Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Cafenea => Subiect creat de: Ronin din 14 Februarie 2009, 18:29:20

Titlu: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 14 Februarie 2009, 18:29:20
Dragi colegi - va provoc pe bune la studiu si analiza...( a nu se confunda cu "Viitor cu cap de mort", unde autorul nu cred ca este un militar)
Ce vreau sa spun...
Pana in prezent, 2009, am cautat sa aflu un raspuns la o intrebare "ciudata".
Am cautat si gasit materialele de care aveam nevoie..., materialele sunt "CARTI" in mare parte editate de catre "Editura Militara" si altele.

Voi pune lista cu scriitori:

- Haralamb Zinca
- Pavel Corut
- Paul Carpen

- Haralamb Zinca a scris mult, dar a scris si carti in materie de "spionaj".
Una dintre cartile sale, "Pe urmele Agentului B-39" (5 vol.)descopera un lucru interesant. Intr-o perioada de criza acuta (al II-lea razboi mondial), Spionajul Militar Romanesc INFIINTEAZA un "NUCLEU"..., nucleu care avea sa reziste tuturor timpurilor si regimurilor care s-ar fi 'perindat' pe la puterea 'vremelnica', al carui motiv existential era legat doar de fericirea romanilor si Romaniei.

- Pavel Corut, scriitor, fost ofiter de contrainformatii in sistemul militar roman de informatii.
El descrie in cartile sale (mai bune la inceput), Quinta Sparta, Fulgerul Albastru, etc., existenta unui "NUCLEU" de exceptie, care si-ar fi continuat activitatea inca de la infiintarea sa, de pe vremea lui Cuza, intr-o pozitie de 'anonimat' profund...
Acest nucleu, in cartile sale, se numeste "Octogonul", un serviciu de ELITA al spionajului romanesc greu de patruns...

- Paul Carpen, scriitor si fost ofiter de informatii in cadrul "intelligence"-ului militar romanesc. El vorbeste in cartea sa, "Spion de Prisos", de existenta sau aparitia unui "NUCLEU" in interiorul sistemului militar de informatii, un nucleu care era proiectat sa reziste "vremurilor' si care sa-si faca simtita prezenta dea lungul timpului...

Cam asta am remarcat la cei 3 scriitori, ca ar avea in COMUN...!
Nu stiu daca s-au inspirat unul de la altul, nu are importanta..., ideea care se 'desprinde' este ca ei vorbesc de EXISTENTA ACESTUI NUCLEU...!!!

PS:
Va invit deci, la analiza si "dezvoltarea" unui asemenea subiect, care, din pct. meu de vedere, este VITAL...!!!
Cu alte cuvinte, daca un asemenea "NUCLEU" ar exista, v-ar placea sa-l sustine-ti, intr-un fel sau altul...???
Dar de ideea, daca nucleul ar exista, de a face "parte" dintr-o asemenea "STRUCTURA"...???

Va astept comentariile !
R.

http://biroul2mstm.blogspot.com/

http://ordinulnegru.blogspot.com/

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 15 Februarie 2009, 22:26:10
Citatdaca un asemenea "NUCLEU" ar exista, v-ar placea sa-l sustine-ti, intr-un fel sau altul.

Monser, multi oameni din tara asta traiesc cu speranta ca un asemenea nucleu cum zici tu, exista .
Si numai ca exista  ci si actioneaza!
Subiectul e oarecum de mare intindere, necesita si niste cunostinte/abilitati speciale ( ca sa nu zic initieri) nu
numai pentru al pune pe tapet, dar si pentru a intelege ceva din ce se spune !!!
Pentru un om obisnuit , daca are  un pic de patriotism in sufletul lui , coroborat cu o fire romantica&putina imaginatie este reteta  ideala pentru a fi fericit ca ai citit cartile/autorii mentionati de tine  si ca ai aflat din ele ca " cineva lucreaza pentru ....natiune" ca sa parafrazez o reclama de la ...FNI .
Este , insa , ceva mai complicat de atat.
Primul lucru care trebuie mentionat este acela ca respectivii autori, chiar daca au fost militari  au scris - totusi - FICTIUNE, IMAGINATIE!!!!
Poate si dorinta lor este (a fost, in cazul lui H. ZINCA ) CA UN ASEMENEA NUCLEU SA (FI ) EXISTAT!
Ca sa nu dezamagesc pre multi, n-am sa zic categoric ca asa ceva nu exista , NU.
Am sa zic doar ca raspunsul este si DA  si NU  !
Cand spun DA, exista , ma bazaz pe ceea ce am cunoscut o perioada destul de indelungata , cca. 25 de ani de contact cu categorii diverse de militari, oameni politici, ori simpli cetateni , oameni de rand .
Ce am constatat ? Am constatat ca exista printre noi si oameni patrioti, dedicati, carora le pasa de neam !
Pe unii dintre ei i-am simtit, i-am vazut in actiune, de altii doar am auzit, ca si multi dintre voi.
Unde i-am vazut ?  Pai, in general prin structurile militare : armata, servicii speciale.
Foarte rari in politica , unde asemenea oameni sunt INLATURATI brutal si fara menajamente si din aceasta cauza cauta sa-si disimuleze cat mai adanc dragostea de tara si faptul ca o slujesc intr-un anume mod.
De ce ? Aici e muuuuuuuuuult de spus , si tot atat de mult de ....nespus!
Cand spun NU , va indemn sa priviti cu atentie si sa analizati obictiv, oamenii care ne-au condus din 22 decembrie 1989 si pana in prezent!
Avem in aceasta directie, cu totii, un mare avantaj: acela ca in toata aceasta perioada au fost publicate in presa mari "bucati" de adevar relevate din arhivele fostelor servicii de informatii. Ele aveau insa un sens doar pentru "cunoscatori"!
Multe din ele (din acele "bucati" de informatii )au fost imediat "combatute" de "patriotii dizidenti" veniti instantaneu in tara ,adunati (ori trimisi ) ca mustele la starv. Stiti ce erau ei ? Daca nu toti - marea lor majoritate ? Normal ca stiti : erau " inalte instante morale, care au luptat impotriva comunismului, bla, bla, ...." Vax, erau " agenti de influenta" .......
Si asa a aprut deruta, indoiala, nesiguranta, iar in final EI - cei trimisi- au triumfat - si triumfa in continuare !
De ce ?
E asta-i adevarata intrebare si aici va fac trimitere cand spun acel NU !!
Presupunand ca acel nucleu a existat si continua sa existe cum de EI au reusit 100% si cum de s-au intamplat asa mari "cataclisme" cu Romania :
-Cum de au ajuns in structurile  de putere in Romania oameni "nepotriviti" ca sa ma exprim elegant,  CUNOSCUTI cu bube'n cap (gen spionaj/tradare) ???
-Cum de am fost prostiti in asemenea hal incat sa ne vindem resursele TOATE RESURSELE (pedoileisicincizecidebani), de ne gandim acum sa le renationalizam ?
Cum ?
Am zis ca subiectul e dolofan........Mai adaugati voi.......
Am zis!

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: radu_lg din 03 Martie 2009, 18:28:43
Orice bun roman, orice cetatean onest ar vrea sa existe un asemenea "nucleu". Privind in jur, mai aproape dar si mai departe, gasim argumente si pro, si contra existentei nucleului. Argumentele contra, le vede oricine, sunt legate de jaful continuu de dupa dec89, avand ca rezultat dezastrul economic in care a ajuns Romania. Argumente pro...poate cel mai edificator si totodata important, este ca Romania a ramas cu aceleasi granite, desi au existat diverse incercari de a o sfasia in bucati. Cehoslovacia si Yugoslavia nu au avut un asemenea nucleu si acum au alte forme pe harti, in cazul Yugoslaviei sfasierea facandu-se si cu multa varsare de sange. Sa ne amintim ca harti cu o Romania in alte granite au circulat prin occident, la fel cum s-a intamplat cu cele doua tari de mai sus, iar incercari au fost, atat in dec89 cat si in martie90, mai ales. Si poate au fost si altele, mai putin vizibele de opinia publica. Nu doar ungurii voiau sa ne "rupa", si moldovenii de peste Prut erau amagiti si indoctrinati cu o "Moldova a lui Stefan" si se stie ca in spatele lor erau puternicele servicii secrete sovieetice. Si poate ca au fost si alte forte care au incercat asta, impreuna sau separat. Si nu doar noi am fost tinte, amintiti-va de "liga Nordului" care voia acum ceva ani in urma, sa separe Italia in doua, au mai fost incercari in Canada. La fel cu aceste doua tari, noi am rezistat, desi la noi incercarile au repetate si mai puternice. Cehoslovacia si Yugoslavia nu au rezistat. Deci, cine, sau ce ne-a protejat? Poate ca acea forta nu a reusit mai mult (sa ne proteje si economic), din cauza ca adversarii erau prea multi si prea puternici, chiar si romanii devenisera adversari ai propriilor servicii secrete. Sa nu uitam ca acest nucleu a trebuit sa lupte in primul rand pentru propria supravietuire, in conditiile in care serviciile oficiale erau desfiintate, iar unii dintre ofiteri erau lichidati pentru ca stiau mult prea multe despre noul regim si despre ce se intamplase atunci....Anii au trecut, acum suntem europeni si nu mai poate nimeni rupe bucati din teritoriul nostru, un mare numar de romani au fost plecati cu anii prin lume si si-au mai schimbat mentalitatile (acest lucru fiind cel mai greu de schimbat in Romania), acum se intorc multi, chiar daca de nevoie (criza!) si vor face ceva aici. Si poate are dreptate Pavel Corut cand spune ca ne vom lua revansa in fata invadatorilor economici, insa asta nu o poate face doar acest nucleu de unul singur, o astfel de revansa se ia cu intregul popor (minus tradatorii si alte rebuturi).
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: adi_drula din 04 Martie 2009, 14:18:55
dream on...

Nu cred ca exista asa ceva. Daca ar exista s-ar simti cat de cat. As vedea o imbunatatire cat de mica... Ati vazut stirea cu pseudo tradatorul ala pe care l-au prins recent? Bubuie toata presa de-o saptamana. Vor sa ne faca sa credem ca un amarastean de subofiter avea acces la documente ultrasecrete pe care le vindea ucrainei bla-bla-bla... Si asta vine dupa un lung lantz de scandaluri in care sunt implicati generali din serviciile secrete romanesti, scandaluri ce surprinde aceste servicii bagate cu mainile pana la umeri in politic si economic. Hai sa fim seriosi ! "Elita spionajului romanesc" ... cah
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 04 Martie 2009, 21:05:58
Citat"Elita spionajului romanesc" ... cah

Hai ca esti tare monser !
Daca n-ar fi de plans, m'as tavali pe ...tavan de ras!
Ce spui tu este exact parerea unui ciuri/buri de prin canale care casca ochii&urechile cat cepele, la rahaturile care se spun pe posturile tv.
Afla monser ca acei oameni - de care iti permiti tu sa faci bascalie - nu-i vei vedea niciodata si nu vei auzi de ei, decat - poate - dupa ce nu vor mai fi, ori cand vreunul mai apuca sa-si scrie (dupa zeci de ani ) memoriile !
Si nici atunci ......
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mopeka din 05 Martie 2009, 14:25:52
Citat din: adi_drula din  04 Martie 2009, 14:18:55
dream on...

Nu cred ca exista asa ceva. Daca ar exista s-ar simti cat de cat. As vedea o imbunatatire cat de mica... Ati vazut stirea cu pseudo tradatorul ala pe care l-au prins recent? Bubuie toata presa de-o saptamana. Vor sa ne faca sa credem ca un amarastean de subofiter avea acces la documente ultrasecrete pe care le vindea ucrainei bla-bla-bla... Si asta vine dupa un lung lantz de scandaluri in care sunt implicati generali din serviciile secrete romanesti, scandaluri ce surprinde aceste servicii bagate cu mainile pana la umeri in politic si economic. Hai sa fim seriosi ! "Elita spionajului romanesc" ... cah

Am sentimentul ca te inseli,amarnic.Probabil ca timpul..........,va coace merele!
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: adi_drula din 05 Martie 2009, 17:15:42
da? credeti voi? :)

http://www.obiectivgorj.ro/Arhiva/Februarie/16/dezvaluiri.html

Si eu cred ca nu exista spionaj romanesc decat cu numele.... Niste baietasi angajati pe pile acolo... Cititi cartea lui Ohanesian.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 05 Martie 2009, 19:17:05
Citatcartea lui Ohanesian.
Ce te face sa crezi ca individul respectiv ar fi o asa de tare/mare "autoritate" in materie de spionaj/contraspionaj?
Ca scrie niste prosteli intr-o fituica ?Multam fain !
Ia uite cati "specialisti" sunt pe toate drumurile si la toate colturile ! A  mai aparut unul ......
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: adi_drula din 05 Martie 2009, 19:54:25
Citat din: romulus din  05 Martie 2009, 19:17:05
Ce te face sa crezi ca individul respectiv ar fi o asa de tare/mare "autoritate" in materie de spionaj/contraspionaj?
Ca scrie niste prosteli intr-o fituica ?Multam fain !
Ia uite cati "specialisti" sunt pe toate drumurile si la toate colturile ! A  mai aparut unul ......
Am zis !

Are documente? Are. Are dovezi? Are. Este jurnalist de investigatii si este specializat pe servicii...
Care e principalul scop al serviciilor secrete romane? Ala de a nu se pune in pericol siguranta nationala. Care siguranta nationala e la pamant de ani de zile. Teroristi cautati de ani de zile in lume se plimba fericiti prin Romanica si apar la televizor - cum era doctoru ala Hassim sau cum naiba il chema. Generali din SRI isi construiesc vile de miliarde la Ranca pe terenuri care costau miliarde atunci cand au fost achizitionate. Afacerile de la Turceni si Rovinari - afaceri cu energie date pe mana JICA - astea chiar nu spun nimic? Toate mijlocite de oameni din SIE si asa mai departe. Hai sa fim seriosi...

Acum mai bine de 10 ani eram si eu naiv si credeam ca avem o armata, niste servicii secrete si asa mai departe... Toate nu-s decat cu numele, pentru ca acolo toti sunt rude si pile... Locuri de munca pentru rude si pile...

