cu el de sol /stanci ... asa ca o teorie constipata ... pardon conspirata ... de autoritarile puse in slujba lui Itzic ...
_____________________________________________________________________
Probleme de baleaj pe verticala in trecutul  catodic ...

(http://i47.tinypic.com/30sy0df.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 09 Iunie 2016, 10:15:44
Scuzati-mi ...  greselile de tastare(gandire) ... dar asa ... este dupa o seara inchinata zeNului Bachus  ... si dimineata conSPIRAta ...  :-D

Apropo ... ce osciloscop a folosit prietena ta ... pardon tembelefon ? ... ca un asa detector ... este o minune ... pe gratis ... tinand cont .. cat costa un scanNer/analizor de frecvente radio ...  :lol: :evil: :martiansmile:

P.S. Este de vanzare?   :evil:

http://www.gsmcenter.8m.com/articole/anti-radar.htm (http://www.gsmcenter.8m.com/articole/anti-radar.htm)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 09 Iunie 2016, 14:27:51
Ar putea să fi fost în calea fasciculului unui radioreleu.

Dacă ar putea detecta radarul cu laser ...  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 09 Iunie 2016, 15:04:58
Citat din: prodcomb din  09 Iunie 2016, 14:27:51
Ar putea să fi fost în calea fasciculului unui radioreleu.

C-am foarte sigur ... dar tot cu transmisie digitala in spectrul imprastiat ... aici cu imprastierea ... mah ""imprastiez"" cu oricine ... ma contrazice ... RECunosc ... la sigur ... semnatura semnalului radio ... o recunosc si-n ViS ...

Citat din: prodcomb din  09 Iunie 2016, 14:27:51
Dacă ar putea detecta radarul cu laser ...  :-D

Lasere frate ... Sa te ti ... iti dai seama ca ne batem pe tembelefonul ala( :evil: :-D :lol: :martiansmile: :rainbow: ) ... PARANORMAL ... eu vin cu (tridentul  :evil:)3 unde ... metricomilimetriconanometrica ... ca sunt mai maimuta ...(https://scanbox.files.wordpress.com/2015/12/yeti.jpg)

https://www.youtube.com/watch?v=kmu6myuCJvE (https://www.youtube.com/watch?v=kmu6myuCJvE)



Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 09 Iunie 2016, 15:22:10
""ANCOM acordă:    licenţe de utilizare a frecvenţelor radio şi autorizaţii de asignare a frecvenţelor radio pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii mobile celulare: GSM 900, DCS 1800, DECT, CDMA 450, IMT-2000/UMTS (3G);""

http://www.ancom.org.ro/radiocomunicatii_2906 (http://www.ancom.org.ro/radiocomunicatii_2906)
http://www.radcom.ro/ro/istoric (http://www.radcom.ro/ro/istoric)
http://www.mobilis.com.ro/servicii.html
http://www.stsnet.ro/ (http://www.stsnet.ro/)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: maura din 09 Iunie 2016, 20:46:30
Multumesc pentru explicatii baieti :star:

Persoana cu telefonul osciloscop nu e prietena mea de aceea i-am trimis explicatiile cenzurand glumitzele aferente :lol:). Am pus cu grija intrebari despre tipul telefonului. Sper sa-mi divulge informatia si sa nu fie dezamagita ca nu a fost nimic paranormal.

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: maura din 15 Iunie 2016, 13:29:04
"... ce osciloscop a folosit prietena ta ..."

      Sony Xperia M2
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: OzN_HunteR din 15 Iulie 2016, 07:52:36
Am facut poza asta in urma cu aproximativ o saptamana cu dorinta de a prinde in poze o tornada.... ciudat faptul ca un poza am prins in coltu de sus dreapta ceva ce pare a fi 2 turnuri iar nori de sus sunt efectivi drepti.....
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 15 Iulie 2016, 08:17:28
Mie mi se pare ca ai prins (si) o reflexie in geamul masinii a capului fotografului, intoarsa la 180 gr. iar ceea ce par "2 turnuri" e ceva ce era atarnat de mana celui care facea poza.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: panta_rh_ei din 15 Iulie 2016, 08:24:30
Cu scuzele de rigoare, impresia mea - la prima vedere -  este de...doi intr-unu'. Iar o tornada care face spagatul chiar este interesanta. :?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Xanadron din 15 Iulie 2016, 10:32:56
Mda, @Ganditorul zice bine - mai exact, presupusele turnuri par a fi chiar tel. cu care s-a pozat, reflectat in geamul lateral - la fel ca si freza pasagerului/ei (sau a soferului).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: OzN_HunteR din 15 Iulie 2016, 15:22:35
Acuma dupa ce am dat putin zoom la poza am vazut intradevar ca aveti dreptate. Mi se vede " freza " :))) Multumesc de raspunsuri si ma bucur ca subiectul asta a ramas de atata vreme deschis [ fiind deschis de mine in  13 Februarie 2008, 10:28:21, adica de mai bine de 8 ani  :mrgreen: ]
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 15 Iulie 2016, 21:06:43
Propun pentru discutii doua fotografii facute in in statia CFR Canepisti jud. Cluj de Racoltza Florin. Data de 13 iulie ora 16. Expunere 1/1444s iso 100.
In ambele fotografii se observa un obiect pe cer dar forma este diferita, Obiectul sau obiectele in cazul ca nu este acelasi obiect, nu au fost vazute cu ochiul liber, numai dupa descarcarea pozelor.
Voi ce parere aveti de obiectele surprinse in poze?
Ultimele doua poze sunt obiectele surprinse in poze marite de 250, 300 de ori.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 15 Iulie 2016, 21:39:36
,,Obiectele" ar putea staționa pe o pânză de păianjen.  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 16 Iulie 2016, 14:10:50
@jean o intrebare, tu stii ce ai fotografiat? Daca da, va trebui sa mut postarea la alt subiect. Obiectul din partea de jos sunt sigur ca e o insecta sau o pasare.

