Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Energii libere , gratuite si simple.

Creat de LIL DEBUL, 06 Septembrie 2009, 19:41:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Și un psss...mic - ce nu înțeleg ar fi modul în care hrănești peștișorii și mai apoi pui mâța pe acvariu... Concret nu cred ca mai contează nici o discuție pe nici un forum... Înțelegerea în sine ne este suprimată. Și atunci hai sa speculam ca cine suprima așa ceva, cine manipulează conştiența. .. nu vrea sa evadeze niciunde și nici aaltceva . Sta și se înarmează, plin de ura, fără mila și fără suflet, cu o atitudine de răzbunare ultimativa. Chestie foarte de compătimit dar ce mai contează?  Nimic nu mai contează pt mine decat propria desăvârșire, familie și tradiție sădită la facerea lumii. Restul e verde în față. Suntem pe o barca pe cale sa se scufunde.
   Deci ce mai contează alte lumi, tehnologii simple și minunate, o potențială viață de vis , răspunsuri la orice întrebare când noi ne aflam intr-într-un Acvariu de supermarket? numai prospețI de pus în oala? Nimic nu mai contează.
  Așa ca la cine te referi sa se implice mai activ? Sau vorbeai cu mâța? ☺

Schiff

CitatZici ca nu mai durează mult și se sparge balonul...atunci înseamnă ca va începe alt război mondial.
@abyss: Să-mi fie cu iertare că intervin în discuţia voastră, dar cred că nu asta e explicaţia formulării distinsului coleg Xanadron privitoare la tragerea heblului pentru sforari. Rezbelul mondial n-ar face decât să le reseteze lor jucărica, ei fiind bine mersi şi văzându-şi în continuare de vitriolarea viitoarei noi "societăţi". Sunt însă curios cum anume vede colegul Xanadron modul în care nemernicii vor fi opriţi, căci am mai auzit păreri, chiar convingeri asemănătoare. Eu mă tem că e vorba doar de wishful thinking, dar sigur că trag şi eu speranţe că poate-om prinde şi noi o bucată de viaţă fără asupritori de nici un fel. Altfel, total de acord cu tine, @abyss. Imaginea acvariului, aşa atroce cum e, pare teribil de reală şi dă sens multor întrebări existenţiale din ultimele decenii.
Rog încă o dată să-mi fie scuzat modul mai abrupt de abordare. Pot explica, oarecum. Am pierdut, în aprilie trecut, pe cel mai bun prieten al meu, ne ştiam de-o viaţă, mi-era mai drag ca un frate, un tip realmente fenomenal. Cu el, singurul, de altfel, aveam lungi discuţii, care mai de care mai interesantă, cum întâlnesc şi aici, pe RUFOn. Îi simt din greu lipsa, astfel că încerc să compensez cumva. Sper să nu se simtă nimeni ofensat - departe de mine această intenţie.

abyss

#92
Mă bucur ca ai intervenit. Ești bine venit.

Cei cu vitriol nu sunt chiar niște nenorociți. Sunt convins că ceea ce îi mână sunt idealuri nobile folosite cam pragmatic ce-I drept. Problema mi se pare, este sincronizarea avântului tehnologic cu un anumit calendar de evenimente din viitor.
  Pentru că anumite edificii antice indica faptul ca erau pe lângă alte lucruri ce țin de simbolism și un fel de fântâni radiante al unei anumite forme de -electro-magnetisim, care stimula ori susținea o stare mai puternica de prezență a minții,  o înțelegere mai profundă.

Prin urmare o asemenea cunoaștere nu poate reprezenta în opinia mea decât o intervenție din afară .

Schiff

@abyss: Mulțumesc. Da, sigur, sunt mai multe teorii, cum ar fi cea privind forțarea buclelor evolutive, însă n-aș băga mâna-n foc că nu se putea și mai... omenește trage de sforile alea. :)
Așa e, cu edificiile în cauză. Ba chiar, poate, și cu anume locații pur și simplu, dacă e să ne luăm după unele guri. Locuri care cine știe ce chestii mai adăpostesc pe sub pământ.
Perfect posibilă și intervenția din afară, de ce nu? Să înțeleg așadar că tot cam acesta ar fi și modul în care manipulatorii vor fi opriți?

