Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: @Lex din 08 Aprilie 2011, 21:07:46

Titlu: Stargate
Scris de: @Lex din 08 Aprilie 2011, 21:07:46
STARGATE. 1. ce parere aveti despre film si daca tehnologiile care se gasesc acolo chiar ar putea exista si apartine unor ''preteni'' stelari ce ne viziteaza(cel putin tehnologii asemanatoare) 2. unii ar spune ca in Irak chiar s-a gasit in nush ce ani un fel de asemenea poarta si unul din motivele pentru  multele 'batalii'' din Irak pentru asta s-ar da. multi adepti ai teoriilor conspiratiilor chiar cred cu tarie ca ce se vede in Stargate chiar este posibil. si sa nu uitam ca Ben Rich inainte de  moarte chiar a recunoscut ca exista deja tehnologii care ne permit sa mergem pe alte planete ba chiar sa parasim sistemul solar.acum nush daca e adevarat.  la ce tehnologii detin ''baietii'' din umbra care ne conduc nu m as mira sa fie adevarat si tind sa cred ca asa e. pareri, opinii?    :ufo:
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Xanadron din 08 Aprilie 2011, 21:18:05
Parerea mea o gasesti aici:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3289.msg54518.html#msg54518

Iar aici se pot gasi citeva concluzii interesante apropo de credibilitatea ipotezei existentzei REALE a portilor temporale (Stargates):  :-)

http://www.thelivingmoon.com/42stargate/index.html 
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 08 Aprilie 2011, 21:48:31
da, stiu siteu, cel putin am mai intrat o data pe el dar nu am citit mare lucru , doar am tras un ochi :-P  . o sa ii acord mai multa atentie.deci sa tindem sa credem ca ar fi un ''adevar adevarat'' pan' zona asta   :-) . nush de ce dar yo intotdeauna am crezut ca Stargate nu e doar un film cu efecte speciale printre multe altele ci are o baza reala.vorba aia ''i want to believe'' but wait... I believe  :)))
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 10 Aprilie 2011, 19:58:39
hmm, se pare ca nu prea se da atentie acestui subiect  :cry: pacat ar fi fost un subiect bun de combatut   :-P
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: LIL DEBUL din 16 Aprilie 2011, 21:45:02
Stargate ? Misto filmul , nasoala teoria. Daca dispuneam de asemenea tehnologii , se afla , intr-un final. Sau mincam bataie de la Goa'ulzi si ajungeam sclavi. Nu prea cred ca se poate ascunde la infinit un conflict cu o civilizatie galactica. Sau o calatorie printr-o Poarta Stelara , sau ceva.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Cautatorul din 17 Aprilie 2011, 00:10:45
Citat din: LIL DEBUL din  16 Aprilie 2011, 21:45:02
Sau mincam bataie de la Goa'ulzi si ajungeam sclavi

Poate ca suntem sclavi deja si nu stim.
Unii mai banuie cate ceva si astfel apar teoriile conspiratiei. 
Un om inchis care nu stie ca e inchis se crede liber.

