Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gura de Rai

Creat de spooky, 30 Aprilie 2007, 01:18:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

Pai daca le dai cu praf de marmura ...cum sa nu creasca(?) ,sau le plantezi pe placi de otel perforate...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

loreley


        MUltumesc  pentru raspuns  adrianh.  Articolul este interesant.Radiatiile  sant  pe  baza  de  radon?  Si  ce a  spus  Shadowman cam  asa e cresc  din  2 in  2?
        Eu am  pisica dar  doarme  peste  tot n-are nici o  treaba :-D
        POate  mai  ai  informatii.
        Multumesc

adrianh

pentru moment sunt singurele informatii pe care le detin,dar cum mai aflu ceva noutati,am sa vi le comunic!ma bucur ca va place articolul postat de mine
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

Grifon

Bizar cum de 12 ani (!?) n-a mai opinat nimeni pe acest subiect.
Bizar, pentru că așa-numita "gură de rai" a tot făcut "rotocoale" pe Net - adică a fost rulată în buclà ani buni, zeci de site-uri preluând, fàrà vreun simț critic, senzaționalisme de tip Cinamar.
Mi-a (re)venit acum în minte chestiunea, căci voi avea o scurtă vacanță curând, și poate mă voi preumbla prin zonă . Așa că, ce mi-am zis ? Ia să vedem, a mai avansat cu ceva vechea zvonistică ?
Desigur, nu. Aceleași "rudanisme", " cinamarisme", 'dzr-isme"...etc / s.a.m.d.

Un singur reper mai acătării am găsit - link-ul aceasta:
https://www.taradacilor.ro/2018/10/23/sus-in-padina-si-de-acolo-la-cascada-doamnei-gura-de-rai-si-cascada-obarsia-ialomitei/

E mai serios, zic eu, în primul rând ptr. că nu trâmbițează, strident și stupid, vreun "miraculos ocult", ci relatează, aproape ca fapt divers, trecerea prin zonà.
Si chiar dă reperele exacte, fără fasoane - lucru mai mult decât serios...chiar bun-simț de-a binelea !

E drept, posibil să se fi înșelat autorul /autorii. De aceea íntreb: a mai parcurs cineva traseul indicat ?
Nu de alta, dar nu țin să-mi tocesc pingelele degeaba.

abyss

S-a mai discutat insa pe alte topicuri.
Asta înseamnă off-topicul. Informatiile devin împrăștiate, din nefericire.

Grifon

Da...ar fi trebuit să-mi închipui.
Până una-alta, ca părere preliminară, socot că tam-tam-ul de pe Net e doar o grosieră exagerare. De ar fi fost ceva la dimensiunile zvonite, s-ar fi simțit în zonă (interdicții, cercetări, perimetru securizat, s.a.m.d.). Ca sà nu mai zic cà arealul Bucegilor a fost bătut / străbătut de milioane de oameni (mai ales în ultimele 2 secole), iar un plasament ca cel vehiculat pe Net n-avea cum sà ràmánă tainic atâta vreme.
Dar nici nu exclud existența unor anumite particularități, sau ciudățenii - poate legate de magnetism, cum ziceau și cei din articolul ce l-am citat.
Cred cà fenomenul e gonflat de senzaționaliști ca și cele Șapte Izvoare (tot prin zonă).
Dar...dacà apuc, voi verifica personal - iar de voi sesiza ceva, voi comunica.

Grifon

Ei bine, acum 4 zile am ajuns prin zonă,  cercetând-o.
Telecabina nu funcționa pe tronsonul Babele-Peștera, așa că a trebuit să-mi depășesc efortul programat, adăugând și un dus-întors pe versant. M-am obosit destul - suficient cât să pot simți, eventual, vreo "împrospătare".

Înainte de a ajunge la stația telecabinei, am părăsit marcajul " cruce albastră", luând-o pe "dungă albastră", înspre Cascada Obârśia Ialomiței. După vreo 20 min., curios, am activat Waze pe mobil, si spre surpriza mea, am văzut punct "Gura de Rai"...hahahah !
Deja era clar că nu poate fi nimic serios, dar am continuat drumul, abătându-mă de la traseu. Am ajuns pe "punct", ba m-am și învârtit prin zonă vreo oră (în toate direcțiile).
Rezultat - nimic deosebit. Nicio senzație aparte, nicio percepție mai altfel. Cu busola proprie (ac magnetic, standard M.Ap.N) am făcut măsurători - nimic, absolut nimic nu perturba acul, ce arăta cuminte nordul corect.

Așa că...m-am ales doar cu farmecul drumeției - o satisfacție per se.

abyss

#22
Poate ține manifestarea "efectului" de un anumit moment/e. Poate trebuie mers pana de sanziene... ori chiar atunci. Fiind vorba poate de o fântână energetica ori de vreo acumulare tip punga. Cine știe? Sunt prea multe aspecte de analizat ...

