Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ley Lines Grid

Creat de Urban, 04 Februarie 2014, 19:24:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Citat din: Grifon din  12 Mai 2016, 19:11:22

Referitor la ipoteza că unii purtători de săbii magice (cu alte dogme) ar fi dorit distrugerea "vechilor eresuri", o iau cu rezerve - căci mi se pare absurd ca o civilizație (indiferent cum formată / deformată), să nu conștientizeze imensul potențial geomantic, și avantajele ce le-ar obține din gestionarea lui...


Interesante ipopteze,  asa ca mai pun si eu un pai pe foc...

Nu cred ca e atat de absurd ca o civilizatie sa nu constientizeze etc etc.
De cele mai multe ori inceputul vietii unui sistem insemna sfarsitul altuia, iar regula mi se pare ca se poate aplica si la civilizatii aflate in conflict. De ce ar pastra civilizatia mai noua elemente (de aparare) ale unei civilizatii abia invinse/cucerite ? Dimpotriva, le-ar ascunde/distruge pentru a evita reluarea unui conflict cu un adversar care a fost invins cu greu.

Masaru Emoto a demonstrat ca exista o memorie a apei. Teoretic, asa se spune, pt ca atat poti spune "sub ocupatie".  In realitate CRED ca savantul japonez ne-a demonstrat ca exista oameni care emit o energie "forma-gand" care produce efecte. Apa poate si memora aceste "forme gand" dar experienta cu cele 3 boluri de orez arata ca "forma gand", vibratia libajului ce manifesta un sentiment interior, produce efecte in planul fizic.

Abiss :
"Ipoteza - ciot  :-D :
Sabia plasata in anumite zone ochi(vortex) de dragon etc., devine incarcata cu energie... Devine "activa" asemeni unui instrument. "

Foarte corect spus - devine activa ca si un instrument - dar nu produce nimic daca nu are cine "canta", cine pune in rezonanta acel instrument. E ca un microfon care prinde doar zgomotul de fond sau ca o chitara ce zace intr-un colltz fara sa produca sunete, desi e "in priza".

Elementul de rezonanta ce poate produce efecte ar putea fi gandul omului, rostirea cu toata simtirea a cuvintelor/mantrelor ce stau scrise pe jumatatea sabiei infipte pe jumatate in pamant. Ce efecte ar produce ? In nici un caz placute pt ocupanti, pentru civilizatia noua ce a distrus-o pe cea veche inducand un nou mod de viata...chinuitor pentrui noi cei multi care, teoretic, am uitat stiinta strabuna. Am uitat puterea rezonantei, a cuvantului gandit si rostit.

"La inceput a fost cuvantul" - a fost de ajuns ca dupa "marea schimbare" sa introduci aceasta fraza in doctrina religioasa pentru a deturna sensul intelesului acestor cuvinte. Fara a accesa "rezonanta" omul civilizatiei vechi devine sclav pe plantatia omului din civilizatia noua. (contructia piramidelor a ramas o enigma ce nu mai poate fi explicata prin "funii trase de sclavi" asa cum si palatul lui Edward Leedskalnin nu poate fi explicat doar prin "munca cu carca", fara introducerea unui element fantastic si nonstiintific  = "levitatie prin rezonanta")

"Marea schimbare" ar putea fi procedeul/accidentul/agresiunea care ne-a facut sa uitam practica vibratiei ce produce efecte, pentru o perioada de cateva mii de ani. Azi incep sa se simta primele ameliorari ale situatiei si, probabil, un urmas al vechii civilizatii care ar rosti, intamplator, din suflet o "mantra" de pe vechile sabii/vestigii antice ar putea darama "turnul de fildes" al invadatorilor sau ar putea scufunda pestera in care se ascund "sobolanii".

Asa ca, pentru a nu periclita situatia "invadatorilor", se distrug sub diferite "motivatii reale" vestigiile stravechi : fie ca e vb de "primavara araba", de isis, de dictatori posesori de arme de distrugere in masa sau de alte sperietori contemporane. Pt ca, privind in timp, astea au fost singurele rezultate certe ale "programului global de democratizare " : aia traiesc mai rau ca inainte si culmea ...ne-au invadat si pe noi cu mizeria lor de comportament.

