Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: LIL DEBUL din 06 Septembrie 2009, 19:41:39

Titlu: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: LIL DEBUL din 06 Septembrie 2009, 19:41:39
Salut , sint nou aici , dar am mai citit despre asazisele energii libere si despre cum sint ele impiedicate sa iasa la iveala. Pentru inceput , vreau sa precizez ca sint bita la fizica , matematica si specializari conexe. Dar sper sa nu fiu bita si la bunul simt. Deci , ce vreau sa spun este ca toate astea mi se par aberatii. Intr-o lume pe cale de disparitie (incalzirea globala=poluare=combustibili fosili) nimeni nu investeste in energii libere. Marile corporatii prefera sa se uite ca proastele , in loc sa puna mina din timp pe mina asta de aur(energia libera) si sa o transforme in profit. Americanii isi omoara armatele prin Iraq si aiurea , pt. petrol , in loc sa bage banu' in chestiile astea pe care de obicei le inventeaza unu' intr-un garaj obscur si moare mai apoi in mod tragic(si misterios).Si patentul cui ramine? Daca energiile astea sint un fel de Linux , de ce merg toti inca cu Windows in rezervor? Adica nu s-a gasit un baiat destept sa bage banu si sa faca din energia libera una mai putin libera , dar mai ieftina si mai putin poluanta ? Sau macar un geniu nebun si bogat , sa incerce asa , la misto , sau arabii , macar.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Cautatorul din 06 Septembrie 2009, 21:21:35
Citat din: LIL DEBUL din  06 Septembrie 2009, 19:41:39
Adica nu s-a gasit un baiat destept sa bage banu si sa faca din energia libera una mai putin libera , dar mai ieftina si mai putin poluanta ? Sau macar un geniu nebun si bogat , sa incerce asa , la misto , sau arabii , macar.

Exista energii libere... caldura soarelui, vantul, etc. Dar instalatiile de captare a lor sunt inca scumpe....
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: darksid3 din 07 Septembrie 2009, 11:14:58
Sunt scumpe ca asa se doreste si in plus, exista energii libere si in alte sfere ale materiei nu doar eoliana, solara, etc.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: pfheonix din 07 Septembrie 2009, 20:30:22
Tesla a inventat astfel de energii...libere si cu distribuire a electricitatii prin eter!fara cabluri etc...inventatorul Razei Mortii.Nu se vrea trecerea la energii libere nu ca nu ar exista.Cautati pe net inventiile lui Tesla...motoare cu apa etc. in fine problema e ca nu se vrea ...va dati seama energii libere inepuizabile...Gratis!Credeti ca marile puteri ale lumii ar permite asa ceva?...Oricum Planeta este bolnava deja
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: darksid3 din 07 Septembrie 2009, 21:10:52
Asa este...si virusul am ajuns sa fim noi, din pacate
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: padme din 07 Septembrie 2009, 21:23:46
Citat din: pfheonix din  07 Septembrie 2009, 20:30:22
Tesla a inventat astfel de energii...libere si cu distribuire a electricitatii prin eter!fara cabluri etc...inventatorul Razei Mortii.

el doar a demonstrat ca aceste energii libere exista. facea adevarate demonstratii infigand becuri in pamant-ii placea electricitatea foarte mult, oamenii il credeau nebun, pana la urma si edison pt care lucra a trebuit sa recunoasca faptul ca l-a depasit in genialitate.

Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: jedimisu din 07 Septembrie 2009, 22:55:33
Citat din: padme din  07 Septembrie 2009, 21:23:46
el doar a demonstrat ca aceste energii libere exista. facea adevarate demonstratii infigand becuri in pamant-ii placea electricitatea foarte mult, oamenii il credeau nebun, pana la urma si edison pt care lucra a trebuit sa recunoasca faptul ca l-a depasit in genialitate.

Rezon! Si din cate am mai citit si eu, Tesla urma sa construiasca niste instalatii care sa furnizeze energie tuturor, numai ca finantatorul J. P. Morgan si-a dat seama ca nu are cum sa taxeze energia pe care dorea Tesla sa o furnizeze: Tesla wanted to saturate the globe with electricity as a dynamo so that everyone on the surface of the globe could obtain electrical light just by sticking wires into the soil and a electrical bulb would light.  When J.P. Morgan heard about the Tesla project, he was asked: "How can we get money from the electricity which Tesla is supplying to every part of the world?"  After that Morgan cut the funds and the Tower was never finished. http://www.teslasociety.com/teslashorelab.htm (http://www.teslasociety.com/teslashorelab.htm)

Despre acest aspect amintesc si R. C. Hoagland si M. Bara in NASA, Istoria Secreta.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: LIL DEBUL din 11 Septembrie 2009, 19:56:20
Salut, tot eu , cu nelemuririle mele. Energiile astea sint libere , ok , dar tehnologia de captare a lor , nu. Pai cum de nu s-a gindit un baiat destept sa ia ceva gratis din natura si sa dea cu bani mai departe ? Bine , Americanii sint dobitoci , ca si guvernare , trag tare pe petrol , ca de acolo vine banu'(cit o mai veni). Intre timp distrug planeta si nu le pasa , pot sa admit si asta. Dar sint multe state care ar putea aplica tehnologii din aste , libere. De ce nu o fac ? Macar arabii , sa le faca in ciuda , sau cubanezii , ca si asa sint vai mama lor. Sint patentate , energiile ? Apartin cuiva ? De aia zic eu ca nu-i asa de simplu cum pare. Prea e frumos , ca sa fie si adevarat. Infigi un bec in pamint si se aprinde. Mai fratilor , undeva e o chichita. Daca se modifica ceva in natura , vre-un cimp magnetic , ceva. Prea fug toti de energiile aste , libere.
Scuze , daca par timpit , poate chiar sint , dar nu inteleg cum de fuge profitul si nimeni nu-l inhata.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: lylyt_ice din 12 Septembrie 2009, 01:33:12
 haida bre, ce prosti sunt aia care stiu si ce ingeniosi si destepti suntem noi astia care avem pretentii la ei...dar bine macar ca avem tilicomanda la tilivizor si cil putin un amarit de tv si un rahat de celular...traiasca !!!...cine nu mai este printre noi de mult........ :-( :| 8-)
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: padme din 12 Septembrie 2009, 09:29:53
Citat din: LIL DEBUL din  11 Septembrie 2009, 19:56:20
Mai fratilor , undeva e o chichita. Daca se modifica ceva in natura , vre-un cimp magnetic , ceva. Prea fug toti de energiile aste , libere.
Scuze , daca par timpit , poate chiar sint , dar nu inteleg cum de fuge profitul si nimeni nu-l inhata.
da, chichita e ca noi nu stim cum sa infigem becul! :)))))))))
nu fuge nimeni de energiile libere-vezi panourile solare, energia eoliana- dar exact cum spui, trebuie o modalitate de gestionare/manevrare a lor astfel incat sa ajunga la tine, consumatorul, pt care evident trebuie sa platesti.stai sa se termine cu combustibilii fosili si sa vezi dupa aia cum apar si pantentele pt energiile libere ca din apa. presupun ca atunci se vor gasi si niste lucrari ale lui tesla care am inteles ca au disparut in mod misterios.

Ion Scripcaru, strungar ºi lãcãtuº mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gãseºte de 4 ani, 15.000 USD pentru a‑ºi realiza invenþia epocalã (pânã la proba practicã): motorul care nu consumã nimic! Acesta ar trebui sã funcþioneze pe baza gravitaþiei, fiind în fapt ,,instalaþie mecanicã amplificatoare de putere, capabilã sã transforme forþa staticã gravitaþionalã în lucru mecanic ". ,,S‑ar închide toate centralele nucleare", spune el. Numai cã OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenþii ºi Mãrci)a refuzat sã‑i breveteze invenþia în lipsa unei machete funcþionale, doar pe baza schiþelor. Petre Roman ºi Ministerul Cercetãrii ºi Tehnologiei l‑au tratat cu indiferenþã (1997), iar sponsorii nu se înghesuie (ca ºi statul) sã‑i asigure cei 15.000 USD necesari...

Justin Caprã este un inventator celebru al României, din pãcate mereu tratat cu indiferenþã (chiar ostilitate) de autoritãþile statului, condiþii în care nu e de mirare cã unele din invenþiile sale (de miliarde de dolari) i‑au fost pur ºi simplu furate de americani...
În 1956, la nici 25 de ani, Justin Caprã a inventat primul rucsac zburãtor , un aparat individual de zbor. Dupã 7 ani în care ,,semidocþii savanþi" l‑au tratat cu dispreþ pentru cã era doar tehnician ºi nu inginer, în 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin ºi Robert Cunings au preluat invenþia din România ºi au lansat‑o în fabricaþia de serie...
În 1958, Justin Caprã a realizat prima variantã a rachetonautului, cu care s‑a ridicat de la pãmânt la... Ambasada SUA din Bucureºti. Rezultatul: invenþia a fost ºi aceasta furatã ºi brevetatã în 1962 de Wendell Moore (,,specializat" deja!), iar inventatorul... a fost arestat de Securitate pentru cã ar fi dorit sã fugã din þarã cu aparatul sãu...
Justin Caprã mai este ºi realizatorul celui mai mic autoturism din lume, ,,Soleta", care consumã ... 0,5l/100 km ºi al unei motorete unicã în lume ce funcþioneazã cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o încãrcare).


poate ca unele din postari nu au legatura cu energiile libere, sau alte forme de energie/combustibil, dar vreau sa-i arat lui LIL DEBUL cam ce se intapla cu patentele, cel putin pe la noi si ca exista "un baiat destept" care nu e chiar atat de dobitoc (SUA) cum mentioneaza el, ci stie foarte bine ce face, parerea mea!

Mihai Ruºeþel a inventat motorul cu apã! ,,Cazul Ruºeþel", este elocvent pentru geniul românesc dar ºi pentru ,,talentul" cu care ne risipim forþele ºi putem sã ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 ºi a fost brevetat în ...ianuarie 2001 . Pânã atunci, Securitatea l‑a ºicanat pentru refuzul de a cesiona invenþia statului, iar în februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca ºi consilier tehnic la ,,Mercedes" (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea invenþiei... Motorul sãu se bazeazã, ca principiu de funcþionare, pe ,, cazanul Traian Vuia", invenþie folositã încã la locomotivele Diesel‑electrice pentru încãlzirea vagoanelor. Poate fi utilizat în domeniul transporturilor terestre ºi navale, în locul turbinelor din termocentrale, ºi chiar a centralelor termoelectrice.
În lume, mai existã douã brevete în domeniu (Japonia ºi SUA), dar acestea nu depãºesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitând combustibil solid sau lichid. ,,Motorul Ruºeþel" foloseºte drept combustibil doar apa, ºi are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie iniþialã fiind o banalã baterie de maºinã. Datele tehnice preconizate de a patra sa machetã (10 l/100 km consum de apã, 70 km/h viteza maximã) pot fi îmbunãtãþite la realizarea prototipului: un motor cu apã montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaºte acest proiect chiar din 1980, a afirmat cã este dispus sã ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului ºi a declarat, încântat. ,,Reuºita ar fi un miracol, ºi cred cã în asemenea caz ar trebui sã se inventeze pentru acest om Premiul Super‑Nobel"
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: romulus din 12 Septembrie 2009, 15:51:20
Citat,,Motorul Ruºeþel" foloseºte drept combustibil doar apa, ºi are dimensiunile unui motor de Dacie
Exista in Japonia un brevet. Am vazut o masina cu acel motor in probe (vezi INFOCON.ro ); consuma 1,5 l de apa la 100 km viteza max 80 km /h/
Aici este vorba de altceva: chiar exista la nivel mondial (nu-i gluma)ceva careia i se poate spune si conspiratie/monopol al celor din energie/petrol&gaze/hidrocarburi. Astia sunt cei care au stopat pana in prezent - si stopeaza in continuare - aparitia noilor masini cu motor cu apa, alectrice and so on ....
E logic, deoarece asta ar insemna moartea /disparitia lor  de pe firmament in max. 10 ani.
Batalia e pe viata si pe moarte . Si chiar se moare , pe bune....
CINE - si cand - VA SPARGE MONOPOLUL ASTA ?
Om trai s'om vedea ! Ori nu...
Am zis !
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: padme din 12 Septembrie 2009, 19:22:01
Merci Nox si multumesc pt avertizare, doar ca, informatiile respective a trebuit sa le culeg din alt text, ori nu pot sta in asteptare atata timp, pt ca ma scoate din topic, mi s-a intmplat.

Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: geutzu din 14 Septembrie 2009, 13:44:04
Citat din: romulus din  12 Septembrie 2009, 15:51:20
Exista in Japonia un brevet. Am vazut o masina cu acel motor in probe (vezi INFOCON.ro ); consuma 1,5 l de apa la 100 km viteza max 80 km /h/
Aici este vorba de altceva: chiar exista la nivel mondial (nu-i gluma)ceva careia i se poate spune si conspiratie/monopol al celor din energie/petrol&gaze/hidrocarburi. Astia sunt cei care au stopat pana in prezent - si stopeaza in continuare - aparitia noilor masini cu motor cu apa, alectrice and so on ....
E logic, deoarece asta ar insemna moartea /disparitia lor  de pe firmament in max. 10 ani.
Batalia e pe viata si pe moarte . Si chiar se moare , pe bune....
CINE - si cand - VA SPARGE MONOPOLUL ASTA ?
Om trai s'om vedea ! Ori nu...
Am zis !


uite ca  nu e chiar asa .. 90% din obiectele pe care le folosesti zilnic, chiar din draga dimineata periuta de dinti, sunt facute din petrol; ingrasamintele din gaze naturale etc ..  deci ar pierde doar o parte bani; de fapt asta e mai grav .. ca doar pentru o mica parte din venit fac tot felul de chestii si pun piedici dezvoltarii altor tipuri de energii ... gandeste-te daca ar pierde tot cum ar fi ... zic eu razboi :(.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Merkaba din 20 Septembrie 2009, 02:57:58
Citat din: romulus din  12 Septembrie 2009, 15:51:20
Exista in Japonia un brevet. Am vazut o masina cu acel motor in probe (vezi INFOCON.ro ); consuma 1,5 l de apa la 100 km viteza max 80 km /h/
Aici este vorba de altceva: chiar exista la nivel mondial (nu-i gluma)ceva careia i se poate spune si conspiratie/monopol al celor din energie/petrol&gaze/hidrocarburi. Astia sunt cei care au stopat pana in prezent - si stopeaza in continuare - aparitia noilor masini cu motor cu apa, alectrice and so on ....
E logic, deoarece asta ar insemna moartea /disparitia lor  de pe firmament in max. 10 ani.
Batalia e pe viata si pe moarte . Si chiar se moare , pe bune....
CINE - si cand - VA SPARGE MONOPOLUL ASTA ?
Om trai s'om vedea ! Ori nu...
Am zis !
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Merkaba din 20 Septembrie 2009, 03:04:09
scz ca nu mi-a iesit raspunsul... :-D

sunt in asentimentul lui Romulus cu adaosul : ''Conspiratia''  asteapta instaurarea Guvernului Mondial in N.O.M sa-si aplice dictatura(n-ar mai apuca) apoi sa profite marsaveste de orice inventie implementandu-le la discretie pe care le vor voi ...sunt destule tinute la ''sertar''.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: lylyt_ice din 20 Septembrie 2009, 04:19:28
CE?... CUM?  Glumesti sau faci misto? Cine asteapta? Chiar sunteti orbi...nu a-ti simtit, sau ...! Va faceti ca nu a-ti vazut ca... deja sunt pe pozitie? DAR!!! cei care sunt pe faza, nu prea au timp sa dea mura-n gura celor care viseaza inca!!! Putin timp mai aveti         , dar, putin te tot.....
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: romulus din 20 Septembrie 2009, 09:32:30
CitatPutin timp mai aveti         , dar, putin te tot.....
Ca EI lucreaza din plin intr-adevar, se vede cu ochiul liber !
Pentru ca au un plan si se tin de el , sunt in parametri ca sa zic asa ; au bani, putere, armate, servicii ...Dar ce te faci daca unii sunt legati ....la ochi !
Ceva esential nu au EI , totusi . Si cand ii va lovi, naiba ii va lua .
Explica te rog  ce-i cu ...timpul care a ramas putin ?! Ce informatii suplimentare ai ? De ce a ramas putin ? Ca vine 2012? Apocalipsa? Trezirea?
Am zis !
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: lylyt_ice din 20 Septembrie 2009, 17:27:37
 pai, daca apuca astia sa ne injecteze pe toti cu cine stie ce substante...oricum ne imbuiba cu floor si nu mai zic de hrana mutilata care suntem obligati sa o consumam, crezi ca mai suntem in stare sa luam vreo atitudine? Atunci chiar ca suntem cu totii o gloata manipulata spre dispatitie sau alienare mintala. Nu cred ca mai putem face cine stie ce, dar macar acum cat mai judecam cat de cat, sa incercam sa ne ferim. Energiile gratuite nu sunt pentru noi, ci pentru EI si ai lor. Prin manipularea energiei si a resurselor fosile au ajuns sa puna capastrul intregii lumi, cum sa fie ei acum cei care ar permite gloatei sa detina si sa foloseasca energii gratuite(?) atunci ce motive ar mai avea sa faca razboaie, sa vanda armament si sa conduca lumea?
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 21 Septembrie 2009, 02:30:05
atunci ce motive ar mai avea sa faca razboaie, sa vanda armament si sa conduca lumea?
--Motive sar mai gãsii,altceva insã sar pierde definitiv:controlul.asupra comportamentului oamenilor atunci când aceºtia vor avea energie gratuitã
iar ca sã ne explicãm,va trebuii sã mergem iarãºi la genezã-EI(anannuki,îngeri,zei,
sau cum sor fi numind)ne-au creaat cu un scop f.bine determinat-sã ne zbatem ,sã ne chinuim,cât mai mult pentru a le furniza la sfârºitul vieþii prin memoria acelui micro-cip cu care ne monitorizeazã mereu: un procent cât mai mare de ..EXPERIENÞÃ DE VIAÞÃ-aceasta este moneda lor de schimb -pentru aceasta au creat pãmântul ºi pe pãmânteni-De ce au nevoie EI de bruma noastrã de experienþã acumulatã în câþiva zeci de ani?,pãi acel microcip numit ºi ego-sau spirit,adunã picãturã cu picãturã de pe la noi ºi de prin alte lumi experienþa necesarã la naºterea unui nou membru de-al LOR.Pentru-cã dea lungul evoluþiei LOR milenare,au lãsat în urmã multe obiceiuri cum ar fii:naºterea fizicã,copilãria,bisexualitatea,cãsãtoria,familie devenind întreaga societate.
Pentru noi este greu chiar imposibil sã înþelegem sensul vieþii lor,ºi de aceia vom încheia menþionând doar cã acel bagaj de experienþã necesar unui nou adult,se va reduce drastic,dacã noi cei care va trebuii sã îl livrãm,vom beneficia de o viaþã liniºtitã ºi fãrã griji ce near dao energiile gratuite-ºi nu mã refer aici la energiile eoliene,solare,etc.care sânt f. slabe ci descoperiri þinute la secret de generatori electronici,gen tiristori,care funcþioneazã pe principiul reactoarelor nucleare dar care la dimensiunea de 1 cm.cub pot convertii direct energie electricã cu o putere de 1 kw.prin dezagregarea lentã(în zeci de ani)a douã cristale presate pe o grilã semiconductoare.închipuiþi-vã doar un automobil care funcþioneazã cu un astfel de generator de curent electric de mãrimea unui bax de þigarete,sau un teren cultivabil întins încãlzit subteran electric care ar produce non stop ºi veþi realiza ce viaþã de huzur am mai duce
fãrã sã ne mai pese de nimic ºi fãrã sã mai facem(producem)...experienþã.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: darksid3 din 21 Septembrie 2009, 08:22:53
....nimic nu dureaza la nesfarsit  :wink:
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: zamotrak din 22 Septembrie 2009, 22:37:38
Citat din: @biss din  21 Septembrie 2009, 02:46:12
Oricum sunt convins cã sursa acestui rãu ce otrãveºte omenirea de la începuturile ei va crãpa într-o zi !