PS: Ai vazut filmul Insula din 2005? Noi suntem asemenea clonelor din film. Ceva nu-i in regula cu lumea noastra si modul in care se intampla lucrurile.  Dar deja ne indepartam de subiect.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 17 Aprilie 2011, 10:10:05
lil debul . te inseli amarnic. un ''fost'' iluminat adica un ''baiat'' care facea parte din elita aia care ne conduce din umbra si care DETINE aceste tehnologii a declarat ca baietii astia din elita sunt in stare sa omoare distruga si un oras intreg numai SA NU SE AFLE de tehnologiile pe care nu uita LE DETIN INCA din anii '30 .deci TE INSELI din pacate.  :-)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 17 Aprilie 2011, 10:13:36
am vazut filmul si chiar am vazut cat de mare e asemanarea cu realitatea.Sclavi suntem inca de cand venim pe Pamantul asta doar ca nu vedem.ca sa traiesti trebuie sa fii sclav intr-un anumit domeniu pentru niste hartii numite bani pt. care multi isi dau si sufletul.asta e sistemul . sa nu fim offtopic  :-)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: assiris din 17 Aprilie 2011, 10:52:23
"un ''fost'' iluminat adica un ''baiat'' care facea parte din elita aia care ne conduce din umbra si care DETINE aceste tehnologii " - ce-mi plac mie chestiile astea cu iluminatii care se rup din nu știu ce organizații secrete și vin sã ne destãinuie nouã secretele de acolo. A mai fost un anume Incapuciatul, conte român care a bqntuit pein Shambala și întors de acolo a scris cartea "Șapte ani apocaliptici" în care a spus de toate numai esențialul nu l-a spus pentru cã "nu avea voie". A scos o carte cu care a aburit o populatie importantã, de la care a scos niște bani (și eu am fost unul care am citit-o doar din dorința de a-mi demonstra mie cã este vorba de o mare cacealma și mi-am demonstrat), în rest nu a spus mare lucru dar și din ce a spus nu s-a întâmplat absolut NIMIC.
Mie îmi place literatura SF, o citesc cu plãcere dar nu pot înghiți niște SF-isme ce se dau drept adevãruri gen "bubulii" lui Pavel Coruț.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 17 Aprilie 2011, 11:13:58
e hai bine, in nici un caz NICI dracu' nu o sa ne dea tehnologiile astea care cu siguranta exista si unii inca mai cred ca daca ele ar exista EI cu adevarat ni le-ar da noua sa ducem o viata mai buna si daca ele ar exista s-ar afla despre ele.  E BINE ASA?
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 09 Mai 2011, 21:26:12
mda din pacate pe nimeni nu prea intereseaza subiectul asta care dupa mine are  o maare importanta in evolutia omenirii.pacat   :-)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: zamotrak din 09 Mai 2011, 21:35:28
No apai ,ce sa-i faci?
Pai ,dara n-ai cei face!

Dixit!
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Xanadron din 09 Mai 2011, 21:43:53
Citat din: @Lex din  17 Aprilie 2011, 11:13:58
e hai bine, in nici un caz NICI dracu' nu o sa ne dea tehnologiile astea care cu siguranta exista si unii inca mai cred ca daca ele ar exista EI cu adevarat ni le-ar da noua sa ducem o viata mai buna si daca ele ar exista s-ar afla despre ele.  E BINE ASA?

Nu prea inteleg, @Lex - care subiect adica? Stargate sau Free Energy? :roll:
Ambele au fost puricate si disecate de zeci de ori pe forum - e suficient sa cauti si vei afla, sa intrebi si ti se va deschide. ;)

Chestie valabila de fapt si pentru asa-zisa Energie Moca :-D - ce nu trebuie "data" omenirii de catre cineva din afara, fiind de mult descoperita, ci doar PERMISA ca utilizare de catre anti-oamenii :x care au in maini, din pacate, fraiele vietilor noastre-n definitiv.
Si care or sa ramina "la comenzi" atita timp cit nada iluziilor ieftine (mult circ, putina paine :|) va mai functiona.
Sau, mai pe scurt: a reaku' :evil: chestie si comoditatea asta...
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 09 Mai 2011, 21:51:08
de stargate era vorba. am dat un 'sarci' si din pacate nu am gasit nimic concret pe subiectul asta doar niste discutii ici colo unde se mai strecoara acest cuvant, in rest nimic pe acest subiect si ma gandeam sa ia nastere acum dar din pacate lumea nu prea place subiectul pentru ca osama e mult mai agreat se pare :-) :p
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Xanadron din 09 Mai 2011, 22:00:13
My man, o conspiratie n-ar mai fi conspiratie daca ar putea fi demontata prea usor... 8-)

Daca e sa ne luam insa dupa unele dovezi circumstantiale (cum ar fi aia mentionata deja mai sus a inaintarii actorului din Stargate Richard Dean Anderson la gradul de general de brigada - onorific, OK, dar general totusi ;)) concluzia mi se pare clara pentru orice om cu mintea acasa (si nu vidata de presa mainstream ori tembelizor :-D).

