Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => 2012 => Subiect creat de: Xanadron din 05 Iulie 2011, 22:05:48

Titlu: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 05 Iulie 2011, 22:05:48
Inclin sa cred c-ar fi util si un asemenea topic mai... cu picioarele pe pamintul patriei, :-D dupa ce am revazut paleta discutiilor cam prea generaliste pe tema pregatirilor pentru un eventual 2012 cataclismic (poate cu exceptia topicului legat de tehnicile de supravietuire).
OK, stiu ca iubirea... si vibratiile... si tralala... pot functiona pe termen lung in schimbarea gindirii si implicit a realitatii inconjuratoare, sau ca postul/dieta-s si ele bune, dar cu anumite limite...

Repet: n-am intentia de-a fi cumva alarmist, dar un "Plan B" (sau si C, D, Etc :lol:) nu strica - atributul "de subzistentza" alaturat substantivului "agricultura" fiind de fapt la fel de valabil si-n perspectiva unei "simple" deteriorari de natura economica a situatiei globale. Nu mai trebuie sper sa revin la numeroasele avertismente deja... oficiale pe tema asta.
Gama de surprize (naturale sau nu) neplacute e in orice caz foarte mare - un singur exemplu: recoltele compromise in sezonul agricol ce-a urmat eruptiei gigantice a vulcanului Tambora sau Krakatoa (1816 si 1883 parca):

http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer (http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer)

Astept doar sa veniti si voi cu ceva informatii utile pe tema asta, care a inceput sa ma preocupe ceva mai serios in ultima vreme.
Hai sa-ncep eu insa "rostogolirea bulgarului de zapada" (ca tot e-n discutie si-o posibila iarna atomica de prin anii '50):
Aici sint descrise de pilda operatiunile necesare practicarii gradinaritului pe spatii restrinse:

http://alexandracooks.blogspot.com/2008/04/cinder-block-garden-how-to.html (http://alexandracooks.blogspot.com/2008/04/cinder-block-garden-how-to.html)

Sau... cum sa pastram semintele de plante:
http://www.ehow.com/how_4481736_save-fruit-vegetable-seeds.html (http://www.ehow.com/how_4481736_save-fruit-vegetable-seeds.html)


Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Siberia din 05 Iulie 2011, 22:52:42
Super ! In sfarsit un topic de unde sa invatam ceva folositor pentru viitorul apropiat :D
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 05 Iulie 2011, 23:18:41
Citat din: Xanadron din  05 Iulie 2011, 22:05:48

Nu mai trebuie sper sa revin la numeroasele avertismente deja... oficiale pe tema asta.


   Inainte sa inceapa campania agricola postapocaliptica spicuiesc eu cateva avertismente oficiale    , de unde am putea deduce ca,... conditiile pentru agricultura vor ramane in mare parte aceleasi , doar cei care o vor practica se vor ruga pentru ploaie si recolta la Lucifer   

"Societatea nu face nici o afacere, daca permite degeneratilor sa-si perpetueze specia."       Theodore Roosevelt


    "Malthus a fost justificat, realitatea a fost surprinsa bine de Malthus. Lumea a treia este suprapopulata, este un dezastru economic, si nu exista nici un mod în care acestea ar putea ieşi din ea cu această populaţie în creştere rapidă. Filozofia noastră este: înapoi la sat ".     Dr. Arne Schiotz, World Wildlife Fund, Director de conservare, a declarat astfel, în mod ironic, în 1984:


  "O populaţie totală mondială de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai putin decat in prezent, ar fi ideal."     Ted Turner, intr-un interviu pentru revista Audubon


    "Există o singură temă în spatele eforturilor noastre: - trebuie sa reducem nivelul populaţiei. Iar guvernele trebuie sa ne foloseasca metodele pentru a obtine rezultate curate si frumoase, sau vor primi  mizeria pe care o avem în El Salvador, sau în Iran sau în Beirut. Populaţia este o problemă politică. Odată ce populaţia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei.... Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care să-l susţină. Au fost al naibii de multi oameni ... Pentru a reduce într-adevăr populaţia, rapid, va trebui să trimiteti toţi bărbaţii la luptă şi sa ucideti un număr semnificativ de femei fertile ...Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca şi în Africa, sau prin boli cum ar fi Moartea Neagra .... "
      Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populaţie

     "In cautarea unui nou dusman care sa ne uneasca, ne-a venit ideea cu poluarea, amenintarea incalzirii globale, lipsa apei, foametea şi potrivirea proiectelor de lege dupa ele.... Dar , uneori, în desemnarea lor ca inamic, cădem în capcana de a confunda simptomele de cauzele. Toate aceste pericole sunt cauzate de intervenţia umană şi numai prin schimbarea atitudinilor şi a comportamentului oamenilor acestea pot fi depăşite. Atunci inseamna ca inamicul real este chiar umanitatea. "   

  Alexander King, Bertrand Schneider - Fondator şi respectiv secretar, Clubul de la Roma, ,,Prima revoluţie globală" Pag 104-105, 1991

    "Un cancer este o multiplicare necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată de oameni ... Noi trebuie să mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operaţiunea va cere multe decizii aparent brutale şi lipsite de inimă.. . "   

   Paul Ehrlich , profesr la Stanford,în cartea : ,,Bomba numita Populaţie"


    "Pamantul e bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii".   

  Merton Lambert, formator in cadrul Fundatiei Rockefeller.


  "Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: ,,Virusul-Om"."
    "Primele mele trei obiective principale ar fi :  reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii."
   

- Dave Foreman


    "În scopul de a stabiliza populatia lumii, trebuie să eliminam 350.000 de oameni pe zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie să il spun, dar este la fel de rău să nu-l spun. "
  [/b] 

  J. Cousteau, 1991 explorator şi reprezentant UNESCO


     "Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe  daune ecologice. "

     Mihail Gorbaciov


     "Azi, America ar fi indignata dacă trupele ONU ar intra in Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vor fi recunoscatori! Acest lucru va fi valabil mai ales dacă li s-a spus in prealabil că exista infiltrate in mijlocul lor amenintari din afara, indiferent dacă sunt reale sau fictive, care pun in pericol însăşi existenţa noastra. Aceasta va fi valabil si in cazul tuturor popoarelor din lume iar ele  vor dori sa fie eliberate de acest rău. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de catre oameni, mai ales daca bunastarea lor va fi garantata de către Guvernul Mondial. "   

   Dr. Henry Kissinger, Conferinţa Bilderberg, Evians, Franţa, 1991


    ,, Ilegal o putem face imediat. Constitutional va dura putin mai mult ...      

  Dr. Henry Kissinger, New York Times, 28 octombrie 1973

     "Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate".
      "Puterea este cel mai puternic afrodisiac."
      "Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili"
      "Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%"
   

   Dr. Henry Kissinger

    "Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială. "   

David Rockefeller


      "Războiul şi foametea nu sunt eficiente. În schimb, boala a oferit cel mai eficient şi mai rapid mod de a ucide miliardele care trebuie să moară în curând pentru a fi rezolvata criza populatiei. SIDA nu este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90 la sută din populaţia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letala şi ucide în cateva zile, în loc de cativa ani. Trebuie sa crestem mortalitatea cu 90%  la om. Uciderea oamenilor... Gândiţi-vă la asta... Ştiti, gripa aviara e buna, de asemenea. Pentru ca cel care supravieţuieste, va ingropa mai apoi nouă "
   


  Dr. Eric Pianka . Profesor de ecologie evolutiva la Universitatea din Texas , a arătat soluţii pentru reducerea populaţia lumii la o audienţă cu privire la controlul populaţiei. Interviu aici !

      "Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferica.  :evil: :evil: :evil:

         David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age !

[i]
     "Suprapopularea este in prezent vasta, mult dincolo de capacitatea planetei. Ea nu va răspunde la reducerea viitoare a ratei natalităţii prin metode contraceptive, sterilizare şi avort, dar trebuie ca  sa reducem în prezent  cat mai mult populatia. Acest lucru trebuie realizat prin orice mijloace necesare. "[/i]   
 

  Iniţiativa pentru Carta Naţiunilor Unite ECO-92 PAMANT

    "În America de Sud, guvernul Peruan merge din uşă în uşă facand presiuni asupra femeilor care urmează să fie sterilizate şi el e finanţat de dolari american pentru a face acest lucru."    

  Mark Earley în ,,The Wrong Kind of Party Christian Post "10/27 2008


    "Femeile în Ţările de Jos, care sunt considerate de către stat ca sunt  mame improprii ar trebui să fie condamnate la a lua contraceptive pentru o perioadă determinată de doi ani."     Marjo Van Dijken (autor al proiectului de lege în Ţările de Jos), în http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/04/humanrights-women (http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/04/humanrights-women) Guardian


    "Menţinerea umanitatii sub 500 milioane, în echilibru perpetuu cu natura"     

Anonim , citat aflat pe una din pietrele Georgia Guidestones


     "Dacă m-aş reîncarnat, aş dori să revin pe pământ ca un virus ucigas care sa reduca populatia umana." 
      "Creşterea populaţiei umane este, probabil, singura şi cea mai gravă ameninţare pe termen lung, pentru supravieţuire. Suntem în pragul unui dezastru major în cazul în care aceasta crestere nu este temperată - nu doar pentru lumea naturii, ci si pentru lumea oamenilor. Cu cat sunt mai multe persoane, cu atat mai multe resurse vor consuma, si implicit va fi mai multă poluare ."
   

Prinţul Phillip, soţul reginei Elisabeta, Ducele de Edinburgh, lider al World Wildlife Fund. Clip aici !


     "Graviditatea ar trebui să fie o crima pedepsibila împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii  deţin un permis de la guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie indemnati la  a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand  antidoturi cetăţenilor alesi pentru fertilizare.."     

  David Brower, directorul executiv Sierra Club

    "Principiul care sustine vaccinarea obligatorie este suficient de raspandit iar cel de tăiere a trompelor uterine ar trebui sa fie la fel."
      "Este mai bine pentru toată lumea, dacă în loc de a aştepta executarea degeneratilor pentru infracţiuni, sau de a-i lasa sa moara de foame in imbecilitatea lor, societatea ii va împiedica, pe cei care sunt în mod vădit inapti, să continue soiul lor ... Trei generaţii de imbecili sunt de ajuns.
     

Oliver Wendell Holmes, Curtea Suprema de Justitie, SUA


     "Sincer am crezut că la acea data Roe s-a decis si am avut temeri cu privire la creşterea populaţiei, în special de creştere în rândul populaţiilor care nu vrem să aiba prea multi urmasi
."
     

Curtea Suprema de Justitie Ruth Bader Ginsburg


    "Un regim planetar ar trebui sa fie responsabil pentru determinarea populaţiei optime in intreaga lume dar şi in fiecare regiune şi pentru a arbitra diferitele ţări în impartirile regionale. Controlul mărimii populaţiei ar putea să rămână responsabilitatea fiecărui guvern, dar regimul planetar ar trebui sa aiba puterea de a aplica limitele convenite. "

    John P. Holdren, consultant in stiinta a lui Obama. Articol aici !