Crede-ma am cunoscut oameni care lucreaza in servicii si-am vazut de fapt cu ce se ocupa

Inca o chestie... Daca crezi in serviciile astea si mai ales in "elita" asta - adu-mi argumente si spune-mi exact ce te face sa crezi ca exista.
Crede-ma, as dormi mult mai linistit sa stiu ca excista niste oameni responsabili acolo. Dar a trecut demult vremea aia in care credeam cu naivitate ca nu exista organisme ale statului corupte ci oameni corupti in aceste organisme. Pentru mine e clar ca lumina zilei ca toate organismele statului sunt corupte... Si-am simtit-o pe propria piele
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 06 Martie 2009, 13:30:14
Nu cred ca Ovidiu Ohanesian are habar cu ce se mananca meseria asta.
El, mai degraba, pare a fi angrenat intr-un joc de compromitere a Informatiilor romanesti..., dar cine stie...??!!
Daca e sa te gandesti cat de incurcat este spionajul si cat de greu este sa-ti dai seama daca 'derbedeul' ala, facut scapat, sau cum vrei tu, nu poate fi de fapt o sursa deosebit de importanta...
In cartea lui HZ, Pe urmele Agentului B-39, avem un roman patriot, ofiter in Biroul II al MStM, infiltrat adanc in inima Germaniei hitleriste...
Stiti ce spuneau romanii (tot patrioti) despre el...ca este un neamt, care ar merita spanzurat, etc !!!

Este un singur exemplu din care ar trebui sa intelegem ca "aparentele inseala", fie ca vorbim de "sfinti" sau "pacatosi" !

Redau mai jos un raspuns de pe alt forum (interesant):

http://spyology.myforum.ro/cine-conduce-sri--vt108.html

"Salutare...uite ca deja THE SHADOW a raspuns inaintea mea...
Evident ca nu lucram in vreun serviciu secret, caci cei care lucreaza nu au timp de postat pe internet/forumuri, ci trebuie sa isi faca treaba.
Cat despre problema oameniilor din domeniul serviciilor secrete, as adauga :

Lumea spionajului, a serviciilor secrete, gazduieste, in opinia mea, 3 categorii de oameni :
- personalul administrativ
- oportunistii, aventurierii, cei intrati cu pile sau pe interese politice, etc. - care nu au insa calitatile necesare acestei profesii
- profesionistii - adevaratii spioni.

De ce fac aceasta paranteza?
Pentru ca observ comentarii din partea multora legat de clasa de oameni ce lucreaza in serviciile secrete. Ca in orice padure si aici exista uscaciuni, insa eu am dorit sa vb aici de PROFESIONISTI, nu de cativa amarati out-sideri care au ajuns in aceasta lumea a spionajului fara sa aibe habar de ea.
Asadar eu voi trata SPIONAJUL numai din aceasta perspectiva, a profesionistilor.
Cunosc evident realitatea, mai ales din serviciile noastre romanesti, unde a inceput sa existe destul de multa incompetenta si interese meschine, total diferite de scopurile unui serviciu secrete."

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 06 Martie 2009, 13:43:08
Iata cateva extrase din relatarea privind activitatea SIE publicata in ziarul 'Cronica Romana' avand ca punct de pornire momentul inlaturarii consilierilor sovietici :

http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/02/paul-carpen-despre-franciscanul-sie.html

"S-a stabilit ca, incepand de la guvernantii de atunci ai Ungariei si mergand pana la cele mai indepartate organizatii ale emigratiei, se organiza o vasta manevra care avea drept obiectiv sa convinga opinia publica internationala de 'injustetea' Tratatului de la Trianon, de dreptul 'sacru' al Budapestei asupra Transilvaniei.Revizionismul maghiar actiona pe un front larg, urmarindu-se intoxicarea opiniei publice internationale in legatura cu asa zisa lipsa de drepturi a minoritatii maghiare din Romania, cu persecutiile la care aceasta, chipurile, ar fi supusa. Se pregatea terenul pentru a solicita revizuirea Tratatului de la Trianon in instantele internationale, incepand cu ONU si CSCE."

Ca urmare, s-a hotarat infiintarea unui compartiment special al SIE, care sa se ocupe in exclusivitate de problemele iredentismului si revizionismului maghiar.

Noul compartiment a fost numit "Fortuna" si in cadrul acestuia au fost incadrati profesionisti, oameni cu pregatire deosebita (in special istorici), inclusiv de origine secuiasca si maghiara, dar cu certitudine devotati intereselor nationale ale Romaniei.

Pentru a contracara propaganda revizionista, dovedind cercurilor politice occidentale si opiniei publice in general falsitatea afirmatiilor Budapestei si ale organizatiilor emigratiei maghiare, s-a trecut la elaborarea si difuzarea in strainatate a unor materiale temeinic stiintifice, in care s-a prezentat adevarul despre Transilvania.

Totodata, academicienii C. Giurascu, C. Daicoviciu, St. Pascu, S. Stefanescu si multi, multi alti profesori universitari si cercetatori, in frunte cu V. Candea, au cutreierat lumea occidentala de la un capat la altul, pentru a explica si dovedi adevarul istoric privind apartenenta Transilvaniei, de jure si de facto, la Romania.

Este de datoria noastra sa subliniem faptul ca in sprijinul acestor actiuni au venit si o serie de personalitati ale emigratiei romane, dintre care unele cu vederi de dreapta. Ei au actionat din proprie initiativa, din sentimente cu adevarat patriotice, simtind pericolul care ameninta Romania, trecand peste considerentele de ordin politic, care ii detasau net de puterea comunista.

Nota:
ei, vezi cat de incurcata poate fi "lumea" asta...?!
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 06 Martie 2009, 21:56:06
CitatPentru mine e clar ca lumina zilei ca toate organismele statului sunt corupte... Si-am simtit-o pe propria piele
Nu stiu daca toate dar afirmatia contine si o doza de adevar incontestabil;

CitatTeroristi cautati de ani de zile in lume se plimba fericiti prin Romanica si apar la televizor - cum era doctoru ala Hassim sau cum naiba il chema.

Este doar o impresie a lumii obisnuite monser! A nestiutorilor. Si nici nu sunt de condamnat poentru lucrul asta . Iti spun asa, "confidential", ca indivizi urmariti in diverse state pentru terorism sau suspectati pentru asemenea activitati sunt intr-adevar destui si la noi (asa cum sunt in Germania, Franta, Irlanda, Spania , SUA ....)
Ei si ? Ce-i cu asta ?
Afla monser ca , cea mai mare parte a lor (ca 100% ar fi ridicol sa afirm) sunt cunoscuti de cine trebuie.
Cum asa? Simplu: cooperarea cu servicii si organisme ANTITERORISM din lumea larga functioneaza bine.
Cu "Hassim  sau cum naiba il cheama " - te-a lamurit individul ala cu cartea , nu ? Pai daaaaaa, ca el le stie din familie ! Vax.....
Ca sa nu mai vorbescde faptul ca, pe directia ANTITERORISM - SRI stapaneste ok situatia .
Pentru cetatenii obsnuiti cum suntem noi,  cred ca nu trebuie sa se stie mai mult !
Ce am putea face insa noi mai mult? Ei aici da,  am putea : fiecare om de buna credinta cand sesizeaza un fapt care i se pare nelalocul lui, sa puna nene mana pe telefon, afla numarul centralei locale ori din Bucuresti a SRI ( ori chiar la 112) si spune chestia respectiva !
Ca o fi bine , ca o fi rau, lasa pe altii priceputi sa decida, noi sa facem asta si e OK.

Sa mai dau exemplul (deja arhicunoscut), cu babuta din GERMANIA, ELVETIA, DANEMARCA s.a.m.d. care a sesizat pe strada ei un autoturism stationat care ....ce avea deosebit?  Pai avea numere straine si in el se aflau doua persoane .....Si  a sunat la Politie si asa au fost demascati niste teroristi periculosi  !? Nu cred ca e cazul....ca stiti deja !
Numa sa aiba grija babuta sa nu afle Dinescul ori alti "disidenti", ca mintenas isi umplu gura de ....laturi si o improasca . Vezidoamne ca e" delatoare".... Aici e numai domeniul lor ! Ei trebuie sa fie pre primul loc la .....delatiuni !!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 16 Aprilie 2009, 14:29:14
Am observat recent ca adresa forumului pe care il administrez a fost postata aici, de catre unul dintre membrii respectabilului dv. forum (ronin). Nimic rau pana aici.
Intelegem insa sa ne delimitam de parerile si postarile acestui peronaj. Postarile sale vor fi dealtfel mutate la sectiunea "Off topic" a forumului nostru, intrucat exced atat tematicii abordate de spyology.myforum.ro, cat si subiectelor abordate de sectiunile forumului nostru.
Personajul in cauza intelege sa creeze multiple postari pe o seama de forumuri, abordand una si aceeasi tematica: teoria conspiratiei. Se limiteaza la a cita o serie de autori, prezentandu-ne parerile si concluziile acelor autori, ca fiind ale sale. Inclinatia personajului spre a contrazice orice idee contrara tine de sfera unei dominante maladive. Nu avem nimic impotriva insusirii acelor pareri de catre personajul in cauza, dar consideram ca initiativa popularizarii acelor pareri ar trebui sa apartina autorilor. In caz contrar, riscul prezentatrii gresite a ideilor autorilor in cauza este sporit, la fel ca si riscul caderii in ridicol.
Postarile si ideile personajului "ronin" nu reprezinta pozitia oficiala a administratorilor sau membrilor spyology.myforum.ro. Desemeni, nici un membru al forumului nostru nu ii impartaseste ideile (proprii sau nu).
Nu doresc sa transfer eventualele divergente pe acest respectabil forum.

Ideea generala promovata de forumul nostru: existenta acestui nucleu ar fi de bun augur. Existenta sa insa, este putin probabila, din mai multe motive:
-daca ar exista, si ar fi compus din profesionisti desavarsiti, existenta si activitatea sa ar fi cu desavarsire secreta. Faptul ca s-a ajuns sa se discute despre acest subiect pe forumuri publice, poate fi ori dovada lipsei profesionalismului lor (desecretizarea existentei si activitatii grupului ar fi o dovada suficienta) - idee la care noi nu achiesam - ori dovada faptului ca "nucleul" este o pura inventie nascuta din dorinta legitima a de a avea un filon nationalist in cadrul serviciilor secrete romanesti.

-presupunand ca acest "nucleu" exista, faptul ca noi facem publica existenta lui prin discutiile abordate, nu ar avea decat rezultate negative pentru ei. Asadar, pentru cei care cred in existenta lui, consideram ca modalitatea optima de abordare a temei in cauza este tacerea. Puneti-va in locul lor: publicitatea, fie ea chiar si pozitiva in acest caz, nu este nicidecum benefica acestora. Daca existenta acestui grup este secreta, fiti siguri ca asa si doresc sa ramana. Va reamintesc ca un ofiter de informatii este obisnuit cu lipsa recunostintei sociale a muncii lui, si mai ales pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea sa. Cu cat un ofiter de informatii obtine rezultate remarcabile, cu atat identitatea si realizarile lui sunt acoperite de secret. Eventualele medalii obtinute, nu sunt inmanate in public, ba nici macar cu participarea colegilor. Toata ceremonia se desfasoara intre doua personaje: seful si medaliatul. Frustrarile generate de aceasta stare de lucruri (pe care o consideram normala si necesara pentru protectia ofiterului) exista insa, si nu sunt de ignorat. Familiile multor ofiteri de informatii nu au habar unde lucreaza acestia, din ce motive calatoresc in strainatate, etc. Este o realitate a muncii de informatii. Ca o paranteza: a aflat cineva despre ofiterii care au adus in tara documentatiile tehnice ale Azomures (Kodak), ale tancului Leopard, ale Fabricii de diamnte sintetice, ale IPRS Baneasa? Nu, si bine ca s-a intamplat asa.

Riscam deasemeni sa cadem in ridicol, daca noi, niste neprofesionisti, emitem pareri si idei despre munca unor profesionisti. Dar asta este o alta meteahna a romanului: toata lumea se pricepe la medicina, fotbal si drept. Mai nou, si la servicii secrete sau societati secrete.

Am sa limitez aici interventia mea. Pentru alte discutii pe aceasta tema, va invit pe spyology.
Inchei prin a va felicita atat pentru forum, cat si pentru website. Il parcurg de trei ani si il consider deosebit de interesant. Sa auzim de bine.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 16 Aprilie 2009, 17:31:43
"Personajul in cauza intelege sa creeze multiple postari pe o seama de forumuri, abordand una si aceeasi tematica: teoria conspiratiei. Se limiteaza la a cita o serie de autori, prezentandu-ne parerile si concluziile acelor autori, ca fiind ale sale. Inclinatia personajului spre a contrazice orice idee contrara tine de sfera unei dominante maladive."

The Shadow, ma bucur de prezenta ta pe acest forum. Nu vreau sa comentez afirmatiile tale, mai putin elegante. Te consider o persoana inteligenta si bine intentionata.

Legat de afirmatiile mele repetate, nu pot decat sa va invit (iarasi) la analiza cartilor de referinta si la ceea ce spun anumite persoane bine informate:

"Diplomatii Papei (Iezuitii) sint perceputi ca niste persoane care trag sfori din umbra si au la dispozitie informatii extraordinare, ce le intrec chiar ca precizie pe cele detinute de servicii secrete precum CIA."

"Diplomatia pontificala este una discreta, mai ales pentru ca e practicata de clerici, de o impecabila calitate profesionala, pentru ca sint produsul prestigioasei Academii Ecleziastice Pontificale, cea mai veche scoala de diplomatie din lume si care functioneaza neintrerupt, intr-un regim de mare discretie, incepind din secolul 18."

Marius Lazurca, Ambasadorul Romaniei la Vatican,
Doctor in Istorie-Antropologie la Sorbona,
specialist in antropologia fenomenelor religioase

,,Cel mai bun serviciu de spionaj din lume si cel mai eficace pe care-l
cunosc este cel al Vaticanului"


Simon Wiesenthal, celebrul vânator de nazisti.

Deasemenea "tehnica" folosita sau inventata de iezuiti se poate regasi si astazi in spionaj, diplomatie si relatii internationale.

"Pana la urma, toate tehnologiile Ordinului Iezuitilor, care au fost create acum mai bine de 300 de ani, se aplica foarte bine in lumea informatiilor moderne, in diplomatie si, in general, in relatiile internationale."

Dmitrii Soin, ex-ofiter de informatii.
http://reporter-special.radiolynx.ro/tag/spionaj/

In acest context, acest "nucleu", cred ca-si poate reanaliza pozitia...
Destul de posibil ca "nucleul" sa-si fi pierdut, poate, intr-o anumita perioada de timp, unii dintre cei mai buni oameni, deoarece apartenenta unora, din "nucleu", la "cavalerii de malta" (etc) si cu "loialitatea dubla" au adus cele mai nebanuite pierderi...

