Forum RUFOn

Subiecte...Ireale/Science Fiction! => Ireale...pe bune! => Subiect creat de: abyss din 29 Mai 2021, 21:38:54

Titlu: NYMZA & Origini ale Breakaway Civilisation
Scris de: abyss din 29 Mai 2021, 21:38:54
Citat din: Rayden din  12 August 2018, 13:55:21
Ok..m-am decis sa ..merg la culcare ceva mai tarziu seara trecuta si am cautat – mai mult rasfoind, recunosc – prin putinele carti ce le am aici, sperand sa dau peste ceea ce vroiam sa va arat. Si, am reusit, partial. Asa ca, iata ce doresc sa va aduc in atentie:

In cartea "ozn – istorie stranie si adevarata" de Calin N. Turcu, pe la pag 80 incepe asa:
"intreaga primavera a anului 1897, este marcata de o lunga serie de observatii stranii facute intr-o serie de state ale SUA. Spre exemplificare, numai in perioada 25 martie – 6 mai, au fost indosariate 36 de communicate referitoare la <<nave aeriene>>, la birourile politiei din Oklahoma City. Dintre toate acestea, <<Cazul nr. 27>> adica Cazul OZN-ului prabusit in Aurora,Texas, pare a fi cel mai interesant."

Gasesc interesant fragmentul de mai sus, ce contine foarte multe referiri la nave aeriene pe teritoriul americii la final de secol 19. Mai gasisem referiri la astfel de nave caudate prin cartile citite si la inceput de secol 20. Aparate de zbor care nu semanau deloc cu ce se chinuiau temerarii inventatori sa creeze la final de secol 19 si inceput de secol 20 (fratii Wright, Aurel Vlaicu, etc.).

Ok, o sa ziceti, si care e faza cu aceste referiri la respectivele nave?

...ei bine, o sa vedeti ce anume, incepand cu pagina 82 a mai sus amintitei carti:
"Houston Post din 22 aprilie 1897, citeaza printer altele: Dl John M. Barclay, locuind langa Rockland, raporteaza ca ieri seara, pe la ora 23:00, dupa ce s-a retras in camera sa, auzi cainele latrand furios si gemand. Se duse la usa sa vada ce se petrece si atunci observa ceva, zise el, asa de neobisnuit ca, daca nu ar fi citit in ultimul timp ca s-a vazut un vaz aerian survoland Pamantul, ar fi fugit in padure. Un obiect de forma ciudata, lunguiet, cu aripi pe lateral si cu parime de marimi si forme diferite, aveau lumini stralucitoare ce pareau sa lumineze mai tare ca becurile electrice. Cand il vazu prima oara, parea perfect imobil la vreo cinci yarzi de sol. Se invarti in cerc de mai multe ori si putin cate putin se aseza pe sol, pe o campie de langa casa sa. Isi lua Winchester-ul si iesi pentru a-l examina mai de aproape. Imediat ce vasul, sau ce va fi fost, ateriza luminile se stinsera. Noaptea era destul de clara pentru a permite sa se distinga un om cep area a fi un muritor obisnuit, care ii ceru sa lase pusca deoaprte, deoarece nu-I va face nici un rau. (urma o scurta conversatie, in cursul careia ciudata fiinta fu de acord sa I se spuna Smith si ii dadu d-lui Barclay o bancnota de zece dolari pentru a-i procura ulei lubrifiant, o foarfeca si putin sulfat de cupru). Dl Barclay il intreba: "Ce este obiectul pe care il aveti acolo? Du-ma sa-l il vad". La care cel ce dorea sa fie numit Smith ii raspunse: "nu, nu putem sa-ti permitem ca sa te apropii prea mult. Dar fa cee ace iti cer si vom sti sa apreciem amabilitatea dumitale. Iar intr-o zi nu prea indepartata, vom reveni la voi si-ti voi face placerea de a te plimba cu nava noastra". La plecare, Smith i-a strans mana, ii multumi calduros si-l ruga sa nu il urmeze pana la vas. In ultimul moment, dl. Barclay il mai intreba de unde venea. "De nicaieri, a fost raspunsul, dar vom fi in Grecia poimaine". El urca la bord, urma un suierat si obiectul pleca, dupa cum spune dl Barclay, ca din pusca."

