Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: Skywalker din 17 Martie 2006, 21:45:04

Titlu: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 17 Martie 2006, 21:45:04
OZN-urile au fost reprezentate prin diverse moduri din cele mai vechi timpuri. Incepand de la picturile rupestre si pana in arta moderna, OZN-urile au fost prezente in diverse picturi de pe tot mapamondul.
   Si propun sa ne ocupam aici cu studiereea OZN-urilor din diferite tablouri si... icoane

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/mid-3.jpg)

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/mid-2.jpg)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 17 Martie 2006, 22:33:26
O imagine cu OZN-uri deasupra Frantei medievale. Aceasta imagine pare sa prezinte aterizarea cagotilor. Despre cagoti am scris la sectiunea Extraterestri.
(http://www.ufoartwork.com/images/ufoartwork_ad/angers.jpg)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: emil din 27 Martie 2006, 16:32:15
Am impresie ca a doua poza postata este dintr-o minastire din Iugoslavia !. Ea ar reprezenta "soarele si luna" intr-o icoana reprezentind scena crucificarii. Insa atitudinea primului personaj care se uita in urma daca este urmat de cel de al doilea, amindoi avind mainile ocupate pe niste manete . Indiferent cita bunavointa iconografica am avea , nu iti poti rupe gindul de la atitudinea a doi piloti intr-o cursa de formula 1. Ca si in alte cazuri similare ( ex Palenque, inaltarea lui Darius etc ) este frapanta atitudinea personajelor mai putin mistica si mai mult "amintind despre viitor" . Cum spunea Baroon intr-un loc "trecutul nu e fix el evoluaza functie de prezent" .
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 27 Martie 2006, 16:59:15
Emil a scris:
CitatAm impresie ca a doua poza postata este dintr-o minastire din Iugoslavia !. Ea ar reprezenta "soarele si luna" intr-o icoana reprezentind scena crucificarii. Insa atitudinea primului personaj care se uita in urma daca este urmat de cel de al doilea, amindoi avind mainile ocupate pe niste manete .

   Cele doua forme seamana mai degraba cu satelitul Sputnik, decat cu Soarele si cu Luna.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: emil din 28 Martie 2006, 09:42:57
Asi vrea sa vad istorici ai artei sau teologi care pot explica scena ! Exista o multitudine de astfel de artefacte care nu se integraza in istoria cunoscuta . Solutia academica : ignorarea lor .
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 02 Aprilie 2006, 20:34:08
Un tablou medieval. Seamana cu primele imagini.
(http://www.westmassmufon.org/Old%20ufo.jpg)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: emil din 03 Aprilie 2006, 14:38:47
Scuze Skywalker, dar este acelasi din Iugoslavia intors pe dos. Uitate la defectul din pictura de sub nava. Dar te asteptam cu alte fresce . Sint o sumedenie . Pictografia crestina nu prea personifica Soarele si Luna . E impotriva dogmei . Deci cine sint cei doi ?.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 03 Aprilie 2006, 19:28:31
Mai Emil, nu ma acuza acuma. E o imagine marita a primeia. Asta asa, ca sa se poata observa mai bine detaliile.
CitatPictografia crestina nu prea personifica Soarele si Luna . E impotriva dogmei

  E chiar o prostie sa sti adevarul, dar sa nu poti sa-l divulgi, pentru ca e impotriva dogmei. Ca sa zic, probabil vor sa reprezinte niste sfinti. Ca doar au destui in calendar.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 03 Aprilie 2006, 20:46:42
Prima fotografie pare mai degraba un trucaj. Aveti in vedere atitudinea personajului principal, stilul picturii si apoi "mogildeata" ce se uita la cer. Bate la ochi, ceva nu e in regula cu ea, practic nu are ce cuta acolo!
Pentru a interpreta cea de a doua fotografie (rastignirea) trebuie sa cunosti multa teorie a artei si mai ales a iconografiei. Daca nu....sa nu ne hazardam! Priviti si alte astfel de picturi in care, pe la colturi, apra capete de sfinti in aoreola. In orice caz eu nu vad nici un fel de maneta!
OZN-ul din Franta nu-i decit o simpla cometa! Cuatati si alte imagini ale "stelelor cu coada" din Evul Mediu. Datarea tabloului ar lamuri multe!
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 03 Aprilie 2006, 20:57:35
Despre tabloul din Franta, nu pot sa zic un an exact cand a fost pictat. Poate nici aproximativ.
  Iar despre celelalte, eu doar le-am expus, restul,... urmeaza sa fie dezbatut.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: emil din 04 Aprilie 2006, 17:24:41
Draga Skywalker,
Interpretarea Soarele si Luna este facuta de specialisti in iconografie . Din punct de vedere artistic si de conceptie picturala in biserica ortodoxa nu se prea obisnuieste sa se dea chip uman corpurilor ceresti . Sfintii sint si ei reprezentati conform unor norme bine stabilite ( stinga si dreapta dupa importanta, aureola etc) . In scene de crucificare singurele personaje zburatoare sint ingerii, care pogoara catre Mintuitor, au aripi si o atitudine specifica. Vreau sa spun ca aici e vorba de o pictura bisericeasca atipica. Cele doua personaje seamana izbitor de mult cu doi piloti ce zboara in tandem ( intr-o patrula ) primul uitindu-se sa vada daca al doilea il urmeaza. Si atitudinea este ... de pilotaj. Cel putin asa au interpretat cei care se ocupa de paleoastronautica ! Problema ramine deschisa ...   
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 04 Aprilie 2006, 18:43:51
O cursa pe cerul Rastignirii? Sa fim seriosi! De ce nu interpretati pozitia celui din dreapta ca uitindu-se la Isus? E mult mai normal si ...pamintesc! In rest revin dupa o documentare adecvata.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: emil din 05 Aprilie 2006, 09:16:40
Da, buna observatie Toma !
Pare o cursa pe cerul rastignirii . Mie si celor care au inclus pictura in bibliografia paleoastronautica ni ... se pare asa ! Adica nu se integreaza in context. E o chestiune de interpretare. E importanta si prima intilnire . Eu am luat cunostiinta cu fresca in interpretare paleo ... . Adica cu o idee "indusa" . Interesant ... 
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 05 Aprilie 2006, 13:35:48
Poate devin un pic offtopic, dar la un moment dat Emil a adus vorba de ingeri.
Cine sunt sau erau ingerii?
"Doi ingeri sosesc pe seara la Sodoma, tocmai cand batranul Lot se afla in portile cetatii. [...] ingerii devenind mai curand niste oameni, pe care Lot ii pofteste sa innopteze in casa sa.
Iar revarsatul zorilor grabeau ingerii pe Lot, zicand:Ia scoala, ia-ti femeia si pe cele doua fete ale tale si iesi, ca sa nu pieri si tu pentru nedreptatile cetatii! Dar fiindca el zabovea, ingerii din mila Domnuluicatre el, l-au apucat de mana pe el si pe femeia lui si pe cele 2 fete ale lui. Si scotandu-l afara, unul din ei a zis: Mantuieste-ti sufletul tau! (Facerea, XIX, 15, 16, 17)"

Dupa cum ne dam seama, acei ingeri nu puteau fi spirituali, intrucat  l-au apucat de mana pe el si pe femeia lui si pe cele 2 fete ale lui. Si mai ales ca ei l-au indrumat pe Lot unde sa mearga, tocmai dupa munte, ca sa nu-l atinga radiatiile.  Ingerii aceia sa fi fost niste extraterestrii care coordonau procesul de exterminare a unor fapturi nereusite?.
   