Nu cred ca noi, aici, punem in pericol existenta unui asemenea "nucleu", daca exista..., popularizarea unor carti si filme, in alte state, cu continut asemanator, NU a adus prejudicii serviciilor de informatii din statele respective, din contra..., a aparut un suflu nou de care, cei vizati, s-au temut si se tem...

Succes celor din "nucleu" si la mai mare !
Bafta !

PS: asta-i temerea ta, ca apar "noi" analisti pe "informatii"...?! Poate celebrul Radu Tudor are nevoie de ajutor..., despre el poti spune ceea ce ai spus, insa despre mine..., te inseli ! Invat si eu, inclusiv de la tine.


Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 16 Aprilie 2009, 17:54:52
Citat din: adi_drula din  05 Martie 2009, 19:54:25
Are documente? Are. Are dovezi? Are. Este jurnalist de investigatii si este specializat pe servicii...
Care e principalul scop al serviciilor secrete romane? Ala de a nu se pune in pericol siguranta nationala. Care siguranta nationala e la pamant de ani de zile. Teroristi cautati de ani de zile in lume se plimba fericiti prin Romanica si apar la televizor - cum era doctoru ala Hassim sau cum naiba il chema. Generali din SRI isi construiesc vile de miliarde la Ranca pe terenuri care costau miliarde atunci cand au fost achizitionate. Afacerile de la Turceni si Rovinari - afaceri cu energie date pe mana JICA - astea chiar nu spun nimic? Toate mijlocite de oameni din SIE si asa mai departe. Hai sa fim seriosi...

Acum mai bine de 10 ani eram si eu naiv si credeam ca avem o armata, niste servicii secrete si asa mai departe... Toate nu-s decat cu numele, pentru ca acolo toti sunt rude si pile... Locuri de munca pentru rude si pile...

Crede-ma am cunoscut oameni care lucreaza in servicii si-am vazut de fapt cu ce se ocupa

Inca o chestie... Daca crezi in serviciile astea si mai ales in "elita" asta - adu-mi argumente si spune-mi exact ce te face sa crezi ca exista.
Crede-ma, as dormi mult mai linistit sa stiu ca excista niste oameni responsabili acolo. Dar a trecut demult vremea aia in care credeam cu naivitate ca nu exista organisme ale statului corupte ci oameni corupti in aceste organisme. Pentru mine e clar ca lumina zilei ca toate organismele statului sunt corupte... Si-am simtit-o pe propria piele

adi_drula, eu cred ca daca proverbul "limba noastra-i o comoara..., sau, muntii nostri aur poarta...", tot asa s-ar potrivi la "nedumerirea" ta si acel proverb cu "cine se aseamana se aduna..." sau, potrivit legii atractiei, ceva sau "cineva" lucreaza continuu, pentru a pune in contact persoane cu "apucaturi" asemanatoare...etc...

De regula "ei" vin spre tine, daca au de ce..., insa exista si posibilitatea de a merge tu spre "ei", daca poti merge... ("ei" fiind spionajul nostru, al romanilor...)
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: klingonianul mascat din 16 Aprilie 2009, 19:28:55
Ceea ce scrii aici seamana al naibii de bine cu "Guvernul din umbra" de care am tot auzit. Daca o asemenea structura ar fi existat cu adevarat imi pun intrebarea cum a putut sa treaca peste atatea regimuri fara a fi deconspirata in nici un fel. Pai comunistii, la inceputurile regimului au distrus toata clasa politica si intelectuala a Romaniei interbelice. Daca acest "Nucleu" ar fi existat atunci era imposibil ca din el sa nu faca parte oameni de cultura, cercetatori si intelectuali, oameni care au avut de suferit sau chiar au murit prin temnitele staliniste. Ori in conditiile acelea, era greu de crezut ca nici unul dintre cei inchisi sa nu vorbeasca si sa nu deconspire "Nucleul".
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 16 Aprilie 2009, 22:31:44
Daca "inamicul principal" al "nucleului" elaboreaza strategii pe 25-50-100 de ani..., ti s-ar parea anormal ca un "nucleu" format din "crema" spionajului romanesc (daca vrei, crema poporului roman) sa nu "elaboreze" strategii de atac si aparare pe termene scurte si lungi...???

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: klingonianul mascat din 17 Aprilie 2009, 11:50:08
Nu aveau cum sa reziste atatea sute de ani. Oameni buni, sa ne revenim. Asa ceva e imposibil :lol: :-D
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 17 Aprilie 2009, 16:00:33
CitatAsa ceva e imposibil
Naivitate!
Facand abstractie de subiect: orice, oricand,  este posibil   !
Revenind:
Referitor la strtuctura in discutie, cine cunoaste istorie stie ca oameni izolati, grupari de oameni - civili/militari  -  si chiar societati/institutii "discrete" ( ca sa nu le zic secrete ) care sa aiba ca tel/obiectiv pastrarea fiintei nationale, au existat si vor exista intotdeauna! Chiar daca unele/unii - doar declarativ.
Vreti un exemplu?
Intrebati un mason roman daca printre scopurile "organizatiei" sale nu exista si asa ceva ?! Surpriza: exista !
Am zis!
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: klingonianul mascat din 17 Aprilie 2009, 17:23:37
Atunci unde au fost acestia cand Romania a avut nevoie de ei. Sa zicem ca le-ar fi fost greu sa  dea jos regimul comunist in perioada de inceput a acestuia, dar acum tara ar avea nevoie de serviciile unor patrioti ca ei. Daca desigur exista. Sunt si eu precum Toma Necredinciosu, pana nu vad nu cred.
:wink: :wink:
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Outlaw din 17 Aprilie 2009, 17:37:35
Klingonianule frate, daca tot vrei sa stii mai multe despre acest subiect cred ca ar fi instructiv sa il contactezi pe Dl Emil Strainu. S-ar putea sa ai parte de cateva surprize. Daca o sa vrea, o sa iti ofere niste informatii referitoare la ceea ce te intereseaza.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: klingonianul mascat din 17 Aprilie 2009, 22:52:25
Citat din: Outlaw din  17 Aprilie 2009, 17:37:35
Klingonianule frate, daca tot vrei sa stii mai multe despre acest subiect cred ca ar fi instructiv sa il contactezi pe Dl Emil Strainu. S-ar putea sa ai parte de cateva surprize. Daca o sa vrea, o sa iti ofere niste informatii referitoare la ceea ce te intereseaza.

Si cum as putea sa discut cu domnia sa? :rainbow:
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 23 Aprilie 2009, 19:20:37
http://www.sri.ro/upload/viziunea.pdf

"De asemenea, trebuie avutã în vedere ºi apariþia unor noi vulnerabilitãþi sau activarea / accentuarea unor provocãri emergente la adresa securitãþii naþionale, precum diminuarea accesului statului român la resurse vitale pentru realizarea intereselor naþionale.

Pentru contracararea acestor riscuri ºi vulnerabilitãþi, este criticã dezvoltarea capacitãþii de percepþie anticipativã care sã permitã evitarea surprizei strategice, domeniu în care eficienþa activitãþii serviciilor de informaþii are un rol fundamental."

Poate dezvolta cineva cele de mai sus ???
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Outlaw din 23 Aprilie 2009, 23:18:15
Ai un nr. de telefon in atasament:)
Succes!
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Outlaw din 23 Aprilie 2009, 23:23:56
Postarea de mai sus era pentru Klingonianul mascat. :-)
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: klingonianul mascat din 24 Aprilie 2009, 08:04:59
Citat din: Outlaw din  23 Aprilie 2009, 23:23:56
Postarea de mai sus era pentru Klingonianul mascat. :-)
Mersi. Il voi contacta pe dl. general cat de curand posibil.
:-)
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 24 Aprilie 2009, 13:25:19
 De acord cu adi_drula. De era foc ar fi iesit si oarece fum, s-ar fi vazut de la distanta, cu alte cuvinte. In realitatea noastra prozaica nu se vad decat masuri interminabil si invariabil luate de statul roman impotriva romanilor. Daca exista totusi un "nucleu", atunci, dupa rezultatele invizibile deducem ca el nu functioneaza. Daca ar fi functionat am fi vazut multime de organizatii orientate pe interesele de grup ale romanilor (caci asocierea e legala, banala si una din libertatile de baza ale capitalismului). Ori asa ceva nu se vede p-acilea.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 24 Aprilie 2009, 14:48:38
Cred ca ar trebui sa revenim la subiectul topicului. Acesta se referea la posibilitatea existentei unui nucleu nationalist in randul serviciilor secrete romanesti. Nu am calitatea de moderator, dar observ ca postarile care au urmat, au extins intrebarea asupra inregii societati romanesti.
Privind din acest punct de vedere, fara indoiala ca acest nucleu exista. Veti ramane surprinsi afland ca mare parte din acest nucleu face (sau a facut) parte si din masoneria regulara de rit scotian din Romania. Nume de mari patrioti romani, avand in acelasi timp si demnitati importante in ritul scotian antic si acceptat (masoneria regulara):
VASILE ALECSANDRI
NICOLAE BALCESCU
SEVER FRENTIU
BOGDAN-PETRICEICU HASDEU
HORIA HULUBEI
TITU MAIORESCU
MIHAIL SADOVEANU (a si fost, timp de sase luni, mare maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, grad 33)
NICOLAE TITULESCU
ALEXANDRU VAIDA VOEVOD

Va recomand sa mergeti direct la sursa: http://mlnr.ro/frameSetRo.php

In loc de incheiere: si Al. I. Cuza a fost mason. Este celebra pictura lui Carol Popp de Szathmary, care il infatiseaza pe Cuza in uniforma militara, purtand decoratii masonice. Asa ca teoria conspiratiei conform careia Cuza a fost ucis de masoni, cade. Capii bisericii de la acea vreme (sa ne amintim: Cuza a secularizat averile bisericilor!) nu sunt deloc straini de subiect. Am zis.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 24 Aprilie 2009, 16:41:32
Daca am inteles bine, vorbesti de un nucleu de profesionisti (militari sau nu) dar care era prezent si in masonerie...
Cu alte cuvinte, nu masoneria se infiltrase in nucleul ci invers, nucleul se infiltrase informativ (etc) in masonerie...

Asa cum am mai spus, imi aduc aminte de Cap. Radu Doinas, care fiind adanc infipt in aparatul nazist, era perceput ca fiind un hitlerist..., in realitate el fiind ofiter al Biroului 2 al MStM al Romaniei.

Acum revenind la nucleu-ul nostru, ar putea exista si posibilitatea ca acest nucleu sa fi fost el cel infiltrat si nu invers.
Adica imaginati-va ca acest nucleu ar fi avut in randurile sale profesionisti dar cu loialitate dubla, cum ar fi cazul "Cavalerilor de Malta".
Cavalerii de Malta, prin raportul dat superiorilor lor maltezi si functiilor ocupate in cadrul structurii respective, s-au putut folosi un timp de nucleu...

In acest sens, am atras atentia asupra faptului ca in cartea lui Frattini, 500 de ani de spionaj la Vatican, se vorbeste de o "societate secreta" numita OCTOGONUS si care era subordonata spionajului iezuit.

Am putea vorbi de un nucleu pur romanesc dar care, intr-o anumita perioada, fara sa realizeze, a lucrat pentru INAMIC...???!!!

Felul cum este structurat un serviciu de spionaj, face aproape imposibil de descoperit catre cine se duc si cum sunt folosite informatiile colectate...

Eu cred ca exista un nucleu, poate chiar mai multe...insa acea persoana prinsa in acest "joc" al inteligentelor trebuie sa fie mai mult decat este...
Este adevarat ca asa cum un soldat profesionist isi indeplineste misiunea, tot la fel si un "colector" de informatii (si chiar analist) isi poate indeplinii misiunea nestiind pe mana cui au incaput (au ajuns) informatiile adunate...

Nu vreau sa confuzez pe nimeni, insa compartimentarea munci poate avea si "brese"...
Filmul "Alias" este sugestiv..., deasemenea recomand "Glontul de Zahar" de Haralamb Zinca unde puteti descoperii cat de usor poti lucra sub "drapel fals"...



Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 25 Aprilie 2009, 11:29:52
CitatNume de mari patrioti romani, avand in acelasi timp si demnitati importante in ritul scotian antic si acceptat (masoneria regulara):
Patriotismul/nationalismul si masoneria sunt doua entitati perfect opuse, precum focul si apa. Prin urmare patriotii (romani) nu pot fi masoni si invers, masonii nu sunt nationalisti romani. Decat, poate dintr-o confuzie regretabila.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 25 Aprilie 2009, 13:53:34
Nu am facut decat sa prezint date concrete, nu supozitii. Nu ma situez pe pozitii de sustinere a nici uneia dintre taberele in care tindeti sa separati acesti oameni. Un fapt insa este cert: a nega patriotismul acelor personaje este gresit si absurd. Daca Titulescu, Sadoveanu, Balcescu, Maiorescu, sunt negati a fi patrioti, concluzia este ca ne meritam unii pe altii, ca si tara si conditiile in care traim.
Va sugerez sa studiati continutul unui juramant masonic. Informatia nu este publica, insa va las libertatea de a folosi Google. Veti observa ca orice mason, fie el roman sau de aiurea, jura credinta patriei si se obliga a respecta legile tarii.
Daca va lasati parda manipularii, fara a trece prin filtrul gandirii deumneavoastra faptele si datele (filtru care are sita cu atat mai deasa, cu cat cunoistintele dumneavoastra sunt mai solide), nu faceti decat sa dovediti inca o data ca mecanismul manipularii este eficient. Stiu ca este usor a prelua teoria conspiratiei (in fata multor oameni personajul care sustine teoria aceasta trece derpt unul citit si documentat), ba chiar va ofera o portitra de scapare, in cazul in care teoria se dovedeste gresita: nu am inventat-o eu, doar am preluat-o de la X. Comod si usor pagaliceste.
Eu incerc, pe cat imi sta in putinta, sa inlocuiesc "banuiesc ca", "cred ca"", "vorbeste lumea ca", cu mai rationalul "stiu".
Consider insa ca trebuie sa revenim la subiectul discutiei, care este prezent in prima postare.
Deasemeni, consider ca locul ales pentru postare (cafenea) este inadecvat subiectului de fata. Vina insa nu imi apartine. Cred ca intentia administratorilor acestui forum nu a fost ca in cadrul acestei sectiuni sa se discute astfel de subiecte.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Nox din 25 Aprilie 2009, 14:01:50
Citat din: the shadow din  25 Aprilie 2009, 13:53:34
Deasemeni, consider ca locul ales pentru postare (cafenea) este inadecvat subiectului de fata. Vina insa nu imi apartine. Cred ca intentia administratorilor acestui forum nu a fost ca in cadrul acestei sectiuni sa se discute astfel de subiecte.