     "Directia pe care o urmeaza Rockefellerii şi aliaţii lor este de a crea un guvern intr-o lume care combină supercapitalismul şi comunismul în acelaşi cort, toate aflate sub controlul lor .... Ma refer la o  conspiraţie? Da. Si sunt convins că există un astfel de complot internaţional în domeniu, aplicat si planificat de mult timp, şi care este incredibil de rău în intenţie. "
   

   Congresmanul Larry P. McDonald, 1976, ucis într-un zbor al Liniilor Aeriene Coreene , doborât de către Uniunea Sovietică

    "Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni. Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!"
   
   

- Bill Gates !




Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: zamotrak din 05 Iulie 2011, 23:25:38
http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer (http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer)

Astept doar sa veniti si voi cu ceva informatii utile pe tema asta, care a inceput sa ma preocupe ceva mai serios in ultima vreme.

[/quote]

Da,jupane Xanadron,ai perfeca dreptate!
Cu toate ca ,candva,cam demult, ma indeletniceam cu aviatia,acum am facut un hoby din indeletnicirile agro/zoo/gospodaresti pacilea pa langa Recas.Fiind convins ca nu dauneaza grav sanatatii! :wink: :-D
Mai continuam,in next episod.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 05 Iulie 2011, 23:42:00
Citat din: Siberia din  05 Iulie 2011, 22:52:42
Super ! In sfarsit un topic de unde sa invatam ceva folositor pentru viitorul apropiat :D
...De ce nu? :wink:
Uite de exemplu cum se poate transforma un europalet intr-o... minigradina de balcon:

http://lifeonthebalcony.com/how-to-turn-a-pallet-into-a-garden/ (http://lifeonthebalcony.com/how-to-turn-a-pallet-into-a-garden/)

Sau cum sa-ti produci graul, faina si implicit painea proprie (3x3 m = 9mp de teren produc faina pentru 15-25 paini): :-o

http://www.organicconsumers.org/articles/article_18082.cfm (http://www.organicconsumers.org/articles/article_18082.cfm)

...Asta, fiindca ma gindeam c-ar fi utile sfaturi nu doar pentru eventualii latifundiari :-D de pe RUFOn.

@ colegul SLEAH19 - adevarat graisi (din nou) citand toate avertismentele mai mult sau mai putin voalate privind depopularea programata de-atita vreme - dar nu prea eficient dusa la indeplinire de sforarii NWO, :evil: in ciuda SIDA, Ebola, H1N1, planningului familial, organismelor modificate genetic etc.

Darrr... tema topicului e un pic alta - repet deci: strict axata pe solutii practice de gradinarit de subzistentza, urgentza, nasparlitiune douamiidoishpeasca, :-D zi-i cum vrei.
Fiindca despre ipoteza celor 500 sau 7-800 milioane "paminteni restanti" prin 2013 abia am discutat cu extrateresru_ro, dar pe un alt thread. :-P

P.S (later edit @ colegul zamotrak) - dupa cum spusei, sint binevenite orice relatari de experientze personale. Cu care poate-o sa revin si eu in curind. ;)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 06 Iulie 2011, 00:08:49
Citat din: Xanadron din  05 Iulie 2011, 22:05:48
Inclin sa cred c-ar fi util si un asemenea topic mai... cu picioarele pe pamintul patriei, :-D
Eu cred că mai sigur ar fi sub pământul patriei,dar binenţeles nu acolo unde se merge o singură dată şi atunci cu capul înainte,  :roll:ci într-o vizuină,scorbură,bunkeraş,orice numai să ai pe unde te ascunde când vine tanti Apocalipsoaia cu vreo 60.70 de grade celsius(la umbra deasă).. :-D,şi unde desigur printre alte îndeletniciri poţi să faci şi mikro-grădinărit, crescătorie de..iepuri sau alte rozătoare mai mici. :lol:binenţeles dacă mai găseşti şi ceva apă necontaminată la liber(adică fără cartelă).Atenţie să nu uitaţi să îndepărtaţi ori ce bijuterii de pe corp,lănţişor,inel,în special cele din urechi,nas,buză,limbă,şi alte organe,care pot recepta,amplifica,şi descărca,fugerele pulsarului produs de o eventuală furtună magnetică solară.Pentru că altfel până detectaţi de pe unde iasă fumul,vă puteţi trezii cu acele organe..prăjite. :-D O altă îndeletnicire ar putea fi şi construirea unor invertoare capabile să preia energia pulsaţiilor şi să o transforme în energie electrică necesară utilităţilor adăpostului.Despre comunicaţii nu mai putem vorbii,poate doar aruncatul cu pietrii dela un adăpost la altul după codul Morsse  :martiansad:iar în locul pazei cu camere video,se pot instala ..capcane împrejurul bârlogului,cu condiţia să nu uiţi de ele atunci când ieşi la..budă.Trebuie să reînveţi să foloseşti arcul,suliţa,măciuka,ghioaga,şi pe care să le ţii pe lângă tine în permanenţă.Să nu laşi pe nimeni înăuntru chiar dacă zice că e dela p.d.l. sau dela..Cotroceni. :-D,că poate fi spion sau agentură(vezi lupul din  balada,,kapra cu trei iezi'').Dacă totuşi mai reuşiţi să prindeţi vreun post la radio;Europa Liberă,Deutze Wele,etc,şi vorbesc cam stâlcit,să ştiţi că de fapt sânt..chinejii,care au ajuns prin Europa, adaptându-se f.repede,ei devin imuni la radiaţii,şi atunci se înmulţesc şi mai repede,aşa că e bine să aveţi acolo jos şi câte un dicţionar chinez-român.Aşa dar în grădinăritul de subzistenţă trebuie gândită în primul rând problema îngrăşământului natural disponibil,pentru că seminţe mai găsim şi pe la Svabald- Norvegia.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 06 Iulie 2011, 00:47:34
     Destul de complicat si diferit de la caz la caz, daca evenimentele produc cutremure , tsunami, nori de pulbere in atmosfera pentru mai mult timp ,ploi namoloase etc , conditiile unei supravietuiri sunt grele, poate si pentru cei din buncare.
    Pentru urgenta intai ar fi de dorit  sa ai o rezerva de pesmeti( cei care au facut armata romana stiu de care ) cu termen lung de valabilitate si apa imbuteliata , tinand cont de noile conditii toti supravietuitorii din marile orase vor migra inevitabil spre arealuri  care sa le asigure conditii pentru noul lor statut de culegatori,vanatori ,pescari , dupa constrirea bordeiului vor incepe si practicarea agriculturii de subzistenta , depinde si din cati membrii este format noul grup si mai ales daca sunt si copii (caz in care o capra , pe langa bordeiul omului ar avea statutul de sfanta)  .
    99,99% dintre supravietuitori nu vor fi pregatiti pentru gradinarit , in sensul ca nu vor avea pastrate seminte , bulbi , rizomi, rasaduri . Vor invata gradinaritul repede  si adaptat fiecare la posibilitatile care le are : pesteri, subsoluri , terenuri inca practicabile situate la altitudine, in paduri in apropierea unor ape curgatoare etc 
Tot ce am scris sunt generalitati , pentru ca doar putem sa ne imaginam noile conditii, apoi suprafata cultivata trebuie sa fie direct proportionala cu necesitatile grupului , nu stim nici ce fel de anotimpuri va mai avea planeta dupa cataclisme si cum vor fi in zona in care ne-am stabilit , daca vor fi 9 luni de iarna din 12? Care plante ar rezista si ar  rodi in noile conditii ? De aceia nu incerc sa intru la detalii : ce fel de sol, cum il fertilizezi, cum il uzi , ce productie merita sa o cultivi ?

   Un lucru insa este sigur : plantele  au nevoie de apa curata (neacida, nepoluata) si de soare pentru fotosinteza . Daca cataclismele vor arunca in atmosfera pulberi care vor acoperii soarele pentru o perioda mai mare de timp , vom fi nevoiti sa ne multumim o perioada cu delicatese de tipul : champinion cu rame sau alte ligioane care rezista la intuneric.
   
     Daca miscarea de rotatie a pamantului se va opri....?
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: zamotrak din 06 Iulie 2011, 01:22:20
Citat din: SLEAH19 din  06 Iulie 2011, 00:47:34
   
     Daca miscarea de rotatie a pamantului se va opri....?

Sper ca totusi tu,nu tii cu...ursul.Haida de,chiar tote belelele pe capul nostru?Mai lasa si ptr. alte epoci ,zau asa.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Arhanghelul din 06 Iulie 2011, 05:26:34
Citat din: SLEAH19 din  06 Iulie 2011, 00:47:34
   Un lucru insa este sigur : plantele  au nevoie de apa curata (neacida, nepoluata) si de soare pentru fotosinteza . Daca cataclismele vor arunca in atmosfera pulberi care vor acoperii soarele pentru o perioda mai mare de timp , vom fi nevoiti sa ne multumim o perioada cu delicatese de tipul : champinion cu rame sau alte ligioane care rezista la intuneric.   
     Daca miscarea de rotatie a pamantului se va opri....?

Ciuperciile pot fi crescute in beciuri,grote,pesteri,tuneluri feroviare /  rutiere , bunkere , parcari subterane etc. ... nu necesita lumina ... problema ar fi ca ele sunt c-am gurmande la radioactivitate ... pentru cei ce stau la  bloc si nu numai , puteti cultiva ca plante decorative : rosi cherry,mazare,fasole,floarea soarelui,grau(se poate manca si tulpina cand este verde ,prin zdrobire se obtine un suc cu pulpa foarte hranitoare) ... o bolta de vita de vie in fata scari , pomi fructiferi , chiar si pomi mai exotici (aclimatizati) : lamai,portocal,curmal,smochin ,maslini ,etc.

Iar o solutie agricola foarte usoara este    http://www.gradinamea.ro/Cultura_hidroponica_a_legumelor_3475_537_1.html (http://www.gradinamea.ro/Cultura_hidroponica_a_legumelor_3475_537_1.html)

Agricultura Urbana- Hidroponia (http://www.youtube.com/watch?v=-9Vo4Qa3RZc#)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: fiulploii din 06 Iulie 2011, 06:59:25
 :evil:

Daca tot suntem la ipoteze,
        pentru ca toate metodele si mijloacele pentru a practica agricultura de subzistenta de mai sus
        presupun existenta unei surse de apa precum si existenta unor seminte si a unei anumite
        cantitati de pamant , nu neaparat cernoziom  :wink:
si daca se petrece acel ceva , fie cataclism planetar - ipoteza NASA , fie N.O.M. cu reducerea populatiei , etc, etc.
        atunci nu o sa ai apa curenta, energie electrica , mijloace de deplasare rapida dar sa presupunem ca ai seminte , rucsacul de supravietuire , familia cu cel putin un membru mai slab ca tine si in plus anarhie deplina pe strazi si oriunde vezi cu ochii .
         Are cineva impresia ca exagerez? Ati fost vreodata prinsi intr-o multime de oameni care aveau un scop comun? ( exemplu : fuga-supravietuire, distrugere , violenta, pentru ca io cre'ca sentimentele astea vor predomina intr-un asemenea caz  :-(  )

        De aici cred ca ar trebui pornit si aflat cele mai bune variante de actiune si eventual , de stabilit un algoritm de actiune , ca '' simplu cetatean '' care nu arata ca Terminator , nu e specialist ca Rambo , nu are gadgeturi ca Agent 007 si nu poate manipula matricea ca si Neo .