mm

CitatSunt multe de comentat pe marginea fre energy, desigur. Din câte-mi amintesc, cheniere.org are și multe chestiuni sterile. Și dacă nu mă înșel, site-ul e al lui Tom Bearden. Am citit cartea lui, acum câțiva ani. O relativ instructivă istorie a free energy research, însă cu un singur hint, și acela cam inconsistent, după mine.
  Cred că mai toate site-urile de profil, să le zicem, excelează mai ales în "free nothing", dar un lucru e cert: sistemul are toleranță zero față de accesibilizarea generală a acestui domeniu. Auzi de chestii minunate, o singur dată. Apoi, liniște. 
Tom Bearden e numai unul dintre sutele de inventatori care au facut "perpetuummobile". Ei si documentatia aferenta inventiilor lor (nu intotdeauna completa) se gasesc prin tot internetul intr-o mare bogatie de prezentari.
  Poti sa auzi ori de cate ori vrei despre aceste inventii (si chiar sa ti le confectionezi daca doresti), sunt perfect accesibile pe internet insa - ai dreptate - linistea de care vorbesti vine de la stapanii nostri (si ai inventatorilor) si nu inventatorii sunt vinovati de ea. Iata un sait f. bun, cu tot felul de inventii de energie moca, ce contine si toate amanuntele constructive pentru amatorii dornici:  http://jnaudin.free.fr/
.
 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Schiff

@ mm: Da, îmi cer scuze, cred că nu m-am exprimat eu limpede. Chestia cu auzitul o singură dată şi gata se referea la mass media, la canalele oficiale. Ai dreptate, pe internet găseşti şi ochi de om, cum s-ar spune, şi nu mint când afirm că am citit ceva documentaţie, altfel nu m-aş fi pronunţat că majoritatea site-urilor despre free energy excelează mai curând prin ,,free nothing", căci ori schemele sunt incomplete, ori ceva nu merge. Eu nu sunt electronist, dar prietenul pe care l-am pierdut era, şi încă unul de geniu. Îi spuneam ,,omul care poate repara şi OZN-uri". Împreună am studiat, în ultimii zece ani, multe asemenea tehnologii redate pe site-uri. E drept, nu foarte insistent, căci amândoi stăteam prost cu timpul liber şi cu spaţiul necsar. De atunci, o singură dată nu l-am auzit să spună, relativ la vreo schemă: ,,da, domnule asta merge sigur". Cel mult: ,,asta ar putea fi, o să încercăm cândva".
În ce mă priveşte, nu sunt o persoană cu formaţie tehnică, am învăţat însă din mers, de nevoie, multe chestii şi mă bazez mult pe ,,bunul simţ". Singura chestie despre care mi-am format o părere c-ar merge e un motor magnetic rusesc, simplu, despre care doar am citit o descriere sumară a princpiului de funcţionare şi, căruia, zic eu, i-am adus ceva îmbunătăţiri. O să fac nişte probe, poate vara asta, să veriffic dacă teoria se pupă cu realitatea.
Am citit şi despre Naudin şi al său MEG. Ştiu eu? Sunt relativ sceptic, dar poate o fi dând ceva overunity, cum zice autorul.

abyss

#96
După mine kapanadze a dat o varianta de supraunitarimsm. Dar nu e primul. Plus ca un generator cu părți volante nu ar fi de dorit. Se încinge, magneții se uzează etc. Mie îmi plac mult asemenea variante dar nu sunt eficiente.
  Kapanadze a adaptat o invenție a lui tesla. Poate doua. Deci ....

Schiff

Aici trebuie să recunosc deschis că nu cunosc. O să studiez şi acest Kapanadze, ca să-mi fac o idee, să pot emite păreri. Dar dacă e electronică, aici am cel mult noţiuni de bază, nu mă consider în stare să dau verdicte în domeniu. :)
Magneţii nu se uzează, @abyss, cel puţin nu prin frecare, căci nu se ating. Nici în ce priveşte puterea lor. Unii spun că înjumătăţirea forţei lor magnetice e atinsă după circa 400 de ani. Problema cu ei este că cei din neodymium, de exemplu, nu suportă mai mult de 80 de grade C. Dacă dispozitivul se încălzeşte, trebuie ventilat sau aerisit cum se cuvine. Însă cea mai mare problemă cu magneţii este că nimeni până acum, în ştiinţa oficială, nu a fost în stare să emită o teorie perfect valabilă despre forţa magnetică şi magneţi în particular. Magnetismul e cunoscut, să-i zicem, mai mult empiric, pentru că natura sa exactă nu o ştiu nici cei mai mari savanţi (1.0) de pe lumea asta. Pentru Omenirea 2.0 nu pot face aprecieri. :)

