Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: fiulploii din 20 Iunie 2022, 14:18:37

Titlu: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: fiulploii din 20 Iunie 2022, 14:18:37
  Stie cineva vreo metoda sau dispozitiv de a face calatorii catre sau/si din alte lumi?
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi (sper nu la 1m underground) :))
Scris de: abyss din 20 Iunie 2022, 22:03:50
nu cred ca stie careva ca ar fi fost demult la 1m sub terra...
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: StarDust din 22 Iunie 2022, 16:13:36
Eu sper sa gasesc macar "Oul de cristal" a lui H.G Wells.
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: kandaon din 23 Iunie 2022, 02:49:47
Cel mai realist (ma rog, probabil unii nu considera asta ceva real totusi) ar fi calatoriile "in spirit", calatoriile "astrale", mai degraba decat sa faci autostopul la vreun OZN material.

Si astea necesita ceva antrenament dar azi cred ca e mai usor cu partea tehnica, daca e sa te uiti pe ce a rasuflat din manualele americane cu remote viewing etc. Oricine poate face rost de niste casti, poti descarca ori asculta de pe net frecventele alea "jmekere" in care creierul intra in starea potrivita (4hz, frecvente diferite in fiecare ureche etc etc) si probabil tre sa incerci sa ai ceva stare corespunzatoare inainte (sa nu fii stresat, ori sa fii concentrat sau stiu eu ce, posibil depinde de fiecare persoana in parte) si vezi daca reusesti ceva.

Culianu a scris si el o carte despre astfel de calatorii inafara corpului si in "alte lumi", incepand cu descrieri antice, ceva "remote vieweri" americani cred ca au pretins ca au ajuns sa vada alte planete din sistemul solar samd.
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: abyss din 23 Iunie 2022, 20:42:13
Nu știam de frecvente "jmekere", deh, old school. Ceva sugestii?
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: fiulploii din 24 Iunie 2022, 13:58:21
Citat din: abyss din  23 Iunie 2022, 20:42:13Nu știam de frecvente "jmekere", deh, old school. Ceva sugestii?


A fi fara limite adica a nu avea limite, a putea orice este o stare a mintii spun unii dar cica scrie si in cartea egipteana a mortilor, ramane sa verific.

Probabil @kandaon se refera la urmatoarele:
    396 Hz - eliberarea fricii sau de frica, nu stiu , nu am incercat ca nu am cum
    417 Hz - usureaza si initiaza schimbarea - in bine sau in rau, nu stiu dar probabil poti sa alegi? interesant de stiut daca aici esti in fata unei alegeri.
    528 Hz - vindecarea si repararea adn
    639 Hz - vindecarea relatiilor ( aici iarasi ar fi ceva cu cel putin 2 sensuri, dupa mine)
    741 Hz - gasirea de solutii creative ( adica asa cum stim, exista o solutie pt orice problema aparent imposibila)
    852 Hz - spiritual homecoming .  Am scris in engleza fiindca pare mai cuprinzatoare decat " intoarcerea spirituala acasa". Poate insemna intoarcerea la sursa sau orice altceva intelege fiecare.

  In general, acestea se gasesc expuse. Totusi, in putine surse am mai gasit o frecventa si anume:
    1.111 Hz - Spiritual Hug of Angel care iarasi poate avea diverse intelesuri , mergand pana la "suflarea Duhului Sfant" si ajungand la insuflarea puterilor angelice, ceva in sensul cantecului " You Raise Me Up" . gasibil pe iutub, cu liricele scrise.

   Tehnic vorbind, frecventele de mai sus trebuie incercate la niste casti bune, preferabil intr-un studio. Nu stiu daca o melodie trebuie transpusa in frecventa respectiva sau asculti frecventele pure . Aceeasi frecventa se aude diferit functie de , cum sa spun, forma de unde? Ma rog, ceva in genul. Daca experimenteaza cineva poate ne spune si noua aici celor care preferam sa tastam decat sa actionam.