  Ei bine, exista intr-adevar si acei ingeri spirituali, care "permit Universului sa fie misterios si bland". Acei ingeri apar de obicei in momente de mare tensiune sau nevoie, poate ca raspuns la o rugaciune. Interventiile par sa se bazeze pe pe un interes binevoitor pentru indivizii in nevoie, spre deosebirile de crizele la nivel national sau global. Acei ingeri spirituali nu pot fi asociati in nici un caz cu extraterestrii.
   Acel moment al Rastignirii lui IIsus, din a doua icoana era intr-adevar un moment de tensiune in care aparitia ingerilor spirituali era iminenta. Insa unor ingeri spirituali, la ce le trebuie nave ca sa se deplaseze? Cred ca aici am cam adancit misterul.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 05 Aprilie 2006, 20:04:00
Cum v-am promis, vin cu parerea unui specialist: restuatator, specilaizat in iconografie. Iata opinia lui:

CitatPur si simplu Soarele si Luna.
Stiu ca unora le-ar place sa spuna ca-s comete sau nave cosmice, da' nu-i asa. Faptul ca contin cate o figura in ele este dat de nevoia oamenilor de a personifica elementele ceresti. In Judecata de apoi de la Voronet, exista un personaj cu un turban luuuuung pe cap, de culoare albastra si foarte impletit, care tine un "copil" intr-o mana. Aia-i de fapt marea care la Judecata de Apoi restituie sufletele celor inecati (ca trebuia sa existe o explicatie si pentru cei drepti si buni care nu mai sunt, da nici in cimitir nu-i gasesti). Asa ca turbanul simbolizeaza (albastru si cu multe falduri)
In imaginea ta, scena e a Rastignirii cand s-a facut brusc intuneric (probabil o eclipsa) si s-au intalnit soarele cu luna (la propriu - din punct de vedere al unui pamantean)
Cand apare o silueta nuda si mica, asta e reprezentare de suflet. Poate fi interpretat si ca sufletele celor ce au urcat la ceruri .
Naratiunea imaginilor de sorginte bizantina nu e intotdeauna foarte logica, intamplandu-se sa apara in aceeasi imagine aceleasi personaje de mai multe ori, indeplinind mai multe actiuni (un fel de banda desenata - ca sa inteleaga bizonu cum s-a intamplat o cestiune)
Cozile si sagetile alea, de zici ca-s gazele iesind din efuzoare, sunt defapt raze. Vezi imaginea botezului sau altele in care, din cer, vine in jos o sageata din asta si, pe la mijloc, e un porumbel (destul de aproximativ) ce reprezinta Sf. Duh.
Na, ca ti-am impuiat capu cu amanunte....

Citat..ca sa nu-l atinga radiatiile.  Ingerii aceia sa fi fost niste extraterestrii care coordonau procesul de exterminare a unor fapturi nereusite?.
Bogata imaginatie! De ce radiatii si nu un cutremur sau mai degraba, o eruptie vulcanica? Si care fapturi nereusite???? Poate, mai degraba, pacatoase! Stiti de ce a distrus Dumnezeu Sodima si Gomora? Pentru ca un localinc pervers s-a dat la unul din ingerii veniti la Lot! (e drept ca genul ingerilor inca nu este pe deplin lamurit, dar biserica ii considera barbati). Si apropo de radiatii: Biblia spune ca sotia lui Lot a fost transformat intr-un stilp din sare deoarece a incalcat porunca Donmului de a nu se uita in urma  (avizi amatorilor care tot traiesc in trecut!).De aici vine intrebarea fireasca: cum a stiut Lot in ce s-a transformat sotia sa? A privit in urma? Imposibil, ar fi fost transformat in stilp de sare! Din poveste reiese ca alti martori supravietuitori ai evenimentului nu au mai fost!?
Ingerii sint personaje in carne si oase, un fel de pazitori ai omenirii, fiecare avind sarcini precise si specializate in acest domeniu! Un serial interesant a fost pe Prima sustinut de Urania. Ingerii, in istoria Biblica nu au fost deloc spirituali!


CitatInsa unor ingeri spirituali, la ce le trebuie nave ca sa se deplaseze? Cred ca aici am cam adancit misterul.
:lol:Da buna intrebare: aveau aripi, la ce le mai trebuiau nave si inca in ...raliu :roll:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 06 Aprilie 2006, 18:46:57
Anul 3006. Un forum publica o fotografie document, insotita de urmatorul text:
" S-ar parea ca deja in anii 1900, pamintenii stapineau perfect electricitatea si tehnica zborului cu aparate mai grele decit aerul, probabil invatati de extraterestri. Ilustratia alaturata ne sustine perfect aceasta supozitie: un aparat de zbor, pilotat probail de un robot, poarta o doamna ce intinde unul barbat o catre de vizita. Pe cer se vad si alte tipuri de aparate de zbor si o multime de retele electrice. Notai un lucru foarte interesant, aparatul, ca si cele din jur, este de tip antigravitational: nu se vad aripi, elici  sau vreun motor!"
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 06 Aprilie 2006, 19:05:15
Acelasi an, acelasi forum, alta fotografie, alt text:
" Din pacate, oameni anului 1900 au inteles sa aplice cuceririle stiintei pentru a se autonimici in razboaie purtate pe uscat si, mai ales, aerian. Soldati inaripati ataca o baza terestra cu scopul de a o nimici. Pe cer sa vad un fel de capcane purtatoare de capsule ce contin antimaterie cuplate la dispozitive antigravitationale de deplasare. Finalul luptei nu putea fi decit dezastruos"

Sper ca ati inteles gluma si ...morala. Noi tindem sa interpretam anumite lucruri prin prisma cunostintelor
Citatactuale
si nu celor din epoca respectiva. Oamenii anului 1900 asa vedeau viitorul trasnsportului si al electricitatii: o padure de stilpi, un paienjenis de fire electrice si un cer brazdat de dirijabile!
Viitorul transportului interstelar nu va fi cel pe care il vedem noi acum, cu rachete cit o planeta de mari, cu tot felul de turnuri si turnulete, hublouri si alte acareturi ...inutile, zburind cu viteze similare cu cea  a luminii. Asta visam noi acum, dar poate in viitorul, destul de indepartat totusi, alta va fi situatia.
Sa nu ne miram daca viitorimea va ride de previziunile noastre, asa cum noi ridem si interpretam desenele de acum o mie de ani!
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: jackie28t din 06 Aprilie 2006, 19:20:06
Salut Toma,
Daca esti interesat de subiectul OZN'uri trasmise prin arta ti-as propune sa arunci o privire cand ai timp pe acest link.Este ca o biblioteca al acestui subiect.Multe lucruri interesante: http://www.ufoartwork.com/
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 06 Aprilie 2006, 20:20:47
Toma a scris:
CitatOamenii anului 1900 asa vedeau viitorul trasnsportului si al electricitatii: o padure de stilpi, un paienjenis de fire electrice si un cer brazdat de dirijabile!
Viitorul transportului interstelar nu va fi cel pe care il vedem noi acum, cu rachete cit o planeta de mari, cu tot felul de turnuri si turnulete, hublouri si alte acareturi ...inutile, zburind cu viteze similare cu cea  a luminii. Asta visam noi acum, dar poate in viitorul, destul de indepartat totusi, alta va fi situatia.
Sa nu ne miram daca viitorimea va ride de previziunile noastre, asa cum noi ridem si interpretam desenele de acum o mie de ani!

  Bine scris, insa iti pun acum si eu niste intrebari: Pe ce se cladeste viitorul?
Daca acum omenirea s-ar opri brusc din a emite idei inovatoare, atunci unde va fii viitorul? Si mai ales ce va fi?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 06 Aprilie 2006, 22:12:36
Viitorul se face azi si ieri!
Una este o idee novatoare, alta o un vis izorit din necunoastere.....