Mai scurt: ESTEEE ! (destul de mult adevar in aparenta "poveste SF" Stargate - dupa mine, evident). :star:
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 09 Mai 2011, 22:31:48
suntem pe aceeasi lungime de unda inseamna  :-) la noi pe al nostru Pamant cica in Irak s-ar fi gasit ceva de genu , oare despre asta sa fie vorba?  mai caut pe subiectul asta si revin curand (sper)  :-)
Titlu: Dendera Zodiac... Star Gate?
Scris de: Urban din 24 Mai 2011, 00:10:51
Ati luat vreodata in considerare ca Zodiacul de la Dendera ar putea fi o reprezentare a unei Porti Stelare?
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 24 Mai 2011, 08:45:08
hmm, tot ce se poate.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Urban din 24 Mai 2011, 08:56:02
Asta ar fi punctul de Origine, adica Pamantul.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Ganditorul din 24 Mai 2011, 11:02:30
Daca nu ma insel e vb de zodiacul de la Dendera - templul lui Hathor, in Egipt. In Irak e vb de un oras subteran... - si aici sunt pe aceiasi lungime de unda cu cei care cred ca nu a fost un razboi in Irak doar pt petrol si Sadam. Si in "razmelitele din Egipt, pt democratizare" ... au fost vizate muzee cu relicve antice.
Oricum, ramanand pe subiect, pictograme si heroglife care sa semnifice "stargate" sunt mai multe - cel putin in Egipt.
Traditia spune insa ca nu putem interpreta istoria Egiptului decat sub forma razboaielor intre zeitati care au promovat sclavagismul si sacrificiul uman. Nu putem iesi din acest tipar chiar daca este evidenta eroarea de interpretare.
Ca si "Stargate" putem interpreta si discul solar de la Sarmisegetuza... si cred ca avem destule motive sa o facem. Nu putem iesi insa din acelasi tipar de " salbatici barbari, ce faceau la Sarmisegetuza sacrificii umane, civilizati de cuceritorii romani" - cum sunt astazi cunoscuti in istorie dacii.
Oricum, cautarea stiintei antice pierdute este un subiect incitant, chiar daca deocamdata nu putem aborda acest subiect decat ca film SF. Dovezile unei stiinte antice pierdute sunt peste tot in lume... interpretarile noastre sunt shabloide, distantandu-ne de acest subiect, de aceasta interpretare.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Ganditorul din 24 Mai 2011, 13:23:28
Revin si va invit sa vizionati o serie de filme interesante pe tema stiintei pierdute a "stramosilor extraterestrii".
Ancient Aliens
http://www.vplay.ro/serials/browse.do?sid=1360

Episodul pilot prezinta punctele de vedere ale autorului Erich von Daniken care a emis teoria cum ca fiintele avansate din alta lume au vizitat oamenii primitivi, le-a dat cunostinte privind sistemului solar, concepte de inginerie si matematica, si au devenit baza pentru religiile si culturile lor dupa cum reiese din vechi monumente, cum ar fi Liniile Nazca, Piramidele din Giza si statuile Moai din Insula Pastelui.
Mai puteti viziona serialul si aici

http://serialepenet.ro/ancient_aliens
iar "Stargate" apare inca din primul episod ca o hieroglifa...
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Xanadron din 24 Mai 2011, 13:58:36
Continui sa cred ca existentza unor "Stargates" si necesitatea controlului nu (doar) al surselor de petrol au fost motivele reale ale unor operatiuni militare americane, dar si ale integrarii grabite a Romaniei in NATO (fara sa subscriu insa in totalitate la ipotezele prezentate in carti de fictiune gen "Viitor cu cap de mort" ale grupului de autori ce semneaza cu pseudonimul Radu Cinamar).

Si continutul serialului Stargate SG-1 are conotatii mai ample decit putem crede, vizavi de aspecte reale, actuale si evident... militar-secretoase ale "portilor temporale".

