Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: baaron din 02 Aprilie 2006, 21:29:13

Titlu: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 02 Aprilie 2006, 21:29:13
  As vrea sa incercam impreuna sa descifram acest mesaj scris in limba rapanoica (Insula Pastelui)...

Textul este scris in bustrofedon..
Adica semnele se insiruie in ordinea si pozitia aratate de cifra din capatului aliniatului...de la dreapta spre stanga

Observatii:
Nu exista nici un dictionar al acestei limbi
Trebuie privita la modul simplu si nu complex...adica nu incercati sa dati diverse semnificatii complicate scrierii pentru ca nu este cazul....
Vechimea acestei scrieri este de peste 5000 de ani vechime...
Nu exista manuscrise  de unde ne putem orienta pentru descifrarea acestei scrieri.



NOTA...Eu am tradus jumatate din text ( si voi pune la dispozitia voastra in fiecare zi cate un simbol descifrat)....ok?

Se incumeta cineva?...eu zic ca este un exercitiu frumos al mintii...

fara textul integral boldat(Skywalker)
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 02 Aprilie 2006, 21:33:50
Iata si primul simbol...

Semnificatia = Zeu (Zei) coborand (aterizand)...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Flight33 din 03 Aprilie 2006, 12:05:17
Omule noi deabia sti`m sa vb romaneste.....dar sa ne mai pui sa descifram "hieroglifele astea" :-D
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Skywalker din 09 Aprilie 2006, 00:40:12
In linia 1 am remarcat 3 tipuri de zei, daca simbolul de mai sus inseamna zeu coborand.

Hieroglifa asta ce ar putea sa reprezinte?
(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_3.jpg)
Ma gandesc ca reprezinta tot ceva zeu, insa nu aterizand, ci facand altceva.

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_5.jpg)
Asemanatoare cu prima, insa totusi are o mica mare diferenta. Dar cred ca tot la un zeu se refera. Ce credinciosi mai erau si astia... :wink:

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_ip_2.jpg)
Asta sa fie un om? Hai, ca pana acuma numai zei au fost. Sa mai fie si oameni.

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_4.jpg)
Dupa parerea mea, asta e un copac.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 09 Aprilie 2006, 01:01:47
Toate observatiile tale pana acum sunt corecte...:)
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Skywalker din 09 Aprilie 2006, 01:24:28
In linia 1, momentan ce am reusit sa descifrez suna cam asa: Dupa ce au aterizat zeii, oamenii s-au inchinat la ei.   Mai departe inca nu pot sa-mi dau seama.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 09 Aprilie 2006, 04:48:08
Excelent...ai vazut ce simplu e...continua ...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Skywalker din 11 Aprilie 2006, 23:09:23
Sa vedem mai departe.

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_6.jpg)
Ce ar putea fi? Un om stand jos?

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_7.jpg)
La prima vedere imi da senzatia ca-i o sapa. Da in mod sigur e altceva. Ce?
Sau ma gandesc ca ar fi ceva agatat de undeva de sus.

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_8.jpg)
Ceva miscari ale navei?

(http://usera.imagecave.com/manuelus/NEW/semn_IP_9.jpg)
Bastonul pare sa fie acela al zeului coborand. Mai departe ce ar putea fi?
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Skywalker din 12 Aprilie 2006, 21:33:22
  Cate ceva despre Insula Pastelui

   Ceea ce ne frapeaza cel mai tare sunt acele statui uriase, insa nu in ultimul rand ne pune semne de intrebare modul de prelucrare a rocii vulcanice. Munti intregi fusesera de-a dreptul rasturnati, roca vulcanica, dura ca fierul fusese taiata ca o bucata de unt, iar stanci masive cantarind zeci de tone zaceau prin diferite locuri unde nu ar fi putut fi prelucrate.
   
    Thor Heyerdahl a intreprins o expeditie in Insula Pastelui. Cercetarile lui cu privire la statuile colosale au scos la iveala faptul ca pe teritoriul insulei s-ar fi succedat trei forme de civilizatii distincte, prima parand in chip paradoxal cea mai evoluata. Resturi de lemn carbonizat descoperite de acelasi Heyerdahl ar data de prin anul 400 e.n. Nimic insa nu ne dovedeste ca ramasitele de carbuni si oase ar avea o legatura cu uriasii de piatra. 

   Si ce unelte foloseau? Ce tablite cu scrieri s-au gasit?
A existat vreo legatura intre Insula Pastelui si popoarele din America de Sud?
Raspunsurile, in partea a doua.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: ryn din 12 Aprilie 2006, 22:28:11
O teorie explicativa cu privire la modalitatea de a muta blocurile de piatra se bazeaza pe metoda "casa de bani". dezechilibrarea acesteia pe o latura si rasucirea in acelasi timp. Un experiment avut loc chiar Pe insula Pastelui si folosind o statuie de dimensiuni medii a dovedit acest lucru.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: TurnusX din 14 Aprilie 2006, 00:43:15
Citat din: baaron din  02 Aprilie 2006, 21:33:50
Iata si primul simbol...

Semnificatia = Zeu (Zei) coborand (aterizand)...

Eu cred ca inseamna mai de graba pescar. Se vede pestele prins in capat si undita din mana. De unde pa unde zeu, si de unde pana unde coborand?
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 14 Aprilie 2006, 01:12:00
Pai cred ca desenul asta ar fi un pic ajutator...daca nu...inseamna ca era pescar si se ducea la piata sa vanda pestele... :-D
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 14 Aprilie 2006, 01:15:30
Daca ar fi plecat...probabil ar fi aratat asa....
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 14 Aprilie 2006, 01:17:31
Simbolul de mai jos este despartitor de idee/fraza/gand/mesaj...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: baaron din 14 Aprilie 2006, 01:19:21
Capetenie a oamenilor (nu zeu)..

Zeii sunt cei cu acea conformatie speciala a ochilor...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Skywalker din 16 Aprilie 2006, 20:10:55

  Despre Insula Pastelui (continuare)

  Prin preajma unor statui gigantice s-au gasit niste tablite din lemn acoperite cu un fel de hieroglife speciale. Dar cea mai mare parte dintre tablite au disparut. In zilele noastre numai exista decat vreo 10, raspandite prin muzee; Pana in anii '70 nu a fost descifrata nici una dintre ele.
  Poate acum, daca aflam alfabetul respectiv, le vom putea descifra. :lol:

   Insula Pastelui se afla situata departe de orice continent si de orice civilizatie. Luna si stelele sunt mai apropiate pentru locuitorii insulei decat orice alt uscat. Nici un arbore nu creste pe acest sol vulcanic. Nici nu poate fi deci vorba de de a explica transportul colosilor cu ajutorul unor trunchiuri de lemn. Insula nu a putut sa hraneasca mai mult de 2000 de oameni (astazi nu mai exista decat vreo cateva sute). De asemenea, nu se poate presupune ca intr-un trecut indepartat, insula ar fi fost aprovizionata pe cale maritima cu hrana si imbracaminte. Cine ar fi putut atiunci desprinde blocuri intregi de piatra direct din munte, ca apoi sa le prelucreze si sa le transporte, fara trunchiuri de lemn, la cativa km departare? Cine oare le-a dat forma definitiva, le-a slefuit, le-a ridicat in picioare? Si cum de le-au mai fost puse pe cap si palarii de 10 tone, a caror piatra provenea din alta cariera decat cea a statuilor?

   2000 de oameni nu ar fi putut sa ciopleasca cu uneltele lor primitive, din stanca vulcanica, tare ca otelul, acesti colosi, nici macar de ar fi lucrat zi si noapte.
    Toate statuile sunt dispuse de jur imprejurul insulei, doar pe tarm. In interiorul insulei nu se afla nici una. Oare statuile erau creeate pentru a fi niste repere pentru vasele care navigau prin preajma? Sau poate ei asteptau pe cineva, o a doua venire a cuiva, iar statuile erau un reper pentru acel cineva, sa stie unde sa se intoarca... Nu se stie.

    Coincidentele intre Insula Pastelui si Tiahuanaco se impun de la sine. Si aici si acolo, aceiasi colosi de piatra apartinand aceluiasi stil, cu fete semete, apartinand aceluiasi stil. In 1532, cand Francisco Pizaro a incercat sa afle de la incasi amanunte cu privire la originile cetatii Tiahuanaco, ei i-au raspuns ca nici un om nu a vazut vreodata acest oras altfel decat in ruine, deoarece epoca incare a fost cladit se pierde in negura vremurilor. Traditia numeste Insula Pastelui "Buricul Pamantului". Cum se pot explica asemenea interferente intre 2 regiuni situate la 5000 km una de cealalta? 
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: pri3st3ss din 25 Aprilie 2006, 21:53:10
Una dintre marile enigme ale planetei Terra o constituie statuile ,,oamenilor pasari" din insula Pastelui. Cum informatiile veritabile despre această civilizatie, au fost sterse din cronica Akasha în proportie de 80 %, este foarte dificila obtinerea unor date, diferite de cele furnizate de arheologi.Traditia numeste Insula Pastelui - ,,Te – Pito – te – hema" (,,Buricul lumii), fiind situata la 3600 de km de coasta chiliana.In conformitate cu traditia orala, denumirea insulei de ,,Ţara oamenilor pasari" , provine din vremuri indepartate, cand niste fiinte zburatoare ar fi aterizat pe insula si i-ar fi invatat pe bastinasii insulei cum sa faca si sa utilizeze focul în viata lor zilnica.
Adevarul despre aceste entitati este ca fac parte dintr-o rasa foarte inteligenta, care a venit pe Terra cu 1.500 de ani inainte de Christos, dintr-o constelatie aflata la peste 3.000 de ani lumina de sistemul nostru solar, si care aveau misiunea de a explora lumile ce suporta viata inteligenta, în vederea colonizarii.Prezentau un limbajul articulat, ce se deosebea net de cel al pamantenilor, si locuiau intr-o cetate fara porti, fara usi si doar cu o serie de ferestre, care sunt insiruite dupa o logica nepamanteana. Cand oamenii - pasari doreau a se deplasa în alte locuri o faceau in grup si in zbor, ieaind prin turlele din partea superioară a cetatii, pozitia edificiului fiind inaccesibila pentru oameni.
Statuile ,,Moai" , în numar de cateva sute, sunt taiate din roca vulcanica, ating între 10 – 18 metri inaltime si cantaresc aproximativ 50 de tone. Materialul din care au fost sculptate statuile este tuf vulcanic (pamant devenit compact, ca urmare a inglobarii in el a unor fragmente si noduli de piatra), foarte sfaramicios si usor de cioplit. Sculptorii moderni considera ca tuful vulcanic se lucreaza mai usor decat lemnul.De asemenea, unele statui poarta pe cap niste palarii denumite de localnici ,,pukao" (,,parul adunat în crestet") , care au un diametru de aproximativ 2 m, inaltimea este de 2,70 m si cantaresc 10 tone. Aceste palarii adancesc si mai mult misterul  transportului statuilor de la cariera vulcanica la marginea insulei, iar mai apoi aceste palarii de 10 tone au fost ridicate la inaltimea de 10-18 m. Aceasta operatiune ar fi dificil de executat chiar si în zilele noastre cu toată tehnologia moderns de construcsii.

