Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Cafenea => Subiect creat de: fiulploii din 10 Iunie 2022, 11:52:26

Titlu: Războiul OZN
Scris de: fiulploii din 10 Iunie 2022, 11:52:26
  Toate bune si faine insa... e doar istorie. Nimic actual. Am impresia ca se inunda "piata" cu istorie la greu dupa principiul " inundarea cu informatie adevarata dar neimportanta ascunde foarte bine lucrurile importante", ele se pierd in ocean.
Titlu: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 12 Iunie 2022, 01:34:16
Piața liberă UFO se va închide deduc din liniile trasate la audierile din congresul SUA.

Audierile cazurilor UFO nu au fost ținute în comisiile de știință și tehnologie ci.... in alea de contraterorism.

DECI. Cine va mai ciripi ca a văzut un ozn daca va fi schimbata legislația (si posibil o vor schimba) va fi sancționat cf legii. Doar experții din swrvicii se vor mai putea pronunța. Prin urmare UAP (in românește FAN) inseamna teroristi si bani mulți la bugetele alea... UFO/OZN insemna propulsii exotice tip Tesla, magneto-electro-gravitationale pe de o parte, altele mult mai vechi dar readuse la viata de alții inainte de 1900, si da, free energy, deci știință și tehnologie, călătorii interstelare ... prevazute de Asimov pentru 2028 (parca).

De aceea vedem dubioși precum Elizondo si o intreaga gașcă bizară de securiști care ies acum împinși la rampa sa promoveze narațiunea amenințării.

Manevre de control și mai strict dar PC. Adica in accepțiunea minorității progresiste "poți apuca un kkt de capătul curat" si nu te vei murdări!!

Titlu: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n./ comentariu de nearhivat
Scris de: fiulploii din 14 Iunie 2022, 11:17:06
Citat din: abyss din  12 Iunie 2022, 01:34:16Off-topic
Piața liberă UFO se va închide deduc din liniile trasate la audierile din congresul SUA.



Don't look up, don't!
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 14 Iunie 2022, 12:11:16
Am deschis acest topic nou.
De mai multa vreme pare sa se impuna singur.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: fiulploii din 18 Iunie 2022, 01:44:33
 Cred că mai corect ar fi fost Osana decât  osama , bin parcă inseamna fiu dar nu in engleză deci ar veni pe româneşte slavă fiului străin ? Interesant cum apar informatiile citite prin alte spații, dacă mai şi sunt reale rămâne de văzut.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 18 Iunie 2022, 22:56:07
Mai corect era sa fi scris "Osama" bin Alien. Greșeala mea.
Fiindca titlul face aluzie și aparține unui curent de opinie aparut de o vreme printre ufologii din sua. Ideea ar fi ca asa cum personajul "binladen" a fost exponentul narațiunii cu "amenințarea teroristă" acum narațiunea care se conturează din ce în ce mai clar este "amenințarea din Spațiu" adica extraterestră, dar nu neapărat si E.T. adica aliens (ființe biologice extraterestre).

Cea mai bizară afirmatie facuta in cadrul audierilor din congresul SUA pe tema UAP (deci nu UFO... adica aliens) care subliniază filiația oculta a unora care promovează noua narațiune a fost ca au mai existat civilizații capabile de zbor plus alte tehnologii avansate acum 15.000 si respectiv 100.000 ani. What? Adica, poftim?? Da.
Am sa caut ca nu mai rețin acum numele oficialului care a declarat asta.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: fiulploii din 19 Iunie 2022, 21:23:51
Cu atatea filme Marvel am impresia ca nu se va da atentie prea mare amenintarii extraterestre dar nah, daca va fi o campanie de presa mondiala si numai asta vom auzi si vedea pe toate canalele atunci da, isteria va creste iar daca se va prezenta cum trebuie updatarea omului cu cipuri si alte anexe, va fi ca intr-un sf prost. Prost dar real . Vedem cum vor contracara romanii, am incredere in fibra genetica a supravietuirii ... pana la topire...
Titlu: Re: Congresmanul Darin LaHood intimidează martorii OZN-urilor? - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 20 Iunie 2022, 21:58:20
_hai sa fim realiști_

Realiști. Operațiunea ''covidul'' a murit pare-se. Cu ce narațiune posibil interesanta si 'catchy' ar fi de cochetat ca sa abată atenția de la inflație, dublarea prețului la alimente in Sua pana la sf. anului in curs (zic unii pe acolo) si tot felul de chestii bizare?
Stii cate lucruri trec neobservate de când cu toate prostiile din ultimii 2 ani?

Hai sa vedem câteva (printre altele totodată):

Pentagonul studiază armele care pot citi gândurile utilizatorilor
https://breakingdefense.com/2017/07/pentagon-studies-weapons-that-can-read-users-mind/

America se îndreaptă către o stare de paralizie în masă
https://spectatorworld.com/topic/america-state-mass-formation-paralysis/

O FIRMĂ AMERICANĂ DE URMĂRIRE A TELEFOANELOR A DEMONSTRAT PUTEREA DE SUPRAVEGHERE PRIN SPIONAREA CIA ȘI NSA
Anomaly Six, un contractant guvernamental secret, susține că monitorizează mișcările a miliarde de telefoane din întreaga lume și demască spionii prin simpla apăsare a unui buton.
https://theintercept.com/2022/04/22/anomaly-six-phone-tracking-zignal-surveillance-cia-nsa/

A legalizat guvernul cheltuielile secrete de apărare?
În timp ce o luptă zgomotoasă la Curtea Supremă a captivat America toamna trecută, un obscur organism federal de contabilitate a aprobat în liniște un sistem de mișcare a banilor clasificați
https://www.rollingstone.com/politics/politics-features/secret-government-spending-779959/
Si te miri ca unii pe aici in romanika nu justifica nimic de la an la an pe fata ca un ceva aruncat pe față direct in ochi. hai mai bine sa ne vedem de ale noastre, o terasa, o bere...

'Mass Formation Psychosis'
S-ar putea să recunoașteți hipnoza în masă cu privire la COVID-19. Dar există și alte credințe aproape universale pe care trebuie să le analizați.
https://www.thetrumpet.com/25151-mass-formation-psychosis


OZN-urile descrise la o audiere în Congres ca potențială amenințare la adresa securității naționale
https://www.thewellnews.com/intelligence/ufos-described-at-congressional-hearing-as-potential-national-security-threat/
traducere:
(https://thewellnews.com/wp-content/uploads/2022/05/Congress_UFO_22137510894074.jpg)
Directorul adjunct al Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray, vorbește în fața unei imagini video a unui UAP în timpul unei audieri a Subcomitetului pentru informații, contraterorism, contrainformații și contraproliferare al Camerei Reprezentanților privind "Fenomene aeriene neidentificate", la Capitol Hill, marți, 17 mai 2022, la Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
ASHINGTON - Oficiali ai serviciilor de informații din domeniul apărării au declarat marți, în fața unui grup de experți din Congres, că numărul observațiilor de "fenomene aeriene neidentificate" este în creștere, dar nu au putut explica de ce.

Ei nu știu de unde vin sau cum discurile zburătoare ultra-rapide rămân în aer.

Directorul adjunct al Serviciului de Informații al Marinei, Scott Bray, a arătat membrilor subcomitetului de informații al Camerei Deputaților o înregistrare video cu unul dintre obiecte trecând pe lângă un avion de vânătoare F-18.

"Nu am o explicație pentru ceea ce este acest obiect specific", a declarat Bray.

În prima audiere a Congresului pe tema obiectelor zburătoare neidentificate din ultima jumătate de secol, legislatorii au fost în mare parte îngrijorați că OZN-urile reprezintă o tehnologie revoluționară care până acum a scăpat Statelor Unite.

Ei au minimalizat ideea că aparatele sunt "extraterestre", de pe alte planete, concentrându-se în schimb pe necesitatea unei mai bune colectări de informații despre acestea.

"Datele pe care le avem nu ne indică o explicație", a declarat Bray.

Misterul descris de către reprezentantul André Carson, din Indiana, a fost mai amenințător.

"Fenomenele aeriene neidentificate sunt o potențială amenințare la adresa securității naționale și trebuie tratate ca atare", a declarat Carson, care prezidează subcomisia pentru informații din Camera Reprezentanților.

Acestea nu au fost niciodată studiate în mod serios din cauza unui stigmat asociat cu ele, și anume că persoanele care au pretins că le-au văzut erau niște nebuni, au spus Carson și oficialii Departamentului Apărării.

"Piloții au evitat să raporteze sau au fost luați în râs atunci când au făcut-o", a spus Carson.

Din motive similare, Departamentul Apărării "a relegat acest lucru într-o cameră din spate", a spus el.

Pe măsură ce tehnologia de monitorizare s-a îmbunătățit, acestea au trecut de la observații necoroborate ale unor lumini ciudate pe cer la fenomene care pot fi înregistrate și vizionate la televizor sau online.

Anul trecut, Biroul Directorului Departamentului de Informații Naționale al Departamentului Apărării a publicat un raport care descrie 144 de observații credibile între 2004 și 2021 ale unor aeronave cu forme neobișnuite care zburau mai repede decât orice aeronavă convențională, adesea pe traiectorii care săgetau rapid cu viraje bruște.

Martorii Departamentului Apărării prezenți la audiere au prezentat mai multe înregistrări video ale observațiilor, unele cu discuții radio între piloții Forțelor Aeriene care își exprimau uimirea față de aeronavele inexplicabile.

Subsecretarul Apărării Ronald Moultrie a declarat: "Ne-am angajat să depunem un efort concentrat pentru a determina originea lor".

Departamentul Apărării preia conducerea efortului, dar caută mai multe contribuții din partea NASA și a piloților din aviația civilă. Departamentul dezvoltă un sistem standardizat pentru raportarea fenomenelor.

Parlamentarii prezenți la audiere au fost în primul rând îngrijorați că aeronavele ar putea reprezenta o amenințare de spionaj nedezvăluită din partea Rusiei sau a Chinei.

Reprezentantul Rick Crawford, republican din Arkansas, a declarat că investigațiile nu au fost "pentru a găsi nave spațiale extraterestre, ci pentru a furniza informații dominante".

"Incapacitatea de a înțelege obiectele din zonele noastre de operare sensibile echivalează cu [un] eșec al serviciilor de informații pe care cu siguranță dorim să îl evităm", a spus el.



Congresmanul Darin LaHood intimidează martorii OZN-urilor??
https://limitlessbeliefsnews.com/is-congressman-darin-lahood-intimidating-ufo-witnesses/
În cadrul audierilor OZN care au avut loc marți în Congres, nu au fost declarate prea multe lucruri cu semnificație reală. Cei interogați au deviat în mod clar dialogul, iar persoanele care au pus întrebările au fost în mare parte ignorante în ceea ce privește OZN-urile. Doar câțiva congresmeni au afișat informații reale, în timp ce majoritatea nu au solicitat nicio întrebare importantă. Congresmanul Darren LaHood a dorit să știe, alternativ, dacă "afirmațiile (OZN) neîntemeiate", echivalente cu relatările martorilor care nu ar fi fost verificate, ar putea întâmpina în prezent sancțiuni autorizate pentru ceea ce au raportat, același lucru fiind valabil și pentru dezinformarea intenționată. În timp ce disprețuim dezinformarea care predomină pe aproape toate platformele noastre de socializare, descoperim că este complet ridicol faptul că persoanele cu "afirmații nefondate" ar putea, fără îndoială, să se confrunte cu repercusiuni autorizate pentru simplul fapt că au raportat observații de OZN-uri.  Vă încurajăm să observați videoclipul de mai jos și să vă determinați singuri.
videolink=>https://uap.news/wp-content/uploads/2022/05/LaHood-Intimidation.mp4


Titlu: Agenții HOMELAND SECURITY povestesc despre întâlnirea cu fenomenul O.Z.N.
Scris de: abyss din 24 Iunie 2022, 22:31:26
(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/COVER_EDITED.jpg)

INCURSIUNI LA FRONTIERĂ: AGENȚI DE SECURITATE INTERNĂ POVESTESC DESPRE ÎNTÂLNIRI CU FENOMENE AERIENE NEIDENTIFICATE

https://thedebrief.org/incursions-at-the-border-homeland-security-agents-tell-of-encounters-with-uap/


O înregistrare video publicată recent
și o mărturie directă a unui fost agent al Poliției de Frontieră și Vamă ( Customs and Border Patrol ) arată că, la fel ca piloții din Marina SUA care spun că au întâlnit în mod regulat fenomene aeriene neidentificate (unidentified aerial phenomena
 - UAP), agenții de aplicare a legii care apără granițele Americii întâlnesc de asemenea, obiecte aeriene neobișnuite cu o frecvență surprinzătoare.

Potrivit surselor pe care The Debrief le-a intervievat, aceste incidente includ întâlniri cu obiecte aeriene care par să efectueze manevre care depășesc cu mult capacitățile aeronavelor convenționale. Unele dintre aceste evenimente, care au fost, de asemenea, surprinse pe video, au făcut ca o serie de piloți veterani și alți membri ai personalului să se întrebe despre natura și originea acestor obiecte.

Acum, în exclusivitate pentru The Debrief, un fost agent CBP rupe tăcerea, oferind detalii semnificative despre propria sa experiență cu UAP-uri în timp ce patrula la granița mexicano-americană. Acest lucru, împreună cu experiențele și videoclipurile împărtășite cu el de colegii săi de la CBP și de la Departamentul de Securitate Internă, precum și eforturile sale de a stabili un proces în cadrul CBP pentru ca piloții și agenții să își raporteze observațiile.

În mare parte a secolului trecut, oamenii au raportat că au văzut obiecte ciudate pe cerul Americii. Aparent, uneori, manevrându-se cu viteze considerabile și fără mijloace de propulsie vizibile, aceste fenomene aeriene neidentificate, cunoscute mai degrabă sub numele de OZN-uri, au rămas un mister de durată; unul care ignoră granițele culturale și ideologice cu același dispreț pe care acestea par să-l arate față de granițele teritoriale.

În ultimii ani, dialogul din jurul acestui subiect de mult timp tabu a fost semnificativ ridicat, în special în rândul legislatorilor și al oficialilor din domeniul apărării de la Washington. Mai multe incidente, majoritatea raportate în ultimii ani de către personalul Marinei americane (https://www.nytimes.com/2019/05/26/us/politics/ufo-sightings-navy-pilots.html), au generat întrebări cu privire la faptul că dronele și platformele sofisticate de supraveghere operate de adversari străini - sau poate cu totul altceva - ar putea fi implicate în aceste incursiuni aeriene în spațiul aerian al SUA.

Pe baza evaluărilor preliminare ale serviciilor de informații (//http://), a legislației legate de UAP (https://thedebrief.org/new-senate-proposal-seeks-to-establish-anomaly-surveillance-and-resolution-office-to-gather-intelligence-on-uap/), a birourilor oficiale de investigație ale Pentagonului (https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/2853121/dod-announces-the-establishment-of-the-airborne-object-identification-and-manag/) și a audierilor recente din Congres (https://www.c-span.org/video/?520133-1/hearing-government-investigation-ufos&live), s-ar putea avea impresia că incidentele UAP sunt în întregime limitate la aparatul de apărare și de informații al Americii, care este foarte întins.