Locul acestui subiect este adecvat dacã þineþi cont de specificul forumului, ºi anume fenomenul UFO/OZN.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 25 Aprilie 2009, 15:15:31
Banuiesc ca nu ati avut rabdarea sa parcurgeti scurta mea postare pana la sfarsit, sau pur si simplu nu ati inteles. Nu ma refeream la continutul intregului forum, ci la locul postarii in cadrul sectiunii "cafenea". Cred ca locul adecvat tratarii acestei tematici este la sectiunea Noua Ordine Mondiala, unde sunt prezente subiectele despre societatile secrete.
In modul cel mai serios, va rog sa indicati relatiile directe dintre fenomenul UFO/OZN (tematica majora a acestui respectabil forum) si societatile secrete. Mie unul, imi scapa. Poate ca se pot subsuma, cu mare generozitate, in tematica generala a ideilor gen : "parerea mea este ca" sau "cred ca". Voi ramane recunoscator daca reusiti sa evitati teoriile conspiratiei si sa postati informatii concrete si verificabile. Va multumesc.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Nox din 25 Aprilie 2009, 17:40:28
Reiau:

Locul (Cafenea) acestui subiect (Enigmaticul "Nucleu" !) este adecvat dacã þineþi cont de specificul forumului, ºi anume fenomenul UFO/OZN.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 25 Aprilie 2009, 18:56:07
CitatDaca Titulescu, Sadoveanu, Balcescu, Maiorescu, sunt negati a fi patrioti, concluzia este ca ne meritam u
In afirmatia mea nu am specificat nume de persoane, oricum e evident ca fiecare poate parcurge situatii proprii diferite. Intrucat masonii servesc o putere transnationala fac mercenariat in tarile in care actioneaza si nu au legatura cu nationalismul/patriotismul. Pai ce rost ar mai avea sa depuna juramant de credinta daca ar fi nationalisti? Asta e o fumigena. Daca ei se autodenumesc patrioti nu inseamna c-ar fi asa.  deghizare/erijare, camuflare, fumigena? Mai degraba.

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 25 Aprilie 2009, 23:09:41
Exista si topicul "dedicat" masoneriei, unde este atasata Constitutia Masoneriei Romane.
Masonii practica secretul asa cum spun "landmarkurile" lor care nu pot fi schimbate niciodata.

Nu am nimic cu profesionistii care au reusit sa penetreze masoneria, deoarece mi se pare normal...
Insa, la afirmatia lui "the shadow", doresc doar sa amintesc un lucru..., masonii, pe langa juramantul lor fata de patrie, mai depun si un juramant fata de ordinul din care fac parte.
Deci, cu alte cuvinte, avem de a face cu "patrioti" cu loialitate dubla si care nu stiu (sau poate stiu) ca toata munca lor se duce catre o alta putere (stat).
Este la fel de adevarat ca cei care coordoneaza masoneria, adica iezuitii, lasa ca unele state sa se dezvolte doar in masura in care "prosperitatea" sau puterea statului respectiv poate folosi unuia din multele lor scopuri (ascunse).

In acest context ar fi interesant de facut o investigatie pentru a vedea daca masonii nostri celebrii, care au realizat lucruri semnificative, au servit si altor interese straine Romaniei...?!
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 25 Aprilie 2009, 23:31:15
Mda... a vorbi la o cafea despre masonerie si societati secrete. Traim in Romania, unde toata lumea se pricepe la fotbal, drept, politica si medicina. Asa ca, de ce nu, si la societati secrete... Discutii de acest gen au loc si prin Cismigiu, la rand la lapte, in tramvai. Imi mentin parerea, nu este locul acestei discutii aici. Doar daca prmovam tot la fel de cunoscutul "la's ca merge si-asa". In fine, polemica pe tema asta este lipsita de relevanta.
Daca nu este o discutie serioasa (asa cum este forumul), prefer sa ma opresc aici. Imi voi mentine totusi parerea buna despre forum. Subiecte de calitate, oameni interesanti.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 26 Aprilie 2009, 10:55:05
Citatmasonii, pe langa juramantul lor fata de patrie, mai depun si un juramant fata de ordinul din care fac parte
Nu poti sluji la doi stapani! Stie toata lumea. Slujindu-l pe unul, pe celalalt il tradezi automat.
Shadow, nu umbre lasi tu pe aici ci imprastii cu "abureli". Interventia mea a aparut tocmai pentru a dizolva "ceata" prin care confunzi "accidental" dreapta cu stanga. Nu toti corbii stau cu gura cascata, vrajiti de discursurile vulpilor. Cunoastem f. bine regulamentele, constitutia si celelalte ale masoneriei din absolut uluitoarea "prezentare" pe care le-a facut-o Gregorian Bivolaru, ulterior "fugaritul".
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 26 Aprilie 2009, 14:02:24
Ha ha! Adica, Bivolaru era (sau este?!) mason? Sau, mai rau, daca nu este, crezi in balivernele aluia? Oricum a-i pune problema, amestecandu-l pe Bivolaru, nu iesi decat sifonat. Tare amuzant. Zau.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 26 Aprilie 2009, 16:17:56
Din felul cum tratezi subiectul imi dau seama ca nu cunosti. Bivolaru e eventual urmarit de masoni si referitor la "balivernele" lui, ce stia si facea, adica yoga. Majoritatea "stiu", dar din auzite, citite, nicidecum din "facut ceva" efectiv prin propriu efort. La cartea respectiva el nu a pus nici un cuvant de la sine (doar intr-o anexa si pe alt subiect) alaturand pur si simplu diverse documente de-ale masonilor. Originare, clare si perfect lamuritoare in timp ce majoritatea cartilor despre masonerie sunt cetoase si amesteca intentionat "drepta cu stanga".
Intrucat banuiesc ca nu cunosti notiunea de nationalism/patriotism ma simt dator sa specific ca a fi nationalist nu inseamna sa zici ca esti ci sa slujesti efectiv natiunea respectiva. A o sluji nu inseamna sa-ti umpli buzunarele in contraplata si in nici un caz sa o tradezi sau sa o vinzi ca pe o marfa. Doar in legatura cu "slujirea" se poate vorbi de "nucleul" din topic si nu la intamplare despre orice fel de nucleu, ce are orice fel de scopuri.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 26 Aprilie 2009, 17:04:14
Stimate domn,
Codul Penal romanesc nu este de sorginte masonica. Instanta romaneasca ce dispus condamnarea lui Bivolaru nu este o adunare masonica. Asa ca personajul nu este urmarit de masonerie. Este doar un infractor. Dovedit.
Este usor a transfera raspunderea personala, pe spatele unor organizatii discrete presupus a-l oprima pe acest om.
Daca unii doresc a avea drept model in viata un infractor de drept comun (infractiunile pentru care este urmarit sunt de drept comun), este treaba lor, traim intr-o tara libera.
Consider ca este o greseala in a confunda doctrina cu un personaj. Confundati marfa cu ambalajul, stimate domn.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 26 Aprilie 2009, 21:08:16
Mie mi se pare limpede ceea ce spune mm.

Aprilie 2004 Adrian Nastase stabileste ca MASONERIA este de utilitate publica prin HOTARAREA DE GUVERN NR. 561/2004.

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?17798.0

Cate ceva despre Bivolaru..., eu nu-i comentez credinta, insa pot vedea ca a fost totul o cacealma, o inscenare...

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?9331
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 26 Aprilie 2009, 21:15:07
Prin 2003, Timofte a pus nishte baietzi cu okii albastri sa monitorizeze cateva intalniri ale masonilor. Cand aia au auzit ca baietzii cu timpanu si okeanu sunt pe ei au facut nishte mishcari fantastice, via Cozmanca- Hrebe-Nastase-Ilici de era sa zboare Timofte cu tot cu juramantul lui depus pentru PSD si neamu romanesc...

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?9331

Motto: ,,Tendinþa din ce în ce mai vizibilã a masoneriei de a acapara toate funcþiile importante în stat reprezintã un pericol pentru România."
Radu Timofte, fost director SRI, senator PSD în Senatul României  

Guvernele postdecembriste au fost mereu conduse de prim-miniºtri masoni

Din cele opt guverne care s-au succedat în România dupã evenimentele din decembrie 1989 (fãrã a le lua în calcul interimatele), cel puþin cinci au fost conduse în mod cert de prim-miniºtri a cãror apartenenþã la francmasonerie este confirmatã.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 27 Aprilie 2009, 10:13:37
CitatCodul Penal romanesc nu este de sorginte masonica. Instanta romaneasca ce dispus condamnarea lui Bivolaru nu este o adunare masonica. Asa ca personajul nu este urmarit de masonerie. Este doar un infractor. Dovedit.
Totul in ceea ce priveste institutiile de conducere a Romaniei, dar totul, este de sorginte masonica. Exact de la pa'sopt incoace de cand "patriotii masoni" au intemeiat "Romania moderna" cu structuri noi, armata, servicii speciale, politie, juridic (codurile), etc. Tot de atunci Romania a trecut in alta stapanire straina (s-a eliminat conducerea cu domnitori pamanteni, cea greceasca si influenta turceasca). Si iata ca sunt 150 de ani de stapanire straina a Romaniei prin intermediul masoneriei. Chiar si Ceausescu a fost gasit pe niste liste masonice. El a fost "crescut" politic inca din tinerete de "cineva" cu influenta. Casa de odihna de la Dambu Morii (Brasov) pe care o avea Ceausescu cred ca era o amintire a acelor inceputuri ale sale.

Infractorii conduc tara noastra si acest lucru, desi public, nu-i obliga sa fuga din tara. De ce tocmai yoghinul-"infractor" Bivolaru G. trebuia sa fuga? Ce este aceea "doctrina si personajul"? Citesc multa nesinceritate in interventiile d-tale, stimate shadow.

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 27 Aprilie 2009, 14:14:12
1.   ACASA LA M.I.6
Lumea în care traim devine din ce în ce mai complexa, se schimba din ce în ce mai repede. Sub ochii nostri se desfasoara evenimente pe care, cu doar putina vreme în urma, le-am fi considerat absolut imposibile sau, cu
multa bunavointa, realizabile, eventual, peste zeci si zeci de ani. Unul dintre domeniile în care asemenea schimbari sunt deosebit de evidente este acela al spionajului.
Acest material nu ar fi fost probabil niciodata scris sau, în nici un caz, nu ar fi fost îndreptat spre publicare. Vazând însa cu câta înversunare oameni lipsiti de cea mai elementara informare în domeniu blameaza aceasta activitate si împroasca tot felul de invective la adresa celor care o practica, am gasit cu cale sa punem câteva date cu totul inedite la dispozitia publicului român dornic sa cunoasca realitatea, asa cum este ea si nu asa cum încearca sa o mistifice unii.
Vom vorbi despre unul dintre cele mai prestigioase si performante servicii de spionaj din lume: Serviciul de spionaj britanic, cunoscut sub numele de MI 6. Interlocutorul nostru este generalul de brigada (r) Petru Neghiu, presedintele Asociatiei Cadrelor Militare în Rezerva si în Retragere din Serviciul de Informatii Externe.
- Stimate domnule general, cum va explicati violenta cu care, luni de-a rândul, a fost atacata activitatea de informatii externe? Este aceasta atitudinea reala a populatiei tarii, pe de o parte, si a aliatilor nostri, pe de alta, sau cauzele sunt cu totul altele?

– Dezbaterea acestei teme ne-ar lua probabil tot spatiul rezervat pentru discutia noastra. De aceea, as aminti, în trecere, doar câteva aspecte. În primul rând, violenta de limbaj – si nu numai – nu este o caracteristica a populatiei, nu face casa buna cu bunul simt funciar al poporului nostru. Strict în legatura cu tema noastra consider mai degraba ca o mâna de indivizi încearca sa induca o stare tensionata, sa raspândeasca dihonia, actorii principali fiind robi ai unei mentalitati învechite, conform careia cu cât vor exista mai multe persoane, care sa devina obiecte ale urii (pe criterii de clasa, etnice, de vârsta etc.), cu atât mai mari sunt sansele lor si ale altora ca ei, de a deveni obiect al adulatiei colective.
Multe dintre aprecierile nedrepte la adresa muncii de informatii externe au fost si sunt facute din nestiinta, cultura de securitate a celor în cauza, inclusiv a unor pretinsi formatori de opinie, dovedind goluri substantiale sau fiind chiar de-a dreptul inexistenta. Faptul ca, perorând pe aceasta tema, unii au facut cariera, reusind sa se catere în functii la care altminteri nu ar fi ajuns niciodata, i-a încurajat si pe altii sa îi imite, probabil în speranta unui succes similar. În fine, unii au încercat sa îsi fabrice o mantie protectoare contra acuzelor legate de ,,vina" de a fi colaborat cu Securitatea, acuze care,însa, mai devreme sau mai târziu, aveau sa se rasfrânga si asupra lor. Închei raspunsul subliniind ca, din
câte cunosc eu, în atitudinea aliatilor nostri nu au existat incitari la rafuiala, la pedepse colective, la incriminari generalizatoare. Dimpotriva, partenerii nostri chiar au solicitat, în anumite probleme, sprijinul unor ofiteri români cu multa experienta. Asa ca aceia care încearca sa-si ascunda propriile refulari în spatele unor afirmatii de genul ,,asa se doreste afara" comit o mistificare.

– Atunci când afirmati ca aliatii nostri au o alta atitudine decât îndemnul la revansa, puteti sa aduceti
argumente concrete?

– Desigur! Serviciul de Informatii Externe al României si-a dobândit calitatea de interlocutor valabil pentru serviciile similare ale aliatilor. Si aceasta la scurt timp dupa crearea sa. Dincolo de dorinta politica, aceasta legatura, dar si colaborare strânsa a devenit posibila prin profesionalismul ofiterilor români, prin rezultatele muncii lor. Specialistii straini stiu ca pregatirea unui spion reclama ani de eforturi si investirea unor sume enorme. Spre exemplu, pentru pregatirea unui ofiter CIA se cheltuiesc, în medie, 250.000 de dolari. Ei cunosc, de asemenea, ca recrutarea unui agent valoros reclama energii uriase. De aceea, eu nu am stiinta ca din partea partenerilor nostri sa fi venit solicitari de genul renuntarii la tot si la toate doar de dragul unor concepte. Sa ne amintim, daca vreti, din istorie. Ne-am amuzat cu totii când auzeam de stângistii care, dupa instaurarea regimului sovietic, solicitau distrugerea cailor ferate pe motiv ca au fost construite de capitalisti; ne-am amuzat în egala masura atunci când, în vremi mai apropiate noua, unii au cerut dinamitarea unor constructii, cum ar fi Casa Poporului, de exemplu, pe motiv ca ele au fost realizate sub vechiul regim. Asemenea excese dovedesc fanatism si incultura. Si într-un caz si în celalalt, ele sunt la fel de tragice.
Oamenii rationali, cei pragmatici – si occidentalii sunt deosebit de pragmatici – abordeaza cu totul altfel asemenea lucruri referitoare la trecut.