Da jackie28t, interesant siteul, multe le stiu si eu! Cum spuneam, marea majoritate sint reprezentari iconografice ale unor evenimente reale sau imaginare. E drept, sint unle ce merita intr-adevar luate in seama si aici ma refer in special le cele de sorginte indiana.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Necunoscutul din 13 Mai 2006, 18:44:03
   Am gasit in ziarul transilvania expres acest articol referitor la OZN-urile din icoane http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&dataed=2005-11-17&id_articol=7719 . Voi ce parere aveti?



8-)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: toma din 18 Mai 2006, 19:25:18
Citateste o cunoscuta pictorita de icoane pe sticla
tu crezi o pictorita ce copiaza icoane sau un expert in arta iconografica???
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 11 Iulie 2006, 20:47:53
voi incepe prin a posta diverse imagini cu tablouri cu teme religioase din diverse muzee celebre ale lumii..astept comentariile voastre...ce vedeti voi acolo?inspiratie divina sau oznuri comune in acele timpuri ca si azi sau si mai si...?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 11 Iulie 2006, 20:58:36
si cateva desene rupestre si petroglife din australia,anglia,sua...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 11 Iulie 2006, 21:05:10
si alte petroglife din australia
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Elvin din 11 Iulie 2006, 21:47:35
exista si nishte picturi in biserici, care arata 'ingeri' la bordul unor ozn-uri ! chiar il vedem pe IIsus ca de fapt s-a inaltzat intr-un fel de capsula spatiala, un modul de forma ovoidala
       Exista o astfel de biserica la Dechany in Bulgaria [parca], si inca si la noi, din cate stiu. Informatiile si pozele le gaseshti in Enigmele Miturilor Astrale de Kernbach
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 16 Iulie 2006, 21:15:27
inca ceva..
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 20 Iulie 2006, 15:20:41
Primul desen rupestru este celebra scena cu extraterestri de la VAL CAMONICA....Este un desen de referinta.....da
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: nemo din 25 Iulie 2006, 16:46:41
Spre deosebire de fotografiile UFO de pe internet, aceste artefacte sunt autentice si se pot vedea in marile muzee ale lumii sau in camp deschis . Cele care dau cel mai mult de gindit sunt picturile rupestre . In acea epoca 7-10 mii ani BC artistii anonimi pictau ceea ce vedeau, neexistind o arta imaginativa . Se ajunsese la perfectiune in scenele cu animale prin redare anatomica exacta si in miscare a subiectului . Numeroasele figurine cu casti terminind cu "marele zeu martian" a lui Lotse sint deosebit de stranii si nu isi gasesc explicatii in teoria artei. In ce priveste pictografia religioasa sunt unele elemente de decor (in scenele religiase) care iar nu se potrivesc nici cu subiectul biblic, nici cu regulile de reprezentare . Sa nu uitam ca primul care a spart canoanele oficiale in pictografia crestina a fost Michelangelo in Capela Sixtina . Cu atit mai straniu, cu cit un biet pictor anonim isi permitea sa-l reprezinte pe Dumnezeu sau sfinti in mijloace de transport ovoidale sau discoidale. Cred ca ar trebui sa acordam mai multa atentie unor subiecte de acest tip ( care sunt palpabile ) avind si de cistigat colateral prin informatii de istorie, arta, religie ... decit sa alergam dupa copite de cai morti lasate pe internet de diversi contactati cu mijloace Photoshop si Corel Draw.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 26 Iulie 2006, 04:17:40
  pai vezi nemo..tocmai de aceea eu personal nu ma dau in vant dupa rapoartele ozn...imi plac dovezile palpabile..cele arheologice...dintr-o vreme in care conceptul de manipulare fie era incipient fie nu exista de loc...cel putin nu in mintea bietilor primitivi...sigur insa in planurile "zeilor"...de aici si nickul meu...nu trebuie sa ne uitam dupa oznuri pentru a ne convinge ca am fost vizitati si "indrumati" din timpuri imemoriale...trebuie doar sa trecem prin cateva pesteri cu desene rupestre....sa rasfoim cateva albume cu reproduceri ale unor picturi religioase...sa citim din analele cronicarilor lumiii...si e deajuns
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: nemo din 26 Iulie 2006, 12:26:52
Par esample' ... de ce Dumnezeu si la dreapta Fiul nu aduce miracolul zapezii printr-un plafon de nori ( cum e normal ) ... ci printr-o excadrila care se mai si pierde in zare conform  legilor perspectivei . Mie imi sugereaza mai degraba similitudini cu debarcarea din Normandia ( iunie 1944 , faza aeropurtata ) ... decit un moment de gratie divina .
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 26 Iulie 2006, 17:46:46
Dar de ozneul vazut de cavalerul cruciat ce zici?sau de "bila cu antene" de care se tin..cei doi?.....si priviti in fundalul acestei picturi....ce este acea...palarie zburatoare?si uite ca si Breugel..a vazut asa ceva....concurs:"cate ozneuri sunt in tabloul lui Breugel?" :-D :-D :-D
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: apokryphos din 27 Iulie 2006, 01:20:11
Citat din: nemo din  25 Iulie 2006, 16:46:41
Cele care dau cel mai mult de gindit sunt picturile rupestre . In acea epoca 7-10 mii ani BC artistii anonimi pictau ceea ce vedeau, neexistind o arta imaginativa . Se ajunsese la perfectiune in scenele cu animale prin redare anatomica exacta si in miscare a subiectului .

Artistii care au pictat pesterile aveau tot vreo suta de miliarde de neuroni cizelati in cateva miliarde de ani de evolutie ca si noi. Un instrument e insa o aglomerare de fieratanii. Nu are inteligenta, simbolistica, nevoi si aspiratii, creativitate. De aia tind mai degraba sa cred inregistrarea automata a unui instrument decat ceea ce vad pe peretii pesterilor. Dincolo de asta, sunt insa unele aspecte, cateva dintre ele continute in imagini postate pe forum de "paleoastronaut" si altii, care dau de gandit. Pe mine ma surprind mai degraba obiecte care "nu-si au locul". Bila centrala cu antene imi pare mult mai putin probabila sa fie ceva paleoastronautic decat "palariile" de pe fundalul altei picturi. Alea chiar ca par a fi puse acolo pentru ca pe artist l-a impresionat ceva.

A.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 27 Iulie 2006, 03:36:41
salutare apocryphos...chiar imi lipseai..dar de ce ai pus nickul meu in ghilimele?Asa de "nasol" e?Cat despre "bila cu antene" s-ar putea sa fie o referire la chivotul legiii prin care MOISE comunica verbal cu DUMNEZEU...Chiar ..exista deja un topic despre chivotul legii?Daca nu merita deschis...apropo..ce sa fie acest..balon...sau ce-o fi..dar la 1338 sa fi existat baloane?si are si niste detalii tehnice care nu prea il fac sa semene a balon?apocryphos tu ai deschis cutia Pandorei pe tema interpretarilor culturale si simbolistico-metaforico-parabolizanto-hiperbolizanto-alegorice..ce crezi despre aceste "palarii"...uite mai pun si acest stravechi desen rupestru...sunt ozneuri au ba?pe bune apocryphos!(sper sa nu ma citezi cu ironie la rubrica "limbaj de cartier")
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: apokryphos din 27 Iulie 2006, 05:46:55
Paleoastronaut,

Am pus in ghilimele ca sa spun ca este nickname-ul tau si nu substantivul comun paleoastronaut. Cred ca mai corect stilistic ar fi fost sa folosesc litera mare. Ce cred despre "palariile" din "triumful verii breugel 1566.jpg"? Ceea ce cred este ca nu prea au ce cauta acolo. Par aiurea in pictura, ceea ce in opinia mea inseama ca artistul a "simtit" ca trebuie sa le puna, desi nu a stiut despre ce e vorba. Nu pare un simbol al puterii, o marca a unui ritual, sau altceva usor de identificat. Balonul din "1338.jpg" poate fi foarte bine un simbol de putere. Ceva ma face sa cred ca mai este ceva deasupra (care e taiat in poza), probabil o cruce sau alt simbol indirect al puterii.