Cu toate acestea, oameni din aproape toate mediile sociale au afirmat că au avut parte de apariții uluitoare ale acestor interlopi aerieni. Și, după cum au declarat recent pentru The Debrief unii foști oficiali guvernamentali, când vine vorba de guvernul american și de UAP, Departamentul Apărării nu este deloc singurul spectacol din oraș. 

"Nu doar Departamentul Apărării se confruntă cu aceste lucruri", spune Robert "Bob" Thompson, un agent al Departamentului pentru Securitate Internă, recent pensionat.

Într-un interviu acordat publicației The Debrief, Thompson a povestit cum unul dintre rolurile pe care și le-a asumat în calitate de agent federal în cadrul U.S. Customs and Border Patrol's Tucson Sector Special Operations Group a implicat stabilirea cerințelor de raportare a fenomenelor aeriene inexplicabile în cadrul sectorului Tucson.

Potrivit lui Thompson, la fel ca în cazul armatei, o serie de aceste incidente bizare care implică UAP au fost captate de sisteme guvernamentale sofisticate, care au în mod normal sarcina de a prinde traficanții de droguri sau de a opri fluxul de imigranți ilegali.

"Avem băieți acolo 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu ochii în cer, căutând contrabanda, dar văd și alte lucruri", a declarat Thompson. "Am vorbit cu zeci și zeci de agenți care au avut cu toții povești asemănătoare despre faptul că au văzut lucruri bizare, că au avut întâlniri cu UAP". 

(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/Sodona-1024x683.jpg)
Vedere a Căii Lactee deasupra Cathedral Rock, văzută de la Cathedral Rock Trailhead pe Back O' Beyond Road, Sedona, Arizona. (Sursa imaginii: Deborah Lee Soltesz/Serviciul forestier american Coconino National Forest)

După ce a servit timp de 11 ani în armata americană și a lucrat la un departament de pompieri din zona Tucson ca paramedic și tehnician Hazmat, Thompson și-a început cariera în cadrul Agenției americane pentru vamă și protecția frontierelor în ianuarie 2008.

În calitate de agent federal de aplicare a legii, Thompson avea să petreacă următorii 14 ani păzind frontierele sudice ale Americii, câștigând în cele din urmă un loc în echipa de intervenție mobilă (MRT) a Detașamentului de operațiuni speciale al Sectorului Tucson.

"Am gravitat, știți, aproape de la bun început în partea de operațiuni speciale", a declarat Thompson pentru The Debrief.

"Ca întotdeauna, vrei doar să te înconjori de cei mai buni", a spus el. "100% în căutarea excelenței tot timpul. Am intrat în ceea ce ei numesc echipa noastră de răspuns mobil, care este unul dintre cele trei niveluri care alcătuiesc Detașamentul de operațiuni speciale al Poliției de Frontieră."

În cadrul Detașamentului de operațiuni speciale, obiectivul principal era combaterea terorismului, combaterea proliferării armelor de distrugere în masă și interzicerea drogurilor.

Din 2020 până în 2021, Thompson a lucrat în cadrul Centrului de coordonare aeriană din Arizona, nou creat, care urma să devină creierul operațiunilor aeriene din cadrul sectorului Tucson. În timp ce era însărcinat în cadrul centrului, Thompson a lucrat la alte proiecte, printre care a ajutat la reproiectarea sistemului învechit 911 al sectorului și la reproiectarea cerințelor de raportare pentru urmărirea regulată a statisticilor pentru operațiunile de sprijin aerian.

"Zborul era un fel de punct forte al meu. Responsabilitatea mea era în principal elicopterele și unele dintre celelalte platforme aeriene cu care lucrăm și alte agenții partenere cu care lucrăm", a declarat Thompson într-o convorbire telefonică cu The Debrief. "Am fost, de asemenea, și paramedic. De fapt, am fost paramedicul senior, pentru toată Patrula de Frontieră. Eram foarte mult solicitat ca expert în materie, când vine vorba de gestionarea și pregătirea pentru situații de urgență, medicină de urgență și antiterorism."

Cu toate acestea, în paralel cu îndatoririle sale oficiale în cadrul DHS, Thompson a început să investigheze aparițiile de UAP despre care a aflat din interiorul agenției, adunând chiar și videoclipuri și imagini ale întâlnirilor bizare capturate de sisteme guvernamentale sofisticate.

"Sunt și alți oameni care au preocupări în legătură cu [aceste obiecte]. Știți, ca și cum ar putea fi vorba de un adversar străin", a declarat Thompson, descriindu-le ca fiind "obiecte autentice pe care nu mi le puteam explica".

Deși Thompson recunoaște că este interesat de mult timp de OZN-uri, abia după dezvăluirile din 2017 despre un program cvasi-secret al Pentagonului, Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale (ATTIP), a spus că și-a dat seama că DHS ar putea furniza informații la fel de valoroase în studiul organizat al OZN-urilor.  Thompson a spus că a început să elaboreze un "document tematic" în efortul de a îmbunătăți raportarea și îndrumarea agenților care întâlnesc UAP de-a lungul frontierei de sud-vest.

"Tucson Sector Border Patrol (TCA), împreună cu Tucson Air and Marine Branch, trebuie să dezvolte un program pentru a putea raporta, identifica, cataloga și, dacă este necesar; intercepta fenomenele aeriene inexplicabile (UAP) care sunt întâlnite de-a lungul graniței de sud-vest", a scris Thompson în documentul, a cărui copie a fost obținută de The Debrief.

"Nu se înțelege clar dacă unele dintre aceste obiecte reprezintă sau nu o amenințare la adresa intereselor americane și, prin stabilirea cerințelor de raportare, poate servi ca un sistem de avertizare timpurie pentru amenințările emergente, atunci când este combinat cu activele tehnologice deja existente de către DHS."

O întâlnire din 9 februarie 2021 a unității de sprijin aerian a Departamentului de Poliție din Tucson cu un obiect care "a sfidat caracteristicile cunoscute ale dronelor/SUAS", a fost evidențiată în document. Aparatul, descris ca fiind o "dronă foarte modificată", a fost capabil să depășească elicopterele operate atât de Departamentul de Poliție din Tucson, cât și de Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA.

(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/Tucson-1024x667.jpg)
Vedere din cabina de pilotaj din interiorul unui elicopter de patrulare Bell 206B-3 al Departamentului de Poliție din Tucson (Sursa imaginii: Departamentul de Poliție din Tucson).

"Acest lucru a durat 45 de minute deasupra orașului Tucson", a declarat Bob pentru The Debrief. "Făcea cercuri în jurul (elicopterelor de poliție), apoi a urcat până la 14.000 (de metri)".

"Ar putea [fi] ceva legat de Raytheon?". a întrebat Thompson. "Absolut. Ar putea fi, știi, o dronă chineză care face recunoaștere? Absolut."

În timp ce încerca să convingă conducerea superioară să ia problema în serios, Thompson a dat de veste comunității aviatice a DHS că este interesat de orice întâlnire cu UAP pe care ar fi putut-o avea.

Continuând să își îndeplinească atribuțiile cu normă întreagă la un centru de fuziune a coordonării aeriene al DHS, nu a trecut mult timp până când Thompson spune că un flux de piloți ai DHS și ai Gărzii Naționale au început să împărtășească relatări despre întâlniri cu obiecte aeriene pe care nu le-au putut identifica. În unele cazuri, obiectele au fost, de asemenea, înregistrate pe video de aeronavele echipate cu sisteme avansate de imagistică.

Un exemplu izbitor, făcut public acum pentru prima dată, prezintă trei aeronave neidentificate care se deplasează rapid și care au fost surprinse de sistemul sofisticat de țintire/imagistică al unui elicopter de atac AH-64 al armatei.


Capturat de unul dintre elicopterele de atac emblematice ale armatei americane aproape de miezul nopții de 6 noiembrie 2018, la aproximativ 65 km nord-vest de Tucson, Arizona, videoclipul pare să arate mai multe obiecte neidentificabile care manevrează spre deosebire de orice aeronavă cunoscută.

"Uau! Sunt trei avioane cu adevărat rapide care se mișcă acolo sus?", exclamă copilotul și artileristul elicopterului Apache în momentul în care apar brusc trei obiecte care traversează cerul în timp ce aeronava se pregătește să decoleze.

"Probabil că da. Probabil niște A10 sau niște F-16", răspunde pilotul Apache-ului, înainte de a recunoaște, "dar, nu mă uit acolo sus".

Deși dificil de distins doar din înregistrarea video, cele trei aeronave necunoscute par inițial să zboare într-o formație triunghiulară lejeră.

Copilotul continuă să urmărească cele trei obiecte cu ajutorul sistemului de imagistică multisenzor al aeronavei, Target Acquisition Designation Sight/Pilot Night Vision Sensor (M-TADS/PNVS).

"Senzorii FLIR avansați ai M-TADS/PNVS permit luptătorilor din aviația armatei să vadă primii, să înțeleagă primii, să acționeze primii și să termine în mod decisiv pe câmpul de luptă tactic", se arată într-o fișă informativă (https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/arrowhead.html) furnizată de producătorul sistemului, Lockheed Martin. Casca sofisticată Apache Aviator Integrated Helmet (AAIH) purtată de echipajul de zbor permite senzorului de imagine IR montat pe nas să urmărească mișcările capului pilotului.

Pe măsură ce se apropie de poalele vârfului Picacho Peak din apropiere, cele trei obiecte necunoscute par brusc să se rotească unul în jurul celuilalt, ca și cum s-ar roti în jurul unei axe nevăzute, totul menținând o traiectorie constantă spre est.

După mai multe rotații, obiectele reiau apoi o formație triunghiulară obtuză înainte de a dispărea cu viteză din vedere în timp ce Apache începe să decoleze.

(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/Apache-1024x679.jpg)
Un elicopter Apache participă la exerciții de antrenament deasupra deșertului Arizona (Sursă imagine: Graeme Main/Licență OGL).

Cu toate că întâlnirea a durat doar câteva secunde, manevrele neobișnuite prezentate în înregistrarea video sugerează că aceasta ar putea reprezenta prima imagine disponibilă publicului a unui UAP care prezintă caracteristici de zbor foarte neobișnuite, captate de sistemele de senzori militari.

Pentru a verifica autenticitatea videoclipului, The Debrief a reușit să obțină o copie completă și inedită a imaginilor surprinse de camera de luat vederi a tunului Apache pe întreaga durată a zborului său.

Conform Administrației Federale a Aviației (https://www.faa.gov/documentLibrary/media/Order/FAA_Order_1350.14B.pdf) (FAA), cu excepția cazului în care există un accident sau un incident de siguranță aeriană cunoscut, informațiile de urmărire radar, înregistrările pe bandă ale controlului traficului aerian și comunicațiile de date sunt păstrate doar 45 de zile.

Deoarece incidentul datează de mai bine de trei ani, The Debrief nu a putut, de asemenea, să obțină date de transponder ADS-B (Automatic dependent surveillance-broadcast) (http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_dependent_surveillance-broadcast) de la surse de urmărire a aeronavelor comerciale, care să poată dezvălui informații despre alte aeronave care operau în apropiere în momentul observației.

S-a observat că în înregistrare se poate auzi pilotul Apache interacționând cu controlul traficului aerian și cerând permisiunea de a decola. Controlorii aerieni nu menționează piloților nici o altă aeronavă care să opereze în zonă.

De asemenea, o verificare cu hărțile aeronautice ale zonei cu ajutorul site-ului SkyVector.com (https://skyvector.com/) nu a reușit să ofere niciun indiciu evident, cum ar fi trasee de zbor desemnate, benzi de trafic aerian la joasă înălțime sau zone operaționale militare care ar putea ajuta la explicarea obiectelor.

Într-o convorbire video cu The Debrief, fostul pilot de vânătoare al Forțelor Aeriene ale SUA, Chris Lehto, a declarat că obiectele au cu siguranță aspectul de a fi anormale.

"Arată ca trei obiecte definite, dar la distanță. Primul lucru care îmi iese în evidență este rata de accelerare", a declarat Lehto, care a petrecut 20 de ani în Forțele Aeriene pilotând avioane F-16 și deține un master în științe aeronautice.

(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/Chris-Lehto-768x501.jpg)
Chris Lehto (sus) așezat într-un F-16 Fighting Falcon înainte de decolare, la 5 februarie 2009, la Baza Forțelor Aeriene Eielson, Alaska (Sursa imaginii: USAF/Domeniu public).


"Dacă vezi o companie aeriană la o anumită distanță, te aștepți ca aceasta să se deplaseze pe o anumită distanță într-un anumit interval de timp. Mai ales ca pilot, pur și simplu, construiești asta mai mult și ești obișnuit să te uiți la avioane și să evaluezi cât de departe sunt. Și, uitându-te la obiecte, creierul tău devine din ce în ce mai obișnuit cu asta", a explicat Lehto.

"Și când m-am uitat la asta, rata de accelerare pur și simplu nu are sens pentru niciun obiect... pe care l-am văzut în viața mea, ca pilot".

Lehto spune că obiectele par să se deplaseze mai repede decât ceea ce s-ar aștepta să vadă chiar și de la aeronave de înaltă performanță, cum ar fi un avion de luptă F-16 sau F/A-18.

"Fără nicio îndoială. Vreau să spun că lucrurile se mișcă atât de repede, dar sunt constante pentru că atunci când se mișcă atât de repede au o rază de curbură foarte mare atunci când se întorc doar pe baza accelerației forței centripete pentru a merge atât de repede", a spus Lehto.

În ceea ce privește rotirile bruște și bizare, Lehto a spus: "Modul în care zboară, nu mi se pare mecanic. Își schimbă altitudinile și capetele, sau pur și simplu nu seamănă cu modul în care am zbura noi, cum aș pilota eu un avion. Practic, la o anumită altitudine poate că cobori, dar cobori pentru a merge undeva".

"Este un fel de zbor în voie și fără rost", a spus Lehto. "Îmi dă un sentiment mai degrabă organic decât mecanic".

(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/Lehto-768x389.jpg)
Traiectoria la sol estimată a trei UAP-uri reprezentate în filmarea "Longbow 288" (Sursa imaginii: Chris Lehto/Google).

După ce și-a finalizat propria analiză a filmărilor, Lehto a furnizat The Debrief câteva detalii suplimentare care i-au atras atenția și care l-au determinat să concluzioneze că obiectele prezintă caracteristici care par să sfideze orice explicație.

"Rata de urmărire este excepțional de rapidă", a declarat Lehto pentru The Debrief. "Chiar dacă se află la doar o milă distanță, am calculat că merg aproximativ 1,28M. Mult peste viteza sunetului".