P.S. Scuze ulterior am vazut ca n-ai facut tu pozele, totusi e bine de stiut daca e vorba de o ghicitoare sau chiar fotograful a surprins ceva ce nu a reusit sa identifice.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 16 Iulie 2016, 16:40:07
M-am uitat si eu mai atentpe poze, cred ca sunt pur si simlu doua pasari. Cea de sus e una de dimensiuni mai mari, posibil barza, iar cea de jos asa cum am mai scris insecta sau o pasare mai mica rapida.
Cele doua poze au fost facute din acelasi loc, trenul se afla in miscare. Exclus ceva atarnat de firul de I.T.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 16 Iulie 2016, 16:46:59
@prodcomb, panza de paianjen la geamul unui vagon de tren nu prea cred. Nu rezista din cauza curentului si paianjenul nu mai simte vibratiile panzei din cauza curentilor de aer, va muri de foame. Panzele lor se fac in locuri linistite si fara curenti de aer.
@StarDust, sunt de acord cu tine cand spui: Obiectul din partea de jos sunt sigur ca e o insecta sau o pasare. Asa cred si eu, dar restul? Ce ar putea sa fie?.......Ma refer la ce am marit in ultimele doua poze. Obiectul cu forma ovala si cu o prelungire in partea stanga jos ar putea fi un balon. dar cel din poza urmatoare are o forma mai ciudata. Nu seamana nici a balon nici a avion. De remarcat ca nu au fost vazute cu ochiul liber in timpul fotografierii.
Nu pare defocalizat ca insecta sau pasarea de jos si cu anumite parti reflecta lumina. Deci, este vorba de un obiect solid. Am sa mai pun cateva intrebari persoanei care a facut pozele, dar el spune ca trenul se afla in statie, probabil stationa. De asemena a fost rugat de mine sa trimita pozele originale pentru a fi studiate de cineva care se pricepe si nu am primit nici un raspuns.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 16 Iulie 2016, 17:00:42
Eu am totusi niste nelamuriri, lampa si stalpul din stanga sunt in aceeasi pozitie, deci, cel ce a facut pozele nu s-a miscat. Totusi, vagoanele sunt diferite, deci sigur trenul se misca.
Si totusi, daca nu a vazut obiectele ce a incercat sa fotografieze?

P.S. Exclus varianta cu panza de paianjen, pe acolo trec locomotive si sterg firul de jos cu patina de contact, poate chiar trenul din poza a facut asta cu putin inainte, iar un diesel o sufla cu jetul de gaze arse evacuat. Pe de alta parte obiectul era clar in miscare.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 16 Iulie 2016, 21:00:45
Citat din: StarDust din  16 Iulie 2016, 17:00:42
Eu am totusi niste nelamuriri, lampa si stalpul din stanga sunt in aceeasi pozitie, deci, cel ce a facut pozele nu s-a miscat. Totusi, vagoanele sunt diferite, deci sigur trenul se misca.
Si totusi, daca nu a vazut obiectele ce a incercat sa fotografieze?
Foarte corecta observatia, ma bucur ca mi-ai raspuns. Se pare ca fotograful sta pe loc si trenul de pe linia vecina se misca.
Ce a incercat sa fotografieze?.....Nu stiu, asta m-am interbat si eu, aceasi intrebare am pus-o fotogafului. Nu am primit raspuns la aceasta intebare. Ma interesa care a fost imboldul de a imortaliza acel petec de cer fara importanta.
Mai astept raspunsuri de la el.
Dupa ce am scris si postat mejajul la cateva minute am primit urmatorul raspuns de la el:
,,Trenul se afla in statie,stationa.Trenul de marfa se afla in miscare,insa foarte incet.Fotografia am facut-o din usa trenului pe care am deschiso pt.ca era foarte cald.M-am uitat la poza si am ramas uimit incit am aratat-o unui calator ce se afla langa mine .Pozele le-am trimis.O sa le mai trimit.Pozatul cerului fara subiect e o pasiune noua pt.mine,aproximativ 2luni,insa cu o satisfactie foarte mare pt.mine.Am reusit sa obtin imagini cu foarte multe obiecte stranii.Chiar acum m-am gandit sa postez pe site o poza din luna iulie de la Sovata lacul Ursu".
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Iulie 2016, 07:11:22
Pasiuni, pasiuni, ...

Obiectele sunt în plan apropiat, după claritate; oare ce profunzime a câmpului fotografic avem?

