Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: jean din 06 Iunie 2010, 21:30:19

Titlu: Primul radio functional creat dintr-un singur nanotub de carbon!
Scris de: jean din 06 Iunie 2010, 21:30:19
Un articol interesant care arata la ce scara s-a ajuns cu miniaturizarea in domeniul electronici, a aparut pe ,,stiinta .info", pe la sfarsitul anului 2007. Asa cum spune si titlul, a aparut ,,Primul radio functional creat dintr-un singur nanotub de carbon!". Citat din articol:
Citat"Un singur nanotub de carbon joaca simultan rolul tuturor componentelor esentiale ale unui radio: antena, filtru de banda ajustabil, amplificator si demodulator" spune fizicianul Alex Zettl, cel care a dus la inventia radioului cu nanotub. "Folosind unde ale purtatorilor de sarcina in zona relevanta comercial de 40-400 MHz si atat modulatie a amplitudinii si a frecventei (FM si AM), am putut demonstra cu succes receptia muzicii si a vocii"
"Intregul radio ar incapea foarte usor intr-o celula vie, si dimensiunile mici ar permite interactionarea in siguranta cu sisteme biologice", spune Zettl. "Ne putem gandi la interactionari cu functiile creierului sau muschilor, sau miscare radio controlata prin sange."
Articolul complet poate fi citit aici:
http://www.stiinta.info/primul-radio-functional-creat-dintr-un-singur-nanotub-de-carbon/news/160/103/
Cele de mai sus, este partea buna a descoperiri, dar nu pot sa nu ma gandesc si la ce este mai rau. Pentru ca multi semeni de-ai nostrii asa gandesc.
Peste putin timp va aparea si telefonul, generatorul de imagini, ca sa nu zic TV-ul, GPS-ul, toate in cateva nanotuburi de carbon ce vor fi implantate in creier si gata putem comunica oricand si oricum. Din acel moment nu ne mai putem sustrage controlului, nu mai suntem individualitati, suntem rotite ale sistemului, va trebui sa facem ce trebuie ca altfel vom fi schimbati.
Ciudata asemanare intre aceste dispozitive si anumite implanturi extrase de la persoanele rapite prin america, dar asta este o alta discutie pe care vreau sa o abordez la un alt topic.