A.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 27 Iulie 2006, 16:35:01
Dar ce sunt chestiile alea galbene de pe cer?stele ..ziua?cred ca e cevca cuidat cu tabloul acela....
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 27 Iulie 2006, 21:33:33
tot australia...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 27 Iulie 2006, 21:43:46
daca stam sa cautam cu atentie, gasim peste tot in lume asa ceva

http://www.etcontact.net/AncientAstronauts.htm ( iata si alte informatii)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 27 Iulie 2006, 21:57:38
iata....si  opresc aici cautarea mea...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 27 Iulie 2006, 22:20:26
Statuetele DOGU

Cercetatorul A.P.Kazantzev a studiat o statueta japoneza denumita
"Gangu", descoperita in localitatea Kamukai(sculptura a fost categorisita ca facand parte din "cultura Djemon", datata prin metoda Carbonului la 5000-6000 de ani i.e.n.) Statueta avea casca rotunda, costum fara cusaturi si garnitura de etansare.
Kazantzev si-a extins studiile si axsupra seriei de statuete numite Dogu, provenite dintr-o alta zona a Japoniei. Datate la 4000 de ani i.e.n., aceste sculpturi se remarca deasemenea printr-o imbracaminte si prin casti de tip special, cu care erau dotate ciudatele personaje antice. Pe castile respective se pot distinge filtre respiratorii si antene. Detaliile de pe costume ar putea fi niste aparate speciale, similare celor purtate pe imbracaminte de catre cosmonautii terestrii.

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/Dogu11.jpg)
(http://www.nso.lt/ancient/dogu/helmet.jpg)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 28 Iulie 2006, 19:48:52
 Priestess si Skywalker va multumesc pentru fotografii..chiar mi-am downloadat si eu cea cu vimana si cea cu maryufo si caveufo...cat despre statuetele dogu am de spus doar atat..cand schite cu ele au fost prezentate acum peste 20 de ani unor tehnicieni de la nasa ei au replicat:"De unde aveti aceste schite?asa ceva experimentam noi acum pe ultimul tip de costume pentru iesirea in spatiu..." iar despre aparatele de pe pieptul lor acestea au fost identificate cu celebrele capsule ANTI-SQUEEZ!!!!Acestea au rolul ca in  cazul perforarii costumului spatial sa echilibreze instantaneu presiunea interna a costumului..Altfel astronautul ar fi "SUPT"afara din costumul lui..De fapt iar exploda capul in interiorul castii datorita vidului cosmic.Apoi se vad clar articulatiile de la umeri si genunchi fara de care ar fi imposibile miscarile acestuia.ce ziceti de asta?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 28 Iulie 2006, 20:05:41
pe asta am uitat sa o atasez...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: paleoastronaut din 28 Iulie 2006, 20:15:17
Multumesc din nou priestess....poate ca aceste vimanas survolau pe timpuri mandrele piramide nu doar cerurile de la MOHENJO DARO ale INDIEI....Sa fi fost aruncate primele bombe termonucleare cu aceste aparate?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: LupinThe3rd din 22 Septembrie 2006, 10:05:09
Buna ziua natiune...
Referitor la tabolul despre care se discuta la incept de thread: este unul din cele mai cunsocute din folclorul UFO.
Ce am gasit eu in general e cam asa:
1. Este in Firenze in colectia Loeser
2. Are autor necunoscut dar este atribuit unui pictor italian de sec XV
3. Se pare ca are un UFO mic in colt
Ce nu am gasit:
1. Cand e achizionat?
2. Pe ce bani?
3. Cine l.a achizitionat?
4. Cine l-a certificat?
5. Este sau nu un fals?
De fapt referitor la acest topic: lipseste Metoda... Sper ca nu e asa si in cazul celorlalte topic-uri
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: calinahanna din 14 Decembrie 2006, 16:23:25
Ok... am vazut o imagine cu o reprezentare a lui Bonaventura Salimbeni...
Se pare ca e vorba de simbolul globului creatiei... Apare si in pictura murala bizantina, si chiar in mainile unor regi, valeti, dame din anumite reperezentari ale cartilor de joc...
In schimb am gasit o alta imagine, respectiv "Madonna cu Sfantul Giovannino" pictata de Domenico Ghirlandaio la sfarsitul anilor 1400...
La asta nu am mai gasit (momentan) raspuns.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: calinahanna din 14 Decembrie 2006, 16:28:04
PS
Se stie ca in Renastere, fie ea timpurie sau nu, se punea accent pe reprezentarea in detaliu a fundalului. Era o mare arta sa oferi cat mai multe detalii.
Aceste fundaluri erau folosite pentru a spune fel de fel de istorii, povesti etc, in functie de dorinta pictorului respectiv.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: focusXX din 14 Decembrie 2006, 16:30:11
se pare ca din cele mai vechi timpuri apar reprezentari ale OZN-urilor
de exemplu
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: focusXX din 14 Decembrie 2006, 16:32:38
.....un desen gasit in Uzbekistan :|
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: focusXX din 14 Decembrie 2006, 16:36:45
oare toti acesti simpli "naratori" au desenat ce au vazut??
E fantastic cu cate detalii sunt realizate unele dintre ele.
Ma intreb daca nu cumva Jules Verne este doar un simplu culegator de informatii si nu un simplu vizionar???
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: calinahanna din 14 Decembrie 2006, 16:38:15
http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_1.htm
Pentru detalii legate de pictura mai sus amintita si ... just for fun, pana la urma :-)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: focusXX din 14 Decembrie 2006, 16:49:16
cat despre costumele performante din ziua de azi Nasa si altii ca ei ar trebui sa fie foarte invidiosi.Se pare ca altii cu mult mai batrani decat noi aveau probabil nu doar o Idee....
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: calinahanna din 14 Decembrie 2006, 17:03:02
http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_1.htm
Am inteles ca aici e locul acestui link pe care l-am gasit...
Oricum, sunt multe explicatii in el, mai multe decat am vazut aici. Mie imi place titlul..."no thanks, only art"...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: focusXX din 14 Decembrie 2006, 17:03:29
sal!!
inca cateva marturii...
(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_53.gif)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 13 Aprilie 2007, 12:34:20
Un "Dumnezeu Zburator"...Scluptura-Mayase in Flores (Guatemala)
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 13 Aprilie 2007, 12:43:18
Un astronaut din zilele noastre//"Dumnezeul Soarelui"din Xunantunich...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: calinahanna din 13 Aprilie 2007, 12:51:15
@lylyt_ice

Care este sursa imaginilor?
Ce carte?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 13 Aprilie 2007, 13:08:12
Autor:Erich von Däniken: (in Germana) Fremde aus dem All,Iar in Rom,(cred!)Strainii dinspatiu.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 13 Aprilie 2007, 18:47:52
pozele puse de calinahana sunt incredibile. mai ales ultima cea presupusa a fi pe peretii unei pesteri din uzbekistan. e atat de explicita incat imi vine a crede ca e un fals
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: calinahanna din 14 Aprilie 2007, 14:52:22
@entitate