Un alt caz, ce poate fi citit la pagina 83, extras din declaratia comisarului de politie Sumpter si a serifului McLemore din Hot Springs, Arkansas:
"In noaptea de 6 mai 1897, pec and ieseam din oras si luasem, calare, directia nord-vest, am remarcat o lumina stralucitoare sus pe cer. Ea a disparut brusc, dar dup ace am mai parcurs patru sau cinci mile spre poalele muntilor, ea a reaparut sip area mai apropiata de pamant. Am oprit caii si o priveam coborand pana cand, deodata, disparu dupa un alt munte. Ne-am urmat drumul pe inca aproape o mila si caii nostrii refuzara sa mai inainteze. La vreo doi iarzi de noi, vazuram doua persoane care tineau in maini lumini care se miscau. Scotandu-ne Winchester-ele incepuram sa intelegem importanta situatiei – intrebam: "cine e acolo? Si ce faceti aici?" un barbat cu o barba lunga inainta cu o lantern in mana si dup ace a intrebat cine suntem, incepu sa ne explice ca el si ceilalti – un tanar si o femeie – calatoreau cu vasul aerian prin tara. Puteam sa distingem perfect contururile vasului care avea forma unei tigari, de vreo 60 de picioare (cca 20  de metri) si semana intru totul cu desenele aparute recent in ziare. Se intuneca si ploua si tanarul umplea un sac mare cu apa, la vreo 30 de yarzi de noi, in timp ce femeia incerca sa se ascunda in umbra. Ea se adapostea sub o umbrella. Barbatul ne invita sa venim cu el, ceva mai departe, spunandu-ne ca el cunoaste un loc unde nu ploua. I-am spus ca preferam sa fim udati. (...) fiind grabiti, am plecat, iar la intoarcere, 40 de minute mai tarziu, totul disparuse. Nu am vazut sau auzit cand a plecat vasul aerian."

Apoi, in continuarea paginii 84, se descrie cazul nr 27 – cazul ozn-ului prabusit in Aurora, Texas.

Ce vreau sa spun cu cele 2 intamplari descrise?

In primul rand, faptul ca ocupantii vaselor aeriene pareau destul de pamanteni. Vorbeau engleza, aveau bani, aveau nevoie de anumite resurse (?) pentru navele lor.

Cum spuneai si tu colegule @Grifon, ocupantii erau / pareau "cam" pamanteni. Si ca evenimentele erau foarte des intalnite si raportate.

Vasele sau navele lor aeriene erau cu mult mai avansate fata de ceea ce incercau sa inventeze primii pioneri ai vremii in materie de aeroplane, avioane, planoare, etc.

Oare, ease aeriene cu ocupanti umani, iar alta parte – ceste posbil ca cineva cu resurse materiale suficiente sa fi pus mana pe niste....planuri de Vimana de prin zona Indiei?
Apoi sa se fi pus pe replicat si folosit tehnologia? Mie asa imi pare...

Sigur, in cartea respectiva, sunt si cazuri, cele mai numeroase, de observatii si intalnirii cu fapturi sau fiinte ce par a fi de oriunde altundeva numai de pe Pamant nu...

Cred ca o parte buna din valurile de observatii pe final de secol 19 si inceput de secol 20 pot fi puse pe seama unor astfel de nave sau va cu nave mai avansate dpdv tehnic – pe seama extraterestrilor (vezi si cazul nr 27, si nu numai).

Cred ca dl. Calin N. Turcu, a surprins acest istoric, o trecere in revista a unor cazuri destul de bine documentate pe care ne putem baza sa facem unele analize... asta mi-a placut mie in primul rand la domnia sa; motiv pentru care am corespondat cu dansul pana la trecerea sa in nefiinta. In facultate, am avut o colega din orasul sau, si mi-a povestit despre dansul. Era un om corect, pasionat de fenomen, nu cauta senzationalul, nu incerca sa impuna cuiva credinta in OZN si era interesat sa descopere ce este, de unde vine, etc... In principiu, camacelasi lucru l-a spus despre C.N.T. si dl Justin Capra...

cam asta e...si chiar vreau sa aud / citesc niste pareri referitor la cele de mai sus.


Citat din: kenjiro din  14 August 2018, 21:21:32
Off topic

Bob Tidwell says
July 18, 2010 at 4:49 pm

Just finished 'Roswell and the Reich'. Probably the best book out yet on the Roswell Mystery. As stated in the book, Mr. Farrell was unable to find a solid connection concerning the Hieroglyphics on the I-beams. In the book 'The Secrets of Dellschau' by Dennis Crenshaw, are coded graphic symbols that appear somewhat similar to those as observed by Jesse Marcel Jr. Dellschau was a German immigrant who supposedly was connected with a mysterious group that were building and flying unusual airships in the mid to late 1800s. I know that I'm reaching here, but certainly worth looking into.

Sursa:
https://gizadeathstar.com/2009/12/roswell-and-the-reich-and-other-business/

NYMZA, Sonora Aero Club, & Originile "Breakaway Civilization"
https://www.thehighersidechats.com/walter-bosley-nymza-the-sonora-aero-club-the-origins-of-the-breakaway-civilization/

https://www.argunners.com/nb-gas-mystery-solved/
A mixture of these two solids {a 50/50 mixture or 1:1 stoichiometric quantity (see EQ 1)}, ammonium chloride (NH4Cl) and sodium hydroxide (NaOH) can be dissolved completely in water to produce "NB Gas".  Therefore, ammonium chloride (NH4Cl) reacts with a strong base, like sodium hydroxide (NaOH), to release ammonia (NH3) gas (EQ 1).