Sper ca nu odata, cu noi toti!
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 23 Septembrie 2009, 20:18:16
Nu am pretentia de a fi reusit sa realizez un sistem care sa functioneze chiar cu nimic, dar am reusit sa produc energie termica cu un consum de energie electrica de 2,5 ori mai mic decat in mod normal.

http://www.noulaeon.paganism.ro/incalzire.html

Voi ce parere aveti?
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: liteady73 din 23 Septembrie 2009, 20:39:56
Salut Apophis !...

Ai reusit sa faci un simplu dipol. Care consuma 2,482Kwh.

Felicitari si succes in construirea unor noi circuite.

PS : Imi cer scuze daca sant prea ironic dar...  :-)
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 24 Septembrie 2009, 00:14:48
APOPHIS-Sigur cã îþi consumã mai puþin,(pentru cã ai in schema ta electronicã comanda unui thiristor) dar din pãcate ºi rezistorul va radia energie termicã mai micã.adicã se va înroºii mai slãbuþ.Iar ca sã te lãmureºti pune voltmetru pe rezistor ºi vei observa diferenþa de U.
Asa cã atenþie la legea lui ohm I=U/R.dar ºi U=R.I asa cã nu ai nici un câºtig.-sory.
Existã însã(puse bine la secret)thyristori cu 2 cristale care la un semnal în poartã intrã într-o reacþie nuclearã specialã producând diferenþã de potenþial ani dea rândul,pânã se consumã acele cristale,cu asa un generator de mãrimea unui bax de þigarete( plus sistemul de rãcire) poate funcþiona non stop un autoturism electric de 10 Kw.,mai mulþi ani...
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 24 Septembrie 2009, 05:55:03
Va salut, pe toti!

Schema electronica nu utilizeaza tiristori iar rezistorul disipa aceeasi energie termica, ca si atunci cand este alimentat direct la 220V.
Sistemul utilizeaza ceea ce numesc unii, in mod impropriu, energie libera. Eu as numi-o energie ce nu poate fi eliberata prin intermediul procedeelor clasice.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 24 Septembrie 2009, 10:10:11
Salut Apophis,

Banuiala mea e ca acel montaj electronic e de fapt o sursa in comutatie eficienta(nu cu tiristori ci cu tranzitori de comutatie de putere moderni). Tayca a anticipat corect presupunand ca energia termica nu e chiar cea degajata ca si la alimentarea rezistentei direct la 220V (asta e si parerea mea). Iarasi corecta e sugestia de a pune si un voltmetru chiar pe rezistenta, atunci chiar ca am putea discuta si mai concret. Daca ai realizat personal acest aparat banuiesc ca ne poti ajuta in acest sens. Eu sper sa avem discutii interesante referitor la subiectul energiilor gratuite si libere. E un subiect de care sunt personal interesat.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 24 Septembrie 2009, 12:57:34
Buna,

Am pus nu numai voltmetrul ci si osciloscopul. Aparatul este proiectat, construit si testat de mine. Fenomenul care se produce l-am descoperit intamplator, lucrand la un sistem de topit metale prin inductie si se produce doar cand unii parametrii se incadreaza intre anumite valori. Nu este chiar o sursa in comutatie, dar lucreaza in comutatie. Am infiintat un ONG, sperand sa strang banii necesari continuarii cercetarii, dar se pare ca am fost poate prea optimist!
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 24 Septembrie 2009, 13:07:26
Citat din: Apophis din  24 Septembrie 2009, 12:57:34
Buna,
Fenomenul care se produce l-am descoperit intamplator, lucrand la un sistem de topit metale prin inductie si se produce doar cand unii parametrii se incadreaza intre anumite valori. Nu este chiar o sursa in comutatie, dar lucreaza in comutatie.

Am inteles, deci in principiu e vorba mai mult ca sigur de un circuit oscilant sau un oscilator(digital sau analogic), si probabil de un alt circuit acordat care rezoneaza pe o anumita frecventa. Un circuit rezonant LC, in inalta frecventa folosit in metalurgie, are acelasi efect transferand un maxim de energie intr-un inductor. Din cate imi dau seama folositi cu eficienta energia magnetica stocata si eliberata intr-un miez de ferita, folosit si ca transformator. Totusi, pe mine m-ar interesa parametrii U/I de pe iesirea, respectiv prin rezistorul de sarcina. Asa vom discuta la concret. Binenteles asta daca sunteti dispus a face asta...
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: vetruvius din 24 Septembrie 2009, 14:12:45
Citat din: romulus din  12 Septembrie 2009, 15:51:20
[................................................]
CINE - si cand - VA SPARGE MONOPOLUL ASTA ?
Om trai s'om vedea ! Ori nu...
Am zis !

Ideea e ca deja se misca lucrurile. In SUA deja multa lume foloseste "clandestin" energii alternative, iar daca dai un google cu "HHO powerwd engine" vei avea o droaie de rezultate.
de vazut si asta:
http://www.youtube.com/watch?v=dfgY7C9fQ9k
...
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 24 Septembrie 2009, 18:44:54
Citat din: StarDust din  24 Septembrie 2009, 13:07:26
Am inteles, deci in principiu e vorba mai mult ca sigur de un circuit oscilant sau un oscilator(digital sau analogic), si probabil de un alt circuit acordat care rezoneaza pe o anumita frecventa. Un circuit rezonant LC, in inalta frecventa folosit in metalurgie, are acelasi efect transferand un maxim de energie intr-un inductor. Din cate imi dau seama folositi cu eficienta energia magnetica stocata si eliberata intr-un miez de ferita, folosit si ca transformator. Totusi, pe mine m-ar interesa parametrii U/I de pe iesirea, respectiv prin rezistorul de sarcina. Asa vom discuta la concret. Binenteles asta daca sunteti dispus a face asta...

Sistemul inca nu este brevetat, nici nu am incercat s-o fac deoarece, aparent, sistemul produce mai multa energie termica decat consuma energie electrica, deci teoretic este incalcata legea conservarii energiei!
Realitatea este ca in banda de conductie a atomilor din componenta rezistorului se produce un fenomen care necesita "putina" cercetare fundamentala!
Am postat aici, deoarece (nici eu nu stiu bine ce) ma simt depasit de situatia de a nu putea continua si poate aveam nevoie de o parere, un sfat... poate o idee care sa ma ajute, de la niste oameni cu vederi mai largi.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 24 Septembrie 2009, 23:48:05
APOPHIS-Sigur -no sã vrei sã ne dai ºi nouã schema ta electronicã
dar crede-mã te rog cã undeva greºeºti pentru cã orice iai adapta nu poþi avea câºtig,:oscilatoare,amplificatoare magnetice,-ziceai cã se modificã componenta de conducþie a materialului rezistor(rezistivitatea)-adicã rezistenþa specificã,datoritã schimbãrii freqenþei ceiace nu cred -dar sã admitem,dacã merge spre minus va trebuii sã împingi mai multã Intensitate.dacã merge spre plus împingi mai puþin dar ºi consumã mai puþin(s-ar comporta ca ºi când ar fii mai lungã),ºi ca atare se înroºeºte mai puþin,deci nu vãd câºtig.Tu zici cã ai câºtig la en. termicã-deci cu acelaºi consum electric rezistenþa se înroºeºte mai tare-cum ai controlat en. termicã?poate cã aici e problema..credemã eu am fãcut electronicã o viaþã întreagã ºi sânt dispus sã te ajut..(fãrã nici o pretenþie binenþeles)
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 25 Septembrie 2009, 06:42:12
Buna Tayka, pe pagina anterioara ti se parea normal ca doua cristale sa produca energie electrica, prin efect piezoelectric, pana se consuma cristalele... evident ai facut abstractie de legea conservarii energiei care spune, pentru acel caz, ca energia electrica rezultata pe planul electric al cristalului este egala cu energia mecanica aplicata pe planul mecanic plus pierderile in cristal (mecanice si termice) si ai tinut cont doar de E=mc2, cu toate ca teoria spune ca aceasta energie este potentiala, putandu-se transforma in cinetica doar la viteze ce tind catre viteza luminii!
Apropo, daca te-ai ocupat de electronica aplicata, te-ai intrebat vreodata de ce unele rezistoare din montaje se incalzesc excesiv chiar daca montajul functioneaza in gol si consumul este foarte mic?
Eu am inteles fenomenul care se produce in rezistor, dar trebuie sa-l si demonstrez printr-o teorie adecvata care sa poata fi sustinuta din punct de vedere stiintific. Pentru asta este necesara cercetare fundamentala! Ai idee cam ce resurse materiale implica asta? Eu nu am reusit sa-mi procur un calorimetru pentru a face niste determinari precise! Eu sunt deschis pentru colaborare, chiar mi-ar face placere sa colaborez cu oameni dispusi sa faca ceva concret, dar de unde facem rost de fondurile necesare pentru continuarea a ceea ce am inceput?
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 25 Septembrie 2009, 10:23:51
Citat din: Apophis din  24 Septembrie 2009, 18:44:54
...sistemul produce mai multa energie termica decat consuma energie electrica, deci teoretic este incalcata legea conservarii energiei!

Exact! De aceea eu am nelamuriri de unde ar aparea acea energie in plus. Din cele spuse, am inteles ca aparatul construit doar ar creea conditiile eliberarii unei energii suplimentare in rezistor, printr-o alimentare intr-un anume fel a acestui rezistor. Cel mai probabil e vorba de impulsuri de frecventa ridicata si tensiune probabil mai mare de 220V, iar curentul in mod sigur, are valoare mica. Fac doar supozitii din moment ce nu cunosc exact ce tip de iesire are aparatul construit. Referitor la afirmatia aceasta:

Citat din: Apophis din  25 Septembrie 2009, 06:42:12
Apropo, daca te-ai ocupat de electronica aplicata, te-ai intrebat vreodata de ce unele rezistoare din montaje se incalzesc excesiv chiar daca montajul functioneaza in gol si consumul este foarte mic?

Eu nu am intalnit acest fenomen. Lucrez cam de 15 ani in domeniu, la tot felul de instalatii industriale inclusiv CIF-uri cu inalta frecventa si tensiune. Binenteles ma ocup de intretinere si depanare, nu am lucrat in proiectare si nu am proiectat instalatii cu IF.

Totusi ma intreb cum ai determinat daca cantitatea de energie termica degajata e aceeasi cu rezistenta sub alimentata ca si la alimentarea rezistentei direct la 220V. Cel mai simplu mod ar fi sa inchizi rezistenta intr-o incinta cu un lichid neconductor care sa preia caldura degajata, si alimentand exact aceeasi perioada de timp rezistenta din cele doua surse (direct 220V apoi din aparatul tau) si masori temperatura preluata de lichid. Binenteles cu pauzele de rigoare intre cele doua experimente, ca sa pornesti de la aceeasi temperatura a lichidului.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 25 Septembrie 2009, 12:15:18
Buna, StarDust
Si eu am lucrat mai multi ani in depanare, suntem oarecum colegi de breasla! Asa cum am spus, masuratori precise n-am facut deoarece n-am avut aparatura necesara, dar am facut urmatoarele lucruri: Am cumparat calorifere electrice de 2,5 Kw si 12 elementi, am alimentat un calorifer direct si unul prin intermediul sistemului electronic si am monitorizat timpul si temperatura, am obtinut rezultate finale apropiate, difereau putin curbele graficului in unele zone. Am mai alimentat un rezistor de 2,5 Kw direct la 220v si un altul, de aceeasi putere, la 88v, deci la o tensiune de 2,5 ori mai mica, iar diferenta de incalzire dintre cei doi rezistori era semnificativa.
Montajul electronic nu cred ca prezinta mare interes, interesant este fenomenul care se produce in anumite conditii. Acesta trebuie studiat!
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 25 Septembrie 2009, 22:08:16
Acest fenomen întradevãr existã,ºi este evidenþiat mai bine la motoarele asincrone care în sarcinã au turaþia nominalã (funcþie de perechile de poli)iar cînd li se ia sarcina se ambaleazã,consumând putere reactivã din sistem,deci este posibil ca rezistorul tãu sã fie ºi el spiral ºi sã consume reactiv dacã e asa,procurãþi un Kwar-metru ºi vei observa diferenþa,cu alte instrumente nu poþi mãsura decât componenta activã,sau bagã un redresor stabilizat în faþã de tot ºi vezi dacã dispare fenomenul-dacã dispare,înseamnã cã nu e câºtig ci doar iai**jefuit**un pic pe cei dela reþele de ceva putere reactivã înrãutãþind faqtorul de putere, care repet n-ai cum sã o mãsori,ea fiind componenta purtãtoare a activei.Deci ceva tot se consumã în plus.Lãmureºte-ne cumva ºi vom fii aliaþii tãi pânã-n pânzele albe!!!pânã atunci însã dã-ne voie sã fim sceptici
Nui asa StarDust? Referitor la micro-reactorul nuclear cu cristale nici acesta nu ar avea câºtig ,practic dezagregându-se cristal binenþeles cã nu sa dat procedeul(ex.cu ce semnal se amorseazã poarta thirystorului),dar ideia circulã pe net..
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 27 Septembrie 2009, 10:26:43
Nu cred ca e vorba de putere reactiva. Sa nu uitam ca rezistenta e alimentata dintr-un montaj electronic in comutatie ceea ce o separa de reteaua electrica de 50Hz. Ca sa consume putere reactiva, acel rezistor spiralat cu inductanta f. mica trebuie alimentat cu tensiune alternativa de inalta frecventa. Aceasta putere reactiva care ar aparea pe iesirea sursei, ar trebui sa fie automat generata tot de sursa de alimentare, cu un consum suplimentar din reteaua electrica, deci nu ar fi vorba de nici o economie de energie electrica asa cum se sustine.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Cautatorul din 27 Septembrie 2009, 12:28:28
Va spune eu ce e acel aparat: O sursa neintreruptibila... un UPS...  :-D   :aliendance:  iar energia suplimentara provine din acumulatorul sursei...   :evil:
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Cautatorul din 27 Septembrie 2009, 12:37:47
Citat din: Apophis din  25 Septembrie 2009, 12:15:18
Am mai alimentat un rezistor de 2,5 Kw direct la 220v si un altul, de aceeasi putere, la 88v, deci la o tensiune de 2,5 ori mai mica, iar diferenta de incalzire dintre cei doi rezistori era semnificativa.

Daca acel rezistor de 2,5Kw avea ca tensiune nominala de lucru 220V, atunci acel rezistor are 19.36 ohmi in functionare.

Alimentand acest rezistor la 88V, curentul va fi si el de 2,5 ori mai mic, iar puterea va fi de 6,25 ori mai mica. E normal ca sa se vada o diferenta semnificativa de incalzire.

Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 27 Septembrie 2009, 16:39:02
Citat din: Cautatorul din  27 Septembrie 2009, 12:28:28
Va spune eu ce e acel aparat: O sursa neintreruptibila... un UPS...  :-D   :aliendance:  iar energia suplimentara provine din acumulatorul sursei...   :evil:

Da, e tare poanta, dar presupun, si sunt sigur ca apophis nu a postat aici ca sa faca o asemenea gluma.