Poza cu "desenul" gasit in Uzbekistan, intr-o pestera... Nu este postata de mine... Ci de FocusXX.
Oricum, nu poti spune ca un lucru e fals, atat timp cat nu il analizezi si il vezi "live"... In concluzie... Ai grija ce crezi. :wink:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 26 Aprilie 2007, 19:48:08
Ce parere aveti,despre dumnezeul Ganescha,unul dintre fii lui schiwa?dupa cum se vede nu-i prea placea admosfera terestra....
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 26 Aprilie 2007, 20:00:47
Si aici cu ce fel de obiecte este dotat un preot Maias ,casa nu mai vorbim de costumatia "moderna"
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Arckadii din 26 Aprilie 2007, 20:08:53
lylyt. lamureste-ma cu ceva: pozezi un monitor? sau cum faci pozele astea? nu prea se intelege, de aia te intreb. ma gandeam ca poate exista o modalitate prin care sa le dai o claritate mai buna.
Ark
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 26 Aprilie 2007, 20:09:16
dap....si daca stam sa ne gandim la ce descriere aveau quetzalquatl sau viracocha.....tipic caucaziana...in special germano-vikinga....lucrurile se complica. ambii au propovaduit asemeni lui Iisus si au venit din zona Europei ca sa-i invete pe bastinasi sa fie mai buni si sa se iubeasca.
lucurile astea sunt dezbatute mai clar in "amprentele zeilor" a lui graham hancock. daca nu ati citit cartea...merita sa o faceti. incepe frumos cu harta lui piri reis...si ajunge pana la problema 2012. eu am cartea de vreo 5 ani in casa.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 26 Aprilie 2007, 20:17:01
Stai ca-ti spun...iau cartea si fac poza cu camera (Webcam) Cu Skanerul nu pot face pt ca a ros Fluffel (catelul meu)cablul USB cind cumpar altul o sa trimet poze perfect facute.O.K.?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 27 Aprilie 2007, 00:20:31
nu stiu da stiti ori nu dar harta lui piri reis prezinta ceva foarte confuz care poate fi lesne asemanat cam cu ce vrea fiecare. daniken si dupa aia hraham au stilizat-o ca s-o faca sa semene cu un planiglob


cerceteaza si nu crede...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 27 Aprilie 2007, 12:15:59
De unde scoti toate bazaconiile astea?Deniken de exemplu...aproape tot ce a scris si documentat,a fost in urma cercetarilor lui personale,Deniken,nu-i un autor de carti,este un cercetator infocat care a deschis ochii unora ca noi si a inchis gura multor istorici .
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 27 Aprilie 2007, 12:20:47
entitate are clar ceva impotriva lui dankien. poate mai exagereaza si el, mai fabuleaza dar calitatile de vizionar trebuie sa i le recunoastem. chiar asa, ce dovada ai tu ca daniken a falsificat harta lui piri reis?? e o acuzatie grava pe care ai putea sa o lamuresti pe topicul destinat acestei discutii(cel cu harta lui piri reis). unde ai citit lucrul asta? sau poate ai studiat tu in particular. ar fi bine sa argumentezi. multumesc.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Skywalker din 28 Aprilie 2007, 14:00:37
lylyt_ice a scris:
CitatDeniken,nu-i un autor de carti,este un cercetator infocat care a deschis ochii unora ca noi si a inchis gura multor istorici .

Eric von Daniken este de profesie jurnalist, nu scriitor, si cartile sale sunt scrise normal, din perspectiva unui jurnalist. E adevarat, a si calatorit, a si cercetat.
   Da, este un scriitor foarte controversat datorita cartilor sale, mai ales Amintiri depre viitor insa un lucru sa nu il uitam: el este promotorul paleoastronauticii. Care autor de dinaintea lui a studiat asa mult paleoastronautica, care a mai scris carti intregi de paleoastronautica?
Partial a mai exagerat el, dar per ansamblu, cartile lui ar cam trebui sa rescrie istoria umanitatii.

    Iar despre harta lui Piri Reis, misterul e ca arata continentele Terrei, vazute la o anumita inaltime deasupra orasului Cairo, nu mai stiu cat, exact asa cum aratau acm vreo 6000 de ani. Indiferent ca e fals sau nu, are o anumita bechime, oricum inaintea aparatelor de zbor...
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: nemo din 02 Mai 2007, 16:29:43
Din pacate in realitate  la orice inaltime te vei ridica deasupra orasului Cairo nu vezi nici coasta Americii de Sud si nici Antartica ( proba se poate vedea daca mergi pe Google Earth) . Nu e mai putin adevarat ca harta lui Pirri Reis este o proiectie alungita si exagerata a unor tarmuri asa cum se vede din focalizarea unui glob intr-un punct de observatie situat la inaltime ( altceva decit proiectia uzuala Mercator, in care se proiecteaza un glob pe o suprafata plana = planiglob ) lucru care cu greu putea fi imaginat la vremea respectiva .  Ceva ceva din harta ar putea fi obtinuta daca ne-am plasa undeva la 40 grade latitudine sudica si 20 grade longitudine vestica in mijlocul oceanului Atlantic . Misterul ramane.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 02 Mai 2007, 21:21:13
hai ca pana la urma ajungem undeva. bine ca suntem de acord in mare asupra lui daniken: exagereaza, ba chiar exagereaza mult, da' cateodata o mai si "plesneste". foarte tari consideratiile asupra terasei d ela baalbeck si a stalpului din aliaj din delhi
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: darkness din 02 Mai 2007, 22:11:15
dar de oul din delhi nu spune nimic??!
v-as oferi eu mai multe date,dar nici eu nu stiu exact..stiu doar ca e realizat dintr-un material care nu se gasea in delhi si in lume...
umbla vorba ca e un meteorit,dar....
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 03 Mai 2007, 19:42:23
1: A disk shaped object is shining beams of light down on John the Baptist and Jesus - Fitzwilliam Musuem, Cambridge, England - Painted in 1710 by Flemish artist Aert De Gelder. It depicts a classic, hovering, silvery, saucer shaped UFO shining beams of light down on John the Baptist and Jesus. What could have inspired the artist to combine these two subjects?

2:This cave painting is c.10,000 BC and is from Val Camonica, Italy.
It appears to depict two beings in protective suits holding strange implements.

3:In this painting found on a wood drawer from furniture kept at the Earls D'Oltremond, in Belgium, Moses is depicted receiving the tablets of the Ten Commandments, with "flaming horns." Several equally flaming objects are in the sky before him. The date and artist are unknown.



Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 19 Mai 2007, 10:51:52
Extraterestrul de la Manastirea Tutana1 Mai 2007
Laura Ilie

Pe o caramida din exteriorul lacasului de cult este desenat un personaj pe care satenii il considera nepamantean.
In satul argesean Tutana se afla o manastire de pe vremea lui Vlaicu Voda. Lacasul este amplasat intr-un decor deosebit, cu padurea aproape, dar principalul punct de atractie este o caramida din zidul exterior pe care pare a fi scrijelit un extraterestru.
,,Manastirea asta este comparabila cu Biserica Domneasca din Curtea de Arges sau cu alte biserici de aceeasi valoare din tara. Numai ca ea e mai putin cunoscuta", spune preotul Gheorghe Baranescu, care este si primar al comunei.

Desen vechi de peste 400 de ani

,,Aici a fost o fortificatie serioasa de pe vremea lui Mihnea Turcitul. Noi am incercat sa redam stralucirea bisericii. A fost sparta de tot de cutremure si nu a avut pictura. Acum arata bine si am reusit sa aduc aici fosti presedinti, prim-ministri si alte personalitati. Ar merita sa stie lumea de ea". Preotul primar e tare mandru de Manastirea Tutana, ca toti satenii de altfel.