  Inca ceva, primele 6 frecvente sunt numite Solfegiul frecventelor ceea ce ma duce la ideea ca notele muzicale respective trebuie puse impreuna pt a forma "propozitii" muzicale.
  Existenta dezvaluita si a celei de-a saptea frecventa , poate sa insemne ca exista si mai sus, si mai jos, cel putin inca un "solfegiu".
  Optiunile si interpretarile raman deschise catre o multime de variante si ar fi interesant daca si-ar expune toata lumea parerea aici.
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: abyss din 24 Iunie 2022, 21:25:51
Citat din: StarDust din  22 Iunie 2022, 16:13:36Eu sper sa gasesc macar "Oul de cristal" a lui H.G Wells.
https://youtu.be/Mb_TG28onWo
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 26 Iunie 2022, 11:52:39
Cred că la acest subiect, ca și la altele seducătoare în enunț, ar trebui mai întâi niște precizări.
Ce fel de "alte lumi"? Oricare ? Reale, imaginare, temporale, dimensionale, onirice ? Sau de-a dreptul fizice ?
Ca idee, o lume supra-dimensională, de ar exista, ar fi pur și simplu incomprehensibilă. Un ins din 2D, de s-ar putea "înălța" pe verticală, nu ar pricepe nimic din realitățile noastre 3D, decât o suită de percepții incoerente 2D, ale unor obiecte sau fenomene ce îi scapă chiar și conceptual.
Pe de altă parte, o lume clădită pe o linie temporală paralelă ar putea fi - până la un punct - atât de asemănătoare cu cea de "plecare", încât temerarul călător nici nu ar realiza că a făcut o tranziție.
Deci, cam despre ce vorbim ?
Titlu: Calatorii catre si din alte lumi - fara limite, fara prejudecati, fara precizari :)
Scris de: fiulploii din 27 Iunie 2022, 11:19:50
Citat din: Grifon din  26 Iunie 2022, 11:52:39Ce fel de "alte lumi"? Oricare ? Reale, imaginare, temporale, dimensionale, onirice ? Sau de-a dreptul fizice ?
Ca idee, o lume supra-dimensională, de ar exista, ar fi pur și simplu incomprehensibilă. Un ins din 2D, de s-ar putea "înălța" pe verticală, nu ar pricepe nimic din realitățile noastre 3D, decât o suită de percepții incoerente 2D, ale unor obiecte sau fenomene ce îi scapă chiar și conceptual.
Pe de altă parte, o lume clădită pe o linie temporală paralelă ar putea fi - până la un punct - atât de asemănătoare cu cea de "plecare", încât temerarul călător nici nu ar realiza că a făcut o tranziție.
Deci, cam despre ce vorbim ?

Cam vorbim despre oricare din cele enumerate de 'mneata, stimate @Grifon si explic imediat de ce.
Sa luam de buna ce spun oamenii de stiinta
https://www.sciencealert.com/science-discovers-human-brain-works-up-to-11-dimensions
Nu intru in detalii sau implicatii, nu e scopul acestui subiect dar se poate face unul separat.

In al doilea rand, omul modern are o problema care poate fi depasita insa. Problema consta , simplist vorbind, in felierea oricarei portiuni de univers, intelegerea fiecarei felii luata separat si considerata a fi separata de restul universului si apoi lipirea tuturor acestor felii imaginare in incercarea de a intelege intregul; care intreg a fost la randul lui izolat teoretic de altceva mai mare si care a fost la fel de "feliat". Asa apar in ziua de azi superspecializarile in orice domeniu. Nu zic ca e rau dar e limitativ si inclin sa cred ca esti si tu de acord cu asta fiindca astfel nu mai poti vedea padurea din cauza copacilor.

In plus, pornind la drum adica incercand sa analizezi un fenomen, o intamplare dupa un plan in care ai stabilit categoria de fenomene in care poate fi incadrat subiectul, avand deci niste linii directoare gata trasate, s-ar putea ca rezultatul sa dea cu virgula si astfel intalnim cazuri in arheologie cand multe obiecte sunt catalogate ca obiecte de cult fara sa existe vreo referinta de acest fel sau si mai grav, in fizica, in chimie, anumite "intamplari" nu exista, nu sunt studiate, sunt uitate fiindca nu cadreaza cu ... stiinta predata in scoala.

  Ei bine, unii au devenit elite puternice, vremelnic, e adevarat, ca orice din universul asta uman, fiindca au dat fie din intamplare, fie din noroc , fie au mostenit niste informatii si/sau artefacte functionale sau schematice si au stiut sa puna lucrurile cap la cap.

  Nu tind sa devin/devenim elite insa am dorinta de a scoate la lumina chestii aparent minore, carora nu li se acorda importanta deoarece sunt prea ... fantastice sau aiurite, lucruri care pot duce ...undeva.