Un alt aspect interesant legat de Insula Pastelui il constituie scrierea hieroglifica ,,rongo-rongo" de pe tablete de lemn. Tabletele sunt simple bucati de scandura, carora  nu li s-a dat o formă precisa, pentru a nu se pierde din suprafaţa. Cele doua fete au fost netezite cu pietre ascutite, care au lasat niste semne paralele, ca niste santuri. Simbolurile, au inaltime egala, fiind dispuse în lungul acestor caneluri. Semnele fiecarui rand sunt rasturnate fata de cele care se afla dedesubt sau deasupra. Prin urmare, la sfarsitul fiecarui rand, tableta trebuie intoarsa pentru a se putea întelege randul urmator, in pozitia normala.Semnele gravate pe tabletele de lemn sunt aproape aceleasi, pe fiecare tableta. Acestea reprezinta pasari, pesti, crustacee, plante si simple desene geometrice. Pe langă aceste semne, mai sunt prezente corpuri omenesti terminate cu motive geometrice, triunghiuri si romburi, decorate cu urechi, maini agatate de bare, cat si barbati cu atribute de animale. Aceasta lume fantastica, aflata în plina actiune ne infatiseaza scene din viata locuitorilor acestei insule sau poate impactul pe care l-a avut intalnirea cu ,,oamenii pasari".






in poza 1 - harta insulei
poza 2- oameni pasari
poza 3-insula pastelui

Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: aswotim din 03 Mai 2006, 22:36:28
Bravo, Baroane. Imi placi !
Aiuritii astia nu stiu o boaba din dialectul localnicilor, si cica traduc... S-ar rade si statuile alea de ei!
Mai cititi, stimabililor cum s-au facut descoperirea si traducera primelor capsule cu ideograme egiptene si v-ati da seama ce prostii a-ti postat pe aici. Daca nu cunosti limba, semantica si macar cuvintele de baza ale unei limbi, vreo 600 sa zicem, nu ai cum sa traduci ceva, decat daca te ilumineaza si iti reveleaza spiritul Marelui Manitu limba localnicilor !!!

Incercati si prin hipnoza regresiva, poate unii dintre voi au stramosi de pe acolo, si v-au lasat ceva prin gene...

Avertisment(1). atac la adresa celorlaltor membri
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: aswotim din 03 Mai 2006, 22:41:07
Exceptie facand cei care au venit cu informatii reale, bineinteles. Avem si cititori cititi, deci.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: IONUT din 11 Iunie 2006, 18:57:36
Iata exact cam pe unde se află şi ...
Insula Pastelui este situata la peste 3.000 km sud-vest de Insulele Galapagos si la 4.200 km departare vest de Chile, statul care si-a asimilat-o in anul 1888. Despre statuile uriase aliniate de-a lungul tarmului a auzit toata lumea, dar putini stiu ca pe insula traiau trei rase de oameni si ca bastinasii sustin ca statuile s-au deplasat singure in locurile de unde admirau largul oceanului
Thor Heyerdahl, arheolog si antropolog norvegian, a reusit sa demonstreze ca civilizatiile stravechi puteau sa comunice intre ele in ciuda distantelor mari. Heuerdahl a efectuat vaste cercetari pe tot cuprinsul insulei, unde a ajuns cu o ambarcatiune rudimentara, devenita recunoscuta in toata lumea - Kon-Tiki.
Specialistul a observat existenta unor conexiuni intre societatea pre-incasa de la Tiahuanaco (Bolivia) si cea din Insula Pastelui. De altfel, in Peru, conqistadorii spanioli s-au confruntat cu legenda unei insule situate undeva in largul oceanului, in vest.

Primii exploratori sositi pe insula au descoperit aici trestii, cartof dulce si yuca toate originare din America de Sud. Traditia bastinasa vorbeste despre o populatie care a sosit aici din est, urechi-lungi, si o alta venita din vest, urechi-scurte. Se stie ca in America Latina pre-incasa se practica alungirea lobului urechii. Se pare ca civilizatia urechilor-lungi a fost cotropita de cea a polinezienilor.

Insula Pastelui este o insula vulcanica si are forma triunghiulara cu laturile de circa 20 km fiecare. Fata de orice alta civilizatie sa afla la mii de kilometri distanta.

In 1772, au aparut aici primii europeni in Duminica Pastelui, de unde si denumirea insulei. Ceea ce i-a surprins in mod deosebit au fost liniile de statui uriase amplasate de-a lungul tarmului din cauza ca toate priveau inspre apele Oceanului Pacific. Bastinasii erau oameni prietenosi si au aprins focuri pentru ca strainii sa-i vada si sa acosteze.

Capitanul Roggeveen si echipajul sau de olandezi au remarcat existenta a trei rase diferite: unii inchisi la culoare, altii aveau pielea rosiatica, altii piele palida si par roscat. Unii dintre acesti bastinasi aveau loburile urechilor prelungite, cu forme ciudate, iar in lacasurile lor erau prinse niste discuri mari. Acestia pareau sa arate o anumita veneratie pentru statuile de pe tarmul insulei.

Insa, toti bastinasii aveau o manie numita in vremurile noastre cleptomanie - toti furau tot ce se putea fura, in rest erau foarte prietenosi. Interesant pentru ochii primilor exploratori a fost lipsa prezentei femeilor pe insula, iar olandezilor nu le-a ramas decat sa presupuna ca au ramas ascunse in grote subterane.

O expeditie similara pornita din Peru in 1770 a facut aceleasi constatari: populatie prietenoasa si pamantul bine lucrat. Numai ca patru ani mai tarziu, pe cand capitanul Cook a acostat pe insula, decorul s-a schimbat in totalitate. Pamantul ramasese nelucrat si a devenit sterp, iar oamenii care pana de curand nu cunosteau armele acum purtau sulite si bate din lemn. Oamenii erau demoralizati si agitati.

Imensele statui au fost intre timp rasturnate si nu pareau sa mai aibe vreun venerator. Numeroase statui neterminate au ramas abandonate in carierele de piatra. Se pare ca un razboi intre urecile-lungi si urechile-scurte a pus capat civilizatiei stravechi.

Secolul XIX a transformat insula in tinta pentru negustorii de sclavi si in 1862, in timpul unei razii peruviene, a fost decimata toata populatia.

Abia dupa ce a distrus aproape in totalitate civilizatia insulara, europenii au devenit interesati de locuitori si cultul acestora. Numerosii misionari au sosit pe insula cu scopul sa converteasca supravietuitorii raziei la crestinism, in dauna credintei intr-un zeu numit Make-Make. Acum au iesit la iveala statuile miniaturale ce erau pastrate in locuinte pentru venerare si niste tablite din lemn inscriptionate cu semne hieroglifice.

Multe dintre aceste placi au fost distruse din cauza ca erau considerate instrumente ale paganismului. Cunoscute sub numele de rongo-rongo, acestea contineau scrieri in linii alternative, de la stanga la dreapta, apoi de la dreapta la stanga, dar au ramas nedescifrate. Insularii ramasi nu aveau capacitatea sa recunoasca mesajul simbolurilor.

Cel mai mirific aspect al insulei il reprezinta si in zilele noastre uriasele statui din piatra. In numar de aproximativ 1.000, au fost numite de insulari moai si atingeau o inaltime de 4-10 metri, cu o greutate de 20-90 de tone. Capetele statuilor erau exagerat de mari in comparatie cu restul trupului si aveau urechi alungite cu barbi taioase. Unele statui purtau pe cap 'caciuli' din piatra rosiatica.

Enigmatic a ramas pentru noi modul in care insularii au reusit sa deplaseze statuile din carierele de piatra. Traditia locala spune ca statuile s-au deplasat singure, dar in urma unor investigatii s-a descoperit ca centrul de greutate al lor este deplasat inspre centru, asa ca o formatie de 10-15 oameni putea foarte usor sa le tracteze cu ajutorul unor franghii.

Statuile nu au picioare si pe deasupra, fapt extrem de intrigant, (http:///b%5D)[/img][/img][/img] Omenirea nu va afla poate niciodata in ce scopuri au fost realizate aceste impresionante statui. Oare ii reprezinta pe stramosi sau pe zeii lor si de ce au fost indreptate cu fata spre mare?