mm

  Am inteles, @Schiff. Te cred cand spui ca ai avut probleme cu realizarea de "perpetuum"-uri. Eu nu m-am ocupat de realizarea lor, pur si simplu am studiat materialele disponibile. Am suficiente alte probleme si asa. Totusi, am vazut motoare overunity, unul facut de un chinez (Lawrence Tseung, motor magnetic), sunt deja multi realizatori de motoare cu apa, MEG-ul pare sa functioneze f. bine, ba chiar am accesat niste saituri in care se vindeau motoare overunity ce aveau "output" de 100 Kw, si "input" de ~10 Kw. In rest, sunt tot felul de scheme mai modeste care produc cativa wati, dar mai mult decat consuma. Intr-un "Manual de free energy" Kelly D. A. trece in revista vreo cinci zeci de autori diferiti cu inventiile lor. Fara sa m-apuc sa-i verific pe toti, imi dau seama ca fenomenul asta de energie moca nu este o inventie a mass-mediei. Probabilitatea de adevar depaseste 80% (dupa estimarile mele), deci e un adevar /realitate/ de buna calitate. Eu sunt batran si ma confrunt cu alte realitati, postez ca sa nu-mi rugineasca de tot neuronul. Dar mai tinerii probabil vor realiza generatoare de "moca" pentru ca lumea se schimba.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Schiff

CitatFara sa m-apuc sa-i verific pe toti, imi dau seama ca fenomenul asta de energie moca nu este o inventie a mass-mediei. Probabilitatea de adevar depaseste 80% (dupa estimarile mele), deci e un adevar /realitate/ de buna calitate. Eu sunt batran si ma confrunt cu alte realitati, postez ca sa nu-mi rugineasca de tot neuronul. Dar mai tinerii probabil vor realiza generatoare de "moca" pentru ca lumea se schimba.
@mm: A, normal că nu e o invenție a mass mediei fenomenul. Nici n-am spus așa ceva. Sunt convins că multe invenții descrise sunt autentice, adică merg, doar că sunt sigur că nu le găsești schema completă. Dacă ar fi așa simplu, ne-am umple toți de free energy devices și water fueled cars iar statul (oricum un tâlhar la drumul mare, dar nedeclarat) ar trebui să inventeze taxa pentru funcționarea statului, din motive de ciuciu taxe pe energie și combustibili. Dacă ne uităm numai la mașina lui Stanley Meyer și apoi vezi ce i s-a întâmplat, dacă vezi ce-a pățit Viktor Schauberger sau toți cei implicați în experimentarea Joe Cell (toate cred că sunt pe bune), ne putem face o idee și de ce. Sigur, sunt truisme ce debitez eu aici. Cred că există și proiecte autentice, documentații 100% corecte și complete, numai că ele se pierd în noianul de junk de pe net. Nu ai cum să le deosebești de majoritatea celor care nu merg, decât experimentând ori fiind un cunoscător și teoretician foarte bun în multe domenii tehnice și, evident, în fizică. De vârstă nici eu nu sunt tocmai încântat, deși mă aflu, cred, pe la jumătatea ,,termenului de garanție", însă sper să pot face unele experimente și eu, pe lângă task-urile cotidiene care nu sunt deloc de neglijat.