Și, potrivit lui Lehto, traiectoria circulară neobișnuită de zbor pe care obiectele o demonstrează aproape de finalul filmării este cel mai ciudat aspect al filmului. 

"Manevra de dans circular nu este posibilă", a spus Lehto. "Ei fac un viraj complet de 360 de grade în mai puțin de 3 secunde!".

(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/05/ESTIMATED-FLIGHT-PATH-768x475.jpg)
Traiectoria de zbor estimată a trei UAP la 2 NM (Sursa imagine: Chris Lehto/Google)

Fostul pilot de vânătoare și-a exprimat încrederea că un F-16 este într-adevăr capabil să vireze la viteze incredibile. Potrivit lui Lehto, "într-un viraj la nivel, la Mach 0,8, 7 Gs și 14 grade/sec, F-16 ar putea face un viraj de 360 de grade în aproximativ 26 [de secunde]".

Dar, în opinia lui Lehto, niciun F-16 - și nici o dronă sau altă aeronavă din inventarul actual cunoscut al armatei Statelor Unite - nu este capabil de ceea ce se vede făcând obiectele din videoclip. El apreciază că acestea afișează "o viteză de viraj care este cu un ordin de mărime mai mare decât a unuia dintre cele mai rapide avioane de vânătoare cu viraj de pe Pământ", pe care o estimează la peste 70 G. 

"Am analizat înregistrarea video", a declarat Lehto pentru The Debrief, concluzionând că "este fără îndoială anormală".

The Debrief a vorbit, de asemenea, cu fostul pilot de F/A-18 al US Navy, Ryan Graves, care a fost unul dintre martorii faimosului UAP întâlnit de personalul Marinei la bordul USS Theodore Roosevelt (https://thedebrief.org/devices-of-unknown-origin-part-ii-interlopers-over-the-atlantic-ryan-graves/) între vara anului 2014 și începutul anului 2015. 

Într-o convorbire telefonică, Graves a declarat că, uneori, obiectele necunoscute pe care piloții le întâlneau în largul coastei de est a Americii în timpul exercițiilor de antrenament de la acea vreme se angajau în manevre similare bizare, "nemecanice".

"Este greu de descris cu exactitate, dar uneori păreau să se comporte în mod neregulat. Cum ar fi să se grupeze sau să își schimbe poziția în timp ce se aflau în formație, în moduri în care nu ai vedea cum se comportă aeronavele", a declarat Graves.

"Acest lucru se întâmpla și în spațiul tridimensional. Nu doar vectorul lor, ci uneori își schimbau brusc și altitudinea".


Pentru a întări necesitatea unui grup operativ UAP în cadrul DHS, Thompson a furnizat o copie a unui alt videoclip UAP de 40 de minute către organizația non-profit Scientific Coalition for UAP Studies (SCU) (https://www.explorescu.org/), o organizație formată în principal din oameni de știință din diverse domenii care sunt implicați în studiul fenomenelor aeriene.

Denumită popular "Rățușca de cauciuc", înregistrarea video realizată de pe un avion de supraveghere al DHS arată un obiect diform care zboară în mod constant în apropierea graniței sudice a Americii cu Mexicul.

Înregistrările examinate de The Debrief au verificat faptul că Thompson i-a informat pe supraveghetorii de la DHS despre proiectul său secundar legat de UAP, precum și despre faptul că a furnizat imaginile presupusului UAP către SCU pentru analiză.

"Am văzut lucruri", a spus Thompson. Eu însumi am văzut lucruri, dar, din nefericire, nu am reușit niciodată să apăs butonul de înregistrare sau să am ceva care să fie pur și simplu uluitor pentru oameni."

"Dar acesta, "videoclipul cu rața de cauciuc" mi s-a părut că prezintă niște caracteristici cu adevărat unice pe care nu mi le pot explica. Pentru mine, nu semăna cu un balon [și] nu semăna cu o dronă."

Scepticul Mick West și-a exprimat părerea că obiectul din videoclipul "Rățușca de cauciuc" ar putea fi totuși o dronă sau un balon de mylar fugar, deși recunoaște că o identificare concludentă bazată doar pe informațiile din videoclip ar fi dificilă.

"Chiar nu știm ce este și probabil că nu vom ști niciodată ce este", a declarat West într-un videoclip (https://www.youtube.com/watch?v=y5Q82LsMPjQ) de pe canalul său de YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=y5Q82LsMPjQ).

The Debrief a contactat Coaliția Științifică pentru Studiul UAP pentru a obține un comentariu cu privire la filmare și, deși videoclipul era în curs de analiză de către un membru al echipei SCU, rezultatele acestui studiu nu fuseseră finalizate și puse la dispoziția publicului la momentul publicării.

Anterior, SCU a efectuat o analiză a unei înregistrări video separate provenind din cadrul DHS, filmată deasupra aeroportului Rafael Hernandez din Aguadilla, Puerto Rico, la 25 aprilie 2013, și obținută de grup mai târziu în același an. 


Potrivit oficialului care a furnizat imaginile către SCU, care a ales să rămână anonim, dar ale cărui informații de fond au fost verificate înainte de analiză, obiectul care apare în filmare nu a produs niciun semnal de transponder care ar fi alertat controlul traficului aerian din apropiere cu privire la prezența sa deasupra aeroportului.

"Din fericire, o aeronavă a Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA, aflată în aer, a capturat obiectul pe o înregistrare video în infraroșu", se arată într-o parte a unui raport amplu privind constatările SCU.

Rich Hoffman, membru al consiliului executiv al SCU, care a lucrat în mod profesionist ca antreprenor în domeniul apărării timp de peste două decenii, spune că analiza a dezvăluit caracteristici ale obiectului care nu erau ușor de explicat.

"Nu are niciun fel de semnătură termică la care te-ai aștepta", spune Hoffman, care a precizat că caracteristicile afișate de obiectul din filmare nu sunt în concordanță cu modul în care un balon sau o pasăre ar apărea în mod normal prin sistemele de imagistică termică.

"Am reușit să-i stabilim traiectoria de zbor", spune Hoffman, adăugând că SCU "a dedus că viteza a variat... de la aproximativ 80 la 85 de mile pe oră". Hoffman notează, de asemenea, că SCU a trebuit să țină cont de efectul de paralaxă în ceea ce privește mișcarea obiectului, care poate da impresia unui obiect care se mișcă mai repede datorită relației sale cu fundalul în funcție de unghiul camerei.

"A fost un obiect relativ mic", adaugă Hoffman, menționând că analiza SCU a determinat că acesta a avut probabil un diametru cuprins între un metru și un metru și jumătate. Analiza completă a SCU poate fi citită online (https://www.explorescu.org/post/2013-aguadilla-puerto-rico-uap-incident-report-a-detailed-analysis) pe site-ul său.

Mulțumită în parte Departamentului Apărării și interesului continuu al Congresului pentru colectarea de date despre UAP, lucrurile păreau să progreseze - deși într-un ritm de melc tipic birocrației guvernamentale - în încercarea lui Thompson de a stabili eforturi similare în cadrul DHS.

Cu toate acestea, în urma unor circumstanțe medicale neprevăzute, Thompson s-a trezit brusc în situația de a se pensiona anticipat din cei peste 20 de ani de serviciu federal combinat.

Temându-se că eforturile sale de a avea un proces oficial în cadrul DHS pentru a colecta și investiga incidentele de UAP ar putea cunoaște noi eșecuri, Thompson a luat măsuri similare cu ale altora care s-au confruntat cu astfel de obstacole legate de acest subiect adesea tabu: a ales să facă publice unele dintre înregistrările video pe care le obținuse și care arătau întâlniri ale DHS sau ale militarilor cu UAP.

"Videoclipurile nu sunt clasificate și nu au nicio legătură cu ceva legat de contrabandă", a subliniat Thompson. "Așa că se încadrează în această zonă gri ciudată de care Patrula de Frontieră chiar nu i-a păsat".

"Când am primit prima înregistrare video, cea cu rața de cauciuc, l-am întrebat direct (pe șeful meu): "Există vreun motiv pentru care nu pot împărtăși asta cu nimeni?". a declarat Thompson pentru The Debrief. Iar el mi-a spus direct: 'Nu'".

După ce a obținut permisiunea de a partaja videoclipurile, pentru a sensibiliza publicul, Thompson a luat legătura cu Andy Marcial, care conduce un cont de Instagram legat de UAP, numit NY UAP Discussions.

"Întotdeauna l-am ajutat pe cel mic, asta a fost ceva ce mi-a fost insuflat de la o vârstă fragedă", a spus Thompson. "Și, știi, l-am privit pe Andy ca pe un tip mic, știi, când a venit vorba de comunitatea OZN. De aceea, știți, am luat legătura cu Andy pentru a vedea dacă vrea să difuzeze aceste videoclipuri."

Marcial a declarat pentru The Debrief că a fost surprins când Thompson l-a contactat cu filmările.

"La început am fost reticent să cred. Dintre toți oamenii, de ce eu?" a spus Marcial într-o convorbire telefonică cu The Debrief, chicotind în timp ce descria prima dată când Thompson l-a contactat. "Totuși, după ce am văzut înregistrările video, mi-am dat seama că era ceva foarte important. Că oamenii trebuiau să vadă acest lucru".

Marcial, alegând să facă publice trei dintre videoclipurile DHS pe care le-a primit, le-a dat titlurile "Rubber Duck", "A-10" și "La Bruja". 

Ceea ce reprezintă de fapt obiectele înfățișate în videoclipuri rămâne o chestiune de dezbatere. Ceea ce poate fi verificat este că fiecare dintre ele a fost capturată cu ajutorul unor sisteme sofisticate de imagistică a aeronavelor și că piloții sau echipajele nu au avut nicio explicație la momentul respectiv pentru ceea ce au văzut. În mod categoric, obiectele din videoclipuri rămân pur și simplu neidentificate.

Videoclipurile au fost printre primele puse la dispoziția publicului care prezintă presupuse întâlniri cu UAP-uri capturate de sisteme guvernamentale, de când trei videoclipuri similare, obținute de personalul Marinei americane, au fost publicate la sfârșitul anului 2017.

Spre surprinderea sa, Marcial s-a trezit, de asemenea, ținta criticilor, atât din cauza interpretării de către unii că videoclipurile ar putea transmite baloane sau alte obiecte prozaice, cât și din cauza suspiciunilor aparente cu privire la intrarea relativ recentă a lui Marcial în "comunitatea OZN" online.

"A fost o dezamăgire masivă", a declarat Marcial. "A fost foarte greu să încerc să fac ceea ce trebuie și să scot aceste lucruri, iar apoi oamenii să se comporte ca și cum ar fi fost supărați sau să înceapă să mă critice".

Marcial spune că, în cele din urmă, nu știe ce reprezintă UAP, dar că implicațiile ar putea fi seismice; atâta timp cât rămâne potențialul pentru posibilități exotice.

"Există prea multă negativitate în lume, prea multă ură, prea multă luptă, prea multe certuri și mult prea puțină dragoste, empatie și unitate", spune Marcial.  "Poate că, dacă am afla că nu suntem singuri în univers, s-ar schimba perspectivele și punctele de vedere, astfel încât următoarea generație să deschidă o nouă eră pentru omenire".

Fără să se descurajeze, Marcial speră că alte publicații precum videoclipul Apache și alte anchete din partea legislatorilor și a oficialilor guvernamentali îi vor motiva și pe alții să ia în serios subiectul UAP.

"Aș dori ca universitarii, oamenii de știință și publicul larg nu numai să ia subiectul în serios, ci și să înțeleagă că ar putea exista mai mult în realitate decât ceea ce înțelegem în prezent", spune Marcial. 

"Trebuie să studiem și să investigăm acest fenomen nu doar pentru a înțelege UAP, ci și realitatea în ansamblu."


Mai mult decât orice interes personal față de UAP, Thompson spune că ceea ce l-a determinat să înceapă să colecteze informații despre ceea ce vedeau colegii săi angajați ai DHS a fost lipsa unei structuri formale de raportare pentru astfel de apariții.

"Băieții vedeau lucruri și nu aveau un mijloc de a le raporta", spune el. "Și asta este ceea ce m-a adus mai mult decât orice altceva în această problemă".

Thompson speră că expunerea întâlnirilor UAP, precum cea înregistrată de piloții de elicopter Apache care arată obiecte aeriene cu performanțe diferite de orice aeronavă cunoscută, poate încuraja și mai mult oficialii guvernamentali să ia în serios incidentele UAP.

"A fost un subiect tabu atât de mult timp, mai ales în comunitatea de aplicare a legii, mai ales în comunitatea militară", spune Thompson. "Nu-mi pasă dacă este un OZN sau o dronă chinezească, ar trebui să fie raportat autorităților corecte".

Vorbind pe fundal, trei oficiali americani separați din domeniul apărării, familiarizați cu investigațiile actuale ale guvernului privind UAP, au declarat că întâlnirea piloților Apache din 2018 nu a fost raportată nici la Grupul operativ UAP, nici la programul care i-a urmat, Grupul de sincronizare a identificării și gestionării obiectelor aeriene (AOIMSG).

Oficialii din domeniul apărării cu care a discutat The Debrief au declarat că lipsa de cunoaștere s-a datorat probabil faptului că noile proceduri de raportare UAP erau încă în curs de formalizare în 2018. De asemenea, oficialii au declarat că incidentul evidențiază modul în care există încă probleme în încercarea de a coordona practicile centralizate de raportare UAP în rândul tuturor agențiilor guvernamentale.

"Cu siguranță pare a fi o anomalie", a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării care a vizionat videoclipul Apache și care era familiarizat cu activitatea Grupului operativ UAP. "Dacă ar fi fost raportată imediat după ce a avut loc, grupul operativ ar fi putut probabil să obțină mult mai multe date", a declarat sursa pentru The Debrief.

Atunci când i s-a pus la dispoziție analiza făcută de fostul pilot de F-16 Chris Lehto asupra incidentului cu Apache, același oficial al apărării a declarat că a considerat-o o "analiză excelentă".

Un ofițer superior al Forțelor Aeriene ale SUA, recent pensionat, a fost de acord să examineze înregistrarea video cu Apache, sub rezerva anonimatului.

Ofițerul Forțelor Aeriene, un fost pilot care a deținut diverse funcții de comandă și de stat major de-a lungul carierei, a declarat că obiectele văzute în filmuleț "nu păreau să corespundă cu caracteristicile de zbor ale niciunei platforme de aeronave cunoscute, deși este nevoie de mai multe analize pentru a confirma acest lucru".

"Nu voi intra în detalii, dar, fără echivoc, știu cu certitudine că guvernul are niște dovezi extrem de convingătoare despre UAP. Mult mai semnificative decât cele publicate până acum, inclusiv exemplele furnizate în timpul recentei audieri publice din Congres", a mai spus fostul ofițer al Forțelor Aeriene.

"Această înregistrare video cu Apache pare să arate că UAP se comportă în moduri care sugerează un zbor nemecanic. Ar fi interesant de știut dacă există și alte dovezi care să demonstreze că UAP se comportă în moduri care nu corespund unui zbor mecanic".

