Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Biblioteca ireală !

Creat de abyss, 31 August 2017, 23:32:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.



Grifon

#32
Iată și lucrarea pe care am evocat-o la subiectul "Vril" - bunicică, mai ales ca punct de pornire.
Autorul e un medic francez, care a pus pasiunea pentru domeniul psi mai presus de convenționalitate sau conformism, dedicându-se în final fondării unei școli de ...clarviziune.
Amănunte despre el se găsesc pe Net -nu insist. Precizez doar că lucrarea e f.coerent si organizat scrisă, structurând bine explicațiile cu unele exerciții. Mai mult, în completarea unor lămuriri, autorul a adăugat rubrici "tips & tricks & traps", foarte utile pentru cei mai puțin experimentați în asemenea practici.
Desigur, lucrarea are si lipsuri, ce vor sări " în ochi" si fără să fim...clarvăzători, hahah ! - si tocmai de aceea am spus că nu e suficientă pentru a avea, prea ușor, confirmări practice.
Cine o va parcurge (si eventual va si încerca unele din exerciții) va dobândi însă o bază OK - atât ptr.propriile eforturi aplicate, cât si pentru discuții la fel de....aplicate.

fiulploii



Grifon

Întrucât s-a tot vorbit aici de Ioan Petru Culianu și lucrările sale despre magie, găsesc a fi utilă o postare a celebrei lucrări Ars Memoria (Arta Memoriei), aparținând venerabilei cercetătoare britanice Frances A. Yates.
Aici sunt prezentate în detaliu tehnicile mnemonice medievale - precum și implicațiile lor...paranormale.
Cartea a apărut cu mult înaintea lucrării compatriotului nostru ("Eros și Magie în Renaștere"), fiind si un izvor documentar pentru ea (cu respectarea rigorilor academice, bineînțeles).

Ca urmare, cu toată simpatia pentru IPC (precum si cu regretul pentru crima ce i-a curmat viața) recomand călduros ca informațiile să fie luate de la "izvor", mai degrabă decât din " ulcior".

fiulploii

https://archive.org/details/fegmcfeggerson_gmail_4731

Se poate downloada fara inscriere pe sait.

"he story of the creation of the world and of the First Age, this is the ancient drama to which the characters in The Lord of the Rings look back and in whose events some of them, such as Elrond and Galadriel, took part. "




abyss

Multumim pentru carti, frate kenjiro!

kenjiro

Să vă fie de folos !   :lol:

Grifon

Întrucât am remarcat numărul mare al descărcărilor ptr. cartea lui Dragoș Ovidiu Argeșanu "Arta Războiului Psi", adaug la această inedită bibliotecă prima carte a respectivului, " Atacul Psi".
Deși îmi păstrez rezervele față de personaj (stilul său fiind, hm....departe de ce m-aș fi așteptat la un inițiat), lucrarea are foarte multe lucruri interesante - din prezent, si de pe la noi.

Un exemplu - relatarea unei practici magice făcute de un patron de local (din București, pare-se) care își obliga bucătării să gătească fiind flămânzi. Usor de ghicit motivul - foamea lor se transmitea mâncărurilor pregătite, infuzându-le cu forța-gând a respectivii trăiri. Ergo, clienții aveau revelația unei mese f.f. gustoase, de nu se mai săturau, hahahaha !
Si mai sunt si alte relatări, ptr.cei realmente interesați.

abyss

Cărţi şi articole recente ale domnului Li Hongzhi
Toate cărţile se pot descărca pentru studiu personal de pe această pagină.

http://ro.falundafa.org/falun-dafa-books.html


Grifon

#44
O parte din scrierile lui Nicholas Roerich (colecție memorială), ce pot indica destul de bine nivelul său de esoterim. Din păcate, lucrările sale cele mai...kinky nu se prea găsesc (în principal jurnalul său intim din expediția Gobi / Altai (nu cel public-științific, destinat din start publicității)

http://www.roerich.org/roerich-writings-shambhala.php

Merită atenție fragmentul "Shamballa, The Resplendent", sub forma unui dialog (nu știu dacă real sau imaginat) cu un llama tibetan.