NH4Cl(Ammonium chloride) + NaOH(sodium hydroxide) → NH3(ammonia gas) + NaCl +H2O (EQ 1)

The above balanced equation would be extremely efficient due to the excellent solubility of the two reactants ammonium chloride (NH4Cl) and sodium hydroxide (NaOH) (found on the left side of the reaction).  It should be noted, that the product NaCl (sodium chloride) salt would be completely dissolved in water (H2O) found on the right side of the reaction (the product side) due to its extreme solubility in water.  This reaction is a classic Acid + Base to yield a Salt + water reaction, where the Acid is ammonium chloride (NH4Cl), the Base is sodium hydroxide (NaOH), the salt is NaCl (sodium chloride) and water (H20).

Ammonia gas (NH3) has a density of 0.769 g/L at STP, with an average molecular mass of 17.03 g/mol and is considered lighter than air.  A gas is lighter than air if the gas has an average density lower than that of air.  Dry air has a density of approximately 1.29 g/at standard conditions for temperature and pressure (STP).


EQ 1 illustrates the reaction of a 50:50 mixture of ammonium chloride/sodium hydroxide to produce ammonia gas in a saline solution (sodium chloride/water solution).  Steps 2 and 3 of Dellschau's 1856 "Aero" motor (described above) (according to Dellschau's notebooks) involves dripping this solution onto a 'special drum' that is spinning, where the liquid (as described by Dellschau) is converted to "NB Gas" (Crenshaw, 2009).   Ammonia gas is miscible with water.   Miscibility of a substance is the property of a substance that can be mixed in all proportions with another substance, resulting a homogeneous solution.   In an aqueous (water) solution however, ammonia gas can be expelled by boiling.  The physical act of spinning of this 'special drum' would resulting in a boiling effect and more of the ammonia gas  (contained in the sodium chloride or saline solution) would be released or expelled.  It should also be noted, that sodium hydroxide mixed with water results in an extreme exothermic reaction (with the release of extreme heat) and this too can result in boiling of saline water solution found in EQ 1.

It should be also noted, that ammonia gas (NH3) is a toxic gas. This gas is an irritate to the eyes, lungs and breathing it can lead to severe poisoning.  The human nose can detect ammonia gas at well below danger levels.  For a 15-minute exposure, the concentration in the atmosphere should not exceed 25 mg.m^-3.  It is proposed here, that since limited to no information is available concerning the death of the inventor of "NB Gas" (Peter Mennis), that prolonged exposure to ammonia gas could have lead to his demise (presumed in an untimely manner).

On a different note, Peter Mennis called his mysterious gas "NB Gas" and the chemical formula for ammonia gas is (NH3).  NH (the first two letters of the chemical formula for ammonia) is very close to the "NB" in the "NB Gas" as described from Peter Mennis.  Peter Mennis could have used this difference in order to keep his gas confidential and secret.

Therefore, it is proposed in this article that ammonia gas (NH3) could be produced from a simple mixture of two solids, ammonium chloride (NH4Cl) and sodium hydroxide (NaOH) dissolved completely in water and allowed to react.  Ammonia gas (is lighter than air) could be used as the gas fuel source known as "NB Gas" to lift and propel the "Aero" airships as described by Charles Dellschau.

References

Busby, M. Solving the 1897 Airship Mystery.  Pelican Publishing Company, Gretna, Louisiana (USA), 2004.
Cohen, BI. THE GREAT PYRAMID OF GIZA AND THE QUEEN'S CHAMBER SHAFTS:  A CHEMICAL PERSPECTIVE. Nexus vol. 22, no. 5 (August-September) 2015.
Crenshaw, DG. THE SECRETS OF DELLSCHAU: The Sonora Aero Club and the Airships of the 1800s, A True Story. Anomalist Books, LLC, San Antonio, Texas (USA), 2009.
https://science.cleapss.org.uk/resource/SSS030-Ammonia-gas-and-solution.pdf
McEvilley, T.; Cardinal, R.; Brett, J.; Crouch,TD.; Safarova,B.;  Morris,R.; Baker-White,T.; Charles Dellschau. (ArtBook, LLC)/Marquand Books/D.A.P., New York, New York (USA), 2013.

