Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#150
Citat din: SLEAH19 din  12 Decembrie 2020, 22:46:52
    ... un fir de praf într-un Univers imens  .. te face să te întrebi de ce ne credem atât de importanți încât să fim cuceriți de o altă civilizație ?

Cartografiați / supravegheați ?  Da.  Contactați oficial la un moment dat ? Foarte posibil.

O civilizație pe bază de siliciu își poate trimite mesageri pe Terra pentru cele scrise mai sus, dar să-și dorească cucerirea/invazia fizică a unei planete cu o atmosferă din azot și oxigen, probabil toxică și ostilă pentru ei e foarte puțin probabil. Părerea mea!

Motiv pt cucerirea Pamantului ?? Pai cam acelasi pentru care pamantenii cheltuiesc timp, energie, averi pentru iesirea in spatiu, cucerirea planetelor indepartate sau apropiate si "terra-formarea" lor. Dar de ce Pamantul ? Pai primul motiv care-mi vine in minte : pentru ca are atmosfera stabila, cu ecosistem functional ...care trebuie doar ajustat pt nevoile altora ...cu ajutorul unor IDIOTI UTILI care sa faca poluare, desertificare, raderea viului verde, schimbarea conditiilor meteo - teoretic pt bani si putere, adica pt niste hartii colorate acceptate ca simbol al puterii. Intotdeauna se vor gasi IDIOTI UTILI care sa faca jocul de suprafata, ca sa ascunda jocul de profunzime - cum e acum Bill Gates, avid sa bage populatia globului in carantina ca sa-si vanda vaccinul si sa castige "puterea"/  puterea de a face pipi doar o data pe noapte, zic eu, pt ca la o analiza mai atenta totul e utopie macabra.
- Si o sa dau aici doar exemplul HAARP - tehnologia care incearca manipularea vremii - tot ce rezulta fiind un haos. Daca voiai sa aperi planeta si sa scapi de "ticalosii americani" care umbla la butoanele vremii era de ajuns sa bruiezi frecventa care se emite prin acele antene. Din cate state puternice sunt "deranjate" de studiul american ar fi trebuit sa se gaseasca macar unul care sa vada care sunt frecventele generate si cum se pot bruia acestea ...
= IDIOTII UTILI au luat "contra-masuri" facand mai multe statii de acest gen pe intreagul mapamond - cica pt anihilarea primului - in realitate pt MAXIMIZAREA ticalosiei facute de prima instalatie HAARP.
Sa nu vb de prima instalatie de "ajustat vremea" - aia care le aduce americanilor tornade peste tornade - pt ca nu exista dovezi ci doar "legende" despre scaparea de sub control a unei "aplicatii umanitare" a unei inventii naziste.
Evident - daca analizezi de ieri pana azi ...situatia nu spune nimic - e un subiect hilar si fara rost, Daca analizezi pe zeci de ani si cateva generatii ...rezulta ceva, altceva. Parerea mea.

P.S. sa pun problema si altfel ...de genul "ghici ciuperca ce-i " / Mai toata lumea e de acord cu termenul AI, inteligenta artificiala, si cu faptul ca aceasta a cam luat controlul lumii. Dar o civilizatie ce are la baza siliciu si germaniu nu este de fapt similara cu AI, inteligenta artificiala  ? Am trecut de stadiul 1 - ala in care ne jucam cu diode si tranzistori cu siliciu si germaniu - si ne aflam in faza 3 in care vrem sa ne jucam cu existenta umana sub forma asta - dupa ce al modificat din rasputeri, timp de zeci de ani ecosistemul, vremea, conditiile initiale ale umanitatii pe Pamant. Cine se afla la butoanele acestei schmbari a umanitatii prin vaccinare ?? Pai exact aia care acum 50 de ani, "intr-un garaj", au schimbat directia de dezvoltare a umanitatii de la "nuvistor" la tranzistor pe siliciu spre A.I.-ul de azi... Vi se pare ca ei reprezinta "puterea" sau sunt doar "cureaua de transmisie" ce face schimbarea ??

Grifon

Acum, cu Trump scos din ecuație, sunt curios cum vor mai evolua adversitățile generate de "macazul la paradigmă". Căci, desigur, nu există simplisme precum "X a revoluționat", "Y a schimbat din temelii", s.a.m.d. Permanent și pretutindeni există cauzalități, precum și organizări ale unor multipli factori prealabili, până să se ajungă la concentrarea / exprimarea printr-o entitate.

