Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cate feluri de Eter exista?

Creat de mm, 02 Noiembrie 2012, 03:17:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Eu cred ca eterul nu exista in relitate. Este o plasmuire a minti noastre in efortul nostru de a intelege lumea. Universul este infinit, mai mult de cat intelegem noi in timp si spatiu. Ce credem noi ca este eter este de fapt o manifestare materiala subtila - energetica a universului in care traim.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

#46
Pai stai un pic, draga Jean - eteru' n-o fi cumva exact ce postasi tu mai sus ("manifestare materiala / energetica subtila"), doar ca-i zice intimplator asa lumea (savantii, Tesla etc) - adica.... ETER? :roll: :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

jean

Citat din: Xanadron din  12 Martie 2013, 22:36:26
Pai stai un pic, draga Jean - eteru' n-o fi cumva exact ce postasi tu mai sus ("manifestare materiala / energetica subtila"), doar ca-i zice intimplator asa lumea (savantii, Tesla etc) - adica.... ETER? :roll: :-D
Ca sa ma fac mai bine inteles. Eterul nu este o entitate in sine, din puncul meu de vedere. Ce numim noi oamenii eter, este o subdiviziune a universului in care traim. O parte mult mai subtila a universului. El, eterul, nu exista, exista doar universul cu planurile sale.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

#48
Citat din: jean din  12 Martie 2013, 22:33:34
Eu cred ca eterul nu exista in relitate. Este o plasmuire a minti noastre in efortul nostru de a intelege lumea. Universul este infinit, mai mult de cat intelegem noi in timp si spatiu. Ce credem noi ca este eter este de fapt o manifestare materiala subtila - energetica a universului in care traim.
Raspuns   :-D

Hogen, un învăţat chinez, trăia într-un templu mic, la ţară. Într-o zi, au sosit patru călugări rătăcitori şi l-au rugat să le dea voie să aprindă un foc în curtea templului, ca să facă baie. Hogen îi auzi vorbind, în timp ce tăiau lemnele, despre subiectivitate şi obiectivitate.
Se duse la ei şi le spuse: ,,Priviţi piatra asta mare. Ce credeţi, există doar în mintea voastră, sau în afara ei?"
Unul dintre călugări răspunse: ,,Conform budismului, totul e doar o închipuire a minţii. Piatra, deci, se află doar în mintea mea".
,,Cred că ai un cap tare greu, remarcă Hogen, dacă umbli cărând cu tine o piatră ca asta!"


:star: :star: :star:

mm

#49
  Foarte interesant linkul semnalat, al lui Neagu Gheorghe. Practic, la motorul fluenic, el foloseste exact aceleasi elemente "structurale" cu ale lui Lyne, privitor la propulsia electrica. In acelasi timp - fapt pozitiv - el incearca sa explice aceste "elemente" inglobandu-le intr-o teorie fluenica.

  Scurtul istoric al conceptiei eterului, prezentat de tine, Xanadron, este bine venit iar personalitatile stiintifice numite sunt exact acelea al caror continuator a fost Teslea in cercetarile sale (Aristotel, Fresnel, Faraday, Maxwell).

  In privinta existentei/inexistentei/ reale a eterului, aici ai/si nu ai/ dreptate, Jean. Este vorba aici, in felul cum pui problema, de un aspect extrem de general pe care il intalnim de fiecare data atunci cand noi dam o definitie.
  Respectiv, prin consens, acceptam ca notiunea (definita) chiar reprezinta (aproximativ) un ceva real, din realitate. Dar realitatea este unitara, e INTREGUL si este singura realitate. Iar definitia n-o cuprinde. Deci ai dreptate.
  Ai o dreptate partiala totusi, sau chiar nu ai, pentru ca noi suntem (sau ar trebui sa fim permanent) constienti ca definitia pe care am dat-o unei "bucati de realitate" este doar un mijloc de comunicare intre noi. Definitia/notiunea are un scop pur practic, ea implineste nevoile practice ale omului, ale societatii, neavand si functia de corespondenta totala si perfecta cu o realitate. Aceasta corespondenta se poate neglija in timpul utilizarii notiunii respective.
  De altfel, daca ii ceri cuiva: Da-mi băţul acela! Persoana careia i te-ai adresat nu iti va da o piatra sau o albina. Deci nu ai dreptate. Si de aici, neluand in considerare aceasta realitate-conventie, apar interminabile confuzii, discutii filozofice sau chiar discutii indescifrabile.
  Trebuie sa avem in vedere permanent ca noi lucram numai cu notiuni aproximative (numite si relative) si aceasta e (deocamdata) conditia umana.