        Gresesc oare si sunt uf-topic ?  :roll:
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 06 Iulie 2011, 09:41:42
Eiii, vad ca (cu exceptia colegului Arhanghelul si-a lui utila postare, apropo de ciuperci mai ales) restul ramineti fascinati de... ipoteze. :roll:
Si mie-mi zgindare placut neuronu' orice joc al mintii, dar, repet, altele-s zonele forumului pentru previziuni/scenarii pro/contra cataclismice (chiar in sectiunea asta "2012", unde am halucinat :lol: si io destul in ultimii ani pe diverse teme, de la CME solare la teoriile vibrationale New Age ori bunkerele lui Putin sau Tom Cruise).

Vad ca trebuie sa scriu din nou un gen de ... prolog al topicului asta.
1. Sa presupunem deci ca nu ne cade ceru-n freza :-D in 2012. Sau nu prea abrupt in orice caz (nici macar Atlantida se pare ca nu s-a scufundat de pe-o zi pe alta). Si nici ca fulgere cu diametrul de 1 km ne vor mangaia si ele pe crestet, draga Tayka - eventual in timp ce facem pluta in Marea Tethys Rediviva prin muntii Crapati. :lol:
Findca-n cazul asta chiar NIMIC nu mai are rost - de discutat, iar de facut cu atit mai putin.

2. (Aproape) orice problema are o solutie la o disecare a ei mai atenta. Ma gindeam acum la o posibila intunecare de durata (din n motive, inclusiv eruptii vulcanice majore) si, facind legatura cu o stire recenta care spune ca 1% din curentul produs in SUA (in valoare de 5 miliarde $ din 500) e folosit pt. cultivarea marijuanei - http://www.mlive.com/news/grand-rapids/index.ssf/2011/04/report_indoor_marijuana_growin.html (http://www.mlive.com/news/grand-rapids/index.ssf/2011/04/report_indoor_marijuana_growin.html) - inclin sa cred ca si gradinaritul "indoor" (sau chiar subteran) are sanse.

Evident ca doar cu asigurarea energiei electrice (lipsa-n perspectiva) pe cai neconventionale -  sa zicem, prin generare eoliana, daca panourile fotovoltaice ar fi ineficiente pe prafu' ala.
Ce parere aveti deci in sensul ipotezei asteia de pilda? E sau nu fezabila?  :roll: O turbina eoliana de 0,5 kW (sau 1,0 kW?) plus bateriile aferente ar putea asigura curentul pt. iluminarea unui spatiu inchis de 50 mp - fie el "doar" un solar contra ploilor acide de exemplu?
Astept deci opinii de la cei mai priceputi ca mine in lucsi, lumeni, neoane, LED-uri etc. :star:
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Arhanghelul din 06 Iulie 2011, 10:17:18
Pentru genarator in caz de razboi (nuclear mai ale),CME,Superstorm , mega furtuna electrica ,etc...
recomand hidrocentrala sau microhidrocentrala ingropata ,sau incastrata untro structura masiva de beton armat cu fier beton si ecranata cu blindaj metalic (plus folie de plumb) la partea superiora ...
Exemplu:

Daca a-si fi calugar la pestera Ialomicioara ... a-si integra o/mai multe  microhidrocentrala/le  la cascadele din interiorul pesteri ...

Nu recomand ...panouriile fotovoltaice , lanternele cu led si iluminatul cu led in mediu de suprafata ,deoarece jonctiunea sau jonctiuniile semiconductoarelor mai ales pot fi strapunse  ... in mediu subteran sunt super bune ...la iluminatul culturilor agricole in subteran recomand si surse de lumina calda si/sau infrarosu ...

Puteti sa construiti un generator pe baza de diferanta de temperatura ...http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect) ... pe timpuri erau aparate de radio ce se alimentau de la lampa de iluminat cu gaz ... http://ocazii.metalhead.ro/catalog/35413995/lampi-si-felinare-petromax-lampi-400w-feliare-cu-radio-.html (http://ocazii.metalhead.ro/catalog/35413995/lampi-si-felinare-petromax-lampi-400w-feliare-cu-radio-.html) ... sau prin panou  solare cu ulei sau mai nou vidate si cu antigel (ecologic cica) ...si conectate la un boiler cu lemne ,carbuni sau peleti de lemn ce sa ridice apa pana la fierbere ...si cu aburu generat sa faceti un generator pe turbina ... http://ro.wikipedia.org/wiki/Turbin%C4%83_cu_abur (http://ro.wikipedia.org/wiki/Turbin%C4%83_cu_abur)
Karsten Heron's Turbine (http://www.youtube.com/watch?v=ozcZ65bqUF0#)
la aceste generatoare puteti genera (posibil ) o putere electrica de pana la 100-300w ... nu intru in detaliu tensiune,curent ,ac sau dc sau pulsatoriu ... sau folosite printrun angrenaj la o micuta pompa de apa ,etc. diverse automatizari mai ales pe principiu mecani..ca electric si electronic este mai greu si sunt sensibile la factori de agresiune ce tocmai au fost formulati la deschiderea topicului ...
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 06 Iulie 2011, 10:29:32
Citat din: SLEAH19 din  06 Iulie 2011, 00:47:34
     ........vom fi nevoiti sa ne multumim o perioada cu delicatese de tipul : champinion cu rame........
   

  @Arhanghelul : acest meniu contine si  ciuperci, pe ele ma bazam si eu pentru lipsa luminii.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Arhanghelul din 06 Iulie 2011, 10:35:53
Citat din: SLEAH19 din  06 Iulie 2011, 10:29:32
  @Arhanghelul : acest meniu contine si  ciuperci, pe ele ma bazam si eu pentru lipsa luminii.

Mai ales eu... deoarece nu sunt foarte pretentioase la 11-15 grade celsius cat este in sol la sub 3m ... problema este daca ai contaminare a incintei cu radioactivitate prin particulele purtate de aerul exterior nefiltrat sau prin intrarile in incinta nefiltrate prin jet de aer sau mai ales perdea subtire de apa ...sau prin sursele de apa aduse de la suprafata sau redirectionate din subteran ...plus ca economisesti si sursa de energie electrica sau/si mecanica  pe care poti s-o folosesti la diverse activitati in subteran ...

Nu recomand in caz de explozii nucleare militare sau civile(centrale) ... sa mancati ciuperci din padure sau unde le gasiti
http://www.adevarul.ro/international/Efectele-dezastrului-Cernobal-continuare-contaminate_0_456554349.html (http://www.adevarul.ro/international/Efectele-dezastrului-Cernobal-continuare-contaminate_0_456554349.html)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 06 Iulie 2011, 18:18:35
Citat din: Xanadron din  06 Iulie 2011, 09:41:42
2. (Aproape) orice problema are o solutie la o disecare a ei mai atenta. Ma gindeam acum la o posibila intunecare de durata (din n motive, inclusiv eruptii vulcanice majore) si, facind legatura cu o stire recenta care spune ca 1%
În cazul unei erupţii vulcanice majore ar mai fi desigur şanse de supravieţuire,poate chiar şi după o mega furtună solară,dar ce te faci atunci când fitilul apocalipsei ar fi aprins intenţionat de mâna omului,căci iată toţi mai marii lumii spun că sântem cu mult prea mulţi,În acest caz nu va mai exista speranţa unei salvări prin asociere,sau aşteptarea unei situaţii mai favorabile,ci dinpotrivă o fugă continuă din calea armelor de distrugere în masă care vor fi folosite fie direct fie pentru activarea megavulcanilor,a cutremurelor,sau a ţunami.În acest nefericit caz,nu se mai poate pune problema supravieţuirii prin micro- grădinărit,sau instalarea unor bunkere sau adăposturi,ci o retragere (fugă) continuă din apropierea morţii care desigur va acţiona în special în ţări şi locuri aglomerate,în oraşe,gări, aeroporturi.Bunkerul poate devenii propria capcană căci el se poate găurii cu o simplă bomo-ană penetrantă.Eu cred că cu un rucsac cu toate cele,şi cu o bicicletă super-duro,ţi-ai salva viaţa,urmând ca apoi supravieţuirea să o rezolvi la faţa locului:Cu o simplă ţeavă ,o batistă,şi un pumn de nisip,poţi face un filtru pentru apă potabilă.Dacă faci un pic de foc şi pui în apa din ceaun un invertor,poţi avea curent electric pentru iluminat şi încărcat aparatura electronică, etc,etc.Deci eu cred că în acest caz;adică război deschis sau ascuns pentru decimarea populaţiei,cea mai bună soluţie este totuşi migrarea continuă şi nu adăpostirea,căci odată reperat în adăpost,ori ripostezi,ori mori.O altă problemă ar fi că toată lumea alege muntele ca loc de refugiu,greşeală mare,muntele îţi încetineşte fuga îţi închide spaţiul şi reduce şansele de a te îndepărta cât mai repede de pericol.Nu urmaţi calea haiducilor căci aceia nu aveau pe atunci duşmani aşa pregătiţi,pădurile din câmpie sânt ascunzători mai sigure.Desigur că nimeni nu şi-ar dorii un asemenea coşmar apocaliptic,dar e bine şi să nu uităm că mai ales în aceste vremuri nenorocite;paza bună trece primejdia rea.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Arhanghelul din 06 Iulie 2011, 18:38:49
@Tayka
50%  iti dau dreptate cu schimbarea locatiei cat mai des... dar in legatura cu muntele ... sa nu uitam ca daca grupul este destul de numeros de la 30-50 persoane in sus ,bine inteles inarmati macar cu arme de asalt (luata de la unitatiile militare distruse si soldatii morti) ...sa nu uitam ca razboaiele in zona deal si mai ales montana sunt dificile (fara acoperirea artileriei sau aviatiei) , exemple :Iugoslavia , afganistan si posibil iran cred ca strategia de distrugere va fi biologic-chimic in special , urmata de o toaletare nucleara strategica (lovituri cu energia de zeci de kilotone pana la megatone  si pe urma tactica  cu lovituri precise de ordinul kilotonelor ce "curata" zone de cateva hectare) ... pe urma atacuri aeriene si farashul terestru ...  pe mare nu discut ca nu vad ce sanse ai ...
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 06 Iulie 2011, 18:50:02
Chiar foarte interesante idei, draga Tayka. Strategic vorbind, sint de acord ca un anume tip de scenariu de masacrare "pe fatza", posibil de altfel - ca asta imaginat de tine - ar impune fuga continua (pina cind insa?)... mai sanatoasa in orice caz decit baricadarea eventual fatala intr-un buncar (pe care eu doar glumeam ca-l sap oricum :-D ).