Departamentul Apărării a refuzat în mod constant să discute orice detalii despre incidente specifice UAP. Biroul de afaceri publice al Poliției vamale și de frontieră nu a răspuns la mai multe solicitări de comentarii din partea The Debrief.

În ceea ce privește videoclipurile, Thompson spune că acestea reprezintă doar un mic eșantion din tipurile de lucruri "neidentificate" pe care piloții Gărzii Naționale, agenții CBP și alți membri ai personalului DHS le întâlnesc în mod regulat în timpul îndeplinirii sarcinilor lor.

În ciuda gamei largi de expertiză pe care el și colegii săi agenți o dezvoltă în timpul orelor prelungite pe care le petrec folosind cele mai moderne echipamente de care dispun, Thompson spune că încă nu pot determina ce văd în aceste videoclipuri.

"Băieții noștri sunt acolo în fiecare zi, știți, în ture de 12 ore, uitându-se la acel ecran, încercând să scruteze o vacă, de la un iepure, la o persoană care merge, la o pasăre care zboară pe cer, la un ultraușor, la un elicopter, la A-10", spune Thompson.

"Eu personal am 1000 de ore în spatele ecranelor", spune Thompson. "Așa că, dacă văd ceva și nu știu ce este?".

Face o pauză, cântărindu-și cuvintele cu o grijă și un discernământ evidente la un om cu mulți ani de serviciu oficial ca Thompson.

"Vă spun", spune el în cele din urmă, "m-a lăsat perplex".

------------------------------

Imaginile discutate în acest articol vor fi prezentate public într-o discuție științifică în cadrul unui panou de discuții la viitorul Simpozion de dezvăluire a OZN-urilor din Vernal, Utah. The Debrief va participa la acest eveniment în calitate de sponsor media.

Tim McMillan este un director de poliție pensionat, reporter de investigații și co-fondator al The Debrief. Scrisul său se referă la apărare, securitate națională și comunitatea de informații. Îl puteți urmări pe Tim pe Twitter: @LtTimMcMillan.  De asemenea, Tim poate fi contactat prin e-mail: tim@thedebrief.org sau prin e-mail criptat: LtTimMcMillan@protonmail.com.

Micah Hanks este redactor-șef și co-fondator al The Debrief. Urmăriți-i activitatea la micahhanks.com și pe Twitter: @MicahHanks.

Christopher Plain este redactor de știri și jurnalist la The Debrief. Conectați-vă cu editorul științific al The Debrief, Christopher Plain, pe Twitter @plain_fiction

Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: fiulploii din 26 Iunie 2022, 14:13:15
Foarte multa munca din partea ta @abyss pt scrierea acestei postari, utila si banuiesc ca nu sunt singurele evenimente de acest tip. Eu personal sunt circumspect sau banuitor ca nu e lucru curat faptul ca ies acum la iveala, sigur trebuie sa fie ceva de genul " aruncat praf stralucitor in ochi " pentru a acoperi altceva. Altceva dar ce? Vom sti candva, ca de obicei cel mai devreme chiar atunci cand se intampla sau dupa ce s-a intamplat.

 Chiar nu mai inteleg cine cu cine se confrunta in razboiul asta invizibil si care sunt baietii buni si care aia indiferenti, cred ca e ca in politica unde nu ai prieteni sau dusmani ci numai interese. Daca voi gasi ceva interesant voi posta , pana atunci astept cu interes continuarile.
Titlu: “DIE HEIMAT” / Reichssicherheitshauptamt? Aliens - Northcom – Aerospace?
Scris de: abyss din 28 Iunie 2022, 16:07:29
Departamentul de securitate internă din state si din nou în mijlocul lui ar fi NORTHCOM COG. NORTHCOM este responsabil pentru știți si voi cred, North American Aerospace Defense Command (NORAD) și toate acele diferite lucruri care au de-a face cu Aerospace, ce implica apărarea ,,homeland" (patriei) adica a Statelor Unite.

Hai ca..., mda știm că ne aflăm, probabil într-un... mic ecou german aici, da.

Nu știu de unde au scos chestia asta cu patria. Nu poate unul scăpa de ecourile germane după cum bine remarca Joseph Pharel pe undeva (https://www.youtube.com/watch?v=Wve5kVXiQiA&ab_channel=DarkJournalist). Homeland... suna a "DIE HEIMAT" in Germana, sau poate mai nimerit dupa cum zicea el : Reichssicherheitshauptamt. Pam-Pam!

Dar acest aspect e fascinant, pentru că ne uitam la combinația asta (homeland-northcom-cog) și ne putem gândi la o amenințare extraterestră.
Aliens - Northcom – Aerospace?
Deci ne uităm la Osama bin Alien, asta e ideea?

Dacă cineva se uita la modul în care unii construiesc lucrurile. Atât cat ne privește pe noi pe subiectul OZN, atunci când aceștia creează o poveste par a încerca să zboare sau sa o înfășoare cât mai aproape de realitate.
Realitatea cea mai apropiata de realitate.

Cu alte cuvinte, ei par sa fi luat decizii la sfârșitul anilor '40 și începutul anilor '50  pentru a dezvolta tehnologii care pot simultan sa înfrunte sau ... să descurajeze blocul comunist și să se ocupe si de (o) problema cu OZN-urile, pe care e evident că o au... adică cineva ar trebui să fie un om fără minte pentru a nu vedea problema asta pe care o au cu o.z.n.-urile.


Ce mai e prin ziare?
Top intelligence official discussed effort to combat UAP misinformation
https://thehill.com/policy/national-security/intelligence/3491492-five-things-to-know-about-the-ufo-hearing/

Un înalt oficial din serviciile de informații a discutat despre efortul de combatere a dezinformării UAP.
Moultrie a discutat despre modul în care grupul operativ UAP va lucra pentru a risipi informațiile false în jurul fenomenelor aeriene, autentificând în același timp întâlnirile valide.

Cel mai înalt oficial de informații al Pentagonului a declarat că organizațiile, civilii sau chiar alte țări pot răspândi sau promova imagini sau întâlniri false. El a calificat orice hărți false intenționate drept "dăunătoare" pentru investigația grupului operativ.

"Orice lucru care ne abate de la ceea ce avem... ne trimite în urmăriri și vânători false care nu sunt de niciun ajutor", a declarat Moultrie. "De asemenea, ele contribuie la subminarea încrederii pe care o au Congresul și poporul american".



OZN-urile reprezintă o "potențială amenințare la adresa securității naționale", avertizează parlamentarii

https://thehill.com/policy/national-security/3491134-ufos-pose-potential-national-security-threat-lawmakers-warn/

Reprezentantul André Carson (D-Ind.) a avertizat marți că OZN-urile reprezintă o "potențială amenințare la adresa securității naționale" a SUA și "trebuie tratate în acest fel" în timpul unei audieri foarte așteptate cu cei mai importanți oficiali ai Pentagonului în materie de informații despre misterioasele apariții aeriene.

În cadrul primelor audieri în Congres privind OZN-urile din ultimii peste 50 de ani, Carson, președintele Subcomitetului de contraterorism, contrainformații și contraproliferare al Camerei Reprezentanților, a declarat că Departamentul Apărării (DOD) a ascuns "sub preș" problema fenomenelor aeriene neidentificate (UAP).

"Pentru prea mult timp, stigmatul asociat cu UAP-urile a stat în calea unei bune analize de informații", a spus el. "Piloții au evitat să raporteze sau au fost luați în râs atunci când au făcut acest lucru. Oficialii DOD au relegat problema în culise sau au ascuns-o complet sub preș, temându-se de o comunitate sceptică, de securitate națională."

"Astăzi, știm mai bine", a continuat Carson. "Ele sunt reale, trebuie să fie investigate, iar numeroasele amenințări pe care le reprezintă trebuie să fie investigate."

Subcomisia de informații a Camerei a ascultat mărturiile subsecretarului apărării pentru informații și securitate Ronald Moultrie și ale directorului adjunct al Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray, care supraveghează noul grup de identificare și sincronizare a gestionării obiectelor aeriene al Pentagonului.

Grupul va colecta date de la surse militare și guvernamentale pentru a analiza fenomenele inexplicabile și a încerca să le identifice. Grupul operativ UAP a fost creat după ce oficialii serviciilor de informații au publicat anul trecut un raport care a descoperit 144 de UAP inexplicabile din 2004 până în 2021.

Această bază de date pentru apariții și întâlniri UAP include acum aproximativ 400 de rapoarte, au declarat oficialii serviciilor de informații în cadrul audierii.

În remarcile de deschidere, Bray a recunoscut că UAP-urile "reprezintă pericole serioase" și reprezintă potențiale amenințări la adresa securității operațiunilor de apărare. Ofițerul de informații al marinei a declarat că Pentagonul lucrează pentru a construi relații în cadrul armatei pentru a încuraja mai multe raportări privind UAP-urile.

"De asemenea, am depus eforturi considerabile pentru a ne angaja direct cu aviatorii noștri navale pentru a ajuta la destigmatizarea actului de raportare a vederilor și întâlnirilor", a spus el. "Rezultatele directe ale acestor eforturi au fost creșterea numărului de raportări. ... Mesajul este acum clar: dacă vedeți ceva, trebuie să raportați."

În cadrul audierii de marți, legislatorii și-au exprimat îngrijorarea tot mai mare cu privire la UAP-uri și la potențialele lor implicații de securitate pentru SUA, menționând că, dacă vreuna dintre UAP-uri este asociată cu adversari străini, ar fi periculos pentru națiune.

Reprezentantul Adam Schiff (D-Calif.), președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, a insistat ca Pentagonul și publicul să înțeleagă că UAP-urile devin o preocupare de securitate națională.

"Rapoartele UAP există de zeci de ani, însă nu am avut o modalitate ordonată prin care acestea să fie raportate fără stigmat și să fie investigate", a declarat Schiff în cadrul audierilor. "Acest lucru trebuie să se schimbe".

Bray și Moultrie au declarat că nu au cunoștință de niciun progres tehnologic în rândul națiunilor străine care ar putea explica vreuna dintre aceste întâlniri.

Moultrie, ofițerul de informații de top al Pentagonului, a declarat că grupul operativ UAP a fost la fel de intrigat ca și publicul.

"Avem caracter și și și suntem oameni la fel ca voi", a spus Moultrie. "Avem propria noastră curiozitate, avem întrebările noastre, vrem să știm ce există acolo la fel de mult ca și voi."

În cadrul audierii, oficialii au difuzat un clip video declasificat care arată un misterios UAP care a trecut pe lângă avionul unui pilot într-un șantier de antrenament al Marinei americane. Acesta pare a fi un obiect sferic care se deplasează la viteze extrem de mari.

"Nu am o explicație pentru ceea ce este acest obiect specific", a declarat Bray.

Atât Bray, cât și Moultrie au declarat că se vor angaja să declasifice mai multe informații atunci când va fi posibil și când acestea nu prezintă un risc pentru securitatea națională, afirmând că grupul operativ va funcționa cu mai multă transparență decât programele anterioare ale Pentagonului.



Titlu: OZN-urile care bâzâie pe langa navele de război americane ar putea fi extraterestre:
Scris de: abyss din 02 Iulie 2022, 11:50:20
Preluat de pe NEW YORK POST
https://nypost.com/2021/11/11/ufos-buzzing-us-warships-may-be-aliens-top-spy-chief/


OZN-urile care bâzâie pe langa navele de război americane ar putea fi extraterestre: o spune șefa serviciilor de spionaj SUA
articol semnat de Henry Holloway, The Sun

(https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/ufos-warships-aliens-09.jpg?quality=75&strip=all&w=1116)
Directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines îl prezintă pe președintele Joe Biden în timpul unei vizite la Biroul Directorului Serviciului Național de Informații din McLean, Virginia, la 27 iulie 2021.
AP

OZN-urile care survolează navele de război și care sunt raportate de piloții americani ar putea fi de origine extraterestră, a declarat șeful spionajului american, într-o mărturisire uimitoare.

Avril Haines, directorul Serviciului Național de Informații (DNI), care supraveghează toate cele 16 agenții de spionaj ale SUA, inclusiv FBI și CIA, a vorbit la evenimentul "Viitorul nostru în spațiu"  (https://www.youtube.com/watch?v=UWyPk_f8aAA)de la Catedrala Națională din Washington.

Haines a fost întrebată despre OZN-uri, care au devenit o dezbatere serioasă privind securitatea națională în SUA, după ani de zile în care au fost aruncate la coșul de gunoi al teoriilor conspirației.

Uimitorul raport UAP Task Force publicat de Pentagon în vară a recunoscut că au avut loc întâlniri inexplicabile între armata americană și obiecte misterioase, cum ar fi celebrul TicTac. (https://www.thesun.co.uk/news/15414449/navy-veteran-tic-tac-ufo-government-apology-mocked/)

Și, deși raportul, care a analizat 144 de apariții, nu a precizat în mod explicit o posibilă legătură cu extratereștrii - nu a exclus nici cealaltă variantă, misterul continuând.

Haines a părut să deschidă și mai mult ușa pentru o posibilă legătură extraterestră la evenimentul în cadrul căruia a vorbit alături de șeful NASA, Bill Nelson, de profesorul Avi Loeb, expert de renume, și de al doilea cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos.


Ea a recunoscut că există în continuare lucruri despre aceste întâlniri ciudate pe care comunitatea serviciilor de informații pur și simplu nu le înțelege - subliniind necesitatea unor investigații suplimentare.

"Principalele aspecte care au preocupat Congresul și alții sunt preocupările legate de siguranța zborului și problemele de contrainformații", a declarat DNI în cadrul forumului.

"Întotdeauna există, de asemenea, întrebarea 'există altceva pe care pur și simplu nu îl înțelegem, care ar putea veni din punct de vedere extraterestru?", a spus ea.

Haines a părut să ezite atunci când a menționat lumea "extraterestră".

Dar ea a devenit acum cea mai înaltă persoană din comunitatea de informații care a făcut aluzie la o legătură extraterestră.

DNI a recunoscut că trebuie să existe structuri de raportare mai bune, astfel încât OZN-urile - numite acum mai frecvent UAP (fenomene aeriene neidentificate) în comunitatea serviciilor de informații - să poată fi investigate în mod corespunzător.

Se crede că oficialii americani sunt în curs de înființare a unui birou permanent pentru a cerceta aceste fenomene.

(https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/ufos-warships-aliens-05.jpg?quality=75&strip=all&w=1536)
Haines, care supervizează toate cele 16 agenții de spionaj ale SUA, inclusiv FBI și CIA, vorbește la evenimentul "Viitorul nostru în spațiu" de la Catedrala Națională din Washington.
YouTube / Catedrala Națională din Washington

Întâlnirile uluitoare și inexplicabile au trecut de la fotografii neclare la incidente extrem de detaliate, în care au fost implicate nave și avioane de război americane, fiind înregistrate pe mai multe instrumente de nivel militar.