Iata si o imagine in care statuile au acele gigantice pălării


Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: focusXX din 17 Decembrie 2006, 14:14:22
*bararon*
cred ca am mai gasit talmacirea unui semn.
Daca ne uitam bine observam ca "zeii" dau nastere la ceva......
Cred aici apare primul reprezentan al zeilor pe pamant ="Primul rege"
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: focusXX din 17 Decembrie 2006, 14:17:48
scuze *baaron* te-am botezat din neatentie!! :cry:
SCUZE!!!
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: focusXX din 17 Decembrie 2006, 14:20:48
tot eu !!
* baaron* incerc si eu sa continui traducerea textului dar as avea nevoie si de concluziile tale ca sa ma pot pastra pe drumul cel bun...multumesc anticipat :wink:
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: focusXX din 18 Decembrie 2006, 07:40:57
In sprijinul descifrarii scrierii RongoRongo (limbajul rapanoic) exista o serie intreaga de analogii.
O parte din ele  le regasesti  pe urmatorul link:www.rongo-rongo.com/rongorongo.html

(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_333.gif)
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: alinutzu din 18 Decembrie 2006, 23:43:55
:-o mistere peste mistere
1.De ce oare insula are forma de triunghi ???
In zilele noastre insula s-a  mai erodat este posibil sa fi avut o forma mai clara
(se stie ca triunghiul este un simbol binecunoscut in culturile mistice, oculte si altele...sunt multe de spus despre acesta forma geometrica)
2.Toate statuile(capetele) au privirile indreptate spre cer
Parere personala:
-deci se uitau spre cer, daca ne gandim la o scara mai mica putem spune ca erau oameni cu frica de Dumnezeu si se uitau spre cer din semn de respect....
-o alta varianta ar putea fi ca insula sa fie o pista de aterizare pt nave extraterestre (:lol: nu este o varianta plauzibila merita s o zic)
-impreuna toate statuile ar fi putut sa trimita un semnal in spatiu(se spune ca aar fi existat/ nu stiu dak mai exista o legatura intre ele), totusi ma cam indoiesc ca roca sa poata transmite ceva, poate sa fie ceva in intriorul lor  :-o
3.Mai stiam ca fiecare statuie avea niste simboluri(desene) scrise pe ele, din pacate(in perioada Inchizitiei) acestea au fost considerate semne pagane(ca si statuile de altfel) si a fost ordonata distrugerea scrierilor si a statuilor..... Dupa cum puteti vedea si in poze, se vad urme clare de distrugeri aduse acestor statui
4.Mai auzisem iar undeva(ba da nici eu nu stiu de unde le tot aud :lol:, sunt atatea surse, atatea povesti cate am auzit incat nici nu mai stiu care e reala) ca aceste statui ar vibra la anumite unde
De exemplu cum ar fi ultrasunetele(cred sau ceva legat de sunete in orice caz), acestea incep sa vibreze, va dati seama ca nu vibratie sa vezi ca se cutremura pamantu in jurul lor, ci legate la aparate fiind, s-a observat ca acestea vibreaza.... si iar alta poveste, legenda, mit, un posibil sambure de adevar.... ca ciac acest tratament cu ultrasunete a fost aplicat unei singure statui si s-a observat si vibratia celorlalte statui, de aici reiese acea comunicare intre ele despre care vorbeam
De acea ar fi posibil ca in antichitate sa fi fost un fel de transmitator(toata insula), semnalul sa porneasca din mijlocul insulei de pe undeva, si sa fie amplificat si propagat in spatiu de catre acesti giganti(statui)

Sper ca v-a placut povestea  :lol:, acum noapte buna  :-D, acum tine de voi sa va mai informati sa sa imi spuneti dak e vreun sambure de adevar in tot ce am scris mai sus... Investigare placuta
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: xennon_2000 din 22 Decembrie 2006, 12:21:28
Ramane un mister.......nu se stie ce i-a indemnat pe saracii bastinasi la construirea statuilor si la pustiirea insulei
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: calinahanna din 22 Decembrie 2006, 14:27:48
Mai sunt statui mari si in alta parte a lumii...
In Nemrut, Turcia, spre exemplu.
Acolo regele Antioh isi are mormantul (?) iar cand arheologii+echipele au incercat sa miste aceste statui, au observat faptul ca se prabusea incet incet terenul de sub ele... Asa ca au renuntat pentru moment.

offtopic
Chestia asta mi-a spus-o o turcoiaca, prietena a mea. Am avut insa un feeling, ca ma minte. Anul viitor mi-a promis ca mergem acolo (ea fiind ghid), poate vin cu alte detalii...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: xennon_2000 din 29 Decembrie 2006, 20:43:13
Poate au construit statuile in cinstea ....asa zisilor zei!...sau ET...dar nu si-au dat seama ca distrug tot habitatul.....
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: dbd din 01 Mai 2007, 14:04:50
Citat din: baaron din  14 Aprilie 2006, 01:17:31
Simbolul de mai jos este despartitor de idee/fraza/gand/mesaj...

uite alta legatura
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: adrianh din 07 Mai 2007, 00:41:37
Insula Paºtelui
De la Wikipedia, enciclopedia liberã
Sari la: Navigare, cãutare

Insula Paºtelui - vedere din satelit
MoaiInsula Paºtelui (spaniolã Isla de Pascua) sau Rapa Nui este o insulã din Pacificul de Sud dependentã de Chile.

Primii navigatori europeni care la începutul sec. al XVIII-lea au pãºit pe Insula Paºtelui n-au putut sã-ºi creadã ochilor. Pe acest petic de pãmânt, aflat la o distanþã de 3600 km de coasta chilianã, au descoperit sute de statui imense, rãspândite pe întreaga insulã.

Munþi întregi fuseserã de-a dreptul rãsturnaþi, roca vulcanicã durã ca fierul fusese tãiatã ca o bucatã de unt, iar stânci imense cântãrind zeci de mii de tone zãceau prin diferite locuri unde nu ar fi putut fi prelucrate. Sute de statui uriaºe, unele atingând 10-12 m înãlþime ºi cântãrind 50 de tone, contemplã pânã în ziua de azi cu ochii lor lipsiþi de viaþã, aidoma unor roboþi monstruoºi care aºteaptã clipa când vor fi din nou puºi în funcþiune, de cãlãtorul aflat în trecere pe aceste meleaguri. Iniþial, aceºti coloºi purtau ºi niºte pãlãrii, dar acestea nu contribuie cu nimic la dezlegarea misterului. Daca mai adãugam la aceasta ºi faptul cã pãlãriile, în greutate de peste 10 tone, zãceau departe de capetele de piatrã ale statuilor carora le aparþineau, urmând ca apoi sã fie ridicate la înalþimea necesarã, se poate înþelege cã ele nu fac decât sã încâlceascã ºi mai mult dezlegarea enigmei.

Prin preajma unora dintre aceºti coloºi s-au gãsit niºte tabliþe de lemn acoperite cu un fel de hieroglife speciale. Cea mai mare parte dintre tabliþe au dispãrut, iar în zilele noastre nu mai existã decât vreo 10, rãspândite prin muzee, însã, pânã în prezent, nu a putut fi descifratã nici una dintre ele.

Cercetãrile întreprinse de Thor Heyerdahl, cu privire la aceºti coloºi misterioºi, au scos la ivealã faptul cã pe teritoriul insulei s-ar fi succedat trei forme de civilizaþii distincte, prima pãrând, în chip paradoxal, a fi fost cea mai evoluatã. De-a lungul peretilor stâncoºi ai insulei ºi de jur-împrejurul craterelor vulcanice, exploratorul a descoperit sute de statui începute, dar neterminate. Mii de unelte, niºte simple topoare de piatrã, erau împrãºtiate la rândul lor, ca ºi cum lucrul ar fi fost întrerupt pe neaºteptate. Insula Paºtelui se aflã situatã departe de orice continent ºi de orice civilizaþie. Luna ºi stelele par mai apropiate pentru locuitorii insulei decât orice alt uscat. Nici-un arbore nu creºte în acest sol vulcanic.

Nici nu poate fi vorba de a explica transportul coloºilor cu ajutorul unor trunchiuri de lemn. Insula nu a putut sã hraneascã mai mult de 2000 de oameni (astãzi nu mai existã decât câteva sute). De asemenea, nu se poate presupune cã, într-un trecut îndepãrtat, insula ar fi fost aprovizionatã pe cale maritimã cu hranã ºi îmbrãcãminte. Cine a putut atunci desprinde asemenea blocuri de piatrã direct din munte, ca apoi sã le prelucreze ºi sã le transporte fãrã ajutorul unor trunchiuri de lemn, la câþiva kilometri depãrtare? Cine le-a dat forma definitivã, le-a ºlefuit, le-a ridicat în picioare? ªi cum le-au mai fost puse pe cap ºi aceste pãlãrii de 10 tone, a cãror piatrã provenea din altã carierã decât cea a statuilor?


Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: darkness din 07 Mai 2007, 12:42:16
mie mi se pare ca insula pastelui seamana cu padurea baciu vazuta din satelit...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Anna din 07 Mai 2007, 17:16:32
referitor la statui...nu prea cred ca reprezinta figuri extraterestre deoarece fizionomia lor e umana, ba chiar infatiseaza oameni cu o frunte exagerat de mica disproportionata in raport cu restul fetei, osul frontal si cel parietal aproape ca nu exista. Distanta de la ochi la barbie(etajul mijlociu al fetei) e exagerat de mare. La populatiile inferioare din punct de vedere al evolutiei tehnice si siprituale respectiv speciile de dinainte de homo sapiens sapiens se observa exact aceleasi trasaturi...adica mai pe romaneste "creieru' mic"(LOL!)
Parerea mea e ca acei colosi cu privirea fixa si craniu nedezvoltat reprezinta populatia bastinasa de pe insula surprinsa de artist intr-un moment de veneratie al zeilor veniti din cer.  :wink:
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: entitate din 08 Mai 2007, 10:15:35
sau poate ca nu reprezinta nimic altceva decat mai multi cetateni de seama ai statului intemeiat pe insula
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Shadowman din 27 Iunie 2008, 23:47:26
 Citeva filmulete interesante :

Maoi statues on Easter Island
http://www.youtube.com/watch?v=MWHw_1q4n6E
Rapa Nui / Easter Island travel
http://www.youtube.com/watch?v=eBo-ZacPlJo
Easter Island
http://www.youtube.com/watch?v=-rlYTKVe1sw
Attenborough Explains Easter Island
http://www.youtube.com/watch?v=-hO-vCPuuQQ
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: parere din 22 Iulie 2008, 16:23:19
 " As vrea sa incercam impreuna sa descifram acest mesaj scris in limba rapanoica (Insula Pastelui)..."