abyss

Schiff, eu nu sunt nici măcar specialist în acest domeniu dar caut sa îmi lărgesc orizontul pe cât posibil iar dacă greșesc aștept cuminte corectura.
Dacă dai o căutare pe net "magnet aging" vei descoperi ca mag. permanenți în anumite condiții de utilizare sa zicem (temperatura,  campuri asimetrice electromagnetice) își pierd din proprietăți, din putere și trebuie reancarcati. Un exemplu clasic este ambreiajul fordului Model T care avea astfel de probleme. Magneții se încarcă cu ajutorul a ceea ce numim electricitate Și obții eventual 2 tipuri de magneți ...electromagneți sau magneti permanenți. Kapanadze folosea o baterie mica pentru e stimula apariția electromagnetismului în dispozitivul lui...apariția TRENULUI DE UNDE , electromagnetism care era mai apoi cules și canalizat printr-un inverter dacă îmi amintesc bine și mai apoi spre becuri. Ce avea el acolo în dispunerea lui nu amplifica curentul bateriei ci Universul făcea chestiunea cu pricina. Fiindcă trăim pe un magnet uriaș. ...care se reancarca de la soare, stele și procesele fizico chimice interne. Prin urmare acest lanț/flux magnetic trebuie respectat. E o arhitectură de forțe care se descarcă unele pe celelalte iar arhitectul kapanadze a observat în mod reflex acest aspect.
  Un perpetuum mobile nu reprezintă o sursa d3 supraunitarism. E doar un angrenaj bine echilibrat și atât. Adică nu e un fel de motor care sa iti ofere forță în plus când ai nevoie de ea fiindcă nu are cum. Magneții lui nu au cum sa își amplifice singuri câmpul setat/injectat la fabricare. Teoretic pot fi asistați/amplificati în mod separat dar se complica inutil și ineficient dispozitivul, pe cale logica gândind fiindcă empiric nu am cum sa iti dovedesc.
  Eu personal nu am văzut pe net nici un fel de aparat supraunitar complet. Da sunt unele ce par a fi, am vazut  doua trei motoare conectate intr-un anume fel dar ăsta e tot un patent tesla. Mai e și Keshe dar toți ocolesc a da explicatii refetiror la aspectul de baza și anume acela al formarii în anumite condiții fizice sau chimice a unui câmp magnetic care poate fi convertit în electricitate , sau care atrage electroni după cum ne adoarme știință oficiala... dar descompunerea pe cale chimica eliberează un câmp care folosit in anumite conditii... (si intr-o sticla de plastic ) atrage electronii liberi intr-o rrata de creștere proporțională cu consumul atâta timp cât avem reacția chimica.
  kapanadze a asamblat all in one transmitter-ul și receiver-ul cu 2 împământări a lui tesla, respectând și principiul acviferului fiindcă avea o împământare pe o țeavă de cișmea, adăugând un inverter la toată schema și scotea cât curent dorea...
   Știința activa și actuală nu patenteaza așa ceva fiindcă din start orice încalcă legile fizicii acceptate este respins. Au nevoie de războaie, crize economice și sclavie. Planeta asta nu mai e pușcărie ci o casă de nebuni, un cancer.
Nimic nu vine free.. adică fără taxe. Și e normal așa. Ce nu e normal e sa pice o civilizație de la o banala erupție solara...doar de dragul pusculitei cu bani a câtorva familii.
   Așa că mă repet, eu consider pentru mine cel puțin subiectul ozn/free energy unul în continuare interzis fiindcă face trimitere la interesele unor maimuțe damblagii sau lovite de fenomenul în cauză.

Xanadron

#101
Da, netu-i full de proiecte F.E., doar putine insa complet descrise la modul practic.
La fel cum apar periodic inventii aparent atractive taman fiindca-s "distorsionate" ca mesaj de baza - un singur exemplu:
http://aetherforce.com/electric-car-powered-by-salt-water-920-hp-373-milestank/

Masina asta "revolutionara" conceputa de-o firma germana (si cu un design reusit de altfel, desi nu tocmai practic, la fel ca datele comunicate ce-mi par "umflate") deruteaza asadar pe unii ...inca din titlu - fiindca nanoFUELFLOW cell-ul ei (un gen de baterie reincarcabila prin umplere si nu bagare-n priza de cur. electric, :-D vorba ta compadre) nu necesita doar "apa sarata", ci un enigmatic mix concentrat de saruri metalice - care pot crede si eu ca intra intr-o reactie electrochimica, dar la fel de evident imi pare ca n-o sa fie MOCA (2 x 200 litri pt prototip).

N-am timp sa ma carcotesc acu' pe alte detalii inexacte (de la "densitatea energetica" clamata pina la putere / ritm descarcare / autonomie etc), ca-s prea multe (intimplator, ajunsesem expert fara sa vreau :lol: pe felia masinilor electrice / cu hidrogen, cu/fara pila de combustie / pneumatice etc., in anii cit am scris si-ntr-o revista auto - tot nemteasca.)
Ce pot spune e ca teoria "uciderii masinii electrice" la-nceput de secol XX e absolut reala, dar in acelasi timp viitorul NU cred ca apartine E-masinilor "plug-in" (nici hibride, nici exclusiv cu baterii). Viitor nu prea sigur oricum...