Deci pânza de păianjen era din vagonul lui.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 17 Iulie 2016, 08:21:30
Neatza'
@prodcomb
Da, pasiuni pasiuni :). Uita-te la nori, stalpi si vagon. Dupa ceea ce vad eu fotograful a facut focusul pe nori care se vad cu maxim de claritate. Dupa cum se vede, poza nu e de camp foarte larg, deci s-a folosit o focala ceva mai lunga(30-35mm?), caz in care nu avea cum un obiect aflat in plan apropiat sa iasa asa clar.
Daca se folosea o focala scurta, deci un obiectiv mult mai larg ca si camp, da era posibil.
Obiectul e pe cer, zic eu.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Iulie 2016, 08:52:50
Este o perioadă foarte prolifică pentru păianjeni, sunt foarte harnici. De câteva săptămâni îi urmăresc în provincie, la curte cu multă vegetație. În câteva ore îți barează trecerea pe alei la orice înălțime și te trezești omul-păianjen: plin de ,,funii" pe mâini, picioare, ochi, etc. Nu sunt însă veninoși și îi îndepărtez cu grijă pentru că sunt de un real folos; uitați-vă la capturi - muște, țânțari și alte insecte dăunâtoare. Am făcut zeci, poate sute de fotografii cu activitățile lor.
Poate de aceea sunt familiarizat cu încă două poze cu ei.

Ultima poză la GHICITOARE pusă de mine este la aceeași temă.

Deci sunt și eu pătruns de aceeași pasiune. Dar eu mai urmăresc și altceva, mult mai interesant.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 17 Iulie 2016, 10:28:52
Uite cum arata frunza de Vita de vie la un metru in fata ap. foto(35mm focala) focalizat pe dealul din fundal. Nu e deloc conturata, iar daca era un paianjen era la fel de neclar(din pacate nu am gasit unul sa fac un demo).   :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Iulie 2016, 10:57:04
Vezi că ai ceva în poză.  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 17 Iulie 2016, 16:42:07
@prodcomb
Sigur nu este un paianjen cum nu este un paianjen nici in pozele lui Racoltza Florin dupa cum vezi. El spune: pozele au fost facute din usa vagonului. Paienjeni in usa vagonului? greu de crezut. Trenul este in circulatie si panza era rupta de cei care urcau sau coborau din vagoane. Nici reflexie in geam nu e pentru ca usa era deschisa. Poate fi o pasare surprinsa intr-o pzitie mai ciudata fata de obiectiv. Eu am cautat pe net poze cu pasari in zbor si nu am gasit nimic asemanator. Dar daca nu este o pasare?...... :?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Iulie 2016, 17:00:46
Păi nu este o pasăre, sunt insecte sau bucăți din ele după o masă copioasă de păianjen.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 17 Iulie 2016, 17:47:03
Citat din: jean din  16 Iulie 2016, 16:46:59
... Panzele lor se fac in locuri linistite si fara curenti de aer.
... De remarcat ca nu au fost vazute cu ochiul liber in timpul fotografierii.

Eu am văzut și fotografiat cum lucrează ziua-nămiaza mare în vegatație; deci fals.
Am mai auzit afirmația asta ,,tabu"; n-am văzut, nu știu nimic (cred în Moș Crăciun!).  :-D
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: StarDust din 19 Iulie 2016, 18:29:23
Citat din: prodcomb din  17 Iulie 2016, 17:47:03
Eu am văzut și fotografiat cum lucrează ziua-nămiaza mare în vegatație; deci fals.
...

Fals. In vegetatie e o treaba, e mediul lor natural. Nu si usa unui vagon de tren, unde curentii de aer sunt mult mai intensi plus ca circula lumea non-stop pe acolo.
Din pacate, paianjenii nu explica totul...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 19 Iulie 2016, 21:57:29
Citat din: StarDust din  19 Iulie 2016, 18:29:23
Fals. In vegetatie e o treaba, e mediul lor natural. Nu si usa unui vagon de tren, unde curentii de aer sunt mult mai intensi plus ca circula lumea non-stop pe acolo.
Din pacate, paianjenii nu explica totul...

Păianjenii sunt inepuizabili ...
În interiorul vagonului, nu în exterior. Și pe urmă, trenurile sunt cam goale.
De fapt nu avem un selfie să vedem unde stă observatorul.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 19 August 2017, 06:50:53
Poți pune întrebarea și pe www.astronomy.ro (http://www.astronomy.ro)
Acolo sunt mai mulți care fac observații ca tine și au echipamene corespunzătoare. În mod sigur au mai întâlnit ce ai găsit tu în poze.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 20 August 2017, 09:46:32
Ar trebui sa cauti raspunsul mai întâi pe un forum de fotografi super profesioniști ... apoi pe astronomie si altele...
Oricum e un subiect foarte serios.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 20 August 2017, 17:27:51
Ar fi interesant de știut data (ziua, ora; intervalul de timp îl aflu după lungimea arcelor stelare) când au fost făcute expunerile.
În atmosferă se simțea prezența insectelor, gâzelor, ... ?
Hot pixels ar trebui să apară mereu în același loc în cadru.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 22 August 2017, 07:53:40
Nici eu nu ma pricep asa de bine ... Dar poti vorbi in bucuresti cu cei de la magazin f64, mai sunt si băieți deștepți pe acolo, sau cauti pe net, de exemplu


https://photo.stackexchange.com/questions/69379/what-are-the-red-blue-and-green-dots-in-my-night-sky-photos

https://photo.stackexchange.com/questions/tagged/artifacts

Artefactele acestea pot avea o sumedenie de cauze.... si sigur, pot fi si lucruri reale , nu neapărat artefacte, dar trebuie înlăturate toate.variantele.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 22 August 2017, 12:46:52
Citat din: Guest

...
Erau tantari multi si noi am scapat doar dupa ce ne-am dau cu spray anti tantari, dar chiar si asa unii voiau sa te muste si de ochi sau din interiorul urechii daca ii lasai :-D. Noi eram pe un deal langa Comana si locatia este excelenta pentru observatii ale cerului dar din pacate in seara cu pricina Luna ne-a cam deranjat.
...