Citat din: Cautatorul din  27 Septembrie 2009, 12:37:47
Alimentand acest rezistor la 88V, curentul va fi si el de 2,5 ori mai mic, iar puterea va fi de 6,25 ori mai mica. E normal ca sa se vada o diferenta semnificativa de incalzire.

Pai normal, dar am inteles ca asta era parte din experimentul sau ca sa deduca diferenta de incalzire dintre cele doua cazuri, comparand temperaturile la care ajung caloriferele alimentate la 220V, deci curent nominal si tensiune redusa la 88V pt. a avea un curent de aprox. 4A cat consuma montajul lui electronic cu rezistenta.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Cautatorul din 27 Septembrie 2009, 21:18:39
Cand frecventa curentului si a tensiunii e mare aparatele de masura clasice dau erori mari. Pe vremea cand faceam emitatoare pirat, doar daca puneam aparatul de masura langa antena, imi arata aberatii. Radiofrecventa se masoara cu aparate speciale.

De asemenea cand forma curentului/tensiunii nu e sinusoidala se poate intampla ca unele aparate de masura sa dea erori.

Singura solutie pentru a beneficia de mai multa energie termica decat se consuma (electric) este sa se foloseasca pompele de caldura care preiau energia termica dintr-o parte si o dau in alta parte.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Apophis din 27 Septembrie 2009, 23:35:59
Buna,
Eu zic sa va convingeti singuri si va propun urmatorul experiment:
Construiti un montaj de SSTC (solid state Tesla coil) in configuratie half-bridge si in loc de bobina primara conectati un fier de calcat cu o putere de 1 Kw. Incercati o frcventa de lucru de 30-50 Khz si filtre pe alimentare, ca sa nu suspectati erori ale aparatelor de masura! Inseriati cu alimentarea de 220v un ampermetru si reglati puterea (prin modificarea frecventei) intre 100-150w, observati modul in care se incalzeste fierul de calcat si distributia temperaturii pe talpa. Mariti puterea la 400w si analizati rezultatul!
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 28 Septembrie 2009, 02:19:48
     citat:apophis-         
   ..... Inseriati cu alimentarea de 220v un ampermetru ....

StarDust-dacã apophis ne propune sã facem mãsurãtorile pe alimentarea de 220v.se înþelege cã acolo (în faþã la alimentare)se va mãsura parametrii sursei ºi nu ai instalaþiei,ori sursa conþine putere reactivã,iar schema care conþine consumatori inductivi (bobine trafo) situate în faþa sistemului de comutaþie-o consumã producând un câºtig,care însã la nivel de sistem energetic-nu existã.
Apophis-dupã cum se vede acel montaj SSTC este de fapt un auto-trafo de FIT comandat de un oscilator cu mosfet iar rezistorul (fierul de cãlcat) plasat pe primar va consuma din...reþea în funcþie de freqvenþa care io dãm putere activã,iar în funcþie de inductanþa proprie-putere reactivã,mãsurând doar consumul de p.activã îþi va apare acel câºtig-dar dacã mãsori energia consumatã din sistem acel câºtig va..dispare.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 29 Septembrie 2009, 20:51:34
Puterea reactiva nu apare in retea decat daca ai consumatori mari de natura inductiva. Banuiesc ca apophis are sursa acasa, si nu la servici, deci ar fi cam exclusa prezenta puterii reactive pe retea. Oricum nu asta e important, daca efectul mentionat aici e real, cauza lui in nici un caz nu e generat de puterea reactiva.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 29 Septembrie 2009, 23:55:54
StarDust-atât la serviciu cât ºi acasã acelaºi sistem energetic e folosit
iar puterea reactivã nu apare doar la consumatorii mari ci la oricare-vezi lampa cu tuburi cu flourescenþã a cãrei bobinã consumã reactiv ºi de aceia sau prevãzut condensatoare.-De fapt puterea reactivã nu apare ea fiind prezentã permanent ca componentã a energiei electrice,ºi ea este consumatã mai mult sau mai puþin funcþie de inductanþa proprie a consumatorului-iar corecþia(refazarea) se face cu condensatori sau motoare sincrone,de fapt ºi apropiata schimbare la ora de iarnã se face tocmai pe aceleaºi criterii:atenuarea defazãrii la orele de vârf.-Te rog sã mã ierþi cã oarecum mi-am permis sã te contrazic dar am lucrat ºi eu o viaþã întreagã în domeniu energetic.
Acum gata am tras ..heblul..
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 30 Septembrie 2009, 17:25:53
Puterea reactiva apare pe o retea datorita defazajului aparut intre curent si tensiune. Acest defazaj e cu atat mai mare cu cat consumatorii inductivi de pe reteaua respectiva sunt mai mari. Ca urmare, puterea activa (reala) de pe acea retea scade, datorita acestui defazaj. De exemplu, eu daca sunt alimentat de pe o aceeasi retea cu niste motoare de c.a. de putere mare, deci puternic defazata, ma voi stradui in zadar sa compensez (sau sa folosesc) local, doar la mine acea putere reactiva, caci nu voi reusi. Compensarea trebuie facuta cu capacitati de aceiasi factori de putere ca si sursele care determina acest defazaj, deci capacitati mari, si neaparat pe magistrala principala, nu pe un circuit auxiliar de curent mic, unde sunt eu conectat. Deci, e exclus din start ca un circuit electronic in comutatie sa poata recupera energia reactiva. De ce spun asta? in primul rand o sursa ca cea prezentata aici, redreseaza tensiunea primara alternativa si o transforma in C.C. Apoi, acest C.C. E transformat iarasi intr-un invertor in C.A. cu frecventa si amplitudini variabile (sau in cazul unei surse de C.C. in comutatie inpulsuri de frecv. sau factor de umplere variabil), noul circuit fiind total separat de componentele alternative din reteaua nationala. Heblu recuplat... dar cred ca nu mai avem energie reactiva... :-D
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 01 Octombrie 2009, 00:47:14
StarDust-cu promisiunea solemnã cã acesta este ultimul meu mesaj legat de acest subiect(la care dupã cum se vede am rãmas ºi fãrã iniþiatorul Apophis). Aº dorii sã precizez doar urmãtoarele:
1-În reþelele de joasã tens.nu existã magistrale iar toþi consumatorii fiind legaþi în paralel nu se poate pune problema cã micii consumatori legaþi dupã cei mari nu mai au ce sã ..pape-este absurd,atâta timp cât nu se depâºesc limitele,tensiunea (puterea aparentã)va rãmâne constantã pe întreaga reþea.Magistrale se numesc reþelele de înaltã tensiune ce leagã centrale de staþii de transformare.
2-Schema lui Apophis este formatã în principiu dintr-un autotrafo alimentat în primar direct din reþea,apoi cu un alt trafo de comandã se obþin tensiunile necesare oscilatorului cu mosfet cu care se alimenteazã drywer-ul-ptr.comanda autotrafo.-este o schemã clasicã ceva în genul blocului de baleaj linii dela tv.ªi dacã urmãreºti atent ce zice Apophis-citez-dacã conectaþi rezistenþa în locul bobinei primare--Pãi sigur cã da,atunci ea(rezistenþa) va consuma din reþea înseriatã fiind cu autotrafo comandat prin comutaþie la o freqvenþã superioarã,ºi de aicea confuzia cu câºtigul.
Acestea fiind spuse eu am tras heblul,am scos siguranþele,ºi le-am aruncat ..pe geam.gata!
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 02 Octombrie 2009, 15:14:51
Citat din: Tayka din  01 Octombrie 2009, 00:47:14
1-În reþelele de joasã tens.nu existã magistrale iar toþi consumatorii fiind legaþi în paralel nu se poate pune problema cã micii consumatori legaþi dupã cei mari nu mai au ce sã ..pape-este absurd,atâta timp cât nu se depâºesc limitele,tensiunea (puterea aparentã)va rãmâne constantã pe întreaga reþea.Magistrale se numesc reþelele de înaltã tensiune ce leagã centrale de staþii de transformare.

Tayca, imi pare rau dar ceea ce am ingrosat in afirmatia ta de mai sus, e fals! Exista magistrale locale de joasa tensiune si curenti mari. Dar nu are rost sa ne mai contrazicem asupra acestui lucru, care oricum nu duce nicaieri si nici nu ne va lamuri in privinta  "sursei" lui apophis.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Quicksilver din 25 Februarie 2010, 16:46:27
(http://s1.postimage.org/191NA.jpg) (http://www.postimage.org/image.php?v=gx191NA)

Ce ziceti de aceasta schita? Magnetul din capatul acelui piston, teoretic, ar trebui sa respinga magnetul de pe roata, astfel invartind-o. Fiind legat prin cureaua de transmisie de roata, s-ar sincroniza cu aceasta, astfel evitand situatiile de franare dintre campurile magnetilor care urmeaza sa intre in contact cu magnetul de pe piston, menit sa "impinga" roata. Apoi am pus acolo acele bobine care sa preia fluxul magnetic, transformandu-l intr-unul electric, formand un circuit inchis.

Sper ca ati inteles ceva ... Pareri? Sugestii?


(Disclaimer - Sunt paralel cu fizica si mereu voi fi, dar incerc si eu)
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 26 Februarie 2010, 02:08:45
QUICKSILVER-este ca ºi cum ai fi pe un vârf de deal pe schiuri ºi eºti legat cu o coardã de alt schior care este în spatele tãu jos în vale,cãderea ta la vale ar funcþiona dar este anulatã de urcarea..colegului..Tot aºa ºi magnetul respinge împingând primul contra- magnet spre înainte dar ºi pe urmãtorul spre înapoi înainte de a ajunge ºi depãºii magnetul care fii sigur cã nu îl va lãsa sã depãºeascã punctul de mijloc ºi deabea dupã aceia sãl împingã.Doar dacã îl vei ajuta cu mâna el va merge un timp ºi se va oprii între doi magneþi care se vor respinge în sens invers producând neapãrat oprirea.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Quicksilver din 26 Februarie 2010, 13:46:45
Da, asta am incercat sa simulez cu acel pistonas. O impingere cu mana care s-ar sincroniza cu ceilalti magneti (unghiuri si distante bine calculate, etc.). Am vorbit cu profa mea de fizica (doamna destul de inaintata in varsta) si a zis ca principiul ar trebui sa functioneze. S-a oferit sa imi dea aparatele stricate din cabinetul de fizica, pentru componente. Am incercat astazi ideea la care m-am gandit, ce e drept, la o scara foarte mica ... sa zic asa. Functioneaza! Am nevoie doar de materiale. Poate au cei de pe forum aparate electronice stricate :D. Primesc orice donatie! :lol:
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: StarDust din 26 Februarie 2010, 13:56:26
Quicksilver, o mica sugestie, exista in comert niste benzi magnetice cauciucate maleabile si destul de puternice, folosite pt. atasarea unor schite, foi de hartie pe suprafete metalice. Acestea audoi poli N-S, dispusi longitudinal si poti taia banda si sa o adaptezi cum vrei pe ce vrei. Eu cu asa ceva as incepe un asemenea mic experiment  :-D Chestia e ca daca te orientezi corect cred ca poti procura materiale magnetice pt. experimente la un pret destul de rezonabil. E doar o sugestie...
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Quicksilver din 26 Februarie 2010, 14:14:15
Da, am auzit si eu de asa ceva. O sa caut prin oras la magazinele de birotica pentru cele mai bune preturi, eventual. Oricum, voi posta stiri. Thanks for the tip, StarDust  :-D

Intre-timp, oare as putea deschide pe aici pe forum o sectiune pt donatii de aparate electrice/electrocasnice defectate, sau vechi, de care nu mai are lumea nevoie? O sa-i zic "Gunoiul unora -> salvarea planetei!"  :lol:
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Quicksilver din 26 Februarie 2010, 15:15:08
A, si inca o chestie, Tayka.

CitatQUICKSILVER-este ca ºi cum ai fi pe un vârf de deal pe schiuri ºi eºti legat cu o coardã de alt schior care este în spatele tãu jos în vale,cãderea ta la vale ar funcþiona dar este anulatã de urcarea..colegului..Tot aºa ºi magnetul respinge împingând primul contra- magnet spre înainte dar ºi pe urmãtorul spre înapoi înainte de a ajunge ºi depãºii magnetul care fii sigur cã nu îl va lãsa sã depãºeascã punctul de mijloc ºi deabea dupã aceia sãl împingã.Doar dacã îl vei ajuta cu mâna el va merge un timp ºi se va oprii între doi magneþi care se vor respinge în sens invers producând neapãrat oprirea.

Roata poate sa se invarta si pe orizontala, nu neaparat pe verticala. Cred ca ar fi si mai indicat asa ... Am incercat un mic experiment. Am luat un cooler si i-am atasat pe elice 2 magneti cu polul sud indreptat spre exterior, asezati echidistant. Am luat un alt magnet, al carui pol sud l-am folosit sa resping magnetii (pulsat) de pe elicele coolerului si a pornit binisor . Ramane de vazut cum iese acel pistonas ... Sugestii?
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: mm din 26 Februarie 2010, 15:50:29
Obiectiile unora precum ca "motoarele magnetice", cum sunt denumite pe internet, nu ar putea functiona, sunt contrazise de diversi constructori. In linkul urmator putem gasi un automobil construit de americani, pe care intentioneaza sa-l lanseze pe piata, fara motor clasic ci cu un motor magnetic (cu care energia este produsa din "nimic") si nu are nevoie de benzina sau alta sursa de energie "clasica". Pret: 18.000.
http://peswiki.com/index.php/Directory:Magnetic_Air_Car,_Inc.#
Toata treaba este credibila. Atata doar ca trebuie sa acceptam ca legea conservarii energiei, invatata la scoala, nu e valabila pentru aceste motoare magnetice.
Titlu: Raspuns: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 26 Februarie 2010, 16:29:14
Forþa gravitaþionalã,este complect neglijabilã,aºa cã poþi sã pui în ori ce poziþie vrei perpetum-ul tãu imobil cã tot imobil va rãmâne,vezi pe aici vei gãsii maºini ºi instalaþii cu mult mai sofisticate ca ºi a ta aºa zisele perpetuum mobile:
http://www.go4it.ro/curiozitati/motor-perpetuum-mobile-solutia-unor-australieni-la-criza-energetica-3387168/
Fizica ne învaþã cã nu se poate construi un perpetuum mobile, o maºinã care sã producã mai multã energie decât consumã, ºi totuºi doi australieni susþin cã au asamblat aºa ceva. Nu este vorba de un sistem care doar poate funcþiona la nesfârºit deoarece produce destulã energie pentru a-ºi întreþine miºcarea, ci unul care poate fi folosit pentru a obþine energie. Conform spuselor celor doi inventatori, motorul lor foloseºte magneþi ºi poate produce de cinci ori mai multã energie decât consumã. Nu putem decât sã ne arãtãm uimiþi de ceea ce susþin cei doi, pentru cã aceastã înseamnã cã s-a descoperit o modalitate de a crea energie dintr-o cantitate iniþialã foarte micã.
Din pãcate, reportajul televiziunii SkyNews ne prezintã de fapt un caz clasic de invenþie care nu a pãrãsit laboratorul. Deºi inventatorii spun cã mai mulþi experþi au vãzut motorul ºi au recunoscut cã au de-a face cu ceva revoluþionar, nu existã încã vreun test independent care sã confirme afirmaþiile lor. Energia electricã generatã de o astfel de unitate poate ajunge la 24 de kW pe zi, de-ajuns pentru nevoile unei case. Dacã ar intra în producþie, costul ei ar fi de aproximativ 5.000 $.
Cum era de aºteptat, mai mulþi investitori s-au grãbit sã-ºi ofere suportul financiar pentru producerea maºinii care ar fi in stare sã genereze energie electricã gratuitã. Conform inventatorilor, ea ar putea fi disponibilã anul viitor. Deºi sperãm din tot sufletul cã ceea ce ne este prezentat în acest clip este real, nu putem sã nu fim circumspecþi în legãturã cu un lucru ce ar putea obliga fizicienii sã rescrie manualele ºi companii precum Electrica S.A. sã ajungã faliment.
aici vei gãsii o mare grãmadã de ..perpetuum mobile:
http://images.google.ro/images?hl=ro&client=firefox-a&hs=tFg&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&q=perpetuum+mobile&oq=perpetu&um=1&ie=UTF-8&ei=gNGHS-W9Noaj_AbszO3pBg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCMQsAQwAw
http://ro.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile

Titlu: Un nou mod de stocare a căldurii Soarelui
Scris de: jean din 28 Februarie 2012, 22:03:03
   O nouă aplicaţie a nanotuburilor de carbon, dezvoltată de cercetătorii de la MIT, pare promiţătoare ca abordare inovatoare a stocării energiei solare spre a fi folosită în orice moment este necesar. Nanotuburile de carbon modificate pot păstra căldura soarelui pe termen nedeterminat, apoi pot fi reîncărcate prin expunere la soare.
  Stocarea termochimică a energiei solare foloseşte o moleculă a cărei structură se schimbă când este expusă la lumina Soarelui şi poate rămâne stabilă în acea formă pe o perioadă nelimitată. Apoi, sub acţiunea unui stimul – un catalizator, o schimbare mică de temperatură, un flash luminos – poate reveni rapid la forma iniţială, eliberând energia stocată într-o explozie de căldură. Grossman descrie procesul ca pe cel al producerii unei baterii reîncărcabile cu durată lungă de viaţă, ca o baterie convenţională.
Articolul complet poate fi citit pe:
http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/82-tehnologie/3123-un-nou-mod-de-stocare-a-caldurii-soarelui.html (http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/82-tehnologie/3123-un-nou-mod-de-stocare-a-caldurii-soarelui.html)
Interesanta aceasta cercetare, ar putea avea efecte nebanuite pentru oameni. Numai sa ajunga la un rezultat promitator si sa se doreasca cu adevarat aplicarea practica a descoperiri.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: gushpi din 03 Martie 2012, 16:53:24
pariu ca SI ACEASTA descoperire va dispare??? :martiansad:
(nebanuit de multe descoperiri stau mucegaind in adancuri de nepatruns...)
Titlu: Un LED extrem de eficient produce mai multă energie decât consumă
Scris de: jean din 14 Martie 2012, 22:46:43
În mod normal, s-ar putea spune despre dioda celor de la MIT că încalcă principiul I al termodinamicii, deoarece produce de două ori mai multă energie sub formă de fotoni decât primește sub formă de electroni. Totuși, nu se întâmplă așa, deoarece se pare că LED-ul atrage energie calorică din mediu. Atunci când trece de eficiență electrică de 100%, LED-ul începe să se răcească, furând energine din mediu pentru a o transforma în și mai mulți fotoni.
http://www.stiintasitehnica.com/un-led-extrem-de-eficient-produce-mai-multa-energie-decat-consuma_1256.html (http://www.stiintasitehnica.com/un-led-extrem-de-eficient-produce-mai-multa-energie-decat-consuma_1256.html)
Pai daca se raceste pentru a produce mai multi fotoni, inseamna ca putem face frigidere cu LED-uri si avem si mai multa lumina in casa  :lol:  Am glumit.
Ca electronist nu pot sa nu apreciez aceasta inventie. Chiar daca probabil va fi scumpa la inceput cu timpul pretul va scadea devenind accesibil. Vor fi sursele de lumina ale viitorului inlocuind becurile clasice.
Titlu: Re: Un LED extrem de eficient produce mai multă energie decât consumă
Scris de: alx din 14 Martie 2012, 23:27:29
Citat din: jean din  14 Martie 2012, 22:46:43
Atunci când trece de eficiență electrică de 100%, LED-ul începe să se răcească, furând energine din mediu pentru a o transforma în și mai mulți fotoni.
Si uite asa va incepe urmatoarea Era Glaciara...pun pariu ca niste "romani" prea OCUPATI SA ASCULTE MANELE,vor uita niste leduri de astea aprinse in casutele lor cu 114 camere si 221 de dormitoare si o baie,iar ledurile astea vor incepe sa raceasca si sa raceasca atmosfera terestra,astfel ca in scurt timp vom avea zapada mai mare ca la viscolu de acu o luna...si gata glaciatiunea!
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Arhanghelul din 15 Martie 2012, 01:52:17
Probabil ca este vorba mai degraba de o optimizare a efectului fotoelectric extern datorita unuia sau mai multor noi elemente chimice din componenta sau ca impuritati (ce prin izolare atomica formeaza .... probabil mai multe celule termovoltaice)  ... ar fi prea revolutionar(cu petrolul ce facem ?) ...

http://www.4tuning.ro/inovatii-auto/primele-imagini-cu-farurile-pe-laser-de-la-bmw-10875.html (http://www.4tuning.ro/inovatii-auto/primele-imagini-cu-farurile-pe-laser-de-la-bmw-10875.html)

http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-03/09/230-percent-efficient-leds (http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-03/09/230-percent-efficient-leds)

http://en.wikipedia.org/wiki/Band_gap (http://en.wikipedia.org/wiki/Band_gap)

______________________________________________________________________

http://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&js=n&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FBand_gap (http://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&js=n&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FBand_gap)

Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Arhanghelul din 15 Martie 2012, 02:12:35
Deoarece in timpul editari ... din greseala am citat aceasi postare personala ... cu scuzele de rigoare ... voi corecta printr-o adaugire conexa subiectului cu LED-ul "eficient" termovoltaic ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect)

P.S. Im cer scuze de dubla postare ... a fost din neatentie ... dar consider ca poate fi iertata ... prin aceasta adaptare/adaugire ...
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Tayka din 15 Martie 2012, 13:52:38
Citat din: alx din  14 Martie 2012, 23:27:29
Si uite asa va incepe urmatoarea Era Glaciara...
Această inovaţie poate fi un blestem dacă răceşte atmosfera,dar poate fi şi o binecuvântare acum când soarele şi-a ieşit din ..pepeni încălzind atmosfera tot mai tare.Poate dacă vom folosii cândva intensiv această invenţie vom scăpa şi de chemtrails-ere. :-D :evil:
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: zamotrak din 25 August 2012, 23:23:33
Am primit informatia aceasta de la un amic.Ma gandeam ca ar putea fii de folos.Nu e prea noua ,dar cine stie.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=f5f673cf69&view=att&th=1395eeef906d28d5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8XSSR4vrM3DZSfS-ScCk00&sadet=1345924351587&sads=fnRmFYAAYE-0zcyCs2eT8FArQQY&sadssc=1 (https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=f5f673cf69&view=att&th=1395eeef906d28d5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8XSSR4vrM3DZSfS-ScCk00&sadet=1345924351587&sads=fnRmFYAAYE-0zcyCs2eT8FArQQY&sadssc=1)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Nox din 25 August 2012, 23:41:32
Citat din: zamotrak din  25 August 2012, 23:23:33
Am primit informatia aceasta de la un amic.Ma gandeam ca ar putea fii de folos.Nu e prea noua ,dar cine stie.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=f5f673cf69&view=att&th=1395eeef906d28d5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8XSSR4vrM3DZSfS-ScCk00&sadet=1345924351587&sads=fnRmFYAAYE-0zcyCs2eT8FArQQY&sadssc=1 (https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=f5f673cf69&view=att&th=1395eeef906d28d5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8XSSR4vrM3DZSfS-ScCk00&sadet=1345924351587&sads=fnRmFYAAYE-0zcyCs2eT8FArQQY&sadssc=1)

Mulţumim pentru... nimic.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: zamotrak din 26 August 2012, 00:00:52
Citat din: Nox din  25 August 2012, 23:41:32
Mulţumim pentru... nimic.


Cu placere !
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: dacian din 26 August 2012, 11:45:13
Si in afara de a ne face conturi la mopeka (nu stiu ce e ala si nici nu sunt prea curios de el....) cum putem citi si noi materialul?
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: elena78 din 18 Septembrie 2012, 21:57:59

iata  noua tehnologie fondata de catre Mehran Keshe este oare o reincarnare a lui Nikola Tesla???(Nicolae Teslaru) sa speram ca guvernele vor accepta aceasta tehnologie si sa nu mai fie asa de atacati dupa bani .

Fundaţia Keshe doreşte să pună la dispoziţia întregii omeniri tehnologia bazată pe energie liberă şi pe propulsie magnetică, fără să solicite niciun profit şi nicio sumă de bani pentru aceasta. Ţelul fundaţiei este de a pune astfel capăt sărăciei şi foametei în lume. Noua tehnologie va face posibil transportul de mărfuri şi de fiinţe umane în orice punct de pe planeta noastră, într-un interval de 5-10 minute; de asemenea, ea va oferi cu uşurinţă posibilitatea călătoriilor galactice şi implicit a contactului cu alte civilizaţii extraterestre, graţie dezvoltării tehnologiei de zbor spaţial. O altă utilizare imediată a tehnologiei va fi în ceea ce priveşte asigurarea unei cantităţi îndestulătoare de apă potabilă foarte pură şi sănătoasă, astfel încât aproape nicio zonă de pe glob nu va mai avea de suferit de pe urma secetelor prelungite şi a lipsei de apă.

Keshe Foundation - Introduzione e gravità - subITA (http://www.youtube.com/watch?v=Wu74H8EYHR0#)


http://fara-secrete-forum.net/index.php?topic=215.msg1055;topicseen#msg1055 (http://fara-secrete-forum.net/index.php?topic=215.msg1055;topicseen#msg1055)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: elena78 din 18 Septembrie 2012, 22:01:59
 iata aici  discursul inteleptului ascultati-l cu atentie va rog!


Fondazione Keshe-Scienza-Incredibile scoperta che cambierà l'umanità PER SEMPRE!! (http://www.youtube.com/watch?v=71xl3EdswWg#ws)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Arhanghelul din 19 Septembrie 2012, 00:01:12
Citat din: elena78 din  18 Septembrie 2012, 21:57:59
iata  noua tehnologie fondata de catre Mehran Keshe este oare o reincarnare a lui Nikola Tesla???(Nicolae Teslaru) sa speram ca guvernele vor accepta aceasta tehnologie si sa nu mai fie asa de atacati dupa bani .

Fundaţia Keshe doreşte să pună la dispoziţia întregii omeniri tehnologia bazată pe energie liberă şi pe propulsie magnetică, fără să solicite niciun profit şi nicio sumă de bani pentru aceasta. Ţelul fundaţiei este de a pune astfel capăt sărăciei şi foametei în lume. Noua tehnologie va face posibil transportul de mărfuri şi de fiinţe umane în orice punct de pe planeta noastră, într-un interval de 5-10 minute; de asemenea, ea va oferi cu uşurinţă posibilitatea călătoriilor galactice şi implicit a contactului cu alte civilizaţii extraterestre, graţie dezvoltării tehnologiei de zbor spaţial. O altă utilizare imediată a tehnologiei va fi în ceea ce priveşte asigurarea unei cantităţi îndestulătoare de apă potabilă foarte pură şi sănătoasă, astfel încât aproape nicio zonă de pe glob nu va mai avea de suferit de pe urma secetelor prelungite şi a lipsei de apă.

Keshe Foundation - Introduzione e gravità - subITA (http://www.youtube.com/watch?v=Wu74H8EYHR0#)


http://fara-secrete-forum.net/index.php?topic=215.msg1055;topicseen#msg1055 (http://fara-secrete-forum.net/index.php?topic=215.msg1055;topicseen#msg1055)

Citat din: Arhanghelul din  03 August 2012, 12:03:45
News Alert ...  :evil:  :mrgreen:  :-o

http://www.stiintasitehnica.com/o-furtuna-solara-moderata-va-lovi-pamantul-astazi_1559.html (http://www.stiintasitehnica.com/o-furtuna-solara-moderata-va-lovi-pamantul-astazi_1559.html)

http://www.stiintasitehnica.com/curiosity-se-apropie-de-marte_1557.html (http://www.stiintasitehnica.com/curiosity-se-apropie-de-marte_1557.html)

________________________________________________________________

http://www.ziare.com/magazin/fenomen/perseidele-2012-a-inceput-ploaia-de-stele-cazatoare-video-1182318 (http://www.ziare.com/magazin/fenomen/perseidele-2012-a-inceput-ploaia-de-stele-cazatoare-video-1182318)
http://noutatidinastronomie.blogspot.ro/2012/07/perseidele-ploaia-de-stele-cazatoare.html (http://noutatidinastronomie.blogspot.ro/2012/07/perseidele-ploaia-de-stele-cazatoare.html)
http://www.astronomy.ro/perseide-2012_3232.html (http://www.astronomy.ro/perseide-2012_3232.html)
_______________________________________________________________

http://2blackjack1.wordpress.com/2012/08/02/anunt-important-de-la-fundatia-keshe/ (http://2blackjack1.wordpress.com/2012/08/02/anunt-important-de-la-fundatia-keshe/)

                                                Acest eveniment nu este accesibil publicului!
Numai invitaţi reprezentanţi ai guvernelor sunt permise. Nimic nu va fi vazut din afara. Vă rog, lăsaţi oaspeţii să participe în pace.
                                                               Următorul eveniment public este la 21 septembrie 2012.


http://www.keshefoundation.org/en/introduction/the-kf-center/123-events/312-the-second-international-presentation (http://www.keshefoundation.org/en/introduction/the-kf-center/123-events/312-the-second-international-presentation)

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.msg74685.html#msg74685 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.msg74685.html#msg74685)

P.S. Daca vrei/oferi/daruiesti ...  ceva pentru toti umanoizi de pe Terra ... nu o faci confidential(strict secret) doar pentru ...  "Acest eveniment nu este accesibil publicului!"
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 19 Septembrie 2012, 09:04:18
Contextu-i mai imbirligat o tzira - si nu doar fiindca M. Keshe e iranian, iar Obamache l-a catalogat deja drept "terorist". 8-)
Niciun reprezentant al SUA nu participa deci la secretoasele prezentari ale fundatiei persanului un pic belgian. Chestie care alimenteaza si mai abitir diverse ipoteze - inclusiv aia privind capturarea faimoasei drone americane cu ajutorului unui presupus OZN :ufo: dezvoltat de Keshe pt. Iran.

http://www.wired.com/dangerroom/2012/01/iran-ufo-drone/ (http://www.wired.com/dangerroom/2012/01/iran-ufo-drone/)

Pe aceeasi tema a energiilor moca, :star: cunoscutii Benjamin Fulford si David Wilcock vehiculeaza si ei de ani buni diverse basme nemuritoare - cu chinejii in rol de "baieti buni" de asta data, care ar fi dat deja dispozitive demonstrative Free Energy unui numar de 163,79 state. :-D
Fericirea unei noi ere de aur a omenirii ar fi deci "pe vine" de multa vreme - tot atita de cind mai toti sforarii satanici NWO :evil: sint in curs de arestare.... perpetua, doar ca total invizibila. :lol:
Deh, sperantzele-n "mai bine" nu trebuie sa moara vreodata, chiar atunci cind cei care le spera sint deja in coma.
Morala tuturor povestilor astora poate fi rezumata zic eu in citeva versuri:

Sedeti blanzi voi miliarde
Si nu plingeti cind va arde
Foamea-n git si frigu-n oase
Sau c-aveti lanturi prea groase,

Ca v-aduce Keshe voua
Energie moca noua.
...Cind? In viatza urmatoare,
De nu behaiti prea tare.
:-D
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 17 Octombrie 2012, 11:00:15
Stire... aproape ontopic - fiindca, dupa maxima "There isn't free lunch", :wink: si eu inclin sa cred ca energii 100% gratuite n-ar prea exista pe palierul in care vietuim deocamdata.

Inventarea unor panouri solare "3D" mult mai eficiente decit cele plane (cu celulele fotovoltaice montate pe-o structura conica rotativa) pare insa un pas important in ridicarea randamentului conversiei energiei radiante a Soarelui :star: in curent electric (valori actuale: pina-n cca. 20%).

Cu cit anume, om vedea dupa primele teste efective - un factor de crestere de 20 X anuntat de inventatori mi se pare oricum prea optimist nu doar fiindca ar indica un randament de 400%, :-D, chiar daca se profita de ideea simpla, dar eficienta a separarii dinamice a proceselor de producere efectiva a curentului (derulat in microsecunde) de cel al incalzirii celulelor fotovoltaice (in milisecunde - proces inhibitor al eficientzei conversiei).

V3 Solar Cell (http://www.youtube.com/watch?v=ExRYpq6NM6U#ws)

Website producator: http://v3solar.com/ (http://v3solar.com/)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: SLEAH19 din 19 Octombrie 2012, 20:54:19
O mica firma din Marea Britanie a produs prima "benzina din aer", folosind o tehnologie revolutionara, care promite sa rezolve criza de energie, precum si sa contribuie la limitarea incalzirii globale prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera, scrie The Independent.

Extragerea dioxidului de carbon din aer, eliminand in acest fel si principalul gaz cu efect de sera din atmosfera, este telul tehnologiilor verzi. Aceasta firma britanica il duce insa la un alt nivel: foloseste carbonul din atmosfera pentru a produce un combustibil care poate fi folosit de motoarele deja existente.

http://www.incont.ro/industrie/descoperirea-care-revolutioneaza-lumea-cine-sunt-oamenii-care-au-reusit-sa-transforme-aerul-in-benzina.html (http://www.incont.ro/industrie/descoperirea-care-revolutioneaza-lumea-cine-sunt-oamenii-care-au-reusit-sa-transforme-aerul-in-benzina.html)

"Am luat de dioxid de carbon din aer si hidrogen din apa si am transformat aceste elemente in benzina", a declarat Peter Harrison, directorul executiv al companiei, care a dezvaluit descoperirea in cadrul unei conferinte la Institution of Mechanical Engineers in Londra.


Păi ? La dracu cu eliminarea efectului de seră....... benzina produce  din nou CO2 si COdoi cu apă din nou benzină ,... şi marmota împacheta fum .....
Titlu: IBM construieste o baterie cu o autonomie de 800 km
Scris de: jean din 08 Mai 2013, 16:25:27
Noul tip de baterie, cunoscut ca celulă litiu-aer, are o densitate energetică mult mai mare decât cea a bateriilor clasice care alimentează automobilele electrice, fiind aproape la fel de eficienta ca benzina și motorina. Din declarațiile savanților și inginerilor care au lucrat la acest proiect, se pare că rezultatul obținut în cele din urmă este unul promițător. Sunt cateva prototipuri functionale în cadrul proiectului IBM Battery 500 și se speră că un prototip la scară completă va fi pregătit până în 2013, tehnologia urmând a fi comercializată sub forma unor baterii propriu-zise în jurul lui 2020. Mai multe puteti citi pe:
http://stiintasitehnica.com/stiri/bateria-cu-aer-ar-putea-ridica-vehiculele-electrice-la-un-alt-nivel-de-autonomie-i-de-pia-a/index.html (http://stiintasitehnica.com/stiri/bateria-cu-aer-ar-putea-ridica-vehiculele-electrice-la-un-alt-nivel-de-autonomie-i-de-pia-a/index.html)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: fiulploii din 17 Mai 2013, 13:10:14
Cateva linii de urmat de cine vrea sa stie mai multe:

1. Bruce Eldridge De Palma (1935-1997), fratele mai mare al cunoscutului regizor Brian De Palma, este o figură binecunoscută în comunitatea energiei libere.

Inginer electrician, absolvent al Harvard în 1958, a predat fizica la MIT, vreme de 15 ani.