Înainte de a fi Trump, a existat un nucleu numit Freedom Caucus. Aceștia au făcut posibilă temelia pe care l-au urcat ulterior pe "blond" - ca pe un joker cu priză la public.
Emanciparea acestui grup a născut frustrare în rândul foștilor potentați GOP, așa că, pentru combaterea sa și a "trumpismului" s-a repliat grupul Lincoln Project - denumire ce atestă clar imboldul de "ímpăciuire" cu agenda progresistă.

Dacă acești "lincolni" reiau controlul republicanilor, orice inițiativă de renaștere națională și de frânare a globalismului "multicolorat" se va ínfunda iremediabil. Deja s-au văzut primele manevre, nu degeaba unii republicani se dezic de "blond" și se pleacă in fața așa-zisei evidențe.

Păcat că nu am mijloace de a identifica cum curg banii înspre aceste nuclee. În funcție de asta mi-aș putea rafina prezicerile...insă astfel de finanțări nu apar in presă. Prezum doar că e același antagonism pe care l-am mai invocat, "bani vechi" vs. "bani noi"...iar dacă așa sunt poziționările, mi-e că "lincolnii" vor triumfa.

Pentru că "banii noi" au un singur atu față de "banii vechi".
Sunt...mai mulți.

Ganditorul

Apropo de "idioti utili " text de facebook pe care l-am verificat pt ca nu-mi venea sa cred ca acest masacru a trecut atat de neobservat :

"După ce danezii au masacrat ca niște demenți 17 mil. de nurci pentru a opri "răspândirea virusului ucigaș" s-a găsit și în SUA un imbecil să stea să "cerceteze" și să le testeze. Iar aia mică din poză a avut ghinionul să iasă pozitivă. Între timp în Europa au aflat unii "cercetători" că și dihorii tot așa, răspândesc boala ca și liliecii "de fructe". Măi oameni buni, suntem bine? De asta se răspândește boala? Cum așa? Ținem nurci în casă sau plimbăm dihori în lesă pe stradă? Ne întâlnim la piață cu liliecii de fructe și-i mângâiem pe cap? Suntem nebuni sau ce?
De noi nu mai vorbesc. Am ucis milioane de păsări și porci ca să nu facem gripă dar pe guzganii lui madame Armand care au năpădit orașul nu-i vede nimeni.

Demența asta mi-aduce oarecum aminte de China lui Mao în anii 50 când s-a dat ordin să fie ucise toate vrăbiile, că mâncau din orezul poporului muncitor. Ce naiba, ne întoarcem în vremurile alea?"

https://www.facebook.com/photo?fbid=848166955969875&set=a.113545886098656

aici mai vedeti stirea cu "pozele groazei" ... atat cat s-o mai putea vedea inainte s=o stearga "comitetul strategic de gestionare a informatiei" sau cum drk s-o mai numi cenzura acum
https://www.digi24.ro/stiri/externe/nurcile-ucise-cu-milioanele-in-danemarca-ies-acum-din-morminte-1407792

fiulploii

Sistemul de credit social din Marea Ceainărie

Grifon

Perversă lucrătură - dar demnă de rafinamentul (și răbdarea) orientalilor.
Dincolo de sentimentul firesc de indignare, totuși, niște considerații merită făcute.
În aparență, lucrurile par corect concepute. De ce să nu fie stimulați cei ce fac fapte bune, simultan fiind descurajați cei ce fac fapte rele ?
Pentru că...hm...depinde de cine hotărăște care-i binele, și care-i răul.
Aici e perversitatea autorităților. Să nu oprești la stop, da...să nu-ți uiți părinții, da...să nu zici nimic de Părintele Xi....bineînțeles...și cine știe ce vor mai născoci.
Cu alte cuvinte, de vreme ce orice reguli au la bază principii, se pare că guvernul de la Beijing a stabilit deja care-i treaba cu binele și rāul.
Mai rāmâne doar ca aceste decrete filosofice sā fie implementate.