Ar putea fi țânțari care reflectă lumina Lunii?   :roll:

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 23 August 2017, 08:42:31
Tu ai folosit un DSLR ... cu oglinga si obiectiv interschimbabil ... adica se expune interiorul aparatului la factorii externi ... in speta vreau sa spun ca pot intra impuritati :praf de piatra/roca/etc., pilitura metalica, vapori de apa si/sau alte lichide ... cele enumerate anterior se pot depune pe lentila interioara a obiectivul/teleobiectivului si/sau senzor.

Acum eu nu zic ca este valabila ipoteza de mai sus cu "impuritati" ... dar poate fi luata in calcul ...

https://scottymanphoto.com/dslr-sensor-cleaning-photography-tips/ (https://scottymanphoto.com/dslr-sensor-cleaning-photography-tips/)

(http://digitaldustoff.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/Screen-Shot-2015-06-04-at-11.40.33.png)(https://i0.wp.com/scottymanphoto.com/wp-content/uploads/2017/03/sensor-dust-after-local-camera-shop-cleaning.jpg?ssl=1)(http://a2.images.reviewed.com/image/fetch/c_limit,w_856,h_570,b_white,q_89,f_auto/http://reviewed-production.s3.amazonaws.com/attachment/653ec77ea38e06eb3e2d50ad06b4090d11b8006e/Canon-EOS-6D-Review-front_tour.jpg)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 24 August 2017, 15:38:38

Deci se pot face studii ale radiației cosmice.    :roll:

Dece nu ai postat răspunsul și pe astronomy.ro?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 24 August 2017, 22:09:20
Fenomenul jerbelor de particule cosmice are diametre de sute de metrii. Se pot detecta relativ ușor la nivel de amator. Jerbele conțin particule secundare generate de radiația primară de mare energie. O broșură ștințifică veche se intitula ,,Raze din adâncul Universului".

În cazul cosmonauților, umoarea apoasă a ochilor joacă rol de cameră cu bule.

Pe vremuri se depozitau pe vârfurile munților teancuri de plăci fotografice cu straturi speciale pentru detectarea radiației cosmice.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 27 August 2017, 10:27:10
Completare ...

http://hackaday.com/2012/01/15/turn-your-camera-phone-into-a-geiger-counter/ (http://hackaday.com/2012/01/15/turn-your-camera-phone-into-a-geiger-counter/)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 13 Septembrie 2017, 20:53:13
Va salut stimati colegi,
Am primit patru fotografii de la o persoana si as dori daca aveti placerea si putin timp
sa dati o parere despre ele si ce ar putea fi in fotografii.


Ce spune acea persoana: pozele sunt exact așa cum s-au înregistrat de aparat pe card,
fără nicio modificare.
Sunt făcute în Sabauani, judetul Neamt, pe 31 august, ora 22.25.
S-a folosit un aparat foto Nikon Coolpix P900 pe zoom X 80 așezat pe trepied.
Luminile au fost vazute pentru prima data de un puști care a alertat pe mama sa.
Mama a ieșit în drum cu aparatul pentru a avea o vizibilitate mai buna din cauza
vegetatiei.
Luminile au apărut brusc și tot la fel de brusc au dispărut, luminile pierzandu-se
constant în întuneric. Se deplasa un pic mai repede ca un avion care se vede
noaptea pe cer.
Pozele sunt in arhiva atasata.

Nota:
La raspunsurile anumitor persoane de pe Facebook cum ca ar fi o drona sau
LED-urile unei camere care filmează în infraroșu, persoana răspunde ca,
sigur nu este vorba de așa ceva.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 13 Septembrie 2017, 21:14:43
Și trepied și zoom; a avut timp să se instaleze și tot a ieșit mișcat și nefocalizat.

Mie mi se pare a fi o sursă multi-led.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 14 Septembrie 2017, 11:58:54
Asa spune  persoana in cauza.
Miscarea  este posibil sa  vina de la obiect deorece nu era imobil  asa cum bine spunea un coleg pe aici.
Sursa multi LED (drona) am zis si noi persoanei ca ar putea fi. Dar ea sustine ca nici vorba de asa ceva, Obiectul era pe cer si se misca usor.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 14 Septembrie 2017, 22:55:02
Citat din: jean din  13 Septembrie 2017, 20:53:13

LED-urile unei camere care filmează în infraroșu ...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 25 Septembrie 2017, 22:10:29
Test
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: alx din 26 Septembrie 2017, 19:24:02
Incă nu am o explicație pentru ce s-a întâmplat cu pagina 30...să vedem ce poate face Paul. Între timp, se poate continua pe pagina 31.
   Dacă au existat postări pe pagina lipsă, rog autorii lor să le reposteze aici. Mulțumesc.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: jean din 27 Septembrie 2017, 19:50:58
Multumesc alx,
ma interesau comentariile de acolo.
Daca nu se poate face nu este suparare, viata merge inainte.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 10 Octombrie 2017, 20:17:31
Fără cuvinte! :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 11 Octombrie 2017, 10:02:55
Trenul Roma-Pisa. Vagonul cu luminile aprinse. Pe exteriorul geamului sunt picături de apă.