– Puteti concretiza afirmatiile facute pâna acum?

– Spuneam ca în lumea aceasta se petrec lucruri pe care nici nu ni le-am fi putut închipui acum câtiva ani. Iata unul dintre acestea: în urma cu ceva timp am condus o delegatie a SIE, care a vizitat cartierul general al
Serviciului britanic de spionaj – MI 6 – , precum si unul dintre principalele centre de pregatire a cadrelor apartinând acestui serviciu. A fost o experienta coplesitoare! Britanicii au manifestat ospitalitate, deschidere, sau prezentat corect, fara inhibari, au manifestat fata de noi o încredere la care, sincer sa fiu, nici nu ma asteptam. Si pentru a nu ramâne datori, pot sa spun ca ofiteri britanici au venit si au tinut lectii la centrul nostru de pregatire a cadrelor pentru munca de
informatii externe. S-a creat un parteneriat util ambelor parti. As vrea sa relev câteva dintre impresiile generale,
lasându-i pe cititorii dumneavoastra sa remarce unde sunt similitudini si unde apar diferente în raport cu starea de lucruri de la noi, iar în acest ultim caz sa judece daca nu cumva ar fi util sa urmam acest model britanic, verificat de viata. În legatura cu mijloacele si metodele muncii de informatii, nu as putea spune ca exista diferentieri majore. Asemenea diferentieri apar însa atunci când ne referim la climatul de munca. Pentru cetateanul britanic, a avea un membru al familiei în MI 6, în Foreign Office sau în Navy constituie o suprema satisfactie, o dovada de împlinire, o sursa pentru respectul celor din jur. Pentru membrii de vaza ai societatii britanice este o mândrie sa îsi îndrume copiii catre una dintre aceste institutii.
Si nu numai ofiterii sunt apreciati, ci si informatorii. Acestia se bucura de protectia statului. În cazul în care
o actiune esueaza, ofiterul are obligatia sa salveze mai întâi reteaua sa informativa si abia apoi propria
persoana. Subliniez, asadar, ca legatura cu serviciile secrete constituie o mândrie, nu un motiv de rastignire publica. În acest climat pozitiv, în care MI 6 este privit cu un respect aparte de catre celelalte institutii ale statului, de presa, de opinia publica, rezida una dintre principalele explicatii ale succeselor spionajului britanic.
Un alt exemplu: Exista în MI 6 un departament important care se ocupa cu plasarea în companii de prestigiu – de stat sau private – a lucratorilor care, din varii motive, trebuie sa iasa din sistem. Faptul ca acesti oameni sunt constiinciosi, bine pregatiti, ca au experienta profunda pe anumite spatii sau problematici, face ca ei sa fie cautati, doriti, solicitati. În fapt, nu numai Foreign Office, în schema caruia sunt integrati ofiterii MI 6, ci toate companiile, private sau nu, care lucreaza în domeniul relatiilor externe pastreaza o legatura strânsa cu serviciul de spionaj britanic. Aceasta este o institutie iubita de populatie, întrucât fiecare cetatean britanic este constient ca MI 6 a avut si are o contributie importanta la bunastarea sa sociala. Aruncati o privire asupra eroilor literari creati de scriitori precum Ian Fleming sau John LeCarre. Spionul britanic este un Fat-Frumos modern. James Bond, personajul creat de Ian Fleming, este poate o figura livresca, ireala. Dar el este iubit, admirat. Iar prin el este admirat serviciul de spionaj britanic.
Eroii lui John LeCarre, pe de alta parte, sunt mai apropiati de realitate, prototipul lor fiind, probabil, nu o singura data, fosti colegi ai autorului. Dar ei stralucesc prin inteligenta, perspicacitate, ambitie, dragoste de tara, daruire pentru munca lor. Ei lupta pentru binele tarii lor si al lumii.  Nu actiunea concreta a cutarui sau cutarui roman de spionaj ne ramâne în suflet atunci când am întors si ultima sa fila, ci mai degraba simpatia fata de eroii lui.
Înca un detaliu care, în opinia mea, este semnificativ: anual, fostii ofiteri ai MI 6 organizeaza o întâlnire a lor,
prilej de a se revedea, de a depana amintiri. Aceste manifestari sunt onorate de participarea unui membru
de frunte al familiei regale. Pentru cei care înteleg mentalitatea britanica, acest mic exemplu este graitor. Care
este situatia la noi? Sa încercam fiecare un raspuns.
Am fost acasa la Serviciul de spionaj britanic. Am fost înconjurati de atentie, simpatie, colegialitate. Am
avut ocazia sa oferim din experienta noastra, fapt care a fost apreciat pozitiv.
Pentru ca nu am avut prilejul pâna acum, folosesc acest interviu spre a le multumi si în mod public celor care
ne-au fost gazde primitoare. În Marea Britanie am fost primiti cu caldura, înconjurati de simpatie si respect.
Ne-am întors în tara, unde suntem blamati, acuzati, înjurati...
Este, în ultima instanta, o diferenta de optica si, bineinteles, de civilizatie.

A consemnat Paul CARPEN Octavian
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 27 Aprilie 2009, 19:45:49
Citat din: the shadow din  26 Aprilie 2009, 17:04:14
Stimate domn,
Codul Penal romanesc nu este de sorginte masonica. Instanta romaneasca ce dispus condamnarea lui Bivolaru nu este o adunare masonica. Asa ca personajul nu este urmarit de masonerie. Este doar un infractor. Dovedit.
Este usor a transfera raspunderea personala, pe spatele unor organizatii discrete presupus a-l oprima pe acest om.
Daca unii doresc a avea drept model in viata un infractor de drept comun (infractiunile pentru care este urmarit sunt de drept comun), este treaba lor, traim intr-o tara libera.
Consider ca este o greseala in a confunda doctrina cu un personaj. Confundati marfa cu ambalajul, stimate domn.

the shadow, poti fi mai explicit la cele spuse mai jos de pe spy...
De ce este NOTABIL...???!!!

"Insemnul e ofiter al Naval Intelligence al US. Notabil este simbolul de sorginte masonica aflat in zona centrala a insemnului - ochiul incadrat in triungni, cu raze."

http://spyology.myforum.ro/insemne-militare-vt267.html


(http://www.postimage.org/PqodIs9.jpg) (http://www.postimage.org/image.php?v=PqodIs9)
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 27 Aprilie 2009, 20:28:19
Citat din: Ronin din  25 Aprilie 2009, 23:09:41
Exista si topicul "dedicat" masoneriei, unde este atasata Constitutia Masoneriei Romane.
Masonii practica secretul asa cum spun "landmarkurile" lor care nu pot fi schimbate niciodata.

Nu am nimic cu profesionistii care au reusit sa penetreze masoneria, deoarece mi se pare normal...
Insa, la afirmatia lui "the shadow", doresc doar sa amintesc un lucru..., masonii, pe langa juramantul lor fata de patrie, mai depun si un juramant fata de ordinul din care fac parte.
Deci, cu alte cuvinte, avem de a face cu "patrioti" cu loialitate dubla si care nu stiu (sau poate stiu) ca toata munca lor se duce catre o alta putere (stat).
Este la fel de adevarat ca cei care coordoneaza masoneria, adica iezuitii, lasa ca unele state sa se dezvolte doar in masura in care "prosperitatea" sau puterea statului respectiv poate folosi unuia din multele lor scopuri (ascunse).

In acest context ar fi interesant de facut o investigatie pentru a vedea daca masonii nostri celebrii, care au realizat lucruri semnificative, au servit si altor interese straine Romaniei...?!

Da, da...., iezuitii pot dezvolta anumite state prin conduceri masonice daca asta seveste planurilor lor...
Tot la fel si la distrugerea unei tari..., si acolo pot folosi tot masoni...
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 27 Aprilie 2009, 22:00:48
CitatNe-am întors în tara, unde suntem blamati, acuzati, înjurati...
Este, în ultima instanta, o diferenta de optica si, bineinteles, de civilizatie.

Sarmanul domn general Neghiu , va trebui sa se obisnuiasca cu ideea (daca nu s-a acomodat deja ) .
Daca eu as fi facut interviul , as fi fost un pic rautacios si i-as fi adresat domnului general si urmatoarea intrebare - retorica poate : domnule general, ar fi posibil ca la crearea acelei atmosfere de ostilitate  despre care vorbiti sa fi "contribuit" cu un mic procent si serviciile secrete britanice - pe care le prezentati aici , laolata cu cele americane, rusesti.....?" .
Eu, daca as fi fost ofiter de informatii britanic , cu o oarecare functie de decizie, cu siguranta as fi avut ca obiectiv de prim rang crearea unei atmosfere ostile serviciilor de informatii si contrainformatii (atat in mediul propriilor cetateni cat si din terte  tari ) din orice stat cu care m'as fi confruntat in campul informativ!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 27 Aprilie 2009, 23:04:13
Citat din: mm din  27 Aprilie 2009, 10:13:37
Totul in ceea ce priveste institutiile de conducere a Romaniei, dar totul, este de sorginte masonica. Exact de la pa'sopt incoace de cand "patriotii masoni" au intemeiat "Romania moderna" cu structuri noi, armata, servicii speciale, politie, juridic (codurile), etc. Tot de atunci Romania a trecut in alta stapanire straina (s-a eliminat conducerea cu domnitori pamanteni, cea greceasca si influenta turceasca). Si iata ca sunt 150 de ani de stapanire straina a Romaniei prin intermediul masoneriei. Chiar si Ceausescu a fost gasit pe niste liste masonice. El a fost "crescut" politic inca din tinerete de "cineva" cu influenta. Casa de odihna de la Dambu Morii (Brasov) pe care o avea Ceausescu cred ca era o amintire a acelor inceputuri ale sale.

Infractorii conduc tara noastra si acest lucru, desi public, nu-i obliga sa fuga din tara. De ce tocmai yoghinul-"infractor" Bivolaru G. trebuia sa fuga? Ce este aceea "doctrina si personajul"? Citesc multa nesinceritate in interventiile d-tale, stimate shadow.



Recunosc ca sunt descumpanit si contrariat de felul in care rastalmaciti spusele mele. Ori probabil ca folositi in mod gresit cuvintele.
Va solicit sa explicati in ce consta nesinceritatea de care ma acuzati. Sustin faptul ca cetateanul roman Bivolaru este infractor de drept comun, intrucat a suferit o condamnare penala. La fel ca orice alt condamnat. Hotararea penala nu am luat-o eu, ci un complet de judecata. Dosarul nu l-am instrumentat eu, ci o seama de politisti si procurori. Realizati ca acuzati in masa niste oameni care nu au facut decat sa aplice legea? Si mai grav este ca o faceti doar pe baza de presupuneri. Va rog sa faceti diferenta intre "cred" si "stiu".

Asadar, in ce consta nesinceritatea mea?
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 28 Aprilie 2009, 10:22:58
"Da, da...., iezuitii pot dezvolta anumite state prin conduceri masonice daca asta serveste planurilor lor...
Tot la fel si la distrugerea unei tari..., si acolo pot folosi tot masoni..."

http://www.vistieria.ro/index.php/istoria-romanilor/articole/perioada-contemporana/87-despre-nazism-comunism-i-masonerie.html

Ca sa ma explic mai bine:

- Masonii au ridicat Romania, au dezvoltat-o, desigur nu de capul lor, au avut aprobarea necesara pentru asta. Unii dintre ei, dupa ce au servit masoneria, au fost tradati si asasinati (vezi T. Vladimirescu).

- Dar atentie, tot masonii au pus Romania proaspat dezvoltata in "mana" (forma comunista si democrata) altor masoni pentru a fi jefuita, mai ILEGAL sub dictatura comunista si mai LEGAL in perioada actuala, de dupa 1989.

Concluzia: Un stat (tara) poate fi dezvoltat de catre Iezuiti prin intrumente masonice  doar in masura in care aceste "schimbari" servesc interesele spionajului iezuit. Simplu si inteligent, nu ...?!

Trebuie sa mentionez ca aspectul material este secundar, deoarece intersele principale ale acestei "inginerii" (iezuito-masonica) sunt de natura politico-religioasa.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 28 Aprilie 2009, 17:11:27
CitatÎn Marea Britanie am fost primiti cu caldura, înconjurati de simpatie si respect.
Ne-am întors în tara, unde suntem blamati, acuzati, înjurati...
Este, în ultima instanta, o diferenta de optica si, bineinteles, de civilizatie.
Am toata stima pentru meseria dvs. d-le Neghiu, si pentru orice meserie si meserias; o sa-mi permit totusi sa-mi exprim niste pareri contrare fara intentia de a jigni sau supara. Ca simplu cetatean, lipsit de informatii secrete si bazandu-ma doar pe acelea publice, aflate la indemana tuturor, pot doar sa conchid ca in Marea Britanie agentii lor secreti sunt priviti cu simpatie de populatie deoarece munca lor serveste acea populatie (de rand). Anterior am remarcat ca la noi nu e asa deoarece serviciile noastre statale nu ne servesc pe noi, astia de rand, ci pe alte puteri straine noua, (stapan strain), care ne conduc/stapanesc de 150 de ani. In mod evident, istoric vorbind, permanent impotriva intereselor noastre romanesti. Poate de aceea nu sunteti simpatizati de populatie: nu ii serviti interesele. Prin urmare constatarile dvs sunt conforme cu realitatea existentei inteligentei la romanii de rand. Noi , simplii cetateni, lipsiti de functii importante, nu suntem tampiti desi ne vedem tratati asa de catre cei cu functii, (fara referire la dvs., e plin televizoru' si mass-media de ei) si in loc sa credem in discursuri vedem faptele pe care le putem interpreta si singuri.