Si pe mine ma distreaza uneori (zic "si" fiindca stiu ca mai urmaresti postarile de pe forumul ala romanesc survivalist) seriozitatea cu care se comenteaza p-acolo daca-i suficient un blindaj de 30 sau 40 cm de plumb pentru protejarea contra radiatiilor de nus'ce care fel intr-un buncar accesibil doar unui milionar in euro poate - care hai sa zicem ca n-ar putea fi detectat si bombardat, dar inundat ori blocat ireversibil d-un cutremur d-ala zdravan sigur ar putea fi...

Eu inclin insa spre ipoteza unei oarecare faze anarhice si-n Romanica (tranzitorie, dar anarhica totusi) si implicit spre tactica retragerii intr-o zona slab populata/supravegheata - egal daca de nave ET :ufo: sau halicioptere :lol: IT (termenul ma distreaza - l-am auzit de la o balabusta).
Zone relativ izolate macar - care exista, vrem sau nu, preponderent in zonele montane. OK, poate-i mai usor de urmarit acum cineva/ceva prin munti (in fapt, rezistentii anti-Secu din Carpati au fost anihilati abia in anii '60 doar fiindca atunci au inceput sa fie cautati cu elicopterele de productie ruseasca).

De fapt, ai dreptate si cu... vizibilitatea mai redusa in padurile de la cimpie - stiu de pilda o comuna (montana, evident) unde pina si preotul a fost surprins... de la distantza (deh, versantii si-a lor panorama) in timp ce dadea binecuvintari.... orale :lol: unei tinere enoriase.
Comuna in care mi-am tras de fapt un solar, printre altele (urmeaza ceva surse alternative de curent) - util zic eu cindva, chiar daca-i facut intr-un gen de asociere cu proprietarul terenului respectiv (eu fiind printre fericitii saraci nu doar cu duhul poate, ci si cu posesiunile - fiindca nu mai am absolut niciuna).
D-aia eram de fapt interesat de tema iluminarii artificiale din surse eoliene (poate) in eventualitatea unei "intunericiri" temporare. :star:

P.S. (later edit @ colegul Arhanghelul): la fel de informative datele concrete de tactica pur militara mentionate de tine - sper doar ca macar unele zone "irelevante" din Romanica sa fie considerate atit de amarastene incit sa nu merite efortul vreunui "farash post-nuclear"... :-D
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 06 Iulie 2011, 19:08:49
Citat din: zamotrak din  06 Iulie 2011, 01:22:20
Sper ca totusi tu,nu tii cu...ursul.Haida de,chiar tote belelele pe capul nostru?Mai lasa si ptr. alte epoci ,zau asa.


    Zamotrak prietene, ar fi cazul sa cartografiezi cu atentie toate cramele din podgoriile Recasului, pentru ca au temperatura si ventilatia asigurata , trebuie doar sa improvizezi niste filtre si sa nu mai vorbim de posibilitatile de hidratare , poti trece zilnic de la sec la demisec , de la rosu la alb  , meditand la scopul vietii, iar cand vei descoperii adevarul/in vino veritas, de ce sa ajuns aici , vei bate singur la poarta iadului strigand din toti rarunchii ,, - Unde-i Satana? , C-am venit sa-l   *** !!''
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Arhanghelul din 06 Iulie 2011, 19:13:40
@Xanadron
Daca se poate foloseste si un "hidro" sau " termo" sunt mai sigure si sunt aproape mereu sub controlul tau ... vantul poate avea variati destul de mari ... poti face o mini/micro-hidrocentrala chiar si intr-o zona cu paraias daca poti sa-i faci o cadere de peste 50cm si daca mai tarziu ii adaugi si un bazin de colectare inclusiv a apei pluviale te-ai scos ... ce-am zis acum sunt doar niste sugesti ,tu sti care este situatia in teren ... nu prea recomand energia obtinuta eoliana (sa fie complementara) daca prin/pe langa propietate trece o apa curgatoare ...

Imi pare rau ca nu pot deocamdata sa-ti demonstrez ceva facut de mine ... poate pana in toamna se va schimba situatia ..si va pot afisa ceva concret si realizat (construit) ...

microhidrocentrala targu neamt (http://www.youtube.com/watch?v=1j2aP5Ck-34#)
http://teluric.webnode.com/news/microhidrocentral%C4%83%20pe%20baz%C4%83%20de%20v%C3%A2rtej/ (http://teluric.webnode.com/news/microhidrocentral%C4%83%20pe%20baz%C4%83%20de%20v%C3%A2rtej/)
http://www.alea.ro/index.asp?p=28 (http://www.alea.ro/index.asp?p=28)

Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: zamotrak din 06 Iulie 2011, 19:57:31
Citat din: SLEAH19 din  06 Iulie 2011, 19:08:49

    Zamotrak prietene, ar fi cazul sa cartografiezi cu atentie toate cramele din podgoriile Recasului, pentru ca au temperatura si ventilatia asigurata , trebuie doar sa improvizezi niste filtre si sa nu mai vorbim de posibilitatile de hidratare , poti trece zilnic de la sec la demisec , de la rosu la alb  , meditand la scopul vietii, iar cand vei descoperii adevarul/in vino veritas, de ce sa ajuns aici , vei bate singur la poarta iadului strigand din toti rarunchii ,, - Unde-i Satana? , C-am venit sa-l   *** !!''

Amice SLEAH 19,cramele din zona ,nu sunt adecvate gradinaritului "de subzistentza".Vinul o fii aliment si medicament dar...sa nu ...exageram ,meditand la scopul vietii,la poarta Vrajmasului :evil:
In alta ordine de idei,ma impart temporar ,intre Recas si Timisoara,pentru incercarea de a pune la punct cat de cat o zona minima de supravietuire...culinara si energetica,sperand ca ... :evil:,poate nu va fii chiar atat de negru.Fac ce pot si cat pot.
Om trai(?) si om vedea.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 06 Iulie 2011, 23:01:06
Citat din: Arhanghelul din  06 Iulie 2011, 19:13:40
.. poti face o mini/micro-hidrocentrala chiar si intr-o zona cu paraias daca poti sa-i faci o cadere de peste 50cm
Imi pare rau ca nu pot deocamdata sa-ti demonstrez ceva facut de mine ... poate pana in toamna se va schimba situatia ..si va pot afisa ceva concret si realizat (construit) ...
@ Arhanghelul-Nu cred că mai e nevoie de pârâiaşe şi morişti,pentru că poţi scoate apa din fântână şi fără să consumi vreo energie doar cu o invenţie foarte cooll;un fel de arteziană perpetum-mobille.Am mai discutat pe forum despre ea:Am numit-o Pompa-Paranormală,şi funcţionează singură doar pe principiul rezonanţei ridicând apa până la 100 m.gratis şi fără nici un consum de energie,iar de acolo poţi să-i pui turbină cu generator electric pentru toată casa :evil:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3338.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3338.0.html)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 07 Iulie 2011, 10:38:48
Foarte utile informatiile despre sursele alternative (hidro) de energie, Arhanghelul & Tayka!
Inclin si eu sa cred ca, alaturi de uitata fortza a aburului, astea or sa fie printre cele mai utilizate in perioada de tranzitie (haotica, ce-i drept) spre o lume (speram) ceva mai buna.
Dar dupa destule convulsii dureroase, se pare... :|
Fiindca eventualitatea revenirii temporare a omenirii la stilul de viatza al secolului XIX nu mi se mai pare deloc absurda de-o vreme. :roll:

Revenind ontopic, putem observa ca, in unele tari, "baietii rai" :evil: au adulmecat deja tendinta unora (chiar si din mediul urban) de a deveni independenti macar la capitolul "haleala" si au dat legi restrictive - mai discutaram noi de fapt p-aici despre o lege romaneasca prea putin cunoscuta de prin 2008, care interzice pina si culesul ciupercilor sau murelor dn paduri, fara aprobare speciala. 8-) Ca nu se prea respecta deocamdata aberatia asta, e o alta problema.

In SUA, un ziar (Indianapolis Star) aduce-n atentie cazul unei tipe (fermiera "de oras") care a scris un blog:
http://ghosttownfarm.wordpress.com/ (http://ghosttownfarm.wordpress.com/)  ("Ferma-fantoma din oras")
in care vrea sa si coaguleze o miscare de organizare a "microfermierilor urbani" in orasul Oakland.
...Urmarea?  A fost rapid amendata cu 5.000 $ de primaria Oakland-ului. :evil:

P.S. - atasat, o poza despre cum ar trebui (dupa mine) sa arate un solar cu structura din lemn in zonele denivelate de munte. Daca-i cineva interesat, pot reveni cu detalii constructive.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Siberia din 07 Iulie 2011, 21:55:26
Pentru cine are un petec de teren si vrea sa traiasca pe viitor in comuniune cu natura, un ghid de introducere in cultura "perma"(din pacate in engleza, dar are imlagini viu-colorate  :-D ).

Introduction to Permaculture (1 of 9) (http://www.youtube.com/watch?v=G6aA7e9BZEE#ws)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: zamotrak din 08 Iulie 2011, 01:00:21
Citat din: Siberia din  07 Iulie 2011, 21:55:26
Pentru cine are un petec de teren ...