PS
,,fotograful" nu a observat luminile de pe geam (ca de obicei!), le-am văzut eu la vizionarea pozelor
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: hoinar din 26 Martie 2018, 15:49:19
Observa cineva ceva ciudat? (exceptand "orbul" plimbaret care cel mai probabil este reflexie in obiectiv, fiind sincronizat cu miscarea de panoramare)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 22 Mai 2018, 08:25:28
Un profil interesant pe albastrul cerului senin; secondat de un avion.

Mai este și o altă mică surpriză.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 Decembrie 2019, 13:30:17
Imagini luate cu CANON HF11 (zoom optic 12x).
Madrid, mai 2019. Timp observare ~ 2 minute.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 07 Decembrie 2019, 13:25:06
Si dumneavoastră ce părere aveți? Fiindcă mie îmi pare sa fie un balon spart.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 07 Decembrie 2019, 22:48:07
Este un balon-figurină umplut cu heliu. Nu este spart, dar are forță ascensională mică și este purtat de curenții de aer.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 08 Decembrie 2019, 10:24:22
Imagini luate cu telefonul și cu zoom-ul lui (4x).
Londra septembrie 2019.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 13 Decembrie 2019, 12:02:28
Este un zmeu.
În proiecție pe nor este mai greu vizibil.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 01 Februarie 2020, 20:27:33
Lumini "umblătoare"
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 03 Februarie 2020, 11:20:10
Nu sunt lumini ,,zburătoare"?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 03 Februarie 2020, 23:11:14
Stalking Starlink's 'DarkSat'

https://www.youtube.com/watch?v=ytUygPqjXEc
https://www.youtube.com/watch?v=T6v47CmRA7A

https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX_Starlink
https://www.youtube.com/watch?v=4tEbxVKxGKo

https://www.youtube.com/results?search_query=60+Starlink+satellite

@abyss

In ce zi  si ora ai vazut (a vazut camera) aceste lumini?

Am pe cineva in localitatea Ciorogarla ce spune ca a vazut un sir de lumini cu distanta aproape egala intre ele si cu cateva mici exceptii cateva lumini in lateral foarte apropiate de sir ... peste 20 de lumini .

Data observatiei : 31.01.2020 ;
Ora observatiei : ~ 19:20 ;
Durata de observatie relativa: peste 10 minute ;
Directia de deplasare : VNV-SVS  ;
Viteza relativa de deplasare: aproape de viteza de croaziera a avioanelor de linie ;
Numar de observatori :1 observator aproape permanent si 1 observator penru cateva zeci de secunde ;

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?Pe ce frecventa?
Scris de: Arhanghelul din 04 Februarie 2020, 08:41:14
Pentru cine este curios pe ce benzi de frecvente vor comunica cu guvizii .

Completare:

"Before the
Federal Communications Commission
Washington, D.C. 20554

In the Matter of

Space Exploration Holdings, LLC

Application For Approval for Orbital Deployment
and Operating Authority for the
SpaceX NGSO Satellite System

Application For Approval For Orbital Deployment And Operating Authority for the
SpaceXNGSO Satellite System Supplement   )

IBFS File No.  SAT-LOA-20161115-00118

Call Sign S2983

SAT-LOA-20170726-00110

Call Sign S3018

MEMORANDUM OPINION, ORDER AND AUTHORIZATION

Adopted:  March 28, 2018   Released:  March 29, 2018

By the Commission:  Commissioner Rosenworcel issuing a statement.

I.   INTRODUCTION
1.   In this Memorandum Opinion, Order and Authorization, we authorize Space Exploration Holdings, LLC (SpaceX) to construct, deploy, and operate a proposed non-geostationary orbit (NGSO) satellite system comprising 4,425 satellites for the provision of fixed-satellite service (FSS) around the world. In granting those parts of SpaceX's Application and Supplemental Application that were accepted for filing, we address concerns expressed by commenters seeking various conditions on the grant and partially deny two Petitions to Deny.  Grantof this application will enable SpaceX to bring high-speed,
2.   reliable, and affordable broadbandservice to consumers in the United States and around the world, including areas underserved or currentlyunserved by existing networks.
II.   BACKGROUND
3.   Application.  On November 15, 2016, SpaceX filed an application requesting authority for its proposed NGSO FSS satellite system, comprising 4,425 satellites in 83 orbital planes, at an approximate altitude of 1,110 to 1,325 kilometers. In this application, SpaceX proposes to operate in the 10.7-12.7 GHz, 13.85-14.5 GHz, 17.8-18.6 GHz, 18.8-19.3 GHz, 27.5-29.1 GHz, and 29.5-30 GHz bands.  SpaceX also requests waivers of certain Commission rules.
4.   Processing Rounds.  On July 15, 2016, the Commission accepted for filing the petition for declaratory ruling of WorldVu Satellites Limited, d/b/a/ OneWeb (OneWeb Petition). At the same time that the Commission accepted the OneWeb Petition for filing, it initiated a processing round for additional NGSO-like applications and petitions in the frequency bands requested by OneWeb.   The processing round closed on November 15, 2016.  Eleven additional applications and petitions were filed for NGSO-like satellite systems, including the application filed by SpaceX. On May 26, 2017, the SpaceX Application was accepted for filing, and at the same time a second processing round was initiated for the additional frequency bands requested by other applicants and petitioners.   The second processing round closed on July 26, 2017 with two additional applications received, including a supplemental application from SpaceX, which requested the addition of the 12.75-13.25 GHz, 19.7-20.2 GHz and 29.3-29.5 GHz bands. In that application, SpaceX also requested certain waivers of the Commission rules. Each of the
5.   applicants and petitioners filing in this processing round, including OneWeb, proposes an NGSO FSS system that, if approved, would have the same status and the same rights as other participants in the same processing round in case any division of frequencies is required to avoid mutual interference.   On June 22, 2017, the Commission adopted an order granting the OneWeb Petition (OneWeb Order).   On November 2, 2017, the Commission adopted orders granting petitions for U.S. market access by Space Norway and Telesat. "

Continuarea se gaseste in atasament .


Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Februarie 2020, 11:15:36
Pleiada de sateliți Starlink a fost observată pe 27 noiembrie 2019 dimineața.

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=12627&postdays=0&postorder=asc&start=870
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 04 Februarie 2020, 21:33:57
Citat din: Arhanghelul din  03 Februarie 2020, 23:11:14

@abyss

In ce zi  si ora ai vazut (a vazut camera) aceste lumini?


E trecut in denumirea jpg-ului. Stanga jos data calendaristica, dreapta ora min sec. Locație Azuga
Da, par sa fie starlink pe dire tia NWN-SES. DAR :
1. Prima lumina din cârd era verzuie. Apoi restul albe. Aprox 30 -40 nu mai stiu fiindca incercam să prind ceva cu telefonul.
2. Pe langa ele din sens invers veneau alte lumini ce nu pareau a avea o traiectorie rectilinie ci usor in zig-zag cu accelerari si decelerari alternative fara modificări ale intensității luminoase. 
3. NU o sa ma convinga nimeni niciodată ca o cutie de 1 metru (mini-satelitul) poate fi vizibila la o altitudine de 400-1500 km. Vizibila in timp ce parcurge intreaga bolta a cerului.  Chestia cu starlink e praf in ochi.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Februarie 2020, 21:57:53
Poți să-i localizezi pe cer, cunoști constelațiile, stelele?

Oricum te lămurești pe heavens-above despre ,,invazie".

Punctul 2. este iluzie optică.

Nu uita că pe teren, în plin soare, un ciob de sticlă se vede de la mulți kilometri.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 04 Februarie 2020, 22:05:35
Bun. In principiu conform surselor oficiale sunt Starlink in poze. Fuseseră lansați cu o zi in urmă.

Punctul 2 nu are cum sa fie iluzie optică.

Priviti un avion ce zboară spre apus. Reflecta lumina temporar . Un cub reflectă eventual intermitent in scurte flash-uri.  Hai sa fim seriosi... 1 metru cub de la 500 de km?

Priviți mai jos cat de mică e naveta americanilor surprinsa cu soarele in spate:
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 04 Februarie 2020, 22:14:01
Aceasta imprejurare a avut si un aspect bun pe care doresc să vi-l spun.

In momentul observației telefonul meu samsung s9 nu a putut filma in mod nocturn așa cum insa poți face poze. In modul foto poți regla intensitatea expunerii.
Am descoperit ulterior momentului o aplicatie care înregistrează VIDEO ceea ce telefonul vede in modul foto nocturn. Tare nu?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 Februarie 2020, 22:34:53
Nu există puctele cardinale NWN și SES; există însă N-NV și S-SE, eventual fără liniuță.
Dacă avionul zboară spre apus și nu lasă urmă, e posibil să nu-l vezi deloc.
Naveta are Soarele în spate, altfel pe cerul nopții ai văzut ce impresionant se vede.
Cuburile sunt stabilizate pe orbită rotațional, dar cu frecvență măricică. Sputnikul era mai mic, sferic și tot s-a văzut cu ochii liberi.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 05 Februarie 2020, 00:41:13
Hai sa nu invocam argumente tehnice ca sa evitam fondul problemei.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 Februarie 2020, 01:11:46
Problema e grava; vom privi cerul printre gratii.
Sunt afectate astronomia si radioastronomia. :(
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 Februarie 2020, 13:10:12
Se trag ,,rafale" în continuare.
Până la 42.000 de licurici mai e. :)
Trebuie umblat cu ,,moftul" la soft ca să nu-i mai vadă.

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=12627&postdays=0&postorder=asc&start=900
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 11 Februarie 2020, 15:02:37
9 februarie 2020, Lună Plină la perigeu.
Deasupra craterelor lunare, la terminator, sunt câteva lumini staționare.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Arhanghelul din 11 Februarie 2020, 21:58:21
Citat din: prodcomb din  04 Februarie 2020, 22:34:53
Nu există puctele cardinale NWN și SES; există însă N-NV și S-SE, eventual fără liniuță.

Mea culpa ...

Citat din: Arhanghelul din  03 Februarie 2020, 23:11:14
Directia de deplasare : VNV-SVS  ;
ERATA:
NNV - SSE ...

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1639.0;attach=25130;image)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 13 Februarie 2020, 13:17:05
Citat din: prodcomb din  11 Februarie 2020, 15:02:37
9 februarie 2020, Lună Plină la perigeu.
Deasupra craterelor lunare, la terminator, sunt câteva lumini staționare.

Sunt creste montane în apus de Soare.
Titlu: Re: Pareri ! Nu știu ce am fotografiat !
Scris de: abyss din 15 Februarie 2020, 17:30:05
Nu stiu ce am fotografiat.  :lol:
Titlu: Re: Pareri ! Nu știu ce am fotografiat !
Scris de: abyss din 15 Februarie 2020, 17:34:53
p 2-a
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 15 Februarie 2020, 20:41:25
Sunt două duble, dar nu deranjează.
Se termină cu 921, respectiv 039.