A dezvoltat conceptul N-Machine în 1977, împreună cu alte dispozitive, dintre care, cel puţin unul, manifesta caracteristici antigravitaţionale.


Motorul este, de fapt, un generator monopolar, bazat pe discul Faraday, care poate produce de cinci ori mai multă energie decât consumă.

2. Paramahamsa Tewari (1937), absolvent în 1958 al Banaras Engineering College, India, a deţinut poziţii de conducere, în organizaţiile implicate în majoritatea proiectelor nucleare, ale Departamentului pentru Energie Atomică, din India.

Aliat constant al lui Bruce, este inventatorul Generatorului Energetic Spaţial, având acelaşi principiu funcţional cu N-Machine şi un randament declarat de 200%.


3. Thomas Henry Moray (1892 - 1974) a fost un inventator din Salt Lake City, Utah.

Generatorul său, valva Moray, avea o putere de generare de circa 50.000 Watt, fără nici un consum aparent.

În anii '30 Moray, a reclamat repetat că, el şi familia sa, au fost ameninţaţi, laboratorul i-a fost devalizat şi asupra lor s-au tras focuri de armă, pentru a-i bloca cercetările şi demonstraţiile publice.

4. Walter Russell (1871 - 1963) a fost un geniu pluridisciplinar, pictor, sculptor şi arhitect, cunoscut mai ales pentru teoria sa unificată a fizicii şi cosmogoniei, care afirmă, în principal, că Universul a fost fondat pe baza unui principiu unificator al schimburilor energetice, ritmice, echilibrate.


Cercetările sale asupra tabelului periodic al elementelor, au condus la descoperirea teoretică a unor elemente chimice necunoscute în epocă (plutoniu, deuteriu şi tritiu), a apei grele dar şi a unor elemente chimice transuraniene, ce au rămas nedescoperite până astăzi.

Teoriile sale asupra principiilor fundamentale ale dinamicii energiei, naturii materiei şi progresiei evoluţiei materiei, au pus practic bazele unei noi ştiinţe, pe care un Nikola Tesla, profund impresionat, l-a sfătuit să o ascundă pentru o mie de ani, până când omenirea va fi pregătită.

5. Paul Pantone (1950) este un american din Detroit, inventator al procesorului de combustibil GEET (Global Environmental Energy Technology) cu ajutorul căruia, motoarele automobilelor, pot funcţiona cu un amestec care conţine chiar şi 80% apă.

El a devenit un exemplu teribil, al abuzurilor autorităţilor şi oamenilor de afaceri, împotriva inventatorilor care pot revoluţiona tehnologiile existente astăzi.

Paul Pantone a proiectat şi dezvoltat motoare experimentale, care reduc consumul de combustibil cu circa 50-70% şi reduc emisiile de poluanţi plus gaze de seră, cu circa 90%.

Sistemul lui Paul Pantone de eficientizare energetică, dezvoltat pe o perioada de 25 de ani, a fost patentat, însă el a refuzat să vândă licenţa pentru această tehnologie, pe care, în schimb, a postat-o pe internet pentru a putea fi folosită de oricine.

Concomitent cu acest refuz, el a fost ţinta unei înscenări, în urma căreia a fost acuzat de autorităţi pentru fraudă şi internat într-un azil psihiatric din statul american Utah, pe motivul că numai un bolnav mintal poate susţine că motoarele cu combustie internă pot funcţiona cu apă.

A fost eliberat în mai 2009, în urma presiunilor crescânde ale comunităţii GEET din întreaga lume.

Motorul lui se apropie de transformarea termodinamică ideală, care trebuie să readucă temperatura gazelor de ardere, la cea a mediului ambiant, pentru a obţine un randament maxim.

Oare apar transmutaţii nucleare, la fel ca în cazul fuziunii la rece, din moment ce carbonul, prezent în petrolul folosit la pornire, dispare, iar motorul pare să emită un tip de radiaţie necunoscută, dar cuantificabilă ?


Barbotarea carburantului în rezervor, aşa cum veţi vedea în film, fiind extraşi doar vaporii, ar reprezenta sistemul de injecţie ideal al unui motor cu ardere internă, a cărui randament este foarte redus tocmai din cauza imperfecţiunii acestui sistem, care nu reuşeşte transformarea completă carburantului,  din starea de lichid, în cea de vapori.

Optimiştilor, care se întreabă dacă nu ne-am putea monta astfel de dispozitive pe maşinile noastre, le aduc aminte că în România mai există şi ceva numit "inspecţia tehnică periodică", care va bloca garantat o astfel de iniţiativă, chiar dacă noxele ar fi mult reduse sau ar dispărea complet, fiindcă rostul ei nu are nimic de-a face cu ecologia, ci numai cu cenzura şi impozitarea continuă.


6. John Hutchison (1945) este un inventator canadian, ale cărui cercetări au relevat apariţia unor fenomene imposibil de explicat, de către ştiinţa oficială: levitaţia unor obiecte grele; fuziunea unor materiale diferite, lemn şi metal de exemplu, fără deformări ale obiectelor în cauză; încălziri anormale ale metalelor, în absenţa unei surse calorice; dezintegrarea spontană a unor obiecte metalice; modificări ale structurii cristaline şi ale proprietăţilor fizice ale unor metale; transmutaţii ale unor metale; dispariţia unor probe metalice.

sursa (http://antiiluzii.blogspot.com/2011/04/energia-libera-cursa-catre-punctul-zero.html)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: liviutatarus din 09 Octombrie 2014, 21:47:45
http://daniilgaucan.wordpress.com/2014/03/19/fundatia-keshe-a-pus-astazi-gratuit-la-dispozitia-intregii-umanitati-tehnologia-care-va-transforma-planeta-pamant/ (http://daniilgaucan.wordpress.com/2014/03/19/fundatia-keshe-a-pus-astazi-gratuit-la-dispozitia-intregii-umanitati-tehnologia-care-va-transforma-planeta-pamant/)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Ganditorul din 11 Octombrie 2014, 14:53:34
Am coborat fisierele "magice" care ofera scheme de Free Energy.
imi par o abureala din care nu intelegi nimic, in care nu exista repere tehnice sau stiintifice si in care se face o propaganda ideii "dati-ne bani pt binele omenirii". poate sunt eu carcotas sau nepriceput - si nu vad adevarurile relevante. Astept comentarii de la alti colegi care-si umplu calculatorul cu aproape 2G de balarii "free energy".
Titlu: Re: Energii libere, APROAPE gratuite si DELOC simple - E-Cat-ul lui Rossi.
Scris de: Xanadron din 17 Octombrie 2014, 10:28:32
Cred ca reactorul "de fuziune rece" al italianului Andrea Rossi e cu mult mai credibil decit sucelile si-nvirtelile belgiano-persanului Keshe (de la care avusesem ceva sperantze - induse poate subconstient de radacinile iraniene ale gnosticismului zoroastric.)

http://www.extremetech.com/extreme/191754-cold-fusion-reactor-verified-by-third-party-researchers-seems-to-have-1-million-times-the-energy-density-of-gasoline?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+ziffdavis/extremetech+%28Extremetech%29&utm_content=FeedBurner+user+view (http://www.extremetech.com/extreme/191754-cold-fusion-reactor-verified-by-third-party-researchers-seems-to-have-1-million-times-the-energy-density-of-gasoline?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+ziffdavis/extremetech+%28Extremetech%29&utm_content=FeedBurner+user+view)

Noua declinare a E-Cat-ului macaronarez  - chestie serioasa, in ciuda aspectului de reshou incropit de-un santierist :-D - a produs deci per total 1.5 megawati (1.500 kW) in 32 zile si cu un raport supraunitar de eficientza de 1:3,74 (adica energie bagata/scoasa) sub supravegherea continua a unor experti, dupa care a fost luat din nou la puricat de cercetatori seriosi din mai multe universitati aidoma (suedezii-s cel putin ca nemtii.)

N-are rost sa intru-n detalii tehnice - curiosii le gasesc oricum singurei - dar ce-i de subliniat ramine "misterul" reactiilor nucleare constatate-n "combustibilul" folosit de Rossi (nichel cu ceva litiu-7 "imbogatite" cu ceva hidrogen, sub  influentza unui rezistor producind impulsuri magnetice) 8-).

...Aham, pai spilu' asta era demult cunoscut (si respins drept sharlatanie de catre... petrolistii cu sau fara cearsafuri in cap :-D) - ma refer, pt. cei care nu cunosc spetza (adica pt. toti presupun :lol:) la "Cazul Ronald Richter" - 1951 (din Argentina peronista si post-nazista, in care savantul nazist (pe care nici nu-l chema de fapt RR - dar ce mai conteaza asta...) sustinea descoperirea fuziunii "la rece" bazata pe exact aceleasi principii de "stresare magnetica" a litiului.
"Descoperire" care era de fapt o continuare/dezvoltare a studiilor nemtesti din timpul WW-II.

Dincolo de orice alte speculatii insa, E-Cat-ul merita urmarit cu maxima atentie in continuare.

P.S.: ...Desi eu cel putin ma astept ca A. Rossi o sa aiba un accident (egal daca cerebral sau in trafic). :lol:
Ori ca patentul va fi cumparat de Chevron, Exxon, Raytheon sau RUFOn ( :-D mai glumizez si io, sa visze si Spooky frumos) - care evident ca pe urma o sa-l inchida cu 7 lacate intr-un seif.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple. de la aia "mari"
Scris de: rontzo din 17 Octombrie 2014, 13:48:24
m-am tot gandit daca sa postez asta la "Legaturi catre stiri interesante"
totusi cred ca locul ii este aici
Pe scurt, (n-as fi crezut ca ajung sa citesc asta prea curand) Martin-Lockheed da pe gusha ca lucreaza la rectorul de fuziune 'portabil" si ca prototipul e gata in 2017
Mi se pare o schimbare de atitudine la nivel inalt de la shmekerii TPB, care anunta public ca renunta incetishor, (dar totusi repejor-frumos paradox nu-i asa?), la sursele de energie conventionala si ne zic deja ce pun in schimb si cum va merge integrarea noului in infrastructura existenta
http://www.ziare.com/mediu/energia-nucleara/descoperirea-care-poate-schimba-lumea-energie-nucleara-fara-riscuri-cancer-sau-poluare-video-1327889 (http://www.ziare.com/mediu/energia-nucleara/descoperirea-care-poate-schimba-lumea-energie-nucleara-fara-riscuri-cancer-sau-poluare-video-1327889)
cred ca e una dintre putinele stiri cu valoare din ultima vreme
Titlu: Re: Energii libere, gratuite (?) si simple.
Scris de: Xanadron din 17 Octombrie 2014, 14:05:10
La fel de importanta pare si-o stire despre inventarea unei baterii revolutionar de durabile si rapid de-ncarcat, de catre singaporezi:
http://rt.com/news/195696-ultra-fast-batteries-invention/ (http://rt.com/news/195696-ultra-fast-batteries-invention/)

...sau asta despre "molten salt reactors" :star:
http://www.the-weinberg-foundation.org/#Blog (http://www.the-weinberg-foundation.org/#Blog)

Si anuntul "Skunk Works"-ului Lockheed (de care stiam de mult, dar n-am considerat ca merita efortul postarii) ar avea acelasi statut, daca n-ar veni pe canale MSM gen Forbes - e doar parerea mea si asta.

F. posibil sa fiu eu insa carcotas aiurea-n tramvai :lol: si sa apara si la noi (nu doar la DEVESELU insa... :wink:) asemenea "noi" reactoare de fuziune (de multa vreme functionale si pe orbita, si-n anumite subterane ale Terrei, credeti-ma pe cuvint) - si, mai ales, curentul produs de dinsele sa fie MOCA.
Chestie de care ma-ndoiesc insa la maxim.
Titlu: Re: Energii libere, (aproape) gratuite si nu chiar simple.
Scris de: Xanadron din 05 Februarie 2015, 11:23:44
Un site extrem de interesant  pe teme [almost]Free Energy, de la Bedini-Tesla switches pina la  dispozitivul supraunitar (overunity device) "The Motionless Electromagnetic Generator" (MEG) - inventat in 2002 de cunoscutul (de catre unii) Tom Bearden :
http://www.cheniere.org/ (http://www.cheniere.org/)

...care confirma insa si unele din supozitiile anterioare:
"But free electrical energy is nothing new.
U.S. Navy, General Electric and Stanford University used free energy system in 1930s.  Network Analyzer was completely self-powered by negative resistors"

"Westinghouse patented overunity process on Minuteman missile in 1960s"

Sugestiva si afirmatia-indemn:
Read how the future of humanity has been hi-jacked for more than 50 years by the weaponization of scalar electromagnetics and how the Western scientific community has been blind-sided by dogmatic adherence to 1867 electrical theory.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 05 Februarie 2015, 13:51:45
Sunt multe de comentat pe marginea fre energy, desigur. Din câte-mi amintesc, cheniere.org are și multe chestiuni sterile. Și dacă nu mă înșel, site-ul e al lui Tom Bearden. Am citit cartea lui, acum câțiva ani. O relativ instructivă istorie a free energy research, însă cu un singur hint, și acela cam inconsistent, după mine.

Cred că mai toate site-urile de profil, să le zicem, excelează mai ales în "free nothing", dar un lucru e cert: sistemul are toleranță zero față de accesibilizarea generală a acestui domeniu. Auzi de chestii minunate, o singur dată. Apoi, liniște.
Îmi amintesc de o emisiune de știri prin anii 2000, la un post local - preluată apoi de Pro TV. Era vorba de un tânăr student ieșean care dezvoltase un sistem ce făcea ca un bec să funcționeze din plin consumând practic zero Wați, fără a fura energie din rețea. Totul măsurat, verificat etc. N-am mai auzit de el de atunci. Un altul făcuse, prin anii 90, o ,,cutiuță" cu un cordon electric și la capăt o fișă pentru priză. Odată conectată, cutiuța se ridica circa un metru de la sol. Omul se dusese la Politehnică, la o oră de laborator a unui prieten al meu, care mi-a relatat întâmplarea. Voia o explicație a fenomenului. Luat la întrebări de asistent, a luat cutiuța și a întins-o. Nici de el n-am mai auzit vreodată...

Am întâlnit o sumedenie de astfel de relatări, inclusiv la prima mână, nu prin intermediul media, urmate de tăcere. Și multe morți suspecte, în întreaga panoplie mondială a inventatorilor din domeniu. Concluzia: people, go easy on the forbidden fruit, or else...
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: mm din 05 Februarie 2015, 14:12:53
 
Citat...sau asta despre "molten salt reactors" 
In acelasi sait se dau date interesante despre thoriu - ca si combustibil in centrale (nuclear)electrice de trei ori mai ieftine ca acelea cu uraniu, subiect tratat de curand pe forum in legatura cu Die Glocke si producerea de thoriu.
http://www.the-weinberg-foundation.org/learn/thorium/ (http://www.the-weinberg-foundation.org/learn/thorium/)
  Un foarte bun sait (din care am selectat schema lui Kapanadze):
http://overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg189076/ (http://overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg189076/)
Oricine isi poate construi un generator similar cu acesta. Asta doar apropo de:
CitatChestie de care ma-ndoiesc insa la maxim.
Cred ca exista deja in lume vreo suta de inventii de generatoare diferite de energie moca.
.
Titlu: Re: Energii libere, gratuite (?) si simple.
Scris de: kandaon din 05 Februarie 2015, 15:51:00
Citat din: Xanadron din  17 Octombrie 2014, 14:05:10


...sau asta despre "molten salt reactors" :star:
http://www.the-weinberg-foundation.org/#Blog (http://www.the-weinberg-foundation.org/#Blog)


F. posibil sa fiu eu insa carcotas aiurea-n tramvai :lol: si sa apara si la noi (nu doar la DEVESELU insa... :wink:) asemenea "noi" reactoare de fuziune (de multa vreme functionale si pe orbita, si-n anumite subterane ale Terrei, credeti-ma pe cuvint) - si, mai ales, curentul produs de dinsele sa fie MOCA.
Chestie de care ma-ndoiesc insa la maxim.

Din cate imi amintesc s-a vorbit acu nu demult despre un nou reactor experimental (tot de fisiune insa) ce va fi construit la noi (nu chiar ce spun aia de la Loockheed dar oricum ceva superior fata de ce exista azi).
In mod cert exista dezvoltate surse de energie mai bune decat ce se recunoaste si foloseste oficial dar interese diverse fac ca ele sa ramana inca nefolosite oficial (sau considerate inca in sfera stiintifico-fantastica)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: kandaon din 05 Februarie 2015, 15:53:44
Citat din: mm din  05 Februarie 2015, 14:12:53

  Un foarte bun sait (din care am selectat schema lui Kapanadze):
http://overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg189076/ (http://overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg189076/)
Oricine isi poate construi un generator similar cu acesta. Asta doar apropo de:  Cred ca exista deja in lume vreo suta de inventii de generatoare diferite de energie moca.
.

