Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gura de Rai

Creat de spooky, 30 Aprilie 2007, 01:18:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Citat din: abyss din  01 August 2019, 13:05:21
Pe mine m-ar interesa ce sunt aparatele tip Partington daca stie cineva. Am citit si in cartea domnului Musceleanu, rasfoind pe linkul de mai sus.
Din păcate, această noțiune nu-mi spune nimic. Nu am auzit niciodată despre asemenea aparate, și nici la căutarea Google nu am găsit ceva relevant.
Poate sunt ceva de pionierat, neomologate sau neacceptate, până în prezent, în "oficialul științific". Așa au mai fost multe invenții (ex: " detectoare de ectoplasmă"), însă nu s-au probat valide / eficiente în timp.
Ca părere proprie, zic că dacă e nevoie de măsurători prea subtile (sau îndoielnice / discutabile), fenomenul își diluează semnificația la nivel general. Cu scule specifice, specialiștii pot demonstra multe...pretutindeni, fără ca revelațiile lor să spună ceva palpabil oamenilor obișnuiți.
Cu alte cuvinte, dacă eu nu simt nimic (direct sau subtil), la ce m-ar ajuta citirea grilei / scalei unui aparat misterios (atașament) ? Ar fi, vorba 'ceea, doar "știință de dragul științei"...

Grifon

Un nou an, o nouă încercare.
Ajuns prin Bucegi, curiozitatea m-a împins din nou cātre așa numita "zonā", cu gândul de a-mi desăvârși scepticismul.
Telecabina nu merge nici anul ăsta la Peștera, deci...iar pe jos.
Am ajuns la locul marcat și pe Waze, odată cu nori de ploaie. Am apucat a mă învârti cam 25 - 30 minute, până a început să picure - apoi să plouā binișor.
Nicio senzație, nicio perturbație a busolei magnetice, nimic.
Întrucât ploaia părea serioasā, am părăsit aria - odată cu apetitul "Indiana Jones".

Consider, 90%, că tot ce scriu unii pe Net e o aiureală penibilă (pleonasmul e necesar aici, pentru subliniere).
Dacă, totuși, un anume fenomen existā, atunci e vorba de cine știe ce altă zonā.
Dar cu siguranțā eu nu o să mai caut.

Grifon

#32
Lăsând la o parte aventurile domnului dr. Belloq (V.I.M.), mai degrabā ar fi interesante câteva detalii despre schit.
1) Cât de vechi era ? 2) Ce hram avea ? 3) De ce nu mai este ?
Întreb aceste lucruri pentru a vedea dacā se pot stabili unele conexiuni cu alt subiect.
Și poate cu alte schituri.

Grifon

Citat din: Guest din  03 August 2020, 23:31:57
Nu cred ca anumite schituri care au purtat un anumit hram, au lasat toate o astfel de amprenta, sau resimtita in acest mod ulterior.
Hramurile - cum ar putea explica mai bine dl.@abyss - reprezintā mai mult decât o simplā "firmā".  Iar aici funcționeazā o legitate logicā, de tipul "nu toți s sunt p, dar fiecare p este s" (ca idee).
Citat din: Guest din  03 August 2020, 23:31:57
Nici aspectul vechimii nu pare sa aiba o legatura deoarece poate inainte de acele schituri au fost altele in trecut sau altceva - temple poate chiar pagane.
Pāi tocmai de aia.
Citat din: Guest din  03 August 2020, 23:31:57
Nici motivul disparitiei schitului nu pare sa furnizeze vreo explicatie a celor simtite.
Explicațiile în aceastā sferā nu sunt niciodatā simple, relația cauzā-efect fiind etajatā.
Citat din: Guest din  03 August 2020, 23:31:57
Insa toate cele trei informatii pot releva destul de usor despre ce zona sau schit era vorba... si fie vorba intre noi, tocmai vorbeam despre o "tradare" ca sa-i spun asa venita din partea unui om care pretindea ca suntem prieteni.
Posibil. Dar în stilul acesta d-ta nu vei mai colabora cu nimeni, suspicionând orice.

Nu țin sā-ți captez încrederea. Nu trebuie sā-mi oferi mie sau altcuiva informațiile ce le tezaurizezi. Dar poți face singur conexiunile - în māsura în care vei acumula expertizā.