  Eterul exista binemersi in realitate si el a fost indicat:
- solid, lichid, gazos (inca din antichitate);
- subplanurile eterice, E1, E2, E3, E4 ("vazute" si descrise de Leadbeater & Besant);
- eterul electric excitabil, luat in considerare de Teslea si pe baza caruia si-a construit inventiile (peste o suta);
- eterurile masurate de Mishin (am mai dat amanunte);
- s.a.

  Tesla a folosit conceptul de eter, rezultat din experimentele inaintasilor (Faraday), si dupa cate vedem a obtinut excelente finalizari in ... realitate.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

  Mi-am pus de la inceput intrebarea cat de serios poate fi acest Lyne. Se pare ca este luat in serios de A. V. Frolov (dupa mine, un excelent cercetator). In numarul #4 (23) 2005 al revistei sale, New Energy Technologies, Frolov reproduce scrisoarea trimisa lui de catre Lyne. Link:
http://www.faraday.ru/content23.html

  Pentru curiosi, recomand tot "setul" de reviste editate de Frolov (si colectiv), accesibile la adresa:
http://www.faraday.ru/net.htm

  Frolov consacra un intreg articol lui Lyne, care isi expune pe scurt inventia sa (cuptorul cu hidrogen atomic), o inventie cu ajutorul careia el a reusit sa extraga cu ajutorul hidrogenului energie din eterul inconjurator. De altfel, inventia lui Lyne, foarte functionala, i-a si fost furata de unele guverne. Principiul si "cuptorul" sunt desenate frumos (principial) in articol.
  Un argument serios in favoarea sa consta in observatia ca un inventator de asa capacitate poate fi foarte demn de crezare in multe din ceea ce spune.

  Am descoperit si o alta carte scrisa de Lyne, Occult Ether Physics, din care reproduc o schita sugestiva. Link:
http://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/Lyne%20-%20Occult%20ether%20physics.pdf
  In aceasta carte, in special la inceput, autorul explica mecanismul gravitatiei (ceva mai coerent decat in precedenta lui carte, analizata de noi anterior). Am o singura observatie de facut: Lyne a construit o serie de elemente eterice (omnioni, omnitroni) pentru a-si inchega teoria eterica. Cred ca daca ar fi stiut de continutul Chimiei Occulte, scrisa de Leadbeater&Besant, s-ar fi folosit de subplanurile eterice E1, E2, E3, E4. Acestea, in special cele mai fine, prezinta toate caracterele omnionilor si omnitronilor, ba chiar ar fi regasit si structurile elicoidale (fara sfarsit) ale celor doi ANU (unul pozitiv si celalalt negativ - prezentati de mine in acelasi topic in care am tradus si cartea lui Lyne). "Tuburile de forta" enuntate de Lyne par sa aiba o asemenea caracteristica elicoidala. Pe aceasta observatie bazandu-ma deduc (putin surprins) ca Lyne nu stia de Chimia Oculta.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

#51
  Chiar daca mesajul poetei Godess Amun a ajuns la gunoi, mi-a retinut atentia totusi o idee cuprinsa in alambicata exprimare din textul "poeziei" sale:
Citat..... Exact ce este acest eter.....
.....Dar ce fac cei a caror fortza
Pe aceste teme nu-i asa de mare?
Ideea la care m-am referit este una din preferatele mele si consta in aceea ca orice subiect care este supus analizei (in cazul de fata eterul), adica se afla in atentia unui grup (eterogen) de persoane, nu necesita neaparat ca persoanele din grup sa fie specializate pe acel subiect. Cu toate acestea, grupul eterogen va realiza o analiza de acuratete (tehnica) buna.
  Se poate constata cu usurinta acest lucru in practica. Motivul este ca fiecare poate contribui cu cate o "caramida" la construirea judecatii respective (judecata= analiza+ sinteza) si chiar la realizarea unei posibile aplicatii practice. Cu cat sunt mai diverse domeniile (profesiile) in care exceleaza persoanele grupului, cu atat mai bine se complecteza ei reciproc. Nu este nevoie decat de bunavointa de a-si aduce fiecare contributia la subiect cu ceea ce stie, cu cat stie, necontand marimea contributiei.

  Deci, nu trebuie neaparat sa te pricepi la eter ca sa-l studiezi. Nu conteaza faptul ca cei a caror forta pe aceste teme nu este asa de mare? sunt slabi individual pentru ca in grup sunt puternici foarte. Practica ne arata ca eterul este folosit in sute si sute de inventii si dispozitive, generatoare, motoare ca sa se produca free energy, sa se zboare cu OZN-uri, etc. Desi nu se stie ce este eterul... Dar se stie deja de 100 de ani cum sa fie folosit. Cu timpul se va sti si mai mult, exact pe baza contributiilor unor anonimi inventatori, fiecare cu cat stie si cat poate.