P.S. La curiozitatea (legitima) a colegului Schiff (aia apropo de convingerea mea ca "we, the v.01's shall prevail" 8-)) n-am cum sa raspund intr-o singura postare. Nici macar vreo sinteza din aiurelile expuse p-aici pina acu' n-ar fi prea clara, asa c-o sa revin cumva-cindva.
Clar insa ca nu MAI cred in eventualitatea unei "inspectii galactice" :star: a Progenitorilor  :martiansad: veniti sa-i controleze la unghii [gheare] & batistutze pe cei :evil: lasati la butoanele Terrei mai demult - teorie avind prea multe hibe ca sa fie probabila.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Schiff

#102
@ Abyss: Stai liniștit, că nici eu nu sunt specialist și nu intenționez să pozez într-unul. :) Știu foarte bine cât mă pot întinde la datul cu părerea, pot recita din lecturile care totuși nu au fost puține, dar nici la un nivel avansat, din păcate. Așa e, sub sarcină sau sub acțiunea diverselor elemente de stres, puterea magneților se reduce. Eu citisem însă că cei 400 de ani de care ziceam anterior ar fi valabili în condiții de funcționare, da-i posibil să greșesc, ori ca informația culeasă atunci de mine - de pe net, firește - să nu fie adevărată.
Acum îmi amintesc: eu personal n-am studiat despre Kapanadze, dar prietenul meu trecut dincolo mi-a povestit, la un moment dat, despre filmul pe care-l văzuse cu georgianul și era destul de încântat. N-am mai avut din păcate timp să ne aplecăm asupra problemei. Tot el îmi spunea că, în principiu, sculele care se bazează pe diverse feluri de rezonanță ar trebui să meargă, doar că trebuie descoperit șpilul și că rezonanța e cheia universului, lucru cu care sunt perfect de acord. Tot cu rezonanță era și dispozitivul lui Tom Bearden, doar că a explicat mai ciudat, acel vacuum electron extras din neant nu prea dă semne că se-mpacă cu neuronii mei. :) O fi, ce să zic? Ultimele două paragrafe ale postării tale, cu implicațiile sociale, mi-au plăcut mult, am dat un biiiiiig like. :) Și, că tot făceam vorbire, chiar rezonez la așa ceva, anytime.

@ Xanadron: Intuiesc că e imposibil de răspuns dintr-o suflare. :) Stau însă bine cu răbdarea și știu că distinsul coleg își ține promisiunile, deci no problem. Mulțumesc oricum de răspunsul... preliminar. :)

Xanadron

#103
Citat din: mm din  08 Februarie 2015, 21:49:21
  [...] Dar mai tinerii probabil vor realiza generatoare de "moca" pentru ca lumea se schimba.
.
Spre deosebire de tine, colega mm, idealistul de JE inca mai crede ca niciodata nu-i prea tirziu - desi nu-s departe de "virsta a treia" nici eu.
Realismul tau ...real, desi cam pesimist, e totusi justificat de balamucul lumii actuale, in care 'jdemilioane-s arse de unii :evil: pe poshete/mertzane/viloaie/amante, in timp ce altii care ar sti ce sa faca cu bani mult mai putini n-au vreodata acces la ei. Analiza situatiei asteia aberante am mai facut-o noi p-aici, asa ca n-au rost repetarile.

Ma gindeam oricum din nou, dincolo de maxima "practica ne omoara", ca un eventual proiect RUFOn colectiv (in jurul caruia ne-am invirtit deja steril cindva) ar putea avea macar tema... aparent modesta a incropirii unei surse supraunitare,  :star: daca nu free 100%.
Ca de mega-mangleli gen ARCA imi place sa nu cred c-am fi capabili - structural.

P.S. Mai cred ca "impactul mediatic" ar fi maxim daca ipoteticul generator overunity ar fi si utilizat ca propulsor a... orice cu roti :-D (inaripat fiind mai greu) in loc sa bazaie p-o masa intr-un clip obscur.
Ceva macar cu doua roti si "doar" 10-15 kW - pe felia asta fiind dispus sa contribui cel putin cu designu', in urma cu niste ani avind chiar citeva tentative publice/publicate - esuate, cum altfel? - :lol: de-a coopta oarece investitori in re-producerea unei motociclete "nationale".
Desi dupa unii as fi ciolovec. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Schiff

Am uitat să vă întreb - vârsta, deh - ce credeți despre motorul turcului? Yildiz. Zic gurile rele ale youtube-ului că ar fi fost testat în prezența cercetătorilor batavi de la universitatea tehnică din Delft:

https://www.youtube.com/watch?v=D5K_wB-xsuM

Ideea proiectului comun e faină și cât se poate de stimulativă, dar avem dezavantajul distanței. Cum văd eu problema, nu putem decât teoretiza ori schimba impresii despre propriile experimente. Poate am nevoie de altă optică, why not? :)
Motoreta e superbă. Ce bine-ar fi...