ARPADJULY 6, 2018 AT 1:00 PM
the spinning drum creates magnetic field the field creates magnetic poles the only material that can make any difference is a gas that has a battery inside nh3 don't have any of that but if you heat ammonia it emits microwaves and combined with micowave absotbing cristals it can fly i know this because i invented it in short time like a month and i can solve the gas problem just need to know who's going to buy it



/color]
postare ciot

NJMZa:
NATIONALISTISCHE JAGDFLUGZEUG MASCHINEN ZAHLUNGSAMT
Nationalist Hunting-Flyng Object Machines Payment Office\Dept



https://www.thehighersidechats.com/walter-bosley-nymza-the-sonora-aero-club-the-origins-of-the-breakaway-civilization/

https://visualmelt.com/Charles-A-A-Dellshau

NYMZA Aeros – Charles Dellschau and The Secret Airships of the 1850s
http://shishigami.com/lexicon/content/caad.html

DSS1-E5
Titlu: Re: Walter Bosley | NYMZA, Sonora Aero Club, & Origini ale Breakaway Civilisation
Scris de: terraflorin din 05 Iunie 2021, 10:46:21
https://en.wikipedia.org/wiki/Mystery_airship

Rapoartele tipice ale navelor aeriene implicau observări nocturne de lumini neidentificate, dar cele mai detaliate au raportat nave asemănătoare cu un dirijabil. Rapoartele despre presupușii membri ai echipajului și piloții îi descriau de obicei ca având un aspect uman. Se credea, popular, că aeronavele misterioase erau produsul unui inventator sau geniu care nu era pregătit să facă publică cunoașterea creației sale. Majoritatea jurnaliștilor din această perioadă nu păreau să ia foarte în serios rapoartele despre aeronave, deoarece după încheierea valului major de observații din 1896–1897, subiectul a ieșit rapid din conștiința publică. Poveștile cu aeronave au ajuns din nou în atenție numai după ce rapoartele din ziarele din 1896-97 au fost redescoperite în mare măsură la mijlocul anilor 1960 și anchetatorii OZN-urilor au sugerat că aeronavele misterioase ar putea reprezenta precursori anteriori ai observărilor OZN-urilor de după al doilea război mondial.
Titlu: Re: Walter Bosley | NYMZA, Sonora Aero Club, & Origini ale Breakaway Civilisation
Scris de: abyss din 08 Iunie 2021, 22:23:01
Sunt voci care susțin in ultimii ani ca germanii cercetau vehicule zburătoare si posibil antigravitația de mai bine de 150 de ani.
Vehiculele aeriene aparținătoare anilor 1890 si misterul acelor vremuri fac trimitere către Clubul Aeronautic Sonora (USA). Aceasta chestiune nu a fost cu adevărat niciodată in mod adecvat explicata pana in prezent. Totul a inceput in Sacramento California in 1896, parcurgand diferite zone din vestul SUA pana spre Chicago si probabil St Louis si unele localitati din Midwest.
Probele pe care le avem pentru misterul aerian al anilor 1890 sunt numeroasele raportari publicate in ziare pe tot cuprinsul coastei de vest al SUA. Sunt zeci iar in unele cazuri sute de asemenea rapoarte facute de oameni din orase importante sau alte zone populate.  Dupa cum s-a mai spus, vehiculele aterizau, iar pilotii coborau din aeronavele zburatoare si stateau de vorba cu localnicii, despre aparatele de zbor. Ba chiar ii si urcau la bord. Era totusi o tehnologie primitiva care nici nu prea exista in acea vreme in america ea fiind mai avansata in Franta si Europa. Nu parcurgeau mai mult de cativa  kilometri si erau imposibil de manevrat precum si periculoase ca naiba. Ca sa spui ca aveau la vremea aceea un aparat ce zbura cu 50-70 km pe ora era o imposibilitate tehnologica. Acestea se intamplau inainte de zeppeline si dirijabile!! Deci nimeni nu prea stia ce erau. Prin urmare ziarele vremii sunt interesante de studiat fiindca sunt multe si pline de informatie si detalii.
  Primul de la care aflam despre NYMZA este Charles A. A. Delschau emigrant german nascut in Brandenburg – Prussia. Ajunge de tânăr in America via Texas si in final ajunge in California la ordinul acestui misterios grup NYMZA. Apoi dupa 3-4 ani in care a fost implicat in activitatile acestui club aeronautic se reantoarce in Texas unde ramane pana la finalul vietii. Pe la 1890 isi ia jurnalul si creaza cateva sute de desene pictate ale acestor vehicule Aeros ce cuprind mai multe albume gasite tarziu pe cale de a fi aruncate la gunoi..
  Dupa spusele lui Delschau, NYMZA a fost o organizatie secreta germana care finanta si oferea resurse acestor mici grupuri de inventatori care construiau masini zburatoare. Aceasta actiune s-a desfasurat in mare secret. Clubul Aeronautic Sonora a functionat sub NYMZA o perioada de timp apoi s-a dispersat. Practic erau un grup restrans de oameni care dezvoltau tehnologii avansate in secret.
  Aceste AEROS, dupa cum isi numeau ei masinile zburatoare pareau sa fi fost propulsate de o rudimentara forma conceptuala de tehnologie antigravitationala. Putem vedea in desenele sale cum s-a dezvoltat conceptul tehnic. Putem vedea inceputurile unui fel de grup secret care incerca/initia studiul unei tehnologii foarte secrete. Probabil aeronavele din 1890 au fost in mod sigur aceleasi tehnologii ale anilor 1850 dar dezvoltate mai departe.
  Frapează insa ideea ca iata sunt societăți secrete care creează tehnologii avansate si sunt foarte misterioase când vine vorba de sursele acestor concepte tehnice.