Haines a declarat: "Eram destul de siguri că nu vom reuși să caracterizăm fiecare dintre aceste [rapoarte UAP] în diferitele categorii pe care le-am identificat, pentru că, sincer, nu am fost capabili să înțelegem totul despre ele.

"O mare parte din această situație se bazează pe faptul că nu avem o modalitate coerentă de raportare a acestor informații - trebuie să integrăm o mulțime de date pe care le primim."

Ea a continuat: "Trebuie să devenim mai buni la colectarea de informații utile pentru noi de la diferiți senzori care ne sunt disponibili.

"Și trebuie să ne aprofundăm analiza în aceste domenii, iar acest lucru nu vă surprinde în modul în care abordăm activitatea noastră de informații."

De asemenea, ea a prezis o accelerare vastă a relației omenirii cu spațiul în următorul deceniu.

Iar DNI a glumit că ar fi "concediată" dacă ar spune la forum care este "cel mai tare lucru" pe care serviciile de informații îl fac în spațiu.

(https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/ufos-warships-aliens-01.jpg?quality=75&strip=all&w=1536)
Această captură video obținută la 28 aprilie 2020 prin amabilitatea Departamentului american al Apărării arată o parte dintr-o înregistrare video neclasificată realizată de piloții Marinei care circulă de ani de zile și care arată interacțiuni cu "fenomene aeriene neidentificate".
DoD/AFP via Getty Images

În altă parte, în cadrul evenimentului de două ore, DNI a avertizat că ar putea exista conflicte "coloniale" în spațiu între SUA, Rusia și China.

Ea a declarat că SUA "se angajează să protejeze accesul la și să exploreze spațiul pentru o varietate de națiuni".

Ea a adăugat: "Recunoaștem cât de important este acest lucru pentru prosperitatea noastră umană colectivă".

Între timp, Bezos, patronul Blue Origin și Amazon, și-a expus viziunea asupra viitorului omenirii în spațiu.

El a respins criticile privind propriile sale exploatări pe orbită, care au fost ironizate ca fiind "plimbări de amuzament" (https://www.thesun.co.uk/tech/15207542/amazon-jeff-bezos-space-mission-todger/) după ce l-a trimis în spațiu pe starul Star Trek William Shatner.

Bezos a schițat o viziune în care omul devine o adevărată specie spațială, avertizând că, dacă nu ne îndreptăm spre stele, Pământul va fi complet "golit" de resursele sale.

El a speculat asupra unor ferme solare gigantice în spațiu care ar putea rezolva problemele energetice ale omenirii și asupra unor colonii spațiale construite de om.

Ultima frontieră

(https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/ufos-warships-aliens-03.jpg?quality=75&strip=all&w=1536)
Haines a declarat că întâlnirile bizare ar putea fi extraterestre.
Rod Lamkey - CNP / MEGA

Cu toate acestea, în ceea ce privește problema extratereștrilor - Bezos și-a exprimat îndoiala că Pământul a fost vizitat de "inteligențe extrasolare".

Legiuitorii americani au comandat raportul OZN al Pentagonului după o serie impresionantă de videoclipuri scurse care arătau întâlniri militare cu obiecte precum celebrul "Tic Tac". (https://nypost.com/2021/06/19/tic-tac-ufo-seen-by-navy-pilot-now-spotted-over-england/)

Acesta a marcat o răsturnare incredibilă după ce guvernul a respins OZN-urile la încheierea Proiectului Cartea Albastră din anii 1960.

Raportul admite că întâlnirile ar putea fi avioane necunoscute până acum din China, Rusia sau chiar ale uni grup terorist "neguvernamental". (https://www.thesun.co.uk/news/15399403/pentagon-ufo-report-secret-aircraft-china-russia/)

Dar, în mod crucial, nu exclude o origine extraterestră sau poate chiar extradimensională a acestor întâlniri.

Dezbaterea, care a fost considerată timp de decenii un subiect marginal și dăunător, este acum discutată în mod deschis de personalități de rang înalt, inclusiv de fostul președinte Bill Clinton și de Barack Obama.

Aceasta vine în contextul în care Lue Elizondo, informatorul Pentagonului - care a condus fosta unitate de investigare a OZN-urilor din SUA - a sugerat că piloții ar fi putut suferi deformări ale timpului și arsuri de radiații în timpul întâlnirilor cu aceste fenomene.


LE- ma mir ca in continuare si azi se vorbeste despre Lue Elizondo ca fiind principalul Pentagon whistleblower... desi s-a dovedit, si chiar el a recunoscut ca nu a lucrat la AATIP (fiindca acel departament nu a existat...fiind mai degraba dupa spusele lui "o preocupare" in cadrul srviciilor). Ba chiar lucreaza si in prezent pe acolo pe undeva, nefiind "dat afara".
Titlu: FAN/OZN - audieri recente in senatul BRAZILIAN
Scris de: abyss din 03 Iulie 2022, 12:25:02
FENOMENELE AERIENE NEIDENTIFICATE SE AFLĂ ÎN CENTRUL AUDIERILOR RECENTE DIN SENATUL BRAZILIAN
MICAH HANKS-BREAKING NEWS-UAP-JUNE 28, 2022

Senatul brazilian s-a reunit recent pentru a asculta mărturiile celor mai importanți cercetători ai țării, ale unui fost reprezentant federal și ale altor vorbitori, despre fenomenele aeriene neidentificate -sau in engleza pe scurt - UAP, în cadrul unui eveniment la care se pare că au fost prezenți oficiali de rang înalt.

Audierea, care a avut loc la 24 iunie, a fost organizată pentru a aborda istoricul implicării armatei braziliene în ceea ce privește obiectele aeriene neobișnuite, precum și atenția globală pe care a primit-o subiectul în ultimii ani.

În aprilie, publicatia The Debrief a relatat despre depunerea unei cereri oficiale a Senatului care a solicitat audieri publice privind UAP și lunga asociere a țării cu acest subiect controversat. O porțiune tradusă din Rechizitoriu cita un eveniment de presă din 1954 organizat la Escola Superior de Guerra (ESG) din Rio de Janeiro, unde João Adil de Oliveira, pe atunci căpitan al Forțelor Aeriene braziliene, "a declarat celor prezenți realitatea acestor obiecte zburătoare și caracteristicile lor tehnologice avansate".

Evenimentul din 24 iunie din Senatul brazilian a urmat unei audieri recente a Congresului din Statele Unite, care a abordat în mod similar colectarea de către Pentagon a datelor despre obiectele aeriene neobișnuite întâlnite de personalul militar în ultimii ani.
La audierea din Senat a prezidat senatorul brazilian Eduardo Girão, unul dintre organizatorii evenimentului, care a primit sprijin suplimentar din partea altor legislatori brazilieni, printre care se numără senatorii Izalci Lucas, Jorge Kajuru, Eliziane Gama, Alessandro Vieira, Marcos do Val, Paulo Rocha și José Reguffe.

Mai mulți invitați au vorbit în timpul audierii despre istoria implicării țării în acest subiect. Primul a fost fostul reprezentant federal Wilson Picler, care a citat un sondaj recent care a arătat cum aproape 60 de milioane de brazilieni împărtășesc credința în existența vieții inteligente dincolo de Pământ.

"Este pretențios să credem că știm totul despre un univers atât de vast", a declarat Picler în timpul audierii.
FOTO
(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/06/Picler-1024x803.jpg)
Fostul deputat federal Wilson Picler vorbește în timpul recentei audieri din Senatul brazilian (Credit: TV Sendado).

După Picler a urmat AJ Gevaerd, recunoscut ca fiind cel mai bun expert brazilian în fenomene aeriene neidentificate, care a prezentat o schiță a istoriei implicării țării în acest subiect.
Printre evenimentele istorice evidențiate în timpul audierii s-a numărat un incident care a avut loc în seara zilei de 19 mai 1986 și care a implicat observarea a 21 de obiecte zburătoare neidentificate de mari dimensiuni deasupra orașelor São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais și Goiás. Unele dintre obiecte au fost estimate a avea un diametru de până la 100 de metri și au fost detectate de radarele de la Centrul Integrat de Apărare Aeriană și Control al Traficului Aerian al Forțelor Aeriene braziliene.

Jackson Camargo, care a vorbit despre incident în timpul audierii, a precizat că, în cursul serii, mai multe avioane de luptă au fost lansate de către Centrul de operațiuni de apărare aeriană pentru a încerca să intercepteze obiectele.
Rony Vernet, un inginer informatician brazilian care în prezent urmează un masterat în fizică, a luat, de asemenea, cuvântul în cadrul evenimentului, abordând investigațiile guvernului brazilian în statele Maranhão și Pará, care au culminat cu Operațiunea Prato în 1977, pe lângă cazurile care au avut loc între 2013 și 2016 și care au implicat triburi indigene și care au fost investigate de poliția federală braziliană și de alte agenții guvernamentale. Printre ceilalți vorbitori s-au numărat Geraldo Lemos, Thiago Ticcheti și cercetătorul Tony Inajar.

Speakerilor brazilieni li s-au alăturat, de asemenea, Gary Heseltine, fost detectiv de poliție și vicepreședinte al Coaliției Internaționale pentru Cercetare Extraterestră (ICER), o organizație compusă din oameni de știință și cadre universitare implicate în studii privind UAP, și căpitanul în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA Robert Salas, care a abordat la nivel global problema UAP și evenimentele petrecute în siturile de arme nucleare.

FOTO
(https://thedebrief.org/wp-content/uploads/2022/06/Salas-Gevaerd-1024x746.jpg)
Căpitanul în retragere al USAF Robert Salas (stânga) împreună cu cercetătorul brazilian AJ Gevaerd, ambii fiind prezentatori la recentele audieri ale Senatului brazilian (Credit: Robert Salas).

"Evenimentul a fost extrem de pozitiv", a declarat participantul Rony Vernet într-un e-mail pentru The Debrief.  "Mulți oameni au fost impresionați de profunzimea cu care au fost abordate temele și de cantitatea de documente din partea guvernului brazilian prezentate care susțin multe dintre aceste fapte."
Au fost prezenți doi ofițeri de rang înalt, trimiși în numele Forțelor Aeriene braziliene, ceea ce Vernet a numit "un semn clar că aceștia rămân interesați de acest subiect". Potrivit lui Vernet, senatorul Girão i-a invitat, de asemenea, pe comandanții celor trei forțe armate ale Braziliei să participe, deși această invitație a fost refuzată.

Vernet, care a cerut o mai mare transparență și publicarea de documente în timpul audierii, pe lângă crearea unei legislații care să încurajeze studiul științific al subiectului, a declarat că "imprevizibilitatea fenomenului nu împiedică studiul științific al acestuia", menționând că cercetările continuă în cazul multor fenomene astronomice tranzitorii inexplicabile.
"În lunile următoare, este posibil ca noi audieri să aibă loc în cadrul comisiilor și subcomisiilor din Camera și Senatul brazilian", a declarat Vernet pentru The Debrief.
"Vor exista cu siguranță conversații între senatori și Forțele Armate pentru a discuta această problemă", spune Vernet, "și se pare că o nouă legislație în conformitate cu amendamentul Gillibrand-Rubio-Galego ar putea fi supusă aprobării congresmenilor."

VIDEO
Titlu: Noaptea oficială a OZN-urilor în Brazilia
Scris de: abyss din 03 Iulie 2022, 12:37:24
Noaptea oficială a OZN-urilor în Brazilia
https://www.gov.br/en/government-of-brazil/latest-news/2022/official-ufo-night-in-brazil

(https://www.gov.br/en/government-of-brazil/latest-news/2022/official-ufo-night-in-brazil/ftkl7gjx0ayu8dt.jpg/@@images/bb52e783-c131-4f3e-a12c-2220d8cd7053.jpeg)

Congresul american organizează o audiere privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN) și impactul acestora asupra securității naționale. Aici in Brazilia, audierea a avut o largă rezonanță, deoarece a coincis cu aniversarea așa-numitei "Nopți a OZN-urilor din Brazilia".

De ceva timp, colecția OZN-uri este cea mai vizitată din Arhivele Naționale ale Braziliei, iar OZN-urile au fost, de asemenea, cel mai frecvent subiect al cererilor de informații adresate guvernului brazilian după ce Legea 12.527, Legea braziliană privind libertatea de informare (LAI), a fost promulgată în mai 2012.

Imediat după intrarea în vigoare a legii, autoritățile publice s-au confruntat cu o adevărată avalanșă de informații despre OZN-uri, cu 37 de cereri de acces la informații în acest sens, ceea ce a determinat Forțele Aeriene braziliene să transfere majoritatea documentelor sale privind OZN-urile la Arhivele Naționale.

Prima cerere de acces la informații despre OZN-uri a fost făcută a doua zi după intrarea în vigoare a LAI, la 17/05/2012, în urmă cu zece ani. A fost o cerere prin care se solicita accesul la toate documentele privind OZN-urile. Răspunsul a fost că documentele erau deja în curs de transfer la Arhivele Naționale.

(https://pbs.twimg.com/media/FTKlsDmX0AY7Nv-?format=jpg&name=medium)

Colecția de obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri) rămâne până în prezent cea mai vizitată din Arhiva Națională a Braziliei. Colecția prezintă fotografii, videoclipuri, înregistrări audio și documente care variază de la rapoarte ale unor persoane care ar fi văzut OZN-uri până la rapoarte de călătorii în nave spațiale.

Odată cu transferul documentelor la Arhivele Naționale, a devenit cunoscut faptul că Brazilia avea un Sistem de Investigare a Obiectelor Aeriene Neidentificate - SIOANI, creat în 1969 pentru a investiga științific fenomenele OZN aparent supranaturale.

(https://pbs.twimg.com/media/FTKl9WyX0BMliG1?format=jpg&name=small)

Pentru a sărbători aniversarea Legii braziliene privind libertatea de informare și a Nopții OZN-urilor, care au conferit mai multă transparență instituțiilor noastre, vom recupera unele dintre aceste povești neobișnuite și vă vom povesti despre OZN-urile lui Varginha, despre presupusa răpire a unui portavion și despre alte descoperiri curioase pe care le puteți întâlni în Arhiva Națională.

Pe 19 mai 1986, 21 de obiecte zburătoare neidentificate, unele dintre ele cu diametrul de până la 100 de metri, au fost observate de mai mulți martori, civili și militari, în patru state: São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais și Goiás.

(https://pbs.twimg.com/media/FTKmxVkX0Ao8SBg?format=jpg&name=900x900)

OZN-urile au fost detectate și de radarele Centrului Integrat de Apărare Aeriană și Control al Traficului Aerian al Forțelor Aeriene braziliene. Cinci avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene braziliene au fost activate de către Centrul de Operațiuni de Apărare Aeriană pentru a intercepta presupușii invadatori.

"Uneori, piloții au avut contact vizual cu țintele, dar radarele nu au înregistrat nimic. Alteori, radarele chiar au detectat prezența unor obiecte, dar piloții nu le-au putut vedea. Forțele Aeriene au luat în considerare doar vizionările care au avut confirmare simultană" , a declarat Sérgio Mota, controlor de zbor.