Este minunat ceea ce se prezinta in film...dar petecul de teren prezentat are ceva hectare,pe care ,din pacate nu tot romanul il are la dispozitie.Dar ramane ideea,in sine. :roll:
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Siberia din 08 Iulie 2011, 10:10:44
Citat din: zamotrak din  08 Iulie 2011, 01:00:21
Este minunat ceea ce se prezinta in film...dar petecul de teren prezentat are ceva hectare,pe care ,din pacate nu tot romanul il are la dispozitie.Dar ramane ideea,in sine. :roll:

Ideea in sine am gasit-o si eu ca fiind foarte buna. Ma gandeam ca se poate aplica si la o scara mai mica, pe un teren mai mic, odata ce am putea cunoaste notiunile de baza. Sau cei care poseda un terenuri mai mici si vecini doritori si-ar putea unii 4-5 terenuri, cat o fi nevoie pentru o "micro-ferma" in care sa aplice notiunile de cultura "perma".
(Mai exista optiunea de-a te numara printre putinii supravietuitori care vor trebui sa puna bazele unei noi civilizatii si atunci marimea terenului nu va mai fi o problema :-D )
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 12 Iulie 2011, 02:04:57
@ Siberia: Din pacate, notiunea de asociere pare demonetizata ireversibil in mix-ul asta de capitalism salbatic si crize care nu scot ce-i mai bun din noi, ci tocmai opusul - asa cum nu se asteaptau unii idealisti "vibratorii", cu ADN-ul deja imbirligat poate-n spirale New-Age. :-D

Strict ontopic: alte idei valabile - pe canalul youtube al userului "growingyourgreens" (nu, nu mici omuleti verzi :-) sa cresteti - de asta se ocupa citeva laboratoare militare ;)).
Seria de clipuri cu tematica adecvata topicului asta (fiindca nu necesita posesia de latifundii) are aproape 2 milioane de vizionari.

http://www.youtube.com/user/growingyourgreens#p/u/1/yG_XT6ODAn4 (http://www.youtube.com/user/growingyourgreens#p/u/1/yG_XT6ODAn4)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: calator astral din 12 Iulie 2011, 03:24:13
Intr-adevar xanadron,fin observator. Si...cum ramine cu ipoteza "Hora-Unirii & omida-fluture",observ ca primeste o lovitura in plex. Ce crezi tu,care e opinia ta,ca cu siguranta ai si tu una. Cade definitiv mutatia genetica deci?
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Arhanghelul din 12 Iulie 2011, 08:20:20
Sau gandit si ei (NOM) inainte la treaba asta ... asa ca o sa fie interzisa (micro-agricultura)prin lege si normative ... o sa se faca puscarie si caai ghiveci pana si ardei  iuti sau rosi chery care sunt foarte frumoase asa micute ...

http://totb.ro/?p=16807 (http://totb.ro/?p=16807)
http://www.ziare.com/international/america/sua-interzice-colectarea-apei-de-ploaie-in-mai-multe-state-1035992 (http://www.ziare.com/international/america/sua-interzice-colectarea-apei-de-ploaie-in-mai-multe-state-1035992)

Am zis ...  :fullmoon:
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 12 Iulie 2011, 10:52:59
Asa-i, Arhanghelul -  tema represiunii "din fasha" a oricarei initiative de-a fi independent...subzistent 8-) e din ce in ce mai discutata peste tot - un singur exemplu: FDA (Food & Drug Administration) desfasoara, fara prea mare opozitie, un veritabil "End game" al tuturor suplimentelor naturiste:

http://www.infowars.com/fda-unleashes-end-game-scheme-to-outlaw-virtually-all-dietary-supplements-formulated-after-1994/ (http://www.infowars.com/fda-unleashes-end-game-scheme-to-outlaw-virtually-all-dietary-supplements-formulated-after-1994/)

Sau: fermieri amish (stiti voi, inocentii relativ primitivi tehnologic si care nu supara pe nimeni.... asta, doar cind nu incearca sa vinda produse agroalimentare BIO, evident :-D) au fost deja vizitati de... mascati inarmati - operatiuni antitero-n toata regula deci fiindca au vindut lapte "bio", nepasteurizat.
Traficanti de lapte deci... ntz ntz ntz, maxim pericol... :-o

http://blog.washingtonpost.com/story-lab/2011/02/story_pick_amish_milk_smuggler.html (http://blog.washingtonpost.com/story-lab/2011/02/story_pick_amish_milk_smuggler.html)

Pina si conservatorul canal Fox News discuta faptul ca o femeie din Oak Park (SUA) va face probabil 93 de zile inchisoare fiindca nu are gazon, ci legume in curte... :evil:

http://www.myfoxdetroit.com/dpp/news/local/julie-bass-of-oak-park-faces-misdemeanor-charge-for-vegetable-garden-20110630-wpms (http://www.myfoxdetroit.com/dpp/news/local/julie-bass-of-oak-park-faces-misdemeanor-charge-for-vegetable-garden-20110630-wpms)

...Si ce facem noi? Evident ca majoritatea tace :| - si nici macar nu intreprinde ceva in spiritul unei "rezistentze tacute", dar lucrative... macar pe balcoane.

Cit despre intrebarea la tema OMG (probabil) adusa-n discutie de tine, calator astral - sincer, n-am inteles targetul ei precis... dar uite ca-ti raspund la ambele doua versiuni de... curiozitate :-D posibile:

1. Impunerea OMG (organismelor modificate genetic) evolueaza implacabil din pacate - si-i oricum inevitabila-n timp :x prin simpla... polenizare incrucisata de pilda.
2. Grabirea si prin alimentatie nasparlie a "sfirsitului actualei linii genetice umane" (in spiritul ipotezelor gen "Programul Terra" al dr. Toni Victor Moldovan de ex.) ar fi si ea o ipoteza plauzibila, din pacate.
Iar dac-o fi, inclin spre pesimista opinie a colegului Taka, adica: nu prea mai e nimic de facut. :|
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 12 Iulie 2011, 11:29:00
Cu scuze pt. dubla postare (mi se-ntimpla rar oricum, si sper ca nici acum nu dublez doar banalitati sau chiar timpenii :-D) - era insa necesara, pe linga erata apropo de nickul lui Tayka, scris din graba "Taka". :lol:

Abia acum mi-a cazut deci fisa :roll: apropo de intrebarea ta, calator astral - sincer deci, am fost si ramin sceptic vizavi de posibilitatea metamorfozei abrupte (egal daca "doar" spirituale, fara afectari ADN-istice), a lui... Gigi Becali, Marean Vanghelion sau Adi Minune de pilda.
Indiferent prin cite "dusuri de energie misterioasa" :-P ar trece Terra in 2012, 13 sau 17.

Recititi rogu-va "Sfirsitul copilariei" al genialului Arthur C. Clarke - care stia oricum... suspect de multe ;) - si veti vedea ca, pina si intr-un roman SF, ideea transmutarii speciei umane in alta (din pupe > fluturi, figurat vorbind) nu-i fezabila decit DUPA nasterea/crearea unei generatii total noi si total diferite de anterioarele.

Am mai spus-o deci si-o repet: brambureala asta New Age vehiculata-n ultimii ani de atitia entuziasti "vibrationisti" (unii chiar "inocenti" - ca si tine, calatorule astral, deci convinsi de idee si nu doar aflati in misiune de dezinformare 8-)) e chiar periculoasa in sensul de pasivizare a unei "turme" deja ingrozitor de apatice, egoiste si superficiale.
Care asteapta-n felul asta, cuminte, "Salvarea de Sus". :star:

P.S. (ca sa fiu si ontopic): articol scurt, dar interesant despre evolutia banarii treptate a plantelor medicinale in UE:
http://www.naturalnews.com/032302_herbal_supplements_European_Union.html (http://www.naturalnews.com/032302_herbal_supplements_European_Union.html)

Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Siberia din 12 Iulie 2011, 17:22:13
Sunt convinsa ca asocierea in cadrul NWO nu va fi posibila.
Dar spre deosebire de sceptici, eu cred (sau stiu) ca agenda nazi nu va apuca sa fie dusa la sfarsitul triumfator preconizat. Din pacate pentru ei, va muri la stadiul de bebelus. Iar putinii oameni ramasi vor trebui sa se descurce :)
Cat despre gradinaritul urban de tip balcon sau chiar si rural ... daca e vorba a se face sub egida NWO nu va fi posibil la fel cum nici asocierea nu va fi posibila. Asa ca daca vreti gradinarit, lasati scepticismul sau pesimismul deoparte :D
(poate e doar parerea unei visatoare :D )
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 12 Iulie 2011, 18:18:16
Citat din: Siberia din  12 Iulie 2011, 17:22:13
Sunt convinsa ca asocierea in cadrul NWO nu va fi posibila.
Eu zic că dacă va fi ce va fii,apăi după aceia ce va fii,(asta în cazul în care mai va rămâne totuşi  ceva) apăi nimeni şi nimic nu va mai putea reînfiinţa un stat şi ţine în frâu oamenii rămaşi,căci aceştia vor fii doar elite cu experienţă de viaţă,şi ca atare nu se vor subordona şi înregimenta uşor,şi vor prefera libertatea chiar anarhică în locul ori cărei alte orânduiri pe care le-au studiat şi experimentat îndeajuns dea-lungul istoriei.Şi ca atare cei rămaşi vor refuza probabil ori ce legislativ şi se vor asocia din nou doar în  gintă,trib,etc..bine-nţeles cu tehnica actuală pe care o vor adopta rapid.Am auzit că nici societatea îngerilor nu sa ridicat decât la nivelul de ..cete da îngeri..Poate o fi mai bine aşa decât cu guvern şi parlament.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: calator astral din 12 Iulie 2011, 20:30:15
 :lol:  "cete de ingeri" nu prea cred. Mai degraba o structura ierarhizata, de tip militar, unde fiecare are un rol precis,o rotita intr-un ansamblu impresionant de miliarde de entitati. Se pare ca ambele "tabere" au ierarhii si forte echivalente.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 12 Iulie 2011, 20:54:49
Citat din: Tayka din  12 Iulie 2011, 18:18:16
........căci aceştia vor fii doar elite cu experienţă de viaţă,şi ca atare nu se vor subordona şi înregimenta uşor,şi vor prefera libertatea chiar anarhică în locul ori cărei alte orânduiri pe care le-au studiat şi experimentat îndeajuns dea-lungul istoriei.Şi ca atare cei rămaşi vor refuza probabil ori ce legislativ şi se vor asocia din nou doar în  gintă,trib,etc..bine-nţeles cu tehnica actuală pe care o vor adopta rapid.........

      Dar urmasii lor ? Generatia a doua sau a treia , vor constientiza ca ei sunt progeniturile unor elite ?
La nastere , toti bebelasii sunt dragalasi si inocenti , fie ei caucazieni, indieni , asiatici, arabi, negrii, eschimosi sau tzigani . Transformarea  lor in ierarhie are loc mai tarziu, fortata de societatea din care fac parte  .
        Urmasii elitelor vor avea multe informatii cu privire la trecutul planetei dar pentru ei va fi doar o poveste , este echivalentul generatiei nascuta dupa revolutie , oricat le-ar povestii parintii grozaviile si lipsurile  comunismului , nu vor simtii   decat lehamite si pierdere de timp cu  aceste povesti.
        Orice forma de asociere vor gasii ( ceata,hoarda, gintă,trib, obste,clan,club...) , stratificarea micilor societati din care fac parte este inevitabila , pentru ca asa este natura si fenotipul uman.
 