  Eu zic ca nu trebuie precizari de felul enumerat de Dvs., mecanica newtoniana e doar un caz particular al mecanicii relativiste care la randul ei este doar un caz particular. In logica expusa pana aici, impartelile sau catalogarile enumerate de dvs. nu cred ca isi au locul fiindca restrang aria de cautare, fiindca oricine vrea sa scrie aici la acest subiect, se va autocenzura. Ori nu asta este scopul.

  Uite, un exemplu de dispozitiv de acest fel este " Busteanul ielelor" - ca tot a fost Sarbatoarea de Sanzaiene, nu?

P.S. Daca este nevoie pot sa detaliez si pe onirice, si pe reale, imaginare, temporale sau dimensionale.
    Si exista tehnici, despre care s-a mai discutat pe forum, de "capatare" a unei dimensiuni in plus, cand perceptia se schimba, vezi de exemplu fenomenele din apropierea mortii de genul "Life after life".
Titlu: Creierul uman poate lucra in structuri până la 11 dimensiuni
Scris de: abyss din 27 Iunie 2022, 20:06:45
Creierul uman poate lucra in structuri până la 11 dimensiuni
SIGNE DEAN21 APRILIE 2018

Anul trecut, cercetătorii în necunoștințe au folosit o ramură clasică a matematicii într-un mod cu totul nou pentru a cerceta structura creierului nostru.

Ceea ce au descoperit ei este că creierul este plin de structuri geometrice multidimensionale care operează în până la 11 dimensiuni.

Suntem obișnuiți să ne gândim la lume dintr-o perspectivă tridimensională, așa că acest lucru poate părea puțin complicat, dar rezultatele acestui studiu ar putea fi următorul pas important în înțelegerea structurii creierului uman - cea mai complexă structură pe care o cunoaștem.

Acest model de creier a fost realizat de o echipă de cercetători din cadrul Blue Brain Project, o inițiativă de cercetare elvețiană dedicată construirii unei reconstrucții a creierului uman cu ajutorul unui supercomputer.

Echipa a folosit topologia algebrică, o ramură a matematicii utilizată pentru a descrie proprietățile obiectelor și spațiilor, indiferent de modul în care acestea își schimbă forma.

Ei au descoperit că grupurile de neuroni se conectează în "clișee" și că numărul de neuroni dintr-o clișă ar conduce la dimensiunea acesteia ca obiect geometric de înaltă dimensiune (un concept dimensional matematic, nu unul spațio-temporal).

"Am descoperit o lume pe care nu ne-am imaginat-o niciodată", a declarat cercetătorul principal, neurologul Henry Markram de la institutul EPFL din Elveția.

"Există zeci de milioane de astfel de obiecte chiar și într-o mică părticică de creier, până la șapte dimensiuni. În unele rețele, am găsit chiar structuri cu până la 11 dimensiuni".

Ca să fie clar - nu este vorba de modul în care vă gândiți la dimensiunile spațiale (Universul nostru are trei dimensiuni spațiale plus o dimensiune temporală), în schimb se referă la modul în care cercetătorii au analizat clișeele de neuroni pentru a determina cât de conectate sunt acestea.

"Rețelele sunt deseori analizate în termeni de grupuri de noduri care sunt conectate toate la toate, cunoscute sub numele de clișee. Numărul de neuroni dintr-o clișeu determină dimensiunea acestuia sau, mai formal, dimensiunea sa", au explicat cercetătorii în document.

Se estimează că creierul uman are un număr impresionant de 86 de miliarde de neuroni, cu conexiuni multiple din fiecare celulă care se împletesc în toate direcțiile posibile, formând o rețea celulară vastă care ne face capabili de gândire și conștiință.

Cu un număr atât de mare de conexiuni cu care trebuie să lucrăm, nu este de mirare că încă nu avem o înțelegere aprofundată a modului în care funcționează rețeaua neuronală a creierului.

Dar cadrul matematic construit de echipă ne aduce cu un pas mai aproape de a avea într-o zi un model digital al creierului.

Pentru a efectua testele matematice, echipa a folosit un model detaliat al neocortexului pe care echipa Blue Brain Project l-a publicat în 2015.

Se crede că neocortexul este partea cea mai recent evoluată a creierului nostru și cea implicată în unele dintre funcțiile noastre de ordin superior, cum ar fi cogniția și percepția senzorială.

După ce și-au dezvoltat cadrul matematic și l-au testat pe niște stimuli virtuali, echipa și-a confirmat rezultatele și pe țesut cerebral real la șobolani.