Se pare cā George Orwell ar fi trebuit sā ia notițe de la chinezi...

dj_italo2001

Ai-ul mai are pana sa rezolve din probleme, cu toate cuanticele lor inca tot prost este...vorba cantecului:
https://www.youtube.com/watch?v=eaa-_-aC0uc&ab_channel=alekosg

Cine recunoaste imaginea intelege cu siguranta la ce ma refer:
http://www.imagebam.com/image/c409fd1363948245
Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light.

Grifon

#156
Bun, ne-am lămurit și cu Trump.
Furat, nefurat...omul s-a probat, in pofida efervescenței stârnite, o dezamăgire.
Nu mai iterez aici motive remarcate in cei patru ani ai săi de "domnie", ci doar douâ chestiuni mai recente.
Deși a sesizat (chiar public) pericolul de fraudare prin bizarul vot in plic (fără limite clare, fără ID net verificabil), nu a făcut nimic inainte de scrutin. Inițiativele sale de după (mai ales acțiunea  procuraturii din Texas + alte state conservatoare de contestare a legalității procedurale) trebuiau făcute inainte ca votul să aibă loc. Așa, ce impresie lasă ? A acceptat jocul (chiar cu reguli bizare), dar dacă a pierdut, se revoltă !
(e ca și cum te-ai pune la poker cu unii pe care îi simți a fi complici să te "facă", joci, pierzi -evident- dar apoi țipi la ei că au trișat).
Penibil 1.
Apoi, pe 6 ianuarie, mitingul. Care e ideea să ațâți oamenii, să-i asmuți, doar pentru un vandalism inutil ? Asemenea manevre de forțā, de regulā, sunt insoțite de un plan concret al unei lovituri de stat. La adăpostul mulțimii care manifestā, echipe alese preiau puncte cheie (e de manual, a se citi Curzio Malaparte).
Așa, ce credea ? Ăia din Congres au amânat puțin decizia, iar acum "blondul" s-a incărcat de acuzații (legale, fără discuție).
Deci, penibil 2.

Unii opinează că tot circul (nu doar ultimele luni) a fost orchestrat incă din 2016, pentru a compromite (definitiv) orice tendință suveranistă / naționalā realā.. Cf. acestei teorii, așa s-ar explica și apariția bruscă a unui showman TV in politică, și victoria sa "surprinzătoare" de acum patru ani.
Evoluțiile momentului ar confirma asemenea opinii.

Eu, totuși, mai sper (nu că Trump mai poate face ceva) ci că a căzut din pricina multor naivități și a propriei personalități. Căci știu că nu a fost singur in demers, ci propulsat de un nucleu mai vast (acel "Freedom Caucus" pe care l-am mai amintit).
Oricum ar fi, cauza suveranistā / conservatoare inregistrează un recul clar in prezent, iar globalismul - progresist se impune in forțā.
Regizat sau nu...Trump a făcut mai mult rău decât bine.
Din păcate.

Grifon

Iarăși Davos, iarăși s-au adunat mizerabilii ("virusologii").
Acum doar "on-line" - deh, doar digitalizarea fiecărui...coteț e pe agendă.
A vorbit și Putin - avertisment voalat:
https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/rusia/vladimir-putin-la-forumul-de-la-davos-un-conflict-mondial-ar-insemna-sfarsitul-civilizatiei-1441269

Reține atenția comparația sa cu anii '20-'30, pe care am făcut-o și eu in acest topic.
Nu c-aș fi vreun mare prezicător. Era atât de evident, incât eu am făcut doar o constatare.
Din gura lui Putin sună insă mai ingrijorător.

Grifon

Acum, că mai trecu ceva timp, ce am putut observa:
1) Macazul la paradigmă, intuit la lansarea topicului, a fost confirmat de "davoși" prin apelul la "marea resetare". Și nu doar un apel abstract, pe platforme elitiste, ci cu ecou uriaș in mass-media. Totul trebuie să fie "verde", totul trebuie digitalizat (inclusiv zone unde se poate și fără)...doar dubiosul element al "ecității" (fairier) incă nu e lansat - abia atunci intrăm in "noul marxism".