  Personal am experimentat stratificarea societatii intr-un compartiment de tren, [i]fara comunicare , fara vorbe[/i] .    7-8 persoane care in afara de un salut la inceput nu au avut chef sa isi mai spuna ceva, distanta era de 200 km, vremea  era urata si tarzie  , unu dormea , unu manca,   unu citea, unu privea ...  dar din gesturi, din felul cum eram imbracati ,din ceia  ce mamcam,din ceia ce beam, ce tigari  fumam , care sa descaltat , care a cascat , care a ragait , care a privit cu dispret si a fost deranjat ..... La capatul liniei am stiut fiecare , care sunt inteligentii compartimentului, care sunt bogatii compartimentului , care sunt religiosii compartimentului,  care munceste cu capul si care munceste cu fizicul in viata de zi cu zi si care e prostul compartimentului .

    Istoria nu se poate repeta , dar o poate lua intr-o directie nebanuita nici de artizanii NWO.
     
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 14 Iulie 2011, 13:32:31
Hai sa ne concentram totusi pe un capitol mai restrins al scenariilor globale - ala referitor la agricultura de subzistentza, evident.
Vad de pilda un articol cam panicard 8-) din Evenimentul Zilei in care se analizeaza citeva versiuni de scenarii economico-financiare globale (cumva programatic :roll: mi se pare - adica in sensul unei oarecari pregatiri a "turmei" in vederea socurilor viitorului apropiat) si-n care se mentioneaza nu doar o data varianta unei "refugieri masive la tzara, in sperantza salvarii prin agricultura de subzistentza".

http://www.evz.ro/detalii/stiri/soarta-romaniei-in-al-doilea-razboi-mondial-al-crizei-937916.html (http://www.evz.ro/detalii/stiri/soarta-romaniei-in-al-doilea-razboi-mondial-al-crizei-937916.html)

Scurt extras:
""Scapă cine poate". Aceasta va fi deviza tuturor. Fără bani, fără locuri de muncă şi fără nicio perspectivă, românii vor renunţa la abonamentele la telefoanele mobile şi la alte servicii care nu sunt vital necesare şi se vor refugia la ţară, în speranţa că vor fi salvaţi prin agricultura de subzistenţă. Ajustările modului de viaţă, a valorilor şi a modelelor economice ar fi rapide şi dramatice. În această perspectivă, renunţarea la curentul electric şi revenirea la opaiţ, pentru a nu mai cheltui bani, nu mai este chiar atât de improbabilă."
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: abyss din 14 Iulie 2011, 16:49:25
La opaiţ şi la gamelă!
Presupunând că evenimentele catastrofice predicţionate pe la toate sifonariile din mass media stau la baza devizei de mai sus ... e posibil să fie o varianta foarte reală în ideea salvării unui număr cât mai mare de oameni. 2012 bate la uşa iar lumea a înebunit stârnind haos.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 14 Iulie 2011, 16:53:11
 Exstras din articolul citat de Xanadron    

Practic, România ar fi "aruncată" cu 15 ani în urmă faţă de nivelul actual de dezvoltare. Ce se va întâmpla pe termen lung? Scumpiri după scumpiri, deoarece inflaţia va creşte peste tot în lume, inclusiv în Uniunea Europeană. România, dar şi celelalte state din UE îşi vor reveni greu, probabil în două-trei decenii.


     Probabil dupa doua - trei decenii ?  ?? 

  Varianta a paispea..,   

   Dupa 2-3 decenii , se termina petrolul , cel care misca motorul economiei mondiale , iar o alternativa la aceiasi scara inca nu a scos nimeni pe piata de la sertar , doar sugestii , idei si prototipuri . Agricultura de subzistenta se va face cu sapa de cauciuc .

            Din aceasta criizaa...,, nu vom mai iesi !                                                             
                                                                                 SLEAH
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: serban din 14 Iulie 2011, 20:08:20
Petrolul, desi este foarte important, scade in importanta pe zi ce trece. Pana se va ajunge la momentul epuizarii resurselor vom avea totul pe baza de electricitate, nici nu se discuta.
Agricultura se va face automat. :)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: SLEAH19 din 14 Iulie 2011, 21:15:34
Citat din: serban din  14 Iulie 2011, 20:08:20
Petrolul, desi este foarte important, scade in importanta pe zi ce trece. Pana se va ajunge la momentul epuizarii resurselor vom avea totul pe baza de electricitate, nici nu se discuta.
Agricultura se va face automat. :)

  Esti optimist serban ,  chiar si pe trailerul seriei noi din ,,Dallas'' prezentat pe televiziunile din Romania zilele astea, in dialogul a doi tineri , nepoti ai lui J.R probabil , o fraza suna cam asa
,, - Afacerile cu petrol , sunt de domeniul trecutului !''
 
    Dar daca revenim ontopic , revenim si la conditiile posibile din 2012 cu uriase explozii solare care vor afecta in primul rand ,  retelele de transport electrice si toate echipamentele electronice si electrotehnice. Putem deci sa ne imaginam ca acea energie electrica de care pomenesti nu se va mai putea transporta, specialistii spun ca ar dura chiar zeci de ani pana la intrarea in normal , iar in ce priveste agricultura , toate masinile si utilajele care au in componenta computere si electronica vor folosi agriculturii pentru pus clostile pe oua, iar restul lucrarilor le vom face binenteles , cu ... sapa de cauciuc , cu Joiana pusa la plug iar cine o sa-si permita o batoza pa gaz lampant , o sa fie baron local.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: serban din 14 Iulie 2011, 23:43:06
Pai daca vorbim de explozii solare care ca puna la pamant retele electrice zeci de ani atunci avem probleme mai mari decat agricultura cum ar fi, stiu eu, supravietuirea radiatiei ? Daca trecem de aia mai merge cu un canibalism ceva da` daca chiar e sa fie asa cum zici tu agricultura devine o problema minora deja.


Neil deGrasse Tyson - World to End In 2012...or Not (http://www.youtube.com/watch?v=QJjQMwEjC1I#)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 14 Iulie 2011, 23:53:57
România are 14.741 de mii de hectare teren arabil, (sau 61,8% din suprafața totală a țării).Asta înseamnă că fiecărui român îi revin aproape 8 ha.Cu mult peste suficent pentru o agricultură normală,darămite una de subzistenţă.Problema nu este că nu ar fii pământ suficient la o adică,ci faptul că nimeni nu se prea mai înghesuie la lucrat pământul.Mulţi preferă să moară de foame decât să se înjosească muncind pământul.Meseriaşii ţărani au cam dat colţul,iar urmaşii acestora l-au cam vândut pe la străini,aceştia cam fac de toate cu el numai agricultură nu.Unii îl ţin pârlog doar pentru a încasa subvenţia europeană,alţii cultivă gazon pe care apoi îl vând în străinătate cu tot cu o brazdă de pământ;adică glia străbună,aşa că în următorii 10 ani vor rămâne pe aceste terenuri doar gropi de 1m. adâncime fără humus,doar cu argilă,sau chiar nisip,adică un viitor..deşert artificial.Presupunând totuşi că populaţia dela oraşe va fi nevoită să revină la glia străbună,aceştia vor trebuii fie să o răscumpere dela boieri,fie să robească la aceştia pe o coajă de mălai,fie să le dea foc la ..conace,şi uite aşa se învârte roata istoriei..Presupunând însă că v-aţi săturat de lucrat pământul,şi vreţi să creşteţi niscai animale,orătănii,sau te miri ce alte jivini ca să aveţi ce rumega la iarnă,păi aflaţi că nu se poate,deoarece pentru animale musai fermă,şi nu ori cum,ci una la standard european,la care dacă te arunci şi pui brânca s-o faci cu bani europeni,va trebuii s-o achiţi şi tu,şi copiii tăi,ba chiar şi nepoţii,aşa că eu zic că mai bine ne-am înscrie la un job de.. haiduci,unde se oferă salarii foarte atractive,şi fără TVA,iar mai nou în loc de cai se folosesc...ATV-uri sau chiar... parapante..
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 15 Iulie 2011, 11:27:05
Pentru claritatea discutiei - avem nu 8 ha, ci "doar" 0,64 ha cultivabil pe cap de locuitor, adica o suprafata mai mult decit suficienta pt. asigurarea consumului intern cel putin (ceea ce nu se mai intimpla de mult, din pacate) - zic asta fara sa pot contrazice opiniile tale privitoare la declinul agriculturii romanesti... facute de catre si pentru romani, draga Tayka...

http://www.econtext.ro/economie/agricultura/romania-locul-sase-in-ue-la-suprafata-agricola-utilizata.html (http://www.econtext.ro/economie/agricultura/romania-locul-sase-in-ue-la-suprafata-agricola-utilizata.html)

"Structura agricola

Dupa cum am mentionat, Romania are un total de 14,6 milioane de hectare de teren agricol utilizat. Din acestea, 9,4 milioane de hectare reprezinta suprafata arabila, 3,3 milioane de hectare sunt ocupate cu pasuni, 1,5 milioane de hectare sunt cu fanete, peste 214.000 de hectare sunt ocupate cu vii, iar pe 205.000 de hectare sunt plantate livezi.

Daca se calculeaza pe cap de locuitor, Romania se plaseaza pe pozitia a cincea in randul statelor UE, dupa Irlanda, Lituania, Letonia si Estonia, cu 0,64 hectare pe cap de locuitor, peste media UE, care este de 0,35 de hectare.
De asemenea, daca vom calcula suprafata arabila utilizata pe cap de locuitor, Romania se plaseaza pe locul sase, cu 0,41 hectare, in timp ce media pe UE este de 0,21 hectare.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca in anul 2011 suprafata terenurilor arabile nelucrate a scazut semnificativ, sub un milion de hectare, comparativ cu anul trecut, cand au fost lasate nemuncite in jur de 1,5 milioane de hectare de teren agricol."


Problema-i ca din ce in ce mai multi investitori agricoli straini utilizeaza pamintul bun (si "odihnit") cumparat "en gros" si pe mai nimic p-aici pentru operatiuni de genul fabricarii biocombustibilului din rapitza. Si chiar daca fac productie "BIO", si asta tot drumul exportului il ia. :|

Si mai ontopic acum - desi rezist si eu cu greu tentatiei de a bate campii patriei :-D cu teorii despre strategia depopularii insidioase a Romaniei, in vederea pregatirii primirii a citeva milioane bune de "aliens" (in sensul de straini refugiati aici din citeva zone afectate de apropiatele convulsii provocate de Mama Natura, dar si de noi insine):

http://www.foodnotlawns.net/ (http://www.foodnotlawns.net/)

Adica un site interesant ("Hrana, nu gazon") al unei organizatii in extindere continua.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: abyss din 15 Iulie 2011, 12:41:37
Citat din: Xanadron din  15 Iulie 2011, 11:27:05
Si mai ontopic acum - desi rezist si eu cu greu tentatiei de a bate campii patriei :-D cu teorii despre strategia depopularii insidioase a Romaniei, in vederea pregatirii primirii a citeva milioane bune de "aliens" (in sensul de straini refugiati aici din citeva zone afectate de apropiatele convulsii provocate de Mama Natura, dar si de noi insine):

Poate ca nu e nevoie sa ii cazeze la noi pe ulitza... Poate-i baga in Groenlanda si Antarctica dupa ce le dezgheatza...ei? ce ziceti de ideea asta?