....asa a inceput tot acest topic, domnii mei,nu stiu de ce dar ma simt inconjurat de adolescenti care acum au dat prima oara peste cateva lucruri mai anapoda si inceraca sa le "descifreze" dupa puterile lor...Baroon draga,oameni care si-au dedicat intreaga viata studiului limbilor moarte nu stiu daca se gasesc pe forum si daca s-ar gasi ti-ar raspunde nu se poate....intr-un post anterior cineva mai cu capul pe umeri chiar ti-a explicat destul de corect de ce nu merge sa iti imaginezi tu nave spatiale si alte chestii...scrisul ala pare destul de evoluat,seamana cu pictogramele din asia....clar nu sunt doar desene,este un scris ce contine vocale,consoane,grupuri de litere,o ortografie si o gramatica proprie...pana nu sti limba in care au fost scrise nu sti cum sa traduci.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Shadowman din 01 Noiembrie 2008, 00:12:25
" Insula Pastelui si marturiile generalului Strainu "

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=123560&catid=63&p=insula-pastelui-si-marturiile-generalului-strainu.html
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Nox din 07 Februarie 2009, 17:59:06
Citat din: Shadowman din  01 Noiembrie 2008, 00:12:25
" Insula Pastelui si marturiile generalului Strainu "

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=123560&catid=63&p=insula-pastelui-si-marturiile-generalului-strainu.html


Cronica Scepticului de pe TvRM - episodul 18 (16 noiembrie 2008) prezentatã de Cristian Român

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-9048494224085919566

CitatIn care vom comenta "Fata de pe Marte", dupa care incercam sa ne amuzam un pic cu relatarile unui calator in Insula Pastelui (neaparat o civilizatie foarte avansata a cosntrui moaii). In cele din urma ne ocupam de un domn, care enunta bazaconii despre CERN. Emisiunea a fost difuzata de catre postul TvRM in ziua de 16 noiembrie.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Shadowman din 03 Ianuarie 2010, 17:18:25
Citat din: Nox din  07 Februarie 2009, 17:59:06

Cronica Scepticului de pe TvRM - episodul 18 (16 noiembrie 2008) prezentatã de Cristian Român

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-9048494224085919566



Excelenta emisiune !
Din pacate,abia azi am vazut-o...
Oare cine-o fi maestrul undiþar,calator in Insula Pastelui...?  :roll:  :lol:
Dar Pinocchio,care enunta bazaconii despre CERN...?  :roll:
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: padme din 03 Ianuarie 2010, 18:13:36
Maestrul unditar este in link-ul tau Shadowman, cel despre marturiile Generalului Srainu. Initial am vrut sa citesc si eu din lucrarile acestui personaj, acu' si-a dat direct cu stangu'n dreptu' mai ales ca ceva timp in urma am vazut un documentar despre insula realizat de un tip care chiar era arheolog sau ceva de genu'.
Nu am inteles totusi cum cineva cu pregatire in psihologie (si tinand cont de interviu am dubii, doar daca nu e vorba de manipularea maselor si atunci isi face treaba bine) fie el si cu doctorat in parapsihologie poate sa-si dea cu parerea despre fizica cuantica si alte fizici?? In fine...
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: Nox din 03 Ianuarie 2010, 18:58:07
Cred cã întrebarea lui Shadowman era una retoricã.
Titlu: Raspuns: Insula Pastelui
Scris de: padme din 03 Ianuarie 2010, 19:11:57
Mda, nu m-am prins, ma si miram....
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: fiulploii din 24 Octombrie 2011, 14:47:34
Citat din: Siberia din  23 Octombrie 2011, 23:34:03
Ne aducem toti aminte de capetele uriase din Insula Pastelui.
Dar stiati ca aceste capete au si corpuri acoperite de pietroglife adanc ingropate in pamant ?

http://www.eisp.org/ (http://www.eisp.org/)
(http://static.themetapicture.com/media/easter-island-statue-excavation.jpg)

Si totusi , eu zic ca Insula Pastelui a fost un centru de transmisiuni candva, a cuiva .
Dovezi doar indirecte si probabil valabile doar pentru putini ''visatori'' :lol:
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Nicipreaprea din 24 Octombrie 2011, 15:01:06
Citat din: fiulploii din  24 Octombrie 2011, 14:47:34
Si totusi , eu zic ca Insula Pastelui a fost un centru de transmisiuni candva, a cuiva .
Dovezi doar indirecte si probabil valabile doar pentru putini ''visatori'' :lol:

Extrapoland, poti afirma cu aceeasi usurinta ca toate edificiile antice au fost centre de transmisiuni... Totusi, poti dezvolta ideea ?  :martiansmile:
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Siberia din 24 Octombrie 2011, 15:07:36
Citat din: fiulploii din  24 Octombrie 2011, 14:47:34
Si totusi , eu zic ca Insula Pastelui a fost un centru de transmisiuni candva, a cuiva .
Dovezi doar indirecte si probabil valabile doar pentru putini ''visatori'' :lol:

Interesant... de ce crezi asta ?
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Aliosa din 24 Octombrie 2011, 15:18:37
Citat din: fiulploii din  24 Octombrie 2011, 14:47:34
Si totusi , eu zic ca Insula Pastelui a fost un centru de transmisiuni candva, a cuiva .
Dovezi doar indirecte si probabil valabile doar pentru putini ''visatori'' :lol:
Io zic ca a fost doar o simpla asezare de oameni care au plecat si au lasat o dovada a existentei lor.
Cand au plecat ? foarte de demult, unde au plecat, departe ... :D, de ce statui de piatra? se pare
ca rezista la zeci de mii de ani.
Singura curiozitate legata de aceste statui pe care o am este de ce se uita spre ocean, un posibil raspuns: de acolo vin cei care vor afla de existenta lor, de peste mari si nu din cer, un mesaj pentru noi.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: fiulploii din 26 Octombrie 2011, 18:22:51
Candva , probabil omenirea care ne-a precedat , a existat o civilizatie umana ale carei semne sunt raspandite pe tot globul . Mai jos este un link cu o lista
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_megalithic_sites (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_megalithic_sites)

De ce au oreferat sa foloseasca piatra ? habar nu am , poate ca aveau alta logica , alta tehnologie si alta ... talie .
Compozitia rocilor , amplasamentul si ..maretia complexelor denota dupa mine o anume utilitate , un anume scop si poate chiar un anume Plan .
Carnac in Franta are o anumita orientare , ansamblul din Insula Pastelui la fel ca sa dau doar doua exemple. Apoi , nu ar trebui uitate nici dovezile de la noi din tara : Sfincsii , valea Sebesului , etc.
de ce au lasat semne in piatra muntilor? ca sa reziste probabil peste vremi ; insa scopul ?  :roll:
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Ganditorul din 26 Octombrie 2011, 21:50:30
Uite aici ai pus punctul pe I colega.
Care-i scopul este intrebarea esentiala pt intreg grupul de civilizatii care si-au dedicat activitatea pentru constructii megalitice.
Omul are o caracteristica clara - isi suspenda foarte greu activitatea care tine de necesitatile esentiale - respectiv hrana, sete, adapost, reproducere. siguranta personala.
Ori constructiile acestea megalitice exact asta arata - toata activitatea comunitatii era concentrata pe constructii megalitice ... DE CE oare ??
De ce sa fi renuntat o insula cat un judet la pescuit, vanat, cresterea (si facutul...) copiilor, la agricultura care le asigura traiul, la o munca utila ?? Ca sa faca statui pentru SEFUL de trib ? Cam inutila ocupatia si mai devreme sau mai tarziu ar fi dat nastere la ... revolte.
Dar nu... aceasta ocupatie a tinut sute, mii de ani, generatii intregi (daca luam cazul piramidelor)

De ce ar fi renuntat o civilizatie timp de mii de ani - cum e cazul egiptenilor - la activitati utile direct, la activitati care asigura existenta de baza, pentru a face in desert constructii megalitice de o valoare artistica inestimabila ? De ce ar fi rabdat de sete, de ex., pt ca doar apa adusa la mii de lucratori ar reprezenta zilnic un efort imens de munca sociala.

Ne-am grabit (si multumit...) sa spunem "stiintific"-  "Sclavii au facut asta ". Eu cred ca trebuie sa excludem aceasta ipoteza - pt ca si sclavii au nevoie de apa si hrana, sclavii au nevoie de paza si lucruri de necesitate imediata (locuinta, degajarea deseurilor menajere, haine, incaltari, minima ingrijire medicala)

Vb static putem spune simplu- Sclavi. Insa vb dinamic o astfel de societate nu se sustine functional.
Ce folos sa ai 100.000 de sclavi daca conditiile in care traiesc genereaza o epidemie care-ti decimeaza regatul ?.
Ce folos sa ai 100.000 de sclavi daca vecinii/rivalii vin si pun la cale o revolta a sclavilor care sa-ti curme dinastia ?
Ce folos sa ai 100.000 de sclavi daca 1 singur sclav cu un ciocan poate sparge nasul statuii lui Ramses...cea de 100 de to. Ce-i poti face sclavului ? Il mai legi o data in lanturi ? Il omori imediat ... in loc sa-l omori incet prin munca fortata ?
Deci scopul acestor constructii megalitice trebuie sa fi fost altul... nu-l vedem inca prin prisma istoriei noastre pline de conflicte, prin prisma orgoliilor noastre religioase, prin prisma nivelului de stiinta la care am ajuns (si unde ni se pare ca stim toate secretele Universului)... o sa-l vedem candva.
Dar e cert ca o suma mare de oameni erau constienti de ceea ce faceau, erau perfect constienti de scopul util, real al muncii lor ...si erau calificati/supercalificati in ceea ce faceau ( din moment ce nici astazi, noi, nu reusim sa reproducem aceste constructii... macar partial). Nu sunt rebuturi, nu sunt greseli inerente unui santier ... sunt doar produsul finit (excelent prelucrat) si semifabricate (aflate in faza de "asteptare").
DE CE faceau asta ... adevarul este ca inca NU STIM, dar ne e rusine sa o recunoastem.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: padme din 26 Octombrie 2011, 22:42:19
Citat din: Ganditorul din  26 Octombrie 2011, 21:50:30
Ca sa faca statui pentru SEFUL de trib ? Cam inutila ocupatia si mai devreme sau mai tarziu ar fi dat nastere la ... revolte.