Aici, pentru "gura de rai", cam ieșim din topic. Dacā vom mai reactiva subiectul cu "bisericile valahe", poate vom mai discuta acolo.


prodcomb

Aparate de măsură, ar trebui:
- termometru fără inerție termică ( deci nu cu alcool sau mercur )
- higrometru electronic ( deci cu inerție mică)
- anemometru.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

fiulploii

Citat din: prodcomb din  04 August 2020, 18:33:55
Aparate de măsură, ar trebui:
- termometru fără inerție termică ( deci nu cu alcool sau mercur )
- higrometru electronic ( deci cu inerție mică)
- anemometru.

Poti adauga: ansa, pendulul , magnetometru portabil si busola plus o harta cu zacamintele subsolului din zona.
Parerea mea.

Toate astea ar trebui lăsate sa inregistreze timp de o luna daca nu se poate timp de un an.

Schituri au fost cam peste tot in munti si nu neaparat de rit ortho-dox, alese dupa criterii subiective gen vise, năluciri sau senzatii transcedentale, ori vazand urme ale unor altare vechi si folosind principiul "crestinarii" locurilor păgâne.

Statuete, se gasesc destul de rar dar se gasesc, mai finisate sau mai grosiere, mai stilizate sau mai bădărane in executie sau reprezentare. Din piatra sau din alte materiale.

StarDust

Termoviziune. Se gasesc camere la preturi rezonabile atasabile la smartphone.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii

Completare la postarea mea anterioara:
    In cazul fenomenelor care scapa perceptiei generale, nu sunt permanente si nu pot fi masurate prin metode clasice daca nu exista posibilitatea monitorizarii permanente atunci este "vânare de vânt". Totul tine de receptivitatea personala a observatorului si de noroc desi se zice ca astfel de fenomene pot fi produse "la cerere". Vezi de exemplu asa numitul "protocol 4 sau 5" nu mai stiu exact numarul, a lui Steven G.
    Receptivitatea aceasta este functie de multi factori printre care as enumera " a fi pregatit sa vezi/intelegi" , exact ca atunvi cand dupa ani si ani recitesti o carte si constati uimit ca nu ai "vazut" anumite intelesuri la prima citire.
   Nu conteaza unde a fost un schit sau fenomen, in afara bineinteles de posibila gasire a unor artefacte, conteaza doar fenomenul in ansamblu fiindca atunci ai putea intelege mecanismul. Nu conteaza ca peste ani si ani se gaseste un volan, o bujie si un cârlig de remorca fiindca nu se poate intelege conceptul de masina si de tractare.
   Parerea mea.

Grifon

Subscriu la opiniile enunțate mai sus, dle.@fiulploii.
Dar nu e chiar o "vânare de vânt", dacă abordăm problematica prin corelații.
Unele schituri / mânāstiri s-au construit în locuri specifice, cunoscute că având anumite particularități. Cunoașterea acestor particularități precede creștinismul, iar informația doar s-a metamorfozat doctrinar.

Ca exemplu, locuri ca Stonehenge, Stenness sau Callanish (in U.K) au fost alese de vechii druizi pentru anumite particularități - însă acestea nu sunt sesizabile, "palpabile",  oricând sau de oricine. La fel, sanctuarul dac - și nu doar cel din Sarmizegetusa.

"Găsirea" locului nu se făcea, pe timpuri, după "vise" sau năluciri. Adesea aceasta era povestea "de acoperire", pentru a nu se divulga cunoaștere de tip inițiatic.
Acum, încercând să dibuim acea cunoaștere, nu o putem face empiric. E important să înțelegem prealabil sistemul, legitățile - și abia apoi sā verificām, empiric, pentru validarea / invalidarea ipotezelor.

Grifon

Mda...pe cât de pertinentă íntrebarea, pe atât de dificil răspunsul.
Concret, pentru știința prezentului, ínseamnă reperabil, repetabil și cuantificabil. Cu aparate de măsură derivate, desigur, din aceleași concepții actuale.
Dar cei ce-au edificat asemenea ansambluri megalitice nu aparțineau paradigmei prezentului (1700-2020, grosso-modo). Ei trăiau (implicit gândeau) ín paradigma "mintea precede materia", adică taman pe dos cum se crede azi (că "mintea e materie superior organizată",  deci marxism pur).

