Forum RUFOn

Resurse => Stiri => Subiect creat de: jean din 13 Martie 2011, 20:55:43

Titlu: Un cercetãtor NASA susþine cã a gãsit urme de viaþã extraterestrã
Scris de: jean din 13 Martie 2011, 20:55:43
  Astrobiologul NASA Richard B. Hoover susþine cã a gãsit dovezi ale existenþei vieþii extraterestre sub forma unor bacterii fosile în meteoriþii de tip Cl1. Analizând la microscopul electronic bucãþi din acest tip de meteoriþi, dr. Hoover a gãsit în interiorul lor fragmente fosile de micro-organisme. Unele fosile sunt asemãnãtoare unor bacterii care se gãsesc pe Pãmânt, de tip Velox Titanospirillum, dar altele prezintã trãsãturi care nu se gãsesc la niciuna dintre bacteriile de pe Terra, ceea ce ar însemna cã aceste forme de viaþã ar fi de naturã extraterestrã. Articolul poate fi citit aici:
http://www.stiinta.info/un-cercetator-nasa-sustine-ca-a-gasit-urme-de-viata-extraterestra/news/1196/103/
Titlu: Raspuns: Un cercetãtor NASA susþine cã a gãsit urme de viaþã extraterestrã
Scris de: toma din 15 Martie 2011, 11:05:10
Mi se pare normal, nu suntem buricul Universului!
Titlu: Raspuns: Un cercetãtor NASA susþine cã a gãsit urme de viaþã extraterestrã
Scris de: Cautatorul din 16 Martie 2011, 10:10:59
"Oameni de ºtiinþã de la NASA au estimat luni cã nu existã nicio probã ºtiinþificã în sprijinul declaraþiilor unuia dintre colegii lor, care afirmã cã ar fi descoperit urme de viaþã extraterestrã fosilizate într-un meteorit"

"Agenþia spaþialã americanã ºi-a exprimat formal rezervele faþã de articolul unuia dintre cercetãtorii sãi, Richard Hoover, publicat vineri în Journal of Cosmology american ºi care a suscitat atât entuziasm, cât ºi scepticism în cadrul comunitãþii ºtiinþifice.

Hoover afirmase cã a descoperit ceva care semãna bacteriilor în fragmente de meteorit ºi le-a numit "fosile autohtone", estimând cã ele provin din spaþiul extraterestru ºi din organisme vii conþinute în comete, meteoriþi sau alte obiecte cosmice.

"Este o revendicare fãcutã de dl Hoover de mai mulþi ani", a afirmat Carl Pilcher, director al Institutului de astrobiologie al NASA. "Nu cunosc niciun alt cercetãtor specialist în meteoriþi care sã sprijine aceste afirmaþii mai degrabã extraordinare potrivit cãrora ar exista probe ale prezenþei microbilor în meteoriþi înainte ca ei sã soseascã pe Pãmânt ºi nu prin contaminare dupã sosirea lor pe Terra", a insistat Pilcher.

Paul Hertz, director ºtiinþific al NASA, cu sediul la Washington, a publicat la rândul sãu un comunicat în care subliniazã cã agenþia nu susþine descoperirile lui Hoover."

Sursa:
http://www.realitatea.net/nasa-nu-exista-probe-ale-existentei-bacteriei-extraterestre-pe-meteorit_811475.html