Pai... pe insula asa s-a si intamplat! Lucrurile au degenerat incet, incet, pana cand locuitorii s-au impartit in 2 tabere si au inceput sa se omoare intre ei pt mancare. Nu cred ca le faceau pt seful de trib, mai degraba era o chestie a lor ca si civilizatie, asa cum si noi azi ridicam tot felul de constructii...

Citat din: Ganditorul din  26 Octombrie 2011, 21:50:30
Ne-am grabit (si multumit...) sa spunem "stiintific"-  "Sclavii au facut asta ".

Nu erau sclavi! Conform ultimelor descoperiri erau oameni liberi si platiti pe deasupra. Si in plus de asta ridicarea unor asemenea constructii cred ca tinea si de o anumita cultura nationala, sa zic asa, nu cred ca-si punea nimeni problema ca renunta la agricultura sau altceva ci pur si simplu se imparteau indatoririle, unii cultivau, unii construiau, altii aduceau apa, ce e atat de iesit din comun?
In plus de asta, la egipteni se construiau mormintele pt faraoni, care erau zei, era o adevarata cultura pt viata de apoi, deci...

Citat din: Ganditorul din  26 Octombrie 2011, 21:50:30
DE CE faceau asta ... adevarul este ca inca NU STIM, dar ne e rusine sa o recunoastem.

De ce domnitorii romani au facut ctitorii??
Ceea ce ne e rusine sa recunoastem este faptul ca am subestimat cunostintele pe care le detineau aceste civilizatii, (astronomie, medicina, inginerie, matematica, etc.) considerandu-le "inapoiate" si de cate ori se descopera ca o anumita constructie se potriveste cu nu's ce constelatie pe care astronomii o vad doar prin telescop.... cred ca cineva are probleme sa accepte ideea!
Intrebarea e ce s-a intamplat intre timp, adica de la ei pana la noi?!

Mai vroiam sa adaug ca asa isi aratau maretia si superioritatea civilizatiei in care au trait: construiau capodopere ingineresti, oglindeau cerul pe pamant si scriau istoria in piatra sa reziste forever, isi asigurau nemurirea, cu alte cuvinte.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Siberia din 27 Octombrie 2011, 01:03:11
De altfel Marea Piramida de la Giseh se numea Piramida Poporului... :-D  :-D  :-D  :-D
Megalomania egipteana in actiune  :-D  :-D  :-D
Zau asa...

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Nicipreaprea din 27 Octombrie 2011, 01:15:28
Citat din: padme din  26 Octombrie 2011, 22:42:19
Pai... pe insula asa s-a si intamplat! Lucrurile au degenerat incet, incet, pana cand locuitorii s-au impartit in 2 tabere si au inceput sa se omoare intre ei pt mancare. Nu cred ca le faceau pt seful de trib, mai degraba era o chestie a lor ca si civilizatie, asa cum si noi azi ridicam tot felul de constructii...


Funny..  :-D
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Ganditorul din 27 Octombrie 2011, 06:48:01
Tare as vrea sa vad si eu unde, AZI, facem diferite constructii inutile ... in proportie de 90% din activitatea noastra - renuntand la necesitatile esentiale de care am vb mai sus. :mrgreen:
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: padme din 27 Octombrie 2011, 10:25:10
Citat din: Nicipreaprea din  27 Octombrie 2011, 01:15:28
Funny..  :-D

Ai dreptate, de cele mai multe ori nu ma exprim prea bine, sau nu gasesc cuvinte (desi lb romana are cateva mii) sa exprim ceea ce vreau sa spun!

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Xanadron din 27 Octombrie 2011, 12:22:48
Citat din: Ganditorul din  27 Octombrie 2011, 06:48:01
Tare as vrea sa vad si eu unde, AZI, facem diferite constructii inutile ... in proportie de 90% din activitatea noastra - renuntand la necesitatile esentiale de care am vb mai sus. :mrgreen:

Cred totusi ca terenurile de fotbal nivelate recent pe miliarde prin muntii patriei sau salile alea de sport moderne ridicate-n catunele cu 13 babe restante :-D ar putea fi incluse in categoria... exclusa de tine. :roll:

Concluzia - pe anglofoneza licuriceasca: "Yes, we can-can!" :wink:

Serios si strict ontopic acum: piatra e un material de constructie aproape peren (prin Frantza-Germania etc se pot vedea case de piatra locuite de peste 1000 de ani, iar de piramide, Teotihuacan-canuri :lol: si alte bolovanisuri ce sa mai vorbim), asa ca asta pare a fi unul din motivele utilizarii ei de catre antici.
Nu si singurul insa.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Ganditorul din 27 Octombrie 2011, 12:53:06
Foarte corect ce spui... Prelucram piatra ca sa avem adapost (se incadreaza in necesitatile de baza)
Prelucram piatra ca sa facem statui ... cand nu avem inca case, sau depozite de hrana, sau sali de educatie... asta nu se mai incadreaza (din moment ce arta, producerea statuilor exista, se poate presupune ca latura artistica/educativa trebuia si ea sa fie prezenta. Nu cred ca sculptorii se intruiau la "locul de munca" ca-n comunism. Trebuia sa existe o scoala, o traditie, o transmisie a cunoasterii spre generatia urmatoare - lucru care nu se vede nici aici nici in alte locuri cu constructii megalitice).
Cum am subliniat si mai sus (iar pe Insula Pastelui se vede cel mai bine ) nu EXISTA REBUTURI. Ori prima forma de manifestare a unui conflict, de orice fel, este distrugerea voita sau accidentala a produsului finit - opera de arta. Caci statuile, de aici sau de oriunde in alta parte, sunt aproape perfecte, sunt opere de arta inestimabile.
Este o lege a utilitatii ce are la baza nevoile primare de care am vb. Cei din Insula Pastelui si-au suprimat efortul de satisfacere a nevoilor de baza pentru a-l canaliza spre constructii (aparent) inutile. DE CE ? Care e scopul ?
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Xanadron din 27 Octombrie 2011, 13:31:19
Citat din: Ganditorul din  27 Octombrie 2011, 12:53:06
Foarte corect ce spui... Prelucram piatra ca sa avem adapost (se incadreaza in necesitatile de baza)
Prelucram piatra ca sa facem statui ... cand nu avem inca case, sau depozite de hrana, sau sali de educatie... asta nu se mai incadreaza (din moment ce arta, producerea statuilor exista, se poate presupune ca latura artistica/educativa trebuia si ea sa fie prezenta. Nu cred ca sculptorii se intruiau la "locul de munca" ca-n comunism. Trebuia sa existe o scoala, o traditie, o transmisie a cunoasterii spre generatia urmatoare - lucru care nu se vede nici aici nici in alte locuri cu constructii megalitice).
Cum am subliniat si mai sus (iar pe Insula Pastelui se vede cel mai bine ) nu EXISTA REBUTURI. Ori prima forma de manifestare a unui conflict, de orice fel, este distrugerea voita sau accidentala a produsului finit - opera de arta. Caci statuile, de aici sau de oriunde in alta parte, sunt aproape perfecte, sunt opere de arta inestimabile.
Este o lege a utilitatii ce are la baza nevoile primare de care am vb. Cei din Insula Pastelui si-au suprimat efortul de satisfacere a nevoilor de baza pentru a-l canaliza spre constructii (aparent) inutile. DE CE ? Care e scopul ?

O explicatie credibila apropo de utilitatea... aparent inutilului (greu de elaborat/dezvoltat aici insa, fiindca ar trebui sa traduc 3 carti) aduce cunoscutul (de unii) Joseph Farrell pe tema piramidelor cel putin: au fost/sint ARME. :star:

Recomand (din nou) websitul autorului - dupa mine, cel mai credibil, documentat, explicit (dar si greu de citit uneori, taman din motivele amintite) "conspirationist" actual de pe planeta.

Cel putin pe felia criptonazismului (v. "The SS Brotherhood of the Bell", "Nazi International" etc), teoriei unificarii campurilor (v. "Secrets of the Unified Field"), mecanismelor raptului financiar milenar de sorginte babiloniana (v. "Babylon Banksters") si a paleoastronauticii "piramidale". :wink:

http://gizadeathstar.com/ (http://gizadeathstar.com/)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Nicipreaprea din 27 Octombrie 2011, 14:34:04
Citat din: Xanadron din  27 Octombrie 2011, 13:31:19
O explicatie credibila apropo de utilitatea... aparent inutilului (greu de elaborat/dezvoltat aici insa, fiindca ar trebui sa traduc 3 carti) aduce cunoscutul (de unii) Joseph Farrell pe tema piramidelor cel putin: au fost/sint ARME. :star:



:ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo:

Interesant, war-addicted, dar de ce nu ti se pare credibila varianta in care piramidele aveau un rol de inaltare spirituala, in cadrul unor scoli initiatice care s-au perpetuat pana in zilele noastre ?

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 14:35:24
 Ce credeti ,Insula Pastelui – poate fi  modelul apocalipsei pentru umanitate?

Nu va mirati! Noi toti vom avea soarta locuitorilor din Insula Pastelui" –astaq a spus , Frank Fenner, reputat om de stiinta australian, celebru pentru declaratia sa prin care anunta ca omenirea va disparea in urmatorii 100 de ani din cauza suprapopularii planetei, a distrugerii mediului inconjurator si a schimbarilor climatice.
Asta se intampla de mult pe planeta noastra.....
http://www.descopera.ro/dnews/6455758-insula-pastelui-modelul-apocalipsei-pentru-umanitate (http://www.descopera.ro/dnews/6455758-insula-pastelui-modelul-apocalipsei-pentru-umanitate)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 14:48:42
Gasiti aici misterul distrugerii  Insulei Pastelui
http://news.softpedia.com/news/Sobolanii-si-Europenii-Misterul-distrugerii-Insulei-Pastelui-ro-19512.shtml (http://news.softpedia.com/news/Sobolanii-si-Europenii-Misterul-distrugerii-Insulei-Pastelui-ro-19512.shtml)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Nicipreaprea din 27 Octombrie 2011, 14:51:30
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:35:24
Ce credeti ,Insula Pastelui – poate fi  modelul apocalipsei pentru umanitate?