Nu cred deci in coincidentze nici cind vad poza prea putin cunoscuta (din 2004) in care simpaticul actor Richard Dean Anderson e facut general de brigada onorific la Pentagon, stelele fiindu-i inmanate de generalul USAF John Jumper. 8-)
O fi doar o numire "onorifica", dar cazul e totusi unic - adica fara precedent - in istoria Hollywoodului, dar si a Pentagonului.  :evil:

(http://s2.postimage.org/1hgnc2bhg/tasha_004.jpg) (http://postimage.org/image/1hgnc2bhg/)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: rontzo din 24 Mai 2011, 14:36:59
Eu sunt din categoria celor care chiar cred ca Stargate exista- poate putin diferit de ce ni s-a dat la vazut in serial- dar sigur exista
Cea mai simpatica chestie de care imi amintesc despre serial este un episod de tip "film in film" in care (The real) SG-1 Team are de-aface cu o echipa de actori care intruchipau o "fictiune" al adevaratei SG-1.
Uneori stau si ma intreb cand ni se va spune ca respectivul episod a fost facut chiar dupa o situatie reala... :rocket:
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Ganditorul din 24 Mai 2011, 14:39:18
Nu la "Viitor cu cap de mort" m-am referit atunci cand am vb de Irak si Romania. De altfel nici nu am citit cartea care, inca din titlu, bate campii pe directii pesimiste.
Cei ce au vizitat vestigiile dacice de la Sarmisegetuza cred ca au avut acelasi sentiment ca si mine - e o explicatie extrem de subtire, de puerila, ce sta la baza teoriei oficiale cu privire la justificarea existentei site-ului dacic. Acolo pare a fi mult mai mult decat o zona de sacrificii umane...
Pe de alta parte "Stargate", ca film SF, a avut foarte putine fisuri in logica stiintifica. A lasat mereu impresia unui reportaj romantat si nu a unei fictiuni. Mi-a placut extrem de mult filmul  si foarte probabil ridicarea in grad de general (onorific) a actorului Richard Dean Anderson reprezinta o recunoastere a efortului facut de grupul de actori/scenografi/regizori de a face cat mai "digerabile" unele adevaruri cu care ne vom confrunta intr-un viitor apropiat.
Poate ca nu referitoare la o specie extraterestra care-ti  intra in cap si-ti preia controlul asupra trupului si mintii - asta fiind probabil o fictiune care sa dea  imaginea confruntarii dintre "bine si rau", lucru fara de care orice film nu este atractiv/vandabil, dar foarte probabil suntem capabili sa intram in contact cu alte civilizatii, nu primim nimic de la ei... ca sa nu ne autodistrugem, suntem copiii teribili ai galaxiei, gata oricand sa dam cu parul acolo unde de obicei se rezolva cu vorba.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 24 Mai 2011, 15:00:22
Dupa mine , tot ce vedem in filmele s.f chiar exista asta fiind metoda de a obisnuii prostimea cu ideea ca civilizatii mai dezvoltate chiar exista in univers si intr-o zi vom intra in contact cu ele oficial(nu ca nu s-ar fi realizat contactul la noi inca din anii'50).Daca baietii astia sunt cu cateva sute de mii de ani inaintea noastra sa nu zic poate milioane , sa detina o asemenea tehnologie a unor 'porti stelare' e o joaca de copii pentru ei si avem dovezi ca au fost si sunt aici de muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult pana sa aparem si noi, ceea ce face ca sansele ca portile stelare sa existe sa fie destul de mari daca intr-adevar s-au gasit si tind sa cred ca asa este.De multe ori cand ma uitam la Stargate  ma intrebam , bey frate daca serialul asta e adevarat si undeva pe Pamantul asta chiar exista o poarta stelara care este folosita de niste 'baieti' de -ai nostrii exact in aceleasi scopuri pe care le vedem in film.
:-)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Arhanghelul din 25 Mai 2011, 14:40:31
Citat din: @Lex din  24 Mai 2011, 15:00:22
Dupa mine , tot ce vedem in filmele s.f chiar exista asta fiind metoda de a obisnuii prostimea cu ideea ca civilizatii mai dezvoltate chiar exista in univers si intr-o zi vom intra in contact cu ele oficial(nu ca nu s-ar fi realizat contactul la noi inca din anii'50).Daca baietii astia sunt cu cateva sute de mii de ani inaintea noastra sa nu zic poate milioane , sa detina o asemenea tehnologie a unor 'porti stelare' e o joaca de copii pentru ei si avem dovezi ca au fost si sunt aici de muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult pana sa aparem si noi, ceea ce face ca sansele ca portile stelare sa existe sa fie destul de mari daca intr-adevar s-au gasit si tind sa cred ca asa este.De multe ori cand ma uitam la Stargate  ma intrebam , bey frate daca serialul asta e adevarat si undeva pe Pamantul asta chiar exista o poarta stelara care este folosita de niste 'baieti' de -ai nostrii exact in aceleasi scopuri pe care le vedem in film.
:-)