Frumoasă luna august! :)

PS
sunt funigei :)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 15 Februarie 2020, 21:00:28
Citat din: prodcomb din  15 Februarie 2020, 20:41:25


Frumoasă luna august! :)

PS
sunt funigei :)

Sunt doar rods.  :roll:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rod_(optics)
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 15 Februarie 2020, 22:31:07
Citat din: fiulploii din  15 Februarie 2020, 21:00:28
Sunt doar rods.  :roll:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rod_(optics)

Ceva/cineva trebuie să fie autorul dârelor. Cine?
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 15 Februarie 2020, 23:02:38
Nu sunt funigei. Era sus la mama draku  :evil:
Plus ca avea luciu metalic. părea să fie alcătuit din două părți si intre ele ceva care mișca.

Si un avion pentru comparație
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 15 Februarie 2020, 23:12:56
Aici se vede clar cum stralucește. Dar.... :-D, mai bine rămâne la avioane și funigei. E mai indicat.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Ganditorul din 16 Februarie 2020, 10:13:20
Avion clar nu e... Se comporta ca un sac subtire de plastic luat de vant

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 16 Februarie 2020, 10:33:25
Citat din: abyss din  15 Februarie 2020, 23:02:38
Nu sunt funigei. Era sus la mama draku  :evil:
Plus ca avea luciu metalic. părea să fie alcătuit din două părți si intre ele ceva care mișca.

Si un avion pentru comparație

Avionul nu avea luciu metalic?

Ganditorul se pare că are dreptate.

Am să postez totuși câteva poze cu funigei, un avion și o pasăre cu luciu metalic.

Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 16 Februarie 2020, 16:45:22
Domnule @prodcomb apreciez imaginile cu funigei, sunt foarte utile pentru comparație. Sunt convins ca nu erau așa ceva deoarece se afla la foarte mare înălțime. Sclipirea, stralucirile au fost cele care ne-au atras atenția. Apoi modul în care se deplasa, a staționat aparent câteva minute apoi și-a continuat deplasarea mai rapid.
Am vazut mai clar decât a surprins camera, ea ''blurează'' cumva imaginea. Aparent erau doua protuberanțe si intre ele se observau filamente gri inchis care ondulau si aveau la randul lor sclipiri metalice.
E foarte posibil să fi fost un balon, mai multe baloane etc. , beteală sclipitoare etc. ceva de la o festivitate. Dar precis nu știu nici eu. Dar m-am gandit ca sunt interesante imaginile.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 16 Februarie 2020, 19:28:58
O lunetă de buzunar 25x30 sau 15-50x21 este de un real folos.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 16 Februarie 2020, 20:46:36
Am să vă urmez recomandarea.
Titlu: Re: Pareri ! Ce au fotografiat alții?
Scris de: fiulploii din 29 Mai 2020, 12:13:45
Culeasa de pe fb , facuta de un vânător a carui arma este aparatul foto. Intrebare: ceea ce se vede in dreapta undeva jos este doar un joc intamplator al zapezii sau figura există si zapada doar a scos-o in evidență. Ar fi interesanta o poza facuta vara din acelasi loc de observare.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Grifon din 29 Mai 2020, 13:30:50
Te referi la ceea ce pare un platou, un perimetru rectangular ?
Dacàlă da, poate fi un joc al luminii / umbrei. De nu era menționat, nu cred că-mi sărea ín ochi.
Poate cu hărți Google și zoom s-ar vedea mai clar (poate fàră zăpadă, ín funcție de actualizare).
Dar trebuie lămurit care erau piscurile prinse - n poză.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 29 Mai 2020, 13:45:27
Ma refeream la ce am incercuit in poza atasata dar daca nu ai vazut respectiva imagine atunci sunt mari sanse sa fie doar pareidolie  :lol: desi tot ar fi bine de vazut si vara, zic eu.
  Nu cunosc zona dar baietii spun ca este la est de Albota, cu vf. Podragu in stânga si Arpaşul Mare la dreapta cu Căldarea Podragelului.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Grifon din 29 Mai 2020, 14:25:30
Aha...un soi de sfinx.
Eu văzusem un perimetru rectangular undeva mai la stânga, pe aceeași orizontalitate.
Până să apuc a vedea un zoom satelitar, zic că pareidolia e un bias, adevărat, dar unii ca Daniel Ruzzo pe asemenea subiectivisme au creat toată ipoteza Masma.
La aserțiunile sale (și ale adepților) argumentul e invariabil același :"depinde". Ba de anotimp, ba de puncte cardinale, ba de apus / rāsārit, solstiții sau echinocții.
Ca urmare, astfel de ipoteze sunt aproape imposibil de validat, chiar și pe teren. De câte ori ar trebui să meargā cineva acolo, și vara / iarna, pe 21 iunie sau 21 decembrie, ba din nord, ba din sud, est...ba privind de sus în jos, ba de jos în sus...și tot așa...