Caramida din zidul bisericii, pe care este pictat ,,extraterestrul", starneste zambete localnicilor. ,,Mama, ei zic ca nu e om acela care e pictat acolo, pe biserica. E imbracat asa, altfel, e calare pe ceva. Lumea zice ca e un d-acela, istraterestru, ce naiba o mai fi si acela... Nu e de pe pamant", e convinsa Maria Dumitru, 75 de ani.
Batrana locuieste aproape de biserica si vine la slujba ori de cate ori e sarbatoare. Gelu Tenescu spune ca pe zid e desenat un cosmonaut. ,,E echipat cu echipament individual de zbor. Asa cred, ca e extraterestru".
Pe zidul exterior al bisericii, pusa mai ferit, preotul Baranescu ne arata caramida cu pricina. ,,Pare sa fie un cosmonaut, dar nu putem sti. Au venit istorici si au facut fotografii, dar nu au descoperit nimic. Caramida asta are peste 400 de ani. A fost scrijelita in crud, se vede. Cand am refacut zidurile am avut mare grija de ea si am pus-o aici".

,,Un mister neelucidat"

Nicolae Moisescu, fost director al Muzeului din Curtea de Arges, a studiat desenul si stie foarte multe despre Manastirea Tutana, pe care o considera ,,foarte valoroasa pentru istoria poporului roman". In opinia sa, desenul este misterios. ,,Nu as fi de acord ca este un astronaut. Este, clar, un desen pe care nu l-a descifrat nimeni, un mister neelucidat".
Personajul desenat are casca de protectie cu viziera, costum inchis cu fermoar si e calare pe un aparat de zbor. In apropierea bisericii se afla si un turn inclinat, caruia primarul ii spune ,,turnul de la Tutana", si crede ca seamana cu cel de la Pisa.
In perimetru mai sunt si cateva ruine. Este vorba despre prima scoala din zona si despre chiliile calugarilor, afirma primarul, ansamblul fiind in secolul al XIV-lea unul dintre cele mai importante din tara. Acest desen ii determina pe localnici sa creada ca zona lor a fost vizitata de extraterestri.

IMAGINE MISTERIOASA

Desene rupestre pe Biserica Cetatuia

In comuna Cetateni, Arges, se afla Manastirea Cetatuia Negru-Voda. Cu ocazia unor sapaturi arheologice, in zona s-a descoperit un important complex arheologic geto-dacic care dateaza din secolul V i.Ch.
Pe unul dintre zidurile bisericii se disting, incrustate in piatra, trasaturile unui cavaler calare pe un cal. Specialistii spun ca ar fi vorba despre un desen din perioada traca. Din acest motiv, imaginea este cunoscuta si sub denumirea de Cavalerul Trac.

Eu nu prea inteleg ce reprezinta imaginea asta :roll:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 29 Mai 2007, 19:27:32
Indienii Kaiapo din jungla amazoniana a Braziliei, venereaza un zeu destul de ciudat.
In mitologia lor, el a venit din cer intr-un vehicol care facea un zgomot ingrozitor, si deasemeni avea arme ce puteau transforma totul(copaci pietre etc) in....praf!
Bep Kororoti, a stat impreuna cu ai sai nepamanteni ceva vreme printre bastinasi impartasindu-le multe din stilul lor de viata. Ce i-a uimit pe indieni au fost dispozitivele lui magice, inclusiv puetrea de a gasi persoane cu ajutorul unei raze de lumina(!)
Cativa indieni din acest trib au fost dusi la Rio de Janeiro sa vada lumea oamenilor albi. Au fost oarecum surprinsi dar surpriza cea mare s-a produs cand au ajuns sa viziteze expozitia dedicata misiunii Apollo13. La vederea cosmonautilor acestia au exclamat: e el! e Bep Kororoti!
In amintirea acestui zeu venit de cer, indienii fac ritualuri, in care se imbraca si se misca asemeni unui astronaut modern.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 29 Mai 2007, 20:36:22
   ....si ginditi-va ca saracii de ei s-au rugat la acel typ si au facut ritualuri si jertfe de animale ,crezind  ca acest dumnezeu,ii ajuta si le asculta rugamintile,"de acolo...din cer"!Credeti ca noi suntem mult prea departe de ei?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 30 Mai 2007, 19:41:26
un pic de ponderare n-ar strica
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 31 Mai 2007, 02:33:12
      Pardon !(?)!....M-i s-a parut mie sau ai vrut sa spui ceva in lecatura cu subiectul discutiei;"paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica"?Eu am spus ca pana in zilele noastre si cu toate ca ne consideram superiori indienilor,nu sundem departe de modul de gandire(din punct de vedere religios).Cine ? si...De ce ?trebuie sa fie ponderat? :?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 02 Iunie 2007, 20:30:57
pentru ca altfel ajungi ca zacharia sitchin. macar el castiga bani frumosi din elucubratiile pe care le scoate
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Nox din 03 Iunie 2007, 00:13:38
Citat din: entitate din  02 Iunie 2007, 20:30:57
pentru ca altfel ajungi ca zacharia sitchin. macar el castiga bani frumosi din elucubratiile pe care le scoate

Nu cred ca Zacharia Sitchin se poate compara cu Isaac Asimov. Tu crezi ca poti sa produci o carte sau un documentar cu costuri zero? Ai facut afirmatia de mai sus gratuit!!?!?! Esti frustrat sau rau intentionat?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 03 Iunie 2007, 01:54:50
frustrat...poate..cand aud cum semeni de-ai mei preiau fara sa treaca prin filtrul gandirii tot ce scriu niste snapani
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 03 Iunie 2007, 02:11:30
Ai cam intrecut masura,nu stiam ca tu hotarasti ce trebuie sa gandim noi,revino-ti la normal si schimba-ti filtrul ca e cam incarcat,daca nu ai inteles pana acum sensul cuvantului :PALEOASTRONAUTICA,despre care se discuta pe acest topic ,inteamna ca esti ratacit pe aici...Dupa cum se vede ai idei fixe impotriva autorilor de carti si a mentalitatii colegilor.Ce vrei in fond?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Nox din 03 Iunie 2007, 02:30:49
Citat din: entitate din  03 Iunie 2007, 01:54:50
frustrat...poate..cand aud cum semeni de-ai mei preiau fara sa treaca prin filtrul gandirii tot ce scriu niste snapani

Dar uite ce scrii aici:

Citat din: entitate
asta da o imagine despre ce ar insemna o rasa extraterestra...iar clarke e fantastic...no. 1

Daca vrei sa-l demontezi pe Sitchin adu argumente impotriva a ceea ce scrie in carti si nu impotriva faptului ca face bani de pe urma lor.

Din punctul meu de vedere teoriile lansate de Sitchin stau foarte bine...
Chiar si matematic vorbind (probabilistic)... asa ca nu poti sa ma acuzi ca nu gandesc.
Dar oare stau si ma intreb oare tu ai citit cartile lui Sitchin sau doar rezumatul lor...sau rezumatul rezumatului lor?

Asa ca te-as ruga sa revii la subiect... aici se descuta despre "paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica"
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Arckadii din 03 Iunie 2007, 12:11:10
Calmati-va va rog si REVENITI la topic.

Ark
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 03 Iunie 2007, 15:40:20
clarke n-are cum sa fie vreodata comparat cu sitchin..punct


si cu asta am terminat disputa. nu mai raspund la provocari :-D
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 25 Iunie 2007, 00:41:15
Obeliscul,simbolul solar al Egiptului; care a fost adevaratul motiv al construirii obeliscurilor?Nici pana in ziua de azi nu se stie cum au fost realizate,transportate...