Sabia ...arma de lupta folosita la taiatul capetelor . Hmm - pe la concerte am vazut de multe ori cum isi spargeau capetele cu chitarile sau stativele de microfon - desi nu erau obiecte concepute ca arme.
Faptul ca am preluat sabia ca "arma ce taie  dusmanul" nu inseamna neaparat ca stim care a fost semnificatia ei functionala initiala - poate de rezonator-amplificator in cruce cu sonda ascutita de ancorare in pamant/stanca. Acum e doar un simplu ciomag ascutit... multiplicat, replicat in perioada ultimilor 3000 de ani

Cam asta-i, pe scurt, o ipoteza traznita ce am citit-o candva, acum 30 de ani, printr-o biblioteca comunala.  :fullmoon:




Grifon

Mult adevăr in cea ce spui d-ta, colegule @Gânditorul.
Eu fac totuși distincție intre propaganda "invadatorilor" (menită a prosti pe cei cuceriți, "decupându-i" de la fostele "rădăcini" de putere) și preocupările lor ascunse de a prelua, spre uz propriu, chiar și fostele resurse ale invinșilor. Din acest p.d.v., revenind la potențialul mare al "liniilor de forță" ale Terrei, nu cred că cineva le-ar ignora sau respinge - chiar de face parte dintr-o altă nație / tagmă.

E ca și cum ai spune că triburile migratoare, enervate la culme de codrii deși in care strămoșii noștri se ascundeau, sau îi foloseau ca bazã pentru o arhaică guerrila, s-ar fi apucat cu înverșunare să taie sau să incendieze toate pădurile locului....Nu e comparație forțată, numitorul comun fiind faptul că atât pădurile, cât și grila energiilor telurice sunt componente ale naturii...un dat al firii...și mai ales, neutre.
Ca urmare, o civilizație nouă nu ar fi avut de ce să "distrugă" aceste stranii forțe. Totuși, se poate accepta o anume nuanțare : nu distrugeau "grila", ci poate distrugeau doar anumite "fluxuri" - ca și cum ar fi tăiat alimentarea unor anumite zone. Asta pot accepta, ba pot risca și un exemplu : după cucerirea nucleului citadin al dacilor (din M-ții Orăștie), romanii au distrus toate misterioasele structuri de piatră de acolo - similare cu Stonehenge - deși acest gen de vandalisme nu-i caracteriza. Romanii au fost super-toleranți cu toate religile lumii (in Roma puteai găsi orice cult, pe lângă zeii lor:  și mithraism, zoroastrism, zei egipteni, etc). Distrugerea cultului dacic (mai ales a formelor) a fost o premierà - urmată, ulterior, de a doua excepție - distrugerea templului lui Solomon, la evrei).

Tamerlan

Citat din: Grifon din  13 Mai 2016, 11:12:32
Distrugerea cultului dacic (mai ales a formelor) a fost o premierà - urmată, ulterior, de a doua excepție - distrugerea templului lui Solomon, la evrei).
Cred că e o confuzie la mijloc.  :roll:
Templul lui Solomon a fost distrus inițial de  babilonieni, în anii 587-586 î.e.n. În timpul dominației persane împăratul Cirus cel Mare, iar cel de-al doilea a fost distrus de romani în timpul represiunii revoltei evreilor din anii 66-73 e.n. contra stăpânirii romane. Deci distrugerea formelor de cult dacice A URMAT distrugerii templului lui Solomon, nu a precedat acesteia.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Intr-adevăr, am greșit, d-le @Tamerlan - mulțumesc de corecție. Memoria mi-a jucat o festă, mai adăugănd (de la ea..hahaha) incà vreo 40 de ani la distrugerea comandată de Titus - sper să nu mă inșel și aici...
Oricum, la scara milenară de existență a Romei, putem aprecia intervalul 73 - 105 e.n. ca fiind aproape o simultaneitate...

Ganditorul

#34
Citatromanii au distrus toate misterioasele structuri de piatră de acolo - similare cu Stonehenge - deși acest gen de vandalisme nu-i caracteriza

Daca te referi la stalpii din lemn ce azi sunt considerati parte a "calendarului dacic" te inseli, aia au fost din lemn totdeauna = sunt o aiureala a celor care au dezvelit Sarmi prima oara si la acea data o solutie de salvare a cetatii ca parte integranta dintr-un circuit mai mare care includea si Stonehenge. Chestia cu distrugerea s-a folosit ca manipulare pentru a ascunde un edificiu din piatra din interiorul sanctuarului care semana cu o roata dintata. Acele 4 bucati de piatra ce constituiau probabil un mecanism cu canelura au fost "decretate" ca fiind rezultatul distrugerii unui roman furios ce dand cu sabia in piatra de andezit (parca...) a produs canelura din imagine :

P.S. mai mult au distrus arheologii moderni decat romanii. Parerea mea.