Conform teoriei mele, incepând cu 2024 ar trebui să existe o izbucnire de tip revoluționar (nu știu incă dacă spre "stanga" ori "dreapta"). Acum asistâm la acumulări,  tensiunile abia cresc (intre noi fie vorba, proteste ca acum trebuiau incă de anul trecut, dar...in fine..e bun si acum)..
Rămân insă de apărut factori noi, fără de care protestele nu trec pragul dintre "revoltă" și "revoluție". Ultima fază necesită o doctrină, un set de principii, ceva care să coaguleze revolta și să-i ofere un viitor de materializare.
Acest lucru lipsește incă. Avem doar "jos masca", "jos ăla", "jos celălalt".
Dar abia ne aflăm in 2021...

hoinar

the older I get, the faster I was

Grifon

După tot balamucul de până acum, să vedem ce mai urmează.
Variante ipotetice:
1) Mega - Crah economic (ca cel din perioada interbelică).
2) Un război (nu neapărat mondial, ci poate de anvergură regională).
3) Ambele.

Asemenea calamități sunt, se pare, necesare pentru a forța "macazul" paradigmei. Ceea ce mă sperie însă pe mine (și nu-s genul care se emoționează ușor) sunt viteza și intensitatea elementelor disruptive cu care se forțează schimbarea.
Undeva, cumva, cred că ar putea exista presiunea unui termen-limită (sau a perisabilității "ferestrei de oportunitate").

Mda...ce vremuri !

hoinar

Un acvariu de, sa spunem 50l, poate sustine o viata paradisiaca pentru 20 pesti, o viata indestulatoare pentru 40 de pesti, una mediocra pentru 80 de pesti, devenind un cosmar la limita supravietuirii in cazul unei populatii de peste 150 de pesti.

Controlul populatiei este o practica comuna in cele mai multe tari dezvoltate, mai ocultata sau nu atunci cand se targeteaza specia umana.

Insa problema unui astfel de finit acvariu, suprapopulat cu 150 de pesti, este exact fereastra de oportunitate la fel de finita, in care se mai poate salva ecosistemul.

Lucrurile acestea le inteleg si sunt partial (prevenirea trebuie sa primeze iar genocidul scos din calcul) de acord cu ele. Problema pe care o am este alta: suntem siguri ca acvariul este suprapopulat, raportat la resurse? Sau e doar o problema de logistica pentru "fermieri".

the older I get, the faster I was

Grifon

La această intrebare răspunsul e dual.
In ansamblu, planeta mai duce populație, nu și-a atins limitele. Se va ajunge și acolo, in progresie teoretică, dar azi nu se pune problema să nu mai încăpem.
Pe de altă parte, există supra-aglomerare urbană. Zone imense pustii nu sunt locuite, iar exemple bune sunt Rusia și Canada. Ambele țări au chiar programe (de stat) pentru a încuraja colonizarea zonelor de tundră - facilități, scutiri de taxe, etc. Totuși, puțini achiesează, date fiind dificultățile zonei.
In România, sate intregi sunt părăsite, vetre situate chiar în zone idilice - dar lipsite de oportunități economice.
Nimeni nu vrea să se lipsească de confort, toți vor utilități / șosele / mall.

Citisem un studiu mai demult, care stabilise că un oraș ideal nu ar trebui să aibă mai mult de 50.000 de locuitori, pentru ca toți ză trăiască optim, și eco, și tot ce vreți. Dar, chiar de faci un asemenea proiect, când atingi 50.000 trebuie luat de la 0 - și iar nu vrea nimeni.

Deci, in marile orașe e jale. Pe Terra, în linii mari, loc e.

abyss

#163
In opinia mea problema reala e AI - 5G.
O fi loc pe planeta, or mai fi si resurse destule plus metode de a obtine/recicla altele, a se vedea reactoarele portabile de fuziune.

Problema e insa inteligenta artificiala care nu pare deocamdata (dar nu stim noi plebea cu siguranta) sa inlocuiasca prezenta umana in toate aspecte de productie/creatie/viziune a totului luat ca ansamblu. Dar ne poate inlocui si acum pe majoritatea care reprezentam banala mana de lucru !!! Aici e problema. Bagi 5G si AI?? si ce faci cu (hai sa zicem) 5 miliarde de oameni?

Si inca una mica: aici in Romania, noi ce abordare avem?? Lumea se va rupe in bucati si va fi trasa de competitia China SUA. Noi cum ne conservam existenta, cultura, identitatea??

horia2008

Citat din: abyss din  20 Aprilie 2021, 21:43:25
Noi cum ne conservam existenta, cultura, identitatea??

Aici as avea ceva de spus, dar mi-e ca iau ban...