D-le shadow, stiu sa folosesc cuvintele si sa exprim ce doresc cu ajutorul lor fara greseala dar acest lucru nu are de a face cu analiza pe care am facut-o textelor d-tale care imi creaza impresia clara de vorbire bifurcata in care amestecati voit "alb cu negru". In ce priveste Bivolaru-infractor, sunt o multime de infractori care si-au ispasit pedepsele si sunt alaturi de noi in societate cu drepturi egale noua. "Eticheta" pe care i-o aplicati e rau-voitoare si puteati f. bine sa va exprimati la adresa lui fara a-l infiera gratuit. In ce priveste increderea dvs. in dreptate la judecata, e dreptul dvs. Chiar deunazi striga unul: "Baraba liber, Iisus crucificat"; eu unul inclin spre varianta lui de neancredere. V-ati exprimat ca "va acuz"; cred ca doar imi permit si eu  niste pareri proprii dar si aici, in acesta exprimare "impletita", d-ta bifurci lucrurile cu scop ascuns. Nu esti de incredere, asta-i parerea mea; as fi putut sa va acuz daca as fi fost judecator de meserie. Folositi gresit acest cuvant aici.
CitatVa rog sa faceti diferenta intre "cred" si "stiu".
Va jucati cu cuvintele. Nimeni nu poate sa faca diferentierea absoluta intre a crede si a sti. Macar si numai din simplul motiv ca perceptia romaneasca a cuvantului "a sti" e una de notiune teoretica independenta (de realitatea fizica), a sti fiind si a auzi, a afla, a citi, pe cand "a sti" e profund sinonim cu "a face" deci conditionata de "facut concret". In sensul ca de-abia dupa ce ai facut poti spune ca sti. Pe langa gandire/judecata mai e si cunoasterea numita intuitie. Ambele au drepturi egale. Dar sarim la alte subiecte.

Foarte pertinente interventiile dvs. Ronin, unul din principiile scrise ale masonilor e "jocul la doua capete". Ei isi propun sa detina conducerea (sinonima cu puterea) cu orice pret iar puterea politica fiind supusa eroziunii, ei asigura toate echipele (aparent antagoniste) care se succed la conducere. "Adam uite-o pe Eva, alege-ti!" circula o gluma. Din pacate, pentru cei condusi asta insemna ca nu sunt liberi. Libertatea in sensul ei cel mai profund este aceea de a avea conducere proprie, libertatea alegerii, a deciziei. Il tin minte aici pe romanul Jean Moreno plecat in America la inceputul secolului trecut.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 28 Aprilie 2009, 20:13:54
CitatCa simplu cetatean, lipsit de informatii secrete si bazandu-ma doar pe acelea publice, aflate la indemana tuturor, pot doar sa conchid ca in Marea Britanie agentii lor secreti sunt priviti cu simpatie de populatie deoarece munca lor serveste acea populatie (de rand).
1.
Monser pot sa te asigur ca ai conchis un pic eronat!
De ce ?
Pai doar si pentru faptul ca acei agenti fac juramantul de credinta doar pentru ...majestatea sa  regina ori regele !
Si exact aia fac. Sut devotati acelora .
Asta cu " populatia ...de rand" ce zici mata e o gogoasa/gogoneata! Scuzabila totusi avand in vedere "sursele documentare" citate - adicatelea informatiile pe care te bazezi .
2
Citatam remarcat ca la noi nu e asa deoarece serviciile noastre statale nu ne servesc pe noi, astia de rand, ci pe alte puteri straine noua, (stapan strain),

Din nou esti in eroare.
De unde stiu? Pai acum multi ani , am fost acolo, intr-unul din acele servicii.
Daca nu ma crezi iti dau o solutie: serviciile noastre -oricare dintre ele iti place  -  fac selectii de cadre, dupa criterii aproape  transparente; cu examene , teste si tot tacamul .
Incearca sa patrunzi acolo ! Daca vei avea ambitie si vei indeplini criteriile , vei reusi .
Si poate - cine stie - patriot fiind , ajungi si in acel asa-zis "nucleu" . Caci vorba aceea " in ranita oricarui soldat sa afla bastonul de ....maresal" - Napoleon Bonaparte dixit .
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 01 Mai 2009, 14:27:32
Oricine poate comite erori.
Dar "populatia (de rand)" nu este eroare decat datorita impreciziei sau neprecizarii definitiei sale. Voi da o definitie ca sa nu mai fiu "in eroare":
Daca acceptam ca o parte (10%...30%) din populatie paraziteaza pe spatele restului (de 70%...90%) populatiei, atunci "restul" e "populatie de rand" iar parazitii sunt "populatia privilegiata". Nimic contradictoriu aici, e real, e o modalitate de exprimare a unor stari reale de lucruri, etc. Si nu e gogoasa ci o banala realitate.

Agentii englezi prin activitatea lor au adus avantaje si populatiei de rand engleze, ceea ce n-a scapat observatiei neinformatei populatii engleze. Am mai spus, ai nostri agenti nu au fost la fel de utili populatiei noastre de rand ci din contra iar acest lucru nu a scapat observatiei neinformatei noastre populatii de rand care au resentimente pe masura (si pe buna dreptate) fata de cei agenti. Unde este eroarea?
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 02 Mai 2009, 15:37:53
CitatUnde este eroarea?
Pai hai sa zicem ca un prim punct de plecare al erorii - in cazul discutiei noastre - este acela ca noi am pornit naspa!
Comparam mamaligi cu ...rachete !
Cu amaraciune recunosc faptul ca, in vecii vecilor nu ne putem compara noi, romanii, cu Perfidul Albion!
Din nici un punct de vedere. Ori, daca vrei mai precis, din acele puncte de vedere care sunt esentiale in informatii: traditie, educatie, cultura organizationala, resurse alocate, cadre, politici statale in domeniu.... and so on .
Om avea noi elementle noastre de mandrie nationala, dar puse pe talger cu cele ale britanicilor suntem departe rau!
Asta'i viata.
Dar,  sper ca ne putem reveni.
Stii zicerea aia infantila - oarecum ? Prost sa fii dar sa-ti revii !?
Ei,  poate , poate ne revenim !

Cat despre ce a facut fiecare din serviciile vizate pentru proprii cetateni, e de discutat. Mult. Sunt multe elemente incerte, subiective, partizane. Iar o buna parte din elemente nu ne stau - inca - la dispozitie fiind accesibile abia peste 50 ori 80 de ani, cand unii dintre noi vor fi - de mult - oale si ulcele !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 02 Mai 2009, 19:47:08
Romulus, in general ai un discurs acceptabil din punctul meu de vedere. Totusi am alte pareri decat cele ce le-ai exprimat.
Sa comparam "mamaliga cu ... porridge", inclin spre aceasta varianta deoarece perfidul albion nu cu rachete "tine lumea in sah" ci cu o activitate de spionaj (si o retea pe masura) care face toata treaba. Organizat si ... perfid.
-Nu as pune in balanta "elemente de mandrie nationala" ci tot atatea capete, maini si picioare cat au si albionii. Dar poate ca din motive diverse noi nu ne organizam. Si aici venim in atingere cu "nucleul" din titlu, ce ar trebui sa existe (si eu cred ca nu prea e). Iar definitia nucleului trebuie sa fie obligatoriu nationalista (intelegand prin asta ceva util natiei, si nicidecum util tagmei jefuitorilor). Cineva vorbea de "penetrarea organizatiei masonice"; - asta e eroare ca si orice alta varianta decat cea "definita" mai inainte de mine. Pur si simplu cei care se organizeaza (a nu se citi printre randuri caci asta nu inseamna organizare militara, inarmare, etc) folosindu-si propriile puteri, daruite in mod egal de catre Cel de Sus, au sanse egale. Cei care dorm, ....
-Speranta de "revenire" ? Daca lucrurile merg tot asa cum le stim, eu n-o vad.
-Ce au facut "serviciile" se vede cu ochiul liber: (as putea sa dau niste exemple extrem de negative dar ma abtin caci le stie toata lumea, in plus nu e la subiect)
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 03 Mai 2009, 01:14:40
Am sa dau eu cateva exemple pozitive (despre ce au facut serviciile), asa cum imi vin acum, la repezeala: Azomures, IPRS II, Fabrica de diamante, parte din uzina Dacia. Lista poate continua. Despre cele de dupa 90 vom afla peste vreo 30 de ani. Sau niciodata. Insa realizarile exista, cu siguranta, si dupa 90.
O certitudine: intr-o discutie cu col. Z (DIA - zona Italia, San Marino, Malta) am primit confirmarea faptului ca intr-adevar, Romania a fost singura tara care a reusit infiltrarea factorului uman in zona de discutii dintre americani si rusi, de la Malta. Prima data cand am auzit de poveste, nu am crezut-o. Batranul colonel este un om de toata isprava, la fel cum a fost si col. C. Olcescu (DIE - sef rezidenta Beirut, Cairo, etc). Iata ce spun oficialii israelieni http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/71848
Pe de alta parte, i-am cunoscut pe englezi la ei acasa. Si nu ca turist. Am lucrat acolo timp de cativa ani. Acolo si atunci am inteles de ce, la un moment dat, au cucerit lumea. Am cunoscut o serie de fosti ofiteri in retragere. Oameni deosebiti, inteligenti, activi. Dar fara deosebiri esentiale fata de omologii lor romani, in ceea ce priveste pregatirea profesionala, metodele de lucru si instruire. Strategiile, baza materiala si sumele cheltuite pentru instruire fac insa diferenta.
Observatie: generalizarea risca erori. Si ai lor, si ai nostri, au uscaturi. Ca peste tot.
Un serviciu secret fie le american, englezesc sau romanesc, nu isi alege stapanii. Stapanii de drept (in sens de beneficiari ai informatiilor) sunt guvernele si parlamentele. Daca in acele institutii exista insa persoane duplicitare, care nu intotdeauna folosesc informatiile asa cum ar trebui, nu li se poate reprosa lor.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: the shadow din 03 Mai 2009, 01:19:09
Citat din: mm din  01 Mai 2009, 14:27:32
Daca acceptam ca o parte (10%...30%) din populatie paraziteaza pe spatele restului (de 70%...90%) populatiei, atunci "restul" e "populatie de rand" iar parazitii sunt "populatia privilegiata". Nimic contradictoriu aici, e real, e o modalitate de exprimare a unor stari reale de lucruri, etc. S
In UK, pentru 10% din populatia tarii, lucreaza restul de 90% din populatia activa. La ei, visul este acela de a intra in randurile celor 10%. La noi, visul este de a-i vedea pe cei 10% cazand. Si sa ne bucuram de necazurile lor, stand seara gura casca la stiri si talk-show-uri.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 03 Mai 2009, 10:23:45
Shadow, apreciez faptul ca le iei apararea "serviciilor" (poate ai facut parte din-) caci asta dovedeste caracter. Dar eu cand am spus "servicii" in postarea anterioara, intentionat nu am spus "servicii speciale" si in felul acesta m-am referit la totalul (de)Serviciilor statale care ni se fac noua celor din prostime, in tot ceasul, continuand de fapt o idee anterioara, din postari anterioare. Nu am negat ca poti avea realizari deosebite si ca servitor in casa stapanilor. Ceea ce am subliniat este insa eficienta/utilitatea demersului (serviciilor) pentru colectivitatea majoritara, de rand, parazitata de o minoritate prin intermediul structurilor [(de)Serviciilor, am spus]. Acesta e turnesolul cu care se poate masura activitatea lor. In acest sens un vacar, un cioban, poate fi mai util societatii (in intregul ei) decat un inginer, un ofiter de informatii, un contabil, un senator, etc. Pur si simplu cantitativ, la suma faptelor fiecaruia, utile obstii.

"Generalizarea risca erori". Ati spus. Adaug, da, de acord, intotdeauna generalizarea introduce erori. Deoarece generalizarea e o abstractizare si abstractul e rupt de real, e o notiune matematica. Eu nu am generalizat insa, asa cum afirmati dvs. Sa nu confundam nivelele de judecata cu generalizarea. Si ma refer aici la judecatile facute asupra unui aspect oarecare (social, in cazul nostru), care judecati difera extrem de mult intre ele in functie de nivelul de la care se fac. Astfel, la nivel de familie se face o judecata (functie de utilitatea in familie) a unei legi noi sa zicem, o cu totul alta judecata la primarie unde se tine cont de toata comunitatea localitatii, o alta judecata la nivel profesional (militar, medical, juridic, economic, etc) si cu totul alta la nivel prezidential. Judecatile respective difera prin rezultatele lor (=sintezele - sinteza e cea de-a doua parte a unei judecati, prima fiind analiza - ne spune cartea de psihologie), fiind, de regula , usor contradictorii.
Revenind, pentru mine ideea principala de utilitate pentru "colectivitate" a activitatilor structurilor nu este o generalizare ci o judecata emisa la nivelul (superior), respectiv al intereselor colectivitatii (parazitate). Pe langa aceasta idee principala, cu rol secundar pot avea loc si alte judecati, idei, fapte dar numai cu respectarea permanenta a "ideii principale". Se numeste uneori armonizare dar are si alte nume.
CitatUn serviciu secret fie le american, englezesc sau romanesc, nu isi alege stapanii. Stapanii de drept (in sens de beneficiari ai informatiilor) sunt guvernele si parlamentele. Daca in acele institutii exista insa persoane duplicitare, care nu intotdeauna folosesc informatiile asa cum ar trebui, nu li se poate reprosa lor.
Mi se pare fals, o judecata gresita. In raport cu ce? - Cu ceea ce ar fi normal sa fie!
Chestia cu capra vecinului nu e specifica unei comunitati intregi, asa cum e prezentata de obicei (iata o generalizare!), ci doar unor indivizi certati cu etica.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 03 Mai 2009, 11:06:13
CitatIn UK, pentru 10% din populatia tarii, lucreaza restul de 90% din populatia activa. La ei, visul este acela de a intra in randurile celor 10%. La noi, visul este de a-i vedea pe cei 10% cazand. Si sa ne bucuram de necazurile lor, stand seara gura casca la stiri si talk-show-uri.