Potrivit cercetătorilor, topologia algebrică oferă instrumente matematice pentru a discerne detalii ale rețelei neuronale atât la o vedere de aproape, la nivelul neuronilor individuali, cât și la o scară mai mare a structurii creierului ca întreg.

Prin conectarea acestor două niveluri, cercetătorii au putut discerne structurile geometrice de înaltă dimensiune din creier, formate din colecții de neuroni strâns conectați (cliques) și din spațiile goale (cavități) dintre aceștia.

"Am descoperit un număr remarcabil de mare și o varietate de clișee și cavități direcționate de înaltă dimensiune, care nu au mai fost observate până acum în rețelele neuronale, fie ele biologice sau artificiale", a scris echipa în studiu.

"Topologia algebrică este ca un telescop și un microscop în același timp", a declarat unul dintre membrii echipei, matematicianul Kathryn Hess de la EPFL.

"Ea poate face zoom în rețele pentru a găsi structuri ascunse, copacii din pădure, și poate vedea spațiile goale, spațiile libere, toate în același timp".

Aceste spații libere sau cavități par să fie de o importanță critică pentru funcționarea creierului. Când cercetătorii au dat un stimulent țesutului lor cerebral virtual, au văzut că neuronii reacționau la acesta într-un mod foarte organizat.

"Este ca și cum creierul ar reacționa la un stimul prin construirea [și] apoi demolarea unui turn de blocuri multidimensionale, începând cu tije (1D), apoi scânduri (2D), apoi cuburi (3D) și apoi geometrii mai complexe cu 4D, 5D, etc.", a declarat unul dintre membrii echipei, matematicianul Ran Levi de la Universitatea Aberdeen din Scoția.

"Progresia activității prin creier seamănă cu un castel de nisip multidimensional care se materializează din nisip și apoi se dezintegrează".

Aceste descoperiri oferă o nouă imagine tentantă a modului în care creierul procesează informațiile, dar cercetătorii subliniază că nu este încă clar ce face ca aceste clișee și cavități să se formeze în mod extrem de specific.

Și va fi nevoie de mai multă muncă pentru a determina modul în care complexitatea acestor forme geometrice multidimensionale formate de neuronii noștri se corelează cu complexitatea diferitelor sarcini cognitive.

Dar, cu siguranță, aceasta nu este ultima dată când vom auzi despre cunoștințele pe care topologia algebrică ni le poate oferi despre cel mai misterios dintre organele umane - creierul.

Studiul a fost publicat în Frontiers of Computational Neuroscience.


Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 28 Iunie 2022, 12:45:03
Citat din: fiulploii din  27 Iunie 2022, 11:19:50[...]omul modern are o problema care poate fi depasita insa. Problema consta , simplist vorbind, in felierea oricarei portiuni de univers, intelegerea fiecarei felii luata separat si considerata a fi separata de restul universului si apoi lipirea tuturor acestor felii imaginare in incercarea de a intelege intregul; care intreg a fost la randul lui izolat teoretic de altceva mai mare si care a fost la fel de "feliat". Asa apar in ziua de azi superspecializarile in orice domeniu. Nu zic ca e rau dar e limitativ si inclin sa cred ca esti si tu de acord cu asta fiindca astfel nu mai poti vedea padurea din cauza copacilor.

Da, sunt de acord. Dar fără asemenea felieri, descompuneri, n-ar exista epistemiologie, gnoseologie, în fine, cunoaștere care să poată fi împărtășită metodic.
Mai există, firește, enigmaticele intuiții / inspirații, cu care se chinuie școala psihologică gestalt - dar cred că divaghez :))

Bun, artefacte, mijloace, instrumente...cred că toate sunt doar niște "cârje" pentru principalul motor - psihicul uman (neavând valoare per se). Altfel spus, nu cred în posibilitatea de a suplini tehnologic transcendența, prin "cronomobil", "quantum accelerator" sau alte năstrușnicii care populează imaginarul fantastic.
Dar...încerc totuși să nu fiu obtuz.
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 28 Iunie 2022, 13:34:29
Scuze de dubla postare, dar - dacă agreați - putem opina despre cum să explorezi lumi temporale paralele. Sau, cum zic anglo-sacșii (sic!) "how to jump lines".

Recunosc că am și un scop subsidiar. Lucrez la un nou roman fantasy, unde "cheia și lăcata" e navigația printre linii tempo pentru găsirea "soluției optime".
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: fiulploii din 28 Iunie 2022, 17:20:24
Citat din: Grifon din  28 Iunie 2022, 13:34:29Scuze de dubla postare, dar - dacă agreați - putem opina despre cum să explorezi lumi temporale paralele. Sau, cum zic anglo-sacșii (sic!) "how to jump lines".