La 23 mai 1986, la ora 16:30, ministrul de atunci al aeronauticii, generalul de brigadă Octávio Júlio Moreira Lima, a convocat o conferință de presă pentru a informa presa că cinci avioane de vânătoare FAB au urmărit 21 de OZN-uri.

(https://pbs.twimg.com/media/FTKkYPvX0AU4GHa?format=jpg&name=360x360)

"Nu este vorba despre faptul dacă crezi sau nu [în ființe extraterestre sau farfurii zburătoare]. Noi putem oferi doar informații tehnice. Există mai multe ipoteze. Din punct de vedere tehnic, v-aș spune că nu avem nicio explicație", a declarat el la acea vreme.

La finalul conferinței de presă, la care au participat cei cinci piloți ai FAB și controlorii de zbor care se aflau la datorie în acea noapte, ministrul aeronauticii a declarat că episodul va face obiectul unei anchete și că, în termen de 30 de zile, va publica un dosar complet.

Abia 23 de ani mai târziu, la 25 septembrie 2009, a fost publicat un raport privind cazul, semnat de comandantul interimar al Forțelor Aeriene (COMDA) José Pessoa Cavalcanti de Albuquerque și datat 2 iunie 1986.

"Acest Comandament este de părere că fenomenele sunt solide și reflectă, într-un anumit fel, informații, datorită capacității de a urmări și de a menține o distanță față de observatori, precum și de a zbura în formație, nu neapărat cu echipaj", se arată în dosar.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 08 Iulie 2022, 15:51:36
Tot mergând pe firul acestor povesti nu ma pot abține sa nu ma gândesc ca de ceva vreme, si acum poate mai mult ca oricând, omenirea ar fi atins un moment tehnologic de tipul Turnul BABEL.

Adica un nivel tehnologic care ar atrage o intervenție 'divina' cu rol punitiv. Sa nu uitam ce a zis Dumnezeu in biblie cand a vazut ca oamenii au construit Turnul Babel:
- Domnul S-a pogorât să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor.
Şi Domnul a zis: ,,Iată, ei sunt un singur popor şi toţi au aceeaşi limbă, şi iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gând
Haidem să Ne pogorâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora!"
Şi Domnul i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului, aşa că au încetat să zidească cetatea.


Prin urmare aceasta spaima a însoțit omenirea de multa vreme si de aceea problema nu era cred, un turn din lut construit in 7 trepte si cimentat bituminos ci faptul ca unii cândva au mai deținut tehnologia de a face tot ce si-au pus in gând... Si aici ajungem la Tehnologiile lui Dumnezeu (care trebuie sa vină in persona si sa vadă de aproape ce facem, ce meșterim)

Deci trebuie sa ai in secret tehnologii care sa le secondeze cel puțin pe cele dumnezeiești atunci cand te apuci pe față de treaba.

Si cand le ai, oare ce faci? Tentația e mare...
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: fiulploii din 09 Iulie 2022, 18:09:59
Citat din: abyss din  08 Iulie 2022, 15:51:36Deci trebuie sa ai in secret tehnologii care sa le secondeze cel puțin pe cele dumnezeiești atunci cand te apuci pe față de treaba.

Si cand le ai, oare ce faci? Tentația e mare...

Pleci. Roiesti. New Terra ca un avanpost si roiesti mai departe in cautarea adevarului ultim.
Parerea mea.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 09 Iulie 2022, 23:24:24
Citat din: fiulploii din  09 Iulie 2022, 18:09:59Pleci. Roiesti. New Terra ca un avanpost si roiesti mai departe in cautarea adevarului ultim.
Parerea mea.
Dar ești lansat nu gluma! Huh... This guy is on the loose!!

Marturisesc ca nu ma asteptam la acest raspuns interesant, clar asta.

Ma gandisem insa ca daca o elita are asemenea tehnologii dezvoltate in secret impotriva comunistilor si a UFO-urilor acelea E.T. reale, ...o vor tine secreta pana intr-o zi cand ii vor supraveghea pe extratrestri umar la umar fara ca acestia sa-si dea seama (si sunt voci care au sifonat aceasta poveste)? sau dupa ce si-au umflat muschii si ii tin la distanta pe unii ET vor simula fenomene aeriene necunoscute (FAN) asfel incat sa controleze NARATIUNEA AMENINTARII asa cum o doresc dumnealor? evident pentru control si bani. Si privilegii, aroganta, cinism etc. ?
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: fiulploii din 10 Iulie 2022, 18:04:33
Citat din: abyss din  09 Iulie 2022, 23:24:24Dar ești lansat nu gluma! Huh... This guy is on the loose!!

Marturisesc ca nu ma asteptam la acest raspuns interesant, clar asta.

Ma gandisem insa ca daca o elita are asemenea tehnologii dezvoltate in secret impotriva comunistilor si a UFO-urilor acelea E.T. reale, ...o vor tine secreta pana intr-o zi cand ii vor supraveghea pe extratrestri umar la umar fara ca acestia sa-si dea seama (si sunt voci care au sifonat aceasta poveste)? sau dupa ce si-au umflat muschii si ii tin la distanta pe unii ET vor simula fenomene aeriene necunoscute (FAN) asfel incat sa controleze NARATIUNEA AMENINTARII asa cum o doresc dumnealor? evident pentru control si bani. Si privilegii, aroganta, cinism etc. ?


Posibil, nu zic nu insa doar ca etapa primara. Uite cum vad eu problema.
   Ai tehnologii dumnezeiesti in raport cu restul. Bineinteles ca nu le-ai primit/facut pe toate de o data ci intr-o anumita perioada de timp. Timp in care le-ai si testat cu precautie sa nu se prinda bizonii. Eventualii martori discreditati, disparuti sau nebuni. Restul vor tacea de frica expulzarii din societate. Ajungi la un nivel la care spionezi/urmaresti si alte specii umane/non-umane, din cauza asta te crezi superior( s-a mai intamplat in istoria omenirii, chiar des) . Controlezi Terra si pe altii. Pai deja te plictisesti, nu iti mai ajunge sa te joci in spatele blocului, e prea mic teritoriul. Vrei resurse, teritorii, adrenalina, vrei sa stii cine conduce sau cine a reglat toate astea fiindca in aventurile din spatele blocului ai dat peste niste chestii enigmatice.

  Si ce faci? Cauti, pleci in cautarea lui Al-de-sus sau al lui Al-de-jos desi este un nonsens, in univers nu exista sus si jos. Pe drum o sa devii si mai avansat( daca nu esti exterminat de ... concurenta, de aroganta ) si nu o sa te mai intereseze de unde ai plecat, locul initial o sa devina legenda distorsionata pana la disparitie.

  Cu alte cuvinte, impresia mea este ca omul trebuie sa fie in continua miscare, stagnarea indelungata duce la moarte ca si lipsa de provocari. Sa conduci pamantul, sa ameninti si sa te joci cu vietile oamenilor, plictiseala. Decat numai daca in spatele acestor jocuri nu exista un alt scop, mai atractiv si mai periculos. Dar in final, tot la roire se ajunge daca se trec niste praguri fara autodistrugere.

  Multe cuvinte pentru ..nimic, parerea mea.
Titlu: Războiul o.z.n. si Dan Dezideriu Farcaș (opinie - a fi sau a nu fi abductee?)
Scris de: abyss din 21 Iulie 2022, 14:09:45
Un coleg mai "anonymous" mi-a semnalat de curând un articol apărut pe tarlaua vasta si nebuloasa-n spirale a net-ului...

Articolul ii aparține temutului (pentru unii) si vestitului (pentru alții) Condotier (doar pentru câțiva cred) V.I.M.
https://argesulonline.ro/memorii-extraterestri-ozn-uri-si-marsrutizare-opinie/

Va las plăcerea de a studia fitzuica electronica cu rugămintea de a mi se permite doar un foarte mic spoiler:

- In articol autorul VIM analizează dintr-un punct de vedre util cartea-confesiune a domnului Dan Dezideriu Farcaș intitulata-n lipsa de alte inspirații matematice "De la biți la extratereștri – Memorii" (Pavcon, 2022).

Dincolo de confesiunea bizara-n detalii politicoase, remarcam in carte si citez:
- "Ca un efect al dezvăluirilor (americane – n.n.) din decembrie 2017, m-am pomenit și cu o invitație din partea ambasadei Chinei (...) Militarii chinezi voiau să afle de la noi un singur lucru: ce sunt, după părerea noastră, OZN-urile...".

Militarii chinezi erau interesați de părerea lui Dan Farcaș, nici mai mult, nici mai puțin.
Totuși am rămas profund nedumerit. te-ai fi așteptat ca un renumit ufolog roman ajuns la senectute sa-si amintească din ce in ce mai clar aventuri si pățanii din tinerețe. Din cate am putut constata (sa fiu corectat daca greșesc) fundamentul motivației domniei sale, piatra de căpătai a unui ufolog ar trebui sa fie o experienta cel puțin de neuitat. Un eveniment major cu reverberații si congruențe de-a lungul vieții.

Ei bine pare sa nu fie așa. Trece lapidar povestind ca pe la vârsta de 4 ani a avut niște trăiri nu știu cum dar mai așa ce par asemănătoare cu ale altora. Stop! Ce fel de experiențe? S-au mai repetat? Au lăsat urme? .... nu ni se oferă răspunsul...

Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: prodcomb din 21 Iulie 2022, 21:29:03
"Terribilul" Condotier face valuri pentru a (se) îndepărta de "vechea gardă" și a se remarca pe propria cale.
Cale ciudată și neinteresantă.
Nu că "vechea gardă" ar fi mai interesantă.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 21 Iulie 2022, 22:41:37
Cu siguranță in viața fiecăruia vine acel moment când vorba lui @fiulploii "îți dă cu virgulă".

Totuși am rămas nelămurit: a fost sau nu a fost (era sa zic -revoluție) domnul F. răpit de ființe din alte lumi?

In contextul actual al schimbării abordării celor din ser.viciile străine cu privire la mult așteptata "Disclosure" adica cotind brusc de la negare idioată si penibila asezonata cu amenințări și "treburi ude" uneori cum s-au petrecut lucrurile timp de aproximativ 80 de ani, au trecut acum la varianta "oficială" de Disclosure made in CIA. Sper sa am timp mâine sa mai dezvolt cateva aspecte spuse de alții despre acestea.

Am gasit si un interviu bunicel cu Michio Kaku in care distinsul savant balbaie si el acum încurcat, cateva idei despre ozn-urile aflate in vogă. Aspect interesant fie si pentru ca domnia sa a fost consultat oficial prezentandu-i-se imagini video inca secrete. El a spus-o.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: Nox din 27 Iulie 2022, 13:52:40
Citat din: abyss din  21 Iulie 2022, 22:41:37Am gasit si un interviu bunicel cu Michio Kaku in care distinsul savant balbaie si el acum încurcat, cateva idei despre ozn-urile aflate in vogă. Aspect interesant fie si pentru ca domnia sa a fost consultat oficial prezentandu-i-se imagini video inca secrete. El a spus-o.

Salut.

Despre ce interviu e vorba? Poți da un link? Michio Kaku a fost invitat recent la Joe Rogan, episodul #1828 (https://open.spotify.com/episode/3Xmj1kd7XgMVLf8WxZqfBQ?si=e33e606fe35c4040), dar nu îmi amintesc să fi zis că ar fi văzut "imagini video inca secrete".

Merci.
Titlu: Re: Războiul o.z.n. imagini inca secrete
Scris de: abyss din 28 Iulie 2022, 23:12:48
Citat din: Nox din  27 Iulie 2022, 13:52:40Despre ce interviu e vorba? Poți da un link? Michio Kaku a fost invitat recent la Joe Rogan, episodul #1828 (https://open.spotify.com/episode/3Xmj1kd7XgMVLf8WxZqfBQ?si=e33e606fe35c4040), dar nu îmi amintesc să fi zis că ar fi văzut "imagini video încă secrete".


Revenind la întrebarea ta.
A spus-o indirect altfel in 2019 dar a zis-o! Hai sa vedem împreună daca ipoteza mea e pe aproape. Fiindcă ce a zis la vremea aceea i-a pus paie aprinse pe cap. Si nu putea zice ce a zis daca nu vedea si alte imagini video, altele in afara  de cele 3 pe care din 2015-2017 le stie toata lumea ca fiind declasificate de pentagon.

Ar fi 2 videoclipuri cu MK. Unul este dupa cum corect ai dedus:
https://www.youtube.com/watch?v=YebZyAzLZuc&ab_channel=PowerfulJRE

Celălalt este șters de pe tot internetul. Am găsit doar referiri, poate găsește cineva luarea sa de cuvant la Congresul mondial de Ufologie din 2019 - Spania

Totusi si in interviul lui joe Rogan si in luarea sa de cuvant apare o tema asemanatoare. Hai sa vedem, traduc aici de pe net ce am gasit ici colo ca transcripturi de la Congresul mondial de Ufologie din 2019, fiindca acolo MK a zis-o se pare cel mai detaliat:
Citat din: Content from External SourceȘtiința se bazează pe lucruri care pot fi testate, care sunt reproductibile și falsificabile. Acesta este criteriul pentru știință. Acum, care este diferența? În trecut, atunci când oamenii spuneau că au văzut ceva, că au văzut ceva pe cer, nu era testabil. Asta nu este reproductibil la cerere. Asta nu este falsificabil. Este o informație anecdotică. Poate că este adevărat. Poate că ați văzut ceva venind pe cer. Dar nu este suficient pentru știință. Asta s-a schimbat acum. În urmă cu doi ani, acum știm de la Marina Statelor Unite, că piloții Marinei Militare au filmat, au înregistrat pe video obiecte care execută lucruri imposibile cu avioanele comerciale și militare obișnuite. Voi vorbi mai multe despre acest lucru în câteva momente. Așadar, testabilitatea, suntem acum pe tărâmul testabilului. Întâlniri testabile cu un obiect ciudat pe cer.
Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=zf4hneVuLmk&t=1284s (Broken Link)

Videoclipul este, din păcate, tăiat scurt (poate găsi cineva videoclipul integral?), dar el vorbește mai mult despre asta aici:

https://news.yahoo.com/a-turning-point-on-uf-os-physicist-michio-kaku-tells-uf-ology-conference-the-truth-is-out-there-090005631.html
(https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/b11I53Jm3B6qOnC6NgzEqQ--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTY0MDtoPTQyNw--/https://media-mbst-pub-ue1.s3.amazonaws.com/creatr-uploaded-images/2019-09/5e1621f0-d58b-11e9-abf7-91c4acef6b4f)
Citat din: Content from External Source"Acum știm că ele zboară între Mach 5 și Mach 20 - de cinci până la 20 de ori viteza sunetului", a spus Kaku. "Știm că ele se deplasează în zigzag atât de repede încât orice pilot ar fi strivit de forța centrifugă. Că nu au nici o sursă de evacuare de la motoare pe care să o putem vedea". Explicațiile invocate de obicei pentru aparițiile de OZN-uri - meteoriți, baloane meteorologice, chiar și planeta Venus - nu pot explica aceste filmări de mare precizie în direct, a spus Kaku, ceea ce duce la una dintre cele două concluzii posibile: Ele sunt de origine umană, reprezentând o tehnologie atât de avansată încât chiar și oamenii de știință de vârf sunt nedumeriți de ea. Sau, a spus el, "poate că sunt dovezi ale unei civilizații spațiale avansate".