-  obeliscul de la Abu Sir, ridicat langa mormantul regelui, are 4 metri inaltime; egiptenii il numesc TEKHENU ( originea cuvantului este necunoscuta)  - vezi im. 1
- obeliscurile sunt dedicate soarelui, dar acesta ... - im 2
..ce asemanare cu imaginea 3,nu?



in plus, operatii complicate pe creier acum 4000 de ani! ?      http://www.ufoarea.com/aas_surgeries.html

Voices from Legendary Times:

"My mother,
the god has given me these weapons,
they are such as are the work of immortals,
no mortal man could have made them!..."


alte desene:     http://www.ufoarea.com/aas_vallecamonica.html

                       http://www.ufoarea.com/aas_omphalos.html - aici veti vedea mai bine imaginea 2
                       http://www.ufoarea.com/aas_toromuerto.html

Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 25 Iunie 2007, 08:57:45
Nu putini sunt cei care atunci cand vad un obelisc se gandesc la o racheta balistica gata montata pe rampa de lansare.
Am cautat niste poze mai relevante pentru a vedea similitudinile dintre modelul obeliscului de la egipteni si tehnica secolului 20.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: DepthOfField din 25 Iunie 2007, 09:08:38
Bun, dar cum ar trebui sa arate un obelisc ca sa nu-l mai asociem rapid cu rachetele secolului 20? Ar trebui sa fie cubic? sau sferic? Pai atunci nu ar mai fi obelisc.  :mrgreen:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 25 Iunie 2007, 09:21:31
Eu nu cred ca un obelisc modeleaza neparat o racheta.....dar daca ma uit la unul sincer nu pot sa evit aceasta asociere.  :rocket:
La vechii egipteni obeliscul intruchipa zeul soarelui, Ra. Din alte scrieri reiese ca un monument de acest tip reprezinta o raza de soare pietrificata iar  Ra traieste in interiorul ei.
Iata si fenomenul care se presupune ca i-a inspirat pe egipteni in constructia obeliscurilor.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Arckadii din 25 Iunie 2007, 15:19:29
Din cate vad in imagine, raza este mai difuza spre extremitatea superioara. Daca egiptenii erau asa buni observatori incat sa se gandeasca la realizarea unui monument care sa simbolizeze zeul soarelui, ar fi trebuit sa faca o constructie a carei baza sa fie mai mica sau cel mult egala cu varful...


Ark
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 25 Iunie 2007, 23:31:50
Bine..eu nu am nimic cu forma unui obelisc....
Pe mine ma intereseaza ce e in varful obeliscului;acea fiinta care "face cu mana"...asa cu am trimis si noi in spatiu imaginile noastre cu mana sus in semn de salut....
Asta era ceea ce  ma interesa,nu neapart forma intregului obelisc.
Si oricum, ciuciulete, oul / piatra ben-ben este destul de faimos/a.
Egiptenii aveau cunostinte despre meteori, pe care ii considerau ca fiind simboluri ale pasarii Phoenix;un astfel de exemplu este piatra Ben Ben, despre care se presupune ca ar fi o piatra meterorica, avand puterea de a vindeca.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: entitate din 26 Iunie 2007, 21:41:40
asta e problema pentru ca noi asociem imagini din secolul 21 pe care le vedem zi de zi cu ceea ce au realizat popoarele antice. de ce sa nu acceptam ca acel obelisc e pur si simplu un obelisc si atat
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 26 Iunie 2007, 22:54:33
Citat din: pri3st3ss din  25 Iunie 2007, 23:31:50

Pe mine ma intereseaza ce e in varful obeliscului;acea fiinta care "face cu mana"...asa cu am trimis si noi in spatiu imaginile noastre cu mana sus in semn de salut....
Asta era ceea ce  ma interesa,nu neapart forma intregului obelisc.


din cauza asta..
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Anna din 13 Iulie 2007, 16:06:12
Am observat ca foarte multa lume de pe forum e interesata de calendarul mayas si de prevestirile acestuia. Ar fi mai interesant sa descoperim ce era de fapt civilizatia maya. Secretele lor sunt multe, alaturi de Sarcofagul misterios de la Palenque sau "calendarul cu 2012" si li se da o atentie tot mai mare in domeniul paleoastronauticii.
In februarie 1517, flotila spaniola condusa de Francisco Hernandez de Cordoba, parasea portul La Habana, si pleaca inspre vest pentru a cauta aur pe noul continent.
Debarcarea va avea loc dupa 21 de zile,in extremitatea de nord est a peninsulei Yucatan mai exact la capul Catoche. Mica flotila spaniola a fost inconjurata de numeroase canoe in care se agitau indieni emotionati de asemenea vizita neasteptata. Erau primii indieni maya-yucataci pe care ii intalneau cuceritorii de mai tarziu ai Mexicului.
Spanoilii evident au intrebat de aur, asta fiind si scopul principal al fiecarei conquista. Indienii nu aveau aur, nu erau chiar asa de "salbateci", nu s-au lasat impresionati de margelele lor colorate si discutiile au generat in disputa. Mica flotila a fost nevoita sa plece repede. Au mai navigat inca 15 zile prin golful Mexicului dupa care au acostat in locul unde apoi se va ridica orasul Campeche pentru a-si umple butoaiele cu apa. Deodata vreo 50 de mayasi imbracati in togi lungi din bumbac ii inconjurara pe marinari. Spaniolii au fost foarte uimiti cand i-au auzit pe bastinasi strigand repetat: "Castila! Castila". De unde puteau sti indienii numele indepartatei patrii a conchistadorilor? Raspunsul a fost aflat mult mai tarziu. Se pare ca o expeditie spaniola formata din aproximativ 80 de persoane a fost capturata de indienii din Yucatan...multi au fost sacrificati, altii au murit de boli incurabile, ramanand numai doi supravietuitori pe care dorul de tara ii facea sa repete
adesea cuvantul Castilla...retinut se pare de bastinasi si asociat cu biotipul europenilor spanioli. Sa fie oare aceasta pura explicatie...sau mayasii au prevazut "din alta parte" conquista spaniola.
Informatiile le-am luat din cartea "Maiasii" scrisa de Horia Matei.
E o carte veche, dar am baza ca informatiile puse acolo sunt pur istorice, concrete, fara dorinta de a scrie o carte spectaculoasa, de a atribui civilizatiei maya legaturi cu extraterestrii, realizarea de navete spatiale sau altceva de genul.
Totusi...in carte am gasit cateva forografii interesante...chiar foarte interesante.
O pictura realizata pe o scoica...chipurile cu titlul de podoaba.
Ce ma amuza e ca in carte fotografia este pusa rasturnat...sau poate realizatorii nu au inteles prea bine ce e reprezentat in ea si nu au stiut cum sa o aseze. Daca intorci cartea peisajul e...mai mult decat misterios. Asemanarea cu "tubulaturile" navetei de pe sarcofagul de la Palenque e evidenta. Se pare ca si asta e tot un fel de vehicol...are si doi piloti care parca au casti pe cap...nu prea inteleg eu ce mesteresc pe acolo. Ce e si mai interesant e biotipul celor doi....biotip facial care nu aduce de loc cu biotipul mayas pus in poza de pe coperta.
Nasul lor e chiar fin....nu e incovoiat iar unul parca are si barba. Pacat ca reprezentarea in carte este de calitate proasta. La fel de interesanta este si poza cu statuia lui Quetzalquatl. Chipul sau este asemeni uni craniu de schelet uman, cu maxilare foarte proeminente, cu un aspect germanic as putea spune...oricum nu aduce de loc cu un bastinas. Quetzalquatl era si zeul suprem al aztecilor. Interesant e si costumul sau, dotat cu tot felul de instalatii.