Care poarta ... asta ...
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 25 Mai 2011, 16:06:13
daca poza este adevarata, de ce nu si aia?  :))   
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Rayden din 25 Mai 2011, 18:39:32
as vrea sa vad si eu artefactul asta prin vreun muzeu...emisune / documentar....ceva...
ar fi tare de tot daca ar fi real  :mrgreen:
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Deanna din 25 Mai 2011, 19:44:08
serialul a prezentat porti stelare si in spatiu,daca nu le gasim pe pamint,poate acolo ar fi mai usor de localizat,daca nu sint camuflate,ori se creaza spontan si dispar,cum am vazut si eu in 2 cazuri cu ochii mei,nu la tv.Primele ar trebui sa se afle in zone unde apar mai des ozn-uri de ex...de aceea cred ca este de ex.o poarta stelara in preajma orasului Braila,deoarece periodic apar din senin valuri de ozn-uri,pe urma nimic.In afara portilor stelare prezentate in serial,unde se intra cind se activeaza,se pare ca exista si altfel de porti care permit accesul spre alte galaxii numai in anumite perioade,un astfel de ex.este consemnat in cartea Celtii si extraterestii,unde o legenda spunea ca niste Et din constelatia Lebedei pare-mi-se pot veni doar dupa data de 5 mai timp de citeva luni,nu retin ptr.cit timp,si in citi ani se mai puteau reintoarce daca ratau fereastra, curios ca si in mesajele Ummo se scria ceva asemanator.De asemeni,Codrin Stefanescu are un manuscris vechi in care era descrisa o relatie intre un print-real si o extraterestra,care insa a trebuit sa plece ca nu se mai putea intoarce pe planeta decit peste 1000 de ani,emisiunea a fost inregistrata si pe net,la codul lui Oreste.Despre porti ,sau mai degraba retele de arcuri stelare scria si Florin Gheorghita,intr-una din cartile sale,insa in alta forma,cu poze curioase ale galaxiilor legate intre ele,si acum imi vine in minte magnificul  film cu Jodie Foster,Contact,pe care vi-l las in incheiere,in care exploratoarei i se spune de ET-ul pe care il intilneste in alta galaxie sub un chip familiar ei,ca acea retea de tuneluri prin care a ajuns in alta galaxie in citeva ore au descoperit-o si ei,facuta de o civilizatie despre care nu stiau nimic...
http://casatreziriifilme2.blogspot.com/2010/06/contact.html
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 25 Mai 2011, 19:44:45
ha ha, daca intr-adevar ar fi ADEVARAT iti dai seama ca in vecii vecilor nu ar fi scos la muzeu sa se demonstreze lumii ca e posibila calatoria in alte lumi cu ajutorul unui astfel de sistem. e ca si cum s-ar recunoaste existenta e.t si ozn urilor  lucruri care se tin ascunse cu ORICE pret.  :-)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 25 Mai 2011, 19:49:19
am vazut si eu Contact , un film foarte bun si mi se pare ca a fost la tv chiar acum 3 saptamani.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Rayden din 25 Mai 2011, 20:28:14
pai..artefactele din america centrala ( cele cu avioane cu aripa delta, astronauti, placa zeului Pacal, etc..), imaginile de pe frescele templului Hathor din Dendera Egip, etc, etc...dar si altele din alte zone au iesit la iveala..asa poate iesi si ..poarta asta stelara.
disclosure tre sa vina pe toate caile..nu numai prin filme / documentare...poate fi un inceput, deci ce vine ar trebui sa fie si mai interesant  :mrgreen:
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Arhanghelul din 25 Mai 2011, 20:39:35
Daca "strabunii" vin prin "soare" (black hole/Light hole ) ... grey se plimba prin portiile " tehnologice" ...