Recunosc că am și un scop subsidiar. Lucrez la un nou roman fantasy, unde "cheia și lăcata" e navigația printre linii tempo pentru găsirea "soluției optime".

Cred ca ar trebui niste "precizari mai precise" despre ceea ce trebuie sa intelegem prin conceptul de "lumi temporale paralele" ca sa nu deviem fara rost. Mie imi pare interesant subiectul, vorba aia noua: "partikip" :)))

Citat din: Grifon din  28 Iunie 2022, 12:45:03Da, sunt de acord. Dar fără asemenea felieri, descompuneri, n-ar exista epistemiologie, gnoseologie, în fine, cunoaștere care să poată fi împărtășită metodic.

Bun, artefacte, mijloace, instrumente...cred că toate sunt doar niște "cârje" pentru principalul motor - psihicul uman (neavând valoare per se). Altfel spus, nu cred în posibilitatea de a suplini tehnologic transcendența, prin "cronomobil", "quantum accelerator" sau alte năstrușnicii care populează imaginarul fantastic.
Dar...încerc totuși să nu fiu obtuz.

Faptul ca ne plasam pe pozitii diferite nu ne catalogheaza a fi in vreun fel .. unghiular :)))
Nu am spus ca felierea nu e buna ci doar ca la o anumita scara ea trebuie combinata cu ... altceva fiindca altfel dam in paradoxul sagetii lui Zenon. Dar uite un exemplu mai practic: cand cumperi un produs , ai inauntru si instructiunile de folosire. Daca acele instructiuni ar fi detaliate pana la nivel de atom, cat de folositoare ar fi pentru folosirea produsului respectiv, de exemplu, un aparat foto. Eu zic ca "felierea" e utila pana la un anumit nivel dincolo de care devine "zgomot si nu mai e muzica" Si astfel am reusit sa exemplific si faptul ca prea multa informatie strica :))

Nu s-a crezut nici in "carja" tehnologica de a suplini zborul ( tot un fel de transcendenta ) . Zborul la umani era/este asociat cu entitatea numita popular inger - fiinta cu infatisare umana dar avand si aripi, una, doua sau mai multe perechi. Levitatia in schimb este/era asociata cu puterea psihicului, o adevarata transcendenta pentru muritorii de rand insa doar un efect al .. altceva. In , nici nu stiu cum sa zic, mitologie sau fantasticul chinez, abilitatile unor maestri luptatori de a zbura sau de a face salturi fantastice , ar avea la baza doar sprijinirea pe aer ca pe niste trepte, sprijinire care se realizeaza tot mental ori psihic, cine poate sti?

Ca sa inchei, nu polemizez si nici nu fac prozelitism de vreun fel, vreau doar sa enunt parerea mea ca traim intr-o lume duala si de aceea, printre altele , pare ca exista doua moduri de a realiza orice: tehnologic sau mental/psihic/spiritual.

P.S. Busteanul ielelor ramane totusi un mijloc remarcabil de a calatori pe taramul celalalt ca un mijloc care nu necesita vreo plata, un fel de energie libera, cel putin aparent. In schimb Pajura, un mijloc mai bio-fantastic , necesita ceva plata sau combustibil pentru invingerea dificultatilor drumului.
      Ramane in discutie, astept cu interes chestia cu "temporalii paraleli."

Sa incercam sa lamurim chestie cu 11 dimensiuni.
Topologia algebrica , pe scurt, studiaza spatii topologice pt a gasi invarianti adica o marime, o relatie, o proprietate care ramane neschimbata in urma unor transformari, mutari, etc.
Acum, ce naiba o fi spatiul topologic? Pai, daca vrei sa cauti sa zicem, punctele care indeplinesc anumite legi/axiome de relationare intre ele sau despre proprietatile lor atunci ai un spatiu topologic. Cum ar fi multimea oamenilor cu parul de lungime maxima 30 cm, inalti de maxim 1.8 m atunci ei formeaza un spatiu topologic. Deci, spatiul topologic se bazeaza pe teoria multimilor. Complicat? Deloc. In multimea de mai sus avem mai multe submultimi dar ma opresc aici.