Grifon

#35
Nu mă refer la stâlpii din lemn intărit, d-le @Gânditorul, ci la restul sanctuarelor din incinta Sarmisegetuza, din roci de calcar (vezi atașamentele).
E drept că ele nu au aceeași dispunere ca Stonehenge, la fel cum e adevàrat și că s-a speculat mult (ades aiurea) pe anumite semnificații forțate. Asta nu inseamnă insă că nu există anumite taine legate de ansamblul cultic dacic...al cărui plasament are o noimă clară după canoanele geometriei sacre - de inspirație așa zis "pitagoreică".

fiulploii

Cum ziceam cu ceva timp in urma , am fost invitat la o cafea de Tante Matilda ce are o grămada de calități  :lol: face un doboș- prăjitura - de te lingi pe buze numai cand pronunți cuvântul si navighează pe net inclusiv pe Facebook , ceva de groaza  :lol:
   Si ce credeți ca imi zice printre altele ? Cică sa ma uit pe o harta la amplasamentul bazelor militare americane si sovietice si o sa descopăr ceva interesant - apropo, Tante citește pe tot felul de forumuri , inclusiv peacesta ; eu personal bănuiesc ca are si cont insa nu am reușit sa imi dau seama care ar fi .
   Așadar , daca are cineva timp sa caute o harta cu bazele respective si sa o puna aici cică ne-ar ajuta sa înțelegem câte ceva .

abyss

Aveți mai multe imagini cu fragmentele "roții dințate"? Am așa o presimțire... ca e altceva.

fiulploii

Citat din: abyss din  13 Mai 2016, 23:53:48
Aveți mai multe imagini cu fragmentele "roții dințate"? Am așa o presimțire... ca e altceva.

Cum ar fi ...ce anume ? Daca s-ar mai fi găsit si alte asemenea ...dar se pare ca rămâne un unicat
Părerea mea de amator

Grifon

Parcă imi vine a crede că iscusitul coleg @abyss a făcut o conexiune cu secretele de la "Sweet 16"...bănuind, pe undeva, o anume dispunere circulară de magnetism...
Din păcate, eu n-am mai găsit ceva relevant, in schimb am dat de alte explicații, mai prozaice. Se zice că acele caneluri nu au fost făcute de un "roman furios", ci de un roman...ingenios. Conform unor supoziții, soldații romani au avut nevoie de o roată dințată - cine știe pentru ce mașinărie de luptă sau tracțiune, și au prelucrat ad-hoc așa ceva, folosnd dălți și tehnica "penei de lemn umezite".

Cam mundană această lămurire, așa că nu mă grăbesc a o crede - cu toate că pragmatismul romanilor e de notorietate...

De mai găsesc ceva, sigur voi contribui la deslușirea acestor ciudățenii. Pănă atunci, dincolo de considerația ce-o port eforturilor d-lui @abyss, mă văd sili a-mi indrepta fascinația spre altcineva...mai  exact asupra uluitoarei ...Tante Matilda. D-le @fiulploii, venerabila in cauză imi face impresia că-i Oracolul (nu din Delhi, ci din Matrix...dacă tot disecarăm atăt de acerb filmul...)

abyss

    Pai @fiulploii...nu mai vreau sa vorbesc aiurea. Trebuie sa vad mai multe poze cu acele fragmente.
hmmm uite cum ma faceti sa eman idei abisale ca raspuns nebazat pe un demers cat de cat fundamentat de cateva poze domnule Grifon ...  nu e o conexiune cu secretele de la "Sweet 16" ci mai degraba cu razboaiele din zorii umanitatii, Indra versus araboii care foloseau "serpi" pentru controlul climei si care se inchinau la soare ... Indra devenind pentru araboi unul din cei 7 comandanti ai daevas-ilor (demoni), precum si Insurgent total, cel care luptă împotriva oricărei forme a religiei... (nu ma mira). Da , Indra este cel mai fascinant personaj din textele vedice...

razboaie...duse cu arme distrugatoare de lumi...de la explozii nucleare pana la desertificare controlata prin diverse tehnologii.