Tot pe siteul ala am gasit niste chestii interesante legate de Romania  :-D

http://overunity.com/8073/romanian-secret-technology-which-worked-lots-of-ou/#.VNNzAS4Sa1s (http://overunity.com/8073/romanian-secret-technology-which-worked-lots-of-ou/#.VNNzAS4Sa1s)

Sunt portiuni scrise si in romaneste pe acolo si daca macar jumate din ce se zice ar fi real chiar suntem tari hehe
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 05 Februarie 2015, 18:33:42
Citat din: kandaon din  05 Februarie 2015, 15:53:44
Tot pe siteul ala am gasit niste chestii interesante legate de Romania  :-D

http://overunity.com/8073/romanian-secret-technology-which-worked-lots-of-ou/#.VNNzAS4Sa1s (http://overunity.com/8073/romanian-secret-technology-which-worked-lots-of-ou/#.VNNzAS4Sa1s)

Sunt portiuni scrise si in romaneste pe acolo si daca macar jumate din ce se zice ar fi real chiar suntem tari hehe

Da, interesant... bis (sau Byss?) :lol: insa, fiindca Abyss a postat mai demult linkurile cu enigmaticul ing. Moraru din zona asta (mai directa):
http://forum.softpedia.com/topic/234965-motoare-magnetice/page__st__216 (http://forum.softpedia.com/topic/234965-motoare-magnetice/page__st__216)

Adevaru-i ca paradoxul jdemiilor de idei/inventii epocale romanesti pare real - zic "paradox" fiindca si astea par sa fi fost la fel de "ingropate" ca altele din tzari cu apa mai calda. :-D Ca altfel am fi intr-o alta stare a natiunii, nu?
(Pina si ex-colegul Lucian Cozma - a carui retragere dupa oarece "flames" aberant pornite de altii o regret si acum - sustinea... ba nu, sugera ca lucra la niste chestii top-kozmic-secret doar aparent abracadabrante)... 8-)

Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 05 Februarie 2015, 21:12:58
Kapanadze folosește un principiu simplu. De fapt singurul....Atât de frumos încât poți face zeci de aparate diferite. Problema e alta. Odată înțeles principiul se cam duce dracul pe apa sâmbetei. Fiindcă ceea ce se extrage sub forma numita cur. electric este aceeași chestie care ne da viață, și care ne-ar putea spori energia corpului activând creierul la maxim. Dar....au dat cu pulberi în atmosfera pentru a ecrana acel surplus. De ce? Fiindcă cineva se teme de prostii deveniți înțelepți și prefera drumul cel lung către nemurire. Păcat.
Titlu: Re: Energii libere, gratuite si universale.
Scris de: Xanadron din 06 Februarie 2015, 11:34:34
Wer "Quantenphysik" sagt, muss auch "Metaphysik" sagen 8-)
...zicea un neamtz mai destept ca JE (ca altfel Daimler-Benz, Siemens, BMW, EADS, AEG und Co. s-ar fi infiintat la Patirlagele sau Caracal), pe linia multor altora care sustin ca si alchimistii operau de fapt cu schepsisurile "ilogice" ale fizicii cuantice in cautarea a cu totul altceva decit amarita transmutatie Hg-Au.

Si care banuia, printre altele, ca misteriosul "clopot" nazist ar fi avut [si] scopul - deloc luat in calcul - al crearii de suflu vital - ipoteza la care o sa revin mai bine pe topicul fiuluiploii, nu tocmai "atractiv" fiindca deloc senzational, dar inviorat o tzira dupa tentativele debunkerizante ale amicului tractorbeam (bune si ele, ca fara polaritati nexam scintei in disjunctoarele din devle.)

Teoria campului unificat (Ficat-ficat !!! :-D ...guitza porcu' nostru bleu) n-ar fi asadar chiar atit de anormal sa includa si "energia vitala" :star: banuita si de tine, compadre abyss, a fi cuprinsa-n sfera ei intretzesuta-n vortexuri eterice. Energie despre tot mai putine surse ramase-n colturi prafuite de biblioteci (ca netu-i un Moloh cam chior) pomenesc c-ar putea fi si stocata, si utilizata in cele mai stranii moduri. Pina si la propulsia de OZN-uri "biologice". :ufo:

...Insa pozitia pasiva a asteptarii zilei reincarnarii unui Tesla altoit cu Maxwell - dar si a saltarii cu mandat in Iad a J.P. Morgan-ilor :evil: - nu cred ca-i cea mai buna. Altfel avem soarta porcului albastru. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=zA5r4l6tSAI (https://www.youtube.com/watch?v=zA5r4l6tSAI)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 06 Februarie 2015, 14:28:20
  Te apuca amețeala de atâtea vortexuri compadre... Rolul centralelor nucleare a fost altul. Rolul așa ziselor generatoare cu campuri plasmatice este iarăși altul...însă ambele folosesc aparent poate , sistemul de răcire pt a produce cur. electric. O prosteala și un scuipat la adresa tuturor celor preocupați de știință. Părerea mea, desigur.
  Tesla nu mai are cum sa se reancarneze... la fel și pentru  alții de talia lui. Sunt tehnologii după părerea mea capabile sa realizeze și pușcării astrale...confortabile dealtfel.
  Energia ... După cum stau lucrurile eu unul nu cred ca mai are vreun rost sa mai discutam despre ceva. E inutil. Dacă energia corpului dicteaza și nivelul procesării informațiilor la nivel mental atunci e clar ca vom avea discuții nesfârșite, troli și alte pierderi de timp ... Nu sunt de părere ca trăim intr-o pușcărie cI mai degrabă într-un llagăr de munca silnica și exterminare controlata combinat și cu un sistem perfid de privilegii și recompense. De exemplu dacă ești un tip deștept  atunci poți sa o duci bine și în acest lagăr. ..
  Așa ca despre ce atitudine activa sa vorbim? Când suntem mai mult adormiți?  Adică impresia indusa de Sistem e mai puternica decât realitatea oferită de către propriile percepții din dotare.
   Suflul vital, undele radio, magnetismul, formele de electricitate și electromagnetism nu sunt decât modalități prin care se captează, condensează și canalizează către un dispozitiv doi curenți turbionari de polaritate opusa . Acolo unde ei se întâlnesc creaza un vortex de dispersare...ccare utilizat aprinde un bec...învârte un rotor....creaza o vibrație. ..dar în esență ceea ce a fost captat acum la dispersare se întoarce în marele flux planetar. Isis și Neftis....Cei doi curenți magnetici, Yng și yang reprezentați ca 2 particule de polaritate opusa în mișcare vorticiala.... Tată, pot sa o țin așa pana mă plictisesc....anticii au îmbrăcat în simboluri o cunoaștere eliberatoare....a MINȚII...adică fără tehnologie nu poți avea fântâni radiante de flux vital și astfel conexiune la Mintea cosmica, AkaSha, cunoaștere instantanee... etc.
  Da, poți efectua o redistribuire a bioenergiei personale prin control și atenție, rugăciune , yoga etc. adică oprirea proceselor mentale inutile și focusarea intelegerii/atentiei/energiei pe unul singur. E o varianta De moment. Dar vviață e o interferenta continua, datele se schimba neîncetat și nu poți menține la nesfârșit energia pe o singura intenție.  Și tesla zicea ca un inventator are nevoie de recluziune. Și sfinții. ..și tot așa.
Ce sau cine sa aibă o atitudine activa? Cum? Zici cu postari proprii pe forum ca asemenea atitudini nu generează decât un nume pe un glonț...sau vieți manipulate psy. Eh?
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 06 Februarie 2015, 17:58:09
De acord cu tot ce-ai scris, compadre (c-o mica exceptie - "De exemplu dacă ești un tip deștept atunci poți sa o duci bine și în acest lagăr." - nici vorba dupa mine, parshivenia viclean-rapace fiind dupa JE recompensata incomparabil mai mult decit neuronu'.)

In rest, cred in continuare ca astia de ne arunca v.i.t.r.i.o.l. in vieti taman ascunzindu-ni-l :wink: or sa piarda curind partida, desi merita re-accentuat sfatul amical si util oricui - anume ala de-a... merge pe burta in cazul detinerii oricaror date concrete in domeniul Free Energy :star: sau de-a iesi la rampa abia dupa ce-s convinsi ca au un "spate" solid, publicitate poate, dar oricum un anumit grad de protectie - si asta fiind insa o tema complexa in distopia actuala - deja mult peste Kafka, zic io.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 06 Februarie 2015, 22:23:23
Tocmai...Dacă ești viclean și nu rapace atunci o duci bine mersi. Sigur ca nu e un model dar .... nebunia e la mama ei acasă.
  Zici de spate sa aibă careva... pai clar nu are nimeni. Zici ca nu mai durează mult și se sparge balonul...atunci înseamnă ca va începe alt război mondial. De câte ori tehnologiile erau sa ajungă pe piața au tras băieții la gamela pe toată lumea.  Nu vezi că au ieftinit combustibilii? Da lumea nu mai e proasta, nu mai vrea război. ..dar când vin niște mercenari peste tine....și nu mai ai armata... uiți de rufon și alte scheme.
Păcat.
  Da nu murim, tot renaștem și tot așa. Băieții cu vitriol sunt doar o capcana pentru cei visători ori foarte pragmatici. Cei care sforaresc au alt plan. Se vede în jur...toți dorm iar cei semi treji se cred inobilati de vitriol....
    Schema cu înțelesul textului din vitriol se afla în tablele de smarald. Ghici unde ....și ce înseamnă de fapt Sa vizitezi interiorul pământului .
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 06 Februarie 2015, 23:22:43
Și un psss...mic - ce nu înțeleg ar fi modul în care hrănești peștișorii și mai apoi pui mâța pe acvariu... Concret nu cred ca mai contează nici o discuție pe nici un forum... Înțelegerea în sine ne este suprimată. Și atunci hai sa speculam ca cine suprima așa ceva, cine manipulează conştiența. .. nu vrea sa evadeze niciunde și nici aaltceva . Sta și se înarmează, plin de ura, fără mila și fără suflet, cu o atitudine de răzbunare ultimativa. Chestie foarte de compătimit dar ce mai contează?  Nimic nu mai contează pt mine decat propria desăvârșire, familie și tradiție sădită la facerea lumii. Restul e verde în față. Suntem pe o barca pe cale sa se scufunde.
   Deci ce mai contează alte lumi, tehnologii simple și minunate, o potențială viață de vis , răspunsuri la orice întrebare când noi ne aflam intr-într-un Acvariu de supermarket? numai prospețI de pus în oala? Nimic nu mai contează.
  Așa ca la cine te referi sa se implice mai activ? Sau vorbeai cu mâța? ☺
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 07 Februarie 2015, 00:31:28
CitatZici ca nu mai durează mult și se sparge balonul...atunci înseamnă ca va începe alt război mondial.
@abyss: Să-mi fie cu iertare că intervin în discuţia voastră, dar cred că nu asta e explicaţia formulării distinsului coleg Xanadron privitoare la tragerea heblului pentru sforari. Rezbelul mondial n-ar face decât să le reseteze lor jucărica, ei fiind bine mersi şi văzându-şi în continuare de vitriolarea viitoarei noi "societăţi". Sunt însă curios cum anume vede colegul Xanadron modul în care nemernicii vor fi opriţi, căci am mai auzit păreri, chiar convingeri asemănătoare. Eu mă tem că e vorba doar de wishful thinking, dar sigur că trag şi eu speranţe că poate-om prinde şi noi o bucată de viaţă fără asupritori de nici un fel. Altfel, total de acord cu tine, @abyss. Imaginea acvariului, aşa atroce cum e, pare teribil de reală şi dă sens multor întrebări existenţiale din ultimele decenii.
Rog încă o dată să-mi fie scuzat modul mai abrupt de abordare. Pot explica, oarecum. Am pierdut, în aprilie trecut, pe cel mai bun prieten al meu, ne ştiam de-o viaţă, mi-era mai drag ca un frate, un tip realmente fenomenal. Cu el, singurul, de altfel, aveam lungi discuţii, care mai de care mai interesantă, cum întâlnesc şi aici, pe RUFOn. Îi simt din greu lipsa, astfel că încerc să compensez cumva. Sper să nu se simtă nimeni ofensat - departe de mine această intenţie.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 07 Februarie 2015, 11:04:45
Mă bucur ca ai intervenit. Ești bine venit.

Cei cu vitriol nu sunt chiar niște nenorociți. Sunt convins că ceea ce îi mână sunt idealuri nobile folosite cam pragmatic ce-I drept. Problema mi se pare, este sincronizarea avântului tehnologic cu un anumit calendar de evenimente din viitor.
  Pentru că anumite edificii antice indica faptul ca erau pe lângă alte lucruri ce țin de simbolism și un fel de fântâni radiante al unei anumite forme de -electro-magnetisim, care stimula ori susținea o stare mai puternica de prezență a minții,  o înțelegere mai profundă.

Prin urmare o asemenea cunoaștere nu poate reprezenta în opinia mea decât o intervenție din afară .
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 07 Februarie 2015, 17:39:41
@abyss: Mulțumesc. Da, sigur, sunt mai multe teorii, cum ar fi cea privind forțarea buclelor evolutive, însă n-aș băga mâna-n foc că nu se putea și mai... omenește trage de sforile alea. :)
Așa e, cu edificiile în cauză. Ba chiar, poate, și cu anume locații pur și simplu, dacă e să ne luăm după unele guri. Locuri care cine știe ce chestii mai adăpostesc pe sub pământ.
Perfect posibilă și intervenția din afară, de ce nu? Să înțeleg așadar că tot cam acesta ar fi și modul în care manipulatorii vor fi opriți?
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: mm din 07 Februarie 2015, 22:27:21
CitatSunt multe de comentat pe marginea fre energy, desigur. Din câte-mi amintesc, cheniere.org are și multe chestiuni sterile. Și dacă nu mă înșel, site-ul e al lui Tom Bearden. Am citit cartea lui, acum câțiva ani. O relativ instructivă istorie a free energy research, însă cu un singur hint, și acela cam inconsistent, după mine.
  Cred că mai toate site-urile de profil, să le zicem, excelează mai ales în "free nothing", dar un lucru e cert: sistemul are toleranță zero față de accesibilizarea generală a acestui domeniu. Auzi de chestii minunate, o singur dată. Apoi, liniște. 
Tom Bearden e numai unul dintre sutele de inventatori care au facut "perpetuummobile". Ei si documentatia aferenta inventiilor lor (nu intotdeauna completa) se gasesc prin tot internetul intr-o mare bogatie de prezentari.
  Poti sa auzi ori de cate ori vrei despre aceste inventii (si chiar sa ti le confectionezi daca doresti), sunt perfect accesibile pe internet insa - ai dreptate - linistea de care vorbesti vine de la stapanii nostri (si ai inventatorilor) si nu inventatorii sunt vinovati de ea. Iata un sait f. bun, cu tot felul de inventii de energie moca, ce contine si toate amanuntele constructive pentru amatorii dornici:  http://jnaudin.free.fr/ (http://jnaudin.free.fr/)
.
 