Daca ne uitam la jocul numit Go atunci se observa ca acolo trebuie sa faci formatii din piese puse pe o tabla de joc. Formatia se realizeaza alaturand piesele proprii si existand intre ele o legatura doar pe laturile patratelor desenate pe tabla de joc si nu pe diagonala. Ei bine, o piesa singura are 4 grade de libertate, doua piese "legate" formeaza un grup care are 6 grade de libertate , 3 piese intr-un grup au 8 grade libertate s.a.m.d.
Daca inlocuim grade de libertate cu dimensiuni cred ca se intelege mai bine ce zice traducerea articolului facuta de @abyss .
In plus, pt a studia universul cu 4 dimensiuni, se folosesc grafice bidimensionale (sic!) unde pe o axa se reprezinta spatiul cu 3 dimensiuni si pe cealalta axa se reprezinta timpul.
  Pt a studia si intelege intuitiv (transcedental) spatiul cu 4 dimensiuni, se folosesc de obicei tot grafice bidimensionale unde pe o axa avem cele 3 dimensiuni spatiale cunoscute( lingime, latime si inaltime) iar pe cealalta axa avem a patra dimensiune spatiala . De ce asa? Pt ca intotdeauna o dimensiune spatiala in plus se pozitioneaza perpendicular pe celelalte iar in spatiul nostru 3 d nu avem cum sa mai ducem o perpendiculara ( atentie, nu vorbim aici de spatii neeuclidiene ).
 
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 29 Iunie 2022, 09:59:46
Ok, să vedem.
Prin "lumi temporale paralele" înțeleg realități care coexistă în același spațiu fizic (3D), diferențele fiind pe axa temporală. Mai simplu spus, undeva (??) există deja un Grifon 2 care nu a dorit discuția asta, deci deja în lumea sa acum face altceva decât să redacteze acest post.
De la diferențe minuscule lumile se pot departaja major, pe "efectul butterfly". Abstract nu e greu de prefigurat, concretul devine însă o pacoste (fie și de închipuit, darămite de...străbătut).
Prima încurcătură ar fi stabilirea liantelor ce mai (pot) lega lumile în curs de separare. Eu cred - pur intuitiv, fără nicio probă - că unicul liant rămâne conștiența mea (dar deja trebuie să extindem răuuu de tot conceptul - și limitele - stării de conștiență).
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: horia2008 din 29 Iunie 2022, 10:19:35
Întreb și eu, visele au vreo treabă în subiectul ăsta ?
În sensul că așa zisa "lume a viselor" poate chiar fi o alta lume, paralelă, perpendiculară, sau oricum, cumva interconectată / intersectată ?

Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 29 Iunie 2022, 10:46:15
Păi sigur au, că de aia am întrebat dacă luăm în calcul și universul oniric.
Conform unor scrieri oculte, de fapt lumea "de vis" e cea "reală" (noi, pe zi, viețuind în "matrix", maya din budism/hinduism). Și nu prea au noimă visele pentru că acolo percepțiile sunt ori adimensionale ori pluridimensionale.
Uite un ex., nu mai știu dacă l-am mai scris pe forum - acum ceva ani visam că stau de vorbă cu 4 cunoscuți, 2 colegi de facultate și 2 amici din prezent (perechile nu se cunoșteau decât 2 cu 2, nu s-au întâlnit colegii vechi cu amicii noi niciodată). Bun, deci în vis toți 5 conversam intens (dar din păcate nu am reținut subiectul). La trezire, analizând ce memorie reziduală îmi rămăsese, am sesizat că de fapt conversația nu era aleatorie. Cei doi colegi vorbeau numai cu mine, la fel cum și ceilalți doi amici doar mie mi se adresau. Nicio replică, nici măcar o privire între "perechi".

Cumva, iată, lipsa barierelor din vis mi-a permis un arc temporal (eu fiind numitor comun). Se poate ca și subiectul să fi fost comun, ceva ce repetam eu, poate, după 17 ani).

Dar...până la vise (posibil mediu de tranzit temporal) să rămânem, măcar un...timp pe ideile anterioare.
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi, cu bilet :)
Scris de: fiulploii din 01 Iulie 2022, 12:09:26
Putina teorie.

1. solipsismul

   - nu se poate confirma ca exista ceva din ceea ce ne inconjoara in afara de propria minte. Intreaga realitate este o constructie a perceptiilor si mintilor tuturor si deci totul este un fel de vis treaz. Teorie de prin Grecia antica.

  2. platonismul

   - exista o realitate a formelor pure iar lumea in care ne invartim noi este doar o umbra a acesteia. Asa a aparut parabola cu pestera, gresit inteleasa in zilele noastre, dupa parerea mea.