Întrebarea este... au mai fost si alti cercetatori preocupati de aceleasi idei pe care germanii le dezvoltau in secret? Mai era si altcineva interesat despre antigravitatie?
Titlu: Re: NYMZA ELECTRANDE - Precursorul dispozitivului "Die Glocke"?
Scris de: abyss din 13 Iunie 2021, 12:29:09
Pana la alți cercetători preocupați de aceleași idei pe care germanii le dezvoltau in secret mai apar unele detalii interesante.

Deși am niște rezerve in ceea ce il privește pe Walter Bosley, el face mai multe afirmatii prin interviurile date si prezente pe internet, aserțiuni precum ´deși arătau ca niște baloane nu zburau precum baloanele´, sau ´toate acele componente, volante, generau antigravitație´, eu nu-s așa de convins ca daca unele lucruri se unesc sub presiunea unor asemănări ele sunt ca atare.

Walter Bosley a sesizat o pagina de manuscris (FOTO nr. 1 vezi attach) cu un soi de dispozitiv asemanator cu un clopot mic sau cu un stup de albine. De aici el a facut legatura cu clopotul nazist numit post WWII ´Die Glocke´ sau ´´ Die Bienenstock´´ (fiinca clopotul/generatorul bazaia ca un stup de albine), pe principiul german ,,Ein Bienenstock kann im Grunde nur auf eine einzige Weise funktionieren" (E un singur mod în care poate funcționa un stup de albine).

Deocamdată doresc a încerca sa traduc aceasta pagina de manuscris cu posibil prima varianta a unui clopot nazist in faza de concept. Printre randurile scrise apare si termenul de ELECTRANDE (centrala electrica/generator el.) , Delschau folosind o engleza mai chinuita asezonata cu germana. Posibil ideile de construcție sunt de sorginte asiatica/tibetana fiindcă asemănarea cu o Stupa nu e deloc întâmplătoare, as zice eu. Si mai ales... printre materialele folosite in construcția Clopotului NJMZA intra si mortar de var cu ados de praf de cărbune, sârme de cupru si zinc...si altele, vom vedea insa.... NU SEAMANA CU ROATA LUI Edward Leedskalnin??? Pt ca si acolo se putea remarca mortar folosit in cadrul generatorului...

W Bosley trece muuuult prea repede si usor peste acest mic generator.
https://thebreakaway.wordpress.com/tag/nymza/
Titlu: Re: NYMZA ELECTRANDE / Generatorul Conic
Scris de: abyss din 14 Iunie 2021, 08:42:26
Citat din: abyss din  13 Iunie 2021, 12:29:09
Deocamdată doresc a încerca sa traduc aceasta pagina de manuscris cu posibil prima varianta a unui clopot nazist in faza de concept. Printre randurile scrise apare si termenul de ELECTRANDE (centrala electrica/generator el.) , Delschau folosind o engleza mai chinuita asezonata cu germana. Posibil ideile de construcție sunt de sorginte asiatica/tibetana fiindcă asemănarea cu o Stupa nu e deloc întâmplătoare, as zice eu. Si mai ales... printre materialele folosite in construcția Clopotului NJMZA intra si mortar de var cu ados de praf de cărbune, sârme de cupru si zinc...si altele, vom vedea insa.... NU SEAMANA CU ROATA LUI Edward Leedskalnin??? Pt ca si acolo se putea remarca mortar folosit in cadrul generatorului...

Am terminat de descifrat scrisul. Ramane traducerea.
Vezi attach.
Titlu: Re: NYMZA ELECTRANDE / Generatorul Conic - traducere
Scris de: abyss din 15 Iunie 2021, 00:20:09
Peter Mennis Secred lifted by Prof Diftdell and Partner. But i got my doubts about it.

Foundation. A piece dried Rawhide to fit Cavity
           Of Electrande, doubled so a to throw
          Hairy sides outside up and down, upper piece
          Pierced by a round Hole to let the metal wire
          Combination between go thru. Twisted up to
          form the Central Standard , to hold the generating
          Mass to its place. Contents as near
          as found out by Prof Diftdell and his partner
          Christian Axel von Roemeling
          / as less Sticking Materia no resinous or oily
          Varnish  but simple Flour paste
          fine powderd quick Lime
          fine powderd Stonecoal
          condensed Ochsblood and Gall putrid as possible
          all Kneded to gather slow and strong out
          stuffed whit Copper and zink filling
          formed in suitable form, and shade dried on skin Foundation
-   a black Stone licke Mass ever ready for
licking up, every drop Fluid falling on it.
Contens of generating Fluid
Compare whit Rockstrok (?) Ideea
1.   - Double Sulfuric . carbonic Acid??
2.   - and Soap Base Alc? of uncertain, Strength (contenso Lye diluted)
dissolved in wather, to be dealt out in verry Smal Dropping on Generator Cone
"Supposition I say"
          Generator Cone
          Mix Paste and Coal first
          ad Blood and gall slow
          Keep mixing like that .
          When dry and tough enough
          add the powdered Lime
          a little and a little, when worked in,
          mix the metal fillings or stuffing strong out. Than form
          and dry in Shade. Let the Mass
          dry as hard as Rock before use.
"Where ever did Peter Mennis gas, or who ever saw him buy the Stuff? I consider it doubtfull"



traducere:

Secretul lui Peter Mennis dezvăluit de prof. Diftdell și partenerul lui. Dar am îndoielile mele despre aceasta.
Fundația. O bucata uscata de piele netăbăcita care sa se potrivească in cavitatea
                  Generatorului electric (Electrande), împăturita dublu astfel încât să aibă
                  părțile mai păroase către exterior deasupra si dedesubt, partea de deasupra
                  perforata cu o gaura rotunda pentru a lăsa combinația din fir metalic (sarma) aflata intre, sa treacă prin ea.
                  Răsucita (sarma) in sus ca sa formeze axul central, ca sa tina la locul ei masa care generează (curent?).
                  Conținutul este cât mai apropiat de cel aflat de prof. Diftdell și partenerul său Christian Axel von Roemeling.
                  /cat mai putina Materie Lipicioasă, fără lacuri din substanțe rășinoase sau uleioase,
                  a se folosi doar o pasta de faina si
-   pulbere fina de var rapid
-   pulbere fina de cărbune de mina
-   sânge de bou închegat si fiere cat mai putrede
toate amestecate împreuna încet si apoi îndesate bine intre înfășurările din cupru si zinc
dând o forma potrivita, si apoi uscata la umbra pusa pe baza din piele
-   (va deveni?) ca o piatra neagra absorbanta in masa, întotdeauna gata sa absoarbă
orice picătura de fluid ce cade pe ea.

Conținutul fluidului generator
Compara cu ideea lui Rockstrok
1.   Acid sulfuric dublu (ca tarie?). Acid carbonic?
2.   si Baza de săpun (soda caustica?) Alc? de o tărie nespecificata (conținutul e diluat)
dizolvat in apa, apoi se va folosi picurând cu picături foarte mici pe conul generatorului
''O supoziție as spune!´
´
Conul Generatorului
Amesteca pasta si cărbunele mai întâi
adaugă sângele si fierea (bila) încet
Continua sa amesteci asa.
Când s-a mai uscat si intarit destul
adaugă var praf
cate puțin cate putin, si cand s-a amestecat bine
umple cu pasta înfășurările metalice bine de tot.
Apoi da-I o forma si lasa aceasta masa (de materie) sa se usuce la umbra.
Lasa aceasta masa de materie sa se usuce si
sa se întărească precum piatra înainte de a se folosi.

"Oriunde ar fi facut Peter Mennis gaz, sau cine l-ar fi vazut cumpărând cele necesare a-l produce? Consider că este îndoielnic"
Titlu: Re: NYMZA & Origini ale Breakaway Civilisation
Scris de: abyss din 18 Iunie 2021, 00:56:54
Un aspect interesant care mi-a atras atentia este ilustrat intr-o pagina dintr-unul din jurnalele sale pictate.

A decupat un articol despre rolul si importanta calitatii si mentenantei bateriei in aviatie, baterie care ofera ´scanteia vietii´. Sub articlolul respectiv, descoperim ca a adaugat cateva cuvinte decupate (referindu-se probabil la baterie ca sursa de electricitate):

IT IS TO LAUGH  (E de ras!)

LE - daca am fost sceptic pana acum, recunosc ca am inceput sa ridic o spranceana.
Vezi attach. pentru imagini.
Titlu: Re: NYMZA & Origini - Peter Navarro si descifrarea codului
Scris de: abyss din 18 Iunie 2021, 19:42:57
Câteva aspecte lămuritoare despre lucrările de arta ale lui C. A.A. Dellschau.

Când era bătrân, a început să-și consume ultimele zile umplând caiete cu un jurnal scris si desenat/pictat al tinereții sale. De fapt, pentru anii rămași ai vieții sale, se pare că s-a închis în casă (mai mult sau mai puțin) plecând doar atunci când era absolut necesar. A găsit mângâiere și consolare în casa lui, printre lucrurile sale. Ca atare, si-a petrecut timpul său de la batranete, nu urmărind emisiuni de divertisment cum ar face-o azi multi, ci mai degrabă lucrând la autobiografia sa.