Adevarat  the shadow  ai pus punctul pe "I'. Din pacate cam asta e realitatea actuala.
Dar nu a fost intotdeuna asa. Parerea mea este ca aceasta atitudine este indusa. Indusa de minti interesate si dracesti care asa ne vor, pentru ca asa ne stapanesc mai usor.
Eu am invatat prin scolile prin care am trecut (ma refer la cele strict pe informatii) ca asta este "procedura standard" atunci cand vrei sa "incaleci" si sa stapanesti niste prosti. Dar nici eu si nici altii care au invatat din aceleasi carti ca si mine nu avem un cuvant de spus, nu putem lua decizii. Putem doar sa zicem, sa avertizam sa "tragem semnale de alarma" cum e o sintagma la moda acum.
Ei si? Si cu asta ce-am facut (vorba lui Tanase)?! Nici o branza.
Oamenii implementati de "stapan" isi  duc la indeplinire ordinele, ajutati de un intreg esafodaj logistic - si culmea - proclama si striga sus si tare DEMOCRATIA;  si-au primit si primesc in continuare simbria, iar noi, "pulimea/prostimea" inghitim in sec.
Din experienta anilor trecuti, va readuc in memorie momente cand, cate unul ori altul dintre cei cu pregatire in informatii, a/au mai iesit si a spus ce se intampla de fapt. Urmarea o stiti foarte bine : dupa un scenariu standard i s-a inchis gura cu acuzatii de tipul " securist/terorist" ; " omul /oamenii dictatorului, odiosului" "politia politica" ; atentatori la "drepturile si libertatile cetateanului " ! Daca mai vreti, sigur mai adaugati o multime .
Si asa "pulimea/prostimea" a fost satisfacuta, a inghitit in continuare tot rahatul pe care i-l servea "stapanul" din umbra .
Ei, si de aici incolo, ar rezulta si necesitatea existentei unui asemenea "nucleu" despre care tot facem vorbire aici.
Ne-ar face placere sa stim ca cineva lupta pentru noi ca natie, pentru "popor" ! Nu ?
Pai da.
Dar eu - care am mai zis despre mine ca as putea parea un pic cinic  - as intreba doar atat:

DAR DE CE ? PENTRU CE ?
Sa presupunem ca eu, ca ex/ofiter de informatii as face parte dintr-un asemenea  "nucleu" constituit candva, in trecut .
Pentru ce as mai suporta eu acum toate mizeriile - de care vorbea si generalul SIE citat mai sus?
Sunt cumva din alt aluat, supermen , Iisus Hristos? Sunt extraterestru? Sunt (as fi)  sado/maso ?
Hai sa fim seriosi ! Am facut asta odata si m-am ales cu ce ?  Inchisori, scuipati de la toti nespalatii  (re)veniti de pe nush'ce meridiane, acuze prin presa, blam in piata publica .....
NO, THANKS !
Nu sunt bun de pus in nucleu.
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 07 Mai 2009, 11:54:32
CitatSa presupunem ca eu, ca ex/ofiter de informatii as face parte dintr-un asemenea  "nucleu" constituit candva, in trecut .
Pentru ce as mai suporta eu acum toate mizeriile - de care vorbea si generalul SIE citat mai sus?
Sunt cumva din alt aluat, supermen , Iisus Hristos? Sunt extraterestru?
Rezulta de aici ca iti faci probleme de constiinta, ba chiar ca iti pui intrebarea: Ce rezolvare? (La situatia ce-i framanta pe multi.) Si din postarile altora rezulta ca-si pun aceeasi intrebare. Dupa parerea mea cam toate raspunsurile/rezolvarile (ce se dau) se cantoneaza in domeniul "lupta, razboi, aparare, etc". Probabil din cauza sugestionarii perfide prin care mintile tuturor sunt intentionat indreptate spre domeniul respectiv. In acel domeniu al razboiului e imposibila o solutie - asta uita toata lumea. Caci razboiul aduce razboi si nu pacea (/libertatea, pe care le cautam). Ca sa nu mai vorbim de "inamicul" suprainarmat pe care nu-l poti invinge cu mainile goale!

Ce vreau sa spun? Ca exista oricate solutii daca le cauti .... in alt domeniu. Astfel, (dau un exemplu) ar fi suficient ca (simultan) societatea "sa-i ignore" pe inamicii-conducatori si ei ar "dispare" deoarece ei traiesc exclusiv (ca paraziti) din atentia pe care societatea le-o acorda. Legat de asta mi-amintesc spusele unui fost combatant din al II-lea RM, care spunea: "Daca mi-ar pune cineva acum arma in mana si m-ar trimite pe front sa-i omor pe inamici, primul pe care l-as impusca ar fi cel care mi-ar da arma /si ordinul/ ". Prin urmare, i-a luat ceva timp pana si-a detectat dusmanii dar daca toti ar gandi la fel, n-ar mai fi razboaie. Sigur, solutia e teoretica si prea putin probabila practic.
Domeniul in care gasim multimea de solutii de rezolvare, deja l-ai sugerat in citat pomenindu-l pe Iisus. E domeniul pacii (caci stim bine , Iisus nu s-a batut cu nimeni). Cautati pe 100 de pagini , la intamplare, pe un forum si nu veti gasi nici macar cuvantul pace, dara-mi-te activitati legate de. Cum nu veti gasi nici cuvantele cinste, omenie, blandete,, etc.
Nu trebuie sa fi inscris intr-un "nucleu" oficial si secret ca sa poti face ceva pentru pace si pacea alor tai. Tu, eu, fiecare din noi putem fi centrul rezolvarilor (nucleul daca doriti) atunci cand dam mana celor apropiati noua, cunoscutilor, vecinilor nostri, ajutandu-i si servindu-i neconditionat, fara rasplata. Facand , in limita puterilor fiecaruia, lucruri absolut legale, asocieri (perfect legale in capitalism) profesionale, de ajutorare cu scop declarat, filantropice, culturale, sociale, etc ceea ce e sinonim cu construirea pacii, linistii, armoniei intre indivizi.
Seamana a predica?  Indirect, fara sa-mi dau seama, am numit niste vinovati egal partasi cu mafiotii la vina comuna.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 07 Mai 2009, 18:52:40
CitatNu trebuie sa fi inscris intr-un "nucleu" oficial si secret ca sa poti face ceva pentru pace si pacea alor tai. Tu, eu, fiecare din noi putem fi centrul rezolvarilor (nucleul daca doriti) atunci cand dam mana celor apropiati noua, cunoscutilor, vecinilor nostri, ajutandu-i si servindu-i neconditionat, fara rasplata. Facand , in limita puterilor fiecaruia, lucruri absolut legale, asocieri (perfect legale in capitalism) profesionale, de ajutorare cu scop declarat, filantropice, culturale, sociale, etc ceea ce e sinonim cu construirea pacii, linistii, armoniei intre indivizi.
Seamana a predica?  Indirect, fara sa-mi dau seama, am numit niste vinovati egal partasi cu mafiotii la vina comuna.

Nu, nu seamana a predica, si chiar daca ar fi, sunt cuvinte de bun simt.
Tu ca individ, poti trai in pace facand asa ceva. Vei fi chiar cu constiinta impacata, seren, vei trai linistit.....
Dar lumea reala nu este asa!
Priveste in jur!
Treci in revista oamenii din istorie care au vrut sa schimbe lumea- pornind chiar de la IISUS!
Ei s-au dus intr-o lume mai buna , iar aici, pe Terra a ramas in vigoare acelasi "slogan" : homo homini lupus  
CHIAR DACA SI-A SCHIMBAT UN PIC ...PARUL / BLANA.
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 08 Mai 2009, 10:11:42
"seren, linistit"; vad ca ma ironizezi deoarece ai trecut linistit peste cuvantul "a face", cuprins in exprimarea mea. A face si nu a vorbi. Diferenta e mare. Cand stai si vorbesti , da, esti linistit, cand faci nu prea ai timp sa stai sau sa fi linistit.

Realitatea e o lupta , vrei sa spui. Si subantelegi razboi. A lupta impotriva razboiului cu arma in mana e "razboi pe razboi" adica "minus cu minus", care se aduna , se multiplica (unii se exprima cu "lupta pentru pace" si daaa-i cu bombe...). Nu se stinge foc cu foc. Nu cred ca nu ai inteles ce am spus.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 08 Mai 2009, 21:23:37
Citatvad ca ma ironizezi deoarece ai trecut linistit peste cuvantul "a face",
NU monser nici prin gand nu mi-a trecut asa ceva ! Daca asa pare : scuze!

CitatNu cred ca nu ai inteles ce am spus.
E ok ce spui si am priceput. Filosofic, abstract, aplicat unor anumite sisteme, poate fi corect.
In viziunea mea insa, cum ai depasit gardul  gradinii in care meditezi si te lovesti de lumea reala, cruda, nemiloasa, rapace, deja incepi sa uiti de acele concepte! Ba chiar,  te indoiesti de ceea ce vezi si auzi,  te freci la ochi si te ciupesti, ca nu cumva sa fie un vis/cosmar.
Nu monser este cruda realitate.
Cu inima, poate sunt capapil sa pricep si sa admit de ce a circulat prin anii '60 ai secolului trecut conceptul "flower power" care a avut intr-un fel , pentru unii, farmecul lui.
Dar uite, viata le-a demonstrat  si acelora ca erau pe o cale nerealista .
Lumea reala era (si este) de alta factura, rezultata in ultima instanta din natura umana . Parerea mea.

CitatA face si nu a vorbi.

De-ai sti de cate ori am vazut/auzit/citit chestia asta !
Incet, incet, am inteles unde-i hiba, de unde provine.
Este o varsta (biologic vorbind) cand indivizii - mai ales din categoria celor porniti pe drumul scolii, educatiei, dar nu numai- traiesc cu impresia ca sunt nemuritori, ca au forta de a schimba lumea, de a o face mai buna si aloca acestei actiuni energie, devotiune, zile, luni ani buni chiar, din viata lor. Unde ajung?
Urmareste destinul unui EMINESCU spre exemplu ! El poate ar fi fost CEL MAI INDRITUIT sa anime si sa conduca un "nucleu" de factura celui care isi imagineaza unii ca ar exista in Tara noastra !
Stii cum a sfarsit EMINESCU? Citeste , documenteaza-te  si te cutremura!
Aceea e lumea in care - din nefericire - traim !
Sa inteleg din ce spui ca tu deja FACI ceva ?!
Ok . Bafta!
Tine minte insa ca din intelepciunea orientala, te poti folosi si de Sun Tzu "Arta razboiului" . Si el vorbeste acolo cum obtii si mentii pacea ! Ai sa vezi !
Am zis !


Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 09 Mai 2009, 15:55:01
Da' esti pesimist raudetot. Natura umana e totuna cu cea primatelor, fara indoiala. In cursul vietii trebuie sa ne confruntam cu ea, depasind-o.

Cunosc destinul lui Eminescu ce a fost mai mare personalitate in politica decat in poezie. A fost omorat, cred ca nu se mai indoieste nimeni. Aceasta lume e asa doar pentru ca "cei buni" nu se manifesta prin bunatatea si blandetea lor suficient ca sa echilibreze fortele raului. In mod paradoxal vinovatii principali ai starii de lucruri ce ne nemultumeste sunt tocmai "cei buni" care n-ar trebui sa se planga.
CitatSa inteleg din ce spui ca tu deja FACI  ceva ?!
Banuiesc ca fiecare din noi facem cate ceva urmarind binele comun caci alfel ne-am sfasia la propriu. Cred insa ca pui gresit problema, mai important e ce facem noi, in grup (si nu facem), si mai putin aspectul individual. Nu aratand cu degetul se rezolva, in nici un caz prin "Arta razboiului" ci prin "arta organizarii" unor pasnice activitati. Nici eu nu am argumente hotaratoare si nimeni nu le are, importanta e atitudinea "de atragere" si nu "de respingere" - conform aceleiasi invataturi stravechi-chineze. Atitudinea pesimista nu e buna.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: maiami din 23 Decembrie 2009, 15:28:28
te intreb si eu unde era enigmaticul nucleu cand ceausestii erau ucisi?
din cate stiu i-a luat un elicopter militar care apoi i-a lasat balta
daca ar fi existat acel nucleu ar fi trebuit sa-i ascunda bine si sa prevada revolutia :ufo:
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 23 Decembrie 2009, 17:37:17
Citatdaca ar fi existat acel nucleu ar fi trebuit sa-i ascunda bine si sa prevada revolutia ufo
ori dimpotriva, chiar nucleul ala
sa-l ...lase cu c...in balta ! Nu ?
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 13 Ianuarie 2010, 14:58:18
Comentarii noi:

"Vreau sa precizez ca eu vad acest concept de Nucleu, ca orice structura de elita in domeniul informatiilor, care lupta pentru interesele Romaniei, aparte de structurile oficiale.
Spun asta, deoarece de-a lungul timpului au aparut informatii despre acest nucleu. Aparte de cele precizate de Ronin, eu cunosc "scaparile" din anul 1997 legate de un grup, intitulat CONDORUL.
Am doua articole din ziarul Evenimentul Zilei din data 13.03.1997, pag.4 si din data 15.03.1997, pag.5.
Aceste doua articole vorbeau de un presupus grup Condor ce actiona in interiorul SRI-ului. Reproduc mai jos fragmente din articole :

"Grupul CONDOR are o medie de varsta de 38 de ani si 4 luni.
Scandalul declansat de fostul sef al SRI Maramures, col. Moldovan, nu a ramas fara ecou in randul structurilor judetene de SRI. Astfel, surse demne de incredere si de maxima importanta di cadrul SRI Cluj, au informat "Evenimenul Zilei" ca exista cu adevarat un grup "Condor", dar ca fostul sel al SRI Maramures nu are dreptul sa-l invoce, pentru ca acest grup a fost primul care a reactionat, in fata inregistrarilor legale ale convorbiriilor telefonice aprobate, in Maramures, chiar de col. Moldovan. Aceleasi surse au precizat ca asa-numitul grup Condor reprezinta, de fapt, grupul tinerilor, intrati dupa Revolutie in SRI, grup sprijinit este adevarat, si de cativa autentici meseriasi in domeniul informatiilor, care sunt in dezacord cu traiectoria politica pe care Virgil Magureanu a orientat SRI-ul."

"Potrivit fostului sef al sectiei SRI Maramures Gheorghe Moldovan, in interiorul SRI actioneaza grupul de veghe Condor. El este format din ofiteri nemultumiti de deciziile superiorilor si ale justitiei."

"Col. Moldovan crede ca acest grup s-a infiintat in 1995 cand, domnia sa a primit "semnale de nemultumire din partea fostilor subordonati", nemultumiri legate initial de sentinta judecatoreasca data in cazul sau."

"Col. Moldovan a spus ca gruparea CONDORUL nu este un serviciu secret paralel SRI desi este constituit in interiorul institutiei."

Comisia de analiza in acest caz a afirmat atunci : "Grupul este contrar legii, actioneaza in interiorul SRI si noi nu stim in interesul cui lucreaza, daca vrea sa intareasca sau sa slabeasca principala institutie care se ocupa cu siguranta nationala. Se pare ca este un grup de veghe - spun ei - care pazeste SRI sa nu comita ilegalitati dar, incalcand legea, membri sai sustrag documentele secrete."

