Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Eveniment: Expozitie de astronomie!

Creat de spooky, 09 Iulie 2008, 17:48:31

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

spooky

Expoziþie de istorie a astronomiei
Universul în centrul oraºului
Între 8 ºi 15 iulie, locuitorii Bucureºtiului descoperã universul chiar din centrul capitalei. Asociaþia Noua Acropolã, împreunã cu Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", organizeazã expoziþia de istorie a astronomiei "Universul în centrul oraºului", la Muzeul Municipiului Bucureºti, Palatul ªuþu.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Alpha Bank Romania ºi Chenance – mobilã din lemn masiv.

Timp de opt zile, Muzeul din Piaþa Universitãþii va gãzdui expoziþia de istorie a astronomiei, ce cuprinde principalele momente din evoluþia astronomiei, ilustrãri ale sistemului solar, roiuri, nebuloase, galaxii ºi roiuri de galaxii, precum ºi o prezentare a mitologiei ce se ascunde în spatele celor mai cunoscute constelaþii.
Alãturi de expoziþie, vizitatorii pot participa la o serie de conferinþe publice despre legende, mituri ºi simboluri în astronomie ºi la un show de planetarium digital. De asemenea, trecãtorii vor asista la o prezentare de instrumente astronomice ºi vor putea sa observe Soarele ºi Luna prin instrumentele Observatorului.

Programul evenimentului:
Marþi, 8 iulie, ora 19,00 Show de planetarium digital
Joi, 10 iulie, ora 18,00 Expoziþie de instrumente astronomice
Vineri, 11 iulie, ora 19,00 Conferinþã: Cerul înstelat – mituri ºi simboluri
Sâmbãtã, 12 iulie, ora 19,00 Conferinþã: Legendele stelelor
Vineri, Sâmbãtã ºi Duminicã, dupã ora 21,00 Observaþii la Lunã
Zilnic, între 12,00 ºi 14,00 Observaþii la Soare


Asociaþia Culturalã Noua Acropolã este o organizaþie neguvernamentalã implicatã în promovarea culturii ºi a filosofiei prin intermediul a numeroase tipuri de activitãþi: cursuri de filosofie ºi psihologie, conferinþe publice pe teme de filosofie, psihologie, medicinã, istorie, artã, culturi ºi civilizaþii vechi, expoziþii, atelier de artã plasticã, specializat în reproduceri arheologice, editare de cãrþi ºi reviste, acþiuni de voluntariat ecologic ºi umanitar.
Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" este singurul observator din capitalã deschis publicului. Marþi, miercuri, joi, vineri ºi sâmbãtã, Observatorul oferã vizitatorilor sãi posibilitatea de a observa Soarele, planetele sistemului solar, stele, roiuri, galaxii, precum ºi alte fenomene astronomice chiar din centrul capitalei. Îl gãsiþi pe Lascãr Catargiu, nr.21, între Piaþa Romanã ºi Piaþa Victoriei.

Date de contact:
Lavinia Constantin – Dep. Relaþii Publice, Asociatia Culturala Noua Acropolã
Tel/Fax: 021-323.97.82
Mobil: 0724.297.597
E-mail: na-bucuresti@noua-acropola.ro
www.noua-acropola.ro

Adrian ªonka, muzeograf Observatorul Astronomic
Tel: 021-212.96.44
E-mail: dialog@astro-urseanu.ro
www.astro-urseanu.ro

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

jean

#1
                                                           Eclipsa totala de Soare din 1 august  2008                                                   

      Pe 1 august va avea loc cea de-a doua eclipsa de Soare a anului 2008. De aceasta data eclipsa va fi una totala si va traversa jumatate din suprafata Pamantului. In Romania eclipsa de Soare din 1 august este una partiala. Pentru Bucuresti eclipsa va incepe la ora locala 12:19, si se va incheia la 13:54.     http://www.astronomy.ro/

  Sugestie: cred ca toate subiectele legate de astronomie si raspandite peste tot pe forum, ar trebui centralizate aici. La astronomie.
In felul acesta cei interesati nu mai cauta prin toate subiectele forumului, iar cei ne interesati nu se mai impiedica de ele.
Adevarul este dincolo de noi