El a numit primele trei cărți, Amintiri si povesti despre o societate secretă a pasionaților de zbor care s-au întâlnit în California la mijlocul secolului al XIX-lea, numită ,,Sonora Aero Club". Ce parere aveti despre un asemenea titlu? Evident cărțile sunt o autobiografie a unei societăți secrete de care aparținea.
Cărțile pot fi multe lucruri, dar în esență sunt o autobiografie a vieții sale timpurii și notații dintr-o organizație secretă din care a făcut parte. Ca atare, nu există nici un dubiu despre asta. Autobiografia sa este una ciudată.

În fapt, este chiar una de-a dreptul eretică. El a susținut că aparatele zburătoare nu au fost doar inventate, ci perfecționate, după războiul civil american. El a arătat diferitele modele și a discutat despre modalități și mijloace (mecanisme) pentru a rezolva diferitele probleme care au apărut atunci când se acționau acele mașini.

Frații Wright nu făceau nici măcar primul lor zbor celebru din 1903. Cu toate acestea, totuși ... Dellschau desenează bărbați îmbrăcați saracacios pilotând dirijabile și un fel de baloane-elicopter redate în culori vii cu generatoare rotative și tren de aterizare retractabil.

În afară de acest grup de lucrări ale sale, nu au fost găsite niciodată alte înregistrări ale Sonora Aero Club. Și un studiu al lucrărilor de artă ale lui Dellschau releva ca acestea ascund si o poveste secretă codificată. În interiorul artei sale și al modelelor ciudate de vehicule de zbor, aparent există dovezi ale unor secrete și povești personale.
Orice ar fi avut de spus era aparent prea privat chiar și pentru propriile caiete și chiar și astăzi, multe dintre mistere încă nu au fost dezvăluite.

In acest moment intra in scena Peter Navarro.
https://www.amazon.com/SECRETS-DELLSCHAU-Sonora-Airships-1800s/dp/1933665351
Pete Navarro, grafician și cercetător OZN, a auzit de expoziția ,,Zbor" în 1969 și a devenit fascinat mai apoi de aceasta. El credea că există o legătură între desenele lui Dellschau și un alt mister. Acest alt mister a fost numarul mare de observații misterioase ale unor ,,nave aeriene" care a avut loc în state din SUA în acea perioadă de timp. Într-adevăr, la sfârșitul secolului, au existat observații aeriene misterioase peste tot într-o serie de state. Acestea au inclus un total de 18 state care au variat de la California pana in Indiana. În 1972, Navarro a descoperit că 8 cărți rămase ale lui Dellschau stăteau încă la magazinul de vechituri, nedorite și neaclamate. El a cumpărat lotul pentru 565 de dolari și a petrecut următorii 15 ani decodând obsesiv munca Dellschau. Cel mai important, Dellschau nu s-a urcat niciodată la bordul invențiilor fantastice intitulate Aeros. În schimb, el s-a reprezentat doar ca scrib/arhivar al clubului mai degraba decat pilot sau inventator. Acesta reprezinta momentul in care avem un potential raspuns al misterului desi putini sunt dispusi sa-l accepte. Si anume ca aceste desene pictate sunt posibil suma totala a inregistrarilor acestei organizatii secrete.

Proiectele aparatelor de zbor cuprind peste 100 de modele, numite in fel si chip precum Aero Mary, Aero Trump si chiar "Aero Jordan".

Misiunea clubului
Era de a proiecta și construi primul aparat de zbor navigabil folosind o formulă secretă, el a codificat-o drept ,,NB Gas". Acest ,,gaz NB" a permis dirijabilelor să anuleze gravitația și să conducă dispozitivele mecanice ale navelor. Acesta ar putea acționa roțile, panourile laterale și chiar motoarele compresorului. Este destul de uimitor faptul că toate acestea au avut loc în timpul unei ere în care călătoria cu avionul era încă privită ca o imposibilitate mistică.

Latura intunecata
Unele dintre desenele sale evoca prăbușiri fatale ale dirijabilelor societății secrete. În timp ce altele vorbesc despre sabotarea altor membri ai clubului și interzicerea membrilor care au vorbit despre organizația secretă către străini.
Potrivit lui Dellschau, unele dintre prototipurile aeriene ale clubului ar fi putut circula pe drumurile deschise deghizate în căruțe țigănești pentru a evita detectarea. Probabil cărau aur extras (are si desene de acest fel) de la mare distanta si doreau o metoda de transport sigura.