Druizii (ca și alți omologi din epocă,  diferit numiți) considerau că gândul (mentalul) este fundamentul a orice, iar evoluțiile materiale sunt doar efect, nu cauză.
Altfel spus, ei știau că focalizarea minții (a unuia sau mai multora) determină modificări ín materie - implicit ín ceea ce numim azi, "einsteinian", continuum spațiu - timp.
Era tot o știință, dar radical diferită din cauza premiselor. Și ei aveau rigori - cine, câți, unde, când - cu parametri metodologici aferenți.

Noi, azi....ce putem sesiza ? Dacă pe anumite locuri s-ar plasa tehnică, mai mult ca sigur că aparatele vor ínregistra, periodic, fluctuații bizare. Neavând ínsă premisele anticilor, fluctuațiile vor fi puse (chiar forțat) pe seama fenomenelor acceptate ca "științifice" - ignorându-se total alte tipuri de cauzalități.

Mă lungesc....dar altfel nu pot răspunde. Cert e că druizii (sau "capnoboții", dacă vreți) socoteau planeta ca o ființă - nu un mix de minerale / vegetale cum se gândește azi. Ritualurile lor (invocări) însemnau crearea unor interacțiuni íntre mintea lor și "duhul" locului, cu diferite efecte fizic sesizabile.

Deci, ín esență, concretul lor nu era (decăt poate accidental) identic cu concretul nostru - de unde și nesfârșitele ridicări din umeri ale savanților - chiar și ale celor fără prejudecăți.

Grifon

Din câte cunosc eu, nu existā scrieri clare, concrete, despre fenomenele asociate cu acele ansambluri megalitice.
Existā, desigur, fel și fel de povestiri (despre Stonehenge, prioritar), dar nu sunt elaborate sistematic sau metodologic. În mare parte e "folclor new-age", deci dificil de luat serios în considerație.

Nici nu vād cum ar putea exista. În vechime, precum am spus, abordarea era cu totul alta. Fenomenele erau declanșate prin ritualuri, implicând un numār clar stabilit de sacerdoți (7, 9, 12), anumite mișcāri (circumambulația, de ex.) și anumite momente, dupā un calendar sacru (solstiții, sā zicem). În lipsa acestor proceduri complexe de activare, locul era, atunci ca și acum, banal - cel puțin la suprafațā.

Dacā mai existā totuși documentație concretā, aceasta nu e la îndemâna marelui public. E posibil ca anumite grupāri inițiatice sā păstreze jurnale ale experiențelor sau învățături tradiționale...dar noi nu le putem accesa.

Oricum, din puținele surse ce trateazā subiectul (mai credibile) am remarcat că cea mai frecventā senzație e cea de pierdere a orientārii (spațio - temporale) - motiv pentru care unii, mai exaltați, se grābesc a vorbi despre "alte dimensiuni".

Ganditorul

Interesante discutiile. Totusi o prima remarca : Stonehenge e pepsi, sifon cu apa - sunt multe, mult mai multe locuri cu megaliti in lume, locuri care din motive pe care nu le inteleg sunt ascunse cunoasterii publice. Si vb aici de UK dar si de Spania, Portugalia, Rusia sau SUA . O sa vin cu foto ...daca mai gasesc acel site care le colectiona pe toate (unde am ramas uimit de multitudinea acestor monumente megalitice - in comparatie cu ceea ce stim noi ). plus ca pt Stonehenge sunt foto care arata ca a fost bine cosmetizat - cu macarale, schele si alte utilaje care "l-au aranjat".
Pe de alta parte un astfel de subiect nu poate fi "atacat" decat pe linia vibratiei. Toti si totul suntem si este vibratie, frecventa. Pana la un anumit punct aceasta vibratie sub care existam poate fi masurata - fie ca vb de aura, de foto Kirlian sau de multele si complexele sisteme de masurare electrica a corpului - cu forme/formule stiute de profani sau doar de cei din zona de cercetare ...militara sau nu.
In acset context e posibil ca atunci cand esti singur vibratia ta proprie sa-ti semnaleze schimbari de mediu, sa-ti dea senzatii de greutate (si implicit a pierderii orientarii in spatiu ) sau stari de cald/rece. acumulare sau pierdere de energie vitala ( te simti mai obosit/odihnit ), unele din aceste schimbari de frecventa putand fi inregistrate si pe pelicula foto sau pe fotografie (daca ai noroc)
Cand apare grupul ... posibil ca multitudinea de frecvente/vibratii existente (suntem unitate in diversitate pana la urma ) sa nu mai poata fi ipresionata  de o eventuala actiune a "efectului de forma" (fie ca vb de piramida sau cerc, vortex etc etc ). Sau poate ca unii dintre noi chiar nu trebuie sa poata simti acest fenomen pt ca asa a fost construit monumentul (am exemple prin care o persoana din grup nu poate trece printr-o anumita zona, pica din picioare, stari de panica etc , si astfel tot grupul trebuie sa renunte). iar cu alta ocazie, ca ghid, sa strec cu tot grupul printr-un loc si toata lumea sa simta ceva wow, nedefinit, dar wow (pt ca d'asta zic ca fiecare simte in functie de rezonante ce o are cu locul ). Si probabil o diferenta prea mare intre frecventa proprie si ceea ce da locul prin efectul de forma sa fie ...incompatibile.