*versiunea - Nassim Haramein

http://video.google.com/videoplay?docid=2362758657384449741#
http://video.google.com/videoplay?docid=2362758657384449741#docid=-1895475242307393956

*versiunea  - Dr. Michio Kaku

http://www.youtube.com/watch?v=iWHC081B_Do
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 25 Mai 2011, 21:25:57
acele artefacte lasa loc de presupuneri, d aia 'baietii' care ascund aceste lucruri gandesc ca ele poti fi luate ba ca imaginatie, ba ca asa gandeste nu stiu cine ca va arata in viitor lumea noastra, ba ca acele lucruri chiar au apartinut unei civilizatii anterioare de mult disparute dar daca oamenilor nu le aduci dovezi palabile ca ele chiar au fost gasite , nu o sa creada nici in ruptul capului.asa e si cu poarta daca ea se dovedeste ca exista in nush ce loc de pe Terra si chiar Functioneaza , ei atunci se schimba treaba si lucrurile astea trebuiesc ascunse.sa ne gandim ce ar insemna ca poarta sa fie folosita de 'tont' omul si sa se duca pe nush ce planeta si sa o viziteze pe bunica .este excat ca si cu tehnologiile libere si gratuite.oile nu trebuie sa stie ca exista si alta lumea in afara tarcului :p
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Ganditorul din 30 Mai 2011, 20:20:42
Ca fan al serialului "Stargate SG1" mi-a atras atentia curajul cu care au pus in scena realitatea inconjuratoare.
Daca in prima parte adversarii erau "goauld", o rasa care domina prin forta, frica, teroare in a doua parte "Ori" sunt imaginea clara a practicantilor misticismului religios. Lupta dintre "creatori" - rasele care au ca tel progresul stiintific, cunoasterea tainelor Universului (tolanii, knox) - si rasele care au ca tel dominatia prin tinera maselor in ignoranta (Goauld, Ori ) este excelent mixata cu cele mai intraznete teorii stiintifice.
In Stargate Atlantis... cota de stiinta din film scade, accentul punandu-se pe eterna teroare a unor ET care "sug viata din tine".
Stargate Univers deja nu mai merita comentat - e un film facut pe linia pesimismului, disperarii, esecului.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Arhanghelul din 30 Mai 2011, 20:49:24
Pai si "batranii" unde ii gasesti ... cine nu are batrini sa-si cumpere ...
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: mr din 31 Mai 2011, 08:15:22
Citat din: Ganditorul din  30 Mai 2011, 20:20:42
Stargate Univers deja nu mai merita comentat - e un film facut pe linia pesimismului, disperarii, esecului.

Sigur ai vazut si sezonul 2?
Pentru ca mi-e mi se pare chiar foarte avangardist subiectul serialului - dorinta anticilor de a descoperi si intelege mecanismele fine ale Creatiei. Intradevar fatalismul si micimea umana ajunsa pe supernava antica in contact cu ideile mult prea inalte generate de o rasa ce a evoluat in constiinta  arata inca o data faptul ca stagnarea si rezistenta la schimbare a oamenilor moderni este ca "nuca-n perete" in raport cu dinamica Creatiei. Poate de aici pesimismul, disperarea si esecul. :)
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: Ganditorul din 31 Mai 2011, 09:03:58
Recunosc, nu am avut rabdarea sa ajung nici macar la episodul 6 din sezonul 1. Pe urma am vizionat "pe sarite" ca sa vad daca se schimba "registrul". Dar daca tu zici ca sezonul 2 merita...
Oricum, simt diferenta dintre SG1 si Sg Universe ca si diferenta dintre Battlestar Galactica - cea din anii 70 - si porcaria care a aparut acum - sange, mizerie, pesimism, disperare.
Poate oi fi eu de moda veche si nu apreciez SF-urile cu tenta pesimist-satanista.
Titlu: Raspuns: Stargate
Scris de: @Lex din 31 Mai 2011, 11:11:58
merita si sezonul 2 cum de fapt merita toata seria.Personal,la serialul asta ma atrage cel mai mult gandul ca multe din tehnologiile prezente acolo pot exista bine mersi si in realitate si sunt folosite poate chiar de o echipa asemanatoare celei din film. Noua ne ramane doar sa speram ca intr-o zi, printr -o minune vom beneficia si noi macar de minimul de tehnologii posibile care ne sunt prezentate aici si care ar putea dupa cum mai zis sa fie realitate 100 %  :-)
Titlu: Re: Stargate
Scris de: Ganditorul din 24 Septembrie 2011, 00:41:41
CitatSigur ai vazut si sezonul 2?
Pentru ca mi-e mi se pare chiar foarte avangardist subiectul serialului