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 08 Februarie 2015, 16:03:36
@ mm: Da, îmi cer scuze, cred că nu m-am exprimat eu limpede. Chestia cu auzitul o singură dată şi gata se referea la mass media, la canalele oficiale. Ai dreptate, pe internet găseşti şi ochi de om, cum s-ar spune, şi nu mint când afirm că am citit ceva documentaţie, altfel nu m-aş fi pronunţat că majoritatea site-urilor despre free energy excelează mai curând prin ,,free nothing", căci ori schemele sunt incomplete, ori ceva nu merge. Eu nu sunt electronist, dar prietenul pe care l-am pierdut era, şi încă unul de geniu. Îi spuneam ,,omul care poate repara şi OZN-uri". Împreună am studiat, în ultimii zece ani, multe asemenea tehnologii redate pe site-uri. E drept, nu foarte insistent, căci amândoi stăteam prost cu timpul liber şi cu spaţiul necsar. De atunci, o singură dată nu l-am auzit să spună, relativ la vreo schemă: ,,da, domnule asta merge sigur". Cel mult: ,,asta ar putea fi, o să încercăm cândva".
În ce mă priveşte, nu sunt o persoană cu formaţie tehnică, am învăţat însă din mers, de nevoie, multe chestii şi mă bazez mult pe ,,bunul simţ". Singura chestie despre care mi-am format o părere c-ar merge e un motor magnetic rusesc, simplu, despre care doar am citit o descriere sumară a princpiului de funcţionare şi, căruia, zic eu, i-am adus ceva îmbunătăţiri. O să fac nişte probe, poate vara asta, să veriffic dacă teoria se pupă cu realitatea.
Am citit şi despre Naudin şi al său MEG. Ştiu eu? Sunt relativ sceptic, dar poate o fi dând ceva overunity, cum zice autorul.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 08 Februarie 2015, 16:14:12
După mine kapanadze a dat o varianta de supraunitarimsm. Dar nu e primul. Plus ca un generator cu părți volante nu ar fi de dorit. Se încinge, magneții se uzează etc. Mie îmi plac mult asemenea variante dar nu sunt eficiente.
  Kapanadze a adaptat o invenție a lui tesla. Poate doua. Deci ....
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 08 Februarie 2015, 19:25:59
Aici trebuie să recunosc deschis că nu cunosc. O să studiez şi acest Kapanadze, ca să-mi fac o idee, să pot emite păreri. Dar dacă e electronică, aici am cel mult noţiuni de bază, nu mă consider în stare să dau verdicte în domeniu. :)
Magneţii nu se uzează, @abyss, cel puţin nu prin frecare, căci nu se ating. Nici în ce priveşte puterea lor. Unii spun că înjumătăţirea forţei lor magnetice e atinsă după circa 400 de ani. Problema cu ei este că cei din neodymium, de exemplu, nu suportă mai mult de 80 de grade C. Dacă dispozitivul se încălzeşte, trebuie ventilat sau aerisit cum se cuvine. Însă cea mai mare problemă cu magneţii este că nimeni până acum, în ştiinţa oficială, nu a fost în stare să emită o teorie perfect valabilă despre forţa magnetică şi magneţi în particular. Magnetismul e cunoscut, să-i zicem, mai mult empiric, pentru că natura sa exactă nu o ştiu nici cei mai mari savanţi (1.0) de pe lumea asta. Pentru Omenirea 2.0 nu pot face aprecieri. :)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: mm din 08 Februarie 2015, 21:49:21
  Am inteles, @Schiff. Te cred cand spui ca ai avut probleme cu realizarea de "perpetuum"-uri. Eu nu m-am ocupat de realizarea lor, pur si simplu am studiat materialele disponibile. Am suficiente alte probleme si asa. Totusi, am vazut motoare overunity, unul facut de un chinez (Lawrence Tseung, motor magnetic), sunt deja multi realizatori de motoare cu apa, MEG-ul pare sa functioneze f. bine, ba chiar am accesat niste saituri in care se vindeau motoare overunity ce aveau "output" de 100 Kw, si "input" de ~10 Kw. In rest, sunt tot felul de scheme mai modeste care produc cativa wati, dar mai mult decat consuma. Intr-un "Manual de free energy" Kelly D. A. trece in revista vreo cinci zeci de autori diferiti cu inventiile lor. Fara sa m-apuc sa-i verific pe toti, imi dau seama ca fenomenul asta de energie moca nu este o inventie a mass-mediei. Probabilitatea de adevar depaseste 80% (dupa estimarile mele), deci e un adevar /realitate/ de buna calitate. Eu sunt batran si ma confrunt cu alte realitati, postez ca sa nu-mi rugineasca de tot neuronul. Dar mai tinerii probabil vor realiza generatoare de "moca" pentru ca lumea se schimba.
.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 09 Februarie 2015, 09:21:18
CitatFara sa m-apuc sa-i verific pe toti, imi dau seama ca fenomenul asta de energie moca nu este o inventie a mass-mediei. Probabilitatea de adevar depaseste 80% (dupa estimarile mele), deci e un adevar /realitate/ de buna calitate. Eu sunt batran si ma confrunt cu alte realitati, postez ca sa nu-mi rugineasca de tot neuronul. Dar mai tinerii probabil vor realiza generatoare de "moca" pentru ca lumea se schimba.
@mm: A, normal că nu e o invenție a mass mediei fenomenul. Nici n-am spus așa ceva. Sunt convins că multe invenții descrise sunt autentice, adică merg, doar că sunt sigur că nu le găsești schema completă. Dacă ar fi așa simplu, ne-am umple toți de free energy devices și water fueled cars iar statul (oricum un tâlhar la drumul mare, dar nedeclarat) ar trebui să inventeze taxa pentru funcționarea statului, din motive de ciuciu taxe pe energie și combustibili. Dacă ne uităm numai la mașina lui Stanley Meyer și apoi vezi ce i s-a întâmplat, dacă vezi ce-a pățit Viktor Schauberger sau toți cei implicați în experimentarea Joe Cell (toate cred că sunt pe bune), ne putem face o idee și de ce. Sigur, sunt truisme ce debitez eu aici. Cred că există și proiecte autentice, documentații 100% corecte și complete, numai că ele se pierd în noianul de junk de pe net. Nu ai cum să le deosebești de majoritatea celor care nu merg, decât experimentând ori fiind un cunoscător și teoretician foarte bun în multe domenii tehnice și, evident, în fizică. De vârstă nici eu nu sunt tocmai încântat, deși mă aflu, cred, pe la jumătatea ,,termenului de garanție", însă sper să pot face unele experimente și eu, pe lângă task-urile cotidiene care nu sunt deloc de neglijat.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 09 Februarie 2015, 12:37:31
Schiff, eu nu sunt nici măcar specialist în acest domeniu dar caut sa îmi lărgesc orizontul pe cât posibil iar dacă greșesc aștept cuminte corectura.
Dacă dai o căutare pe net "magnet aging" vei descoperi ca mag. permanenți în anumite condiții de utilizare sa zicem (temperatura,  campuri asimetrice electromagnetice) își pierd din proprietăți, din putere și trebuie reancarcati. Un exemplu clasic este ambreiajul fordului Model T care avea astfel de probleme. Magneții se încarcă cu ajutorul a ceea ce numim electricitate Și obții eventual 2 tipuri de magneți ...electromagneți sau magneti permanenți. Kapanadze folosea o baterie mica pentru e stimula apariția electromagnetismului în dispozitivul lui...apariția TRENULUI DE UNDE , electromagnetism care era mai apoi cules și canalizat printr-un inverter dacă îmi amintesc bine și mai apoi spre becuri. Ce avea el acolo în dispunerea lui nu amplifica curentul bateriei ci Universul făcea chestiunea cu pricina. Fiindcă trăim pe un magnet uriaș. ...care se reancarca de la soare, stele și procesele fizico chimice interne. Prin urmare acest lanț/flux magnetic trebuie respectat. E o arhitectură de forțe care se descarcă unele pe celelalte iar arhitectul kapanadze a observat în mod reflex acest aspect.
  Un perpetuum mobile nu reprezintă o sursa d3 supraunitarism. E doar un angrenaj bine echilibrat și atât. Adică nu e un fel de motor care sa iti ofere forță în plus când ai nevoie de ea fiindcă nu are cum. Magneții lui nu au cum sa își amplifice singuri câmpul setat/injectat la fabricare. Teoretic pot fi asistați/amplificati în mod separat dar se complica inutil și ineficient dispozitivul, pe cale logica gândind fiindcă empiric nu am cum sa iti dovedesc.
  Eu personal nu am văzut pe net nici un fel de aparat supraunitar complet. Da sunt unele ce par a fi, am vazut  doua trei motoare conectate intr-un anume fel dar ăsta e tot un patent tesla. Mai e și Keshe dar toți ocolesc a da explicatii refetiror la aspectul de baza și anume acela al formarii în anumite condiții fizice sau chimice a unui câmp magnetic care poate fi convertit în electricitate , sau care atrage electroni după cum ne adoarme știință oficiala... dar descompunerea pe cale chimica eliberează un câmp care folosit in anumite conditii... (si intr-o sticla de plastic ) atrage electronii liberi intr-o rrata de creștere proporțională cu consumul atâta timp cât avem reacția chimica.
  kapanadze a asamblat all in one transmitter-ul și receiver-ul cu 2 împământări a lui tesla, respectând și principiul acviferului fiindcă avea o împământare pe o țeavă de cișmea, adăugând un inverter la toată schema și scotea cât curent dorea...
   Știința activa și actuală nu patenteaza așa ceva fiindcă din start orice încalcă legile fizicii acceptate este respins. Au nevoie de războaie, crize economice și sclavie. Planeta asta nu mai e pușcărie ci o casă de nebuni, un cancer.
Nimic nu vine free.. adică fără taxe. Și e normal așa. Ce nu e normal e sa pice o civilizație de la o banala erupție solara...doar de dragul pusculitei cu bani a câtorva familii.
   Așa că mă repet, eu consider pentru mine cel puțin subiectul ozn/free energy unul în continuare interzis fiindcă face trimitere la interesele unor maimuțe damblagii sau lovite de fenomenul în cauză.
Titlu: Re: Energii nu chiar libere, gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 09 Februarie 2015, 13:25:12
Da, netu-i full de proiecte F.E., doar putine insa complet descrise la modul practic.
La fel cum apar periodic inventii aparent atractive taman fiindca-s "distorsionate" ca mesaj de baza - un singur exemplu:
http://aetherforce.com/electric-car-powered-by-salt-water-920-hp-373-milestank/ (http://aetherforce.com/electric-car-powered-by-salt-water-920-hp-373-milestank/)

Masina asta "revolutionara" conceputa de-o firma germana (si cu un design reusit de altfel, desi nu tocmai practic, la fel ca datele comunicate ce-mi par "umflate") deruteaza asadar pe unii ...inca din titlu - fiindca nanoFUELFLOW cell-ul ei (un gen de baterie reincarcabila prin umplere si nu bagare-n priza de cur. electric, :-D vorba ta compadre) nu necesita doar "apa sarata", ci un enigmatic mix concentrat de saruri metalice - care pot crede si eu ca intra intr-o reactie electrochimica, dar la fel de evident imi pare ca n-o sa fie MOCA (2 x 200 litri pt prototip).

N-am timp sa ma carcotesc acu' pe alte detalii inexacte (de la "densitatea energetica" clamata pina la putere / ritm descarcare / autonomie etc), ca-s prea multe (intimplator, ajunsesem expert fara sa vreau :lol: pe felia masinilor electrice / cu hidrogen, cu/fara pila de combustie / pneumatice etc., in anii cit am scris si-ntr-o revista auto - tot nemteasca.)
Ce pot spune e ca teoria "uciderii masinii electrice" la-nceput de secol XX e absolut reala, dar in acelasi timp viitorul NU cred ca apartine E-masinilor "plug-in" (nici hibride, nici exclusiv cu baterii). Viitor nu prea sigur oricum...

P.S. La curiozitatea (legitima) a colegului Schiff (aia apropo de convingerea mea ca "we, the v.01's shall prevail" 8-)) n-am cum sa raspund intr-o singura postare. Nici macar vreo sinteza din aiurelile expuse p-aici pina acu' n-ar fi prea clara, asa c-o sa revin cumva-cindva.
Clar insa ca nu MAI cred in eventualitatea unei "inspectii galactice" :star: a Progenitorilor  :martiansad: veniti sa-i controleze la unghii [gheare] & batistutze pe cei :evil: lasati la butoanele Terrei mai demult - teorie avind prea multe hibe ca sa fie probabila.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 09 Februarie 2015, 14:12:24
@ Abyss: Stai liniștit, că nici eu nu sunt specialist și nu intenționez să pozez într-unul. :) Știu foarte bine cât mă pot întinde la datul cu părerea, pot recita din lecturile care totuși nu au fost puține, dar nici la un nivel avansat, din păcate. Așa e, sub sarcină sau sub acțiunea diverselor elemente de stres, puterea magneților se reduce. Eu citisem însă că cei 400 de ani de care ziceam anterior ar fi valabili în condiții de funcționare, da-i posibil să greșesc, ori ca informația culeasă atunci de mine - de pe net, firește - să nu fie adevărată.
Acum îmi amintesc: eu personal n-am studiat despre Kapanadze, dar prietenul meu trecut dincolo mi-a povestit, la un moment dat, despre filmul pe care-l văzuse cu georgianul și era destul de încântat. N-am mai avut din păcate timp să ne aplecăm asupra problemei. Tot el îmi spunea că, în principiu, sculele care se bazează pe diverse feluri de rezonanță ar trebui să meargă, doar că trebuie descoperit șpilul și că rezonanța e cheia universului, lucru cu care sunt perfect de acord. Tot cu rezonanță era și dispozitivul lui Tom Bearden, doar că a explicat mai ciudat, acel vacuum electron extras din neant nu prea dă semne că se-mpacă cu neuronii mei. :) O fi, ce să zic? Ultimele două paragrafe ale postării tale, cu implicațiile sociale, mi-au plăcut mult, am dat un biiiiiig like. :) Și, că tot făceam vorbire, chiar rezonez la așa ceva, anytime.

@ Xanadron: Intuiesc că e imposibil de răspuns dintr-o suflare. :) Stau însă bine cu răbdarea și știu că distinsul coleg își ține promisiunile, deci no problem. Mulțumesc oricum de răspunsul... preliminar. :)
Titlu: Re: Energii... aproape libere, gratuite si simple - P.S. practic
Scris de: Xanadron din 09 Februarie 2015, 14:14:04
Citat din: mm din  08 Februarie 2015, 21:49:21
  [...] Dar mai tinerii probabil vor realiza generatoare de "moca" pentru ca lumea se schimba.
.
Spre deosebire de tine, colega mm, idealistul de JE inca mai crede ca niciodata nu-i prea tirziu - desi nu-s departe de "virsta a treia" nici eu.
Realismul tau ...real, desi cam pesimist, e totusi justificat de balamucul lumii actuale, in care 'jdemilioane-s arse de unii :evil: pe poshete/mertzane/viloaie/amante, in timp ce altii care ar sti ce sa faca cu bani mult mai putini n-au vreodata acces la ei. Analiza situatiei asteia aberante am mai facut-o noi p-aici, asa ca n-au rost repetarile.

Ma gindeam oricum din nou, dincolo de maxima "practica ne omoara", ca un eventual proiect RUFOn colectiv (in jurul caruia ne-am invirtit deja steril cindva) ar putea avea macar tema... aparent modesta a incropirii unei surse supraunitare,  :star: daca nu free 100%.
Ca de mega-mangleli gen ARCA imi place sa nu cred c-am fi capabili - structural.

P.S. Mai cred ca "impactul mediatic" ar fi maxim daca ipoteticul generator overunity ar fi si utilizat ca propulsor a... orice cu roti :-D (inaripat fiind mai greu) in loc sa bazaie p-o masa intr-un clip obscur.
Ceva macar cu doua roti si "doar" 10-15 kW - pe felia asta fiind dispus sa contribui cel putin cu designu', in urma cu niste ani avind chiar citeva tentative publice/publicate - esuate, cum altfel? - :lol: de-a coopta oarece investitori in re-producerea unei motociclete "nationale".
Desi dupa unii as fi ciolovec. :wink:
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 09 Februarie 2015, 14:38:25
Am uitat să vă întreb - vârsta, deh - ce credeți despre motorul turcului? Yildiz. Zic gurile rele ale youtube-ului că ar fi fost testat în prezența cercetătorilor batavi de la universitatea tehnică din Delft:

https://www.youtube.com/watch?v=D5K_wB-xsuM (https://www.youtube.com/watch?v=D5K_wB-xsuM)

Ideea proiectului comun e faină și cât se poate de stimulativă, dar avem dezavantajul distanței. Cum văd eu problema, nu putem decât teoretiza ori schimba impresii despre propriile experimente. Poate am nevoie de altă optică, why not? :)
Motoreta e superbă. Ce bine-ar fi...

Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 09 Februarie 2015, 16:33:07
Da, tre'sa recunosc ca asa cam e din pacate situatia :| - din pdv-uri practice zic, chiar lasind deoparte starea natiunii prea dezbinate SI de ultimele decenii ale unui capitalism "experimental" (si nu doar de cumetrie) implementat cu ajutorul  :evil: in vidul de solidaritate creat post... post-lovilutie :-D (nici aia prea solida si pe vremuri).
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: mm din 09 Februarie 2015, 21:57:20
Citatkapanadze a asamblat all in one transmitter-ul și receiver-ul cu 2 împământări a lui tesla, respectând și principiul acviferului fiindcă avea o împământare pe o țeavă de cișmea, adăugând un inverter la toată schema și scotea cât curent dorea...
Curentul nu-l scotea din teava de cismea, la asta s-a gandit si presedintele Gruziei, care i-a facut o vizita pe-acasa. Iata, in traducerea mea, un interviu (lb. rusa in original) dat de Kapanadze:
CitatDintr-un interviu;
[-Este architect,
-Stie fizica din ce-a facut la scoala,
-Inventia nu e a lui ci a lui Tesla.]

-Cine se intereseaza de inventie?
-Aici in Gruzia, nimeni asa ca m-am dus in Turcia unde am patentat inventia, pe urma cu turcii am semnat o intelegere sa le fac 10 megawatnuiu electrostantii (el-centrale de ord. megawatilor putere) , am inceput lucrul si dupa aia a aparut un oarecare MINDELI . Multi bani si nervi mi-am pierdut in lupta cu el. Eu m-am intors in Gruzia si Mindeli sta in Turcia si se gandeste cum sa scoata el energie din spatiu.

-Cine s-a mai interesat?
-Europeni, vestici, etc si am construit o varianta portabila cu care am demonstrat in fata lor ca functioneaza la "patriarhia" televiziunii [– banuiesc ca la TV lor gruzina]. Aia au recunoscut ca functioneaza [adica nu fura curentu' din retea]. A vazut toata sefimea dar din partea autoritatilor, "noli" [, adica nimic, nici o miscare. Ca sa vezi si sa nu crezi ca e si la ei ca la noi! (sâc!)]
-Pravitelistvo s-a interesat?
-Da, in 2003, Mihail Saakasvili si Zurabom Jvania, au venit la mine acasa, s-a taiat/interrupt/ curentul in tot raionul [cum era si la noi pe vremuri, cu Raioane si cu Regiuni...] , ca sa se dovedeasca [ca nu fura current din pamant de la inalta tensiune (am vazut si un articol din asta denigrator la adresa lui)], iar eu am aprins un televizor si un bec [cu dispozitivu' ca-n raion nu mai era curent]. Si dupa aia', ...nimic!
Zice Kapanadze.

  Foarte interesanta ideea de a ne construi singuri un generator! Din pacate, eu nu pot participa la asa ceva si o fac inadins, adica nu construiesc generatoare si ozneuri pe acasa prin apartament, pentru ca am invatat ceva de la tata. Va spun si voua, ca-i adevarat:
  Tata lucra cu aur, in fiecare zi, la laboratorul metalurgic, era maistru chimist. Intr-o vara m-a dus la el acolo si m-a pus sa fac si eu analize ca si ceilalti laboranti, fara salariu, pur si simplu ca sa nu stau pe acasa unde ma certam zilnic cu mama (aveam opinii divergente, RIP!). Acolo am obtinut si eu cu mainile mele bobitze de aur din minereuri diverse. O bobitza avea cca 1 mm diametru sau mai mica, dupa cum era minereul de bogat, si se obtinea dintr-un gram de minereu (poate nu era un gram dar asa imi amintesc). Si mi-a dat o idee prin cap. Acasa, am prins un moment favorabil si l-am intrebat pe tata: Tu dece nu aduci acasa cate un gram de aur pe zi ca-i perfect posibil din cate am vazut? Intr-un an putea sa adune vreun kg de aur. Pentru ca vreau sa dorm linistit. A zis tata. Intr-adevar tata avea un somn foarte linistit si putea sa doarma neintrerupt trei zile (facuse odata aceasta experienta). [Pe vremea aceea venea securitatea cu duba si te ridica noaptea din pat, stricandu-ti somnul.] Eu am ramas cam blocat pentru ca nu simteam pe vremea aceea frica de inchisoarea comunista, desi unii consateni inca nu revenisera de la canal. [Eu credeam ca era vorba de un canal obisnuit, de scurgere, de vreun metru adancime.]