Apa, da, apa are cu siguranta o anume influenta - noi suntem pana la urma 70% apa. Dar colindatorii prin Romania au remarcat manifestarile apei  de munte in diferite locuri : In m-tii Buzaului creeaza sfere, ozn-uri de piatra si alte forme rotunde, in Apuseni creeaza gauri , vortexuri - desi teoretic apa este pusa in misscare de aceiasi forta gravitationala pe directia sus-jos.(asta ca sa dau doar 2 exemple)

Grifon

Citat din: Ganditorul din  23 August 2020, 22:40:06
Interesante discutiile. Totusi o prima remarca : Stonehenge e pepsi, sifon cu apa - sunt multe, mult mai multe locuri cu megaliti in lume, locuri care din motive pe care nu le inteleg sunt ascunse cunoasterii publice. Si vb aici de UK dar si de Spania, Portugalia, Rusia sau SUA . O sa vin cu foto ...daca mai gasesc acel site care le colectiona pe toate (unde am ramas uimit de multitudinea acestor monumente megalitice - in comparatie cu ceea ce stim noi ). plus ca pt Stonehenge sunt foto care arata ca a fost bine cosmetizat - cu macarale, schele si alte utilaje care "l-au aranjat".
Subscriu. Am ales Stonehenge printre exemple pentru a sublinia ideea - nu neapărat că locul ar avea o valoare primordială. "Comercializarea" sa excesivă de prin anii '60 încoace sigur nu ajută vreo cercetare serioasă.
Citat din: Ganditorul din  23 August 2020, 22:40:06
Pe de alta parte un astfel de subiect nu poate fi "atacat" decat pe linia vibratiei.
Oarecum de acord și cu această idee  - dar să nu fim așa...exclusiviști ("decât...").
Da, fiecare e cu vibrația lui...dar fenomenul este insuficient studiat (implicit insuficient înțeles), așa íncât, ín esență...tot "fiecare ín felul lui" rămâne. Nu avem un referențial clar pentru vibrațiile proprii, și ne lipsește cu desăvârșire un referențial pentru vibrațiile locului / obiectului / fenomenului. Asta ca să nu subliniez și altă parte proastă : chiar de-am cunoaște cele două seturi de variabile, nu știm cum să ne modificăm propriile vibrații în consecință (ba chiar ne-ar crește, involuntar, prin posibilă iritare, haha..).

Singurul referențial valid, până una-alta, e cel din seria "delta" (5 - 3 Hz), "theta" (3 - 8 Hz), "alfa" (8 - 12 Hz), "beta"(12 - 38 Hz), "gamma"(38 - 42 Hz), etc. - iar dintre acestea putem încerca doar tranziția de la "beta" la "alfa" (prin abordarea...meditativă, să zicem). Orice altceva...e doar proiecție teoretică, utilă ín speculații dar nu și íntr-o abordare practică a problemei.

E recomandabil, íntr-adevăr, ca ín proximitatea unor astfel de locuri să fii singur. Discuțiile (sau simpla prezență a ínsoțitorilor) perturbă stadiul "meditativ", și astfel nu se poate atinge pragul la care poate fi utilizat, ca receptor, subconștientul.