Poate nu am reusit eu sa ma fac bine inteles.
Nu-mi place Stargate Univers ( si filmele din aceiasi categorie...) din cauza realizarii, a punerii in scena a povestii. Pentru o idee/tehnologie excelenta care este pusa in evidenta in film de-a lungul a 2-3 minute esti nevoit sa suporti zeci de minute de film ... pline de pesimism, disperare, grotesc, jeg sentimental etc etc.
Ori eu nu sunt fan al acestui gen de ... punere in scena a unui film, mai ales daca e film SF.
Uite de exemplu in SG Univers vezi de fapt intamplarile traite pe o nava a strabunilor de catre "crema" omenirii - oameni, teoretic, deosebiti, elita adusa pe planeta Jafa pt nu stiu care eveniment unic (asa incepe serialul).
Ori daca elita omenirii se poarta asa, daca elita este capabila de manifestarile alea jegoase ce se vad in film ... ce sa mai astepti la "restul lumii" Si te apuca o imensa tristete si un dor de duca ...
De aceea nu agreez genul asta de filme indiferent de ideea stiintifica initiala care a stat la baza filmului. Chestie de gusturi ...
Titlu: Re: Stargate
Scris de: fiulploii din 08 Octombrie 2011, 03:53:50
Citat din: Ganditorul din  24 Septembrie 2011, 00:41:41
.... SG Univers vezi de fapt intamplarile traite pe o nava a strabunilor de catre "crema" omenirii - oameni, teoretic, deosebiti, elita adusa pe planeta Jafa pt nu stiu care eveniment unic (asa incepe serialul).
Ori daca elita omenirii se poarta asa, daca elita este capabila de manifestarile alea jegoase ce se vad in film ... ce sa mai astepti la "restul lumii" Si te apuca o imensa tristete si un dor de duca ...
...
Pai  , asta e lumea reala in care traim si astea sunt elitele , umane , cu atribute umane obisnuite . Te asteptai la ce  ? Super eroi ?
Se pare ca fiecare dintre noi avem o stargate la purtator  :-D si cei  care au aflat primii despre asta au fost alchimistii  din vechime . Marele secret al alchimiei si  Piatra filozofala  este transmutarea omului  si nu a metalelor sau elementelor  din  tabelul lui Mendeleev .
Cat despre existenta uneia sau a mai multor stargate tehnologice ar  fi ceva dovezi insa trebuie lasate sa iasa la lumina . Pana atunci deductie si munca detectivistica din fapte disparate aparent si fara logica .
Titlu: Re: Stargate - arhiva C.I.A.
Scris de: fiulploii din 19 Ianuarie 2018, 20:51:33
https://www.cia.gov/library/readingroom/collection/stargate
Titlu: Re: Stargate
Scris de: Ganditorul din 19 Ianuarie 2018, 22:56:59
N-am reusit sa deschid nici un document inca (dar mai incerc) desi cred ca aici e vb de altceva, de experiente din zona Parapsiho si nu de calatorii prin poarta stelara. Or fi alea 16.000 de pagini ramase dupa ce au ras totul din arhiva experimentelor de tip ...ce lapsus am ...MKUltra & Co.

Oricum aducerea acestor documente e o performanta pentru care fiecare din noi ar trebui sa multumim.
Titlu: Re: Stargate
Scris de: fiulploii din 20 Ianuarie 2018, 00:06:49
La fiecare document scrie câte pagini conține si necesita sa ai adobe acrobat reader.

Si da, nu e vb de stargate ca poarta fizica desi in final se urmaresc aspectele fizice caci ce e psihicul fara fizic ?
Le-am pus la acest subiect fiindca nu am gasit unde altundeva sa le pun.
Titlu: Re: Stargate
Scris de: liviutatarus din 21 Ianuarie 2018, 08:19:32
Un nou serial! http://www.imdb.com/title/tt7161862/