  De atunci am mai meditat la subiectul acesta si cu timpul am inteles sensul ascuns si profund al propozitiei spuse de tata in legatura cu aceasta lume ascunsa si ticaloasa. Intrucat autoritatile nu vor sa incurajeze astfel de device-uri, inseamna ca pentru noi furnicile tampite este muuult mai bine sa ne conformam la dorinta nerostita a stapanilor. De altfel, sunt convins ca aici pe forum misuna nu numai clone si troli ci si agenti bine platiti ca sa ... stie, afle, etc., cate ceva. Cred eu ca unii dintre useri stiu mult mai multe despre problema free energy si se prefac ca n-ar sti. Imi cer scuze @Schiff, dar eu cred ca mai ai o juma de norma pe undeva (daca gresesc, ma iarta), in plus la pregatirea pe care o ai (si transpare printre randuri) nu mai ai nevoie de ajutorul nostru sa-ti construiesti un device. Armata nu a disparut, ea doar a renuntat dupa miscarea din '89 la uniforme si si-au luat haine civile. Pe vremea cand lucram la Institut, in biroul meu (populat cu ~30 de insi), existau sapte civili din astia care faceau pe secretarii, pe inginerii, pe translatorii, unul era chiar seful meu direct, si isi aparau cu mijloace potrivite tara comunista care era Romania de atunci iar dupa, au continuat. Aveam un coleg care isi baga buzunarul de la piept "in gura mea" si purta diverse discutii cu mine. Daca ma uitam in buzunarul lui de la piept, el scotea de acolo o tigara, din pachetul de tigari (in care era disimulat un mic magnetofon). Asta, cand nu se ducea la director acasa ca "sa-i bata covoarele". Etc.
.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 09 Februarie 2015, 23:23:58
Citatcapitalism "experimental" (si nu doar de cumetrie) implementat cu ajutorul  :evil: in vidul de solidaritate creat post... post-lovilutie :-D (nici aia prea solida si pe vremuri).

@ Xanadron: Trebuie să-mi mulțumim lui nea' Nelu, pentru mineriadă. Aia a ucis orice urmă de inițiativă solidară în această provincie prăfuită a Grăuntelui Terran. Iar capitalismul ăsta sălbatic și mârlănesc... e lucru mare, dom'le, vorba lui Caragiale. E o altă întruchipare hâdă a antiumanului, în toată splendoarea sa. Un fel de stalinism (ca grad de mizerie) altfel.

@ mm: Nici nu țin morțiș să-ți schimb impresia, cu toate că e greșită și m-a făcut să pufnesc. Orice ți-aș spune nu ar putea să te determine să gândești altfel, ci va avea efect opus. Îmi pare rău totuși că sunt perceput astfel, deși pot înțelege de ce. Știu că teama e mare și o manifest și eu. Ce să spun? Cred că, în cazul de față, timpul le rezolvă pe toate, deși nu simt nevoia să conving pe nimeni că nu sunt... pescar. :)
Așa e, n-am nevoie de ajutorul nimănui să alcătuiesc un device. Pentru că știu deja ce vreau să probez și eventual să construiesc. Am participat, într-un fel, la elaborarea și experimentarea sumară, pe genunchi, în bucătărie. Mi-am făcut o idee. Pe de altă parte, oricum voi face în așa fel încât să nu depind de nimeni. Chiar folosind mijloace convenționale. Am deja materialele cumpărate pentru o eoliană, un panou fotovoltaic, știu foarte bine cum voi conjuga o serie de mijloace convenționale de producere a energiei proprii, de realizarea în regim propriu a apei necesare în gospodărie, a canalizării, reciclării deșeurilor și gunoiului menajer, în așa fel încât să nu-mi bată nici un furnizor în poartă să-mi ia banii. Pentru că și eu, ca oricare dintre noi, vreau să nu depind de nimeni. E greu, pentru că am luat-o de la teren viran, în condițiile în care am dus un credit mărișor în spate - și l-am dus până la capăt, fără să cer ajutor statului. Și în condițiile în care leafa mi-a fost diminuată nu cu 25%, cum frumos au mințit javrele pedeliste (nu că ăilalți n-ar fi tot cotarle), ci cu 55%!
Repet: am venit aici să schimb impresii, fără să vreau să fac pe nimeni să se simtă stingher sau ofensat. Am venit mai demult. Doar că acum am început să postez mai des.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 10 Februarie 2015, 01:05:13
 Nu cred la o prima aruncare de gând ca poți pune o supraunitară pe motor. Cine a mai auzit de motociclete ozn? ☺
Dar poți construi un turn/transmitter iar pe motor pui un receiver și un motor electric... Cam ce făcu și tesla. Ce nu a făcut el a fost și o pista privată pentru masini/motociclete electrice... Supraunitara cred ca te prăjește puțin la cohones cu niscaiva radiații de la vortexuri... și dacă o ții morțiș Compadre Xan.... de la motor ajungi la o forma de farfurie fiindcă doar în interiorul anvelopei eterice ești ferit de radiatii/campuri.
dar...hell, why not? cine strânge banii pt un prototip? ssau cine aduce un motor/generator pe care am pus eu okiu? Se numește "mașină sincrona cu magneți permanenți" de la IPCM.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Ganditorul din 10 Februarie 2015, 07:06:46
Mai sus se vb de un anumit domn Moraru care a avut o realizare in domeniul motorului cu magneti dupa ce a avut si o intrevedere cu Tesla care a disparut prin anul '43... hm
Eu stiam ca ing Moraru a continuat cercetarile lui Coanda in domeniul "efectului Coanda" si a avut si realizari spectaculoase dupa ce a avut cateva intalniri cu savantul roman. dar poate sunt doi "morari" si unul se ocupa de motorul cu magneti. Tot din amintiri ...parca de motorul cu magneti dus pana in faza aproape finala s-a ocupat alt roman, dar pentru ca nu a vrut sa dea inventia "la comun" pe la sfarsitul anilor 70 a avut o intalnire cu "Radu" si a ajuns oale si ulcele inainte de a definitiva inventia, acum pierduta. Dar poate ma inseala memoria.
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: abyss din 10 Februarie 2015, 10:30:15
Da. Iar "mașina sincrona cu magneți permanenți" acum pe piață nu ți se pare ca seamănă cu descrierea acelui motor din anii 70? Nu seamănă cu ACEL brevet Tesla în care erau 2 asemenea mașini Unite cu o curea metalica rotativa .... element mobil esențial cu rol de anvelopa aetherică dinamica un veritabil captator de electroni/mioni/"magnetroni"? Și care mergea singur odată pornit?
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 13 Februarie 2015, 10:02:03
Și un altfel de free energy:

http://www.gandul.info/magazin/tesla-promite-o-baterie-care-poate-furniza-energia-electrica-pentru-intreaga-casa-13817206 (http://www.gandul.info/magazin/tesla-promite-o-baterie-care-poate-furniza-energia-electrica-pentru-intreaga-casa-13817206)

http://www.theverge.com/2015/2/11/8023443/tesla-home-consumer-battery-elon-musk (http://www.theverge.com/2015/2/11/8023443/tesla-home-consumer-battery-elon-musk)

Cuplate cu cinci panouri fotovoltaice de 100 W fiecare, un regulator de încărcare cum se cuvine și un invertor 12 sau 24 - 220V, de cca. 1 kW (să fie de unde), două baterii din astea pot fi baza unui sistem energetic casnic autosuficient, pentru o locuință fără instalații de încălzire electrice. Nu ni se spune însă care ar fi durata de viață a bateriilor. Oricum, folosite în mod staționar, va fi clar mai mare decât dacă ar fi puse pe auto.

În lipsa unor asemenea baterii performante, ideea mea este să construiesc un acumulator static NiFe de mari dimensiuni (deci și capacitate mare), având în vedere că nu urmăresc mobilitatea. Celulele pot fi, pur și simplu, niște butoaie așezate la subsolul unei clădiri sau afară, îngropate în pământ, acoperite și izolate termic. Durata de viață a unui acumulator NiFe, estimată la cca. 50 de ani, l-ar face practic disponibil pentru o viață de om. La o capacitate de vreo 500 amperi oră, ar duce frumușel în spate cam tot ce-aș avea nevoie pentru casă, repet, fără încălzire.
Titlu: Re: Energii libere, deloc gratuite si nici simple sau ieftine... deocamdata
Scris de: Xanadron din 13 Februarie 2015, 11:02:22
Nu-i de mirare ca lui Elon Musk ii cam explodeaza-n ultima vreme rachetele... :rocket: Sau ca presa mainstream ii e ostila cam fara motiv (destule motive au insa, evident, aia :evil: din spatele robotilor biologici PLF zisi si jurnalisti.).

...Si totusi nu-i vorba de enegie chiar MOCA in cazul Tesla, bateriile respective trebuind incarcate din retzea inainte sa poata alimenta 5-7 zile un camin "standard".
De fapt nici energia solar-eoliana nu-i deloc gratis daca punem la socoteala investitia initiala enorma in panouri solare si/sau turbine eoliene, invertoare etc., dar mai ales baterii de stocare (scumpe rau si cu durata de viatza de max. 10-15 ani deocamdata, inclusiv alea LiFePO4).

Altfel par sa stea insa lucrurile cu noua Toyota Mirai = "Viitor" pe japoneza ("cu hidrogen" = de fapt cu pila de combustie), care ma-ntreb - si nu doar eu - cum va fi primita curind de Turma, la un pret de 57.500 USD (in SUA, ca TVA-urile europene or s-o duca spre 70.000 euroi).
Si care, desi nu-i reincarcabila de la priza, are totusi o "iesire" pentru alimentarea altor consumatori (inclusiv CASE).

http://www.pcworld.com/article/2863411/heres-everything-toyota-will-give-you-if-you-buy-the-hydrogen-powered-mirai.html (http://www.pcworld.com/article/2863411/heres-everything-toyota-will-give-you-if-you-buy-the-hydrogen-powered-mirai.html)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Schiff din 13 Februarie 2015, 13:10:05
CitatNu-i de mirare ca lui Elon Musk ii cam explodeaza-n ultima vreme rachetele... :rocket: Sau ca presa mainstream ii e ostila cam fara motiv (destule motive au insa, evident, aia :evil: din spatele robotilor biologici PLF zisi si jurnalisti.).

Absolut corectă observația. :)

Citat...Si totusi nu-i vorba de enegie chiar MOCA in cazul Tesla, bateriile respective trebuind incarcate din retzea inainte sa poata alimenta 5-7 zile un camin "standard".

Sigur că nu-i free energia de la rețea care încarcă bateriile. Însă cea solară e chiar... free, dacă ne gândim că investiția nu mai e chiar așa mare ca în trecut. Panoul solar îl putem face acasă, din  celule comandate la bucată pe net. Pe mine unul de 30W m-a costat 100 de lei - materialele. Unul de 100W poate ieși la cam 300 lei. Cu 1.500 lei ieșim la liman. Hai 2.000. Hai 3.000! - cu toate celelalte. Eu zic că merită și chiar am în vedere asta, până la altele. :)

Prețurile la acumulatori standard sunt mari, cei pentru green energy sunt chiar ticălos de scumpi - oare de ce? :D Dar cel făcut în curte e posibil să ajungă mai ieftin și, fiind Ni-Fe, va avea viață sănătoasă și lunguță.

CitatAltfel par sa stea insa lucrurile cu noua Toyota Mirai = "Viitor" pe japoneza ("cu hidrogen" = de fapt cu pila de combustie), care ma-ntreb - si nu doar eu - cum va fi primita curind de Turma, la un pret de 57.500 USD (in SUA, ca TVA-urile europene or s-o duca spre 70.000 euroi).
Si care, desi nu-i reincarcabila de la priza, are totusi o "iesire" pentru alimentarea altor consumatori (inclusiv CASE).

Mda, nu văd nici eu de ce-ar s-ar omorî unii să sară din lac în puț. Ajung tot la combustibili cumpărați. Și tot de la cine trebuie. :) Iar pilele de combustie încă au prețuri prohibitive. Mașinile ies scumpe în draci.
Mai degrabă fac holzgas și gata: http://de.wikipedia.org/wiki/Holzgas (http://de.wikipedia.org/wiki/Holzgas) SIgur, glumesc, dar chiar întrevăd alte soluții la asta.
Apropo de combustibili auto alternativi, mi-a plăcut foarte mult conversia la electric a lui Ben Nelson:

http://www.instructables.com/id/Build-your-own-Electric-Car/ (http://www.instructables.com/id/Build-your-own-Electric-Car/)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: acme din 14 Februarie 2015, 09:05:09
Din padurile Moscovei ceva ce aduce a turnul Tesla:
http://www.youtube.com/watch?v=gCBzycJhdtI#ws (http://www.youtube.com/watch?v=gCBzycJhdtI#ws)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.Lampa gravitațională
Scris de: fiulploii din 31 Mai 2015, 01:13:29
http://gravitylight.org/how-it-works (http://gravitylight.org/how-it-works)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.Lampa gravitațională
Scris de: Arhanghelul din 31 Mai 2015, 10:10:10
Citat din: fiulploii din  31 Mai 2015, 01:13:29
http://gravitylight.org/how-it-works (http://gravitylight.org/how-it-works)

http://olx.ro/oferta/mecanism-ceas-orologiu-vechi-cu-greutati-ID35sCd.html (http://olx.ro/oferta/mecanism-ceas-orologiu-vechi-cu-greutati-ID35sCd.html)

http://www.creeaza.com/tehnologie/tehnica-mecanica/DEFINIREA-CARACTERIZAREA-SI-CL255.php (http://www.creeaza.com/tehnologie/tehnica-mecanica/DEFINIREA-CARACTERIZAREA-SI-CL255.php)

(http://www.creeaza.com/files/tehnica-mecanica/59_poze/image002.jpg)

https://www.youtube.com/watch?v=aSL_1PVtuMs (https://www.youtube.com/watch?v=aSL_1PVtuMs)
https://www.youtube.com/watch?v=980UZtrzuC8 (https://www.youtube.com/watch?v=980UZtrzuC8)
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple dar nu tot ce zboara se mananca :)
Scris de: fiulploii din 19 Decembrie 2015, 22:56:28
Citat din: acme din  14 Februarie 2015, 09:05:09
Din padurile Moscovei ceva ce aduce a turnul Tesla:
http://www.youtube.com/watch?v=gCBzycJhdtI#ws (http://www.youtube.com/watch?v=gCBzycJhdtI#ws)

Caz elucidat !  Nu e nici pe departe Tesla .
Pozele din atasament sunt facute la muzeul din Edinburgh - Scotia
Titlu: Re: Energii libere - Nikola Tesla documente fbi
Scris de: hanzo din 29 Septembrie 2016, 17:37:22
pentru cine este interesat, gasiti aici o parte din documentele fbi despre tesla

https://vault.fbi.gov/nikola-tesla

se pot face cautari in documente..
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: Xanadron din 03 Februarie 2017, 11:06:34
http://innovatehno.eu/ (http://innovatehno.eu/)

...Revolutie radicala sau doar o noua mangleala ? :roll: (cum s-a dovedit in final balmajeala irano-belgianului Keshe, cu care multi si-au pierdut timp pretios comentind, evaluind, chibitzind etc.) Instalatiile de probabila fuziune la rece ale italianului Rossi in schimb sint mai credibile, da-s deocamdata produse doar la scala industriala.
Vom afla oricum f. curind.

6-7 kW Free Energy pentru 3.800-4.100 euroi (+TVA) ar acoperi necesitatile unei case medii si s-ar amortiza rapid.
Interesant e ca si dubele folosite de companie pt livrarea (gratuita) a generatoarelor ar fi propulsate de aceeasi energie moca. :-o
Titlu: Re: Energii libere , gratuite si simple.
Scris de: endinion din 07 Martie 2017, 10:19:27
Sunt adept al teoriei conspiratiei dar intr-o maniera moderata, adică nu la modul absolut.

Am observat ca aceste dispozitive Keshe extrag curent din campul electromagnetic terestru, de fapt incearca sa prezinte cel putin teoretic in haine noi tehnologia Tesla.

Teoretic se poate extrage curent electric din campul electromagnetic terestru, insa practic nu stim cat de departe a ajuns Tesla sau altii de mai tarziu inclusiv SUA cu agentiile sale de explorare si inovare.

OPEC-ul a sters date chiar si despre anumite tehnologii energetice mature din perioada interbelica, cum ar fi autoturismele, camioanele, tancurile, samd pe SYNGAZ, apoi despre cele pe ulei.

In acea perioada toate functionau pe lemne-syngaz, inclusiv taxiurile din New York.

Mai inainte existau generatoarele electrice-eoliene din perioada cowboy-lor, acele moristi pe schele metalice sau de lemn inaltate.

Se stie chiar si astazi ca aerul sub presiune este cea mai buna baterie de stocare a energiei cu randamentul cel mai bun, este sigura, simpla, ... , au existat chiar si vehicole pe aer comprimat.

O alta tehnologie pusa la pastrare tine tot de aerul comprimat /lichefiat insa se bazeaza pe aer ca si combustibil si oxidant in aceeasi masura, adica se refera la disocierea azotului din aer (cca. 75%) din volumul total de aer altfel neutilizat in combustia clasica, si oxigen, adica ceva similar combustiei rachetelor, doar ca aici se are in vedere activarea azotului printr-un motor-angrenaje specifice.

Alte tehnologii privesc conversia solara a aerului in glucoza, amidon sau doar condensarea lui in apa potabila, ultimele brevete au fost luate in urma cu cativa ani in urma si au existat si niste aparate tip arac-solar care produc apa condensata ...