Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce alegeti: energii alternative sau hrana?

Creat de klingonianul mascat, 27 August 2009, 18:37:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klingonianul mascat

Intrebarea poate induce in eroare un cititor neavizat sau poate neinformat. Pana la urma ce legatura au energiile alternative cu hrana? Pai au legatura, chiar foarte stransa. Dar sa incepem cu o mica trecere in revista a problemelor care macina acum lumea: incalzirea globala, poluarea, scaderea resurselor de energie fosile(petrol, carbuni, gaze naturale). Marile genii in stiinta ale umanitatii au ajuns la concluzia ca incalzirea globala este un pericol iminent pentru civilizatie, dioxidul de carbon (CO2) emanat in atmosfera afectand circulatia curentilor in oceanul planetar. Acesti curenti, calzi de obicei, nemaiciruland corect determina topirea ghetarilor, aceasta topire ducand in timp la inundatii catastrofice etc. etc. Aceeasi poluare este insa cauzata de folosirea in exces a surselor de energie fosila, prin exploatarea inadecvata a petrolului, prin punerea in functiune a unor centrale pe carbune care nu au filtre speciale pentru a opri raspandirea noxelor, care noxe ajung evident in atmosfera, si altele. Deci, poluare => incalzire globala => topirea ghetarilor => ce s-o mai lalaim, MOARTE.
Nasol ar zice unii, si probabil ca asa e. Dar, sa revenim la legatura cu sursele de hrana. Ei bine, marile companii, alarmate de faptul ca omenirea nu mai are suficiente resurse de energie sau si mai grav, ar putea ramane fara pretioasa energie, au ajuns la concluzia ca ne trebuie energii nepoluante, alternative. Asa ca au aparut biocombustibilii, centralele eoliene sau campurile de celule solare, fotocelulele.
Foarte bineeee.......planeta s-ar putea salva de la catastrofa. Da, asa e in principiu. Numai ca nu s-a gandit nimeni de cate centrale eoliene este nevoie pentru a alimenta un oras aglomerat sau chiar o aglomeratie urbana, si la fel de important, biocombustibilii se fabrica din plante. Aceste plante trebuiesc evident plantate undeva. Si, daca nu ati ghicit pana acum, ei bine da.. acele plante ocupa locul celorlalte culturi, care asigurau candva hrana. La fel, centralele eoliene si campurile de celule solare, ocupa la randul lor suprafete ce puteau fi folosite la culturile plantelor comestibile.
In acest caz, ce e de facut. Daca alegem sa avem energii aproape inepuizabile, atunci riscam sa condamnam la moarte prin infometare tari din lumea a treia, in special din Africa, dar asta doar pe moment. In timp acele culturi vor ajunge si la noi in Europa si vor lua locul celor clasice, de grau, porumb, orz etc. care acum asigura mancarea pentru milioane de oameni.
Pe de alta parte, daca renuntam la energiile acestea nepoluante riscam o intoarcere treptata in epoca de piatra, pe masura ce resursele clasice se vor epuiza. Vom lua cina la lumina opaitului, vom practica medicina babeasca, comunicatiile vor inceta sau vor fi foarte lente, ne vom grupa in triburi samd.
DECI CE AR TREBUI SA ALEGEM: HRANA SAU ENERGIILE NEPOLUANTE?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

angellla29

Pai decat sa condamni la moarte milioane de oameni mai bine nu gasim o cale de mijloc? O alta sursa de combustibili care sa nu necesite suferinta altor oameni....normal ar fi sa ne ajute  sa evoluam nu sa distrugem...

romulus

Citatocupa la randul lor suprafete ce puteau fi folosite la culturile plantelor comestibile

Nu va faceti probleme copii!
Ati auzit de dr. Steven Greer si al sau "ORION Project"??
El acolo exact depre asta trateaza. Si spune  - in esenta - ca :
Guvernul american DETINE  in prezent patentele unor modalitati de a obtine energie multa, ieftinaori gratis  si,  mai ales, verde!
De unde stie ?
Pai din declaratiile sale, rezulta ca stie (a vazut) de existenta unor proiecte de adevarate "uzine energetice" care au  marimea unui cuptor cu microunde, care poate produce aproape gratis energia necesara unei locuite, ori bloc de locuite , timp nelimitat ....Il pui dupa usa si ...gata !
Avand in vedere faptul ca guvernul e sub stapanirea "bubulilor" si  nu vrea nici mort sa dea pe piata acele proiecte si le tine sub oboroc, el - dr Steven Greer -a initiat ORION PROJECT prin care strange bani, in vederea constituirii unui colectiv de oameni de stiinta, care sa refaca traseul cercetarilor, sa descopere si  apoi sa dea lumii intregi , respectivele dispozitive de produs energie ieftina si  NEPOLUANTA!!
Concluzia : hai sa sprijinim ORION PROJECT - " sa dam un leu pentru Ateneu -  " si vom avea - noi si urmasii, urmasilor,urmasilor nostri .....energie verde, gratis !!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Cautatorul

Citat din: angellla29 din  05 Septembrie 2009, 14:02:31
Pai decat sa condamni la moarte milioane de oameni mai bine nu gasim o cale de mijloc? O alta sursa de combustibili care sa nu necesite suferinta altor oameni....normal ar fi sa ne ajute  sa evoluam nu sa distrugem...

Din ciclul: Mai bine bogat si sanatos decat bolnav si sarac...
Imi aduce aminte de o poanta: Unul s-a dus la OSIM sa-si patenteze masina zburatoare. Cand e intrebat cum functioneaza aceasta masina, el spune: Pai nu stiu, e treaba voastra sa va ganditi, mie mi-a venit ideea!

Tayka

Generatoare de enegii alternative se gãsesc,unele guverne chiar le folosesc în proiecte secrete bine-nþeles,ele nu se aprobã cred tocmai din motive economice
Închipuiþi-vã doar sisteme energetice naþionale ºi internaþionale care furnizeazã energie electricã fãrã sã consume ceva,ar desfiinþa industrii ca ca petrol,minerit,transport,pentrucã aceste sisteme exclud din start locuri de muncã,chiar ºi întreþinerea (dispar liniile de înaltã tensiune,centralele,staþiile de transformare,)apar însã cohorte de ºomeri,care n-ai unde sãi plasezi pentru cã
ºi celelalte industrii procedeazã la fel,exemplu la automobile dispare motorul cu combustie,fiind înlocuit cu cel electric acþionat de generator propriu,dispar staþiile de benzinã,într-un moment dat toate industriile vor fi nevoite sã se recicleze pe noi standarde,fapt ce ar produce sistemului financiar convulsii de necontrolat.
De asta cred cã se tem conducãtorii ,se tem de consecinþe.Este ca ºi cum ai avea un vast teren secetos,ºi un imens baraj plin cu apã,dacã arunci barajul în aer,salvezi terenul de secetã dar s-ar putea sã distrugi totul,aºa cã mai bine cari cu gãleata..cam asa cred cã gândesc d-lor.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

vetruvius

Nu cred ca va fi cazul de asa ceva. In primul rand exista o sumedenie de terenuri care nu pot fi exploatate agricol, exista zone care exact prin umbrirea lor cu panouri ar putea fi recuperate macar partial, prin reducerea evaporarii, la plante pentru biomasa oricum se folosesc partile necomestibile care in prezent sunt folosite doar la compost. Pe suprafata marilor pot fi amplasate centrale eoliene. A, si am uitat de apele termale...In afara de asta aproape fiecare acoperis din lume risipeste energia solara creind disconfort termic in timp ce in interiorul cladirii lucreaza o instalatie de climatizare pe energie conventionala...