Grifon

E drept, m-aș grăbi dacă aș dezavua intreaga poveste doar prin prisma experienței mele.
Poate depinde de moment, poate depinde de persoană. Prin asta intrăm însă iar în subiectivism - ca śi în relatările despre Pădurea Baciu. Unii simt...alții (majoritatea) nu.
Am făcut totuși o poză, la un pisc în care natura a "lucrat" o formă ciudată. E vizibil cam din toată aria, iar cineva cu imaginație mai fecundă ar putea chiar vizualiza la vârf o "placă", sau un "basorelief".

Cam asta ar fi...cel puțin la o primă explorare. Pentru concluzii 100% tranșante ar trebui ca un grupstea acolo cel puțin două săptămâni - și atunci diversitatea indivizilor / momentelor ar contribui la exhaustivitate.

Grifon

Atașez un segment din harta ce-am folosit-o, pentru indicarea precisă.
Am urmat firul roșu de pe mijlocul imaginii (traseul "linie albastră"), ce merge aproape paralel cu Ialomița. M-am oprit cam pe la jumătatea traseului, înainte de a ajunge la Cascada Obârșiei, și m-am tot sucit prin zona dintre pârâu și crestele ce se vàd desenate cu zimți maro (unde am pozat și " placa" dăltuită de intemperii).

Mai adaug un fapt oarecum amuzant. În afară de faptul că ín zonà existà deja Pensiunea "Gura de Rai" (hihiihi), chiar și locul marcat GPS ca fiind "Gura" urmează să aibă un stàpân. Am descoperit, învârtindu-mă prin zonă, că locul e marcat deja cu pari și sfori colorate, pe o arie de cel puțin 100 metri pătrați. E și un soi de colibă în perimetru, ceea ce mă duce cu gândul că proprietarul (sau proprietarii) sunt persoane particulare, nu instituții.

Energii, ne-energii...careva are de gând să facă bani de acolo.
Exploatând, probabil, energiile (și buzunarele) celor ce cred în asemenea energii...

abyss

"aparate de tip Partington," asta a lipsit pentru a se demonstra nemaivazutele...

Grifon

Combativul @Godak, pare-mi-se, l-a studiat pe V.I.M. Sau invers...Cine știe, poate se și cunosc...
Dar lăsându-i deocamdată pe...ambii, la afirmația  "se petrec lucruri sub ochii noștri" subscriu, dle. @Guest. Eu practic scepticism, nu negaționism. E ca diferența dintre atei și agnostici, să zicem.

Posibil ca d-ta să fi simțit niște manifestări. Nu țin să aflu, neapărat, în ce au constat, ci doar dacă s-au repetat.
Altminteri, rămânem ori în subiectivism, ori într-un larg relativism
Sau dacă și ghidușul @Godak a simțit similar.

abyss

Pe mine m-ar interesa ce sunt aparatele tip Partington daca stie cineva. Am citit si in cartea domnului Musceleanu, rasfoind pe linkul de mai sus.

Grifon

Mulțumesc ptr. precizări, dle. @Guest.
Nici nu insist pe dezvàluirea locurilor, sau trăirilor. Cu atât mai mult cu cât acestea din urmă par a fi intime / lăuntrice, fapt ce te îndeamnă spre discreție.
Rețin repetabilitatea, aspect ce conferă greutate impresiilor. Posibil ca eu să nu fi ajuns ín punctul potrivit - dubiu ce m-a fràmântat și la fața locului, de m-am tot învârtit prin zonă. Dar dacă e așa, înseamnă că aria de percepție e f.îngustă (dacă nu chiar variabilă), și în niciun caz nu e vorba de..."un km.pătrat", cum tot rostogolesc sursele Net.

Iar dacă fenomenul, acceptat ca real, e în același timp și variabil, treaba se complică. Ce naște variațiile ? O anumită ciclicitate / secvențialitate regulată, sau capriciile unei/ unor...forțe ?
Întrebări, întrebări...
Poate voi mai da și eu un alt ochi pe acolo - dar abia pe la anu', în alt concediu. Până atunci, dacà și alții au mai avut trăiri / experiențe similare, ar fi util să le aflăm - căci coroborarea cazuisticii ar putea contura mai bine ipotezele.

Grifon

#29
Interesant, fără doar și poate.
Asta îmi reamintește o postare mai veche a colegului @Gânditorul, din 24 .04.2017:
" Muntele Alb, Muntele Ascuns din povestirile cinamareze... le-am vazut o singura data deasupra unui palc de copaci dupa un drum istovitor pe munte. Dupa ce am trecut de copaci ...zero, nimic. Iluzie, oboseala, nu stiu nici acum desi au trecut peste 10 ani de atunci si am refacut traseul de cateva ori."

Pare ceva similar - la nivel de percepție subiectivă. L-am rugat pe colegul @Gânditorul să aprofundeze, dar se pare că...n-a văzut postarea.

Și mai cunosc câteva povești ale unor amici, cărora le acord aceeași premisă de sinceritate E clar cà ei au perceput "ceva", dar la fel de nebulos și inexplicabil.

P.S. - 100% de acord despre (prea) mulții aiuriți care ar profita de indicii să...mânjească zona. E o problemă...ca și cu ăla/ăia de se împroprietăresc pe lângă Obârșie.