Nu va mirati! Noi toti vom avea soarta locuitorilor din Insula Pastelui" –astaq a spus , Frank Fenner, reputat om de stiinta ....


Care-i soarta aia ? E de bine sau de rau ?  :rocket:

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 14:59:19
Citat din: Nicipreaprea din  27 Octombrie 2011, 14:51:30
Care-i soarta aia ? E de bine sau de rau ?  :rocket:

De rau , Nicipreaprea  ,dar daca  printr-un miracol, defrisarile vor fi stopate in totalitate iar atentia omenirii se va indrepta total asupra protejarii mediului ,vom fi salvati....
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 15:03:47
Citat din: Nicipreaprea din  27 Octombrie 2011, 14:34:04
:ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo:

Interesant, war-addicted, dar de ce nu ti se pare credibila varianta in care piramidele aveau un rol de inaltare spirituala, in cadrul unor scoli initiatice care s-au perpetuat pana in zilele noastre ?

Eu cred mai degraba ,statuile de piatra au fost creaţe pentru a decora dealurile golaşe ale insulei. Şi pentru a se fotografia cu turiştii.....
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: horia2008 din 27 Octombrie 2011, 15:07:49
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:48:42
Gasiti aici misterul distrugerii  Insulei Pastelui
http://news.softpedia.com/news/Sobolanii-si-Europenii-Misterul-distrugerii-Insulei-Pastelui-ro-19512.shtml (http://news.softpedia.com/news/Sobolanii-si-Europenii-Misterul-distrugerii-Insulei-Pastelui-ro-19512.shtml)
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:59:19
De rau , Nicipreaprea  ,dar daca  printr-un miracol, defrisarile vor fi stopate in totalitate iar atentia omenirii se va indrepta total asupra protejarii mediului ,vom fi salvati....
si cu sobolanii ce facem (atat cei cu patru cat si cu doua picioare)?....  :oops:




Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: mm din 27 Octombrie 2011, 15:19:41
CitatDe ce sa fi renuntat o insula cat un judet la pescuit, vanat, cresterea (si facutul...) copiilor, la agricultura care le asigura traiul, la o munca utila ?? Ca sa faca statui pentru SEFUL de trib ?   
  Cam inutila ocupatia si mai devreme sau mai tarziu ar fi dat nastere la ... revolte.
Poate ca scopul (intentionat sau neintentionat) era acelasi cu cel de acum pentru ca situatia actuala e tot un fel de "construire megalitica" (la nivel planetar) dar nu de piramide ci de tuneluri si catacombe secrete, de armament sofisticat, electronica si echipament de urmarit ce face fiecare, (probabil si ce gandeste fiecare) industrii gigantice de "marit productivitatea muncii", etc. dar toate facute cu scopul de a mari puterea unei "elite" si in mod evident cu scopul (intentionat) de a esclaviza o majoritate (acest intentionat scop de a produce suferinta "maselor" este uitat mereu de chiar cei ce trebuie sa o suporte).
  Poate ca aveau si ei masonii lor, o alta posibila explicatie. Revoltele putand fi folosite extrem de creativ de cei ce se ocupa cu "confiscarea revolutiilor". In plus, e interesant sa te "joci de-a constructorul", iti solicita cei 90% de neuroni, altfel inutili si neutilizati la pescuit, vanat sau datu' cu sapa la agricultura. Pana la urma ar trebui si sa discutam despre nivelul de inteligenta al unor populatii/indivizi/ de antropoide...
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: fiulploii din 27 Octombrie 2011, 15:29:59
Cred ca facem o greseala atunci cand atribuim altor populatii viciile noastre de rasa umana superioara   homo sapiens sapiens ( azi maine fosilis  :evil: ) .
  Deocamdata raman la ideea prezentata cum ca toate astea ar apartine unei alte rase umane .
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 15:44:01
Citat din: horia2008 din  27 Octombrie 2011, 15:07:49
si cu sobolanii ce facem (atat cei cu patru cat si cu doua picioare)?....  :oops:


Distrugem ''samanta'',cum/?..habar-n-am ,s-o gasi cineva  :-Dsa formeze o ''piramida' si ,de acolo din ''varf'' sa conduca  lumea sobolanilor si a noastra  :aliendance:
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: angellla29 din 27 Octombrie 2011, 15:53:44
Citat din: fiulploii din  26 Octombrie 2011, 18:22:51
Candva , probabil omenirea care ne-a precedat , a existat o civilizatie umana ale carei semne sunt raspandite pe tot globul . Mai jos este un link cu o lista
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_megalithic_sites (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_megalithic_sites)

De ce au oreferat sa foloseasca piatra ? habar nu am , poate ca aveau alta logica , alta tehnologie si alta ... talie .
Compozitia rocilor , amplasamentul si ..maretia complexelor denota dupa mine o anume utilitate , un anume scop si poate chiar un anume Plan .
Carnac in Franta are o anumita orientare , ansamblul din Insula Pastelui la fel ca sa dau doar doua exemple. Apoi , nu ar trebui uitate nici dovezile de la noi din tara : Sfincsii , valea Sebesului , etc.
de ce au lasat semne in piatra muntilor? ca sa reziste probabil peste vremi ; insa scopul ?  :roll:

Un posibil raspuns pentru colegul @FiulPloii...dar si pentru noi ?  Dat de niste cercetatori stiintifici...nu de  Angela :-) Aici sunt toate cele 3 parti..cred ca aceste raspunsuri se pot aplica la toate constructiile megalitice din lume...

Cine a construit piramidele 1/3 (http://www.youtube.com/watch?v=gi-l8jSOkys#ws)


Cine a construit piramidele 2/3 (http://www.youtube.com/watch?v=3FP6hEcVC_g#ws)


Cine a construit piramidele 3/3 (http://www.youtube.com/watch?v=zYYonIA68IA#ws)



L.E. Urmarind prima parte ...m-a amuzat teribil o faza...Ce raspuns s-a primit de la arheologii egipteni in legatura cu milioanele de metri cubi de lemn ce erau necesari pentru constructia Piramidelor....
"lLe-au importat din Eurpoa"...cinic raspuns....
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: fiulploii din 27 Octombrie 2011, 17:06:55
Citat din: Xanadron din  27 Octombrie 2011, 13:31:19
O explicatie credibila apropo de utilitatea... aparent inutilului (greu de elaborat/dezvoltat aici insa, fiindca ar trebui sa traduc 3 carti) aduce cunoscutul (de unii) Joseph Farrell pe tema piramidelor cel putin: au fost/sint ARME. :star:

...
http://gizadeathstar.com/ (http://gizadeathstar.com/)

Cele trei piramide mari din Egipt au fost placate cu calcar - folosit de-a lungul anilor la constructii in orasul Cairo . Placile de calcar erau acoperite cu hieroglife - cel putin pana la un anumit nivel .
Din masuratorile efectuate cu sateliti si alte scule s-a constatat ca fetele piramidei mari - cel putin -nu sunt drepte ci sunt concave , acoperite fiind cu placi de calcar , in lumina Soarelui piramida devenea o priveliste ...cel putin impresionanta daca nu si utila  :lol:
  Deci , rol de concentrator de unde se pare ca avea .
  Despre piramidele din China nu prea stim mare lucru si nu ma pot pronunta- cel putin eu . Dupa unele scrieri se pare ca asa aratau Antecesorii nostri , nu aia care au creat omul sclav al lui TVM si care recolteaza semintele divine venite tocmai aici ca sa se intrupeasca spre nevolnicia unora sau altora. :lol:
  Legatura cu Insula Pastelui ar fi ..proprietarii de drept , aia descoperiti in China noastra draga si scumpa  :-)
  Si totusi , intrebarea zic ca ramane : Scopul ?
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: angellla29 din 27 Octombrie 2011, 17:24:57
Dupa ce am urmarit acel documentar..cercetatorul respectiv tot facea aluzie ...la Sun-Gods, zeii soarelui...care se pare ca aveau stransa legatura cu civilizatiile vechi...Mie mi s-au parut destul de credibile argumentele celui din video..care intru-une fle avea dreptate in legatura cu constructia piramidelor...nu numai din Egipt...dar si a  constructiilor uriase cum era celebrle obeliscuri de 100 tone...Cum puteau niste...oameni care erau primitivi sa ridice IMENSE bucati de piatra...de 100 tone...cand nici cea mai puternica macara din timpurile noastre nu poate sa faca asta...Dar niste....primitivi...asta pare destul de... falsa ipoteza acestor arheologi....Acei Sun gods se pare ca au fost gigantii...pentru ca numai niste persoane asa de inalte si puternice...si avand tehnologie corespunzatoare puteau face asta...

Scopul....de a ne lasa marturie a existentei lor...ca o civilizatie premergatoare..celei actuale...