  3. eternismul

   - totul se intampla in acelasi timp insa functie de pozitia observatorului acesta va vedea doar un "prezent" si nu pe toate in acelasi timp.

  4. fenomenalism

   - ceea ce nu vezi , nu exista sau in forma extinsa, ceea ce nu percepi, nu exista.

De aici deriva multe variante de "universuri". Mai sunt si alte curente filosofice , daca poate completa cineva este binevenit.

  Deci, Grifon 2 este invitat sa posteze pe acest subiect, intr-un mod convingator, ca este cine spune ca este si ca eternismul este un punct de plecare in explicarea intregului.

  Pana atunci, @Grifon este asteptat sa dezvolte putin subiectul si nedumeririle dumisale in ceea ce priveste temporalitatea cu ceilalti :))

  Am mai scris-o dar nu stiu la ce subiect, exista o ipoteza conform careia corpurile noastre ar fi undeva la vreo 50 ani lumina iar aici este locul de joaca sau de pedeapsa ori de ispasire :))

   In esenta, am avea deci dispozitive sau masinarii tehnice, materiale - cine defineste ce e material? :))) - si metode nefizice , netangibile , nesupuse simtului tactil ca sa zic in vreun fel mai aparte :)))

  Metode cum ar fi Protocolul 4 {( sau 5, nu mai stiu ) de contactare la cerere a unora care nu au alta treaba decat sa astepte chemarea sau invocarea pamantenilor si atunci lasa totul ca sa vina la intalnire ( in esenta asta e ) } pot fi metode de calatorie catre alte lumi? Adica atunci cand sun si vorbesc la telefon, de fapt eu fac o calatorie in lumea celui apelat sau cel apelat vine in lumea mea? Dilema, nu gluma...

  Si cu biletul ce facem? Luam sau nu? In sensul ca , dupa unii oculti sau ocultaci, nu ai avea voie in anumite lumi din cauza de gardieni, taxatori, etc. Asa sa fie? sau e de fapt altceva...
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 01 Iulie 2022, 14:31:37
Cel puțin 2-3 din curentele de gândire enumerate cred că ar putea fi "fuzionate" în aceeași paradigmă explicativă. Și aici îți dau dreptate, @fiulploii, se simte cumva că fiecare teorie e parte "feliată" a unui întreg - dar care "întreg", bată-l vina, ne scapă :).

Nu-l pot accesa pe Grifon 2. Sau, nu pot accesa ca Grifon 2. Dacă însă ar exista o posibilitate, cu siguranță cel mai accesibil mi-ar fi acest "2" (spre deosebire de Grifoni 3, 4, ..n, ce ar fi tot mai depărtați - ergo, tot mai deosebiți de complexul gândurilor mele momentane).
Dacă ar fi să mă ghidez după ocultism "steinerian", aș risca să cred că o cale de conectare cu alter-ego temporal ar fi sentimentul, emoția (liante mult mai puternice decât raționamentul sec).
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: fiulploii din 02 Iulie 2022, 11:11:16
Citat din: Grifon din  01 Iulie 2022, 14:31:37Nu-l pot accesa pe Grifon 2. Sau, nu pot accesa ca Grifon 2. Dacă însă ar exista o posibilitate, cu siguranță cel mai accesibil mi-ar fi acest "2" (spre deosebire de Grifoni 3, 4, ..n, ce ar fi tot mai depărtați - ergo, tot mai deosebiți de complexul gândurilor mele momentane).
Dacă ar fi să mă ghidez după ocultism "steinerian", aș risca să cred că o cale de conectare cu alter-ego temporal ar fi sentimentul, emoția (liante mult mai puternice decât raționamentul sec).

Mie imi seamana aceasta tehnica "emotionala" cu "channeling-ul" . Ce sa zic, o fi corect dar nu prea prezinta incredere din punctul meu de vedere. Emotia este foarte buna pt a fixa o informatie in creier sau pt a o transmite mai departe, peste generatii. Daca nu exista scrierea sau nu exista suport fizic pt scriere atunci apelezi la emotie pt a transmite un mesaj, cel putin asa vad eu lucrurile.

Citat din: Grifon din  29 Iunie 2022, 09:59:46Ok, să vedem.
Prin "lumi temporale paralele" înțeleg realități care coexistă în același spațiu fizic (3D), diferențele fiind pe axa temporală. Mai simplu spus, undeva (??) există deja un Grifon 2 care nu a dorit discuția asta, deci deja în lumea sa acum face altceva decât să redacteze acest post.