Se vb mai sus de criza si altele prin SUA. Iata un clip interesant, poate scoate cineva ideile principale din el ca eu nu-s asa bun la termeni economici...pls:
The Video Congress Does Not Want You To See (http://www.youtube.com/watch?v=G96TY5JsV-s#ws)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 15 Iulie 2011, 14:07:42
Pe scurt, e vorbirea despre aceeasi critica reala - dar inutila :| - a "sforarilor" NOM (sau VOM - Vechea Ordine Mondiala, ca-s aceeasi), mult mai... egali in drepturi :-D decit turma cu sanse doar teoretic echivalente (o analiza a multiplicarii monstruoase a averilor "alesilor", paradoxala in contextul trendului actual global-crizat - doar banii ca simbol al puterii nu s-au "evaporat" undeva, ei sint si mai multi de fapt, si la noi si aiurea, dar exclusiv in minutzele... cui trebuie 8-)).

Hai sa mai fim si calare pe topic :lol: insa - fiindca nu vaz p-acilea, de pilda, niciun semn de miscare concreta a cuiva pe directia gradinaritului de subzistentza (parca asta era tema? :roll: - nici nu mai stiu bine... :-D).
Am calculat deci de unul singur necesarul de lumina al plantelor de pe, sa zicem, 100 mp de solar in conditii de eventuala "iarna atomica sau... vulcanica neguroasa" si trebuie, intr-adevar, cam 100 de becuri "eficiente" a 11 W, care dau fiecare un flux luminos echivalent unui bec normal de 60 W (peste 1 kW putere instalata necesara asadar).
Ramine de vazut alegerea sursei neconventionale de energie, calculul capacitatii bateriilor de stocare etc. :star: Fiindca decorativele, dar anemicele lampi de gradina solare chinezesti nu pot orbi nici un soarece. :lol:
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 16 Iulie 2011, 10:24:42
Citat din: Xanadron din  15 Iulie 2011, 11:27:05
Pentru claritatea discutiei - avem nu 8 ha, ci "doar" 0,64 ha cultivabil pe cap de locuitor,
Într-adevăr voiam să scriu 0,8 în loc de 8 ha.-Mea culpa.Oricum chiar şi cu 88 ha. nu l-ai mai vedea pe românaş pe câmp cu sapa ci doar eventual cu..mapa sau puşca şi cureaua lată,la branconat tot ce mişcă...
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: saver din 18 Iulie 2011, 23:34:36
Citat din: Xanadron din  15 Iulie 2011, 14:07:42
Am calculat deci de unul singur necesarul de lumina al plantelor de pe, sa zicem, 100 mp de solar in conditii de eventuala "iarna atomica sau... vulcanica neguroasa" si trebuie, intr-adevar, cam 100 de becuri "eficiente" a 11 W, care dau fiecare un flux luminos echivalent unui bec normal de 60 W (peste 1 kW putere instalata necesara asadar).

Iarna atomica e un mit!
Din 1945 pana in 1998 au bubuit .... 2053 de bombe atomice, multe dintre ele fiind cele mai puternice construite de om vreodata (vezi Tarul rusilor). Deci am putea spune cam trait 50 de ani de razboi atomic. 2053/50 inseamna 41 de bombe atomice pe an !!!!
Intr-adevar parca e ceva cu clima, dar nu am vazut nicio iarna atomica.

Referitor la gradinarit, nu va faceti iluzii, daca nu ati dat la sapa niciodata in viata. Ca sa aveti cat de cat succes, trebuie sa fii avut macar bunicii de la tara si sa fii petrecut acolo niste ani, cultivand pamantul.
Momentan toata lumea e panicata, ca nu stiu ce o sa faca in urma razboiului.
Sa stiti ca va fi in continuare nevoie de doctori, tamplari, mestesugari, etc...
Probabil ca nu va mai fi nevoie de contabili, avocati, notari, agentii de turism, programatori samd...

Pe vremuri a mai fost asa. Cand ajungeai in lagar te intrebau ce esti?
Spuneai contabil, mergeai la dusuri. Spuneai tamplar, mergeai la baraci.

Asa si acum. Cei care nu ati facut agricultura nu va fortati in directia asta, ca agricultura e mult mai complexa decat pare.
Dar puteti alege ceva, ce vi se potriveste profilului. Unul stie agricultura, dar altul stie sa construiasca sera.
Pe scurt vreau sa spun ca aceia care au profesii dispensabile (notar, contabil, programator) sa puna mana sa invete o meserie.
Un simplu curs de mecanica sau tamplarie, te poate salva.

Va recomand sa urmariti cu atentie acest interviu:

'America will collapse' (http://www.youtube.com/watch?v=NmTBnhOXufg#)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 19 Iulie 2011, 02:03:41
Citat din: saver din  18 Iulie 2011, 23:34:36
...Pe scurt vreau sa spun ca aceia care au profesii dispensabile (notar, contabil, programator) sa puna mana sa invete o meserie.
Un simplu curs de mecanica sau tamplarie, te poate salva.
Ai uitat profesiile dispensabile babane,în care se câştigă grozav licit dar şi mai mai grozav ilicit:politicieni 90%,senatori 99%,fotomodele,cerşetori,marii intermediari(vezi cei dela electrica,gaze,drumuri,imobile) pieţarii,valutarii,peştii,hoţii,cămătarii,corupătorii,şi în general toţi şmecherii,bandiţii,tâlharii,(ţiganii 99%) Acei ,,profesionişti'' fără de care România ar fi acum printre cele mai puternice regate din Europa-Aşa cum a fost cândva.
...Spuneai de asemeni mai sus,că un simplu curs de mecanică sau tâmplărie te poate salva...Păi nu prea,poate doar pe timpul comunismului,acum în afara ,,beşaytu-lui'' e necesar să mai şi cunoşti câte ceva meserie,ori meseriaşi nu mai prea găseşti aproape deloc căci toţi au cam întins-o spre zări mai ospitaliere,aici au mai rămas cei care nu reuşesc acolo..vezi medici care te omoară,profesori cu note de 2,3 !!,instalatori care îţi inundă casa,şoferi care îţi rup gardul,sau gâtul pe zebră..Şi dacă îi cauţi la acte,toţi sânt ,,absolvenţi''ai unui simplu curs ...Desigur aceştia de-a lungul vremilor au stigmatizat breasla adevăraţilor meseriaşi,dar pe adevăraţii meseriaşi vă rog aşa dar domnilor,nu-i mai băgaţi în aceiaşi oală,şi nu-i mai priviţi de sus,căci în general fără ei sânteţi fii ploii. :roll: :-P 8-) :cry: :evil:
Uitaţi-vă peste tot dela avioane la nave spaţiale,submarine,tv-hd,limuzine,calculatoare,oraşe,trenuri,maşini,toate sânt făcute şi întreţinute în funcţie de EI;meseriaşii.Voi domnilor cu multe şcoli;ce aţi realizat?:o conducere dementă,o super mafie,legi care vă apără când îi furaţi şi corupeţi.Şi poate că nu au făcut tocmai rău cei care trimiteau la duşuri sau la muncă.Mai e şi o vorbă;,,Cine nu munceşte nici să nu mănânce''şi care dacă s-ar aplica (prin absurd) întocmai,apăi atunci mulţi dintre noi am cam murii de foame..Aşa că vă rog domnilor;fiţi atenţi cu meseriaşii,nu le aruncaţi mereu în faţă replica că nu sânt înşcolaţi ca voi,pentru că oricum sânt mai cinstiţi ca voi-domnilor.şi dacă o da bunul Dumnezeu,şi s-or deştepta vreodată să se şi poată auto-conduce,va fi vai de capul vostru;căci nu vă vor mai ţine în spinare şi va trebuii să învăţaţi şi voi o ..meserie.   :? :x :-D :-D
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: romulus din 19 Iulie 2011, 09:38:23
Citatnu sânt înşcolaţi ca voi,pentru că oricum sânt mai cinstiţi ca voi-domnilor.şi dacă o da bunul Dumnezeu,şi s-or deştepta vreodată să se şi poată auto-conduce,
Cu regret trebuie sa-ti reaminstesc monser Tayka de faptul ca epoca muncitorilor /meseriasilor cinstiti, care se autoconduceau, erau "proprietarii si beneficiarii" ......tocmai a sucombat !
Acei mucitori/ meseriasi si-au dat singuri cu tesla , ca sa zic asa , iar mortu' de la groapa nu se mai intoarce ....
Am zis !
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Siberia din 19 Iulie 2011, 10:51:04
Despre sistemul aeroponic de gradinarit :

Aeroponic system for urban agriculture (http://www.youtube.com/watch?v=HMrjQScAQFY#)
Aeroponic Systems uses NASA aeroponics to grow food (http://www.youtube.com/watch?v=m6o5LTl6GJw#)

si despre Aerogarden
AeroGarden 3 Growing Lettuce (http://www.youtube.com/watch?v=6ngmTikE9mI#)
Technology of the AeroGarden 3 (http://www.youtube.com/watch?v=hM4O30A_gMM#)

Ideal pentru zone urbane sau cu spatiu restrans.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: saver din 22 Iulie 2011, 00:12:58
O sa fac o exceptie ca sa raspund aici caci e posibil sa parasesc acest forum definitiv. Dar raspund pentru ca agricultura este legata de meseria mea si pot spune, zic eu, foarte multe despre aceasta.

@ Tayka
Intai sa raspund, vreau sa spun moderatorului din start, ca e offtopic, deci probabil inca un avertisment dar risc.
Sa stii ca nu se poate fara cei care stiu sa conduca. De fapt, cei mai buni manageri fac scoala in directia asta. Meseriasii sunt meseriasi, dar doar atat. Scoala si inteligenta pot obtine rezultate cum ar fi podurile, centralele, autostrazile, chirurgia, samd.
Am avut placerea sa stau langa oameni bogati si puternici. E un pleonasm, dar ideea e ca acesti oameni erau si foarte inteligenti.
Intr-o discutie mi s-a spus clar, ca pana la un anumit nivel accezi pe baza cunostintelor dobandite in scoala/experienta.
Dupa acel nivel, ca sa poti urca trebuie sa te pricepi la politica. Trebuie sa fii un bun lider ca sa poti intra in executivul unei companii mari, intr-o pozitie inalta din stat, etc. Liderii au ceva al lor, ceva ce alti oameni nu au.