Giant Mummies and Pyramids of China (http://www.youtube.com/watch?v=C76MafUXNec#)

Giant Mummies and Pyramids of China


Cred ca aceasta rasa de uriasi care cred ca a disparut acum 10-12000 de ani...au o foarte mare legatura cu  Atlantis...Si cred ca tot ei au construit si uriasele statui din Insula Pastelui(Buricul Pamantului)..Ciudata denumire.....Si tot ei sunt si" oameni pasari"...cei care au construit Cerra Gallan...etc...Daca obervam nici piramidele nu au ferestre si usi....
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: abyss din 27 Octombrie 2011, 17:48:47
Nu ştiu dacă sunt arme ori uzine dar în general piramidele cât şi alte construcţii megalitice reprezintă nişte mesaje. Dacă doreşti de exemplu să transmiţi un mesaj de genul "rufonarii din 2011 care au mierlit-o în cataclismu ciclic vă salută! Şi eventual take care" şi care mesaj să fie valabil şi peste 12000 ori 24000 de ani căci cine ştie cât îi va lua omenirii să se refacă atunci cu siguranţă apelezi la un limbaj universal de genul celui matematic. Dar dacă pe lângă acesta inserezi acelaşi mesaj în ceva de genul unor texte religioase, mituri şi altele atunci ai siguranţa că el ajunge la destinaţie. :) 
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Ganditorul din 27 Octombrie 2011, 18:26:04
In filmul prezentat de colega Angela este, pe la inceput, o fraza fantastica, definitorie a problemei, pe care incerc sa o reproduc aici macar d.p.d.v. al sensului, al intelesului ei

" O gasshca de arheologi britanici au gandit pe la inceputul anilor 1800 ca piramidele s-au ridicat cu funii din vitza...
Nu-ti vei lua niciodata doctoratul in istorie daca vei spune altceva despre piramide, V-o garantez
E o problema de educatie pana la urma - suntem obligati sa repetam ceeace au spus altii inainte predand asceasta greseala si copiilor nostrii, ca si cum ar fi o realitate demonstrata
"

Si completez - Adevarul este ca NU STIM, dar ne este f f f f greu sa o recunoastem, asa ca perpetuam o minciuna, o prostie preluata de la generatiile anterioare ! Gandim cu mintea lor, vedem lucrurile doar prin prisma experientei lor (razboaie, sclavagism, adulatie religioasa...etc), tragem concluzii mergand pe ipoteze emise cu sute de ani in urma.
Concluzia - NE E FRICA SA GANDIM LIBER intr-un sens creator... nu intr-un sens distructiv!
Nu putem scapa de sabloanele trecutului - sunt arme, au fost construite cu suferinta, prin prisma supunerii fata de un zeu, fata de un idol etc. etc.
Nu putem gasi, nu putem concepe un motiv, un scop, care sa nu includa aceste sabloane - si e firesc - asa am fost invatati... asa ii invatam ,din pacate, si pe copiii nostrii.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: abyss din 27 Octombrie 2011, 18:58:48
E Drept, nu mai ştim însă putem afla măcar parţial despre ce e vorba, chiar dacă nu în toate cazurile. Şi dacă în acest demers coroborăm descoperirile din diferite domenii putem măcar surprinde ceva.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: angellla29 din 27 Octombrie 2011, 19:16:29
Eu cred ca nu putem merge in Egipt sau Insula Pastelui sau China ...sa vedem cu ochii nostri cum sta treaba...Nu  cred ca avem banii necesari sa facem expeditii de genul asta...Dar...colea in Bucegi...eu cred ca daca dorim putem sa ne strangem mai multi, de diferite profesii,  in fine...daca acceptati si o bucatareasa(subsemnata.... cred ca aveti nevoie de o masa calda...glumesc acum)...uite in vara anului 2012....putem trage "o fuga" pana acolo sa vedem cum sta treaba..real...cu ochii nostri...Asta daca doriti bineinteles....A fost doar o propunere ...nu mi-o luati in nume de rau...
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: angellla29 din 27 Octombrie 2011, 19:47:07
Cred ca are mare legatura cu ce am discutat noi....Ancient Aliens Season 3 Episode 13 Full Length - Aliens and the Secret Code

Ancient Aliens Season 3 Episode 13 Full Length - Aliens and the Secret Code (http://www.youtube.com/watch?v=Vvoa9uIj1bo#ws)

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Siberia din 27 Octombrie 2011, 21:10:06
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:59:19
De rau , Nicipreaprea  ,dar daca  printr-un miracol, defrisarile vor fi stopate in totalitate iar atentia omenirii se va indrepta total asupra protejarii mediului ,vom fi salvati....
Explicatiile cu defrisarile intensive, cu lipsa sursei de hrana si ajungerea la canibalism mi se par de-a dreptul puerile.
Tinand cont ca statuile de pe Insula Pastelui apartin unei civilizatii larg raspandite pe glob, ele avand trasaturi comune cu alte "opere de arta" de pe diferite continente, tinand cont de faptul ca pe alte continente (ex. America de Sud) exista semne ca aceasta civilizatie ar fi avut si cunostinte aprofundate de astronomie, tinand cont ca indivizilor din aceasta civlizatie li se spunea "oameni pasari", te-ai fi asteptat sa aibe atata minte-n capetele uriase incat sa nu defriseze toata insula si mai apoi sa se omoare intre ei pentru a-si incropi o ciorba sau o friptura.
Am zis capete uriase, fiindca pe masa exista ca si optiunea si cartea conform careia aceasta civilizatie ar fi fost una de "uriasi/giganti roscati".
Daca cineva ar fi spus ca aceasta civilizatie ar fi folosit tot lemnul de pe insula pentru a crea niste statui uriase in piatra in care sa sape niste pietroglife ca si mesaj pentru civilizatiile viitoare (constienti fiind de un fapt care va duce la disparitia rapida a civilizatiei lor) as fi putut accepta ipoteza mult mai lejer.
Daca cine spunea ca aceasta civilizatie a purtat un razboi cu arme de distrugere in masa si timp de mii de ani pamantul insulei a fost iradiat (sau toxic datorita acumularii unor elemente rezultate dintr-un razboi cu arme chimice) si de aceea nu exista decat vegetatie saraca, as fi putut accepta asta ca si ipoteza mult mai usor.
Daca cineva ar fi spus ca aceasta civlizatie a disparut in urma unei catastrofe locale sau planetare, o iradiere venita din spatiu sau ceva de genul asta care a modificat vegetatia conformatia insulei, as fi acceptat si asta ca fiind o ipoteza.
Dar sa vii sa spui cu atata candoare ca cei ce traiau pe acea insula au fost atata de inconstienti incat s-au trezit intr-o zi ca au taiat si ultimul copac de pe insula....zau, da-o-ncolo ...
Cineva a analizat solul din adanc al insulei ? Solul de la nivelul bazei statuilor ? Fiindca se stie ca multe statui au doar capetele la suprafata. Ma gandesc ca nu au fost intr-atat de nebuni incat sa sape niste gropi imense in care sa-si ingroape statuile pana la gat, nu ?
In fine...
(sunt prea obosita sa mai dau din degete:-D revin mai incolo pe subiect :-D)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 22:19:01
Fântâna tinereţii este pe Insula Paştelui: Elixirul ce prelungeşte viaţa, extras din sol
Un miraculos elixir al tinereţii, ce ar putea extinde viaţa uman cu peste 10 ani este dezvoltat de cercetători, după ce au creat o pastilă din chimicalele găsite în solul de pe Insula Paştelui, una din cele mai îndepărtate şi misterioase locaţii.
Medicamentul, rapamicin, este deja folosit pentru a inhiba sistemul imunitar al pacieţilor care primesc transplant de organe.
De asemenea, este folosit în operaţiile pe cord şi este testat pentru proprietăţile anti-cancerigene
Dr Arlan Richardson, cel care a condus cercetările la Universitatea Texas, declara că rampacinul pare foarte promiţător în crearea unui medicament anti-îmbătrânire..
Rapamicin a fost descoperit în anii 70 în timpul unei campanii mondiale de căutare a noi antibiotice. Principalul ingredient este produs de un microb ce trăieşte în solul Insulei Paştelui.
Antena3.ro c
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Octombrie 2011, 22:29:44
Istoria Insulei Pastelui – Insula in sine
http://www.allaboutpopularissues.org/romanian/istoria-insulei-pastelui.htm (http://www.allaboutpopularissues.org/romanian/istoria-insulei-pastelui.htm)

Din moment ce insula este formata din roca vulcanica, primii locuitori au sculptat aceste roci in forma unor statui gigantice, unele cu o inaltime de aprox. 4 metri, 6 inci si o greutate de aproximativ 14 tone. Acesta era motivul defrisarii bogatelor paduri de acolo. Inainte de anul 700 d.Cr, locuitorii au folosit copacii pentru a transporta aceste roci gigantice prin toata insula. Majoritatea statuilor care au supravietuit sunt aliniate de-a lungul tarmului cu fata spre mare. Fetele si corpurile lor seamana cu statuile similare din Polinezia, insa au fost facute in mod unic. Cultul statuilor a simbolizat stapanirea si puterea masculina in intreaga structura a societatii locuitorilor; nu semnifica doar puterea si statura, ci bastinasii credeau ca au fost locuiti de un spirit sacru .

Statuile care privesc spre mare sunt o amintire miscatoare a omului care intotdeauna este in cautarea unui loc de pace si armonie. Indiferent care a fost intentia originala a primilor constructori pentru aceste figuri, acum a ramas doar un sentiment de pierdere si deznadejde.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: fiulploii din 27 Octombrie 2011, 22:35:36
Texte , pe ce te bazezi ? ca nu disting nici macar o dovada mica  :-D
Si treaba cu fantana tineretii
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 22:19:01
Fântâna tinereţii este pe Insula Paştelui: Elixirul ce prelungeşte viaţa, extras din sol
Un miraculos elixir al tinereţii, ce ar putea extinde viaţa uman cu peste 10 ani este dezvoltat de cercetători, după ce au creat o pastilă din chimicalele găsite în solul de pe Insula Paştelui, una din cele mai îndepărtate şi misterioase locaţii.
Medicamentul, rapamicin, este deja folosit pentru a inhiba sistemul imunitar   al pacieţilor care primesc transplant de organe.
De asemenea, este folosit în operaţiile pe cord şi este testat pentru proprietăţile anti-cancerigene
Dr Arlan Richardson, cel care a condus cercetările la Universitatea Texas, declara că rampacinul pare foarte promiţător în crearea unui medicament anti-îmbătrânire..
Rapamicin a fost descoperit în anii 70 în timpul unei campanii mondiale de căutare a noi antibiotice. Principalul ingredient este produs de un microb ce trăieşte în solul Insulei Paştelui.
Antena3.ro c
am subliniat adevarul din insasi postarea ta .
No offence.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Siberia din 27 Octombrie 2011, 22:47:12
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 22:29:44
Statuile care privesc spre mare sunt o amintire miscatoare a omului care intotdeauna este in cautarea unui loc de pace si armonie. Indiferent care a fost intentia originala a primilor constructori pentru aceste figuri, acum a ramas doar un sentiment de pierdere si deznadejde.

