Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incidentul din Insula Maury

Creat de terraflorin, 26 Iunie 2016, 19:00:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

terraflorin

Incidentul din Insula Maury din iunie 1947 se referă la afirmațiile lui Fred Crisman și Harold Dahl conform cărora ar fi observat aeronave necunoscute și ar fi fost amenințați de oameni în negru să nu dezvăluie acest lucru.

Cazul este considerat a fi o farsă.

La 23 iunie 1947  echipajul unei ambarcațiuni ai pazei de coastă format din Harold Dahl, fiul său, câinele său și un alt membru navigau către Puget Sound, o localitate apropiată de Insula Maury, o insulă din Statul Washington. Foarte mediatizata observație OZN a lui Kenneth Arnold a avut loc la 24 iunie 1947, după Incidentul din Insula Maury.  Din cauza apropierii unei furtuni, Harold Dahl a încercat să acosteze într-un golf al insulei, la cca. 3 km de Tacoma. Manevra a fost întreruptă de apariția a șase obiecte circulare de treizeci de metri în diametru. Un OZN a coborât spre suprafața apei, aparent din cauza unor defecțiuni tehnice. Acesta avea la mijloc o deschizătură de cca. 30 m și acea două rânduri de hublouri la exterior. Dahl a fotografiat obiectul de 4 ori, în timp ce OZN-ul a început să oscileze din ce în ce mai tare, împroșcând cu obiecte din metal incandescent, care au lovit barca și au ucis câinele. Obiectele ar fi lăsat la sol o substanță necunoscută. Apoi cele șase obiecte au accelerat puternic și au dispărut deasupra apelor Oceanului Pacific.
A doua zi, un prieten al lui Dahl, Fred Crisman, ar fi văzut fragmente dintr-o navă necunoscută pe insula Maury și ar fi observat un OZN care zbura într-un cerc larg deasupra golfului.
Întrebat de Kenneth Arnold, Dahl a afirmat că ulterior ar fi fost avertizat de un om îmbrăcat într-un costum negru să nu spună nimănui despre acest incident.
Doi ofițeri de informații, căpitanul William Davidson și locotenentul Frank Brown, au venit la Tacoma unde s-au întâlnit cu Dahl și Crisman, în prezența lui Arnold. Cei doi ofițeri au plecat cu fragmentele de metal găsite la locul incidentului cu o aeronavă B-25. Deși aeronava B-25 era într-o stare perfectă de funcționare, a început să aibă probleme imediat ce metalul necunoscut a fost urcat la bord, în timpul zborului aeronava a luat foc și s-a prăbușit la 1 august 1947 lângă Kelso, statul Washington, iar cei doi ofițeri au fost uciși în accident. Alte două persoane de la bordul B-25 care au reușit să salveze au susținut că incendiul a fost atât de intens încât s-a răspândit foarte repede încât era inutil să încerce să-l stingă.

Incidentul a fost ulterior descris în cartea lui Gray Barker, ''They Knew Too Much About Flying Saucers'' (''Ei știu prea multe despre farfurii zburătoare'')   ceea ce a dus la popularizarea conceptului de Oameni în Negru.


Posibilă farsă
Mai târziu, Dahl a afirmat că toată povestea este o farsă, deși susținătorii teoriei OZN ar putea specula că a cedat la presiunile oamenilor în negru. Substanța despre care s-a pretins ca a fost abandonată de obiectele necunoscute s-a dovedit a fi zgură de la o topitorie locală. Fotografiile realizate de Dahl au fost neclare și inutilizabile.
Scriitorul american Fred Crisman ar fi inventat această poveste de la zero, iar prăbușirea avionului ar fi fost accidentală. Charles Dahl ar fi negat categoric că ar fi fost rănit la braț de un fragment metalic din OZN.

Surse şi referinţe:
https://books.google.com/books?id=ORNcQUBAEjUC&pg=PA123
https://ro.wikipedia.org/wiki/Incidentul_din_Insula_Maury
https://en.wikipedia.org/wiki/Maury_Island_incident
https://fr.wikipedia.org/wiki/Incident_de_l%27%C3%AEle_Maury
http://www.formula-as.ro/2010/913/enigme-16/cazul-maury-island-12321

Ganditorul

Excelent subiectul . dar cred ca ai adaugat din gresala o specificatie ce induce confuzia :

"Manevra a fost întreruptă de apariția a șase obiecte circulare de treizeci de metri în diametru.

Un OZN a coborât spre suprafața apei, aparent din cauza unor defecțiuni tehnice. Acesta avea la mijloc o deschizătură de cca. 30 m și acea două rânduri de hublouri la exterior."

Macar o fotografie din cele 4 facute  a aparut pe undeva ?

equilibrum

Legatura dintre obiecte zburatoare circulare si ce a vazut K. Arnold nu exista. El a vazut obiecte in forma de semiluna; singura asociere cu "farfuria" era miscarea de farfurie aruncata pe suprafata apei executata de obiecte. Alaturarea celor doua evenimente ma face sa cred ca povestea din Insula e falsa prin fortarea exprimarii de "obiecte circulare" presupus vazute o zi dupa de nenea Arnold.



http://www.ufoevidence.org/cases/pictures/KennethArnold.jpg
Pastreaza-ti energia.

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05