Ar putea fi ele rusești, nu marțiene? Poate, a admis Kaku, având în vedere că anul trecut președintele rus Vladimir Putin a anunțat că "Rusia a construit un vehicul zburător hipersonic care poate zbura în zigzag". Statele Unite și China lucrează, de asemenea, la drone hipersonice. Pe de altă parte, a subliniat Kaku, "poate că acestea sunt extraterestre".
[...]
Chiar dacă nu sunt dovezi de foc, videoclipurile declasificate - susținute de confirmarea mai multor apariții ale unor vehicule aeriene inexplicabile în 2014 și 2015, inclusiv cel puțin o coliziune apropiată - dau o nouă greutate ufologiei. "Am ajuns la un punct de cotitură", a declarat Kaku. "Înainte, cei care credeau in existența OZN-urilor trebuiau să dovedească faptul că aceste obiecte proveneau de la o rasă inteligentă din spațiul cosmic. Acum, sarcina probei revine guvernului, care trebuie să demonstreze că nu provin de la ființe inteligente din spațiul cosmic."

Posibilitatea ca acestea să fie vehicule de la alte civilizații planetare, a declarat Kaku pentru Yahoo, "trebuie acum pusă pe masă".
Citatele din Yahoo par să provină în mare parte din acest interviu:
https://news.yahoo.com/a-traffic-ja...is-search-for-the-god-equation-090020986.html


De asemenea, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, a fost întrebat ce l-a adus la conferință. El a răspuns


Citat din: Content from External Source"În mod tradițional, când fizicienii erau întrebați despre extratereștri, ochii lor se dădeau peste cap și râdeau. Dar asta pentru că ei presupuneau că extratereștrilor care merg printre stele, le-ar lua foarte mult timp să meargă printre stele. Dar greșeala pe care o fac este să presupună că acești extratereștri sunt cu doar 100 de ani înaintea noastră. Imaginați-vă că ar putea fi cu 100.000 de ani mai avansați decât noi. Apoi, noi legi ale fizicii încep să intre în scenă, noi legi ale fizicii. De asemenea, am ajuns la un punct de cotitură, cred. De obicei, cei care cred au sarcina probei, ei trebuie să demonstreze. Acum, sarcina probei revine guvernului (Pentagonului n.n.), care trebuie să demonstreze că nu sunt din spațiu. Știința se bazează pe lucruri care pot fi testate, reproduse și falsificate. (Falsificabil, [adică] poți dovedi că nu este o farsă.) Acum, pentru prima dată, avem dovezi testabile de la Marina Statelor Unite. Am studiat aceste casete video militare și acum putem măsura cât de rapide sunt, la ce înălțime se află, avem acum numere cu care ne putem juca. Avem acum dovezi testabile, dar nu avem încă dovezi reproductibile, adică dovezi pe care le putem atinge. Prin urmare, le spun tuturor celor care ar putea fi răpiți sau răpiți de către oamenii din farfurii zburătoare, vă rog să furați ceva atunci când sunteți răpiți. Avem nevoie de voi să furați cât de mult puteți. Jetoane extraterestre, agrafe de hârtie extraterestre, furculițe extraterestre, cuțite extraterestre, orice de la o farfurie zburătoare.
Sursa: https://youtu.be/5OXC0gdx-ME?t=1318 [Broken link]

-----------------------------------------------------------------

Prin urmare in 2019 multi au fost de parere ca MK greseste. Ca cele trei videoclipuri nu arată nimic care să depășească limitele științei umane. Ca de fapt, cel mai probabil, ele arată lucruri mai degrabă banale, privite într-un mod neobișnuit. Există trei videoclipuri declasificate: Flir1, Gimbal, si Go Fast

Despre ele parerea scepticilor era ca:

Flir1 (numit și Nimitz, sau TicTac) este o pată neclară în depărtare. Nu se mișcă (deși sare de colo-colo atunci când camera schimbă setările de zoom sau face o corecție de blocare a cardanului). Există ceea ce pare a fi o "fugă la viteză mare" finală la sfârșitul videoclipului, dar de fapt este doar camera care nu mai urmărește obiectul, combinată cu o schimbare a zoom-ului care dă iluzia de viteză.

Gimbal este o strălucire în infraroșu în formă de farfurie. Se rotește deoarece camera se rotește pentru a contracara blocarea gimbal. Putem dovedi acest lucru, deoarece există alte modele de lumină pe cer care se rotesc în același timp în care se rotește strălucirea. Înregistrarea video este în concordanță cu un motor cu reacție aflat la câțiva kilometri depărtare. Nu are nicio accelerație bruscă.

Go Fast este ceea ce pare a fi un obiect rece care se deplasează rapid pe suprafața oceanului. Cu toate acestea, unghiurile și distanța de pe ecran ne permit să triangulăm poziția și viteza obiectului. Se pare că, de fapt, se mișcă destul de încet (sub 50 de noduri) și este la înălțime mare (3962.4 metri). Nu accelerează deloc. De fapt, seamănă cel mai mult cu un balon sau poate chiar cu o pasăre mare care planează.

La vremea aceea M Kaku descrie aceste videoclipuri ca fiind "dovezi testabile" și ca de fapt, putem testa ipotezele pe baza lor pentru a vedea dacă se potrivesc. Cu toate acestea, unii erau de parere ca M Kaku pare să nu le fi testat el însuși și, în schimb, se bazează pe ideile altora. De asemenea, alții au interpretat mișcările camerei din "Flir1" ca fiind mișcări ale unui obiect sau au interpretat rotația optică a unei străluciri în infraroșu din "Gimbal" ca fiind o rotație fizică a unei ambarcațiuni. Toate acestea sunt interpretări demonstrabile și nesusținute pe care Kaku a fost cumva convins că sunt adevărate.

Deci nu, sarcina probei nu s-a schimbat, erau multi de parere la acea vreme si ca: Marina nu are nicio obligație actuală de a dovedi că navele Mach 20 care zigzaghează la forțe G imposibil de mari nu sunt extratereștri si ca Nu există o astfel de obligație pentru că nu s-a demonstrat încă existența unor astfel de nave. Nu știm exact ce arată aceste videoclipuri, dar nu arată nimic imposibil și sunt bine explicate de evenimente obișnuite. Asta era parerea multora.

Se credea la acea vreme (2019) ca M Kaku poate fi un fizician desăvârșit și un popularizator al științei, dar dacă nu poate prezenta dovezi pentru afirmațiile sale, atunci acestea nu au mai multă greutate decât orice alt fan OZN. Sarcina probei este încă foarte mult pe umerii persoanei care face afirmația extraordinară, care în acest caz este Kaku însuși.

-----------------------------------------------------------------


Intre timp lucrurile s-au schimbat.
S-a recunoscut oficial in 2021la audierile din Congresul american ca 143 de cazuri (hai sa le zicem) UFO nu pot fi explicate.
Apoi au balbait-o destul de bizar in 2022 ca numarul acestor cazuri a crescut de la 143 la 400!

https://abcnews.go.com/Politics/pentagon-reports-400-ufo-encounters-tells-congress-theyre-investigating-video/story?id=84753756
,,Numărul rapoartelor UAP a crescut la "aproximativ 400", o creștere semnificativă față de cele 144 dintre 2004 și 2021 care au fost urmărite în raportul de anul trecut, potrivit lui Scott Bray, director adjunct al Serviciului de informații al Marinei. Bray a declarat în fața grupului de experți din Camera Reprezentanților că această creștere s-a datorat reducerii stigmatului asociat cu ieșirea în față pentru a raporta astfel de incidente în urma raportului din 2021."

(https://s.abcnews.com/images/US/ufo-senate-hearing-gty-jef-220517_1652822928574_hpMain_16x9_992.jpg)
Foto deasupra - Directorul adjunct al Serviciului de Informații al Marinei, Scott Bray, explică o înregistrare video cu fenomene aeriene neidentificate, în timp ce depune mărturie în fața unei audieri a unei subcomisii a Comitetului pentru Informații al Camerei Reprezentanților la Capitoliul SUA, la 17 mai 2022, la Washington, DC.
(măriți imaginea...ce e acolo?)

Si asa ajungem la interviul dat de MK la J Rogan.
Ia sa vedem ce spune in prezent MK, de fapt spune cam aceleași lucruri pe care le zicea in 2019, acum 3 ani deci.
Fizicianul Michio Kaku despre schimbarea în fenomenul OZN-urilor
https://www.youtube.com/watch?v=YebZyAzLZuc&ab_channel=PowerfulJRE

traducere aproximativa:
Acum lucrurile s-au schimbat. acum avem 5 observări multiple prin mai multe moduri, acesta este standardul de aur.
Standardul de aur pentru căutarea acestor obiecte, nu mai este reprezentat doar o singură persoană, ci de mai multe persoane cu reputație, nu doar imagini radar, ci și observare vizuală, senzori infraroșu, dovezi telescopice, acum avem mai multe observări prin mai multe moduri, astfel că sarcina probei s-a schimbat, înainte sarcina probarii revenea celor care credeau în OZN-uri.

Ei au văzut ceva și au dovedit-o. Acum, sarcina probei s-a mutat la Pentagon, la armată, acum ei trebuie să dovedească faptul că nu sunt extratereștri, așa că eu cred că a avut loc o schimbare radicală.

O schimbare radicală în ultimii câțiva ani, știți, acum 50 de ani a avut loc o audiere în Congres, în cadrul proiectului "Cartea Albastră", și se râdea mult și se făceau multe glume despre omuleții verzi din spațiul cosmic. Acum 50 de ani, așa era. Acum, lucrurile s-au schimbat, iar oamenii se gândesc dacă acestea reprezintă o amenințare militară? 
Ce fel de senzori avem? Ce fel de măsurători avem? Avem acum o analiză cadru cu cadru a acestor obiecte. Aceste obiecte se deplasează între Mach 5 și Mach 20. Asta înseamnă de 20 de ori viteza sunetului.  aceste obiecte pot zigzagui și putem măsura forța G în interiorul lor forța G este de câteva sute de ori mai mare decât forța gravitațională, cu alte cuvinte, oasele oricărei persoane vii ar fi zdrobite de aceste obiecte, așa că sunt probabil drone de vreun fel aceste obiecte pot coborâ de la 21.336 de metri în câteva secunde, gândiți-vă că pot coborâ pe o distanță uriașă în câteva secunde.
în doar câteva secunde și apoi pot merge sub apă mai departe.

Este ceva ce nu am realizat până acum, dar da, pot merge sub apă și se pot deplasa fără a crea gaze de eșapament sau a depăși bariera sunetului.
Deci acestea sunt lucruri pe care acum le putem documenta cadru cu cadru, uitându-ne la aceste casete video.
(...)
Vorbim despre obiecte care definesc legile cunoscute ale aerodinamicii cu o tehnologie care depășește ceea ce avem astăzi și de aceea oamenii se scarpină în cap întrebându-se ale cui sunt aceste lucruri?  Dacă nu sunt ale chinezilor, rușilor sau ale Statelor Unite? unul dintre principalele puncte de dispută este lipsa unei metode de propulsie vizibile, nu există nicio semnătură termică, nu există nimic din ceea ce înțelegem că ar exista în mod normal atunci când ceva se deplasează cu o viteză uriașă.
Aceste obiecte pot depăși fără efort bariera sunetului și nu creează bubuituri sonice și nici nu produc gaze de eșapament.
(...)
min 9:58
Ei bine, acum avem mai multe observații radar ale acestor obiecte.
Știm cum viteza, distanța de fiecare dată se dovedește a fi reală.
Deci de aceea ne scarpinam  capul întrebându-ne cine are această capacitate și răspunsul este că nu știm.
""

Concluzie:
Daca studiezi cronologia e evident ca a văzut mai multe dovezi in afara de cele 3 filmari declasificate pentru public. Pentru ca nimeni nu a văzut si imagini radar, sau data points....ori obiecte care zboara in zigzag etc.
Pe scurt, toate dovezile/probele cuprinse  în "regula de aur a lui 5" de care pomenea Michio Kaku.
Parerea mea.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: bk din 21 August 2022, 22:58:23
Mosul este cam ,,diliu" dar cred ca are dreptate cand afirma ca uap ,,tic-tac" este o noua tehnologie testata de us ariforce.

Titlu: Războiul OZN: ULTIMELE NOUTĂȚI DE LA FRANKENSCIENCE - "EMBRIONI" UMANI FĂRĂ CAP
Scris de: abyss din 24 August 2022, 20:32:51
(https://substackcdn.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_webp,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F3705e611-e2d5-4a06-8095-948b51024d72_1211x1305.jpeg)

Acest startup vrea să te copieze într-un embrion pentru recoltarea de organe
Cu planuri de a crea embrioni sintetici realiști crescuți în borcane, Renewal Bio se află într-o călătorie la orizontul științei și al eticii.


...da, ați citit corect titlul. Potrivit acestei știri https://www.technologyreview.com/2022/08/04/1056633/startup-wants-copy-you-embryo-organ-harvesting/
o firmă israeliană propune să crească embrioni umani - fără cap - în pântece artificiale, totul în scopul de a le recolta organele, pentru Dumnezeu știe ce:

Ideea acestui startup este sa:

- să preleveze celule stem de la orice individ, cum ar fi dumneavoastră sau eu
să modifice codul genetic al acestor celule stem pentru a împiedica formarea unui cap uman (sau a unui creier) atunci când se dezvoltă ca embrion să însămânțeze aceste celule modificate genetic într-un borcan care servește drept uter artificial și să crească un embrion uman artificial, dar fără cap.

Potrivit startup-ului, acest lucru "evită cumva dilemele etice"
Deși Hanna nu crede că un embrion artificial realizat din celule stem și păstrat în laborator va fi considerat vreodată ca fiind o ființă umană (NO SHIT - I.C.), el are un plan de urgență pentru a se asigura că nu există confuzii. Este posibil, de exemplu, să se facă o inginerie genetică a celulelor de pornire astfel încât embrionul model rezultat să nu dezvolte niciodată un cap. Restrângerea potențialului său ar putea ajuta la evitarea dilemelor etice. "Credem că acest lucru este important și am investit mult în acest lucru", spune Hanna.

Acest plan are câteva posibilități interesante, iar articolul menționează persoanele în vârstă care ar putea beneficia de celule imunitare tinere.

Articolul nu spune acest lucru cu voce tare, dar poate că o piață țintă mare ar fi toți bătrânii care și-au distrus celulele imunitare prin injecțiile cu "vaccinul Covid" și care doresc să inverseze efectul pe care vaccinul l-a avut asupra sistemului lor imunitar.