Cat despre meseriasi, sunt foarte multe de zis. Am avut in subordine meseriasi si unii cu experienta erau de multe ori mai slabi ca unii fara experienta, dar care aveau alta atitudine si pricepeau mai repede ce e de facut.
Submarinul, hdtv-ul, BMW-ul samd sunt facute de meseriasi, dar cineva a venit cu banii. Intotdeauna le-am repetat oamenilor mei, ca patronul este alfa si omega. Daca cineva are alta parere, sa isi vanda casa sau sa o puna gaj la banca, sa riste o afacere si abia apoi sa isi dea cu parerea.
Cei care au priceput asta, au ajuns la salarii foarte bune, iar cei cu mandrie prosteasca... au ramas cu mandria.

-----------------------------------------------------------

@ Siberia

Sub nicio forma zona urbana. Pentru ce urmeaza sa vina orasele sunt primele vizate si nu e bine deloc.
Repet agricultura nu se face asa. Trebuie s-o experimentezi la inceput ca sa intelegi ce si cum. Si se face in grup organizat. Nu poti functiona ca un sistem inchis. Faci doar tu pentru tine si mananci si supravietuiesti. EXCLUS ASA CEVA!
Daca vrei sa faci de unul singur mai bine inveti o singura cultura, produci si faci schimb ca sa obtii ce iti mai trebuie. Dar sa le faci pe toate... NICIODATA!

In plus, daca in acest moment nu ai un pamant undeva, o casa la tara, care sa fie intretinuta de cineva, uita aspectul asta.
Evenimentele se vor derula rapid si nu poti sa te duci pe un pamant undeva si sa faci pionierat. Sa te apuci de agricultura.
In agricultura nu ai rezultate peste noapte si nici garantii. E nevoie de niste ani lucrati in domeniu ca sa poti spune ca stii ceva.
Mai usor inveti sa faci tamplarie sau sa sudezi decat sa intelegi cum se altoiesc pomii fructiferi, spre exemplu. Plus ca asta se invata practic, nu pe un forum sau youtube. :)

Cand citesc chestiile alea cu refugieri la tara ma pufneste rasul. Unul de la oras abia daca face diferenta intre zarzare si corcoduse, dar sa se si apuce de gradinarit??  :-D
E ca si cum m-as gandi eu sa operez pe cineva de apendicita in transee.

Deci parerea mea e sa nu va pierdeti timpul cu agricultura, decat daca aveti pamant si pe cineva care se pricepe. Voi fiind eventual simpli ucenici. Altfel e sinucidere curata.

Am vazut si chestia cu petrolul. Petrolul nu e singura sursa de energie. Am studiat nitel subiectul micro-hidrocentrale si ma bate gandul sa fac una ca as avea unde. O MH are nevoie doar de un parau si ar putea tine 7-8 case cu curent electric, lejer!!!
Asta as vrea sa imi fac eu:
http://teluric.webnode.com/news/microhidrocentral%C4%83%20pe%20baz%C4%83%20de%20v%C3%A2rtej/ (http://teluric.webnode.com/news/microhidrocentral%C4%83%20pe%20baz%C4%83%20de%20v%C3%A2rtej/)

(http://files.teluric.webnode.com/200000128-652e3662a4/whirlpool.jpg)

Daca ar exista si tractoare electrice, ar fi ideal.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Siberia din 22 Iulie 2011, 00:59:13
Citat din: saver din  22 Iulie 2011, 00:12:58
Sub nicio forma zona urbana. Pentru ce urmeaza sa vina orasele sunt primele vizate si nu e bine deloc.

Evenimentele se vor derula rapid si nu poti sa te duci pe un pamant undeva si sa faci pionierat.

Care evenimente ? Si-n ce ordine se vor desfasura ? :D
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: saver din 22 Iulie 2011, 15:04:42
Citat din: Siberia din  22 Iulie 2011, 00:59:13
Care evenimente ? Si-n ce ordine se vor desfasura ? :D

Cu tot respectul dar nu iti pot raspunde. Am mai dat asa un raspuns cu link in alta parte si mi-au dat avertisment:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3604.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3604.0.html)

Raspund ceva si apoi imi muta mesajul si ma baneaza ca postez pe nu stiu unde.
Insa nu te las in ceata ca nu e frumos si o sa iti trimit pe prin mesaj ceva. Cauta la My messages.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 22 Iulie 2011, 16:42:17
D-le conducător Saver .Am tot încercat să-ţi înserez vreun paragraf dar crede-mă că n-am prea găsit ceva mai deosebit,mai interesant,mai atractiv.peste tot se simte doar iz-ul de şef care ,,coboară'' la subordonatul meseriaş ca să-l mai ia un pic de urechi explicându-i vechea teorie că şeful e cel mai mare..Măcar pe Romulus îl înţeleg că n-a avut de unde fura,, meseria vieţii'',fiind mai tinerel,şi înregimentat până după urechi,dar e un tip plăcut,sincer,şi dacă avea şansa de a trăii în alte vremuri poate era şi un bun conducător de oameni.Tu însă m-ai convins că eşti un tip dominator şi conduci doar folosind legea şi biciul.Nimic deosebit; aşa v-am învăţat,aşa vă avem.Numai că ori ce învăţ are şi un.. dezvăţ.Eu toată viaţa am învăţat şi experimentat,şi după un timp mulţi oameni s-au luat după mine ,,furându-mi meseria'',pe care le-am împărtăşit-o cu drag,scriptic le eram şi eu conducător,dar în viaţă doar coleg de breaslă,purtam doar o singură şi aceiaşi brăţară de aur.La meseriaşi nu există grade ci doar experienţă,şi nu se lasă conduşi decât vremelnic de non-valori..Chestia cu micro- hidrocentrala pe care ai de gând să o şi pui cândva în operă,este încă o dovadă care m-a convins că într-adevăr poţi fi un f bun politician,conducător,şef,etc.etc,dar nici decum..meseriaş,şi cu atât mai puţin..energetician.sorry-căci după ce o vei termina,vor venii cei dela Electrica şi-ţi vor pune ..contor, apele fiind proprietatea statului.Dacă însă ai fi reuşit să cobori la nivelul meseriaşilor,şi să apleci urechea, ai fi aflat că se poate face câte ceva pe proprietatea ta,ceva dela care să poţi folosii legal energia atunci când va începe apocalipsa.Căci meseriaşii au apărut primii pe pământ,şi vor dispare ultimii.Pe lângă ei s-au aciuit şi resturile,spirite efemere ignorante,şi care vor ajunge probabil aşa cum bine zişeşi; la ,,duşuri''. :-o
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: saver din 22 Iulie 2011, 18:57:28
@Tayka
Multe vorbe dar fara fapte. Pe tine te stiu de la discutia despre magneti unde iti dadeai cu parerea si habar nu aveai de fizica. Unul se chinuia sa inteleaga ceva acolo si tu cantai o poezie fara niciun fel de cunostinte de fizica. Mai il induceai in eroare si pe cel care macar incerca.
Si aici te mai dai meserias. Si inca o chestie, eu nu sunt meserias, dar as putea spune ca sunt agricultor. Iar din ce imi aduc aminte asa, agricultorii erau inaintea meseriasilor.

Asa ca sunt satul de meseriasii care au senzatia ca le stiu pe toate.
REPET, atata timp cat unul vine cu banii, la ala te inchini. Consideri ca esti mai bun de atat???
Pune casa gaj, fa tu afacerea, angajeaza oameni si demonstreaza ca poti. NU TE TINE NIMENI!!! DE CE NU FACI TU ASTA???
Noi romanii facem de toate. Reparam si elicea avionului in mers. Dar nu facem nimic bine, de buni meseriasi ce suntem.
Iar cand e vorba sa iti risti propria piele pentru ceva, toti fac stanga imprejur.

Asa e peste tot in lumea asta. Eu nu vreau sa schimb lumea. Nu ma intereseaza filozofia si poezia.

Ca sa poti sa fii ascultat, trebuie sa pui pe masa ori banii, ori ce ai realizat pana acum. Daca spui, uite ma, eu am construit unul din picioarele podului de la Cernavoda, atunci hai ma sa il ascultam ca stie ce spune.
Dar tu "stii" si fizica, si agricultura, si legislatie, si meserie.

Cat despre MH sunt deja 4 construite in Romania si una din urmatoarele o sa fie a mea. Sunt oameni care si-au bagat banii in asa ceva si bravo lor. AU REALIZAT CEVA! Electrica n-are nicio treaba Apele Romane, iar astfel de lucrari sunt promovate de UE cu subventii, pentru ca e energie electrica ecologica. Daca s-ar lua dupa spusele tale, mai bine nu faci nimic, ca oricum nu e bine. Ei, uite ca unii chiar fac ceva si nu se opresc sa asculte toate prostiile.
Intotdeauna voi prefera sa ascult un om care a realizat ceva in viata, sau macar se chinuie sa realizeze (gen baiatul care se chinuia cu magnetii), decat sa aplec urechea la cei care critica si n-au realizat nimic.

Imi pare rau dar nu te pot lua in serios si nici nu o sa continui discutia ca asta chiar e offtopic.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Tayka din 22 Iulie 2011, 22:38:58
Citat din: saver din  22 Iulie 2011, 18:57:28

...eu nu sunt meserias, dar as putea spune ca sunt agricultor. Iar din ce imi aduc aminte asa, agricultorii erau inaintea meseriasilor. ..

Păi ca să fi agricultor trebuie mai întâi de toate să fii un bun.. meseriaş,şi un f. bun gospodar,să şti să dai cu sapa nu să te plimbi cu..mapa şi să iei doar smântâna şi arenda,căci de-la o vreme slugile angajate la negru se vor trezii şi îţi vor da foc la conac,şi atunci vei da telefon tot la nişte meseriaşi să ţi-l stingă.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: saver din 23 Iulie 2011, 02:13:55
@ Tayka
Sunt opiniile tale dar nu raspund la provocarea ta.
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Urban din 29 Iulie 2011, 15:20:45
Citat din: saver din  22 Iulie 2011, 18:57:28
Asa e peste tot in lumea asta...Eu nu vreau sa schimb lumea.
Nu ma intereseaza filozofia si poezia...

Esti poet... chiar daca nu iti dai seama.
Septel (http://www.youtube.com/watch?v=I2iyJBmpnxg#)
Titlu: Re: Gradinarit "de subzistentza" 2012
Scris de: Xanadron din 26 Aprilie 2012, 19:00:38
Daca tot am adus vorba de teme pur agricole dezbatute pe topicul "Codex Alimentarius", uite citeva linkuri utile despre permacultura:

http://www.holmgren.com.au/ (http://www.holmgren.com.au/)

The One Straw Revolution by Masanobu Fukuoka
http://files.uniteddiversity.com/Per...Revolution.pdf (http://files.uniteddiversity.com/Per...Revolution.pdf)

Si-o sursa a filmului "Farmaggedon": :-o

http://farmageddonmovie.com/whats-at-stake/resources/ (http://farmageddonmovie.com/whats-at-stake/resources/)

Plus un filmusor despre "forest-gardening":

Martin Crawford's Forest Garden Part 1 (http://www.youtube.com/watch?v=b_fhAch5qiY#ws)