De aceea sunt reținut la idei gen Ruzzo....dar, cine știe...
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: fiulploii din 29 Mai 2020, 15:19:39
Ai dreptate intr-o oarecare privință pt ca noi suntem obisnuiti cu lucruri clar definite adica merg la muzeu , vad o statuie , ma invart in jurul ei si vad aceeasi statuie dar din alte puncte de observare. Daca ma dau un pas la dreapta si nu o mai vad, gata, aia e iluzie, e joc, nu?  Cum ar fi sa iau o lingura din sertar si atunci cand vreau sa iau din "zupă" sa vad ca e de fapt o furculiță, nu?
   Dar, cand vreau sa transmit mesaje cum fac?
   Sfinxul românesc nu e sfinx decât dintr-o anumita pozitie de observare, exista o pictura rupestra - nu mai tin minte unde- care nu are inteles decat numai la apus intr-o anumita perioada a anului, exista chiar si opere contemporane - nu stiu daca de arta sau nu  :lol: - care se vad doar dintr-o anumita pozitie. Ce vreau sa zic cu asta e ca putem trece pe lângă lucruri si sa nu le vedem fiindca creierul e invatat sa vada doar intr-un anumit stil considerat "normal" in acceptiunea prezentului.  Acum, daca acolo in poza se vede o figura sau nu asta nu am de unde sa stiu in mod sigur daca nu pun piciorul acolo.
   Am invatat insa mai demult ca unele civilizatii faceau semne in piatra sau adaptau o stâncă la intrarea in văi , semne care spuneau de exemplu ce vânat se intâlneste in acea vale sau in acei munti. Alte semne - figuri semnificau altceva banuiesc.
     Daca a fost cineva in zona ar fi interesant de stiut parerea respectivilor.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Grifon din 29 Mai 2020, 16:23:24
Nu neg aceste idei.
Unghiularitatea poate fi parte a unui cod - dacā simbolurile (picturi / sculpturi) au un scop, sā zicem, inițiatic.
Totuși, chiar și astfel, tot trebuie sā fie o anumitā constantā a comunicārii. Dacā, de ex., mai mulți astfel de megaliți se revelā toți din...est, sā zicem, sau toți la solstițiu, putem admite asta ca dovadā a unei intenționalitāți, a unei rețete inițiatice comune.
Dacā pe āl din Bucegi tre' să-l vād, sā zicem, doar la amurg, āl din curbura buzoianā numai la Sf.Ilie...hahah, āla din Cālimani numai din avion...ș.a.m.d, înseamnā cā nu avem un sistem, și observațiile sunt în mod clar tributare subiectivismului (fie cā e vorba de deformații sau de exaltāri entuziaste).
Din ce m-am mai preocupat eu cu "sfincșii" āștia (dincolo de lecturi comparate efectuând și câteva observații loco), nu am reperat niciodatā elemente comune, care sā-mi valideze un model / șablon.
E adevărat însă că nu s-au validat criteriile mele (asumate mai mult sau mai puțin științific). Se poate sā fi existat un numitor comun care mie sā-mi scape cu desăvârșire (de pildă un alt solstițiu sau cine știe ce moment al unui alt an, dintr-o altā etapā a Terrei).
Dacā e așa însā...nici nu vād cum aș putea surmonta handicapul.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: abyss din 29 Mai 2020, 22:59:28
Daca ar fi un exercițiu de imaginație aș vedea o gramada de personaje acolo. Daca voi avea timp le voi evidenția. Până atunci va mai las pe voi.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 04 August 2020, 12:30:55
Astăzi de dimineață (până în ora 9:00) am văzut acest semn pe peretele unui bloc, în dreptul etajului 8.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 August 2020, 07:00:24
,,Semnul ciudat" îl văd în fiecare zi, diferit (ca poziție), chiar la aceeași oră.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Grifon din 05 August 2020, 10:57:19
La o primă vedere, aș zice că e o reflexie.
Dacā nu diferă semnificativ ora, atunci nu sursa de luminā (soarele) variazā ca poziție, ci obiectul în sine.
Ori suprafața lucioasā are o anumitā mișcare, ori mai existā o sursā luminoasā (sau asistām la un "joc de lumini și umbre", precum cele cu oglinzi - razele sunt purtate de multiple reflexii).
Existā un șablon al variațiilor ? Succesiunea unghiurilor are o anumitā regularitate ? Căci așa s-ar putea repera cauza, aflatā undeva în proximitate.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 August 2020, 12:17:53
,,La o primă vedere" ai dreptate; este o reflexie solară de la geamurile unui balcon al blocului din dreapta.
Balconul blocului (de la etajul 9) este mai apropiat observatorului, iar peretele de proiecție este în plan mai îndepărtat.
Razele solare vin din stânga.
Dacă trebuie, pot pune geometria terenului.
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: Grifon din 05 August 2020, 13:09:00
În acest caz, probabil poziția geamului modificā unghiul de reflexie.
Ori e rabatat, ori deschis...etc. Dacā mai e și vreo folie de staniol sau ceva, reflexia e și mai puternicā.
(ăsta ar putea fi motivul pt. care numai acel geam proiectează reflexia).
Titlu: Re: Pareri ! Ce am fotografiat ?
Scris de: prodcomb din 05 August 2020, 16:08:25
Suprafața reflectantă (geam termopan) este la 45 grade, pe colțul balconului.
Un etaj mai jos balconul este închis cu geamuri clasice care dau o reflexie neregulată, care apare pe perete.
Următoarele colțuri de balcoane, chiar dacă sunt luminate, dau reflexia prea jos și nu apare pe perete.
Deci nu sunt materiale reflectante tip staniol, aluminiu, etc.
Reflexia se vede bine, pentru că peretele este în umbră, iar distanța ,,oglindă"-perete este mică.