    O conexiune domnule @Grifon cu ceva construit foarte demult si pare-se in mai multe locatii pe Terra. Ceva in legatura cu sclavia întunericului ....forța ce venea de dedesubt....
copiii omului tinuti în sclavie... legați de forța care venea de dedesubt, din cauza careia oamenii au ajuns azi ,,semintele unei stele inferioare"... Ceva aflat dedesubt, intr-un loc al transformarii, ce foloseste forța din eter concentrand-o catre portalui aflat dedesubt... Seamana cu o structura ce folosea modelul forței Pământului.


     Pentru unii Zei , pentru altii...ciuma. Unii au slujit soarele etc. etc. adica stati cuminti, fiti blanzi, nu va puneti probleme, mențineti ordinea psihică și morală pe pământ. Altii au slujit in aparenta...insurgenta, posibil eliberarea din puscaria "liniilor de forță" ale Terrei si l-au laudat pe zeul ,,apostazei".

Ce spectacol!...ce razboi!





Ganditorul

#41
cele 2 poze de arhiva ... asa cum am putut sa le fac. in fuga :


Sanctuarul mic rotund rezultat din unirea celor 4 pietre "semiluna" cu canelura se afla in stanga-spate, intre sanctuarul cerc mare si cel mic. In cercul mare se vad 2 randuri de pietre ...ce acum nu mai sunt acolo - sunt in alta parte si cine-i bucurestean le poate vedea intr-o zi insorita de primavara daca merge atent pe strada. Ideea este ca sanctuarele au fost transformate ca sa semene cu Stonehenge (si aici e vb de acei stalpi de lemndin sanctuarul rotund mare ce au fost plantati cu "semnificatie solara") si s-a pierdut semnificatia initiala .

fiulploii


Grifon

Util link.
Cum spuneam acum vreo 4 ani, pe subiectul Scoția - Alba:
Citat din: Grifon din  21 Aprilie 2016, 11:33:44
În altă ordine de idei, harta ce-am prezentat-o la ultima postare e un extras din ceea ce se numește UVG Grid (Unified Vector Geometry), in paradigma Becker / Hagens. Conform acestui model (bazat, ab initium, pe triangulație, globul terestru poate fi metamorfozat in multiple poliedre regulate - inscrise oarecum in sferă. Paradigma, deși coerentă, are - in opinia mea - carența de a fi subiectiv concepută (modelul matematic putând fi valid și cu alegerea altor "noduri").
...dar acum, diversificându-se paleta instrumentelor, se poate diminua subiectivismul prin probarea mai multor modele.
Nu știm, realmente, cum aplicau anticii geometria sacră. S-au păstrat prea puține indicii (iar multe sunt rostogolite în stilul "coruțian / cinamarez"- ajungând în desuet).
Știm însă sigur că pitagoreicii (ulterior emulii / epigonii lor) utilizau formele geometrice în multe proceduri sau ritualuri. Iar cei care au dezvoltat concepția Becker / Hagens au gândit bine trecând de la simpla triangulație la poligoane "sacre" - decagon, dodecagon, etc.

Aplicația poate fi f.utilă, dar înainte de a fi folosită ar trebui...inspirație. De unde să pornim ? Putem folosi liniile conectoare, dar subiectivismul rămâne în alegerea punctelor.
Și iar va veni acidul (fost) coleg V.I.M. să mă înțepe cā alunec în bias-ul "Texas Sharp - Shooter"...

Dar până una-alta, reiterez : bun link.

fiulploii

Dupa parerea mea din acest moment cred ca initial aceasta retea a fost folosita cu succes in alta configuratie a uscatului planetar. Ceea ce vedem acum sunt bucati mai mari sau mai mici din vechea rețea care s-a spart in urma miscarilor tectonice si de aceea nu putem intelege mecanismul. Unele părți au disparut sub ape , altele sunt farâmițate.
   O ştiință pierduta la fel ca multe altele.
   Totusi, pt amuzament , as zice ca vechiul centru era la Karnak si in afara de ipoteza ca apele "potopului" erau până la nivelul unde marea piramida si-a pierdut invelisul exterior, nu am dovezi.
     Daca avem un cablaj si il spargem apoi aruncam cam 80 la suta si ce ramane intoarcem cu fundu-n sus , as vrea sa vad cine ar fi capabil sa descifreze ce dispozitiv era si ce functiuni avea. Cam asa vad eu problema cu aceste linii.