NYMZA
În codul ciudat al literelor germanice folosit pe parcurs in caiete, Pete Navarro a găsit o frază care se traduce prin ,,NYMZA". Dellschau dezvăluie că aceasta este o societate secretă și mai mare, care ar fi controlat sucursala Sonora Aero Club. Pe baza descoperirilor lui Navarro, unii dintre teoreticienii fenomenului de tip OZN au venit cu niște speculații extrem de exagerate precum că NYMZA ar fi, de fapt, o entitate extraterestră. În timp ce Navarro nu a dat curs acestor afirmații exagerate, el a reușit să găsească niște dovezi de susținere a contrariului. El a găsit decupaje din presă în arhivele din Texas care leagă unul dintre numele membrilor societății secrete ale lui Dellschau de un articol publicat în 1897 despre o observatie locala a unui fenomen misterios aerian ce includea un obiect de tipul acestor Aeros/dirijabile.
Articolul din San Antonio Daily Express a identificat unul dintre ocupanții misterioși ai dirijabilului ca Hiram Wilson. Acum, Hiram, potrivit martorilor, a dezvăluit că proiectul său de dirijabil a venit de la altcineva. El a susținut că a venit de la unchiul său pe nume Tosh Wilson. În mod uimitor, acest Tosh Wilson a fost chiar numele pe care Navarro îl găsise menționat în acuarele Dellschau ca fondator al clubului Sonora.

Dar chiar și Navarro, în ciuda cercetărilor sale exhaustive, și-a exprimat îndoielile cu privire la povestea lui Charles Dellschau și cât de mult din ea a fost ficțiune. Erau povești menite a-l distra pe un bătrân? Sau erau adevărate relatări ale tinereții sale, poate exagerate neintentionat din loc in loc?

În 2009, Pete Navarro și-a publicat în cele din urmă lucrarea Secretele lui Dellschau, dezvăluind o mulțime de informații pe care le-a decodat din cărți. Patru cărți rămân încă în colecția Menil, închise într-o cameră cu umiditate controlată.

Sa vedem care a fost metoda de descifrare a codurilor folosite de catre Dellschau in acceptiunea lui Pete Navarro.
DM = XØ
Prezente în multe dintre paginile operelor lui Charles Dellschau sunt simboluri, care par a fi bazate într-un anumit grad pe litere din alfabetul grecesc. Nu este clar în ce scop sunt folosite aceste simboluri semi-recunoscute. O formulă care se află pe multe dintre pagini arată aproape ca ¯ DM = XØ, dar nu chiar. Cele două litere din dreapta formulei arată mai mult ca chi și phi din alfabetul grecesc decât ca X și O din alfabetul latin. Formula ¯ DM = XØ are o liniuță orizontală care intră în D în mijlocul său, de la stânga, și o linie diagonală de la dreapta sus la stânga jos prin simbolul O. Și, bineînțeles, D și M sunt și în alfabetul grecesc. Delta mu = chi phi? Este posibil ca Dellschau să nu fi lăsat suficiente indicii ca sa ne putem da seama. Poate că are ceva de-a face cu Peter Mennis, deoarece în pagina/lucrarea 2003 (așa cum este descris de PG Navarro în cartea sa intitulata ,,Cărțile lui Dellschau") sunt cuvintele: ,,N-ai auzit niciodată de gâscă lui P.M. și de puiul lor DM = XØ - Peter Nu te-am uitat! "
Navarro a crezut că a spart codul lui Dellschau, astfel încât DM = XØ să se traducă în NYMZA.

În interpretarea sa, cele cinci elemente se referă codat la o organizație misterioasă, care poate opera din Germania, care a fost sponsorul sau directorul secret al activităților Sonora Aero Club. Există în plus un desen (pagina/lucrarea 2550) care este semnat, ,,un DM = XØ Club Debate Studia. . . Desenat de CAA Dellschau. " Studia este termenul folosit de catre Dellschau pentru un model sau un studiu sau demonstrație/studiu/proiect al artistului. Deci: acesta este modelul de studiu care a ieșit dintr-o dezbatere la Sonora Aero Club. Dar Dellschau a tratat partea dreaptă a ecuației ca și cum ar fi literele latine X și O și nu a luat în considerare problemele legate de acele litere menționate mai sus.

CODEX pentru a descifra codul:
Navarro traduce codările așa (partea stângă, de sus în jos) P, O, N, M, L, K, I, H, A, B, C, D, E, F, G și (partea dreaptă, de sus în jos ) Q, R, S, T, U, W, X, Y, Z, CH, SCH, cu O folosit pentru litere duble și fără reprezentare pentru J sau V. Prin utilizarea acestui cod, revendică pasajele din stânga iar marginile drepte ale desenului acum se citeau ,,Acum vorbește despre dirijabilii tăi" și ,,O, da, noi nu aveam nimic de spus". (P.G. Navarro, e-mail către Stephen Romano, 30 iulie 2012).

Cercetătorii continuă si astazi să dezgroape noi informații de la rudele in viață. Asupra acestui aspect merita revenit mai tarziu.
Bun, nu mai insist acum pe aparitiile din presa vremii, sunt destul de multe incat sa certifice ca a fost un fenomen real la o scara mare.
Asa am ajuns către prezent la mai interesanții Walter Bosley si Sesh Heri care s-au ocupat de NYMZA.

http://www.shishigami.com/lexicon/content/vestiges/index.html
https://metallicman.com/laoban4site/the-mystery-of-the-dellschau-flying-contraptions/

Pentru coduri vezi attach.