  @fiulploii, expun in continuare pentru ca subiectul eter e una din temele mele de cercetare preferate. Din pacate, am prea multe "bube", sanatate lipsa si m-a cam lasat si curiozitatea si putinta. La intrebarea ta pot sa raspund ca nu am incercat experimente (din motivele de mai sus) dar te asigur ca pot realiza (cam) orice masinarie (am lucrat chiar in constructia de masini), inclusiv aceasta farfurie. Pentru partea electrica mi-as lua un colaborator pe specialitatea electro (e mai bine decat sa te prajesti autodidact la inalta tensiune). Evident, mai trebuie ceva banuti, materiale, prelucrari mecanice (toate accesibile, pentru un model). Dar nu as avea ce sa fac cu o farfurie... (Mai am cateva in bucatarie :-D )
  Intentionez, in schimb, sa reiau studiul la efectul de forma. Care si el exista datorita eterului... Cred ca mi-ai vazut viespile care m-au preferat ca si gazda si pe care le-am fotografiat. Si ele lucreaza cu eterul....
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Citat din: mm din  25 Martie 2013, 01:28:03
   Pentru partea electrica mi-as lua un colaborator pe specialitatea electro (e mai bine decat sa te prajesti autodidact la inalta tensiune).

  Intentionez, in schimb, sa reiau studiul la efectul de forma. Care si el exista datorita eterului... Cred ca mi-ai vazut viespile care m-au preferat ca si gazda si pe care le-am fotografiat. Si ele lucreaza cu eterul....

  Nu stiu daca ai auzit despre anumite dispozitive electrice care genereaza energie doar datorita aranjarii geometrice a componentelor din circuit . Asta am retinut din materialul citit acum vreo 20 si ceva de ani - era sa ma dau de gol, sa zic acum vreo 2 milenii jumate  :lol: . O sa caut cartea -  cred ca o mai am si o sa dau si alte amanunte.

mm

  Cred ca filmul si comentariul lui Dan Bozaru (Black Projects si Tehnologia Energiei Libere) din linkul de mai jos serveste foarte bine topicului de fata.
http://roaim.net.tf/?a=articles&p=793
  Sursa, din nou, binecunoscutul sait Active Information Media (AIM).

  Traim intr-o "lume paralela" in care o minoritate are acces la tehnologia spatiala bazata pe energia libera. Tesla a avut cca. 1.000 de inventii, dintre care de-abia 120 sunt inregistrate prin brevete (Se confirma informatiile furnizate de Lyne care vorbeste de camioanele de documente preluate de la Tesla)! Aceste inventii stau la baza tehnologiei spatiale detinute de "lumea minoritara paralela" si a nenumaratelor OZN-uri observate in toata lumea. Acestea si multe alte idei le poate desprinde fiecare urmarind documentarul ce sintetizeaza unitar multe dintre problemele discutate aici pe forum.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.


jean

La toate adresele postate mai sus am primit mesajul ,,Error 403".......
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

Am verificat iar acum si la mine merg toate.

mm

  Nu, inca nu am disparut in eter dar simt ca-s pe aproape. Si eu am incercat sa accesez linkurile de mai sus si nu am reusit, nu mi se permite.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

#58
Mno, eu ma refeream la disparitia in eter prin mijloace tehnice descoperite in cursul cautarilor personale. Ce sa zic, cateodata simturile ne mai si inseala iar dincolo de nori intotdeauna este Soarele.
  Cele bune sa se-adune !

Am verificat din nou linkurile . Cu exceptia ultimului  care nu mai merge , celelalte merg . Atasez cate o dovada foto.

mm

  Cred ca urmatorul filmulet este destul de convingator in ceea ce priveste tehnologia germana de realizare a OZN-urilor.
The Nazis Found Atlantis With All Its Evil Technological Booty
  De altfel. youtube abunda in filmulete cu inventii/inovatii ale nenumaratilor pasionati ce-si prezinta realizarile free energy, bazate pe inventiile lui Tesla si implicit pe proprietatile eterului. La intamplare, realizarea unui generator de 18 Kw cu o sursa de 400w,
Чудеса свободной энергии. Часть 2-я
  Unii explica schema simpla de extragere a energiei gratuite din aer, interesanta din pdv discutat aici si considerat principiu de baza si de Lyne - eclatorul:
Tesla's Little Secret
  Altii explica mai savant cum e cu energia gratuita:
UNLIMITED FREE ENERGY IDENTIFIED
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.