Poate ar fi bine sa recitesti "Masina timpului".
Avem deci un spatiu 3d dat, cum ar fi Romania, sa zicem, in timpul acesta in care scriem pe aici pe rand, timp pe care sa il notam conventional cu T0.
La T0 + 1secunda avem T1 unde exista alta alt univers in exact acelasi spatiu. Daca in T0 spatiul se numeste Romania( tot conventional si aceasta denumire) in T1 spatiul poate fi in mijlocul unui ocean iar Grifon 2 fie este marinar pe o corabie , fie nu exista inca.

Sa presupunem ca datorita unui eveniment cosmic, nu stiu, o mare explozie solara de pe axa T1 se intampla pt o fractiune de secunda un portal intre cele doua linii temporale. Teoretic o sa avem o furtuna iscata din senin in T0 si o mare cantitate de apa aparuta de sus, de jos, de nicaieri iar in T1 o sa avem o mica furtuna si un mare vartej cauzat de lipsa brusca a unei cantitati mari de apa, fenomen care nu o sa dureze mult in T1. Daca se nimeresc si ceva fiinte vii atunci tot teoretic , ele vor fi transferate intre cele doua linii temporale. Daca si supravietuiesc acele fiinte, asta nu se poate stii nici macar teoretic dar se poate specula la greu.

P.S. @horia2008 , ai vrut sa spui ceva despre vise, eu is curios, astept in continuare :)
Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: horia2008 din 02 Iulie 2022, 13:37:14
Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16P.S. @horia2008 , ai vrut sa spui ceva despre vise, eu is curios, astept in continuare :)
As fi vrut sa zic, da' nu prea am... de-aia am întrebat...
că și eu îs curios și aștept 😁...
Mersi 🙂

Titlu: Re: Calatorii catre si din alte lumi
Scris de: Grifon din 03 Iulie 2022, 01:30:35
Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16Mie imi seamana aceasta tehnica "emotionala" cu "channeling-ul" .
Nu e vorba de "channeling". Nu agreez termenul, cum nu agreez nimic din șarlataniile (sau naivitățile) subsecvente, ce abundă în ziua de azi pe toate media.
Nu mă inspir din "Mașina Timpului". Mai degrabă din "The Man from the High Castle". Dacă știți (cartea ori serialul), la un moment dat oficialul acela japonez, din universul distopic, utilizează o practică mentală de alterare a stării de conștiență (un soi de zen) prin care reușește să ajungă în universul temporal alternativ.
Îmi pare rău că nu am găsit cartea lui Phillip K. Dick, căci filmul e sărac în detalii privitoare la moment.

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16Avem deci un spatiu 3d dat, cum ar fi Romania, sa zicem, in timpul acesta in care scriem pe aici pe rand, timp pe care sa il notam conventional cu T0.
La T0 + 1secunda avem T1 unde exista alta alt univers in exact acelasi spatiu. Daca in T0 spatiul se numeste Romania( tot conventional si aceasta denumire) in T1 spatiul poate fi in mijlocul unui ocean iar Grifon 2 fie este marinar pe o corabie , fie nu exista inca.
Subscriu, cu următoarea rezervă : e foarte puțin probabil ca între T0 și (doar) T1 - adică barieră de o secundă - lumile să fie într-atât de diferite. Mergând pe "efect butterfly", da, minuscula diferență inițială poate antrena un complex șir de cauzalități, așa încât Grifon Alternativul să ajungă mult diferit (în context / acțiuni).
La un asemenea Grifon, care nu mai e doar T0 +1, ci T0 + (...n) nu cred că aș putea ajunge. Mai degrabă aș putea încerca la T0 + 1 - adică doar la acel Grifon care nu scrie postarea asta, restul rămânând integral identic (și dpdv mental, fizic, contextual, etc.).

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 11:11:16Sa presupunem ca datorita unui eveniment cosmic, nu stiu, o mare explozie solara de pe axa T1 se intampla pt o fractiune de secunda un portal intre cele doua linii temporale.
Un astfel de "portal", creat...materialicește, nu poate fi exclus ca total imposibil, în conceptele...cuantice actuale. Ar fi totuși un produs al hazardului, adică eu oricum nu aș putea controla contextul. Poate fi o pistă speculativă, dar eu prefer a-mi bate capul cu lucruri pe care chiar le pot face (ori măcar încerca).