Interesante aceste informatii despre un asa zis grup CONDOR.
Mai am si alte astfel de scapari despre anumite grupari de "justitiari".
Uneori, cand legea nu devine decat randuri pe hartie, apar acesti "haiduci"...Istoria ne-a demonstrat-o."
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?17909.last
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 13 Ianuarie 2010, 15:28:24
Citat din: mm din  26 Aprilie 2009, 16:17:56
Din felul cum tratezi subiectul imi dau seama ca nu cunosti. Bivolaru e eventual urmarit de masoni si referitor la "balivernele" lui, ce stia si facea, adica yoga. Majoritatea "stiu", dar din auzite, citite, nicidecum din "facut ceva" efectiv prin propriu efort. La cartea respectiva el nu a pus nici un cuvant de la sine (doar intr-o anexa si pe alt subiect) alaturand pur si simplu diverse documente de-ale masonilor. Originare, clare si perfect lamuritoare in timp ce majoritatea cartilor despre masonerie sunt cetoase si amesteca intentionat "drepta cu stanga".
Intrucat banuiesc ca nu cunosti notiunea de nationalism/patriotism ma simt dator sa specific ca a fi nationalist nu inseamna sa zici ca esti ci sa slujesti efectiv natiunea respectiva. A o sluji nu inseamna sa-ti umpli buzunarele in contraplata si in nici un caz sa o tradezi sau sa o vinzi ca pe o marfa. Doar in legatura cu "slujirea" se poate vorbi de "nucleul" din topic si nu la intamplare despre orice fel de nucleu, ce are orice fel de scopuri.

Dupa o discutie pe care am avut-o cu un adept MISA (zilele trecute), am inteles un lucru interesant:
Posibil ca MISA, care ataca virulent masoneria, sa fie un instrument al Vaticanului...!
Ce spuneti ?
Am remarcat admiratia pe care o are acest adept pentru Maria si Fatima (incredere), pentru preotii Vaticanului si pentru parintele "Cronovizorului", un alt preot catolic.

Oficial masoneria este condamnata de Vatican. Daca luam in calcul ca masoneria moderna a fost fondata in Anglia in 1717 de Iezuiti, am intelege mai bine de ce acest razboi aparent intre masonerie si Vatican.

Lumea este atenta la diabolica masonerie in timp ce agentii Vaticanului apar ca fiind imaculati in postul de orientare spirituala.
Vezi Dan Brown unde arata cum anumite societati secrete de sorginte masonica ataca "Sfantul Scaun".

Instrumentele create de Roma, cum ar fi masoneria si islamul, au rolul de a scoate in evidenta cat de bun este Vaticanul in comparatie cu ele...
Te-ai prins...?!

Unde-i "nucleul" in toata povestea asta ???
Hm...
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mm din 13 Ianuarie 2010, 17:56:53
"Haiducii" pomeniti de Ronin au fost un corp de armata infiintat de principele Bethlen Gabriel, principele Transilvaniei (1613-1629) care a fost un excelent conducator dupa cum rezulta din cartea Dr.-lui PETRU BUNTA (Buc. 1981) consacrata principelui. Haiducii existau dinainte vreme dar principele i-a atras in armata sa. In timpul luptelor purtate de Bethlen in oastea transilvana, in general, au participat 4.00-5.000 de haiduci. Au primit astfel (multi fosti iobagi) titlul de "libertate haiduceasca" datorita serviciilor lor in armata principelui.
M-am nascut in Zlatna, fost domeniu personal al principelui, unde am avut ocazia sa fiu contemporan in copilarie cu un haiduc vestit numit BELIGA. Am aflat acest lucru pe cand jucam cu colegii fotbal in cimitir si am dat peste un mormant proaspat iar ceea ce m-a facut sa tin minte evenimentul a fost stupoarea mea la actul profanator al unui coleg care a a sarit pe mormant si a inceput sa topaie pe el. (Desi eram copii nebunatici, ne feream sa calcam pe morminte.) Am aflat ca acolo era ingropat proscrisul haiduc ce fusese "proaspat impuscat" de militia ce-l "cauta" de cativa ani buni si nu reusea sa-l gaseasca deoarece militia era in formare iar cei cativa ani ce se scursesera de la razboi inca nu-i schimbasera prea tare pe oameni si multi tineau cu haiducul.
Vreau sa spun ca haiducia a fost legala candva iar populatia a "pastrat" cat a putut de mult aceasta forma de "traditie" si dupa ce "s-a ilegalizat".
La ora actuala cred ca o asemenea forma de reactie a populatiei la masurile constant nepopulare ce se iau impotriva ei nu mai este posibila deoarece "dusmanul" este prea bine organizat.

In ce priveste MISA si masoneria, respectiv conflictul dintre, e foarte posibil ca ceva puternic sa fi fost in spatele lui Bivolaru, nu-mi pot da seama daca Vaticanul sau altii. Cert este ca dupa ce am renuntat la yoga am continuat legaturile cu unii din fostii colegi de yoga si intr-adevar unii promovau admiratia pentru aparitiile Mariei din Jugoslavia (se organizau excursii, multi yoghini au fost acolo), destul de ciudat, imi dau seama de-abia acum ca ai ridicat problema, Ronin. O inclinatie spre adorarea Mariei nu mi se parea deplasata atunci, dat fiind ca sunt destui catolici in Brasov insa acum punand in balanta principiile yoga pe care le aplicam si care n-aveau nici o tangenta cu aparitiile de la Medjugorie imi dau seama ca era un excedent de catolicism nelalocul lui in curentul yoga.
CitatLumea este atenta la diabolica masonerie in timp ce agentii Vaticanului apar ca fiind imaculati in postul de orientare spirituala
Corect, acesta e un principiu cu grija aplicat; "separarea puterii" e doar o metoda de "spalare pe maini" a celui din varf. Altfel, un presedinte n-ar mai avea nevoie de prim-ministru, de guverne si consilii, partide, etc. si ar conduce pur si simplu.

Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 23 Ianuarie 2010, 12:46:31
Citat din: maiami din  23 Decembrie 2009, 15:28:28
te intreb si eu unde era enigmaticul nucleu cand ceausestii erau ucisi?
din cate stiu i-a luat un elicopter militar care apoi i-a lasat balta
daca ar fi existat acel nucleu ar fi trebuit sa-i ascunda bine si sa prevada revolutia :ufo:

poate ar fi interesant, maiami, sa-ti arunci un ochi si pe aici:
http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?17909.last
http://nucleul.forumgratuit.ro/

Oricum, ceva pare ca se misca, si de o parte si de alta.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: daos din 11 Februarie 2010, 00:17:23
Parerea mea de om necunoscator intr-ale serviciilor secrete decat din cele citite prin diverse carti sau pe internet, este ca acel asa-zis nucleu, numit de Corut Octogonul, nu este o structura pur si simplu de informatii (spionaj sau contrainformatii), dar in anumite perioade de timp a penetrat aceste structuri. Cred mai degraba ca este vorba de o grupare masonica desprinsa din Marele Orient al Frantei (deci fara subordonare catre acesta), creatie de fapt a pasoptistilor ce au realizat si unirea Principatelor Romane. Probabil un continuator cu mult mai discret al Fratiei. De ce cred asta? Din mai multe motive. Corut spune ca acest Octogon a fost creat in timpul lui Cuza. Intreaga grupare este atee (tipic pentru masoneria de sorginte franceza). Cuza a fost cel care a secularizat averile manastiresti. De ce? Teoretic, asa cum se clameaza de catre istorici din dragoste pentru cei multi si asupriti de clerul prea bogat. De fapt pentru a slabi puterea bisericii ortodoxe a acelor vremuri cand ortodoxie insemna supunere catre Patriarhia din Constantinopol (adica greci) si relatii stranse cu Imperiul Tarist (cea mai mare tara ortodoxa a acelor vremi). Si biserica acelor vremuri era de fapt si un mic mare serviciu secret, ce servea, in cazul ortodoxiei celui mai puternic sprijinitor al acesteia (tarul Rusiei). Crearea Bisericii Ortodoxe Romane prin desprinderea Mitropoliei Ungrovlahiei ºi Mitropoliei Moldovei de sub ascultarea canonicã a Patriarhiei de Constantinopol ºi ridicarea mitropolitului Ungrovlahiei, totodatã arhiepiscop de Bucureºti, în rangul de mitropolit-primat al României a fost cred intr-o mare masura si rezultatul influentei discrete a acestui nucleu. Asta la nivel religios. De ce? Pentru ca, si aici n-aveti decat sa nu ma credeti, in ritualul masonic se produce un schimb de ceea ce in ezoterism se numeste dublu astral. De regula capul lojei masonice dintr-o tara (de regula in granite nationale) este cel ce realizeaza acesta schimbare preluand o parte din energia subiectului. De ce? Pentru a avea mai mare putere si deci o reprezentativitate mai mare in fata omologilor din alte loje. Ce este poate neverosimil pentru actualitate este ca acei masoni membri ai Octogonului erau niste patrioti, nationalisti. Nu e nimic netipic pentru miscarea masonica a primei jumatati a secolului XIX. La acea vreme primau in politica masoneriei idealurile nationale, care in acea loja romaneasca rupta de celelalte grupari europene, au ramas probabil intacte. Corut ii descrie pe membrii octogonului drept oameni cu abilitati paranormale. E normal ca aceste abilitati paranormale sa apara la un om al carui dublu astral a fost schimbat la o varsta mai inaintata. Creierul uman este obisnuit sa aiba o simbioza cu acel dublu astral de la nastere (sau cel putin unul care s-a logat la glanda pineala a omului la o varsta foarte frageda). Daca acesta este schimbat la o varsta mai inaintata (cazul novicelui primit in loja) asemenea abilitati paranormale apar, ce-i drept prin putin antrenament. Problema cu o asemenea grupare de tip masonic este numarul redus de membri si, daca mai au si niste principii morale similare oarecum religiei (asta spus asa teoretic) este ca nu vor avea destula forta la nivel energetic sa faca fata provocarilor membrilor de loje masonice tipice din ziua de astazi. Nu cred ca acest Octogon a fost parte a masoneriei regulare din Romania.
PS. Pentru moderator: stiu ca vei fi tentat sa muti aceasta postare la sectiunea Fenomene paranormale, dar rugamintea mea este sa o lasi aici. Sunt destul de curios de opiniile celor ce o vor citi. Stiu ca prima tendinta este din partea celor ce nu cred in supranatural sa rada, dar le cer sa reflecteze un pic mai mult.
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Ronin din 11 Februarie 2010, 11:39:45
"N-am incredere in Pavel Corut, cu toate cartile si "patriotismul" lui desantat ..Prinde la adolescenti sau la cei fara o cultura cat de cat solida.. In zilele revolutiei, generalii armatei romane au fost dezinformati de contrainformatiile militare, spunanduli-se ca bulgarii si ungurii au trupe masate la granita..Au descoperit, dupa, ca n-a fost asa..
Viclenia din carti...? Pai in primul rand, intr-atatea personaje si "fapte de arme" fantastice , eroice si "patriotice", Pavel Corut are grija sa desfiinteze crestinismul si sa exalte credinta dacilor – aparent o dambla personala. Realitatea este ca marii teologi , in urma studiilor facute, au ajuns la concluzia, demonstrata de istorie, ca toate popoarele care au avut un cult religios, care presupunea un sacrificiu uman, au iesit din istorie, au disparut, au fost cucerite si anihilate, "metamorfozate". Dacii trimiteau, prin ucidere, cate un sol , in fiecare an, sa-i spuna zeului dorintele lor. Au fost cuceriti de romani, cu tot cultul lor pt moartea senina, a sacrificiului pe campul de lupta. Cartaginezii sacrificau copii constant, ca ofranda zeilor..Au fost invinsi de romani si facuti una cu pamantul. Civilizatia precolumbiana, cu azteci, incasi , tolteci, etc..a disparut, in mod exemplar, din acelasi motiv: faceau sacrificii umane pentru a imbuna zeii – zeci de mii de fiecare sacrificiu..O mana de conchistadori – adica cateva sute , au zdrobit doua imperii alcatuite din milioane de oameni, cu administratii impecabile, armate redutabile, societati evoluate...Si as mai adauga o gramada de exemple..
Acest individ, aparent mare patriot, a smintit mintile a generatii de tineri romani..Eu , si nu numai eu, consider ca acesta este un atac mistic ..., ceea ce dovedeste ca lumea parapsihologiei nu-i este straina..
Voi credeti ca degeaba l-au alergat fostii colegi ? Adica el patriot , ceilalti toti tradatori ?!"

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?17909.30
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: romulus din 11 Februarie 2010, 15:26:33
CitatIn zilele revolutiei, generalii armatei romane au fost dezinformati de contrainformatiile militare, spunanduli-se ca bulgarii si ungurii au trupe masate la granita..Au descoperit, dupa, ca n-a fost asa..
Din cate cunosc eu CI istii , in mare parte , au fost alungati din unitati ori  arestati ori s-au ascuns care pe unde au putut, asa ca informatia asta nu cred ca e credibila!
Am zis !
Titlu: Raspuns: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: mopeka din 24 Februarie 2010, 18:18:01
Citat din: Ronin din  11 Februarie 2010, 11:39:45
"N-am incredere in Pavel Corut, cu toate cartile si "patriotismul" lui desantat................
Voi credeti ca degeaba l-au alergat fostii colegi"

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?17909.30

Cine anume si cind?
Titlu: Re: Enigmaticul "Nucleu" !
Scris de: Grifon din 14 Noiembrie 2019, 16:44:20
Să ne mai destindem puțin, fără "Pagina Comicä" - care, de altfel, pălește pe lângä ilaritatea multor subiecte împroșcate pe forum înainte de reformarea 2011.
Acest @Ronin, cu cele douä obsesii ale sale : "iezuiții" și "Nucleul".
Pre numele său adevărat Victor Nițä, acest individ (atașament) e tipul clasic de psihic monomaniac - adicătelea un psihic ce nu permite coexistența mai multor idei.
Dar, mai mult, e (sau era) și nițeluș "hiclean". Toată poliloghia lui "nucleică", cu care a umplut mai multe subiecte aici (dar și pe alte vreo 5 forumuri) nu era decât un PR, ipocrit și infantil, la o cărțulie scrisä chiar de el - desigur, pe tema "nucleu" (voi menționa asta și pe alt topic al lui, unde l-a lăsat răbdarea și-a forțat reclama).
Omu'' a fost prin Irak ca mercenar-paznic , după care s-a dedicat "scrisului" - volumașul său și sute de postări, pe toate forumurile ce l-au tolerat.
Văzând că nu-i ia nimeni în seamă fanteziile, vajnicul "patriot" a șters-o din țară, apucându-se de ...actorie, la Londra. Aici a prins vreo câteva roluri minore în filme de trei parale, dar rolurile erau, cam toate, de spion, detectiv...etc..
Omu' a schimbat locu', dar nu și mania...hahaha.
Aș propune să nu mai figureze acest subiect la inamovibile (pin), căci e păcat de ștaiful forumului.