Ei da.. asa explicatie zic si eu pentru statuile alea.
Acum inteleg si sensul piramidelor: ele simbolizeaza dorinta eterna a Pamantului de-a se zbura spre stele.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: angellla29 din 28 Octombrie 2011, 09:26:30
Citat din: Siberia din  27 Octombrie 2011, 22:47:12
Ei da.. asa explicatie zic si eu pentru statuile alea.
Acum inteleg si sensul piramidelor: ele simbolizeaza dorinta eterna a Pamantului de-a se zbura spre stele.

De acord cu dragele mele colege...dar sa fim seriosi acum...eu sunt mai pragmatica de felul meu...Statuile MOAI...cu fata spre mare...dar daca au asezat acele statui ...ca un zid sa zicem....contra unei amenintari venite de pe mare?.....sau....sa  "spuna" civilizatiilor viitoare...ca ei de acolo au venit?....Oh..stati ca privesc spre CER....mai graitor raspunsul atunci...
Si inca ceva: aveau 3-4 metri inaltime...HOPA!! Aceeasi inaltime...o aveau si gigantii de inaltime medie ...ca doar nu toti aveau 7 metri....Daca erau niste statui in marime naturala a "jidovilor"? Nu stiu ma intreb si eu....Nu e nimic rau in asta...Si oamenii moderni isi mai fac statui din cand in cand...de marmura...de ceara....pentru vedete...Dar astia au vrut ca statuile lor sa dainuiasca zeci de mii de ani....

Cat despre piramide ...parca prea...costisitoare si grandioase si perfect executate..erau doriintele si visele lor!! Acele piramide nu sunt construite de antici...cum noi romanii nu am construit Zidul chinezesc :lol:   Nu aveau cum..si nici uneltele necesare si nici puterea respectiva....Si daca cineva mai crede ca egiptenii puteau misca pietre de 100 tone..... Nici acum cu toata tehnologia lor....nu pot construi  o piramida  la precizia cu care au fost construite cele din Giza....Dar mai bine...daca urmariti videos pe care le-am postat veti intelege mai bine....
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 28 Octombrie 2011, 09:48:02
Citat din: fiulploii din  27 Octombrie 2011, 22:35:36
Texte , pe ce te bazezi ? ca nu disting nici macar o dovada mica  :-D
Si treaba cu fantana tineretii am subliniat adevarul din insasi postarea ta .
No offence.

Mai multe citeste aici...http://www.antena3.ro/externe/fantana-tineretii-este-pe-insula-pastelui-elixirul-ce-prelungeste-viata-extras-din-sol-75409.html (http://www.antena3.ro/externe/fantana-tineretii-este-pe-insula-pastelui-elixirul-ce-prelungeste-viata-extras-din-sol-75409.html)

Pilula anti-îmbătrânire a fost testată pe animale, unde s-a observat o creştere a duratei de viaţă cu 38 procente.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 28 Octombrie 2011, 10:47:23
Citat din: fiulploii din  27 Octombrie 2011, 22:35:36
Texte , pe ce te bazezi ? ca nu disting nici macar o dovada mica  :-D
Si treaba cu fantana tineretii am subliniat adevarul din insasi postarea ta .
No offence.

Mai multe detalii gasesti si aici...http://www.descopera.ro/dnews/4629572-a-fost-descoperit-elixirul-tineretii (http://www.descopera.ro/dnews/4629572-a-fost-descoperit-elixirul-tineretii)
O zi buna!
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Arhanghelul din 01 Februarie 2012, 23:43:49
Informati noi ... senzational...

Statuile din Insula Paştelui, deja misterioase, au corp!

http://caleidoscopbotosani.blogspot.com/2012/01/statuile-din-insula-pastelui-deja.html (http://caleidoscopbotosani.blogspot.com/2012/01/statuile-din-insula-pastelui-deja.html)

Oare sunt reale pozele ?... sau iar este un zgomot de "senzor" ...

P.S. Unificati ... cu postul asta    http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2241.msg38924.html#msg38924 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2241.msg38924.html#msg38924)

P.P.S. Se pare ca aveau corp ... de care se stia de mai demult ...

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Arhanghelul din 02 Februarie 2012, 00:02:13
.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Arhanghelul din 03 Februarie 2012, 13:38:26
Citat din: Arhanghelul din  02 Februarie 2012, 00:02:13
.

Cred ca ... acest punctulet minuscul ... a anticipat ... aceasta ipoteza prezentata explicit in poza atasata ...

Acesta captura este din ...

http://www.youtube.com/watch?v=81eYyr4wUFU&feature=player_embedded# (http://www.youtube.com/watch?v=81eYyr4wUFU&feature=player_embedded#)!

Sursa "autorizata" ... Siberia ... :lol:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3998.0/topicseen.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3998.0/topicseen.html)

P.S.  A ... nu se arunca la recycle bin ... roguva mumos ... la chat ... macar...

Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Ganditorul din 03 Februarie 2012, 14:15:22
Interesanta ipoteza ... mai ales ca naiul romanesc si o floare numita "ramania/romania" este pe aproape, pe acolo, prin continentul sud-american.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Siberia din 03 Februarie 2012, 19:16:54
Ar fi interesanta o comparare a multor sculpturi si figurine din diferite parti ale lumii cu cele din folclorul nostru.
Rezultatele acestor comparatii cred ca ne-ar baga intr-o ceata groasa... :)) sau ne-ar scoate din ceata gri in care ne invartim :))
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 04 Februarie 2012, 12:00:21
Am gasit un articol despre calatoria in Insula Patelui de Marius Ghenea ,articol scris la data de 3 de cembrie 2011 ,foarte interesant .
Misterioasa este in primul rand venirea, cu sute de ani in urma, a unor polinezieni in aceasta insula foarte indepartata si izolata din Pacificul de Sud. Apoi, la fel de misterios este efortul localnicilor de a construi si de a transporta, pe distante foarte lungi aceste statui de zeci de tone, catre zonele de coasta. Sunt si multe alte lucruri misterioase acolo, dar cred ca le poti intelege cu adevarat doar cand ajungi acolo si le vezi...
Desi este una  dintre cele mai izolate insule locuite, exista internet ,telefonul are semnal ,localnicii au apa curenta.
Articolul integra..
http://www.ghenea.ro/2011/12/03/calatorie-in-insula-pastelui/ (http://www.ghenea.ro/2011/12/03/calatorie-in-insula-pastelui/)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Gabri001 din 25 Februarie 2012, 09:18:01
Citat din: Arhanghelul din  01 Februarie 2012, 23:43:49
Informati noi ... senzational...

Statuile din Insula Paştelui, deja misterioase, au corp!


Oare sunt reale pozele ?... sau iar este un zgomot de "senzor" ...


P.P.S. Se pare ca aveau corp ... de care se stia de mai demult ...

Dar se pare totusi ca au descoperit si  inscriptii pe corpuri: http://www.eisp.org/4095/ (http://www.eisp.org/4095/)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 14 Aprilie 2012, 12:55:55
Insula Paştelui  astazi.
Astăzi,Insula Pastelui aparţine de Chile, unde este cunoscută sub numele Isla de Pascua. Aici locuiesc 3.000 de persoane, Hanga Roa fiind singurul oraş de pe insulă.In 1967 s-a construit un aeroport folosit ca punct de realimentare pentru avioanele ce călătoreau între Santiago de Chile şi Tahiti.
In prezent, tot mai mulţi turişti sosesc pentru a admira acest loc unic de pe Terra.  Este astăzi un parc natural naţional, fiind inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO.
Printre atracţiile de astăzi ale insulei se numără misterioasele statui moai, numeroasele peşteri şi apele cristaline căutate de pasionaţii de scuba diving.
In fiecare an in luna februarie are loc festivalul  Tapati Rapa Nui.Localnicii îşi arată talentele de artizani, gătind, sculptând şi pictându-se pe corp în stil tradiţional polinezian.
Istoria acestei insule izolate din Oceanul Pacific oferă multe lecţii despre omenire, iar o mai bună înţelegere a acestui loc misterios ne-ar putea ajuta să construim un viitor mai bun.
http://www.descopera.ro/cultura/9521090-insula-pastelui-misteriosul-buric-al-pamantului (http://www.descopera.ro/cultura/9521090-insula-pastelui-misteriosul-buric-al-pamantului)
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 18 Mai 2012, 14:29:30
Noi fotografii ale statuilor din Insula Pastelui, facute publice de catre arheologi, arata adevarata forma a acestora ,au si ''corpuri''.
http://www.ziare.com/magazin/arheologie/noi-dezvaluri-despre-misterioasele-statui-din-insula-pastelui-galerie-foto-1167818 (http://www.ziare.com/magazin/arheologie/noi-dezvaluri-despre-misterioasele-statui-din-insula-pastelui-galerie-foto-1167818)
Imi cer scuze  ,  dar n -am citit  ca s-a mai postat in februarie despre aceste statui.... :roll: :-D :-o
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: zana@M din 27 Mai 2012, 14:25:56
Au fost dezgropate complet  de arheologi ,doua dintre statuile de pe Insula Pastelui.
Ce spun arheologii ,statuile de pe Insula Patelui  nu au fost construite dinadins îngropate, ele fiind acoperite în timp.
Titlu: Re: Insula Pastelui
Scris de: Arhanghelul din 27 Mai 2012, 14:57:47
Q.E.D.  ? ... mai adauga inca ceva rotati "inverse" la calendarul maya si poate iti iese calculul ... la eroziunea in partea superioara .... a statuilor  ... ce in partea ingropata au elemente de "decor" si ornamente stilistice ...

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=320.0;attach=14978;image)

(http://www.rufon.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=320.0;attach=15566;image)

Eu presupun (subiectiv / feeling) ca ele sunt facute inainte de marea inundatie (antediluvian)...