Citat din: lylyt_ice din  26 Aprilie 2007, 20:00:47
Si aici cu ce fel de obiecte este dotat un preot Maias ,casa nu mai vorbim de costumatia "moderna"
da lylyt ai dreptate...si din ce vad eu acolo profilul lui nu aduce deloc cu al unui mayas...are un profil chiar super european, nasul, fruntea...tot.  Iar costumatia parca e a unui cavaler templier ... :roll:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 24 Februarie 2008, 20:49:36
aceste statuete au fost gasite in irak. au o vechime de 5000-4500 ani in prezent se afla in custodia british museum.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: jean din 24 Februarie 2008, 21:29:46
Enigmatica sculptura in piatra de pe malul Oltului. Articol aparut in revista Rufor, nr10, pagina 26, din anul 1994.
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: pri3st3ss din 09 Martie 2008, 22:00:20
painting by Paolo Uccello (1396-1475) and is entitled "La Tebaide" (painted c.1460-1465). The blown up picture on the right shows a red saucer shaped UFO seen near Jesus. It hangs in the Academy of Florence. - im 1

1660. The illustration depicts a sighting by two Dutch ships in the North Sea of an object moving slowly in the sky. It appeared to be made by two disks of different size. The source for this account is one of the books entitled :"Theatrum Orbis Terrarum" by Admiral Blaeu. These books were compilations of articles by different authors and consisted of detailed accounts of long engagements at sea, cartography information - im 2
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: redrose din 09 Martie 2008, 23:13:24
peretii catedralei din salamarca....construita prin sec.XVII :roll:......pozele sunt autentice....sa fi fost vre-o farsa a restauratorilor?  :|
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 09 Martie 2008, 23:47:23
 EXTREM INTERESANT !!! Ai putea spune de unde ai luat aceasta poza?
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: redrose din 09 Martie 2008, 23:56:01
 de la niste amici rusi, pasionati de paleoastronautica :lol: :martiansad:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: lylyt_ice din 10 Martie 2008, 00:07:46
 Mda...! Repet; "extrem interesant" atat poza cat si sursa...!
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: redrose din 10 Martie 2008, 00:31:19
 fotografii ale catedralei le poti gasi si pe net , pe site-urile turistice cu Salamanca....se numeste la Nuevo Catedral Salamanca ...figura cu pricina mai rar,ce-i drept si doar in pozele amatorilor oricum arhitectura extrem de interesanta si la alte edificii din acest oras :roll:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: spooky din 14 Martie 2008, 15:00:20
Citat din: redrose din  09 Martie 2008, 23:13:24
peretii catedralei din salamarca....construita prin sec.XVII :roll:......pozele sunt autentice....sa fi fost vre-o farsa a restauratorilor?  :|

da... reala se pare, am dat si eu azi peste ea cautand altceva... :D

http://www.travel.neunerweb.de/Spain%20and%20Portugal%202.htm

http://www.tourspain.org/salamanca/showphoto.asp?id=76
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Arckadii din 15 Martie 2008, 21:56:10
Eu stiu ca e frumos sa visezi dar iata:

Citat
Its main entrance consists of 3 arcs, each leading to the 3 naves (sections) of the church. All three are richly carved.[2] Among the ornate carvings on the facade is the incongruous likeness of an astronaut floating in space. The astronaut was carved in recent years

sursa: Wikipedia

Ark
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: Shadowman din 17 Decembrie 2009, 23:31:58
Citat din: Anna din  19 Mai 2007, 10:51:52
Extraterestrul de la Manastirea Tutana1 Mai 2007
Laura Ilie

Pe o caramida din exteriorul lacasului de cult este desenat un personaj pe care satenii il considera nepamantean.
In satul argesean Tutana se afla o manastire de pe vremea lui Vlaicu Voda. Lacasul este amplasat intr-un decor deosebit, cu padurea aproape, dar principalul punct de atractie este o caramida din zidul exterior pe care pare a fi scrijelit un extraterestru.
,,Manastirea asta este comparabila cu Biserica Domneasca din Curtea de Arges sau cu alte biserici de aceeasi valoare din tara. Numai ca ea e mai putin cunoscuta", spune preotul Gheorghe Baranescu, care este si primar al comunei.

Desen vechi de peste 400 de ani

,,Aici a fost o fortificatie serioasa de pe vremea lui Mihnea Turcitul. Noi am incercat sa redam stralucirea bisericii. A fost sparta de tot de cutremure si nu a avut pictura. Acum arata bine si am reusit sa aduc aici fosti presedinti, prim-ministri si alte personalitati. Ar merita sa stie lumea de ea". Preotul primar e tare mandru de Manastirea Tutana, ca toti satenii de altfel.

Caramida din zidul bisericii, pe care este pictat ,,extraterestrul", starneste zambete localnicilor. ,,Mama, ei zic ca nu e om acela care e pictat acolo, pe biserica. E imbracat asa, altfel, e calare pe ceva. Lumea zice ca e un d-acela, istraterestru, ce naiba o mai fi si acela... Nu e de pe pamant", e convinsa Maria Dumitru, 75 de ani.
Batrana locuieste aproape de biserica si vine la slujba ori de cate ori e sarbatoare. Gelu Tenescu spune ca pe zid e desenat un cosmonaut. ,,E echipat cu echipament individual de zbor. Asa cred, ca e extraterestru".
Pe zidul exterior al bisericii, pusa mai ferit, preotul Baranescu ne arata caramida cu pricina. ,,Pare sa fie un cosmonaut, dar nu putem sti. Au venit istorici si au facut fotografii, dar nu au descoperit nimic. Caramida asta are peste 400 de ani. A fost scrijelita in crud, se vede. Cand am refacut zidurile am avut mare grija de ea si am pus-o aici".

,,Un mister neelucidat"

Nicolae Moisescu, fost director al Muzeului din Curtea de Arges, a studiat desenul si stie foarte multe despre Manastirea Tutana, pe care o considera ,,foarte valoroasa pentru istoria poporului roman". In opinia sa, desenul este misterios. ,,Nu as fi de acord ca este un astronaut. Este, clar, un desen pe care nu l-a descifrat nimeni, un mister neelucidat".
Personajul desenat are casca de protectie cu viziera, costum inchis cu fermoar si e calare pe un aparat de zbor. In apropierea bisericii se afla si un turn inclinat, caruia primarul ii spune ,,turnul de la Tutana", si crede ca seamana cu cel de la Pisa.
In perimetru mai sunt si cateva ruine. Este vorba despre prima scoala din zona si despre chiliile calugarilor, afirma primarul, ansamblul fiind in secolul al XIV-lea unul dintre cele mai importante din tara. Acest desen ii determina pe localnici sa creada ca zona lor a fost vizitata de extraterestri.

"Extraterestrul" a fost acoperit cu tencuiala.
No comment...

Manastirea TUTANA


Manastirea TUTANA-interior
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: maiami din 28 Decembrie 2009, 13:08:28
nu prea e clara imaginea, parca ar reprezenta niste nori
dar daca se zice ca sunt niste ozn-uri subscriu si eu la aceasta idee
poate ca au si aterizat acolo in Franta :mrgreen: :martiansad:
Titlu: Raspuns: Paleoastronautica in arta veche religioasa si preistorica
Scris de: adrian75 din 30 Martie 2010, 02:27:25
si eu am fost la inceput entuziasmat de celebrul astronaut sculptat  pe unul din peretii catedralei din Salamanca....cu parere de rau trebuie sa o spun... se pare ca este un fel de farsa a restauratorilor (1999) care pe motiv de neplata la timp a sumelor datorate s-au gadit sa faca aceasta....micuta gluma sa-i zic....mai este una "dragonul mancator de inghetata" tot pe unul din peretii catedralei.