Oricum, planul, explicat într-un limbaj simplu, ar fi cam așa: dacă îmbătrânesc și am nevoie de un organ de înlocuire care să nu fie afectat de îmbătrânire, aș putea plăti acest start-up pentru a crește un copil artificial, fără cap, dar în rest, o copie a mea când eram copil. Apoi ar putea recolta organe de la acel copil fără cap pentru a le transplanta în corpul meu îmbătrânit, evitând respingerea imunitară întâlnită în cazul transplanturilor obișnuite.


https://igorchudov.substack.com/p/human-embryos-without-heads-to-be


Titlu: Re: Osama Bin Alien - obstacole corecte?
Scris de: fiulploii din 25 August 2022, 00:24:57
   Dacă cădem de acord că trupul este doar un vehicol pt suflet/spirit si aprofundând studiul corpului fizic ne dăm seama că de fapt suntem roboti biologici atunci nu vad care ar fi problema acelui startup care face piese de schimb personalizate.

   Sa ne aducem aminte ca se ia piele dintr-o zona a corpului si se transplanteaza in alta zona a corpului in cadrul anumitor operatii asa ca daca exista posibilitatea sa ai cutia personala cu piese de schimb, de ce nu?

   Parerea mea , evident.
Titlu: Re: Osama Bin Alien - Războiul o.z.n.
Scris de: abyss din 26 August 2022, 11:01:24
Daca ne gândim doar la piese de schimb atunci da, de ce nu?

Partea dubioasa insa tine de pretexte, patente si proprietarii lor. Azi un ou maine un bou! Azi un organ maine un trup complet! In leasing... etc. Ce control, devii clar proprietatea cuva.
Titlu: Re: Războiul OZN
Scris de: abyss din 29 Ianuarie 2023, 23:40:47
Citat din: abyss din  28 Iulie 2022, 23:12:48""Știința se bazează pe lucruri care pot fi testate, care sunt reproductibile și falsificabile. Acesta este criteriul pentru știință. Acum, care este diferența? În trecut, atunci când oamenii spuneau că au văzut ceva, că au văzut ceva pe cer, nu era testabil. Asta nu este reproductibil la cerere. Asta nu este falsificabil. Este o informație anecdotică. Poate că este adevărat. Poate că ați văzut ceva venind pe cer. Dar nu este suficient pentru știință. Asta s-a schimbat acum. În urmă cu doi ani, acum știm de la Marina Statelor Unite, că piloții Marinei Militare au filmat, au înregistrat pe video obiecte care execută lucruri imposibile cu avioanele comerciale și militare obișnuite. Voi vorbi mai multe despre acest lucru în câteva momente. Așadar, testabilitatea, suntem acum pe tărâmul testabilului. Întâlniri testabile cu un obiect ciudat pe cer."" Michio Kaku

Revenind la aceasta tema ridicata de către Michio Kaku, hai sa urmărim ce adaugă legendarul Jacques Vallée.

Noua eră în cercetarea OZN-urilor cu Jacques Vallée
(Înregistrat la 27 decembrie 2022)

Jacques Vallée este un informatician, investitor de capital de risc și cercetător OZN. Este autorul mai multor cărți, printre care Passport to Magonia, The Invisible College, Messengers of Deception, Dimensions, Revelations, Confrontations, Forbidden Science (în patru volume), Stratagem și (în colaborare cu Paola Harris) Trinity: The Best Kept Secret .

După ce a participat recent la o întâlnire internațională a cercetătorilor OZN, Jacques trece în revistă istoria și reflectă asupra stadiului actual al cercetării OZN-urilor.

00:00:00 Introducere
00:07:35 Politica de batjocură
00:13:18 Comisia Robertson din 1954
00:30:35 OZN-urile și armata
00:45:03 OZN-urile și siturile nucleare
00:49:07 Cercetarea civilă a OZN-urilor
00:58:00 Activitatea actuală de cercetare
01:01:57 Trei precedente
01:11:40 Concluzia

Subtitrări editate pentru acest videoclip sunt disponibile în limbile portugheză, italiană, germană, franceză și spaniolă.

Gazda emisiunii New Thinking Allowed, Jeffrey Mishlove, PhD, este autorul cărților The Roots of Consciousness, Psi Development Systems și The PK Man. Între 1986 și 2002 a găzduit și coprodus serialul original al televiziunii publice Thinking Allowed. Este deținătorul singurei diplome de doctorat în "parapsihologie" acordate vreodată de o universitate acreditată (Universitatea din California, Berkeley, 1980).  Este, de asemenea, câștigătorul Marelui Premiu al concursului de eseuri al Institutului Bigelow din 2021 privind cele mai bune dovezi ale supraviețuirii conștiinței umane după moartea corporală permanentă.

Titlu: Acel imbold narativ cu OZN-URI: COG, BANI, MARKETING ȘI ALTE LUCRURI
Scris de: abyss din 30 Iunie 2023, 23:35:32
ACEL IMBOLD NARATIV CU OZN-URI: COG, BANI, MARKETING ȘI ALTE LUCRURI Iune 12, 2023 / Joseph P. Farrell 

Dacă ați urmărit în ultima vreme mass-media de proastă calitate, sau chiar debutul lui Tucker Carlson pe Twitter, veți fi observat o "creștere" distinctă în acoperirea celei mai recente povești despre OZN-uri, de data aceasta cu foști "informatori" militari medaliați, care pozează cu medaliile lor și vorbesc despre extratereștri, vehicule și tehnologie prăbușite și recuperate.  Și dacă sunteți ca mulți dintre cititorii obișnuiți, poate vă întrebați ce cred eu despre toate acestea. Mulți dintre voi mi-au trimis e-mailuri private despre asta, întrebându-mă ce cred, așa că am decis să mă abat de la practica mea obișnuită si voi oferi propria-mi analiză și speculații cu cifră octanică ridicată.

Într-un cuvânt - și cred că mă aflu aici în asentimentul lui Dark Journalist și a Dr. Michio Kaku - totul este teatru.

Asta nu înseamnă că este o minciună, dar este teatru sau, dacă îmi permiteți să fiu și mai precis, este creație și pregătire narativă.

Adevărata întrebare este de ce. De ce, după zeci de ani de negare guvernamentală a OZN-urilor și chiar a scenariului de prăbușire și recuperare atât de iubit de mulți din comunitatea ufologică (gândiți-vă doar la efortul uriaș pe care Forțele Aeriene ale SUA l-au depus pentru a demitiza doar mitologia Roswell), de ce, după toate acestea, a avut loc o creștere bruscă a subiectului OZN-urilor în mass-media? În mod clar, cineva, undeva în măruntaiele acestui guvern corupt și mincinos, dorește ca un segment bun al populației să se gândească la acest subiect.

Inutil să mai spun că am câteva "speculații cu cifră octanică ridicată" despre răspunsul la "de ce" pe care vreau să le împărtășesc astăzi, dar cu avertismentul că aceste gânduri nu au scopul de a înlocui gândirea mea anterioară pe această temă, ci doar de a o revizui și extinde.  Pentru a preciza încă o dată această poziție, nu mă opun din punct de vedere filosofic sau teologic existenței altor forme de viață "acolo afară". Nici nu contest existența OZN-urilor, oricare ar fi ele. Cred că fenomenul poate fi, de fapt, mai multe fenomene și că, printre aceste posibilități, ar putea fi o formă de viață necunoscută, sau tehnologie (sau poate ambele).  Ceea ce mi-am dorit este ceva mai mult, ceva material, concret, o anumită publicare de date și/sau tehnologie recuperată care să fie supusă unei examinări deschise și libere din partea publicului.

Cu toate acestea, nu am avut parte decât de câteva fotografii și o succesiune de povești, ceea ce înseamnă că ultima inițiativă nu este altceva decât o altă conferință OZN, la care toată lumea a fost invitată și forțată să asculte o paradă de oameni care spun povești despre OZN-uri și extratereștri.

Așadar, întrebarea este de ce?

Răspunsurile la care mă gândesc, cel puțin în acest moment, se reduc la următoarele posibilități, dintre care una a fost articulată recent de Dark Journalist într-un podcast recent al său, și cu care sunt în mare parte de acord. Intenționez să dezvolt puțin mai mult această idee aici. Toate aceste posibilități se bazează pe o realitate contemporană dominantă: guvernul USSA are probleme, probleme grave, iar încrederea în instituțiile sale, sau, de altfel, în instituțiile culturale mai largi, este la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Prin urmare, nu este întâmplător faptul că acesta pare să fie acum momentul pe care puternicii cunoscători ai statului profund au ales să împingă teatrul OZN-urilor. Ei au nevoie de ceva care să (1) distragă atenția publicului, (2) să restabilească încrederea (3) să își extindă puterea, eventual prin invocarea unei urgențe naționale și a unor puteri de urgență precum in scenariul Continuity Of Government (COG), sau podcastul recent al Dark Journalist, și, în cele din urmă, au nevoie (4) de o narațiune pentru a crea o nouă matrice culturală, guvernamentală și financiară globală unificată. Pentru o vreme, se părea că "schimbările climatice" era narațiunea aleasă in genul The Report from Iron Mountain, o farsă notorie de la începutul anilor 1960.

Problema cu acest argument narativ pentru impunerea guvernării globale este că este greu de vândut, mai ales când vânzătorii tăi sunt niște fetițe suedeze urlătoare, furioase și amare, sau niște trântori ipocriți monotoni precum Ketchup Kerry, care cer confiscarea fermelor. Spus direct, este greu să vinzi foametea și mâncatul insectelor ca politică globală. Este prea ușor să faci găuri în ea și, ca să fiu sincer, nu este un teatru suficient de mare pentru a îndeplini aceste patru obiective.

(1) Luați în considerare ce face povestea OZN-urilor pentru primul dintre aceste obiective, distragerea atenției publicului: este o distragere convenabilă, deoarece un anumit segment al populației crede deja în OZN-uri și extratereștri, iar pentru mulți dintre cei care cred, credința funcționează aproape ca un fel de religie de substituție. Pentru restul populației care încă se uită la mass-media de proastă calitate, poveștile ar putea cel puțin să planteze sămânța de considerație, ceea ce este tot ce trebuie să facă.  Nu uitați, aceasta este o pregătire narativă.

(2) Folosirea poveștii OZN ca o campanie de marketing pentru a "restabili încrederea" în instituțiile publice, fie ele guvernamentale sau culturale, ar putea fi mai greu de urmărit. Într-un moment în care încrederea în aceste instituții este, în mod justificat, la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, de ce să scoatem acum operațiunea de pregătire a narațiunii OZN prin intermediul "denunțătorilor"? O astfel de operațiune pare să fie sortită eșecului. Dar gândiți-vă la instituțiile care sunt justificate de această operațiune, și anume, comunitatea de cercetare și media alternativă. Este un lucru ca New York Times sau Swampington (Com)post să publice o poveste despre OZN-uri sau să se ocupe de ultimul denunțător.  Dar gândiți-vă la efectul faptului că un prezentator de știri național și foarte popular și deschis, precum Tucker Carlson, este concediat din postul său de la o mare rețea media tradițională, apoi se mută pe o platformă "media alternativă" și își începe propriul podcast, iar unul dintre subiectele abordate în primul său podcast este tocmai povestea OZN-urilor. Faptul că el ar acoperi acest subiect în acest context îi conferă un renume pe care altfel nu l-ar fi avut. Aduce la bord mai mulți oameni decât doar cei care sunt deja la bord prin participarea lor la comunitatea media alternativă sau la comunitatea de ufologie.  Este un semnal că "ei" și-au dat seama de importanța pregătirii narațiunii acolo unde contează cu adevărat, prin consolidarea "factorului de încredere" al platformelor media alternative.
 
(3) și (4) Cu aceste două elemente, ajungem la interpretarea crucială a motivațiilor din spatele acestui impuls narativ și a motivelor pentru care este întreprins acum.  Aici mă aflu în acord de bază cu Dark Journalist: toate acestea pot fi cu ușurință rostogolite în operațiuni de Continuitate a Guvernului, puteri de urgență și chiar scheme de marketing pentru a obține ambele. Pe scurt, randamentele și recompensele sunt mult disproporționate față de riscul minim necesar pentru a investi timpul și efortul de a crea această narațiune. Luați în considerare doar faptul că o amenințare OZN, așa cum a subliniat Ronald Reagan, ar unifica planeta ca niciodată până acum. Instituțiile guvernamentale, financiare și culturale s-ar reorganiza în jurul întâmpinării și, cel puțin, al împotrivirii acestei amenințări.  Real sau nu, simpla percepție a existenței unei amenințări potențiale raționalizează cheltuieli masive. Amenințarea ar putea fi chiar pusă în scenă prin intermediul unor tehnologii avansate și a câtorva evenimente foarte publice, "vizibile" și steaguri false. Un potențial inamic fără nume, fără chip, dar presupus foarte avansat din punct de vedere tehnologic, servește foarte bine mulțimii care se clatină pe bani globali: ei pot continua practicile financiare anterioare ale sistemului de după cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv acel sistem financiar vast și ascuns și toate fraudele sale despre care am susținut că există în mai multe dintre cărțile mele. Diferența constă doar în faptul că acel sistem vast și anterior ascuns este acum pur și simplu recunoscut și făcut public. Ei pot continua să se folosească de acest sistem și de vasta sa amploare și putere pentru a pune în aplicare și mai multe controale globale; pot folosi această narațiune pentru a împărți populația în "credincioși" și "necredincioși" și, în ceea ce bănuiesc că este un obiectiv principal, deși ascuns, al acestor planificatori, pot chiar să o folosească pentru a crea noi religii și pentru a redefini doctrinele celor vechi, susținând că "extratereștrii mai avansați" au dezvăluit defecte, greșeli și așa mai departe în expresiile tradiționale ale religiei.

Tot ceea ce este cu adevărat necesar este pur și simplu să se mute suficient de multă populație în această tabără și, astfel, să se creeze o masă critică de opinie suficientă pentru ca această narațiune - și toate beneficiile sale pentru elita puterii - să ajungă în curentul principal.  Nu este nevoie să convertească întreaga populație globală la narațiunea lor, ci doar un procent din ea.

Există un element de risc aici, și anume că, pentru ca pregătirea narativă să se adeverească, va trebui să se organizeze un fel de eveniment sau incident demonstrativ care să fie văzut de un număr suficient de oameni, pentru a conduce la crearea acelei mase critice.  Rămâne de văzut cum intenționează să facă acest lucru, deși au existat o serie de încercări în ultimele două decenii de a identifica scenariile și tehnologiile care ar putea fi utilizate.

Și, bineînțeles, există întotdeauna avertismentul lui C.S. Lewis, care spune că trebuie să fim întotdeauna atenți atunci când chemăm Înaltul Cer, pentru că există întotdeauna riscul ca acesta să apară...

https://gizadeathstar.com/2023/06/that-ufo-narrative-push-cog-money-marketing-other-stuff/